Overzicht Filipijnen rondreizen van Djoser

Rondreis Filipijnen

De Filipijnse archipel bestaat uit meer dan 7.000 eilanden, ieder met zijn eigen spectaculaire natuur en verschillende bevolkingsgroepen. Van koraalriffen, witte stranden en glasheldere zee, tot tropisch regenwoud, rijstterassen en vulkanen. De Filipino's zijn erg vriendelijk. In de steden vallen de Spaanse koloniale gebouwen en drukbezochte katholieke kerken op.

Reviews Filipijnen reizen

Gemiddelde beoordeling: 8,0

 • Mooie reis, heb er van genoten

  8,0

  Rondreis Filipijnen, 22 dagen

Boek en reis met zekerheid

 • ANVR- en SGR garantie
 • 100% terugbetaling bij annulering
 • 24/7 hulp en bijstand, ook bij repatriëring
 • Goede lokale vertegenwoordiging
 • Vervoer met eigen bus en gerenommeerde luchtvaartmaatschappijen
 • Nederlandse reisbegeleiding bij meeste reizen
 • Veel individuele vrijheid met comfort en veiligheid van groepsreis
 • Meer dan 35 jaar ervaring

Ontdek alle hoogtepunten van de Filipijnen

Tijdens een rondreis door de Filipijnen bezoek je onder andere de hoofdstad Manila, het unieke Taalmeer, eeuwenoude rijstterassen, hangende doodskisten en tropische eilanden.

Goed verzorgde rondreizen
Tijdens de rondreis Filipijnen overnachten we in sfeervolle, kleinschalige hotels. veelal centraal gelegen, hotels. De nette kamers beschikken allen over een eigen douche en toilet, fan of airconditioning. De ligging van de hotels is centraal zodat je lopend al veel kunt bekijken of gemakkelijk 's avonds naar een restaurant kunt wandelen. De rondreis Filipijnen wordt begeleid door een ervaren, Nederlandssprekende reisbegeleider die je de echte Filipijnen laat zien.

Waarom Djoser?
De reizen naar de Filipijnen zijn erop gericht je optimaal te laten genieten en de echte Filipijnen te leren kennen. We stippelen de mooiste routes voor je uit en zorgen voor goede faciliteiten onderweg. Een rondreis Filipijnen laat je zowel de fascinerende cultuur, als de fantastische natuur zien. Je bepaalt zelf welke bezienswaardigheden je de moeite waard vindt om te bezoeken.

Landeninformatie Filipijnen

 • Hoofdstad: Manila
 • Andere bekende steden: Tagatay, Banaue
 • Inwoners: 114 miljoen
 • Taal: Filipijns, Engels
 • Munteenheid: Filipijnse peso
 • Beste reistijd: Oktober tot en met maart
 • Tijdsverschil: Het is in de Filipijnen zeven uur later dan in Nederland
 • Oppervlakte: 300.000 km²
 • Geografie: De Filipijnen zijn een archipel van 7.107 eilanden, liggend tussen de Filipijnenzee en de Zuid-Chinese Zee. Van de eilanden zijn er ongeveer 1000 bewoond. De twee grootste eilanden Luzon en Mindanao beslaan samen ongeveer twee derde van de totale oppervlakte. 

Beste reistijd Filipijnen

De eilandengroep kent een tropisch klimaat met temperaturen overdag van rond de 30 graden. Het noorden van het eiland Luzon kent een wat gematigd klimaat omdat het op 1500 meter hoogte ligt. Het kan er zelfs in de vroege morgen fris zijn! In de regenwouden valt elke dag wel een buitje. Vanaf oktober tot eind maart valt de minste neerslag en is het koeler, dit is het ideale moment voor een rondreis Filipijnen.


Bezienswaardigheden Filipijnen

Tijdens de rondreis Filipijnen blijf je je ogen uitkijken. je maakt kennis met een onontdekte schat aan bijzondere landschappen en natuur. Van koraalriffen, witte stranden en glanzende zee tot tropisch regenwoud, rijstterrassen en vulkanen. Naast de prachtige natuur bezoek je in de steden indrukwekkende koloniale gebouwen en katholieke kerken. Lees hier meer over enkele bezienswaardigheden van een reis Filipijnen.

Rijstterassen

In de bergen van de provincie Ifugao vind je oneindige, felgroene rijstvelden. De rijstterrassen kunnen beschouwd worden als ware kunstwerken, omdat ze geheel met de hand zijn aangelegd in een tijd dat er nog geen machines beschikbaar waren. Ze staan dan ook bekend als staan als ‘een van de acht wereldwonderen’ en zijn door Unesco aangemerkt als werelderfgoed. Je kan hier een prachtige wandeling maken naar Batad en Bangaan, twee traditionele Ifugao dorpen die aan een amphitheater van rijstterassen liggen.

Manila

Terwijl je in het drukke Manila tussen de hoge wolkenkrabbers loopt kom je talrijke hippe bars en luxewinkels tegen, een echt paradijs voor shoppers! Het moderne Manila staat sterk in contrast met het oude deel van de stad, wat ook zeker een bezoek waard is. Dit deel vind je in ‘intramuros’, de ommuurde wijk waar de Spanjaarden woonden. Uit deze tijd zijn nog diverse bouwwerken te vinden, zoals Fort Santiago en diverse kerken. In de grote kathedraal kun je met een beetje geluk zien hoe een doopplechtigheid, huwelijk of communie met veel pracht en praal wordt gevierd.

Coron Eiland

Midden in het azuurblauwe water ligt het beeldschone eiland Coron. De dramatische kalksteenkliffen, magnifieke lagunes en oogverblindende zandstranden die je hier vindt, lijken van een ansichtkaart te zijn weggelopen. Vanaf het viewpoint mount Tapyas, wat te beklimmen is via 721 treden, heb je een fantastisch uitzicht over het eiland. Wie liever aan de grond blijft kan op Coron prachtig snorkelen, of gewoon lekker luieren op het strand.

Reisblog Filipijnen

Bekijk alle reisblogs over Filipijnen