Bekijk de Rondreis Egypte, Nijlvallei, 14 dagen van Djoser

Rondreis Egypte, Nijlvallei 14 dagen

Tempels en pyramides langs de Nijl

Vanaf € 1.695,- Bijkomende kosten € 26,25 p.p. (o.b.v. 2 personen)

Egypte is een fascinerend land met een lange geschiedenis. Tijdens deze 14-daagse reis in het Nijldal ontdek je de belangrijkste overblijfselen uit de oudheid. We bezoeken de indrukwekkende piramides van Gizeh, Sakkara en nabij de Fajoem-oase. Bewonderen prachtige rotsgraven in Beni Hassan en in de vallei der Koningen en maken vanuit Aswan een excursie naar de imposante Tempel van Philae. De reis begint en eindigt in de metropool Caïro.

Daarom Djoser

 • Djoser, al meer dan 35 jaar dé Egyptespecialist!
 • Overnachtingen in comfortabele hotels mét ontbijt
 • Inclusief interessante excursies in Caïro, Aswan en Luxor
 • Nachttrein in comfortabel couchettes Aswan - Caïro incl. maaltijden
 • Bezoek aan indrukwekkende piramides van Gizeh en Sakkara
 • piramides bezichtingen in het prachtige Fajoem-oase
 • Nederlandssprekende reisbegeleider
 • Voordelig overnachten en parkeren bij Schiphol

Route en kaart

Routekaart Rondreis Egypte, Nijlvallei, 14 dagen
 1. Amsterdam - Caïro
 2. Caïro
 3. Caïro, excursie Gizeh, Sakkara
 4. Caïro - Dashour - El Fayoum Piramide - El Minya
 5. El Minya: excursie Beni Hassan en El Amarna - Sohag
 6. Sohag - Abydos - Denderah - Luxor
 7. Luxor, excursie vallei der Koningen en tempel van Hatsjepsoet
 8. Luxor, bezoek Karnak Tempel
 9. Luxor
 10. Luxor - Edfu - Kom Ombo - Aswan
 11. Aswan, optionele excursie Abu Simbel
 12. Aswan, excursie Philae, High Dam & onvoltooide obelisk - nachttrein naar Caïro
 13. aankomst Caïro
 14. Caïro - Amsterdam

Reisbeschrijving

Ontdekkingen in Caïro

Dag 1 Amsterdam - Caïro
Dag 2 Caïro
Dag 3 Caïro, excursie Gizeh, Sakkara

Na een comfortabele vlucht komen we aan in de bruisende hoofdstad van Egypte. De reisbegeleider staat klaar om ons te verwelkomen en naar het hotel te brengen. Hier kunnen even bijkomen van de reis en ons voorbereiden op de geweldige reis.

Moskee Cairo EgypteNa het ontbijt trekken we de stad in om Caïro te verkennen. Het historische Islamitische Caïro, Het is een stad vol contrasten. Het is een mengelmoes van eeuwenoude moskeeën, souks, bazaars, eetstalletjes, koffiehuizen en historische monumenten. Downtown Caïro is het commerciële centrum van de stad en wordt vooral gekenmerkt door moderne wolkenkrabbers, neonlichten en brede boulevards. Hier vind je het Tahrirplein, dat ongewild ‘beroemd’ werd tijdens de Egyptische Revolutie in 2011. Genoeg te zien dus om de eerste vrije dag goed te besteden

Piramides Gizeh EgypteDe volgende staat in het teken van enkele van de meest iconische bezienswaardigheden ter wereld. Na het ontbijt gaan we op weg naar Gizeh. Dit was de oudegyptische begraafplaats tijdens een groot gedeelte van de vierde dynastie, van ca. 2590-2500 v.Chr. Hier komen we oog in oog komt te staan met de majestueuze piramides van Cheops, Chefren en Mykerinos. De mystieke Sfinx waakt over dit eeuwenoude complex. Vervolgens brengen we een bezoek aan Sakkara, Sakkara was de begraafplaats van de hoofdstad Memphis tijdens het Oude Rijk. Hier bevindt zich de beroemde trappenpiramide van koning Djoser, die hij liet ontwerpen door zijn architect Imhotep. Het was de eerste piramide in de geschiedenis van Egypte, ontstaan door meerdere grafheuvels op elkaar te bouwen. Ten slotte brengen we een bezoek aan het groot Egyptisch Museum, waar de schat van Toetanchamon en andere kostbare antiquiteiten zich bevinden.


