Bekijk de Rondreis Sardinië, 12 dagen van Djoser

Rondreis Sardinië 12 dagen

Langs de kust en door de hooglanden

Deze rondreis door Sardinië brengt je naar de prachtige kust en over de bijzondere hooglanden. We ontdekken mysterieuze overblijfselen van de bronstijdcultuur, bekend van de kenmerkende Nuraghi-torens, en gaan op zoek naar Romeinse tempels. 's Avonds kunnen we in de leuke restaurantjes van havenplaatsjes dineren. En niet onbelangrijk: voor de strandliefhebbers is er voldoende tijd om te ontspannen en te genieten van de zon.

Download reisinformatie

Prijs vanaf € 1.695,-

Van:
Aan:


Routekaart Rondreis Sardinië, 12 dagen
 1. Amsterdam - Olbia - Cagliari
 2. Cagliari
 3. Cagliar - archeologisch park Nora - Sant'Antioco
 4. Sant' Antioco, excursie Romeinse tempel van Antas en Iglesias
 5. Sant' Antioco - Barumini, Nuragische gebouwen complex - Oristano
 6. Oristano - Santa Cristina - Bosa - Alghero
 7. Alghero
 8. Alghero
 9. Alghero - Trinita di Saccargia - Castellsardo - Costa Smeralda - Palau
 10. Palau
 11. Palau, excursie Capo d’ Osrsp, Porto Cervo en Coddu Vecchiu
 12. Palau - Olbia - Amsterdam

Route op datum:

Reisbeschrijving

Cagliari en het archeologische park van Nora

Dag 1 Amsterdam - Cagliari
Dag 2 Cagliari
Dag 3 Cagliari, bezoek aan de archeologische site van Nora - Sant'Antioco

Straat Cagliari SardiniëNadat we met een comfortabele vlucht zijn geland op de luchthaven van Cagliari, reizen we naar ons hotel in Cagliari: ons onderdak voor de komende twee dagen. ’s Ochtends maken we samen met de reisbegeleider een oriënterende wandeling door de stad, zodat we gelijk goed kennis kunnen maken met Sardinië. We komen langs een aantal bijzondere gebouwen, waaronder het Nationale Museum en de imposante 'Castello-' of 'Olifants-toren', vanwaar je een prachtig uitzicht hebt over het middeleeuwse centrum. In de middag hebben we alle tijd en ruimte om zelf op onderzoek uit te gaan. De oude binnenstad is vol verrassingen, dus neem je tijd om lekker te slenteren!

Het kan nog ouder dan het middeleeuwse Cagliari: de volgende dag bezoeken we het archeologische park van Nora waar we de belangrijkste Fenicische en Romeinse sites van het eiland verkennen. Dan vervolgen we onze reis naar het eiland Sant’Antioco, dat met een moderne brug is verbonden aan de rest van Sardinië. Ook hier treffen we weer sporen van de oude Feniciërs! Er ligt trouwens ook een oude, Punische necropolis.

Reizen door Sardinië; romeinse tempels, Nuragische bouwwerken, liefelijke dorpjes en mooie stranden

Dag 4 Sant'Antioco, Romeinse tempel van Antas en bezoek aan Iglesias
Dag 5 Sant'Antioco - Barumini, Nuragische gebouwen complex - Oristano
Dag 6 Oristano - Santa Cristina - Bosa - Alghero

We verkennen de prachtige westkust van het eiland. Behalve de fotogenieke uitzichten over de Middelandse zee, is hier van alles te vinden dat doet herinneren aan de geschiedenis van Sardinië.

Strand SardiniëHet strand leent zich uitstekend voor een gezellige picknick, een perfect begin van de dag, waarna we kunnen genieten van de grillige kustlijn. Behalve natuurschoon is er zoals gezegd ook op cultureel vlak veel te beleven: we rijden naar de Romeinse tempel van Antas, die in de 3e eeuw bovenop de overblijfselen van een Punisch heiligdom zijn gebouwd. Een stuk van de oudheid komt tot leven. Voordat we terugrijden naar het hotel, maken we een tussenstop in het pittoreske stadje Iglesias, waar we de kathedraal, stadsmuur en het kasteel bezoeken - helemaal in de Italiaanse sfeer!

