Vietnam

Rondreis Vietnam22 dagen

In de Vietnamese steden Saigon en Hanoi is de Franse invloed nog zichtbaar in zowel de architectuur als in de keuken. Er zijn zelfs croissants en stokbroodjes verkrijgbaar. In de Mekong-delta kom je in aanraking met het leven op het platteland en tijdens een boottochtje kun je goed het dagelijks leven gadeslaan. In Phan Rang kun je ontspannen aan het strand of bezienswaardigheden bezoeken in het binnenland. We brengen een bezoek aan het schilderachtige Hoi An en de oude keizerlijke stad Hué. Bij Sa Pa maak je kennis met de kleurrijke bewoners uit de bergdorpen. Bijzonder is het verblijf in het schilderachtige Halong Bay met zijn talloze grillige rotseilandjes.

Download reisinformatie

Prijs vanaf € 1.995,-

Van:
Aan:


Routekaart Rondreis Vietnam, 22 dagen
 1. Amsterdam - Saigon
 2. aankomst Saigon
 3. Saigon, excursie Cu Chi
 4. Saigon, excursie Mekong delta
 5. Saigon - Mui Ne - Phan Rang
 6. Phan Rang
 7. Phan Rang - Po Nagar Cham-torens - Qui Nhon
 8. Qui Nhon - Tam Quan - My Lai - Hoi An
 9. Hoi An, fietstocht
 10. Hoi An
 11. Hoi An - Marble Mountains - Hué
 12. Hué - avondvlucht naar Hanoi - Ninh Binh
 13. Ninh Binh
 14. Ninh Binh - boottocht Halong Bay (overnachting op boot)
 15. Halong Bay - Hanoi
 16. Hanoi - Bac Ha (homestay)
 17. Bac Ha - Sa Pa
 18. Sa Pa
 19. Sa Pa - Hanoi
 20. Hanoi
 21. Hanoi - Amsterdam
 22. aankomst Amsterdam

Route op datum:

Reisbeschrijving

Ho Chi Minh City, Cu Chi, Mekongdelta

Dag 1 Amsterdam - Saigon
Dag 2 aankomst Saigon
Dag 3 Saigon, excursie Cu Chi-tunnels
Dag 4 Saigon, excursie Mekongdelta (bezoek Cao Dai, drijvende markt, fietstocht)

Ho Chi Minh City Vietnam DjoserHo Chi Minh City, ofwel Saigon, is een miljoenenstad en een belangrijke haven en centrum voor industrie, handel en internationale communicatie. Na de tweedeling van het land in 1954 werd Saigon hoofdstad van de Republiek Vietnam. Na de intocht van de noordelijke legers in 1976 gaven de revolutionaire autoriteiten de stad de naam Ho Chi Minh City, maar de meeste inwoners blijven het Saigon noemen. Al op weg naar het hotel valt op dat de veelal met fleurig groene bomen geflankeerde straten zijn gevuld met een eindeloze stroom fietsen en heel veel brommers!

Zoals de Fransen en later de Amerikanen de westerse cultuur en architectuur in Saigon brachten, gaven de Vietnamezen tegenwicht door overal pagodes en tempels neer te zetten.

Dame markt VietnamOm de stad te bekijken kun je het beste wandelen of een cyclo huren. Fraaie voorbeelden van Franse architectuur zijn het postkantoor, het 'Hotel de Ville' ofwel het stadhuis, en de kathedraal. Bezoek ook het War Remnant Museum, het Museum van de Revolutie, het historisch museum of het Ho Chi Minh museum en trek vooral een paar uur uit voor de levendige Chinese wijk en de fascinerende Ben Thanh markt waar je alles kunt kopen wat de gemiddelde Vietnamees eet, draagt of gebruikt. Op dag 3 brengen we in de ochtend een bezoek aan Cu Chi. Dit als een museum ingericht stuk van het tunnelnetwerk van Cu Chi was in de zestiger jaren een uitgestrekt verzetsbolwerk van de Vietcong in deze provincie.

Mekongdelta

Rijstveld mensen VietnamMet onze eigen bus rijden we in enkele uren naar de zuidelijke delta, het meest welvarende en dichtbevolkte deel van Vietnam. Talloze vertakkingen van de Mekongrivier maken dit vlakke gebied uiterst vruchtbaar. Waar je ook rijdt, overal zie je sappig groene rijstvelden en akkertjes waarop ananas, kokosnoten, pinda's of tabak verbouwd wordt.

Aangekomen in Cai Be maken we allereerst een stop bij een fraai gekleurde tempel van één van de meest intrigerende sektes in Vietnam, de Cao Dai-sekte. Deze sekte poogt een ideale religie te creëren wat resulteert in een kleurrijke mengelmoes van Boeddhisme, Confucianisme, Taoïsme, Vietnamees spiritualisme en het Christendom.

Can Tho drijvende markt VietnamWe stappen in Cai Be op de boot om een kijkje te nemen bij één van de drijvende markten in de Mekongdelta. Op de boten worden stapels ananassen en groenten verkocht. Vroeger kwam men van heinde en verre om de verse oogst en visvangst op de boten te verhandelen. Een bijzondere traditie, die vanwege nieuwe bruggen en wegen helaas langzaam minder belangrijk wordt. De boottocht is daarnaast een leuke manier om het dagelijks leven gade te slaan van de mensen die in simpele huizen op palen langs de rivier wonen. Zittend op hun veranda doen vrouwen de was, of bereiden ze het eten. Kinderen poedelen wat en krijgen hun eerste zwemlessen terwijl ze je met luidruchtig enthousiasme begroeten.

De boot zet ons af op het pittoreske Tan Phong eiland. Hier vervolgen we onze weg per roeiboot om zo door de smalle kanalen van de Mekongdelta te manoeuvreren. De tocht voert door weelderige groene fruitboomgaarden, waar we doorheen kunnen struinen en kunnen proeven van exotische vruchten. Na de lunch zullen we Tan Phong eiland verder verkennen per fiets, regelmatig zullen we onderweg stoppen bij ambachtelijke lokale bedrijfjes om zo meer te leren over het leven in de Mekongdelta. 

Phan Rang

Dag 5 Saigon - Mui Ne - Phan Rang
Dag 6 Phan Rang

We reizen door naar het prachtig gelegen Phan Rang waar je op het strand onder de wuivende palmbomen heerlijk tot rust komt. Onderweg maken we eerst een stop bij de zandduinen van Mui Ne, beroemd vanwege de prachtige witte en rode duinen. Bij de witte zandduinen waan je je in een woestijn zoals de Sahara, voor de avonturiers bestaat er hier de mogelijkheid om een quad te huren om over de zandheuvels te rijden. De nabijgelegen rode zandduinen lenen zich voor prachtige foto’s, of een leuke sleetocht van één van de heuvels.

Aan het einde van de dag bereiken we Phan Rang. Deze, nog onbekende, badplaats is ideaal voor strandliefhebbers: je vindt er een kilometerslang strand, turkooizen zee, schaduw van palmbomen en restaurantjes waar je een ruime keuze uit de zeefauna op je bord kunt krijgen.

strand Nha Trang Vietnam DjoserNaast lekker genieten van de zon op het strand, zijn er nog genoeg andere activiteiten te ondernemen. Bezoek bijvoorbeeld een van de oudste pottenbakkerdorpen van Vietnam, Bau Truc. Hier zie je hoe de etnische Cham-minderheid nog op traditionele wijze potten vervaardigd. Meer geschiedenis van de Cham kun je vinden bij de nabijgelegen Po Klong Garai torens. Deze op de top van een heuvel gelegen hindoeïstische tempels zijn in de 13e eeuw gebouwd. Vanaf de heuvel heb je een prachtig uitzicht over de omgeving en de rode bakstenen van de tempel lijken op te lichten tijdens de zonsondergang.

