Bekijk de Wandelreis Wales, 8 dagen van Djoser

Wandelreis Wales 8 dagen

Groene heuvels en rijke geschiedenis

Vanaf € 1.395,- Bijkomende kosten € 26,25 p.p. (o.b.v. 2 personen)

Het prachtige groene landschap van Wales in combinatie met een rijke geschiedenis, veel erfgoed en de vriendelijke Welshe bevolking maken de wandelweek compleet. We vliegen rechtstreeks naar Manchester en rijden daarna door naar de elegante Victoriaanse badplaatsje Llandudno. De wandeltochten gaan onder andere naar Snowdonia nationaal park, Isle of Anglesey en het Llyn schiereiland. Op een vrije dag kun je het kasteel van Conwy bezoeken dat op de Werelderfgoedlijst van Unesco staat. 

Daarom Djoser

 • Wandelingen vanuit één accommodatie
 • Nederlandse reisbegeleiding
 • Goed hotel aan de boulevard
 • Wandelen op de Isle of Anglesey Coastal Path
 • Het middeleeuwse Caernarfon Castle
 • De tweelingmeren Geirionydd en Crafnant
 • Tocht door het Snowdonia nationaal park
 • Mogelijk om een rit te maken met historische tram
 • Onderweg een bezoek mogelijk aan de Great Orme Bronze Age Mine
 • Voordelig overnachten en parkeren bij Schiphol

Route en kaart

Routekaart Wandelreis Wales, 8 dagen
 1. Amsterdam - Manchester - Llandudno
 2. Llandudno, Isle of Anglesey
 3. Llandudno, The Little en The Great Orme
 4. Llandudno, Llyn schiereiland, Caenarfon Castle en Bedgellert
 5. Llandudno, Conwy
 6. Llandudno, Snowdonia nationaal park
 7. Llandudno, Conwyvallei met tweelingmeren Geirionydd en Craftnant
 8. Llandudno - Manchester - Amsterdam

Reisbeschrijving

Tijdens Djoser wandelreizen maak je dag wandelingen vanuit één verblijfplaats of een meerdaagse trekking. Er is geen sprake van een strak gepland reisschema. Op rustdagen kun je extra wandelingen maken of andere dingen gaan ondernemen. De reisbegeleider kan je hierover altijd tips en suggesties geven. Je bent natuurlijk niet verplicht hieraan deel te nemen. Wie er liever zelf op uitgaat, heeft daartoe alle vrijheid. Door het karakter van onze reizen en de plaatselijke omstandigheden kunnen zich onverwachte situaties voordoen. Hierdoor kan het voorkomen dat een bepaalde wandeling of activiteit niet door kan gaan of aangepast moet worden. We reizen in groepen van gemiddeld 12 en maximaal 18 personen.

Onze wandelreizen worden ingedeeld in categorieën van één tot vijf schoentjes, waarbij één schoentje eenvoudig is en vijf zwaar, voor de ervaren wandelaar. Drie schoentjes is voor iedereen met een goede conditie, die regelmatig wandelt, goed te doen. Deze reis krijgt drie schoentjes. Meer informatie over de wandelduur per dag vind je hieronder in de dag-tot-dagbeschrijving en een toelichting over de zwaarte lees je in de praktische informatie. De zwaarte van de reis wordt uitgebreid uitgelegd op de pagina wandel en fiets zwaarte.

Aankomst in Victoriaanse badplaats Llandudno

Dag 1 Amsterdam - Manchester - Llandudno
Wabdelreis Wales Llandudno Djoser Vanaf de luchthaven van Manchester rijden we met onze eigen bus in ongeveer anderhalf uur naar het noorden van Wales. Llandudno is onze uitvalsbasis voor deze wandelweek. In deze elegante Victoriaanse badplaats overnachten we de hele week in een gezellig hotel. Het hotel is gehuisvest in een oud historisch gebouw en ligt vlakbij de Victoriaanse pier. Het personeel doet z'n uiterste best om ons verblijf zo aangenaam mogelijk te maken. ’s Middags kan je mee gaan op een oriënterende wandeling door het stadje of misschien wil je liever uitwaaien op het strand.


Isle of Anglesey: spectaculaire kliffen en historie

Dag 2 Llandudno, Isle of Anglesey
Langs de kust van Wales liggen een aantal eilanden, waarvan Anglesey (Ynys Môn), in het noordwesten, het grootste is. Een brug verbindt het vasteland met dit mooie eiland. Onze bus maakt natuurlijk een stop in Llanfairpwllgwyngyllgogerychwyrndrobwllllantisiliogogogoch, de plaats met de langste naam in Groot-Brittannië. In Noord-Wales krijg je genoeg kansen om Welsh te leren of bij te schaven, probeer deze plaatsnaam maar eens uit te spreken. We vervolgen onze weg en krijgen onderweg een prachtig uitzicht op de Menai Bridge. Deze hangbrug uit 1826 overspant het gevaarlijke water van de straat van Menai en maakt het leven van de eilandbewoners een stuk makkelijker.

Wales Isle of Anglesey Heide Wandelreis DjoserOp Anglesey maken we een wandeltocht langs spectaculaire zee kliffen en door historische plaatsen. De wandeling begint en eindigt in het centrum van Moelfre waar we eerst energie kunnen opdoen bij Ann’s Pantry met koffie en gebak. Je kunt zowel buiten als binnen zitten en ze hebben veel soorten gebak. De wandeling is een makkelijke hike. We lopen door weides en over zee kliffen en zien ruïnes, kerkjes en natuurlijk het strand. De wandeling is deels langs de kust, het kan er enorm hard waaien, dus wind/regenjack meenemen! Het is leuk om even bij de lifeboat (met glijbaan) te kijken, er hangen borden met hoe vaak hij is uitgevaren de afgelopen 150 jaar.

