Bekijk de Rondreis Zuid-India, 22 dagen van Djoser

Rondreis Zuid-India 22 dagen

Minder bekend maar zeker veel te bieden

Vanaf € 2.295,- Bijkomende kosten € 26,25 p.p. (o.b.v. 2 personen)

Ervaar de door pelgrims drukbezochte tempelsteden en het natuurschoon van Zuid-India. Het minder bekende zuiden heeft veel te bieden en bezit vooral ook een heel eigen, ontspannen karakter. Je ziet kleurrijke tempelsteden als Madurai en Thanjavur (Tanjore), tropische stranden, bezoekt de historische havenstad Cochin, het Periyar nationaal park en maakt een bijzondere boottocht over de backwaters. In Mysore kun je het enorme paleis van de maharadja bekijken of de buiten de stad gelegen tempels van Somnathpur bezoeken.

Daarom Djoser

 • Afwisselende reis door Zuid-India
 • Ervaar tempelsteden als Thanjavur, Madurai en Hassan
 • Excursie theeplantage en kruidentuin Periyar
 • Backwatertocht op rijstboot met maaltijden inclusief
 • Boottocht door de haven van Cochin
 • Excursie naar de tempels van Somnathpur
 • Aantrekkelijke prijzen eenpersoonskamer
 • Nederlandse reisbegeleiding
 • Voordelig overnachten en parkeren bij Schiphol

Route en kaart

Routekaart Rondreis Zuid-India, 22 dagen
 1. Amsterdam - Chennai
 2. aankomst Chennai - Dakshina Chitra - Mahabalipuram
 3. Mahabalipuram, fietstocht langs de bezienswaardigheden van Mahabalipuram
 4. Mahabalipuram
 5. Mahabalipuram - Sadras-fort - Pondicherry
 6. Pondicherry - Pichavaram, boottocht door de mangroven - Darasuram - Thanjavur
 7. Thanjavur
 8. Thanjavur - Trichy - Madurai
 9. Madurai, avondceremonie Shree Meenakshi-tempel
 10. Madurai - Periyar nationaal park, excursie theeplantage en kruidentuin
 11. Periyar NP, junglewandeling
 12. Periyar NP - Kovalam
 13. Kovalam
 14. Kovalam - boottocht backwaters
 15. boottocht backwaters - Aleppey - Cochin
 16. Cochin, boottocht haven
 17. Cochin - Mysore
 18. Mysore, excursie Somnathpur
 19. Mysore - Hassan
 20. Hassan, excursie naar Belur en Halebid
 21. Hassan - Bangalore
 22. Bangalore - Amsterdam

Reisbeschrijving

Fiets langs de bezienswaardigheden van Mahabalipuram

Dag 1 Amsterdam - Chennai
Dag 2 aankomst Chennai - Dakshinachitra - Mahabalipuram
Dag 3 Mahabalipuram, fietstocht langs de bezienswaardigheden van Mahabalipuram
Dag 4 Mahabalipuram

Arjuna's boetedoening Mahabalipuram India DjoserNa aankomst in Chennai rijden we via Dakshinachitra naar het ontspannen Mahabalipuram. Dit havenplaatsje is vooral bekend vanwege het beroemde vijfentwintig meter lange reliëf Arjuna’s boetedoening, met uitgehouwen afbeeldingen van goden en olifanten. De uit de 7e-eeuw stammende Jalasayana-tempel, 'hij die op de golven rust', ligt op het strand. Bijzonder is ook de grote ronde rots die bovenop een heuvel balanceert, beter bekend als Krishna's boterbal. Tijdens een inbegrepen fietstour bezoeken we onder begeleiding van een gids de bekendste plekken van Mahabalipuram en het nabijgelegen dorpje Kokkilamedu. In het culturele centrum Dakshinachitra komen tradities uit de verschillende Zuid-Indiase provincies tot leven. Bekijk de uiteenlopende dans- en muziekstijlen en zie hoe de Brahmins, koopmannen en pottenbakkers vroeger leefden.

Gedurende het verblijf in Mahabalipuram is het ook mogelijk om een excursie te maken naar Kanchipuram, een van de zeven heilige steden van de hindoes en tevens één van de oudste in India. Je kunt hier een grote hoeveelheid schitterende tempels uit de 6e en 7e-eeuw bezichtigen waaronder de 185 meter hoge Ekambareswarar. Niet voor niets heeft het de bijnaam 'gouden stad met 1000 tempels'.


Adem de Franse sfeer in 't koloniale plaatsje Pondicherry

Dag 5 Mahabalipuram - Sadras-fort - Pondicherry 
Dag 6 Pondicherry - Pichavaram - Darasuram - Thanjavur
Dag 7 Thanjavur

Straatbeeld Pondicherry Zuid India DjoserWe reizen zuidwaarts naar het voormalige Franse koloniale stadje Pondicherry waar ze nog altijd Franse straatnamen hebben. De brede boulevards, de agenten met Franse kepies en de vele eethuisjes doen hier denken aan een plaatsje aan de Rivièra. Ook is Pondicherry bekend vanwege de Aurobindo Ashram, een meditatiecentrum, dat vooral veel westerlingen naar deze streek trekt. Onderweg stoppen we bij het voormalige Nederlandse fort Sadras. Dit vervallen fort uit de 17e-eeuw had een belangrijke functie in de bescherming van de Hollandse handelsroute voor textiel en steen. Op de begraafplaats van het fort vind je Nederlande graven van tussen 1620 en 1770.

Thanjavur, India Shiva tempel KauveryrivirVia de plaatsjes Pichavaram, waar we een boottocht maken door het mangrove-bos, en Darasuram rijden we een mooie landelijke route naar Thanjavur, vroeger bekend als Tanjore. Het gebied waarbinnen de plaats ligt is zeer vruchtbaar vanwege de Kauvery-rivier die er doorheen stroomt. Deze rivier wordt door de Tamils beschouwd als de zuidelijke Ganges. De 10e-eeuwse Brihadishvara-tempel, gewijd aan Shiva, is de belangrijkste van de stad. De poorten worden bewaakt door twee demonisch ogende tempelwachters. Op het tempelterrein staat een enorm beeld van Nandi, de stier waarop Shiva rijdt. De top van de tempel wordt gevormd door een blok steen van ongeveer 80 ton. In het centrum van de stad kun je het 17e-eeuwse paleis van de Nayaka-dynastie bezoeken.