Qui Nhon, Hoi An

Dag 7 Phan Rang - Po Nagar Cham Torens - Qui Nhon
Dag 8 Qui Nhon - Tam Quan - My Lai - Hoi An
Dag 9 Hoi An, fietstocht
Dag 10 Hoi An

Nha Trang Po Nagar Vietnam DjoserWe vervolgen onze weg verder noordwaarts naar Qui Nhon. Nabij Nha Trang maken we een stop bij de Po Nagar torens. Deze op een rots gebouwde torens zijn naast de tempels bij My Son de best bewaarde overblijfselen van het Champarijk. We nemen de tijd om dit hindoeïstische complex, gebouwd rond 781 AD, te bewonderen voordat we verder reizen naar Qui Nhon. Hier kom je aan het eind van de middag aan in het prachtige, aan het strand gelegen hotel. De volgende dag reizen we uitgerust door naar Hoi An. Tijdens de rit naar Hoi An maken we een stop in het in de oorlog getroffen plaatsje My Lai. Bekend van het bloedbad dat er in 1968 door Amerikaanse soldaten werd aangericht. Er kwamen vele onschuldige burgers om het leven omdat de Amerikanen dachten dat er in het dorp Vietcong-strijders zaten.

Er is reden te over om in Hoi An twee volle dagen te spenderen. Dit aan de oevers van de Thu Bon-rivier gesitueerde stadje was voorheen een bloeiende haven en een ontmoetingspunt van de westerse en de oosterse cultuur.

Aan het begin van de 16e eeuw ontdekten de Portugezen de kust bij Hoi An, spoedig gevolgd door de eerste westerse handelaren en vervolgens de Chinezen, Japanners, Nederlanders, Engelsen en Fransen. Enkele eeuwen lang was Hoi An zowel een buitengewoon florerende havenstad als een toonaangevend cultureel centrum. Rond 1900 veranderde de sociale en natuurlijke omgeving drastisch en Hoi An verviel tot een slaperig stadje.

Hoi An rivier VietnamJe kunt urenlang door het centrum slenteren. Honderden tempels, gemeenschapshuizen, woonhuizen, winkels, al dan niet mede dankzij steun van UNESCO gerestaureerd, sieren de straten van de oude Japanse en Chinese wijk. Een blikvanger is de overdekte Japanse roze brug. Vlakbij staan schitterende huizen van rijke Chinese handelaren die tegenwoordig door de erfgenamen opengesteld zijn voor publiek. Zo kun je in het Tan Ky huis een rondleiding krijgen van de bewoners, een eerbiedwaardige oude familie. De huizen zijn vaak gedecoreerd met donkerhouten kolommen en verguld houtsnijwerk, bonsaiboompjes en allerlei oud Chinees spul.

De beste manier om de omgeving van Hoi An te bewonderen is door middel van de fietstocht die door Djoser wordt georganiseerd. Je komt onderweg gegarandeerd ogen tekort. Typisch Aziatische tafereeltjes trekken namelijk aan je oog voorbij: eindeloos groene rijstvelden, kinderen die in de namiddag de buffels mee naar huis voeren en druk verkeer van houten bootjes op de rivier.

Hué, Ninh Binh

Dag 11 Hoi An - Marble Mountains - Hué
Dag 12 Hué - avondvlucht naar Hanoi - Ninh Binh
Dag 13 Ninh Binh

Op weg van Hoi An naar Da Nang zie je uit het vlakke landschap opeens de grillig gevormde vijf Marble Mountains oprijzen. Vanaf de toppen heb je uitzicht over het langgerekte China Beach waar de Amerikaanse soldaten tijdens de oorlog genoten van rust en ontspanning. In de berggrotten bevinden zich boeddhistische heiligdommen en deze plek is dan ook een populaire pelgrimsplaats.

Hue tempel VietnamTussen 1802 en 1945 was Hué de politieke hoofdstad van Vietnam en residentie van de dertien opeenvolgende keizers uit de Nguyen-dynastie. De aan de brede Huong Giang (Parfum) rivier gesitueerde stad geniet traditioneel een reputatie als cultureel, religieus en educatief centrum van Vietnam. Het stadshart wordt gedomineerd door de ruim aangelegde citadel waarvan de bouw in 1804 op last van de keizer gestart werd. Daarbinnen bevond zich een prachtig paleiscomplex dat uitsluitend voor de keizerlijke familie toegankelijk was. Helaas is dit deel, de zogenaamde Verboden Purperen Stad, tijdens het Tet-offensief in 1968 verwoest. De toegangspoort en enkele ontvangsthallen zijn inmiddels gereconstrueerd.

In Hué maken we een boottocht over de parfumrivier waarbij we aanleggen bij de Thien Mu pagode, een van de belangrijkste boeddhistische kloosters in Vietnam met de indrukwekkende achthoekige toren Thap Phuoc Duyen die al vanaf de rivier te zien is. Ook kan men optioneel een bezoek brengen aan een van de keizerlijke graven uit de Nguyen dynastie, zoals de tombes van Tu Duc of Minh Mang. Imposante bouwwerken die een aantal kilometers buiten Hué liggen nabij de parfumrivier in een natuurlijke omgeving.

Ninh Binh VietnamRondwandelend in de idyllische omgeving met imposant beeldhouwwerk, houten paviljoentjes, vijvers en bloeiende bomen lijkt het oude Vietnam weer helemaal tot leven te komen. Na de avondvlucht van Hué naar Hanoi reizen we direct door naar het rustig gelegen Ninh Binh waar we een volledige dag tot onze beschikking hebben om deze indrukwekkende omgeving te ontdekken.

Je kunt hier optioneel kiezen voor een boottocht door een gebied dat ook wel het 'Halong Bay van de binnenlanden' wordt genoemd. Vanuit de boot kun je genieten van de prachtige kalksteenbergen die omringd worden door rijstvelden. De uitzichten die je hier hebt zijn echt fenomenaal! Hier zie je het werkleven op de rijstvelden van dichtbij. Een bezoek aan de Bich Dong pagode is ook de moeite waard! Deze grottempel is gelegen op een heuvel en alleen bereikbaar via een charmant bruggetje. Een combinatie die het erg goed op de foto doet! Je hebt  vanaf Bich Dong een mooi uitzicht op de omgeving.

Overnachten in de Halong Bay

Dag 14 Ninh Binh - boottocht Halong Bay (overnachting op boot)
Dag 15 Halong Bay - Hanoi

Halong baai Vietnam DjoserIn de loop van de middag bereiken we het unieke natuurgebied van Halong Bay. Zo'n duizend begroeide rotseilandjes van kalksteen rijzen op uit de Golf van Tonkin. Hier gaan we aan boord van onze houten cruiseboot waarop we ook de nacht zullen spenderen. Zo kun je de omgeving goed in je opnemen. Geniet vanaf het dek of al dobberend in het heldere water van de ongekende natuurpracht van dit schilderachtige watergebied. Af en toe wordt aangelegd bij een strandje of bij één van de talloze grotten. 's Middags wordt een door de bootslui klaargemaakte tongstrelende lunch geserveerd met vis, garnalen en krab. Tussen de eilandjes door zie je soms een traditionele jonk varen met zijn karakteristieke grote roodbruine zeilen.

