• Slide 1
 • Slide 2
 • Slide 3
  Vietnam, 15 dagen

  Vietnam

  15 dagen

  Beleef de hoogtepunten van dit intrigerende land

  Maak kennis met het vriendelijke Vietnam en haar inwoners. De gids laat je de hoogtepunten zien in Saigon. Kies voor een bezoek aan de wereldberoemde Chi Chu-tunnels en relax aan de kust van Mui Ne. Oude tempels en paleizen vinden we volop in Hoi An en Hué. Uniek is de overnachting op een boot in Ha Longbaai. 'Uncle Ho' (Ho Chi Minh) bezoeken we in het Mausoleum van Hanoi en we ontdekken de hoogtepunten van deze bruisende stad tijdens een cyclotour.

  Reisschema

  1. Amsterdam - Saigon
  2. aankomst Saigon
  3. Saigon, stadstour en waterpoppenshow
  4. Saigon, excursie Mekongdelta
  5. Saigon - Mui Ne
  6. Mui Ne
  7. Mui Ne - Saigon - vlucht naar Da Nang - Hoi An
  8. Hoi An, fietstocht in omgeving & kookworkshop
  9. Hoi An - Marmeren Bergen - Hué
  10. Hué, boottocht Parfumrivier - vlucht naar Hanoi
  11. Hanoi - Ha Longbaai, overnachting op een boot
  12. Ha Longbaai - Hanoi
  13. Hanoi, cyclotocht
  14. Hanoi - Amsterdam
  15. aankomst Amsterdam

  Route op datum:

  Reisbeschrijving

  Elegante koloniale villa's, pompeuze communistische bouwwerken en Chinees aandoende gebouwen, allemaal door elkaar: in Vietnam lijkt het net of je in een oude film rondloopt. Je begint de reis in Saigon en ziet vervolgens de uitgestrekte rijstvelden van de vruchtbare Mekongdelta. Na een dag relaxen aan het strand in Mui Ne zien we de houten huizen van Hoi An en bezoeken we de keizerlijke stad Hué. Ten slotte overnachten we op een boot in het prachtige Ha Longbaai. We eindigen de reis in het knusse Frans-koloniale Hanoi.

  Franse invloeden in Saigon

  Dag 1 Amsterdam - Saigon
  Dag 2 aankomst Saigon
  Dag 3 Saigon, stadstour en waterpoppenshow
  Dag 4 Saigon, excursie Mekongdelta

  Ho Chi Min City VietnamHo Chi Minh-stad, ofwel Saigon, is een miljoenenstad die, na de tweedeling van het land in 1954, hoofdstad van de Republiek Vietnam werd. Al op weg naar het hotel valt op, dat de veelal met fleurig groene bomen geflankeerde straten zijn gevuld met een eindeloze stroom fietsen, brommers en cyclo's (fietstaxi’s). Om de stad beter te leren kennen, maken we met onze gids een stadstour. In de avond bezoeken we een waterpoppenshow, dit bijzondere poppenspel is een belangrijke traditie in Vietnam en gaat tot duizend jaar terug. Tijdens de show komen de handgesneden houten poppen en kleurrijke draken tot leven.

  Cholon is de oude Chinese wijk; het is hier druk met smalle straatjes, marktjes en pagodes. Vlakbij een tempel is een bloemenmarktje waar de lokale bevolking bloemen koopt om te offeren aan de goden. Ze geven dan bloemen en rijst en laten wierookstokjes branden, zodat hun wensen met de rook naar boven stijgen en zo gehoord kunnen worden door de goden. Als je zelf ook een wierookstokje wilt branden in de tempel, mag dat. Vergeet alleen niet om je schoenen uit te trekken voordat je de tempel binnen treedt, want dat is niet netjes tegenover de goden. Na het bezoek aan de tempel, lopen we naar een straat waar allerlei traditionele medicijnen worden verkocht tegen alle denkbare kwaaltjes. Ook kun je nog een kijkje nemen bij een overdekte markt. Op de fascinerende Ben Thanh markt kun je alles kopen wat de gemiddelde Vietnamees eet, draagt of gebruikt. Het Hotel de Ville, oftewel stadhuis dat je hier ziet is, net zoals vele andere gebouwen, in Frans-koloniale stijl gebouwd. Herinneringen aan de Franse periode kom je ook tegen bij perfect Franssprekende oudere inwoners of de stokbroodjes met La vache qui rit kaasjes.

  Optioneel kunt je een halve dagexcursie maken naar de Cu Chi tunnels. Dit als een museum ingericht stuk van het tunnelnetwerk van Cu Chi was in de zestiger jaren een uitgestrekt verzetsbolwerk van de Vietcong in deze provincie.

  mekong delta VietnamOp dag 4 maken we een excursie naar de Mekongdelta, buiten de stad. Omdat het een heel vruchtbaar gebied is, worden er in de Mekongdelta allerlei exotische vruchten verbouwd, die door boeren uit de verre, waterrijke omtrek worden verhandeld op een drijvende markt. We maken een boottocht en bezoeken een honingzemerij en verschillende fruittuinen, waar je heerlijk kunt proeven van al die bijzondere vruchten. Voor de lunch moet je zeker ook een olifantsoorvis proberen!

  Drakenfruit plantages, goudgele stranden & rode zandduinen

  Dag 5 Saigon - Mui Ne
  Dag 6 Mui Ne

  Op weg naar Mui Ne hoef je je zeker niet te vervelen. Het veranderende landschap trekt als een film aan je voorbij. Boeren leggen op de rand van de weg hun rijst zodat het door het verkeer gedorst wordt, waardoor de weg nog smaller wordt. Maar ook de wind kan een handje helpen door de rijst in de lucht te gooien, zodat de losse vliesjes wegwaaien. Als we in de buurt komen van Mui Ne zie je ook de drakenfruit plantages, ook wel pitahaya genoemd. Deze vruchten zijn zeker het proberen waard!

