Bekijk de Rondreis Vietnam, 15 dagen van Djoser

Rondreis Vietnam 15 dagen

In 2 weken veel verschillende indrukken

Vanaf € 2.095,- Bijkomende kosten € 26,25 p.p. (o.b.v. 2 personen)

Tijdens deze rondreis van twee weken door Vietnam reis je van het zuiden van Vietnam naar het noorden. Hierdoor hoeft je niks te missen van het al het moois dat Vietnam te bieden heeft. Gedurende deze rondreis zal je de moderne metropool Saigon bezoeken met duidelijke invloeden van de Amerikaanse en Franse cultuur. Verder bezoek je sprookjesachtige steden zoals Hoi An en Hué. Qua natuurschoon zit je bij deze rondreis ook goed. We ontdekken de Mekongdelta, Halong Bay en de Marble Mountains. Aan het eind van deze rondreis bezoek je de eeuwenoude hoofdstad van het land, Hanoi. Slenter tussen jonge Vietnamese geliefden in het centrum en loop langs de vele ambassades in de authentieke Franse wijk.

Daarom Djoser

 • Comfortabele vluchten met Emirates
 • Nederlandse reisbegeleiding en lokale gids
 • Unieke overnachting op boot in Halong Bay inclusief maaltijden en entree
 • Excursie naar tunnelstelsel Cu Chi
 • Excursie My Tho (Mekongdelta)
 • Alle highlights van Vietnam 
 • Voordelig overnachten en parkeren bij Schiphol

Route en kaart

Routekaart Rondreis Vietnam, 15 dagen
 1. Amsterdam - Saigon
 2. aankomst Saigon
 3. Saigon, dagexcursie My Tho (Mekongdelta)
 4. Saigon, ochtendexcursie Cu Chi
 5. Saigon - Mui Ne - Phan Rang
 6. Phan Rang
 7. Phan Rang - Quy Nhon
 8. Quy Nhon - My Lai - Hoi An
 9. Hoi An, fietstocht
 10. Hoi An - Marble Mountains - Hué
 11. Hué - nachttrein naar Hanoi
 12. aankomst Hanoi - Halong Bay (overnachting op boot)
 13. Halong Bay - Hanoi
 14. Hanoi
 15. Hanoi - Amsterdam

Reisbeschrijving

Verdiep je in de geschiedenis van Saigon

Dag 1 Amsterdam - Saigon
Dag 2 aankomst Saigon
Dag 3 Saigon, dagexcursie My Tho en Mekongdelta
Dag 4 Saigon, ochtendexcursie Cu Chi

Straat Saigon VietnamOnze rondreis begint in Ho Chi Minh-stad, beter bekend als Saigon. Saigon is een miljoenenstad met een belangrijke haven en centrum voor de industrie, handel en internationale communicatie. In Saigon zijn de resten van de Franse en later Amerikaanse cultuur nog duidelijk aanwezig. Al op de weg van de luchthaven naar het hotel maak je kennis met een typisch Vietnamees fenomeen: de brommer in al haar verschijningsvormen. Talloze brommertjes, soms met hele families met hippe mondkapjes en helmen, banen zich een weg door het drukke verkeer en vervoeren gigantische ladingen snuisterijen.

De eerste paar dagen hebben we de mogelijkheid om kennis te maken met deze moderne stad. Een stadswandeling voert je langs de prominente koloniale gebouwen zoals de Notre Dame, het operagebouw en hotel de ville. In de nauwe gangetjes op de Ben Thanh markt tik je alvast je eerste souvenirs op de kop en een cyclo brengt je eenvoudig naar de Chinese wijk Cholon waar je prachtige tempels kunt bezichtigen. Vergeet ook zeker niet het War Remnant Museum te bezoeken, dat vóór de politiek correctere naamsverandering ‘Het museum van Chinese en Amerikaanse oorlogsmisdaden’ heette.

Ontdek het leven op de Mekongdelta

MekongVanuit het drukke Saigon reizen we naar het zuidelijk gelegen My Tho. We rijden door naar de Mekongdelta, het meest vruchtbare en welvarendste gedeelte van Vietnam. Tussen de talloze vertakkingen van de Mekong maken we een boottocht. Hier kun je het dagelijkse leven van de Vietnamezen aan je voorbij zien trekken. Ook stoppen we eventjes bij een werkplaats waar kokossnoepjes worden gemaakt en bijenhoning en waar je heerlijk kunt proeven van het exotische fruit dat hier veelvuldig wordt verbouwd. De producten worden veelal per boot naar de markten vervoerd waar je behalve groente en fruit ook een overvloed aan vis ziet liggen.

Cu Chi Tunnel VietnamOp dag vier rijden we naar misschien wel een van de indrukwekkendste historische plekken in Vietnam. De tunnels van Cu Chi. Deze tunnels vormen een gigantisch ondergronds netwerk dat bijna onder heel Vietnam doorloopt. Tijdens de Vietnamoorlog (1955-1975), waarbij het Amerikaans georiënteerde zuiden en het communistische noorden in gevecht waren, werden de tunnels gebruikt als toevluchtsoord voor de communistische rebellen. Vanuit de tunnels gingen ze met de Amerikanen in gevecht. Nu is een deel van het tunnelcomplex omgebouwd tot museum en kunnen we zelf de tunnels in, die ze gelukkig wel iets verbreed hebben voor toeristische maten. In de middag hebben we nog tijd in Saigon om musea te bezoeken of lekker door de stad te dwalen.

Van tropische stranden tot de kleurrijke straten van Hoi An

Dag 5 Saigon - Phan Rang
Dag 6 Phan Rang
Dag 7 Phan Rang - Qui Nhon
Dag 8 Qui Nhon - Tam Quan - My Lai - Hoi An
Dag 9 Hoi An, fietstocht
Dag 10 Hoi An - Marble Mountains - Hué

Na Trang strand VietnamWe reizen door naar het prachtig gelegen Phan Rang waar je op het strand onder de wuivende palmbomen heerlijk tot rust komt. Onderweg maken we eerst een stop bij de zandduinen van Mui Ne, beroemd vanwege de prachtige witte en rode duinen. Bij de witte zandduinen waan je je in een woestijn zoals de Sahara, voor de avonturiers bestaat er hier de mogelijkheid om een quad te huren om over de zandheuvels te rijden. De nabijgelegen rode zandduinen lenen zich voor prachtige foto’s, of een leuke sleetocht van één van de heuvels.

