Bekijk de Fietsreis Sri Lanka, 15 dagen van Djoser

Fietsreis Sri Lanka 15 dagen

Fietsen door "Azië in het klein"

Sri Lanka kan bij uitstek per fiets worden verkend. We fietsen over goed begaanbare wegen naar verschillende stadjes en heiligdommen en brengen een bezoek aan nationale parken. Klim boven de jungle uit naar rotsforten en ervaar de indrukwekkende uitzichten die Sri Lanka te bieden heeft. Na een reis vol prachtige fietstochten rusten we uit op een idyllisch palmenstrand.

Daarom Djoser

 • Fietsen langs theeplantages, nationale parken en koloniale stadjes
 • Fietshuur, fietsenmaker en bezemwagen inclusief
 • Vervoer met eigen bus
 • Mooie treinrit door theeplantages
 • Sfeervolle en comfortabele hotels vaak met zwembad
 • 2 bijzondere overnachtingen in luxetent (inclusief diner)
 • Bezoek Sigiriya en olifantenopvang Udawalawe
 • Wandeling naar Little Adam's Peak
 • Mogelijkheid kookworkshop
 • Nederlandse reisbegeleider
 • Voordelig overnachten en parkeren bij Schiphol

Route en kaart

Routekaart Fietsreis Sri Lanka, 15 dagen
 1. Amsterdam - Colombo
 2. aankomst Colombo - Yapahuwa
 3. Yapahuwa - Dambulla
 4. Dambulla, Sigiriya
 5. Dambulla - Polonnaruwa
 6. Polonnaruwa - Kandy
 7. Kandy
 8. Kandy - trein naar Nuwara Eliya
 9. Nuwara Eliya - Ella
 10. Ella - Udawalawe
 11. Udawalawe
 12. Udawalawe - Ahangama
 13. Ahangama
 14. Ahangama - Galle - Colombo
 15. Colombo - Amsterdam

Reisbeschrijving

Tijdens Djoser fietsreizen maak je fietstochten vanuit een verblijfplaats of een meerdaagse fietstocht. Er is geen sprake van een strak gepland reisschema. Op rustdagen kun je extra fietstochten maken of andere dingen gaan ondernemen. De reisbegeleider kan je hierover altijd tips en suggesties geven. Je bent natuurlijk niet verplicht hieraan deel te nemen. Wie er liever zelf op uitgaat, heeft daartoe alle vrijheid. Door het karakter van onze reizen en de plaatselijke omstandigheden kunnen zich onverwachte situaties voordoen. Hierdoor kan het voorkomen dat een bepaalde fietstocht of activiteit niet door kan gaan of aangepast dient te worden. We reizen in groepen van maximaal 20 personen voor deze fietsreis.

Onze fietsreizen worden ingedeeld in categorieën van één tot drie fietsjes, waarbij één fietsje eenvoudig is en drie pittig. Twee fietsjes is voor iedereen met een normale conditie goed te doen. Deze reis krijgt twee fietsjes. Meer informatie over de fietsafstanden per dag vind je hieronder in de dag-tot-dagbeschrijving en een toelichting over de zwaarte lees je in de praktische informatie.

De Sigirya rots en koningsstad Polonnaruwa

Yapahuwa, Dambulla, Sigirya, Polonnaruwa

Dag 1 Amsterdam - Colombo
Dag 2 aankomst Colombo - Yapahuwa
Dag 3 Yapahuwa - Dambulla
Dag 4 Dambulla, Sigiriya
Dag 5 Dambulla, Polonnaruwa

Yapahuwa Sri LankaNa aankomst in Colombo rijden we met onze eigen bus naar het noorden. De rit gaat door het mooie binnenland naar ons comfortabel hotel in Yapahuwa. Hier kun je bijkomen van de lange reis. Aan het einde van de middag kunnen liefhebbers meegaan op een eerste korte verkenningstocht per fiets door het stadje Yapahuwa. De grote rots, 'Yapahuwa rock' kenmerkt deze historische stad.

 •  Afstand: ±6 kilometer


Vanuit Yapahuwa fietsen we onze eerste fietstocht naar Dambulla. Hier staan meer dan honderdvijftig Boeddhabeelden opgesteld in uitgehouwen ruimtes. Het grootste uit de rots uitgehouwen beeld is 14 meter lang.

 • Afstand: ±60 kilometer


Sri Lanka - Sigiriya rotsVanuit Dambulla staat een fietstocht van ongeveer 25 kilometer door kleine dorpjes en een bezoek aan de beroemde leeuwenrots van Sigiriya op het programma. Op een hoge rots is een fort gebouwd. De ruïnes en wereldberoemde fresco’s zijn te bereiken via een trap langs een ijzingwekkend steile rotswand. Je kunt zelf kiezen of je terugfietst naar Dambulla of stapt in de meereizende bus.

