• Slide 1
 • Slide 2
  Egypte, 19 dagen

  Egypte

  19 dagen

  Highlights van Egypte, Nijlcruise en Rode Zee

  Egypte is een heerlijke bestemming voor een mooie en complete rondreis met je gezin. In Caïro dwaal je door levendige souks en in Luxor kom je meer te weten over de drieduizend jaar oude geschiedenis. Tijdens een zeiltocht over de Nijl ervaar het kalme Egyptische leven aan de oevers van de rivier. De kust van de Rode Zee staat bekend om de fijne resorts en je kunt geweldig snorkelen in het warme zeewater.

  Reisschema

  1. Amsterdam - Caïro
  2. Caïro
  3. Caïro, excursie Sakkara en Gizeh
  4. Caïro - nachttrein naar Aswan
  5. Aswan, excursie naar Kitchener eiland en Elephantine eiland
  6. Aswan, bezoek aan de tempel van Philae
  7. Aswan, inschepen Nijlcruise
  8. Nijlcruise, bezoek aan Kom Ombo
  9. Nijlcruise, bezoek aan Edfu
  10. Luxor, einde Nijlcruise
  11. Luxor, feluccatocht naar bananeneiland
  12. Luxor, excursie Westoever en Vallei der Koningen
  13. Luxor, excursie Karnak
  14. Luxor - Hurghada
  15. Hurghada
  16. Hurghada
  17. Hurghada - Caïro
  18. Caïro
  19. Caïro - Amsterdam

  Route op datum:

  Reisbeschrijving

  Ondanks dat Egypte relatief dichtbij is, ben je in enkele uren in een compleet andere wereld. In Caïro dwaal je door levendige souks en in Luxor kom je meer te weten over de drieduizend jaar oude geschiedenis. Tijdens een zeiltocht over de Nijl ervaar het kalme Egyptische leven aan de oevers van de rivier. We eindigen deze reis aan de de kust van de Rode Zee waar je heerlijk kunt luieren en kunt snorkelen in het warme zeewater.

  Farao's en piramides: Caïro

  Dag 1 Amsterdam - Caïro
  Dag 2 Caïro 
  Dag 3 Caïro, excursie Sakkara en Gizeh

  Piramides van Gizeh Egypte Djoser Onze reis begint in Caïro. Neem vooral de tijd om je weg te vinden in deze bruisende stad, de reisbegeleider wijst je graag de weg. Het drukke verkeer, de vele mensen op straat, er gebeurt heel veel om je heen. Trek goede schoenen aan, want Caïro is het beste lopend verkennen. Ben je benieuwd hoe de stad er van boven uitziet? Loop dan naar de Cairo Tower en neem de lift naar de bovenste verdieping. Vanaf daar heb je een geweldig uitzicht over de stad. Bezoek op terugweg vooral het Egyptisch museum. Hier kun met gemak een aantal uren ronddwalen. Heb je niet veel geduld en ben je snel klaar met al die geschiedenis? Dan kun je een speciaal kinderprogramma volgen, zodat de anderen op hun gemak de wereldberoemde collectie kunnen bewonderen.

  Als jullie klaar zijn met de mummies en schatten van Toetanchamon, kun je uitgebreid lunchen of lekker een broodje kopen in de buurt van het museum. Ook leuk: breng een bezoek aan de oude islamitische wijk van Caïro. Via een wirwar van straatjes en steegjes, loop je naar de Khan el Khalili, de grootste goud-, specerijen-, snuisterijen- en souvenirmarkt van Caïro. Rondom het plein voor de nabijgelegen moskee van Hussein struikel je bijna over alle eettentjes. Tip: probeer eens een zoete of hartige pannenkoek die je zelf mag samenstellen.

  De volgende dag gaan we vroeg op pad voor een dagexcursie naar Sakkara en Gizeh. In de ochtend rijden we eerst naar het gravencomplex van Sakkara waar de piramide van Djoser ligt. Het is vast geen verrassing dat onze reisorganisatie zijn naam aan deze piramide te danken heeft. De graven van de vroegere edelen zijn interessant en onze eigen gids vertelt graag over de geheimen van de graftombes van de farao's. Gizeh ken je vast van de drie piramides die tot de bekendste en oudste bouwwerken van de mensheid behoren. Leuk weetje: De Piramide van Cheops is het enige wonder van de klassieke wereldwonderen dat bewaard is gebleven. Aan de oostkant van het complex staat de imposante en beroemde Sfinx. Neem vooral de tijd om de bezienswaardigheden van alle kanten te bekijken, eventueel vanaf de rug van een kameel. Aan het eind van de middag brengt de bus je weer naar het hotel.