Aan het einde van de dag bereiken we Phan Rang. Deze, nog onbekende, badplaats is ideaal voor strandliefhebbers: je vindt er een kilometerslang strand, turkooizen zee, schaduw van palmbomen en restaurantjes waar je een ruime keuze uit de zeefauna op je bord kunt krijgen.

Po Klong GaraiNaast lekker genieten van de zon op het strand, zijn er nog genoeg andere activiteiten te ondernemen. Bezoek bijvoorbeeld een van de oudste pottenbakkerdorpen van Vietnam, Bau Truc. Hier zie je hoe de etnische Cham-minderheid nog op traditionele wijze potten vervaardigd. Of maak een mooie bootexcursie in de Vinh Hy-baai.

De volgende dag reizen we noordelijk richting Qui Nhon. Onderweg bezoeken we de Po Klong Garai torens. Deze op de top van een heuvel gelegen hindoeïstische tempels zijn in de 13e eeuw gebouwd. Vanaf de heuvel heb je een prachtig uitzicht over de omgeving en de rode bakstenen van de tempel. Aangekomen in Qui Nhon kun je een heerlijke wandeling over de boulevard aan het strand maken.

Uitgerust en wel reizen we door naar Hoi An. Tijdens de rit stoppen we in het in de oorlog getroffen plaatsje My Lai. De taferelen die daar hebben plaats gevonden doen je huiveren.

Lampionnen Hoi An VietnamIn het schilderachtige Hoi An kun je urenlang door de sprookjesachtige straten slenteren en de Chinese tempels en huizen bezoeken. Hoi An is gelegen aan de Thun Bon-rivier. ’s Avonds worden de straten romantisch verlicht door talloze gekleurde lampionnen en doe je je tegoed aan de heerlijkste Vietnamese gerechten in een van de vele gezellige restaurants. Ook kun je hier naar hartenlust shoppen: jurken, smokings, schoenen, en nog veel meer. Hoi An staat bekend als stad van de kleermakers en je kunt hier alles op maat laten maken in de mooiste stoffen die je maar wil. Om de rust op het platteland te ervaren maken we een prachtige fietstocht, dwars door de rijstvelden heen.

Via de Marble Mountains, waar je de bekende rotstempels kunt bezoeken, rijden we naar de stad Hué. In Hué is een bezoek aan de verboden Purperen stad die verscholen ligt achter de dikke stadsmuren een leuke optionele excursie.

In Hué maken we een boottocht over de parfumrivier waarbij we aanleggen bij de Thien Mu-pagode, een van de belangrijkste boedhistische kloosters van Vietnam. Hier kun je ook de blauwe Austin bewonderen van de monnik Thich Quang Duc waarin hij mee naar Saigon is gereden om zichzelf daar uit protest in brand te steken tegen de toenmalige anti-boeddhistisch gezinde president.

Mysterieuze kalksteenrotsformaties en bruisend Hanoi

Dag 11 Hué - nachttrein naar Hanoi
Dag 12 Hanoi - Halong Bay
Dag 13 Halong Bay - Hanoi
Dag 14 Hanoi
Dag 15 Hanoi - aankomst Amsterdam

Halong Bay VietnamMet de trein gaan we vanuit Hué naar Hanoi, in het noorden van Vietnam, waarvandaan we de volgende dag meteen verder gaan naar Halong Bay. We gaan aan boord van een houten schip waar we ook de nacht door zullen brengen. Al varend langs de mysterieuze kalksteenrotsformaties geniet je van een tongstrelende maaltijd met vers gevangen vis die door de bemanning is bereid. Op het zonnedek is het heerlijk toeven met een ijskoud biertje  Liefhebbers kunnen zich ‘s avonds wagen aan de Aziatische volkssport nummer 1: karaoke zingen.

De uitgestrekte Halong Bay ligt in de Golf van Tonkin, 164 km oostelijk van Hanoi. Dit spectaculaire waterlandschap vol kalkstenen pilaren en eilandjes bestrijkt 434 vierkante kilometer. De meeste van de 1600 eilanden zijn grillig en steil en daardoor nauwelijks door de mens aangetast. Het gebied is niet alleen een lust voor het oog, het is ook van groot biologisch en geologisch belang.

Halong Bay is eigenlijk een verdronken karstlandschap waar de zee een doorslaggevende rol speelt. In een dergelijk landschap op het droge zijn vooral de top en zijkanten van de kalkstenen rotsen aan erosie onderhevig. Hier werkt het herhaaldelijk overstromende en weer terugtrekkende zeewater vooral ook in op de basis van de rotsen. Daardoor blijven ze steil met zo goed als verticale wanden.

Dame markt VietnamNa een nachtje al dobberend op het water te hebben doorgebracht, begeven we ons naar het eindpunt van deze reis: Hanoi. Hier kun je aan de rand van het centraal gelegen meer flaneren tussen jonge Vietnamese geliefden of een bezoek brengen aan het waterpoppentheater, erg de moeite waard! In de oude wijk kun je heerlijk verdwalen in de wirwar van straatjes. Gezeten op het plastic kaboutermeubilair aan de kant van de weg zie je het leven van alledag aan je voorbij trekken: Vietnamese dames in een moderne pyjama-outfit bemannen de gaarkeukens op straat, vrouwen met een bamboe puntmuts proberen hun manden vol fruit aan de man te brengen en zwaar beladen brommertjes en fietsen rijden af en aan.

Wie de drukte van de oude wijk wil ontvluchten, moet ook zeker de Franse wijk verkennen met haar vele ambassades, de tempel van de Literatuur en de beruchte gevangenis, bijgenaamd Hanoi Hilton. Het woman's museum en het museum of ethnology worden door velen als de interessantste van Hanoi gezien. Ook kun je hier het lichaam van de vader des vaderlands, Ho Chi Minh, in zijn mausoleum bekijken en zien waar hij geleefd heeft. Na deze laatste eerbetuiging zit het er helaas alweer op en vlieg je terugkijkend op een afwisselende rondreis weer terug naar Amsterdam.