Piramides, oases en historische schatten

Dag 4 Caïro - Dashour - Fajoem oase - El Minya
Dag 5 El Minya, excursie Beni Hassan en El Amarna - Sohag
Dag 6 Sohag - Abydos - Denderah - Luxor

Na het ontbijt vertrekken we richting Dashour, een gebied dat wordt gekenmerkt door de bijzondere Knikpiramide en de Rode Piramide. In tegenstelling tot de andere piramides hebben ze namelijk rechte zijkanten, wat deze piramides uniek maakt. Daarna reizen we naar de schilderachtige Fajoem-oase, De Fajoem wordt vaak een oase genoemd, maar is eigenlijk een depressie in de woestijn met een van oorsprong zoetwatermeer, het Moerismeer dat jaarlijks gevoed werd door de Nijloverstroming. Hier bekijken we enkele van de belangrijkste piramides in de regio. In El Minya, de voormalige hoofdstad van Egypte, kunnen we 's avonds genieten van lokale gerechten, de overblijfselen uit het oude rijk en historische monumenten bekijken en de warme sfeer van deze stad ervaren.

Mannen Aswan EgypteDe volgende dag maken we een excursie naar Beni Hassan en El Amarna. Bewonder in Beni Hassan de rotsgraven van belangrijke ambtenaren uit de 11e en 12e dynasties. Bekijk de prachtige muurschilderingen die verhalen vertellen over het dagelijkse leven in het oude Egypte. Daarna gaan we verder naar El Amarna. Hier bekijken we de overblijfselen van de oude hoofdstad Achetaton, gebouwd door farao Achnaton en koningin Nefertit. Hier kunnen we de overblijfselen van deze oude stad verkennen en meer te weten komen over deze fascinerende periode in de geschiedenis. Ten slotte rijden we door naar Sohag, waar we zullen overnachten.

Na een heerlijke nacht in Sohag vervolgen we onze reis richting Luxor, de stad van de tempels en monumenten. Onderweg naar Luxor maken we een stop in Abydos, een belangrijk religieus centrum in het oude Egypte en bij het tempelcomplex van Denderah, een van de best bewaard gebleven tempels, dat nog steeds indruk maakt met zijn prachtige reliëfs en architectuur. Daarna is het tijd voor Luxor, Luxor heette voorheen Thebe en was eeuwenlang de hoofdstad. In Luxor zijn een groot aantal prachtige tempels, sfinxen en graftombes, die een goed beeld geven van hoe deze imposante stad er ooit uit moet hebben gezien.

Vallei der Koningen en Karnak tempels

Dag 7 Luxor, excursie vallei der Koningen en tempel van Hatsjepsoet
Dag 8 Luxor, Bezoeken Karnak Tempel
Dag 9 Luxor

Vallei der koningen - Tempel van HatsjepsoetEen dag vol ontdekkingen wacht op ons. We beginnen met een bezoek aan de beroemde Vallei der Koningen, waar we diep in de rotsen uitgehouwen tombes kunnen verkennen, waaronder die van Toetanchamon, Ramses II en Amenhotep. De verbazingwekkende kunstwerken en hiërogliefen vertellen verhalen over het oude Egyptische geloof en het leven na de dood. Vervolgens brengen we een bezoek aan de Tempel van Hatsjepsoet, een architecturaal meesterwerk dat ons doet nadenken over de grootsheid van het oude Egypte.

Beeld Karnak EgypteDe Volgende dag begint met een bezoek aan de majestueuze Karnak Tempels, een complex van indrukwekkende zuilen, heiligdommen en standbeelden. Hier kunnen we de sporen van oude ceremonies en rituelen volgen terwijl we door dit historische heiligdom dwalen. De tempels zijn gewijd aan de oergoed Amon, godin Moet en hun kind Chonsoe. Onze Nederlandse gids kan hier goed verhalen vertellen over de strijd die farao’s hebben geleverd met hun vijanden en die verbeeld wordt op reliëfs. De rest van de dag, en de volgende dag kunnen we naar eigen wens invullen. Verken Luxor verder, geniet van vrije tijd aan de oever van de Nijl, of bezoek enkele lokale ambachtslieden om unieke souvenirs te kopen.

Dag 10 Luxor - Edfu - Kom Ombo - Aswan
Dag 11 Aswan, optionele excursie Abu Simbel
Dag 12 Aswan, Excursie Philae, High Dam & onvoltooide obelisk - nachttrein naar Caïro

Verken Aswan: Tempels, Abu Simbel en Philae

Philae temple Aswan EgyptOnze reis gaat verder naar Aswan, een stad doordrenkt van Nubische cultuur en geschiedenis. Onderweg stoppen we bij Edfu om de Tempel van Horus te bewonderen, een van de best bewaard gebleven heiligdommen van Egypte. Het heeft maar liefst honderdtachtig jaar geduurd om de tempel te voltooien. De tempel is versierd met talloze inscripties, sculpturen en reliëfs. Daarna gaan we door naar Kom Ombo, waar we de unieke dubbele tempel kunnen verkennen die gewijd is aan zowel Sobek, de krokodillengod, als Horus, de valkgod. Aan het eind van de dag vertrekken we verder naar Aswan, waar we zullen overnachten.

