Bekijk de Sri Lanka & Malediven, 21 dagen van Djoser

Sri Lanka & Malediven 21 dagen

De perfecte combinatie tussen cultuur, natuur & parelwitte stranden

Vanaf € 4.295,- Bijkomende kosten € 26,25 p.p. (o.b.v. 2 personen)

Het gevarieerde Sri Lanka is de ideale bestemming voor een complete vakantie voor het gezin. Het eiland heeft een brede kustlijn met brede zandstranden en helderblauw water waar je uitstekend kan duiken en snorkelen. Ontmoet de vriendelijke bewoners van het eiland en bekijk indrukwekkende tempels van Singalese koninkrijken uit lang vervlogen tijden. Het koloniaal verleden kom je tegen tussen de theeplantages en langs de kust bij VOC-forten. Speur naar wilde dieren tijdens een safari in de jungle van het nationale park Udawalawe of in Yala nationaal park. We sluiten deze reis af op een prachtig tropisch eiland van de Malediven.

Daarom Djoser

 • Nederlandse reisbegeleider in Sri Lanka
 • Heerlijke stranden met prachtige duik- en snorkelmogelijkheden
 • Fietsen door de oude Singalese koningsstad Polonnaruwa
 • Bezoek UNESCO-Werelderfgoed sites: Sigiriya. Polonnaruwa, Dambulla en Kandy
 • Spectaculaire treinrit naar Nuwara Eliya
 • Bezoek olifantenopvangcentrum
 • Bijzondere overnachting in een campsite bij Udawalawe NP
 • Olifanten spotten tijdens een safari in Udawalawe en Yala NP
 • Bezoek aan Galle
 • Hotels met zwembad inclusief ontbijt
 • Ontspannen verblijf op basis van vol pension in een luxe resort op de Malediven
 • Voordelig overnachten en parkeren bij Schiphol

Route en kaart

Routekaart Sri Lanka & Malediven, 21 dagen
 1. Amsterdam - Colombo
 2. aankomst Colombo - Negombo
 3. Negombo - Sigiriya - Polonnaruwa (Giritale)
 4. Polonnaruwa, excursie Hiriwaduna (optioneel)
 5. Polonnaruwa - fietstocht - Trincomalee
 6. Trincomalee, optionele excursie Pigeon Island
 7. Trincomalee
 8. Trincomalee - Dambulla - Matale - Kandy
 9. Kandy
 10. Kandy - trein naar Nuwara Eliya
 11. Nuwara Eliya, optionele wandeling Horton Plains
 12. Nuwara Eliya - Udawalawe nationaal park, overnachting luxe safarikamp
 13. Udawalawe NP, optionele jeepsafari
 14. Udawalawe NP - Tissamaharama, optionele jeepsafari Yala nationaal park
 15. Tissamaharama - Ahangama
 16. Ahangama, excursie Galle
 17. Ahangama - schildpaddenopvang - Colombo - vlucht naar Malediven
 18. Malediven
 19. Malediven
 20. Malediven - Amsterdam
 21. aankomst Amsterdam

Reisbeschrijving

Het paradijselijke eiland Sri Lanka heeft veel avontuurlijks te bieden: spannende ruïnesteden, een rijk koloniaal erfgoed en mooie nationale parken, waar je in een jeep op zoek kunt gaan naar wilde olifanten en luipaarden. Het eiland heeft ook kleurrijke tempels, theeplantages en je kunt er een ritje maken in een van de vele tuktuks. We sluiten deze reis af in een luxe resort op de Malediven, met een heerlijk wit zandstrand, waar je uitstekend kunt duiken en snorkelen.

Visserstad Negombo en koningsstad Polonnaruwa

Dag 1 Amsterdam - Colombo
Dag 2 aankomst Colombo - Negombo
Dag 3 Negombo - Sigiriya - Polonnaruwa (Giritale)
Dag 4 Polonnaruwa, excursie Hiriwaduna (optioneel)
Dag 5 Polonnaruwa - fietstocht - Trincomalee

Bij aankomst in Colombo rijden we direct met onze airconditioned bus door naar het vissersstadje Negombo, gelegen aan de kust. Niet getreurd, want later in de reis brengen we nog een bezoek aan Colombo. In Negombo herinneren de ruïnes van een oud fort en een Nederlandse kerk je aan de Nederlandse Gouden Eeuw. Vanaf de brede zandstranden - pas op voor de hoge golven! - heb je een mooi uitzicht over de lagune, waar kleurrijke vissersbootjes dobberen. Singalese vrouwen verkopen de zojuist gevangen vis direct op de lokale markt, terwijl kinderen cricket spelen op het strand. Misschien mogen we wel een partijtje meespelen. In de tijd van de VOC werden kruiden als kaneel vervoerd over de Dutch Canals. Nu kun je hier een boottocht maken en wie weet spot je hier wel een varaan. Onderweg naar Polonnaruwa maken we een stop in Sigiriya. Hier bouwde koning Kassapa zijn verborgen koninkrijk op een hoge rots, de leeuwen rots. Het is een flinke klim, maar eenmaal boven heb je een prachtig uitzicht.

Polonnaruwa Boeddhabeeld Sri Lanka Djoser Vanuit Polonnaruwa kun je een uitstapje maken naar Hiriwaduna, een typisch Sri Lankaans dorp. Je mag natuurlijk ook blijven luieren in de rustige en koele hoteltuin met mooie vogels of weer een verfrissende duik nemen. De volgende dag gaan we de antieke koningsstad Polonnaruwa bekijken, in de 10e eeuw de hoofdstad van het land. De fiets is hier het ideale vervoermiddel om de ruïnes te verkennen, die verspreid liggen in een landelijke omgeving. Natuurlijk kun je ook een tuktuk nemen; wel eerst even onderhandelen over de prijs. De stad ligt prachtig aan één van de grootste ‘tanks’, kunstmatig aangelegde meren, van Sri Lanka. Deze tanks uit de 12e eeuw zijn vrij ondiepe waterreservoirs, waarmee de moessonregen worden opgevangen en als irrigatieopslag wordt gebruikt. Tevens zijn zij broedplaatsen voor vele vogelsoorten. Op de beroemdste plaats van Polonnaruwa, Gal Vihara, bevinden zich vier enorme boeddhabeelden, één liggende, twee zittende en één staande. In Polonnaruwa zie je verder nog de resten van de vroegere boeddhistische universiteit.

