Bekijk de Vietnam, 23 dagen van Djoser

Vietnam 23 dagen

Beleef de mooiste avonturen in dit afwisselende land

Vanaf € 3.095,- Bijkomende kosten € 26,25 p.p. (o.b.v. 2 personen)

Op reis door Vietnam beleef je samen met de kinderen de mooiste avonturen. In wereldstad Saigon wonen we een traditionele poppenshow bij. We verkennen de Mekongdelta per boot. Vervolgens laten we ons verrassen door de mooie zandduinen en het heerlijke strand van Mui Ne. Cultuur snuiven in Hué wordt afgewisseld met leuke activiteiten, zoals fietsen in Hoi An en wandelen in de Marmeren bergen. De reis wordt in stijl afgesloten met een bijzondere overnachting op een boot in Halong Bay en aan het strand op het mooie eiland Tuan Chau.

Daarom Djoser

 • Nederlandse reisbegeleiding
 • Inclusief lokale gids
 • Twee tijdbesparende binnenlandse vluchten
 • Alle ontbijten inbegrepen
 • Bijzondere overnachting op boot in Halong Bay incl. maaltijden en entree
 • Bezoek aan Mekongdelta
 • Sleeën van zandduinen bij Mui Ne
 • Inclusief cylcotocht in Hanoi
 • Waterpoppenshow in Saigon
 • Stadstour in Saigon
 • Bezoek aan het Cu Chi tunnelstelstel
 • Inclusief Fietstocht en kookworkshop in Hoi An
 • Boottocht over Parfumrivier inbegrepen
 • Voordelig overnachten en parkeren bij Schiphol

Route en kaart

Routekaart Vietnam, 23 dagen
 1. Amsterdam - Saigon (Ho Chi Minh-stad)
 2. aankomst Saigon
 3. Saigon, stadstour en waterpoppenshow
 4. Saigon, excursie Cu Chi
 5. Saigon - Mekongdelta - Can Tho
 6. Can Tho - Mui Ne
 7. Mui Ne
 8. Mui Ne - Dalat
 9. Dalat - Nha Trang
 10. Nha Trang - vlucht naar Da Nang - Hoi An
 11. Hoi An, fietstocht in de omgeving
 12. Hoi An, kookworkshop
 13. Hoi An - Marmeren Bergen - Hué
 14. Hué, boottocht over Parfumrivier naar Thien Mu-pagode
 15. Hué - vlucht naar Hanoi
 16. Hanoi, cyclotour met fietstaxi's
 17. Hanoi - Mai Chau, overnachting paalwoning
 18. Mai Chau - Hanoi
 19. Hanoi - Ha Longbaai, overnachting op een boot
 20. Ha Longbaai (Tuan Chau)
 21. Ha Longbaai (Tuan Chau)
 22. Ha Longbaai - Yen Duc - Amsterdam
 23. aankomst Amsterdam

Reisbeschrijving

Wie van water houdt, voelt zich in Vietnam als een vis in het water! In de Mekongdelta bezoek je de drijvende markt, in Mui Ne zijn de mooiste stranden van Vietnam te vinden, we maken een cruise door Halong Bay en misschien mag je wel slapen op het dek. Ook op culinair en cultureel gebied is er veel te beleven in het moderne Saigon, het traditionele Hoi An, het keizerlijke Hué en het authentieke Hanoi.

Energieke miljoenenstad Saigon

Dag 1 Amsterdam - Saigon
Dag 2 aankomst Saigon
Dag 3 Saigon, stadstour en waterpoppenshow
Dag 4 Saigon, excursie Cu Chi

ho chi minh verkeerHo Chi Minh-stad, ofwel Saigon, is een miljoenenstad die, na de tweedeling van het land in 1954, hoofdstad van de Republiek Vietnam werd. Al op weg naar het hotel valt op, dat de veelal met fleurig groene bomen geflankeerde straten zijn gevuld met een eindeloze stroom fietsen, brommers en cyclo's (fietstaxi’s). Overdag maken we een stadstour door deze bruisende stad. We bezoeken we een waterpoppenshow, dit bijzondere poppenspel is een belangrijke traditie in Vietnam en gaat tot duizend jaar terug. Tijdens de show komen de handgesneden houten poppen en kleurrijke draken tot leven.

Cholon is de oude Chinese wijk; het is hier gezellig druk met smalle straatjes, marktjes en pagodes. Vlakbij een tempel is een bloemenmarktje waar de lokale bevolking bloemen koopt om te offeren aan de goden. Ze geven bloemen en rijst en laten wierookstokjes branden, zodat hun wensen met de rook naar boven stijgen en zo gehoord kunnen worden door de goden. Als je zelf ook een wierookstokje wilt branden in de tempel, mag dat. Vergeet alleen niet om je schoenen uit te trekken voordat je de tempel binnentreedt. Je schoenen aanhouden is namelijk niet netjes tegenover de goden.

Tay Ninh Vietnam GroepsreisNa het bezoek aan de tempel lopen we door een straat waar allerlei traditionele medicijnen worden verkocht tegen alle denkbare kwaaltjes. Ook kun je nog een kijkje nemen bij een overdekte markt. Op de fascinerende Ben Thanh markt kun je alles kopen wat de gemiddelde Vietnamees eet, draagt of gebruikt. Het Hotel de Ville, oftewel stadhuis dat je hier ziet is, net zoals vele andere gebouwen, in Frans-koloniale stijl gebouwd. Herinneringen aan de Franse periode kom je ook tegen bij perfect Franssprekende oudere inwoners of de stokbroodjes met La vache qui rit kaasjes.

Op dag 4 maken we een excursie buiten de stad. Allereerst stoppen we bij een als museum ingericht stuk van het tunnelnetwerk van Cu Chi. Dit was in de zestiger jaren een uitgestrekt verzetsbolwerk van de Vietcong in dit district. 

Varen over de Mekongrivier & mooie stranden in Mui Ne

Dag 5 Saigon - Mekongdelta - Can Tho
Dag 6 Can Tho - Mui Ne
Dag 7 Mui Ne

Op dag vijf vertrekken we naar de Mekongdelta, buiten de stad. We bezoeken daar onder andere het Kokosnoten-eiland, een fabriek waar bakstenen worden gemaakt en een weverij. Ook maken we kennis met de traditionele Vietnamese muziek.

mekong delta VietnamDe volgende ochtend kun je een boottocht op de Mekong-rivier maken en de drijvende groothandelsmarkt bezoeken. Uit de verre, waterrijke omtrek komen boeren hier hun groenten, fruit en andere producten verhandelen; een kleurrijk schouwspel. De kraampjes staan hier niet op de grond, maar de bootjes drijven op de rivier met hun koopwaar. De producten zijn voornamelijk voor 'grootverbruik', maar je kunt prima souvenirs of een flesje fris kopen. Drink een kopje koffie op het water, terwijl je het leven op de markt bekijkt. Let wel op dat je afdingt, want dat is een gebruik in heel Azië! Na afloop rijden we door naar Mui Ne.