Beleef de avondceremonie in de Shree Meenakshi-tempel

Dag 8 Thanjavur - Trichy - Madurai
Dag 9 Madurai, avondceremonie Shree Meenakshi-tempel

close-up Shree Meenakshi-tempel Madurai India DjoserVanuit Thanjavur is het een korte rit naar Trichy. De skyline van deze stad wordt gedomineerd door het Rock-fort. Het fort ligt op een 83 meter hoge 'heilige' rots van 3.800 miljoen jaar oud en alleen toegankelijk voor Hindoes. Als de tijd het toelaat brengen we een bezoek aan de Srirangam-tempel, de grootste Hindoetempel ter wereld. Een mooie weg voert je verder naar Madurai, volgens sommige wetenschappers de oudste stad van Zuid-India. Deze levendige stad vol pelgrims en een drukke handel, is een grote bazaar volgepakt met winkels, straatkraampjes en heiligdommen.

Madurai doet heel 'middeleeuws' aan, verschillende reizigers vinden dit de meest spectaculaire stad van het zuiden. Onbetwist hoogtepunt, en kern van alle activiteiten, is de Shree Meenakshi-tempel. Onder begeleiding van oude Tamil-hymnen en tromgeroffel wordt Shiva iedere avond naar de slaapkamer van Parvati gebracht en iedere ochtend weer terug. Gelovigen, sadhoe’s en vele priesters maken dit ritueel dagelijks mee.


Speur naar wild in Periyar nationaal park

Dag 10 Madurai - Periyar nationaal park, excursie theeplantage en kruidentuin
Dag 11 Periyar nationaal park, junglewandeling
Dag 12 Periyar NP - Kovalam
Dag 13 Kovalam

Periyar Zuid-India OlifantenWe verlaten de deelstaat Tamil Nadu en reizen verder door de kleinere deelstaat Kerala. In Vandiperiyar stoppen we voor een bezoek aan een theefabriek en Adam's Spice Garden. De tuin herbergt een schat aan typisch Indiase kruiden en specerijen. Het Periyar nationaal park, ook wel Thekkady genoemd, is een van de mooiste en belangrijkste wildparken van Zuid-India en biedt een welkome natuurlijke afwisseling van de eerder bezochte tempelsteden. Het wild bestaat hier voornamelijk uit olifanten, herten, antilopen en zwijnen. Dankzij het 'Project Tiger' hebben tijgers de mogelijkheid gekregen om hier te overleven, maar de kans om er één in levende lijve te aanschouwen is klein. Ook de vogelpopulatie is bijzonder in het park.

Aap in boom Periyar NP India DjoserHet park is te voet te verkennen onder begeleiding van een gids, maar bijvoorbeeld ook met een boottochtje op het stuwmeer midden in het park. Om heerlijk tot rust te komen en alle indrukken tot dusver op een rijtje zetten is het tijd voor een van de mooiste badplaatsen van India: Kovalam. De stranden liggen rond een rots, waarop een voormalig paleis staat van een van de koningen van Travancore. Tegenwoordig een zeer luxueus hotel. Het is ook dé plaats om een traditionele Ayurveda-behandeling te ondergaan, een massagetherapie waarbij ze kruidige oliën gebruiken.


Bekijk het leven langs het water tijdens de boottocht over de backwaters

Dag 14 Kovalam - boottocht backwaters
Dag 15 boottocht backwaters - Aleppey - Cochin
Dag 16 Cochin, boottocht haven

Rijstboot backwaters Kerala India DjoserNa de ontspannen tijd aan het strand bij Kovalam reizen we naar Aleppey. We beginnen aan een schitterende boottocht over de backwaters, een gebied van lagunes, kanalen, rivieren en meren met waterplanten, afgewisseld door smalle, groene eilanden. Rijstvelden, palmen en kleine dorpjes bieden een onvergetelijke indruk van het Indiase plattelandsleven. Op onze eigen traditionele rijstboot, de zogenaamde kettuvallam, maken we een onvergetelijke trip door deze mooie omgeving. Een kok verzorgt de drie maaltijden aan boord, deze zijn inbegrepen in de reissom.

Wanneer we de volgende ochtend vroeg weer aan land komen reizen we met de bus verder naar Cochin. In het centrum van deze oude stad vind je nog veel sporen uit de koloniale periode toen de VOC hier de heerschappij had. Het oude havengedeelte met Fort Cochin, de karakteristieke Chinese visnetten, de oude synagoge en het Dutch Palace vormen de hoogtepunten van deze plaats. Verder zijn er in de oude stad vele antiekwinkeltjes waar je zeker wel een middag kunt doorbrengen. Tegen de avond maken we een boottocht door de haven. Cochin is ook beroemd om de Kathakali-dans welke zich kenmerkt door groteske gebaren en een zeer uitgebreide make-up. Het is mogelijk om zo’n voorstelling bij te wonen.


Maak kennis met de Hoysala-architectuur in Hassan

Dag 17 Cochin - Mysore
Dag 18 Mysore, excursie Somnathpur
Dag 19 Mysore - Hassan
Dag 20 Hassan, excursie naar Belur en Halebid
Dag 21 Hassan - Bangalore
Dag 22 Bangalore - Amsterdam

Paleis maharadja Mysore India DjoserEen lange rit brengt ons naar de stad Mysore, bekend om producten als sandelhout, parfum, zijde en wierook. De belangrijkste bezienswaardigheid is het enorme paleis van de maharadja. Dit luxueuze bouwwerk ligt in het centrum van deze rustige, overzichtelijk en groene stad met markten vol fruit en bloemen. Ten zuiden van de stad vind je, op Chamundi Hill, een tempel gebouwd voor Shiva, waar je naartoe kunt wandelen. In het als hotel omgebouwde buitenverblijf van de Maharadja aan de rand van de stad kun je thee drinken of zwemmen in de prachtig aangelegde tuin. Misschien is het hier ook tijd voor een prachtige melodramatische Indiase film in een van de grote bioscopen op loopafstand van het hotel. Ook de buiten de stad gelegen tempels van Somnathpur kun je bezoeken.

We rijden verder naar Hassan waar je kennismaakt met de Hoysala-architectuur. We bezoeken de Channekeshava-tempel van Belur die dateert uit de 13e eeuw en de Hoyasaleshwara-tempel in Halebid. Deze tempels behoren tot de meest artistieke en uitbundige hindoebouwwerken van het land.

Een korte rit brengt ons tenslotte naar de laatste halteplaats van deze afwisselende reis: Bangalore, bekend als de belangrijkste computerstad van het land. De middag is vrij ter besteding en na een laatste thali vlieg je de volgende ochtend terug naar Amsterdam.