Op weg met Djoser

Bij onze reizen is geen sprake van een strak gepland reisschema. Het principe 'vrijheid-blijheid' houdt in, dat enkele excursies die bij de reis zijn inbegrepen vastliggen, maar dat de resterende tijd vrij is in te vullen. Uiteraard ben je nooit verplicht om aan een excursie deel te nemen. Bij alle excursies zijn entreegelden dan ook exclusief zodat je zelf kan bepalen of je mee naar binnen wilt. Wie er liever zelf op uitgaat heeft daartoe alle vrijheid. Op die manier leer je Vietnam immers het beste kennen. De maximale groepsgrootte voor deze reizen is 20 personen.

Vertrekdata 2024

Bijkomende kosten € 26,25 p.p. (o.b.v. 2 personen)

Start - einde Beschikbaarheid Prijs
Start - einde
24 jul - 07 aug
i

Vluchten worden uitgevoerd door Singapore Airlines

Beschikbaarheid
vol

Deelnemers

Er is op dit moment geen groepsinformatie beschikbaar voor deze vertrekdatum.

Prijs

€ 2.595,-

Start - einde
31 jul - 14 aug
Beschikbaarheid
vol

Deelnemers

Er is op dit moment geen groepsinformatie beschikbaar voor deze vertrekdatum.

Prijs

€ 2.595,-

Start - einde
04 sep - 18 sep
V
Vertrek informatie i

Djoser heeft alle reizen van tevoren ingepland met het doel en verwachting deze ook uit te kunnen voeren.

i

Vluchten worden uitgevoerd door Singapore Airlines

Beschikbaarheid
voldoende

Deelnemers

Er is op dit moment geen groepsinformatie beschikbaar voor deze vertrekdatum.

Prijs

€ 2.195,-

Start - einde
09 okt - 23 okt
V
Vertrek informatie i

Djoser heeft alle reizen van tevoren ingepland met het doel en verwachting deze ook uit te kunnen voeren.

i

Lokale Engelssprekende reisbegeleider.

Beschikbaarheid
voldoende

Deelnemers

Er is op dit moment geen groepsinformatie beschikbaar voor deze vertrekdatum.

Prijs

€ 2.095,-

Start - einde
30 okt - 13 nov
V
Vertrek informatie i

Djoser heeft alle reizen van tevoren ingepland met het doel en verwachting deze ook uit te kunnen voeren.

i

Vluchten worden uitgevoerd door Singapore Airlines

Beschikbaarheid
voldoende
Prijs

€ 2.295,-

Start - einde
13 nov - 27 nov
V
Vertrek informatie i

Djoser heeft alle reizen van tevoren ingepland met het doel en verwachting deze ook uit te kunnen voeren.

Beschikbaarheid
voldoende

Deelnemers

Er is op dit moment geen groepsinformatie beschikbaar voor deze vertrekdatum.

Prijs

€ 2.295,-

Start - einde
11 dec - 25 dec
V
Vertrek informatie i

Djoser heeft alle reizen van tevoren ingepland met het doel en verwachting deze ook uit te kunnen voeren.

Beschikbaarheid
voldoende

Deelnemers

Er is op dit moment geen groepsinformatie beschikbaar voor deze vertrekdatum.

Prijs

€ 2.295,-

Start - einde
18 dec - 01 jan
V
Vertrek informatie i

Djoser heeft alle reizen van tevoren ingepland met het doel en verwachting deze ook uit te kunnen voeren.

Beschikbaarheid
nog 2 deelnemers nodig

Deelnemers

Er is op dit moment geen groepsinformatie beschikbaar voor deze vertrekdatum.

Prijs

€ 2.595,-

Vertrekdata 2025

Bijkomende kosten € 26,25 p.p. (o.b.v. 2 personen)

Start - einde Beschikbaarheid Prijs
Start - einde
15 jan - 29 jan
V
Vertrek informatie i

Djoser heeft alle reizen van tevoren ingepland met het doel en verwachting deze ook uit te kunnen voeren.

Beschikbaarheid
voldoende

Deelnemers

Er is op dit moment geen groepsinformatie beschikbaar voor deze vertrekdatum.

Prijs

€ 2.295,-

Start - einde
23 jan - 06 feb
V
Vertrek informatie i

Djoser heeft alle reizen van tevoren ingepland met het doel en verwachting deze ook uit te kunnen voeren.

Beschikbaarheid
voldoende
Prijs

€ 2.395,-

Start - einde
05 feb - 19 feb
V
Vertrek informatie i

Djoser heeft alle reizen van tevoren ingepland met het doel en verwachting deze ook uit te kunnen voeren.

Beschikbaarheid
voldoende
Prijs

€ 2.295,-

Start - einde
19 feb - 05 mrt
V
Vertrek informatie i

Djoser heeft alle reizen van tevoren ingepland met het doel en verwachting deze ook uit te kunnen voeren.

Beschikbaarheid
voldoende

Deelnemers

Er is op dit moment geen groepsinformatie beschikbaar voor deze vertrekdatum.

Prijs

€ 2.395,-

Start - einde
05 mrt - 19 mrt
V
Vertrek informatie i

Djoser heeft alle reizen van tevoren ingepland met het doel en verwachting deze ook uit te kunnen voeren.

Beschikbaarheid
voldoende
Prijs

€ 2.395,-

Start - einde
12 mrt - 26 mrt
V
Vertrek informatie i

Djoser heeft alle reizen van tevoren ingepland met het doel en verwachting deze ook uit te kunnen voeren.

Beschikbaarheid
voldoende
Prijs

€ 2.395,-

Start - einde
16 apr - 30 apr
V
Vertrek informatie i

Djoser heeft alle reizen van tevoren ingepland met het doel en verwachting deze ook uit te kunnen voeren.

Beschikbaarheid
voldoende

Deelnemers

Er is op dit moment geen groepsinformatie beschikbaar voor deze vertrekdatum.

