Bekijk de Rondreis Vietnam, 22 dagen van Djoser

Rondreis Vietnam 22 dagen

Van rijstvelden tot sfeervolle steden

Vanaf € 2.395,- Bijkomende kosten € 26,25 p.p. (o.b.v. 2 personen)

In de Vietnamese steden Saigon en Hanoi is de Franse invloed nog zichtbaar in zowel de architectuur als in de keuken. Er zijn zelfs croissants en stokbroodjes verkrijgbaar. In de Mekongdelta kom je in aanraking met het leven op het platteland en tijdens een boottochtje kun je goed het dagelijks leven gadeslaan. In Phan Rang kun je ontspannen aan het strand of bezienswaardigheden bezoeken in het binnenland. We brengen een bezoek aan het schilderachtige Hoi An en de oude keizerlijke stad Hué. Bij Sa Pa maak je kennis met de kleurrijke bewoners uit de bergdorpen. Bijzonder is het verblijf in het schilderachtige Halong Bay met zijn talloze grillige rotseilandjes.

Daarom Djoser

 • Comfortabele vluchten met Emirates
 • Binnenlandse vlucht Hué - Hanoi
 • Nederlandse reisbegeleiding en lokale gids
 • Bijzondere overnachting bij Vietnamezen thuis
 • Unieke overnachting op boot in Halong Bay incl. maaltijden en entree
 • Alle overnachtingen inclusief ontbijt
 • Excursie naar tunnelstelsel Cu Chi inbegrepen
 • Bezoek adembenemend Ninh Binh
 • Bezoek kleurrijke bergbewoners Sa Pa & lokale zondagsmarkt Bac Ha
 • Unieke combinatie: cultuur, natuur en strand
 • Voordelig overnachten en parkeren bij Schiphol

Route en kaart

Routekaart Rondreis Vietnam, 22 dagen
 1. Amsterdam - Saigon
 2. aankomst Saigon
 3. Saigon, excursie Cu Chi
 4. Saigon, excursie Mekongdelta
 5. Saigon - Mui Ne - Phan Rang
 6. Phan Rang
 7. Phan Rang - Quy Nhon
 8. Quy Nhon - Tam Quan - My Lai - Hoi An
 9. Hoi An, fietstocht
 10. Hoi An
 11. Hoi An - Marble Mountains - Hué
 12. Hué - vlucht naar Hanoi - Ninh Binh
 13. Ninh Binh
 14. Ninh Binh - boottocht Halong Bay (overnachting op boot)
 15. Halong Bay - Hanoi
 16. Hanoi - Bac Ha (homestay)
 17. Bac Ha - Sa Pa
 18. Sa Pa
 19. Sa Pa - Hanoi
 20. Hanoi
 21. Hanoi
 22. Hanoi - Amsterdam

Reisbeschrijving

Bezoek het fascinerende ondergrondse tunnelsysteem

Dag 1 Amsterdam - Saigon
Dag 2 aankomst Saigon
Dag 3 Saigon, excursie Cu Chi-tunnels
Dag 4 Saigon, excursie Mekongdelta

Ho Chi Minh City Vietnam DjoserHo Chi Minh-stad, ofwel Saigon, is een miljoenenstad en een belangrijke haven en centrum voor industrie, handel en internationale communicatie. Na de tweedeling van het land in 1954 werd Saigon hoofdstad van de Republiek Vietnam. Na de intocht van de noordelijke legers in 1976 gaven de revolutionaire autoriteiten de stad de naam Ho Chi Minh-stad, maar de meeste inwoners blijven het Saigon noemen. Al op weg naar het hotel valt op dat de veelal met fleurig groene bomen geflankeerde straten zijn gevuld met een eindeloze stroom fietsen en heel veel brommers!

Zoals de Fransen en later de Amerikanen de westerse cultuur en architectuur in Saigon brachten, gaven de Vietnamezen tegenwicht door overal pagodes en tempels neer te zetten.

Dame markt VietnamOm de stad te bekijken kun je het beste wandelen of een cyclo huren. Fraaie voorbeelden van Franse architectuur zijn het postkantoor, het 'Hotel de Ville' ofwel het stadhuis, en de kathedraal. Bezoek ook het War Remnant Museum, het Museum van de Revolutie, het historisch museum of het Ho Chi Minh museum en trek vooral een paar uur uit voor de levendige Chinese wijk en de fascinerende Ben Thanh markt waar je alles kunt kopen wat de gemiddelde Vietnamees eet, draagt of gebruikt. Op dag 3 brengen we in de ochtend een bezoek aan Cu Chi. Dit als een museum ingericht stuk van het tunnelnetwerk van Cu Chi was in de zestiger jaren een uitgestrekt verzetsbolwerk van de Vietcong in deze provincie.

Vaar over de Mekongdelta

Rijstveld mensen VietnamMet onze eigen bus rijden we in enkele uren naar de zuidelijke delta, het meest welvarende en dichtbevolkte deel van Vietnam. Talloze vertakkingen van de Mekongrivier maken dit vlakke gebied uiterst vruchtbaar. Waar je ook rijdt, overal zie je sappig groene rijstvelden en akkertjes waarop ananas, kokosnoten, pinda's of tabak verbouwd wordt.