Aswan - Nubische vrouwenIn Aswan kunnen we deelnemen aan een optionele excursie naar de verbluffende tempels van Abu Simbel, een UNESCO-werelderfgoed en prachtige, oude architectuur. Dit zijn misschien wel de meest bijzondere tempels van Egypte. Ze zijn namelijk niet uit losse stenen gebouwd, maar uit de rotsen gehakt. Laten we de massieve beelden bewonderen en de inspanningen bewonderen die zijn geleverd om deze tempels te behouden en te beschermen.

Aswan is de uitvalsbasis voor onze excursie naar de tempel van Philae, met zijn tweeduizend jaar de ‘jongste’ tempel van Egypte. Het is eeuwenlang een belangrijk pelgrimsoord geweest en werd in de 5e eeuw omgebouwd tot christelijke kerk. De Tempel van Philae moest in de jaren zestig verplaatst worden door de bouw van de Aswandam, onze volgende stop. Deze enorme dam is maar liefst honderdelf meter hoog en vierduizend meter lang. We maken nog een laatste stop bij de onvoltooide obelisk. Deze zou zijn gebouwd door Hatsjepsut en oorspronkelijk een lengte van 42 meter krijgen. Ook onafgemaakt is hij nog altijd bijna een derde langer dan elke andere Egyptische obelisk. Na het bezoek aan de obelisk reizen we met een comfortabele nachttrein terug naar Caïro, waar we de volgende dag aankomen.

Einde van een betoverende reis

Dag 13 aankomst in Caïro
Dag 14 Caïro - Amsterdam

Cairo - Mohammed Ali MoskeeIn de vroege ochtend komen we aan in Caïro, waar we opnieuw de kans krijgen om de levendige sfeer van deze stad te ervaren. Met deze laatste dag in Egypte kunnen we de hoogtepunten van de reis herbeleven, souvenirs kopen, nog even relaxen en genieten van de prachtige vergezichten langs de Nijl. Een moment om te reflecteren op de geweldige ervaringen die we hebben opgedaan tijdens deze reis. De volgende dag nemen wij afscheid van Egypte en vliegen we weer terug naar Amsterdam.

Vertrekdata 2024

Bijkomende kosten € 26,25 p.p. (o.b.v. 2 personen)

Start - einde Beschikbaarheid Prijs
Start - einde
31 aug - 13 sep
V
Vertrek informatie i

Djoser heeft alle reizen van tevoren ingepland met het doel en verwachting deze ook uit te kunnen voeren.

Beschikbaarheid
voldoende

Deelnemers

Er is op dit moment geen groepsinformatie beschikbaar voor deze vertrekdatum.

Prijs

€ 1.845,-

Start - einde
21 sep - 04 okt
V
Vertrek informatie i

Djoser heeft alle reizen van tevoren ingepland met het doel en verwachting deze ook uit te kunnen voeren.

Beschikbaarheid
voldoende

Deelnemers

Er is op dit moment geen groepsinformatie beschikbaar voor deze vertrekdatum.

Prijs

€ 1.845,-

Start - einde
19 okt - 01 nov
V
Vertrek informatie i

Djoser heeft alle reizen van tevoren ingepland met het doel en verwachting deze ook uit te kunnen voeren.

Beschikbaarheid
voldoende

Deelnemers

Er is op dit moment geen groepsinformatie beschikbaar voor deze vertrekdatum.

Prijs

€ 1.845,-

Start - einde
23 nov - 06 dec
V
Vertrek informatie i

Djoser heeft alle reizen van tevoren ingepland met het doel en verwachting deze ook uit te kunnen voeren.

Beschikbaarheid
voldoende

Deelnemers

Er is op dit moment geen groepsinformatie beschikbaar voor deze vertrekdatum.

Prijs

€ 1.795,-

Start - einde
23 dec - 05 jan
G
Vertrek gegarandeerd i

Indien een vertrekdatum het groene icoon met een G heeft, dan ben je er zeker van dat je na het ontvangen van de boekingsbevestiging op reis kan gaan. Voorwaarden van toepassing, zie i.

Beschikbaarheid
beperkt beschikbaar

Deelnemers

Er is op dit moment geen groepsinformatie beschikbaar voor deze vertrekdatum.

