Bekijk de Fietsreis Bali & Lombok, 18 dagen van Djoser

Fietsreis Bali & Lombok 18 dagen

Vanaf € 2.795,- Bijkomende kosten € 26,25 p.p. (o.b.v. 2 personen)

De eilanden Bali en Lombok staan bekend om hun spectaculaire natuur, kleurrijke cultuur en uitgestrekte stranden. Op de fiets beleef je beide eilanden op een bijzondere manier. We bezoeken dorpjes, tempels, watervallen en passeren de mooiste rijstvelden en stranden. De reis eindigt op het paradijselijke eiland Gili Asahan.

Daarom Djoser

 • Verblijf in sfeervolle accommodaties
 • Inclusief fietshuur
 • Nederlandse reisbegeleiding
 • Lokale gids tijdens fietstochten
 • Fietsen door de mooie rijstvelden
 • Genieten van uitzicht op vulkanen
 • Bezoek waterpaleis en Lingsar-tempel
 • Zadelpijn verdwijnt in de warmwaterbronnen van Banjar!
 • Verblijf op paradijselijke eilandjes
 • Voordelig overnachten en parkeren bij Schiphol

Route en kaart

Routekaart Fietsreis Bali & Lombok, 18 dagen
 1. Amsterdam - Denpasar
 2. aankomst Denpasar - Ubud
 3. Ubud, vrije dag
 4. Ubud, Batur
 5. Ubud - Jatiluwih - Munduk
 6. Munduk - Lovina
 7. Lovina - Amed
 8. Amed - Candidasa
 9. Candidasa - Padangbai - ferry naar Lombok - Gilli Air
 10. Gili Air, vrije dag
 11. Gili Air - Senggigi, Lingsar
 12. Senggigi, dagtrip naar Pengsong
 13. Senggigi, Tetebatu, Kopang
 14. Senggigi - Lembar - Sekotong - Gili Asahan
 15. Gili Asahan, vrije dag
 16. Gili Asahan - boot Lombok - ferry Denpasar - Kuta
 17. Kuta - Airport Bali - Amsterdam
 18. aankomst Amsterdam

Reisbeschrijving

Tijdens Djoser fietsreizen maak je fietstochten vanuit een verblijfplaats of een meerdaagse fietstocht. Er is geen sprake van een strak gepland reisschema. Op rustdagen kun je extra fietstochten maken of andere dingen gaan ondernemen. De reisbegeleider kan je hierover altijd tips en suggesties geven. Je bent natuurlijk niet verplicht hieraan deel te nemen. Wie er liever zelf op uitgaat, heeft daartoe alle vrijheid. Door het karakter van onze reizen en de plaatselijke omstandigheden kunnen zich onverwachte situaties voordoen. Hierdoor kan het voorkomen dat een bepaalde fietstocht of activiteit niet door kan gaan of aangepast dient te worden. We reizen in groepen van maximaal 20 personen voor deze fietsreis.

Onze fietsreizen worden ingedeeld in categorieën van één tot vijf fietsjes, waarbij één fietsje eenvoudig is en vijf pittig en voor de ervaren fietser. Twee fietsjes is voor iedereen met een normale conditie goed te doen en gaat veelal over vlak terrein met af en toe een helling. Deze reis krijgt twee fietsjes. Meer informatie over de fietsduur per dag vind je hieronder in de dag-tot-dagbeschrijving en een toelichting over de zwaarte lees je in de praktische informatie. De zwaarte van de reis wordt uitgebreid uitgelegd op de pagina wandel en fiets zwaarte.


Bali, Ubud

Dag 1 Amsterdam - Denpasar
Dag 2 aankomst Denpasar - Ubud
Dag 3 Ubud
Dag 4 Ubud, Batur

Lokale Markt Indonesie Djoser Na aankomst op het vliegveld van Bali rijden we direct door naar Ubud waar we de komende nachten verblijven. In en rond het bruisende Ubud is altijd wat te doen. Bezoek een van de markten of het apenbos en wandel door de omliggende rijstvelden. Op dag 4 maak je tijdens de eerste fietstocht van ongeveer 24 kilometer, maak je kennis met de binnenlanden van Bali en het dagelijks leven in de dorpen. Vanuit Ubud zetten de busjes ons af aan de voet van de Batur vulkaan in het midden van Bali en vanaf daar fietsen we door kleine dorpjes, waar je Balinese huizen en tempels bezoekt. 

 • Afstand: ± 24 km (1,5 uur)


Munduk, Lovina

Dag 5 Ubud - Jatiluwih - Munduk
Dag 6 Munduk - Lovina
Dag 7 Lovina - Amed

Rijstvelden Indoensie Djoser We laten Ubud achter ons en trekken naar de bergen in het noordwesten van Bali. De fietsroute van vandaag start bij de tempel Pura Batukaru. Deze mysterieuze tempel ligt hoog op de hellingen van de vulkaan Batukaru, in een mossig en vochtig bos. We fietsen vandaag maximaal 20 kilometer over een heuvelachtig terrein en passeren cacao-, koffie- en kruidnagelplantages. Het hoogtepunt van vandaag vormen de rijstvelden van Jatiluwih, misschien wel de mooiste terrasrijstvelden van Bali. Na afloop van de fietstocht brengen de busjes ons via de tempel Pura Ulun Danu Bratan naar het bergdorp Munduk. We overnachten tussen de kruidnagelplantages met een prachtig uitzicht op de bergachtige omgeving.