Prijs

€ 2.295,-

Inclusief

 • Vliegreis
 • Alle vluchttoeslagen
 • Nederlandse reisbegeleiding
 • Lokale gids
 • Vervoer per airconditioned bus
 • Nachttrein Hué - Hanoi
 • Hotelovernachtingen
 • Ontbijt bij hotels
 • Unieke overnachting op boot in Halong Bay (incl. entreegeld)
 • Maaltijden tijdens verblijf op de boot
 • Overnachtingen in een resort aan het tropische strand van Phan Rang
 • Boottocht over de parfumrivier bij Hué
 • Fietstocht Hoi An
 • Bezoek aan de Marble Mountains
 • Excursie naar tunnelstelsel Cu Chi
 • Excursie naar My Tho (Mekongdelta)
 • Verken de zandduinen bij Mui Ne
 • Ontdek Po Klong Garai torens bij Phan Rang
 • Bezoek aan museum bij My Lai
 • Bezoek aan de Marble Mountains

Exclusief

Overige maaltijden, visum, entreegelden, facultatieve excursies, fooien, persoonlijke uitgaven, verzekeringen, etc.
Reserveringskosten € 25,-, bij 2 of meer personen € 40,-. Bijdrage SGR € 5,- per persoon en calamiteitenfonds € 2,50 per boeking.

Eenpersoonskamer

Alleenreizenden worden, in goed overleg, ingedeeld met andere alleenreizenden van hetzelfde geslacht. Wil je niet ingedeeld worden met een ander groepslid, dan kun je een eenpersoonskamer boeken tegen de daarvoor geldende toeslag vanaf € 295,-.

Let op: Tijdens de nachttrein van Ninh Binh naar Hué zul je een cabin moeten delen.

Vluchttoeslagen (inbegrepen)

Luchtvaartmaatschappijen berekenen naast luchthavenbelastingen, ook brandstof- en veiligheidstoeslagen. Bij Djoser zijn al deze toeslagen in de reissom inbegrepen.

Hotelverlenging

Verlenging met accommodatie is in Saigon en Hanoi bij te boeken.

De prijs van het centraal gelegen hotel in Saigon is vanaf € 25,- per persoon per nacht op basis van logies en ontbijt in een tweepersoonskamer. De prijs voor een eenpersoonskamer is vanaf € 50,- per nacht.

In Hanoi verblijf je na afloop in een centraal gelegen middenklasse hotel. De prijs is vanaf € 24,50 op basis van logies en ontbijt in een tweepersoonskamer per persoon per nacht. De prijs voor een eenpersoonskamer is vanaf € 49,- per nacht.

De genoemde prijzen zijn zonder wijzigingskosten van de vlucht en de transfer van/naar de luchthaven.


Landarrangement

Je kunt deze reis boeken zonder internationale vluchten, je boekt dan zelf je vliegtickets. De prijzen voor dit landarrangement zijn vanaf €1.245,-.

Houd bij de boeking van een landarrangement er rekening mee dat voor al onze reizen een minimum aantal deelnemers geldt. Djoser is niet aansprakelijk indien er wijzigingen ontstaan in het vluchtschema van de groepsreis. Kom je op een andere tijd aan dan de groep en/of vertrek je op een andere tijd dan de groep, dan dien je zelf je transfers van- en naar het hotel en/of de luchthaven te regelen.

Groepssamenstelling en groepsgrootte

Onze groepen bestaan uit zowel samenreizende als alleengaande reizigers. Reis je alleen, dan vind je zeker snel aansluiting in onze kleine groepen.

Wil je meer specifieke informatie over de samenstelling van de groep en vertrekdatum van jouw keuze dan kunnen we je telefonisch (071 - 5126400, België: 09 223 00 69) meer informatie geven over bijvoorbeeld leeftijden en het aantal mannen, vrouwen of alleengaande reizigers.

Gemiddeld bestaan de groepen uit 16 deelnemers, het maximum is 20.

De gemiddelde groepsgrootte om de reis door te laten gaan is 10.

Nog bedenktijd nodig? Dan kun je tot een paar maanden voor vertrek een optie op een reis nemen. Zo’n voorlopige reservering is gratis en is 5 dagen geldig. De optie wordt automatisch omgezet in een definitieve of aanvraagboeking, tenzij je deze tijdig zelf bevestigt of annuleert. Het is helaas niet mogelijk om een optie te nemen op een reis waar nog maar een aantal plaatsen beschikbaar zijn.

V

Vertrek informatie

Djoser heeft alle reizen van tevoren ingepland met het doel en verwachting deze ook uit te kunnen voeren. Dit op basis van eerdere ervaringen en boekingen in dit reisseizoen.

Om een groepsreis te garanderen en uit te kunnen voeren is een minimum aantal deelnemers nodig. Dit aantal staat bij betreffende reis vermeld onder het kopje 'Groepssamenstelling en groepsgrootte'. In het uitzonderlijke geval dat het minimum aantal deelnemers niet wordt bereikt en de reis niet door kan gaan, hoor je dit ruim van te voren, doch uiterlijk 21 dagen voor vertrek. Djoser zal altijd haar uiterste best doen om een gewenste alternatieve reis en/of vertrekdatum aan te bieden. Volledige restitutie van de reissom, inclusief eventuele via Djoser afgesloten verzekeringen die op de factuur staan (met uitzondering van eventuele kosten van zelf geregelde visa, vaccinaties en andere persoonlijke uitgaven) is natuurlijk ook mogelijk. In het geval dat een reis niet kan doorgaan als gevolg van een overmachtsituatie kunnen er andere voorwaarden gelden waarbij geen volledige restitutie mogelijk is.

Reviews Vietnam, 15 dagen

Gemiddelde beoordeling: 8,7

 • Ondanks de valse start (2 dagen minder door vlucht problemen in Dubai) toch een leuke, pittige, interessante vakantie beleeft. Veel problemen goed opgelost door de gids (Mark) en binnen de mogelijkheden van de organisatie. Goede mondeling afspraken ifv compensaties enz. Goede reisorganisatie.

