Vietnam

Rondreis Vietnam22 dagen

In de Vietnamese steden Saigon en Hanoi is de Franse invloed nog zichtbaar in zowel de architectuur als in de keuken. Er zijn zelfs croissants en stokbroodjes verkrijgbaar. In de Mekong-delta kom je in aanraking met het leven op het platteland en tijdens een boottochtje kun je goed het dagelijks leven gadeslaan. In Nha Trang kunnen snorkelliefhebbers met een vissersboot naar de eilandjes en riffen voor de kust varen. We brengen een bezoek aan het schilderachtige Hoi An en de oude keizerlijke stad Hué. Bij Sa Pa maak je kennis met de kleurrijke bewoners uit de bergdorpen. Bijzonder is het verblijf in het schilderachtige Halong Bay met zijn talloze grillige rotseilandjes.

Van:
Aan:
Routekaart Rondreis Vietnam, 22 dagen
 1. Amsterdam - Saigon
 2. aankomst Saigon
 3. Saigon, excursie Cu Chi
 4. Saigon - My Tho (Mekong Delta) - Can Tho
 5. Can Tho, bezoek drijvende markt - Saigon - nachttrein Phan Rang
 6. aankomst Phan Rang
 7. Phan Rang - Po Nagar Cham-torens - Qui Nhon
 8. Qui Nhon - Tam Quan - My Lai - Hoi An
 9. Hoi An, fietstocht
 10. Hoi An
 11. Hoi An - Marble Mountains - Hué
 12. Hué - avondvlucht naar Hanoi - Ninh Binh
 13. Ninh Binh
 14. Ninh Binh - boottocht Halong Bay (overnachting op boot)
 15. Halong Bay - Hanoi
 16. Hanoi - Bac Ha (homestay)
 17. Bac Ha - Sa Pa
 18. Sa Pa
 19. Sa Pa - Hanoi
 20. Hanoi
 21. Hanoi - Amsterdam
 22. aankomst Amsterdam

Route op datum:

Reisbeschrijving

Let op: de reizen met vertrek vanaf februari 2019 hebben een aangepast reisschema. Zie de route op datum. Hieronder de route uit de brochure 2017-2018.

Ho Chi Minh City, Cu Chi


Dag 1 Amsterdam - Saigon
Dag 2 aankomst Saigon
Dag 3 Saigon, excursie Cu Chi tunnels

Ho Chi Minh City Vietnam DjoserHo Chi Minh City, ofwel Saigon, is een miljoenenstad met een belangrijke haven en centrum voor industrie, handel en internationale communicatie. Na de tweedeling van het land in 1954 werd Saigon hoofdstad van de Republiek Vietnam. Na de intocht van de noordelijke legers in 1976 gaven de revolutionaire autoriteiten de stad de naam Ho Chi Minh City, maar de meeste inwoners blijven het Saigon noemen. Al op weg naar het hotel valt op dat de veelal met fleurig groene bomen geflankeerde straten zijn gevuld met een eindeloze stroom fietsen en heel veel brommers! 

Zoals de Fransen en later de Amerikanen de westerse cultuur en architectuur in Saigon brachten, gaven de Vietnamezen tegenwicht door overal pagodes en tempels neer te zetten.

Dame markt VietnamOm de stad te bekijken kun je het beste wandelen of een cyclo huren. Fraaie voorbeelden van Franse architectuur zijn het postkantoor, het 'Hotel de Ville' ofwel het stadhuis, en de kathedraal. Bezoek ook het War Remnant Museum, het Museum van de Revolutie, het historisch museum of het Ho Chi Minh museum en trek vooral een paar uur uit voor de levendige Chinese wijk en de fascinerende Ben Thanh markt waar je alles kunt kopen wat de gemiddelde Vietnamees eet, draagt of gebruikt. Op dag 3 brengen we in de ochtend een bezoek aan Cu Chi. Dit als een museum ingericht stuk van het tunnelnetwerk van Cu Chi was in de zestiger jaren een uitgestrekt verzetsbolwerk van de Vietcong in deze provincie.

Mekong-delta

Dag 4 Saigon - My Tho - Can Tho
Dag 5 Can Tho, bezoek drijvende markt - Saigon - nachttrein Nha Trang

Rijstveld mensen VietnamMet onze eigen bus rijden we in enkele uren naar de zuidelijke delta, het meest welvarende en dichtbevolkte deel van Vietnam. Talloze vertakkingen van de Mekongrivier maken dit vlakke gebied uiterst vruchtbaar. Waar je ook rijdt, overal zie je sappig groene rijstvelden en akkertjes waarop ananas, kokosnoten, pinda's of tabak verbouwd wordt. De producten worden veelal per boot naar de markten vervoerd waar je behalve groente en fruit ook een overvloed aan vis ziet liggen.

Onderweg maken we een stop in My Tho waar we met een bootje de smalle kanalen in de Mekong Delta varen. Dit is een uitstekende manier om het dagelijks leven van de Vietnamezen van dichtbij mee te maken. De tocht voert door weelderige groene fruitboomgaarden, waar we doorheen kunnen struinen en kunnen proeven van exotische vruchten. Ook kun je een kijkje nemen naar ambachtelijke lokale bedrijfjes waar bijvoorbeeld kokossnoepjes worden gemaakt.

Onderweg naar Can Tho bezoeken we nog een fraai gekleurde tempel van één van de meest intrigerende sektes in Vietnam, de Cao Dai-sekte. We overnachten in Can Tho, dat ongeveer 170 kilometer van Saigon ligt. Bekend zijn de drijvende markten waar men van heinde en ver naartoe komt om de verse oogst en visvangst te verhandelen. Uiteraard gaan we hier ook een kijkje nemen.

Can Tho drijvende markt VietnamOp de boten worden stapels ananassen en groenten verkocht. Aan de stok op de boot, waarop het handelswaar wordt geprikt, kun je zien wat elke boot aanbiedt. Tijdens de tocht met een gehuurd bootje kun je op een leuke manier het dagelijks leven gadeslaan van de mensen die in simpele huizen op palen langs de rivier wonen. Zittend op hun veranda doen vrouwen de was, of bereiden ze het eten. Kinderen poedelen wat en krijgen hun eerste zwemlessen terwijl ze je met luidruchtig enthousiasme begroeten. Restaurantjes aan de haven bieden op het menu delicatessen van de streek: kikker, schildpad en slang. We rijden terug naar Saigon, vanwaar we aan het begin van de avond met de nachttrein vertrekken naar Nha Trang.