 • Afstand: ±25 kilometer of 50 kilometer


De volgende dag fietsen we ongeveer 50 kilometer door een gebied met talloze kruiden- en rijstplantages naar de tweede antieke koningsstad Polonnaruwa. Je kunt onderweg stoppen waar je wilt en komt verschillende fruitstalletjes tegen waar je bijvoorbeeld een verfrissende mango of kokosnoot kunt kopen. In Polonnaruwa zijn overblijfselen te zien van de vroegere boeddhistische universiteit.

 • Afstand: ±50 kilometer


Het enegrieke Kandy en de tand van Buddha

Kandy

Dag 6 Polonnaruwa - Kandy
Dag 7 Kandy

Kandy Tempel van de Tand Sri LankaDe fietstochten worden iets zwaarder naarmate we dichter bij Kandy komen. Een deel van de route fietsen we, en zodra het fietsen te zwaar gaat worden, stappen we in onze bus. Kandy ligt op een hoogte van 500 meter aan een groot meer. De stad heeft veel te bieden en je kunt op je vrije dag de stad en haar bezienswaardigheden op eigen gelegenheid ontdekken. Denk bijvoorbeeld aan de Dalada Maligawa-tempel, de ‘Tempel van de Tand’, waar een tand van Boeddha wordt bewaard. Of aan de botanische tuin waar zeldzame gewassen groeien. In de avond kun je een spectaculaire dansvoorstelling bijwonen.

 • Afstand: ±30 km


Met de trein naar de groene theeplantages

Nuwara Eliya, Ella

Dag 8 Kandy - trein naar Nuwara Eliya
Dag 9 Nuwara Eliya - Ella

Fietsreis Sri Lanka Nuwara Eliya Vandaag laten we de fiets staan. Wij stappen in de trein voor een prachtige rit omhoog naar Nuwara Eliya op 2000 meter. Onderweg zie je vanuit de trein hoe het landschap verandert van tropische jungle met palmbomen in de koele heuvelachtige hooglanden met theeplantages. Nuwara Eliya is het hart van Sri Lanka’s theeproductie. Bij aankomst wordt duidelijk waarom Nuwara Eliya ook wel 'Little England' wordt genoemd; de gebouwen zorgen voor een typisch Engelse sfeer, waarvan het roodgeschilderde postkantoor het beste voorbeeld is. In het centrum herken je in de bouwstijl en sommige benamingen nog de Britse invloeden. De volgende dag fietsen we, met een tussenstop bij een theeplantage, naar Ella. Dit sfeervolle stadje is bekend om haar kloof, de Ella Gap. In de omgeving van de kloof treffen we grote watervallen. Vanaf de brug onder de waterval heb je een prachtig uitzicht op het neerstortende water. Ook kun je een mooie wandeltocht maken naar Little Adam’s Peak met een prachtig uitzicht op de omgeving.

Olifanten spotten in Udawalawe

Udawalawe nationaal park

Dag 10 Ella - Udawalawe
Dag 11 Udawalawe

Fietsreis Sri Lanka Olifanten Djoser Vanuit Ella dalen we af naar Udawalawe. De fietsroute gaat voor het grootste deel bergafwaarts naar Buduruwwagala, waar we een groot Boeddhabeeld kunnen bekijken in een rots midden in de jungle. Een deel van het traject stappen we op de fiets en een deel leggen we af in onze eigen bus. Udawalawe nationaal park is één van de beste plaatsen om olifanten te spotten. Daarnaast leven er ook krokodillen, vossen, luipaarden en verschillende vogelsoorten. Een safari is hier een echte aanrader.

Tropische stranden en koloniaal Galle

Ahangama

Dag 12 Udawalawe - Ahangama
Dag 13 Ahangama
Dag 14 Ahangama - Galle - Colombo
Dag 15 Colombo - Amsterdam

Vanuit Udawalawe leggen we de laatste fietskilometers af (ca. 25 km) voordat we doorrijden naar ons hotel aan de zuidkust. De laatste dagen van de reis verblijven we aan de zuidkust, in een gezellig hotel aan het strand van Ahangama. Het strand van het nabij gelegen plaatsje Unawatuna, dat aan alle kenmerken van een tropisch palmenstrand voldoet, ligt op korte afstand van het hotel. Je kunt hier de onderwaterwereld al snorkelend verkennen. In de middag maken we een fietstocht rond het meer van Koggala en brengen we een bezoek aan Galle. Langs de prachtige palmenkust rijden we terug naar Colombo, van waaruit we vroeg in de ochtend terugvliegen naar Amsterdam.

Inclusief

 • Vliegreis met Emirates
 • Ruimbagage
 • Alle vluchttoeslagen
 • Fietshuur en fietsenmaker
 • Bezemwagen
 • Vervoer met eigen bus tussen de fietstochten
 • Hotelovernachtingen (aantal met ontbijt)
 • 2 Bijzondere overnachtingen in een luxetent met eigen sanitair (inclusief diner)
 • Mooie treinreis door de theeplantages van Kandy naar Nuwara Eliya
 • Fietstochten en excursies volgens programma
 • Bezoek aan Sigiriya en olifantenopvang Udawalawe
 • Lokale gids
 • Nederlandse reisbegeleiding

Exclusief

Overige maaltijden, visum, entreegelden, facultatieve excursies, huur fietshelm, fooien, persoonlijke uitgaven, verzekeringen, etc.
Reserveringskosten € 25,-, bij 2 of meer personen € 40,-, etc. Bijdrage SGR € 5,- per persoon en calamiteitenfonds € 2,50 per boeking.