  8,0

 • Fantastische reis waarbij zoveel verschillende aspecten belicht worden. Het super mooie Hoi An, idyllische stranden, jeeptocht in de zandduinen, de geschiedenis... De groep en de superbe begeleiding van Thai Do en Marijn maakten deze reis voor mij een onvergetelijke trip. Het smaakt alvast naar meer!

  9,0

 • De begeleiding die we hadden was top! We hadden een leuke groep. Veel moois en interessante dingen gezien en ervaren. De nachtvluchten en reisdagen tezamen hebben in totaal 5,50 vakantiedagen gekost, dat vond ik veel op een reis van 15 dagen. En de nachttrein is wat mij betreft geen aanrader.

  8,0

 • De reis is geweldig verlopen mede dankzij de begeleiding van Victoria en de lokale gids Mai. Bedankt!

  10,0

Praktische informatie

Accommodatie

Er zijn kamers gereserveerd in centraal gelegen en comfortabele hotels, van waaruit je makkelijk te voet, per cyclo of per fiets de stad kunt ingaan. De kamers zijn voorzien van eigen badkamer. Volgens goed Vietnamees gebruik tref je vaak een thermosfles met heet water en een doosje thee op je kamer aan. In de meeste hotels kun je desgewenst je was afgeven.

In het unieke natuurgebied van Halong Bay slapen we een nacht op een boot, de kamers zijn voorzien van eigen badkamer. Geniet vanaf het dek van de ongekende natuurpracht van dit schilderachtige watergebied.

Bekijk hotelreviews op Tripadvisor

Saigon Rang Dong Hotel
Saigon A25 Hotel
Phan Rang TTC Resort Premium
Qui Nhon Hai Au Seagull
Hoi An Lotus Hoi An Boutique Hotel & Spa
Hoi An Memority Hotel & Spa
Hue Park View Hotel
Hanoi Thang Long Espana

Deze selectie geeft een goed beeld van de hotels waar we op deze reis kunnen verblijven. De hotels zijn altijd onder voorbehoud van wijzigingen.

Eenpersoonskamer

Alleenreizenden worden, in goed overleg, ingedeeld met andere alleenreizenden van hetzelfde geslacht. Wil je niet ingedeeld worden met een ander groepslid, dan kun je een eenpersoonskamer boeken tegen de daarvoor geldende toeslag vanaf € 295,-.

Let op: Tijdens de nachttrein van Ninh Binh naar Hué zul je een cabin moeten delen.

 • Rang Dong Hotel Saigon kamer
 • Rang Dong Hotel Saigon

  In Saigon overnachten we in het centrum nabij de leuke Ben Thanh markt

 • Phan Rang TTC resort
 • Phan Rang TTC resort Aerial

  In Phan Rang overnachten we in een resort aan een tropische strand

 • Hai Au Seagull hotel Quinthon Vietnam
 • Hai Au Seagull hotel kamer Quinthon Vietnam
 • Hoi An Lotus zwembad

  Enkele hotels zijn voorzien van een zwembad voor een frisse duik

 • Hoi An Lotus kamer
 • Hoi An Lotus hotel ontbijt

  Bij alle overnachtingen is het ontbijt inbegrepen

 • Vietnam hotel accommodatie overnachting Djoser
 • Parkview Hotel receptie Hue Vietnam
 • Parkview Hotel kamer Hue Vietnam
 • Halong baai boot Vietnam

  In Halong Bay overnachten we op een boot en wordt je wakker met een prachtig uitzicht

 • Boot Halong baai hut
 • Hanoi Thang Long espana
 • Sapa La Casa ontbijt
 • Hanoi Thang Long espana

  Alle hotelkamers zijn voorzien van een eigen douche en toilet

Vliegreis

Emirates

Het meest voorkomende vluchtschema staat hieronder. Je kan ook het schema per vertrekdatum bekijken. Vliegtijden en -maatschappijen zijn onder voorbehoud van wijzigingen.

 • Vlucht met

  Emirates

  Traject

  Amsterdam - Dubai

  Vertrek

  22:00 - 07:45*

 • Vlucht met

  Emirates

  Traject

  Dubai - Ho Chi Min City

  Vertrek

  09:35 - 19:35

 • Vlucht met

  Emirates

  Traject

  Hanoi - Dubai

  Vertrek

  00:25 - 05:05

 • Vlucht met

  Emirates

  Traject

  Dubai - Amsterdam

  Vertrek

  08:10 - 12:40

* aankomst volgende dag


Het tijdverschil is vijf uur in de zomer en zes uur in de winter.

Emirates is de nationale luchtvaartmaatschappij van de Verenigde Arabische Emiraten. De luchtvaartmaatschappij beschikt over een zeer moderne vloot van ruim 200 toestellen en is de grootste gebruiker van ‘s werelds grootste passagierstoestel: de Airbus A380. De toestellen van Emirates zijn in alle klassen standaard voorzien van zeer comfortabele stoelen, zodat je ook in economy class genoeg beenruimte hebt. Alles stoelen zijn ook voorzien van een gerenommeerd entertainmentsysteem (Emirates won meerdere jaren op rij prijzen voor beste inflight entertainment). WiFi hoef je niet te missen aan boord, dat kan je namelijk aanschaffen. De catering aan boord is uitstekend met voldoende keuze uit maaltijden en drankjes. Kortom, bij Emirates is een comfortabele reis verzekerd.

Landarrangement

Je kunt deze reis boeken zonder internationale vluchten, je boekt dan zelf je vliegtickets. De prijzen voor dit landarrangement zijn vanaf €1.245,-.

Houd bij de boeking van een landarrangement er rekening mee dat voor al onze reizen een minimum aantal deelnemers geldt. Djoser is niet aansprakelijk indien er wijzigingen ontstaan in het vluchtschema van de groepsreis. Kom je op een andere tijd aan dan de groep en/of vertrek je op een andere tijd dan de groep, dan dien je zelf je transfers van- en naar het hotel en/of de luchthaven te regelen.

Hotelovernachting Schiphol

Djoser biedt Belgische reizigers aan om voor een aantrekkelijk tarief in het Ibis Hotel vlak bij de luchthaven Schiphol te overnachten. Vooral bij vluchten die vroeg vertrekken of ’s avonds laat aankomen is dit handig. Je vertrekt uitgerust of geniet nog na van een extra nachtje vakantie. Bovendien parkeer je je wagen gratis. Lees hier meer.

