Bekijk de Wandelreis Amalfikust - Italië, 8 dagen van Djoser

Wandelreis Amalfikust - Italië 8 dagen

Wandelen door de prachtige bloemenriviera Amalfi, historisch Pompeï en bruisend Napels

Vanaf € 1.495,- Bijkomende kosten € 26,25 p.p. (o.b.v. 2 personen)

Het zuiden van Italië is bepaald geen massabestemming. Antieke overblijfselen van de Grieken en Romeinen, middeleeuwse Normandische ruïnes en een prachtige lange kustlijn zorgen voor veel afwisseling. We wandelen over eeuwenoude trappenpaden die de schilderachtige plaatsjes als Amalfi, Praiano, Positano en Ravello met elkaar verbinden. De gastvrije bevolking maakt de mediterrane sfeer in de rustieke dorpjes compleet.

Daarom Djoser

 • Nederlandse reisbegeleiding
 • Overnachting in twee goede hotels
 • Wandelen rond de Vesuvius
 • Paden langs middeleeuwse dorpjes en watermolens
 • Genieten op het 'Pad der Goden'
 • Voordelig overnachten en parkeren bij Schiphol

Route en kaart

Routekaart Wandelreis Amalfikust - Italië, 8 dagen
 1. Amsterdam - Napels
 2. Napels, bezoek Vesuvius en Pompeii
 3. Napels - Punta Campanella - Minori
 4. Minori, Valle delle Ferriere - Amalfi
 5. Minori
 6. Minori - godenpad (Sentiero degli Dei) - Positano
 7. Minori, Ravello
 8. Minori - Napels - Amsterdam

Reisbeschrijving

Tijdens Djoser wandelreizen maak je dagwandelingen vanuit een verblijfplaats of een meerdaagse trekking. Er is geen sprake van een strak gepland reisschema. Op rustdagen kun je extra wandelingen maken of andere dingen gaan ondernemen. De reisbegeleider kan je hierover altijd tips en suggesties geven. Je bent natuurlijk niet verplicht hieraan deel te nemen. Wie er liever zelf op uitgaat, heeft daartoe alle vrijheid. Door het karakter van onze reizen en de plaatselijke omstandigheden kunnen zich onverwachte situaties voordoen. Hierdoor kan het voorkomen dat een bepaalde wandeling of activiteit niet door kan gaan of aangepast dient te worden. We reizen in groepen van gemiddeld 12 en maximaal 16 personen.

Onze wandelreizen worden ingedeeld in categorieën van één tot vijf schoentjes, waarbij één schoentje eenvoudig is en vijf zwaar, voor de ervaren wandelaar. Drie schoentjes is voor iedereen met een goede conditie, die regelmatig wandelt, goed te doen. Deze reis krijgt drie schoentjes. Meer informatie over de wandelduur per dag vind je hieronder in de dag-tot-dagbeschrijving en een toelichting over de zwaarte lees je in de praktische informatie. De zwaarte van de reis wordt uitgebreid uitgelegd op de pagina wandel en fiets zwaarte.


Pizza eten in Napels

Dag 1 Amsterdam - Napels
Wandelreis Amalfikust Italie NapelsNa aankomst op het vliegveld van Napels rijden we direct door naar ons hotel aan de rand van het centrum. Volgens de Duitse filosoof Goethe moet je Napels gezien hebben voor je sterft. ’s Avonds kun je gemakkelijk deze levendige stad bezoeken om een eerste indruk te krijgen.

Napels is fraai gelegen aan een onvergetelijk mooie baai en er valt inderdaad veel te zien, ondanks de verwoestingen tijdens WO II. De stad kent veel musea en kerken. Je kijkt je ogen uit in de oude volkswijken en ziet de nieuwste mode uitgestald in de vele etalages. Op veel plaatsen kun je genieten van de Napolitaanse bijdrage aan de wereldkeuken, de pizza. Hoewel het verkeer er nogal chaotisch uitziet, is de stad op aangename wijze te voet te verkennen.

De vulkaan Vesuvius en Romeinse stad Pompeï

Dag 2 Napels, bezoek Vesuvius en Pompeii
Wandelreis Italie Amalfikust Pompei DjoserVanuit Napels rijden we oostwaarts naar de vulkaan Vesuvius, bekend vanwege de uitbarsting in het jaar 79 die leidde tot de verwoesting van de Romeinse steden Pompeii en Herculaneum. De Vesuvius en het gebied eromheen zijn uitgeroepen tot nationaal park en lenen zich uitstekend tot het maken van wandelingen. We maken een mooie wandeling van zo´n twee uur op de rand van de krater. De Vesuvius heeft twee pieken, waarvan de hoogste, de Monte Vesuvio, nog steeds actief is. Op de vruchtbare hellingen van de Vesuvius wordt aan wijnbouw gedaan. Lacrima Christi, een van de beste wijnen van Italië, vindt hier z’n oorsprong. In de middag bezoeken we Pompeii, dat na de grote uitbarsting werd bedekt met een dikke laag as, waardoor de plaats goed bewaard is gebleven. Pompeii was in de 18e eeuw de geboorteplaats van de moderne archeologie. Het was de eerste plaats die door mensenhanden werd opgegraven na een toevallige vondst van een architect in 1594. De archeologische opgravingen geven je een goede indruk van het leven in die tijd, je ziet onder andere afdrukken van mensen die verrast werden door de uitbarsting en tijdens de wandeling zie je hoe een stad en de huizen rond het begin van de jaartelling eruitzagen.