Vanuit Munduk fietsen we de volgende dag bergafwaarts naar de noordkust. Een deel van de route gaat over onverharde wegen tussen de rijstvelden en door dorpjes. We fietsen langs de warmwaterbronnen van Banjar voor een geneeskrachtig bad en bezoeken een van de weinige boeddhistische kloosters van Bali. In de badplaats Lovina overnachten we één nacht in een comfortabel hotel aan zee. Hier behoren snorkelen, duiken en dolfijnen kijken tot de mogelijkheden. Maar ook kun je zelf met de fiets op stap, bijvoorbeeld om de markt van de stad Singaraja te bezoeken.

De volgende dag rijden we naar Air Sanih, wat net na de drukke stad Singaraja ligt, hier stappen we op de fiets langs de kust. Het is vrij vlakke tocht, maar uiteraard zijn er hier en daar wat kleine klimmetjes. Gedurende de tocht hebben aan de ene kant uitzicht op zee en aan de andere kant uitzicht op de imposante vulkaan Gunung Agnung. In 1963 liep er voor het laatst nog lava de zee in via de helling van de vulkaan. Onderweg zien we ook nog dorpjes waar op traditionele wijze zout gewonnen wordt op het strand. Onze eindbestemming vandaag is Amed, waar we verblijven in een hotel aan de zee.

 • Afstand dag 5: ± 20 km (1,5 uur)
 • Afstand dag 6: ± 30 km (2 uur)
 • Afstand dag 7: ± 65 km (4 uur)


Amed, Candidasa

Dag 8 Amed - Candidasa
Dag 9 Candidasa - Lempang - Padang Bai - Gili Air

Landschap Fietsen Indonesie Djoser Na het ontbijt rijden we de volgende ochtend eerst met de busjes naar het plaatsje Tirtagangga, waar we het waterpaleis van de vroegere vorst van Oost-Bali bezoeken. De fietsroute van vandaag begint in de bergen boven Tirtagangga en voert door het heuvelachtige landschap dat ligt ingeklemd tussen de vulkaan Gunung Agung in het noorden en de kustlijn in het zuiden. In het eerste deel van de route fietsen we langs rijstvelden en door dorpjes waar onder andere traditionele smeden actief zijn. Liefhebbers kunnen halverwege de route een fikse klim omhoog wagen. De heuvel die beklommen moet worden is begroeit met salakstruiken, een vrucht die alleen maar in Indonesie voorkomt. Samen met de rest van de groep, die met de busjes op de top van de heuvel wordt afgezet, volgt er een lange afdaling door een agrarisch gebied met prachtige vergezichten over rijstvelden en de kustlijn van zuidoost Bali. We eindigen de fietsroute vandaag nabij de tempel Goa Lawah en rijden vanaf daar naar de kustplaats Candidasa voor onze overnachting.

Deze dag steken per 'fast ferry' over naar Lombok en reizen door naar het kleine eilandje Gili Air. We slapen twee nachten op dit tropische eiland: even de benen laten rusten. Het witte strand ligt op loopafstand van het hotel. Je kunt er snorkelen of duiken en ook de andere Gili-eilanden bezoeken. 

 • Afstand dag 8: ± 45 km (3 uur)


Lombok, Gili Air

Dag 10 Gili Air
Dag 11 Gili Air - Senggigi, Lingsar
Dag 12 Gili Air - Senggigi, Pengsong

Lombok Strand Indonesie Djoser Na een vrije dag op het eiland varen we uitgerust terug naar Lombok waar de fietsen klaar staan voor een mooie tocht. Deze dag fietsen we door een heuvelachtiger gebied naar de tempel Lingsar, een bijzondere plek waar zowel hindoes als moslims bidden. Deze tempel wordt beschouwd als symbool van harmonie en eenheid tussen de Balinese Hindoes en de Islamitische Sasak. Onderweg passeren we Karang Bayan, één van de oudste traditionele dorpjes van Lombok. 
Vanuit Senggigi maken we de volgende dag een mooie fietstocht over het platteland van midden Lombok, naar Pengsong. Om de groene rivier over te steken maken we gebruik van een lokaal vlot. Onderweg zien we de lokale bevolking bezig met hun dagelijkse activiteiten zoals vissen en rijst planten. 

 • Afstand dag 11: ± 20 km (3 uur)
 • Afstand dag 12: ± 20 km (3 uur)


Senggigi, Tetebatu

Dag 13 Senggigi, Tetebatu - Kopang
Dag 14 Senggigi - Lembar - Sekotong - Gili Asahan
Dag 15 Gili Asahan
Dag 16 Gili Asahan - Lembar - Padang Bai (slow ferry) - Kuta
Dag 17 Kuta - Airport Denpasar - Amsterdam
Dag 18 aankomst Amsterdam

Indonesie Rijstvelden Djoser We worden op deze dag afgezet onder aan de berg Rinjani. We fietsen vanaf Tetebatu grotendeels heuvelafwaarts tot aan het dorpje Kopang en van daaruit gaan we per bus weer terug naar de kustplaats Senggigi. Je zult tijdens de fietstocht vaak willen stoppen voor het nemen van prachtige foto's.

Vandaag verlaten we Senggigi en rijden we naar Lembar. We fietsen vanaf de lokale markt in 3,5 uur naar de haven van Kores. We stoppen onderweg om te zien hoe er op traditionele manier bakstenen worden gemaakt. Onze fietstocht dwars door de rijstvelden brengt ons uiteindelijk in de haven, waar we een lokale boot nemen naar Gili Asahan. Dit kleine eilandje is een verstopt paradijs. We verblijven hier twee nachten op dit stille eiland, in een mooi resort met een koraalrif voor de deur. Op de vrije dag kun je gaan snorkelen, kanoën of peddelen, wandelen rond het eiland, de heuvel beklimmen voor zonsopkomst- of ondergang, of overvaren naar het buureiland Gili Gede om hier wat te fietsen. Ook zijn er voor liefhebbers duikmogelijkheden.

