Fietsvakantie Bali & Lombok, 18 dagen

De eilanden Bali en Lombok staan bekend om hun spectaculaire natuur, kleurrijke cultuur en uitgestrekte stranden. Op de fiets beleef je beide eilanden op een bijzondere manier. We bezoeken dorpjes, tempels, watervallen en passeren de mooiste rijstvelden en stranden. De reis eindigt op het koraaleiland Gili Air.

Bewaar als favoriet
Stuur door
Van:
Aan:


Reisschema

 1. Amsterdam - Denpasar
 2. aankomst Denpasar - Ubud
 3. Ubud
 4. Ubud, fietstour van Batur naar Ubud, incl. lunch
 5. Ubud - Jatiluwih - Munduk
 6. Munduk - Lovina
 7. Lovina
 8. Lovina - Amed
 9. Amed - Padangbai
 10. Padangbai - ferry naar Lombok - Gili Asahan
 11. Gili Asahan
 12. Gili Asahan - Lembar - Tetebatu
 13. Tetebatu - Kopang - Senggigi
 14. Senggigi, dagtrip naar Pengsong
 15. Senggigi - Lingsar - Gili Air
 16. Gili Air
 17. Gili Air - Lombok/Mataram - Amsterdam
 18. aankomst Amsterdam
Routekaart Fietsvakantie Bali & Lombok, 18 dagen

Beschrijving

Tijdens Djoser fietsreizen maak je fietstochten vanuit een verblijfplaats of een meerdaagse fietstocht. Er is geen sprake van een strak gepland reisschema. Op rustdagen kun je extra fietstochten maken of andere dingen gaan ondernemen. De reisbegeleider kan je hierover altijd tips en suggesties geven. Je bent natuurlijk niet verplicht hieraan deel te nemen. Wie er liever zelf op uitgaat, heeft daartoe alle vrijheid. Door het karakter van onze reizen en de plaatselijke omstandigheden kunnen zich onverwachte situaties voordoen. Hierdoor kan het voorkomen dat een bepaalde fietstocht of activiteit niet door kan gaan of aangepast dient te worden. We reizen in groepen van maximaal 20 personen voor deze fietsreis.

Bali, Ubud

Dag 1 Amsterdam - Denpasar
Dag 2 aankomst Denpasar - Ubud
Dag 3 Ubud
Dag 4 Ubud, fietstour van Batur naar Ubud, inclusief lunch

Lokale Markt Indonesie Djoser Na aankomst op het vliegveld van Bali rijden we direct door naar Ubud waar we de komende nachten verblijven. In en rond het bruisende Ubud is altijd wat te doen. Bezoek een van de markten of het apenbos en wandel door de omliggende rijstvelden. Op dag 4 maak je tijdens de eerste fietstocht van ongeveer 35 kilometer vanuit Ubud kennis met de binnenlanden van Bali en het dagelijks leven in de dorpen. Vanuit Ubud zetten de busjes ons af aan de voet van de Batur vulkaan in het midden van Bali en vanaf daar fietsen we door kleine dorpjes, waar je Balinese huizen en tempels bezoekt. Na afloop wordt er een lunch geserveerd bij een Balinese familie in huis.

 • Afstand: ± 35 km

Munduk, Lovina

Dag 5 Ubud - Munduk
Dag 6 Munduk - Lovina
Dag 7 Lovina

Rijstvelden Indoensie Djoser We laten Ubud achter ons en trekken naar de bergen in het noordwesten van Bali. De fietsroute van vandaag start bij de tempel Pura Batukaru. Deze mysterieuze tempel ligt hoog op de hellingen van de vulkaan Batukaru, in een mossig en vochtig bos. We fietsen vandaag maximaal 25 kilometer over een heuvelachtig terrein en passeren cacao-, koffie- en kruidnagelplantages. Het hoogtepunt van vandaag vormen de rijstvelden van Jatiluwih, misschien wel de mooiste terrasrijstvelden van Bali. Na afloop van de fietstocht brengen de busjes ons via de tempel Pura Ulun Danu Bratan naar het bergdorp Munduk. We overnachten tussen de kruidnagelplantages met een prachtig uitzicht op de bergachtige omgeving.

Vanuit Munduk fietsen we de volgende dag bergafwaarts naar de noordkust. Een deel van de route gaat over onverharde wegen tussen de rijstvelden en door dorpjes. We fietsen langs de warmwaterbronnen van Banjar voor een geneeskrachtig bad en bezoeken een van de weinige boeddhistische kloosters van Bali. In de badplaats Lovina overnachten we twee nachten in een comfortabel hotel aan zee. Snorkelen, duiken en dolfijnen kijken behoren hier tot de mogelijkheden. Maar ook kun je zelf met de fiets op stap, bijvoorbeeld om de markt van de stad Singaraja te bezoeken.