Can Tho drijvende markt VietnamWe stappen in Cai Be op de boot om een kijkje te nemen hoe de lokale bewoners langs de rivier leven. Zittend op hun veranda doen mensen de was, of bereiden ze het eten. Kinderen poedelen wat en krijgen hun eerste zwemlessen terwijl ze je met luidruchtig enthousiasme begroeten. Je kunt hier onder andere een rijstmolenfabriek bezoeken om te zijn hoe dit product langs de rivier wordt verwerkt. De boot zet ons af op het pittoreske Tan Phong eiland. Hier vervolgen we onze weg per roeiboot om zo door de smalle kanalen van de Mekongdelta te manoeuvreren. De tocht voert door weelderige groene fruitboomgaarden, waar we doorheen kunnen struinen en kunnen proeven van exotische vruchten. Na de lunch zullen we Tan Phong eiland verder verkennen per fiets, regelmatig zullen we onderweg stoppen bij ambachtelijke lokale bedrijfjes om zo meer te leren over het leven in de Mekongdelta.

Ontspan aan de stranden bij Phan Rang

Dag 5 Saigon - Mui Ne - Phan Rang
Dag 6 Phan Rang

We reizen door naar het prachtig gelegen Phan Rang waar je op het strand onder de wuivende palmbomen heerlijk tot rust komt. Onderweg maken we eerst een stop bij de zandduinen van Mui Ne, beroemd vanwege de prachtige witte en rode duinen. We bezoeken voornamelijk de witte zandduinen waar jeje in een woestijn waant zoals de Sahara, voor de avonturiers bestaat er hier de mogelijkheid om een quad te huren om over de zandheuvels te rijden.

Aan het einde van de dag bereiken we Phan Rang. Deze, nog onbekende, badplaats is ideaal voor strandliefhebbers: je vindt er een kilometerslang strand, turkooizen zee, schaduw van palmbomen en restaurantjes waar je een ruime keuze uit de zeefauna op je bord kunt krijgen.

strand Nha Trang Vietnam DjoserNaast lekker genieten van de zon op het strand, zijn er nog genoeg andere activiteiten te ondernemen. Bezoek bijvoorbeeld een van de oudste pottenbakkerdorpen van Vietnam, Bau Truc. Hier zie je hoe de etnische Cham-minderheid nog op traditionele wijze potten vervaardigd. Of maak een mooie bootexcursie in de Vinh Hy-baai.

Ervaar de gezellige sfeer in Hoi An 

Dag 7 Phan Rang - Qui Nhon
Dag 8 Qui Nhon - Tam Quan - My Lai - Hoi An
Dag 9 Hoi An, fietstocht
Dag 10 Hoi An

De volgende dag reizen we noordelijk richting Qui Nhon. Onderweg bezoeken we de Po Klong Garai-torens. Deze op de top van een heuvel gelegen hindoeïstische tempels zijn in de 13e eeuw gebouwd. Vanaf de heuvel heb je een prachtig uitzicht over de omgeving en de rode bakstenen van de tempel. In Qui Nhon kun je een heerlijke wandeling over de boulevard aan het strand maken. Hier kom je aan het eind van de middag aan in het prachtige, aan het strand gelegen hotel. De volgende dag reizen we uitgerust door naar Hoi An. Tijdens de rit naar Hoi An maken we een stop in het in de oorlog getroffen plaatsje My Lai. Bekend van het bloedbad dat er in 1968 door Amerikaanse soldaten werd aangericht. Er kwamen vele onschuldige burgers om het leven omdat de Amerikanen dachten dat er in het dorp Vietcong-strijders zaten.

Er is reden te over om in Hoi An twee volle dagen te spenderen. Dit aan de oevers van de Thu Bon-rivier gesitueerde stadje was voorheen een bloeiende haven en een ontmoetingspunt van de westerse en de oosterse cultuur.

Aan het begin van de 16e eeuw ontdekten de Portugezen de kust bij Hoi An, spoedig gevolgd door de eerste westerse handelaren en vervolgens de Chinezen, Japanners, Nederlanders, Engelsen en Fransen. Enkele eeuwen lang was Hoi An zowel een buitengewoon florerende havenstad als een toonaangevend cultureel centrum. Rond 1900 veranderde de sociale en natuurlijke omgeving drastisch en Hoi An verviel tot een slaperig stadje.

Hoi An rivier VietnamJe kunt urenlang door het centrum slenteren. Honderden tempels, gemeenschapshuizen, woonhuizen, winkels, al dan niet mede dankzij steun van UNESCO gerestaureerd, sieren de straten van de oude Japanse en Chinese wijk. Een blikvanger is de overdekte Japanse roze brug. Vlakbij staan schitterende huizen van rijke Chinese handelaren die tegenwoordig door de erfgenamen opengesteld zijn voor publiek. Zo kun je in het Tan Ky huis een rondleiding krijgen van de bewoners, een eerbiedwaardige oude familie. De huizen zijn vaak gedecoreerd met donkerhouten kolommen en verguld houtsnijwerk, bonsaiboompjes en allerlei oud Chinees spul.