Hotelverlenging

Verlenging mét accommodatie is in Ahangama of Colombo bij te boeken. Je verblijft in Ahangama in een middenklasse hotel aan het strand; de prijs is vanaf € 59,- op basis van logies in een tweepersoonskamer per persoon per nacht. De prijs voor een éénpersoonskamer bedraagt € 90,- per nacht. In Colombo verblijf je in een centraal gelegen hotel; de prijs is vanaf € 32,- op basis van logies in een tweepersoonskamer per persoon per nacht. De prijs voor een éénpersoonskamer bedraagt € 60,- per nacht. 

De genoemde prijzen zijn zonder wijzigingskosten van de vlucht en de transfer van/naar de luchthaven.


Vluchttoeslagen (inbegrepen)

Luchtvaartmaatschappijen berekenen naast luchthavenbelastingen, ook brandstof- en veiligheidstoeslagen. Bij Djoser zijn al deze toeslagen in de reissom inbegrepen.

Groepssamenstelling en groepsgrootte

Onze groepen bestaan uit samen- en alleenreizenden. Reis je alleen dan vind je zeker snel aansluiting in onze kleine groepen. De deelnemers zijn Nederlands en Belgisch. Het komt bij deze reis soms voor dat ook enkele Duitstalige reizigers zich hebben aangemeld.

Wil je meer specifieke informatie over de samenstelling van de groep en vertrekdatum van jouw keuze dan kunnen we je telefonisch (071 - 5126400, België: 09 223 00 69) meer informatie geven over bijvoorbeeld leeftijden en het aantal mannen, vrouwen of alleengaande reizigers.

Gemiddeld bestaan de groepen uit 16 deelnemers, het maximum is 20.

De gemiddelde groepsgrootte om de reis door te laten gaan is 9.

Nog bedenktijd nodig? Dan kun je tot een paar maanden voor vertrek een optie op een reis nemen. Zo’n voorlopige reservering is gratis en is 5 dagen geldig. De optie wordt automatisch omgezet in een definitieve of aanvraagboeking, tenzij je deze tijdig zelf bevestigt of annuleert. Het is helaas niet mogelijk om een optie te nemen op een reis waar nog maar een aantal plaatsen beschikbaar zijn.

Reviews Sri Lanka, 15 dagen

Gemiddelde beoordeling: 8,9

 • Top reis, fietsen, excursies (in de namiddag) en vrijetijdsbesteding goed verdeeld. Vroeg op en vertrekken geeft in de middag veel eigen tijd. De fiets afstanden waren goed te doen. De Nederlandse en Sri Lankaanse begeleiders waren super enthousiast, gewoon een hele fijne reis.

  9,0

 • Sri Lanka is een prachtig groen land met vriendelijke inwoners. Via de fiets zie je dit allemaal nog veel intenser! De routes zijn vol verrassingen, soms wat klimmen of afdalen, vele bochten, rijstvelden en veel dieren en zwaaiende mensen! Goede hotels en lekker eten. Deze reis was echt vakantie!

  9,0

 • Deze vakantie is een absolute aanrader. Lekker fietsen door een prachtig land met vriendelijke en gastvrije mensen, heerlijk eten, interessante plaatsen en een machtige flora en fauna.

  10,0

 • Een fantastische reis waarbij je alle facetten van het land te zien krijg.De hotels zijn wisselend van eenvoudig tot luxe en ook de overnachting in een tentenkamp is een hele belevenis. Kortom een geweldige reis met prima begeleiding. Een echte aanrader voor wie eens wat anders wil.

  9,0

Praktische informatie

Accommodatie

In Sri Lanka overnachten we in comfortabele koloniale hotels en gemoedelijke resthouses. Een aantal hotels heeft een zwembad. We hebben de hotels geselecteerd vanwege de gunstige ligging, centraal in de steden of ten opzichte van de mooiste fietsroutes. Hierbij letten we onder andere op de authentieke sfeer die een hotel uitstraalt. Het Pelwehera Village Resort in Dambulla is bijvoorbeeld van alle moderne gemakken voorzien, maar heeft wel de bouwstijl en kleinschalige opzet zodat het goed in de de bosrijke omgeving past. 

Hotel Kabalana in Ahangama is weer gekozen vanwege de gunstige ligging: direct aan het strand! Ultiem genieten aan het einde van de fietsreis in het tropische Sri Lanka. Ditzelfde geldt voor het Insight Resort hotel: je wandelt zo zo vanuit je hotelkamer het strand op, of neemt een duik in het zwembad, wanneer je dat verkiest.

