Bekijk de Rondreis Filipijnen, 22 dagen van Djoser

Rondreis Filipijnen 22 dagen

Spectaculaire landschappen en bijzondere natuur

Vanaf € 4.295,- Bijkomende kosten € 26,25 p.p. (o.b.v. 2 personen)

De Filipijnen zijn een onontdekte schat aan bijzondere landschappen en natuur. Van koraalriffen, witte stranden en glanzende zee tot tropisch regenwoud, rijstterrassen en vulkanen. De inwoners zijn ontzettend vrolijke en vriendelijke mensen. De Filipijnen vormen een bizarre legpuzzel van meer dan 7000 grotere en kleinere eilanden, ingeklemd tussen de Chinese Zee en de Grote Oceaan. Natuurschoon is volop aanwezig: ieder eiland heeft zijn eigen spectaculaire landschap. Opvallend in de steden zijn de koloniale gebouwen en katholieke kerken.

Daarom Djoser

 • Gevarieerde reis over veel verschillende eilanden
 • Afwisseling in vervoer, met prachtige boottochten, een lokale 'calesa' of een jeepney
 • Tijdsbesparende binnenlandse vluchten
 • Vrijheid om zelf koloniale stadjes te verkennen of te snorkelen boven kleurrijke koraalriffen
 • Afsluiting aan de paradijselijke kuststreek van Palawan en Coron
 • Voordelig overnachten en parkeren bij Schiphol

Route en kaart

Routekaart Rondreis Filipijnen, 22 dagen
 1. Amsterdam - Manila
 2. aankomst Manila
 3. Manila, stadstour
 4. Manila - Pagsayan waterval - Tagaytay
 5. Tagaytay, excursie Taal
 6. Tagaytay - Banaue
 7. Banaue, excursie Batad & Bangaan
 8. Banaue - Kalinga - Sagada
 9. Sagada
 10. Sagada - Vigan
 11. Vigan - Laoag - vlucht naar Manila
 12. Manila - vlucht naar Bohol
 13. Bohol - Panglao eiland
 14. Panglao eiland
 15. Panglao eiland
 16. Panglao eiland - vlucht naar El Nido
 17. El Nido, boottocht naar verschillende eilanden
 18. El Nido - ferry naar Coron
 19. Coron, excursie Kayaganmeer, twin lagoon en Barracuameer
 20. Coron
 21. Coron - Busuanga - vlucht naar Manila - Amsterdam
 22. aankomst Amsterdam

Reisbeschrijving

Levendig Manila, stad van contrasten

Dag 1 Amsterdam - Manila
Dag 2 aankomst Manila
Dag 3 Manila, stadstour

We vliegen naar de hoofdstad Manila. Ons hotel ligt in de toeristische buurt Malate van waaruit je gemakkelijk te voet, met de bus, metro of jeepney de omgeving kunt verkennen. Jeepneys, oude kleurrijk gedecoreerde legerjeeps, zijn het meest gebruikte openbaarvervoermiddel op de Filipijnen.

Samen verkennen we de stad. Het oude Manila vind je in ‘intramuros’, de ommuurde wijk waar de Spanjaarden woonden. Uit deze tijd zijn nog diverse bouwwerken te vinden, zoals zoals Fort Santiago en diverse kerken. In de grote kathedraal kun je met een beetje geluk zien hoe een doopplechtigheid, huwelijk of communie met veel pracht en praal wordt gevierd. We maken ook een ritje in een traditionele paardenkar, een zogeheten 'Calesa', en brengen een bezoek aan het levendige Chinatown. Hier slaan we zeker de Chinese begraafplaats niet over, een dodenstad met graftombes zo groot als huizen, compleet met brievenbus, keuken en airconditioning voor familiebezoek. Het contrast van deze wijken met de moderne stad is groot, want in het BGC-district zien we de hoge wolkenkrabbers en wemelt het van de hippe bars en luxewinkels.


Ontdek de Pagsayan waterval en het unieke Taalmeer

Dag 4 Manila - Pagsayan waterval - Tagaytay
Dag 5 Tagaytay, excursie Taal meer

Vanuit de hoofdstad reizen we naar Tagaytay. Onderweg bekijken we tijdens een spannende boottocht de mooie watervallen bij Magdapio. Deze waterval, in de lokale taal 'Pagsanjan' genoemd, is bekend geworden als filmlocatie van de legendarische film Apocalypse Now. Na de lunch (inbegrepen) maak je in de omgeving van Pagasanjan kennis met het lokale dorspleven van de Filipino's. Aan het eind van de dag bereiken we Tagaytay, gelegen aan het Taal kratermeer. De uitzichten over het meer met daarin een vulkanisch eiland zijn waanzinnig mooi. De volgende dag maken we een mooie dagtour, met prachtige panorama's en stops bij de historische gebouwen van de diverse plaatsen rondom het meer.