Prijs

€ 2.195,-

Vertrekdata 2025

Bijkomende kosten € 26,25 p.p. (o.b.v. 2 personen)

Start - einde Beschikbaarheid Prijs
Start - einde
18 jan - 31 jan
V
Vertrek informatie i

Djoser heeft alle reizen van tevoren ingepland met het doel en verwachting deze ook uit te kunnen voeren.

Beschikbaarheid
voldoende

Deelnemers

Er is op dit moment geen groepsinformatie beschikbaar voor deze vertrekdatum.

Prijs

€ 1.695,-

Start - einde
21 feb - 06 mrt
V
Vertrek informatie i

Djoser heeft alle reizen van tevoren ingepland met het doel en verwachting deze ook uit te kunnen voeren.

Beschikbaarheid
voldoende
Prijs

€ 1.695,-

Start - einde
15 mrt - 28 mrt
V
Vertrek informatie i

Djoser heeft alle reizen van tevoren ingepland met het doel en verwachting deze ook uit te kunnen voeren.

Beschikbaarheid
voldoende
Prijs

€ 1.795,-

Start - einde
22 mrt - 04 apr
V
Vertrek informatie i

Djoser heeft alle reizen van tevoren ingepland met het doel en verwachting deze ook uit te kunnen voeren.

Beschikbaarheid
voldoende
Prijs

€ 1.795,-

Start - einde
18 apr - 01 mei
V
Vertrek informatie i

Djoser heeft alle reizen van tevoren ingepland met het doel en verwachting deze ook uit te kunnen voeren.

Beschikbaarheid
voldoende
Prijs

€ 1.795,-

Start - einde
03 mei - 16 mei
V
Vertrek informatie i

Djoser heeft alle reizen van tevoren ingepland met het doel en verwachting deze ook uit te kunnen voeren.

Beschikbaarheid
voldoende
Prijs

€ 1.795,-

Start - einde
14 jun - 27 jun
V
Vertrek informatie i

Djoser heeft alle reizen van tevoren ingepland met het doel en verwachting deze ook uit te kunnen voeren.

Beschikbaarheid
voldoende
Prijs

€ 1.695,-

Inclusief

 • Vliegreis
 • Alle vluchttoeslagen
 • Nederlandssprekende reisbegeleiding
 • Nachttrein Aswan naar Caïro, incl. maaltijden
 • Vervoer per air conditioned bus
 • Overnachtingen in hotels
 • 12 x ontbijt
 • excursie naar Beni Hassan en El Amarna
 • Excursie vanuit Cairo naar Memphis, Sakkara & Gizeh
 • Bezoek tempels Karnak
 • Excursie Westoever en Vallei der Koningen
 • Excursie naar Philae eiland en de High Dam
 • Lokale gids bij bovenstaande excursies

Exclusief

Overige maaltijden, visum, entreegelden, facultatieve excursies, fooien, persoonlijke uitgaven, verzekeringen, etc.
Reserveringskosten € 25,-, bij 2 of meer personen € 40,-. Bijdrage SGR € 5,- per persoon en calamiteitenfonds € 2,50 per boeking.

Eenpersoonskamer

Alleenreizenden worden, in goed overleg, ingedeeld met andere alleenreizenden van hetzelfde geslacht. Wil je niet ingedeeld worden met een andere deelnemer, dan kun je een eenpersoonskamer boeken tegen de daarvoor geldende toeslag. Voor deze reis bedraagt de toeslag vanaf € 365,-. De prijs kan verschillen per vertrekdatum. In het boekingsformulier zie je bij stap 4 (Extra opties) de prijs voor de gekozen vertrekdatum.

Vluchttoeslagen (inbegrepen)

Luchtvaartmaatschappijen berekenen naast luchthavenbelastingen, ook brandstof- en veiligheidstoeslagen. Bij Djoser zijn al deze toeslagen in de reissom inbegrepen.

Maaltijden en entreegelden

Dagelijks ontbijt is tijdens deze reis inbegrepen. 

Er blijft echter voldoende ruimte over om op eigen gelegenheid de Egyptische keuken te verkennen. Lekker eten vormt tenslotte een groot deel van een geslaagde vakantie. De reisbegeleiding informeert je over goede restaurantjes, zodat je direct kennis kunt maken met gerechten als kofta, foel en ta'amiyya.

Het leidingwater in Egypte is niet geschikt als drinkwater. Mineraalwater is voor een klein bedrag overal in hele en halve literflessen te koop.

Veel hotels in Egypte organiseren op Kerst- en Oudejaarsavond een speciaal feestdiner met entertainment voor de hotelgasten. Hiervoor wordt meestal een verplichte toeslag geheven, los van de vraag of men al dan niet deelneemt aan dit diner. De hoogte van deze toeslag kan oplopen tot € 75,- per persoon. Hotels maken in de regel pas kort tevoren bekend of een verplichte toeslag zal gelden, zo mogelijk melden we je dit nog via je ‘Mijn Djoser pagina’.