Op weg naar Mui Ne hoef je je zeker niet te vervelen. Het veranderende landschap trekt als een film aan je voorbij. Boeren drogen op de weg hun rijst waardoor de weg nog smaller wordt. Ook de wind kan een handje helpen door de rijst in de lucht te gooien, zodat de losse vliesjes wegwaaien. Als we in de buurt komen van Mui Ne zie je ook de dragon fruit plantages, ook wel pitahaya genoemd. Deze vruchten zijn zeker het proberen waard!

De kustplaats Mui Ne staat bekend om het mooie goudgele strand en de rode zandduinen. Je kunt hier heerlijk relaxen aan het strand. Maar je hoeft ook geen moment stil te zitten, want er valt heel veel beleven, je kunt er namelijk surfen, stand up paddelen, kanoën of neem een lesje kitesurfen. Verder kun je een bezoek brengen aan het vissersdorp waar je enorm veel karakteristieke ronde vissersbootjes ziet liggen. We brengen natuurlijk ook een bezoek aan de zandduinen, waar we met een soort slee vanaf kunnen glijden. Dauwtrappers kunnen vroeg in de ochtend de duinen bezoeken en zien hoe de zon langzaam kleur geeft aan dit prachtige natuurverschijnsel.

Stad van de eeuwige lente: Dalat

Dag 8 Mui Ne - Dalat
Dag 9 Dalat - Nha Trang

Dalat Vietnam KoffieplantageWe reizen het binnenland in naar de stad van de eeuwige lente, ofwel Dalat. Dit stadje ligt op 1500 meter boven zeeniveau, het is hier daardoor een stuk koeler. Gezien de koele temperatuur hadden tijdens de Franse overheersing van Indo China veel Fransen hier hun vaste vakantieoord gevestigd. Dit is terug te zien aan veel gebouwen en villa’s in de stad. Vietnamezen komen hier graag op huwelijksreis. Dalat staat ook bekend om de bloemen, planten en gewassen die in de omgeving groeien, zo vind je hier zelfs aardbeien. In het centrum van Dalat is een centrale markt waar je heerlijk fruit kunt kopen en lekker kunt avondeten.

Naast een bezoek aan de centrale markt, is in Dalat genoeg te beleven. Zo kun je een bezoek brengen aan het Crazy House, dit is een boomhut-achtig bouwwerk, wat een mengeling is van Alice in Wonderland en de kunst van Salvador Dali. Je kunt ook een waterfiets huren bij het Xuan Huongmeer, of een wandeling maken over de boulevard van het meer.

Daarnaast brengen we een bezoek aan een Cao Dai-tempel. De Cao Dai-sekte is een van de meest intrigerende sektes in Vietnam. Met een een beetje geluk, kunnen we de dagelijkse, strak gedisciplineerde, ceremonie meemaken.

In de  middag reizen we verder naar Nha Trang waar we overnachten in de buurt van de luchthaven omdat we de volgende ochtend vroeg naar Danang vliegen. 

Vietnamees koken en fietsen door Hoi An

Dag 10 Nha Trang - vlucht naar Danang - Hoi An
Dag 11 Hoi An, fietstocht in de omgeving
Dag 12 Hoi An, kookworkshop

Om de grote afstand tussen Nha Trang en Hoi An te overbruggen, stappen we in Nha Trang in het vliegtuig naar Danang. Vanaf de luchthaven is het nog ongeveer drie kwartier rijden naar Hoi An.

hoi an family Veel huizen zijn kleurig beschilderd in Hoi An en auto’s worden in het oude centrum niet toegestaan. Sommige oude Chinese huizen worden nu voor bezoekers opengesteld door de eigenaren, in de hoop dat ze van de donaties het huis kunnen restaureren. Zo krijg je een goede indruk van de enorme welvaart die Chinese handelsfamilies hier hadden. In de hoofdstraat vind je veel winkeltjes waar zijde kleding wordt verkocht of op maat gemaakt. Het stadje leent zich uitstekend voor rondslenteren en genieten van het leven op straat.

We verblijven hier twee volle dagen, zodat je op je gemak alles kunt bekijken. Sta 's ochtends eens heel vroeg op en loop naar de markt langs de rivier waar het dan een drukte van belang is. Groente, fruit en vooral veel verse vis wordt hier verkocht. De mensen zijn uiterst vriendelijk en het is heel leuk om tussen de Vietnamezen over de markt te lopen en foto’s te maken.

We volgen samen een kookles, waarbij je de lokale specialiteiten leert bereiden. Misschien maak je wel een lekkere vis gewikkeld in bananenblad of Vietnamese loempia’s klaar. Zo kun je ook thuis nog lekker genieten van al het heerlijks dat de Vietnamese keuken te bieden heeft en je vrienden trakteren op een traditioneel Vietnamees gerecht.

Fietstocht Vietnam GroepsreisVanuit Hoi An heb je de gelegenheid om naar werelderfgoed plaats My Son te gaan. Op nog geen 1,5 uur rijden vind je de ruïnes uit de Cham dynastie die gebouwd zijn tussen de 4e en de 12e eeuw. Het vervallen Hindoestaanse tempelcomplex is erg groot en bestaat uit 79 religieuze gebouwen. Je vindt er tempels en torens die gemaakt zijn van rode baksteen. Zeker een leuke excursie voor in de ochtend!

Vietnam is overigens een ideaal fietsland. Vanuit Hoi An maken we een leuke fietstocht langs de boulevard en over het platteland. We fietsen door rijstvelden en akkers en komen door boerendorpjes waar de tijd al heel lang lijkt stil te staan. En stap je even af, dan word je onmiddellijk omringd door nieuwsgierige mensen! Onderweg stoppen we bij het strand waar we heerlijk kunnen zwemmen.

De parfumrivier in Hué

Dag 13 Hoi An - Marmeren Bergen - Hué
Dag 14 Hué, boottocht Parfumrivier

Vanuit Hoi An gaat de reis verder naar het noorden. Onderweg bezoeken we de indrukwekkende Marmeren Bergen, een heilige berg met fascinerende tempeltjes en grotten waar tot Boeddha gebeden wordt. Je kunt over een lange trap naar de top klimmen en van het weidse uitzicht genieten. Dat zal zeker gepaard gaan met de nodige zweetdruppels.

Verder op onze reis naar Hué passeren we Hai Van Pas, wat 'pas van de oceaanwolken' betekent. Op 500 meter hoogte heb je hier een spectaculair uitzicht over de kustlijn. Als we de tijd ervoor hebben, kunnen we uitstappen bij Lang Co Beach waar we een verfrissende duik kunnen nemen.