 • Wandelduur Vesuvius: ± 3 uur
 • Hoogteverschil: ± 260 meter stijgen
 • Zwaarte: 3 schoentjes

 • Wandelduur Pomeii: ± 3 uur
 • Hoogteverschil: vlak terrein
 • Zwaarte: 1 schoentje


Punta Campanella: wandelen door olijfboomgaarden

Dag 3 Napels - Punta Campanella - Minori
Wandelreis Italie Amalfikust lunchplek Ravello DjoserWe laten Napels achter ons en rijden naar Termini, het laatste plaatsje voor het uiterste puntje van het schiereiland, Punta Campanella. We beginnen op 320 meter hoogte met een pittige klim over een oude stenen trap naar de kleine witte kapel op de 497 meter hoge Monte San Costanzo, vanwaar we uitkijken over de baaien van Napels en Salerno en het eiland Capri. We dalen af door bossen en over droge hellingen via steile kalksteenwanden en de baai van Ieranto tot aan de vuurtoren op het uiterste rotspunt van Punta Campanella. Daarna volgen we de Romeinse Via Minerva tussen olijfboomgaarden terug naar het dorpje Termini. We nemen vanaf hier de bus via de panoramische Amalfikustroute naar ons hotel in Minori waar we de komende dagen verblijven.

 • Wandelduur: ± 5 uur
 • Hoogte verschil: stijgen tot 497 meter hoogte en dalen tot zeeniveau
 • Zwaarte: 4 schoentjes (laatste deel afdaling 5 schoentjes)


De costiera Amalfitana

Dag 4 Minori, Valle delle Ferriere - Amalfi
Wandelreis Italie Amalfikust Waterval valle delle ferriereVoor de start van onze wandeling nemen we eerst de ferry naar Amalfi. Vanaf het water hebben we uitzicht op de prachtige kustlijn van Amalfi en zien we de bergen waar we later vandaag een weg doorheen banen. Onze wandeling van circa vijf uur begint in het naburige stadje Atrani, dat we in een kwartiertje bereiken via een tunnel. Daarna leidt de wandeling ons over stenen trappen door het prachtige oude stadje. Vervolgens komen we uit bij de vallei van de Dragone-rivier. Het pad vervolgt zijn weg door beukenbossen en weilanden naar het dorpje Pontone. Hier ligt het uitkijkpunt Torre del Ziro waar je uitkijkt op de mooie kustplaatsjes met de helderblauwe zee. De gehele 'Costiera Amalfitana' staat op de Werelderfgoedlijst van Unesco. Kalksteenrotsen rijzen meer dan 1000 meter hoog uit zee op en op de meest onwaarschijnlijke plekken zijn huizen gebouwd en vissershaventjes aangelegd. We wandelen verder door de Valle dei Mulini, een groene vallei met Europa’s eerste papierfabrieken en ruïnes van middeleeuwse watermolens. Het eindpunt van het wandelpad is Amalfi, waar je op een van de gezellige pleinen kunt nagenieten van de mooie wandeling, alvorens de ferry terug te nemen naar Minori.

 • Wandelduur: ± 5 uur
 • Hoogteverschil: stijgen tot 340 meter en dalen tot zeeniveau
 • Zwaarte: 3 schoentjes


Relaxen in Minori en vele citroenboomgaarden

Dag 5 Minori 
Je kunt deze dag naar je eigen idee invullen. Zo is het mogelijk om het nabijgelegen eilandje Capri te bezoeken of te relaxen aan het strand.


Wandelen over het Pad der Goden

Dag 6 Minori, Godenpad (Sentiero degli Dei) - Positano
Pad der Goden Almalfi kust ItaliëDeze wandeldag is een van de mooiste wandelingen van de Amalfitaanse kust, over het ‘Sentiero degli Dei’ oftewel Pad der Goden. We rijden met onze bus naar het startpunt in Bomerano en wandelen ongeveer vijf uur op een gemiddelde hoogte van 500 meter boven zeeniveau. We lopen onder hoge rotspartijen en door kleine valleitje tussen het struikgewas. De vergezichten op Positano en de ruwe Amalfitaanse kust zijn onvergetelijk. In het karakteristieke Nocelle dalen we via een trap af naar het kerkpleintje en lopen het laatste stuk naar Positano. In dit bijna verticaal gebouwde stadje met kleurrijke gebouwen, is het leuk om rond te dwalen voordat je aan het eind van de dag met de bus weer terugkeert naar het hotel.

 • Wandelduur: ± 5 uur
 • Hoogteverschil: vanaf 640 meter hoogte dalen tot zeeniveau
 • Zwaarte: 3 schoentjes


Dag 7 Minori, Maiori - Ravello
Wandelreis Italie Amalfikust Ravello uizicht Kerk DjoserWe nemen vandaag de openbare bus naar het stadje Maiori en maken vervolgens een mooie wandeling over het befaamde Citroenpad (Sentiero dei Limoni) terug naar Minori. We lopen door smalle straatjes met trappen en door het mooie mediterrane landschap met vele citroenboomgaarden. Steeds weer heb je een prachtig uitzicht op de kust. ’s Middags maken we een tweede wandeling, vanaf het hotel naar het stadje Ravello. Dit is een steile klim over ca. 1500 traptreden (!). Gelukkig zijn veel prachtige uitzichtpunten om even op adem te komen. Ravello is beroemd vanwege de kathedraal en van de tuinen van Villa Rufolo en Villa Cimbrone die een inspiratiebron waren voor kunstenaars als Wagner en Escher. Na het bezoek aan Ravello is het mogelijk om terug te wandelen naar Minori of om door te lopen naar Atrani en van daaruit de bus naar Minori te nemen.