Hotelverlenging

Verlenging mét accommodatie is in Caïro bij te boeken. In Caïro verblijf je vooraf of na afloop in een centraal gelegen middenklasse hotel. De prijs is vanaf € 22,50 per persoon per nacht op basis van logies/ontbijt in een tweepersoonskamer. De prijs voor een eenpersoonskamer bedraagt € 36,- per nacht.

Ook is het mogelijk om uw verblijf in El Quseir te verlengen. De prijs hier is vanaf € 36,- per persoon per nacht op basis van halfpension in een tweepersoonskamer. De prijs voor een eenpersoonskamer bedraagt € 57,50 per nacht. Houd er rekening mee dat de terugreis naar Caïro algauw een dag in beslag neemt, we verplaatsen bovendien het verblijf in Cairo van dag 13 naar het einde van je reis.

De genoemde prijzen zijn zonder wijzigingskosten van de vlucht en de transfer van/naar de luchthaven in Caïro.

Landarrangement

Je kunt deze reis boeken zonder internationale vluchten, je boekt dan zelf je vliegtickets. De prijzen voor dit landarrangement zijn vanaf €1.245,-.

Houd bij de boeking van een landarrangement er rekening mee dat voor al onze reizen een minimum aantal deelnemers geldt. Djoser is niet aansprakelijk indien er wijzigingen ontstaan in het vluchtschema van de groepsreis. Kom je op een andere tijd aan dan de groep en/of vertrek je op een andere tijd dan de groep, dan dien je zelf je transfers van- en naar het hotel en/of de luchthaven te regelen.

Groepssamenstelling en groepsgrootte

Onze groepen bestaan uit samen- en alleenreizenden. Reis je alleen dan vind je zeker snel aansluiting in onze kleine groepen. De deelnemers zijn Nederlands en Belgisch. Het komt bij deze reis soms voor dat ook enkele Duitstalige reizigers zich hebben aangemeld.

Wil je meer specifieke informatie over de samenstelling van de groep en vertrekdatum van jouw keuze dan kunnen we je telefonisch (071 - 5126400, België: 09 223 00 69) meer informatie geven over bijvoorbeeld leeftijden en het aantal mannen, vrouwen of alleengaande reizigers.

Gemiddeld bestaan de groepen uit 16 deelnemers, het maximum is 22.

De gemiddelde groepsgrootte om de reis door te laten gaan is 8.

Nog bedenktijd nodig? Dan kun je tot een paar maanden voor vertrek een optie op een reis nemen. Zo’n voorlopige reservering is gratis en is 5 dagen geldig. De optie wordt automatisch omgezet in een definitieve of aanvraagboeking, tenzij je deze tijdig zelf bevestigt of annuleert. Het is helaas niet mogelijk om een optie te nemen op een reis waar nog maar een aantal plaatsen beschikbaar zijn.

V

Vertrek informatie

Djoser heeft alle reizen van tevoren ingepland met het doel en verwachting deze ook uit te kunnen voeren. Dit op basis van eerdere ervaringen en boekingen in dit reisseizoen.

Om een groepsreis te garanderen en uit te kunnen voeren is een minimum aantal deelnemers nodig. Dit aantal staat bij betreffende reis vermeld onder het kopje 'Groepssamenstelling en groepsgrootte'. In het uitzonderlijke geval dat het minimum aantal deelnemers niet wordt bereikt en de reis niet door kan gaan, hoor je dit ruim van te voren, doch uiterlijk 21 dagen voor vertrek. Djoser zal altijd haar uiterste best doen om een gewenste alternatieve reis en/of vertrekdatum aan te bieden. Volledige restitutie van de reissom, inclusief eventuele via Djoser afgesloten verzekeringen die op de factuur staan (met uitzondering van eventuele kosten van zelf geregelde visa, vaccinaties en andere persoonlijke uitgaven) is natuurlijk ook mogelijk. In het geval dat een reis niet kan doorgaan als gevolg van een overmachtsituatie kunnen er andere voorwaarden gelden waarbij geen volledige restitutie mogelijk is.