De volgende dag rijden verder naar Barumini, waar we het grootste en belangrijkste 'Nuragische' bouwwerk van Sardinië verkennen. Deze nederzetting uit de bronstijd is pas in de jaren '50 ontdekt en uitgegraven. Het is daarmee één van de bijzonderste overblijfselen uit de bronstijd ter wereld, en staat symbool voor de bijzonder rijke cultuur die hier toen al was: de Nuragische cultuur. Na deze bijzondere reis door de tijd, verkennen we het nabijgelegen Giara di Gesturi, een af- en hooggelegen grasland waar al vele eeuwen lang wilde paarden te vinden zijn. We maken een wandeling over de vlakte van ongeveer twee uur, zodat we met een beetje geluk enkele wilde paarden kunnen spotten. 

Bosa SardiniëIn het archeologische park van Santa Cristina is een mysterieuze waterbron te vinden die al sinds de bronstijd op de zelfde plek ligt en al die tijd precies hetzelfde waterniveau heeft behouden. Wat de exacte functie is geweest is niet bekend, het zou rituele doeleinden gehad kunnen hebben, een astronomisch meetinstrument kunnen zijn geweest of, wellicht haalde men er gewoon drinkwater. Dan reizen we door naar Bosa, een historisch stadje met kleurrijke huisjes en imposant 13e-eeuws kasteel dat wakend over de stad en de omliggende vallei uittorent. Via één van de meest pittoreske kustwegen rijden we naar Alghero, waar we drie nachten dichtbij het strand zullen verblijven.

Alghero, Trinita di Saccargia en de Costa Smeralda

Dag 7 Alghero
Dag 8 Alghero
Dag 9 Alghero - Trinita di Saccargia - Castellsardo - Costa Smeralda - Palau

Neptunus grot SardiniëAls je een heel goed oor hebt, herken je misschien dat ze in Alghero een andere taal spreken dan op de rest van Sardinië. Dit is namemlijk 'Barcalonetta Sardenha', oftewel: het kleine, Sardeinse Barcelona. Er wonen hier veel Catalanen en hun invloed is overal merkbaar. We hebben voldoende tijd in Alghero om lekker te ontspannen of leuke, optionele uitstapjes te maken. Tot de mogelijkheden behoren onder andere een boottochtje naar Capo Caccia, gecombineerd met een bezoek aan de bekende Neptunus-grot of de necropolis van Anghelu Ruji. Mocht er meer interesse zijn om te genieten van de lokale wijnen, dan kan dat bij een nabijgelegen, authentieke wijngaard.

We reizen door naar Trinita di Saccargia, wellicht de bekendste Romaanse kerk ten tijde van de overheersing door de stadsstaat Pisa. We bezoeken het in de heuvels gelegen dorp Castellsardo en maken een extra stop bij het nabijgelegen fort met weidse uitzichten over de zee. We vervolgen onze roadtrip langs de 'Costa Smeralda' en wandelen één a twee uur door het maanlandschap van Capo di Testa.

Palau, Capo d’Orso, Porto Cervo en de reuzen begraafplaats Coddu Vecchiu

Dag 10 Palau
Dag 11 Palau,  Capo d’Orso, Porto Cervo en Coddu Vecchiu
Dag 12 Palau - Olbia - Amsterdam

Strand zee Palau SardiniëIn Palau hebben we alle tijd om te ontspannen en te genieten. Relax op één van de vele stranden of maak een optionele boottocht naar de La Maddalena-archipel. Vlakbij, in de buurt van Palau, bezoeken we ook de Capo d’Orso, een rotsformatie in de vorm van een berenkop, Porto Cervo, een charmant havenplaatsje, en Coddu Vecchiu, prachtige voorbeelden van de zogenaamde 'reuzen begraafplaatsen'.

Na een reis waarin we veel hebben gezien en beleefd, maar als het goed is ook hebben kunnen ontspannen en genieten van de lokale cultuur, reizen we naar Olbia om vanaf daar terug te vliegen naar Amsterdam.

