Overzicht Dubai rondreizen van Djoser

Rondreis Dubai

Het meest luxueuze hotel ter wereld, Burj al Arab, vind je in het centrum van handel en alles wat modern is, het emiraat Dubai. Maar vergis je niet, Dubai heeft ook nog steeds een heel oosters kantje, bijvoorbeeld de grootste goudsoek van het Midden-Oosten en een heerlijk geurende kruidensoek.

Reviews Dubai reizen

Gemiddelde beoordeling: 9,0

 • Oman is een prachtig land. Gevarieerde mooie reis. Woestijnovernachting was erg luxe had voor mij iets minder luxe gekund en langer. We kwamen eind van de dag aan en gingen 's morgens weer weg. Veel toeristen daar. Mooie dag in Abu Dhabi met de moskee en het museum.

  7,0

  Rondreis Oman, Abu Dhabi en Dubai, 12 dagen

 • Prachtige Reis, onder de indruk van het Arabisch Schiereiland. Chapeau voor de begeleiding van Laurens & de Tips op Locatie. Deze Reis is zeker een Aanrader.

  9,0

  Rondreis Oman, Abu Dhabi en Dubai, 12 dagen

 • In 1 woord: FANTASTISCH! Prachtige, afwisselende rondreis. Alles wat wij wilden zien is aan bod gekomen. Hotels, vervoer, etc. waren zeer comfortabel. En Laurens, zeer ervaren reisleider in deze gebieden, heeft ons zelfs meer laten zien dan in de reisbeschrijving aangegeven. Daarom een 10!

  10,0

  Rondreis Oman, Abu Dhabi en Dubai, 12 dagen

 • Interessante reis met veel hoogte punten. Mede door de reisbegeleider Laurens.

  9,0

  Rondreis Oman, Abu Dhabi en Dubai, 12 dagen

Boek en reis met zekerheid

 • ANVR- en SGR garantie
 • 100% terugbetaling bij annulering
 • 24/7 hulp en bijstand, ook bij repatriëring
 • Goede lokale vertegenwoordiging
 • Vervoer met eigen bus en gerenommeerde luchtvaartmaatschappijen
 • Nederlandse reisbegeleiding bij meeste reizen
 • Veel individuele vrijheid met comfort en veiligheid van groepsreis
 • Meer dan 35 jaar ervaring

Ontdek alle hoogtepunten van Dubai

Boek bij Djoser een 12-daagse rondreis Oman & Dubai. Oman is een rijk land in het Midden Oosten. De Verenigde Arabische Emiraten en het Sultanaat van Oman zijn twee bijzondere, rijke landen in het Midden Oosten. Het woeste landschap van ruige bergen, groene oases en eindeloze gouden zandduinen staat in schril contrast met de glitter en glamour in de hypermoderne shopping malls en de chique extravagante hotels.

Goed verzorgde rondreizen
Gedurende de groepsreis door Dubai overnachten we in goede middenklasse hotels. De kamers zijn voorzien van eigen sanitair. Ook in de woestijn zullen we verblijven in een hotel. Hierbij is het diner inclusief. Alle overnachtingen zijn inclusief ontbijt. We maken gebruik van onze eigen bus, die voorzien is van airco. Wanneer we door de woestijn rijden zullen we overstappen op een terreinwagen. Tussendoor maakt de bus diverse stops op de mooiste plekjes om je de gelegenheid te geven om foto’s te maken.

Waarom Djoser?
Boek je bij Djoser dan is er gelijk een aantal excursies inbegrepen. Zo zullen we onder andere een jeepsafari maken in de Wahibi woestijn met een mooie zonsondergang.

Je bepaalt zelf welke bezienswaardigheden je tijdens de groepsreis in Dubai de moeite waard vindt om te bezoeken. Toegangsgelden zijn niet bij de reissom inbegrepen, zodat je alle vrijheid hebt om je eigen plan te trekken. Er zal een ervaren reisbegeleider en een lokale gids met ons meereizen.

Landinformatie Dubai

 • Hoofdstad: Dubai
 • Inwoners: 2,3 miljoen
 • Taal: Arabisch
 • Munteenheid: dirham
 • Tijdsverschil: Tijdens onze wintertijd is het in Dubai 3 uur later dan in Nederland, en tijdens onze zomertijd is het er 2 uur later.
 • Oppervlakte: 4100 km2
 • Geografie: Dubai is een van de zeven emiraten die samen de Verenigde Arabische Emiraten vormen. Het ligt aan de Perzische Golf en bestaat grotendeels uit woestijn. De oppervlakte neemt nog altijd toe, omdat er in de Golf regelmatig nieuwe eilandjes worden gecreëerd.