 • Afstand: ± 25 km
 • Afstand: ± 30 km

Amed, Padangbai

Dag 8 Lovina - Amed
Dag 9 Amed - Padangbai

Landschap Fietsen Indonesie Djoser Vandaag rijden we langs de ruige kust van het noordoosten van Bali. De fietsroute begint bij het plaatsje Air Sanih, net voorbij de drukke stad Singaraja, en volgt grotendeels de kustlijn. Het is een relatief vlakke route, hoewel er natuurlijk altijd wel kleine klimmetjes en afdalingen, of stukjes vals plat. Al fietsend heb je uitzicht op de zee aan de linkerkant en de indrukwekkende vulkaan Gunung Agung aan de rechterkant, van waaruit in 1963 nog lava via deze hellingen in zee stroomde. In dorpjes onderweg wordt op het strand op traditionele wijze zout gewonnen. Voor liefhebbers kan er aan het einde van de dag een heuvelachtig traject van 15 kilometer extra worden gefietst. Ons eindpunt van vandaag is een hotel aan zee in de kustplaats Amed.
 
Na het ontbijt rijden we de volgende ochtend eerst met de busjes naar het plaatsje Tirtagangga, waar we het waterpaleis van de vroegere vorst van Oost-Bali bezoeken. De fietsroute van vandaag begint in de bergen boven Tirtagangga en voert door het heuvelachtige landschap dat ligt ingeklemd tussen de vulkaan Gunung Agung in het noorden en de kustlijn in het zuiden. In het eerste deel van de route fietsen we langs rijstvelden en door dorpjes waar onder andere traditionele smeden actief zijn. Liefhebbers kunnen halverwege de route een fikse klim omhoog wagen. De heuvel die beklommen moet worden is begroeit met salakstruiken, een vrucht die alleen maar in Indonesie voorkomt. Samen met de rest van de groep, die met de busjes op de top van de heuvel wordt afgezet, volgt er een lange afdaling door een agrarisch gebied met prachtige vergezichten over rijstvelden en de kustlijn van zuidoost Bali. We eindigen de fietsroute vandaag nabij de tempel Goa Lawah en overnachten in de kustplaats Padangbai.

 • Afstand: ± 50 - 65 km
 • Afstand: ± 38 - 45 km

Lombok, Tetebatu

Dag 10 Padangbai - ferry naar Lombok - Gila Asahan
Dag 11 Gila Asahan
Dag 12 Gila Asahan - Lembar - Tetebatu

Lombok Strand Indonesie Djoser Vandaag steken we per ferry over naar Lombok en reizen door naar het kleine eilandje Gili Asahan. We verblijven hier twee nachten op dit stille eiland, in een mooi ecoresort met eigen groene energie en een beschermd koraalrif voor de deur. Op de vrije dag kun je gaan snorkelen, kanoën of peddelen, wandelen rond het eiland, de heuvel beklimmen voor zonsopkomst- of ondergang, of overvaren naar het buureiland Gili Gede om hier wat te fietsen. Ook zijn er voor liefhebbers duikmogelijkheden.

Uitgerust varen we terug naar Lombok waar de fietsen klaar staan voor een mooie tocht langs de kustlijn van Zuid-Lombok tot aan Lembar. We overnachten in het bergdorp Tetebatu tussen de rijstvelden.

 • Afstand: ± 30 - 45 km
 • Afstand: ± 22 km

Senggigi, Gili Air

Dag 13 Tetebatu - Kopang - Senggigi
Dag 14 Senggigi, dagtrip naar Pengsong
Dag 15 Senggigi - Lingsar - Gili Air
Dag 16 Gili Air
Dag 17 Gili Air - Lombok - Amsterdam
Dag 18 aankomst Amsterdam

Indonesie Rijstvelden Djoser In Tetebatu is er de volgende ochtend de mogelijkheid om een prachtige wandeling te maken door de groene omgeving van rijstvelden, tabaksplantages en dorpjes. In de middag fietsen we vanaf Tetebatu grotendeels heuvelafwaarts tot aan het dorpje Kopang en van daaruit gaan we per auto naar de kustplaats Senggigi, waar we twee nachten verblijven.

Vanuit Senggigi maken we de volgende dag een mooie fietstocht over het platteland van midden Lombok, naar Pengsong. De dag daarna fietsen we door een heuvelachtiger gebied naar de tempel Lingsar, een bijzonder plek waar zowel hindoes als moslims bidden. Onderweg passeren we Karang Bayan, één van de oudste traditionele dorpjes van Lombok.

Na afloop van de tocht rijden we per auto naar de haven van Teluk Nare en steken per boot over naar Gili Air. We slapen twee nachten op dit tropische eiland: een relaxt einde van de reis. Het witte strand ligt op loopafstand van het hotel. Je kunt er snorkelen of duiken en ook de andere Gili-eilanden bezoeken. Volledig uitgerust gaan we met de boot terug naar het vasteland van Lombok voor de terugvlucht naar Amsterdam.

 • Afstand: ± 25 km
 • Afstand: ± 22 km
 • Afstand: ± 14 km
Lees de volledige beschrijving

Vertrekdata/prijs

Boek en reis met Djoser zekerheid Boek en reis met Djoser zekerheid

Op dit moment zijn er geen vertrekdata voor deze reis. We houden je op de hoogte via onze nieuwsbrief en onze Facebookpagina.

Inclusief

 • Vliegreis
 • Ruimbagage
 • Alle vluchttoeslagen
 • Vervoer van en naar de luchthaven
 • Vervoer van en naar begin- en/of eindpunt fietstochten
 • Fietshuur
 • Hotelovernachtingen 
 • Ontbijt inbegrepen
 • Fietstochten en excursies volgens programma
 • Fietstocht langs de indrukwekkende vulkaan Gunung Agung
 • Bezoek waterpaleis van vroegere vorst
 • Bezoek warmwaterbronnem en het boeddhistische klooster in Banjar
 • Tempelbezoek Pura Batukaru
 • Nederlandse reisbegeleiding
 • Lokale gids tijdens fietstochten.