Goudgele stranden en snorkelen in Trincomalee

Dag 6 Trincomalee, optionele excursie Pigeon Island
Dag 7 Trincomalee

strand sri lankaOp een schiereiland aan de noordkust van Sri Lanka ligt Trincomalee, een relaxte havenstad. De baai is de op vier na grootste natuurlijke haven ter wereld, die werd bewaakt door het grootste Nederlandse fort van Sri Lanka. Een bezoekje aan Fort Frederick is dan ook zeer de moeite waard. In dit fort is een belangrijke hindoe tempel, dit is dus een andere soort tempel dan de boeddhistische tempels die we al hebben gezien, hier zijn bijvoorbeeld veel beelden van goden te vinden. Ook op straat merk je het hindoeïsme, er lopen namelijk koeien los op straat, want volgens dit geloof is de koe heilig. In Trincomalee kun je ook genieten van mooie goudgele zandstranden. Je kunt hier uitstekend zwemmen en snorkelen, hier heb je kans om schilpadden of zelfs kleine haaien te zien. Dit is ook het geval bij het onbewoonde Pigeon Island, waar je per boot naar toe kunt varen. Trincomalee is bovendien de uitvalsbasis om dolfijnen te spotten. Van juni tot september komen hier veel potvissen en blauwe vinvissen voor de kust.

Rotstempels van Dambulla en cultureel Kandy

Dag 8 Trincomalee - Dambulla - Matale -  Kandy
Dag 9 Kandy

Onderweg naar Kandy stoppen we bij de rotstempels van Dambulla, waar rijen boeddhabeelden opgesteld staan in hoog in de rotswand uitgehouwen ruimtes. Als je de klim waagt, vergeet dan niet af en toe te stoppen om te genieten van het mooie uitzicht en de spelende apen. Via specerijentuinen, waar kruidnagel, peper en nootmuskaat worden verbouwd en verwerkt, bereiken we Kandy. Tijdens een bezoek aan zo’n 'spicegarden' kun je een idee krijgen van de groei en verwerkingsproces van een groot aantal kruiden.

De culturele hoofdstad, Kandy, is na Colombo de grootste stad van Sri Lanka en ligt rond een groot meer op een hoogte van 500 meter, waardoor het er altijd, ook in de zomer, aangenaam van temperatuur is. Dit is een leuke stad om te verkennen, huur een bootje bij het meer, bezoek de botanische tuinen of pas een sari, een traditioneel kostuum, in een van de sari-winkels. Een paar keer per dag vindt in de Dalada Maligawatempel, wat makkelijker de 'Tempel van de Tand' genoemd, een ceremonie plaats, waarbij een tand van Boeddha centraal staat. De linker bovenhoektand van Boeddha is hier de voornaamste boeddhistische relikwie van Sri Lanka. In de avond kun je een spectaculaire dansvoorstelling bijwonen. De grote botanische tuin van Kandy bevat enkele zeer zeldzame planten en bloemensoorten. Zo staat er een boom met een kruin van meer dan 40 meter omtrek!

Een onvergetelijke treinreis door de theeplantages van Ceylon

Dag 10 Kandy - trein naar Nuwara Eliya
Dag 11 Nuwara Eliya, optionele wandeling Horton Plains

Theeplukker Thee plantage Sri Lanka Djoser Een groot deel van de route van Kandy naar Nuwara Eliya leggen we per trein af. Vanuit de trein richting de hooglanden zie je groene theeplantages, waar pluksters werken in kleurrijke kleding en met manden op de rug. In de trein kun je kennis maken met de lokale bevolking, die graag alles van je wil weten. Misschien leuk om foto’s van thuis en van school mee te nemen. In het plantagegebied kun je een theeplantage bezoeken en natuurlijk echte Ceylonthee kopen. Langzaam draait de trein omhoog door enorme theevelden naar Nanuoya, een station een aantal kilometer voor Nuwara Eliya.

Bij aankomst wordt duidelijk waarom Nuwara Eliya ook wel 'little England' wordt genoemd; de gebouwen in het centrum zorgen voor een typisch Engelse sfeer, waarvan het rood geschilderde postkantoor het beste voorbeeld is, je kunt hier genieten van een heerlijke high tea. Het ligt op ruim 2000 meter en dat is te merken: het is er 's avonds, ook in de zomer, fris. Vergeet niet om een jas mee te nemen. In de buurt kan je pony rijden of een mooie wandeling maken over de Horton Plains. Dit is een uitdaging. Je loopt eerst een tijd over een soort heide, dan door een bos en vervolgens naar een afgrond van ongeveer 700 meter. Deze hoogvlakte eindigt abrupt bij World’s End, waar je langs een steile rotswand loodrecht naar beneden kijkt. Vandaar af heb je een fantastisch uitzicht over het laagland van Sri Lanka.

Olifanten en andere wilde dieren in Udawalawe nationaal park

Dag 12 Nuwara Eliya - Udawalawe nationaal park
Dag 13 Udawalawe NP, optionele jeepsafari
Dag 14 Udawalawe NP - Tissamaharama, optionele jeepsafari Yala nationaal park

Olifanten Udawalawe Nationaal Park DjoserWe komen aan in het indrukwekkende Udawalawe Nationaal Park waar we twee nachten verblijven in een mooi safarikamp. Hier kun je een spannende jeepsafari maken en ga je op zoek naar olifanten, wilde zwijnen, krokodillen, apen en vogels.