De volgende dag rijden we naar Hanoi waar we de tijd hebben om een eerste indruk op te doen van deze Vietnamese hoofdstad. Van oudsher is Hanoi de politieke en historische hoofdstad van het verenigd Vietnam, maar toch lijkt het in vergelijking met Ho Chi Minh City een provinciaal stadje. In het centrum is sinds de jaren vijftig weinig veranderd, het authentieke karakter is goed bewaard gebleven. Je kunt op je gemak rondslenteren en de sfeer van de gemoedelijke stad proeven. In het centrum ligt het Hoan Kiem-meer met aan de overzijde het 'moderne centrum', de Ville Française met de warenhuizen, ambassades en hotels.

Bac Ha en Sa Pa

Dag 16 Hanoi - Bac Ha (homestay)
Dag 17 Bac Ha - Sa Pa
Dag 18 Sa Pa

Sapa waterbuffel VietnamWe verlaten Hanoi en vertrekken in de richting van Bac Ha, een rustig dorpje dat bekend staat om zijn zondagsmarkt. Vroeg in de ochtend zie je de meeste bedrijvigheid op deze kleurrijke markt. Er wordt van alles verhandeld: van huisraad tot kleurrijke stoffen voor de klederdracht en van zangvogeltjes in kooien tot waterbuffels. Het is ook de ontmoetingsplaats bij uitstek voor de plaatselijke bevolking om nieuwtjes uit te wisselen en even bij te praten onder het genot van een kom pho (soep). In Bac Ha wacht ons een eenvoudige maar unieke overnachting bij mensen thuis.

We trekken met de bus verder omhoog naar Sa Pa. Onderweg geniet je van talloze fotogenieke vergezichten. Het door bossen omringde bergplaatsje Sa Pa was voorheen een bij de Fransen geliefd vakantieoord waar prachtige villa's werden gebouwd. In het centrum zie je Hmong, Mao en Thai die op de markt in Sa Pa hun inkopen komen doen of hun eigen waren aan de man brengen.

Deze bergstammen, herkenbaar aan hun kleurige volksdrachten, kom je ook tegen als je de volgende dag kiest voor een wandeltocht met een lokale gids om de dorpjes in de nabije omgeving, de May-brug of de Bac-watervallen op te zoeken. De weg omhoog door de bergen is best pittig, maar ook prachtig.

Hanoi

Dag 19 Sa Pa - Hanoi
Dag 20 Hanoi
Dag 21 Hanoi - Amsterdam
Dag 22 aankomst Amsterdam

Hanoi VietnamDe volgende dag reizen we vanuit Sa Pa terug naar Hanoi. Na aankomst in Hanoi heb je genoeg tijd om op eigen gelegenheid de stad te ontdekken en om nog wat souvenirtjes op de kop te tikken. Geniet van een Vietnamese loempia met een lokaal gebrouwen biertje op piepkleine plastic stoeltjes. De straatjes in de 'Old Quarter' zijn een lustoord voor souvenirjagers: handgeschilderde kaarten, Chinese geborduurde vlaggen, lak- en houtsnijwerk, antiek, zijden artikelen en honderd-en-één meer leuke hebbedingen. De Dong Xuan Markt ligt in de oude wijk: hier vind je veel lokale eetkraampjes en je kunt voor een habbekrats allerlei spullen inslaan die bij ons al jaren uit, of juist weer in, de mode zijn.

In het oosten van de stad vind je het mausoleum van Ho Chi Minh, de Eén-pilaar-pagode uit de 11e eeuw, de rustieke Literatuur-tempel en de Ngoc Son-tempel. Loop ook even langs 'Hanoi Hilton', spotnaam voor de gevangenis waar Amerikanen werden vastgezet.

De volgende dag vertrekken we naar de luchthaven en vliegen we terug naar Amsterdam. In de ochtend van dag 22 kom je aan op Schiphol.


Op weg met Djoser

Bij onze reizen is geen sprake van een strak gepland reisschema. Uiteraard zijn de hotels en het vervoer van tevoren gereserveerd, maar ter plaatse kan het mogelijk zijn dat het programma aangepast dient te worden. Dit zal vanzelfsprekend in overleg met de groep plaatsvinden. De reisbegeleider biedt de meeste dagen een programma aan, maar men is zeker niet verplicht hier aan deel te nemen. Wie er liever zelf op uitgaat heeft daartoe alle vrijheid. Zo leer je een land tenslotte het beste kennen! Gemiddeld bestaan de groepen uit 16 deelnemers. De maximale groepsgrootte is 20 personen.

Lees de volledige beschrijving

Vertrekdata 2019

Start - einde

Beschikbaarheid

Prijs

Start - einde

25 okt - 15 nov

Beschikbaarheid

vol

Prijs

€ 2.195,-

Start - einde

15 nov - 06 dec
V
Vertrek gegarandeerd
i
Lokale Engelssprekende reisbegeleider

Beschikbaarheid

1 plaats vrij
Deelnemers
Er is op dit moment geen groepsinformatie beschikbaar voor deze vertrekdatum.

Prijs

€ 2.095,-

Start - einde

20 dec - 10 jan
V
Vertrekgarantie i

Beschikbaarheid

voldoende
Deelnemers
Er is op dit moment geen groepsinformatie beschikbaar voor deze vertrekdatum.

Prijs

€ 2.495,-

Vertrekdata 2020

Start - einde

Beschikbaarheid

Prijs

Start - einde

10 jan - 31 jan
V
Vertrek gegarandeerd

Beschikbaarheid

3 plaatsen vrij
Deelnemers
Er is op dit moment geen groepsinformatie beschikbaar voor deze vertrekdatum.

Prijs

€ 2.195,-

Korting

Incl. € 100,- korting

Start - einde

31 jan - 21 feb
V
Vertrek gegarandeerd

Beschikbaarheid

8 plaatsen vrij
Deelnemers
Er is op dit moment geen groepsinformatie beschikbaar voor deze vertrekdatum.

Prijs

€ 2.295,-

Start - einde

21 feb - 13 mrt
V
Vertrek gegarandeerd
i
Lokale Engelssprekende reisbegeleider

Beschikbaarheid

8 plaatsen vrij
Deelnemers
Er is op dit moment geen groepsinformatie beschikbaar voor deze vertrekdatum.

Prijs

€ 2.095,-

Start - einde

13 mrt - 03 apr
V
Vertrekgarantie i

Beschikbaarheid

voldoende
Deelnemers
Er is op dit moment geen groepsinformatie beschikbaar voor deze vertrekdatum.

Prijs

€ 2.095,-

Start - einde

10 apr - 01 mei
V
Vertrekgarantie i

Beschikbaarheid

nog plaatsen beschikbaar
Deelnemers
Er is op dit moment geen groepsinformatie beschikbaar voor deze vertrekdatum.

Prijs

€ 2.195,-

Start - einde

01 mei - 22 mei
V
Vertrekgarantie i
i
Lokale Engelssprekende reisbegeleider

Beschikbaarheid

voldoende

Prijs

€ 1.995,-

Start - einde

17 jul - 07 aug

Beschikbaarheid

voldoende
Deelnemers
Er is op dit moment geen groepsinformatie beschikbaar voor deze vertrekdatum.

