• Slide 1
 • Slide 2
 • Slide 3
 • Slide 4
 • Slide 5
  Suriname, 20 dagen

  Suriname

  20 dagen

  Smeltkroes van culturen en ongerept oerwoud

  De KLM brengt je naar Paramaribo waar je in je eigen taal met de lokale bevolking kunt praten. We varen stroomopwaarts de Suriname-rivier over en lopen tussen woudreuzen in Brownsberg. We zijn te gast bij de Marrons waar we kennis maken met de lokale cultuur. Vanuit Boven-Suriname rijden we weer terug naar Paramaribo waar we de fiets pakken en brengen we een bezoek aan peperpot. 

  Reisschema

  1. Amsterdam - Paramaribo
  2. Paramaribo
  3. Paramaribo - Domburg - Overbridge
  4. Overbridge, bezoek Jodensavanne en Powakka
  5. Overbridge - Brownsberg, bezoek Leo en Irene-watervallen
  6. Brownsberg, bezoek Witi Kreek - Brokopondo stuwmeer
  7. Brokopondo stuwmeer, piranha boottocht
  8. Brokopondo stuwmeer, boottocht Baboen-eiland
  9. Brokopondo stuwmeer - Boven-Suriname
  10. Boven-Suriname, bezoek aan dorp
  11. Boven-Suriname, kaaimannentocht
  12. Boven-Suriname - Paramaribo
  13. Paramaribo - Galibi
  14. Galibi, bezoek schildpaddenstrand
  15. Galibi, bezoek Saint-Laurent (Frans-Guyana) - Albina - Paramaribo
  16. Paramaribo, dolfijnentour
  17. Paramaribo, optionele tour naar de Peperpot-plantage
  18. Paramaribo
  19. Paramaribo - Amsterdam
  20. aankomst Amsterdam

  Route op datum:

  Reisbeschrijving

  We kennen Suriname door de historische band met Nederland en vooral in de steden zie je veel terug van die koloniale tijd. Het grootste gedeelte van het land bestaat uit prachtige, ongerepte natuur met veel jungle, grote rivieren en traditionele dorpen. Het klimaat is heerlijk tropisch en het kleurrijke Paramaribo is een gezellige hoofdstad met veel markten, koloniale huizen, allerlei soorten eettentjes en een mooie mix van bewoners die wel allemaal Nederlands spreken. Welkom in Switi Sranan, zoals de inwoners hun land zelf noemen.

  Hoofdstad Paramaribo, een bruisende stad

  Dag 1 Amsterdam - Paramaribo
  Dag 2 Paramaribo
  Dag 3 Paramaribo: Domburg, Overbridge
  Dag 4 Overbridge: Jodensavanne, Powakka

  Paramaribo Suriname Djoser De rechtstreekse vlucht met KLM van Amsterdam naar Paramaribo duurt ongeveer 9 uur. Zodra je het vliegtuig uitstapt, merk je dat de Surinamers een stuk minder gespannen zijn dan de Nederlanders. Het leven is relaxt en het kan zijn dat je er een beetje aan moet wennen. In Suriname leven de bewoners met verschillende culturele achtergrond, zoals de Saramacaners, Hindoestanen, Javanen, Inheemsen en Chinezen, in harmonie met elkaar. In Paramaribo grenst de moskee gebroederlijk aan een synagoge en een christeIijke kerk. En op de groenten- en fruitmarkt ontmoet je verschillende bevolkingsgroepen.

  Ook zie je tijdens je reis overal Nederlandse invloeden terug. Veel straten hebben Nederlandse namen en er wordt door de bevolking nog volop Nederlands gesproken. De dag na aankomst nemen we de tijd om in het rustige ritme van de Surinamers te komen en om aan de temperaturen te wennen. We overnachten in een comfortabel hotel met zwembad en tijdens de reis zullen we hier weer een aantal keer terug keren.

  Een populaire plek om lekker te eten en te drinken is de beroemde Waterkant. Het is hier altijd gezellig en je hebt een mooi uitzicht op de hoge Wijdenboschbrug over de Surinamerivier en het wrak van het Duitse vrachtschip Goslar. Vanaf hier is het niet ver lopen naar de Kleine Waterstraat naar het statige Fort Zeelandia. dat nu een museum is, maar een pittige geschiedenis kent. De officierswoningen en het standbeeld van Wilhemina dat door twee kanonnen wordt geflankeerd is ook een bezoekje waard. Net als de houten kathedraal, dit mooie bouwwerk is het hoogste houten gebouw van het Caribisch gebied.

  De volgende dag rijden we met de bus naar Domburg, een Javaans dorpje met een kleine markt waar je heerlijke lekkernijen kunt kopen. In de winkel erachter kun je de laatste inkopen doen voor in de jungle. Later die dag komen we aan in het resort Overbridge aan de Surinamerivier waar je nog heerlijk kunt zwemmen en kunt luieren in de hangmat.