Volledig uitgerust gaan we met de boot terug naar het vasteland van Lombok. Hier nemen de de ferry naar Bali, Padang Bai. De bus brengt ons naar het hotel in Kuta voor onze laatste nacht. Deze middag en avond kunnen we ons nog even onderdompelen in de hustle and bustle van Kuta.

 • Afstand dag 13: ± 25 km (3 uur)
 • Afstand dag 14: ± 40 km (4 uur)

Vertrekdata 2024

Bijkomende kosten € 26,25 p.p. (o.b.v. 2 personen)

Start - einde Beschikbaarheid Prijs
Start - einde
02 sep - 19 sep
Beschikbaarheid
vol

Deelnemers

Er is op dit moment geen groepsinformatie beschikbaar voor deze vertrekdatum.

Prijs

€ 2.995,-

Start - einde
23 sep - 10 okt
V
Vertrek informatie i

Djoser heeft alle reizen van tevoren ingepland met het doel en verwachting deze ook uit te kunnen voeren.

Beschikbaarheid
voldoende

Deelnemers

Er is op dit moment geen groepsinformatie beschikbaar voor deze vertrekdatum.

Prijs

€ 3.195,-

Start - einde
14 okt - 31 okt
V
Vertrek informatie i

Djoser heeft alle reizen van tevoren ingepland met het doel en verwachting deze ook uit te kunnen voeren.

Beschikbaarheid
voldoende

Deelnemers

Er is op dit moment geen groepsinformatie beschikbaar voor deze vertrekdatum.

Prijs

€ 3.095,-

Vertrekdata 2025

Bijkomende kosten € 26,25 p.p. (o.b.v. 2 personen)

Start - einde Beschikbaarheid Prijs
Start - einde
26 mei - 12 jun
V
Vertrek informatie i

Djoser heeft alle reizen van tevoren ingepland met het doel en verwachting deze ook uit te kunnen voeren.

Beschikbaarheid
voldoende
Prijs

€ 2.795,-

Start - einde
16 jun - 03 jul
V
Vertrek informatie i

Djoser heeft alle reizen van tevoren ingepland met het doel en verwachting deze ook uit te kunnen voeren.

Beschikbaarheid
voldoende
Prijs

€ 2.795,-

Inclusief

 • Vliegreis
 • Ruimbagage
 • Alle vluchttoeslagen
 • Vervoer van en naar de luchthaven
 • Vervoer van en naar begin- en/of eindpunt fietstochten
 • Ferry Bali Lombok
 • Lokale boot Gili Air & Gili Asahan
 • Fietshuur en helm
 • Hotelovernachtingen 
 • Ontbijt inbegrepen
 • Fietstochten en excursies volgens programma
 • Fietstocht langs de indrukwekkende vulkaan Gunung Agung
 • Bezoek waterpaleis vroegere vorst
 • Bezoek warmwaterbronnen en het boeddhistische klooster in Banjar
 • Tempelbezoek Pura Batukaru
 • Tempel Lingsar
 • Jatiluwih rijstterassen
 • Nederlandse reisbegeleiding
 • Lokale gids tijdens fietstochten.

Exclusief

Overige maaltijden, visum, entreegelden, facultatieve excursies, fooien, persoonlijke uitgaven, verzekeringen, etc.
Reserveringskosten € 25,-, bij 2 of meer personen € 40,-. Bijdrage SGR € 5,- per persoon en calamiteitenfonds € 2,50 per boeking.

Landarrangement

Je kunt deze reis boeken zonder internationale vluchten, je boekt dan zelf je vliegtickets. De prijzen voor dit landarrangement zijn vanaf €1.845,-.

Houd bij de boeking van een landarrangement er rekening mee dat voor al onze reizen een minimum aantal deelnemers geldt. Djoser is niet aansprakelijk indien er wijzigingen ontstaan in het vluchtschema van de groepsreis. Kom je op een andere tijd aan dan de groep en/of vertrek je op een andere tijd dan de groep, dan dien je zelf je transfers van- en naar het hotel en/of de luchthaven te regelen.

Eenpersoonskamer

Alleenreizenden worden, in goed overleg, ingedeeld met andere alleenreizenden van hetzelfde geslacht. Wil je niet ingedeeld worden met een ander groepslid, dan kun je een eenpersoonskamer boeken tegen de daarvoor geldende toeslag vanaf € 345,-.

Hotelverlenging

Verlenging mét accommodatie is mogelijk aan het einde van de reis op Bali in het hotel in Kuta. De verlengingsprijs in Kuta is vanaf € 33,- per persoon per nacht voor een tweepersoons kamer. Een eenpersoonskamer is vanaf € 66,- per nacht. 

Het is niet mogelijk om voorafgaand aan de reis te verlengen. Garuda staat alleen een verlenging van de terugvlucht toe.

De genoemde prijzen zijn exclusief wijzigingskosten van de vlucht en de transfer van/naar de luchthaven.

Vluchttoeslagen (inbegrepen)

Luchtvaartmaatschappijen berekenen naast luchthavenbelastingen, ook brandstof- en veiligheidstoeslagen. Bij Djoser zijn al deze toeslagen in de reissom inbegrepen.

Groepssamenstelling en groepsgrootte

Onze groepen bestaan uit een zowel samenreizende als alleengaande reizigers. Reis je alleen, dan vind je zeker snel aansluiting in onze kleine groepen.

Wil je meer specifieke informatie over de samenstelling van de groep en vertrekdatum van jouw keuze dan kunnen we je telefonisch (071 - 5126400, België: 09 223 00 69) meer informatie geven over bijvoorbeeld leeftijden en het aantal mannen, vrouwen of alleengaande reizigers.

Gemiddeld bestaan de groepen uit 12 deelnemers, het maximum is 20.