De beste manier om de omgeving van Hoi An te bewonderen is door middel van de fietstocht die door Djoser wordt georganiseerd. Je komt onderweg gegarandeerd ogen tekort. Typisch Aziatische tafereeltjes trekken namelijk aan je oog voorbij: eindeloos groene rijstvelden, kinderen die in de namiddag de buffels mee naar huis voeren en druk verkeer van houten bootjes op de rivier.

Gigantische rotsformaties, grotten en rijstvelden

Dag 11 Hoi An - Marble Mountains - Hué
Dag 12 Hué - vlucht naar Hanoi - Ninh Binh 
Dag 13 Ninh Binh

Op weg van Hoi An naar Da Nang zie je uit het vlakke landschap opeens de grillig gevormde vijf Marble Mountains oprijzen. Vanaf de toppen heb je uitzicht over het langgerekte China Beach waar de Amerikaanse soldaten tijdens de oorlog genoten van rust en ontspanning. In de berggrotten bevinden zich boeddhistische heiligdommen en deze plek is dan ook een populaire pelgrimsplaats. 

Hue tempel VietnamTussen 1802 en 1945 was Hué de politieke hoofdstad van Vietnam en residentie van de dertien opeenvolgende keizers uit de Nguyen-dynastie. De aan de brede Huong Giang (Parfum) rivier gesitueerde stad geniet traditioneel een reputatie als cultureel, religieus en educatief centrum van Vietnam. Het stadshart wordt gedomineerd door de ruim aangelegde citadel waarvan de bouw in 1804 op last van de keizer gestart werd. Daarbinnen bevond zich een prachtig paleiscomplex dat uitsluitend voor de keizerlijke familie toegankelijk was. Helaas is dit deel, de zogenaamde Verboden Purperen Stad, tijdens het Tet-offensief in 1968 verwoest. De toegangspoort en enkele ontvangsthallen zijn inmiddels gereconstrueerd. 

In Hué maken we een boottocht over de parfumrivier waarbij we aanleggen bij de Thien Mu pagode, een van de belangrijkste boeddhistische kloosters in Vietnam met de indrukwekkende achthoekige toren Thap Phuoc Duyen die al vanaf de rivier te zien is. Ook kan men optioneel een bezoek brengen aan een van de keizerlijke graven uit de Nguyen dynastie, zoals de tombes van Tu Duc of Minh Mang. Imposante bouwwerken die een aantal kilometers buiten Hué liggen nabij de parfumrivier in een natuurlijke omgeving.

Ninh Binh VietnamRondwandelend in de idyllische omgeving met imposant beeldhouwwerk, houten paviljoentjes, vijvers en bloeiende bomen lijkt het oude Vietnam weer helemaal tot leven te komen. Na de vlucht van Hué naar Hanoi reizen we direct door naar het rustig gelegen Ninh Binh waar we twee nachten de tijd hebben om deze indrukwekkende omgeving te ontdekken.

Je kunt hier optioneel kiezen voor een boottocht bij Tam Coc, dat is een gebied dat ook wel het 'Halong Bay van de binnenlanden' wordt genoemd. Vanuit de boot kun je genieten van de prachtige kalksteenbergen die omringd worden door rijstvelden. De uitzichten die je hier hebt zijn echt fenomenaal! Hier zie je het werkleven op de rijstvelden van dichtbij. Een bezoek aan de Bich Dong pagode is ook de moeite waard! Deze grottempel is gelegen op een heuvel en alleen bereikbaar via een charmant bruggetje. Een combinatie die het erg goed op de foto doet! Je hebt vanaf Bich Dong een mooi uitzicht op de omgeving.

Geniet van de ongekende natuurpracht van Halong Bay

Dag 14 Ninh Binh - boottocht Halong Bay (overnachting op boot)
Dag 15 Halong Bay - Hanoi

Halong baai Vietnam DjoserIn de loop van de middag bereiken we het unieke natuurgebied van Halong Bay. Zo'n duizend begroeide rotseilandjes van kalksteen rijzen op uit de Golf van Tonkin. Hier gaan we aan boord van onze houten cruiseboot waarop we ook de nacht zullen spenderen. Zo kun je de omgeving goed in je opnemen. Geniet vanaf het dek of al dobberend in het heldere water van de ongekende natuurpracht van dit schilderachtige watergebied. Af en toe wordt aangelegd bij een strandje of bij één van de talloze grotten. 's Middags wordt een door de bootslui klaargemaakte tongstrelende lunch geserveerd met vis, garnalen en krab. Tussen de eilandjes door zie je soms een traditionele jonk varen met zijn karakteristieke grote roodbruine zeilen.

De volgende dag rijden we naar Hanoi waar we de tijd hebben om een eerste indruk op te doen van deze Vietnamese hoofdstad. Van oudsher is Hanoi de politieke en historische hoofdstad van het verenigd Vietnam, maar toch lijkt het in vergelijking met Ho Chi Minh Stad een provinciaal stadje. In het centrum is sinds de jaren vijftig weinig veranderd, het authentieke karakter is goed bewaard gebleven. Je kunt op je gemak rondslenteren en de sfeer van de gemoedelijke stad proeven. In het centrum ligt het Hoan Kiem-meer met aan de overzijde het 'moderne centrum', de Ville Française met de warenhuizen, ambassades en hotels.

