Bekijk de Egypte, 15 dagen	 van Djoser

Egypte 15 dagen

Tweeweekse reis vol hoogtepunten

Vanaf € 2.095,- Bijkomende kosten € 26,25 p.p. (o.b.v. 2 personen)

In twee weken krijg je tijdens deze reis een volledig beeld van Egypte. Het chaotisch Caïro en de piramides, de tempels bij Luxor en het oude Nubië bij Aswan: alles komt aan bod. Laat je verrassen door het prachtige Egypte en geniet van een ontspannen afsluiting aan de Rode Zee!

Daarom Djoser

 • Verblijf in comfortabele hotels met ontbijt en zwembad
 • Lokale Nederlandssprekende reisbegeleiding/gids
 • Inclusief excursies naar piramides van Sakarra en Gizeh
 • Bezoek aan de Westoever en Vallei der Koningen
 • Bezoek aan Kom Ombo
 • Nachttrein van Caïro naar Aswan in een comfortabele couchette
 • Verblijf in een prachtig hotel aan de Rode Zee
 • Al 35 jaar dé Egypte specialist
 • Voordelig overnachten en parkeren bij Schiphol

Route en kaart

Routekaart Egypte, 15 dagen
 1. Amsterdam - Caïro
 2. Caïro, excursie Gizeh
 3. Caïro, excursie Sakkara en Memphis - nachttrein naar Aswan
 4. Aswan, bezoek Elphantine-eiland en diner bij de Nubiërs
 5. Aswan, excursie Philae-eiland en High Dam
 6. Aswan - Kom Ombo - Edfu - Luxor
 7. Luxor, excursie Westoever en Vallei der Koningen
 8. Luxor, excursie Karnak
 9. Luxor
 10. Luxor - El Gouna
 11. El Gouna
 12. El Gouna
 13. El Gouna
 14. El Gouna - Caïro
 15. Caïro - Amsterdam

Reisbeschrijving

Het is niet zo ver vliegen naar Egypte en na een korte vlucht arriveer je je in een compleet andere wereld. In Caïro dwaal je door levendige souks en in Luxor kom je meer te weten over de drieduizend jaar oude geschiedenis. Tijdens de reis maak je kennis met de prachtige tempels langs de oevers van de Nijl. De kust van de Rode Zee staat bekend om de fijne resorts en je kunt geweldig snorkelen in het warme zeewater.

Het wervelende Caïro

Dag 1 Amsterdam - Caïro
Dag 2 Caïro, excursie Gizeh
Dag 3 Caïro, excursie Sakkara & Memphis - nachttrein naar Aswan

Onze reis begint in Caïro, maar eerst gaan we op dag twee een mooie excursie maken naar Sakkara en Gizeh. In de ochtend rijden we eerst naar het gravencomplex van Sakkara waar de piramide van Djoser ligt. Het is vast geen verrassing dat onze reisorganisatie zijn naam aan deze piramide te danken heeft. De graven van de vroegere edelen zijn interessant en onze eigen gids vertelt graag over de geheimen van de graftombes van de farao's.

Gizeh ken je vast van de drie piramides die tot de bekendste en oudste bouwwerken van de mensheid behoren. Leuk weetje: De Piramide van Cheops is het enige wonder van de klassieke wereldwonderen dat bewaard is gebleven. Aan de oostkant van het complex staat de imposante en beroemde Sfinx. Neem vooral de tijd om de bezienswaardigheden van alle kanten te bekijken, eventueel vanaf de rug van een kameel.

Neem de volgende dag vooral de tijd om je weg te vinden in het bruisende Caïro. Het drukke verkeer, de vele mensen op straat, er gebeurt heel veel om je heen. Trek goede schoenen aan, want Caïro is het beste lopend te verkennen en je reisbegeleider maakt je hier graag wegwijs. Ben je benieuwd hoe de stad er van boven uitziet? Loop dan naar de Cairo Tower en neem de lift naar de bovenste verdieping. Vanaf daar heb je een geweldig uitzicht over de stad. Bezoek op terugweg vooral het Egyptisch museum. Hier kun met gemak een aantal uren ronddwalen. Heb je niet veel geduld en ben je snel klaar met al die geschiedenis? Dan kun je een speciaal kinderprogramma volgen, zodat de anderen op hun gemak de wereldberoemde collectie kunnen bewonderen.