Nha Trang

Dag 6 Nha Trang

Vroeg in de ochtend komen we aan in Nha Trang. Nha Trang is ideaal voor strandliefhebbers: een kilometerslang wit strand, een turkooizen zee, schaduw van palmbomen en restaurantjes waar je een ruime keuze uit de zeefauna op je bord kunt krijgen. Een weldaad voor het lichaam zijn de beroemde modderbaden. Wie een volledige behandeling ondergaat, begint met een modderbad en daarna mag je door naar het volgende badje : het Hot Mineral Bath. Daarna kun je nog lekker zwemmen en als herboren keer je terug naar Nha Trang.

strand Nha Trang Vietnam DjoserNaast lekker genieten van de zon op het strand en de modderbaden, zijn er nog genoeg andere dingen te doen. Vissersboten organiseren dagtochten naar diverse eilandjes en dan kun je onderweg naar hartelust zwemmen en snorkelen. Voor weinig geld kun je een fiets huren om naar het Oceanografisch Instituut, het Pasteurinstituut, de 14 meter hoge witte boeddha bij de Long Son Pagoda of langs de mooie kust te fietsen. Ons comfortabele hotel ligt op een steenworp afstand van het strand.

Qui Nhon, Hoi An

Dag 7 Nha Trang - Po Nagar Cham Torens - Qui Nhon
Dag 8 Qui Nhon - Tam Quan - My Lai - Hoi An
Dag 9 Hoi An, fietstocht
Dag 10 Hoi An

Nha Trang Po Nagar Vietnam DjoserOp een rots in Nha Trang vind je tevens de rode bakstenen Po Nagar torens uit de 7e tot 12e eeuw, op de plek die eeuwenlang een hindoeïstische ceremoniële plaats was. We stoppen hier even voordat we koers zetten naar Qui Nhon. Hier kom je aan het eind van de middag aan in het prachtige, aan het strand gelegen hotel. De volgende dag reizen we uitgerust door naar Hoi An. Tijdens de rit naar Hoi An maken we een stop in het in de oorlog getroffen plaatsje My Lai. Bekend van het bloedbad dat er in 1968 door Amerikaanse soldaten werd aangericht. Hier kwamen vele onschuldige burgers om het leven omdat de Amerikanen dachten dat er in het dorp Vietcong-strijders zaten.

Er is reden te over om in Hoi An twee volle dagen te spenderen. Dit aan de oevers van de Thu Bon-rivier gesitueerde stadje was voorheen een bloeiende haven en een ontmoetingspunt van de westerse en de oosterse cultuur.

Aan het begin van de 16e eeuw ontdekten de Portugezen de kust bij Hoi An, spoedig gevolgd door de eerste westerse handelaren en vervolgens de Chinezen, Japanners, Nederlanders, Engelsen en Fransen. Enkele eeuwen lang was Hoi An zowel een buitengewoon florerende havenstad als een toonaangevend cultureel centrum. Rond 1900 veranderde de sociale en natuurlijke omgeving drastisch en Hoi An verviel tot een slaperig stadje.

Hoi An rivier VietnamUrenlang kun je nu door het centrum slenteren. Honderden tempels, gemeenschapshuizen, woonhuizen, winkels, al dan niet mede dankzij steun van UNESCO gerestaureerd, sieren de straten van de oude Japanse en Chinese wijk. Een blikvanger is de overdekte Japanse roze brug. Vlakbij staan schitterende huizen van rijke Chinese handelaren die tegenwoordig door de erfgenamen opengesteld zijn voor publiek. Zo kun je in het Tan Ky huis een rondleiding krijgen van de bewoners, een eerbiedwaardige oude familie. De huizen zijn vaak gedecoreerd met donkerhouten kolommen en verguld houtsnijwerk, bonsaiboompjes en allerlei oud Chinees spul.

De beste manier om de omgeving van Hoi An te bewonderen is door middel van de fietstocht die door Djoser wordt georganiseerd. Je komt onderweg gegarandeerd ogen tekort. Typisch Aziatische tafereeltjes trekken namelijk aan je oog voorbij: eindeloos groene rijstvelden, kinderen die in de namiddag de buffels mee naar huis voeren en druk verkeer van houten bootjes op de rivier.

Hué, Hanoi

Dag 11 Hoi An - Marble Mountains - Hué
Dag 12 Hué
Dag 13 Hué - vlucht naar Hanoi

Op weg van Hoi An naar Da Nang zie je uit het vlakke landschap opeens de grillig gevormde vijf Marble Mountains oprijzen. In de grotten bevinden zich boeddhistische heiligdommen en deze plek is dan ook een populaire pelgrimsplaats. Vanaf de toppen heb je uitzicht over het langgerekte China Beach waar de Amerikaanse soldaten tijdens de oorlog genoten van rust en ontspanning. Een must is het Cham-museum in Da Nang waar je de grootste collectie Cham-sculpturen ter wereld aantreft.

Hue tempel VietnamTussen 1802 en 1945 was Hué de politieke hoofdstad van Vietnam en residentie van de dertien opeenvolgende keizers uit de Nguyen-dynastie. De aan de brede Huong Giang (=Parfum) rivier gesitueerde stad geniet traditioneel een reputatie als cultureel, religieus en educatief centrum van Vietnam. Het stadshart wordt gedomineerd door de ruim aangelegde citadel waarvan de bouw in 1804 op last van de keizer gestart werd. Daarbinnen bevond zich een prachtig paleiscomplex dat uitsluitend voor de keizerlijke familie toegankelijk was. Helaas is dit deel, de zogenaamde Verboden Purperen Stad, tijdens het Tet-offensief in 1968 verwoest. De toegangspoort en enkele ontvangsthallen zijn inmiddels gereconstrueerd.

De keizerlijke pracht en praal vind je wel terug bij de graven van de keizers Tu Duc, Khai Dinh en Minh Mang. Deze complexen zijn buiten Hué gelegen temidden van de rijstvelden.

Rondwandelend in de idyllische omgeving met imposant beeldhouwwerk, houten paviljoentjes, vijvers en bloeiende bomen lijkt het oude Vietnam weer helemaal tot leven te komen. Na de middagvlucht van Hué naar Hanoi heb je de tijd om een eerste indruk op te doen van de Vietnamese hoofdstad.

Hoan Kiem maar Hanoi Vietnam DjoserVan oudsher is Hanoi de politieke en historische hoofdstad van het verenigd Vietnam, maar toch lijkt het in vergelijking met Ho Chi Minh City een provinciaal stadje. In het centrum is sinds de jaren vijftig weinig veranderd, het authentieke karakter is goed bewaard gebleven. Je kunt op je gemak rondslenteren en de sfeer van de gemoedelijke stad proeven. In het centrum ligt het Hoan Kiem-meer met aan de overzijde het 'moderne centrum', de Ville Française met de warenhuizen, ambassades en hotels.

De straatjes in de 'Old Quarter' zijn een lustoord voor souvenirjagers: handgeschilderde kaarten, Chinese geborduurde vlaggen, lak- en houtsnijwerk, antiek, zijden artikelen en honderd-en-één meer leuke hebbedingen. De Dong Xuan Markt ligt in de oude wijk: hier vind je veel lokale eetkraampjes en je kunt voor een habbekrats allerlei spullen inslaan die bij ons al jaren uit de mode zijn.