  De volgende dag bezoeken we de nabijgelegen Jodensavanne, een voormalige woonplaats van Surinaamse joden die aan de Cassiporakreek woonden. We kunnen hier de overblijfselen van de synagoge bekijken. De ruïnes van dit gebedshuis en de graven van joden en slaven liggen mooi in de jungle tussen de bomen. In het inheemse dorpje Powakka laat iemand ons zien hoe cassavebrood gemaakt wordt. Terug in Overbridge kun je nog even een duik nemen.

  Wakker worden door brulapen op de Brownsberg

  Dag 5 Overbridge - Brownsberg, bezoek Leo en Irene-watervallen
  Dag 6 Brownsberg, bezoek Witi Kreek - Schiereiland in Brokopondomeer
  Dag 7 Schiereiland in Brokopondomeer, piranha boottocht
  Dag 8 Schiereiland in Brokopondomeer, boottocht Baboen-eiland
  Dag 9 Schiereiland in Brokopondomeer – Boven Suriname

  Brokopondomeer Suriname Djoser Vanuit Overbridge rijden we naar Brownsberg. Dit grote natuurpark is grotendeels bedekt door tropisch regenwoud. Tijdens de wandeling laat de gids ons verschillende planten zien die, een geneeskrachtige werking hebben, helpen te overleven in de jungle of waar je leuk speelgoed van kunt maken. Neem je verrekijker mee, de gids laat je ook graag mooie vlinders, gevaarlijke mieren, veel vogels en felgekleurde kikkers zien. Een bezoek aan de Leo en Irene-watervallen mag niet ontbreken. Vanaf onze accommodatie kijk je uit over het Brokopondomeer en tijdens het avondeten kun je genieten van het prachtige uitzicht.

  We verblijven drie nachten op het Brokopondomeer. Het meer is zo’n veertig jaar geleden ontstaan toen een dam werd aangelegd. Nog altijd steken veel boomstammen en takken boven het water uit als een soort bewijs dat hier ooit een ander landschap was. Ook een mooi bewijs dat het Surinaamse hardhout van goede kwaliteit is. Voordat we naar onze accommodatie op de Brownsberg gaan, nemen we een kijkje bij de  stuwdam die in de jaren '70 is gebouwd om waterenergie op te wekken.

  Per korjaal naar het gebied van de Marrons

  Dag 10 Boven-Suriname, bezoek dorp
  Dag 11 Boven-Suriname, bezoek aan kostgrondjes en kaaimannentocht
  Dag 12 Boven-Suriname - Paramaribo

  Met de bus dalen we af over de modderige weg van de Brownsberg en laden onze bagage en uitrusting in bij Atjoni voor een tocht over de Surinamerivier. In een korjaal varen we door het gebied van de Marrons. De Marrons ontvluchtten ooit met gevaar voor eigen leven de wrede slavernij op de plantages. Weglopen van de plantages was een harde strijd met het onbekende dichte regenwoud. De straffen die op het weglopen stonden waren zwaar. De weggelopen slaven verborgen zich dan ook diep in het binnenland, achter de krachtige stroomversnellingen in de rivier die sula's worden genoemd. Hier stichtten zij dorpen waar zij hun oorspronkelijke Afrikaanse cultuur grotendeels behielden. We overnachten in een dorp van de Marrons, waar we kennis maken met hun cultuur en nemen een kijkje nemen bij de kostgrondjes waar gewassen worden verbouwd.

  De volgende dag gaan we de rivier op naar de brede stroomversnelling en gaan we op zoek naar kaaimannen. Er leven in totaal vier soorten kaaimannen in Suriname en de brilkaaiman is de grootste. Die kunnen wel twee meter lang worden!

  Het schilpaddenstrand op Galibi

  Dag 13 Paramaribo – Galibi
  Dag 14 Galibi, bezoek schidpaddenstrand
  Dag 15 Galibi, bezoek Saint Laurent (Frans-Guyana) - Albina - Paramaribo

  Na ons verblijf in Boven-Suriname gaan we weer even terug naar Paramaribo waar we lekker een dagje kunnen of rondkijken in de stad. Schildpad Galibi Suriname Djoser Na een overnachting in Paramaribo reizen we naar het oosten van Suriname en stappen in Albina op een snelle korjaal die ons over de brede Marowijnerivier naar Galibi brengt. Tijdens ons verblijf in Galibi maken we kennis met de cultuur van de inheemsen Cariben. We bezoeken het dorp Langamankondre en organiseren een nachtelijk strandbezoek om de zeeschildpadden te bekijken die hier hun eieren komen leggen. We blijven twee nachten in dit bijzondere stukje Suriname en voor we terug keren naar Albina, steken we de rivier over voor een bezoekje aan Saint Laurant dat in Frans-Guyana ligt. Hoewel je duidelijk in de tropen bent, is het wel opvallend hoe Europees dit deel is.