Hierna brengen we een bezoek aan het Yala nationaal park. De mensen hier geloven dat aan de rand van dit park de god Kataragama zijn eerste vrouw Valli Amma ontmoette. Het Yala nationaal park is een van de eerste en een van de grootste nationale parken van Sri Lanka. Er komen hier luipaarden voor, maar die zijn moeilijk te spotten dus daar heb je een beetje geluk voor nodig.

Ahangama: belangrijke kustplaats van de VOC

Dag 15 Tissamaharama - Ahangama
Dag 16 Ahangama, excursie Galle

In Ahangama kunnen we heerlijk bij komen van alle indrukken. Kinderen kunnen zich op het vlakke strand uitleven met  zand en water. Hier zul je zeker de paalvissers van Sri Lanka tegenkomen. Vanuit Ahangama maken we een excursie naar Galle. Ooit een belangrijke vesting van de VOC en ook nu nog doen zeeschepen de haven aan om thee of tonijn te laden. Het enorme oude Hollandse fort, dat in 1663 werd gebouwd, ligt in bijna originele staat aan de ingang van de baai van Galle. Binnen de dikke muren lijkt de sfeer in meer dan driehonderd jaar niet veranderd. Het enorme bouwwerk, eigenlijk meer een dorp, geeft een goed idee van de macht van de VOC in die periode. Nederlandse namen als Grote Kerk, Leynbaan Straat, Utrecht-Bastion, Akersloot-Bastion en Clippenberg Bastion herinneren aan de tijd dat er een levendige kruiden en specerijenhandel tussen Ceylon en Nederland gevoerd werd. Tegenwoordig is Galle mooi gerestaureerd en kun je hier terwijl je het oude stadje bekijkt ook goed shoppen voor souvenirs en een terrasje pakken.

Paradijs in de Indische oceaan: de Malediven

Dag 17 Ahangama - bezoek schildpaddenopvang - Colombo - vlucht naar Malediven
Dag 18 Malediven
Dag 19 Malediven
Dag 20 Malediven - Amsterdam
Dag 21 aankomst Amsterdam

Na Ahangama rijden we naar Colombo. Onderweg maken we een stop bij een schildpaddenopvang. Hier beschermen ze de eieren die op het strand worden gelegd tegen dieren en stropers, en verzorgen ze gewonde schilpadden. De stad Colombo, met een miljoen inwoners veruit de grootste stad van Sri Lanka, heeft een modern en een oud deel. De Sri Lankaanse hoofdstad is in de 15e eeuw gesticht door de Portugezen en vormt een kleurrijke mengeling van koloniale gebouwen en moderne architectuur. In de drukke bazaarwijk Pettah waan je je in een andere wereld en kijk je je ogen uit. De smalle straatjes hebben ieder hun eigen specialiteit: van fruit tot specerijen en van elektronica tot juwelen. In de overvolle winkeltjes kun je de laatste souvenirs kopen en als je moe bent houd je een tuktuk aan.

We laten het prachtige Sri Lanka achter ons en nemen een vlucht van Colombo naar Malé, het hoofdeiland van de Malediven. Vanuit de lucht zie je eigenlijk hoe vol het eiland gebouwd is! Dit is overigens het enige eiland waar zo veel mensen wonen, want direct na aankomst op de luchthaven stappen we in een speedboot en worden we naar een idyllisch eiland gebracht waar we de laatste nachten van de reis verblijven. Hier is het heerlijk rustig en kun je ontspannen na een inspannende reis op Sri Lanka!

Strand Malediven Uitzicht Djoser Op de Malediven blijken alle clichés over tropische eilanden te kloppen: midden in de Indische Oceaan vind je witte stranden, wuivende palmbomen en een helderblauwe zee. We verblijven in het enige resort op Paradise Island, een eiland van 1 km lang en 230 meter breed. Het Paradise Island Resort & Spa is een luxueus viersterrenresort en beschikt over vele faciliteiten: zo is er een zwembad, een fitness center, sauna en massage, en beschikt het hotel over vier verschillende restaurants. De inbegrepen maaltijden worden geserveerd in het internationaal buffetrestaurant, waar volop keuze is tussen allerlei heerlijke gerechten. Ook is er een Italiaans en een Japans restaurant en een 24-uur à-la-carterestaurant/coffee shop. Daarnaast zijn er talloze actieve mogelijkheden als wandelen, zwemmen, kanoën, waterskiën, zeilen, snorkelen en duiken. De spectaculaire en kleurige onderwaterwereld moet je zeker van dichtbij bekijken!

De laatste dag nemen we nog een laatste duik, voordat we weer de speedboot instappen om terug te varen naar het hoofdeiland. Vanuit Malé vliegen we weer terug naar Amsterdam.

Op reis met Djoser
Bij onze reizen is geen sprake van een strak gepland reisschema. De reisdagen staan natuurlijk vast, maar ter plaatse wordt het programma in overleg tussen de groep en de reisbegeleiding ingevuld. De reisbegeleiding biedt de meeste dagen wel een programma aan en een aantal excursies is inbegrepen, maar je bent zeker niet verplicht hieraan deel te nemen. Wie er liever zelf op uitgaat, heeft daartoe alle vrijheid. Zo leer je een land tenslotte het beste kennen. De Family-groepen bestaan gemiddeld uit 16 personen, de maximale groepsgrootte is 26 personen.

Vertrekdata 2024

Bijkomende kosten € 26,25 p.p. (o.b.v. 2 personen)

Start - einde Beschikbaarheid Prijs
Start - einde
08 jul - 28 jul
10+

Deze reis is voor gezinnen met kinderen vanaf 10 jaar.

Beschikbaarheid
beperkt beschikbaar

Leeftijd kinderen

Er is op dit moment geen groepsinformatie beschikbaar voor deze vertrekdatum.

Prijs

€ 4.295,-

€ 4.195,- (kind t/m 11 jr)

Start - einde
14 jul - 03 aug
Beschikbaarheid
2 plaatsen vrij

Leeftijd kinderen

Er is op dit moment geen groepsinformatie beschikbaar voor deze vertrekdatum.