In het oosten van de stad vind je het mausoleum van Ho Chi Minh, de Eén-pilaar-pagode uit de 11e eeuw, de rustieke Literatuur-tempel en de Ngoc Son Tempel. Loop ook even langs 'Hanoi Hilton', spotnaam voor de gevangenis waar Amerikanen werden vastgezet.

Sa Pa, Bac Ha

Dag 14 Hanoi - Sa Pa
Dag 15 Sa Pa
Dag 16 Sa Pa - Lao Cai - Bac Ha (homestay)
Dag 17 Bac Ha - Hanoi

We vertrekken met de bus omhoog naar Sa Pa. Onderweg geniet je van talloze fotogenieke vergezichten. Het door bossen omringde bergplaatsje Sa Pa was voorheen een bij de Fransen geliefd vakantieoord waar prachtige villa's werden gebouwd. In het centrum zie je Hmong, Mao en Thai die op de markt in Sa Pa hun inkopen komen doen of hun eigen waren aan de man brengen.

Sapa waterbuffel VietnamDeze bergstammen, herkenbaar aan hun kleurige volksdrachten, kom je ook tegen als je de volgende dag kiest voor een wandeltocht met een lokale gids om de dorpjes in de nabije omgeving, de May-brug of de Bac-watervallen op te zoeken. De weg omhoog door de bergen is niet al te best, maar ook nu weer prachtig. We verlaten Sa Pa en vertrekken in de richting van Bac Ha, een rustig dorpje dat bekend staat om zijn zondagsmarkt. Vroeg in de ochtend zie je de meeste bedrijvigheid op deze kleurrijke markt. Er wordt van alles verhandeld: van huisraad tot kleurrijke stoffen voor de klederdracht en van zangvogeltjes in kooien tot waterbuffels.

Het is ook de ontmoetingsplaats bij uitstek voor de plaatselijke bevolking om nieuwtjes uit te wisselen en even bij te praten onder het genot van een kom pho. In Bac Ha wacht ons een eenvoudige maar unieke overnachting bij mensen thuis. Vanuit Bac Ha reizen we met de bus terug naar Hanoi.

Het karstgebergte bij Ninh Binh

Dag 18 Hanoi - Ninh Binh

Vanuit Hanoi vertrekken we naar het rustig gelegen Ninh Binh. Je kunt hier optioneel kiezen voor een boottocht door een gebied dat ook wel het 'Halong Bay van de binnenlanden' wordt genoemd. Vanuit de boot kun je genieten van de prachtige kalksteenbergen die omringd worden door rijstvelden. De uitzichten die je hier hebt zijn echt fenomenaal! Hier zie je het werkleven op de rijstvelden van dichtbij. We stoppen bovendien bij de Bich Dong pagode, een grottempel die op een heuvel ligt en alleen bereikbaar is via een charmant bruggetje. Een combinatie die het erg goed op de foto doet! Je hebt ook vanaf Bich Dong een mooi uitzicht op de omgeving. 

Overnachten in de Halong Bay

Dag 19 Ninh Binh - boottocht Halong Bay (overnachting op boot)
Dag 20 Halong Bay - Hanoi
Dag 21 Hanoi - Amsterdam
Dag 22 aankomst Amsterdam

Halong baai Vietnam DjoserIn de loop van de middag bereiken we het unieke natuurgebied van Halong Bay. Zo'n duizend begroeide rotseilandjes van kalksteen rijzen op uit de Golf van Tonkin. Hier gaan we aan boord van onze houten cruiseboot waarop we ook de nacht zullen spenderen zodat je de omgeving goed in je kunt opnemen. Geniet vanaf het dek of al dobberend in het heldere water van de ongekende natuurpracht van dit schilderachtige watergebied.

Af en toe wordt aangelegd bij een strandje of bij één van de talloze grotten. 's Middags wordt een door de bootslui klaargemaakte tongstrelende lunch geserveerd met vis, garnalen en krab. Tussen de eilandjes door zie je soms een traditionele jonk varen met zijn karakteristieke grote roodbruine zeilen.

De volgende dag rijden we terug naar Hanoi. Na terugkomst in Hanoi heb je genoeg tijd om op eigen gelegenheid de stad te bekijken en om nog wat souvenirtjes op de kop te tikken. Geniet van een Vietnamese loempia met een lokaal gebrouwen biertje op piepkleine plastic stoeltjes. De volgende dag vertrekken we naar de luchthaven en vliegen we terug naar Amsterdam met een overstap in Hongkong. In de ochtend van dag 22 kom je aan op Schiphol.


Op weg met Djoser

Bij onze reizen is geen sprake van een strak gepland reisschema. Uiteraard zijn de hotels en het vervoer van tevoren gereserveerd, maar ter plaatse kan het mogelijk zijn dat het programma aangepast dient te worden. Dit zal vanzelfsprekend in overleg met de groep plaatsvinden. De reisbegeleider biedt de meeste dagen een programma aan, maar men is zeker niet verplicht hier aan deel te nemen. Wie er liever zelf op uitgaat heeft daartoe alle vrijheid. Zo leer je een land tenslotte het beste kennen! Gemiddeld bestaan de groepen uit 16 deelnemers. De maximale groepsgrootte is 20 personen.

Lees de volledige beschrijving

Vertrekdata 2018

Start - einde

Beschikbaarheid

Prijs

Start - einde

26 okt - 16 nov
V
Vertrek gegarandeerd

Beschikbaarheid

6 plaatsen vrij
Deelnemers
Er is op dit moment geen groepsinformatie beschikbaar voor deze vertrekdatum.

Prijs

€ 2.095,-

Start - einde

16 nov - 07 dec
V
Vertrek gegarandeerd

Beschikbaarheid

2 plaatsen vrij
Deelnemers
Er is op dit moment geen groepsinformatie beschikbaar voor deze vertrekdatum.

Prijs

€ 2.095,-

Start - einde

21 dec - 11 jan
V
Vertrek gegarandeerd

Beschikbaarheid

1 plaats vrij
Deelnemers
Er is op dit moment geen groepsinformatie beschikbaar voor deze vertrekdatum.

Prijs

€ 2.395,-

Vertrekdata 2019

Start - einde

Beschikbaarheid

Prijs

Start - einde

11 jan - 01 feb
V
Vertrek gegarandeerd

Beschikbaarheid

5 plaatsen vrij
Deelnemers
Er is op dit moment geen groepsinformatie beschikbaar voor deze vertrekdatum.

Prijs

€ 2.195,-

Start - einde

01 feb - 22 feb
V
Vertrek gegarandeerd
i
Aangepast reisschema. Zie route op datum

Beschikbaarheid

nog plaatsen beschikbaar
Deelnemers
Er is op dit moment geen groepsinformatie beschikbaar voor deze vertrekdatum.

Prijs

€ 2.095,-

Start - einde

22 feb - 15 mrt
V
Vertrek gegarandeerd i
i
Aangepast reisschema. Zie route op datum

Beschikbaarheid

voldoende
Deelnemers
Er is op dit moment geen groepsinformatie beschikbaar voor deze vertrekdatum.

