Bekijk de Vietnam, 15 dagen van Djoser

Vietnam 15 dagen

Beleef de hoogtepunten van dit intrigerende land

Vanaf € 2.495,- Bijkomende kosten € 26,25 p.p. (o.b.v. 2 personen)

Maak kennis met het vriendelijke Vietnam en haar inwoners. De gids laat je de hoogtepunten zien in Saigon. Kies voor een bezoek aan de wereldberoemde Chi Chu-tunnels en relax aan de kust van Mui Ne. Oude tempels en paleizen vinden we volop in Hoi An en Hué. Uniek is de overnachting op een boot in Halong Bay. 'Uncle Ho' (Ho Chi Minh) bezoeken we in het Mausoleum van Hanoi en we ontdekken de hoogtepunten van deze bruisende stad tijdens een cyclotour.

Daarom Djoser

  • Enthousiaste Nederlandse reisbegeleiding 
  • Inclusief lokale Engelssprekende gids
  • Twee tijdbesparende binnenlandse vluchten
  • Overnachtingen in comfortabele hotels
  • Alle ontbijten inbegrepen
  • Stadstour in Saigon
  • Bezoek aan Mekongdelta inclusief
  • Sleeën op de Mui Ne zandduinen
  • Bezoek aan waterpoppenshow
  • Bijzondere overnachting op boot in Halong Bay incl. entree
  • Ontbijt, lunch en diner inclusief tijdens de boottocht in Halong Bay
  • Fietstocht in Hoi An inclusief
  • Inclusief cylcotour in Hanoi
 • Voordelig overnachten en parkeren bij Schiphol

Route en kaart

Routekaart Vietnam, 15 dagen
 1. Amsterdam - Saigon
 2. aankomst Saigon
 3. Saigon, stadstour
 4. Saigon, excursie Mekongdelta
 5. Saigon - Mui Ne
 6. Mui Ne
 7. Mui Ne - Saigon - vlucht naar Da Nang - Hoi An
 8. Hoi An, fietstocht in omgeving & kookworkshop
 9. Hoi An - Marmeren Bergen - Hué
 10. Hué, boottocht Parfumrivier - vlucht naar Hanoi
 11. Hanoi - Ha Longbaai, overnachting op een boot
 12. Ha Longbaai - Yen Duc waterpoppenshow - Hanoi
 13. Hanoi, cyclotocht
 14. Hanoi - Amsterdam
 15. aankomst Amsterdam

Reisbeschrijving

Elegante koloniale villa's, pompeuze communistische bouwwerken en Chinees aandoende gebouwen, allemaal door elkaar: in Vietnam lijkt het net of je in een oude film rondloopt. Je begint de reis in Saigon en ziet vervolgens de uitgestrekte rijstvelden van de vruchtbare Mekongdelta. Na een dag relaxen aan het strand in Mui Ne zien we de houten huizen van Hoi An en bezoeken we de keizerlijke stad Hué. Ten slotte overnachten we op een boot in het prachtige Halong Bay. We eindigen de reis in het knusse Frans-koloniale Hanoi.

Franse invloeden in Saigon

Dag 1 Amsterdam - Saigon
Dag 2 aankomst Saigon
Dag 3 Saigon, stadstour 
Dag 4 Saigon, excursie Mekongdelta

Ho Chi Min City VietnamHo Chi Minh-stad, ofwel Saigon, is een miljoenenstad die, na de tweedeling van het land in 1954, hoofdstad van de Republiek Vietnam werd. Al op weg naar het hotel valt op, dat de veelal met fleurig groene bomen geflankeerde straten zijn gevuld met een eindeloze stroom fietsen, brommers en cyclo's (fietstaxi’s). Om de stad beter te leren kennen, maken we met onze gids een stadstour. 

Cholon is de oude Chinese wijk; het is hier druk met smalle straatjes, marktjes en pagodes. Vlakbij een tempel is een bloemenmarktje waar de lokale bevolking bloemen koopt om te offeren aan de goden. Ze geven dan bloemen en rijst en laten wierookstokjes branden, zodat hun wensen met de rook naar boven stijgen en zo gehoord kunnen worden door de goden. Als je zelf ook een wierookstokje wilt branden in de tempel, mag dat. Vergeet alleen niet om je schoenen uit te trekken voordat je de tempel binnen treedt, want dat is niet netjes tegenover de goden. Na het bezoek aan de tempel, lopen we naar een straat waar allerlei traditionele medicijnen worden verkocht tegen alle denkbare kwaaltjes. Ook kun je nog een kijkje nemen bij een overdekte markt. Op de fascinerende Ben Thanh markt kun je alles kopen wat de gemiddelde Vietnamees eet, draagt of gebruikt. Het Hotel de Ville, oftewel stadhuis dat je hier ziet is, net zoals vele andere gebouwen, in Frans-koloniale stijl gebouwd. Herinneringen aan de Franse periode kom je ook tegen bij perfect Franssprekende oudere inwoners of de stokbroodjes met La vache qui rit kaasjes.

Optioneel kunt je een halve dagexcursie maken naar de Cu Chi tunnels. Dit als een museum ingericht stuk van het tunnelnetwerk van Cu Chi was in de zestiger jaren een uitgestrekt verzetsbolwerk van de Vietcong in deze provincie.

mekong delta VietnamOp dag 4 maken we een excursie naar de Mekongdelta, buiten de stad. Omdat het een heel vruchtbaar gebied is, worden er in de Mekongdelta allerlei exotische vruchten verbouwd, die door boeren uit de verre, waterrijke omtrek worden verhandeld op een drijvende markt. We maken een boottocht en bezoeken een honingzemerij en verschillende fruittuinen, waar je heerlijk kunt proeven van al die bijzondere vruchten. Voor de lunch moet je zeker ook een olifantsoorvis proberen!