Exclusief

Reisverzekering, visum, overige maaltijden, entreegelden, facultatieve excursies, fooien, persoonlijke uitgaven, reserveringskosten € 25,-, bij 2 of meer personen € 40,-, etc.

Wijzigingen voorbehouden.

Landarrangement

De prijs van de reis zonder de internationale vluchten bedraagt vanaf €0,-.

Houd bij het boeken van een landarrangement, waarbij je zelf je vliegtickets boekt, er rekening mee dat er voor al onze reizen een minimum aantal deelnemers nodig is.

Hotelverlenging

Verlenging mét accommodatie is in Senggigi (Lombok) of op Gili Air bij te boeken. De verlengingsprijs in Senggigi is vanaf € 30,- per persoon per nacht voor een tweepersoons kamer. Een eenpersoonskamer bedraagt € 55,- per nacht. De verlengingsprijs op Gili Air is vanaf € 33,- op basis van logies en ontbijt in een tweepersoonskamer per persoon per nacht. De prijs voor een eenpersoonskamer bedraagt € 66,- per nacht.

Het is niet mogelijk om voorafgaand aan de reis te verlengen. Garuda staat alleen een verlenging van de terugvlucht toe.

De genoemde prijzen zijn exclusief wijzigingskosten van de vlucht en de transfer van/naar de luchthaven.

Groepssamenstelling en groepsgrootte

Onze groepen bestaan uit een zowel samenreizende als alleengaande reizigers. Reis je alleen, dan vind je zeker snel aansluiting in onze kleine groepen.

Wil je meer specifieke informatie over de samenstelling van de groep en vertrekdatum van jouw keuze dan kunnen we je telefonisch (071 - 5126400, België: 09 223 00 69) meer informatie geven over bijvoorbeeld leeftijden en het aantal mannen, vrouwen of alleengaande reizigers.

Gemiddeld bestaan de groepen uit 12 deelnemers, het maximum is 20.

De gemiddelde groepsgrootte om de reis door te laten gaan is 9.

Nog bedenktijd nodig? Dan kun je tot een paar maanden voor vertrek een optie op een reis nemen. Zo’n voorlopige reservering is gratis en is 14 dagen geldig. De optie wordt automatisch omgezet in een definitieve of aanvraagboeking, tenzij je deze tijdig zelf bevestigt of annuleert. Het is helaas niet mogelijk om een optie te nemen op een reis waar nog maar een aantal plaatsen beschikbaar zijn.

Praktische informatie

Accommodatie

We overnachten in goede hotels, waarbij de kamers een eigen douche/toilet hebben en meestal zijn voorzien van airconditioning, maar soms van een fan of ventilator. De meeste kamers zijn eenvoudig ingericht en niet voorzien van luxe extra’s. De hotels bestaan soms uit losse huisjes, waarbij je een eigen veranda hebt. De hotels hebben een eigen, sfeervol karakter. Een aantal hotels beschikt over een zwembad.

Bekijk hotelreviews op

Ubud Bhanuswari Resort en Spa
Ubud Hotel Champlung Sari
Munduk Hotel Munduk Sari Garden
Lovina Hotel Aditya
Amed Hotel Amed Cafe
Padangbai Hotel Beji Bay
Mataram  Hotel Santika
Gili Air Villa Karang

Deze selectie geeft een goed beeld van de hotels waar we op deze reis verblijven.

Vliegreis

Garuda Indonesia

Het meest voorkomende vluchtschema staat hieronder. Je kan ook het schema per vertrekdatum bekijken. Vliegtijden en -maatschappijen zijn onder voorbehoud van wijzigingen.

Kies vertrekdatum:

 • Vlucht met

  Garuda Indonesia

  Traject

  Amsterdam - Jakarta

  Vertrek

  12:05

  Aankomst

  08:10*

 • Vlucht met

  Garuda Indonesia

  Traject

  Jakarta - Denpasar

  Vertrek

  09:50

  Aankomst

  12:40

 • Vlucht met

  Garuda Indonesia

  Traject

  Lombok - Jakarta

  Vertrek

  14:50

  Aankomst

  15:50

 • Vlucht met

  Garuda Indonesia

  Traject

  Jakarta - Amsterdam

  Vertrek

  22:25

  Aankomst

  07:50*

* aankomst volgende dag


Tijdsverschil: in de zomer is het op Bali en Lombok 6 uur later. Gedurende onze wintertijd komt er een uur bij.
 

Garuda Indonesia is de nationale luchtvaartmaatschappij van Indonesië en vliegt rechtstreeks van Amsterdam naar Jakarta. Vanuit Jakarta vliegt Garuda door naar de vele andere Indonesische eilanden. Aan boord van de Boeing 777-300ER ontbreekt het je aan niets. De drankjes en maaltijden zijn een weerspiegeling van de rijke Indonesische cultuur. Daarnaast beschik je over een eigen in-flight entertainment system en er is zelfs WiFi.  Sinds 2014 behoort Garuda tot de exclusieve selectie van '5-Star Airlines'. Je bent dus gegarandeerd van goede service.