Prijs

€ 4.295,-

€ 4.195,- (kind t/m 11 jr)

Start - einde
15 jul - 04 aug
16+

Deze reis is voor gezinnen met kinderen vanaf 16 jaar.

Beschikbaarheid
Vol

Leeftijd kinderen

Er is op dit moment geen groepsinformatie beschikbaar voor deze vertrekdatum.

Prijs

€ 3.895,-

€ 3.795,- (kind t/m 11 jr)

Start - einde
21 jul - 10 aug
10+

Deze reis is voor gezinnen met kinderen vanaf 10 jaar.

Beschikbaarheid
Vol

Leeftijd kinderen

Er is op dit moment geen groepsinformatie beschikbaar voor deze vertrekdatum.

Prijs

€ 4.495,-

€ 4.395,- (kind t/m 11 jr)

Start - einde
22 jul - 11 aug
Beschikbaarheid
Vol

Leeftijd kinderen

Er is op dit moment geen groepsinformatie beschikbaar voor deze vertrekdatum.

Prijs

€ 3.895,-

€ 3.795,- (kind t/m 11 jr)

Start - einde
28 jul - 17 aug
10+

Deze reis is voor gezinnen met kinderen vanaf 10 jaar.

Beschikbaarheid
Vol

Leeftijd kinderen

Er is op dit moment geen groepsinformatie beschikbaar voor deze vertrekdatum.

Prijs

€ 4.495,-

€ 4.395,- (kind t/m 11 jr)

Start - einde
29 jul - 18 aug
16+

Deze reis is voor gezinnen met kinderen vanaf 16 jaar.

Beschikbaarheid
Vol

Leeftijd kinderen

Er is op dit moment geen groepsinformatie beschikbaar voor deze vertrekdatum.

Prijs

€ 4.695,-

€ 4.595,- (kind t/m 11 jr)

Start - einde
04 aug - 24 aug
10+

Deze reis is voor gezinnen met kinderen vanaf 10 jaar.

Beschikbaarheid
3 plaatsen vrij

Leeftijd kinderen

Er is op dit moment geen groepsinformatie beschikbaar voor deze vertrekdatum.

Prijs

€ 4.495,-

€ 4.395,- (kind t/m 11 jr)

Start - einde
05 aug - 25 aug
Beschikbaarheid
3 plaatsen vrij

Leeftijd kinderen

Er is op dit moment geen groepsinformatie beschikbaar voor deze vertrekdatum.

Prijs

€ 4.495,-

€ 4.395,- (kind t/m 11 jr)

Inclusief

 • Alle vluchten 
 • Vluchttoeslagen
 • Vervoer per eigen bus met airconditioning
 • Spectaculaire treinrit naar Nuwara Eliya
 • Hotelovernachtingen
 • Ontbijt tijdens de hele reis
 • Twee nachten in een luxe safarikamp
 • Twee keer diner tijdens safarikamp
 • Alle maaltijden op de Malediven
 • Excursie met fietstocht naar antieke koningsstad Polonnaruwa
 • Bezoek aan de leeuwenrots Sigiriya
 • Bezoek aan de rotstempels van Dambulla
 • Excursie naar Galle
 • Bezoek aan een schildpaddenopvang
 • Alle maaltijden op de Maladieven
 • Nederlandse reisbegeleiding in Sri Lanka
 • Lokale Engelstalige gids in Sri Lanka

Exclusief

Overige maaltijden, visum, entreegelden, facultatieve excursies, fooien, persoonlijke uitgaven, verzekeringen, etc.
Reserveringskosten € 40,- per boeking. Bijdrage SGR € 5,- per persoon en calamiteitenfonds € 2,50 per boeking.

Vluchttoeslagen (inbegrepen)

Luchtvaartmaatschappijen berekenen naast luchthavenbelastingen, ook brandstof- en veiligheidstoeslagen. Bij Djoser zijn al deze toeslagen in de reissom inbegrepen.

Groepssamenstelling en groepsgrootte

Onze Familyreizen zijn speciaal samengesteld voor gezinnen met kinderen. Contact met andere gezinnen is dus zo gemaakt!

De gezinnen kunnen verschillend zijn qua samenstelling; op onze reizen gaan zowel 1- als 2-oudergezinnen mee en ook samengestelde gezinnen. Omdat juist de leeftijd van de kinderen heel bepalend kan zijn voor de reis, is een aantal vertrekdata speciaal voor reizen met kinderen vanaf 10 en 16 jaar. Op de andere reizen zijn kinderen van alle leeftijden welkom, maar de minimum leeftijd is 6 jaar en de maximale leeftijd is 20 jaar. Is een kind jonger dan 6 jaar of ouder dan 20, overleg dan voor boeking met Djoser. Je vindt de beschikbaarheid en de leeftijden van de kinderen van reeds geboekte families bij de reisdata.

Het minimum aantal deelnemers op alle Familyreizen is 10 (3 gezinnen), het maximum aantal personen is 26.

De gemiddelde groepsgrootte om de reis door te laten gaan is 8.

Nog bedenktijd nodig? Dan kun je tot een paar maanden voor vertrek een optie op een reis nemen. Zo’n voorlopige reservering is gratis en is 5 dagen geldig. De optie wordt automatisch omgezet in een definitieve of aanvraagboeking, tenzij je deze tijdig zelf bevestigt of annuleert. Het is helaas niet mogelijk om een optie te nemen op een reis waar nog maar een aantal plaatsen beschikbaar zijn.

Reviews Sri Lanka & Malediven, 21 dagen

Gemiddelde beoordeling: 8,9

 • Fantastische rondreis met verschillende hoogtepunten van Sri Lanka. De lokale gids (Sujee) en reisbegeleider (Patrick) hebben de reis perfect begeleid! De afsluiter op de Malediven zorgt er voor dat je alle indrukken van Sri Lanka nog eens kunt laten "bezinken".