Hue Poort Vietnam Verboden Stad GroepsreisHué was tussen 1802 en 1945 de politieke hoofdstad en al eeuwenlang het culturele, religieuze en educatieve centrum. Hoofdattractie is de citadel met het keizerlijk paleis dat in 1687 gebouwd is. En Hué wordt door de meesten beschouwd als de mooiste stad in het land. Binnen de muren van de Citadel bevindt zich de Forbidden Purple City, het privé-gedeelte van het keizerlijk paleis, omgeven door 10 versterkte poorten. Binnen de poorten van het grote complex is een aantal interessante boeddhistische tempels en pagodes te vinden. Binnen de oude citadel vind je oude pagodes, tuinen en tempels. Sommige tempels worden nog steeds gebruikt door de Vietnamezen. Een veel gebruikte gewoonte is om bij het tempelbezoek een wierookstaafje aan te steken, om bijvoorbeeld geluk te krijgen.

De stad Hué is gebouwd aan de rivier met de veelzeggende naam: Parfum rivier. Het is niet zo dat deze rivier heel lekker ruikt; de rivier dankt haar naam aan het aangenaam ruikende bos in het Truong Son-gebergte waar de rivier ontspringt. Per boot zakken we een stuk de rivier af. Langs de oevers van de rivier bezoeken we het hedendaagse symbool van Vietnam, de Thien Mu-pagode en uiteraard de keizerlijke tombes. Tot slot kunnen we de Dong Ba-markt aan de Parfumrivier bezoeken. Handelaren voeren hier hun waren over de rivier aan. De markt is de belangrijkste markt van Hué en het marktgebouw met de winkeltjes en kraampjes eromheen vormen een levendig geheel. Er wordt hier van alles verkocht: van huishoudelijke artikelen tot tabak, vis, wierook en kleding.

Overnachten in een traditionele paalwoning

Dag 15 Hue - vlucht naar Hanoi
Dag 16 Hanoi
Dag 17 Hanoi - Mai Chau, overnachting paalwoning

Cyclo Saigon Ho Chi Minh City GroepsreisSinds 1945 is Hanoi de politieke hoofdstad van het land. Hanoi is gebouwd op de oevers van de rode rivier en ademt een geheel andere sfeer dan zakenstad Saigon, veel rustiger en minder ontwikkeld. Je hebt hier voldoende tijd om de stad op eigen gelegenheid te verkennen.

Om de stad goed te kunnen bekijken, maken we een tocht met een cyclo. Een cyclo is een typisch Vietnamees vervoersmiddel. Het is een fiets met drie wielen en voorop twee zitplaatsen waar de passagiers kunnen zitten. Dit is trouwens ook het ideale vervoersmiddel om korte afstanden af te leggen als je zelf eens op pad gaat. Zie je jezelf al zitten?

In het hart van de stad ligt het Hoan Kiem Meer, waar het rustig toeven is op een van de bankjes langs het water. Direct na zonsopgang worden er al gymnastiekoefeningen gedaan of wordt er een partijtje badminton gespeeld.

Een 'must' is het mausoleum waar je 'vader' Ho Chi Minh opgebaard ziet liggen. Het is een  pelgrimsplaats voor elke Vietnamees. Overal in Vietnam zie je nog zijn foto's en standbeelden en kinderen leren op school van alles over hem. Slechts een enkeling waagt het om heel voorzichtig kritische uitlatingen te doen.

hanoi vrouw straatlevenEr is in Hanoi altijd van alles te doen op straat. Soms zie je een groepje rondom een vrouw zitten die bijvoorbeeld soep verkoopt. Veel volkeren in Azië zijn bijzonder lenig. Men kan op de hurken heel lang en comfortabel 'zitten', zonder het evenwicht te verliezen. Overal zijn winkeltjes en dorpelingen die in de stad iets proberen te verkopen. In de oude wijk, achter het Hoan Kiem Meer, kun je urenlang slenteren. Drukke winkelstraatjes met fantastische spullen: Russische horloges, keramiek, typisch Vietnamese rijsthoeden, houtsnijwerk, Chinese geborduurde kleden en zijde. Je kunt het zo gek niet bedenken of het is er te koop! Waarschijnlijk beheers je de kunst van het afdingen na drie weken tot in de details, want overal geldt dat je wel eerst moet afdingen voordat je tot koop overgaat.

Mai Chau Vietnam vrouw met kind GroepsreisVanuit Hanoi reizen we door naar Mai Chau, het middelpunt van de kleurrijke Tay-minderheid. Het noorden van Vietnam is namelijk het gebied van de minderheidsvolken. Een bekende regio hier is Sapa, maar dat ligt een stuk verder van Hanoi af. Mai Chau is ook nog eens veel minder toeristisch, dus een prima alternatief voor Sapa. De Tay wonen nog in hun traditionele paalwoningen, waarin wij ook de nacht doorbrengen bij een lokale familie. Je leert over de lokale cultuur en gebruiken en er wordt een eenvoudige maar smaakvolle maaltijd voor je bereid. Eten gebeurt traditioneel onder het huis. Hier is het ook mogelijk om een folklore dansvoorstelling bij te wonen en te proeven van de lokale drank. Can wijn wordt gemaakt van bladeren. Maak ’s middags een mooie wandeling door de groene rijstterrassen in de omgeving.

Het unieke natuurgebied in Halong Bay

Dag 18 Mai Chau - Hanoi
Dag 19 Hanoi - Halong Bay, overnachting op een boot
Dag 20 Halong Bay (Tuan Chau)
Dag 21 Halong Bay (Tuan Chau)
Dag 22 Halong Bay (Tuan Chau) - Hanoi - Amsterdam
Dag 23 aankomst in Amsterdam

halong bayHet vlakke landschap onderweg naar Halong Bay kenmerkt zich door eindeloze rijstvelden, doorsneden met talloze riviertjes. In de loop van de middag bereiken we het unieke natuurgebied van Halong Bay. Zo'n duizend begroeide rotseilandjes van kalksteen rijzen op uit de Golf van Tonkin. We stappen aan boord van ons Vietnamese cruiseschip, waarop we ook de nacht zullen spenderen, zodat je de omgeving goed in je kunt opnemen. Geniet vanaf het dek van de ongekende natuurpracht van dit schilderachtige watergebied. Er wordt aangelegd bij een strandje of bij één van de talloze grotten. 's Middags wordt een door de bootslui klaargemaakte tongstrelende lunch geserveerd met vis, garnalen en krab. Tussen de eilandjes door zie je soms een traditionele jonk varen met zijn karakteristieke grote roodbruine zeilen.