CO2-compensatie

Reizen is verrijkend, maar het transport dat nodig is om nieuwe bestemmingen te ontdekken laat zijn sporen achter in de vorm van broeikasgassen, waaronder CO2. Door de CO2-uitstoot van de reis te compenseren kan ergens anders ter wereld dezelfde hoeveelheid CO2 worden voorkomen. Samen met de ANVR hebben we gekozen voor een samenwerking met de South Pole Group, de wereldmarktleider in het uitvoeren van CO2-reductie projecten. Wij steunen een project in Thailand dat bestaat uit het installeren van zonnepanelen waardoor geen kolen meer hoeven worden te verbrand om elektriciteit op te wekken. Met CO2-compensatie doen we met elkaar dus iets terug voor het klimaat én voor de lokale bevolking. Compenseer daarom je reis: dit is mogelijk voor slechts € 5,-. Vanzelfsprekend compenseren wij als Djoser ook alle reizen van onze medewerkers.

Landarrangement

De prijs van de reis zonder de internationale vluchten bedraagt vanaf €0,-.

Houd bij het boeken van een landarrangement, waarbij je zelf je vliegtickets boekt, er rekening mee dat er voor al onze reizen een minimum aantal deelnemers nodig is.

Vervoer

Fietsen
De reis is inclusief het gebruik van een goede kwaliteit mountainbike met versnellingen met 3 versnellingen voor en 7 versnellingen achter. De mountainbikes hebben een verstelbaar stuurhuis, waardoor het stuur in de hoogte versteld kan worden. Hierdoor hebben we de voordelen van de mountainbike (geschikt voor de deels onverharde wegen en bij het klimmen en dalen) en met een stuur dat individueel afgesteld kan worden.

Bus
We leggen gedeeltes van de reis af met onze eigen, comfortabele minibussen (maximaal 8 personen per busje). De busjes reizen tijdens de fietstochten als bezemwagen met ons mee en brengen de bagage naar de eindbestemming van de dag. De busjes gaan de gehele reis met ons mee en zetten ons een enkele keer af op een bepaald punt, waar wij op onze fietsen stappen. Aan het einde van de fietstocht (als we niet doorfietsen naar onze accommodatie) pikt de bus ons weer op. Tijdens trajecten die we niet op de fiets afleggen, gaan de fietsen mee in de pick-up voor de fietsen. Voor de transfers van en naar de luchthaven maken we gebruik van deze minibussen of een grote bus voor de gehele groep.
Voor de overtocht van Bali naar Lombok maken we gebruik van de openbare ferry, deze is bij de reissom inbegrepen. Ook de bootretour van en naar Gili Air is bij de reissom inbegrepen.
 

Bij de reis inbegrepen

 • Vliegreis
 • Ruimbagage
 • Alle vluchttoeslagen
 • Vervoer van en naar de luchthaven
 • Vervoer van en naar begin- en/of eindpunt fietstochten
 • Fietshuur
 • Hotelovernachtingen 
 • Ontbijt inbegrepen
 • Fietstochten en excursies volgens programma
 • Fietstocht langs de indrukwekkende vulkaan Gunung Agung
 • Bezoek waterpaleis van vroegere vorst
 • Bezoek warmwaterbronnem en het boeddhistische klooster in Banjar
 • Tempelbezoek Pura Batukaru
 • Nederlandse reisbegeleiding
 • Lokale gids tijdens fietstochten.

Excursies

Bij Djoser bepaal je zelf welke bezienswaardigheden je de moeite waard vindt om te bezoeken, naast de fietstochten die tijdens de reis gemaakt worden. De een maakt graag nog een wandeling door de rijstvelden terwijl de ander liever een marktje bezoekt.

Vanuit onze accommodaties kun je zelf eenvoudig te voet  of met lokaal vervoer de mogelijkheden aan je voorkeur aanpassen.

Sommige bezienswaardigheden mag je echt niet missen of liggen op de route. Dergelijke excursies zijn bij Djoser in het programma opgenomen. Hiervoor geldt dat eventuele entreegelden exclusief zijn.

Tijdens de fietsreis in Bali en Lombok zijn de volgende excursies in het reisprogramma inbegrepen (naast de fietstochten die gemaakt worden):

 • Een bezoek aan een koffieplantage
 • Tempelbezoek Pura Batukaru
 • Bezoek aan warmwaterbronnen en het boeddhistische klooster in Banjar
 • Bezoek aan het waterpaleis Tirtagangga
 • Bezoek aan de tempels Pengsong en Lingsar op Lombok


Ter plaatse zijn ook andere excursies mogelijk. De reisbegeleider kan je hierover adviseren en regelt eventueel een excursie voor de groep. Vanuit Ubud kun je bijvoorbeeld mooie wandeltochten maken door de rijstvelden of het lokale museum bezoeken. Aan de kust kun je gaan snorkelen/duiken of kiezen voor een bootexcursie op zoek naar dolfijnen.

Reisdocumenten

 • E-ticket. Meer informatie over de vlucht ontvang je ongeveer 2 weken voor vertrek.
 • Internationale reispas die bij vertrek uit Indonesië nog minstens zes maanden geldig is.
 • Visum: bij aankomst in Indonesië krijg je een visum (stempel in de reispas) voor 30 dagen. Dit visum is gratis. Indien je langer dan 30 dagen verblijft, dien je het visum voor vertrek bij de ambassade in België aan te vragen. Het verlengen van het visum is niet mogelijk.