  De kustplaats Mui Ne staat bekend om het mooie goudgele strand en de rode zandduinen. Je kunt hier heerlijk relaxen aan het strand. Maar je hoeft hier geen moment stil te zitten, want er valt heel veel beleven, je kunt er namelijk surfen, stand up paddelen, kanoën of neem een lesje kitesurfen. Verder kun je een bezoek brengen aan het vissersdorp waar je enorm veel karakteristieke ronde vissersbootjes ziet liggen. We brengen natuurlijk ook een bezoek aan de zandduinen, waar we met een slee vanaf kunnen glijden. Dauwtrappers kunnen vroeg in de ochtend de duinen bezoeken en zien hoe de zon langzaam kleur geeft aan dit prachtige natuurverschijnsel.

  Vietnamees koken en fietsen door de rijstvelden

  Dag 7 Mui Ne - Saigon - vlucht naar Danang - Hoi An
  Dag 8 Hoi An, fietstocht in omgeving & kookworkshop

  Om de grote afstand tussen Mui Ne en Hoi An te overbruggen, reizen we terug naar Saigon om daar in het vliegtuig te stappen naar Danang. Vanaf de luchthaven is het nog ongeveer drie kwartier rijden naar Hoi An.

  Nha Trang Vietnam Djoser JuinorVeel huizen zijn kleurig beschilderd in Hoi An en auto’s worden in het oude centrum niet toegestaan. Sommige oude Chinese huizen worden nu voor bezoekers opengesteld door de eigenaren, in de hoop dat ze van de donaties het huis kunnen restaureren. Zo krijg je een goede indruk van de enorme welvaart die Chinese handelsfamilies hier hadden. In de hoofdstraat vind je veel winkeltjes waar zijden kleding wordt verkocht of op maat gemaakt. Het stadje leent zich uitstekend voor rondslenteren en genieten van het leven op straat.

  We verblijven hier een volle dag, waarop we de omgeving met de fiets gaan verkennen en we Vietnamees leren koken. Vroege vogels kunnen de markt langs de rivier bezoeken, waar het dan een drukte van belang is. Groente en fruit en vooral veel verse vis worden hier verkocht. De mensen zijn uiterst vriendelijk en het is heel leuk om tussen de Vietnamezen over de markt te lopen en foto’s te maken.

  Vietnam is een ideaal fietsland. Vanuit Hoi An maak je een leuke fietstocht langs de boulevard en over het platteland. Je fietst dan door rijstvelden en akkers en komt door boerendorpjes waar de tijd al heel lang lijkt stil te staan. En stap je even af, dan wordt je onmiddellijk omringd door nieuwsgierige mensen! Ook komen we tijdens onze fietstocht langs het strand, waar we een verfrissende duik kunnen nemen. 

  Eten Vietnam Djoser Junior We volgen samen een kookles, waarbij je de lokale specialiteiten leert bereiden. Misschien maak je wel een lekkere vis gewikkeld in bananenblad of Vietnamese loempia’s. Zo kun je ook thuis nog lekker genieten van al het heerlijks dat de Vietnamese keuken te bieden heeft en je vrienden trakteren op een traditioneel Vietnamees gerecht.

  De verboden Paarse stad in Hué

  Dag 9 Hoi An - Marmeren Bergen - Hué
  Dag 10 Hué, boottocht Parfumrivier - vlucht naar Hanoi

  Vanuit Hoi An gaat de reis verder naar het noorden. Onderweg bezoeken we de indrukwekkende Marmeren Bergen, een heilige berg met fascinerende tempeltjes en grotten waar tot Boeddha gebeden wordt. Je kunt over een lange trap naar de top klimmen en van het weidse uitzicht genieten. Dat zal zeker gepaard gaan met de nodige zweetdruppels.

  Verder op onze reis naar Hué passeren we Hai Van Pas, wat 'pas van de oceaanwolken' betekent. Op 500 meter hoogte heb je hier een spectaculair uitzicht over de kustlijn. Als we er de tijd voor hebben, kunnen we even uitstappen bij Lang Co Beach waar we een verfrissende duik kunnen nemen.

  tempel hueHué was tussen 1802 en 1945 de politieke hoofdstad en al eeuwenlang het culturele, religieuze en educatieve centrum. Hoofdattractie is de citadel met het keizerlijk paleis dat in 1687 gebouwd is. En Hué wordt door de meesten beschouwd als de mooiste stad in het land. Binnen de muren van de Citadel bevindt zich de Forbidden Purple City, het privé-gedeelte van het keizerlijk paleis, omgeven door 10 versterkte poorten. Binnen de poorten van het grote complex is een aantal interessante boeddhistische tempels en pagodes te vinden. Binnen de oude citadel vind je oude pagodes, tuinen en tempels. Sommige tempels worden nog steeds gebruikt door de Vietnamezen. Een veel gebruikte gewoonte is om bij het tempelbezoek een wierookstaafje aan te steken, om bijvoorbeeld geluk te krijgen.

  Vietnam Groepsreis MarktDe stad Hué is gebouwd aan de rivier met de veelzeggende naam: Parfum rivier. Het is niet zo dat deze rivier heel lekker ruikt; de rivier dankt haar naam aan het aangenaam ruikende bos in het Truong Son-gebergte waar de rivier ontspringt. Per boot zakken we een stuk de rivier af. Langs de oevers van de rivier bezoeken we het hedendaagse symbool van Vietnam, de Thien Mu-pagode en uiteraard de keizerlijke tombes. Tot slot kunnen we de Dong Ba-markt aan de Parfumrivier bezoeken. Handelaren voeren hier hun waren over de rivier aan. De markt is de belangrijkste markt van Hué en het marktgebouw met de winkeltjes en kraampjes eromheen vormen een levendig geheel. Er wordt hier van alles verkocht: van huishoudelijke artikelen tot tabak, vis, wierook, groenten, fruit en kleding.