G

Vertrek gegarandeerd

Indien een vertrekdatum het groene icoon met een G heeft, dan ben je er zeker van dat je na het ontvangen van de boekingsbevestiging op reis kan gaan. Het kan soms voorkomen dat deelnemers van een reis moeten annuleren of omboeken, waardoor de groepsgrootte onder het vereiste minimum aantal deelnemers daalt. In het uitzonderlijke geval dat het minimum aantal deelnemers niet wordt bereikt en de reis niet door kan gaan, hoor je dit ruim van te voren per e-mail, doch uiterlijk 21 dagen voor vertrek. Djoser zal altijd haar uiterste best doen om er voor te zorgen dat je de gewenste reis op de geboekte vertrekdatum kunt gaan maken, ook indien het minimale aantal deelnemers niet is bereikt. In dat geval bekijken we de mogelijkheid om, al dan niet tegen bijbetaling, de reis mogelijk te maken met bijvoorbeeld aangepast vervoer en/of lokale Engelssprekende reisbegeleiding. Het karakter van een groepsreis kan hierbij dusdanig veranderen dat wij er begrip voor hebben dat je liever een alternatief kiest.

Uiteraard is het ook mogelijk een nieuwe reis of vertrekdatum te boeken. Volledige restitutie van de reissom (met uitzondering van eventuele kosten van zelf geregelde visa, vaccinaties en andere persoonlijke uitgaven) is natuurlijk ook mogelijk. Heb je via Djoser een verzekering bij VAB afgesloten, neem dan contact met ons op.

Praktische informatie

Accommodatie

In Egypte maken we gebruik van goede middenklasse hotels. Alle kamers zijn voorzien van douche/toilet en airconditioning. De meeste hotels hebben (gratis) wifi. In Cairo overnachten we in een centraal gelegen hotel vanwaar je er zelf op uit kunt. Vanuit je kamer in het hotel in Aswan heb je een fantastisch uitzicht op de Nijl en ook in Luxor verblijf je aan deze rivier. 

Op het traject van Aswan naar Caïro overnacht je in de nachttrein, in 2-persoons couchettes. Deze couchettes zijn voorzien van een wastafel.

Bekijk hotelreviews op Tripadvisor 

Caïro Pharaohs Hotel
El Minya Savoy Hotel
Sohag House of Life Hotel
Aswan Obelisk Hotel
Luxor Eatabe Hotel of Emilio Hotel

Deze selectie geeft een goed beeld van de hotels waar we op deze reis verblijven.

Eenpersoonskamer

Alleenreizenden worden, in goed overleg, ingedeeld met andere alleenreizenden van hetzelfde geslacht. Wil je niet ingedeeld worden met een andere deelnemer, dan kun je een eenpersoonskamer boeken tegen de daarvoor geldende toeslag. Voor deze reis bedraagt de toeslag vanaf € 365,-. De prijs kan verschillen per vertrekdatum. In het boekingsformulier zie je bij stap 4 (Extra opties) de prijs voor de gekozen vertrekdatum.

 • Pharaohs Hotel uitzicht Cairo Egypte
 • Pharaohs Hotel kamer Cairo Egypte

  Alle hotelkamers zijn voorzien van douche, toilet en airconditioning.

 • Isis Corniche Hotel Aswan Egypte
 • Isis Corniche Hotel kamer Aswan Egypte
 • Isis Corniche Hotel zwembad Aswan Egypte
 • Isis Corniche Hotel ontbijt Aswan Egypte

  Het ontbijt is tijdens het verblijf in de hotels inbegrepen.

 • Aetabe Hotel kamer Luxor Egypte
 • Aetabe Hotel zwembad Luxor Egypte

Vliegreis

Lufthansa

Het meest voorkomende vluchtschema staat hieronder. Je kan ook het schema per vertrekdatum bekijken. Vliegtijden en -maatschappijen zijn onder voorbehoud van wijzigingen.

 • Vlucht met

  Lufthansa

  Traject

  Amsterdam - Frankfurt

  Vertrek

  08:00 - 09:10

 • Vlucht met

  Lufthansa

  Traject

  Frankfurt - Cairo

  Vertrek

  10:25 - 15:35

 • Vlucht met

  Lufthansa

  Traject

  Cairo - Frankfurt

  Vertrek

  16:35 - 20:05

 • Vlucht met

  Lufthansa

  Traject

  Frankfurt - Amsterdam

  Vertrek

  21:10 - 22:20

Tijdverschil: in Egypte is het één uur later dan bij ons.

De vluchten worden verzorg door Lufthansa of haar partner Eurowings. Lufthansa is dé nationale luchtvaartmaatschappij van Duitsland. Het is de enige Europese luchtvaartmaatschappij die behoort tot de exclusieve selectie van ‘5-Star Airlines’. Lufthansa heeft al jaren een zeer goede reputatie op gebied van service, kwaliteit en veiligheid. Samen met Swiss- en Austrian Airlines maakt het deel uit van de Lufthansa Group. De vloot is zeer modern, bestaande uit onder andere de A350 en de B747-8. Deze toestellen zijn milieuvriendelijker door hun lagere CO2-uitstoot. Op lange afstandsvluchten is een entertainment systeem aan boord met persoonlijk scherm aanwezig. Je kunt kiezen uit verschillende films, televisieseries/programma’s, muziek en spelletjes. Tijdens de vlucht kun je een uitgebreide keuze aan warme en koude dranken verwachten - plus een kleine snack of een warme maaltijd , afhankelijk van de route. De maaltijden/snacks die worden aangeboden passen bij de vertrektijd en de bestemming. Kortom: bij Lufthansa begint je reis pas goed! Eurowings is de prijs-kwaliteitsverhouding luchtvaartmaatschappij van het Lufthansa-concern en is gespecialiseerd in voordelige rechtstreekse vluchten binnen en buiten Europa.