 

Geldzaken

In Bali en Lombok wordt er betaald met de Indonesische roepia. Kijk voor de actuele koersen op oanda.com.

Geld afhalen: in de grote plaatsen op Bali en Lombok zijn geldautomaten.
Contant: we adviseren een bedrag van € 50,- / € 100,- mee te nemen voor noodgevallen.

Als richtbedrag voor uitgaven die niet bij de reissom zijn inbegrepen, zoals maaltijden, entreegelden, facultatieve excursies en persoonlijke uitgaven geldt minimaal € 175,- per persoon per week.

Het is gebruikelijk om fooien te geven voor verleende diensten. Om te voorkomen dat je steeds fooien uit moet delen, wordt aan het begin van de reis een fooienpot ingesteld, waaruit de (gezamenlijke) tips aan de chauffeurs, gidsen, hotelpersoneel e.d. worden betaald.

 

Maaltijden

Het ontbijt is bij de reissom inbegrepen. Er wordt een continentaal ontbijt geserveerd, maar voor liefhebbers kunnen meestal ook een Indonesisch ontbijt krijgen. Lunch en diner zijn niet bij de reissom inbegrepen, waardoor je alle vrijheid hebt te bepalen waar, wat en met wie je gaat eten. De lunch op dag 4 is wel bij de reissom inbegrepen.

De Indonesische keuken is buitengewoon gevarieerd en voor de liefhebbers kan de reis een ware culinaire ontdekkingstocht worden. De reisbegeleiding kan je adviseren over het Indonesische eten en geschikte eetgelegenheden. Er is een scala aan mogelijkheden, variërend van restaurants tot kleine warungs langs de weg. Rijst is het basisvoedsel, maar de bijgerechten verschillen sterk per streek. Houd uiteraard wel altijd de kwaliteit van het voedsel in de gaten en let erop dat het goed gekookt of doorbakken is. Overigens bieden verschillende restaurants ook een keuze aan westerse gerechten.
 

Gezondheid

Voor deze reis worden vaccinaties aangeraden tegen:

 • DTP
 • Hepatitis A
 • Malariatabletten tijdens het verblijf op Lombok


Het is verstandig enigszins te letten op wat je eet. Tevens raden we je aan een kleine medische kit mee te nemen met o.a. aspirine en middelen tegen darmstoornissen. De reisbegeleiding is overigens ook in het bezit van een medische set, met daarin steriel medisch hulpmateriaal. Houd er rekening mee dat reizen en fietsen vermoeiend kan zijn. Het is verstandig in een goede conditie en uitgerust op reis te gaan. Zorg er tijdens de reis voor dat je goed eet, veel drinkt en steeds voldoende rust neemt.

Voor vaccinaties werkt Djoser samen met Thuisvaccinatie.nl. Het is de grootste landelijke organisatie voor reisvaccinaties aan huis. De deskundige artsen komen bij je langs wanneer het jou uitkomt. Ook ‘s avonds en in het weekend of op het werk. En sturen (indien mogelijk) de rekening rechtstreeks naar de zorgverzekeraar. De tarieven zijn vergelijkbaar met andere vaccinatie instellingen. Je kunt gemakkelijk online een afspraak maken. Voor een advies per land kun je ook de website raadplegen van het Landelijk Coördinatiecentrum Reizigersadvisering lcr.nl of itg.be.


Reizen en Covid-19

Wij zijn ervan overtuigd dat we met de benodigde aanpassingen veilig en verantwoord op reis kunnen gaan. Daarbij volgen we de adviezen en richtlijnen van het RIVM en het ministerie van Buitenlandse Zaken. De reis gaat door als de bestemming code groen of geel heeft, we reizen dus niet naar een land of gebied met een negatief reisadvies (code oranje: "alleen noodzakelijke reizen" of code rood). Uiteraard hebben we ook veel contact met onze lokale agent, waardoor we goed op de hoogte zijn van de lokale omstandigheden en regels. Met deze lokale assistentie, onze 24/7 hulp en bijstand én de aanwezigheid van een Nederlandse reisbegeleider die extra goed is voorbereid, reis je met een gerust gevoel. Verrassingen onderweg kunnen we zo prima ondervangen. Na boeking houden wij je via "Mijn Djoser" op de hoogte van de laatste informatie.

Hotelverlenging

Verlenging mét accommodatie is in Senggigi (Lombok) of op Gili Air bij te boeken. De verlengingsprijs in Senggigi is vanaf € 30,- per persoon per nacht voor een tweepersoons kamer. Een eenpersoonskamer bedraagt € 55,- per nacht. De verlengingsprijs op Gili Air is vanaf € 33,- op basis van logies en ontbijt in een tweepersoonskamer per persoon per nacht. De prijs voor een eenpersoonskamer bedraagt € 66,- per nacht.

Het is niet mogelijk om voorafgaand aan de reis te verlengen. Garuda staat alleen een verlenging van de terugvlucht toe.

De genoemde prijzen zijn exclusief wijzigingskosten van de vlucht en de transfer van/naar de luchthaven.

Klimaat en geografie

Indonesië heeft een tropisch klimaat. De temperatuur is het gehele jaar vrij constant en ligt rond 30°C. Op Bali en Lombok is de temperatuur het hele jaar door zeer gelijkmatig tussen 28° en 30°C. De droge periode begint rond april en eindigt rond november.