De volgende dag nemen we afscheid van de bemanning en gaan we naar  onze volgende overnachtingsplaats op het Tuan Chau eiland, waar je kunt genieten van prachtige stranden en leuke activiteiten, zoals kano- of boottochten. Vanuit Tuan Chau reizen we op de laatste dag eerst naar het dorpje Yen Duc, waar je het leven op het platteland van Vietnam kan ontdekken. Vervolgens gaan we terug naar Hanoi, waar we in het vliegtuig stappen weer naar Amsterdam.Op reis met Djoser
Bij onze reizen is geen sprake van een strak gepland reisschema. Uiteraard zijn de hotels en het vervoer van tevoren gereserveerd, maar ter plaatse kan het mogelijk zijn dat het programma aangepast dient te worden. Dit zal vanzelfsprekend in overleg met de groep plaatsvinden. De reisbegeleider biedt de meeste dagen een programma aan, maar men is zeker niet verplicht hier aan deel te nemen. Wie er liever zelf op uitgaat heeft daartoe alle vrijheid. Zo leer je een land tenslotte het beste kennen! De Family-groepen bestaan uit gemiddeld 16 personen, de maximale groepsgrootte is 26 personen.

Turkish airlines

Vertrekdata 2024

Bijkomende kosten € 26,25 p.p. (o.b.v. 2 personen)

Start - einde Beschikbaarheid Prijs
Start - einde
07 jul - 29 jul
Beschikbaarheid
Vol

Leeftijd kinderen

Er is op dit moment geen groepsinformatie beschikbaar voor deze vertrekdatum.

Prijs

€ 3.295,-

€ 3.095,- (kind t/m 11 jr)

Start - einde
14 jul - 05 aug
10+

Deze reis is voor gezinnen met kinderen vanaf 10 jaar.

Beschikbaarheid
Vol

Leeftijd kinderen

Er is op dit moment geen groepsinformatie beschikbaar voor deze vertrekdatum.

Prijs

€ 3.095,-

€ 2.895,- (kind t/m 11 jr)

Start - einde
17 jul - 07 aug
i

Dit is een 22-daagse reis

Beschikbaarheid
3 plaatsen vrij

Leeftijd kinderen

Er is op dit moment geen groepsinformatie beschikbaar voor deze vertrekdatum.

Prijs

€ 3.695,-

€ 3.495,- (kind t/m 11 jr)

Start - einde
24 jul - 14 aug
i

Dit is een 22-daagse reisReis wordt uitgevoerd door een lokale reisbegeleider

16+

Deze reis is voor gezinnen met kinderen vanaf 16 jaar.

Beschikbaarheid
Vol

Leeftijd kinderen

Er is op dit moment geen groepsinformatie beschikbaar voor deze vertrekdatum.

Prijs

€ 3.295,-

€ 3.095,- (kind t/m 11 jr)

Start - einde
28 jul - 19 aug
10+

Deze reis is voor gezinnen met kinderen vanaf 10 jaar.

Beschikbaarheid
Vol

Leeftijd kinderen

Er is op dit moment geen groepsinformatie beschikbaar voor deze vertrekdatum.

Prijs

€ 3.495,-

€ 3.295,- (kind t/m 11 jr)

Start - einde
31 jul - 21 aug
i

Dit is een 22-daagse reis

Beschikbaarheid
Vol

Leeftijd kinderen

Er is op dit moment geen groepsinformatie beschikbaar voor deze vertrekdatum.

Prijs

€ 3.495,-

€ 3.295,- (kind t/m 11 jr)

Start - einde
02 aug - 23 aug
i

Dit is een 22-daagse reis

10+

Deze reis is voor gezinnen met kinderen vanaf 10 jaar.

Beschikbaarheid
8 plaatsen vrij

Leeftijd kinderen

Er is op dit moment geen groepsinformatie beschikbaar voor deze vertrekdatum.

Prijs

€ 3.395,-

€ 3.195,- (kind t/m 11 jr)

Inclusief

 • Internationale vluchten
 • Alle vluchttoeslagen
 • Binnenlandse vlucht Nha Trang - Da Nang
 • Binnenlandse vlucht Hué - Hanoi
 • Nederlandse reisbegeleiding
 • Lokale Engelssprekende gids
 • Vervoer per eigen bus met airconditioning
 • Overnachtingen in hotel met eigen douche/toilet
 • Alle ontbijten inbegrepen
 • Overnachting in een paalwoning in Mai Chau
 • Verblijf in paalwoning op basis van volpension
 • Overnachting op boot in Halong Bay (incl. entreegeld)
 • Maaltijden tijdens het verblijf op het schip
 • Stadstour Saigon met eigen gids
 • Bijwonen van een waterpoppenshow in Saigon
 • Excursie naar het Cu Chi-tunnels
 • Bezoek aan de Mekongdelta, inclusief boottocht My Tho
 • Bezoek aan een Cao Dai-tempel
 • Fietstocht in de omgeving van Hoi An
 • Kookworkshop in Hoi An
 • Bezoek aan grotten en tempels in de Marmeren Bergen
 • Boottocht over Parfumrivier
 • Bezoek aan de Thien Mu-pagode
 • Cyclotocht in Hanoi

Exclusief

Overige maaltijden, visum, entreegelden, facultatieve excursies, fooien, persoonlijke uitgaven, verzekeringen, etc.
Reserveringskosten € 40,- per boeking. Bijdrage SGR € 5,- per persoon en calamiteitenfonds € 2,50 per boeking.

Landarrangement

Voor kinderen t/m 11 jaar is de prijs exclusief internationale vluchten vanaf € 1.945,-. Voor volwassenen is de prijs vanaf € 2.045,-.

Houd bij de boeking van een landarrangement er rekening mee dat voor al onze reizen een minimum aantal deelnemers geldt. Djoser is niet aansprakelijk indien er wijzigingen ontstaan in het vluchtschema van de groepsreis. Kom je op een andere tijd aan dan de groep en/of vertrek je op een andere tijd dan de groep, dan dien je zelf je transfers van- en naar het hotel en/of de luchthaven te regelen.

Hotelverlenging

Verlenging mét accommodatie is in Saigon en Hanoi bij te boeken. De genoemde prijzen zijn zonder wijzigingskosten van de vlucht en de transfer van/naar de luchthaven.

De prijs van het hotel in Saigon is vanaf € 25,- per persoon per nacht op basis van logies en ontbijt. In Hanoi verblijf je na afloop in een centraal gelegen middenklasse hotel. De prijs is vanaf € 25,- op basis van logies en ontbijt.

De genoemde prijzen zijn zonder wijzigingskosten van de vlucht en de transfer van/naar de luchthaven.