Prijs

€ 2.395,-

Start - einde

31 jul - 21 aug

Beschikbaarheid

voldoende

Prijs

€ 2.395,-

Start - einde

07 aug - 28 aug

Beschikbaarheid

voldoende

Prijs

€ 2.395,-

Start - einde

02 okt - 23 okt

Beschikbaarheid

voldoende

Prijs

€ 2.195,-

Start - einde

23 okt - 13 nov

Beschikbaarheid

voldoende

Prijs

€ 2.195,-

Start - einde

06 nov - 27 nov

Beschikbaarheid

voldoende

Prijs

€ 2.195,-

Start - einde

04 dec - 25 dec

Beschikbaarheid

voldoende

Prijs

€ 2.195,-

Start - einde

18 dec - 08 jan

Beschikbaarheid

voldoende

Prijs

€ 2.395,-

Vertrekdata 2021

Start - einde

Beschikbaarheid

Prijs

Start - einde

08 jan - 29 jan

Beschikbaarheid

voldoende

Prijs

€ 2.095,-

Start - einde

29 jan - 19 feb

Beschikbaarheid

voldoende

Prijs

€ 2.095,-

Start - einde

12 mrt - 02 apr

Beschikbaarheid

voldoende

Prijs

€ 2.095,-

Start - einde

09 apr - 30 apr

Beschikbaarheid

voldoende

Prijs

€ 2.095,-

Start - einde

30 apr - 21 mei

Beschikbaarheid

voldoende

Prijs

€ 2.095,-

Voorwaarden vertrekgarantie

Djoser heeft alle reizen van tevoren ingepland met het doel en stellige verwachting deze ook uit te voeren. Dit op basis van eerdere resultaten en ervaringen en op basis van een minimum aantal deelnemers.

Om het karakter van een groepsreis te garanderen en de reis fysiek uit te kunnen voeren is een minimum aantal deelnemers nodig. Dit aantal staat bij betreffende reis vermeld onder het kopje 'Groepssamenstelling'.

Conform artikel 4 lid 2 van de ANVR-reisvoorwaarden behouden wij ons het recht voor de overeenkomst met onmiddellijke ingang op te zeggen, indien het aantal aanmeldingen kleiner is dan het vereiste minimum aantal.

Het kan voorkomen dat (definitieve) deelnemers van een reis met 'vertrekgarantie' moeten annuleren, waardoor de groepsgrootte onder het vereiste minimum aantal deelnemers daalt. De vertrekgarantie vervalt op dat moment.

Daarnaast behoudt Djoser zich het recht voor om in onvoorziene, gewichtige omstandigheden en of overmacht situaties de reis te annuleren en geen doorgang te laten vinden.

In het uitzonderlijke geval dat het minimum aantal deelnemers niet wordt bereikt en de reis niet door kan gaan, hoort u dit ruim van te voren, doch uiterlijk 21 dagen voor vertrek. In dat geval komt de huidige boeking te vervallen en kunt u een nieuwe reis of vertrekdatum boeken, waarbij u per persoon eenmalig € 100,- korting krijgt. Restitutie van de reissom (met uitzondering van eventuele kosten van visa, vaccinaties en andere persoonlijke uitgaven) is natuurlijk ook mogelijk.

Inclusief

 • Vliegreis met Cathay Pacific
 • Alle vluchttoeslagen
 • Binnenlandse vlucht Hué - Hanoi
 • Nederlandse reisbegeleiding
 • Lokale gids
 • Vervoer per airconditioned bus
 • Hotelovernachtingen met ontbijt
 • Fietstocht Hoi An
 • Fietstocht Mekongdelta
 • Boottocht met overnachting Halong Bay
 • Ontbijt, lunch en diner tijdens boottocht Halong Bay
 • Bezoek aan tempel Cao Dai 
 • Excursie naar het tunnelstelsel Cu Chi
 • Bezoek drijvende markt Cai Be
 • Diensten Djoser servicebalie Schiphol

Exclusief

Reisverzekering, maaltijden, entreegelden, facultatieve excursies, fooien, persoonlijke uitgaven, reserveringskosten € 25,-, bij 2 of meer personen € 35,-, etc.

Wijzigingen voorbehouden.

Hotelovernachtiging Schiphol

Djoser biedt Belgische reizigers aan om voor een aantrekkelijk tarief in het Ibis Hotel vlak bij de luchthaven Schiphol te overnachten. Vooral bij vluchten die vroeg vertrekken of ’s avonds laat aankomen is dit handig. Je vertrekt uitgerust of geniet nog na van een extra nachtje vakantie. Bovendien parkeer je je wagen gratis. Lees hier meer.

Landarrangement

Je kunt deze reis boeken zonder internationale vluchten, je boekt dan zelf je vliegtickets. De prijzen voor dit landarrangement zijn vanaf €1.395,-.

Houd bij de boeking van een landarrangement er rekening mee dat voor al onze reizen een minimum aantal deelnemers geldt.

Eenpersoonskamer

Alleenreizenden worden, in goed overleg, ingedeeld met andere alleenreizenden van hetzelfde geslacht. Wil je niet ingedeeld worden met een ander groepslid, dan kun je een eenpersoonskamer boeken tegen de daarvoor geldende toeslag vanaf € 295,-.

In de homestay in Bac Ha beschik je echter niet over je eigen kamer.

Hotelverlenging

Verlenging mét accommodatie is in Saigon en Hanoi bij te boeken. De genoemde prijzen zijn zonder wijzigingskosten van de vlucht en de transfer van/naar de luchthaven.

De prijs van het hotel in Saigon is vanaf € 25,- per persoon per nacht op basis van logies en ontbijt in een tweepersoonskamer. De prijs voor een eenpersoonskamer is vanaf € 50,- per nacht.

In Hanoi verblijf je na afloop in een centraal gelegen middenklasse hotel. De prijs is vanaf € 24,50 op basis van logies en ontbijt in een tweepersoonskamer per persoon per nacht. De prijs voor een eenpersoonskamer is vanaf € 49,- per nacht.

Vluchttoeslagen (inbegrepen)

Luchtvaartmaatschappijen berekenen naast luchthavenbelastingen ook brandstof- en veiligheidstoeslagen. In de gepubliceerde reissom is een totaalbedrag voor deze toeslagen opgenomen. Deze bedragen zijn frequent onderhevig aan veranderingen door nieuwe belastingen/toeslagen en wijzigingen in de kosten van brandstof. Indien van toepassing berekent Djoser een verhoging alsnog door. Voor deze reis is in de reissom een totaalbedrag aan luchthavenbelastingen/toeslagen opgenomen van ongeveer €322,-

Groepssamenstelling

Onze groepen bestaan uit samen- en alleenreizenden. Reis je alleen dan vind je zeker snel aansluiting in onze kleine groepen. De deelnemers zijn Nederlands en Belgisch. Het kan bij deze reis ook voorkomen dat zich enkele belangstellenden uit Duitsland, Oostenrijk of Zwitserland hebben aangemeld.

Wil je meer specifieke informatie over de samenstelling van de groep en vertrekdatum van jouw keuze dan kunnen we je telefonisch (071 - 5126400, België: 09 223 00 69) meer informatie geven over bijvoorbeeld leeftijden en het aantal mannen, vrouwen of alleengaande reizigers.

Bij een aantal vertrekdata zie je ‘vertrekgarantie’ vermeld staan. Voor meer informatie over doorgang van de reis en gegarandeerd vertrek, klik hier.

Gemiddeld bestaan de groepen uit 16 deelnemers, het maximum is 20.

De gemiddelde groepsgrootte om de reis door te laten gaan is 10.

Praktische informatie

Accommodatie

Tijdens de reis door Vietnam overnachten we in centraal gelegen en comfortabele hotels, van waaruit je makkelijk te voet, per cyclo of per fiets de stad kunt ingaan. De tweepersoonskamers zijn voorzien van eigen badkamer. In de meeste hotels kun je desgewenst je was afgeven, is er WIFI aanwezig of kun je gebruik maken van een computer bij de receptie.