Beste reistijd Dubai

In Dubai is het altijd warm en schijnt de zon vrijwel altijd. Het regent er zelden. Dubai is een ideale vakantiebestemming voor de winterzon. Dubai kent een woestijnklimaat. In de zomerperiode is het er zeer warm en kan de temperatuur oplopen tot boven de 40 graden. Gelukkig zijn de bezienswaardigheden, hotels, restaurants en winkelcentra allemaal voorzien van airconditioning.


Bezienswaardigheden in Dubai

De Verenigde Arabische Emiraten bestaan uit zeven emiraten: Abu Dhabi, Dubai, Sharjah, Ajman, Ras al-Khaimah, Umm al-Qaiwain en Fujairah. De V.A.E. staan bekend als één van de best ontwikkelde landen ter wereld. De economie draait grotendeels op de winning van aardolie en aardgas. De grote steden staan bekend om hun grote winkelcentra en indrukwekkende skyline met vele wolkenkrabbers, waaronder het grootste bouwwerk ter wereld; de Burj Khalifa (818 meter). Het landschap maakt deel uit van de grootste zandwoestijn ter wereld, de Rub al-Khali-woestijn (het Lege Kwartier).

Abu Dhabi

Abu Dhabi moskeeSinds dat Dubai een stormachtige groei heeft doorgemaakt wilde Abu Dhabi ook dit toeristische en bekendheidssucces. Het is een zeer interessante stad met een - nog veel meer dan Dubai - Arabische sfeer en cultuur. Zo staat de grootste moskee van het land er, de gigantische Sheikh Zayed Moskee. Deze moskee heeft plaats voor maar liefst 40.000 moskeegangers en bezit het grootste tapijt ter wereld. Maar er is ook het Ferrari World, een themapark geheel gewijd aan Ferrari. Ook vind je hier het duurste racecircuit van de wereld, met daarlangs de meest luxueuze jachten. Langs de kust ligt de Corniche Boulevard, deze loopt langs het langgerekte strand waar je heerlijk kan flaneren of uitrusten op één van de vele terrasjes. Verder ligt in Abu Dhabi nog het Heritage Village, waar het oude Abu Dhabi door blijft leven.

Dubai

Bubai Burj Khalifa DubaiDubai is sinds de laatste twee decennia één van ’s werelds bekendste steden en dat is niet voor niets. Je kan het zo gek niet bedenken of het is mogelijk in Dubai. Van skiën in de woestijn tot op de hoogste wolkenkrabber ter wereld staan. De Burj Khalifa is met een totale hoogte van 828 meter zeer nadrukkelijk aanwezig in Dubai, maar met de snelste passagierslift ter wereld ben je zo boven. Hiernaast ligt het grootste winkelcentrum ter wereld, de Dubai Mall, met meer dan 1200 winkels, een indoor ijsbaan, een skipiste en het grootste indooraquarium ter wereld. Maar je vindt in oud Dubai (Deira) ook typisch Arabische dingen, zoals de goud souk, de kruiden souk en de Dubai Creek met de traditionele boten. De drie palmeilanden van Dubai zijn een modern wereldwonder. Een prachtig project waarbij men door middel van het aanleggen van kunstmatige eilanden de kustlijn van Dubai enorm vergroot heeft. Palm Jumeirah is het eerste project en heeft als grote publiekstrekker het op de kop gelegen Atlantis The Palm Hotel en het bijbehorende Aquaventure waterpark. De andere twee palmprojecten, Palm Jebel Ali en Palm Deira, zijn nog volop in ontwikkeling. Verder opent binnenkort de grootste luchthaven ter wereld en heeft Dubai een uitstekend metronetwerk van maar liefst 70 kilometer.

Sharjah

Sharjah Sharjah ligt in het noorden van de Verenigde Arabische Emiraten. Het is de meest conservatieve deelstaat. Sharjah is geen glitter en glamour bestemming zoals Dubai, maar overgooit je met cultuur. De hoofdstad van het gelijknamige Emiraat is sinds 1998 Unesco werelderfgoed en door hen bestempeld als de Arabische culturele hoofdstad. De universiteit van Sharjah vind je aan de rand van de stad Sharjah, welke in 1997 werd opgericht. Het gebouw is in typisch oosterse stijl gebouwd en wordt nog steeds geregeerd vanuit de streng Islamitische tradities en waarden. Er is daarom een scheiding tussen de mannencampus en de vrouwencampus.

Ras Al Khaimah

Ras Al-Khaimah ligt in het noorden van de V.A.E. en grenst aan Oman. Het meest groene en meest noordelijke emiraat van de V.A.E. Het emiraat is de enige van de zeven die zowel stukken groen, stukken woestijn, bergen als mangroven tot haar grondgebied kan rekenen. De oude stad van Ras Al-Khaimah is zeker een bezoekje waard. Je vindt er zowel moderne als oude winkeltjes en ook zijn er nog verschillende traditionele werkplaatsen te ontdekken.

Reisblog Dubai

Bekijk alle reisblogs over Dubai