Unieke overnachting bij mensen thuis

Dag 16 Hanoi - Bac Ha (homestay)
Dag 17 Bac Ha - Sa Pa
Dag 18 Sa Pa

Sapa waterbuffel VietnamWe verlaten Hanoi en vertrekken in de richting van Bac Ha, een rustig dorpje dat bekend staat om zijn zondagsmarkt. Vroeg in de ochtend zie je de meeste bedrijvigheid op deze kleurrijke markt. Er wordt van alles verhandeld: van huisraad tot kleurrijke stoffen voor de klederdracht en van zangvogeltjes in kooien tot waterbuffels. Het is ook de ontmoetingsplaats bij uitstek voor de plaatselijke bevolking om nieuwtjes uit te wisselen en even bij te praten onder het genot van een kom pho (soep). In Bac Ha wacht ons een eenvoudige maar unieke overnachting bij mensen thuis.

We trekken met de bus verder omhoog naar Sa Pa. Onderweg geniet je van talloze fotogenieke vergezichten. Het door bossen omringde bergplaatsje Sa Pa was voorheen een bij de Fransen geliefd vakantieoord waar prachtige villa's werden gebouwd. In het centrum zie je Hmong, Mao en Thai die op de markt in Sa Pa hun inkopen komen doen of hun eigen waren aan de man brengen.

Deze bergstammen, herkenbaar aan hun kleurige volksdrachten, kom je ook tegen als je de volgende dag kiest voor een wandeltocht met een lokale gids om de dorpjes in de nabije omgeving, de May-brug of de Bac-watervallen op te zoeken. De weg omhoog door de bergen is best pittig, maar ook prachtig.

Ontdek de bruisende hoofdstad: Hanoi

Dag 19 Sa Pa - Hanoi
Dag 20 Hanoi
Dag 21 Hanoi - Amsterdam
Dag 22 aankomst Amsterdam

Hanoi VietnamDe volgende dag reizen we vanuit Sa Pa terug naar Hanoi. Na aankomst in Hanoi heb je genoeg tijd om op eigen gelegenheid de stad te ontdekken en om nog wat souvenirtjes op de kop te tikken. Geniet van een Vietnamese loempia met een lokaal gebrouwen biertje op piepkleine plastic stoeltjes. De straatjes in de 'Old Quarter' zijn een lustoord voor souvenirjagers: handgeschilderde kaarten, Chinese geborduurde vlaggen, lak- en houtsnijwerk, antiek, zijden artikelen en honderd-en-één meer leuke hebbedingen. De Dong Xuan Markt ligt in de oude wijk: hier vind je veel lokale eetkraampjes en je kunt voor een habbekrats allerlei spullen inslaan die bij ons al jaren uit, of juist weer in, de mode zijn.

In het oosten van de stad vind je het mausoleum van Ho Chi Minh, de Eén-pilaar-pagode uit de 11e eeuw, de rustieke Literatuur-tempel en de Ngoc Son-tempel. Loop ook even langs 'Hanoi Hilton', spotnaam voor de gevangenis waar Amerikanen werden vastgezet.

De volgende dag vertrekken we naar de luchthaven en vliegen we terug naar Amsterdam. In de ochtend van dag 22 kom je aan op Schiphol.

Op weg met Djoser

Bij onze reizen is geen sprake van een strak gepland reisschema. Uiteraard zijn de hotels en het vervoer van tevoren gereserveerd, maar ter plaatse kan het mogelijk zijn dat het programma aangepast dient te worden. Dit zal vanzelfsprekend in overleg met de groep plaatsvinden. De reisbegeleider biedt de meeste dagen een programma aan, maar men is zeker niet verplicht hier aan deel te nemen. Wie er liever zelf op uitgaat heeft daartoe alle vrijheid. Zo leer je een land tenslotte het beste kennen! Gemiddeld bestaan de groepen uit 16 deelnemers. De maximale groepsgrootte is 20 personen.

Vertrekdata 2023

Bijkomende kosten € 26,25 p.p. (o.b.v. 2 personen)

Start - einde Beschikbaarheid Prijs
Start - einde
01 dec - 22 dec
G
Vertrek gegarandeerd i

Indien een vertrekdatum het groene icoon met een G heeft, dan ben je er zeker van dat je na het ontvangen van de boekingsbevestiging op reis kan gaan.

Beschikbaarheid
2 plaatsen vrij

Deelnemers

Er is op dit moment geen groepsinformatie beschikbaar voor deze vertrekdatum.

Prijs

Korting

Incl. € 100,- korting

2.595,-

Start - einde
17 dec - 07 jan
i

Vluchten met Singapore Airlines

Beschikbaarheid
vol

Deelnemers

Er is op dit moment geen groepsinformatie beschikbaar voor deze vertrekdatum.

Prijs

€ 2.895,-

Vertrekdata 2024

Bijkomende kosten € 26,25 p.p. (o.b.v. 2 personen)

Start - einde Beschikbaarheid Prijs
Start - einde
05 jan - 26 jan
i

Vluchten met Singapore Airlines

Beschikbaarheid
vol

Deelnemers

Er is op dit moment geen groepsinformatie beschikbaar voor deze vertrekdatum.