  Avontuur over de Nijl

  Dag 4 Caïro - nachttrein naar Aswan
  Dag 5 Aswan, excursie naar Kitchener eiland en Elephantine eiland 
  Dag 6 Aswan, bezoek aan de tempel van Philae en de High Dam
  Dag 7 Aswan, inschepen Nijlcruise
  Dag 8 Nijlcruise, Kom Ombo
  Dag 9 Nijlcruise, Edfu

  We pakken de nachttrein naar de zuidelijkste stad van Egypte: Aswan. In deze zeer gemoedelijke stad is het leuk slenteren over de bazaar met zijn typische Nubische sfeer. De vriendelijke Nubiërs zijn de oorspronkelijke bewoners van zuidelijk Egypte. 

  Tempel Aswan Egypte DjoserVanuit Aswan is er voldoende mogelijkheid voor enkele interessante uitstapjes. Met een felucca bezoeken we de eilandjes in de Nijl waaronder Kitchener eiland en gaan we naar de Tempel van Philae. We leggen aan bij Elephantine eiland, waar een klein museum en een Nilometer te bezichtigen zijn. Dan steken we de Nijl over en trekken we de woestijn in voor een bezoekje aan de ruïne van het Simeonsklooster waar je lopend of per kameel naar toe kunt gaan. Aan deze zijde van de Nijl liggen verschillende Nubische dorpjes. We bezoeken we een van de dorpjes en schuiven aan voor de lunch bij de bootsman. Vanuit Aswan bezoeken we de volgende dag de Hoge Aswandam, ooit gebouwd om te zorgen dat de Nijl niet elk jaar overstroomde. Het heeft het grootste stuwmeer ter wereld opgeleverd: het Nassermeer.

  Daarna stappen we aan boord voor een driedaagse nijlcruise. Je verblijft in een comfortabele hut met airconditioning en een eigen badkamer. Er is een restaurant aan boord en als je even wat verkoeling wilt, kun je een duik nemen in het zwembad op het dek. We varen stroomafwaarts richting Kom Ombo en Edfu. We meren af bij Kom Ombo voor een bezoek aan het bijzondere tempelcomplex dat gewijd is aan de beruchte krokodillengod Sobek, de god van het water. Het is niet zo gek dat alles in het museum in teken staat van krokodillen. In de omgeving zijn ooit 300 gemummificeerde krokodillen gevonden die je kunt bewonderen in het museum. Tijdens je bezoek aan het museum ontdek je waarom deze Nijlmonsters heilig waren.

  We varen verder naar Edfu en bezoeken de kolossale Horustempel die je al van ver boven het dorp ziet uitsteken. In de tempel ontdek je dat Horus een belangrijke god was. Hij lijkt op een roofvogel en volgens de oude Egyptische verhalen bracht Horus elke dag de zon aan de hemel. Achter een grote gevel met mooie reliëfs ligt een verstilde binnenplaats. Je kunt hier in alle rust ronddwalen en de binnenkamers van de tempel bekijken die zijn open zijn gesteld voor publiek.

  Ontdek het oude Egypte in Luxor

  Dag 10 Luxor, einde Nijlcruise
  Dag 11 Luxor, feluccatocht naar bananeneiland
  Dag 12 Luxor, excursie westoever en vallei der Koningen
  Dag 13 Luxor, excursie Karnak

  Luxor Egypte Uitzicht Djoser Het sfeervolle Luxor is de eindbestemming van onze tocht langs de Nijl. Hier verblijven we in een fijn viersterrenhotel waar je heerlijk kunt relaxen aan de rand van het zwembad. Er is veel te beleven in en rond Luxor. We bezoeken de tempels en rotsgraven in de Vallei der Koningen, op de westoever van de Nijl. De grootste en belangrijkste farao’s lieten zich hier begraven, vaak in een tempelgrot uitgehakt in de rotswanden van de vallei. Ken je de verhalen van Toetanchamon? Hoewel hij niet een van de belangrijkste farao's was, is hij wel de bekendste. Dat komt omdat zijn graf en de 3500 kunstvoorwerpen die hij meekreeg, zo goed bewaard zijn gebleven, dat we ze nu nog kunnen bewonderen. Volgens de verhalen rust er nog altijd een vloek op de tombe. Een lokale gids die met ons mee gaat, vertelt ons boeiende verhalen over bijvoorbeeld de gigantische Deir el-Bahari tempel die gewijd is aan Hatsjepsoet, een van de weinige vrouwelijke farao's. De beelden en hiërogliefen die we hier zien, vertellen samen één verhaal. Op de terugweg komen we langs de tempels van Ramses II en Medinet Habu en bezoeken we het dorp van de handwerkers.

  Een leuke manier om naar de oude tempel van Karnak te rijden, is per koets. Langs de fraaie weg houden statige sfinxen de wacht en in het tempelcomplex kunt je eindeloos dwalen door een bos van torenhoge zuilen en standbeelden. Je kunt ook voor een klein bedrag een fiets huren en op eigen houtje de weg naar het complex vinden. Onderweg rennen kinderen je enthousiast tegemoet. Ze gaan graag een gesprekje aan en met  handen en voeten en een brede glimlach komen jullie meer van elkaar te weten.