 • Wandelduur Citroenpad: ± 1,5 uur
 • Hoogteverschil: stijgen tot 140 meter hoogte en dalen tot zeeniveau
 • Zwaarte: 2 schoentjes
 • Wandelduur Ravello: ± 3 uur
 • Hoogteverschil: stijgen tot 360 meter hoogte en dalen tot zeeniveau
 • Zwaarte: 4 schoentjes


Dag 8 Minori - Napels - Amsterdam
De bus brengt je van Minori naar Napels voor de terugvlucht naar Amsterdam.

Vertrekdata 2024

Bijkomende kosten € 26,25 p.p. (o.b.v. 2 personen)

Start - einde Beschikbaarheid Prijs
Start - einde
31 aug - 07 sep
Beschikbaarheid
vol

Deelnemers

Er is op dit moment geen groepsinformatie beschikbaar voor deze vertrekdatum.

Prijs

€ 1.695,-

Start - einde
07 sep - 14 sep
G
Vertrek gegarandeerd i

Indien een vertrekdatum het groene icoon met een G heeft, dan ben je er zeker van dat je na het ontvangen van de boekingsbevestiging op reis kan gaan. Voorwaarden van toepassing, zie i.

Beschikbaarheid
voldoende

Deelnemers

Er is op dit moment geen groepsinformatie beschikbaar voor deze vertrekdatum.

Prijs

€ 1.695,-

Start - einde
14 sep - 21 sep
G
Vertrek gegarandeerd i

Indien een vertrekdatum het groene icoon met een G heeft, dan ben je er zeker van dat je na het ontvangen van de boekingsbevestiging op reis kan gaan. Voorwaarden van toepassing, zie i.

Beschikbaarheid
4 plaatsen vrij

Deelnemers

Er is op dit moment geen groepsinformatie beschikbaar voor deze vertrekdatum.

Prijs

€ 1.795,-

Start - einde
05 okt - 12 okt
G
Vertrek gegarandeerd i

Indien een vertrekdatum het groene icoon met een G heeft, dan ben je er zeker van dat je na het ontvangen van de boekingsbevestiging op reis kan gaan. Voorwaarden van toepassing, zie i.

Beschikbaarheid
voldoende

Deelnemers

Er is op dit moment geen groepsinformatie beschikbaar voor deze vertrekdatum.

Prijs

€ 1.595,-

Vertrekdata 2025

Bijkomende kosten € 26,25 p.p. (o.b.v. 2 personen)

Start - einde Beschikbaarheid Prijs
Start - einde
12 apr - 19 apr
V
Vertrek informatie i

Djoser heeft alle reizen van tevoren ingepland met het doel en verwachting deze ook uit te kunnen voeren.

Beschikbaarheid
voldoende
Prijs

€ 1.495,-

Start - einde
19 apr - 26 apr
V
Vertrek informatie i

Djoser heeft alle reizen van tevoren ingepland met het doel en verwachting deze ook uit te kunnen voeren.

Beschikbaarheid
voldoende
Prijs

€ 1.595,-

Start - einde
27 apr - 04 mei
V
Vertrek informatie i

Djoser heeft alle reizen van tevoren ingepland met het doel en verwachting deze ook uit te kunnen voeren.

Beschikbaarheid
voldoende

Deelnemers

Er is op dit moment geen groepsinformatie beschikbaar voor deze vertrekdatum.

Prijs

€ 1.595,-

Start - einde
03 mei - 10 mei
V
Vertrek informatie i

Djoser heeft alle reizen van tevoren ingepland met het doel en verwachting deze ook uit te kunnen voeren.

Beschikbaarheid
voldoende
Prijs

€ 1.595,-

Start - einde
10 mei - 17 mei
V
Vertrek informatie i

Djoser heeft alle reizen van tevoren ingepland met het doel en verwachting deze ook uit te kunnen voeren.

Beschikbaarheid
voldoende
Prijs

€ 1.595,-

Start - einde
17 mei - 24 mei
V
Vertrek informatie i

Djoser heeft alle reizen van tevoren ingepland met het doel en verwachting deze ook uit te kunnen voeren.

Beschikbaarheid
voldoende

Deelnemers

Er is op dit moment geen groepsinformatie beschikbaar voor deze vertrekdatum.

Prijs

€ 1.595,-

Start - einde
24 mei - 31 mei
V
Vertrek informatie i

Djoser heeft alle reizen van tevoren ingepland met het doel en verwachting deze ook uit te kunnen voeren.

Beschikbaarheid
voldoende
Prijs

€ 1.595,-

Inclusief

 • Vliegreis
 • Alle vluchttoeslagen
 • Vervoer per bus
 • Vervoer van en naar begin- en eindpunt wandeltochten
 • Ferry van Minori naar Amalfi v.v.
 • Hotelovernachtingen 
 • Ontbijt inbegrepen 
 • Wandeltochten op dag op dag 2 tot en met 7 inclusief begeleiding
 • Wandeling door olijfgaarden naar Punta Campanella
 • Bezoek aan schilderachtige stadjes Atrani, Maiori en Ravello
 • Wandeling over het ‘Sentiero degli Dei’
 • Bezoek aan Vesuvius en Pompeii
 • Nederlandse reisbegeleiding

Exclusief

Overige maaltijden, entreegelden, facultatieve excursies, fooien, persoonlijke uitgaven, verzekeringen, etc.
Reserveringskosten € 25,-, bij 2 of meer personen € 40,-. Bijdrage SGR € 5,- per persoon en calamiteitenfonds € 2,50 per boeking. 