De felgroene rijstterassen van Banaue

Dag 6.    Tagaytay - Banaue
Dag 7.    Banaue - excursie Batad en Bangaan

Filipijnen rijstterassen Banaue DjoserWe reizen verder langs oneindige, felgroene rijstvelden naar Banaue, hooggelegen in de bergen van Noord-Luzon. De eeuwenoude rijstterrassen die dit plaatsje omringen, staan als ‘een van de acht wereldwonderen’ bekend en zijn door Unesco aangemerkt als werelderfgoed. Op het mooiste traject van de reis, de ‘mountain trail’ naar Bontoc, zie je na elke bocht, spectaculaire vergezichten en klimt de weg of duikt juist de diepte in. In deze bergen leeft een groot aantal bevolkingsgroepen nog voornamelijk op traditionele wijze. We maken hier een prachtige wandeling naar Batad en Bangaan, twee traditionele Ifugao dorpen die aan een amphitheater van rijstterassen liggen.
 

Fascinerende rituelen in Sagada en nostalgie in het koloniale Vigan

Dag 8.    Banaue - Kalinga - Sagada
Dag 9.    Sagada
Dag 10.  Sagada - Vigan
Dag 11.  Vigan - Laoag - vlucht naar Manila

200De volgende dag reizen we via smalle bergweggetjes richting het rustige dorpje Sagada. Onderweg komen we ook langs het Bontoc museum. Een bijzondere plek die de tradities, rituelen en gewoontes van de bevolking tentoonstelt. In Sagada bekijken we ook de hangende doodskisten die onderdeel zijn van een intrigerend begrafenisritueel van deze bevolkingsgroep. De volgende stop is Vigan, dat wordt beschouwd als de best bewaarde Spaans koloniale stad in Azië. Sinds 1999 wordt het door Unesco tot het Werelderfgoed gerekend. De straten van de binnenstad zijn geplaveid met kasseien met een klassiek rasterpatroon. Vooral aan de Calle Grisologo vind je mooie koloniale panden. De architectuur is een mix van Spaanse en Aziatische stijlen. De ‘calesa’s’ - paardenkoetsjes - dragen verder bij aan het nostalgische karakter van de stad. Hierna reizen we per bus verder naar Laoag, van waar we terugvliegen naar Manilla.

Weelderige tropische natuur op Bohol en Panglao

Dag 12. Manila - vlucht naar Bohol
Dag 13. Bohol - Panglao
Dag 14. Panglao
Dag 15. Panglao

Filipijnen Palawan boot DjoserEen vlucht brengt ons naar het eiland Bohol. Hier maken we een boottocht over de Loboc rivier, die door weelderig tropisch landschap slingert. We lunchen aan boord (inclusief). In de middag kun je even relaxen, zwemmen of snorkelen. Na een stop bij de beroemde Chocolate hills is het volgende eiland op ons programma het paradijselijke eiland Panglao. Onderweg hier naartoe nemen we een kijkje bij de spookdiertjes, kleine primaten met hele grote ogen, in het Tarsier Sanctuary. We verblijven een paar dagen in het heerlijke hotel in Panglao en naast het genieten van de exotische natuur staat er ook nog een excursie op het programma naar Pamilican Island. Dit 1,75 km2 grote koraal eiland staat bekent om zijn dolfijn spotting tours. Maar je kunt er ook heerlijk zwemmen, snorkelen of duiken. De lunch is tijdens deze boottocht inbegrepen.


Boottocht langs de spectaculaire karsteilanden bij El Nido

Dag 16. Panglao - vlucht naar El Nido
Dag 17. El Nido, boottocht naar verschillende eilanden

Een vlucht brengt ons naar het volgende eiland Palawan, naar de plaats El Nido. Ons hotel ligt aan de mooie Bacuit baai met een wit zandstrand, wuivende palmen tegen een achtergrond van begroeide rotsen. Van hieruit maken we een heerlijke boottocht naar de verschillende eilanden van de Bacuit Archipel. In de lagunes kun je zwemmen, snorkelen en eilandjes ontdekken. De lunch is hier inbegrepen.