De regentijd valt in de tussenliggende maanden. Per jaar kan de aanvang en lengte van de droge en natte periode enigszins verschillen. Bovendien trekt de moesson van Sumatra naar beneden de archipel over en op elk eiland begint de regentijd dus op een ander tijdstip. Ook de hoeveelheid regen varieert per streek. Het reizen in de regentijd hoeft niet nadelig te zijn. Een regenbui valt meestal 's middags, is vaak kort en hevig en kan de natuur een lekkere opfrisser geven. Na een bui klaart het vaak snel weer op.
 

Zwaarte van de reis

 • Zwaarte fietsreis
 • Zwaarte fietsreis

De fietsreizen zijn geschikt voor iedereen die een goede conditie en gezondheid heeft en regelmatig op de fiets stapt. We hebben de reizen gerangschikt naar zwaarte. Hierbij is rekening gehouden met de hoogten waarop we fietsen en de hoogteverschillen die we overbruggen en de duur van de fietstochten. Dit blijft natuurlijk een inschatting. Bovendien zal je persoonlijke beleving mede afhankelijk zijn van factoren als weersomstandigheden en je fysieke gesteldheid.

De reizen met één fietsje gaan over vlak tot heuvelachtig terrein. Bij reizen met drie fietsjes fietsen we in bergachtig gebied met steilere afdalingen. Regelmatig wordt de groep met de bus op de top van een pas afgezet om vervolgens met de fiets af te dalen. Liefhebbers kunnen er uiteraard ook voor kiezen om de uitdaging omhoog aan te gaan. Bij iedere fietsreis rijdt een bus mee, zodat je een fietstocht kunt onderbreken. Bij veel reizen kunnen we ter plaatse, afhankelijk van de wensen van de groep, de fietstochten inkorten of verlengen.

Laagste punt fietstocht: 30 meter
Hoogste punt fietstocht: 888 meter
Totaal aantal km fietsen: 225 km
Gemiddeld aantal km fietsen: 25 km


De meeste fietsroutes in Indonesië zijn tussen de 25 en 40 kilometer lang. In de binnenlanden van Bali en Lombok bevinden zich indrukwekkende vulkanen. Het is daarom onvermijdelijk dat sommige fietsroutes door heuvelachtig terrein gaan. Om te voorkomen dat de routes te zwaar uitvallen, maken we gebruik van busjes die je naar begin- of eindpunt van de verschillende fietsroutes brengen. De zware klimmen kunnen we hiermee vermijden. Voor actieve fietsers is het vaak mogelijk om de routes naar wens uit te breiden.

De hoge temperaturen maken het fietsen soms zwaarder. We proberen tijdens deze dagen zoveel mogelijk vroeg te vertrekken om de grootste hitte te vermijden.

Ga goed voorbereid op reis!
Zorg ervoor dat je goed voorbereid op reis gaat. Houd of breng de maanden voorafgaand aan je reis je conditie op peil en probeer uitgerust aan je fietsreis te beginnen. Zo heb je meer plezier van je vakantie.

Reisbegeleiding en gidsen

Een enthousiaste Nederlandse reisbegeleider begeleidt de reis. Onze reisbegeleiders zijn zeer ervaren en bevlogen reizigers en vertellen onderweg leuke weetjes over de bestemming. Zij begeleiden de fietstochten, zorgen dat de reis soepel verloopt en zijn het aanspreekpunt voor vragen en wensen. De eigen passie voor fietsen, in combinatie met een uitgebreide training en inwerkprocedure, vormt de basis voor hun deskundigheid en professionaliteit.

Extra op deze reis is de aanwezigheid van een lokale Indonesische fietsgids die de fietsroutes goed kent en tevens mede zorgt voor onderhoud aan de fietsen. De gidsen komen van Bali en Lombok en kennen de eilanden als hun broekzak. Met veel enthousiasme zullen zij hun eiland, de bijzondere cultuur en hun dagelijkse leven aan je zien.

FAQ

Hoe zwaar is deze fietsreis?

De fietstochten in Indonesië zijn tussen de 14 en 50 kilometer lang. In de binnenlanden van Bali en Lombok bevinden zich indrukwekkende vulkanen. Het is daarom onvermijdelijk dat sommige fietsroutes door heuvelachtig terrein gaan. Om te voorkomen dat de routes te zwaar uitvallen, maken we gebruik van busjes die je naar begin- of eindpunt van de verschillende fietsroutes brengen. De zware klimmen kunnen we hiermee vermijden. Voor actieve fietsers is het vaak mogelijk om de routes naar wens uit te breiden.

Moet ik mijn eigen bagage dragen tijdens de fietstochten?

Tijdens de fietstochten wordt je bagage in de bus vervoerd. Je draagt dus alleen je dagrugzak of stuurtas op de fiets. Zo kan je bijvoorbeeld je fototoestel en lunch/tussendoortjes makkelijk bij de hand houden.

Wat voor soort reistas kan ik het beste meenemen?

Het is belangrijk dat je bagage niet te groot is, vanwege de beperkte opslagruimte in de bussen. Harde koffers raden wij om deze reden af. We verzoeken je om 13 à 15 kg mee te nemen.

Leggen we alle afstanden met de fiets af?