Landarrangement

Je kunt deze reis boeken zonder internationale vluchten, je boekt dan zelf je vliegtickets. De prijzen voor dit landarrangement zijn vanaf €1.295,-.

Houd bij de boeking van een landarrangement er rekening mee dat voor al onze reizen een minimum aantal deelnemers geldt. Djoser is niet aansprakelijk indien er wijzigingen ontstaan in het vluchtschema van de groepsreis. Kom je op een andere tijd aan dan de groep en/of vertrek je op een andere tijd dan de groep, dan dien je zelf je transfers van- en naar het hotel en/of de luchthaven te regelen.

Eenpersoonskamer

Alleenreizenden worden, in goed overleg, ingedeeld met andere alleenreizenden van hetzelfde geslacht. Wil je niet ingedeeld worden met een andere deelnemer, dan kun je eenpersoonkamer boeken tegen de daarvoor geldende toeslag. Voor deze reis bedraagt deze toeslag vanaf € 295,-.

Er zijn per reisdatum een beperkt aantal eenpersoonskamers. Mochten we een 1-persoonskamer op aanvraag akkoord krijgen, dan geldt daarvoor een extra toeslag van € 125,-.

Hotelverlenging

Vervroeging in Napels mét accommodatie is vooraf bij te boeken. Je verblijft in hetzelfde hotel waar we met de groep verblijven, zodat je niet onnodig hoeft te verhuizen. De prijs is vanaf € 50,- per persoon per nacht op basis van logies met ontbijt in een tweepersoonskamer. Een eenpersoonskamer kost vanaf € 74,- per nacht. Verlenging na afloop van de reis in het hotel aan de Amalfikust kost vanaf € 64,- per persoon per nacht op basis van logies met ontbijt in een tweepersoonskamer. Een eenpersoonskamer kost vanaf € 84,- per nacht.

De genoemde prijzen zijn zonder wijzigingskosten van de vlucht en de transfer van/naar de luchthaven.

Vluchttoeslagen (inbegrepen)

Luchtvaartmaatschappijen berekenen naast luchthavenbelastingen, ook brandstof- en veiligheidstoeslagen. Bij Djoser zijn al deze toeslagen in de reissom inbegrepen.

Groepssamenstelling en groepsgrootte

Onze groepen bestaan uit een zowel samenreizende als alleengaande reizigers. Reis je alleen, dan vind je zeker snel aansluiting in onze kleine groepen.

Wil je meer specifieke informatie over de samenstelling van de groep en vertrekdatum van jouw keuze dan kunnen we je telefonisch (071 - 5126400, België: 09 223 00 69) meer informatie geven over bijvoorbeeld leeftijden en het aantal mannen, vrouwen of alleengaande reizigers.

Gemiddeld bestaan de groepen uit 12 deelnemers, het maximum is meestal 16.

De gemiddelde groepsgrootte om de reis door te laten gaan is 8.

Nog bedenktijd nodig? Dan kun je tot een paar maanden voor vertrek een optie op een reis nemen. Zo’n voorlopige reservering is gratis en is 5 dagen geldig. De optie wordt automatisch omgezet in een definitieve of aanvraagboeking, tenzij je deze tijdig zelf bevestigt of annuleert. Het is helaas niet mogelijk om een optie te nemen op een reis waar nog maar een aantal plaatsen beschikbaar zijn.

V

Vertrek informatie

Djoser heeft alle reizen van tevoren ingepland met het doel en verwachting deze ook uit te kunnen voeren. Dit op basis van eerdere ervaringen en boekingen in dit reisseizoen.

Om een groepsreis te garanderen en uit te kunnen voeren is een minimum aantal deelnemers nodig. Dit aantal staat bij betreffende reis vermeld onder het kopje 'Groepssamenstelling en groepsgrootte'. In het uitzonderlijke geval dat het minimum aantal deelnemers niet wordt bereikt en de reis niet door kan gaan, hoor je dit ruim van te voren, doch uiterlijk 21 dagen voor vertrek. Djoser zal altijd haar uiterste best doen om een gewenste alternatieve reis en/of vertrekdatum aan te bieden. Volledige restitutie van de reissom, inclusief eventuele via Djoser afgesloten verzekeringen die op de factuur staan (met uitzondering van eventuele kosten van zelf geregelde visa, vaccinaties en andere persoonlijke uitgaven) is natuurlijk ook mogelijk. In het geval dat een reis niet kan doorgaan als gevolg van een overmachtsituatie kunnen er andere voorwaarden gelden waarbij geen volledige restitutie mogelijk is.

G

Vertrek gegarandeerd

Indien een vertrekdatum het groene icoon met een G heeft, dan ben je er zeker van dat je na het ontvangen van de boekingsbevestiging op reis kan gaan. Het kan soms voorkomen dat deelnemers van een reis moeten annuleren of omboeken, waardoor de groepsgrootte onder het vereiste minimum aantal deelnemers daalt. In het uitzonderlijke geval dat het minimum aantal deelnemers niet wordt bereikt en de reis niet door kan gaan, hoor je dit ruim van te voren per e-mail, doch uiterlijk 21 dagen voor vertrek. Djoser zal altijd haar uiterste best doen om er voor te zorgen dat je de gewenste reis op de geboekte vertrekdatum kunt gaan maken, ook indien het minimale aantal deelnemers niet is bereikt. In dat geval bekijken we de mogelijkheid om, al dan niet tegen bijbetaling, de reis mogelijk te maken met bijvoorbeeld aangepast vervoer en/of lokale Engelssprekende reisbegeleiding. Het karakter van een groepsreis kan hierbij dusdanig veranderen dat wij er begrip voor hebben dat je liever een alternatief kiest.