  Ha Longbaai... net een schilderij!

  Dag 11 Hanoi - Ha Longbaai, overnachting op een boot
  Dag 12 Ha Longbaai - Hanoi

  halong bay cruiseHet vlakke landschap onderweg naar Ha Longbaai kenmerkt zich door eindeloze rijstvelden, doorsneden met talloze riviertjes. Zo'n duizend begroeide rotseilandjes van kalksteen rijzen op uit de Golf van Tonkin. We stappen aan boord van ons Vietnamese cruiseschip, waarop we ook de nacht zullen spenderen, zodat je de omgeving goed in je kunt opnemen. Geniet vanaf het dek van de ongekende natuurpracht van dit schilderachtige watergebied. Er wordt ook aangelegd bij een strandje of bij één van de talloze grotten. Door de bootslui wordt een lunch, diner en ontbijt klaargemaakt. Vaak geserveerd met vis, garnalen en krab. Tussen de eilandjes door zie je soms een traditionele jonk varen met zijn karakteristieke grote roodbruine zeilen. Na deze bijzondere overnachting vervolgen wij de volgende dag onze weg weer richting Hanoi.

  Hanoi: stad op de oevers van de rode rivier

  Dag 13 Hanoi, cyclotocht
  Dag 14 Hanoi - Amsterdam
  Dag 15 aankomst Amsterdam

  Hanoi Paleis Vietnam Djoser Junior Sinds 1945 is Hanoi de politieke hoofdstad van het land. Hanoi is gebouwd op de oevers van de rode rivier en ademt een geheel andere sfeer dan de zakenstad Saigon, veel rustiger en minder ontwikkeld. Per cyclo maken we een mooie stadstour langs de hoogtepunten. Je hebt hier bovendien nog een hele dag om op eigen gelegenheid de stad te bekijken. Ook is het mogelijk om zelf een fietstocht te maken.

  In het hart van de stad ligt het Hoan Kiem Meer, waar het rustig toeven is op een van de bankjes langs het meer. Direct na zonsopgang worden er al gymnastiek oefeningen gedaan of een partijtje badminton gespeeld.

  Een 'must' is het mausoleum waar de 'vader' Ho Chi Minh opgebaard ziet liggen. Het is een  pelgrimsplaats voor elke Vietnamees. Overal in Vietnam zie je nog zijn foto's en standbeelden en kinderen leren op school van alles over hem.

  Hanoi VietnamEr is in Hanoi altijd van alles te doen op straat. Soms zie je een groepje rondom een vrouw zitten die bijvoorbeeld soep verkoopt. Veel volkeren in Azië zijn bijzonder lenig. Men kan op de hurken heel lang en comfortabel 'zitten', zonder het evenwicht te verliezen. Overal zijn winkeltjes en dorpelingen die in de stad iets proberen te verkopen. In de oude wijk, achter het Hoan Kiem Meer, kun je urenlang slenteren. Drukke winkelstraatjes met fantastische spullen: Russische horloges, keramiek, typisch Vietnamese rijsthoeden, houtsnijwerk, Chinese geborduurde kleden, zijde; je kunt het zo gek niet bedenken of het is te koop. Waarschijnlijk beheers je de kunst van het afdingen na deze weken tot in de details, want overal geldt dat je wel eerst moet afdingen voordat je tot koop overgaat.

  Op reis met Djoser
  Bij onze reizen is geen sprake van een strak gepland reisschema. Uiteraard zijn de hotels en het vervoer van tevoren gereserveerd, maar ter plaatse kan het mogelijk zijn dat het programma aangepast dient te worden. Dit zal vanzelfsprekend in overleg met de groep plaatsvinden. De reisbegeleider biedt de meeste dagen een programma aan, maar men is zeker niet verplicht hier aan deel te nemen. Wie er liever zelf op uitgaat heeft daartoe alle vrijheid. Zo leer je een land tenslotte het beste kennen! Gemiddeld bestaan de Family-groepen uit 16 personen. De maximale groepsgrootte is 26 personen.

  Vertrekdata/prijs

  Boek en reis met Djoser zekerheid Boek en reis met Djoser zekerheid

  2022

  Start - einde
  Beschikbaarheid
   
   
  Prijs
   
  Start - einde
  23 apr - 07 mei
  Beschikbaarheid
  Voldoende
  Prijs
  € 1.895,-
  € 1.695,- (kind t/m 11 jr)
  Start - einde
  17 jul - 31 jul
  Beschikbaarheid
  Voldoende
  Prijs
  € 2.195,-
  € 1.995,- (kind t/m 11 jr)
  Start - einde
  24 jul - 07 aug
  Beschikbaarheid
  Voldoende
  Prijs
  € 2.195,-
  € 1.995,- (kind t/m 11 jr)
  Start - einde
  24 dec - 07 jan
  Beschikbaarheid
  Voldoende
  Prijs
  € 2.295,-
  € 2.095,- (kind t/m 11 jr)

  2023

  Start - einde
  Beschikbaarheid
   
   
  Prijs
   
  Start - einde
  22 apr - 06 mei
  Beschikbaarheid
  Voldoende
  Prijs
  € 1.995,-
  € 1.795,- (kind t/m 11 jr)
  Start - einde
  29 apr - 13 mei
  Beschikbaarheid
  Voldoende
  Prijs
  € 1.995,-
  € 1.795,- (kind t/m 11 jr)

  Inclusief

  • Vlucht met Emirates
  • Alle vluchttoeslagen
  • CO2 compensatie vliegreis
  • Binnenlandse vlucht Saigon - Da Nang
  • Binnenlandse vlucht Hué - Hanoi
  • Nederlandse reisbegeleiding
  • Lokale Engelssprekende gids
  • Vervoer per eigen bus met airconditioning
  • Boottocht over Parfumrivier
  • Boottocht en overnachting bij Ha Longbaai, inclusief maaltijden
  • Overnachtingen in hotel met eigen douche/toilet
  • Alle ontbijten inbegrepen
  • Stadstour en waterpoppenshow Saigon
  • Bezoek aan Mekongdelta
  • Bezoek aan de zandduinen in Mui Ne
  • Fietstocht door de rijstvelden in de omgeving van Hoi An
  • Kookworkshop in Hoi An
  • Bezoek aan grotten en tempels in de Marmeren Bergen
  • Cyclotocht in Hanoi

  Exclusief

  Overige maaltijden, visum, entreegelden, facultatieve excursies, fooien, persoonlijke uitgaven, verzekeringen, etc.
  Reserveringskosten € 40,- per boeking. Bijdrage SGR € 5,- per persoon en calamiteitenfonds € 2,50 per boeking.