Niet alle afstanden worden met de fiets afgelegd. Voor sommige trajecten nemen we de bus en ook worden we tijdens een aantal fietstochten aan het begin van de fietstocht op een bepaald punt met de bus afgezet. Dit om de zware klimmen zoveel mogelijk te vermijden en de reis voor iedereen met een normale tot goede conditie geschikt te maken. Aan het einde van de fietstocht (als we niet doorfietsen naar onze accommodatie) pikt de bus ons weer op. Ook bestaat de mogelijkheid om gedeeltes met de bus mee te gaan, mocht je niet kunnen of willen fietsen op een bepaald moment.

Wat voor soort fietsen gebruiken we tijdens de reis?

De reis is inclusief het gebruik van een goede kwaliteit mountainbike met 3 versnellingen voor en 7 versnellingen achter. De mountainbikes hebben een verstelbaar stuurhuis, waardoor het stuur in de hoogte versteld kan worden. Hierdoor hebben we de voordelen van de mountainbike (geschikt voor de deels onverharde wegen en bij het klimmen en dalen) en met een stuur dat individueel afgesteld kan worden. Voor de reis zullen wij vragen je lengte door te geven zodat de fietsen met de juiste lengtes worden klaargezet op de bestemming. Dit is geen garantie dat de fietsen altijd in de meest geschikte maat aanwezig zullen zijn.

Het is niet mogelijk om een eigen fiets mee te nemen.

Kan ik mijn eigen klikpedalen mee nemen?

De fietsen zijn uitgerust met gewone pedalen, dus geen clicksysteem. Het is eventueel mogelijk om eigen pedalen met clicksysteem en schoenen mee te nemen, echter is dit niet erg handig, aangezien er vaak gestopt wordt om even een wandeling te maken om de omgeving te bekijken.
Wij raden het dus om deze reden af.

Moet ik een fietshelm dragen?

Voor je eigen veiligheid raden wij het ten zeerste aan om een fietshelm te dragen tijdens het fietsen. De helm is inclusief in de prijs en ter plaatse beschikbaar.

Hebben we vrije tijd om er zelf op uit te trekken?

Djoser hanteert het ‘vrijheid blijheid’ principe, dit betekent dat er voldoende tijd is vrijgemaakt om er zelf op uit te trekken of gewoon wat rust te nemen. Op de meeste dagen staan er fietstochten op het programma, daarnaast is er af en toe tijd om zelf de omgeving te ontdekken of deel te nemen aan facultatieve excursies. Bij aankomst in Ubud, bij de badplaats Lovina en de laatste dagen op het eiland Gili Air zijn er geen fietstochten gepland, zodat je op andere manieren de omgeving kunt ontdekken.

Waar overnachten we?

We overnachten in goede hotels, waarbij de kamers een eigen douche/toilet hebben en meestal zijn voorzien van airconditioning, maar soms van een fan of ventilator. De meeste kamers zijn eenvoudig ingericht en niet voorzien van luxe extra’s. De hotels bestaan soms uit losse huisjes, waarbij je een eigen veranda hebt. De hotels hebben een eigen, sfeervol karakter. Een aantal hotels beschikt over een zwembad.

Kan ik onderweg mijn was laten doen?

Je kunt de was laten doen in Ubud, Lovina, Senggigi en Gili Air.

Is er wifi aanwezig in de hotels?

In de meeste hotels kun je van wifi gebruik maken, dan wel tegen betaling. Ook is het vaak mogelijk bij restaurantjes en cafés in de grotere steden wifi te ontvangen.

Is het mogelijk om een éénpersoonskamer te boeken?

Alleenreizenden worden, in goed overleg, ingedeeld met andere alleenreizenden van hetzelfde geslacht. Wil je niet ingedeeld worden met een andere deelnemer, dan kun je een éénpersoonskamer boeken tegen de daarvoor geldende toeslag. Deze meerprijs is te vinden onder het tabblad VERTREKDATA/PRIJS.

Gaat er een Nederlandse reisbegeleider mee of een lokale gids?

De reis wordt begeleidt door een Nederlandse reisbegeleider. Tijdens de fietstochten gaat er tevens een lokale gids mee om de fietstochten te begeleiden en de fietsen te onderhouden.

Hoe groot zijn de groepen?

Onze groepen bestaan gemiddeld uit 15 à 16 personen. De maximale groepsgrootte bedraagt 20 personen en het minimum is 8 personen. Onze groepen bestaan uit zowel samenreizende als alleengaande reizigers. Reis je alleen, dan vind je zeker snel aansluiting in onze kleine groepen.

Hoe kom ik aan een visum voor Indonesië?

Bij aankomst in Indonesië krijgt u een visum (stempel in het paspoort) voor 30 dagen. Dit visum is gratis. Indien u langer dan 30 dagen verblijft, dient u uw visum voor vertrek bij de ambassade in Nederland aan te vragen. Het verlengen van uw visum is niet mogelijk.

Kan ik de reis verlengen of vervroegen?

Je kunt via Djoser de heen- of terugvlucht wijzigen, dit is op aanvraag. Wijzigingskosten bedragen € 50,- exclusief eventuele kosten die de luchtvaartmaatschappij in rekening brengt.

Voor de vervroeging of verlenging kan de accommodatie op Gili Air worden bijgeboekt. De prijs hiervoor kunt u vinden onder het tabblad VERTREKDATA/PRIJS.