 • Lengte: 11 km
 • Wandelduur: ± 3 uur (ex stops)
 • Hoogteverschil: ± 62 meter stijgen en dalen
 • Zwaarte: 3 schoentjes


Spectaculaire uitzichten in Noord-Wales

Dag 3 Llandudno, The Little Orme en The Great Orme
Vandaag vertrekken we vanuit ons hotel voor een ochtend wandeling op The Little Orme. We genieten van de kustlijn en hopen zeehonden te zien die vaak liggen te zonnebaden. Op een hoogte van 141 meter kunnen we vanaf het plateau Llandudno zien liggen. Maar kijk goed om je heen want aan de ander kant zie je vaak een aalscholvers kolonie. Onze ochtend wandeling eindigt weer bij ons hotel. Na de lunch gaan we op ontdekking uit bij The Great Orme.

Wandel Resi Wales Liitle OrmeDeze landtong van kalksteen is een natuurreservaat op maximaal 207 meter hoogte en tijdens de wandeling genieten we van spectaculaire uitzichten over de kustlijn van Noord-Wales. Boven de wilde tijmplanten kunnen we prachtige zilveren vlinders tegenkomen en langs de kust zie je duikende jan-van-genten. Onderweg kun je een bezoek brengen aan de Great Orme Bronze Age Mine. In deze mijn hebben archeologen veel informatie gevonden over het leven van de Britten voor de tijd van de Romeinse invasie. Tot nu toe is het de grootste prehistorische mijn in de wereld. Er is ook een mogelijkheid om de Cable Car, de langste van het Verenigd Koninkrijk, te nemen maar let op want als het te hard waait gaat hij niet! Een heel bijzonder alternatief is de historische tram. Deze 100 jaar oude tram wordt getrokken door een kabel en kronkelt tussen de huizen en heuvels door naar de top van de Great Orme en biedt onderweg een duizelingwekkend uitzicht.

 • Lengte: 9 km (Little Orme) en 8 km (Great Orme)
 • Wandelduur: 5 uur totaal (ex stops) 
 • Hoogteverschil: ± 141 meter stijgen en dalen (Little Orme)
                         ± 207 meter stijgen en dalen (Great Orme)
 • Zwaarte: 3 schoentjes


Schiereiland Llŷn en het imposante Caernarfon Castle

Dag 4 Llandudno, Llŷn schiereiland, Caernarfon Castle en Beddgelert
Wales Wandel Menai Bridge DjoserWe stappen in de bus voor een rit naar het schiereiland Llŷn met de Ierse Zee aan de ene kant en Cardigan Bay aan de andere kant. Peninsula Llŷn heeft een eigen, ongerept karakter. Het glooiende landschap van dit uiterste westen van Noord-Wales leent zich uitstekend voor een wandeltocht over heidevelden, langs de kust en door slapende dorpen. Voordat we aan de wandeling beginnen hebben we de tijd om Caernarfon Castle te bekijken. Dit kasteel dateert uit 1285 en werd gebouwd in opdracht van Edward de Eerste. Het kasteel staat op de Unesco Werelderfgoedlijst en met zijn indrukwekkende robuuste muren is het een imposant middeleeuwse vesting. Ons doel tijdens de wandeling is het strand waar we kunnen picknicken op de mooie rotsen. Na aankomst in Llanbedrog maken we een mooie afwisselende wandeling door een bos en over het strand naar Abersoch. De naam van het charmante dorpje Beddgelert verwijst naar een tragische legende over de hond Gelert. Vlakbij het graf van de hond begint de wandeling van langs de rivier de Glaslyn.

 • Lengte: 9 km
 • Wandelduur: ± 3 uur (ex stops)
 • Hoogteverschil: ± 125 meter stijgen en dalen
 • Zwaarte: 2 schoentjes


Middeleeuwse kustplaats Conwy

Dag 5 Llandudno, Conwy
Caernafon Castle Wales Wandel DjoserVandaag kun je een keuze maken uit een aantal opties. De reisbegeleider heeft een wandeling op het oog die uit drie gedeeltes bestaat en je kunt afhaken wanneer je wilt. We verkennen de omgeving van Conwy. Vanuit ons hotel is het ongeveer 8 kilometer lopen naar dit plaatsje dat gedomineerd wordt door het kasteel. Dit middeleeuwse bouwwerk is nooit belegerd en daarom nog in zeer goede staat. Ook het Plas Mawr huis uit de Elizabethaanse periode is een bezoek waard en als je geen last hebt van hoogtevrees dan heb je vanaf de stadsmuur een goed zicht op de stad. Ook is in Conwy het kleinste huis van Groot-Brittannië te zien, gelukkig is het helemaal rood geverfd want je zou er zo voorbij lopen. Heb je zin om nog verder te wandelen dan brengt het volgende traject je naar Conwy Mountain. Over een soort kam lopen we naar de top op 244 meter hoogte voor een prachtig uitzicht. Voor wie hierna nog puf heeft, loopt weer helemaal terug naar ons hotel. Ook als is de route misschien hetzelfde als op de heenweg, de kustlijn ziet er heel anders uit omdat het getij inmiddels gekeerd is.