Afsluiting op Coron, een tropische droom

Dag 18. El Nido - ferry naar Coron
Dag 19. Coron - excursie over het eiland
Dag 20. Coron
Dag 21. Coron - Busuanga - vlucht naar Manila - Amsterdam
Dag 22. aankomst Amsterdam

Filipijnen Palawan El Nido zee rotsen DjoserDe volgende dag nemen we de ferry over het azuurblauwe water van El Nido naar het eiland Coron. De dramatische kalksteenkliffen, magnifieke lagunes en oogverblindende zandstranden, lijken van een ansichtkaart te zijn weggelopen. Surrealistisch mooi! We bezoeken het stadje en nemen de 721 treden naar de top van mount Tapyas waar we een fantastisch uitzicht hebben over het eiland. Er zijn onderweg genoeg bankjes om even uit te rusten. De laatste dag op Coron kunt je zelf indelen en zwemmend, luierend of snorkelend doorbrengen, of nog een dagtocht maken om dit tropische paradijsje verder te ontdekken.

Helaas is het dan weer tijd om terug te vliegen naar Manila waar we aansluitend onze vlucht naar Amsterdam kunnen nemen.


Op weg met Djoser


Bij onze reizen is geen sprake van een strak gepland reisschema. Het principe 'vrijheid-blijheid' houdt in, dat de reisdagen en enkele excursies die bij de reis zijn inbegrepen vastliggen, maar dat de resterende tijd vrij is in te vullen. Uiteraard ben je nooit verplicht om aan een excursie deel te nemen. Bij alle excursies zijn entreegelden dan ook exclusief zodat je zelf kan bepalen of je mee naar binnen wilt. Wie er liever zelf op uitgaat heeft daartoe alle vrijheid. Op die manier leer je de Filipijnen immers het beste kennen.

Vertrekdata 2024

Bijkomende kosten € 26,25 p.p. (o.b.v. 2 personen)

Start - einde Beschikbaarheid Prijs
Start - einde
07 nov - 28 nov
Beschikbaarheid
vol

Deelnemers

Er is op dit moment geen groepsinformatie beschikbaar voor deze vertrekdatum.

Prijs

€ 3.995,-

Start - einde
05 dec - 26 dec
G
Vertrek gegarandeerd i

Indien een vertrekdatum het groene icoon met een G heeft, dan ben je er zeker van dat je na het ontvangen van de boekingsbevestiging op reis kan gaan. Voorwaarden van toepassing, zie i.

Beschikbaarheid
beperkt beschikbaar

Deelnemers

Er is op dit moment geen groepsinformatie beschikbaar voor deze vertrekdatum.

Prijs

€ 4.595,-

Vertrekdata 2025

Bijkomende kosten € 26,25 p.p. (o.b.v. 2 personen)

Start - einde Beschikbaarheid Prijs
Start - einde
13 feb - 06 mrt
V
Vertrek informatie i

Djoser heeft alle reizen van tevoren ingepland met het doel en verwachting deze ook uit te kunnen voeren.

Beschikbaarheid
voldoende

Deelnemers

Er is op dit moment geen groepsinformatie beschikbaar voor deze vertrekdatum.

Prijs

€ 4.295,-

Start - einde
13 mrt - 03 apr
V
Vertrek informatie i

Djoser heeft alle reizen van tevoren ingepland met het doel en verwachting deze ook uit te kunnen voeren.

Beschikbaarheid
voldoende

Deelnemers

Er is op dit moment geen groepsinformatie beschikbaar voor deze vertrekdatum.

Prijs

€ 4.295,-

Start - einde
17 apr - 08 mei
V
Vertrek informatie i

Djoser heeft alle reizen van tevoren ingepland met het doel en verwachting deze ook uit te kunnen voeren.

Beschikbaarheid
voldoende
Prijs

€ 4.395,-

Inclusief

 • Vliegreis
 • Alle vluchttoeslagen
 • Vier binnenlandse vluchten
 • Vervoer per bus
 • Hotelovernachtingen met ontbijt
 • Alle excursies volgens programma
 • Boottocht naar de Pagsanjan waterval incl. lunch
 • Boottocht over de Loboc rivier op Bohol incl. lunch
 • Boottocht naar Pamilacan eiland incl. lunch
 • Boottocht naar lagunes en eilanden rond El Nido incl. lunch
 • Ferry-overtocht van Palawan naar Coron
 • Nederlandse reisbegeleiding
 • Lokale gids

Exclusief

Overige maaltijden, entreegelden, facultatieve excursies, fooien, persoonlijke uitgaven, verzekeringen, etc. Reserveringskosten € 25,-, bij 2 of meer personen € 40,-. Bijdrage SGR € 5,- per persoon en calamiteitenfonds € 2,50 per boeking.