In het natuurpark Udawalawe overnacht je midden in de jungle op een campsite. Officieel is het kamperen, maar het is wel een stuk comfortabeler dan in een koepeltentje op een dun rubberen matje. Zo slaap je in een safaritent die op een verhoogde vlonder staat en gebouwd is onder een rieten afdak. Ook heeft iedere tent een klein terras met een zitje. In de tent vind je een normaal bed en er is een stenen badkamer met (koud water)douche en toilet. Alle bedden hebben een klamboe. We hebben speciaal voor deze accommodatie gekozen, omdat je zo midden in de natuur overnacht en Udawalawe het beste kunt ervaren. Het ontbijt en diner zijn inbegrepen bij deze accommodatie.

Bekijk hotelreviews op Tripadvisor

Kandy Senani
Yapahuwa Yapahuwa Paradise Hotel
Dambulla Pelwehera Resort
Polonnaruwa Sudu Araliya
Udawalawe Wild Elephas Camp
Udawalawe Athgira River Camp
Ahangama Insight 
Ahangama Hotel Kabalana
Colombo Wonder Hotel Colombo
Colombo Grand Oriental Hotel

Deze selectie geeft een goed beeld van het hotel waar we op deze reis verblijven.

 • Fietsreis Sri Lanka hotel accommodatie overnachting Djoser
 • Fietsreis Sri Lanka hotel accommodatie overnachting Djoser

  Enkele hotels beschikken over een zwembad

 • Fietsreis Sri Lanka hotel accommodatie overnachting Djoser
 • Fietsreis Sri Lanka hotel accommodatie overnachting Djoser

  Op sommige locaties overnachten we dicht aan de kust

 • Fietsreis Sri Lanka hotel accommodatie overnachting Djoser
 • Fietsreis Sri Lanka hotel accommodatie overnachting Djoser
 • Fietsreis Sri Lanka hotel accommodatie overnachting Djoser
 • Fietsreis Sri Lanka hotel accommodatie overnachting Djoser
 • Fietsreis Sri Lanka hotel accommodatie overnachting Djoser
 • Fietsreis Sri Lanka hotel accommodatie overnachting Djoser
 • Fietsreis Sri Lanka hotel accommodatie overnachting Djoser

  De hotelkamers hebben een eigen badkamer en douche

 • Fietsreis Sri Lanka hotel accommodatie overnachting Djoser
 • Fietsreis Sri Lanka hotel accommodatie overnachting Djoser

  In de bar van het hotel kun je uitrusten na een lange fietstocht

 • Fietsreis Sri Lanka hotel accommodatie overnachting Djoser
 • Fietsreis Sri Lanka hotel accommodatie overnachting Djoser
 • Fietsreis Sri Lanka hotel accommodatie overnachting Djoser
 • Fietsreis Sri Lanka hotel accommodatie overnachting Djoser
 • Fietsreis Sri Lanka hotel accommodatie overnachting Djoser
 • Fietsreis Sri Lanka hotel accommodatie overnachting Djoser
 • Fietsreis Sri Lanka hotel accommodatie overnachting Djoser
 • Fietsreis Sri Lanka hotel accommodatie overnachting Djoser

Vliegreis

Qatar Airways

Het meest voorkomende vluchtschema staat hieronder. Je kan ook het schema per vertrekdatum bekijken. Vliegtijden en -maatschappijen zijn onder voorbehoud van wijzigingen.

 • Vlucht met

  Qatar Airways

  Traject

  Amsterdam - Doha

  Vertrek

  15:20 - 22:45

 • Vlucht met

  Qatar Airways

  Traject

  Doha - Colombo

  Vertrek

  01:30 - 09:15

 • Vlucht met

  Qatar Airways

  Traject

  Colombo - Doha

  Vertrek

  04:15 - 06:45

 • Vlucht met

  Qatar Airways

  Traject

  Doha - Amsterdam

  Vertrek

  07:50 - 13:45


Tijdsverschil: ‘s zomers is het 3,5 uur later, in de winter 4,5 uur.

Qatar Airways, met zijn thuisbasis in Doha, behoort tot een van de beste luchtvaartmaatschappijen ter wereld. De luchtvaartmaatschappij ontving meerdere jaren op rij diverse prijzen, waaronder vijf sterren van het gerenommeerde adviesbureau Skytrax. Qatar Airways beschikt over een jonge en zeer moderne vloot en vliegt wereldwijd naar meer dan 100 bestemmingen. Aan boord zijn de zeer comfortabele stoel voorzien van vele gemakken, waaronder een uitstekend inflight entertainment systeem. Tijdens de vlucht word je voorzien van heerlijke maaltijden en een ruime keuze uit drankjes. Voor een goede start van je vakantie vlieg je dus met Qatar Airways.

Hotelovernachting Schiphol

Djoser biedt Belgische reizigers aan om voor een aantrekkelijk tarief in het Ibis Hotel vlak bij de luchthaven Schiphol te overnachten. Vooral bij vluchten die vroeg vertrekken of ’s avonds laat aankomen is dit handig. Je vertrekt uitgerust of geniet nog na van een extra nachtje vakantie. Bovendien parkeer je je wagen gratis. Lees hier meer.