  We maken een tocht op de Nijl met een felucca, een traditionele Egyptische zeilboot en stoppen bij het bananeneiland waar je voor een paar pond zoveel bananen, suikerriet en sinaasappelen kunt eten als je op kunt.

  Ben je toe aan een beetje beweging? Maak dan een mooie wandeling door de stad. Het is een leuk tochtje van de boulevard aan de Nijl, waar kleine bootjes bedrijvig heen en weer varen, naar de gezellige souks van de binnenstad. Sla zeker de Luxortempel niet over. Die ligt midden in de stad, maar doet zeker niet onder voor de grote tempels in de omgeving. Je kunt overal in de stad neerstrijken op een terras om te genieten van een lekker hapje of drankje en van het gezellige straatleven. Je kunt ook met het lokale pontje de Nijl oversteken en naar de tempels en graven op de westelijke Nijloever gaan. Een mooie tocht voert je langs de suikerrietplantages en door kleine dorpjes.

  Zon, zee, strand: Hurghada

  Dag 14 Luxor - Hurghada
  Dag 15 Hurghada
  Dag 16 Hurghada

  Rode Zee Egypte Djoser Vanuit Luxor rijden we naar de Rode Zee waar we een paar dagen relaxen in het gezellige Hurghada. We overnachten in een comfortabel hotel met zwembad. Je kunt uitgebreid genieten van het mooie strand, de warme zee en het lekkere weer. Vergeet je snorkelset niet, want je kunt hier eindeloos snorkelen.

  Terug naar Caïro

  Dag 17 Hurghada - Caïro
  Dag 18 Caïro
  Dag 19 Caïro - Amsterdam

  Met een bus rijden we terug naar Caïro, waar we nog een hele dag tijd hebben om de stad te ontdekken en de laatste een Egyptische souvenir op de kop te tikken in één van de vele gezellige souks. Je hebt nog even de tijd om bijvoorbeeld de koptische wijk en de pottenbakkerswijk te bezoeken. Ben je gek op dieren? Dan word je vast heel blij van de dierentuin in de vroegere haremtuinen. Vanuit Caïro vliegen we weer terug naar Amsterdam.

  Op reis met Djoser
  Bij onze reizen is geen sprake van een strak gepland reisschema. De reisdagen staan vast, maar ter plaatse wordt het programma in overleg tussen de groep en de reisbegeleiding ingevuld. De reisbegeleiding biedt de meeste dagen wel een programma aan en een aantal excursies is inbegrepen, maar je bent zeker niet verplicht hieraan deel te nemen. Wie er liever zelf op uitgaat, heeft daartoe alle vrijheid. Zo leer je een land tenslotte het beste kennen. Gemiddeld bestaan de Family-groepen uit 16 personen. De maximale groepsgrootte is 26 personen.

  Vertrekdata/prijs

  Boek en reis met Djoser zekerheid Boek en reis met Djoser zekerheid

  2022

  Start - einde
  Beschikbaarheid
   
   
  Prijs
   
  Start - einde
  18 jul - 05 aug
  Beschikbaarheid
  Voldoende
  Prijs
  € 1.845,-
  € 1.745,- (kind t/m 11 jr)
  Start - einde
  25 jul - 12 aug

  10+

  Deze reis is voor gezinnen met kinderen vanaf 10 jaar.

  Beschikbaarheid
  7 plaatsen vrij
  Prijs
  € 1.995,-
  € 1.895,- (kind t/m 11 jr)
  Start - einde
  01 aug - 19 aug
  Beschikbaarheid
  Voldoende
  Prijs
  € 1.845,-
  € 1.745,- (kind t/m 11 jr)

  Inclusief

  • Internationale vluchten
  • Alle vluchttoeslagen
  • CO2 compensatie vliegreis
  • Nederlands sprekende reisbegeleiding/gids
  • Vervoer per bus met airconditioning
  • Nachttrein van Caïro naar Aswan in een comfortabele couchette
  • Hotelovernachtingen in 4- en 5- sterren hotels met zwembad en ontbijt
  • Driedaagse cruise op basis van volpension
  • Verblijf in heerlijk resort aan de Rode Zee op basis van halfpension
  • Dagtocht naar Sakkara en Gizeh
  • Excursie naar Kitchener eiland en Elephantine eiland
  • Bezoek aan de tempel van Philae en de High Dam
  • Feluccatocht over de Nijl naar Bananeneiland
  • Excursie naar de Westoever en bezoek aan de Vallei der Koningen
  • Bezoek aan de tempels van Karnak

  Exclusief

  Overige maaltijden, visum, entreegelden, facultatieve excursies, fooien, persoonlijke uitgaven, verzekeringen, etc.
  Reserveringskosten € 40,- per boeking. Bijdrage SGR € 5,- per persoon en calamiteitenfonds € 2,50 per boeking.