Prijs

€ 1.995,-

Start - einde

15 mrt - 05 apr
V
Vertrek gegarandeerd
i
Aangepast reisschema. Zie route op datum

Beschikbaarheid

nog plaatsen beschikbaar
Deelnemers
Er is op dit moment geen groepsinformatie beschikbaar voor deze vertrekdatum.

Prijs

€ 2.095,-

Start - einde

12 apr - 03 mei
V
Vertrek gegarandeerd i
i
Lokale Engelssprekende reisbegeleider. Aangepast reisschema. Zie route op datum

Beschikbaarheid

voldoende
Deelnemers
Er is op dit moment geen groepsinformatie beschikbaar voor deze vertrekdatum.

Prijs

€ 1.895,-

Start - einde

03 mei - 24 mei
V
Vertrek gegarandeerd i
i
Aangepast reisschema. Zie route op datum

Beschikbaarheid

voldoende

Prijs

€ 2.095,-

Start - einde

14 jun - 05 jul
V
Vertrek gegarandeerd i
i
Aangepast reisschema. Zie route op datum

Beschikbaarheid

voldoende

Prijs

€ 2.095,-

Voorwaarden gegarandeerd vertrek

Djoser heeft alle reizen van tevoren ingepland met het doel en stellige verwachting deze ook uit te voeren. Dit op basis van eerdere resultaten en ervaringen en op basis van een minimum aantal deelnemers.

Om het karakter van een groepsreis te garanderen en de reis fysiek uit te kunnen voeren is een minimum aantal deelnemers nodig. Dit aantal staat bij betreffende reis vermeld onder het kopje 'Groepssamenstelling'.

Conform artikel 4 lid 2 van de ANVR-reisvoorwaarden behouden wij ons het recht voor de overeenkomst met onmiddellijke ingang op te zeggen, indien het aantal aanmeldingen kleiner is dan het vereiste minimum aantal.

Het kan voorkomen dat (definitieve) deelnemers van een reis met 'vertrek gegarandeerd' moeten annuleren, waardoor de groepsgrootte onder het vereiste minimum aantal deelnemers daalt. De vertrekgarantie vervalt op dat moment.

Daarnaast behoudt Djoser zich het recht voor om in onvoorziene, gewichtige omstandigheden en of overmacht situaties de reis te annuleren en geen doorgang te laten vinden.

In het uitzonderlijke geval dat het minimum aantal deelnemers niet wordt bereikt en de reis niet door kan gaan, hoort u dit ruim van te voren, doch uiterlijk 21 dagen voor vertrek. In dat geval komt de huidige boeking te vervallen en kunt u een nieuwe reis of vertrekdatum boeken, waarbij u per persoon eenmalig € 100,- korting krijgt. Restitutie van de reissom (met uitzondering van eventuele kosten van visa, vaccinaties en andere persoonlijke uitgaven) is natuurlijk ook mogelijk.

Inclusief

 • Vliegreis met Cathay Pacific
 • Alle vluchttoeslagen
 • Binnenlandse vlucht Hué - Hanoi
 • Nederlandse reisbegeleiding
 • Lokale gids
 • Vervoer per airconditioned bus
 • Slaaptrein Saigon - Nha Trang
 • Hotelovernachtingen met ontbijt
 • Fietstocht Hoi An
 • Boottocht met overnachting Halong Bay
 • Ontbijt, lunch en diner tijdens boottocht Halong Bay
 • Bezoek aan tempel Cao Dai 
 • Excursie naar het tunnelstelsel Cu Chi
 • Bezoek drijvende markt Can Tho
 • Diensten Djoser servicebalie Schiphol

Exclusief

Reisverzekering, maaltijden, entreegelden, facultatieve excursies, fooien, persoonlijke uitgaven, reserveringskosten € 25,-, bij 2 of meer personen € 35,-, etc.

Wijzigingen voorbehouden.

Hotelovernachtiging Schiphol

Djoser biedt Belgische reizigers aan om voor een aantrekkelijk tarief in het Ibis Hotel vlak bij de luchthaven Schiphol te overnachten. Vooral bij vluchten die vroeg vertrekken of ’s avonds laat aankomen is dit handig. Je vertrekt uitgerust of geniet nog na van een extra nachtje vakantie. Bovendien parkeer je je wagen gratis. Lees hier meer.

Landarrangement

Je kunt deze reis boeken zonder internationale vluchten, je boekt dan zelf je vliegtickets. De prijzen voor dit landarrangement zijn vanaf €1.295,-.

Houd bij de boeking van een landarrangement er rekening mee dat voor al onze reizen een minimum aantal deelnemers geldt.

Eenpersoonskamer

Alleenreizenden worden, in goed overleg, ingedeeld met andere alleenreizenden van hetzelfde geslacht. Wil je niet ingedeeld worden met een ander groepslid, dan kun je een eenpersoonskamer boeken tegen de daarvoor geldende toeslag vanaf € 295,-.

In de Home Stay in Bac Ha en in de nachttrein beschik je echter niet over je eigen kamer.

Hotelverlenging

Verlenging mét accommodatie is in Saigon en Hanoi bij te boeken. De genoemde prijzen zijn zonder wijzigingskosten van de vlucht en de transfer van/naar de luchthaven.

De prijs van het hotel in Saigon is vanaf € 25,- per persoon per nacht op basis van logies en ontbijt in een tweepersoonskamer. De prijs voor een eenpersoonskamer is vanaf € 50,- per nacht.

In Hanoi verblijf je na afloop in een centraal gelegen middenklasse hotel. De prijs is vanaf € 24,50 op basis van logies en ontbijt in een tweepersoonskamer per persoon per nacht. De prijs voor een eenpersoonskamer is vanaf € 49,- per nacht.

Vluchttoeslagen (inbegrepen)

Luchtvaartmaatschappijen berekenen naast luchthavenbelastingen ook brandstof- en veiligheidstoeslagen. In de gepubliceerde reissom is een totaalbedrag voor deze toeslagen opgenomen. Deze bedragen zijn frequent onderhevig aan veranderingen door nieuwe belastingen/toeslagen en wijzigingen in de kosten van brandstof. Indien van toepassing berekent Djoser een verhoging alsnog door. Voor deze reis is in de reissom een totaalbedrag aan luchthavenbelastingen/toeslagen opgenomen van ongeveer €322,-

Groepssamenstelling

Onze groepen bestaan uit samen- en alleenreizenden. Reis je alleen dan vind je zeker snel aansluiting in onze kleine groepen. De deelnemers zijn Nederlands en Belgisch. Het kan bij deze reis ook voorkomen dat zich enkele belangstellenden uit Duitsland, Oostenrijk of Zwitserland hebben aangemeld.

Wil je meer specifieke informatie over de samenstelling van de groep en vertrekdatum van jouw keuze dan kunnen we je telefonisch (071 - 5126400, België: 09 223 00 69) meer informatie geven over bijvoorbeeld leeftijden en het aantal mannen, vrouwen of alleengaande reizigers.