Op weg met Djoser
Tijdens onze reizen is er geen sprake van een strak gepland reisschema. De reisdagen staan natuurlijk vast, maar ter plaatse wordt het programma in overleg tussen de groep en de reisbegeleiding ingevuld. De reisbegeleider biedt de meeste dagen een programma aan en een aantal excursies is inbegrepen, maar je bent zeker niet verplicht hieraan deel te nemen. Wie er liever zelf op uitgaat, heeft daartoe alle vrijheid. Zo leer je een land tenslotte het beste kennen. De maximale groepsgrootte voor deze reis is 20 personen.

Vertrekdata 2024

Bijkomende kosten € 26,25 p.p. (o.b.v. 2 personen)

Start - einde Beschikbaarheid Prijs
Start - einde
14 sep - 05 okt
V
Vertrek informatie i

Djoser heeft alle reizen van tevoren ingepland met het doel en verwachting deze ook uit te kunnen voeren.

Beschikbaarheid
voldoende

Deelnemers

Er is op dit moment geen groepsinformatie beschikbaar voor deze vertrekdatum.

Prijs

€ 2.395,-

Start - einde
05 okt - 26 okt
G
Vertrek gegarandeerd i

Indien een vertrekdatum het groene icoon met een G heeft, dan ben je er zeker van dat je na het ontvangen van de boekingsbevestiging op reis kan gaan. Voorwaarden van toepassing, zie i.

Beschikbaarheid
beperkt beschikbaar

Deelnemers

Er is op dit moment geen groepsinformatie beschikbaar voor deze vertrekdatum.

Prijs

€ 2.695,-

Start - einde
12 okt - 02 nov
G
Vertrek gegarandeerd i

Indien een vertrekdatum het groene icoon met een G heeft, dan ben je er zeker van dat je na het ontvangen van de boekingsbevestiging op reis kan gaan. Voorwaarden van toepassing, zie i.

Beschikbaarheid
voldoende

Deelnemers

Er is op dit moment geen groepsinformatie beschikbaar voor deze vertrekdatum.

Prijs

€ 2.695,-

Start - einde
25 okt - 15 nov
G
Vertrek gegarandeerd i

Indien een vertrekdatum het groene icoon met een G heeft, dan ben je er zeker van dat je na het ontvangen van de boekingsbevestiging op reis kan gaan. Voorwaarden van toepassing, zie i.

Beschikbaarheid
voldoende

Deelnemers

Er is op dit moment geen groepsinformatie beschikbaar voor deze vertrekdatum.

Prijs

€ 2.795,-

Start - einde
09 nov - 30 nov
G
Vertrek gegarandeerd i

Indien een vertrekdatum het groene icoon met een G heeft, dan ben je er zeker van dat je na het ontvangen van de boekingsbevestiging op reis kan gaan. Voorwaarden van toepassing, zie i.

Beschikbaarheid
beperkt beschikbaar

Deelnemers

Er is op dit moment geen groepsinformatie beschikbaar voor deze vertrekdatum.

Prijs

€ 2.695,-

Start - einde
16 nov - 07 dec
G
Vertrek gegarandeerd i

Indien een vertrekdatum het groene icoon met een G heeft, dan ben je er zeker van dat je na het ontvangen van de boekingsbevestiging op reis kan gaan. Voorwaarden van toepassing, zie i.

Beschikbaarheid
5 plaatsen vrij

Deelnemers

Er is op dit moment geen groepsinformatie beschikbaar voor deze vertrekdatum.

Prijs

€ 2.695,-

Start - einde
07 dec - 28 dec
V
Vertrek informatie i

Djoser heeft alle reizen van tevoren ingepland met het doel en verwachting deze ook uit te kunnen voeren.

Beschikbaarheid
voldoende

Deelnemers

Er is op dit moment geen groepsinformatie beschikbaar voor deze vertrekdatum.

Prijs

€ 2.595,-

Start - einde
14 dec - 04 jan
V
Vertrek informatie i

Djoser heeft alle reizen van tevoren ingepland met het doel en verwachting deze ook uit te kunnen voeren.

Beschikbaarheid
voldoende

Deelnemers

Er is op dit moment geen groepsinformatie beschikbaar voor deze vertrekdatum.

Prijs

€ 2.595,-

Vertrekdata 2025

Bijkomende kosten € 26,25 p.p. (o.b.v. 2 personen)

Start - einde Beschikbaarheid Prijs
Start - einde
11 jan - 01 feb
G
Vertrek gegarandeerd i

Indien een vertrekdatum het groene icoon met een G heeft, dan ben je er zeker van dat je na het ontvangen van de boekingsbevestiging op reis kan gaan. Voorwaarden van toepassing, zie i.

Beschikbaarheid
voldoende

Deelnemers

Er is op dit moment geen groepsinformatie beschikbaar voor deze vertrekdatum.

Prijs

€ 2.495,-

Start - einde
25 jan - 15 feb
V
Vertrek informatie i

Djoser heeft alle reizen van tevoren ingepland met het doel en verwachting deze ook uit te kunnen voeren.

Beschikbaarheid
voldoende

Deelnemers

Er is op dit moment geen groepsinformatie beschikbaar voor deze vertrekdatum.

Prijs

€ 2.395,-

Start - einde
01 feb - 22 feb
V
Vertrek informatie i

Djoser heeft alle reizen van tevoren ingepland met het doel en verwachting deze ook uit te kunnen voeren.

Beschikbaarheid
voldoende
Prijs

€ 2.395,-

Start - einde
08 feb - 01 mrt
V
Vertrek informatie i

Djoser heeft alle reizen van tevoren ingepland met het doel en verwachting deze ook uit te kunnen voeren.

Beschikbaarheid
voldoende
Prijs

€ 2.695,-

Start - einde
15 feb - 08 mrt
V
Vertrek informatie i

Djoser heeft alle reizen van tevoren ingepland met het doel en verwachting deze ook uit te kunnen voeren.

Beschikbaarheid
voldoende
Prijs

€ 2.295,-

Start - einde
22 feb - 15 mrt
V
Vertrek informatie i

Djoser heeft alle reizen van tevoren ingepland met het doel en verwachting deze ook uit te kunnen voeren.

Beschikbaarheid
voldoende
Prijs

€ 2.295,-

Start - einde
08 mrt - 29 mrt
V
Vertrek informatie i

Djoser heeft alle reizen van tevoren ingepland met het doel en verwachting deze ook uit te kunnen voeren.