Vluchttoeslagen (inbegrepen)

Luchtvaartmaatschappijen berekenen naast luchthavenbelastingen, ook brandstof- en veiligheidstoeslagen. Bij Djoser zijn al deze toeslagen in de reissom inbegrepen.

Groepssamenstelling en groepsgrootte

Onze Family reizen zijn speciaal samengesteld voor gezinnen met kinderen. Contact met andere gezinnen is dus zo gemaakt! 

De gezinnen kunnen verschillend zijn qua samenstelling; op onze reizen gaan zowel 1- als 2-oudergezinnen mee en ook samengestelde gezinnen. De gemiddelde leeftijd van de kinderen is rond 13 jaar, maar dit wisselt per reis. Omdat juist de leeftijd van de kinderen heel bepalend kan zijn voor de reis, is een aantal vertrekdata speciaal voor reizen met kinderen vanaf 10 en 16 jaar. Op de andere reizen zijn kinderen van alle leeftijden welkom, maar de minimum leeftijd is 6 jaar. Je vindt de beschikbaarheid en de leeftijden van de kinderen bij de reisdata.  

Het minimum aantal gezinnen op alle Family reizen is meestal drie (tien personen), het maximum aantal is zes á zeven gezinnen (zesentwintig deelnemers).

De gemiddelde groepsgrootte om de reis door te laten gaan is 8.

Nog bedenktijd nodig? Dan kun je tot een paar maanden voor vertrek een optie op een reis nemen. Zo’n voorlopige reservering is gratis en is 5 dagen geldig. De optie wordt automatisch omgezet in een definitieve of aanvraagboeking, tenzij je deze tijdig zelf bevestigt of annuleert. Het is helaas niet mogelijk om een optie te nemen op een reis waar nog maar een aantal plaatsen beschikbaar zijn.

Reviews Vietnam, 23 dagen

Gemiddelde beoordeling: 9,2

 • We kunnen terugkijken op een fantastische vakantie in Vietnam! Wat hebben we enorm veel gezien, geproefd, gevoeld, gedaan, gelachen en gezweet. Een vakantie met heel veel mooie herinneringen. Wat ons betreft is Vietnam een aanrader! En zeker met zo’n leuke reisbegeleider als Hoàng! Xin Chào!

  10

 • Beste Djoser, Home Sweet Home... Sinds gisteren zijn we terug in ons Belgenlandje! We kunnen nagenieten van een geweldige ervaring in VIETNAM!! Perfect georganiseerd! Tof dat Bob er was, waar we op konden terugvallen als het nodig was. 'Vrijheid blijheid' !! Xin Chào!

  10

 • We hebben een super vakantie gehad, met een gezellige groep en een onze super reisleider Jochem. Door de grote van het land, moet je wel aardig doorreizen, maar is er evengoed nog voldoende vrije tijd over om zelf Vietnam te ontdekken. Zeker de moeite waard.

  9

 • Vooraf waren wij iets bevreesd voor onze 1e (verre) groepsreis met het hele gezin incl. drie kinderen. Vanaf de 1e contacten in het vliegtuig was onze reis door Vietnam mede door de andere families en de vrijheid binnen het programma een geweldige ervaring die onze kinderen niet snel zullen vergeten.

  8

Grote draak

Volgens de legende zijn de eilanden van Halong Bay gemaakt door een grote draak.

Praktische informatie

Accommodatie

Er zijn kamers gereserveerd in meestal centraal gelegen, comfortabele hotels, van waaruit je makkelijk te voet, per cyclo of per fiets de stad kunt ingaan. De kamers zijn voorzien van eigen douche en toilet en beschikken meestal over airconditioning. Een aantal hotels beschikt ook over zwemmogelijkheden. Dat kan een mooi zwembad zijn, maar ook het strand waar het hotel aan gelegen is. In de meeste hotels is wifi aanwezig.

Slapen in Mai Chau is een geweldige belevenis. We overnachten bij een lokale familie (de Tay-minderheid) in een traditionele paalwoning, waar je wordt getrakteerd op een lekkere maaltijd. De huizen zijn geheel gemaakt van hout. De reden voor deze hoge woningen, is dat gedurende het regenseizoen het water niet in je slaapkamer komt. Verwacht hier geen luxe, maar deze sfeervolle en lokale accommodatie, doen je dit al snel vergeten.

In het unieke natuurgebied van Halong Bay slapen we een nacht op een houten cruiseboot, waar de bemanning de lekkerste gerechten voor je bereid, natuurlijk met verse vis! Geniet vanaf het dek van de ongekende natuurpracht van dit schilderachtige watergebied.

Bekijk hotelreviews op Tripadvisor

Saigon Lotus Central
Can Tho Can Tho
Dalat Park Dalat 
Nha Trang Em Oi Hotel
Hoi An Hoian Central Hotel
Hué Park View Hotel
Hanoi A25

Deze selectie geeft een goed beeld van de hotels waar we op deze reis verblijven.

Reis je met een familie van drie personen dan verblijf je met je gezin op één kamer. Voor meer comfort is het mogelijk om, tegen betaling van een toeslag, een éénpersoonskamer bij te boeken. Kies je hiervoor, of bestaat het gezin uit vier, vijf of meer personen, reserveren we, indien mogelijk, aan elkaar grenzende kamers.

 • Zwembad hotel

  Diverse hotel hebben een verkoelend zwembad of liggen aan het strand.

 • Vietnam hotel accommodatie overnachting rondreis Djoser Family

  Hotelkamers hebben een eigen douche en toilet.

 • ontbijtzaal hotel vietnam

  Ontbijt is inbegrepen tijdens de reis.

 • Vietnam hotel accommodatie zwembad rondreis Djoser Family
 • boot halong bay

  Beleef een unieke overnachting in Ha Long Baai.

 • Vietnam hotel accommodatie overnachting rondreis Djoser Family
 • Vietnam hotel accommodatie overnachting rondreis Djoser Family

Vliegreis

Turkish airlines

De meeste vluchten worden uitgevoerd door Turkish Airlines. Sommige data worden uitgevoerd met Emirates, Air France of Cathay Pacific. Je kan het schema per vertrekdatum bekijken. Vliegtijden en -maatschappijen zijn onder voorbehoud van wijzigingen.

 • Vlucht met

  Turkish Airlines

  Traject

  Amsterdam - Istanbul

  Vertrek

  18:20 - 22:50

 • Vlucht met

  Turkish Airlines

  Traject

  Istanbul - Ho Chi Min City

  Vertrek

  02:10 - 16:25

 • Vlucht met

  Turkish Airlines

  Traject

  Hanoi - Istanbul

  Vertrek

  23:05 - 05:20

 • Vlucht met

  Turkish Airlines

  Traject

  Istanbul - Amsterdam

  Vertrek

  07:10 - 09:45


In de zomer is het vijf uur later dan in Nederland.