  Fietsen door het plantagegebied van de Commewijne rivier

  Dag 16 Paramaribo, dolfijnentour
  Dag 17 Paramaribo, optionele bus of fietstour naar Nieuw Amsterdam en Peperpot
  Dag 18 Paramaribo
  Dag 19 Paramaribo - Amsterdam
  Dag 20 Aankomst Amsterdam

  We reizen terug naar Paramaribo en de laatste nachten verblijven we in een comfortabel hotel waar je een lekkere duik kunt nemen in het zwembad of heerlijk kunt relaxen in de tuin. We maken een dolfijnentour en zullen tijdens de twee uur durende tocht zeker een aantal groepen dolfijnen voorbij zien trekken.

  Een optionele fietstocht door het plantagegebied van de Commewijne-rivier is een echte aanrader. Je steekt met een bootje de rivier over en fietst over het rustige platteland. We kunnen stoppen waar we willen en een bezoek aan een van de oudste koffie plantage Peperpot is dan ook zeker een aanrader. We lunchen in een traditioneel Surinaams restaurant, een Warung genoemd.

  Met pijn in het hart nemen we afscheid van Switi Sranan. Op het vliegveld staat het KLM-vliegtuig weer klaar om ons rechtstreeks terug te brengen naar Amsterdam.

  Op reis met Djoser
  Bij onze reizen is over het algemeen geen sprake van een strak gepland reisschema. De reisdagen staan vast, maar ter plaatse wordt het programma in overleg tussen de groep en de reisbegeleiding ingevuld. De reisbegeleiding biedt de meeste dagen wel een programma aan en een aantal excursies is inbegrepen, maar je bent zeker niet verplicht hieraan deel te nemen. Houd er rekening mee dat je individuele vrijheid tijdens deze reis minder groot is dan je gewend bent. Gemiddeld bestaan de Family-groepen uit 18 personen; de maximale groepsgrootte is 26 personen.

  Vertrekdata/prijs

  Boek en reis met Djoser zekerheid Boek en reis met Djoser zekerheid

  2022

  Start - einde
  Beschikbaarheid
   
   
  Prijs
   
  Start - einde
  17 jul - 05 aug
  Beschikbaarheid
  beperkt beschikbaar
  Prijs
  € 2.595,-
  € 2.395,- (kind t/m 11 jr)
  Start - einde
  21 jul - 09 aug
  Beschikbaarheid
  Voldoende
  Prijs
  € 2.595,-
  € 2.395,- (kind t/m 11 jr)
  Start - einde
  24 jul - 12 aug

  10+

  Deze reis is voor gezinnen met kinderen vanaf 10 jaar.

  Beschikbaarheid
  Voldoende
  Prijs
  € 2.595,-
  € 2.395,- (kind t/m 11 jr)
  Start - einde
  31 jul - 19 aug
  Beschikbaarheid
  Voldoende
  Prijs
  € 2.495,-
  € 2.295,- (kind t/m 11 jr)

  Inclusief

  • Rechtstreekse vlucht met KLM
  • Alle vluchttoeslagen
  • CO2 compensatie vliegreis
  • Lokale Nederlandssprekende reisbegeleiding
  • Vervoer per eigen bus en korjaal
  • Maaltijden tijdens verblijf in Boven Suriname en Galibi t.w.v. € 125,-
  • Overnachtingen in verschillende accommodaties
  • Boottocht naar Overbridge
  • Dolfijnentour vanuit Paramaribo
  • Op zoek naar schildpadden bij Galibi
  • Excursie naar Saint Laurent (Frans-Guyana)
  • Excursie naar de indrukwekkende Joden Savanne
  • Boottocht Baboen-eiland
  • Wandeling door het inheemse dorp Powakka
  • Excursie naar de Leo en Irene-waterval
  • Wandeling door een dorpje van de Marrons

  Exclusief

  Overige maaltijden, visum, entreegelden, facultatieve excursies, fooien, persoonlijke uitgaven, verzekeringen, etc.
  Reserveringskosten € 40,- per boeking, Bijdrage SGR € 5,- per persoon en calamiteitenfonds € 2,50 per boeking.

  Landarrangement

  Voor kinderen t/m 11 jaar is de prijs exclusief internationale vluchten vanaf € 1.395,-. Voor volwassenen is de prijs vanaf € 1.595,-.

  Houd bij het boeken van een landarrangement, waarbij je zelf je vliegtickets boekt, er rekening mee dat er voor al onze reizen een minimum aantal deelnemers nodig is.