Beschikbaarheid
voldoende
Prijs

€ 2.295,-

Start - einde
15 mrt - 05 apr
V
Vertrek informatie i

Djoser heeft alle reizen van tevoren ingepland met het doel en verwachting deze ook uit te kunnen voeren.

Beschikbaarheid
voldoende
Prijs

€ 2.595,-

Inclusief

 • Vliegreis
 • Alle vluchttoeslagen
 • Nederlandse reisbegeleiding
 • Vervoer per airconditioned bus
 • Hotelovernachtingen
 • Overnachting op een rijstboot
 • Lunch, diner en ontbijt op rijstboot
 • Fietstour Mahabalipuram
 • Bezoek Sadras Fort
 • Boottocht door het mangrovebos van Pichavaram
 • Bezoek Cholatempels Darasuram
 • Avondceremonie Shree Meenakshi-tempel
 • Excursie theeplantage en kruidentuin Periyar
 • Junglewandeling Periyar
 • Boottocht haven Cochin
 • Excursie Somnathpur

Exclusief

Ontbijt, lunch & diner, visa, entreegelden, facultatieve excursies, fooien, persoonlijke uitgaven, verzekeringen etc.
Reserveringskosten € 25,- en bij 2 of meer personen € 40,-. Bijdrage SGR € 5,- per persoon en calamiteitenfonds € 2,50 per boeking.

Eenpersoonskamer

Alleenreizenden worden, in goed overleg, ingedeeld met andere alleenreizenden van hetzelfde geslacht. Wil je niet ingedeeld worden met een ander groepslid, dan kun je een eenpersoonskamer boeken tegen de daarvoor geldende toeslag vanaf € 495,-.

Vluchttoeslagen (inbegrepen)

Luchtvaartmaatschappijen berekenen naast luchthavenbelastingen, ook brandstof- en veiligheidstoeslagen. Bij Djoser zijn al deze toeslagen in de reissom inbegrepen.

Landarrangement

Je kunt deze reis boeken zonder internationale vluchten, je boekt dan zelf je vliegtickets. De prijzen voor dit landarrangement zijn vanaf €1.645,-.

Houd bij de boeking van een landarrangement er rekening mee dat voor al onze reizen een minimum aantal deelnemers geldt. Djoser is niet aansprakelijk indien er wijzigingen ontstaan in het vluchtschema van de groepsreis. Kom je op een andere tijd aan dan de groep en/of vertrek je op een andere tijd dan de groep, dan dien je zelf je transfers van- en naar het hotel en/of de luchthaven te regelen.

Groepssamenstelling en groepsgrootte

Onze groepen bestaan uit zowel samenreizende als alleengaande reizigers. Reis je alleen, dan vind je zeker snel aansluiting in onze kleine groepen.

Wil je meer specifieke informatie over de samenstelling van de groep en vertrekdatum van jouw keuze dan kunnen we je telefonisch (071 - 5126400, België: 09 223 00 69) meer informatie geven over bijvoorbeeld leeftijden en het aantal mannen, vrouwen of alleengaande reizigers.

Gemiddeld bestaan de groepen uit 16 deelnemers, het maximum is 20.

De gemiddelde groepsgrootte om de reis door te laten gaan is 10.

Nog bedenktijd nodig? Dan kun je tot een paar maanden voor vertrek een optie op een reis nemen. Zo’n voorlopige reservering is gratis en is 5 dagen geldig. De optie wordt automatisch omgezet in een definitieve of aanvraagboeking, tenzij je deze tijdig zelf bevestigt of annuleert. Het is helaas niet mogelijk om een optie te nemen op een reis waar nog maar een aantal plaatsen beschikbaar zijn.

V

Vertrek informatie

Djoser heeft alle reizen van tevoren ingepland met het doel en verwachting deze ook uit te kunnen voeren. Dit op basis van eerdere ervaringen en boekingen in dit reisseizoen.

Om een groepsreis te garanderen en uit te kunnen voeren is een minimum aantal deelnemers nodig. Dit aantal staat bij betreffende reis vermeld onder het kopje 'Groepssamenstelling en groepsgrootte'. In het uitzonderlijke geval dat het minimum aantal deelnemers niet wordt bereikt en de reis niet door kan gaan, hoor je dit ruim van te voren, doch uiterlijk 21 dagen voor vertrek. Djoser zal altijd haar uiterste best doen om een gewenste alternatieve reis en/of vertrekdatum aan te bieden. Volledige restitutie van de reissom, inclusief eventuele via Djoser afgesloten verzekeringen die op de factuur staan (met uitzondering van eventuele kosten van zelf geregelde visa, vaccinaties en andere persoonlijke uitgaven) is natuurlijk ook mogelijk. In het geval dat een reis niet kan doorgaan als gevolg van een overmachtsituatie kunnen er andere voorwaarden gelden waarbij geen volledige restitutie mogelijk is.

G

Vertrek gegarandeerd

Indien een vertrekdatum het groene icoon met een G heeft, dan ben je er zeker van dat je na het ontvangen van de boekingsbevestiging op reis kan gaan. Het kan soms voorkomen dat deelnemers van een reis moeten annuleren of omboeken, waardoor de groepsgrootte onder het vereiste minimum aantal deelnemers daalt. In het uitzonderlijke geval dat het minimum aantal deelnemers niet wordt bereikt en de reis niet door kan gaan, hoor je dit ruim van te voren per e-mail, doch uiterlijk 21 dagen voor vertrek. Djoser zal altijd haar uiterste best doen om er voor te zorgen dat je de gewenste reis op de geboekte vertrekdatum kunt gaan maken, ook indien het minimale aantal deelnemers niet is bereikt. In dat geval bekijken we de mogelijkheid om, al dan niet tegen bijbetaling, de reis mogelijk te maken met bijvoorbeeld aangepast vervoer en/of lokale Engelssprekende reisbegeleiding. Het karakter van een groepsreis kan hierbij dusdanig veranderen dat wij er begrip voor hebben dat je liever een alternatief kiest.

Uiteraard is het ook mogelijk een nieuwe reis of vertrekdatum te boeken. Volledige restitutie van de reissom (met uitzondering van eventuele kosten van zelf geregelde visa, vaccinaties en andere persoonlijke uitgaven) is natuurlijk ook mogelijk. Heb je via Djoser een verzekering bij VAB afgesloten, neem dan contact met ons op.