Uiteraard is het ook mogelijk een nieuwe reis of vertrekdatum te boeken. Volledige restitutie van de reissom (met uitzondering van eventuele kosten van zelf geregelde visa, vaccinaties en andere persoonlijke uitgaven) is natuurlijk ook mogelijk. Heb je via Djoser een verzekering bij VAB afgesloten, neem dan contact met ons op.

Reviews Amalfikust - Italië, 8 dagen

Gemiddelde beoordeling: 8,7

 • Een prachtige wandelreis, waarvan sommige wandelingen best pittig door de vele trappen. De gezellige groep, onder de fantastische begeleiding van Andrė, hebben zeker bijgedragen aan een heerlijke week.

  9,0

 • Geweldige reis gehad met André als een super goede gids, die er alles aan gedaan heeft om het ons naar de zin te maken en bovendien goede kennis had van alle zaken. Petje af voor deze man.

  10,0

 • Prachtige reis, prachtige omgeving, stevige klims met veel trappen, eenvoudige hotels

  8,0

 • Bijzondere, onvergetelijke mooie wandelingen gemaakt aan de Amalfi kust. Het was wandelvakantie met een leuke wandelmaatjes van diverse leeftijden. Een echte aanrader!

  10,0

Praktische informatie

Accommodatie

We overnachten in Napels in een centraal gelegen hotel. Vanuit het hotel wandel je zo de historische binnenstad in of neem je een metro naar een van de vele bezienswaardigheden van Napels. Tijdens ons verblijf aan de Amalfikust vormt ons comfortabele en sfeervolle hotel in het kustplaatsje Minori onze uitvalsbasis: een ideale uitvalsbasis voor de moosite wandelingen. Door de centrale ligging van ons hotel wandel je eenvoudig door het dorpje om een lekker restaurantje uit te kiezen of voor een avondwandeling over het strand. De hotels hebben douche en toilet op de kamer en alle ontbijten zijn inclusief. Afhankelijk van de beschikbaarheid kan het zijn dat in Minori een deel van de groep in het naastgelegen hotel Sette Bello verblijft. 

Bekijk hotelreviews op Tripadvisor

Napels Hotel Nuovo Rebecchino
Minori Hotel Caporal

Deze selectie geeft een goed beeld van de hotels waar we op deze reis verblijven.

Eenpersoonskamer

Alleenreizenden worden, in goed overleg, ingedeeld met andere alleenreizenden van hetzelfde geslacht. Wil je niet ingedeeld worden met een andere deelnemer, dan kun je eenpersoonkamer boeken tegen de daarvoor geldende toeslag. Voor deze reis bedraagt deze toeslag vanaf € 295,-.

Er zijn per reisdatum een beperkt aantal eenpersoonskamers. Mochten we een 1-persoonskamer op aanvraag akkoord krijgen, dan geldt daarvoor een extra toeslag van € 125,-.

 • Hotel Nuovo Rebecchino kamer Napels Italie
 • Hotel Nuovo Rebecchino ontbijt Napels Italie

  Het ontbijt is inbegrepen tijdens de reis

 • Eetzaal hotel Nuovo Rebecchino Napels
 • Hotel Carporal kamer Minori Italie

Vliegreis

KLM

Het meest voorkomende vluchtschema staat hieronder. Je kan ook het schema per vertrekdatum bekijken. Vliegtijden en -maatschappijen zijn onder voorbehoud van wijzigingen.

 • Vlucht met

  KLM

  Traject

  Amsterdam - Napels

  Vertrek

  09:30 - 12:00

 • Vlucht met

  KLM

  Traject

  Napels - Amsterdam

  Vertrek

  12:45 - 15:25


Er is geen tijdsverschil tussen Nederland en Napels.

KLM, Nederlands nationale trots, bestaat al meer dan 100 jaar en is hiermee de oudste luchtvaartmaatschappij ter wereld. De vloot is hypermodern. Zo zijn de Boeing 787-9 en 10  voorzien van de laatste technische hoogstandjes, zoals speciale moodlighting. De nieuwste generatie luchtfiltersystemen zorgt ervoor dat je minder vermoeid aankomt op de bestemming. Bovendien stoten deze nieuwe vliegtuigen minder broeikasgassen uit. Aan boord ontbreekt het je aan niets: op elke vlucht word je voorzien van een snack en een drankje en op intercontinentale vluchten krijg je uiteraard een warme maaltijd. KLM biedt (behalve in Europa) een persoonlijk in-flight entertainment systeem aan, voorzien van talloze films, series en games. Zo hoef je je niet te vervelen. Wil je tijdens de vlucht extra beenruimte, dan kun je tegen bijbetaling upgraden naar 'economy comfort'.

Landarrangement

Je kunt deze reis boeken zonder internationale vluchten, je boekt dan zelf je vliegtickets. De prijzen voor dit landarrangement zijn vanaf €1.295,-.

Houd bij de boeking van een landarrangement er rekening mee dat voor al onze reizen een minimum aantal deelnemers geldt. Djoser is niet aansprakelijk indien er wijzigingen ontstaan in het vluchtschema van de groepsreis. Kom je op een andere tijd aan dan de groep en/of vertrek je op een andere tijd dan de groep, dan dien je zelf je transfers van- en naar het hotel en/of de luchthaven te regelen.