Turkish Airlines is dé nationale luchtvaarmaatschappij van Turkije, met de thuisbasis in Istanbul. Vanuit de gloednieuwe en hypermoderne luchthaven wordt er wereldwijd gevlogen. De luchtvaarmaatschappij maakt deel uit van de Star Alliance, waar ook Lufthansa bij is aangesloten. De vloot is zeer jong en modern. Turkish onderscheidt zich door de unieke gastronomische ervaring aan boord. Met het inflight entertainmentsysteem kom je niets te kort. Er is een ruim aanbod met onder andere spelletjes, muziek en films voor alle leeftijden. Kortom bij Turkish Airlines begint je reis goed en ontbreekt het je aan niets.

Landarrangement

Voor kinderen t/m 11 jaar is de prijs exclusief internationale vluchten vanaf € 1.945,-. Voor volwassenen is de prijs vanaf € 2.045,-.

Houd bij de boeking van een landarrangement er rekening mee dat voor al onze reizen een minimum aantal deelnemers geldt. Djoser is niet aansprakelijk indien er wijzigingen ontstaan in het vluchtschema van de groepsreis. Kom je op een andere tijd aan dan de groep en/of vertrek je op een andere tijd dan de groep, dan dien je zelf je transfers van- en naar het hotel en/of de luchthaven te regelen.

Hotelovernachting Schiphol

Djoser biedt Belgische reizigers aan om voor een aantrekkelijk tarief in het Ibis Hotel vlak bij de luchthaven Schiphol te overnachten. Vooral bij vluchten die vroeg vertrekken of ’s avonds laat aankomen is dit handig. Je vertrekt uitgerust of geniet nog na van een extra nachtje vakantie. Bovendien parkeer je je wagen gratis. Lees hier meer.

Vervoer

De meeste trajecten in Vietnam reizen we met een eigen, comfortabele bus, die is voorzien van airconditioning. De eigen bus geeft de mogelijkheid om onderweg regelmatig te stoppen: voor een wandeling, de bezichtiging van een monument of het gadeslaan van het leven van alledag.  Hierdoor kunnen de reistijden variëren van enkele uren tot een hele dag. In de plaatsen waar we overnachten wordt de bus niet gebruikt.

De trajecten van Nha Trang naar Danang en van Hué naar Hanoi worden per binnenlandse vlucht met Vietjet Air en/of Vietnam Airlines afgelegd.

Aangezien onze hotels centraal gelegen zijn kun je de afstanden in de steden gemakkelijk lopend, per fiets of per cyclo overbruggen. Zo zijn de plaatsen waar we komen en hun omgeving uitstekend per fiets te verkennen.
Vietnam kun je ook vanaf het water bekijken: vanuit Saigon, Nha Trang en Halong Bay maken we een boottocht.

 • bus vietnam

  Alle bussen beschikken over airconditioning.

 • Bus vervoersmiddel rondreis Djoser Family
 • Vietnam boot vervoersmiddel rondreis Djoser Family
 • Vietnam fiets vervoersmiddel rondreis Djoser Family

  Per cyclo verkennen we het bruisende Hanoi.

Bij de reis inbegrepen

 • Internationale vluchten
 • Alle vluchttoeslagen
 • Binnenlandse vlucht Nha Trang - Da Nang
 • Binnenlandse vlucht Hué - Hanoi
 • Nederlandse reisbegeleiding
 • Lokale Engelssprekende gids
 • Vervoer per eigen bus met airconditioning
 • Overnachtingen in hotel met eigen douche/toilet
 • Alle ontbijten inbegrepen
 • Overnachting in een paalwoning in Mai Chau
 • Verblijf in paalwoning op basis van volpension
 • Overnachting op boot in Halong Bay (incl. entreegeld)
 • Maaltijden tijdens het verblijf op het schip
 • Stadstour Saigon met eigen gids
 • Bijwonen van een waterpoppenshow in Saigon
 • Excursie naar het Cu Chi-tunnels
 • Bezoek aan de Mekongdelta, inclusief boottocht My Tho
 • Bezoek aan een Cao Dai-tempel
 • Fietstocht in de omgeving van Hoi An
 • Kookworkshop in Hoi An
 • Bezoek aan grotten en tempels in de Marmeren Bergen
 • Boottocht over Parfumrivier
 • Bezoek aan de Thien Mu-pagode
 • Cyclotocht in Hanoi

Excursies

Bij Djoser bepaal je zelf welke bezienswaardigheden je de moeite waard vindt om te bezoeken. De een struint graag over de markt op zoek naar koopjes, de ander duikt liever de geschiedenis van het land in op zoek naar cultureel erfgoed. Sommige reizigers houden juist van een lekker actief programma, met zwemmen, snorkelen en fietsen, terwijl anderen bijvoorbeeld meer interesse hebben in al het lekkers dat de Vietnamese keuken te bieden heeft. de meeste gevallen kun je zelf of met groepsgenoten, als dan niet met hulp met van onze reisbegeleiding, te voet of met lokaal vervoer eropuit trekken. Toegangsgelden zijn dan ook niet bij de reissom inbegrepen, zodat je alle vrijheid hebt om je eigen plan te trekken.

Sommige bezienswaardigheden mag je niet missen, zijn slecht bereikbaar of liggen ‘en route’ naar onze volgende overnachtingsplaats. Dergelijke excursies zijn bij Djoser in het programma opgenomen. Het entreegeld is echter exclusief.

Tijdens deze reis door Vietnam zijn de volgende excursies in het reisprogramma inbegrepen:

 • Stadstour Saigon waarbij je kennismaakt met deze enorme wereldstad.
 • Waterpoppenshow, een bijzonder poppenspel met handgesneden houten poppen en kleurrijke draken.
 • Een bezoek aan de Cu Chi tunnels. Hier kom je alles te weten over het ondergrondse tunnelnetwerk die de Vietnamezen creëerden in de strijd tegen de Amerikanen tijdens de Vietnamoorlog. Je kunt hier zien hoe deze strijders ondergronds leefden en ’s nachts ten aanval naar buiten kwamen. Kruip zelf door de tunnels en ervaar het leven van een Vietnamese strijder.
 • Een bezoek aan een Cao Dai-tempel. De Cao Dai-tempel is een indrukwekkende kleurrijke tempel van een relatief nieuw geloof. Aanhangers pogen de ideale religie te creëren. Doe je schoenen uit en woon de bijzondere ceremonie bij.
 • Fietstocht in de omgeving van Hoi An langs mooie rijstterrassen, strand en wuivende palmbomen.
 • Kookworkshop Hoi An, waar je de lekkerste Vietnamese specialiteiten op tafel leert toveren.
 • Een boottocht over de Parfumrivier in Hué, die zijn naam te danken heeft aan geuren die het mee voerde van de wouden verderop.
 • Een bezoek aan de Thien Mu-pagode. Deze plek is bekend vanwege het boeddhistisch verzet tegen alle vormen van onderdrukking.
 • Boottocht met overnachting en maaltijden op de boot in het mystieke Halong Bay. (incl. entreegeld)


Onderweg stopt onze bus op een aantal plaatsen, waarvoor je uitsluitend nog eventuele entreegelden hoeft te betalen om naar binnen te mogen:
 

 • Op weg naar Can Tho stoppen we bij My Tho. Hier varen we door de Mekongdelta en zien we het leven op het platteland.
 • De Marmeren Bergen bezoeken we onderweg naar Hué. Hier kun je een wandeling maken over de heuvels bestaande uit marmer en zandsteen en verschillende grotten en tempels bewonderen.