Reviews Zuid-India, 22 dagen

Gemiddelde beoordeling: 8,3

 • Een veelzijdige mooie reis. Prettige en kundige reisleiding van Julia. Sommige hotels vielen wat tegen qua comfort en verzorging. Met name de hotels in Mysore en Madurai. De bus was uitstekend maar de chauffeur kreeg wel eens commentaar over de rijstijl. Het programma was super. Het was fantastisch.

  8,0

 • Een fantastische reis door Zuid-India gemaakt met Top reisleidster Jacqueline die ons elke dag via Whatsapp op de hoogte houd van het programma! Ook buschauffeur Karthik die ons moeiteloos door het hectische verkeer reed, en bijrijder Selva, zijn een super goed team. Hele gezellige groep. TOP!

  9,0

 • Na 26 jaar weer een rondreis gemaakt door Zuid-India en wat was het weer een geweldige reis, een goede mix van cultuur en natuur, Laurens voorzag ons elke dag van uitgebreide informatie wat te doen en waar te eten. Mensen zijn heel erg vriendelijk en staan altijd klaar voor een praatje.

  9,0

 • De reis geeft een goed beeld van Zuid India. In grote lijnen zat de reis goed in elkaar. We hadden met Laurens een goede reisbegeleider.

  8,0

Praktische informatie

Accommodatie

Onze hotels vormen een aangenaam rustpunt in het drukke Indiase straatleven. Er wordt overnacht in centraal gelegen middenklasse hotels, waar kamers gereserveerd zijn met airconditioning, douche en toilet. Vaak is er een goed restaurant aanwezig. Enkele hotels hebben een zwembad, voor een verkoelende duik of een ontspannen middag.

Op de Backwaters slapen we een nacht op een rijstboot die is omgebouwd tot een sfeervolle houseboat met 3 of 4 kamers.

Bekijk hotelreviews op Tripadvisor

Mahabalipuram Mamalla Heritage
Pondicherry Hotel Green Palace
Thanjavur Star Residency
Madurai Star Residency
Periyar Chrissie's Hotel
Kovalam Neelakanta Detour Hotel
Cochin Abad Hotel
Mysore Siddharta Hotel
Hassan Hotel Southern Star
Bangalore MGM Mark Whitefield


Deze selectie geeft een goed beeld van de hotels waar we op deze reis verblijven.

Eenpersoonskamer

Alleenreizenden worden, in goed overleg, ingedeeld met andere alleenreizenden van hetzelfde geslacht. Wil je niet ingedeeld worden met een ander groepslid, dan kun je een eenpersoonskamer boeken tegen de daarvoor geldende toeslag vanaf € 495,-.

 • Zuid India rondreis hotel accommodatie overnachting Djoser

  In het havenplaatsje Mahabalipuram kun je heerlijk relaxen aan het zwembad van ons hotel

 • Kamer Mamalla Heritage Mahabalipuram Zuid-India Djoser
 • Zuid India hotel accommodatie overnachting rondreis Djoser

  Onze hotels vormen een aangenaam rustpunt in het drukke Indiase straatleven.

 • Star Residency kamer Madurai Zuid-India Djoser
 • Abad Harmonia zwembad Kovalam Zuid-India Djoser

  Je kunt in het hotel in Kovalam een heerlijke Ayurvedische massage krijgen

 • Abad Harmonia kamer Kovalam Zuid-India Djoser
 • Chrissies dakterras Periyar Zuid-India Djoser

  Vanaf het dakterras van ons sfeervolle hotel in Periyar heb je een prachtig uitzicht op de bergketen West-Ghats

 • Chrissies kamer Periyar Zuid-India Djoser
 • Zuid India rondreis hotel accommodatie overnachting Djoser

  Tijdens een boottocht op de backwaters van Kerala overnachten we op een sfeervolle rijstboot.

 • Rijstboot kamer Backwaters Zuid-India Djoser
 • Abad Hotel restaurant Cochin Zuid-India Djoser

  De meeste hotels in Zuid-India hebben een goed restaurant.

 • Abad Fort Hotel Cochin Zuid-India Djoser

Vliegreis

Lufthansa

Het meest voorkomende vluchtschema staat hieronder. Je kan ook het schema per vertrekdatum bekijken. Vliegtijden en -maatschappijen zijn onder voorbehoud van wijzigingen.

 • Vlucht met

  Lufthansa

  Traject

  Amsterdam - Frankfurt

  Vertrek

  07:25 - 08:30

 • Vlucht met

  Lufthansa

  Traject

  Frankfurt - Chennai

  Vertrek

  10:20 - 00:10*

 • Vlucht met

  Lufthansa

  Traject

  Bangalore - Frankfurt

  Vertrek

  03:35 - 09:05

 • Vlucht met

  Lufthansa

  Traject

  Frankfurt - Amsterdam

  Vertrek

  12:40 - 13:55

* aankomst volgende dag

Tussen Amsterdam en Dubai vlieg je met de Airbus A380, het grootste passagiersvliegtuig ter wereld. Het toestel beschikt over 2 verdiepingen.

Tijdsverschil: in de zomer is het in India 3½ uur later. Gedurende onze wintertijd komt er één uur verschil bij.

De vluchten worden verzorg door Lufthansa of haar partner Eurowings. Lufthansa is dé nationale luchtvaartmaatschappij van Duitsland. Het is de enige Europese luchtvaartmaatschappij die behoort tot de exclusieve selectie van ‘5-Star Airlines’. Lufthansa heeft al jaren een zeer goede reputatie op gebied van service, kwaliteit en veiligheid. Samen met Swiss- en Austrian Airlines maakt het deel uit van de Lufthansa Group. De vloot is zeer modern, bestaande uit onder andere de A350 en de B747-8. Deze toestellen zijn milieuvriendelijker door hun lagere CO2-uitstoot. Op lange afstandsvluchten is een entertainment systeem aan boord met persoonlijk scherm aanwezig. Je kunt kiezen uit verschillende films, televisieseries/programma’s, muziek en spelletjes. Tijdens de vlucht kun je een uitgebreide keuze aan warme en koude dranken verwachten - plus een kleine snack of een warme maaltijd , afhankelijk van de route. De maaltijden/snacks die worden aangeboden passen bij de vertrektijd en de bestemming. Kortom: bij Lufthansa begint je reis pas goed! Eurowings is de prijs-kwaliteitsverhouding luchtvaartmaatschappij van het Lufthansa-concern en is gespecialiseerd in voordelige rechtstreekse vluchten binnen en buiten Europa.