De gemiddelde groepsgrootte om de reis door te laten gaan is 9.

Nog bedenktijd nodig? Dan kun je tot een paar maanden voor vertrek een optie op een reis nemen. Zo’n voorlopige reservering is gratis en is 5 dagen geldig. De optie wordt automatisch omgezet in een definitieve of aanvraagboeking, tenzij je deze tijdig zelf bevestigt of annuleert. Het is helaas niet mogelijk om een optie te nemen op een reis waar nog maar een aantal plaatsen beschikbaar zijn.

V

Vertrek informatie

Djoser heeft alle reizen van tevoren ingepland met het doel en verwachting deze ook uit te kunnen voeren. Dit op basis van eerdere ervaringen en boekingen in dit reisseizoen.

Om een groepsreis te garanderen en uit te kunnen voeren is een minimum aantal deelnemers nodig. Dit aantal staat bij betreffende reis vermeld onder het kopje 'Groepssamenstelling en groepsgrootte'. In het uitzonderlijke geval dat het minimum aantal deelnemers niet wordt bereikt en de reis niet door kan gaan, hoor je dit ruim van te voren, doch uiterlijk 21 dagen voor vertrek. Djoser zal altijd haar uiterste best doen om een gewenste alternatieve reis en/of vertrekdatum aan te bieden. Volledige restitutie van de reissom, inclusief eventuele via Djoser afgesloten verzekeringen die op de factuur staan (met uitzondering van eventuele kosten van zelf geregelde visa, vaccinaties en andere persoonlijke uitgaven) is natuurlijk ook mogelijk. In het geval dat een reis niet kan doorgaan als gevolg van een overmachtsituatie kunnen er andere voorwaarden gelden waarbij geen volledige restitutie mogelijk is.

Reviews Bali & Lombok, 18 dagen

Gemiddelde beoordeling: 8,6

 • De lange vlucht is zeker de moeite waard. Wat een mooi land en wat een lieve mensen. Eten is ook heerlijk. Fietsen eist wel enige conditie en kennis van mountainbiken. In de beschrijving wordt dit een beetje onderschat. Wij hadden een hele leuke gezellige groep. Ga zeker nog een keer terug.

  8,0

 • Erg mooie reis. Door met de fiets rond te reizen beleef je meer het echte leven van de bewoners. Veel mooie momenten meegemaakt. De reis is naar mijn idee toch wel voor de wat meer ervaren fietser, al kun je natuurlijk altijd in het busje stappen. Ervaring met een mountainbike is zeker een aanrader.

  8,0

 • Fantastische reis, zeer goede hotels, mooie indrukken, super vriendelijke bevolking. Mooie fietstochten langs rustige wegen en helemaal niet te zwaar, meestal bergaf of vlak. Enige nadeel, één fietstocht langs drukke weg naar Lovina mag voor mij geschrapt worden uit het fietsschema.

  9,0

 • Een goede mix tussen in en ontspanning. mooie fietsritten door dorpen en langs rijstvelden. Mooie hotels. Ik heb genoten

  8,0

Praktische informatie

Accommodatie

We overnachten tijdens deze reis in prachtig gelegen strandhotels en goede middenklasse hotels, waarbij de kamers een eigen douche/toilet hebben en meestal zijn voorzien van airconditioning, maar soms van een fan of ventilator. De meeste kamers zijn eenvoudig ingericht en niet voorzien van luxe extra’s. De hotels bestaan soms uit losse huisjes, waarbij je een eigen veranda hebt. De hotels hebben een eigen, sfeervol karakter. Een aantal hotels beschikt over een zwembad.

Bekijk hotelreviews op Tripadvisor

Ubud Pertiwi Resort
Munduk Hotel Puri Lumbung
Lovina Kutus Kutus Sunari Resort
Amed Arya Amed Beach Resort
Candidasa Wyndham Tamansari Jivva Resort
Senggigi Jayakarta Beach Resort
Gili Air Royal Regrantis Villa Karang
Gili Asahan Pearl Beach Resort
Kuta Ramada Sunset Road

Deze selectie geeft een goed beeld van de hotels waar we op deze reis verblijven. Deze hotels zijn onder voorbehoud van wijziging.

Eenpersoonskamer

Alleenreizenden worden, in goed overleg, ingedeeld met andere alleenreizenden van hetzelfde geslacht. Wil je niet ingedeeld worden met een ander groepslid, dan kun je een eenpersoonskamer boeken tegen de daarvoor geldende toeslag vanaf € 345,-.

Vliegreis

Emirates

Het meest voorkomende vluchtschema staat hieronder. Je kan ook het schema per vertrekdatum bekijken. Vliegtijden en -maatschappijen zijn onder voorbehoud van wijzigingen.

 • Vlucht met

  Emirates

  Traject

  Amsterdam - Dubai

  Vertrek

  15:20 - 23:59

 • Vlucht met

  Emirates

  Traject

  Dubai - Denpasar

  Vertrek

  03:25 - 16:35

 • Vlucht met

  Emirates

  Traject

  Denpasar - Dubai

  Vertrek

  00:05 - 05:00

 • Vlucht met

  Emirates

  Traject

  Dubai - Amsterdam

  Vertrek

  08:05 - 13:15


Tijdsverschil: in de zomer is het op Bali en Lombok 6 uur later. Gedurende onze wintertijd komt er een uur bij.
 