Vervoer

Fietsen
De reis is inclusief het gebruik van een goede kwaliteit fiets (type mountainbike) met versnellingen. We maken fietstochten tussen de 20 en 60 kilometer per dag. De eerste paar dagen zijn de hoogteverschillen beperkt. Naarmate we dichter bij Kandy komen wordt het iets hoger. Het zwaarste traject van Kandy naar Nuwara Eliya leggen we dan ook af in de trein. De fietsen gaan tijdens de ritten met de bus of trein mee in de bagagebus/wagen.

Bus
Voor de transfers van en naar de luchthaven en de delen die we niet fietsen, maken we gebruik van een eigen comfortabele bus.

 • Sri Lanka emirates luchtvaartmaatschappij fietsreis Djoser
 • Fietsreis Sri Lanka moutainbike vervoer Djoser
 • Fietsreis Sri Lanka moutainbike vervoer Djoser
 • Fietsreis Sri Lanka moutainbike vervoer Djoser
 • Fietsreis Sri Lanka moutainbike vervoer Djoser
 • Fietsreis Sri Lanka bus vervoer Djoser
 • Fietsreis Sri Lanka bus vervoer Djoser
 • Trein Sri Lanka

Bij de reis inbegrepen

 • Vliegreis met Emirates
 • Ruimbagage
 • Alle vluchttoeslagen
 • Fietshuur en fietsenmaker
 • Bezemwagen
 • Vervoer met eigen bus tussen de fietstochten
 • Hotelovernachtingen (aantal met ontbijt)
 • 2 Bijzondere overnachtingen in een luxetent met eigen sanitair (inclusief diner)
 • Mooie treinreis door de theeplantages van Kandy naar Nuwara Eliya
 • Fietstochten en excursies volgens programma
 • Bezoek aan Sigiriya en olifantenopvang Udawalawe
 • Lokale gids
 • Nederlandse reisbegeleiding

Excursies

Bij Djoser bepaal je zelf welke bezienswaardigheden je de moeite waard vindt om te bezoeken, naast de fietstochten die tijdens de reis gemaakt worden. De een bezoekt graag een van de vele mooie tempels die Sri Lanka rijk is, de ander zoekt liever zo veel mogelijk verschillende restaurantjes voor het heerlijke Sri Lankaanse eten. Vanuit onze accommodaties kun je zelf eenvoudig te voet of met lokaal vervoer de mogelijkheden aan je voorkeur aanpassen.

Sommige bezienswaardigheden mag je echt niet missen of liggen op de route. Dergelijke excursies zijn bij Djoser in het programma opgenomen. Hiervoor geldt dat eventuele entreegelden (en bijvoorbeeld kosten workshops) exclusief zijn.

Tijdens deze fietsreis in Sri Lanka zijn de volgende excursies in het reisprogramma opgenomen (naast de fietstochten die gemaakt worden):

Dag 2, citytour met de fiets naar Yapahuwa
Dag 3, fietstocht Dambulla met bezoek Cave Tempels
Dag 4, kookworkshop en bezoek Sigiriya
Dag 5, citytour Pollonaruwa met de fiets
Dag 6, bezoek kruiden- en specerijen tuin
Dag 10, bezoek Buduruwagala
Dag 11, bezoek aan het 'Elephant Transit Home' bij Uda Walawe

Ter plaatse zijn ook andere excursies mogelijk, de reisbegeleider kan je hierover adviseren. Denk bijvoorbeeld aan olifanten in het wild spotten tijdens een safari in Udawalawe nationaal park. Ook kun je een dolfijnen- en walvissafari maken vanuit Ahangama.

Reisdocumenten

 • E-ticket. Meer informatie over de vlucht ontvang je ongeveer 2 weken voor vertrek.
 • Internationale reispas die bij vertrek uit Sri Lanka nog minimaal 6 maanden geldig is.
 • Visum: je dient een visum (ETA) voor vertrek online aan te vragen via deze website. De kosten voor het online visum bij een verblijf van 30 dagen of korter bedragen USD 53,- per persoon (wijzigingen voorbehouden). 

Geldzaken

In Sri Lanka wordt er betaald met de Srilankaanse rupee. Kijk voor de actuele koersen op oanda.com.

Geld afhalen: in de meeste plaatsen zijn geldautomaten.
Contant: euro’s of dollars.
Creditcards: zijn op vele plaatsen te gebruiken.

Als richtbedrag voor uitgaven die niet bij de reissom zijn inbegrepen, zoals maaltijden, entreegelden, facultatieve excursies en persoonlijke uitgaven geldt minimaal € 200,- per persoon per week.

Het is gebruikelijk om fooien te geven voor verleende diensten. Om te voorkomen dat je steeds fooien uit moet delen, wordt aan het begin van de reis een fooienpot ingesteld, waaruit de (gezamenlijke) tips aan de chauffeurs, gidsen, hotelpersoneel e.d. worden betaald. Het bedrag voor de fooienpot bedraagt voor deze reis € 45,-.