Cairo moskeeAls jullie klaar zijn met de mummies en schatten van Toetanchamon, kun je uitgebreid lunchen of lekker een broodje kopen in de buurt van het museum. Ook leuk: breng een bezoek aan de oude islamitische wijk van Caïro. Via een wirwar van straatjes en steegjes, loop je naar de Khan el Khalili, de grootste goud-, specerijen-, snuisterijen- en souvenirmarkt van Caïro. Rondom het plein voor de nabijgelegen moskee van Hussein struikel je bijna over alle eettentjes. Tip: probeer eens een zoete of hartige pannenkoek die je zelf mag samenstellen.

Aan het eind van de middag brengt de bus ons naar het station en waar we de nachttrein nemen naar Aswan.

Tempels en eilanden langs de Nijl

Dag 4 Aswan, bezoek Elephantine-eiland en diner bij de Nubiërs
Dag 5 Aswan, excursie Philae-eiland en High Dam

Aswan straatbeeld's Ochtends vroeg komen we aan in Aswan, in het zuiden van Egypte. Ooit lag hier de grens van Egypte met het oude Nubië en de oude forten die we hier zien, getuigen daar van. Bij Aswan is de Nijl op zijn breedst en in het rustig kabblende water liggen verschillendeeilanden die royaal met palmbomen zijn begroeid. Een van de mooiste eilanden is Elephantine dat vroeger erg populair was bij handelaren die de over rivier reisden, deze zullen we per boot bezoeken. De restanten van een oud fort en de vervallen tempels vertellen ons meer over het leven zoals dat vroeger was. We bezoeken authentieke Nubische dorpjes in het noorden en gaan langs bij één van de families voor een traditionele maaltijd. Het is een bijzondere ervaring om zo met elkaar te eten tussen de lemen muren en tapijten. Het lekkers wordt geserveerd op allerlei kleine schotels en elk hapje is zo smakelijk, dat we daar nog lang van na zullen genieten.  

De volgende dag maken we een excursie stroomopwaarts om de highlights uit de omgeving te bezoeken. Midden in de woestijn, verscholen tussen het zand, ligt een gigantische obelisk die nooit is afgemaakt. Een stukje verder op sluit de indrukwekkende ‘High Dam' de Nijl bij Aswan af. Dit gigantische bouwwerk is enorm en van groot belang voor de energielevering van de omliggende dorpen. Je had hem vast al ingekopt, maar de dam heeft veel invloed op de hele omgeving. Tot slot bezoeken we de goed bewaarde tempel op het kleine eiland van Philae. Dit bouwwerk met grote gevels en statige pilaren, omgeven door de palmbomen en de Nijl is bijzonder fotogeniek.

Bezoek aan Kom Ombo

Dag 6 Aswan - Kom Ombo - Edfu - Luxor

Kom Ombo tempel EgypteWe stoppen bij Kom Ombo voor een bezoek aan het bijzondere tempelcomplex dat gewijd is aan de beruchte krokodillengod Sobek, de god van het water. Het is niet zo gek dat alles in het museum in teken staat van krokodillen. In de omgeving zijn ooit 300 gemummificeerde krokodillen gevonden die je kunt bewonderen in het museum. Tijdens je bezoek aan het museum ontdek je waarom deze Nijlmonsters heilig waren. 

De volgende dag reizen we per bus naar Edfu en bezoeken we de kolossale Horustempel die je al van ver boven het dorp ziet uitsteken. In de tempel ontdek je dat Horus een belangrijke god was. Hij lijkt op een roofvogel en volgens de oude Egyptische verhalen bracht Horus elke dag de zon aan de hemel. Achter een grote gevel met mooie reliëfs ligt een verstilde binnenplaats. Je kunt hier in alle rust ronddwalen en de binnenkamers van de tempel bekijken die zijn open zijn gesteld voor publiek. Het sfeervolle Luxor is de eindbestemming van onze tocht langs de Nijl.