Landarrangement

Je kunt deze reis boeken zonder internationale vluchten, je boekt dan zelf je vliegtickets. De prijzen voor dit landarrangement zijn vanaf €1.245,-.

Houd bij de boeking van een landarrangement er rekening mee dat voor al onze reizen een minimum aantal deelnemers geldt. Djoser is niet aansprakelijk indien er wijzigingen ontstaan in het vluchtschema van de groepsreis. Kom je op een andere tijd aan dan de groep en/of vertrek je op een andere tijd dan de groep, dan dien je zelf je transfers van- en naar het hotel en/of de luchthaven te regelen.

Hotelovernachting Schiphol

Djoser biedt Belgische reizigers aan om voor een aantrekkelijk tarief in het Ibis Hotel vlak bij de luchthaven Schiphol te overnachten. Vooral bij vluchten die vroeg vertrekken of ’s avonds laat aankomen is dit handig. Je vertrekt uitgerust of geniet nog na van een extra nachtje vakantie. Bovendien parkeer je je wagen gratis. Lees hier meer.

Vervoer

We beginnen de dagen met een voor ons gereserveerde bus met airconditioning en chauffeur. Onderweg worden er tijdens de busritten regelmatig stops gemaakt.
Het laatste lange traject leggen we af per nachttrein, waar je verblijft in 2-persoons couchettes. 

 • Austrian Airlines

  Austrian airlines vervoert je comfortabel met gunstige vliegtijden naar Egypte.

 • Egypte vervoersmiddel bus Djoser

  Onze eigen comfortabele midi-bussen zijn voorzien van airconditioning.

Bij de reis inbegrepen

 • Vliegreis
 • Alle vluchttoeslagen
 • Nederlandssprekende reisbegeleiding
 • Nachttrein Aswan naar Caïro, incl. maaltijden
 • Vervoer per air conditioned bus
 • Overnachtingen in hotels
 • 12 x ontbijt
 • excursie naar Beni Hassan en El Amarna
 • Excursie vanuit Cairo naar Memphis, Sakkara & Gizeh
 • Bezoek tempels Karnak
 • Excursie Westoever en Vallei der Koningen
 • Excursie naar Philae eiland en de High Dam
 • Lokale gids bij bovenstaande excursies

Excursies

Bij Djoser bepaal je zelf welke bezienswaardigheden je de moeite waard vindt om te bezoeken. De een struint graag over de Khan el Khalili souk in Caïro op zoek naar koopjes, de ander wil op zijn gemak rondkijken bij een museum. In de meeste gevallen kun je zelf of met groepsgenoten, al dan niet met hulp van onze reisbegeleiding, er te voet of met lokaal vervoer erop uit trekken. Toegangsgelden zijn dan ook niet bij de reissom inbegrepen, zodat je alle vrijheid hebt om je eigen plan te trekken.

Sommige bezienswaardigheden mag je niet missen, zijn slecht bereikbaar of liggen 'en route' naar onze volgende overnachtingsplaats. Dergelijke excursies zijn bij Djoser in het programma opgenomen. Bij alle excursies die bij het programma inbegrepen zijn, geldt dat het entreegeld exclusief is.

Tijdens deze reis door Egypte zijn de volgende excursies in het reisprogramma inbegrepen:

 • Caïro, excursie Memphis, Sakkara, Dashour, El Fayoum Pyramide en Gizeh, waar je de bekendste piramides van Egypte ziet. In Sakara kan je de piramide van Djoser bewonderen en enkele fraai gedecoreerde graven van edelen.
 • Luxor, excursie naar de Westoever waar het Dal der Koningen, de tempel van Hatsjepsoet, de Memnon kolossen en de graven van de handwerkers liggen
 • Luxor, bezoek aan het tempelcomplex van Karnak
 • Aswan, excursie naar de grote stuwdam, een steengroeve met een onvoltooide obelisk en het tempeleiland Philae


Ter plaatse zijn er op veel plekken nog meer excursies mogelijk. Zo kun je bijvoorbeeld vanuit Aswan een excursie maken naar de beroemde Abu Simbel.