 • Lengte: 8, 16 of 24 km
 • Wandelduur: ±1½, 3 of 4½ uur (ex stops)
 • Hoogteverschil: ± 220 meter stijgen en dalen
 • 2 schoentjes


Snowdonia NP: prachtig landschap en pittoreske dorpjes

Dag 6 Llandudno, Snowdonia nationaal park
Snowdonia Nationaal Park Berg Meren Wales WandelMet haar wilde landschap met ruige bergen, prachtige meren en pittoreske dorpjes, mag het Snowdonia nationaal park niet in deze wandelweek ontbreken. Het park is één van de oudste nationale parken van Groot-Brittannië. Ook de hoogste berg ligt in dit gebied, Mount Snowdon. Het afwisselende landschap is een paradijs voor wandelaars. Wij maken een wandeltocht van ongeveer vier uur in het zuidelijke Snowdonia-gebied. Over de Pyg Track hebt je prachtige vergezichten over meren en bergen. Soms is het 'pad' even voor een paar minuten verdwenen, je zoekt dan zelf je weg over de bergkam, of loopt achter je voorganger aan. Let goed op, het is af en toe best steil. Soms is het echt wel even klauteren en klimmen. Een handje van een medereiziger kan dan uitkomst bieden. Je daalt af via Llanberis Path.

Wil je het liever iets rustiger aan doen dan is de Minor’s route een mooi alternatief. Deze route is de eerste 2,5 uur redelijk vlak en het pad goed begaanbaar, je loopt langs mooie meren. Dit zijn de meren die de wandelaar van de Pyg Track van bovenaf te zien krijgen. Tot slot keer je terug op het beginpunt en vervoert de bus je verder naar Llanberis, het eindpunt van vandaag.

Pyg Track omhoog – Llanberis omlaag:

 • Lengte: 13 km (als je de hele wandeltocht loopt tot de top en terug)
 • Wandelduur: ± 6 uur (ex stops)
 • Hoogteverschil: ± 700 meter stijgen en 900 meter dalen
 • 4 schoentjes
   

Alternatief: Miner’s track (zonder top beklimmen) heen en weer:

 • Lengte: 11 km (heen en weer tot aan het derde meer)
 • Wandelduur: ± 4 uur (ex stops)
 • Hoogteverschil: ± 200 meter stijgen en dalen
 • Het is ook mogelijk een deel van deze Miner's route te lopen
 • 2 schoentjes


De rustgevende natuur in Conwyvallei

Dag 7 Llandudno, Conwyvallei
Conwy bergen WalesVoor de laatste wandeltocht nemen we de bus naar Trefriw, een sfeervol dorp in het hart van de Conwyvallei. Rond het dorp liggen elf meren. Wij lopen naar de tweeling-meren Geirionydd en Crafnant. De wandeling gaat door de bossen en langs beide meren met prachtige uitzichtpunten en mooie plekjes om even uit te rusten en te genieten van de stilte om je heen. Terug in Trefriw hebben we de tijd om rond te lopen in het dorp en de lokale pub te bezoeken, die je natuurlijk niet mag overslaan. Ook kun je een bezoek brengen aan de Woolen Mill, beneden is een wolwinkel en een koffietent. Op de tweede en derde verdieping zijn ze ’s middags bezig om wol te spinnen en te weven. Terug in Llandudno kun je een laatste wandeling maken over de promenade en genieten van de laatste avond in één van de lokale restaurants.

 • Lengte: 16 km
 • Wandelduur: ± 4½ uur uur (ex stops)
 • Hoogteverschil: ± 347 meter stijgen en dalen
 • 3 schoentjes


Dag 8 Llandudno - Manchester – Amsterdam

Vandaag vertrekken we richting de luchthaven van Manchester voor onze terugvlucht naar Amsterdam.

Vertrekdata 2024

Bijkomende kosten € 26,25 p.p. (o.b.v. 2 personen)

Start - einde Beschikbaarheid Prijs
Start - einde
22 jun - 29 jun
Beschikbaarheid
vol

Deelnemers

Er is op dit moment geen groepsinformatie beschikbaar voor deze vertrekdatum.

Prijs

€ 1.495,-

Start - einde
13 jul - 20 jul
Beschikbaarheid
vol

Deelnemers

Er is op dit moment geen groepsinformatie beschikbaar voor deze vertrekdatum.

Prijs

€ 1.595,-

Start - einde
20 jul - 27 jul
Beschikbaarheid
vol

Deelnemers

Er is op dit moment geen groepsinformatie beschikbaar voor deze vertrekdatum.

Prijs

€ 1.595,-

Start - einde
27 jul - 03 aug
Beschikbaarheid
vol

Deelnemers

Er is op dit moment geen groepsinformatie beschikbaar voor deze vertrekdatum.

Prijs

€ 1.395,-

Start - einde
17 aug - 24 aug
Beschikbaarheid
vol

Deelnemers

Er is op dit moment geen groepsinformatie beschikbaar voor deze vertrekdatum.

Prijs

€ 1.495,-

Start - einde
07 sep - 14 sep
G
Vertrek gegarandeerd i

Indien een vertrekdatum het groene icoon met een G heeft, dan ben je er zeker van dat je na het ontvangen van de boekingsbevestiging op reis kan gaan. Voorwaarden van toepassing, zie i.

i

Alleen nog kamer op indeling

Beschikbaarheid
2 plaatsen vrij

Deelnemers

Er is op dit moment geen groepsinformatie beschikbaar voor deze vertrekdatum.

Prijs

€ 1.395,-

Start - einde
14 sep - 21 sep
G
Vertrek gegarandeerd i

Indien een vertrekdatum het groene icoon met een G heeft, dan ben je er zeker van dat je na het ontvangen van de boekingsbevestiging op reis kan gaan. Voorwaarden van toepassing, zie i.

Beschikbaarheid
beperkt beschikbaar

Deelnemers

Er is op dit moment geen groepsinformatie beschikbaar voor deze vertrekdatum.

Prijs

€ 1.395,-

Vertrekdata 2025

Bijkomende kosten € 26,25 p.p. (o.b.v. 2 personen)

Start - einde Beschikbaarheid Prijs
Start - einde
17 mei - 24 mei
V
Vertrek informatie i

Djoser heeft alle reizen van tevoren ingepland met het doel en verwachting deze ook uit te kunnen voeren.