  Hotelverlenging

  Een verlenging/vervroeging van je reis mét accommodatie in Paramaribo is bij te boeken. De prijs voor een tweepersoonskamer is vanaf € 65,- per persoon per nacht.
  De genoemde prijzen zijn zonder wijzigingskosten van de vlucht en de transfer van/naar de luchthaven.

  Vluchttoeslagen (inbegrepen)

  Luchtvaartmaatschappijen berekenen naast luchthavenbelastingen, ook brandstof- en veiligheidstoeslagen. Bij Djoser zijn al deze toeslagen in de reissom inbegrepen. Bij een tussentijdse verhoging van de toeslagen door de luchtvaartmaatschappijen berekent Djoser deze kosten niet door. Je komt dus achteraf nooit voor verrassingen te staan.

  Groepssamenstelling en groepsgrootte

  Onze Familyreizen zijn speciaal samengesteld voor gezinnen met kinderen. Contact met andere gezinnen is dus zo gemaakt!

  De gezinnen kunnen verschillend zijn qua samenstelling; op onze reizen gaan zowel 1- als 2-oudergezinnen mee en ook samengestelde gezinnen. Omdat juist de leeftijd van de kinderen heel bepalend kan zijn voor de reis, is een aantal vertrekdata speciaal voor reizen met kinderen vanaf 10 en 16 jaar. Op de andere reizen zijn kinderen van alle leeftijden welkom, maar de minimum leeftijd is 6 jaar en de maximale leeftijd is 20 jaar. Is een kind jonger dan 6 jaar of ouder dan 20, overleg dan voor boeking met Djoser. Je vindt de beschikbaarheid en de leeftijden van de kinderen van reeds geboekte families bij de reisdata.  

  Het minimum aantal deelnemers op alle Familyreizen is 10 (3 gezinnen), het maximum aantal personen is 26.

  Nog bedenktijd nodig? Dan kun je tot een paar maanden voor vertrek een optie op een reis nemen. Zo’n voorlopige reservering is gratis en is 5 dagen geldig. De optie wordt automatisch omgezet in een definitieve of aanvraagboeking, tenzij je deze tijdig zelf bevestigt of annuleert. Het is helaas niet mogelijk om een optie te nemen op een reis waar nog maar een aantal plaatsen beschikbaar zijn.

  Praktische informatie

  Accommodatie

  In Paramaribo verblijven we in het Eco Resort Inn met een prachtige tuin met zwembad. Het hotel ligt even buiten het centrum, maar met een korte wandeling zijn de winkels en boulevards binnen handbereik.

  De overnachtingen in het binnenland (Boven Suriname en Galibi) zijn in zeer eenvoudige, in lokale stijl gebouwde groepsaccommodaties, zoals in Brownsberg. Daarnaast verblijven we, bijvoorbeeld in Boven-Suriname in tweepersoons hutten, waarbij je het sanitair deelt met de medereisgenoten. Alle accommodaties in het binnenland zijn zeer eenvoudig en geven je het gevoel dat je midden in de jungle verblijft. Verwacht dus geen luxe.

  De accommodatie in onder andere Brownsberg is in het beheer van Stinasu, een natuurbeschermingsorganisatie die zich naast natuurbehoud bezig houdt met voorlichting aan de Surinaamse gemeenschap. Deze accommodatie ligt dan ook op bijzonder mooie plekken middenin de natuur en dat maakt het verblijf hier uniek. De omgeving is prachtig, maar houd er wel rekening mee dat de accommodatie basic is, en niet altijd goed onderhouden.

  Bekijk hotelreviews op Tripadvisor

  Paramaribo Eco Resort Inn
  Overbridge Overbridge River Lodge

  Deze selectie geeft een goed beeld van de hotels waar we op deze reis verblijven.

  Vliegreis

  KLM

  Het meest voorkomende vluchtschema staat hieronder. Je kan ook het schema per vertrekdatum bekijken. Vliegtijden en -maatschappijen zijn onder voorbehoud van wijzigingen.

  Kies vertrekdatum:

  • Vlucht met

   KLM

   Traject

   Amsterdam - Paramaribo

   Vertrek

   11:15

   Aankomst

   15:15

  • Vlucht met

   KLM

   Traject

   Paramaribo - Amsterdam

   Vertrek

   17:55

   Aankomst

   07:50*

  * aankomst volgende dag


  In Suriname is het in de zomer 5 uur vroeger dan bij ons.