Bij een aantal vertrekdata zie je ‘vertrek gegarandeerd’ vermeld staan. Voor meer informatie over doorgang van de reis en gegarandeerd vertrek, klik hier.

Gemiddeld bestaan de groepen uit 16 deelnemers, het maximum is 20.

De gemiddelde groepsgrootte om de reis door te laten gaan is 10.

Praktische informatie

Accommodatie

Tijdens de reis door Vietnam overnachten we in centraal gelegen en comfortabele hotels, van waaruit je makkelijk te voet, per cyclo of per fiets de stad kunt ingaan. De tweepersoonskamers zijn voorzien van eigen badkamer. In de meeste hotels kun je desgewenst je was afgeven, is er WIFI aanwezig of kun je gebruik maken van een computer bij de receptie.

In Bac Ha overnacht je in een sfeervolle homestay, bij de Vietnamezen thuis. De voorzieningen zijn eenvoudig en je slaapt met meerderen in één ruimte. Het sanitair wordt hier gedeeld.

Eén nacht slaap je in de nachttrein, waar slaapplaatsen in vierpersoonscoupés zijn gereserveerd.

Bekijk hotelreviews op Tripadvisor

Saigon Hong Hac Boutique Hotel
Can Tho Hau Giang Hotel
Nha Trang Hai Au
Qui Nhon Hai Ai Seagull
Hoi An Hoi An Lantern Hotel
Hue Park View Hotel
Ninh Binh Thuy Anh
Hanoi Thang Long Espana

Deze selectie geeft een goed beeld van de hotels waar we op deze reis verblijven.

Eenpersoonskamer

Alleenreizenden worden, in goed overleg, ingedeeld met andere alleenreizenden van hetzelfde geslacht. Wil je niet ingedeeld worden met een ander groepslid, dan kun je een eenpersoonskamer boeken tegen de daarvoor geldende toeslag vanaf € 295,-.

In de Home Stay in Bac Ha en in de nachttrein beschik je echter niet over je eigen kamer.

 • Accommodatie 1
 • Accommodatie 2
 • Accommodatie 3
 • Accommodatie 4
 • Accommodatie 5
 • Accommodatie 6
 • Accommodatie 7
 • Accommodatie 8
 • Accommodatie 9
 • Accommodatie 10
 • Accommodatie 11
 • Accommodatie 12
 • Accommodatie 13
 • Accommodatie 14
 • Accommodatie 15
 • Accommodatie 16
 • Accommodatie 17

Vliegreis

Cathay Pacific

Het meest voorkomende vluchtschema staat hieronder. Kies een datum voor eventuele afwijkende vluchtschema's. Alle schema's zijn onder voorbehoud van wijzigingen. De deelnemers ontvangen ongeveer 8 weken voor vertrek een voorlopig vluchtschema.

Kies vertrekdatum:

 • Vlucht met

  Cathay Pacific

  Traject

  Amsterdam - Hongkong

  Vertrek

  12:55

  Aankomst

  06:20*

 • Vlucht met

  Cathay Pacific

  Traject

  Hongkong - Ho Chi Min City

  Vertrek

  08:45

  Aankomst

  10:20

 • Vlucht met

  Cathay Pacific

  Traject

  Hanoi - Hongkong

  Vertrek

  19:30

  Aankomst

  22:20

 • Vlucht met

  Cathay Pacific

  Traject

  Hongkong - Amsterdam

  Vertrek

  00:15

  Aankomst

  06:55

* aankomst volgende dag


Het tijdverschil is vijf uur in de zomer en zes uur in de winter.

Landarrangement

Je kunt deze reis boeken zonder internationale vluchten, je boekt dan zelf je vliegtickets. De prijzen voor dit landarrangement zijn vanaf €1.295,-.

Houd bij de boeking van een landarrangement er rekening mee dat voor al onze reizen een minimum aantal deelnemers geldt.

Hotelovernachtiging Schiphol

Djoser biedt Belgische reizigers aan om voor een aantrekkelijk tarief in het Ibis Hotel vlak bij de luchthaven Schiphol te overnachten. Vooral bij vluchten die vroeg vertrekken of ’s avonds laat aankomen is dit handig. Je vertrekt uitgerust of geniet nog na van een extra nachtje vakantie. Bovendien parkeer je je wagen gratis. Lees hier meer.

Vervoer

De meeste trajecten in Vietnam reizen we met een comfortabele bus, voorzien van airconditioning. De reistijden variëren van enkele uren tot een hele dag. De eigen bus geeft de mogelijkheid om onderweg regelmatig te stoppen: voor een wandeling, de bezichtiging van een monument of het gadeslaan van het leven van alledag. In de plaatsen waar we overnachten wordt de bus niet gebruikt.

Van Saigon naar Nha Trang maken we gebruik van de nachttrein, waar slaapplaatsen in vierpersoonscoupés zijn gereserveerd. Het traject Hué naar Hanoi wordt per binnenlandse vlucht met Vietnam Airlines afgelegd.

Ook ontdek je Vietnam vanaf het water: in Halong Bay maken we een boottocht waarbij je op het water overnacht. De waterrijke Mekong Delta en de kuststrook bij Nha Trang lenen zich bovendien ook uitstekend voor (facultatieve) boottrips met een groep of op eigen gelegenheid.

 • Vervoer 1
 • Vervoer 2
 • Vervoer 3
 • Vervoer 4
 • Vervoer 5
 • Vervoer 6

Bij de reis inbegrepen

 • Vliegreis met Cathay Pacific
 • Alle vluchttoeslagen
 • Binnenlandse vlucht Hué - Hanoi
 • Nederlandse reisbegeleiding
 • Lokale gids
 • Vervoer per airconditioned bus
 • Slaaptrein Saigon - Nha Trang
 • Hotelovernachtingen met ontbijt
 • Fietstocht Hoi An
 • Boottocht met overnachting Halong Bay
 • Ontbijt, lunch en diner tijdens boottocht Halong Bay
 • Bezoek aan tempel Cao Dai 
 • Excursie naar het tunnelstelsel Cu Chi
 • Bezoek drijvende markt Can Tho
 • Diensten Djoser servicebalie Schiphol

Excursies

fietsen vietnam mensen rijstveldenBij Djoser bepaal je zelf welke bezienswaardigheden je de moeite waard vindt om te bezoeken. De een gaat graag op pad met een lokale gids en geniet er van om alle ins-en-outs te zien in een nationaal park, terwijl de ander er graag zelf op uit trekt of op een terras neerstrijkt om onder het genot van een drankje het dagelijks leven gade te slaan. In de meeste gevallen kun je zelf of met groepsgenoten, al dan niet met hulp van onze reisbegeleiding, er te voet of met lokaal vervoer op uit trekken. Toegangsgelden zijn dan ook niet bij de reissom inbegrepen, zodat je alle vrijheid hebt om je eigen plan te trekken.

Sommige bezienswaardigheden mag je niet missen, zijn slecht bereikbaar of liggen op de route naar onze volgende overnachtingsplaats. Dergelijke excursies zijn bij Djoser in het programma opgenomen. Bij deze excursies zijn de entreegelden exclusief.