Drakenfruit plantages, goudgele stranden & rode zandduinen

Dag 5 Saigon - Mui Ne
Dag 6 Mui Ne

Op weg naar Mui Ne hoef je je zeker niet te vervelen. Het veranderende landschap trekt als een film aan je voorbij. Boeren leggen op de rand van de weg hun rijst zodat het door het verkeer gedorst wordt, waardoor de weg nog smaller wordt. Maar ook de wind kan een handje helpen door de rijst in de lucht te gooien, zodat de losse vliesjes wegwaaien. Als we in de buurt komen van Mui Ne zie je ook de drakenfruit plantages, ook wel pitahaya genoemd. Deze vruchten zijn zeker het proberen waard!

De kustplaats Mui Ne staat bekend om het mooie goudgele strand en de rode zandduinen. Je kunt hier heerlijk relaxen aan het strand. Maar je hoeft hier geen moment stil te zitten, want er valt heel veel beleven, je kunt er namelijk surfen, stand up paddelen, kanoën of neem een lesje kitesurfen. Verder kun je een bezoek brengen aan het vissersdorp waar je enorm veel karakteristieke ronde vissersbootjes ziet liggen. We brengen natuurlijk ook een bezoek aan de zandduinen, waar we met een slee vanaf kunnen glijden. Dauwtrappers kunnen vroeg in de ochtend de duinen bezoeken en zien hoe de zon langzaam kleur geeft aan dit prachtige natuurverschijnsel.

Vietnamees koken en fietsen door de rijstvelden

Dag 7 Mui Ne - Saigon - vlucht naar Danang - Hoi An
Dag 8 Hoi An, fietstocht in omgeving & kookworkshop

Om de grote afstand tussen Mui Ne en Hoi An te overbruggen, reizen we terug naar Saigon om daar in het vliegtuig te stappen naar Danang. Vanaf de luchthaven is het nog ongeveer drie kwartier rijden naar Hoi An.

Nha Trang Vietnam Djoser JuinorVeel huizen zijn kleurig beschilderd in Hoi An en auto’s worden in het oude centrum niet toegestaan. Sommige oude Chinese huizen worden nu voor bezoekers opengesteld door de eigenaren, in de hoop dat ze van de donaties het huis kunnen restaureren. Zo krijg je een goede indruk van de enorme welvaart die Chinese handelsfamilies hier hadden. In de hoofdstraat vind je veel winkeltjes waar zijden kleding wordt verkocht of op maat gemaakt. Het stadje leent zich uitstekend voor rondslenteren en genieten van het leven op straat.

We verblijven hier een volle dag, waarop we de omgeving met de fiets gaan verkennen en we Vietnamees leren koken. Vroege vogels kunnen de markt langs de rivier bezoeken, waar het dan een drukte van belang is. Groente en fruit en vooral veel verse vis worden hier verkocht. De mensen zijn uiterst vriendelijk en het is heel leuk om tussen de Vietnamezen over de markt te lopen en foto’s te maken.

Vietnam is een ideaal fietsland. Vanuit Hoi An maak je een leuke fietstocht langs de boulevard en over het platteland. Je fietst dan door rijstvelden en akkers en komt door boerendorpjes waar de tijd al heel lang lijkt stil te staan. En stap je even af, dan wordt je onmiddellijk omringd door nieuwsgierige mensen! Ook komen we tijdens onze fietstocht langs het strand, waar we een verfrissende duik kunnen nemen. 

Eten Vietnam Djoser Junior We volgen samen een kookles, waarbij je de lokale specialiteiten leert bereiden. Misschien maak je wel een lekkere vis gewikkeld in bananenblad of Vietnamese loempia’s. Zo kun je ook thuis nog lekker genieten van al het heerlijks dat de Vietnamese keuken te bieden heeft en je vrienden trakteren op een traditioneel Vietnamees gerecht.

De verboden Paarse stad in Hué

Dag 9 Hoi An - Marmeren Bergen - Hué
Dag 10 Hué, boottocht Parfumrivier - vlucht naar Hanoi

Vanuit Hoi An gaat de reis verder naar het noorden. Onderweg bezoeken we de indrukwekkende Marmeren Bergen, een heilige berg met fascinerende tempeltjes en grotten waar tot Boeddha gebeden wordt. Je kunt over een lange trap naar de top klimmen en van het weidse uitzicht genieten. Dat zal zeker gepaard gaan met de nodige zweetdruppels.

Verder op onze reis naar Hué passeren we Hai Van Pas, wat 'pas van de oceaanwolken' betekent. Op 500 meter hoogte heb je hier een spectaculair uitzicht over de kustlijn. Als we er de tijd voor hebben, kunnen we even uitstappen bij Lang Co Beach waar we een verfrissende duik kunnen nemen.

tempel hueHué was tussen 1802 en 1945 de politieke hoofdstad en al eeuwenlang het culturele, religieuze en educatieve centrum. Hoofdattractie is de citadel met het keizerlijk paleis dat in 1687 gebouwd is. En Hué wordt door de meesten beschouwd als de mooiste stad in het land. Binnen de muren van de Citadel bevindt zich de Forbidden Purple City, het privé-gedeelte van het keizerlijk paleis, omgeven door 10 versterkte poorten. Binnen de poorten van het grote complex is een aantal interessante boeddhistische tempels en pagodes te vinden. Binnen de oude citadel vind je oude pagodes, tuinen en tempels. Sommige tempels worden nog steeds gebruikt door de Vietnamezen. Een veel gebruikte gewoonte is om bij het tempelbezoek een wierookstaafje aan te steken, om bijvoorbeeld geluk te krijgen.

Vietnam Groepsreis MarktDe stad Hué is gebouwd aan de rivier met de veelzeggende naam: Parfum rivier. Het is niet zo dat deze rivier heel lekker ruikt; de rivier dankt haar naam aan het aangenaam ruikende bos in het Truong Son-gebergte waar de rivier ontspringt. Per boot zakken we een stuk de rivier af. Langs de oevers van de rivier bezoeken we het hedendaagse symbool van Vietnam, de Thien Mu-pagode en uiteraard de keizerlijke tombes. Tot slot kunnen we de Dong Ba-markt aan de Parfumrivier bezoeken. Handelaren voeren hier hun waren over de rivier aan. De markt is de belangrijkste markt van Hué en het marktgebouw met de winkeltjes en kraampjes eromheen vormen een levendig geheel. Er wordt hier van alles verkocht: van huishoudelijke artikelen tot tabak, vis, wierook, groenten, fruit en kleding.