  KLM, Nederlands nationale trots, bestaat al meer dan 100 jaar en is hiermee de oudste luchtvaartmaatschappij ter wereld. De vloot is hypermodern. Zo zijn de Boeing 787-9 en 10  voorzien van de laatste technische hoogstandjes, zoals speciale moodlighting. De nieuwste generatie luchtfiltersystemen zorgt ervoor dat je minder vermoeid aankomt op de bestemming. Bovendien stoten deze nieuwe vliegtuigen minder broeikasgassen uit. Aan boord ontbreekt het je aan niets. Op elke vlucht word je voorzien van een snack en een drankje en op intercontinentale vluchten krijg je uiteraard een warme maaltijd. Voor de kids onder ons kunnen speciale kindermaaltijden vooraf gereserveerd worden. Door het persoonlijk in-flight entertainment systeem, dat op intercontinentale vluchten aangeboden wordt, voorzien van talloze films, series en games, zullen zowel kinderen als ouders zich zeker niet vervelen. Wil je tijdens de vlucht extra beenruimte, dan kun je tegen bijbetaling upgraden naar 'economy comfort'.

  Djoser compenseert de CO2-uitstoot van je vlucht

  Reizen is verrijkend, maar laat ook zijn sporen achter in de vorm van broeikasgassen, waaronder CO2. Door de CO2-uitstoot van de vlucht te compenseren kan ergens anders ter wereld dezelfde hoeveelheid CO2 worden voorkomen, want de vliegreis naar je bestemming is veruit het meest belastend voor ons milieu. Samen met de Southpole Group, de wereldmarktleider in het uitvoeren van CO2-reductie projecten, en de ANVR hebben we gekozen voor verschillende projecten in Thailand en Indonesië.

  Met CO2-compensatie doen we dus iets terug voor het klimaat én voor de lokale bevolking. Djoser compenseert alle vluchten van de Djoserreizigers en ook de vliegreizen van haar medewerkers.

  Landarrangement

  Voor kinderen t/m 11 jaar is de prijs exclusief internationale vluchten vanaf € 1.395,-. Voor volwassenen is de prijs vanaf € 1.595,-.

  Houd bij het boeken van een landarrangement, waarbij je zelf je vliegtickets boekt, er rekening mee dat er voor al onze reizen een minimum aantal deelnemers nodig is.

  Vervoer

  Tijdens de reis door Suriname maken wij gebruik van onze eigen bus. Houd er rekening mee, dat de wegen in Suriname niet overal geasfalteerd zijn. Omdat we gebruik maken van eigen bussen, kunnen we stoppen waar en wanneer we willen. 

  We maken ook gebruik van een korjaal. Dit is een met de hand uitgeholde boomstam waar we tijdens deze reis gebruik van maken.

  Bij de reis inbegrepen

  • Rechtstreekse vlucht met KLM
  • Alle vluchttoeslagen
  • CO2 compensatie vliegreis
  • Lokale Nederlandssprekende reisbegeleiding
  • Vervoer per eigen bus en korjaal
  • Maaltijden tijdens verblijf in Boven Suriname en Galibi t.w.v. € 125,-
  • Overnachtingen in verschillende accommodaties
  • Boottocht naar Overbridge
  • Dolfijnentour vanuit Paramaribo
  • Op zoek naar schildpadden bij Galibi
  • Excursie naar Saint Laurent (Frans-Guyana)
  • Excursie naar de indrukwekkende Joden Savanne
  • Boottocht Baboen-eiland
  • Wandeling door het inheemse dorp Powakka
  • Excursie naar de Leo en Irene-waterval
  • Wandeling door een dorpje van de Marrons

  Excursies

  Bij Djoser bepaal je zelf welke bezienswaardigheden je de moeite waard vindt om te bezoeken. Tijdens een stadswandeling kun je voor een hapje en een drankje neerstrijken bij de Waterkant en het dagelijks leven gade te slaan. Een fietstocht over het platteland of per boot de Suriname rivier oversteken is zeker de moeite waard. In de meeste gevallen kun je zelf of met groepsgenoten, al dan niet met hulp van onze reisbegeleiding, er te voet of met lokaal vervoer erop uit trekken. Toegangsgelden zijn dan ook niet bij de reissom inbegrepen, zodat je alle vrijheid hebt om je eigen plan te trekken.

  Sommige bezienswaardigheden mag je niet missen, zijn slecht bereikbaar of liggen 'en route' naar onze volgende overnachtingsplaats. Dergelijke excursies zijn bij Djoser in het programma opgenomen. Ook bij excursies die bij het programma inbegrepen zijn, geldt dat het entreegeld exclusief is.
   