Maaltijden

Bij een aantal hotels is het ontbijt inbegrepen. Tijdens de overnachtingen bij Udawalawe is het ook het diner 's avonds bij de reissom inbegrepen. De overige maaltijden zijn gedurende de reis niet inbegrepen, zodat je vrij bent om zelf een keuze te maken waar, wanneer en met wie je gaat eten.

Een traditionele Singalese maaltijd bestaat naast rijst uit zogenaamde ‘curries’, bakjes met zeer verschillende inhoud: van zeer pittige 'pickles' tot hitte verzachtend kokosschraapsel. Er zijn zowel vis-, vlees- als veel vegetarische curries. Probeer zeker éénmaal zo’n uitgebreide maaltijd. Denk bij curry niet aan de Indiase bruine curry, in Sri Lanka valt er veel meer onder dit begrip.

In bijna alle plaatsen kun je restaurants vinden met een gevarieerd menu zodat iedereen kan eten wat hij of zij wil. Sri Lanka staat ook bekend om de heerlijke en diverse visgerechten, variërend van garnalen tot haai!

Gezondheid

Voor deze reis worden vaccinaties aangeraden tegen: 

 • DTP
 • Tyfus
 • Hepatitis A
 • Malariatabletten

Voor deze reis gelden geen specifieke gezondheid risico’s en de medische voorzieningen zijn goed. In het algemeen raden wij altijd aan om een kleine reisapotheek mee te nemen op reis. Meer tips en informatie hierover ontvang je via Mijn Djoser, na boeking. Omdat er op reis altijd iets kan gebeuren en sommige kosten hoog kunnen oplopen, stellen wij het verplicht aan onze reizigers om een reisverzekering af te sluiten. De wandel- en fietsreizen van Djoser zijn geschikt voor iedereen met een normale goede conditie die goed ter been is en in het geval van fietsreizen met enige regelmaat fietst. Kijk voor het maken van een goede afweging of de reis voor jou passend is bij ‘Zwaarte van de reis’. Neem bij twijfel gerust contact op.

Voor vaccinaties werkt Djoser samen met Thuisvaccinatie.nl. Het is de grootste landelijke organisatie voor reisvaccinaties aan huis. De deskundige artsen komen bij je langs wanneer het jou uitkomt. Ook ‘s avonds en in het weekend of op het werk. En sturen (indien mogelijk) de rekening rechtstreeks naar de zorgverzekeraar. De tarieven zijn vergelijkbaar met andere vaccinatie instellingen. Je kunt gemakkelijk online een afspraak maken. Voor een advies per land kun je ook de website raadplegen van het Landelijk Coördinatiecentrum Reizigersadvisering lcr.nl of itg.be.

Logo ThuisVaccinatie.nl

Hotelverlenging

Verlenging mét accommodatie is in Ahangama of Colombo bij te boeken. Je verblijft in Ahangama in een middenklasse hotel aan het strand; de prijs is vanaf € 59,- op basis van logies in een tweepersoonskamer per persoon per nacht. De prijs voor een éénpersoonskamer bedraagt € 90,- per nacht. In Colombo verblijf je in een centraal gelegen hotel; de prijs is vanaf € 32,- op basis van logies in een tweepersoonskamer per persoon per nacht. De prijs voor een éénpersoonskamer bedraagt € 60,- per nacht. 

De genoemde prijzen zijn zonder wijzigingskosten van de vlucht en de transfer van/naar de luchthaven.


Klimaat en geografie

Omdat Sri Lanka dicht bij de evenaar ligt zijn de temperatuurverschillen tussen winter en zomer in de lager gelegen gebieden niet heel groot. Vanwege de hoge ligging koelt het in het centrale bergland in de plaatsen Kandy en Nuwara Eliya 's avonds behoorlijk af, ook in de zomer. Tijdens een reis kunnen de temperaturen overdag uiteenlopen van bijvoorbeeld 11° tot 35° in respectievelijk Nuwara Eliya en Colombo. Sri Lanka kent twee regenseizoenen. In het zuiden en westen valt deze periode van mei tot september, van oktober tot januari regent het in het noorden en oosten. De regenbuien zijn kort maar krachtig en vallen meestal aan het einde van de dag. Een bui frist de lucht lekker op en zorgt voor de prachtige flora. Het regent nooit de hele dag, op Sri Lanka wordt een tropische regenbui snel afgewisseld met stralend weer. De temperatuur van het zeewater is altijd aangenaam, circa 27° C.

Vanwege het hoogteverschil vind je op het eiland Sri Lanka zeer veel verschillende soorten planten en dieren. Langs de kust bevinden zich tropische regenwouden, in het noorden vind je savannen en in het centrale hoogland wandel je op heidegronden, die doen denken aan de Engelse moors.