Beschikbaarheid
voldoende
Prijs

€ 1.395,-

Start - einde
24 mei - 31 mei
V
Vertrek informatie i

Djoser heeft alle reizen van tevoren ingepland met het doel en verwachting deze ook uit te kunnen voeren.

Beschikbaarheid
voldoende
Prijs

€ 1.395,-

Start - einde
31 mei - 07 jun
V
Vertrek informatie i

Djoser heeft alle reizen van tevoren ingepland met het doel en verwachting deze ook uit te kunnen voeren.

Beschikbaarheid
voldoende
Prijs

€ 1.395,-

Start - einde
07 jun - 14 jun
V
Vertrek informatie i

Djoser heeft alle reizen van tevoren ingepland met het doel en verwachting deze ook uit te kunnen voeren.

Beschikbaarheid
voldoende
Prijs

€ 1.395,-

Start - einde
14 jun - 21 jun
V
Vertrek informatie i

Djoser heeft alle reizen van tevoren ingepland met het doel en verwachting deze ook uit te kunnen voeren.

Beschikbaarheid
voldoende
Prijs

€ 1.395,-

Inclusief

 • Vliegreis met KLM
 • Alle vluchttoeslagen
 • Vervoer van en naar luchthaven Manchester
 • Vervoer van en naar begin- en eindpunt wandeltocht
 • Hotelovernachtingen
 • Ontbijt inbegrepen 
 • Nederlandse reisbegeleiding
 • Wandeltochten op dag 2 tot en met 4 en dag 6 en 7 inclusief begeleiding
 • Bezoek aan Caernarfon Castle
 • Wandeltocht langs spectaculaire zeekliffen
 • Wandeling op The Little Orme en The Great Orme
 • Wandeltocht door Snowdonia nationaal park
 • Wandeling langs het tweeling-meer Geirionydd en Crafnant

Exclusief

Overige maaltijden, entreegelden, facultatieve excursies, fooien, persoonlijke uitgaven, verzekeringen, etc.
Reserveringskosten € 25,-, bij 2 of meer personen € 40,-. Bijdrage SGR € 5,- per persoon en calamiteitenfonds € 2,50 per boeking. 

Landarrangement

Je kunt deze reis boeken zonder internationale vluchten, je boekt dan zelf je vliegtickets. De prijzen voor dit landarrangement zijn vanaf €1.245,-.

Houd bij de boeking van een landarrangement er rekening mee dat voor al onze reizen een minimum aantal deelnemers geldt. Djoser is niet aansprakelijk indien er wijzigingen ontstaan in het vluchtschema van de groepsreis. Kom je op een andere tijd aan dan de groep en/of vertrek je op een andere tijd dan de groep, dan dien je zelf je transfers van- en naar het hotel en/of de luchthaven te regelen.

Eenpersoonskamer

Alleenreizenden worden, in goed overleg, ingedeeld met andere alleenreizenden van hetzelfde geslacht. Wil je niet ingedeeld worden met een andere deelnemer, dan kun je een eenpersoonskamer boeken tegen de daarvoor geldende toeslag. Voor deze reis bedraagt deze toeslag vanaf € 295,-.

Er zijn per reisdatum een beperkt aantal 1-persoonskamers. Mochten we een 1-persoonskamer op aanvraag akkoord krijgen, dan geldt daarvoor een extra toeslag van € 55,-.

Hotelverlenging

Verlenging mét accommodatie in Llandudno in een centraal gelegen hotel bij te boeken. De prijs is vanaf € 74,- per persoon per nacht op basis van logies en ontbijt in een tweepersoonskamer. De prijs voor een eenpersoonskamer is vanaf € 109,- per nacht.

De genoemde prijzen zijn exclusief de wijzigingskosten van de vlucht en de transfer van/naar de luchthaven.

Vluchttoeslagen (inbegrepen)

Luchtvaartmaatschappijen berekenen naast luchthavenbelastingen, ook brandstof- en veiligheidstoeslagen. Bij Djoser zijn al deze toeslagen in de reissom inbegrepen.

Groepssamenstelling en groepsgrootte

Onze groepen bestaan uit samen- en alleenreizenden. Reis je alleen dan vind je zeker snel aansluiting in onze kleine groepen. De deelnemers zijn Nederlands en Belgisch. Het komt bij deze reis soms voor dat ook enkele Duitstalige reizigers zich hebben aangemeld.

Wil je meer specifieke informatie over de samenstelling van de groep en vertrekdatum van jouw keuze dan kunnen we je telefonisch (071 - 5126400, België: 09 223 00 69) meer informatie geven over bijvoorbeeld leeftijden en het aantal mannen, vrouwen of alleengaande reizigers.

Gemiddeld bestaan de groepen uit 12 deelnemers, het maximum is 15.

De gemiddelde groepsgrootte om de reis door te laten gaan is 7.

Nog bedenktijd nodig? Dan kun je tot een paar maanden voor vertrek een optie op een reis nemen. Zo’n voorlopige reservering is gratis en is 5 dagen geldig. De optie wordt automatisch omgezet in een definitieve of aanvraagboeking, tenzij je deze tijdig zelf bevestigt of annuleert. Het is helaas niet mogelijk om een optie te nemen op een reis waar nog maar een aantal plaatsen beschikbaar zijn.

V

Vertrek informatie

Djoser heeft alle reizen van tevoren ingepland met het doel en verwachting deze ook uit te kunnen voeren. Dit op basis van eerdere ervaringen en boekingen in dit reisseizoen.