Halong Bay... net een schilderij!

Dag 11 Hanoi - Halong Bay, overnachting op een boot
Dag 12 Halong Bay - Yen Duc - waterpoppenshow - Hanoi

halong bay cruiseHet vlakke landschap onderweg naar Halong Bay kenmerkt zich door eindeloze rijstvelden, doorsneden met talloze riviertjes. Zo'n duizend begroeide rotseilandjes van kalksteen rijzen op uit de Golf van Tonkin. We stappen aan boord van ons Vietnamese cruiseschip, waarop we ook de nacht zullen spenderen, zodat je de omgeving goed in je kunt opnemen. Geniet vanaf het dek van de ongekende natuurpracht van dit schilderachtige watergebied. Er wordt ook aangelegd bij een strandje of bij één van de talloze grotten. Door de bootslui wordt een lunch, diner en ontbijt klaargemaakt. Vaak geserveerd met vis, garnalen en krab. Tussen de eilandjes door zie je soms een traditionele jonk varen met zijn karakteristieke grote roodbruine zeilen. Na deze bijzondere overnachting vervolgen wij de volgende dag onze weg weer richting Hanoi. Onderweg stoppen we in het dorpje Yen Duc. Hier ontdek je het platteland van Vietnam en bezoeken we een waterpoppenshow; dit bijzondere poppenspel is een belangrijke traditie in Vietnam en gaat tot duizend jaar terug. Tijdens de show komen de handgesneden houten poppen en kleurrijke draken tot leven.

Hanoi: stad op de oevers van de rode rivier

Dag 13 Hanoi, cyclotocht
Dag 14 Hanoi - Amsterdam
Dag 15 aankomst Amsterdam

Hanoi Paleis Vietnam Djoser Junior Sinds 1945 is Hanoi de politieke hoofdstad van het land. Hanoi is gebouwd op de oevers van de rode rivier en ademt een geheel andere sfeer dan de zakenstad Saigon, veel rustiger en minder ontwikkeld. Per cyclo maken we een mooie stadstour langs de hoogtepunten. Je hebt hier bovendien nog een hele dag om op eigen gelegenheid de stad te bekijken. Ook is het mogelijk om zelf een fietstocht te maken.

In het hart van de stad ligt het Hoan Kiem Meer, waar het rustig toeven is op een van de bankjes langs het meer. Direct na zonsopgang worden er al gymnastiek oefeningen gedaan of een partijtje badminton gespeeld.

Een 'must' is het mausoleum waar de 'vader' Ho Chi Minh opgebaard ziet liggen. Het is een  pelgrimsplaats voor elke Vietnamees. Overal in Vietnam zie je nog zijn foto's en standbeelden en kinderen leren op school van alles over hem.

Hanoi VietnamEr is in Hanoi altijd van alles te doen op straat. Soms zie je een groepje rondom een vrouw zitten die bijvoorbeeld soep verkoopt. Veel volkeren in Azië zijn bijzonder lenig. Men kan op de hurken heel lang en comfortabel 'zitten', zonder het evenwicht te verliezen. Overal zijn winkeltjes en dorpelingen die in de stad iets proberen te verkopen. In de oude wijk, achter het Hoan Kiem Meer, kun je urenlang slenteren. Drukke winkelstraatjes met fantastische spullen: Russische horloges, keramiek, typisch Vietnamese rijsthoeden, houtsnijwerk, Chinese geborduurde kleden, zijde; je kunt het zo gek niet bedenken of het is te koop. Waarschijnlijk beheers je de kunst van het afdingen na deze weken tot in de details, want overal geldt dat je wel eerst moet afdingen voordat je tot koop overgaat.

Op reis met Djoser
Bij onze reizen is geen sprake van een strak gepland reisschema. Uiteraard zijn de hotels en het vervoer van tevoren gereserveerd, maar ter plaatse kan het mogelijk zijn dat het programma aangepast dient te worden. Dit zal vanzelfsprekend in overleg met de groep plaatsvinden. De reisbegeleider biedt de meeste dagen een programma aan, maar men is zeker niet verplicht hier aan deel te nemen. Wie er liever zelf op uitgaat heeft daartoe alle vrijheid. Zo leer je een land tenslotte het beste kennen! Gemiddeld bestaan de Family-groepen uit 16 personen. De maximale groepsgrootte is 26 personen.

Turkish airlines

Vertrekdata 2024

Bijkomende kosten € 26,25 p.p. (o.b.v. 2 personen)

Start - einde Beschikbaarheid Prijs
Start - einde
12 jul - 26 jul
Beschikbaarheid
voldoende

Leeftijd kinderen

Er is op dit moment geen groepsinformatie beschikbaar voor deze vertrekdatum.

Prijs

€ 2.895,-

€ 2.695,- (kind t/m 11 jr)

Start - einde
17 jul - 31 jul
Beschikbaarheid
Vol

Leeftijd kinderen

Er is op dit moment geen groepsinformatie beschikbaar voor deze vertrekdatum.

Prijs

€ 2.595,-

€ 2.395,- (kind t/m 11 jr)

Start - einde
19 jul - 02 aug
16+

Deze reis is voor gezinnen met kinderen vanaf 16 jaar.

Beschikbaarheid
Vol

Leeftijd kinderen

Er is op dit moment geen groepsinformatie beschikbaar voor deze vertrekdatum.

Prijs

€ 2.895,-

€ 2.695,- (kind t/m 11 jr)

Start - einde
26 jul - 09 aug
10+

Deze reis is voor gezinnen met kinderen vanaf 10 jaar.

Beschikbaarheid
3 plaatsen vrij

Leeftijd kinderen

Er is op dit moment geen groepsinformatie beschikbaar voor deze vertrekdatum.