Eenpersoonskamer

Alleenreizenden worden, in goed overleg, ingedeeld met andere alleenreizenden van hetzelfde geslacht. Wil je niet ingedeeld worden met een andere deelnemer, dan kun je een eenpersoonskamer boeken tegen de daarvoor geldende toeslag vanaf € 995,-.

Vluchttoeslagen (inbegrepen)

Luchtvaartmaatschappijen berekenen naast luchthavenbelastingen, ook brandstof- en veiligheidstoeslagen. Bij Djoser zijn al deze toeslagen in de reissom inbegrepen.

Landarrangement

Je kunt deze reis boeken zonder internationale vluchten, je boekt dan zelf je vliegtickets. De prijzen voor dit landarrangement zijn vanaf €3.295,-.

Houd bij de boeking van een landarrangement er rekening mee dat voor al onze reizen een minimum aantal deelnemers geldt. Djoser is niet aansprakelijk indien er wijzigingen ontstaan in het vluchtschema van de groepsreis. Kom je op een andere tijd aan dan de groep en/of vertrek je op een andere tijd dan de groep, dan dien je zelf je transfers van- en naar het hotel en/of de luchthaven te regelen.

Groepssamenstelling en groepsgrootte

Onze groepen bestaan uit samen- en alleenreizenden. Reis je alleen dan vind je zeker snel aansluiting in onze kleine groepen. De deelnemers zijn Nederlands en Belgisch. Het kan bij deze reis naar de Filipijnen ook voorkomen dat zich enkele belangstellenden uit Duitsland, Oostenrijk of Zwitserland hebben aangemeld.

Wil je meer specifieke informatie over de samenstelling van de groep en vertrekdatum van jouw keuze dan kunnen we je telefonisch (071 - 5126400, België: 09 223 00 69) meer informatie geven over bijvoorbeeld leeftijden en het aantal mannen, vrouwen of alleengaande reizigers.

Bij een aantal vertrekdata zie je ‘vertrek gegarandeerd’ vermeld staan. Voor meer informatie over doorgang van de reis en gegarandeerd vertrek, klik hier.

Gemiddeld bestaan de groepen uit 16 deelnemers, het maximum is 20.

De gemiddelde groepsgrootte om de reis door te laten gaan is 8.

Nog bedenktijd nodig? Dan kun je tot een paar maanden voor vertrek een optie op een reis nemen. Zo’n voorlopige reservering is gratis en is 5 dagen geldig. De optie wordt automatisch omgezet in een definitieve of aanvraagboeking, tenzij je deze tijdig zelf bevestigt of annuleert. Het is helaas niet mogelijk om een optie te nemen op een reis waar nog maar een aantal plaatsen beschikbaar zijn.

V

Vertrek informatie

Djoser heeft alle reizen van tevoren ingepland met het doel en verwachting deze ook uit te kunnen voeren. Dit op basis van eerdere ervaringen en boekingen in dit reisseizoen.

Om een groepsreis te garanderen en uit te kunnen voeren is een minimum aantal deelnemers nodig. Dit aantal staat bij betreffende reis vermeld onder het kopje 'Groepssamenstelling en groepsgrootte'. In het uitzonderlijke geval dat het minimum aantal deelnemers niet wordt bereikt en de reis niet door kan gaan, hoor je dit ruim van te voren, doch uiterlijk 21 dagen voor vertrek. Djoser zal altijd haar uiterste best doen om een gewenste alternatieve reis en/of vertrekdatum aan te bieden. Volledige restitutie van de reissom, inclusief eventuele via Djoser afgesloten verzekeringen die op de factuur staan (met uitzondering van eventuele kosten van zelf geregelde visa, vaccinaties en andere persoonlijke uitgaven) is natuurlijk ook mogelijk. In het geval dat een reis niet kan doorgaan als gevolg van een overmachtsituatie kunnen er andere voorwaarden gelden waarbij geen volledige restitutie mogelijk is.