Ter plaatse zijn er uiteraard meer excursies mogelijk. De reisbegeleider kan je hierover adviseren en regelt eventueel een excursie voor de groep. Zo behoort een bezoek aan de drijvende markt in Can Tho of een bezoek aan de Verboden Stad in Hué ook tot de mogelijkheden; bij Mui Ne kun je sleetje rijden van de zandduinen.

Reisdocumenten

 • E-ticket. Meer informatie ontvang je ongeveer 2 weken bvoor vertrek.
 • Internationale reispas voor alle reizigers (volwassenen en kinderen) die bij vertrek uit Vietnam nog minimaal 6 maanden geldig is.
  • Binnenlandse vluchten: Voor het reserveren van de de binnenlandse vluchten dienen wij uiterlijk 3 maanden voor vertrek in het bezit te zijn van de correcte paspoortgegevens.
 • Visum voor Vietnam, kosten € 65,- via ambassade of 25 USD via online e-visumaanvraag.

Je kunt de visumaanvraag voor Vietnam zelf regelen bij de betreffende ambassade of het visum online aanvragen, maar je kunt dit ook laten verzorgen via Djoser en het Visumburo. In dit laatste geval brengen we naast de kosten van het visum € 30,- bemiddelingskosten per visum in rekening. In beide gevallen ontvang je 4 weken voor vertrek een mail met meer informatie over de aanvraag.

 

Geldzaken

In Vietnam wordt er betaald met de Vietnamese dong. Kijk voor de actuele koersen op oanda.com.

Geld afhalen: tegenwoordig kun je overal geld uit de muur halen.
Contant: Vietnamese Dong
Creditcards: wordt over het algemeen overal geaccepteerd.

Als richtlijn voor uitgaven die niet bij de reissom zijn inbegrepen, zoals maaltijden, entreegelden, facultatieve excursies en persoonlijke uitgaven geldt minimaal € 200,- per persoon per week.

Het is in Vietnam gebruikelijk om fooien te geven voor verleende diensten. Om te voorkomen dat je steeds fooien uit moet delen, wordt aan het begin van de reis een fooienpot ingesteld, waaruit de (gezamenlijke) tips aan de chauffeurs, gidsen, hotelpersoneel e.d. worden betaald. De richtlijn voor deze reis is een bedrag van € 40,-.

Maaltijden

eten vietnamHet ontbijt is bij de reissom inbegrepen. In het algemeen wordt vers stokbrood geserveerd met boter, jam, ei of smeerkaas. Liefhebbers kunnen een Vietnamees ontbijt bestellen. De overige maaltijden zijn niet inbegrepen. Je kunt zo zelf bepalen wat, waar en met wie je gaat eten. Er zijn bijna 500 traditionele gerechten te vinden in de Vietnamese keuken. Geliefd zijn de kleine loempia's met verschillende vullingen. Als hoofdmaaltijd kun je kiezen uit rijst met groente en vlees of vis. De 'pho', de populaire soep met noodles, groenten en vaak vlees of vis, wordt eigenlijk de gehele dag, maar vooral 's ochtends vroeg gegeten. Daarnaast zijn er ook Chinese restaurantjes en hier en daar tref je Europese gerechten op de kaart aan.

De prijs van een maaltijd ligt, afhankelijk van wat en waar je eet, tussen twee en vijf euro. Vietnamese restaurantjes zien er over het algemeen weliswaar uiterst eenvoudig en wat rommelig uit, maar het eten is er heerlijk en doorgaans betrouwbaar. Tenslotte: men is gewend om met stokjes te eten, bestek krijg je niet overal vanzelfsprekend. Thee wordt algemeen gedronken, koffie is ook overal verkrijgbaar, evenals bronwater en frisdranken.

Gezondheid

Voor Vietnam zijn geen inentingen verplicht, wel wordt aangeraden om vooraf vaccinaties tegen buiktyfus, DTP en hepatitis A te nemen. Deze algemene richtlijnen zijn aan verandering onderhevig en soms ook gelden voor (jonge) kinderen afwijkende richtlijnen, bijvoorbeeld omdat ze in de eerste jaren zijn ingeënt tegen DTP.

De hygiënische omstandigheden in Vietnam zijn over het algemeen redelijk tot goed. Het is wel verstandig goed te letten op wat je eet. We adviseren om paracetamol en een middel tegen darmstoornissen mee te nemen.

Bedenk ook dat kinderen extra gevoelig zijn voor de zon, dus zorg voor voldoende bescherming: zonnebrandmiddel, minimaal een kledingstuk met (lange) mouwen, hoofddeksel en zonnebril. De reisbegeleiding heeft een medische set bij zich met steriel hulpmateriaal voor noodgevallen. 

Voor vaccinaties werkt Djoser samen met Thuisvaccinatie.nl. Het is de grootste landelijke organisatie voor reisvaccinaties aan huis. De deskundige artsen komen bij je langs wanneer het jou uitkomt. Ook ‘s avonds en in het weekend of op het werk. En sturen (indien mogelijk) de rekening rechtstreeks naar de zorgverzekeraar. De tarieven zijn vergelijkbaar met andere vaccinatie instellingen. Je kunt gemakkelijk online een afspraak maken. Voor een advies per land kun je ook de website raadplegen van het Landelijk Coördinatiecentrum Reizigersadvisering lcr.nl of itg.be.

Logo ThuisVaccinatie.nl

Hotelverlenging

Verlenging mét accommodatie is in Saigon en Hanoi bij te boeken. De genoemde prijzen zijn zonder wijzigingskosten van de vlucht en de transfer van/naar de luchthaven.

De prijs van het hotel in Saigon is vanaf € 25,- per persoon per nacht op basis van logies en ontbijt. In Hanoi verblijf je na afloop in een centraal gelegen middenklasse hotel. De prijs is vanaf € 25,- op basis van logies en ontbijt.

De genoemde prijzen zijn zonder wijzigingskosten van de vlucht en de transfer van/naar de luchthaven.