Landarrangement

Je kunt deze reis boeken zonder internationale vluchten, je boekt dan zelf je vliegtickets. De prijzen voor dit landarrangement zijn vanaf €1.645,-.

Houd bij de boeking van een landarrangement er rekening mee dat voor al onze reizen een minimum aantal deelnemers geldt. Djoser is niet aansprakelijk indien er wijzigingen ontstaan in het vluchtschema van de groepsreis. Kom je op een andere tijd aan dan de groep en/of vertrek je op een andere tijd dan de groep, dan dien je zelf je transfers van- en naar het hotel en/of de luchthaven te regelen.

Hotelovernachting Schiphol

Djoser biedt Belgische reizigers aan om voor een aantrekkelijk tarief in het Ibis Hotel vlak bij de luchthaven Schiphol te overnachten. Vooral bij vluchten die vroeg vertrekken of ’s avonds laat aankomen is dit handig. Je vertrekt uitgerust of geniet nog na van een extra nachtje vakantie. Bovendien parkeer je je wagen gratis. Lees hier meer.

Vervoer

Gedurende de hele reis maken we gebruik van een eigen bus. Het reizen met eigen vervoer heeft als voordeel, voornamelijk tijdens een lange reisdag, dat we regelmatig kunnen stoppen in de dorpjes en plaatsen waar we doorheen rijden, bijvoorbeeld voor een bezoek aan een lokaal marktje of andere bezienswaardigheden. Het gehele jaar door beschikken de bussen over airconditioning.

Vanuit Aleppey maken we een boottocht over de binnenwateren van Kerala om het leven langs het water gade te slaan.

De steden kun je het beste te voet verkennen. Natuurlijk kun je ook gebruik maken van de bekende fiets- of motorriksja voor de langere afstanden. Het is in enkele plaatsen mogelijk om een fiets te huren.

 • Zuid india buitenkant bus rondreis Djoser

  We beschikken over een eigen bus met airconditioning

 • Bus interieur India Djoser
 • Rijstboot/houseboat Kerala Zuid-India Djoser

  Op een traditionele rijstboot ontdekken we de Backwaters van Kerala

 • Gemotoriseerde riksja India Djoser

  De riksja is het perfecte vervoersmiddel om de stad te verkennen

Bij de reis inbegrepen

 • Vliegreis
 • Alle vluchttoeslagen
 • Nederlandse reisbegeleiding
 • Vervoer per airconditioned bus
 • Hotelovernachtingen
 • Overnachting op een rijstboot
 • Lunch, diner en ontbijt op rijstboot
 • Fietstour Mahabalipuram
 • Bezoek Sadras Fort
 • Boottocht door het mangrovebos van Pichavaram
 • Bezoek Cholatempels Darasuram
 • Avondceremonie Shree Meenakshi-tempel
 • Excursie theeplantage en kruidentuin Periyar
 • Junglewandeling Periyar
 • Boottocht haven Cochin
 • Excursie Somnathpur

Excursies

Schoolmeisjes Zuid-India Djoser

Bij Djoser bepaal je zelf welke bezienswaardigheden je de moeite waard vindt om te bezoeken. De een struint graag over de markt in Mysore op zoek naar koopjes, de ander wil op zijn gemak rondkijken bij een tempelcomplex, kruidentuin, overblijfselen uit de VOC of bekijkt vanaf een (dak)terras het leven op straat. In de meeste gevallen kun je zelf of met groepsgenoten, al dan niet met hulp van onze reisbegeleiding, te voet of met lokaal vervoer eropuit trekken. Toegangsgelden zijn dan ook niet bij de reissom inbegrepen, zodat je alle vrijheid hebt om je eigen plan te trekken.

Sommige bezienswaardigheden mag je niet missen, zijn slecht bereikbaar of liggen ‘en route' naar onze volgende overnachtingsplaats. Dergelijke excursies zijn bij Djoser in het programma opgenomen. Ook bij alle excursies die bij het programma inbegrepen zijn, geldt dat het entreegeld exclusief is.

Tijdens deze reis door India zijn de volgende excursies in het reisprogramma inbegrepen:

 • In de buurt van Mahaballipuram bezoeken we het culturele centrum Dakshina Chitra waar tradities van de verschillende Zuid-Indiase provincies tot leven komen.
 • Tijdens een fietstour door Mahabalipuram bezoeken we de belangrijkste bezienswaardigheden van dit sfeervolle havenplaatsje.
 • We stoppen onderweg bij het Sadras Fort, gebouwd door Nederlanders in de koloniale tijd.
 • Ter onderbreking van een lange reisdag maken we een boottocht door het mangrovebos van Pichavaram.
 • In Darasuram nemen we de tijd om enkele oude Chola-tempels te bekijken.
 • Op weg naar Madurai kunnen we stoppen in Trichy. Blikvanger van de stad is het Rock-fort gelegen op een 83 meter hoge 'heilige' rots. Als de tijd het toelaat bezoeken we de grootste Hindoetempel ter wereld.
 • Vlakbij Periyar brengen we een bezoek aan een theefabriek en kruidentuin.
 • Onder leiding van een gids maken we een junglewandeling door Periyar nationaal park.
 • Backwatertocht, vanaf onze eigen rijstboot verkennen we de Backwaters van Zuid-India. Al varend krijg je een beeld van het dagelijks leven, dat zich hier volledig op en rondom het water afspeelt. De maaltijden zijn inbegrepen.
 • Boottocht haven Cochin. Kijk hoe de vissers hun netten binnenhalen in de haven van Cochin.
 • Excursie Somnatphur. Dit tempelcomplex is een goed voorbeeld van de Hoysala bouwstijl, rijkversierd met afbeeldingen van o.a. Vishnu, dansers, muzikanten en jagers.
   

Er zijn nog vele andere activiteiten mogelijk, zoals:

 • Vanuit Mahabalipuram kun je Kanchipuram, één van de 'zeven heilige steden van India' bezoeken.
 • Struin door de straten van Pondicherry en ontdek hetgeen de Fransen hebben nagelaten zoals Franse straatnamen en agenten met Franse kepies.
 • Bezoek de 10e-eeuwse Brihadishvara-tempel, het belangrijkste heiligdom van Thanjavur.
 • Zuid-India is dé plek voor een Ajurveda-behandeling. In Kovalam is hier voldoende tijd voor.
 • Ga in Cochin naar een Kathakali dansvoorstelling. Deze kunstvorm kenmerkt zich door groteske gebaren en uitgebreide make-up.
 • Op de fiets kun je de belangrijkste bezienswaardigheden van de charmante wijk Fort Cochin bekijken, zoals de Chinese vissersnetten en het Dutch Palace.
 • Het paleis van de Maharadja in Mysore is de blikvanger van de stad en een bezoek zeker waard.
 • Mysore staat ondere bekend om haar sandelhout, parfum, zijde en wierook. Struin over de markt voor een mooi souvenir.
 • In Hassan maak je kennis met de Hoysala-architectuur. Tijdens een optionele excursie bezoeken we de Channekeshava-tempel van Belur en de Hoyasaleshwara-tempel in Halebid.