Prijs

€ 2.995,-

€ 2.795,- (kind t/m 11 jr)

Start - einde
01 aug - 15 aug
i

Vluchten worden uitgevoerd met Turkish Airlines

16+

Deze reis is voor gezinnen met kinderen vanaf 16 jaar.

Beschikbaarheid
Vol

Leeftijd kinderen

Er is op dit moment geen groepsinformatie beschikbaar voor deze vertrekdatum.

Prijs

€ 2.695,-

€ 2.495,- (kind t/m 11 jr)

Start - einde
22 dec - 05 jan
Beschikbaarheid
Voldoende
Prijs

€ 2.695,-

€ 2.495,- (kind t/m 11 jr)

Vertrekdata 2025

Bijkomende kosten € 26,25 p.p. (o.b.v. 2 personen)

Start - einde Beschikbaarheid Prijs
Start - einde
19 apr - 03 mei
Beschikbaarheid
Voldoende
Prijs

€ 2.595,-

€ 2.395,- (kind t/m 11 jr)

Start - einde
20 apr - 04 mei
12+

Deze reis is voor gezinnen met kinderen vanaf 12 jaar.

Beschikbaarheid
Voldoende

Leeftijd kinderen

Er is op dit moment geen groepsinformatie beschikbaar voor deze vertrekdatum.

Prijs

€ 2.495,-

€ 2.295,- (kind t/m 11 jr)

Inclusief

 • Vlucht met een gerenommeerde luchtvaartmaatschappij
 • Alle vluchttoeslagen
 • Binnenlandse vlucht Saigon - Da Nang
 • Binnenlandse vlucht Hué - Hanoi
 • Nederlandse reisbegeleiding
 • Lokale Engelssprekende gids
 • Vervoer per eigen bus met airconditioning
 • Boottocht over Parfumrivier
 • Boottocht en overnachting bij Halong Bay, inclusief maaltijden en entree
 • Overnachtingen in hotel met eigen douche/toilet
 • Alle ontbijten inbegrepen
 • Stadstour Saigon
 • Bezoek aan Mekongdelta
 • Bezoek aan de zandduinen in Mui Ne
 • Bezoek aan waterpoppenshow
 • Fietstocht door de rijstvelden in de omgeving van Hoi An
 • Kookworkshop in Hoi An
 • Bezoek aan grotten en tempels in de Marmeren Bergen
 • Cyclotocht in Hanoi

Exclusief

Overige maaltijden, visum, entreegelden, facultatieve excursies, fooien, persoonlijke uitgaven, verzekeringen, etc.
Reserveringskosten € 40,- per boeking. Bijdrage SGR € 5,- per persoon en calamiteitenfonds € 2,50 per boeking.

Landarrangement

Voor kinderen t/m 11 jaar is de prijs exclusief internationale vluchten vanaf € 1.395,-. Voor volwassenen is de prijs vanaf € 1.495,-.

Houd bij de boeking van een landarrangement er rekening mee dat voor al onze reizen een minimum aantal deelnemers geldt. Djoser is niet aansprakelijk indien er wijzigingen ontstaan in het vluchtschema van de groepsreis. Kom je op een andere tijd aan dan de groep en/of vertrek je op een andere tijd dan de groep, dan dien je zelf je transfers van- en naar het hotel en/of de luchthaven te regelen.

Hotelverlenging

Verlenging mét accommodatie is in Saigon en Hanoi bij te boeken. De genoemde prijzen zijn zonder wijzigingskosten van de vlucht en de transfer van/naar de luchthaven.

De prijs van het hotel in Saigon is vanaf € 25,- per persoon per nacht op basis van logies en ontbijt.

In Hanoi verblijf je na afloop in een centraal gelegen middenklasse hotel. De prijs is vanaf € 25,- op basis van logies en ontbijt. 

De genoemde prijzen zijn zonder wijzigingskosten van de vlucht en de transfer van/naar de luchthaven.

Vluchttoeslagen (inbegrepen)

Luchtvaartmaatschappijen berekenen naast luchthavenbelastingen, ook brandstof- en veiligheidstoeslagen. Bij Djoser zijn al deze toeslagen in de reissom inbegrepen.

Groepssamenstelling en groepsgrootte

Onze Familyreizen zijn speciaal samengesteld voor gezinnen met kinderen. Contact met andere gezinnen is dus zo gemaakt!

De gezinnen kunnen verschillend zijn qua samenstelling; op onze reizen gaan zowel 1- als 2-oudergezinnen mee en ook samengestelde gezinnen. Omdat juist de leeftijd van de kinderen heel bepalend kan zijn voor de reis, is een aantal vertrekdata speciaal voor reizen met kinderen vanaf 10 en 16 jaar. Op de andere reizen zijn kinderen van alle leeftijden welkom, maar de minimum leeftijd is 6 jaar en de maximale leeftijd is 20 jaar. Is een kind jonger dan 6 jaar of ouder dan 20, overleg dan voor boeking met Djoser. Je vindt de beschikbaarheid en de leeftijden van de kinderen van reeds geboekte families bij de reisdata.

Het minimum aantal deelnemers op alle Familyreizen is 10 (3 gezinnen), het maximum aantal personen is 26.

De gemiddelde groepsgrootte om de reis door te laten gaan is 8.

Nog bedenktijd nodig? Dan kun je tot een paar maanden voor vertrek een optie op een reis nemen. Zo’n voorlopige reservering is gratis en is 5 dagen geldig. De optie wordt automatisch omgezet in een definitieve of aanvraagboeking, tenzij je deze tijdig zelf bevestigt of annuleert. Het is helaas niet mogelijk om een optie te nemen op een reis waar nog maar een aantal plaatsen beschikbaar zijn.

Reviews Vietnam, 15 dagen

Gemiddelde beoordeling: 8,3

 • Prima georganiseerde reis met twee hele goede reisleidsters. Mooi programma met goeie selectie van bezienswaardigheden en steden.