Reisdocumenten

 • E-ticket. Meer informatie over de vlucht ontvang je ongeveer 2 weken voor vertrek
 • Paspoort, dat nog minimaal zes maanden geldig is bij vertrek uit Caïro
 • Visum voor Egypte; dit ontvang je bij aankomst op de luchthaven in Caïro. Kosten van het visum plus administratiekosten bedragen € 25,- . Deze kosten worden ter plekke geïnd door uw reisbegeleider in het hotel in Cairo. Hiervoor dient u gepast contant € 25,- mee te nemen.

Geldzaken

In Egypte wordt er betaald met de Egyptische pond. Kijk voor de actuele koers op oanda.com.

Geld afhalen: Er is weinig tot geen mogelijkheid voor geld af te halen. Neem daarom genoeg contante euro mee. 
Contant: Euro’s. Veel excursies kunnen enkel in contante euro's betaald worden, neem daarom meerdere honderden euro's aan contant mee.
Creditcards: worden bijna overal geaccepteerd. Hiermee kunnen ook sommige entrees worden betaald.

Als richtbedrag voor uitgaven die niet bij de reissom zijn inbegrepen, zoals maaltijden, entreegelden, facultatieve excursies en persoonlijke uitgaven geldt minimaal € 220,- per persoon per week.

Entreegelden variëren omgerekend van € 4,- tot € 10,- per bezienswaardigheid. Houd er rekening mee dat dit bedrag behoorlijk oploopt wanneer je alle bezienswaardigheden wilt bezichtigen. Denk er tevens aan dat je ook extra dient te betalen voor je fototoestel of videocamera wanneer je een museum, tempel of graftombe bezoekt.

Het is in Egypte gebruikelijk om voor verleende diensten fooien te geven. Om te voorkomen dat je steeds kleingeld aan fooien moet uitdelen, wordt aan het begin van de reis een fooienpot ingesteld waaruit gezamenlijke tips voor hotelpersoneel, chauffeurs e.a. worden betaald. De richtlijn voor de fooienpot voor deze reis bedraagt € 40,-.

Gezondheid

Voor Egypte wordt vaccinaties aangeraden tegen DTP en hepatitis A.

Het is wel verstandig goed te letten op wat je eet. Tevens raden we je aan een kleine medische kit mee te nemen met o.a. aspirine en middelen tegen darmstoornissen. Een zoutoplossing (als ORS) tegen uitdroging komt zeker van pas.

Hotelverlenging

Verlenging mét accommodatie is in Caïro bij te boeken. In Caïro verblijf je vooraf of na afloop in een centraal gelegen middenklasse hotel. De prijs is vanaf € 22,50 per persoon per nacht op basis van logies/ontbijt in een tweepersoonskamer. De prijs voor een eenpersoonskamer bedraagt € 36,- per nacht.

Ook is het mogelijk om uw verblijf in El Quseir te verlengen. De prijs hier is vanaf € 36,- per persoon per nacht op basis van halfpension in een tweepersoonskamer. De prijs voor een eenpersoonskamer bedraagt € 57,50 per nacht. Houd er rekening mee dat de terugreis naar Caïro algauw een dag in beslag neemt, we verplaatsen bovendien het verblijf in Cairo van dag 13 naar het einde van je reis.

De genoemde prijzen zijn zonder wijzigingskosten van de vlucht en de transfer van/naar de luchthaven in Caïro.

Klimaat en geografie

Een reis naar Egypte maken kan eigenlijk het hele jaar door. Iedere periode heeft zo zijn voordelen. In de zomer is het er droog en warm. De hoge temperaturen zijn echter goed te verdragen vanwege de lage luchtvochtigheid en de wind die bijna altijd vanuit het noorden waait. Wanneer je 's ochtends vroeg opstaat en 's middags siësta houdt, heb je niet zoveel last van de warmte. Een voordeel van de zomer is ook dat er minder toeristen zijn.

In de wintermaanden is het redelijk koel, van november tot en met maart kan er zelfs nog wel eens een bui vallen in Caïro. De nachten zijn in de winter koud, in het voorjaar koel en in de zomer warm.
 

Reisbegeleiding en gidsen

Deze reis wordt begeleid door een Nederlandssprekende (lokale) reisbegeleider die al jaren voor Djoser reizen begeleidt. Al onze reisbegeleiders zijn verantwoordelijk voor de organisatorische en technische aspecten van de reis. Hun uitgebreide reiservaring en deskundigheid geeft een meerwaarde aan de Djoserreizen. Een zorgvuldige en uitgebreide training legt hiervoor de basis.

Foto's en video

Reisblog Egypte

Bekijk alle reisblogs over Egypte