  Landarrangement

  Voor kinderen t/m 11 jaar is de prijs exclusief internationale vluchten vanaf € 1.195,-. Voor volwassenen is de prijs vanaf € 1.295,-.

  Houd bij het boeken van een landarrangement, waarbij je zelf je vliegtickets boekt, er rekening mee dat er voor al onze reizen een minimum aantal deelnemers nodig is.

  Hotelverlenging

  Verlenging mét accommodatie is in Saigon en Hanoi bij te boeken. De genoemde prijzen zijn zonder wijzigingskosten van de vlucht en de transfer van/naar de luchthaven.

  De prijs van het hotel in Saigon is vanaf € 25,- per persoon per nacht op basis van logies en ontbijt.

  In Hanoi verblijf je na afloop in een centraal gelegen middenklasse hotel. De prijs is vanaf € 25,- op basis van logies en ontbijt. 

  De genoemde prijzen zijn zonder wijzigingskosten van de vlucht en de transfer van/naar de luchthaven.

  Vluchttoeslagen (inbegrepen)

  Luchtvaartmaatschappijen berekenen naast luchthavenbelastingen, ook brandstof- en veiligheidstoeslagen. Bij Djoser zijn al deze toeslagen in de reissom inbegrepen. Bij een tussentijdse verhoging van de toeslagen door de luchtvaartmaatschappijen berekent Djoser deze kosten niet door. Je komt dus achteraf nooit voor verrassingen te staan.

  Groepssamenstelling en groepsgrootte

  Onze Familyreizen zijn speciaal samengesteld voor gezinnen met kinderen. Contact met andere gezinnen is dus zo gemaakt!

  De gezinnen kunnen verschillend zijn qua samenstelling; op onze reizen gaan zowel 1- als 2-oudergezinnen mee en ook samengestelde gezinnen. Omdat juist de leeftijd van de kinderen heel bepalend kan zijn voor de reis, is een aantal vertrekdata speciaal voor reizen met kinderen vanaf 10 en 16 jaar. Op de andere reizen zijn kinderen van alle leeftijden welkom, maar de minimum leeftijd is 6 jaar en de maximale leeftijd is 20 jaar. Is een kind jonger dan 6 jaar of ouder dan 20, overleg dan voor boeking met Djoser. Je vindt de beschikbaarheid en de leeftijden van de kinderen van reeds geboekte families bij de reisdata.  

  Het minimum aantal deelnemers op alle Familyreizen is 10 (3 gezinnen), het maximum aantal personen is 26.

  Nog bedenktijd nodig? Dan kun je tot een paar maanden voor vertrek een optie op een reis nemen. Zo’n voorlopige reservering is gratis en is 7 dagen geldig. De optie wordt automatisch omgezet in een definitieve of aanvraagboeking, tenzij je deze tijdig zelf bevestigt of annuleert. Het is helaas niet mogelijk om een optie te nemen op een reis waar nog maar een aantal plaatsen beschikbaar zijn.

  Praktische informatie

  Accommodatie

  Er zijn kamers gereserveerd in meestal centraal gelegen, comfortabele hotels, van waaruit je makkelijk te voet, per cyclo of per fiets de stad kunt ingaan. De kamers zijn voorzien van eigen douche en toilet en beschikken meestal over airconditioning. Een aantal hotels beschikt ook over zwemmogelijkheden. Dat kan een mooi zwembad zijn, maar ook het strand waar het hotel aan gelegen is. In de meeste hotels is gratis wifi aanwezig.

  De hotels zijn geselecteerd vanwege de gunstige ligging. Zo ligt het hotel in Saigon vlakbij de levendige Ben Than markt en de backpackerswijk, vol met leuke winkeltjes, barretjes en restaurantjes.

  Het hotel in Mui Ne ligt op een steenworp afstand van het strand, maar je kunt ook een frisse duik in het zwembad van het hotel nemen. In Hoi An verblijven we in een ruim opgezet hotel met een heerlijke tuin en meerdere buitenzwembaden. Ook het hotel in Hué beschikt over een zwembad.

  In het unieke natuurgebied van Ha Longbaai slapen we een nacht op een cruiseboot, waar de bemanning de lekkerste gerechten voor je bereid, natuurlijk met verse vis! Geniet vanaf het dek van de ongekende natuurpracht van dit schilderachtige watergebied.

  Ons hotel in Hanoi ligt in het in het centrum. Het is een drukke stad, maar in het hotel kun je even aan de drukte ontkomen. Trek er dus in de avond op uit en ga op zoek naar een restaurantje in de buurt. Er is hier altijd wel wat leuks te vinden.

  Bekijk hotelreviews op Tripadvisor

  Ho Chi Minh Le Duy Hotel
  Mui Ne Thai Hoa Resort
  Hoi An Lotus Hotel
  Hué Park View Hotel
  Hanoi Santa Barbara Hotel


  Deze selectie geeft een goed beeld van de hotels waar we op deze reis verblijven.

  Reis je met een familie van drie personen dan verblijf je met je gezin op één kamer. Voor meer comfort is het mogelijk om, tegen betaling van een toeslag, een éénpersoonskamer bij te boeken. Kies je hiervoor, of bestaat het gezin uit vier, vijf of meer personen, reserveren we, indien beschikbaar, aan elkaar grenzende kamers.