Om een groepsreis te garanderen en uit te kunnen voeren is een minimum aantal deelnemers nodig. Dit aantal staat bij betreffende reis vermeld onder het kopje 'Groepssamenstelling en groepsgrootte'. In het uitzonderlijke geval dat het minimum aantal deelnemers niet wordt bereikt en de reis niet door kan gaan, hoor je dit ruim van te voren, doch uiterlijk 21 dagen voor vertrek. Djoser zal altijd haar uiterste best doen om een gewenste alternatieve reis en/of vertrekdatum aan te bieden. Volledige restitutie van de reissom, inclusief eventuele via Djoser afgesloten verzekeringen die op de factuur staan (met uitzondering van eventuele kosten van zelf geregelde visa, vaccinaties en andere persoonlijke uitgaven) is natuurlijk ook mogelijk. In het geval dat een reis niet kan doorgaan als gevolg van een overmachtsituatie kunnen er andere voorwaarden gelden waarbij geen volledige restitutie mogelijk is.

G

Vertrek gegarandeerd

Indien een vertrekdatum het groene icoon met een G heeft, dan ben je er zeker van dat je na het ontvangen van de boekingsbevestiging op reis kan gaan. Het kan soms voorkomen dat deelnemers van een reis moeten annuleren of omboeken, waardoor de groepsgrootte onder het vereiste minimum aantal deelnemers daalt. In het uitzonderlijke geval dat het minimum aantal deelnemers niet wordt bereikt en de reis niet door kan gaan, hoor je dit ruim van te voren per e-mail, doch uiterlijk 21 dagen voor vertrek. Djoser zal altijd haar uiterste best doen om er voor te zorgen dat je de gewenste reis op de geboekte vertrekdatum kunt gaan maken, ook indien het minimale aantal deelnemers niet is bereikt. In dat geval bekijken we de mogelijkheid om, al dan niet tegen bijbetaling, de reis mogelijk te maken met bijvoorbeeld aangepast vervoer en/of lokale Engelssprekende reisbegeleiding. Het karakter van een groepsreis kan hierbij dusdanig veranderen dat wij er begrip voor hebben dat je liever een alternatief kiest.

Uiteraard is het ook mogelijk een nieuwe reis of vertrekdatum te boeken. Volledige restitutie van de reissom (met uitzondering van eventuele kosten van zelf geregelde visa, vaccinaties en andere persoonlijke uitgaven) is natuurlijk ook mogelijk. Heb je via Djoser een verzekering bij VAB afgesloten, neem dan contact met ons op.

Reviews Wales, 8 dagen

Gemiddelde beoordeling: 8,4

 • De vliegreis met klm perfect. Mooie tijden ook dat je reisdagen niet verloren zijn. Een actieve en goedvoorbereide reisleidster maken deze reis tot een topweek. Lekker actief, maar nog voldoende energie overhouden in een gezellige badplaats.

  9,0

 • Een mooie wandelreis met bijzondere locaties. Niet zo ruig als het verre Noorden of tropen, maar desalniettemin onvergetelijk. De beklimming van Snowdon was een hoogtepunt, maar ook de wandelingen langs de kust barsten van sfeer en karakter. En een leuk dorpje waar je verblijft!

  9,0

 • Genoten van de gewelddadige natuur samen met goede enthousiaste gids en leuke wandelgroep

  9,0

 • Het is een afwisselende wandelreis met af en toe pittige klimmetjes over rotsachtig terrein. De reis was extra interessant door de reisleider Andre die het gebied zeer goed kende.

  8,0

Praktische informatie

Accommodatie

We overnachten de gehele week in een gezellig typisch Brits familiehotel dat centraal gelegen is in Llandudno. Het hotel is gehuisvest in een sfeervol historisch gebouw, waar je echt de klassiek Britse grandeur kunt proeven. Alle kamers zijn voorzien van douche, toilet, koffie- en theefaciliteiten en flatscreen TV. Het hotel ligt vlakbij het strand met uitzicht op de pier en de zee. Het centrum van Llandudno ligt op een paar minuten lopen, zodat je eenvoudig een restaurantje kunt uitkiezen of eens een bezoek kunt brengen aan een lokale pub of een van de vele winkeltjes.

Hotels in Groot-Brittanië worden vaak gebouwd in bestaande huizen, hierdoor kunnen de kamers van grootte verschillen en badkamers minder ruim zijn. 

Bekijk hotelreviews op Tripadvisor

Llandudno White Heather Hotel

Eenpersoonskamer

Alleenreizenden worden, in goed overleg, ingedeeld met andere alleenreizenden van hetzelfde geslacht. Wil je niet ingedeeld worden met een andere deelnemer, dan kun je een eenpersoonskamer boeken tegen de daarvoor geldende toeslag. Voor deze reis bedraagt deze toeslag vanaf € 295,-.

Er zijn per reisdatum een beperkt aantal 1-persoonskamers. Mochten we een 1-persoonskamer op aanvraag akkoord krijgen, dan geldt daarvoor een extra toeslag van € 55,-.

 • Wandelreis Wales hotel accommodatie overnachting Djoser

  We verblijven de gehele reis in hetzelfde hotel

 • White Heather Hotel Llandudno Wales
 • White Heather Hotel kamer Llandudno Wales
 • White Heather Hotel kamer single Llandudno Wales
 • White Heather Hotel ontbijt Llandudno Wales

  Een full English of continentaal breakfast is inbegrepen

 • White Heather Hotel kamer double Llandudno Wales

Vliegreis

KLM

Het meest voorkomende vluchtschema staat hieronder. Je kan ook het schema per vertrekdatum bekijken. Vliegtijden en -maatschappijen zijn onder voorbehoud van wijzigingen.

 • Vlucht met

  KLM

  Traject

  Amsterdam - Manchester

  Vertrek

  10:05 - 10:25

 • Vlucht met

  KLM

  Traject

  Manchester - Amsterdam

  Vertrek

  17:40 - 20:00


Tijdverschil: Het is in Wales 1 uur vroeger dan in Nederland.
 