Klimaat en geografie

De enorme langgerektheid van Vietnam en de hoogteverschillen hebben tot gevolg dat er verschillende klimaatzones te onderscheiden zijn. Er is dan ook niet echt sprake van goede of slechte seizoenen om dit land te bezoeken. Is een regio in een bepaalde tijd wat koeler en vochtiger, dan is een andere regio in dezelfde tijd juist heerlijk zonnig en droog of omgekeerd. In het noorden heerst een subtropisch klimaat met warme zomers en milde winters. De temperatuur in Hanoi bijvoorbeeld ligt tussen 17° en 29°C. Het zuiden en midden van Vietnam kennen een warm tropisch klimaat met temperaturen tussen 20° en 35°C.

Van mei tot oktober is het in het zuiden warm, vochtig weer. Aan het eind van de middag en 's nachts valt er regelmatig een forse bui. De hoeveelheid regen verschilt evenwel sterk per plaats en regio. Niet getreurd, want na de bui wordt het weer aangenaam warm. 

Reisbegeleiding en gidsen

Een enthousiaste Nederlandse reisbegeleider begeleidt de reis. Onze reisbegeleiders zijn zeer ervaren en bevlogen reizigers en vertellen onderweg leuke weetjes over de bestemming. Zij weten als geen ander dat kinderen een reis anders beleven dan volwassenen en kunnen haarfijn inspelen op de wensen en behoeften van beiden. Zij zorgen dat de reis soepel verloopt en zijn het aanspreekpunt voor vragen en ideeën. De eigen passie, in combinatie met een uitgebreide training en inwerkprocedure, vormt de basis voor hun deskundigheid en professionaliteit. 

Tijdens de reis naar Vietnam gaat ook een lokale Engelssprekende gids mee. Omdat het land zo groot is, gaan er drie gidsen mee die ieder tijdens hun eigen regio met je meereist. We maken dus gebruik van de locals, waardoor de kennis over de regio groter is dan wanneer een gids de gehele reis mee gaat. De eerste gids reist mee van Saigon naar Nha Trang. Wanneer we het vliegtuig in Da Nang uitstappen staat onze volgende lokale gids op ons te wachten. Hij of zij reis mee tot Hue. Voor het noordelijke deel van Vietnam (Hanoi en omgeving) reist weer een andere gids mee met de groep. Onze gidsen vertellen vol enthousiasme over de bezienswaardigheden, omgeving en weten alle antwoorden op je vragen. Samen met de reisbegeleider zorgen zij voor een soepel verloop van de reis.

Veelgestelde vragen

Waarom met Djoser Family naar Vietnam?

De reizen met Djoser Family zijn speciaal ontwikkeld voor gezinnen. Vietnam heeft een rijke geschiedenis, waar tijdens de reis aandacht aan besteed wordt. Daarnaast biedt de reis mogelijkheden voor avontuurlijke activiteiten als sleeën op zandduinen. Tevens wordt de reis begeleid door een enthousiaste Nederlandse reisbegeleider. Die weet als geen ander dat kinderen een reis anders beleven dan volwassenen en kan haarfijn inspelen op de wensen en behoeften van beiden, wat onze Family reizen een belangrijke meerwaarde geeft.

Wat is de zwaarte van deze Family reis?

In Vietnam  reizen we met onze eigen bus. De reistijden kunnen variëren van enkele uren tot een hele dag. Daarnaast zal de bus regelmatig stoppen voor een fotostop, een excursie of een lunch. Voor de langere afstanden wordt gebruik gemaakt van een binnenlandse vlucht.

Welk weertype kan ik verwachten tijdens deze reis?

Doordat Vietnam veel hoogteverschillen kent zijn er veel verschillende klimaat zones. In het noorden heerst bijvoorbeeld een subtropisch klimaat met warme zomers en milde winters. Het zuiden en het midden van Vietnam kennen een warm tropisch klimaat met temperaturen tussen 20° en 35°C. Tussen oktober en april is er een relatief vochtige tijd in het noorden van Vietnam.

Hebben we een visum nodig?

Voor Vietnam is een visum benodigd dat op verschillende manieren kan worden aangevraagd. Het visum kan je aanvragen via de ambassade voor €65,- of via een online e-visumaanvraag voor USD$25. 

Hoe wordt een familie met een oneven aantal personen ingedeeld?

Reis je met een familie van 3 personen, dan verblijf je met je gezin op één kamer. In sommige accommodaties kan het zijn dat er in dit geval een bed bijgezet wordt in een tweepersoonskamer. Voor een gezin dat bestaat uit 4 of 5 personen reserveren we 2 kamers, waar mogelijk aan elkaar grenzend. In de meeste gevallen is het ook mogelijk om een éénpersoonskamer te reserveren.

Hebben de hotels op deze reis een zwembad?

Alleen de hotels in Saigon, Dalat en Ha long Baai hebben geen zwembad, maar bevinden zich wel op goede locaties in de stad.

Is er Wifi aanwezig op deze reis?

De meeste hotels tijdens deze reis beschikken, soms tegen betaling, over Wifi. Het kan ook voorkomen dat de Wifi alleen in de lobby aanwezig is. Tijdens de overnachting op de boot in Ha Long-baai is er geen wifi aanwezig.

Gelden er bijzondere kledingvoorschriften voor deze reis?

Er zijn voor deze reis geen speciale kledingvoorschriften, maar we raden aan om vooral luchtige katoenen kleding mee te nemen. In hoger gelegen gebieden is het gedurende het gehele jaar frisser, een trui en lange broek zijn derhalve onmisbaar. Het is aan te raden om uw kleding enigszins aan te passen aan de plaatselijke cultuur. Draag bij voorkeur broeken die niet korter zijn dan kniehoogte en shirts met (korte) mouwen. Dit geldt voor zowel mannen als vrouwen.

We hebben geboekt! En nu?

Zodra je een reis hebt geboekt, ontvangt de hoofdboeker hiervan een bevestiging per e-mail. Tevens ontvangt deze de inloggegevens voor je eigen Mijn Djoser. In je Mijn Djoser kan je de persoonsgegevens (tot 6 weken voor vertrek) aanpassen en vind je alle informatie over de reis.

Wat mag ik absoluut niet vergeten voor deze reis?

Zonnebrandcréme en een hoofddeksel tegen de zon kunnen goed van pas komen! Tevens is het handig om een paar goede schoenen mee te nemen voor de wandelingen. Daarnaast is het natuurlijk leuk om een toestel mee te nemen waar foto's mee gemaakt kunnen worden om alle hoogtepunten vast te leggen!

Stel je vraag

Staat jouw vraag hier niet tussen? Stel deze dan via info@djoser.nl.

Foto's en video