Prijs

€ 2.795,-

Start - einde
25 jan - 15 feb
i

Vluchten met Singapore Airlines

Beschikbaarheid
vol

Deelnemers

Er is op dit moment geen groepsinformatie beschikbaar voor deze vertrekdatum.

Prijs

€ 2.795,-

Start - einde
15 feb - 07 mrt
i

Vluchten met Singapore Airlines

Beschikbaarheid
vol

Deelnemers

Er is op dit moment geen groepsinformatie beschikbaar voor deze vertrekdatum.

Prijs

€ 2.795,-

Start - einde
08 mrt - 29 mrt
G
Vertrek gegarandeerd i

Indien een vertrekdatum het groene icoon met een G heeft, dan ben je er zeker van dat je na het ontvangen van de boekingsbevestiging op reis kan gaan.

i

Lokale Engels sprekende reisbegeleider

Beschikbaarheid
2 plaatsen vrij

Deelnemers

Er is op dit moment geen groepsinformatie beschikbaar voor deze vertrekdatum.

Prijs

€ 2.495,-

Start - einde
25 mrt - 15 apr
i

Vluchten met Singapore Airlines

Beschikbaarheid
vol

Deelnemers

Er is op dit moment geen groepsinformatie beschikbaar voor deze vertrekdatum.

Prijs

€ 2.795,-

Start - einde
05 apr - 26 apr
G
Vertrek gegarandeerd i

Indien een vertrekdatum het groene icoon met een G heeft, dan ben je er zeker van dat je na het ontvangen van de boekingsbevestiging op reis kan gaan.

Beschikbaarheid
beperkt beschikbaar

Deelnemers

Er is op dit moment geen groepsinformatie beschikbaar voor deze vertrekdatum.

Prijs

€ 2.595,-

Start - einde
26 apr - 17 mei
G
Vertrek gegarandeerd i

Indien een vertrekdatum het groene icoon met een G heeft, dan ben je er zeker van dat je na het ontvangen van de boekingsbevestiging op reis kan gaan.

i

Lokale Engels sprekende reisbegeleider

Beschikbaarheid
4 plaatsen vrij

Deelnemers

Er is op dit moment geen groepsinformatie beschikbaar voor deze vertrekdatum.

Prijs

€ 2.795,-

Start - einde
17 mei - 07 jun
G
Vertrek gegarandeerd i

Indien een vertrekdatum het groene icoon met een G heeft, dan ben je er zeker van dat je na het ontvangen van de boekingsbevestiging op reis kan gaan.

Beschikbaarheid
voldoende

Deelnemers

Er is op dit moment geen groepsinformatie beschikbaar voor deze vertrekdatum.

Prijs

€ 2.495,-

Start - einde
02 aug - 23 aug
V
Vertrek informatie i

Djoser heeft alle reizen van tevoren ingepland met het doel en verwachting deze ook uit te kunnen voeren.

i

Lokale Engelssprekende reisbegeleider.

Beschikbaarheid
voldoende

Deelnemers

Er is op dit moment geen groepsinformatie beschikbaar voor deze vertrekdatum.

Prijs

€ 2.795,-

Start - einde
13 sep - 04 okt
V
Vertrek informatie i

Djoser heeft alle reizen van tevoren ingepland met het doel en verwachting deze ook uit te kunnen voeren.

Beschikbaarheid
voldoende
Prijs

€ 2.695,-

Start - einde
27 sep - 18 okt
V
Vertrek informatie i

Djoser heeft alle reizen van tevoren ingepland met het doel en verwachting deze ook uit te kunnen voeren.

Beschikbaarheid
voldoende
Prijs

€ 2.695,-

Start - einde
18 okt - 08 nov
G
Vertrek gegarandeerd i

Indien een vertrekdatum het groene icoon met een G heeft, dan ben je er zeker van dat je na het ontvangen van de boekingsbevestiging op reis kan gaan.

i

Lokale Engelssprekende reisbegeleider.

Beschikbaarheid
voldoende

Deelnemers

Er is op dit moment geen groepsinformatie beschikbaar voor deze vertrekdatum.

Prijs

€ 2.795,-

Start - einde
01 nov - 22 nov
V
Vertrek informatie i

Djoser heeft alle reizen van tevoren ingepland met het doel en verwachting deze ook uit te kunnen voeren.

Beschikbaarheid
voldoende
Prijs

€ 2.695,-

Start - einde
08 nov - 29 nov
V
Vertrek informatie i

Djoser heeft alle reizen van tevoren ingepland met het doel en verwachting deze ook uit te kunnen voeren.

i

Lokale Engelssprekende reisbegeleider.

Beschikbaarheid
voldoende
Prijs

€ 2.395,-

Start - einde
29 nov - 20 dec
V
Vertrek informatie i

Djoser heeft alle reizen van tevoren ingepland met het doel en verwachting deze ook uit te kunnen voeren.