Vervoer

Tijdens de reis wordt er gereisd met een bus, trein en boot. De meeste trajecten in Vietnam reizen we met een eigen, comfortabele bus die is voorzien van airconditioning. De reistijden variëren van enkele uren tot een hele dag.

De eigen bus geeft de mogelijkheid om onderweg regelmatig te stoppen: voor een wandeling, de bezichtiging van een monument of het bezoeken van een marktje. In de plaatsen waar we overnachten wordt de bus niet gebruikt.

Het traject Hué naar Hanoi wordt per nachttrein afgelegd, waar slaapplaatsen in vierpersoonscoupés zijn gereserveerd.

Vietnam bekijken we ook vanaf het water: in Halong Bay maken we namelijk een boottocht met overnachting. De waterrijke Mekongdelta en de kuststrook bij Nha Trang lenen zich bovendien ook uitstekend voor (facultatieve) boottrips met een groep of op eigen gelegenheid.

 • Vietnam Cathay Pacific luchtvaartmaatschappij Djoser
 • Bus Vietnam

  De comfortabele bus is voorzien van airconditioning

 • Bus binnekant Vietnam
 • Vietnam with temple
 • Trein Hanoi Hue landschap Vietnam
 • Vietnam Accommodatie overnachting Djoser

  We overnachten in de trein in een vierpersoons coupe

 • Trein Hanoi Hue Vietnam
 • Halong Bay boot Vietnam

  We varen in Halong Bay met onze eigen boot

Bij de reis inbegrepen

 • Vliegreis
 • Alle vluchttoeslagen
 • Nederlandse reisbegeleiding
 • Lokale gids
 • Vervoer per airconditioned bus
 • Nachttrein Hué - Hanoi
 • Hotelovernachtingen
 • Ontbijt bij hotels
 • Unieke overnachting op boot in Halong Bay (incl. entreegeld)
 • Maaltijden tijdens verblijf op de boot
 • Overnachtingen in een resort aan het tropische strand van Phan Rang
 • Boottocht over de parfumrivier bij Hué
 • Fietstocht Hoi An
 • Bezoek aan de Marble Mountains
 • Excursie naar tunnelstelsel Cu Chi
 • Excursie naar My Tho (Mekongdelta)
 • Verken de zandduinen bij Mui Ne
 • Ontdek Po Klong Garai torens bij Phan Rang
 • Bezoek aan museum bij My Lai
 • Bezoek aan de Marble Mountains

Excursies

Dame rijstveld VietnamBij Djoser bepaal je zelf welke bezienswaardigheden je de moeite waard vindt om te bezoeken. De een bekijkt graag de onderwaterwereld van Nha Trang door een snorkelbril, terwijl de ander liever geniet van een dagje ontspannen in een modderbad. In de meeste gevallen kun je zelf of met groepsgenoten, al dan niet met hulp van onze reisbegeleiding, er te voet of met lokaal vervoer erop uit trekken. Toegangsgelden zijn dan ook niet bij de reissom inbegrepen, zodat je alle vrijheid hebt om je eigen plan te trekken.

Sommige bezienswaardigheden mag je niet missen, zijn slecht bereikbaar of liggen 'en route' naar onze volgende overnachtingsplaats. Dergelijke excursies zijn bij Djoser in het programma opgenomen. Bij deze excursies zijn de entreegelden exclusief.

Tijdens deze reis door Vietnam zijn de volgende excursies in het reisprogramma inbegrepen:

 • Een bezoek aan de Cu Chi tunnels. Hier kom je alles te weten over het ondergrondse tunnelnetwerk die de Vietnamezen creëerden in de strijd tegen de Amerikanen tijdens de Vietnamoorlog. Je kunt hier zien hoe deze strijders ondergronds leefden en ’s nachts ten aanval naar buiten kwamen. Kruip zelf door de tunnels en ervaar het leven van een Vietnamese strijder.
 • Op de fiets ontdekken we Hoi An. Tussen de rijstvelden ontmoeten we de lokale bevolking en zie we waterbuffels aan het werk.
 • Een bezoek aan de Po Klong Garai tempel. Waan je even in het Champa rijk in deze prachtige Hindoeïstische tempel.
 • De Mekongdelta verkennen we per boot bij My Tho.
 • We bezoeken My Lai, hier leren we meer over het bloedbad dat hier werd aangericht tijdens de Vietnam oorlog.
 • De Marble Mountains bezoeken we onderweg naar Hué. Hier kun je een wandeling maken over de rotsen die bestaan uit marmer en zandsteen. Laat je verrassen door de mooie omgeving waar je ook een aantal grotten en tempels kunt bewonderen.
 • Een boottocht over de Parfumrivier in Hué, die zijn naam te danken heeft aan geuren die hij mee voerde van de wouden verderop. Onderweg leggen we aan bij de Thien Mu Pagode
 • De overnachting op de boot in het mystieke Halong Bay (incl. entreegeld).


In Vietnam zijn nog vele andere excursies of bezienswaardigheden die zeker de moeite waard zijn. Hieronder enkele voorbeelden:

 • Een cyclo-tocht door Saigon of Hanoi. Laat je fietsen op een echte Vietnamese cyclo, bekijk verschillende hoogtepunten en laat de sfeer van de stad op je inwerken.
 • Laat je een nieuwe outfit aanmeten in Hoi An. Een jas, een broek, jurk of bril, alles is hier mogelijk.
 • Leer zelf hoe je de heerlijke Vietnamese gerechten klaar kunt maken, en volg een kook cursus in Hoi An.
 • Bezoek in Hué de oude keizerlijke stad en geniet van de authentieke sfeer van deze voormalige hoofdstad.

Reisdocumenten

 • E-ticket. Meer informatie over de vlucht ontvang je ongeveer 2 weken voor vertrek.
 • Internationale reispas die bij vertrek uit Vietnam nog minstens zes maanden geldig is.
 • Visum voor Vietnam, kosten € 25,- via een online e-visumaanvraag.