Emirates is de nationale luchtvaartmaatschappij van de Verenigde Arabische Emiraten. De luchtvaartmaatschappij beschikt over een zeer moderne vloot van ruim 200 toestellen en is de grootste gebruiker van ‘s werelds grootste passagierstoestel: de Airbus A380. De toestellen van Emirates zijn in alle klassen standaard voorzien van zeer comfortabele stoelen, zodat je ook in economy class genoeg beenruimte hebt. Alles stoelen zijn ook voorzien van een gerenommeerd entertainmentsysteem (Emirates won meerdere jaren op rij prijzen voor beste inflight entertainment). WiFi hoef je niet te missen aan boord, dat kan je namelijk aanschaffen. De catering aan boord is uitstekend met voldoende keuze uit maaltijden en drankjes. Kortom, bij Emirates is een comfortabele reis verzekerd.

Landarrangement

Je kunt deze reis boeken zonder internationale vluchten, je boekt dan zelf je vliegtickets. De prijzen voor dit landarrangement zijn vanaf €1.845,-.

Houd bij de boeking van een landarrangement er rekening mee dat voor al onze reizen een minimum aantal deelnemers geldt. Djoser is niet aansprakelijk indien er wijzigingen ontstaan in het vluchtschema van de groepsreis. Kom je op een andere tijd aan dan de groep en/of vertrek je op een andere tijd dan de groep, dan dien je zelf je transfers van- en naar het hotel en/of de luchthaven te regelen.

Hotelovernachting Schiphol

Djoser biedt Belgische reizigers aan om voor een aantrekkelijk tarief in het Ibis Hotel vlak bij de luchthaven Schiphol te overnachten. Vooral bij vluchten die vroeg vertrekken of ’s avonds laat aankomen is dit handig. Je vertrekt uitgerust of geniet nog na van een extra nachtje vakantie. Bovendien parkeer je je wagen gratis. Lees hier meer.

Vervoer

Fietsen
De reis is inclusief het gebruik van een goede kwaliteit mountainbike met versnellingen. We fietsen voornamelijk over landwegen en proberen de grote drukke wegen te vermijden. Het terrein is over het algemeen vlak en zal afgewisseld worden met klimmen en dalen. Het dragen van een helm is verplicht. De helmhuur zit bij de reis inbegrepen.

Bus
We leggen gedeeltes van de reis af met onze eigen, comfortabele minibussen (maximaal 8 personen per busje). De busjes reizen tijdens de fietstochten als bezemwagen met ons mee en brengen de bagage naar de eindbestemming van de dag. De busjes gaan de gehele reis met ons mee en zetten ons een enkele keer af op een bepaald punt, waar wij op onze fietsen stappen. Aan het einde van de fietstocht (als we niet doorfietsen naar onze accommodatie) pikt de bus ons weer op. Tijdens trajecten die we niet op de fiets afleggen, gaan de fietsen mee in de pick-up voor de fietsen. Voor de transfers van en naar de luchthaven maken we gebruik van deze minibussen of een grote bus voor de gehele groep.
Voor de overtocht van Bali naar Lombok maken we gebruik van de openbare fast ferry, deze is bij de reissom inbegrepen. Ook de bootretour van en naar Gili Air en Gili Asahan is bij de reissom inbegrepen.
 

 • Fietsreis Bali en Lombok bus vervoersmiddel rondreis djoser
 • Fietsreis Bali en Lombok mountainbikes Djoser
 • Fietsreis Bali en Lombok mountainbikes vervoer Djsoer

Bij de reis inbegrepen

 • Vliegreis
 • Ruimbagage
 • Alle vluchttoeslagen
 • Vervoer van en naar de luchthaven
 • Vervoer van en naar begin- en/of eindpunt fietstochten
 • Ferry Bali Lombok
 • Lokale boot Gili Air & Gili Asahan
 • Fietshuur en helm
 • Hotelovernachtingen 
 • Ontbijt inbegrepen
 • Fietstochten en excursies volgens programma
 • Fietstocht langs de indrukwekkende vulkaan Gunung Agung
 • Bezoek waterpaleis vroegere vorst
 • Bezoek warmwaterbronnen en het boeddhistische klooster in Banjar
 • Tempelbezoek Pura Batukaru
 • Tempel Lingsar
 • Jatiluwih rijstterassen
 • Nederlandse reisbegeleiding
 • Lokale gids tijdens fietstochten.

Excursies

Bij Djoser bepaal je zelf welke bezienswaardigheden je de moeite waard vindt om  te bezoeken, naast de fietstochten die tijdens de reis gemaakt worden. De een maakt graag nog een wandeling door de rijstvelden terwijl de ander liever een marktje bezoekt.

Vanuit onze accommodaties kun je zelf eenvoudig te voet of met lokaal vervoer de mogelijkheden aan je voorkeur aanpassen.

Sommige bezienswaardigheden mag je echt niet missen of liggen op de route. Dergelijke excursies zijn bij Djoser in het programma opgenomen. Hiervoor geldt dat eventuele entreegelden exclusief zijn.

Tijdens de fietsreis in Bali en Lombok zijn de volgende excursies in het reisprogramma opgenomen, exclusief entreegelden (naast de fietstochten die gemaakt worden):

 • Jatiluwih rijstterassen
 • Tempelbezoek Pura Batukaru
 • Bezoek aan warmwaterbronnen en het boeddhistische klooster in Banjar
 • Bezoek aan het waterpaleis Tirtagangga
 • Bezoek aan de tempels Pengsong en Lingsar op Lombok


Ter plaatse zijn er nog veel andere mogelijkheden, zoals:

 • Vanuit Ubud kun je bijvoorbeeld mooie wandeltochten maken door de rijstvelden.
 • Het lokale museum bezoeken van Ubud.
 • Aan de kust kun je gaan snorkelen/duiken.
 • Een bootexcursie op zoek naar dolfijnen.