G

Vertrek gegarandeerd

Indien een vertrekdatum het groene icoon met een G heeft, dan ben je er zeker van dat je na het ontvangen van de boekingsbevestiging op reis kan gaan. Het kan soms voorkomen dat deelnemers van een reis moeten annuleren of omboeken, waardoor de groepsgrootte onder het vereiste minimum aantal deelnemers daalt. In het uitzonderlijke geval dat het minimum aantal deelnemers niet wordt bereikt en de reis niet door kan gaan, hoor je dit ruim van te voren per e-mail, doch uiterlijk 21 dagen voor vertrek. Djoser zal altijd haar uiterste best doen om er voor te zorgen dat je de gewenste reis op de geboekte vertrekdatum kunt gaan maken, ook indien het minimale aantal deelnemers niet is bereikt. In dat geval bekijken we de mogelijkheid om, al dan niet tegen bijbetaling, de reis mogelijk te maken met bijvoorbeeld aangepast vervoer en/of lokale Engelssprekende reisbegeleiding. Het karakter van een groepsreis kan hierbij dusdanig veranderen dat wij er begrip voor hebben dat je liever een alternatief kiest.

Uiteraard is het ook mogelijk een nieuwe reis of vertrekdatum te boeken. Volledige restitutie van de reissom (met uitzondering van eventuele kosten van zelf geregelde visa, vaccinaties en andere persoonlijke uitgaven) is natuurlijk ook mogelijk. Heb je via Djoser een verzekering bij VAB afgesloten, neem dan contact met ons op.

Reviews Filipijnen, 22 dagen

Gemiddelde beoordeling: 8,0

 • Mooie reis, heb er van genoten

  8,0

Praktische informatie

Accommodatie

We overnachten tijdens deze reis in sfeervolle kleinschalige middenklasse hotels. In Banaue en Sagada in het noorden van Luzon zijn de hotels eenvoudig, maar gerieflijk. Alle kamers zijn voorzien van douche en toilet, fan of airconditioning. De ligging van de hotels is centraal zodat je lopend al veel kunt bekijken of gemakkelijk 's avonds naar een restaurant kunt wandelen.

Bekijk hotelreviews op Tripadvisor

Manila Hotel Kimberly
Tagatay Hotel Kimberly
Banaue Banaue Hotel
Sagada Masferre Country Inn
Vigan Veneto de Vigan
Bohol Loboc River View Resort
Panglao Bohol Beach Club
El Nido Ora Beach
Coron Eco-Lodge

Deze selectie geeft een goed beeld van de hotels waar we op deze reis verblijven.

Eenpersoonskamer

Alleenreizenden worden, in goed overleg, ingedeeld met andere alleenreizenden van hetzelfde geslacht. Wil je niet ingedeeld worden met een andere deelnemer, dan kun je een eenpersoonskamer boeken tegen de daarvoor geldende toeslag vanaf € 995,-.

 • Het hotel in Vigan is in de sfeer van dit koloniale plaatsje

 • Diverse hotels hebben een zwembad, waar u heerlijk af kunt koelen

 • Het ontbijt is bij de hotels inbegrepen

Vliegreis

Turkish airlines

Het meest voorkomende vluchtschema staat hieronder. Je kan ook het schema per vertrekdatum bekijken. Vliegtijden en -maatschappijen zijn onder voorbehoud van wijzigingen.

 • Vlucht met

  Turkish Airlines

  Traject

  Amsterdam - Istanbul

  Vertrek

  18:30 - 23:55

 • Vlucht met

  Turkish Airlines

  Traject

  Istanbul - Manilla

  Vertrek

  01:55 - 18:10

 • Vlucht met

  Turkish Airlines

  Traject

  Manilla - Istanbul

  Vertrek

  21:45 - 04:50*

 • Vlucht met

  Turkish Airlines

  Traject

  Istanbul - Amsterdam

  Vertrek

  07:25 - 09:55

* aankomst volgende dag


In de zomer is het tijdverschil + 6 uur, in onze winter is dat 7 uur.

Turkish Airlines is dé nationale luchtvaarmaatschappij van Turkije, met de thuisbasis in Istanbul. Vanuit de gloednieuwe en hypermoderne luchthaven wordt er wereldwijd gevlogen. De luchtvaarmaatschappij maakt deel uit van de Star Alliance, waar ook Lufthansa bij is aangesloten. De vloot is zeer jong en modern. Turkish onderscheidt zich door de unieke gastronomische ervaring aan boord. Met het inflight entertainmentsysteem kom je niets te kort. Er is een ruim aanbod met onder andere spelletjes, muziek en films voor alle leeftijden. Kortom bij Turkish Airlines begint je reis goed en ontbreekt het je aan niets.

Landarrangement

Je kunt deze reis boeken zonder internationale vluchten, je boekt dan zelf je vliegtickets. De prijzen voor dit landarrangement zijn vanaf €3.295,-.