Tijdens deze reis door Vietnam zijn de volgende excursies in het reisprogramma inbegrepen:
 

 • Een bezoek aan de Cu Chi tunnels. Hier kom je alles te weten over het ondergrondse tunnelnetwerk dat de Vietnamezen creëerden in de strijd tegen de Amerikanen tijdens de Vietnamoorlog. Je kunt hier zien hoe deze strijders ondergronds leefden en ’s nachts ten aanval naar buiten kwamen. Kruip zelf door de tunnels en ervaar het leven van een Vietnamese strijder.
 • Een bezoek aan een Cao Dai tempel. De Cao Dai tempel is een indrukwekkende kleurrijke tempel van een relatief nieuw geloof. Aanhangers pogen de ideale religie te creëren. 
 • Onderweg naar Can Tho stoppen we bij My Tho. Hier varen we door de Mekong Delta en zien we het echte plattelands leven van Vietnam.
 • Een bezoek aan de drijvende markt in Can Tho. Hier vaar je met een bootje door de markt en kun je genieten van de bedrijvigheid en de verkoop van de lokale producten.
 • Een bezoek aan de Po Nagar Cham torens in Nha Trang. Waan je even in het Champa rijk in deze prachtige Hindoeïstische tempel.
 • We bezoeken My Lai, hier leren we meer over het bloedbad dat hier werd aangericht tijdens de Vietnam oorlog.
 • Hoi An ontdekken we op de fiets. Tussen de rijstvelden maken we kennis met de lokale bevolking en zie je de waterbuffels aan het werk.
 • De Marble Mountains bezoeken we onderweg naar Hué. Hier kun je een wandeling maken over de rotsen die bestaan uit marmer en zandsteen. Laat je verrassen door de mooie omgeving waar je ook een aantal grotten en tempels kunt bewonderen.
 • Bij verblijf in Bac Ha op zondag: een bezoek aan de zondagsmarkt, de ontmoetingsplaats van de lokale bevolking.
 • En natuurlijk de overnachting op de boot in het mystieke Halong Bay.


In Vietnam zijn nog vele andere excursies of bezienswaardigheden die zeker de moeite waard zijn. Hieronder enkele voorbeelden:
 

 • Een cyclo-tocht door Saigon of Hanoi. Laat je fietsen op een echte Vietnamese cyclo, bekijk verschillende hoogtepunten en laat de sfeer van de stad op je inwerken.
 • Een bezoek aan de modderbaden in Nha Trang, een ideale dag om lekker te ontspannen.
 • Laat je een nieuwe outfit aanmeten in Hoi An. Een jas, een broek, jurk of bril, alles is hier mogelijk.
 • Bezoek het prachtige tempelcomplex My Son, nabij Hoi An.
 • Leer zelf hoe je de heerlijke Vietnamese gerechten klaar kunt maken, en volg een kook cursus in Hoi An.
 • Bezoek in Hué de oude keizerlijke stad en geniet van de authentieke sfeer van deze voormalige hoofdstad.
 • Een boottocht in Tam Coc, vaar met een klein bootje door de kalksteenbergen en rijstvelden.

Reisdocumenten

 •     E-ticket. Meer informatie over de vlucht ontvang je ongeveer 2 weken voor vertrek.
 •     Internationale reispas die bij vertrek uit Vietnam nog minstens zes maanden geldig is.
 •     Visum voor Vietnam, kosten € 65,-.

Je kunt de visumaanvraag zelf regelen bij de betreffende ambassade, maar je kunt dit ook laten verzorgen door Visumburo/CIBT. In dit laatste geval brengen we naast de kosten van het visum € 30,- bemiddelingskosten per visum in rekening. Je internationale reispas dien je dan op te sturen naar het Visumburo/CIBT. In beide gevallen ontvang je ongeveer 4 weken voor vertrek een e-mail met meer informatie over de visumaanvraag.

 

Geldzaken

In Vietnam wordt er betaald met de Vietnamese dong. Kijk voor de actuele koersen op oanda.com.

Geld afhalen: In bijna alle plaatsen zijn geldautomaten. Alleen in Sapa is er maar 1 geldautomaat, die het soms niet doet. Voor de zekerheid kun je het beste geld in Hanoi geld afhalen voor tijdens je verblijf in Sapa en Bac Ha.
Contant: euro’s of dollars
Creditcards: op enkele plaatsen in Vietnam kun je geld opnemen.

Als richtlijn voor uitgaven die niet bij de reissom zijn inbegrepen, zoals maaltijden, entreegelden, facultatieve excursies en persoonlijke uitgaven geldt minimaal € 200,- per persoon per week.

Het is in Vietnam gebruikelijk om fooien te geven voor verleende diensten. Om te voorkomen dat je steeds fooien uit moet delen, wordt aan het begin van de reis een fooienpot ingesteld, waaruit de (gezamenlijke) tips aan de chauffeurs, gidsen, hotelpersoneel e.d. worden betaald. De richtlijn voor de fooienpot voor deze reis bedraagt ca. € 40,-.
 

Maaltijden

Het ontbijt is bij de reissom inbegrepen, met uitzondering van het ontbijt na de rit per nachttrein naar Nha Trang. Meestal is er in de hotels een buffet met vers stokbrood, boter, jam, ei of smeerkaas, maar ook kun je kiezen voor een echt Vietnamees ontbijt van rijst en noedels. Verder kun je zelf bepalen wat, waar en met wie je gaat eten.

Tijdens het verblijf op de boot in Halong Bay wordt er een heerlijke uitgebreide lunch en diner geserveerd met veel verse vis. De kosten hiervoor zijn bij de reissom inbegrepen.

Noodlesoep eten Vietnam DjoserEr zijn bijna 500 traditionele gerechten te vinden in de Vietnamese keuken. Geliefd zijn de kleine loempia's met verschillende vullingen. Als hoofdmaaltijd kun je kiezen uit rijst met groente en vlees of vis. De 'pho', de populaire soep met noodles, groenten en vaak vlees of vis, wordt eigenlijk de gehele dag, maar vooral 's ochtends vroeg gegeten. Daarnaast zijn er ook Chinese restaurantjes en hier en daar tref je Europese gerechten op de kaart aan. De prijs van een maaltijd ligt, afhankelijk van wat en waar je eet, tussen twee en vijf euro. Vietnamese restaurantjes zien er over het algemeen weliswaar uiterst eenvoudig en wat rommelig uit, maar het eten is er heerlijk en doorgaans betrouwbaar.

Tenslotte: men is gewend om met stokjes te eten, bestek krijg je niet overal vanzelfsprekend. Thee wordt er de hele dag door gedronken, koffie is ook overal verkrijgbaar, evenals bronwater en frisdranken.