Reisdocumenten

 • E-ticket. Meer informatie over de vlucht ontvang je ongeveer 2 weken voor vertrek.
 • Internationale reispas die bij aankomst in Indonesië nog minimaal 6 maanden geldig is.
 • Voor Nederlandse en Belgische reizigers is het nodig om voor IDR 500.000 (+- € 35,-) bij aankomst een visum te kopen. Indien je langer dan 30 dagen verblijft, dien je het visum voor vertrek bij de ambassade in België aan te vragen.


 

Geldzaken

In Indonesië wordt er betaald met de Indonesische Rupiah (IDR). Kijk voor de actuele koersen op oanda.com.

Geld afhalen: in de grote plaatsen op Bali en Lombok zijn bankautomaten.
Contant: we adviseren een bedrag van € 50,- / € 100,- mee te nemen voor noodgevallen.

Als richtbedrag voor uitgaven die niet bij de reissom zijn inbegrepen, zoals maaltijden, entreegelden, facultatieve excursies en persoonlijke uitgaven geldt minimaal € 200,- per persoon per week.

Het is gebruikelijk om fooien te geven voor verleende diensten. Om te voorkomen dat je steeds fooien uit moet delen, wordt aan het begin van de reis een fooienpot ingesteld waaruit de (gezamenlijke) tips aan de chauffeurs, gidsen, hotelpersoneel e.d. worden betaald. Daarnaast staat het je vrij om als blijk van waardering een fooi aan de reisbegeleider te geven.

Maaltijden

Eten Bali IndonesiëDe Indonesische keuken is een van de bekendste van Azië en is buitengewoon gevarieerd. Voor de liefhebbers kan de reis een ware culinaire ontdekkingstocht worden. Indonesië bestaat uit duizenden eilanden, waarvan velen hun eigen recepten en specifieke kruiden hebben. Zo zijn de gerechten op Sumatra in het algemeen veel pittiger dan op Java. De gerechten van Oost-Java zijn doorgaans wat zoeter van smaak. Daar wordt onder andere ook meer gebruikgemaakt van palmsuiker. De Indonesische keuken heeft onder invloed gestaan van de Chinese, Indiase, Arabische en ook de Nederlandse keuken. Elk heeft zijn bijdrage geleverd aan de grote verscheidenheid aan gerechten.

In Indonesië gebruikt men veel kruiden, zoals laos, djintan (komijn), djahé (gemberwortel), koenjit (kurkuma, geelwortel) en ketoembar (korianderzaad). In vrijwel ieder gerecht wordt gebruikgemaakt van uien, knoflook en sambal en vaak wordt er kokosmelk toegevoegd voor de speciale, zachte smaak. Ook het gebruik van ketjap (sojasaus) is algemeen. Als bijgerecht is er vaak kroepoek, atjar en sambal.

Het ontbijt is bij de reissom inbegrepen. Er wordt een continentaal ontbijt geserveerd, maar wie dit prefereert kan veelal ook een Indonesisch ontbijt krijgen. Lunch en diner zijn niet bij de reissom inbegrepen, waardoor je alle vrijheid hebt te bepalen waar, wat en met wie je gaat eten. De reisbegeleiding kan je adviseren over het Indonesische eten en geschikte eetgelegenheden. Er is een scala aan mogelijkheden, variërend van restaurants tot kleine warungs langs de weg. Overigens bieden verschillende restaurants ook een keuze aan westerse gerechten.

Gezondheid

Voor deze reis worden vaccinaties aangeraden tegen:

 • vaccinaties tegen DTP, Hepatitis A
 • malariatabletten


Het is verstandig enigszins te letten op wat je eet. Tevens raden we je aan een kleine medische kit mee te nemen met o.a. aspirine en middelen tegen darmstoornissen. De reisbegeleiding is overigens ook in het bezit van een medische set, met daarin steriel medisch hulpmateriaal. Houd er rekening mee dat reizen en fietsen vermoeiend kan zijn. Het is verstandig in een goede conditie en uitgerust op reis te gaan. Zorg er tijdens de reis voor dat je goed eet, veel drinkt en steeds voldoende rust neemt.

Voor vaccinaties werkt Djoser samen met Thuisvaccinatie.nl. Het is de grootste landelijke organisatie voor reisvaccinaties aan huis. De deskundige artsen komen bij je langs wanneer het jou uitkomt. Ook ‘s avonds en in het weekend of op het werk. En sturen (indien mogelijk) de rekening rechtstreeks naar de zorgverzekeraar. De tarieven zijn vergelijkbaar met andere vaccinatie instellingen. Je kunt gemakkelijk online een afspraak maken. Voor een advies per land kun je ook de website raadplegen van het Landelijk Coördinatiecentrum Reizigersadvisering lcr.nl of itg.be.

Logo ThuisVaccinatie.nl

Hotelverlenging

Verlenging mét accommodatie is mogelijk aan het einde van de reis op Bali in het hotel in Kuta. De verlengingsprijs in Kuta is vanaf € 33,- per persoon per nacht voor een tweepersoons kamer. Een eenpersoonskamer is vanaf € 66,- per nacht. 

Het is niet mogelijk om voorafgaand aan de reis te verlengen. Garuda staat alleen een verlenging van de terugvlucht toe.

De genoemde prijzen zijn exclusief wijzigingskosten van de vlucht en de transfer van/naar de luchthaven.

Klimaat en geografie

Indonesië heeft een tropisch klimaat. De temperatuur is het gehele jaar vrij constant en ligt rond 30°C. Op Bali en Lombok is de temperatuur het hele jaar door zeer gelijkmatig tussen 28° en 30°C. De droge periode begint rond april en eindigt rond november.