  De comfortabele hotelkamers hebben een eigen douche en toilet

  Alle kamers zijn voorzien van eigen douche en toilet.

  De meeste hotels hebben een zwembad.

  De comfortabele hotelkamers hebben een eigen douche en toilet

  Alle kamers zijn voorzien van eigen douche en toilet.

  De meeste hotels hebben een zwembad.

  De comfortabele hotelkamers hebben een eigen douche en toilet

  Alle kamers zijn voorzien van eigen douche en toilet.

  De meeste hotels hebben een zwembad.

  De comfortabele hotelkamers hebben een eigen douche en toilet

  Alle kamers zijn voorzien van eigen douche en toilet.

  De meeste hotels hebben een zwembad.

  Vliegreis

  Emirates

  Het meest voorkomende vluchtschema staat hieronder. Je kan ook het schema per vertrekdatum bekijken. Vliegtijden en -maatschappijen zijn onder voorbehoud van wijzigingen.

  Kies vertrekdatum:

  • Vlucht met

   Emirates

   Traject

   Amsterdam - Dubai

   Vertrek

   15:20

   Aankomst

   23:59

  • Vlucht met

   Emirates

   Traject

   Dubai - Ho Chi Min City

   Vertrek

   09:30

   Aankomst

   20:00

  • Vlucht met

   Emirates

   Traject

   Hanoi - Dubai

   Vertrek

   01:30

   Aankomst

   05:05

  • Vlucht met

   Emirates

   Traject

   Dubai - Amsterdam

   Vertrek

   08:05

   Aankomst

   13:15


  Het tijdverschil is vijf uur in de zomer en zes uur in de winter.

  Emirates is de nationale luchtvaartmaatschappij van de Verenigde Arabische Emiraten. De luchtvaartmaatschappij beschikt over een zeer moderne vloot van ruim 200 toestellen en is de grootste gebruiker van ‘s werelds grootste passagierstoestel: de Airbus A380. De toestellen van Emirates zijn in alle klassen standaard voorzien van zeer comfortabele stoelen, zodat je ook in economy class genoeg beenruimte hebt. Alles stoelen zijn ook voorzien van een gerenommeerd entertainmentsysteem (Emirates won meerdere jaren op rij prijzen voor beste inflight entertainment). WiFi hoef je niet te missen aan boord, dat kan je namelijk aanschaffen. De catering aan boord is uitstekend met voldoende keuze uit maaltijden en drankjes. Kortom, bij Emirates is een comfortabele reis verzekerd.

  Djoser compenseert de CO2-uitstoot van je vlucht

  Reizen is verrijkend, maar laat ook zijn sporen achter in de vorm van broeikasgassen, waaronder CO2. Door de CO2-uitstoot van de vlucht te compenseren kan ergens anders ter wereld dezelfde hoeveelheid CO2 worden voorkomen, want de vliegreis naar je bestemming is veruit het meest belastend voor ons milieu. Samen met de Southpole Group, de wereldmarktleider in het uitvoeren van CO2-reductie projecten, en de ANVR hebben we gekozen voor verschillende projecten in Thailand en Indonesië.

  Met CO2-compensatie doen we dus iets terug voor het klimaat én voor de lokale bevolking. Djoser compenseert alle vluchten van de Djoserreizigers en ook de vliegreizen van haar medewerkers.

  Landarrangement

  Voor kinderen t/m 11 jaar is de prijs exclusief internationale vluchten vanaf € 1.195,-. Voor volwassenen is de prijs vanaf € 1.295,-.

  Houd bij het boeken van een landarrangement, waarbij je zelf je vliegtickets boekt, er rekening mee dat er voor al onze reizen een minimum aantal deelnemers nodig is.

  Vervoer

  De meeste trajecten in Vietnam reizen we met een eigen, comfortabele bus, die is voorzien van airconditioning. De eigen bus geeft de mogelijkheid om onderweg regelmatig te stoppen, voor een wandeling, de bezichtiging van een monument of het gadeslaan van het leven van alledag. Hierdoor variëren de reistijden van enkele uren tot een hele dag. In de plaatsen waar we overnachten wordt de bus niet gebruikt.

  De trajecten van Saigon naar Danang en van Hué naar Hanoi worden per binnenlandse vlucht met Vietnam Airlines afgelegd.

  Aangezien onze hotels centraal gelegen zijn kun je de afstanden in de steden gemakkelijk lopend, per fiets of per cyclo overbruggen. Zo zijn de plaatsen waar we komen, met uitzondering van de grote steden, en hun omgeving uitstekend per fiets te verkennen.

  Vietnam kun je ook vanaf het water bekijken: vanuit Saigon, Hué en Ha Longbaai maken we een boottocht.

  De comfortabele bussen zijn voorzien van airconditioning.

  Per cyclo verkennen we het bruisende Hanoi.

  We overnachten 1 nacht op de boot in Halong Bay.

  De comfortabele bussen zijn voorzien van airconditioning.

  Per cyclo verkennen we het bruisende Hanoi.

  We overnachten 1 nacht op de boot in Halong Bay.

  De comfortabele bussen zijn voorzien van airconditioning.

  Per cyclo verkennen we het bruisende Hanoi.

  We overnachten 1 nacht op de boot in Halong Bay.

  De comfortabele bussen zijn voorzien van airconditioning.

  Per cyclo verkennen we het bruisende Hanoi.

  We overnachten 1 nacht op de boot in Halong Bay.