  Landarrangement

  Voor kinderen t/m 11 jaar is de prijs exclusief internationale vluchten vanaf € 1.345,-. Voor volwassenen is de prijs vanaf € 1.445,-.

  Houd bij het boeken van een landarrangement, waarbij je zelf je vliegtickets boekt, er rekening mee dat er voor al onze reizen een minimum aantal deelnemers nodig is.

  Vluchttoeslagen (inbegrepen)

  Luchtvaartmaatschappijen berekenen naast luchthavenbelastingen, ook brandstof- en veiligheidstoeslagen. Bij Djoser zijn al deze toeslagen in de reissom inbegrepen. Bij een tussentijdse verhoging van de toeslagen door de luchtvaartmaatschappijen berekent Djoser deze kosten niet door. Je komt dus achteraf nooit voor verrassingen te staan.

  Groepssamenstelling en groepsgrootte

  Onze Familyreizen zijn speciaal samengesteld voor gezinnen met kinderen. Contact met andere gezinnen is dus zo gemaakt!

  De gezinnen kunnen verschillend zijn qua samenstelling; op onze reizen gaan zowel 1- als 2-oudergezinnen mee en ook samengestelde gezinnen. Omdat juist de leeftijd van de kinderen heel bepalend kan zijn voor de reis, is een aantal vertrekdata speciaal voor reizen met kinderen vanaf 10 en 16 jaar. Op de andere reizen zijn kinderen van alle leeftijden welkom, maar de minimum leeftijd is 6 jaar en de maximale leeftijd is 20 jaar. Is een kind jonger dan 6 jaar of ouder dan 20, overleg dan voor boeking met Djoser. Je vindt de beschikbaarheid en de leeftijden van de kinderen van reeds geboekte families bij de reisdata.  

  Het minimum aantal deelnemers op alle Familyreizen is 10 (3 gezinnen), het maximum aantal personen is 26.

  Nog bedenktijd nodig? Dan kun je tot een paar maanden voor vertrek een optie op een reis nemen. Zo’n voorlopige reservering is gratis en is 7 dagen geldig. De optie wordt automatisch omgezet in een definitieve of aanvraagboeking, tenzij je deze tijdig zelf bevestigt of annuleert. Het is helaas niet mogelijk om een optie te nemen op een reis waar nog maar een aantal plaatsen beschikbaar zijn.

  Praktische informatie

  Accommodatie

  We maken in Caïro gebruik van een sfeervol 5-sterrenhotel met zwembad. Het kan zijn dat we in Caïro zelf verblijven, en soms maken we gebruik van een mooie hotel met uitzicht op de indrukwekkende piramides. Alle kamers zijn voorzien van douche en toilet en airconditioning.

  Tijdens de drie daagse nijlcruise verblijven we aan boord van een 5-sterren cruiseschip. Je overnacht in hutten met airconditioning en eigen sanitair. Ook vind je een restaurant en zwembad aan boord.

  Het hotel in Aswan heeft een zwembad en een prachtig uitzicht over de Nijl. Ons viersterren hotel  met zwembad in Luxor ligt eveneens aan de Nijl en in de buurt van het centrum, de beroemde Luxortempel en vlakbij de bazaar. 

  In Hurghada verblijven we in een fijn resort aan het strand van de Rode Zee met alle faciliteiten die je van een strandhotel kunt verwachten.

  Bekijk hotelreviews op Tripadvisor

  Caïro Cairo Pyramids Hotel
  Aswan Isis Corniche Hotel
  Luxor Eatabe Luxor Hotel
  Hurghada Samra Bay Resort

  Deze selectie geeft een goed beeld van de hotels waar we op deze reis verblijven.

  Reis je met een familie van drie personen dan verblijf je met je gezin op één kamer. Voor meer comfort is het mogelijk om, tegen betaling van een toeslag, een éénpersoonskamer bij te boeken. Kies je hiervoor, of bestaat het gezin uit vier, vijf of meer personen, reserveren we, indien mogelijk, aan elkaar grenzende kamers.

  De comfortabele kamers zijn van alle gemakken voorzien.

  Elke ochtend staat er een uitgebreid ontbijtbuffet klaar.

  Regelmatig verblijven we aan de Nijl of op loopafstand hiervan.

  Ook aan boord van het cruiseschip kun je zwemmen.

  In Hurghada verblijven we in een heerlijk hotel direct aan het strand.

  De comfortabele kamers zijn van alle gemakken voorzien.

  Elke ochtend staat er een uitgebreid ontbijtbuffet klaar.

  Regelmatig verblijven we aan de Nijl of op loopafstand hiervan.

  Ook aan boord van het cruiseschip kun je zwemmen.

  In Hurghada verblijven we in een heerlijk hotel direct aan het strand.

  De comfortabele kamers zijn van alle gemakken voorzien.

  Elke ochtend staat er een uitgebreid ontbijtbuffet klaar.