De regentijd valt in de tussenliggende maanden. Per jaar kan de aanvang en lengte van de droge en natte periode enigszins verschillen. Bovendien trekt de moesson van Sumatra naar beneden de archipel over en op elk eiland begint de regentijd dus op een ander tijdstip. Ook de hoeveelheid regen varieert per streek. Het reizen in de regentijd hoeft niet nadelig te zijn. Een regenbui valt meestal 's middags, is vaak kort en hevig en kan de natuur een lekkere opfrisser geven. Na een bui klaart het vaak snel weer op.
 

Zwaarte van de reis

 • Zwaarte fietsreis
 • Zwaarte fietsreis

De fietsreizen zijn geschikt voor iedereen die een goede conditie en gezondheid heeft en regelmatig op de fiets stapt. We hebben de reizen gerangschikt naar zwaarte. Hierbij is rekening gehouden met de hoogten waarop we fietsen en de hoogteverschillen die we overbruggen en de duur van de fietstochten. Dit blijft natuurlijk een inschatting. Bovendien zal je persoonlijke beleving mede afhankelijk zijn van factoren als weersomstandigheden en je fysieke gesteldheid.

De reizen met één fietsje gaan over vlak terrein. Bij reizen met vijf fietsjes fietsen we in bergachtig gebied op mountainbikes met forse stijgingen en steilere afdalingen. Regelmatig wordt de groep met de bus op de top van een pas afgezet om vervolgens met de fiets af te dalen. Liefhebbers kunnen er uiteraard ook voor kiezen om de uitdaging omhoog aan te gaan. Bij iedere fietsreis rijdt een bus mee, zodat je een fietstocht kunt onderbreken. Bij veel reizen kunnen we ter plaatse, afhankelijk van de wensen van de groep, de fietstochten inkorten of verlengen.

De meeste fietsroutes in Indonesië zijn tussen de 25 en 40 kilometer lang. In de binnenlanden van Bali en Lombok bevinden zich indrukwekkende vulkanen. Het is daarom onvermijdelijk dat sommige fietsroutes door heuvelachtig terrein gaan. Om te voorkomen dat de routes te zwaar uitvallen, maken we gebruik van busjes die je naar begin- of eindpunt van de verschillende fietsroutes brengen. De zware klimmen kunnen we hiermee vermijden. Voor actieve fietsers is het vaak mogelijk om de routes naar wens uit te breiden.

De hoge temperaturen maken het fietsen soms zwaarder. We proberen tijdens deze dagen zoveel mogelijk vroeg te vertrekken om de grootste hitte te vermijden.

Laagste punt fietstocht: 30 meter
Hoogste punt fietstocht: 888 meter
Totaal aantal km fietsen: 225 km
Gemiddeld aantal km fietsen: 25 km


Meer informatie over de fietsduur per dag vind je hieronder in de dag-tot-dagbeschrijving. De zwaarte van de reis wordt uitgebreid uitgelegd op de pagina wandel en fiets zwaarte.

Ga goed voorbereid op reis!
Zorg ervoor dat je goed voorbereid op reis gaat. Houd of breng de maanden voorafgaand aan je reis je conditie op peil en probeer uitgerust aan je fietsreis te beginnen. Zo heb je meer plezier van je vakantie.

Reisbegeleiding en gidsen

Een enthousiaste Nederlandse reisbegeleider begeleidt de reis. Onze reisbegeleiders zijn zeer ervaren en bevlogen reizigers en vertellen onderweg leuke weetjes over de bestemming. Zij begeleiden de fietstochten, zorgen dat de reis soepel verloopt en zijn het aanspreekpunt voor vragen en wensen. De eigen passie voor fietsen, in combinatie met een uitgebreide training en inwerkprocedure, vormt de basis voor hun deskundigheid en professionaliteit.

Extra op deze reis is de aanwezigheid van een lokale Indonesische fietsgids die de fietsroutes goed kent en tevens mede zorgt voor onderhoud aan de fietsen. De gidsen komen van Bali en Lombok en kennen de eilanden als hun broekzak. Met veel enthousiasme zullen zij hun eiland, de bijzondere cultuur en hun dagelijkse leven aan je laten zien.

Veelgestelde vragen

Hoe zwaar is deze fietsreis?

De fietstochten in Indonesië zijn tussen de 14 en 50 kilometer lang. In de binnenlanden van Bali en Lombok bevinden zich indrukwekkende vulkanen. Het is daarom onvermijdelijk dat sommige fietsroutes door heuvelachtig terrein gaan. Om te voorkomen dat de routes te zwaar uitvallen, maken we gebruik van busjes die je naar begin- of eindpunt van de verschillende fietsroutes brengen. De zware klimmen kunnen we hiermee vermijden. Voor actieve fietsers is het vaak mogelijk om de routes naar wens uit te breiden.

Moet ik mijn eigen bagage dragen tijdens de fietstochten?

Tijdens de fietstochten wordt je bagage in de bus vervoerd. Je draagt dus alleen je dagrugzak of stuurtas op de fiets. Zo kan je bijvoorbeeld je fototoestel en lunch/tussendoortjes makkelijk bij de hand houden.

Wat voor soort reistas kan ik het beste meenemen?

Het is belangrijk dat je bagage niet te groot is, vanwege de beperkte opslagruimte in de bussen. Harde koffers raden wij om deze reden af. We verzoeken je om 13 à 15 kg mee te nemen.

Leggen we alle afstanden met de fiets af?

Niet alle afstanden worden met de fiets afgelegd. Voor sommige trajecten nemen we de bus en ook worden we tijdens een aantal fietstochten aan het begin van de fietstocht op een bepaald punt met de bus afgezet. Dit om de zware klimmen zoveel mogelijk te vermijden en de reis voor iedereen met een normale tot goede conditie geschikt te maken. Aan het einde van de fietstocht (als we niet doorfietsen naar onze accommodatie) pikt de bus ons weer op. Ook bestaat de mogelijkheid om gedeeltes met de bus mee te gaan, mocht je niet kunnen of willen fietsen op een bepaald moment.