  Bij de reis inbegrepen

  • Vlucht met Emirates
  • Alle vluchttoeslagen
  • CO2 compensatie vliegreis
  • Binnenlandse vlucht Saigon - Da Nang
  • Binnenlandse vlucht Hué - Hanoi
  • Nederlandse reisbegeleiding
  • Lokale Engelssprekende gids
  • Vervoer per eigen bus met airconditioning
  • Boottocht over Parfumrivier
  • Boottocht en overnachting bij Ha Longbaai, inclusief maaltijden
  • Overnachtingen in hotel met eigen douche/toilet
  • Alle ontbijten inbegrepen
  • Stadstour en waterpoppenshow Saigon
  • Bezoek aan Mekongdelta
  • Bezoek aan de zandduinen in Mui Ne
  • Fietstocht door de rijstvelden in de omgeving van Hoi An
  • Kookworkshop in Hoi An
  • Bezoek aan grotten en tempels in de Marmeren Bergen
  • Cyclotocht in Hanoi

  Excursies

  Bij Djoser bepaal je zelf welke bezienswaardigheden je de moeite waard vindt om te bezoeken. De een struint graag over de markt op zoek naar koopjes, de ander duikt liever de geschiedenis van het land in op zoek naar cultureel erfgoed. Sommige reizigers houden juist van een lekker actief programma, met zwemmen, snorkelen en fietsen, terwijl anderen bijvoorbeeld meer interesse hebben in al het lekkers dat de Vietnamese keuken te bieden heeft. de meeste gevallen kun je zelf of met groepsgenoten, al dan niet met hulp met van onze reisbegeleiding, te voet of met lokaal vervoer eropuit trekken. Toegangsgelden zijn dan ook niet bij de reissom inbegrepen, zodat je alle vrijheid hebt om je eigen plan te trekken.

  Sommige bezienswaardigheden mag je niet missen, zijn slecht bereikbaar of liggen ‘en route’ naar onze volgende overnachtingsplaats. Dergelijke excursies zijn bij Djoser in het programma opgenomen. Het entreegeld is echter exclusief.

  Tijdens deze reis door Vietnam zijn de volgende excursies in het reisprogramma inbegrepen:

  • Stadstour Saigon waarbij je kennismaakt met deze enorme wereldstad.
  • Waterpoppenshow, een bijzonder poppenspel met handgesneden houten poppen en kleurrijke draken.
  • Excursie naar de Mekongdelta. Hier zien we het echte plattelands leven van de vruchtbaarste streek van Vietnam.
  • Fietstocht in de omgeving van Hoi An langs mooie rijtterrassen en wuivende palmbomen.
  • Een boottocht over de Parfumrivier in Hué, die zijn naam te danken heeft aan geuren die het mee voerde van de wouden verderop. Daarna bezoeken we de Thien Mu pagode. Deze plek is bekend vanwege het boeddhistisch verzet tegen alle vormen van onderdrukking.
  • Boottocht met overnachting en maaltijden op de boot in Ha Longbaai
  • Cyclotour door Hanoi, waar je tussen de duizenden brommertjes door wordt gefietst.


  Onderweg stopt onze bus op een aantal plaatsen, waarvoor je uitsluitend nog eventuele entreegelden hoeft te betalen om naar binnen te mogen:

  • Bij de zandduinen in Mui Ne kun je sleetje glijden vanaf de zandbergen.
  • De Marmeren Bergen bezoeken we onderweg naar Hué. Hier kun je een wandeling maken over de heuvels bestaande uit marmer en zandsteen en verschillende grotten en tempels bewonderen.


  Ter plaatse zijn er uiteraard meerdere excursies mogelijk. De reisbegeleider kan je hierover adviseren en regelt eventueel een excursie voor de groep. Zo behoort een bezoek aan de Cu Chi tunnels bij Saigon,  de Verboden Stad in Hué, of een tour langs de koloniale gebouwen in Hanoi ook tot de mogelijkheden.

  Reisdocumenten

  • e-Ticket
  • Internationale reispas die na vertrek uit Vietnam nog minstens zes maanden geldig is (zowel voor volwassenen als kinderen).
   • Binnenlandse vluchten: Voor het reserveren van de de binnenlandse vluchten dienen wij uiterlijk 3 maanden voor vertrek in het bezit te zijn van de correcte reispasgegevens.
  • Visum voor Vietnam, kosten € 65,- via ambassade of 25 USD via online e-visumaanvraag. 

  Je kunt de visumaanvraag voor Vietnam zelf regelen bij de betreffende ambassade of het visum online aanvragen, maar je kunt dit ook laten verzorgen via Djoser en het Visumburo. In dit laatste geval brengen we naast de kosten van het visum € 30,- bemiddelingskosten per visum in rekening. In beide gevallen ontvang je 4 weken voor vertrek een mail met meer informatie over de aanvraag.

   

  Geldzaken

  In Vietnam wordt er betaald met de Vietnamese dong. Kijk voor de actuele koersen op oanda.com.

  Geld afhalen: tegenwoordig overal mogelijk
  Contant: euro’s of dollars
  Creditcards: op enkele plaatsen in Vietnam kun je hiermee geld opnemen.

  Als richtlijn voor uitgaven die niet bij de reissom zijn inbegrepen, zoals maaltijden, entreegelden, facultatieve excursies en persoonlijke uitgaven geldt minimaal € 200,- per persoon per week.

  Het is in Vietnam gebruikelijk om fooien te geven voor verleende diensten. Om te voorkomen dat je steeds fooien uit moet delen, wordt aan het begin van de reis een fooienpot ingesteld, waaruit de (gezamenlijke) tips aan de chauffeurs, gidsen, hotelpersoneel e.d. worden betaald.

  Maaltijden

  Het ontbijt is bij de reissom inbegrepen. Daarnaast is tijdens de boottocht in Ha Longbaai ook de lunch en het diner inclusief.

  eten vietnamTijdens het ontbijt is het algemeen is er een ruime keuze: boter, jam, ei of smeerkaas. Liefhebbers kunnen ook een Vietnamees ontbijt bestellen. Verder kun je zelf bepalen wat, waar en met wie je gaat eten. Er zijn bijna 500 traditionele gerechten te vinden in de Vietnamese keuken. Geliefd zijn de kleine loempia's met verschillende vullingen. Als hoofdmaaltijd kun je kiezen uit rijst met groente en vlees of vis. De 'pho', de populaire soep met noodles, groenten en vaak vlees of vis, wordt eigenlijk de gehele dag, maar vooral 's ochtends vroeg gegeten. Daarnaast zijn er ook Chinese restaurantjes en hier en daar tref je Europese gerechten op de kaart aan.