Gezondheid

Voor deze reis wordt aangeraden:

 • Vaccinaties tegen DTP, tyfus en hepatitis A
 • Malariatabletten voor de berggebieden


Het is verstandig enigszins te letten op wat je eet. Tevens raden we je aan een kleine medische kit mee te nemen met o.a. paracetamol en middelen tegen darmstoornissen. De reisbegeleiding is overigens ook in het bezit van een medische set, met daarin steriel medisch hulpmateriaal.

Voor vaccinaties werkt Djoser samen met Thuisvaccinatie.nl. Het is de grootste landelijke organisatie voor reisvaccinaties aan huis. De deskundige artsen komen bij je langs wanneer het jou uitkomt. Ook ‘s avonds en in het weekend of op het werk. En sturen (indien mogelijk) de rekening rechtstreeks naar de zorgverzekeraar. De tarieven zijn vergelijkbaar met andere vaccinatie instellingen. Je kunt gemakkelijk online een afspraak maken. Voor een advies per land kun je ook de website raadplegen van het Landelijk Coördinatiecentrum Reizigersadvisering lcr.nl of itg.be.

Logo ThuisVaccinatie.nl

Hotelverlenging

Verlenging mét accommodatie is in Saigon en Hanoi bij te boeken. De genoemde prijzen zijn zonder wijzigingskosten van de vlucht en de transfer van/naar de luchthaven.

De prijs van het hotel in Saigon is vanaf € 25,- per persoon per nacht op basis van logies en ontbijt in een tweepersoonskamer. De prijs voor een eenpersoonskamer is vanaf € 50,- per nacht.

In Hanoi verblijf je na afloop in een centraal gelegen middenklasse hotel. De prijs is vanaf € 24,50 op basis van logies en ontbijt in een tweepersoonskamer per persoon per nacht. De prijs voor een eenpersoonskamer is vanaf € 49,- per nacht.

Klimaat en geografie

De enorme langgerektheid van Vietnam en de hoogteverschillen hebben tot gevolg dat er verschillende klimaatzones te onderscheiden zijn. Er is dan ook niet echt sprake van goede of slechte seizoenen om dit land te bezoeken. Is een regio in een bepaalde tijd wat koeler en vochtiger, dan is een andere regio in dezelfde tijd juist heerlijk zonnig en droog of omgekeerd. In het noorden heerst een subtropisch klimaat met warme zomers en milde winters. De temperatuur in Hanoi bijvoorbeeld ligt tussen 17° en 29°C. In Sa Pa is het gemiddeld enkele graden koeler en in de wintermaanden kan het er zelfs koud zijn. Het zuiden en midden van Vietnam kennen een warm tropisch klimaat met temperaturen tussen 20° en 35°C.

Er zijn twee verschillende vochtige perioden te onderscheiden. Tussen oktober en april is er een relatief vochtige tijd in het noordelijk deel van Vietnam, ongeveer tot het centraal gelegen Da Nang. Van mei tot oktober is het in het zuiden warm, vochtig weer. In de regenperiode valt er regelmatig een forse bui, meestal aan het eind van de middag en 's nachts. De hoeveelheid regen verschilt evenwel sterk per plaats en regio.

Reisbegeleiding en gidsen

Een enthousiaste Nederlandse reisbegeleider begeleidt de reis. Onze reisbegeleiders zijn zeer ervaren en bevlogen reizigers en vertellen onderweg leuke weetjes over de bestemming. Zij zorgen dat de reis soepel verloopt en zijn het aanspreekpunt voor vragen en wensen. De eigen passie, in combinatie met een uitgebreide training en inwerkprocedure, vormt de basis voor hun deskundigheid en professionaliteit.

Een lokale gids vertelt uitgebreid over het land; van de lokale gebruiken, religieuze invloeden tot culturele achtergronden.

FAQ

Hoe reizen we door Vietnam?

We maken voornamelijk gebruik van een eigen, comfortabele bus met airconditioning. Zo kunnen we stoppen waar we willen, bijvoorbeeld om een dorpje te bezoeken of voor een mooi uitzicht onderweg. De afstand Hué - Hanoi overbruggen we met een binnenlandse vlucht van Vietnam Airlines. Vanuit Saigon reizen we naar Nha Trang per nachttrein in vier persoonsslaapcoupés.
www.djoser.nl/vervoer

Waar overnachten we?

Kan ik pinnen in Vietnam?

Gaat er een Nederlandse reisbegeleider mee of een lokale gids?

Werken jullie samen met duurzame projecten in Vietnam?

Heb ik een visum nodig voor deze reis naar Vietnam?

Hoe ziet het visumformulier van Vietnam er uit?

Hoe groot zijn de groepen?

Moet ik voor Vietnam malariapillen slikken?

Moet ik een klamboe meenemen?

Hoe is de elektriciteitsvoorziening in Vietnam?

Kan ik tijdens de reis naar huis bellen of e-mailen?

Wat is het verschil met de 27-daagse reis naar Vietnam met Cambodja?

Bekijk alle veelgestelde vragen

Reviews

Gemiddelde beoordeling: 8,7

 • Jaap P.

  Wij hebben een boeiende avontuurlijke reis gehad in Vietnam met onze fantastische reisleidster Marianne en gids Phongh Vanaf aankomst in Saigon, waar we het drukke verkeer op een fietsriksja leerde kennen. De drijvende markt in de Mekongdelta. We Zagen de knappe constructies van de Cu Chi tunnels.

  9,0

  9,0
 • Josanne G.

  Een heel goed georganiseerde reis langs mooi landschap met zijn eindeloze rijstvelden, de Mekong delta met de drijvende markt, het karstgebergte, de cultuur van oude en nieuwe tempels, de herinneringen aan de oorlogen, de kleurrijke minderheden. De mensen zijn zeer vriendelijk.

  9,0

  9,0
 • E. Lemmers

  Top vakantie gehad. Alles was prima geregeld. Waardoor je zelf eigenlijk alleen maar hoeft te genieten. De combinatie van een NL reisleider en (Engelstalige) lokale gids was een fijne combinatie.

  8,0

  8,0
 • Pascale V.

  Ik heb een fantastische reis gehad ondanks het minder goede weer. De reisleider heeft zijn werk uitstekend gedaan en ook de gids was uitmuntend. De hotels in het zuiden en het centrum waren zeer goed, die in het noorden wat minder, maar dat werd dan gecompenseerd door de prachtige natuur.

  9,0

  9,0
 • Margriet C.

  Prachtige reis! Zeer goede begeleiding en organisatie. Ontzettend veel indrukken zowel als in de grote steden als op het land. Je blijft foto's schieten! De Vietnamezen zijn schatjes en een solidair volk! Ik ga nog een keer terug !

  9,0

  9,0
 • Caroline C.

  De reis vanaf Saigon naar Hanoi was geweldig. Prima reisleider en Vietnamese gids. Ook vanuit zuid naar noord bleek achteraf heerlijk. Eerst de ongelofelijke drukte in Saigon en op het eind van de reis een paar dagen in het rustige berggebied van Sapa en Bac Ha en een mooie boottocht in Halong Bay.

  10,0

  10,0
 • Nell V.