Op weg met Djoser
Bij onze reizen is geen sprake van een strak gepland reisschema. De reisdagen staan natuurlijk vast, maar ter plaatse wordt het programma in overleg tussen de groep en de reisbegeleiding ingevuld. In het algemeen geldt dat de meeste bezienswaardigheden te voet of met het openbaar vervoer te bereiken zijn. De reisbegeleiding biedt de meeste dagen wel een programma aan en een aantal excursies is inbegrepen, maar je bent zeker niet verplicht hieraan deel te nemen. Wie er liever zelf op uitgaat, heeft daartoe alle vrijheid. Zo leer je een land tenslotte het beste kennen. Gemiddeld bestaan de groepen uit 16 deelnemers. De maximale groepsgrootte is 22 personen.

Lees de volledige beschrijving
Boek en reis met Djoser zekerheid Boek en reis met Djoser zekerheid

Vertrekdata 2022

Start - einde

Beschikbaarheid

Prijs

Start - einde

13 apr - 24 apr
V
Vertrek informatie i
i
Vlucht met Transavia - Olbia retour

Beschikbaarheid

voldoende
Deelnemers
Er is op dit moment geen groepsinformatie beschikbaar voor deze vertrekdatum.

Prijs

€ 1.695,-

Start - einde

11 mei - 22 mei
V
Vertrek informatie i

Beschikbaarheid

voldoende
Deelnemers
Er is op dit moment geen groepsinformatie beschikbaar voor deze vertrekdatum.

Prijs

€ 1.695,-

Start - einde

15 jun - 26 jun
V
Vertrek informatie i

Beschikbaarheid

voldoende
Deelnemers
Er is op dit moment geen groepsinformatie beschikbaar voor deze vertrekdatum.

Prijs

€ 1.795,-

Start - einde

31 aug - 11 sep
V
Vertrek informatie i

Beschikbaarheid

voldoende

Prijs

€ 1.795,-

Start - einde

14 sep - 25 sep
V
Vertrek informatie i

Beschikbaarheid

voldoende
Deelnemers
Er is op dit moment geen groepsinformatie beschikbaar voor deze vertrekdatum.

Prijs

€ 1.845,-

Start - einde

21 sep - 02 okt
V
Vertrek informatie i

Beschikbaarheid

voldoende

Prijs

€ 1.745,-

Vertrekdata 2023

Start - einde

Beschikbaarheid

Prijs

Start - einde

12 apr - 23 apr
V
Vertrek informatie i

Beschikbaarheid

voldoende

Prijs

€ 1.695,-

Start - einde

10 mei - 21 mei
V
Vertrek informatie i

Beschikbaarheid

voldoende

Prijs

€ 1.695,-

Start - einde

14 jun - 25 jun
V
Vertrek informatie i

Beschikbaarheid

voldoende

Prijs

€ 1.695,-

Inclusief

 • Vliegreis
 • Alle vluchttoeslagen
 • CO2 compensatie vliegreis
 • Nederlandstalige reisbegeleiding
 • Vervoer per airconditioned bus
 • Hotelovernachtingen in comfortabele hotels met airconditioning
 • Ontbijt na alle overnachtingen
 • Oriënterende stadswandeling met reisbegeleider in Cagliari
 • Excursie naar het archeologische park van Nora
 • Bezoek aan de Romeinse tempel van Antas
 • Bezichtiging van het unieke Su Nuraxi di Barumini
 • Opzoek naar wilde paarden op de hoogvlakte van Giara di Gesturi
 • Treed in de voetsporen van Feniciërs en Romeinen op Sant'Antioco
 • Bezoek aan de unieke bronstijd bron van Santa Cristina
 • Bezichtiging van de Romanske kerk te Trinita di Saccargia
 • Excursie naar het fort van Castelsardo
 • Bezoek aan de Capo d'Orso rotsformatie

Exclusief

Overige maaltijden, entreegelden, facultatieve excursies, fooien, persoonlijke uitgaven, verzekeringen, etc.
Reserveringskosten € 25,-, bij 2 of meer personen € 40,-. Bijdrage SGR € 5,- per persoon en calamiteitenfonds € 2,50 per boeking.