  Regelmatig verblijven we aan de Nijl of op loopafstand hiervan.

  Ook aan boord van het cruiseschip kun je zwemmen.

  In Hurghada verblijven we in een heerlijk hotel direct aan het strand.

  De comfortabele kamers zijn van alle gemakken voorzien.

  Elke ochtend staat er een uitgebreid ontbijtbuffet klaar.

  Regelmatig verblijven we aan de Nijl of op loopafstand hiervan.

  Ook aan boord van het cruiseschip kun je zwemmen.

  In Hurghada verblijven we in een heerlijk hotel direct aan het strand.

  Vliegreis

  Austrian Airlines

  Het meest voorkomende vluchtschema staat hieronder. Je kan ook het schema per vertrekdatum bekijken. Vliegtijden en -maatschappijen zijn onder voorbehoud van wijzigingen.

  Kies vertrekdatum:

  • Vlucht met

   Austrian Airlines

   Traject

   Amsterdam - Wenen

   Vertrek

   07:00

   Aankomst

   08:55

  • Vlucht met

   Austrian Airlines

   Traject

   Wenen - Cairo

   Vertrek

   11:15

   Aankomst

   14:40

  • Vlucht met

   Austrian Airlines

   Traject

   Cairo - Wenen

   Vertrek

   15:40

   Aankomst

   19:20

  • Vlucht met

   Austrian Airlines

   Traject

   Wenen - Amsterdam

   Vertrek

   20:20

   Aankomst

   22:15


  Tijdverschil: Tijdens onze wintertijd is het in Egypte één uur later dan in Nederland. Tijdens de zomertijd is er geen tijdsverschil.

  Austrian is de grootste luchtvaartmaatschappij van Oostenrijk met Wenen als thuisbasis. Ze is lid van de Lufthansa Groep en Star Alliance en werkt onder andere nauw samen met andere gerenommeerde airlines zoals Lufthansa, Swiss en Emirates. Aan boord word je verwelkomt door vriendelijk cabinepersoneel. De stoelen zijn comfortabel en ergonomisch, voorzien van alle gemakken, zoals voldoende beenruimte en een uitstekend inflight entertainment systeem. Er wordt maarliefst 400 uur aan films, series en tv aangeboden! Zo hoef je je op een lange vlucht niet te vervelen. De catering aan boord is uitstekend.

  Djoser compenseert de CO2-uitstoot van je vlucht

  Reizen is verrijkend, maar laat ook zijn sporen achter in de vorm van broeikasgassen, waaronder CO2. Door de CO2-uitstoot van de vlucht te compenseren kan ergens anders ter wereld dezelfde hoeveelheid CO2 worden voorkomen, want de vliegreis naar je bestemming is veruit het meest belastend voor ons milieu. Samen met de Southpole Group, de wereldmarktleider in het uitvoeren van CO2-reductie projecten, en de ANVR hebben we gekozen voor verschillende projecten in Thailand en Indonesië.

  Met CO2-compensatie doen we dus iets terug voor het klimaat én voor de lokale bevolking. Djoser compenseert alle vluchten van de Djoserreizigers en ook de vliegreizen van haar medewerkers.

  Landarrangement

  Voor kinderen t/m 11 jaar is de prijs exclusief internationale vluchten vanaf € 1.345,-. Voor volwassenen is de prijs vanaf € 1.445,-.

  Houd bij het boeken van een landarrangement, waarbij je zelf je vliegtickets boekt, er rekening mee dat er voor al onze reizen een minimum aantal deelnemers nodig is.

  Vervoer

  In Egypte maken we gebruik van veel verschillende vervoermiddelen. De bustrajecten worden afgelegd met een bus met  airconditioning. Van Caïro naar Aswan reizen reizen we per nachttrein in een comfortabele couchette.

  Tijdens de tocht van Aswan naar Luxor slaap je drie nachten aan boord van een 5-sterren cruiseschip.

  Onze bus is voorzien van airconditioning.

  Met een luxe cruiseschip varen we noordwaarts over de Nijl.

  Onze bus is voorzien van airconditioning.

  Met een luxe cruiseschip varen we noordwaarts over de Nijl.

  Onze bus is voorzien van airconditioning.

  Met een luxe cruiseschip varen we noordwaarts over de Nijl.

  Onze bus is voorzien van airconditioning.

  Met een luxe cruiseschip varen we noordwaarts over de Nijl.