KLM, Nederlands nationale trots, bestaat al meer dan 100 jaar en is hiermee de oudste luchtvaartmaatschappij ter wereld. De vloot is hypermodern. Zo zijn de Boeing 787-9 en 10  voorzien van de laatste technische hoogstandjes, zoals speciale moodlighting. De nieuwste generatie luchtfiltersystemen zorgt ervoor dat je minder vermoeid aankomt op de bestemming. Bovendien stoten deze nieuwe vliegtuigen minder broeikasgassen uit. Aan boord ontbreekt het je aan niets: op elke vlucht word je voorzien van een snack en een drankje en op intercontinentale vluchten krijg je uiteraard een warme maaltijd. KLM biedt (behalve in Europa) een persoonlijk in-flight entertainment systeem aan, voorzien van talloze films, series en games. Zo hoef je je niet te vervelen. Wil je tijdens de vlucht extra beenruimte, dan kun je tegen bijbetaling upgraden naar 'economy comfort'.

Landarrangement

Je kunt deze reis boeken zonder internationale vluchten, je boekt dan zelf je vliegtickets. De prijzen voor dit landarrangement zijn vanaf €1.245,-.

Houd bij de boeking van een landarrangement er rekening mee dat voor al onze reizen een minimum aantal deelnemers geldt. Djoser is niet aansprakelijk indien er wijzigingen ontstaan in het vluchtschema van de groepsreis. Kom je op een andere tijd aan dan de groep en/of vertrek je op een andere tijd dan de groep, dan dien je zelf je transfers van- en naar het hotel en/of de luchthaven te regelen.

Hotelovernachting Schiphol

Djoser biedt Belgische reizigers aan om voor een aantrekkelijk tarief in het Ibis Hotel vlak bij de luchthaven Schiphol te overnachten. Vooral bij vluchten die vroeg vertrekken of ’s avonds laat aankomen is dit handig. Je vertrekt uitgerust of geniet nog na van een extra nachtje vakantie. Bovendien parkeer je je wagen gratis. Lees hier meer.

Vervoer

Voor de transfers van en naar de luchthaven van Manchester naar Llandudno, maken we gebruik van een eigen bus. Ook voor de transfers van en naar begin- en eindpunt van een wandeling maken we gebruik van een eigen bus. Met uitzondering van de wandeltocht op dag 3 vanuit het hotel in Llandudno.

 

 • Wandelreis Wales KLM luchtvaartmaatschappij Djoser
 • Bus Wales
 • Bus Wales

Bij de reis inbegrepen

 • Vliegreis met KLM
 • Alle vluchttoeslagen
 • Vervoer van en naar luchthaven Manchester
 • Vervoer van en naar begin- en eindpunt wandeltocht
 • Hotelovernachtingen
 • Ontbijt inbegrepen 
 • Nederlandse reisbegeleiding
 • Wandeltochten op dag 2 tot en met 4 en dag 6 en 7 inclusief begeleiding
 • Bezoek aan Caernarfon Castle
 • Wandeltocht langs spectaculaire zeekliffen
 • Wandeling op The Little Orme en The Great Orme
 • Wandeltocht door Snowdonia nationaal park
 • Wandeling langs het tweeling-meer Geirionydd en Crafnant

Excursies

Bij Djoser bepaal je zelf welke bezienswaardigheden je de moeite waard vindt om te bezoeken, naast de wandeltochten die tijdens de reis gemaakt worden. De een bekijkt graag nog een museum, terwijl de ander liever een markt bezoekt. Vanuit onze accommodaties kun je zelf eenvoudig te voet  of met lokaal vervoer de mogelijkheden aan je voorkeur aanpassen.

Sommige bezienswaardigheden mag je echt niet missen of liggen op de route. Dergelijke excursies zijn bij Djoser in het programma opgenomen. Hiervoor geldt dat eventuele entreegelden exclusief zijn.

Tijdens de wandelreis in Wales zijn de volgende excursies in het reisprogramma inbegrepen:

 • Wandeltochten op dag 2 tot en met 4 en op dag 6 en 7 met Nederlandse reisbegeleiding.
 • Orienterende wandeling door Llandudno.


Daarnaast zijn er diverse andere bezienswaardigheden te bezoeken. De reisbegeleider kan je hierover adviseren.

 • Bezoek het imposante kasteel van Conwy.
 • Een kopermijn is individueel te bezoeken op dag 8.

Reisdocumenten

 • Geldige internationale reispas.
 • E-ticket. Meer informatie over de vlucht ontvang je ongeveer 2 weken voor vertrek.

Geldzaken

In Wales wordt er betaald met de Britse Pond (GBP). Kijk voor de actuele koersen op oanda.com.

In Llandudno kun je op gebruik maken van een bankautomaat. Met een creditcard kun je in veel verschillende restaurants betalen.

Als richtbedrag voor uitgaven die niet bij de reissom zijn inbegrepen, zoals overige maaltijden, entreegelden, facultatieve excursies en persoonlijke uitgaven geldt minimaal € 275,- per persoon per week.

Het is gebruikelijk om fooien te geven voor verleende diensten. Om te voorkomen dat je steeds zelf fooien moet betalen voor hotelpersoneel, chauffeurs en bij gebruik van andere diensten, wordt aan het begin van de reis een gemeenschappelijke fooienpot ingesteld. Daarnaast staat het je vrij om als blijk van waardering een fooi aan de reisbegeleider te geven.

Maaltijden

Bij de reis zijn de ontbijten inclusief in de reissom. Kies uit een stevig full English breakfast of een continentaal ontbiijt. Je kunt zelf bepalen waar je 's avonds gaat eten. In de badplaats Llandudno zijn veel verschillende pubs, cafes en restaurants te vinden. In veel pubs wordt fish and chips geserveerd, maar ook is er een ruime keuze aan restaurants waar je uitgebreid kunt dineren inclusief goede wijnen.