  De prijs van een maaltijd is afhankelijk van wat en waar je eet, maar vanaf vijf euro heb je al een heerlijke maaltijd! Vietnamese restaurantjes zien er over het algemeen weliswaar uiterst eenvoudig en wat rommelig uit, maar het eten is er heerlijk en doorgaans betrouwbaar. Tenslotte: men is gewend om met stokjes te eten, bestek krijg je niet overal vanzelfsprekend. Thee wordt algemeen gedronken, koffie is ook overal verkrijgbaar, evenals bronwater en frisdranken.

  Gezondheid

  Voor deze reis wordt aangeraden:

  • Vaccinaties tegen DTP, tyfus en hepatitis A

  Deze algemene richtlijnen zijn aan verandering onderhevig en soms ook gelden voor (jonge) kinderen afwijkende richtlijnen, bijvoorbeeld omdat ze in de eerste jaren zijn ingeënt tegen DTP.

  De hygiënische omstandigheden in Vietnam zijn over het algemeen redelijk tot goed. Het is wel verstandig goed te letten op wat je eet. We adviseren om paracetamol en een middel tegen darmstoornissen mee te nemen.

  Bedenk ook dat kinderen extra gevoelig zijn voor de zon, dus zorg voor voldoende bescherming: zonnebrandmiddel, minimaal een kledingstuk met (lange) mouwen, hoofddeksel en zonnebril. De reisbegeleiding heeft een medische set bij zich met steriel hulpmateriaal voor noodgevallen.

  Voor vaccinaties werkt Djoser samen met Thuisvaccinatie.nl. Het is de grootste landelijke organisatie voor reisvaccinaties aan huis. De deskundige artsen komen bij je langs wanneer het jou uitkomt. Ook ‘s avonds en in het weekend of op het werk. En sturen (indien mogelijk) de rekening rechtstreeks naar de zorgverzekeraar. De tarieven zijn vergelijkbaar met andere vaccinatie instellingen. Je kunt gemakkelijk online een afspraak maken. Voor een advies per land kun je ook de website raadplegen van het Landelijk Coördinatiecentrum Reizigersadvisering lcr.nl of itg.be.

  Logo ThuisVaccinatie.nl


  Reizen en Covid-19

  We kunnen naar steeds meer landen veilig en verantwoord op reis. Uiteraard voeren we reizen uit naar landen met een groen of geel reisadvies, maar ook zijn reizen naar een aantal landen met een oranje reisadvies mogelijk. Een overzicht van landen waar je nu met Djoser naar toe kan vind je hier. Voor actuele informatie over inreisbeperkingen en voorwaarden adviseren wij je de website met de reisadviezen van het Ministerie van Buitenlandse Zaken te raadplegen. Om deel te kunnen nemen aan een Djoserreis moet je volledig gevaccineerd zijn, voor de veiligheid en een soepel verloop van de reis.

  Uiteraard hebben we frequent contact met onze agentschappen. Hierdoor zijn we goed op de hoogte van de lokale omstandigheden en regels. Houd er rekening mee dat lokale regelgeving aan verandering onderhevig kan zijn. Na boeking houden wij je over deze regels en voorwaarden via "Mijn Djoser" op de hoogte.

  Met onze lokale vertegenwoordiger, onze 24/7 bereikbaarheid/bijstand én de aanwezigheid van een reisbegeleider, reis je met Djoser met een gerust gevoel.

  Hotelverlenging

  Verlenging mét accommodatie is in Saigon en Hanoi bij te boeken. De genoemde prijzen zijn zonder wijzigingskosten van de vlucht en de transfer van/naar de luchthaven.

  De prijs van het hotel in Saigon is vanaf € 25,- per persoon per nacht op basis van logies en ontbijt.

  In Hanoi verblijf je na afloop in een centraal gelegen middenklasse hotel. De prijs is vanaf € 25,- op basis van logies en ontbijt. 

  De genoemde prijzen zijn zonder wijzigingskosten van de vlucht en de transfer van/naar de luchthaven.

  Klimaat en geografie

  De enorme langgerektheid van Vietnam en de hoogteverschillen hebben tot gevolg dat er verschillende klimaatzones te onderscheiden zijn. Er is dan ook niet echt sprake van goede of slechte seizoenen om dit land te bezoeken. Is een regio in een bepaalde tijd wat koeler en vochtiger, dan is een andere regio in dezelfde tijd juist heerlijk zonnig en droog of omgekeerd. In het noorden heerst een subtropisch klimaat met warme zomers en milde winters. De temperatuur in Hanoi bijvoorbeeld ligt tussen 17° en 29°C. Het zuiden en midden van Vietnam kennen een warm tropisch klimaat met temperaturen tussen 20° en 35°C. Tussen oktober en april is er een relatief vochtige tijd in het noordelijk deel van Vietnam, ongeveer tot het centraal gelegen Danang.  

  Reisbegeleiding en gidsen

  Een enthousiaste Nederlandse reisbegeleider begeleidt de reis. Onze reisbegeleiders zijn zeer ervaren en bevlogen reizigers en vertellen onderweg leuke weetjes over de bestemming. Zij weten als geen ander dat kinderen een reis anders beleven dan volwassenen en kunnen haarfijn inspelen op de wensen en behoeften van beiden. Zij zorgen dat de reis soepel verloopt en zijn het aanspreekpunt voor vragen en ideeën. De eigen passie, in combinatie met een uitgebreide training en inwerkprocedure, vormt de basis voor hun deskundigheid en professionaliteit. 