Wat voor soort fietsen gebruiken we tijdens de reis?

De reis is inclusief het gebruik van een goede kwaliteit mountainbike. Voor de reis zullen wij vragen je lengte door te geven zodat de fietsen met de juiste lengtes worden klaargezet op de bestemming. Dit is geen garantie dat de fietsen altijd in de meest geschikte maat aanwezig zullen zijn.

Het is niet mogelijk om een eigen fiets mee te nemen.

Kan ik mijn eigen klikpedalen mee nemen?

De fietsen zijn uitgerust met gewone pedalen, dus geen clicksysteem. 

Moet ik een fietshelm dragen?

Voor je eigen veiligheid raden wij het ten zeerste aan om een fietshelm te dragen tijdens het fietsen. De helm is inclusief in de prijs en ter plaatse beschikbaar.

Hebben we vrije tijd om er zelf op uit te trekken?

Djoser hanteert het ‘vrijheid blijheid’ principe, dit betekent dat er voldoende tijd is vrijgemaakt om er zelf op uit te trekken of gewoon wat rust te nemen. Op de meeste dagen staan er fietstochten op het programma, daarnaast is er af en toe tijd om zelf de omgeving te ontdekken of deel te nemen aan facultatieve excursies. Bij aankomst in Ubud, bij de badplaats Lovina en de laatste dagen op het eiland Gili Air zijn er geen fietstochten gepland, zodat je op andere manieren de omgeving kunt ontdekken.

Waar overnachten we?

We overnachten in goede hotels, waarbij de kamers een eigen douche/toilet hebben en meestal zijn voorzien van airconditioning, maar soms van een fan of ventilator. De meeste kamers zijn eenvoudig ingericht en niet voorzien van luxe extra’s. De hotels bestaan soms uit losse huisjes, waarbij je een eigen veranda hebt. De hotels hebben een eigen, sfeervol karakter. Een aantal hotels beschikt over een zwembad.

Kan ik onderweg mijn was laten doen?

Je kunt de was laten doen in Ubud, Lovina, Senggigi en Gili Air.

Is er wifi aanwezig in de hotels?

In de meeste hotels kun je van wifi gebruik maken, dan wel tegen betaling. Ook is het vaak mogelijk bij restaurantjes en cafés in de grotere steden wifi te ontvangen.

Is het mogelijk om een éénpersoonskamer te boeken?

Alleenreizenden worden, in goed overleg, ingedeeld met andere alleenreizenden van hetzelfde geslacht. Wil je niet ingedeeld worden met een andere deelnemer, dan kun je een éénpersoonskamer boeken tegen de daarvoor geldende toeslag. Deze meerprijs is te vinden onder het tabblad VERTREKDATA/PRIJS.

Gaat er een Nederlandse reisbegeleider mee of een lokale gids?

De reis wordt begeleidt door een Nederlandse reisbegeleider. Tijdens de fietstochten gaat er tevens een lokale gids mee om de fietstochten te begeleiden en de fietsen te onderhouden.

Hoe groot zijn de groepen?

Onze groepen bestaan gemiddeld uit 15 à 16 personen. De maximale groepsgrootte bedraagt 20 personen en het minimum is 10 personen. Onze groepen bestaan uit zowel samenreizende als alleengaande reizigers. Reis je alleen, dan vind je zeker snel aansluiting in onze kleine groepen.

Hoe kom ik aan een visum voor Indonesië?

Bij aankomst in Indonesië krijgt u een visum (stempel in het paspoort) voor 30 dagen. Dit visum is gratis. Indien u langer dan 30 dagen verblijft, dient u uw visum voor vertrek bij de ambassade in Nederland aan te vragen. Het verlengen van uw visum is niet mogelijk.

Kan ik de reis verlengen of vervroegen?

Je kunt via Djoser de terugvlucht wijzigen, dit is op aanvraag. Wijzigingskosten bedragen € 50,- exclusief eventuele kosten die de luchtvaartmaatschappij in rekening brengt. De verlengin is dan op Lombok. Wij kunnen accomodatie voor je regelen, maar je bent ook vrij om dit zelf te regelen.

De genoemde prijzen zijn zonder wijzigingskosten van de vlucht en de transfer van/naar de luchthaven. Deze kan eenvoudig ter plaatse geregeld worden.

Hoe kan ik betalen in Indonesië?

De munteenheid op Bali en Lombok zijn de Indonesische roepia. In de grote plaatsen op Bali en Lombok is het mogelijk om gebruik te maken van een pinautomaat. Wij adviseren u om voor de zekerheid naast uw pinpas nog contant geld en/of een creditcard mee te nemen.

Heb ik inentingen of malaria tabletten nodig?

Voor Bali en Lombok worden vaccinaties tegen DTP en hepatitis A aangeraden. Indien je nog geen BMR vaccinatie hebt gehad wordt deze ook aanbevolen. Daarnaast kan er malaria voorkomen op Lombok, dit kan verschillen per periode. Kijk voor de meest actuele gezondheidsadviezen op www.lcr.nl (Landelijk Coördinatiecentrum Reisadvisering) of raadpleeg de plaatselijke GGD of je huisarts.

Zijn er mogelijkheden om te snorkelen of duiken tijdens deze reis?

Op zowel Bali als Lombok zijn er mogelijkheden om te duiken. Op Bali is dat bij het noordelijke plaatsje Lovina, op Lombok kun je duiken in de omgeving van onze verblijfplaats Senggigi en op de Gili eilanden. Snorkel- en duikuitrusting kun je in beide gevallen ter plaatse goed en relatief goedkoop huren.

Foto's en video