  Bij de reis inbegrepen

  • Internationale vluchten
  • Alle vluchttoeslagen
  • CO2 compensatie vliegreis
  • Nederlands sprekende reisbegeleiding/gids
  • Vervoer per bus met airconditioning
  • Nachttrein van Caïro naar Aswan in een comfortabele couchette
  • Hotelovernachtingen in 4- en 5- sterren hotels met zwembad en ontbijt
  • Driedaagse cruise op basis van volpension
  • Verblijf in heerlijk resort aan de Rode Zee op basis van halfpension
  • Dagtocht naar Sakkara en Gizeh
  • Excursie naar Kitchener eiland en Elephantine eiland
  • Bezoek aan de tempel van Philae en de High Dam
  • Feluccatocht over de Nijl naar Bananeneiland
  • Excursie naar de Westoever en bezoek aan de Vallei der Koningen
  • Bezoek aan de tempels van Karnak

  Excursies

  Bij Djoser bepaal je zelf welke bezienswaardigheden je de moeite waard vindt om te bezoeken. De een kan uren ronddwalen in het Egyptisch museum, een ander bezoekt liever de Islamitische wijken met tal van moskeeën. Sommige reizigers kunnen geen genoeg krijgen van de Egyptische geschiedenis met mummies, sarcofagen en piramides, terwijl anderen liever gaan shoppen op de bazaar, zoals de Khan Al-Khalili. In de meeste gevallen kun je zelf of met groepsgenoten, al dan niet met hulp van onze reisbegeleiding, er te voet of met lokaal vervoer erop uit trekken. Toegangsgelden zijn niet bij de reissom inbegrepen, zodat je alle vrijheid hebt om je eigen plan te trekken.

  Sommige bezienswaardigheden mag je niet missen, zijn slecht bereikbaar of liggen 'en route' naar onze volgende overnachtingsplaats. Dergelijke excursies zijn bij Djoser in het programma opgenomen. Ook bij alle excursies die bij het programma inbegrepen zijn, geldt dat het entreegeld exclusief is.

  Tijdens deze reis door Egypte zijn de volgende excursies of stops onderweg in het reisprogramma inbegrepen:

  • Excursie naar Sakkara en Gizeh. We bezoeken eerst Sakkara, waar de trappiramide van Djoser is gelegen. We sluiten af in Gizeh, waar de beroemdste piramides ter wereld liggen en de iconische liggende sfinx te vinden is.
  • Vanuit Aswan maken we een uitstapje per felucca naar verschillende eilanden in de Nijl: Kitchener eiland, Elephantine eiland en het eiland van Philae, waar het bekende aan vruchtbaarheidsgodin Isis gewijde tempelcomplex te bezichtigen is.
  • Ook bezoeken we vanuit Aswan de High Dam, waarmee het grootste stuwmeer ter wereld werd gevormd.
  • In Luxor stappen we eveneens aan boord van een felucca, deze keer voor een bezoek aan Bananeneiland, waar je voor een paar pond zo veel bananen, suikerriet en sinaasappelen kunt eten als je wilt!
  • Tijdens de Nijlcruise stoppen we bij Kom Ombo, voor een bezoek aan het tempelcomplex dat gewijd is aan de god van de krokodillen. Bij Edfu bezoeken we de kolossale Horustempel.
  • Een hoogtepunt tijdens de reis is de excursie naar de Westoever en de Vallei der Koningen bij Luxor. Hier werden de farao’s vroeger begraven. Hier ligt dan ook onder andere de mummie van Toetanchamon en zijn graf.
  • Vanuit Luxor bezoeken we eveneens de tempels van Karnak. Dit is het grootste tempelcomplex van Egypte en wellicht het grootste religieuze bouwwerk ter wereld. Je kunt hier uren ronddwalen, de gids vertelt alle achtergronden.


  Ter plaatse zijn er nog meer excursies mogelijk: zo kun je vanuit Aswan Abu Simbel bezoeken, of een fietstocht maken in Luxor. In Hurghada zijn er meerdere excursiemogelijkheden om bijvoorbeeld de onderwaterwereld in de Rode Zee al duikend of snorkelend te verkennen.

  Reisdocumenten

  •     E-ticket.  Meer informatie ontvang je ongeveer 2 weken voor vertrek.
  •     Internationale reispas voor alle reizigers (volwassenen en kinderen) die nog zes maanden na vertrek uit Caïro geldig is. 
  •     Visum bij binnenkomst in Egypte, visum plus administratiekosten bedragen € 25,- (ter plaatse te voldoen).


   

  Geldzaken

  In Egypte wordt er betaald met de Egyptische pond. Kijk voor de actuele koers op oanda.com.

  Geld afhalen: is op vele plaatsen mogelijk.
  Contant: euro’s. Visumkosten en facultatieve excursies dien je in euro's te betalen.
  Creditcards worden bijna overal geaccepteerd.

  Als richtbedrag voor uitgaven die niet bij de reissom zijn inbegrepen, zoals maaltijden, entreegelden, facultatieve excursies en persoonlijke uitgaven geldt minimaal € 200,- per persoon per week.

  Entreegelden variëren omgerekend van € 4,- tot € 10,- per bezienswaardigheid. Houd er rekening mee dat dit bedrag behoorlijk oploopt wanneer je alle bezienswaardigheden wilt bezichtigen. Denk er tevens aan dat je ook extra dient te betalen voor je fototoestel of videocamera wanneer je een museum, tempel of graftombe bezoekt. Een internationale studentenkaart geeft overigens 50% korting op entreeprijzen.