In Bac Ha overnacht je in een sfeervolle homestay, bij de Vietnamezen thuis. De voorzieningen zijn eenvoudig en je slaapt met meerderen in één ruimte. Het sanitair wordt hier gedeeld.

Bekijk hotelreviews op Tripadvisor

Saigon Hong Hac Boutique Hotel
Phan Rang TTC Resort Premium
Qui Nhon Hai Ai Seagull
Hoi An Lotus Hoi An Boutique Hotel & Spa
Hoi An Memority Hotel & Spa
Hue Park View Hotel
Ninh Binh Thuy Anh
Sa Pa Lacasa Hotel
Hanoi Thang Long Espana

Deze selectie geeft een goed beeld van de hotels waar we op deze reis verblijven.

Eenpersoonskamer

Alleenreizenden worden, in goed overleg, ingedeeld met andere alleenreizenden van hetzelfde geslacht. Wil je niet ingedeeld worden met een ander groepslid, dan kun je een eenpersoonskamer boeken tegen de daarvoor geldende toeslag vanaf € 295,-.

In de homestay in Bac Ha beschik je echter niet over je eigen kamer.

 • Hong Hac Boutique Hotel kamer Saigon Vietnam
 • Hau Giang hotel kamer Can Tho Vietnam
 • Hai Au Seagull hotel Quinthon Vietnam
 • Hai Au Seagull hotel kamer Quinthon Vietnam
 • Hai Au Hotel Qui Nhon Zwembad Djoser
 • Lantern Hotel Hoi An Djoser
 • Lantern hotel zwembad Hoi An Vietnam
 • Vietnam hotel accommodatie overnachting Djoser
 • Parkview Hotel receptie Hue Vietnam
 • Parkview Hotel kamer Hue Vietnam
 • Thang Long Espana Hotel kamer Hanoi
 • Vietnam hotel accommodatie overnachting Djoser
 • Homestay Bac Ha Vietnam Djoser
 • Homestay Bac Ha Vietnam Djoser
 • Halong Bay Cruise Vietnam Djoser
 • Halong Bay Cruise kajuit Djsoer
 • Thuy Anh hotel uitzicht Ninhbinh Vietnam

Vliegreis

Cathay Pacific

Het meest voorkomende vluchtschema staat hieronder. Kies een datum voor eventuele afwijkende vluchtschema's. Alle schema's zijn onder voorbehoud van wijzigingen. De deelnemers ontvangen ongeveer 8 weken voor vertrek een voorlopig vluchtschema.

Kies vertrekdatum:

 • Vlucht met

  Traject

  Amsterdam - Hongkong

  Vertrek

  12:55

  Aankomst

  06:20*

 • Vlucht met

  Traject

  Hongkong - Ho Chi Min City

  Vertrek

  08:35

  Aankomst

  10:15

 • Vlucht met

  Traject

  Hanoi - Hongkong

  Vertrek

  19:55

  Aankomst

  22:50

 • Vlucht met

  Traject

  Hongkong - Amsterdam

  Vertrek

  00:15

  Aankomst

  06:40

* aankomst volgende dag


Het tijdverschil is vijf uur in de zomer en zes uur in de winter.

CO2-compensatie

Reizen is verrijkend, maar het transport dat nodig is om nieuwe bestemmingen te ontdekken laat zijn sporen achter in de vorm van broeikasgassen, waaronder CO2. Door de CO2-uitstoot van de reis te compenseren kan ergens anders ter wereld dezelfde hoeveelheid CO2 worden voorkomen. Samen met de ANVR hebben we gekozen voor een samenwerking met de South Pole Group, de wereldmarktleider in het uitvoeren van CO2-reductie projecten. Wij steunen een project in Thailand dat bestaat uit het installeren van zonnepanelen waardoor geen kolen meer hoeven worden te verbrand om elektriciteit op te wekken. Met CO2-compensatie doen we met elkaar dus iets terug voor het klimaat én voor de lokale bevolking. Compenseer daarom je reis: dit is mogelijk voor slechts € 5,-. Vanzelfsprekend compenseren wij als Djoser ook alle reizen van onze medewerkers.

Landarrangement

Je kunt deze reis boeken zonder internationale vluchten, je boekt dan zelf je vliegtickets. De prijzen voor dit landarrangement zijn vanaf €1.395,-.

Houd bij de boeking van een landarrangement er rekening mee dat voor al onze reizen een minimum aantal deelnemers geldt.

Hotelovernachtiging Schiphol

Djoser biedt Belgische reizigers aan om voor een aantrekkelijk tarief in het Ibis Hotel vlak bij de luchthaven Schiphol te overnachten. Vooral bij vluchten die vroeg vertrekken of ’s avonds laat aankomen is dit handig. Je vertrekt uitgerust of geniet nog na van een extra nachtje vakantie. Bovendien parkeer je je wagen gratis. Lees hier meer.

Vervoer

De meeste trajecten in Vietnam reizen we met een comfortabele bus, voorzien van airconditioning. De reistijden variëren van enkele uren tot een hele dag. De eigen bus geeft de mogelijkheid om onderweg regelmatig te stoppen: voor een wandeling, de bezichtiging van een monument of het gadeslaan van het leven van alledag. In de plaatsen waar we overnachten wordt de bus niet gebruikt.

Het traject Hué naar Hanoi wordt per binnenlandse vlucht met Vietnam Airlines afgelegd.

Ook ontdek je Vietnam vanaf het water: in Halong Bay maken we een boottocht waarbij je op het water overnacht. Op de waterrijke Mekongdelta en de Parfumrivier maken we mooie boottrips om zo het leven aan het water te ervaren.

In Hoi An en de Mekong delta maken we een leuke fietstocht en ontdekken zo ook het land op een andere manier.

 • Vietnam Cathay Pacific Luchtvaartmaatschappij Djoser
 • Bus Vietnam
 • Bus binnekant Vietnam
 • Boottocht Cai Be Vietnam
 • Halong Bay boot Vietnam

Bij de reis inbegrepen

 • Vliegreis met Cathay Pacific
 • Alle vluchttoeslagen
 • Binnenlandse vlucht Hué - Hanoi
 • Nederlandse reisbegeleiding
 • Lokale gids
 • Vervoer per airconditioned bus
 • Hotelovernachtingen met ontbijt
 • Fietstocht Hoi An
 • Fietstocht Mekongdelta
 • Boottocht met overnachting Halong Bay
 • Ontbijt, lunch en diner tijdens boottocht Halong Bay
 • Bezoek aan tempel Cao Dai 
 • Excursie naar het tunnelstelsel Cu Chi
 • Bezoek drijvende markt Cai Be
 • Diensten Djoser servicebalie Schiphol

Excursies

fietsen vietnam mensen rijstveldenBij Djoser bepaal je zelf welke bezienswaardigheden je de moeite waard vindt om te bezoeken. De een gaat graag op pad met een lokale gids en geniet er van om alle ins-en-outs te zien in een nationaal park, terwijl de ander er graag zelf op uit trekt of op een terras neerstrijkt om onder het genot van een drankje het dagelijks leven gade te slaan. In de meeste gevallen kun je zelf of met groepsgenoten, al dan niet met hulp van onze reisbegeleiding, er te voet of met lokaal vervoer op uit trekken. Toegangsgelden zijn dan ook niet bij de reissom inbegrepen, zodat je alle vrijheid hebt om je eigen plan te trekken.

Sommige bezienswaardigheden mag je niet missen, zijn slecht bereikbaar of liggen op de route naar onze volgende overnachtingsplaats. Dergelijke excursies zijn bij Djoser in het programma opgenomen. Bij deze excursies zijn de entreegelden exclusief.