Hotelovernachtiging Schiphol

Djoser biedt Belgische reizigers aan om voor een aantrekkelijk tarief in het Ibis Hotel vlak bij de luchthaven Schiphol te overnachten. Vooral bij vluchten die vroeg vertrekken of ’s avonds laat aankomen is dit handig. Je vertrekt uitgerust of geniet nog na van een extra nachtje vakantie. Bovendien parkeer je je wagen gratis. Lees hier meer.

Landarrangement

Je kunt deze reis boeken zonder internationale vluchten, je boekt dan zelf je vliegtickets. De prijzen voor dit landarrangement zijn vanaf €1.295,-.

Houd bij de boeking van een landarrangement er rekening mee dat voor al onze reizen een minimum aantal deelnemers geldt.

Eenpersoonskamer

Alleenreizenden worden, in goed overleg, ingedeeld met andere alleenreizenden van hetzelfde geslacht. Wil je niet ingedeeld worden met een andere deelnemer, dan kun je een eenpersoonskamer boeken tegen de daarvoor geldende toeslag. De toeslag bedraagt voor deze reis vanaf € 365,-.

Er is een beperkt aantal eenpersoonskamers beschikbaar.

Hotelverlenging

Vervroeging in Cagliari of verlenging op Palau met hotel is bij te boeken.

De prijs in Cagliari is vanaf € 45,- op basis van logies mét ontbijt in een tweepersoonskamer per persoon per nacht. De prijs voor een eenpersoonskamer bedraagt vanaf € 70,- per nacht.

De prijs voor het verlengingshotel op Palau is vanaf € 65,- op basis van logies mét ontbijt in een tweepersoonskamer per persoon per nacht. De prijs voor een eenpersoonskamer bedraagt hier vanaf € 90,- per nacht.

De genoemde prijzen zijn zonder wijzigingskosten van de vlucht en de transfers van/naar de luchthaven.

Vluchttoeslagen (inbegrepen)

Luchtvaartmaatschappijen berekenen naast luchthavenbelastingen, ook brandstof- en veiligheidstoeslagen. Bij Djoser zijn al deze toeslagen in de reissom inbegrepen. Bij een tussentijdse verhoging van de toeslagen door de luchtvaartmaatschappijen berekent Djoser deze kosten niet door. Je komt dus achteraf nooit voor verrassingen te staan.

Groepssamenstelling en groepsgrootte

Onze groepen bestaan uit zowel samenreizende als alleengaande reizigers. Reis je alleen, dan vind je zeker snel aansluiting in onze kleine groepen.

Wil je meer specifieke informatie over de samenstelling van de groep en vertrekdatum van jouw keuze dan kunnen we je telefonisch (071 - 5126400, België: 09 223 00 69) meer informatie geven over bijvoorbeeld leeftijden en het aantal mannen, vrouwen of alleengaande reizigers.

Gemiddeld bestaan de groepen uit 16 deelnemers, het maximum is 22.

De gemiddelde groepsgrootte om de reis door te laten gaan is 10.

Bij een aantal vertrekdata zie je 'Vertrek Gegarandeerd' of 'Vertrek Informatie' vermeld staan. Voor meer informatie over doorgang van de reis en gegarandeerd vertrek: V

Vertrek informatie

Djoser heeft alle reizen van tevoren ingepland met het doel en verwachting deze ook uit te kunnen voeren. Dit op basis van eerdere ervaringen en boekingen in dit reisseizoen.

Om een groepsreis te garanderen en uit te kunnen voeren is een minimum aantal deelnemers nodig. Dit aantal staat bij betreffende reis vermeld onder het kopje 'Groepssamenstelling en groepsgrootte'. In het uitzonderlijke geval dat het minimum aantal deelnemers niet wordt bereikt en de reis niet door kan gaan, hoor je dit ruim van te voren, doch uiterlijk 21 dagen voor vertrek. Djoser zal altijd haar uiterste best doen om een gewenste alternatieve reis en/of vetrekdatum aan te bieden, waarbij je per persoon eenmalig € 50,- korting krijgt. Volledige restitutie van de reissom, inclusief eventuele via Djoser afgesloten verzekeringen die op de factuur staan (met uitzondering van eventuele kosten van zelf geregelde visa, vaccinaties en andere persoonlijke uitgaven) is natuurlijk ook mogelijk. In het geval dat een reis niet kan doorgaan als gevolg van een overmachtsituatie kunnen er andere voorwaarden gelden waarbij geen volledige restitutie mogelijk is.