  Het is in Egypte gebruikelijk om voor verleende diensten fooien te geven. Voor het gemak wordt aan het begin van de reis een fooienpot ingesteld, waaruit de (gezamenlijke) tips aan de chauffeurs, gidsen, hotelpersoneel e.d. worden betaald.

  Maaltijden

  De ontbijten zijn altijd inbegrepen. Voor de overige maaltijden heb je volop mogelijkheden om op eigen gelegenheid de Egyptische keuken te verkennen. Lekker eten vormt tenslotte een belangrijk deel van een geslaagde vakantie. De reisbegeleiding informeert je graag over goede restaurantjes, zodat je direct kennis kunt maken met gerechten als kofta, foel en ta'amiyya. Tijdens ons verblijf in Hurghada is het verblijf op basis van halfpension.

  Het leidingwater in Egypte is niet veilig om te drinken en smaakt niet lekker vanwege de grote hoeveelheid chloor. Mineraalwater is voor een klein bedrag overal in hele en halve literflessen te koop.

  Gezondheid

  Voor Egypte zijn geen inentingen verplicht, wel wordt aangeraden om vooraf vaccinaties tegen DTP en hepatitis A te nemen. Deze algemene richtlijnen zijn aan verandering onderhevig en soms ook gelden voor (jonge) kinderen afwijkende richtlijnen, bijvoorbeeld omdat ze in de eerste jaren zijn ingeënt tegen DTP. 

  De hygiënische omstandigheden in Egypte zijn over het algemeen redelijk. Het is verstandig goed te letten op wat je eet. We adviseren om paracetamol en een middel tegen darmstoornissen mee te nemen.

  Bedenk dat kinderen extra gevoelig zijn voor de zon, dus zorg voor voldoende bescherming: zonnebrandmiddel, minimaal een kledingstuk met (lange) mouwen, hoofddeksel en zonnebril. De reisbegeleiding heeft een medische set bij zich met steriel hulpmateriaal voor noodgevallen.

  Voor vaccinaties werkt Djoser samen met Thuisvaccinatie.nl. Het is de grootste landelijke organisatie voor reisvaccinaties aan huis. De deskundige artsen komen bij je langs wanneer het jou uitkomt. Ook ‘s avonds en in het weekend of op het werk. En sturen (indien mogelijk) de rekening rechtstreeks naar de zorgverzekeraar. De tarieven zijn vergelijkbaar met andere vaccinatie instellingen. Je kunt gemakkelijk online een afspraak maken. Voor een advies per land kun je ook de website raadplegen van het Landelijk Coördinatiecentrum Reizigersadvisering lcr.nl of itg.be.

  Logo ThuisVaccinatie.nl


  Reizen en Covid-19

  We kunnen naar steeds meer landen veilig en verantwoord op reis. Uiteraard voeren we reizen uit naar landen met een groen of geel reisadvies, maar ook zijn reizen naar een aantal landen met een oranje reisadvies mogelijk. Een overzicht van landen waar je nu met Djoser naar toe kan vind je hier. Voor actuele informatie over inreisbeperkingen en voorwaarden adviseren wij je de website met de reisadviezen van het Ministerie van Buitenlandse Zaken te raadplegen. Om deel te kunnen nemen aan een Djoserreis moet je volledig gevaccineerd zijn, voor de veiligheid en een soepel verloop van de reis.

  Uiteraard hebben we frequent contact met onze agentschappen. Hierdoor zijn we goed op de hoogte van de lokale omstandigheden en regels. Houd er rekening mee dat lokale regelgeving aan verandering onderhevig kan zijn. Na boeking houden wij je over deze regels en voorwaarden via "Mijn Djoser" op de hoogte.

  Met onze lokale vertegenwoordiger, onze 24/7 bereikbaarheid/bijstand én de aanwezigheid van een reisbegeleider, reis je met Djoser met een gerust gevoel.

  Klimaat en geografie

  Een reis naar Egypte maken kan eigenlijk het hele jaar door. Iedere periode heeft zo zijn voordelen. In de zomer is het er droog en heerlijk warm. De hoge temperaturen zijn echter goed te verdragen vanwege de lage luchtvochtigheid en de wind die bijna altijd vanuit het noorden waait. Wanneer je 's ochtends vroeg opstaat en 's middags siësta houdt heb je niet zoveel last van de warmte. Een voordeel van de zomer is ook dat er minder toeristen zijn.