Reisdocumenten

 • E-ticket. Neem een kopie mee op reis, anders kan de toegang tot de luchthaven in Mumbai worden ontzegd. Meer informatie over de vlucht ontvang je ongeveer 2 weken voor vertrek. 
 • Internationale reispas die bij aankomst in India nog minimaal 6 maanden geldig is en nog twee lege bladzijdes heeft.
 • e-Tourist Visa India US$ 40,- (excl. transactiekosten). Dit is een online procedure, waarbij je een MULTIPLE-ENTRY visum voor 365 dagen krijgt. Je kunt ook een visum voor 30 dagen aanvragen, maar hiermee kun je maar een beperkte tijd het land inreizen.
 • Vul een Self Declaration in via www.newdelhiairport.in/airsuvidha/apho-registration (zie invulhulp onder aan deze pagina). U kunt deze pas invullen vanaf 72 uur voor vertrek.

Geldzaken

In India wordt er betaald met de rupee. Kijk voor de actuele koersen op oanda.com.

Geld afhalen: is mogelijk in vrijwel alle grote steden.
Contant: euro’s of dollars in kleine coupures.
Creditcard: bruikbaar in verschillende plaatsen.
 
Als richtbedrag voor uitgaven die niet bij de reissom zijn inbegrepen, zoals maaltijden, entreegelden, facultatieve excursies en persoonlijke uitgaven geldt minimaal € 200,- per persoon per week.
 
Het is gebruikelijk fooien te geven voor verleende diensten. Om te  voorkomen dat je steeds fooien uit moet delen wordt aan het begin van de reis een fooienpot ingesteld waaruit de (gezamenlijke) tips aan de chauffeurs, gidsen, hotelpersoneel e.d. worden betaald. De richtlijn voor de fooienpot voor deze reis bedraagt € 40,-.
 

Maaltijden

De maaltijden zijn in India niet bij de reissom inbegrepen. Het voordeel hiervan is dat je zelf, of met een aantal anderen, op zoek kunt gaan naar een restaurant of eethuis naar keuze. Je kunt in onze hotels en andere restaurants zeer voordelig een uitstekende Indiase maaltijd krijgen. De reisbegeleiding kan natuurlijk tips over de leukste en smakelijkste restaurants geven.

Aan boord van de rijstboot zijn lunch, diner en ontbijt inbegrepen.

Zuid India rondreis curries restaurant Djoser De Indiase keuken, met tal van verschillende curries, is wereldberoemd en overheerlijk. In Zuid-India zou je een zogenaamde thali kunnen bestellen. Thali betekent bord in het Hindi. Hierop vind je een grote verscheidenheid aan gerechten gecombineerd met rijst en brood. Een heerlijk verkoelende versnapering is de lassi, een yoghurtdrankje, dat soms gemengd is met fruit.

NB Veel hotels in India organiseren op Kerst- en Oudejaarsavond een speciaal feestdiner met entertainment voor de hotelgasten. Hiervoor wordt meestal een verplichte toeslag geheven los van de vraag of men al dan niet deelneemt aan dit diner. De hoogte van deze toeslag kan oplopen tot € 30,- per persoon.

Gezondheid

Voor deze reis wordt aangeraden:

 • vaccinaties tegen DTP, tyfus en hepatitis A
 • malariatabletten


De hygiënische omstandigheden in het land zijn beduidend minder dan de westerse standaard. Wees voorzichtig met voedsel en reinig de handen. Het is ook verstandig goed te letten op wat je eet. Neem in de eerste dagen de tijd om te acclimatiseren, te wennen aan de andere temperatuur en de vele nieuwe indrukken. Het leidingwater is niet veilig om te drinken, mineraalwater is voor een klein bedrag overal in hele en halve literflessen te koop. Tevens raden we je aan een kleine medische kit mee te nemen met o.a. aspirine, middelen tegen darmstoornissen en een zoutoplossing (als ORS) tegen uitdroging.

Voor vaccinaties werkt Djoser samen met Thuisvaccinatie.nl. Het is de grootste landelijke organisatie voor reisvaccinaties aan huis. De deskundige artsen komen bij je langs wanneer het jou uitkomt. Ook ‘s avonds en in het weekend of op het werk. En sturen (indien mogelijk) de rekening rechtstreeks naar de zorgverzekeraar. De tarieven zijn vergelijkbaar met andere vaccinatie instellingen. Je kunt gemakkelijk online een afspraak maken. Voor een advies per land kun je ook de website raadplegen van het Landelijk Coördinatiecentrum Reizigersadvisering lcr.nl of itg.be.

Logo ThuisVaccinatie.nl

Klimaat en geografie

In Zuid-India is het eigenlijk het hele jaar door stabiel warm weer. Het is met name landinwaarts een droge warmte. Aan de kuststroken is het vaak wat vochtiger. Het is verstandig om er in de ochtend en aan het eind van de middag op uit te gaan en het tussen de middag rustig aan te doen. In de winter (december en januari) is het overdag aangenaam warm terwijl het 's avonds en 's nachts kan afkoelen. De zomer kan behoorlijk warm zijn in heel India.

De moesson valt ongeveer van juli t/m eind augustus, maar precies is dit niet te voorspellen. In oktober en november is er een kleine moesson. Meestal niet elke dag regen en pas aan het eind van de dag een flinke bui.

Reisbegeleiding en gidsen

Een enthousiaste Nederlandse reisbegeleider begeleidt de reis. Onze reisbegeleiders zijn zeer ervaren en bevlogen reizigers en vertellen onderweg leuke weetjes over de bestemming. Zij zorgen dat de reis soepel verloopt en zijn het aanspreekpunt voor vragen en wensen. De eigen passie, in combinatie met een uitgebreide training en inwerkprocedure, vormt de basis voor hun deskundigheid en professionaliteit.

Veelgestelde vragen

Kan ik mobiel bellen en is er WiFi in India?