Beschikbaarheid
voldoende
Prijs

€ 2.695,-

Vertrekdata 2025

Bijkomende kosten € 26,25 p.p. (o.b.v. 2 personen)

Start - einde Beschikbaarheid Prijs
Start - einde
17 jan - 07 feb
V
Vertrek informatie i

Djoser heeft alle reizen van tevoren ingepland met het doel en verwachting deze ook uit te kunnen voeren.

Beschikbaarheid
voldoende
Prijs

€ 2.695,-

Start - einde
24 jan - 14 feb
V
Vertrek informatie i

Djoser heeft alle reizen van tevoren ingepland met het doel en verwachting deze ook uit te kunnen voeren.

Beschikbaarheid
voldoende
Prijs

€ 2.595,-

Start - einde
07 feb - 28 feb
V
Vertrek informatie i

Djoser heeft alle reizen van tevoren ingepland met het doel en verwachting deze ook uit te kunnen voeren.

Beschikbaarheid
voldoende
Prijs

€ 2.695,-

Start - einde
21 feb - 14 mrt
V
Vertrek informatie i

Djoser heeft alle reizen van tevoren ingepland met het doel en verwachting deze ook uit te kunnen voeren.

i

Lokale Engelssprekende reisbegeleider.

Beschikbaarheid
voldoende
Prijs

€ 2.695,-

Start - einde
14 mrt - 04 apr
V
Vertrek informatie i

Djoser heeft alle reizen van tevoren ingepland met het doel en verwachting deze ook uit te kunnen voeren.

Beschikbaarheid
voldoende
Prijs

€ 2.695,-

Start - einde
21 mrt - 11 apr
V
Vertrek informatie i

Djoser heeft alle reizen van tevoren ingepland met het doel en verwachting deze ook uit te kunnen voeren.

Beschikbaarheid
voldoende
Prijs

€ 2.695,-

Start - einde
04 apr - 25 apr
V
Vertrek informatie i

Djoser heeft alle reizen van tevoren ingepland met het doel en verwachting deze ook uit te kunnen voeren.

Beschikbaarheid
voldoende
Prijs

€ 2.695,-

Start - einde
25 apr - 16 mei
V
Vertrek informatie i

Djoser heeft alle reizen van tevoren ingepland met het doel en verwachting deze ook uit te kunnen voeren.

i

Lokale Engelssprekende reisbegeleider.

Beschikbaarheid
voldoende
Prijs

€ 2.495,-

Start - einde
16 mei - 06 jun
V
Vertrek informatie i

Djoser heeft alle reizen van tevoren ingepland met het doel en verwachting deze ook uit te kunnen voeren.

Beschikbaarheid
voldoende
Prijs

€ 2.595,-

Inclusief

 • Vliegreis met Emirates
 • Alle vluchttoeslagen
 • Binnenlandse vlucht Hué - Hanoi
 • Nederlandse reisbegeleiding
 • Lokale gids
 • Vervoer per airconditioned bus
 • Hotelovernachtingen
 • Ontbijt
 • Overnachtingen in een resort aan het tropische strand van Phan Rang
 • Bijzondere overnachting bij Vietnamezen thuis in Bac Ha
 • Boottocht met overnachting Halong Bay (incl. entreegeld)
 • Maaltijden tijdens verblijf op de boot
 • Fietstocht Hoi An
 • Fietstocht Mekongdelta
 • Boottocht over de parfumrivier bij Hué
 • Boottocht met overnachting Halong Bay
 • Excursie naar het tunnelstelsel Cu Chi
 • Boottocht door Cai Be in de Mekongdelta
 • Verken de zandduinen bij Mui Ne
 • Ontdek de Po Klong Garai-torens
 • Bezoek aan museum bij My Lai
 • Bezoek aan de Marble Mountains
 • Wandeling over de unieke zondagmarkt van Bac Ha

Exclusief

Overige maaltijden, visum, entreegelden, facultatieve excursies, fooien, persoonlijke uitgaven, verzekeringen, etc.
Reserveringskosten € 25,-, bij 2 of meer personen € 40,-. Bijdrage SGR € 5,- per persoon en calamiteitenfonds € 2,50 per boeking.

Eenpersoonskamer

Alleenreizenden worden, in goed overleg, ingedeeld met andere alleenreizenden van hetzelfde geslacht. Wil je niet ingedeeld worden met een ander groepslid, dan kun je een eenpersoonskamer boeken tegen de daarvoor geldende toeslag vanaf € 445,-. De prijs kan verschillen per vertrekdatum. In het boekingsformulier zie je bij stap 4 (Extra opties) de prijs voor de gekozen vertrekdatum.

In de homestay in Bac Ha beschik je echter niet over je eigen kamer.

Vluchttoeslagen (inbegrepen)

Luchtvaartmaatschappijen berekenen naast luchthavenbelastingen, ook brandstof- en veiligheidstoeslagen. Bij Djoser zijn al deze toeslagen in de reissom inbegrepen.

Hotelverlenging

Verlenging mét accommodatie is in Saigon en Hanoi bij te boeken.

De prijs van het hotel in Saigon is vanaf € 25,- per persoon per nacht op basis van logies en ontbijt in een tweepersoonskamer. De prijs voor een eenpersoonskamer is vanaf € 50,- per nacht.