 

Geldzaken

In Vietnam betaal je met de Vietnamese Dong. Kijk voor de actuele koersen op oanda.com.

Geld afhalen: In alle plaatsen zijn geldautomaten. 
Contant: euro’s of dollars
Creditcards: overal mogelijk om geld mee af te halen, soms ook bruikbaar rechtstreeks bij restaurants en winkels.

Als richtlijn voor uitgaven die niet bij de reissom zijn inbegrepen, zoals maaltijden, entreegelden, facultatieve excursies en persoonlijke uitgaven geldt minimaal € 200,- per persoon per week.

Het is in Vietnam gebruikelijk om fooien te geven voor verleende diensten. Om te voorkomen dat je steeds fooien uit moet delen, wordt aan het begin van de reis een fooienpot ingesteld, waaruit de (gezamenlijke) tips aan de chauffeurs, gidsen, hotelpersoneel e.d. worden betaald. De richtlijn voor de fooienpot voor deze reis bedraagt € 30,-.

 

Maaltijden

Dame markt eten stokbrood VietnamHet ontbijt is bij de reissom inbegrepen, met uitzondering van de trein. Meestal is er een buffet met vers stokbrood, boter, jam, ei of smeerkaas, maar ook kun je kiezen voor een echt Vietnamees ontbijt van rijst en noedels. Verder kun je zelf bepalen wat, waar en met wie je gaat eten.

Tijdens het verblijf op de boot in Halong Bay wordt er een heerlijke uitgebreide lunch en diner geserveerd met veel verse vis. De kosten hiervoor zijn bij de reissom inbegrepen.

Er zijn bijna 500 traditionele gerechten te vinden in de Vietnamese keuken. Geliefd zijn de kleine loempia's met verschillende vullingen. Als hoofdmaaltijd kun je kiezen uit rijst met groente en vlees of vis. De 'pho', de populaire soep met noedels, groenten en vaak vlees of vis, wordt eigenlijk de gehele dag, maar vooral 's ochtends vroeg gegeten. Daarnaast zijn er ook Chinese restaurantjes en hier en daar tref je Europese gerechten op de kaart aan. De prijs van een maaltijd ligt, afhankelijk van wat en waar je eet, tussen twee en vijf euro. Vietnamese restaurantjes zien er over het algemeen weliswaar uiterst eenvoudig en wat rommelig uit, maar het eten is er heerlijk en doorgaans betrouwbaar. Ten slotte: men is gewend om met stokjes te eten, bestek krijg je niet overal vanzelfsprekend. Thee wordt algemeen gedronken, koffie is ook overal verkrijgbaar, evenals bronwater en frisdranken.

Gezondheid

Voor deze reis wordt aangeraden:

Vaccinaties tegen DTP, tyfus en hepatitis A

Het is verstandig enigszins te letten op wat je eet. Tevens raden we je aan een kleine medische kit mee te nemen met o.a. paracetamol en middelen tegen darmstoornissen.

Voor vaccinaties werkt Djoser samen met Thuisvaccinatie.nl. Het is de grootste landelijke organisatie voor reisvaccinaties aan huis. De deskundige artsen komen bij je langs wanneer het jou uitkomt. Ook ‘s avonds en in het weekend of op het werk. En sturen (indien mogelijk) de rekening rechtstreeks naar de zorgverzekeraar. De tarieven zijn vergelijkbaar met andere vaccinatie instellingen. Je kunt gemakkelijk online een afspraak maken. Voor een advies per land kun je ook de website raadplegen van het Landelijk Coördinatiecentrum Reizigersadvisering lcr.nl of itg.be.

Logo ThuisVaccinatie.nl

Hotelverlenging

Verlenging met accommodatie is in Saigon en Hanoi bij te boeken.

De prijs van het centraal gelegen hotel in Saigon is vanaf € 25,- per persoon per nacht op basis van logies en ontbijt in een tweepersoonskamer. De prijs voor een eenpersoonskamer is vanaf € 50,- per nacht.

In Hanoi verblijf je na afloop in een centraal gelegen middenklasse hotel. De prijs is vanaf € 24,50 op basis van logies en ontbijt in een tweepersoonskamer per persoon per nacht. De prijs voor een eenpersoonskamer is vanaf € 49,- per nacht.

De genoemde prijzen zijn zonder wijzigingskosten van de vlucht en de transfer van/naar de luchthaven.


Klimaat en geografie

De enorme uitgestrektheid van Vietnam en de hoogteverschillen hebben tot gevolg dat er verschillende klimaatzones te onderscheiden zijn. Er is dan ook niet echt sprake van goede of slechte seizoenen om dit land te bezoeken. Is een regio in een bepaalde tijd wat koeler en vochtiger, dan is een andere regio in dezelfde tijd juist heerlijk zonnig en droog of omgekeerd. In het noorden heerst een subtropisch klimaat met warme zomers en milde winters. De temperatuur in Hanoi bijvoorbeeld ligt tussen 17° en 29°C. Het zuiden en midden van Vietnam kennen een warm tropisch klimaat met temperaturen tussen 20° en 35°C.

Er zijn twee verschillende vochtige perioden te onderscheiden. Tussen oktober en april is er een relatief vochtige tijd in het noordelijk deel van Vietnam, ongeveer tot het centraal gelegen Da Nang. Van mei tot oktober is het in het zuiden warm, vochtig weer. In de regenperiode valt er regelmatig een forse bui, meestal aan het eind van de middag en 's nachts. De hoeveelheid regen verschilt evenwel sterk per plaats en regio.
 

Reisbegeleiding en gidsen

Sommige reizen worden begeleid door een Nederlandssprekende reisbegeleider en sommige door een lokale gids. Bij vertrekdata/prijs kun je zien op welke data er lokale Engelssprekende reisbegeleiding mee gaat.

Op de meeste vertrekdata begeleidt een enthousiaste Nederlandse reisbegeleider de reis. Onze reisbegeleiders zijn zeer ervaren en bevlogen reizigers en vertellen onderweg leuke weetjes over de bestemming. Zij zorgen dat de reis soepel verloopt en zijn het aanspreekpunt voor vragen en wensen. De eigen passie, in combinatie met een uitgebreide training en inwerkprocedure, vormt de basis voor hun deskundigheid en professionaliteit.