  9

 • Op dag twee moest de bus stoppen voor een overstekende olifant, dan weet je zeker dat je in een bijzondere omgeving zit. Sri Lanka bleek een prachtige bestemming voor de eerste verre reis met onze dochter (acht jaar). Natuur, tempels, drukte, lekker eten, fijne reisgenoten, het was een mooie trip.

  8

 • Hele mooie en fijne reis gehad met Sander als reisbegeleider en Bop als lokale gids, veel gezien en gedaan, leuke groep ook!! Denk dat eea wel goedkoper kan, sommige hotels waren behoorlijk luxe!! De 'verplichte' fooi voelde echter wat vreemd,.. Zeker aanrader qua land als qua reisorganisatie

  9

 • Voor mijn dochter en mij was dit de eerste groepsreis en dan ook nog voor t éérst zo ver weg. We hébben genoten van het afwisselende programma, de kennis van t land en de bevolking van zowel de gids als de reisleidster. Het begin van de reis vonden we pittig, maar t werd steeds relaxter.

  9

Praktische informatie

Accommodatie

Aangekomen in Sri Lanka rijden we in een half uurtje naar ons hotel in Negombo, dat direct aan het strand is gelegen. In de tuin van het hotel heb je ook de mogelijkheid om te zwemmen in het zwembad en in de omgeving zijn tal van leuke restaurants en kleine winkeltjes te vinden.

Het hotel in Polonnaruwa (Giritale) ligt prachtig aan een meer en biedt een geweldige uitzicht over de omgeving. Met een beetje geluk zie je soms zelfs olifanten bij het meer staan!  Ook voor een frisse duik in het zwembad, een hapje of een drankje, leent dit hotel zich prima. 

In Trincomalee ligt ons hotel met moderne kamers wederom dichtbij het strand, maar er is ook een zwembad aanwezig in de binnentuin. Je kunt je hier ook laten verwennen met massages en diverse beautybehandelingen in het Wellness Center.

Ons hotel in Kandy bevindt zich in een mooie groene omgeving en de belangrijkste bezienswaardigheden zijn goed bereikbaar. Het hotel beschikt over ruime kamers met een schitterend uitzicht over de stad en het meer. Je kunt hier heerlijk bijkomen van de indrukken van de reis tot dusver.

In Udawalawe brengen we de nacht door in een mooi tentenkamp. Je hebt hier je eigen tent met bedden en eigen sanitaire voorzieningen. 's avonds verzorgt het vriendelijke personeel een heerlijke maaltijd voor de groep.

Malediven pool en barWe sluiten de reis af op de Malediven, waar we verblijven in een mooi viersterren resort. De accommodatie ligt direct aan het parelwittestrand en is voorzien van alle gemakken. Het resort beschikt over een eigen duikschool, waar je ook snorkelspullen kunt huren. Tijdens je verblijf in het resort zijn alle maaltijden in het buffetrestaurant in de reissom inbegrepen. Er is dagelijks een zeer ruime variëteit van maaltijden uit verschillende internationale keukens. Mocht je toch iets anders of meer intiems verkiezen dan zijn er ook nog vier specialiteitenrestaurants, waaronder Italiaans en Japans. Deze restaurants zijn niet in de reissom inbegrepen, maar verlenen wel een mooie korting bij een full-board verblijf. Je verblijft in een comfortabele Beach Villa.

Bekijk hotelreviews op Tripadvisor
 

Negombo Paradise Beach Hotel
Polonnaruwa (Giritale) Giritale Hotel
Trincomalee Ananthama Resort
Kandy Hotel Thilanka
Nuwara Eliya Windsor Hotel
Udawalawe NP Wild Elephas
Tissamaharama Hotel Chandrika
Ahangama Insight Resort
Malediven Paradise Island Resort and Spa

Deze selectie geeft een goed beeld van de hotels waar we op deze reis verblijven.

Reis je met een familie van drie personen dan verblijf je met je gezin op één kamer. Voor meer comfort is het mogelijk om, tegen betaling van een toeslag, een éénpersoonskamer bij te boeken. Kies je hiervoor, of bestaat het gezin uit vier, vijf of meer personen, reserveren we, indien mogelijk, aan elkaar grenzende kamers.

 • Paradise Beach Hotel Negombo Sri Lanka
 • paradise beach hotel sri lanka

  Ontbijt tijdens de reis is inbegrepen.

 • Sri Lanka malediven hotel accommodatie overnachting rondreis Djoser Family
 • zwembad sri lanka

  Bij de hotels kun je een frisse duik nemen in het zwembad.

 • Sri Lanka malediven hotel accommodatie overnachting rondreis Djoser Family
 • Family Sri Lanka Udawalawe Athegira River Tent

  In Udawalawe verblijf je in een luxe tentenkamp.

 • Family Sri Lanka Udawalawe Athegira River zwembad en tenten
 • Family Sri Lanka Udawalawe Athegira River badminton
 • Family Sri Lanka Udawalawe Athegira River tenten
 • Sri Lanka Malediven accommodatie overnachting rondreis Djoser Family
 • Malediven hotel accommodatie overnachting rondreis Djoser Family

  Geniet van een exclusief verblijf op de Malediven.

 • Bungalow Malediven

  Je verblijft in een strandbungalow tussen de palmbomen op de Malediven.

Vliegreis

Turkish airlines

Het meest voorkomende vluchtschema staat hieronder. Je kan ook het schema per vertrekdatum bekijken. Vliegtijden en -maatschappijen zijn onder voorbehoud van wijzigingen.

 • Vlucht met

  Turkish Airlines

  Traject

  Amsterdam - Istanbul

  Vertrek

  11:20 - 15:50

 • Vlucht met

  Turkish Airlines

  Traject

  Istanbul - Colombo

  Vertrek

  18:35 - 05:20*

 • Vlucht met

  Turkish Airlines

  Traject

  Male - Istanbul

  Vertrek

  22:20 - 04:40*

 • Vlucht met

  Turkish Airlines

  Traject

  Istanbul - Amsterdam

  Vertrek

  07:10 - 09:45

* aankomst volgende dag


Tijdsverschil: Het is in Sri Lanka 3,5 uur later en op de Malediven 3 uur later dan in Nederland en België.