In Hanoi verblijf je na afloop in een centraal gelegen middenklasse hotel. De prijs is vanaf € 24,50 op basis van logies en ontbijt in een tweepersoonskamer per persoon per nacht. De prijs voor een eenpersoonskamer is vanaf € 49,- per nacht.

De genoemde prijzen zijn zonder wijzigingskosten van de vlucht en de transfer van/naar de luchthaven.

Landarrangement

Je kunt deze reis boeken zonder internationale vluchten, je boekt dan zelf je vliegtickets. De prijzen voor dit landarrangement zijn vanaf €1.495,-.

Houd bij de boeking van een landarrangement er rekening mee dat voor al onze reizen een minimum aantal deelnemers geldt. Djoser is niet aansprakelijk indien er wijzigingen ontstaan in het vluchtschema van de groepsreis. Kom je op een andere tijd aan dan de groep en/of vertrek je op een andere tijd dan de groep, dan dien je zelf je transfers van- en naar het hotel en/of de luchthaven te regelen.

Groepssamenstelling en groepsgrootte

Onze groepen bestaan uit samen- en alleenreizenden. Reis je alleen dan vind je zeker snel aansluiting in onze kleine groepen. De deelnemers zijn Nederlands en Belgisch. Het komt bij deze reis soms voor dat ook enkele Duitstalige reizigers zich hebben aangemeld.

Wil je meer specifieke informatie over de samenstelling van de groep en vertrekdatum van jouw keuze dan kunnen we je telefonisch (071 - 5126400, België: 09 223 00 69) meer informatie geven over bijvoorbeeld leeftijden en het aantal mannen, vrouwen of alleengaande reizigers.

Gemiddeld bestaan de groepen uit 16 deelnemers, het maximum is 20.

De gemiddelde groepsgrootte om de reis door te laten gaan is 10.

Nog bedenktijd nodig? Dan kun je tot een paar maanden voor vertrek een optie op een reis nemen. Zo’n voorlopige reservering is gratis en is 5 dagen geldig. De optie wordt automatisch omgezet in een definitieve of aanvraagboeking, tenzij je deze tijdig zelf bevestigt of annuleert. Het is helaas niet mogelijk om een optie te nemen op een reis waar nog maar een aantal plaatsen beschikbaar zijn.

V

Vertrek informatie

Djoser heeft alle reizen van tevoren ingepland met het doel en verwachting deze ook uit te kunnen voeren. Dit op basis van eerdere ervaringen en boekingen in dit reisseizoen.

Om een groepsreis te garanderen en uit te kunnen voeren is een minimum aantal deelnemers nodig. Dit aantal staat bij betreffende reis vermeld onder het kopje 'Groepssamenstelling en groepsgrootte'. In het uitzonderlijke geval dat het minimum aantal deelnemers niet wordt bereikt en de reis niet door kan gaan, hoor je dit ruim van te voren, doch uiterlijk 21 dagen voor vertrek. Djoser zal altijd haar uiterste best doen om een gewenste alternatieve reis en/of vertrekdatum aan te bieden. Volledige restitutie van de reissom, inclusief eventuele via Djoser afgesloten verzekeringen die op de factuur staan (met uitzondering van eventuele kosten van zelf geregelde visa, vaccinaties en andere persoonlijke uitgaven) is natuurlijk ook mogelijk. In het geval dat een reis niet kan doorgaan als gevolg van een overmachtsituatie kunnen er andere voorwaarden gelden waarbij geen volledige restitutie mogelijk is.

G

Vertrek gegarandeerd

Indien een vertrekdatum het groene icoon met een G heeft, dan ben je er zeker van dat je na het ontvangen van de boekingsbevestiging op reis kan gaan. Het kan soms voorkomen dat deelnemers van een reis moeten annuleren of omboeken, waardoor de groepsgrootte onder het vereiste minimum aantal deelnemers daalt. In het uitzonderlijke geval dat het minimum aantal deelnemers niet wordt bereikt en de reis niet door kan gaan, hoor je dit ruim van te voren per e-mail, doch uiterlijk 21 dagen voor vertrek. Djoser zal altijd haar uiterste best doen om er voor te zorgen dat je de gewenste reis op de geboekte vertrekdatum kunt gaan maken, ook indien het minimale aantal deelnemers niet is bereikt. In dat geval bekijken we de mogelijkheid om, al dan niet tegen bijbetaling, de reis mogelijk te maken met bijvoorbeeld aangepast vervoer en/of lokale Engelssprekende reisbegeleiding. Het karakter van een groepsreis kan hierbij dusdanig veranderen dat wij er begrip voor hebben dat je liever een alternatief kiest.

Uiteraard is het ook mogelijk een nieuwe reis of vertrekdatum te boeken. Volledige restitutie van de reissom (met uitzondering van eventuele kosten van zelf geregelde visa, vaccinaties en andere persoonlijke uitgaven) is natuurlijk ook mogelijk. Heb je via Djoser een verzekering bij VAB afgesloten, neem dan contact met ons op. In het geval dat een reis niet kan doorgaan als gevolg van een overmachtsituatie kunnen er andere voorwaarden gelden waarbij geen volledige restitutie mogelijk is.