Houd bij de boeking van een landarrangement er rekening mee dat voor al onze reizen een minimum aantal deelnemers geldt. Djoser is niet aansprakelijk indien er wijzigingen ontstaan in het vluchtschema van de groepsreis. Kom je op een andere tijd aan dan de groep en/of vertrek je op een andere tijd dan de groep, dan dien je zelf je transfers van- en naar het hotel en/of de luchthaven te regelen.

Hotelovernachting Schiphol

Djoser biedt Belgische reizigers aan om voor een aantrekkelijk tarief in het Ibis Hotel vlak bij de luchthaven Schiphol te overnachten. Vooral bij vluchten die vroeg vertrekken of ’s avonds laat aankomen is dit handig. Je vertrekt uitgerust of geniet nog na van een extra nachtje vakantie. Bovendien parkeer je je wagen gratis. Lees hier meer.

Vervoer

Tijdens de reis wordt gebruik gemaakt van verschillende vervoersmiddelen. Voor de reis op het grote eiland Luzon gebruiken we bijvoorbeeld een comfortabele bus voorzien van airconditioning. Het vervoer op de kleinere eilanden bestaat soms ook uit minibusjes voorzien van AC waarmee we makkelijk over de smalle wegen kunnen rijden. En je leert ook lokale vervoersmiddelen kennen, zoals een 'calesa' (paardenkar) of jeepney. En natuurlijk maak je een aantal heerlijke tochten per boot.

De afstanden tussen de verschillende eilanden overbruggen we met een ferry (Palawan naar Coron) en met vier binnenlandse vluchten op de volgende trajecten; Laoag - Manila, Manila - Bohol, Panglao - El Nido en Busanga - Manila.

 • Filipijnen rondreis bus vervoersmiddel Djoser

  We rijzen in onze eigen comfortabele busjes

 • Filipijnen bus binnenkant rondreis vervoersmiddel Djoser
 • Filipijnen bus vervoersmiddel rondreis Djoser
 • Filipijnen rondreis boot vervoersmiddel Djoser

  Er zijn diverse boottochten inbegrepen

 • Filipijnen boot rondreis vervoersmiddel Djoser
 • We nemen ook een keer een lokale 'jeepney'

Bij de reis inbegrepen

 • Vliegreis
 • Alle vluchttoeslagen
 • Vier binnenlandse vluchten
 • Vervoer per bus
 • Hotelovernachtingen met ontbijt
 • Alle excursies volgens programma
 • Boottocht naar de Pagsanjan waterval incl. lunch
 • Boottocht over de Loboc rivier op Bohol incl. lunch
 • Boottocht naar Pamilacan eiland incl. lunch
 • Boottocht naar lagunes en eilanden rond El Nido incl. lunch
 • Ferry-overtocht van Palawan naar Coron
 • Nederlandse reisbegeleiding
 • Lokale gids

Excursies

Bij Djoser bepaal je zelf welke bezienswaardigheden je de moeite waard vindt om te bezoeken. De een struint graag over de markten van Manila op zoek naar koopjes, de ander wil op zijn gemak rondkijken bij een museum, slenteren door de straten of strijkt neer op een terras om onder het genot van een drankje het dagelijks leven gade te slaan. In de meeste gevallen kun je zelf of met groepsgenoten, al dan niet met hulp van onze reisbegeleiding, te voet of met lokaal vervoer eropuit trekken. Toegangsgelden zijn dan ook niet bij de reissom inbegrepen zodat je alle vrijheid hebt om je eigen plan te trekken.

Sommige bezienswaardigheden mag je niet missen, zijn slecht bereikbaar of liggen ‘en route' naar onze volgende overnachtingsplaats. Dergelijke excursies zijn bij Djoser in het programma opgenomen. Ook bij alle excursies die bij het programma inbegrepen zijn geldt dat het entreegeld exclusief is.

Tijdens deze reis door de Filipijnen zijn de volgende excursies in het reisprogramma inbegrepen:

 • Stadstour Manila
 • Boottocht naar de Pagsanjan waterval
 • Tour rondom Tagaytay en het Taal meer
 • Trekking naar Batad en Bangaan
 • Tour in Sagada en omgeving
 • Stadstour Vigan
 • Boottocht over de Loboc rivier op Bohol
 • Picnic met zonsopkomst bij de Chocolate Hills
 • Boottocht naar Pamilacan eiland
 • Boottocht naar lagunes en eilanden rond El Nido
 • Dagtocht over het eiland Coron

Reisdocumenten

 • E-ticket. Meer informatie over het ticket ontvang je ongeveer twee weken voor vertrek
 • Internationale reispas die nog zes maanden na vertrek geldig is
 
 

Geldzaken

In de Filipijnen wordt er betaald met de Filipijnse Peso. Kijk voor de actuele koers op oanda.com.