Hotelovernachting Schiphol

Djoser biedt Belgische reizigers aan om voor een aantrekkelijk tarief in het Ibis Hotel vlak bij de luchthaven Schiphol te overnachten. Vooral bij vluchten die vroeg vertrekken of ’s avonds laat aankomen is dit handig. Je vertrekt uitgerust of geniet nog na van een extra nachtje vakantie. Bovendien parkeer je je wagen gratis. Lees hier meer.

Vervoer

Tijdens de reis wordt gebruik gemaakt van verschillende vervoersmiddelen. We reizen met een eigen bus van en naar de luchthaven van Napels. Tijdens ons verblijf in Minori maken we gebruik van lokale bussen naar/van het begin/eindpunt van de wandeling. Voor de wandeling vanaf Minori maken we gebruik van de publieke ferrydienst. Bij de wandelingen die in het programma zijn opgenomen, is het lokale vervoer bij de reissom inbegrepen.
 

 • SITA bus
 • SITA bus

Bij de reis inbegrepen

 • Vliegreis
 • Alle vluchttoeslagen
 • Vervoer per bus
 • Vervoer van en naar begin- en eindpunt wandeltochten
 • Ferry van Minori naar Amalfi v.v.
 • Hotelovernachtingen 
 • Ontbijt inbegrepen 
 • Wandeltochten op dag op dag 2 tot en met 7 inclusief begeleiding
 • Wandeling door olijfgaarden naar Punta Campanella
 • Bezoek aan schilderachtige stadjes Atrani, Maiori en Ravello
 • Wandeling over het ‘Sentiero degli Dei’
 • Bezoek aan Vesuvius en Pompeii
 • Nederlandse reisbegeleiding

Excursies

Markt Napels ItaliëBij Djoser bepaal je zelf welke bezienswaardigheden je de moeite waard vindt om te bezoeken. In Napels struint de een graag door de stad op zoek naar de beste restaurantjes, terwijl de ander liever een boottochtje naar het bijzondere Capri maakt. In de meeste gevallen kun je zelf of met groepsgenoten, al dan niet met hulp van onze reisbegeleiding, er te voet of met lokaal vervoer erop uit trekken. Toegangsgelden zijn dan ook niet bij de reissom inbegrepen, zodat je alle vrijheid hebt om je eigen plan te trekken.

Sommige bezienswaardigheden mag je echt niet missen of liggen op de route. Dergelijke excursies zijn bij Djoser in het programma opgenomen. Hiervoor geldt dat eventuele entreegelden exclusief zijn.

Tijdens de wandelreis langs de Amalfikust zijn de volgende excursies in het reisprogramma inbegrepen:

 • Bezoek aan Vesuvius en Pompeii
 • Bezoek an schilderachtige stadjes Atrani, Maiori en Ravello
 • Wandeling over het 'Pad der goden'


Tijdens de wandelreis langs de Amalfikust zijn de volgende excursies optioneel: 

 • Bezoek aan het nabijgelegen eilandje Capri
 • Indien het vluchtschema dit toelaat, kan er in Napels het Nationaal archeologisch museum bezocht worden

Reisdocumenten

 • E-ticket. Meer informatie over de vlucht ontvang je ongeveer 2 weken voor vertrek.
 • Geldige identiteitskaart.
   

Geldzaken

In Italië wordt er betaald met de Euro.

Geld afhalen: in Napels en Maiori en de andere plaatsen langs de kust kan er afgehaald worden
Contant: euro’s;
Creditcards: worden in veel restaurants en winkels geaccepteerd

Als richtbedrag voor uitgaven die niet bij de reissom zijn inbegrepen, zoals maaltijden,
entreegelden, facultatieve excursies en persoonlijke uitgaven geldt minimaal € 250,- per persoon per week.

Het is gebruikelijk om fooien te geven voor verleende diensten. Om te voorkomen dat je steeds fooien uit moet delen, wordt aan het begin van de reis een fooienpot ingesteld, waaruit de (gezamenlijke) tips aan de chauffeurs, evt. gidsen, hotelpersoneel e.d. worden betaald. Daarnaast staat het je vrij om als blijk van waardering een fooi aan de reisbegeleider te geven.

Maaltijden

In de reissom is het ontbijt inbegrepen. Voor de overige maaltijden kun je zelf bepalen waar, wanneer en met wie je gaat eten. Je kunt gaan eten in één van de restaurants in het gezellige plaatsje Minori of in één van de andere dorpen die tijdens de wandelingen je pad kruisen. Het eetgedrag van de Italianen wijkt enigszins af van dat van ons. Het ontbijt is meestal heel licht en bestaat uit een broodje of croissant met thee of koffie. De hoofdmaaltijd vindt plaats rond 14.00 uur. Bijna alle restaurants bieden dan een goedkoop dagmenu aan.

De pizza kent haar oorsprong in Napels, maar is uiteraard ook elders verkrijgbaar. Daarnaast zijn Pizza Napoli Napels Djoser Italië er verschillende lokale specialiteiten. Vervolgens gebruikt men de avondmaaltijd relatief laat in vergelijking met Nederland. Een pastaschotel kun je nuttigen vanaf € 7,-, een driegangenmenu kost € 15,- à € 20,-. Op de prachtig glooiende heuvels van Italië komen de wijnranken en olijfboomgaarden tot bloei. Een lekkere wijn of smakelijke olijfolie behoort dan ook tot de culinaire mogelijkheden.
 