Reviews Vietnam, 22 dagen

Gemiddelde beoordeling: 8,9

 • Wat een mooi land, vriendelijke mensen en een Vietnamese reisleider die ons zoveel mogelijk over zijn land heeft laten zien, proeven en ervaren. De reis verliep vlekkeloos en zonder zorgen. Top vakantie! Een aanrader.

  9,0

 • De 22-daagse rondreis door Vietnam was in 1 woord ‘onvergetelijk’. Wat een prachtig land, wat een vriendelijke en lieve mensen en heerlijke keuken. Reisleiding was top en de groep gevarieerd en gezellig. Er was veel ruimte voor je eigen wensen. Ik verheug me op een volgende reis met Djoser.

  9,0

 • Onwijs genoten van de reis! Alles was tot in detail geregeld en de begeleidster (Marlies) was erg goed in het in de gaten houden van de reizigers, en ieder te begeleiden in zijn persoonlijke wensen gedurende de reis. Zeker een aanrader om met Djoser te reizen.

  10,0

 • Wat een fantastische reis hebben we gemaakt door Vietnam. De natuur is zeer indrukwekkend met vaak fenomenale uitzichten. Vietnam heeft een boeiende cultuur. De authenticiteit van het land maakt het erg fotogeniek. Onze gids was geweldig en de groep heel gezellig. Graag reis ik nogmaals met Djoser!

  9,0

Praktische informatie

Accommodatie

Tijdens de reis door Vietnam overnachten we in centraal gelegen en comfortabele hotels, van waaruit je makkelijk te voet, per cyclo of per fiets de stad kunt ingaan. De kamers zijn voorzien van eigen badkamer. In de meeste hotels kun je desgewenst je was afgeven, is er WIFI aanwezig of kun je gebruik maken van een computer bij de receptie.

In Bac Ha overnacht je in een sfeervolle homestay, bij de Vietnamezen thuis. De voorzieningen zijn eenvoudig en je slaapt met meerderen in één ruimte. Het sanitair wordt hier gedeeld.

In het unieke natuurgebied van Halong Bay slapen we een nacht op een boot, de kamers zijn voorzien van eigen badkamer. Geniet vanaf het dek van de ongekende natuurpracht van dit schilderachtige watergebied. 

Bekijk hotelreviews op Tripadvisor

Saigon Rang Dong Hotel
Saigon A25 Hotel
Phan Rang TTC Resort Premium
Qui Nhon Hai Ai Seagull
Hoi An Lotus Hoi An Boutique Hotel & Spa
Hoi An Memority Hotel & Spa
Hue Park View Hotel
Ninh Binh Thuy Anh
Sa Pa Lacasa Hotel
Hanoi Thang Long Espana

Deze selectie geeft een goed beeld van de hotels waar we op deze reis kunnen verblijven. De hotels zijn altijd onder voorbehoud van wijzigingen.

Eenpersoonskamer

Alleenreizenden worden, in goed overleg, ingedeeld met andere alleenreizenden van hetzelfde geslacht. Wil je niet ingedeeld worden met een ander groepslid, dan kun je een eenpersoonskamer boeken tegen de daarvoor geldende toeslag vanaf € 445,-. De prijs kan verschillen per vertrekdatum. In het boekingsformulier zie je bij stap 4 (Extra opties) de prijs voor de gekozen vertrekdatum.

In de homestay in Bac Ha beschik je echter niet over je eigen kamer.

 • Rang Dong Hotel Saigon kamer
 • Rang Dong Hotel Saigon

  In Saigon overnachten we in het centrum nabij de leuke Ben Thanh markt

 • Phan Rang TTC resort
 • Phan Rang TTC resort Aerial

  In Phan Rang overnachten we in een resort aan een tropische strand

 • Hai Au Seagull hotel Quinthon Vietnam
 • Hai Au Seagull hotel kamer Quinthon Vietnam
 • Hoi An Lotus zwembad

  Enkele hotels zijn voorzien van een zwembad voor een frisse duik

 • Hoi An Lotus kamer
 • Hoi An Lotus hotel ontbijt

  Bij alle overnachtingen is het ontbijt inbegrepen

 • Vietnam hotel accommodatie overnachting Djoser
 • Parkview Hotel receptie Hue Vietnam
 • Parkview Hotel kamer Hue Vietnam
 • Thuy Anh hotel uitzicht Ninhbinh Vietnam
 • Halong baai boot Vietnam

  In Halong Bay overnachten we op een boot en wordt je wakker met een prachtig uitzicht

 • Boot Halong baai hut
 • Homestay Bac Ha Vietnam Djoser
 • Homestay Bac Ha Vietnam Djoser

  In Bac Hac hebben we een bijzondere overnachting bij de Vietnamezen thuis.

 • Sapa La Casa
 • Sapa La Casa
 • Sapa La Casa ontbijt
 • Hanoi Thang Long espana
 • Hanoi Thang Long espana

  Alle hotelkamers zijn voorzien van een eigen douche en toilet

Vliegreis

Emirates

Het meest voorkomende vluchtschema staat hieronder. Je kan ook het schema per vertrekdatum bekijken. Vliegtijden en -maatschappijen zijn onder voorbehoud van wijzigingen.