 
Geld afhalen: uitsluitend in de grotere  plaatsen op de grote eilanden
Contant: Amerikaanse Dollars.
 
Als richtbedrag voor uitgaven die niet bij de reissom zijn inbegrepen zoals maaltijden, entreegelden, facultatieve excursies en persoonlijke uitgaven geldt minimaal € 200,- per persoon per week.
 
Fooien zijn nooit verplicht, maar zijn wel een teken van waardering. Aan het begin van de reis wordt van ieder een bedrag van US$ 30,- gevraagd om een gezamenlijke fooienpot in te stellen voor de chauffeurs, gidsen, hotelpersoneel e.d. Een deelnemer of de reisbegeleiding houdt een overzicht bij van de uitgaven dat uiteraard door alle deelnemers altijd kan worden ingezien.
 

Maaltijden

Het ontbijt in alle hotels is inbegrepen en tijdens 4 dagtochten is de lunch inclusief. Voor de overige maaltijden kun je op de meeste dagen zelf bepalen waar, hoe en waar je wilt eten. Je kunt uiteraard met de groep ergens gaan eten, maar je bent ook vrij om er zelf op uit te gaan en een restaurantje op te zoeken. In de meeste hotels kun je, behalve voor een goed ontbijt, ook voor het avondeten terecht.

Het is leuk om een Filipijnse ‘kamayan’ te bezoeken waarin je in stijl eet vanaf een bananenblad. Halo-Halo is een overheerlijk toetje met fruit en schaafijs gemixt met melk en een prima afsluiting van een maaltijd. De keuken is gevarieerd, verschillend per gebied en in de regel niet scherp. Het is een mix van Chinees, Maleis en Westers. Verse vis staat vaak op het menu.
 

Gezondheid

Voor de Filipijnen worden vaccinaties aangeraden tegen DTP, hepatitis A en buiktyphus. Gebruik van malariatabletten wordt tevens aangeraden.

Het is verstandig goed te letten op wat je eet. Tevens raden we je aan een kleine medische kit mee te nemen met o.a. aspirine en middelen tegen darmstoornissen. Een zoutoplossing (als ORS) tegen uitdroging komt zeker van pas. De reisbegeleiding is overigens ook in het bezit van een medische set, met daarin steriel medisch hulpmateriaal.
 

Voor vaccinaties werkt Djoser samen met Thuisvaccinatie.nl. Het is de grootste landelijke organisatie voor reisvaccinaties aan huis. De deskundige artsen komen bij je langs wanneer het jou uitkomt. Ook ‘s avonds en in het weekend of op het werk. En sturen (indien mogelijk) de rekening rechtstreeks naar de zorgverzekeraar. De tarieven zijn vergelijkbaar met andere vaccinatie instellingen. Je kunt gemakkelijk online een afspraak maken. Voor een advies per land kun je ook de website raadplegen van het Landelijk Coördinatiecentrum Reizigersadvisering lcr.nl of itg.be.

Logo ThuisVaccinatie.nl

Klimaat en geografie

De Filipijnen bestaan uit een archipel van maar liefst 7000 eilanden waarvan er zo'n 1000 zijn bewoond. De meeste eilanden zijn bergachtig. Het grootste eiland is Luzon waar zich ook de hoofdstad Manila op bevindt. Daarna is Mindanao het grootst.

De eilandengroep kent een tropisch klimaat met temperaturen overdag van rond de 30 graden. Het noorden van het eiland Luzon kent een wat gematigd klimaat omdat het op 1500 meter hoogte ligt. Het kan er zelfs in de vroege morgen fris zijn! In de regenwouden valt elke dag wel een buitje. Vanaf oktober tot eind maart valt de minste neerslag en is het koeler.

Het land telt ruim 100 miljoen inwoners. Het is een uniek land in Azië omdat het grootste deel van de bevolking katholiek is. Het katholieke geloof werd door de Spanjaarden geïntroduceerd voordat de Amerikanen het land koloniseerden. Er zijn zestig verschillende etnische groepen die vooral te vinden zijn op noord- en centraal-Luzon en op Palawan. De moslimgemeenschappen wonen overwegend op het meest zuidelijk gelegen eiland Mindanao.