Zwaarte van de reis

 • Zwaarte fietsreis
 • Zwaarte fietsreis
 • Zwaarte fietsreis

De fietsreizen zijn geschikt voor iedereen die een goede conditie en gezondheid heeft en regelmatig op de fiets stapt. We hebben de reizen gerangschikt naar zwaarte. Hierbij is rekening gehouden met de hoogten waarop we fietsen en de hoogteverschillen die we overbruggen en de duur van de fietstochten. Dit blijft natuurlijk een inschatting. Bovendien zal je persoonlijke beleving mede afhankelijk zijn van factoren als weersomstandigheden en je fysieke gesteldheid.

De reizen met één fietsje gaan over vlak tot heuvelachtig terrein. Bij reizen met drie fietsjes fietsen we in bergachtig gebied met steilere afdalingen. Regelmatig wordt de groep met de bus op de top van een pas afgezet om vervolgens met de fiets af te dalen. Liefhebbers kunnen er uiteraard ook voor kiezen om de uitdaging omhoog aan te gaan. Bij iedere fietsreis rijdt een bus mee, zodat je een fietstocht kunt onderbreken. Bij veel reizen kunnen we ter plaatse, afhankelijk van de wensen van de groep, de fietstochten inkorten of verlengen.

Laagste punt fietstocht: 9 meter
Hoogste punt fietstocht: 1892 meter
Maximaal stijgen: 350 meter
Maximaal dalen: 1046 meter
Totaal aantal km fietsen: 400 km
Gemiddeld aantal km fietsen: 45 km

Voor meer informatie over de afstand, fietsduur en hoogteverschillen per dag verwijzen we je naar de dag-tot-dag beschrijving van deze route.


Ga goed voorbereid op reis!
Zorg ervoor dat je goed voorbereid op reis gaat. Houd of breng de maanden voorafgaand aan je reis je conditie op peil en probeer uitgerust aan je fietsreis  te beginnen. Zo heb je meer plezier van je vakantie.

Reisbegeleiding en gidsen

Een enthousiaste Nederlandse reisbegeleider begeleidt de reis. Onze reisbegeleiders zijn zeer ervaren en bevlogen reizigers en vertellen onderweg leuke weetjes over de bestemming. Zij begeleiden de fietstochten, zorgen dat de reis soepel verloopt en zijn het aanspreekpunt voor vragen en wensen. De eigen passie voor fietsen, in combinatie met een uitgebreide training en inwerkprocedure, vormt de basis voor hun deskundigheid en professionaliteit.

Extra op deze reis is de aanwezigheid van een lokale Sri Lankaanse gids die de fietsroutes goed kent en tevens mede zorgt voor onderhoud aan de fietsen. Deze vertelt uitgebreid over het land, de geschiedenis, de religieuze invloeden of de culturele achtergronden, maar natuurlijk ook over de lokale gebruiken en de alledaagse zaken in het leven.

Veelgestelde vragen

Hoe zwaar is deze fietsreis?We fietsen gemiddeld 40 kilometer per dag. De tochten zijn 20 tot 50 kilometer per dag, deze zijn indien gewenst nog uit te breiden. De fietstochten rond Kandy en Nuwara Eliya zijn redelijk pittig, aangezien we hier te maken hebben met hoogteverschillen. Indien je het niet ziet zitten om een bepaald traject op de fiets af te leggen, kun je plaatsnemen in de minubus die meereist.

Moet ik mijn eigen bagage dragen tijdens de fietstochten?

Tijdens de fietstochten wordt je bagage in de bus vervoerd. Je draagt dus alleen je dagrugzak of stuurtas op de fiets. Zo kan je bijvoorbeeld je fototoestel en lunch/tussendoortjes makkelijk bij de hand houden.

Wat voor soort reistas kan ik het beste meenemen?

Het is belangrijk dat je bagage niet te groot is, vanwege de beperkte opslagruimte in de bussen. Harde koffers raden wij om deze reden af. We verzoeken je om 15 tot 20 kg mee te nemen.

Leggen we alle afstanden met de fiets af?

Niet alle afstanden worden met de fiets afgelegd. Een gedeelte van de routes leggen we af met onze eigen, comfortabele bus en het traject van Kandy naar Nuwara Eliya leggen we af met de trein. De gehele reis gaat er een bus met ons mee, deze zet ons vaak op een bepaald punt af, waar wij op onze fietsen stappen. Aan het einde van de fietstocht (als we niet doorfietsen naar onze accommodatie) pikt de bus ons weer op. Ook bestaat er de mogelijkheid, indien je dit wenst, om gedeeltes met de volgwagen mee te gaan waar een fietstocht op het programma staat.

Wat voor soort fietsen gebruiken we tijdens deze reis?

Tijdens de reis zullen we gebruik maken van goede kwaliteit mountainbikes met versnellingen welke we tot en met de 12e dag tot onze beschikking hebben. Voor de reis zullen wij vragen je lengte door te geven zodat de fietsen met de juiste lengtes worden klaargezet op de bestemming. Dit is geen garantie dat de fietsen altijd in de meest geschikte maat aanwezig zullen zijn.