  8

 • Een groepsreis biedt voor- en nadelen. Het grootste voordeel is dat je heeeeel veel ziet, lange dagen met mooie programmapunten. Dingen die je minder snel onderneemt als je het zelf zou regelen of wat veel meer tijd kost. Het gemak van de klaarstaande bus/gidsen die weten waar je naartoe moet, TOP

  8

 • De ideale reis als je met je gezin, in gezelschap van andere gezinnen, onder begeleiding van een goede reisleid(st)er en lokale gidsen in een korte tijdspanne zo veel mogelijk facetten van Vietnam wil zien. Zuid-, Centraal- en Noord-Vietnam in 2 weken, overal een korte stop om te proeven en ervaren.

  8

 • Fantastische reis! Vietnam is een geweldig land met vele hoogtepunten. De Chi Cu tunnels, de modderbaden, Hoi An, de kookworkshop en tenslotte Hanoi: TOP!!! Hotels, vervoer, reisbegeleiding zeer goed geregeld door Djoser. Dank hiervoor.

  9

Wist je dat? 

De grootste stad van het land, in elk opzicht, is het voormalige Saigon: Ho Chi Minh.

Praktische informatie

Accommodatie

Er zijn kamers gereserveerd in meestal centraal gelegen, comfortabele hotels, van waaruit je makkelijk te voet, per cyclo of per fiets de stad kunt ingaan. De kamers zijn voorzien van eigen douche en toilet en beschikken meestal over airconditioning. Een aantal hotels beschikt ook over zwemmogelijkheden. Dat kan een mooi zwembad zijn, maar ook het strand waar het hotel aan gelegen is. In de meeste hotels is gratis wifi aanwezig.

De hotels zijn geselecteerd vanwege de gunstige ligging. Zo ligt het hotel in Saigon vlakbij de levendige Ben Than markt en de backpackerswijk, vol met leuke winkeltjes, barretjes en restaurantjes.

Het hotel in Mui Ne ligt op een steenworp afstand van het strand, maar je kunt ook een frisse duik in het zwembad van het hotel nemen. In Hoi An verblijven we in een ruim opgezet hotel met een heerlijke tuin en meerdere buitenzwembaden. Ook het hotel in Hué beschikt over een zwembad.

In het unieke natuurgebied van Halong Bay slapen we een nacht op een cruiseboot, waar de bemanning de lekkerste gerechten voor je bereid, natuurlijk met verse vis! Geniet vanaf het dek van de ongekende natuurpracht van dit schilderachtige watergebied.

Ons hotel in Hanoi ligt in het centrum. Het is een drukke stad, maar in het hotel kun je even aan de drukte ontkomen. Trek er dus in de avond op uit en ga op zoek naar een restaurantje in de buurt. Er is hier altijd wel wat leuks te vinden.

Bekijk hotelreviews op Tripadvisor

Ho Chi Minh Victory Hotel
Mui Ne Ocean Place Resort
Hoi An Uptown Hotel
Hué Park View Hotel
Hanoi Hoa Binh Hotel


Deze selectie geeft een goed beeld van de hotels waar we op deze reis verblijven.

Reis je met een familie van drie personen dan verblijf je met je gezin op één kamer. Voor meer comfort is het mogelijk om, tegen betaling van een toeslag, een éénpersoonskamer bij te boeken. Kies je hiervoor, of bestaat het gezin uit vier, vijf of meer personen, reserveren we, indien beschikbaar, aan elkaar grenzende kamers.

 • Vietnam hotel accommodatie overnachting rondreis Djoser Family
 • Vietnam hotel accommodatie zwembad overnachting rondreis Djoser Family
 • Vietnam Zwembad overnachting rondreis DJoser Family
 • Vietnam hotel accommodatie overnachting rondreis Djoser Family

  Alle kamers zijn voorzien van eigen douche en toilet.

 • Vietnam hotel accommodatie zwembad overnachting rondreis Djoser Family

  De meeste hotels hebben een zwembad.

 • Vietnam hotel accommodatie overnachting rondreis Djoser Family

Vliegreis

Turkish airlines

De meeste vluchten worden uitgevoerd door Turkish Airlines. Sommige data worden uitgevoerd met Emirates, Air France of Cathay Pacific. Je kan het schema per vertrekdatum bekijken. Vliegtijden en -maatschappijen zijn onder voorbehoud van wijzigingen.

 • Vlucht met

  Turkish Airlines

  Traject

  Amsterdam - Istanbul

  Vertrek

  18:20 - 22:50

 • Vlucht met

  Turkish Airlines

  Traject

  Istanbul - Ho Chi Min City

  Vertrek

  02:10 - 16:25

 • Vlucht met

  Turkish Airlines

  Traject

  Hanoi - Istanbul

  Vertrek

  23:05 - 05:20*

 • Vlucht met

  Turkish Airlines

  Traject

  Istanbul - Amsterdam

  Vertrek

  07:10 - 09:45

* aankomst volgende dag


Het tijdverschil is vijf uur in de zomer en zes uur in de winter.

Turkish Airlines is dé nationale luchtvaarmaatschappij van Turkije, met de thuisbasis in Istanbul. Vanuit de gloednieuwe en hypermoderne luchthaven wordt er wereldwijd gevlogen. De luchtvaarmaatschappij maakt deel uit van de Star Alliance, waar ook Lufthansa bij is aangesloten. De vloot is zeer jong en modern. Turkish onderscheidt zich door de unieke gastronomische ervaring aan boord. Met het inflight entertainmentsysteem kom je niets te kort. Er is een ruim aanbod met onder andere spelletjes, muziek en films voor alle leeftijden. Kortom bij Turkish Airlines begint je reis goed en ontbreekt het je aan niets.

Landarrangement

Voor kinderen t/m 11 jaar is de prijs exclusief internationale vluchten vanaf € 1.395,-. Voor volwassenen is de prijs vanaf € 1.495,-.