Een lokale gids, vertelt uitgebreid over het land; van de lokale gebruiken, religieuze invloeden tot culturele achtergronden.

Veelgestelde vragen

Hoe reizen we door Vietnam?

We maken voornamelijk gebruik van een eigen, comfortabele bus met airconditioning. Zo kunnen we stoppen waar we willen, bijvoorbeeld om een dorpje te bezoeken of voor een mooi uitzicht onderweg. Van Hué naar Hanoi reizen we per trein.

Kun je een driepersoonskamer boeken?

Tijdens deze reis zijn er geen driepersoonskamers beschikbaar. Er wordt overnacht in een- en tweepersoonskamers. Met uitzondering van de treinreis, hiervoor geldt een coupé voor 4 personen.

Boek je met drie (of vijf) personen, dan deelt één van de reizigers een kamer met een medereiziger van het zelfde geslacht. Wil je geen kamer op indeling, dan kun je voor de derde reiziger, tegen een meerprijs, een eenpersoonskamer boeken.

Waar overnachten we?

Je overnacht in centraal gelegen goede middenklasse hotels, vrijwel altijd met airconditioning. Alle kamers hebben douche en toilet.
Het ontbijt is overal bij de reissom inbegrepen.

Kan ik pinnen in Vietnam?

Je vindt pinautomaten in alle grotere plaatsen: Saigon, Nha Trang, Hoi An, Hué en Hanoi. Dollars en Euro's kun je wisselen bij de bank. Verder is het handig een klein bedrag aan contante euro’s of Amerikaanse dollars bij je te hebben voor noodgevallen.

Gaat er een Nederlandse reisbegeleider mee of een lokale gids?

Tijdens deze reis gaat er een Nederlandse reisbegeleid(st)er mee. Ter plaatse is een lokale Engelssprekende gids aanwezig die je begeleidt waar dat nodig is. Bij sommige vertrekdata hebben wij alleen een lokale gids, dit staat vermeld bij de desbetreffende vertrekdata.

De reisbegeleider zorgt voor een soepel verloop van de reis en staat u tijdens de reis met raad en daad bij. Voor advies en hulp kunt u altijd bij hem of haar terecht. Hij of zij wijst u de leukste restaurantjes, kent de lokale markten, weet welke lokale bus u kunt nemen naar een bezienswaardigheid en kan allerlei excursies boeken. De lokale gids weet daarnaast vaak wat meer te vertellen over de geschiedenis van het land en kan daarom wat meer achtergrondinformatie geven.

Werken jullie samen met duurzame projecten in Vietnam?

In veel landen is er een grote kloof tussen mensen met en zonder een handicap. Ook in Vietnam is dit helaas aan de orde van de dag. De organisatie Nhip Cau probeert deze kloof kleiner te maken. Dit doet ze door mensen met een handicap verschillende trainingen te geven, bijvoorbeeld een spraaktraining. Daarnaast maken de mensen verschillende handwerken van kokosnoten en textiel. Breng een bezoek aan het fabriekje, krijg een rondleiding van een van de werknemers en koop een van de mooie handwerken. De opbrengst komt direct ten goede aan de organisatie.

Heb ik een visum nodig voor deze reis naar Vietnam?

Voor Vietnam is inderdaad een visum nodig, dat voor vertrek geregeld moet worden. Daarnaast dient je paspoort na vertrek uit Vietnam nog minimaal 6 maanden geldig te zijn.

Ruim voor vertrek van de reis ontvang je een e-mail met meer informatie over de visumaanvraag. Vraag het visum niet eerder dan 4 weken voor vertrek aan.

- Voor Vietnam is het op dit moment alleen mogelijk om een e-visum aan te vragen. Dit kan via een online e-visumaanvraag. Kosten zijn ongeveer 25 USD.

Hoe ziet het visumformulier van Vietnam er uit?

Klik hier voor een voorbeeld van het visumformulier van Vietnam.

Hoe groot zijn de groepen?

Onze groepen bestaan gemiddeld uit 15 à 16 personen. De maximale groepsgrootte bedraagt 20 personen.

Moet ik voor Vietnam malariapillen slikken?

Vietnam is grotendeels vrij van malaria. Afhankelijk van de duur van het verblijf, de regio en de periode wordt geadviseerd of je wel of geen malariatabletten moet slikken en welke daarvoor het meest geschikt is.

Kijk voor de meest actuele reisinformatie op www.lcr.nl (Landelijk Coördinatiecentrum Reisadvisering) of raadpleeg de plaatselijke GGD of je huisarts.

Hoe is de elektriciteitsvoorziening in Vietnam?

De netspanning is 220 Volt. Een wereldstekker kan van pas komen: in het zuiden van Vietnam gebruikt men stekkers van het Amerikaanse type, met twee platte poten, in het noorden het Europese model.

Kan ik tijdens de reis naar huis bellen of e-mailen?

Als je je eigen mobiele telefoon meeneemt, is het afhankelijk van je provider en je abonnement of en tegen welke tarief je naar kunt bellen en berichten kunt sturen. Meestal wordt je hierover geïnformeerd via een sms'je op je mobiele telefoon als je in een nieuw land arriveert. Vaak is het voordeliger om ter plaatse een simcard te kopen en daarmee naar huis te bellen, maar dan moet je telefoon wel sim-lock vrij zijn. Ook kom je op steeds meer plaatsen (free) wifi tegen, dat je kunt gebruiken voor je mobiele telefoon. Er is een redelijke dekking in de bewoonde gebieden, maar op afgelegen plekken heb je niet altijd bereik.

Daarnaast kun je vaak in het hotel waar je verblijft bellen met een vast toestel, maar dit is over het algemeen behoorlijk prijzig. Sommige hotels bieden ook (gratis) internet aan, zodat je kunt mailen. In de grotere plaatsen zijn ook internetcafés aanwezig.
 

Stel je vraag

Staat jouw vraag hier niet tussen? Stel deze dan via info@djoser.nl.

Foto's en video

Reisblog Vietnam

Bekijk alle reisblogs over Vietnam