Gezondheid

Voor deze reis gelden geen specifieke gezondheidrisico’s en de medische voorzieningen zijn goed. In het algemeen raden wij altijd aan om een kleine reisapotheek mee te nemen op reis. Meer tips en informatie hierover ontvang je via Mijn Djoser, na boeking. Omdat er op reis altijd iets kan gebeuren en sommige kosten hoog kunnen oplopen, stellen wij het verplicht aan onze reizigers om een reisverzekering af te sluiten. De wandel- en fietsreizen van Djoser zijn geschikt voor iedereen met een normale goede conditie die goed ter been is en in het geval van fietsreizen met enige regelmaat fietst. Kijk voor het maken van een goede afweging of de reis voor jou passend is bij ‘Zwaarte van de reis’. Neem bij twijfel gerust contact op.

Hotelverlenging

Vervroeging in Napels mét accommodatie is vooraf bij te boeken. Je verblijft in hetzelfde hotel waar we met de groep verblijven, zodat je niet onnodig hoeft te verhuizen. De prijs is vanaf € 50,- per persoon per nacht op basis van logies met ontbijt in een tweepersoonskamer. Een eenpersoonskamer kost vanaf € 74,- per nacht. Verlenging na afloop van de reis in het hotel aan de Amalfikust kost vanaf € 64,- per persoon per nacht op basis van logies met ontbijt in een tweepersoonskamer. Een eenpersoonskamer kost vanaf € 84,- per nacht.

De genoemde prijzen zijn zonder wijzigingskosten van de vlucht en de transfer van/naar de luchthaven.

Klimaat en geografie

Italië kent verschillende klimaatzones, afhankelijk van breedteligging, hoogte, afstand van de zee etc. In het algemeen kun je zeggen dat het Italiaanse klimaat van het noorden naar het zuiden een overgang vormt van het zachte en regenrijke klimaat van West-Europa naar het hete, droge Afrika. De zomers in Zuid-Italië zijn over het algemeen warm. Wel voel je overal de invloed van de zee, waardoor de temperatuur daar niet buitensporig hoog oploopt en er soms regen valt. We voeren deze reis uit in het voor- en najaar om de grote hitte en drukte in de maanden juli en augustus te vermijden.

Zwaarte van de reis

 • Zwaarte wandelreis
 • Zwaarte wandelreis
 • Zwaarte wandelreis

We hebben de reizen gerangschikt naar zwaarte. Hierbij is rekening gehouden met de duur van de tochten, de niveauverschillen, de hoogten waarop we wandelen en de verhouding van rust- en wandeldagen. Dit blijft natuurlijk een inschatting. Bovendien zal je persoonlijke beleving mede afhankelijk zijn van factoren als weersomstandigheden en je fysieke gesteldheid.

Laagste punt wandeltocht: 0 meter
Hoogste punt wandeltocht: 1160 meter (Vesuvius)
Maximaal stijgen: 400 meter
Maximaal dalen: 640 meter
Totaal aantal km wandelen: 45 km
Gemiddelde wandelduur: 4,5 uur


Voor meer informatie over de wandelduur en hoogteverschillen verwijzen we je graag naar de dag-tot-dagbeschrijving van deze route.

De wandelreis Italië bestaat uit wandelingen langs de kust over goed begaanbare paden, af en toe steile afdalingen. Houd er rekening mee dat er tijdens deze reis héél veel trappen worden gelopen. We maken de wandelingen vanuit onze uitvalsbasis in Minori. Je stijgt maximaal 400 meter en maakt afdalingen met een maximum van 640 meter. We maken wandelingen van gemiddeld 4,5 uur over goed gemarkeerde wandelpaden. De wandelingen zijn voor iedereen met een normale conditie goed te doen en je kunt er iedere dag zelf voor kiezen of je wel of niet met een wandeling meegaat. In de wandeling naar Punta Campanella op dag 3 zit een hele pittige afdaling over een rotsachtig geitenpad.

Ga goed voorbereid op reis!
Zorg ervoor dat je goed voorbereid op reis gaat. Houd of breng de maanden voorafgaand aan je reis je conditie op peil en probeer uitgerust aan je wandelreis te beginnen. Zo heb je meer plezier van je vakantie. Een goede uitrusting is ook van belang. Zorg altijd voor goed ingelopen schoenen en neem de juiste kleding mee. Niets is zo vervelend als gebrekkig materiaal.

Reisbegeleiding en gidsen

Een enthousiaste Nederlandse reisbegeleider begeleidt de reis. Onze reisbegeleiders zijn zeer ervaren en bevlogen reizigers en vertellen onderweg leuke weetjes over de bestemming. Zij begeleiden de wandeltochten, zorgen dat de reis soepel verloopt en zijn het aanspreekpunt voor vragen en wensen. De eigen passie voor wandelen, in combinatie met een uitgebreide training en inwerkprocedure, vormt de basis voor hun deskundigheid en professionaliteit.

Veelgestelde vragen

Hoe zwaar zijn de wandelingen?

De wandelreis langs de Amalfikust bestaat uit wandelingen langs de kust over goed begaanbare paden, af en toe langs steile bergwanden. We maken uitstapjes vanuit ons hotel in Napels en wandelingen vanuit ons hotel in Minori. Je stijgt maximaal 227 meter en maakt afdalingen met een maximum van 200 meter. We maken wandelingen van gemiddeld 4,5 uur over goed gemarkeerde wandelpaden. De wandelingen zijn voor iedereen met een normale conditie goed te doen en je kunt er iedere dag zelf voor kiezen of je wel of niet met een wandeling meegaat. Voor exacte informatie over de lengte, wandelduur en stijging/daling, zie de dag-tot-dag-beschrijving op deze website.