  Reisbegeleiding en gidsen

  Een enthousiaste lokale Nederlandssprekende reisbegeleider/gids begeleidt de reis. Onze reisbegeleiders zijn zeer ervaren en bevlogen reizigers en vertellen onderweg leuke weetjes over de bestemming. Omdat zij uit het land zelf komen weten zij je als geen ander alles te vertellen over de omgeving, stad en excursies. Zij weten ook dat kinderen een reis anders beleven dan volwassenen en kunnen haarfijn inspelen op de wensen en behoeften van beiden. Zij zorgen dat de reis soepel verloopt en zijn het aanspreekpunt voor vragen en ideeën. De eigen passie, in combinatie met een uitgebreide training en inwerkprocedure, vormt de basis voor hun deskundigheid en professionaliteit.

  Op de Djoser-excursies in Caïro en Luxor vertelt hij uitgebreid over het land en de bouwwerken die we bezoeken, hij zal dus ook regelmatig de rol van gids vervullen; kortom, leer alles over hoe de piramides zijn gebouwd en hoe belangrijk de Nijl is voor de Egyptenaren!

  Veelgestelde vragen

  Waarom met Djoser Family naar Egypte?

  De reizen met Djoser Family zijn speciaal ontwikkeld voor gezinnen. Je verblijft in sfeervolle hotels die vaak over een zwembad beschikken. De reis naar Egypte is voor kinderen een prachtige ervaring door de interessante cultuur en de indrukwekkende excursies die gemaakt worden. Tevens wordt de reis begeleid door een lokale enthousiaste Nederlands sprekende reisbegeleider/gids. Zij weten als geen ander dat kinderen een reis anders beleven dan volwassenen en kunnen haarfijn inspelen op de wensen en behoeften van beiden, wat onze Family reizen een belangrijke meerwaarde geeft.

  Wat is de zwaarte van deze Family reis?

  Er worden tijdens deze reis redelijk lange afstanden afgelegd. De meeste trajecten zullen met een bus met airco uitgevoerd worden, zodat we onderweg kunnen stoppen om bijvoorbeeld foto's te maken. De reis van Cairo naar Aswan zal afgelegd worden per nachttrein en tussen Aswan en Luxor slaap je drie nachten aan boord van cruiseschip.

  Welk weertype kan ik verwachten tijdens deze reis?

  Egypte is eigenlijk het hele jaar goed te bereizen. In de zomer is het warm en droog, maar deze temperaturen zijn goed te verdragen door de luchtvochtigheid en wind die vanuit het noorden waait.

  Hebben we een visum nodig?

  Voor Egypte is een visum nodig, dat op de luchthaven van Cairo geregeld wordt. Het visum plus de administratiekosten bedraagt €25,- p.p. en deze kosten dien je ter plaatse te voldoen.

  Hoe wordt een familie met een oneven aantal personen ingedeeld?

  Reis je met een familie van 3 personen, dan verblijf je met het gezin op één kamer. In sommige accommodaties kan het zijn dat er in dit geval een bed bijgezet wordt in een tweepersoonskamer. Voor een gezin dat bestaat uit 4 of 5 personen reserveren we 2 kamers, waar mogelijk aan elkaar grenzend. In de meeste gevallen is het ook mogelijk om een éénpersoonskamer te reserveren.

  Hebben de hotels op deze reis een zwembad?

  De meeste hotels op deze reis beschikken over een zwembad. Zie voor meer details over de accommodatie die we gebruiken de praktische informatie. Hier vind je afbeeldingen van de hotels en weblinks naar Tripadvisor.

  Is er Wifi aanwezig op deze reis?

  De meeste hotels tijdens deze reis beschikken, soms tegen betaling, over Wifi. Het kan ook voorkomen dat de Wifi alleen in de lobby aanwezig is.

  Gelden er bijzondere kledingvoorschriften voor deze reis?

  Egypte is overwegend islamitisch en zeker op het platteland wordt gepaste kleding op prijs gesteld. Dit betekent voor zowel mannen als vrouwen: kleding die de schouders, bovenarmen en knieën bedekken. Voor kinderen geldt dit in mindere mate.

  We hebben geboekt! En nu?

  Zodra je een reis hebt geboekt, ontvangt de hoofdboeker hiervan een bevestiging per e-mail. Tevens ontvangt deze de inloggegevens voor de Mijn Djoser pagina. In je Mijn Djoser kan je de persoonsgegevens (tot 6 weken voor vertrek) aanpassen en vind je alle informatie over de reis.

  Wat mag ik absoluut niet vergeten voor deze reis?

  Houd er rekening mee dat de zon erg fel kan zijn. Het is daarom van belang om voldoende bescherming mee te nemen. Denk hierbij aan bijvoorbeeld zonnebrand en bedekkende kleding.

  Djoser Foto's en Video

  Djoser reviews

  9,0
  • Geweldig genoten van Egypte, een land waar je geweest moet zijn! Niet alleen de prachtige oude beschaving maar ook de natuur langs de Nijl. De ervaringen die je in 3 weken opdoet zijn onbetaalbaar. Vooral geschikt voor 12+. Deze reis heeft, mede door reisleider Amru, onze verwachtingen overtroffen!

   Bekijk alle reviews
   Go to top