Reisbegeleiding en gidsen

Een enthousiaste Nederlandse reisbegeleider begeleidt de reis. Onze reisbegeleiders zijn zeer ervaren en bevlogen reizigers en vertellen onderweg leuke weetjes over de bestemming. Zij zorgen dat de reis soepel verloopt en zijn het aanspreekpunt voor vragen en wensen. De eigen passie, in combinatie met een uitgebreide training en inwerkprocedure, vormt de basis voor hun deskundigheid en professionaliteit.

Veelgestelde vragen

Waar overnacht je met Djoser in de Filipijnen?

We overnachten tijdens deze reis in sfeervolle kleinschalige middenklasse hotels. In Banaue en Sagada in het noorden van Luzon zijn de hotels eenvoudig, maar gerieflijk. Alle kamers zijn voorzien van douche en toilet, fan of airconditioning. De ligging van de hotels is centraal zodat je lopend al veel kunt bekijken of gemakkelijk 's avonds naar een restaurant kunt wandelen.

Hoe is het vervoer in de Filipijnen?

Tijdens de reis wordt gebruik gemaakt van verschillende vervoersmiddelen. Voor de reis op het grote eiland Luzon gebruiken we bijvoorbeeld een comfortabele bus voorzien van airconditioning. Het vervoer op de kleinere eilanden bestaat soms ook uit minibusjes voorzien van AC waarmee we makkelijk over de smalle wegen kunnen rijden. En je leert ook lokale vervoersmiddelen kennen, zoals een 'calesa' (paardenkar) of jeepney. En natuurlijk maak je een aantal heerlijke tochten per boot.

De afstanden tussen de verschillende eilanden overbruggen we met een ferry (Palawan naar Coron) en met vier binnenlandse vluchten op de volgende trajecten; Laoag - Manila, Manila - Bohol, Panglao - El Nido en Busanga - Manila.

Is er Nederlandstalige begeleiding op de reis?

Ja, de gehele reis word je begeleid door Nederlandstalige reisbegeleiding. De reisbegeleiding geeft je tips over de bezienswaardigheden en restaurants en zorgt samen met onze deskundige lokale partner voor een soepel verloop van de reis.

Welke maaltijden zijn er tijdens de reis inbegrepen?

Het ontbijt in alle hotels is inbegrepen. Voor de overige maaltijden kun je op de meeste dagen zelf bepalen waar, hoe en waar je wilt eten. Je kunt uiteraard met de groep ergens gaan eten, maar je bent ook vrij om er zelf op uit te gaan en een restaurantje op te zoeken. In de meeste hotels kun je, behalve voor een goed ontbijt, ook voor het avondeten terecht.

Is het mogelijk de reis te verlengen?

Het is mogelijk de datum van je heen- of terugvlucht te wijzigen, bijvoorbeeld om langer in Indonesië te verblijven en later dan de groep terug te vliegen. Dit dien je bij boeking op te geven en Djoser vraagt dit dan aan bij de luchtvaartmaatschappij. Zo’n verlenging is altijd onder voorbehoud van beschikbare plaatsen op de vlucht. Komt de vlucht akkoord, dan rekent Djoser hier € 50,- per persoon aan wijzigingskosten voor. Ook sommige luchtvaartmaatschappijen rekenen wijzigingskosten.

Is het mogelijk een eenpersoonskamer te boeken voor deze reis?

Alleenreizenden worden, in goed overleg, ingedeeld met andere alleenreizenden van hetzelfde geslacht. Wil je niet ingedeeld worden met een andere deelnemer, dan kun je een eenpersoonskamer boeken tegen een toeslag. Meer informatie hierover vind je bij de praktische informatie.

Heb ik voor deze reis een klamboe nodig?

Nee, voor deze reis is het niet nodig om een klamboe mee te nemen. Deze is, daar waar nodig, aanwezig. De hotelkamers zijn verder voorzien van een airco of fan om muggen op afstand te houden. Wel raden we aan een goed muggenmiddel met DEET mee te nemen.

Heb ik een visum nodig voor deze reis?

Ja, maar deze krijgt u bij aankomst en hoeft u niet voor vertrek in Nederland aan te vragen. Het visum is 30 dagen geldig.

Stel je vraag

Staat jouw vraag hier niet tussen? Stel deze dan via info@djoser.nl.

Foto's en video

Reisblog Filipijnen

Bekijk alle reisblogs over Filipijnen