Nog bedenktijd nodig? Dan kun je tot een paar maanden voor vertrek een optie op een reis nemen. Zo’n voorlopige reservering is gratis en is 5 dagen geldig. De optie wordt automatisch omgezet in een definitieve of aanvraagboeking, tenzij je deze tijdig zelf bevestigt of annuleert. Het is helaas niet mogelijk om een optie te nemen op een reis waar nog maar een aantal plaatsen beschikbaar zijn.

Praktische informatie

Accommodatie

In Sardinië overnachten we in comfortabele, veelal centraal gelegen, hotels met airconditioning. De nette tweepersoonskamers beschikken over een eigen douche en toilet. Het ontbijt is inclusief. Afhankelijk van plaats of stad hebben de hotels een ander karakter. 

Bekijk hotelreviews op Tripadvisor

Cagliari Hotel Italia
Sant'Antioco Hotel Cala di Seta
Oristano Hotel Mistral 2
Palau Hotel Piccada

Deze selectie geeft een goed beeld van de hotels waar we op deze reis verblijven.

Eenpersoonskamer

Alleenreizenden worden, in goed overleg, ingedeeld met andere alleenreizenden van hetzelfde geslacht. Wil je niet ingedeeld worden met een andere deelnemer, dan kun je een eenpersoonskamer boeken tegen de daarvoor geldende toeslag. De toeslag bedraagt voor deze reis vanaf € 365,-.

Er is een beperkt aantal eenpersoonskamers beschikbaar.

 • Hotel Italia kamer 2 Cagliari Sardinie

  We verblijven op comfortabele hotelkamers

 • Hotel Mistral 2 entree Oristano Sardinie
 • Hotel Cala di Seta kamer Sant'Antioco Sardinie
 • Hotel Mistral 2 ontbijt Oristano Sardinie

  Tijdens de reis is het ontbijt inbegrepen

 • Hotel Piccada entree Palau Sardinie
 • Hotel Mistral 2 zwembad Oristano Sardinie

  Een enkel hotel heeft een lekker zwembad

 • Hotel Piccada kamer Palau Sardinie
 • Hotel Piccada terras Palau Sardinie

Vliegreis

Lufthansa

Het meest voorkomende vluchtschema staat hieronder. Je kan ook het schema per vertrekdatum bekijken. Vliegtijden en -maatschappijen zijn onder voorbehoud van wijzigingen.

Kies vertrekdatum:

 • Vlucht met

  Lufthansa

  Traject

  Amsterdam - München

  Vertrek

  11:15

  Aankomst

  12:40

 • Vlucht met

  Lufthansa

  Traject

  München - Cagliari

  Vertrek

  15:50

  Aankomst

  17:40

 • Vlucht met

  Lufthansa

  Traject

  Olbia - München

  Vertrek

  17:05

  Aankomst

  18:40

 • Vlucht met

  Lufthansa

  Traject

  München - Amsterdam

  Vertrek

  20:10

  Aankomst

  21:40


Er is geen tijdsverschil tussen Nederland en Sardinië.

Lufthansa is dé nationale luchtvaartmaatschappij van Duitsland. Het is de enige Europese luchtvaartmaatschappij die behoort tot de exclusieve selectie van ‘5-Star Airlines’. Lufthansa heeft al jaren een zeer goede reputatie op gebied van service, kwaliteit en veiligheid. Samen met Swiss- en Austrian Airlines maakt het deel uit van de Lufthansa Group. De vloot is zeer modern, bestaande uit onder andere de A350 en de B747-8. Deze toestellen zijn milieuvriendelijker door hun lagere CO2-uitstoot. Op lange afstandsvluchten is een entertainment systeem aan boord met persoonlijk scherm aanwezig. Je kunt kiezen uit verschillende films, televisieseries/programma’s, muziek en spelletjes. Tijdens de vlucht kun je een uitgebreide keuze aan warme en koude dranken verwachten - plus een kleine snack of een warme maaltijd , afhankelijk van de route. De maaltijden/snacks die worden aangeboden passen bij de vertrektijd en de bestemming. Kortom: bij Lufthansa begint je reis pas goed!