Traditionele voedingsmiddelen uit Wales zijn onder meer kazen, Bara Brith (een fruitcake) en cawl, een rijk stoofgerecht gemaakt met spek, stukjes Wels lamsvlees en groente, inclusief het embleem van Wales, de prei.

Het ontbijt in Wales is stevig. Je kunt in het hotel kiezen uit warme en koude gerechten. Ei op allerlei manieren klaargemaakt, vis, witte bonen en tomaten, spek, maar ook cereals staan op tafel. Samen met een kop stevige thee met melk of een kop koffie vormt dit een goede basis voor je wandeldag.

Gezondheid

Voor deze reis gelden geen specifieke gezondheid risico’s en de medische voorzieningen zijn goed. In het algemeen raden wij altijd aan om een kleine reisapotheek mee te nemen op reis. Meer tips en informatie hierover ontvang je via Mijn Djoser, na boeking. Omdat er op reis altijd iets kan gebeuren en sommige kosten hoog kunnen oplopen, stellen wij het verplicht aan onze reizigers om een reisverzekering af te sluiten. De wandel- en fietsreizen van Djoser zijn geschikt voor iedereen met een normale goede conditie die goed ter been is en in het geval van fietsreizen met enige regelmaat fietst. Kijk voor het maken van een goede afweging of de reis voor jou passend is bij ‘Zwaarte van de reis’. Neem bij twijfel gerust contact op.

Hotelverlenging

Verlenging mét accommodatie in Llandudno in een centraal gelegen hotel bij te boeken. De prijs is vanaf € 74,- per persoon per nacht op basis van logies en ontbijt in een tweepersoonskamer. De prijs voor een eenpersoonskamer is vanaf € 109,- per nacht.

De genoemde prijzen zijn exclusief de wijzigingskosten van de vlucht en de transfer van/naar de luchthaven.

Klimaat en geografie

Wales kent een gematigd zeeklimaat met relatief milde winters, vrij koele zomers en neerslag gedurende het hele jaar, echter met de meeste neerslag in de wintermaanden. De zomers zijn over het algemeen iets koeler dan in Nederland.

Het ruige landschap met veel bergen, heuvels en dalen zorgen voor een prachtig samenspel van natuur en weerselementen. Omdat Wales vrij regenachtig is en vorst niet zoveel voorkomt krijg je een karakteristiek landschap met groene heuvels die deels bebost zijn, afgewisseld met ruige bruine en grijze hellingen.
 

Zwaarte van de reis

 • Zwaarte wandelreis
 • Zwaarte wandelreis
 • Zwaarte wandelreis

We hebben de reizen gerangschikt naar zwaarte. Hierbij is rekening gehouden met de duur van de tochten, de niveauverschillen, de hoogten waarop we wandelen en de verhouding van rust- en wandeldagen. Dit blijft natuurlijk een inschatting. Bovendien zal je persoonlijke beleving mede afhankelijk zijn van factoren als weersomstandigheden en je fysieke gesteldheid. Klik hier voor meer informatie over zwaarte indeling van de reizen.

Laagste punt wandeltocht: 10 meter
Hoogste punt wandeltocht:
1085 meter (top van Snowdonia)
Maximaal stijgen:
723 meter (bij beklimming Snowdonia)
Maximaal dalen: 900 meter (bij beklimming Snowdonia)
Totaal aantal kilometers wandelen:
58 kilometer
Gemiddelde wandelduur:
4 uur

Voor meer informatie over de afstand, wandelduur en hoogteverschillen per dag verwijzen we je naar de dag-tot-dag beschrijving van deze route.

Op deze wandelreis maken we dagwandelingen vanuit ons hotel in Llandudno. De zwaarte van de wandeltocht varieert. De eerste wandeling (dag 2) is goed te doen en een kleine twee schoentjes wandeling over goed begaanbaar terrein. De wandeling op dag 3 is eenvoudig en kort. Deze dag kun je er voor kiezen om extra te wandelen en de Little Orm ook te lopen waardoor de totale wandeling langer is en een echte drie schoentjes wandeltocht wordt. De wandeltocht op dag 4 is ook goed te doen voor iedereen over goed begaanbaar terrein; deels over hard zand pad en deels over asfalt. Op dag 6 maken we een erg mooie maar ook zware wandeltocht (meer categorie 4 schoentjes) naar de top van Snowdonia. Je overbrugt een hoogteverschil van 723 meter. Zowel op de heen- als de terugreis. Ook de ondergrond maakt de tocht pittiger. Losse stenen, rotsen en rotsblokken, het terrein is nooit vlak. Je kunt er voor kiezen om een deel van de tocht te proberen en terug te keren (route heen en terug is gelijk en staat goed aangegeven). Je kunt dan zelf nog een wandeling vanaf de parkeerplaats maken die eenvoudiger is. Hier kun je ook vooraf voor kiezen. Er zijn verschillende gemarkeerde routes. De laatste wandeltocht is een wandeling van ca 15 kilometer over goed begaanbaar terrein.


Ga goed voorbereid op reis!
Zorg ervoor dat je goed voorbereid op reis gaat. Houd of breng de maanden voorafgaand aan je reis je conditie op peil en probeer uitgerust aan je wandelreis te beginnen. Zo heb je meer plezier van je vakantie. Een goede uitrusting is ook van belang. Zorg altijd voor goed ingelopen schoenen en neem de juiste kleding mee. Niets is zo vervelend als gebrekkig materiaal.