  Tijdens deze reis door Suriname zijn de onderstaande excursies (excl entreegelden) in het reisprogramma inbegrepen:

  • Stadswandeling door Paramaribo, we bezoeken hier het historisch gedeelte van de stad.
  • Het binnenland, het entree voor Overbridge, Brownsberg, Brokopondo stuwmeer en Boven Suriname.
  • We brengen een bezoek aan de Leo en Irene-watervallen
  • Bezoek Jodensavanne, Powakka
  • Bezoek Witi Kreek
  • Boottocht Baboen-eiland
  • optionele fietstocht naar Commewijne 


  Ter plaatse worden er nog meer excursies aangeboden door de reisbegeleider zoals bijvoorbeeld:  

  • Met de boot varen we naar Jodensavanne, een ruïne van een Joodse synagoge.
  • optionele fietstocht naar Commewijne en bezoek de oudste plantage Peperpot
  • Breng een bezoek aan het Fort Zeelandia
  • Of ga naar de palmentuin
  • Ook de lokale markt is een echte aanrader

  Reisdocumenten

  • E-ticket. Meer informatie over de vlucht ontvang je ongeveer 2 weken voor vertrek.
  • Eigen internationale reispas voor alle reizigers (volwassenen en kinderen) die bij aankomst in Suriname nog minimaal 6 maanden geldig is.
  • Toeristenkaart: de toeristenkaart is verkrijgbaar gedurende de openingstijden bij de incheckbalie van KLM/SLM ter hoogte van de check-in balie 28-31 in hal 3 de kosten zijn € 30 p.p. of bij aankomst op de luchthaven van J A Pengel, dit is echter niet aan te raden ivm de lange wachtrijen (let op, het kan hier ook alleen contant in euro's of dollars). U ontvangt de toeristenkaart op vertoon van uw retourticket. De toeristenkaart is geldig voor 90 dagen en kan voor één binnenkomst gebruikt worden. Reizigers met een andere nationaliteit dienen zelf na te gaan wat de voorwaarden zijn.


  Indien een minderjarige met de ouder(s)/voogd(es) reist, dient bij de aankoop van een toeristenkaart ook nog een officieel document te worden overgelegd waaruit ouderschap/voogdijschap en wettig gezag blijkt. Voorbeelden van officiële documenten die hiervoor kunnen worden gebruikt: een uittreksel v/d Gemeente, een geboorteakte - niet ouder dan 6 maanden - , een kopie van het trouwboekje, etc. Meer informatie hierover vindt u op uw "Mijn Djoser" pagina onder reisdocumenten.

  Geldzaken

  In Suriname wordt er betaald met de Surinaamse dollar. Kijk voor de actuele koersen op oanda.com.

  Geld afhalen: uitsluitend mogelijk in Paramaribo
  Contant: euro’s.
  Creditcards: worden in Paramaribo geaccepteerd. Je kunt met Visa en Mastercard bij banken euro’s pinnen.

  Als richtbedrag voor uitgaven die niet bij de reissom zijn inbegrepen, zoals maaltijden, entreegelden, facultatieve excursies en persoonlijke uitgaven geldt minimaal € 175,- per persoon per week.

  Het is gebruikelijk om fooien te geven voor verleende diensten. Om te voorkomen dat je steeds fooien uit moet delen, wordt aan het begin van de reis een fooienpot ingesteld, waaruit de (gezamenlijke) tips aan de chauffeurs, gidsen, hotelpersoneel e.d. worden betaald.

  Maaltijden

  De maaltijden tijdens het verblijf in Boven Suriname en Galibi t.w.v. € 125,- zijn bij de prijs inbegrepen. Onze eigen kokkin zal met de groep meereizen en heerlijke Surinaamse maaltijden bereiden.

  Surinaamse Roti restaurantjes hebben inmiddels in Nederland vaste voet aan de grond gekregen. Doorsnee Surinaamse gerechten bestaan echter voornamelijk uit rijst geserveerd met kip of vis. Veelal worden deze gerechten begeleid met lokale bladgroenten of kool.

  Fruit is in Suriname overal verkrijgbaar. Mango’s, bananen, passievruchten (markoesa) en citrusvruchten zoals reusachtige pompelmoezen worden overal op straat verkocht. Lekkere snacks zijn bakbananen met pindasaus of teloh, als frites gebakken cassave.

  Naast verschillende verse vruchtensappen vind je in Suriname de bekende frisdrankmerken als Coca Cola, Sprite en Fanta. In sommige gevallen wordt dit vanuit het flesje overgeheveld naar een plastic zak. Mineraalwater, afkomstig uit bronnen uit het Amazonebekken, is in de meeste winkels te koop. Populair is het onder andere in liter flessen verkrijgbare Parbobier. Borgoe, een lokale bruine rum vormt een goede begeleider van een kopje koffie in de avonduren.
   

  Gezondheid

  Voor deze reis wordt aangeraden:

  • Vaccinaties tegen DTP, hepatitis A en gele koorts
  • Malariatabletten 


  Je dient het gele vaccinatieboekje mee te nemen, waarin staat dat je ingeënt bent tegen gele koorts.

  Voor vaccinaties werkt Djoser samen met Thuisvaccinatie.nl. Het is de grootste landelijke organisatie voor reisvaccinaties aan huis. De deskundige artsen komen bij je langs wanneer het jou uitkomt. Ook ‘s avonds en in het weekend of op het werk. En sturen (indien mogelijk) de rekening rechtstreeks naar de zorgverzekeraar. De tarieven zijn vergelijkbaar met andere vaccinatie instellingen. Je kunt gemakkelijk online een afspraak maken. Voor een advies per land kun je ook de website raadplegen van het Landelijk Coördinatiecentrum Reizigersadvisering lcr.nl of itg.be.