  Voor mij klopte de organisatie van de Vietnamreis aan alle kanten. Goed georganiseerd, tijd voor jezelf en een leuke groep. Voor iemand die niet van groepsreizen houdt, een succes.

  9,0

  9,0
 • V.

  Mooie reis, goede kennismaking met Vietnam, het volk en de cultuur. De reisroute van de laatste dagen vond ik wat rommelig: Van Hanoi naa Sapa naar Hanoi naar Ninh Binh naar Hanoi naar de homestay en weer naar Hanoi.

  7,0

  7,0
 • Henk W.

  Mijn vrouw en ik hebben een geweldige reis met Djoser naar Vietnam gemaakt. In 22 dagen van Zuid naar Noord Vietnam ( tot vlak bij de grens met China ), veel gezien en veel geleerd over Vietnam. We hadden een prima groep, een geweldige reisleidster en lokale gids !!

  10,0

  10,0
 • Eef K.

  Een geweldige ervaring die we niet hadden willen missen. De hectiek in Saigon qua het verkeer en de rust in de Mekong delta. De slaaptrein naar Nha Trang en het gezellige plaatsje Hoi-An. De Rijstterrassen in SaPa die er nu wat treurig er bij stonden vanwege de kou. Te veel om alles te benoemen.

  9,0

  9,0
 • Bernadette G.

  Fantastische reis veel beleefd en op humorvolle wijze veel informatie gekregen omtrent bevolking, cultuur natuur en zeden en gewoonten. Tongstrelende maaltijden genoten en een supergoede begeleiding met voldoende ruimte om buiten de groep dingen te doen.

  8,0

  8,0
 • Walter T.

  Rondreis van zuid naar noord, mooi land met vooral zeer lekker eten, ook aan de kraampjes, met als highlights, de foodtour in Saigon en Hanoi (zelf geboekt), snorkelen, Sapa en Halong Bay, de homestay is basic. Toffe vakantie gehad.

  8,0

  8,0
 • Mieke P.

  Een mooi land met vriendelijke hardwerkende mensen, mooie natuur in het Noorden, leuke kleine strandjes en gezellige, soms drukke, steden. Hoogtepunt voor ons was Sa Pa in het Noorden. Het land heeft geen echte hoogtepunten voor ons maar 'alles' is gewoon wel leuk en gezellig.

  7,0

  7,0
 • Jeannette V.

  Wat een mooi en afwisselend land. Aardige bevolking en overheerlijk eten. Van Zuid tot Noord volop genoten met als kers op de taart; Sapa. Ik heb het gevoel dat ik heel Vietnam heb gezien en beleefd. Bus, boot, trein, fiets en mooie wandelingen. Een prachtig land om naar toe te gaan.

  9,0

  9,0
 • Stevens H.

  Wij hebben een fantastische reis gehad. Mede dank zij de uitstekende reisleidster Anna en een geweldige gids Qui. We hebben hele mooie dingen gezien en beleefd. Alles was perfect georganiseerd. We kunnen deze 23 daagse reis van harte aanbevelen. Wij zullen er nog vaak aan terug denken.

  10,0

  10,0
 • Marianne W.

  We zijn op fantastische plekken geweest! Vooral het Noorden sprak me erg aan. Een intensieve mooie reis. De uitstapjes van uit Saigon en Hanoi waren top, het verblijf in die steden zelf vond ik eerlijk gezegd iets te lang. Had liever een dag langer in de home stay gezeten of op halongbay of ....

  8,0

  8,0
 • Martijn K.

  Een heerlijke en afwisselende reis. De eerste paar dagen heb je de mogelijkheid om bij te komen in Ho Chi Minh. En hoef je niet direct halve of hele dagen in de bus te zitten. Dat is me er goed bevallen. Verder erg afwisselend. Je reist met bus, nacht trein, boot en een binnenlandse vlucht.

  8,0

  8,0
 • Tettje v.

  was een hele mooie reis

  9,0

  9,0
 • Jaap D.

  Wil je deze Vietnam-reis een keer “virtueel” maken, dan kan dat, want ik heb er een film van gemaakt. Hij duurt 68 minuten en je kunt hem vinden op You Tube: http://youtu.be/9fM8WuTGt1w of door daar te zoeken naar: reisverslag vietnam 2013

  8,0

  8,0
 • Maria K.

  Geschiedenis, cultuur en ontspanning. Van oorlogsmuseum, tempels, lokale markten, modderbad, massage, disco en karaoke. Verschillende vervoersmiddelen zoals een ponny kar, kano, boot en fiets. Het was een geweldige ervaring. Grote klasse voor de organisatie. Bedankt voor deze ervaring.

  10,0

  10,0
 • Jeroen J.

  Een geweldige ervaring .... iedere omgeving is uniek, de mensen zijn geweldig en de combinatie tussen natuur en cultuur is in een perfect evenwicht... Het eten is het lekkers van heel Azie ! Helemaal top

  9,0

  9,0
Bekijk alle reviews

Plaats een review

Daarom Djoser

 • Comfortabele vluchten met Cathay Pacific
 • Binnenlandse vlucht Hué - Hanoi
 • Nederlandse reisbegeleiding
 • Lokale gids
 • Bijzondere overnachting bij Vietnamezen thuis
 • Unieke overnachting op boot in Halong Bay
 • Excursie naar tunnelstelsel Cu Chi inbegrepen
 • Bezoek adembenemende Ninh Binh
 • Bezoek kleurrijke bergbewoners Sa Pa + lokale zondagsmarkt Bac Ha
 • Unieke combinatie: cultuur, natuur en strand
 • Voordelig overnachten en parkeren bij Schiphol

Klantwaardering

8,7

Wij hebben een boeiende avontuurlijke reis gehad in Vietnam...
Wij hebben een boeiende avontuurlijke reis gehad in Vietnam met onze fantastische reisleidster Marianne en gids Phongh Vanaf aankomst in Saigon, waar we het drukke verkeer op een fietsriksja leerde kennen. De drijvende markt in de Mekongdelta. We Zagen de knappe constructies van de Cu Chi tunnels.

Jaap P. - 9,0
Een heel goed georganiseerde reis langs mooi landschap met z...
Een heel goed georganiseerde reis langs mooi landschap met zijn eindeloze rijstvelden, de Mekong delta met de drijvende markt, het karstgebergte, de cultuur van oude en nieuwe tempels, de herinneringen aan de oorlogen, de kleurrijke minderheden. De mensen zijn zeer vriendelijk.

Josanne G. - 9,0
Top vakantie gehad. Alles was prima geregeld. Waardoor je ze...
Top vakantie gehad. Alles was prima geregeld. Waardoor je zelf eigenlijk alleen maar hoeft te genieten. De combinatie van een NL reisleider en (Engelstalige) lokale gids was een fijne combinatie.

E. Lemmers - 8,0

Bekijk hotel reviews op

Het weer in Vietnam

Het weer in Vietnam

34°C

Terug naar boven
Chat met Djoser