Turkish Airlines is dé nationale luchtvaarmaatschappij van Turkije, met de thuisbasis in Istanbul. Vanuit de gloednieuwe en hypermoderne luchthaven wordt er wereldwijd gevlogen. De luchtvaarmaatschappij maakt deel uit van de Star Alliance, waar ook Lufthansa bij is aangesloten. De vloot is zeer jong en modern. Turkish onderscheidt zich door de unieke gastronomische ervaring aan boord. Met het inflight entertainmentsysteem kom je niets te kort. Er is een ruim aanbod met onder andere spelletjes, muziek en films voor alle leeftijden. Kortom bij Turkish Airlines begint je reis goed en ontbreekt het je aan niets.

Hotelovernachting Schiphol

Djoser biedt Belgische reizigers aan om voor een aantrekkelijk tarief in het Ibis Hotel vlak bij de luchthaven Schiphol te overnachten. Vooral bij vluchten die vroeg vertrekken of ’s avonds laat aankomen is dit handig. Je vertrekt uitgerust of geniet nog na van een extra nachtje vakantie. Bovendien parkeer je je wagen gratis. Lees hier meer.

Vervoer

De comfortabele bus die we in Sri Lanka de gehele reis ter beschikking hebben is voorzien van airconditioning. De reisafstanden tussen de verschillende plaatsen zijn niet groot, zodat je niet lang in de bus hoeft te zitten. Het voordeel van een eigen bus is dat we kunnen stoppen wanneer we willen, voor bijvoorbeeld een mooie foto of een bezoek aan een lokale markt. Op de meeste reisdagen ben je niet meer dan zes uur onderweg, maar omdat er onderweg veel te zien is, doen we er ook wel eens langer over.

Op een deel van het traject van Kandy naar Nuwara Eliya rijden we per trein door theeplantages naar een hoogte van 2.000 meter. Eenmaal op de plaats van bestemming laten we de bus meestal staan en gaan erop uit met lokaal vervoer, dat kan variëren van fiets tot tuk tuk.

 • Turkish Airlines vliegtuig
 • Bus Sri Lanka
 • treinrit Nuwara Eliya

  We maken een spectaculaire treinrit langs theeplantages.

 • Sri Lanka binnenkant trein rondreis Djoser Family

Bij de reis inbegrepen

 • Alle vluchten 
 • Vluchttoeslagen
 • Vervoer per eigen bus met airconditioning
 • Spectaculaire treinrit naar Nuwara Eliya
 • Hotelovernachtingen
 • Ontbijt tijdens de hele reis
 • Twee nachten in een luxe safarikamp
 • Twee keer diner tijdens safarikamp
 • Alle maaltijden op de Malediven
 • Excursie met fietstocht naar antieke koningsstad Polonnaruwa
 • Bezoek aan de leeuwenrots Sigiriya
 • Bezoek aan de rotstempels van Dambulla
 • Excursie naar Galle
 • Bezoek aan een schildpaddenopvang
 • Alle maaltijden op de Maladieven
 • Nederlandse reisbegeleiding in Sri Lanka
 • Lokale Engelstalige gids in Sri Lanka

Excursies

Bij Djoser bepaal je zelf welke bezienswaardigheden je de moeite waard vindt om te bezoeken. De een houdt van lekker luieren op het strand, de ander wil juist graag duiken, snorkelen en zwemmen. Of je nu graag boeddhistische tempels bezoekt, of liever een museum of neerstrijkt op een terras, je kunt zelf je programma indelen. In de meeste gevallen kun je zelf of met groepsgenoten, al dan niet met hulp van onze reisbegeleiding, er te voet of met lokaal vervoer erop uit trekken. Toegangsgelden zijn niet bij de reissom inbegrepen, zodat je alle vrijheid hebt om je eigen plan te trekken.

Sommige bezienswaardigheden mag je niet missen, zijn slecht bereikbaar of liggen 'en route' naar onze volgende overnachtingsplaats. Dergelijke excursies zijn bij Djoser in het programma opgenomen. Ook bij alle excursies en stops onderweg die bij het programma inbegrepen zijn, geldt dat het entreegeld exclusief is.

Tijdens deze reis door Sri Lanka is de volgende excursie in het reisprogramma opgenomen:

 • Op weg naar Polonnaruwa stoppen we bij de Leeuwenrots in Sigiriya. De enorme rots rijst loodrecht uit het landschap op
 • In de antieke koningsstad Polonnaruwa maken we een fietstocht
 • We bezoeken de bijzondere rotstempels van Dambulla
 • In de specerijentuin in Matale zie je hoe o.a. kruidnagel, peper en nootmuskaat wordt verbouwd
 • Vanuit Ahangama maken we een excursie naar Galle, waar je heerlijk door de straatjes van de wijk 'Fort', vol met monumenten uit de VOC-periode, kunt struinen
 • Op weg naar Colombo bezoeken we een schildpaddenopvang


Ter plaatse zijn nog meer excursies mogelijk. Zo kun je in Negombo een boottocht maken door de Dutch Canals. Of bezoek het traditionele dorpje Hiriwaduna vanuit Polonnaruwa, waar je een kijkje krijgt in het traditionele plattelandsleven van Sri Lanka. Ook kun je een optionele dolfijnen- of walvissafari maken in Trincomalee of gaan snorkelen bij Pigeon Island. Voor een sportieve excursie trek je de wandelschoenen aan voor een spectaculaire wandeling over de Horton Plains, naar Worlds End. Olifanten en andere dieren in het wild spotten doe je tijdens een safari in Uda Walawe nationaal park of in Yala nationaal park.