  Tijdens de reis naar Vietnam gaat ook een lokale Engelssprekende gids mee. Omdat het land zo groot is, gaan er drie gidsen mee die ieder tijdens hun eigen regio met je meereist. We maken dus gebruik van de locals, waardoor de kennis over de regio groter is dan wanneer een gids de gehele reis mee gaat. De eerste gids reist mee van Saigon naar Nha Trang. Wanneer we het vliegtuig in Da Nang uitstappen staat onze volgende lokale gids op ons te wachten. Hij of zij reis mee tot Hue. Voor het noordelijke deel van Vietnam (Hanoi en omgeving) reist weer een andere gids mee met de groep. Onze gidsen vertellen vol enthousiasme over de bezienswaardigheden, omgeving en weten alle antwoorden op je vragen. Samen met de reisbegeleider zorgen zij voor een soepel verloop van de reis.

  Veelgestelde vragen

  Waarom met Djoser Family naar Vietnam?

  De reizen met Djoser Family zijn speciaal ontwikkeld voor gezinnen. Vietnam heeft een rijke geschiedenis, waar tijdens de reis aandacht aan besteed wordt. Daarnaast biedt de reis mogelijkheden voor avontuurlijke activiteiten als sleeën op zandduinen. Tevens wordt de reis begeleid door een enthousiaste Nederlandse reisbegeleider. Die weet als geen ander dat kinderen een reis anders beleven dan volwassenen en kan haarfijn inspelen op de wensen en behoeften van beiden, wat onze Family reizen een belangrijke meerwaarde geeft.

  Wat is de zwaarte van deze Family reis?

  In Vietnam  reizen we met onze eigen bus. De reistijden kunnen variëren van enkele uren tot een hele dag. Daarnaast zal de bus regelmatig stoppen voor een fotostop, een excursie of een lunch. Voor de langere afstanden wordt gebruik gemaakt van een binnenlandse vlucht.

  Welk weertype kan ik verwachten tijdens deze reis?

  Doordat Vietnam veel hoogteverschillen kent zijn er veel verschillende klimaat zones. In het noorden heerst bijvoorbeeld een subtropisch klimaat met warme zomers en milde winters. Het zuiden en het midden van Vietnam kennen een warm tropisch klimaat met temperaturen tussen 20° en 35°C. Tussen oktober en april is er een relatief vochtige tijd in het noorden van Vietnam.

  Hebben we een visum nodig?

  Voor Vietnam is een visum benodigd dat op verschillende manieren kan worden aangevraagd. Het visum kan je aanvragen via de ambassade voor €65,0 of via een online e-visumaanvraag voor USD$25. Het is ook mogelijk om het visum via Djoser in samenwerking met het CIBT aan te vragen. In dit geval betaal je naast de €60,- nog €30,- bemiddelingskosten.

  Hoe wordt een familie met een oneven aantal personen ingedeeld?

  Reis je met een familie van 3 personen, dan verblijf je met je gezin op één kamer. In sommige accommodaties kan het zijn dat er in dit geval een bed bijgezet wordt in een tweepersoonskamer. Voor een gezin dat bestaat uit 4 of 5 personen reserveren we 2 kamers, waar mogelijk aan elkaar grenzend. In de meeste gevallen is het ook mogelijk om een éénpersoonskamer te reserveren.

  Hebben de hotels op deze reis een zwembad?

  Alleen de hotels in Saigon en Hanoi hebben geen zwembad, maar bevinden zich wel op goede locaties in de stad.

  Is er Wifi aanwezig op deze reis?

  De meeste hotels tijdens deze reis beschikken, soms tegen betaling, over Wifi. Het kan ook voorkomen dat de Wifi alleen in de lobby aanwezig is. Tijdens de overnachting op de boot in Ha Long-baai is er geen wifi aanwezig.

  Gelden er bijzondere kledingvoorschriften voor deze reis?

  Er zijn voor deze reis geen speciale kledingvoorschriften, maar we raden aan om vooral luchtige katoenen kleding mee te nemen. In hoger gelegen gebieden is het gedurende het gehele jaar frisser, een trui en lange broek zijn derhalve onmisbaar. Het is aan te raden om uw kleding enigszins aan te passen aan de plaatselijke cultuur. Draag bij voorkeur broeken die niet korter zijn dan kniehoogte en shirts met (korte) mouwen. Dit geldt voor zowel mannen als vrouwen.

  We hebben geboekt! En nu?

  Zodra je een reis hebt geboekt, ontvangt de hoofdboeker hiervan een bevestiging per e-mail. Tevens ontvangt deze de inloggegevens voor je eigen Mijn Djoser. In je Mijn Djoser kan je de persoonsgegevens (tot 6 weken voor vertrek) aanpassen en vind je alle informatie over de reis.

  Wat mag ik absoluut niet vergeten voor deze reis?

  Zonnebrandcréme en een hoofddeksel tegen de zon kunnen goed van pas komen. Tevens is het handig om een paar goede schoenen mee te nemen voor de wandelingen. Daarnaast is het natuurlijk leuk om een toestel mee te nemen waar foto's mee gemaakt kunnen worden om alle hoogtepunten vast te leggen!

  Djoser Foto's en Video

  Djoser reviews

  8,5
  • De ideale reis als je met je gezin, in gezelschap van andere gezinnen, onder begeleiding van een goede reisleid(st)er en lokale gidsen in een korte tijdspanne zo veel mogelijk facetten van Vietnam wil zien. Zuid-, Centraal- en Noord-Vietnam in 2 weken, overal een korte stop om te proeven en ervaren.

   Fantastische reis! Vietnam is een geweldig land met vele hoogtepunten. De Chi Cu tunnels, de modderbaden, Hoi An, de kookworkshop en tenslotte Hanoi: TOP!!! Hotels, vervoer, reisbegeleiding zeer goed geregeld door Djoser. Dank hiervoor.

   Bekijk alle reviews
   Go to top