Reisbegeleiding en gidsen

Een enthousiaste Nederlandse reisbegeleider begeleidt de reis. Onze reisbegeleiders zijn zeer ervaren en bevlogen reizigers en vertellen onderweg leuke weetjes over de bestemming. Zij begeleiden de wandeltochten, zorgen dat de reis soepel verloopt en zijn het aanspreekpunt voor vragen en wensen. De eigen passie voor wandelen, in combinatie met een uitgebreide training en inwerkprocedure, vormt de basis voor hun deskundigheid en professionaliteit.

Veelgestelde vragen

Hoe zwaar zijn de wandelingen?

De wandelingen zijn 8 tot 16 kilometer lang. Er is ook een mogelijkheid om deel te nemen aan een tocht van 24 kilometer. De wandelingen gaan door bergachtig landschap over goed begaanbaar terrein. Een enkele tocht is over moeilijker begaanbaar terrein en is uitdagender.

Voor exacte informatie over de lengte, wandelduur en stijging/daling, zie de dag-tot-dag-beschrijving op deze website.

Moet ik mijn eigen bagage dragen tijdens de wandeltochten?

Je bagage kun je achter laten in je hotelkamer in Llandudno. Je hoeft dus alleen je dagrugzak mee te nemen.

Leggen we alle afstanden wandelend af?

Vanuit ons vaste hotel in Llandudno maken we dagtochten. Vaak rijden we met onze eigen, comfortabele bus, naar een bepaald punt van waaruit wij aan onze wandeltocht starten. Op dag 3 vertrekken we vanaf het hotel zodat we de omgeving van Llandudno kunnen verkennen. De transfer van en naar Manchester leggen we ook met de bus af.

Welke wandelschoenen kan ik het beste dragen tijdens deze reis?

We adviseren stevige en goed ingelopen wandelschoenen met voldoende profiel. Zo heb je voldoende steun en goede grip en door het gebruik van ingelopen schoenen voorkom je blaren tijdens de reis.

Bij een buitensportzaak kun je vragen naar wandelschoen ‘categorie A/B of B’.

Hebben we vrije tijd om er zelf op uit te trekken?

Djoser hanteert het ‘vrijheid blijheid’ principe, dit betekent dat er voldoende tijd is vrijgemaakt om er zelf op uit te trekken of gewoon wat rust te nemen. Op de meeste dagen staan er wandeltochten op het programma, daarnaast is er af en toe tijd om zelf de omgeving te ontdekken of deel te nemen aan facultatieve excursies.

Waar overnachten we?

We overnachten de gehele week in een typisch Brits familiehotel aan de pier van Llandudno. Het hotel met 30 kamers is gehuisvest in een historisch gebouw. Alle kamers zijn voorzien van douche, toilet, koffie- en theefaciliteiten en flatscreen TV. Het hotel ligt direct aan de pier met uitzicht op zee. Het centrum van Llandudno ligt op ongeveer 5 minuten lopen.

Hotels in Groot-Brittanië worden vaak gebouwd in bestaande huizen, hierdoor kunnen de kamers van grootte verschillen en badkamers minder ruim zijn. 

Is er wifi aanwezig in het hotel?

In het hotel kun je van wifi gebruik maken. Ook is het vaak mogelijk bij restaurantjes en cafés wifi te ontvangen.

Is het mogelijk om een éénpersoonskamer te boeken?

Alleenreizenden worden, in goed overleg, ingedeeld op een tweepersoonskamer met andere alleenreizenden van hetzelfde geslacht. Wil je niet ingedeeld worden met een andere deelnemer, dan kun je een éénpersoonskamer boeken tegen de daarvoor geldende toeslag. De eenpersoonskamer-meerprijs is te vinden onder het tabblad VERTREKDATA/PRIJS.

Gaat er een Nederlandse reisbegeleider mee of een lokale gids?

Deze reis wordt begeleid door een Nederlandssprekende reisbegeleider die je bij aankomst in Manchester opwacht en de groep gedurende de gehele reis assisteert. Onze reisbegeleiders zijn zeer ervaren en bevlogen reizigers en vertellen onderweg leuke weetjes over de bestemming. Zij zorgen dat de reis soepel verloopt en zijn het aanspreekpunt voor vragen en wensen. De eigen passie, in combinatie met een uitgebreide training en inwerkprocedure, vormt de basis voor hun deskundigheid en professionaliteit. De reisbegeleiders zijn enthousiaste wandelaars en doen er alles aan om van je wandelreis een succes te maken.

Hoe groot zijn de groepen?

De wandelreizen bestaan gemiddeld uit 12 personen. De maximale groepsgrootte voor deze reis is 15 personen. Onze groepen bestaan uit zowel samenreizende als alleengaande reizigers. Reis je alleen, dan vind je zeker snel aansluiting in onze kleine groepen.

Kan ik deze reis vervroegen of verlengen?

Je kunt via Djoser de heen- of terugvlucht wijzigen, dit is op aanvraag. Wijzigingskosten bedragen € 50,- exclusief eventuele kosten die de luchtvaartmaatschappij in rekening brengt.

Voor de vervroeging of verlenging kan de accommodatie in Llandudno kan worden bijgeboekt. De prijs hiervoor kunt u vinden onder het tabblad VERTREKDATA/PRIJS.

De genoemde prijzen zijn zonder wijzigingskosten van de vlucht en de transfer van/naar de luchthaven. Deze kan ter plaatse geregeld worden.

Wat is het voltage in Wales?

De netspanning bedraagt (net als in Nederland) 230 Volt. De stopcontacten in Engeland zijn anders dan de stopcontacten in Nederland. Om uw eigen stekkers te gebruiken heeft u een wereldstekker nodig.

Hoe kan ik betalen tijdens de reis?

In Wales wordt er betaald met de Britse Pond (GBP). Vlakbij het hotel in Llandudno zijn er meerdere geldautomaten. Ook kan je op veel plaatsen creditcards gebruiken.

Foto's en video