Reisdocumenten

 • E-ticket. Meer informatie ontvang je ongeveer 2 weken voor vertrek.
 • Eigen internationale reispas voor alle reizigers (volwassenen en kinderen) die bij vertrek uit Sri Lanka en de Malediven nog minimaal 6 maanden geldig is.
 • Voor het reserveren van treintickets dienen wij uiterlijk 2 maanden voor vertrek in het bezit te zijn van de op reis geldende paspoortgegevens.
 • Visum: Vanaf 1 augustus 2019 is het visum voor Sri Lanka gratis bij een verblijf van 30 dagen of korter. Je dient dit visum wel voor vertrek online aan te vragen via deze website
 • Visum voor de Malediven:

Een visum is verkrijgbaar bij aankomst voor een verblijf van maximaal 30 dagen. Men moet in het bezit zijn van:

-Een internationale reispas die geldig is tot na de datum van vertrek, met één lege visumpagina
-Een hotelreservering 
-Een retourticket 
 

Geldzaken

In Sri Lanka wordt er betaald met de rupee (LKR) en op de Malediven betaal je met de Rufiyaa (MVR). Kijk voor de actuele koersen op oanda.com.

Geld afhalen Sri Lanka: in de meeste plaatsen zijn geldautomaten.
Contant: euro’s of dollars.
Creditcards: zijn op vele plaatsen te gebruiken.

Geld afhalen Malediven: is (bijna) niet mogelijk, misschien alleen in Male.
Contant: in het hotel kan er met Amerikaanse dollars betaald worden. Het makkelijkst is het om alle kosten op de rekening te laten zetten en dan aan het einde van het verblijf alles in een keer af te rekenen (cash in dollars).
Creditcards: uiteraard kan de hotelrekening ook per credit card betaald worden.

Als richtbedrag voor uitgaven die niet bij de reissom zijn inbegrepen, zoals maaltijden, entreegelden, facultatieve excursies en persoonlijke uitgaven geldt minimaal € 250,- per persoon per week.

Het is in Sri Lanka en de Malediven gebruikelijk om fooien te geven voor verleende diensten. Voor het gemak wordt aan het begin van de reis een fooienpot ingesteld, waaruit de (gezamenlijke) tips aan de chauffeurs, gidsen, hotelpersoneel e.d. worden betaald.

Maaltijden

Tijdens de reis in Sri Lanka is het ontbijt inbegrepen. In Udawalawe zijn in het tentenkamp ook de diners inbegrepen. Verder kun je zelf bepalen wanneer en waar je wilt lunchen en 's avonds gaat eten. De reisbegeleider kan je altijd een restaurant aanraden waar het eten lekker en goed is.

Sri Lanka etenHet eten in Sri Lanka heeft als hoofdbestanddeel rijst. Een traditionele Singalese maaltijd bestaat naast de rijst uit zogenaamde ‘curries’, bakjes met zeer verschillende inhoud: van zeer pittige 'pickles' tot hitte verzachtend kokosschraapsel. Er zijn viscurries, vleescurries en natuurlijk veel vegetarische curries. Probeer zeker éénmaal een uitgebreide curry maaltijd. In bijna alle plaatsen kun je restaurants vinden met een gevarieerd menu zodat iedereen kan eten wat hij of zij wil. Sri Lanka staat ook bekend om de heerlijke en diverse visgerechten, variërend van garnalen tot haai! Fruit in Sri Lanka is ook heel lekker, ze hebben veel soorten fruit bijvoorbeeld: ananas, watermeloen, papaja en banaan.

Tijdens je verblijf op de Malediven zijn alle maaltijden in het buffetrestaurant in de reissom inbegrepen. Er is dagelijks een zeer ruime variëteit van maaltijden uit verschillende internationale keukens. Mocht je toch iets anders of meer intiems verkiezen dan zijn er ook nog vier specialiteitenrestaurants, waaronder Italiaans en Japans. Deze restaurants zijn niet in de reissom inbegrepen, maar verlenen wel een mooie korting bij een full-board verblijf. Ook is er een mogelijkheid voor een echte strand barbecue.

Gezondheid

Voor deze reis wordt aangeraden:

- vaccinaties tegen DTP, tyfus en hepatitis A

Het is verstandig enigszins te letten op wat je eet. Tevens raden we je aan een kleine medische kit mee te nemen met o.a. aspirine en middelen tegen darmstoornissen. De reisbegeleiding is overigens ook in het bezit van een medische set, met daarin steriel medisch hulpmateriaal.

Voor vaccinaties werkt Djoser samen met Thuisvaccinatie.nl. Het is de grootste landelijke organisatie voor reisvaccinaties aan huis. De deskundige artsen komen bij je langs wanneer het jou uitkomt. Ook ‘s avonds en in het weekend of op het werk. En sturen (indien mogelijk) de rekening rechtstreeks naar de zorgverzekeraar. De tarieven zijn vergelijkbaar met andere vaccinatie instellingen. Je kunt gemakkelijk online een afspraak maken. Voor een advies per land kun je ook de website raadplegen van het Landelijk Coördinatiecentrum Reizigersadvisering lcr.nl of itg.be.

Logo ThuisVaccinatie.nl

Klimaat en geografie

Omdat Sri Lanka dicht bij de evenaar ligt zijn de temperatuurverschillen tussen winter en zomer in de lager gelegen gebieden niet heel groot. Vanwege de hoge ligging koelt het in het centrale bergland in de plaatsen Kandy en Nuwara Eliya 's avonds behoorlijk af, ook in de zomer. Tijdens een reis kunnen de temperaturen overdag uiteenlopen van bijvoorbeeld 11° tot 35° in respectievelijk Nuwara Eliya en Colombo.

Sri Lanka kent twee regenseizoenen. In het zuiden en westen valt deze periode van mei tot september, van oktober tot januari regent het in het noorden en oosten. De regenbuien zijn kort maar krachtig en vallen meestal aan het einde van de dag. Een bui frist de lucht lekker op en zorgt voor de prachtige flora. Het regent nooit de hele dag, op Sri Lanka wordt een tropische regenbui snel afgewisseld met stralend weer. De temperatuur van het zeewater is altijd aangenaam, circa 25° C.