Djoser compenseert de CO2-uitstoot van je vlucht

Reizen is verrijkend, maar laat ook zijn sporen achter in de vorm van broeikasgassen, waaronder CO2. Door de CO2-uitstoot van de vlucht te compenseren kan ergens anders ter wereld dezelfde hoeveelheid CO2 worden voorkomen, want de vliegreis naar je bestemming is veruit het meest belastend voor ons milieu. Samen met de Southpole Group, de wereldmarktleider in het uitvoeren van CO2-reductie projecten, en de ANVR hebben we gekozen voor verschillende projecten in Thailand en Indonesië.

Met CO2-compensatie doen we dus iets terug voor het klimaat én voor de lokale bevolking. Djoser compenseert alle vluchten van de Djoserreizigers en ook de vliegreizen van haar medewerkers.

Landarrangement

Je kunt deze reis boeken zonder internationale vluchten, je boekt dan zelf je vliegtickets. De prijzen voor dit landarrangement zijn vanaf €1.295,-.

Houd bij de boeking van een landarrangement er rekening mee dat voor al onze reizen een minimum aantal deelnemers geldt.

Hotelovernachtiging Schiphol

Djoser biedt Belgische reizigers aan om voor een aantrekkelijk tarief in het Ibis Hotel vlak bij de luchthaven Schiphol te overnachten. Vooral bij vluchten die vroeg vertrekken of ’s avonds laat aankomen is dit handig. Je vertrekt uitgerust of geniet nog na van een extra nachtje vakantie. Bovendien parkeer je je wagen gratis. Lees hier meer.

Vervoer

Tijdens de gehele reis maken we gebruik van een ruime comfortabele bus met airconditioning. De af te leggen afstanden zijn niet zo groot, de reistijden zijn vaak niet langer dan twee uur. Het reizen met eigen vervoer heeft als voordeel dat we zelf kunnen bepalen waar en hoe lang we stoppen. Omdat we onderweg regelmatig langs belangrijke bezienswaardigheden rijden, kunnen we hier veelal een bezoek aan brengen. Uiteraard maken we ook regelmatig een kleine omweg om een leuk dorp of mooi natuurgebied te bekijken.

Bij de reis inbegrepen

 • Vliegreis
 • Alle vluchttoeslagen
 • CO2 compensatie vliegreis
 • Nederlandstalige reisbegeleiding
 • Vervoer per airconditioned bus
 • Hotelovernachtingen in comfortabele hotels met airconditioning
 • Ontbijt na alle overnachtingen
 • Oriënterende stadswandeling met reisbegeleider in Cagliari
 • Excursie naar het archeologische park van Nora
 • Bezoek aan de Romeinse tempel van Antas
 • Bezichtiging van het unieke Su Nuraxi di Barumini
 • Opzoek naar wilde paarden op de hoogvlakte van Giara di Gesturi
 • Treed in de voetsporen van Feniciërs en Romeinen op Sant'Antioco
 • Bezoek aan de unieke bronstijd bron van Santa Cristina
 • Bezichtiging van de Romanske kerk te Trinita di Saccargia
 • Excursie naar het fort van Castelsardo
 • Bezoek aan de Capo d'Orso rotsformatie

Excursies

Huisje Ichnos SardiniëBij Djoser bepaal je zelf welke bezienswaardigheden je de moeite waard vindt om te bezoeken. In Cagliari struint de een graag door de stad op zoek naar de beste restaurantjes, terwijl de ander zich liever vergaapt aan de architectuur. In de meeste gevallen kun je zelf of met groepsgenoten, al dan niet met hulp van onze reisbegeleiding, er te voet of met lokaal vervoer erop uit trekken. Toegangsgelden zijn dan ook niet bij de reissom inbegrepen, zodat je alle vrijheid hebt om je eigen plan te trekken.