De genoemde prijzen zijn zonder wijzigingskosten van de vlucht en de transfer van/naar de luchthaven. Deze kan eenvoudig ter plaatse geregeld worden.

Hoe kan ik betalen in Indonesië?

De munteenheid op Bali en Lombok zijn de Indonesische roepia. In de grote plaatsen op Bali en Lombok is het mogelijk om gebruik te maken van een pinautomaat. Wij adviseren u om voor de zekerheid naast uw pinpas nog contant geld en/of een creditcard mee te nemen.

Heb ik inentingen of malaria tabletten nodig?

Voor Bali en Lombok worden vaccinaties tegen DTP en hepatitis A aangeraden. Indien je nog geen BMR vaccinatie hebt gehad wordt deze ook aanbevolen. Daarnaast kan er malaria voorkomen op Lombok, dit kan verschillen per periode. Kijk voor de meest actuele gezondheidsadviezen op www.lcr.nl (Landelijk Coördinatiecentrum Reisadvisering) of raadpleeg de plaatselijke GGD of je huisarts.

Zijn er mogelijkheden om te snorkelen of duiken tijdens deze reis?

Op zowel Bali als Lombok zijn er mogelijkheden om te duiken. Op Bali is dat bij het noordelijke plaatsje Lovina, op Lombok kun je duiken in de omgeving van onze verblijfplaats Senggigi en op de Gili eilanden. Snorkel- en duikuitrusting kun je in beide gevallen ter plaatse goed en relatief goedkoop huren.

Bekijk alle veelgestelde vragen

Daarom Djoser

 • Verblijf in sfeervolle accommodaties
 • Inclusief fietshuur
 • Nederlandse reisbegeleiding
 • Lokale gids tijdens fietstochten
 • Fietsen door de mooie rijstvelden
 • Genieten van uitzicht op vulkanen
 • Bezoek waterpaleis en Lingsar tempel
 • Zadelpijn verdwijnt in de warmwaterbronnen van Banjar!

i Dit cijfer is een gemiddelde waardering van onze reizigers. Klantwaardering: 8,6

De lange vlucht is zeker de moeite waard. Wat een mooi land...
De lange vlucht is zeker de moeite waard. Wat een mooi land en wat een lieve mensen. Eten is ook heerlijk. Fietsen eist wel enige conditie en kennis van mountainbiken. In de beschrijving wordt dit een beetje onderschat. Wij hadden een hele leuke gezellige groep. Ga zeker nog een keer terug.

Naam: Wilma L.
Cijfer: 8
Erg mooie reis. Door met de fiets rond te reizen beleef je m...
Erg mooie reis. Door met de fiets rond te reizen beleef je meer het echte leven van de bewoners. Veel mooie momenten meegemaakt. De reis is naar mijn idee toch wel voor de wat meer ervaren fietser, al kun je natuurlijk altijd in het busje stappen. Ervaring met een mountainbike is zeker een aanrader.

Naam: Cockie H.
Cijfer: 8

ANVR

Reviews

Gemiddelde beoordeling: 8,6

 • 8,0

  Wilma L.

  De lange vlucht is zeker de moeite waard. Wat een mooi land en wat een lieve mensen. Eten is ook heerlijk. Fietsen eist wel enige conditie en kennis van mountainbiken. In de beschrijving wordt dit een beetje onderschat. Wij hadden een hele leuke gezellige groep. Ga zeker nog een keer terug.

 • 8,0

  Cockie H.

  Erg mooie reis. Door met de fiets rond te reizen beleef je meer het echte leven van de bewoners. Veel mooie momenten meegemaakt. De reis is naar mijn idee toch wel voor de wat meer ervaren fietser, al kun je natuurlijk altijd in het busje stappen. Ervaring met een mountainbike is zeker een aanrader.

 • 9,0

  Peter M.

  Fantastische reis, zeer goede hotels, mooie indrukken, super vriendelijke bevolking. Mooie fietstochten langs rustige wegen en helemaal niet te zwaar, meestal bergaf of vlak. Enige nadeel, één fietstocht langs drukke weg naar Lovina mag voor mij geschrapt worden uit het fietsschema.

 • 8,0

  Agnes N.

  Een goede mix tussen in en ontspanning. mooie fietsritten door dorpen en langs rijstvelden. Mooie hotels. Ik heb genoten

 • 9,0

  Jim K.

  Interessante routes met uitstekende begeleiding. Een aanrader

 • 9,0

  Maarten M.

  Een leuke fietsreis die een realistisch beeld geeft van Indonesië. De gids Net wist veel over Indonesië en herinnerd je af en toe aan je Nederlandse blik op dingen. Fietstochten zijn divers, veel fietsplezier door het heuvelachtige gebied en voldoende gelegenheid voor kijkplezier.

 • 9,0

  Johan H.

  Wij hebben een heerlijke vakantie gehad. De fietstochten waren goed verzorgd. De hotels brachten wat wij ervan verwachten. De reisbegeleider Net was top. Hij wist veel van het land en stelde zich dienstverlenend op. Kortom, genoten!

 • 9,0

  Lucien Van Cauteren

  Ik kan aan ieder deze reis aan bevelen/ natuur/ eten en vriendelijke mensen in Bali en Lombok, natuurlijk spelen begeleiders en mede reizigers ook een rol maar wij hadden geluk

Bekijk alle reviews
Review plaatsen