De eilandengroep Malediven kent het hele jaar door temperaturen tussen de 25 en 30°C. De verkoelende zeewind maakt het hier bijzonder aangenaam.

Reisbegeleiding en gidsen

Een enthousiaste Nederlandse reisbegeleider begeleidt de reis. Onze reisbegeleiders zijn zeer ervaren en bevlogen reizigers en vertellen onderweg leuke weetjes over de bestemming. Zij weten als geen ander dat kinderen een reis anders beleven dan volwassenen en kunnen haarfijn inspelen op de wensen en behoeften van beiden. Zij zorgen dat de reis soepel verloopt en zijn het aanspreekpunt voor vragen en ideeën. De eigen passie, in combinatie met een uitgebreide training en inwerkprocedure, vormt de basis voor hun deskundigheid en professionaliteit.

Een lokale gids vertelt uitgebreid over het land; over de geschiedenis, de religieuze invloeden of de culturele achtergronden, maar natuurlijk ook over de lokale gebruiken en de alledaagse zaken in het leven. Samen met de reisbegeleider zorgt hij voor een soepel verloop van de reis.

Op de Malediven is geen reisbegeleider en lokale gids aanwezig.

Veelgestelde vragen

Waarom met Djoser Family naar Sri Lanka en de Malediven?

De reizen met Djoser Family zijn speciaal ontwikkeld voor gezinnen. Deze reis is de perfecte combinatie van de prachtige natuur en de interessante cultuur. Je bezoekt er tempels en gaat op avontuur tijdens de safari's. De reis wordt afgesloten op een van de heerlijke stranden op de Malediven.Tevens wordt de reis begeleid door een enthousiaste Nederlandse reisbegeleider. Die weet als geen ander dat kinderen een reis anders beleven dan volwassenen en kan haarfijn inspelen op de wensen en behoeften van beiden, wat onze Family reizen een belangrijke meerwaarde geeft.

Wat is de zwaarte van deze Family reis?

In Sri Lanka reizen we met onze eigen bus. Over het algemeen zijn de afstanden niet groot en hoef je dus niet lang in de bus te zitten. Daarnaast zal de bus regelmatig stoppen voor een fotostop, een excursie of een lunch. Van Nuwara Eliya naar Ella gaan we met de trein door de theeplantages.

Welk weertype kan ik verwachten tijdens deze reis?

In Sri Lanka is het verschil tussen zomer en winter niet heel groot. Het kan wel behoorlijk afkoelen op sommige locaties door de liggen in het centrale bergland.

Sri Lanka kent twee regenseizoenen. In het zuiden en westen valt deze periode van mei tot en met september, van oktober tot en met januari regent het in het noorden en oosten. Deze buien zijn vaak kort en krachtig op het einde van de dag.

 De Malediven kent het hele jaar door temperaturen tussen de 25 en 30 °C.

Hebben we een visum nodig?

Visum: Vanaf 1 augustus 2022 is het e-visum voor Sri Lanka USD 50 bij een verblijf van 30 dagen of korter. Je dient dit visum wel voor vertrek online aan te vragen via deze website. Kinderen onder 12 jaar zijn gratis.

Een visum voor de Malediven is verkrijgbaar bij aankomst voor een verblijf van maximaal 30 dagen. Men moet in het bezit zijn van een paspoort dat geldig is tot na de datum van vertrek, met één lege visumpagina, een hotelreservering en een retourticket.

Hoe wordt een familie met een oneven aantal personen ingedeeld?

Reis je met een familie van 3 personen, dan verblijf je met je gezin op één kamer. In sommige accommodaties kan het zijn dat er in dit geval een bed bijgezet wordt in een tweepersoonskamer. Voor een gezin dat bestaat uit 4 of 5 personen reserveren we 2 kamers, waar mogelijk aan elkaar grenzend. In de meeste gevallen is het ook mogelijk om een éénpersoonskamer te reserveren.

Hebben de hotels op deze reis een zwembad?

Tijdens deze reis beschikken bijna alle hotels over een buitenzwembad.

Is er Wifi aanwezig op deze reis?

De meeste hotels tijdens deze reis beschikken, soms tegen betaling, over Wifi. Het kan ook voorkomen dat de Wifi alleen in de lobby aanwezig is.

Gelden er bijzondere kledingvoorschriften voor deze reis?

Er zijn voor deze reis geen speciale kledingvoorschriften, maar we raden aan om vooral luchtige katoenen kleding mee te nemen. In hoger gelegen gebieden is het gedurende het hele jaar frisser, een trui en lange broek zijn derhalve onmisbaar. Het is aan te raden om uw kleding enigszins aan te passen aan de plaatselijke cultuur. Draag bij voorkeur broeken die niet korter zijn dan kniehoogte en shirts met (korte) mouwen. Dit geldt voor zowel mannen als vrouwen.

We hebben geboekt! En nu?

Zodra je een reis hebt geboekt, ontvangt de hoofdboeker hiervan een bevestiging per e-mail. Tevens ontvangt deze de inloggegevens voor je eigen Mijn Djoser. In je Mijn Djoser kan je de persoonsgegevens (tot 6 weken voor vertrek) aanpassen en vind je alle informatie over de reis.

Wat mag ik absoluut niet vergeten voor deze reis?

Tijdens deze reis is er de mogelijkheid om te snorkelen, het is daarom aan te raden om een eigen snorkel, duikbril en eventueel flippers mee te nemen. Tijdens het bezoek aan een tempel is het verplicht om kleren met lange mouwen en pijpen mee te nemen, het kan daarom handig zijn om een sarong of andere omslagdoek bij je te dragen.

Stel je vraag

Staat jouw vraag hier niet tussen? Stel deze dan via info@djoser.nl.

Foto's en video