Sommige bezienswaardigheden mag je niet missen, zijn slecht bereikbaar of liggen 'en route' naar onze volgende overnachtingsplaats. Dergelijke excursies (vervoer) zijn bij Djoser in het programma opgenomen. Ook bij excursies die bij het programma inbegrepen zijn, geldt dat het entreegeld exclusief is.

Tijdens deze reis door Italië zijn de volgende excursies inbegrepen:

 • Oriënterende stadswandeling met reisbegeleider in Cagliari
 • Excursie naar het archeologische park van Nora
 • Bezoek aan de Romeinse tempel van Antas
 • Bezichtiging van het unieke Su Nuraxi di Barumini
 • Opzoek naar wilde paarden op de hoogvlakte van Giara di Gesturi
 • Treed in de voetsporen van Feniciërs en Romeinen op Sant'Antioco
 • Bezoek aan de unieke bronstijd bron van Santa Cristina
 • Bezichtiging van de Romanske kerk te Trinita di Saccargia
 • Excursie naar het fort van Castellsardo
 • Bezoek aan de Capo d'Orso rotsformatie


Daarnaast zijn er diverse andere activiteiten mogelijk, zoals:

 • Verken de necropolis van Anghelu Ruju
 • Geniet van een wijnproverij
 • Bootocht naar de Madallena archipel

Reisdocumenten

 • E-ticket. Meer informatie over de vlucht ontvang je ongeveer 2 weken voor vertrek.
 • Een geldige internationale reispas of identiteitskaart.

Geldzaken

In Italië is de euro het betaalmiddel.

Geld afhalen: met uitzondering van de kleine dorpjes zijn er vrijwel overal geldautomaten.
Contant: euro’s.
Creditcards: worden op veel plaatsen geaccepteerd.
 
Als richtbedrag voor uitgaven die niet bij de reissom zijn inbegrepen, zoals maaltijden, entreegelden, facultatieve excursies en persoonlijke uitgaven geldt minimaal € 300,- per persoon per week.
 
Het is gebruikelijk fooien te geven voor verleende diensten. Om te  voorkomen dat je steeds fooien uit moet delen, wordt aan het begin van de reis een fooienpot ingesteld, waaruit de (gezamenlijke) tips aan de chauffeurs, gidsen, hotelpersoneel e.d. worden betaald. De richtlijn voor de fooienpot voor deze reis bedraagt € 25,-.

Maaltijden

Op deze reis is het ontbijt inbegrepen. Voor lunch en diner kun je zelf bepalen waar, wanneer en met wie je gaat eten.

Garnalen eten SardiniëHet eetgedrag van de Italianen wijkt enigszins af van dat van ons. Het ontbijt is meestal heel licht en bestaat uit een broodje of croissant met thee of koffie. De hoofdmaaltijd vindt plaats rond twee uur 's middags. Bijna alle restaurants bieden dan een goedkoop dagmenu aan. Vervolgens gebruikt men de avondmaaltijd relatief laat in vergelijking met Nederland en België.

De Italiaanse keuken is wereldberoemd! Tijdens de reis kun je de heerlijkste gerechten eten. In de binnenlanden van Sardinië wordt veel vlees gegeten, dit zijn veelal spiesjes gekruid met kruiden uit de omliggende bergen. Aan de kust zijn er uiteraard erg veel visrestaurants te vinden. De pasta met schelpdieren is wereld beroemd.

Gezondheid

Het is verstandig enigszins te letten op wat je eet, vooral in de zomer wanneer het erg warm kan worden. Tevens raden we je aan een kleine medische kit mee te nemen met o.a. pijnstillers en pleisters. Het is ook verstandig goede zonnebrandcreme mee te nemen.