  Logo ThuisVaccinatie.nl


  Reizen en Covid-19

  We kunnen naar steeds meer landen veilig en verantwoord op reis. Uiteraard voeren we reizen uit naar landen met een groen of geel reisadvies, maar ook zijn reizen naar een aantal landen met een oranje reisadvies mogelijk. Een overzicht van landen waar je nu met Djoser naar toe kan vind je hier. Voor actuele informatie over inreisbeperkingen en voorwaarden adviseren wij je de website met de reisadviezen van het Ministerie van Buitenlandse Zaken te raadplegen. Om deel te kunnen nemen aan een Djoserreis moet je volledig gevaccineerd zijn, voor de veiligheid en een soepel verloop van de reis.

  Uiteraard hebben we frequent contact met onze agentschappen. Hierdoor zijn we goed op de hoogte van de lokale omstandigheden en regels. Houd er rekening mee dat lokale regelgeving aan verandering onderhevig kan zijn. Na boeking houden wij je over deze regels en voorwaarden via "Mijn Djoser" op de hoogte.

  Met onze lokale vertegenwoordiger, onze 24/7 bereikbaarheid/bijstand én de aanwezigheid van een reisbegeleider, reis je met Djoser met een gerust gevoel.

  Hotelverlenging

  Een verlenging/vervroeging van je reis mét accommodatie in Paramaribo is bij te boeken. De prijs voor een tweepersoonskamer is vanaf € 65,- per persoon per nacht.
  De genoemde prijzen zijn zonder wijzigingskosten van de vlucht en de transfer van/naar de luchthaven.

  Klimaat en geografie

  Suriname ligt even ten noorden van de evenaar en heeft derhalve een tropisch klimaat. Dit betekent dat het in grote delen van het land het gehele jaar door warm is met dagtemperaturen tussen 30º en 35º C. 's Nachts koelt het af tot ongeveer 16 à 18º C. De regentijd valt in de periode van begin december tot en met eind januari en in de periode van eind april tot half augustus. In het regenseizoen kan je rekenen op hevige korte buien en bewolkt weer. De droge tijd beslaat de rest van het jaar. Het wordt in deze tijd overdag echter nooit koeler dan 24º C.

  Reisbegeleiding en gidsen

  De groep wordt begeleid door een enthousiaste, lokale Nederlandssprekende reisbegeleider. Hij of zij wacht je bij aankomst op de luchthaven in Paramaribo op en gaat met de groep mee het binnenland in. In Galibi maken we gebruik van de diensten van een lokale inheemse gids. 

  We maken dus gebruik van een lokale reisbegeleider. Dat heeft als voordeel dat deze veel meer over het land, de natuur, de gewoontes en over het dagelijkse leven kan vertellen. Ze weten wat er leeft in de jungle, waar dieren te spotten zijn en laten je kennis maken met de lokale bevolking. De reisbegeleiding verschaft zoveel mogelijk praktische informatie over de reis, de route en de andersoortige activiteiten tijdens rustdagen.

  Veelgestelde vragen

  Waarom met Djoser Family naar Suriname?

  De reizen met Djoser Family zijn speciaal ontwikkeld voor gezinnen. De reis naar Suriname is perfect voor kinderen. De Surinaamse bevolking is vriendelijk en vaak Nederlandssprekend, het klimaat is heerlijk en de ongerepte jungle is een echt avontuur! Tevens wordt de reis begeleid door een ervaren reisbegeleider die affiniteit met kinderen heeft, wat onze Family reizen een belangrijke meerwaarde geeft.

  Wat is de zwaarte van deze Family reis?

  De gemiddelde reisduur is relatief lang omdat veel wegen niet geasfalteerd zijn. We maken echter gebruik van onze eigen bus, dus we kunnen stoppen waar en wanneer we willen. In Paramaribo verblijf je in een comfortabel hotel, maar houd in het binnenland rekening met eenvoudige accommodatie.

  Welk weertype kan ik verwachten tijdens deze reis?

  Suriname heeft een tropisch klimaat. Tijdens onze zomer is het regenseizoen in Suriname, dit houdt in dat er korte en hevige regenbuien kunnen vallen, maar de temperatuur zal waarschijnlijk overdag niet onder de 24 graden komen. 's Nachts kan het afkoelen tot zo'n 16 graden.

  Hebben we een visum nodig?