Tijdens deze reis door Vietnam zijn de volgende excursies in het reisprogramma inbegrepen (excl. entreegeld):
 

 • Een bezoek aan de Cu Chi-tunnels. Hier kom je alles te weten over het ondergrondse tunnelnetwerk dat de Vietnamezen creëerden in de strijd tegen de Amerikanen tijdens de Vietnamoorlog. Je kunt hier zien hoe deze strijders ondergronds leefden en ’s nachts ten aanval naar buiten kwamen. Kruip zelf door de tunnels en ervaar het leven van een Vietnamese strijder.
 • Een bezoek aan een Cao Dai-tempel. De Cao Dai-tempel is een indrukwekkende kleurrijke tempel van een relatief nieuw geloof. Aanhangers pogen de ideale religie te creëren. 
 • Een bezoek aan de drijvende markt van Cai Be. Hier vaar je met een bootje door de markt en kun je genieten van de bedrijvigheid en de verkoop van de lokale producten. 
 • In de Mekongdelta bezoeken we Cai Be. Hier varen we door de Mekongdelta en zien we het echte plattelands leven van Vietnam.
 • Fietsexcursie op een eiland in de Mekong waarbij je over de lokale ambachten leert.
 • We stoppen bij de indrukwekkende, witte en rode zandduinen van Mui Ne. Hier zijn diverse activiteiten te ondernemen.
 • Een bezoek aan de Po Nagar Cham-torens in Nha Trang. Waan je even in het Champa-rijk in deze prachtige Hindoeïstische tempel.
 • We bezoeken My Lai, hier leren we meer over het bloedbad dat hier werd aangericht tijdens de Vietnam oorlog.
 • Hoi An ontdekken we op de fiets. Tussen de rijstvelden maken we kennis met de lokale bevolking en zie je de waterbuffels aan het werk.
 • De Marble Mountains bezoeken we onderweg naar Hué. Hier kun je een wandeling maken over de rotsen die bestaan uit marmer en zandsteen. Laat je verrassen door de mooie omgeving waar je ook een aantal grotten en tempels kunt bewonderen.
 • Boottocht over de parfumrivier bij Hué met een bezoek aan de Thien Mu pagode
 • Bij verblijf in Bac Ha op zondag: een bezoek aan de zondagsmarkt, de ontmoetingsplaats van de lokale bevolking.
 • En natuurlijk de overnachting op de boot in het mystieke Halong Bay.


In Vietnam zijn nog vele andere excursies of bezienswaardigheden die zeker de moeite waard zijn. Hieronder enkele voorbeelden:
 

 • Een cyclo-tocht door Saigon of Hanoi. Laat je fietsen op een echte Vietnamese cyclo, bekijk verschillende hoogtepunten en laat de sfeer van de stad op je inwerken.
 • Laat je een nieuwe outfit aanmeten in Hoi An. Een jas, een broek, jurk of bril, alles is hier mogelijk.
 • Bezoek het prachtige tempelcomplex My Son, nabij Hoi An.
 • Leer zelf hoe je de heerlijke Vietnamese gerechten klaar kunt maken, en volg een kook cursus in Hoi An.
 • Bezoek in Hué de oude keizerlijke stad en geniet van de authentieke sfeer van deze voormalige hoofdstad.
 • Een boottocht in Tam Coc, vaar met een klein bootje door de kalksteenbergen en rijstvelden.

Reisdocumenten

 • E-ticket. Meer informatie over de vlucht ontvang je ongeveer 2 weken voor vertrek.
 • Internationale reispas die bij vertrek uit Vietnam nog minstens zes maanden geldig is.
 • Visum voor Vietnam, kosten € 65,- via ambassade of 25 USD via online e-visumaanvraag.

Je kunt de visumaanvraag zelf regelen bij de betreffende ambassade of via online eVisa, maar je kunt dit ook laten verzorgen door Visumburo/CIBT. In dit laatste geval brengen we naast de kosten van het visum € 30,- bemiddelingskosten per visum in rekening. Je internationale reispas dien je dan op te sturen naar het Visumburo/CIBT. In beide gevallen ontvang je ongeveer 4 weken voor vertrek een e-mail met meer informatie over de visumaanvraag.

 

Geldzaken

In Vietnam wordt er betaald met de Vietnamese dong. Kijk voor de actuele koersen op oanda.com.

Geld afhalen: In bijna alle plaatsen zijn geldautomaten. Alleen in Sa pa is er maar 1 geldautomaat, die het soms niet doet. Voor de zekerheid kun je het beste geld in Hanoi geld afhalen voor tijdens je verblijf in Sa pa en Bac Ha.
Contant: euro’s of dollars
Creditcards: op enkele plaatsen in Vietnam kun je geld opnemen.

Als richtlijn voor uitgaven die niet bij de reissom zijn inbegrepen, zoals maaltijden, entreegelden, facultatieve excursies en persoonlijke uitgaven geldt minimaal € 200,- per persoon per week.

Het is in Vietnam gebruikelijk om fooien te geven voor verleende diensten. Om te voorkomen dat je steeds fooien uit moet delen, wordt aan het begin van de reis een fooienpot ingesteld, waaruit de (gezamenlijke) tips aan de chauffeurs, gidsen, hotelpersoneel e.d. worden betaald. De richtlijn voor de fooienpot voor deze reis bedraagt ca. € 40,-.
 

Maaltijden

Het ontbijt is bij de reissom inbegrepen. Meestal is er in de hotels een buffet met vers stokbrood, boter, jam, ei of smeerkaas, maar ook kun je kiezen voor een echt Vietnamees ontbijt van rijst en noedels. Verder kun je zelf bepalen wat, waar en met wie je gaat eten.

Tijdens het verblijf op de boot in Halong Bay wordt er een heerlijke uitgebreide lunch en diner geserveerd met veel verse vis. De kosten hiervoor zijn bij de reissom inbegrepen.

Noodlesoep eten Vietnam DjoserEr zijn bijna 500 traditionele gerechten te vinden in de Vietnamese keuken. Geliefd zijn de kleine loempia's met verschillende vullingen. Als hoofdmaaltijd kun je kiezen uit rijst met groente en vlees of vis. De 'pho', de populaire soep met noodles, groenten en vaak vlees of vis, wordt eigenlijk de gehele dag, maar vooral 's ochtends vroeg gegeten. Daarnaast zijn er ook Chinese restaurantjes en hier en daar tref je Europese gerechten op de kaart aan. De prijs van een maaltijd ligt, afhankelijk van wat en waar je eet, tussen twee en vijf euro. Vietnamese restaurantjes zien er over het algemeen weliswaar uiterst eenvoudig en wat rommelig uit, maar het eten is er heerlijk en doorgaans betrouwbaar.

Tenslotte: men is gewend om met stokjes te eten, bestek krijg je niet overal vanzelfsprekend. Thee wordt er de hele dag door gedronken, koffie is ook overal verkrijgbaar, evenals bronwater en frisdranken.

Gezondheid

Voor deze reis wordt aangeraden:

 • Vaccinaties tegen DTP, tyfus en hepatitis A
 • Malariatabletten voor de berggebieden


Het is verstandig enigszins te letten op wat je eet. Tevens raden we je aan een kleine medische kit mee te nemen met o.a. paracetamol en middelen tegen darmstoornissen. De reisbegeleiding is overigens ook in het bezit van een medische set, met daarin steriel medisch hulpmateriaal.