Reizen en Covid-19

We kunnen naar steeds meer landen veilig en verantwoord op reis. Uiteraard voeren we reizen uit naar landen met een groen of geel reisadvies, maar ook zijn reizen naar een aantal landen met een oranje reisadvies mogelijk. Een overzicht van landen waar je nu met Djoser naar toe kan vind je hier. Voor actuele informatie over inreisbeperkingen en voorwaarden adviseren wij je de website met de reisadviezen van het Ministerie van Buitenlandse Zaken te raadplegen. Om deel te kunnen nemen aan een Djoserreis moet je volledig gevaccineerd zijn, voor de veiligheid en een soepel verloop van de reis.

Uiteraard hebben we frequent contact met onze agentschappen. Hierdoor zijn we goed op de hoogte van de lokale omstandigheden en regels. Houd er rekening mee dat lokale regelgeving aan verandering onderhevig kan zijn. Na boeking houden wij je over deze regels en voorwaarden via "Mijn Djoser" op de hoogte.

Met onze lokale vertegenwoordiger, onze 24/7 bereikbaarheid/bijstand én de aanwezigheid van een reisbegeleider, reis je met Djoser met een gerust gevoel.

Hotelverlenging

Vervroeging in Cagliari of verlenging op Palau met hotel is bij te boeken.

De prijs in Cagliari is vanaf € 45,- op basis van logies mét ontbijt in een tweepersoonskamer per persoon per nacht. De prijs voor een eenpersoonskamer bedraagt vanaf € 70,- per nacht.

De prijs voor het verlengingshotel op Palau is vanaf € 65,- op basis van logies mét ontbijt in een tweepersoonskamer per persoon per nacht. De prijs voor een eenpersoonskamer bedraagt hier vanaf € 90,- per nacht.

De genoemde prijzen zijn zonder wijzigingskosten van de vlucht en de transfers van/naar de luchthaven.

Klimaat en geografie

Italië kent verschillende klimaatzones, afhankelijk van breedteligging, hoogte, afstand van de zee etc. In het algemeen kun je zeggen dat het Italiaanse klimaat van het noorden naar het zuiden een overgang vormt van het zachte en regenrijke klimaat van West-Europa naar het hete, droge Afrika. De zomers in Zuid-Italië zijn over het algemeen warm. Wel voel je overal de invloed van de zee, waardoor de temperatuur daar niet buitensporig hoog oploopt en er soms regen valt.

Reisbegeleiding en gidsen

Een enthousiaste Nederlandse reisbegeleider begeleidt de reis. Onze reisbegeleiders zijn zeer ervaren en bevlogen reizigers en vertellen onderweg leuke weetjes over de bestemming. Zij zorgen dat de reis soepel verloopt en zijn het aanspreekpunt voor vragen en wensen. De eigen passie, in combinatie met een uitgebreide training en inwerkprocedure, vormt de basis voor hun deskundigheid en professionaliteit.

Veelgestelde vragen

Hoe lang zijn de reistijden?

De wegen zijn van goede kwaliteit. Omdat de afstanden niet buitengewoon groot zijn nemen de verplaatsingen niet de hele dag in beslag. Hou wel rekening met heuvelachtige gebieden en derhalve bochtige wegen. We maken altijd gebruik van een eigen bus. Hierdoor zijn we vrij om onderweg te stoppen voor lunch, een drankje, een bezoek aan een leuk dorpje of interessante oudheden. De bus beschikt over airconditioning.

Hoe wordt de reis begeleid?

Hoe is de temperatuur in de zomer?

Is de wandeling op de hoogvlakte geschikt voor mij?

Kan ik gemakkelijk gebruik maken van mijn pinpas?

Wat is het voltage in Italië?

Uit hoeveel personen bestaan de groepen?

Kan ik tijdens de reis naar huis bellen of mailen?

Wat is de beste reistijd?

Stel je eigen vraag

Bekijk alle veelgestelde vragen

Daarom Djoser

 • Complete rondreis op Sardinië
 • Overnachtingen in comfortabele hotels
 • Nederlandstalige reisbegeleiding
 • Bezoek opgravingen van de Bronstijd, de Feniciërs en de Romeinen
 • Bezoek aan het eiland Santa'Antioco 
 • Natuur, cultuur en ontspanning
 • Alle ontbijten inclusief
 • Voordelig overnachten en parkeren bij Schiphol
Terug naar boven