Moet ik mijn eigen bagage dragen tijdens de wandelingen?

Je draagt tijdens de wandelingen alleen je eigen dagrugzak met water, fototoestel, lunchpakket, regenkleding etc. De grote bagage blijft achter in het hotel.

Wat voor soort reistas kan ik het beste meenemen?

Het is belangrijk dat je bagage niet te groot is, vanwege de beperkte opslagruimte in de bussen. Harde koffers raden wij om deze reden af. We verzoeken je om maximaal 12 tot 15 kg mee te nemen.

Leggen we alle afstanden wandelend af?

Niet alle afstanden leggen we wandelend af. Vanuit het vliegveld in Napels worden we opgehaald met onze eigen, comfortabele bus. Deze brengt ons naar onze eerste accommodatie in Napels, van waaruit we naar onze vaste accommodatie in Maiori worden gebracht. Ter plaatse maken we ook gebruik van lokale bussen.

Welke wandelschoenen kan ik het beste dragen tijdens deze reis?

We adviseren stevige en goed ingelopen wandelschoenen met voldoende profiel. Zo heb je voldoende steun en goede grip en door het gebruik van ingelopen schoenen voorkom je blaren tijdens de reis.

Bij een buitensportzaak kun je vragen naar wandelschoen ‘categorie A/B of B’.

Hebben we vrije tijd om er zelf op uit te trekken?

Djoser hanteert het ‘vrijheid blijheid’ principe, dit betekent dat er voldoende tijd is vrijgemaakt om er zelf op uit te trekken of gewoon wat rust te nemen. Ook is het mogelijk extra facultatieve wandeltochten en excursies te maken. Vanaf dag 2 staat er elke dag een wandeling op het programma. Uiteraard ben je vrij om te kiezen of je wel of niet meegaat met een wandeltocht. Op dag 5 is er geen programma; deze dag kun je ervoor kiezen om uit te rusten of een dagexcursie te maken naar bijvoorbeeld Capri.

Hoe zijn de overnachtingen tijdens deze wandelreis?

We overnachten in Napels in een centraal gelegen hotel. Tijdens de wandeltochten vormt ons comfortabele en sfeervolle hotel in het kustplaatsje Maiori onze uitvalsbasis. In beide hotels heb je eigen douche en toilet op de kamer en zijn alle ontbijten inclusief.

Is er wifi aanwezig in de hotels?

In de hotels kun je van wifi gebruik maken. Ook is het vaak mogelijk bij restaurantjes en cafés wifi te ontvangen.

Is het mogelijk om een éénpersoonskamer te boeken?

Alleenreizenden worden, in goed overleg, ingedeeld met andere alleenreizenden van hetzelfde geslacht. Wil je niet ingedeeld worden met een andere deelnemer, dan kun je een éénpersoonskamer boeken tegen de daarvoor geldende toeslag. Deze meerprijs is te vinden onder het tabblad VERTREKDATA/PRIJS.

Hoe is de begeleiding geregeld tijdens deze reis?

Deze reis wordt begeleid door een Nederlandssprekende reisbegeleid(st)er die je bij aankomst in Napels opwacht en de groep gedurende de gehele reis assisteert. Onze reisbegeleiders zijn zeer ervaren en bevlogen reizigers en vertellen onderweg leuke weetjes over de bestemming. Zij zorgen dat de reis soepel verloopt en zijn het aanspreekpunt voor vragen en wensen. De eigen passie, in combinatie met een uitgebreide training en inwerkprocedure, vormt de basis voor hun deskundigheid en professionaliteit. De reisbegeleiders zijn enthousiaste wandelaars en doen er alles aan om van je wandelreis een succes te maken.

Hoe groot zijn de groepen?

De groepen tijdens deze wandelreis bestaan uit gemiddeld 12 personen. De maximale groepsgrootte is 18 personen. Onze groepen bestaan uit zowel samenreizende als alleengaande reizigers. Reis je alleen, dan vind je zeker snel aansluiting in onze kleine groepen.

Kan ik deze reis vervroegen of verlengen?

Je kunt via Djoser de heen- of terugvlucht wijzigen, dit is op aanvraag. Wijzigingskosten bedragen € 50,- exclusief eventuele kosten die de luchtvaartmaatschappij in rekening brengt.

Voor de vervroeging of verlenging kan de accommodatie in Napels worden bijgeboekt. De prijs hiervoor kunt u vinden onder het tabblad VERTREKDATA/PRIJS.

De prijzen zijn zonder wijzigingskosten van de vlucht en de transfer van/naar de luchthaven. Deze kan ter plaatse geregeld worden.

Kunnen we gewoon pinnen in Italie?

In Napels, Maori en ook bij aankomst op de luchthaven van Napels zijn geldautomaten, waar je euro’s kunt opnemen met een Nederlandse pinpas. In winkels en restaurants is het niet altijd mogelijk om te betalen met een pinpas, maar dan wel met contant geld of een creditcard.

Wat is de beste reistijd voor Amalfikust?

In het voor- en najaar is het de beste tijd voor deze reis, de natuur is dan op haar mooist en het is er nog niet zo druk. Vanaf maart beginnen de bloemen te bloeien en rond half april lopen de bomen ook uit. Na oktober wordt het er al weer kouder en gaat het vaker regenen. In juli en augustus is het er erg warm en druk, ook veel Italianen komen dan genieten van dit mooie gebied.
 

Foto's en video