De meeste hotels in India hebben WiFi (voornamelijk in de lobby en soms ook op de kamer). Het netwerk is vaak wel een stuk trager dan in Nederland. In de grotere plaatsen kun je vaak goedkope internationale gesprekken voeren vanuit belkantoortjes. Of koop een lokale simkaart op de luchthaven. 

Welke bezienswaardigheden heeft Zuid-India

Het zuiden is een minder bezocht, maar fascinerend deel van India, met een totaal andere sfeer en cultuur dan het noorden van het land. We bezoeken belangrijke tempelsteden, waar de unieke tempels vaak het toneel vormen voor traditionele en religieuze vieringen. Over de Backwaters van Kerala maak je een bijzondere boottocht waarbij je ziet hoe de bevolking op en aan het water woont. De prachtige tropische stranden van onder meer Kovalam bieden een aangenaam verblijf aan zee. In het nationale park Periyar, ook wel bekend als Thekkady, wonen olifanten, herten, antilopen, zwijnen, tijgers en veel bijzondere vogels.

Hoe is de Backwatertocht

In de Backwaters vormen de waterwegen de voornaamste verkeersaders. We varen hier een groot deel van de dag op een 'kettuvalam', een traditionele rijstboot, door lagunes, meertjes, rivieren en kanalen. Je ziet hoe het dagelijks leven zich hier op en langs het water afspeelt. We brengen een nacht aan boord door, waar je de rust van dit gebied nog sterker ervaart. De scheepskok verzorgt de maaltijden, deze veelal lokale specialiteiten zijn bij de reissom inbegrepen. 

Hoe zit het met de ligging van de bezienswaardigheden?

Veel bezienswaardigheden liggen op loopafstand van onze hotels. Je kunt ze meestal ook gemakkelijk en goedkoop op eigen gelegenheid bereiken met een riksja of taxi. Voor bezienswaardigheden die wat verder weg liggen, kan de reisbegeleider op verzoek transport regelen voor de groep.

Wat zijn de kledingvoorschriften

In India is het niet gebruikelijk om schaars gekleed de straat op te gaan. Zowel mannen als vrouwen dienen hun schouders en bovenbenen tot over de knie te bedekken. Tijdens het bezoek aan een heiligdom zijn er strenge kledingsvoorschriften. Schoenen moet je achterlaten bij de ingang. Vraag bij twijfel advies aan de reisbegeleider.

Hoe zijn de electriciteitsvoorzieningen?

De netspanning in India is 220 volt. Een wereldstekker kan handig zijn want men gebruikt, naast Europese stekkers, ook types met drie ronde poten of twee platte poten. Bekijk voor een afbeelding op werelstopcontacten.nl.

Waar overnachten we?

Je overnacht in India in goede, schone middenklasse hotels met airconditioning. De kamers hebben douche en toilet en in alle hotels kun je je was laten doen. Onder hetzelfde dak vind je altijd een goed restaurant met een uitgebreide kaart. In de Indiase steden zijn onze hotels vaak een oase van rust. Verschillende hotels hebben een zwembad in de tuin waar je na een drukke dag een verfrissende duik kunt nemen.

Op de Backwaters slapen we een nacht op een rijstboot die is omgebouwd tot een sfeervolle houseboat met 3 of 4 kamers. Douche en toilet deel je met de medereizigers.

Heb ik een klamboe nodig?

Het is niet nodig om een klamboe mee te nemen. De hotels hebben airconditioning of een ventilator. Waar nodig zijn klamboes aanwezig.

Wat is de beste reistijd?

In Zuid-India is het eigenlijk het hele jaar door stabiel warm weer. Het is met name landinwaarts een droge warmte. Aan de kuststroken is het vaak wat vochtiger. Het is verstandig om er in de ochtend en aan het eind van de middag op uit te gaan en het tussen de middag rustig aan te doen. In de winter (december en januari) is het overdag aangenaam warm, terwijl het 's avonds en 's nachts kan afkoelen. De zomer kan behoorlijk warm zijn in heel India.

De moesson valt ongeveer van juli t/m eind augustus, precies is dit niet te voorspellen. Deze periode plannen we geen reizen naar Zuid-India.

Hoe is het eten in India?

India vraagt van de reiziger wel wat aanpassingsvermogen. Een groot deel van het dagelijks leven speelt zich af op straat, waardoor de hygiëne wel eens te wensen overlaat. Het is dan ook zaak goed te letten op wat je eet en waar. Het is meestal niet verstandig om bij eettentjes op straat te eten, maar verder zijn er volop mogelijkheden om veilig en lekker te eten. De reisbegeleider kan je daarin adviseren en uiteraard kun je ook goed eten in de hotels waar we overnachten. Omdat een groot deel van de bevolking vanwege het geloof geen vlees eet, kun je hier als vegetariër ook goed terecht.

Wie begeleid de reis?

De reis wordt begeleid door een Nederlandssprekende reisbegeleider. Deze zorgt voor een soepel verloop van de reis en geeft je praktische informatie over de te bezoeken bezienswaardigheden en de leukste restaurants. Wil je meer weten over de cultuur of de verschillende goden dan kun je een gids inhuren bij bijvoorbeeld een tempel of bezienswaardigheid.

Is het mogelijk om de reis te verlengen?

Nee, we bieden bij deze reis niet standaard een mogelijkheid tot verlenging aan. Bij Emirates kan niet aan de start van de reis worden verlengd. Bangalore is tijdens de reis alleen een praktische stop om de vlucht terug naar huis te nemen. Mocht je toch willen verlengen omdat je familie of vrienden gaat opzoeken, dan kun je via info@djoser.nl meer informatie aanvragen.

Hoe is het vervoer geregeld?

We beschikken over een eigen bus met airconditioning. We kunnen stoppen waar we willen, bijvoorbeeld voor een mooi uitzicht of een markt onderweg. In de steden hebben we de bus vaak niet tot onze beschikking. Je kunt deze vaak te voet verkennen en voor langere afstanden een fiets- of motorriksja nemen. In enkele plaatsen is het ook mogelijk om een fiets te huren.

Vanuit Aleppey maken we een boottocht over de binnenwateren van Kerala om te zien hoe de mensen leven langs het water.

Hoe regel ik het visum voor India?

Het visum voor India kun je online aanvragen. Je ontvangt na aanvraag binnen 72 uur het e-Visum. Dit is een visum voor 30 dagen.

Stel je vraag

Staat jouw vraag hier niet tussen? Stel deze dan via info@djoser.nl.

Foto's en video

Reisblog India

Bekijk alle reisblogs over India