Het is niet mogelijk om een eigen fiets mee te nemen.

Hebben we tijdens het strandverblijf ook nog fietsen tot onze beschikking?

Tijdens het strandverblijf in Ahangama hebben we nog een fietstocht op de planning staan bij het meer van Koggala. De fietsen zijn verder niet beschikbaar voor eigen gebruik.

Moet ik een fietshelm dragen?

Voor deze reis is het dragen van een helm verplicht. Je kunt deze zelf meenemen of ter plaatse huren. Indien je ter plaatse wenst te huren, dien je dit bij boeking (of uiterlijk een maand voor vertrek) aan te geven, zodat het kan worden doorgegeven aan de fietsverhuurder. De kosten hiervoor zijn circa € 2,- per fietsdag

Hebben we vrije tijd om er zelf op uit te trekken?

Djoser hanteert het ‘vrijheid blijheid’ principe, dit betekent dat er voldoende tijd is vrijgemaakt om er zelf op uit te trekken of gewoon wat rust te nemen. Op de meeste dagen staan er fietstochten op het programma, daarnaast is er af en toe tijd om zelf de omgeving te ontdekken of deel te nemen aan facultatieve excursies. Op dag 8 staat er geen fietstocht op het programma, maar een treinreis van Kandy naar Nuwara Eliya. Tijdens de laatste dagen van de reis verblijven we aan het strand bij Ahangama waar je nog even de tijd hebt om bij te komen van de fietstochten.

Waar overnachten we?

We overnachten in comfortabele koloniale hotels en gemoedelijke resthouses. Een aantal hotels hebben een zwembad. Tijdens de overnachting bij Udawalawe verblijven we in een sfeervol tentenkamp.

Is er wifi aanwezig in de hotels?

In de meeste hotels kun je van wifi gebruik maken, dan wel tegen betaling. Ook is het vaak mogelijk bij restaurantjes en cafés in de grotere steden wifi te ontvangen.

Is het mogelijk om een éénpersoonskamer te boeken?

Alleenreizenden worden, in goed overleg, ingedeeld op een tweepersoonskamer met andere alleenreizenden van hetzelfde geslacht. Wil je niet ingedeeld worden met een andere deelnemer, dan kun je een éénpersoonskamer boeken tegen de daarvoor geldende toeslag. De eenpersoonskamer-meerprijs is te vinden onder het tabblad VERTREKDATA/PRIJS.

Welke maaltijden zijn inclusief?

Tijdens de reis is bij een aantal hotels het ontbijt inbegrepen. Tijdens de twee overnachtingen in Udawalawe is het diner ook inbegrepen.

Gaat er een Nederlandse reisbegeleider mee?

De reis wordt begeleid door een Nederlandssprekende reisbegeleid(st)er. Deze staat in Colombo op de luchthaven op je te wachten en gaat de gehele reis met de groep mee. Tijdens de fietstochten gaat er tevens een lokale gids mee.

Uit hoeveel personen bestaan de groepen?

Onze groepen bestaan gemiddeld uit 15 à 16 personen. De maximale groepsgrootte bedraagt 20 personen. Onze groepen bestaan uit zowel samenreizende als alleengaande reizigers. Reis je alleen, dan vind je zeker snel aansluiting in onze kleine groepen.

Heb ik een visum nodig voor Sri Lanka?

Ja, voor Sri Lanka heb je een visum nodig. Dit visum kun je online aanvragen. Op je Mijn Djoser-pagina vind je hierover meer informatie.

Kan ik deze reis verlengen?

Je kunt via Djoser de heen- of terugvlucht wijzigen tot een maximale reisduur van twee maanden. Wijzigingskosten bedragen € 50,- exclusief eventuele kosten die de luchtvaartmaatschappij in rekening brengt.
Het is ook mogelijk om de accommodatie in Ahangama of Colombo bij te boeken. Je verblijft in Ahangama in een middenklasse hotel aan het strand; de prijs is vanaf € 51,- op basis van logies in een tweepersoonskamer per persoon per nacht. De prijs voor een éénpersoonskamer bedraagt € 88,- per nacht.

De genoemde prijzen zijn zonder wijzigingskosten van de vlucht en de transfer van/naar de luchthaven.
 

Hoe kan ik betalen tijdens de reis?

In Sri Lanka wordt er betaald met de Sri Lanka Rupee (LKR). In de meeste plaatsen zijn geldautomaten aanwezig. Ook kan je op veel plaatsen creditcards gebruiken. Daarnaast is het verstandig om contante Euro's of Dollars mee te nemen, deze kan je ter plaatse omwisselen.

Heb ik inentingen of malaria tabletten nodig?

Voor Sri Lanka worden vaccinaties tegen DTP, tyfus en hepatitis A aangeraden. Daarnaast kan er malaria voorkomen, dit kan verschillen per periode. Kijk voor de meest actuele gezondheidsadviezen op www.lcr.nl (Landelijk Coördinatiecentrum Reisadvisering) of raadpleeg de plaatselijke GGD of je huisarts.

Foto's en video