Houd bij de boeking van een landarrangement er rekening mee dat voor al onze reizen een minimum aantal deelnemers geldt. Djoser is niet aansprakelijk indien er wijzigingen ontstaan in het vluchtschema van de groepsreis. Kom je op een andere tijd aan dan de groep en/of vertrek je op een andere tijd dan de groep, dan dien je zelf je transfers van- en naar het hotel en/of de luchthaven te regelen.

Hotelovernachting Schiphol

Djoser biedt Belgische reizigers aan om voor een aantrekkelijk tarief in het Ibis Hotel vlak bij de luchthaven Schiphol te overnachten. Vooral bij vluchten die vroeg vertrekken of ’s avonds laat aankomen is dit handig. Je vertrekt uitgerust of geniet nog na van een extra nachtje vakantie. Bovendien parkeer je je wagen gratis. Lees hier meer.

Vervoer

De meeste trajecten in Vietnam reizen we met een eigen, comfortabele bus, die is voorzien van airconditioning. De eigen bus geeft de mogelijkheid om onderweg regelmatig te stoppen, voor een wandeling, de bezichtiging van een monument of het gadeslaan van het leven van alledag. Hierdoor variëren de reistijden van enkele uren tot een hele dag. In de plaatsen waar we overnachten wordt de bus niet gebruikt.

De trajecten van Saigon naar Danang en van Hué naar Hanoi worden per binnenlandse vlucht met Vietnam Airlines afgelegd.

Aangezien onze hotels centraal gelegen zijn kun je de afstanden in de steden gemakkelijk lopend, per fiets of per cyclo overbruggen. Zo zijn de plaatsen waar we komen, met uitzondering van de grote steden, en hun omgeving uitstekend per fiets te verkennen.

Vietnam kun je ook vanaf het water bekijken: vanuit Saigon, Hué en Halong Bay maken we een boottocht.

 • Emirates A380 vliegtuig
 • bus vietnam

  De comfortabele bussen zijn voorzien van airconditioning.

 • Vietnam Bus vervoersmiddel rondreis Djoser Family
 • Vietnam fiets vervoersmiddel rondreis Djoser Family

  Per cyclo verkennen we het bruisende Hanoi.

 • cruise halong bay

  We overnachten 1 nacht op de boot in Halong Bay.

Bij de reis inbegrepen

 • Vlucht met een gerenommeerde luchtvaartmaatschappij
 • Alle vluchttoeslagen
 • Binnenlandse vlucht Saigon - Da Nang
 • Binnenlandse vlucht Hué - Hanoi
 • Nederlandse reisbegeleiding
 • Lokale Engelssprekende gids
 • Vervoer per eigen bus met airconditioning
 • Boottocht over Parfumrivier
 • Boottocht en overnachting bij Halong Bay, inclusief maaltijden en entree
 • Overnachtingen in hotel met eigen douche/toilet
 • Alle ontbijten inbegrepen
 • Stadstour Saigon
 • Bezoek aan Mekongdelta
 • Bezoek aan de zandduinen in Mui Ne
 • Bezoek aan waterpoppenshow
 • Fietstocht door de rijstvelden in de omgeving van Hoi An
 • Kookworkshop in Hoi An
 • Bezoek aan grotten en tempels in de Marmeren Bergen
 • Cyclotocht in Hanoi

Excursies

Bij Djoser bepaal je zelf welke bezienswaardigheden je de moeite waard vindt om te bezoeken. De een struint graag over de markt op zoek naar koopjes, de ander duikt liever de geschiedenis van het land in op zoek naar cultureel erfgoed. Sommige reizigers houden juist van een lekker actief programma, met zwemmen, snorkelen en fietsen, terwijl anderen bijvoorbeeld meer interesse hebben in al het lekkers dat de Vietnamese keuken te bieden heeft. de meeste gevallen kun je zelf of met groepsgenoten, al dan niet met hulp met van onze reisbegeleiding, te voet of met lokaal vervoer eropuit trekken. Toegangsgelden zijn dan ook niet bij de reissom inbegrepen, zodat je alle vrijheid hebt om je eigen plan te trekken.

Sommige bezienswaardigheden mag je niet missen, zijn slecht bereikbaar of liggen ‘en route’ naar onze volgende overnachtingsplaats. Dergelijke excursies zijn bij Djoser in het programma opgenomen. Het entreegeld is echter exclusief.

Tijdens deze reis door Vietnam zijn de volgende excursies in het reisprogramma inbegrepen:

 • Stadstour Saigon waarbij je kennismaakt met deze enorme wereldstad.
 • Waterpoppenshow, een bijzonder poppenspel met handgesneden houten poppen en kleurrijke draken.
 • Excursie naar de Mekongdelta. Hier zien we het echte plattelands leven van de vruchtbaarste streek van Vietnam.
 • Fietstocht in de omgeving van Hoi An langs mooie rijtterrassen en wuivende palmbomen.
 • Een boottocht over de Parfumrivier in Hué, die zijn naam te danken heeft aan geuren die het mee voerde van de wouden verderop. Daarna bezoeken we de Thien Mu pagode. Deze plek is bekend vanwege het boeddhistisch verzet tegen alle vormen van onderdrukking.
 • Boottocht met overnachting en maaltijden op de boot in Halong Bay (incl. entreegeld)
 • Cyclotour door Hanoi, waar je tussen de duizenden brommertjes door wordt gefietst.


Onderweg stopt onze bus op een aantal plaatsen, waarvoor je uitsluitend nog eventuele entreegelden hoeft te betalen om naar binnen te mogen:

 • Bij de zandduinen in Mui Ne kun je sleetje glijden vanaf de zandbergen.
 • De Marmeren Bergen bezoeken we onderweg naar Hué. Hier kun je een wandeling maken over de heuvels bestaande uit marmer en zandsteen en verschillende grotten en tempels bewonderen.


Ter plaatse zijn er uiteraard meerdere excursies mogelijk. De reisbegeleider kan je hierover adviseren en regelt eventueel een excursie voor de groep. Zo behoort een bezoek aan de Cu Chi tunnels bij Saigon,  de Verboden Stad in Hué, of een tour langs de koloniale gebouwen in Hanoi ook tot de mogelijkheden.