  Voor Suriname dien je in het bezit te zijn van een paspoort dat bij vertrek uit Suriname nog een half jaar geldig is. Daarnaast heb je een visum in de vorm van een toeristenkaart nodig voor Suriname. Deze kun je op Schiphol halen bij de incheckbalie van KLM/SLM ter hoogte van incheckbalie 28 t/m 31 in vertrekhal 3 en ontvang je op vertoon van je retourticket. Een toeristenkaart kost €30 en kun je alleen contant betalen. Je kunt de toeristenkaart eventueel ook verkrijgen bij aankomst in Suriname op luchthaven J.A. Pengel. Hier zijn echter vaak lange wachtrijen voor het verkrijgen van de toeristenkaart. Ook hier kun je alleen contant betalen in dollars of euro's.

  Hoe wordt een familie met een oneven aantal personen ingedeeld?

  Reis je met een familie van 3 personen, dan verblijf je met je gezin op één kamer. In sommige accommodaties kan het zijn dat er in dit geval een bed bijgezet wordt in een tweepersoonskamer. Voor een gezin dat bestaat uit 4 of 5 personen reserveren we 2 kamers, waar mogelijk aan elkaar grenzend. In de meeste gevallen is ook mogelijk een éénpersoonskamer te reserveren.

  Hebben de hotels op deze reis een zwembad?

  Het hotel in Paramaribo beschikt over een mooie binnentuin met zwembad. In Overbridge kun je een duik nemen in de rivier.

  Is er Wifi aanwezig op deze reis?

  In Paramaribo en Overbridge is er Wifi aanwezig.
   

  Gelden er bijzondere kledingvoorschriften voor deze reis?

  Er zijn voor deze reis geen speciale kledingvoorschriften, maar we raden aan om vooral luchtige katoenen kleding mee te nemen. Tevens komen stevige, dichte schoenen waar u goed op kunt lopen van pas.

  We hebben geboekt! En nu?

  Zodra je een reis hebt geboekt, ontvangt de hoofdboeker hiervan een bevestiging per e-mail. Tevens ontvangt deze de inloggegevens voor de Mijn Djoser pagina. In je Mijn Djoser kan je de persoonsgegevens (tot 6 weken voor vertrek) aanpassen en vind je alle informatie over de reis.

  Wat mag ik absoluut niet vergeten voor deze reis- bagage tips?
  Wij adviseren u om niet meer dan ongeveer 15 kilo bagage mee te nemen in een rugzak, een roltas of weekendtas. Het is niet mogelijk een harde koffer mee te nemen op deze reis ivm het vervoer. Tijdens de jungletocht laat u een deel van de bagage in het hotel in Paramaribo achter, omdat u slechts beperkt bagage mee kunt nemen. Dit heeft te maken met het maximum toegestane gewicht tijdens het vervoer per korjaal (traditionele boot). Neem daarom voor het binnenland (10 dagen) een kleinere rugzak of reistas/weekendtas + dagrugzak mee op reis. We raden u tevens aan om een waterdichte hoes of plasticzakken mee te nemen zodat de spullen die droog moeten blijven, beschermd zijn tegen het water van de rivieren.
   
  Denk bij het inpakken van uw bagage aan de volgende zaken:
   
  -Dagrugzakje
  -Kopie paspoort
  -Luchtige katoenen kleding voor overdag
  -Trui/sweater of fleecejack 
  -Lange broek voor in de jungle
  -Standaard reisapotheek
  -Badslippers 
  -Regenjack/poncho
  -Zaklamp
  -Zwemkleding
  -Verrekijker
  -Muggenmelk (met deet) 
  -Schoenen met goed profiel
  -Handdoeken
  -Klamboe is niet nodig
   
  U kunt uw kleding tegen een vergoeding in het binnenland laten wassen (op Boven Suriname en stuwmeer). Het advies is dan ook om ongeveer 10 kilo bagage mee te nemen naar het binnenland. Bij aankomst in Paramaribo ontvangt u een paklijst van uw lokale gids, zodat u weet wat u mee kunt nemen. In het binnenland worden we vervoerd met een korjaal.
   
  De netspanning in Suriname is over het algemeen 110 volt, de grotere hotels hebben wel vaak gewoon 220 volt net als in Nederland.  Neem dan ook voor deze reis een wereldstekker meer, overal zijn de stopcontacten weer anders.

  Tevens is het handig om wat contante euro's mee te nemen omdat het in Suriname alleen in Paramaribo mogelijk is om te pinnen. De euro's kun je dan eventueel wisselen. Wel kun je bij veel banken geld opnemen met Visa of Mastercard. 

  Djoser Foto's en Video

  Djoser reviews

  10,0
  • Wat een geweldige reis hebben wij achter de rug. Onze gids Kenneth wist veel van alle dieren en planten in het wild wat de tocht naar het binnenland nog specialer maakte. Onze groep was leuk en alle kinderen hebben veel plezier beleefd met elkaar.

   Bekijk alle reviews
   Go to top