Voor vaccinaties werkt Djoser samen met Thuisvaccinatie.nl. Het is de grootste landelijke organisatie voor reisvaccinaties aan huis. De deskundige artsen komen bij je langs wanneer het jou uitkomt. Ook ‘s avonds en in het weekend of op het werk. En sturen (indien mogelijk) de rekening rechtstreeks naar de zorgverzekeraar. De tarieven zijn vergelijkbaar met andere vaccinatie instellingen. Je kunt gemakkelijk online een afspraak maken. Voor een advies per land kun je ook de website raadplegen van het Landelijk Coördinatiecentrum Reizigersadvisering lcr.nl of itg.be.

Logo ThuisVaccinatie.nl

Hotelverlenging

Verlenging mét accommodatie is in Saigon en Hanoi bij te boeken. De genoemde prijzen zijn zonder wijzigingskosten van de vlucht en de transfer van/naar de luchthaven.

De prijs van het hotel in Saigon is vanaf € 25,- per persoon per nacht op basis van logies en ontbijt in een tweepersoonskamer. De prijs voor een eenpersoonskamer is vanaf € 50,- per nacht.

In Hanoi verblijf je na afloop in een centraal gelegen middenklasse hotel. De prijs is vanaf € 24,50 op basis van logies en ontbijt in een tweepersoonskamer per persoon per nacht. De prijs voor een eenpersoonskamer is vanaf € 49,- per nacht.

Klimaat en geografie

De enorme langgerektheid van Vietnam en de hoogteverschillen hebben tot gevolg dat er verschillende klimaatzones te onderscheiden zijn. Er is dan ook niet echt sprake van goede of slechte seizoenen om dit land te bezoeken. Is een regio in een bepaalde tijd wat koeler en vochtiger, dan is een andere regio in dezelfde tijd juist heerlijk zonnig en droog of omgekeerd. In het noorden heerst een subtropisch klimaat met warme zomers en milde winters. De temperatuur in Hanoi bijvoorbeeld ligt tussen 17° en 29°C. In Sa Pa is het gemiddeld enkele graden koeler en in de wintermaanden kan het er zelfs koud zijn. Het zuiden en midden van Vietnam kennen een warm tropisch klimaat met temperaturen tussen 20° en 35°C.

Er zijn twee verschillende vochtige perioden te onderscheiden. Tussen oktober en april is er een relatief vochtige tijd in het noordelijk deel van Vietnam, ongeveer tot het centraal gelegen Da Nang. Van mei tot oktober is het in het zuiden warm, vochtig weer. In de regenperiode valt er regelmatig een forse bui, meestal aan het eind van de middag en 's nachts. De hoeveelheid regen verschilt evenwel sterk per plaats en regio.

Reisbegeleiding en gidsen

Een enthousiaste Nederlandse reisbegeleider begeleidt de reis. Onze reisbegeleiders zijn zeer ervaren en bevlogen reizigers en vertellen onderweg leuke weetjes over de bestemming. Zij zorgen dat de reis soepel verloopt en zijn het aanspreekpunt voor vragen en wensen. De eigen passie, in combinatie met een uitgebreide training en inwerkprocedure, vormt de basis voor hun deskundigheid en professionaliteit.

Een lokale gids vertelt uitgebreid over het land; van de lokale gebruiken, religieuze invloeden tot culturele achtergronden.

FAQ

Hoe reizen we door Vietnam?

We maken voornamelijk gebruik van een eigen, comfortabele bus met airconditioning. Zo kunnen we stoppen waar we willen, bijvoorbeeld om een dorpje te bezoeken of voor een mooi uitzicht onderweg. De afstand Hué - Hanoi overbruggen we met een binnenlandse vlucht van Vietnam Airlines.

Waar overnachten we?

Kan ik pinnen in Vietnam?

Gaat er een Nederlandse reisbegeleider mee of een lokale gids?

Werken jullie samen met duurzame projecten in Vietnam?

Heb ik een visum nodig voor deze reis naar Vietnam?

Hoe ziet het visumformulier van Vietnam er uit?

Hoe groot zijn de groepen?

Moet ik voor Vietnam malariapillen slikken?

Moet ik een klamboe meenemen?

Hoe is de elektriciteitsvoorziening in Vietnam?

Kan ik tijdens de reis naar huis bellen of e-mailen?

Wat is het verschil met de 27-daagse reis naar Vietnam met Cambodja?

Stel je eigen vraag

Bekijk alle veelgestelde vragen

Reviews

Gemiddelde beoordeling: 8,6

 • Enerverende, leerzame, maar ontspannende reis waar veel aspecten van Vietnam in een goede verhouding aan de orde kwamen. Teddy Than heeft als gids hierin een grote bijdrage gegeven. Natuurlijk zat wel eens lang in de bus, maar er waren voldoende momenten om tot rust te komen. De groep was geweldig.

  8,0

  8,0
 • Heerlijk deel van Azië. Heerlijk eten, niet te veel tempels. Prachtig weer, veel dagelijks leven waaronder markten / stadse leven. Genoeg excursies en/of toeristische locaties om te bezoeken. En met Djoser altijd vrijheid blijheid om te doen en laten wat je wilt. Kortom aanrader.

  9,0

  9,0
 • De 22-daagse Vietnam reis was prachtig. De diversiteit en afwisseling biedt een goed beeld van het land. Het is een pittige reis, vanwege de reisdagen.

  8,0

  8,0
 • Wat een prachtige reis was dit! Een mooie afwisseling tussen natuur en cultuur. Ontzettend goed geregeld allemaal, mede dankzij onze reisleidster Eveline en lokale gids Mr. Thi. Ze waren goed op elkaar ingespeeld en daardoor verliep alles op rolletjes. Heb een fantastische 3 weken gehad!

  9,0

  9,0
 • De fantastische gids Phong heeft mij veel van zijn land geleerd. De steden met mooie oude centra zijn enorm druk met de honderden scooters. Dat is wennen! Wat mij het meest geraakt heeft zijn de Cu Chi tunnels, dorpje My Lai. Genoten van boottocht op Halong Bay, de bergvolkeren en homestay in Bac Ha

  8,0

  8,0
 • Wat een reis! Van Zuid naar Noord, met een top local guide mr Phong, die ons niet alleen het beste van Vietnam liet zien, maar ook zorgde dat de groep één was! Geen 10, omdat de laatste dagen wat veel heen en weer van en naar Hanoi was, maar ik zie in de nieuwe 2019 reisroute dat dit aangepast is.

  9,0

  9,0
 • De Vietnam reis is erg mooi waarbij je zeer veel indrukken van dit land op doet. Zeker als je een goede en enthousiaste gids hebt. Onze gids wist ons zeer te boeien met zijn grote kennis. Dit werkt ook zeer goed als gids en reisbegeleider goed elkaar aanvullen.

  8,0

  8,0
 • Wij hebben een boeiende avontuurlijke reis gehad in Vietnam met onze fantastische reisleidster Marianne en gids Phongh Vanaf aankomst in Saigon, waar we het drukke verkeer op een fietsriksja leerde kennen. De drijvende markt in de Mekongdelta. We Zagen de knappe constructies van de Cu Chi tunnels.

  9,0

  9,0
 • Een heel goed georganiseerde reis langs mooi landschap met zijn eindeloze rijstvelden, de Mekong delta met de drijvende markt, het karstgebergte, de cultuur van oude en nieuwe tempels, de herinneringen aan de oorlogen, de kleurrijke minderheden. De mensen zijn zeer vriendelijk.

  9,0

  9,0
 • Top vakantie gehad. Alles was prima geregeld. Waardoor je zelf eigenlijk alleen maar hoeft te genieten. De combinatie van een NL reisleider en (Engelstalige) lokale gids was een fijne combinatie.