Reisdocumenten

 • e-Ticket
 • Internationale reispas die na vertrek uit Vietnam nog minstens zes maanden geldig is (zowel voor volwassenen als kinderen).
  • Binnenlandse vluchten: Voor het reserveren van de de binnenlandse vluchten dienen wij uiterlijk 3 maanden voor vertrek in het bezit te zijn van de correcte reispasgegevens.
 • Visum voor Vietnam, kosten € 65,- via ambassade of 25 USD via online e-visumaanvraag. 

Je kunt de visumaanvraag voor Vietnam zelf regelen bij de betreffende ambassade of het visum online aanvragen, maar je kunt dit ook laten verzorgen via Djoser en het Visumburo. In dit laatste geval brengen we naast de kosten van het visum € 30,- bemiddelingskosten per visum in rekening. In beide gevallen ontvang je 4 weken voor vertrek een mail met meer informatie over de aanvraag.

 

Geldzaken

In Vietnam wordt er betaald met de Vietnamese dong. Kijk voor de actuele koersen op oanda.com.

Geld afhalen: tegenwoordig overal mogelijk
Contant: euro’s of dollars
Creditcards: op enkele plaatsen in Vietnam kun je hiermee geld opnemen.

Als richtlijn voor uitgaven die niet bij de reissom zijn inbegrepen, zoals maaltijden, entreegelden, facultatieve excursies en persoonlijke uitgaven geldt minimaal € 200,- per persoon per week.

Het is in Vietnam gebruikelijk om fooien te geven voor verleende diensten. Om te voorkomen dat je steeds fooien uit moet delen, wordt aan het begin van de reis een fooienpot ingesteld, waaruit de (gezamenlijke) tips aan de chauffeurs, gidsen, hotelpersoneel e.d. worden betaald.

Maaltijden

Het ontbijt is bij de reissom inbegrepen. Daarnaast is tijdens de boottocht in Halong Bay ook de lunch en het diner inclusief.

eten vietnamTijdens het ontbijt is het algemeen is er een ruime keuze: boter, jam, ei of smeerkaas. Liefhebbers kunnen ook een Vietnamees ontbijt bestellen. Verder kun je zelf bepalen wat, waar en met wie je gaat eten. Er zijn bijna 500 traditionele gerechten te vinden in de Vietnamese keuken. Geliefd zijn de kleine loempia's met verschillende vullingen. Als hoofdmaaltijd kun je kiezen uit rijst met groente en vlees of vis. De 'pho', de populaire soep met noodles, groenten en vaak vlees of vis, wordt eigenlijk de gehele dag, maar vooral 's ochtends vroeg gegeten. Daarnaast zijn er ook Chinese restaurantjes en hier en daar tref je Europese gerechten op de kaart aan.

De prijs van een maaltijd is afhankelijk van wat en waar je eet, maar vanaf vijf euro heb je al een heerlijke maaltijd! Vietnamese restaurantjes zien er over het algemeen weliswaar uiterst eenvoudig en wat rommelig uit, maar het eten is er heerlijk en doorgaans betrouwbaar. Tenslotte: men is gewend om met stokjes te eten, bestek krijg je niet overal vanzelfsprekend. Thee wordt algemeen gedronken, koffie is ook overal verkrijgbaar, evenals bronwater en frisdranken.

Gezondheid

Voor deze reis wordt aangeraden:

 • Vaccinaties tegen DTP, tyfus en hepatitis A

Deze algemene richtlijnen zijn aan verandering onderhevig en soms ook gelden voor (jonge) kinderen afwijkende richtlijnen, bijvoorbeeld omdat ze in de eerste jaren zijn ingeënt tegen DTP.

De hygiënische omstandigheden in Vietnam zijn over het algemeen redelijk tot goed. Het is wel verstandig goed te letten op wat je eet. We adviseren om paracetamol en een middel tegen darmstoornissen mee te nemen.

Bedenk ook dat kinderen extra gevoelig zijn voor de zon, dus zorg voor voldoende bescherming: zonnebrandmiddel, minimaal een kledingstuk met (lange) mouwen, hoofddeksel en zonnebril. De reisbegeleiding heeft een medische set bij zich met steriel hulpmateriaal voor noodgevallen.

Voor vaccinaties werkt Djoser samen met Thuisvaccinatie.nl. Het is de grootste landelijke organisatie voor reisvaccinaties aan huis. De deskundige artsen komen bij je langs wanneer het jou uitkomt. Ook ‘s avonds en in het weekend of op het werk. En sturen (indien mogelijk) de rekening rechtstreeks naar de zorgverzekeraar. De tarieven zijn vergelijkbaar met andere vaccinatie instellingen. Je kunt gemakkelijk online een afspraak maken. Voor een advies per land kun je ook de website raadplegen van het Landelijk Coördinatiecentrum Reizigersadvisering lcr.nl of itg.be.

Logo ThuisVaccinatie.nl

Hotelverlenging

Verlenging mét accommodatie is in Saigon en Hanoi bij te boeken. De genoemde prijzen zijn zonder wijzigingskosten van de vlucht en de transfer van/naar de luchthaven.

De prijs van het hotel in Saigon is vanaf € 25,- per persoon per nacht op basis van logies en ontbijt.

In Hanoi verblijf je na afloop in een centraal gelegen middenklasse hotel. De prijs is vanaf € 25,- op basis van logies en ontbijt. 

De genoemde prijzen zijn zonder wijzigingskosten van de vlucht en de transfer van/naar de luchthaven.

Klimaat en geografie

De enorme langgerektheid van Vietnam en de hoogteverschillen hebben tot gevolg dat er verschillende klimaatzones te onderscheiden zijn. Er is dan ook niet echt sprake van goede of slechte seizoenen om dit land te bezoeken. Is een regio in een bepaalde tijd wat koeler en vochtiger, dan is een andere regio in dezelfde tijd juist heerlijk zonnig en droog of omgekeerd. In het noorden heerst een subtropisch klimaat met warme zomers en milde winters. De temperatuur in Hanoi bijvoorbeeld ligt tussen 17° en 29°C. Het zuiden en midden van Vietnam kennen een warm tropisch klimaat met temperaturen tussen 20° en 35°C. Tussen oktober en april is er een relatief vochtige tijd in het noordelijk deel van Vietnam, ongeveer tot het centraal gelegen Danang.  

Reisbegeleiding en gidsen

Een enthousiaste Nederlandse reisbegeleider begeleidt de reis. Onze reisbegeleiders zijn zeer ervaren en bevlogen reizigers en vertellen onderweg leuke weetjes over de bestemming. Zij weten als geen ander dat kinderen een reis anders beleven dan volwassenen en kunnen haarfijn inspelen op de wensen en behoeften van beiden. Zij zorgen dat de reis soepel verloopt en zijn het aanspreekpunt voor vragen en ideeën. De eigen passie, in combinatie met een uitgebreide training en inwerkprocedure, vormt de basis voor hun deskundigheid en professionaliteit. 

Tijdens de reis naar Vietnam gaat ook een lokale Engelssprekende gids mee. Omdat het land zo groot is, gaan er drie gidsen mee die ieder tijdens hun eigen regio met je meereist. We maken dus gebruik van de locals, waardoor de kennis over de regio groter is dan wanneer een gids de gehele reis mee gaat. De eerste gids reist mee van Saigon naar Nha Trang. Wanneer we het vliegtuig in Da Nang uitstappen staat onze volgende lokale gids op ons te wachten. Hij of zij reis mee tot Hue. Voor het noordelijke deel van Vietnam (Hanoi en omgeving) reist weer een andere gids mee met de groep. Onze gidsen vertellen vol enthousiasme over de bezienswaardigheden, omgeving en weten alle antwoorden op je vragen. Samen met de reisbegeleider zorgen zij voor een soepel verloop van de reis.

Veelgestelde vragen

Waarom met Djoser Family naar Vietnam?

De reizen met Djoser Family zijn speciaal ontwikkeld voor gezinnen. Vietnam heeft een rijke geschiedenis, waar tijdens de reis aandacht aan besteed wordt. Daarnaast biedt de reis mogelijkheden voor avontuurlijke activiteiten als sleeën op zandduinen. Tevens wordt de reis begeleid door een enthousiaste Nederlandse reisbegeleider. Die weet als geen ander dat kinderen een reis anders beleven dan volwassenen en kan haarfijn inspelen op de wensen en behoeften van beiden, wat onze Family reizen een belangrijke meerwaarde geeft.

Wat is de zwaarte van deze Family reis?

In Vietnam  reizen we met onze eigen bus. De reistijden kunnen variëren van enkele uren tot een hele dag. Daarnaast zal de bus regelmatig stoppen voor een fotostop, een excursie of een lunch. Voor de langere afstanden wordt gebruik gemaakt van een binnenlandse vlucht.

Welk weertype kan ik verwachten tijdens deze reis?

Doordat Vietnam veel hoogteverschillen kent zijn er veel verschillende klimaat zones. In het noorden heerst bijvoorbeeld een subtropisch klimaat met warme zomers en milde winters. Het zuiden en het midden van Vietnam kennen een warm tropisch klimaat met temperaturen tussen 20° en 35°C. Tussen oktober en april is er een relatief vochtige tijd in het noorden van Vietnam.

Hebben we een visum nodig?

Voor Vietnam is een visum benodigd dat op verschillende manieren kan worden aangevraagd. Het visum kan je aanvragen via de ambassade voor €65,00 of via een online e-visumaanvraag voor USD$25. 

Hoe wordt een familie met een oneven aantal personen ingedeeld?

Reis je met een familie van 3 personen, dan verblijf je met je gezin op één kamer. In sommige accommodaties kan het zijn dat er in dit geval een bed bijgezet wordt in een tweepersoonskamer. Voor een gezin dat bestaat uit 4 of 5 personen reserveren we 2 kamers, waar mogelijk aan elkaar grenzend. In de meeste gevallen is het ook mogelijk om een éénpersoonskamer te reserveren.

Hebben de hotels op deze reis een zwembad?

Alleen de hotels in Saigon en Hanoi hebben geen zwembad, maar bevinden zich wel op goede locaties in de stad.

Is er Wifi aanwezig op deze reis?

De meeste hotels tijdens deze reis beschikken, soms tegen betaling, over Wifi. Het kan ook voorkomen dat de Wifi alleen in de lobby aanwezig is. Tijdens de overnachting op de boot in Ha Long-baai is er geen wifi aanwezig.

Gelden er bijzondere kledingvoorschriften voor deze reis?

Er zijn voor deze reis geen speciale kledingvoorschriften, maar we raden aan om vooral luchtige katoenen kleding mee te nemen. In hoger gelegen gebieden is het gedurende het gehele jaar frisser, een trui en lange broek zijn derhalve onmisbaar. Het is aan te raden om uw kleding enigszins aan te passen aan de plaatselijke cultuur. Draag bij voorkeur broeken die niet korter zijn dan kniehoogte en shirts met (korte) mouwen. Dit geldt voor zowel mannen als vrouwen.

We hebben geboekt! En nu?

Zodra je een reis hebt geboekt, ontvangt de hoofdboeker hiervan een bevestiging per e-mail. Tevens ontvangt deze de inloggegevens voor je eigen Mijn Djoser. In je Mijn Djoser kan je de persoonsgegevens (tot 6 weken voor vertrek) aanpassen en vind je alle informatie over de reis.

Wat mag ik absoluut niet vergeten voor deze reis?

Zonnebrandcréme en een hoofddeksel tegen de zon kunnen goed van pas komen. Tevens is het handig om een paar goede schoenen mee te nemen voor de wandelingen. Daarnaast is het natuurlijk leuk om een toestel mee te nemen waar foto's mee gemaakt kunnen worden om alle hoogtepunten vast te leggen!

Stel je vraag

Staat jouw vraag hier niet tussen? Stel deze dan via info@djoser.nl.

Foto's en video