  8,0

  8,0
 • Ik heb een fantastische reis gehad ondanks het minder goede weer. De reisleider heeft zijn werk uitstekend gedaan en ook de gids was uitmuntend. De hotels in het zuiden en het centrum waren zeer goed, die in het noorden wat minder, maar dat werd dan gecompenseerd door de prachtige natuur.

  9,0

  9,0
 • Prachtige reis! Zeer goede begeleiding en organisatie. Ontzettend veel indrukken zowel als in de grote steden als op het land. Je blijft foto's schieten! De Vietnamezen zijn schatjes en een solidair volk! Ik ga nog een keer terug !

  9,0

  9,0
 • De reis vanaf Saigon naar Hanoi was geweldig. Prima reisleider en Vietnamese gids. Ook vanuit zuid naar noord bleek achteraf heerlijk. Eerst de ongelofelijke drukte in Saigon en op het eind van de reis een paar dagen in het rustige berggebied van Sapa en Bac Ha en een mooie boottocht in Halong Bay.

  10,0

  10,0
 • Voor mij klopte de organisatie van de Vietnamreis aan alle kanten. Goed georganiseerd, tijd voor jezelf en een leuke groep. Voor iemand die niet van groepsreizen houdt, een succes.

  9,0

  9,0
 • Mooie reis, goede kennismaking met Vietnam, het volk en de cultuur. De reisroute van de laatste dagen vond ik wat rommelig: Van Hanoi naa Sapa naar Hanoi naar Ninh Binh naar Hanoi naar de homestay en weer naar Hanoi.

  7,0

  7,0
 • Mijn vrouw en ik hebben een geweldige reis met Djoser naar Vietnam gemaakt. In 22 dagen van Zuid naar Noord Vietnam ( tot vlak bij de grens met China ), veel gezien en veel geleerd over Vietnam. We hadden een prima groep, een geweldige reisleidster en lokale gids !!

  10,0

  10,0
 • Een geweldige ervaring die we niet hadden willen missen. De hectiek in Saigon qua het verkeer en de rust in de Mekong delta. De slaaptrein naar Nha Trang en het gezellige plaatsje Hoi-An. De Rijstterrassen in SaPa die er nu wat treurig er bij stonden vanwege de kou. Te veel om alles te benoemen.

  9,0

  9,0
 • Fantastische reis veel beleefd en op humorvolle wijze veel informatie gekregen omtrent bevolking, cultuur natuur en zeden en gewoonten. Tongstrelende maaltijden genoten en een supergoede begeleiding met voldoende ruimte om buiten de groep dingen te doen.

  8,0

  8,0
 • Rondreis van zuid naar noord, mooi land met vooral zeer lekker eten, ook aan de kraampjes, met als highlights, de foodtour in Saigon en Hanoi (zelf geboekt), snorkelen, Sapa en Halong Bay, de homestay is basic. Toffe vakantie gehad.

  8,0

  8,0
 • Een mooi land met vriendelijke hardwerkende mensen, mooie natuur in het Noorden, leuke kleine strandjes en gezellige, soms drukke, steden. Hoogtepunt voor ons was Sa Pa in het Noorden. Het land heeft geen echte hoogtepunten voor ons maar 'alles' is gewoon wel leuk en gezellig.

  7,0

  7,0
 • Wat een mooi en afwisselend land. Aardige bevolking en overheerlijk eten. Van Zuid tot Noord volop genoten met als kers op de taart; Sapa. Ik heb het gevoel dat ik heel Vietnam heb gezien en beleefd. Bus, boot, trein, fiets en mooie wandelingen. Een prachtig land om naar toe te gaan.

  9,0

  9,0
 • Wij hebben een fantastische reis gehad. Mede dank zij de uitstekende reisleidster Anna en een geweldige gids Qui. We hebben hele mooie dingen gezien en beleefd. Alles was perfect georganiseerd. We kunnen deze 23 daagse reis van harte aanbevelen. Wij zullen er nog vaak aan terug denken.

  10,0

  10,0
 • We zijn op fantastische plekken geweest! Vooral het Noorden sprak me erg aan. Een intensieve mooie reis. De uitstapjes van uit Saigon en Hanoi waren top, het verblijf in die steden zelf vond ik eerlijk gezegd iets te lang. Had liever een dag langer in de home stay gezeten of op halongbay of ....

  8,0

  8,0
 • Een heerlijke en afwisselende reis. De eerste paar dagen heb je de mogelijkheid om bij te komen in Ho Chi Minh. En hoef je niet direct halve of hele dagen in de bus te zitten. Dat is me er goed bevallen. Verder erg afwisselend. Je reist met bus, nacht trein, boot en een binnenlandse vlucht.

  8,0

  8,0
 • was een hele mooie reis

  9,0

  9,0
 • Wil je deze Vietnam-reis een keer “virtueel” maken, dan kan dat, want ik heb er een film van gemaakt. Hij duurt 68 minuten en je kunt hem vinden op You Tube: http://youtu.be/9fM8WuTGt1w of door daar te zoeken naar: reisverslag vietnam 2013

  8,0

  8,0
 • Geschiedenis, cultuur en ontspanning. Van oorlogsmuseum, tempels, lokale markten, modderbad, massage, disco en karaoke. Verschillende vervoersmiddelen zoals een ponny kar, kano, boot en fiets. Het was een geweldige ervaring. Grote klasse voor de organisatie. Bedankt voor deze ervaring.

  10,0

  10,0
 • Een geweldige ervaring .... iedere omgeving is uniek, de mensen zijn geweldig en de combinatie tussen natuur en cultuur is in een perfect evenwicht... Het eten is het lekkers van heel Azie ! Helemaal top

  9,0

  9,0
Bekijk alle reviews

Plaats een review

Daarom Djoser

 • Comfortabele vluchten met Cathay Pacific
 • Binnenlandse vlucht Hué - Hanoi
 • Nederlandse reisbegeleiding en lokale gids
 • Bijzondere overnachting bij Vietnamezen thuis
 • Unieke overnachting op boot in Halong Bay
 • Alle overnachtingen inclusief ontbijt
 • Excursie naar tunnelstelsel Cu Chi inbegrepen
 • Bezoek adembenemende Ninh Binh
 • Bezoek kleurrijke bergbewoners Sa Pa & lokale zondagsmarkt Bac Ha
 • Unieke combinatie: cultuur, natuur en strand
 • Voordelig overnachten en parkeren bij Schiphol

Klantwaardering

8,6

Enerverende, leerzame, maar ontspannende reis waar veel aspe...
Enerverende, leerzame, maar ontspannende reis waar veel aspecten van Vietnam in een goede verhouding aan de orde kwamen. Teddy Than heeft als gids hierin een grote bijdrage gegeven. Natuurlijk zat wel eens lang in de bus, maar er waren voldoende momenten om tot rust te komen. De groep was geweldig.

Henk K. - 8,0
Heerlijk deel van Azië. Heerlijk eten, niet te veel tempels....
Heerlijk deel van Azië. Heerlijk eten, niet te veel tempels. Prachtig weer, veel dagelijks leven waaronder markten / stadse leven. Genoeg excursies en/of toeristische locaties om te bezoeken. En met Djoser altijd vrijheid blijheid om te doen en laten wat je wilt. Kortom aanrader.

Arwin M. - 9,0
De 22-daagse Vietnam reis was prachtig. De diversiteit en af...
De 22-daagse Vietnam reis was prachtig. De diversiteit en afwisseling biedt een goed beeld van het land. Het is een pittige reis, vanwege de reisdagen.

Sarah J. - 8,0

Bekijk hotel reviews op

Het weer in Vietnam

Het weer in Vietnam

33°C

Terug naar boven