De beroemde tempels van Luxor

Dag 7 Luxor, excursie Westoever en Vallei der Koningen
Dag 8 Luxor, excursie Karnak
Dag 9 Luxor

Er is veel te beleven in en rond Luxor. We bezoeken de tempels en rotsgraven in de Vallei der Koningen, op de westoever van de Nijl. De grootste en belangrijkste farao’s lieten zich hier begraven, vaak in een tempelgrot uitgehakt in de rotswanden van de vallei. Ken je de verhalen van Toetanchamon? Hoewel hij niet een van de belangrijkste farao's was, is hij wel de bekendste. Dat komt omdat zijn graf en de 3500 kunstvoorwerpen die hij meekreeg, zo goed bewaard zijn gebleven, dat we ze nu nog kunnen bewonderen. Volgens de verhalen rust er nog altijd een vloek op de tombe. Een lokale gids die met ons mee gaat, vertelt ons boeiende verhalen over bijvoorbeeld de gigantische tempel van Hatsjepsoet, een van de weinige vrouwelijke farao's. De beelden en hiërogliefen die we hier zien, vertellen samen één verhaal.

KarnakEen leuke manier om naar de oude tempel van Karnak te rijden, is per koets. Langs de fraaie weg houden statige sfinxen de wacht en in het tempelcomplex kunt je eindeloos dwalen door een bos van torenhoge zuilen en standbeelden. Je kunt ook voor een klein bedrag een fiets huren en op eigen houtje de weg naar het complex vinden. Onderweg rennen kinderen je enthousiast tegemoet. Ze gaan graag een gesprekje aan en met  handen en voeten en een brede glimlach komen jullie meer van elkaar te weten.

In Luxor hoef je je zeker niet te vervelen. Ben je toe aan een beetje beweging? Maak dan een mooie wandeling door de stad. Het is een leuk tochtje van de boulevard aan de Nijl, waar kleine bootjes bedrijvig heen en weer varen, naar de gezellige souks van de binnenstad. Sla zeker de Luxortempel niet over. Die ligt midden in de stad, maar doet zeker niet onder voor de grote tempels in de omgeving. Je kunt overal in de stad neerstrijken op een terras om te genieten van een lekker hapje of drankje en van het gezellige straatleven.

Relaxen aan de Rode Zee

Dag 10 Luxor - El Gouna 
Dag 11 El Gouna
Dag 12 El Gouna
Dag 13 El Gouna
Dag 14 El Gouna - Caïro
Dag 15 Caïro - Amsterdam

Rode Zee duikenOnze reis eindigt aan het strand aan de Rode Zee. We kunnen hier heerlijk relaxen en genieten van onze mooie hotel, de warme zee en het mooie weer. Je hoeft je zeker niet te vervelen, want net buiten de kust liggen prachtige koraalriffen waar je eindeloos kunt snorkelen. Met een bus rijden we terug naar Caïro waarna we de volgende dag terug vliegen naar Amsterdam.

Op reis met Djoser
Bij onze reizen is geen sprake van een strak gepland reisschema. De reisdagen staan vast, maar ter plaatse wordt het programma in overleg tussen de groep en de reisbegeleiding ingevuld. De reisbegeleiding biedt de meeste dagen wel een programma aan en een aantal excursies is inbegrepen, maar je bent zeker niet verplicht hieraan deel te nemen. Wie er liever zelf op uitgaat, heeft daartoe alle vrijheid. Zo leer je een land tenslotte het beste kennen. Gemiddeld bestaan de Family-groepen uit 16 personen. De maximale groepsgrootte is 26 personen.

Vertrekdata 2024

Bijkomende kosten € 26,25 p.p. (o.b.v. 2 personen)

Start - einde Beschikbaarheid Prijs
Start - einde
17 jul - 31 jul
Beschikbaarheid
Vol

Leeftijd kinderen

Er is op dit moment geen groepsinformatie beschikbaar voor deze vertrekdatum.

Prijs

€ 2.195,-

€ 2.095,- (kind t/m 11 jr)

Start - einde
20 jul - 03 aug
Beschikbaarheid
voldoende

Leeftijd kinderen

Er is op dit moment geen groepsinformatie beschikbaar voor deze vertrekdatum.

Prijs

€ 2.195,-

€ 2.095,- (kind t/m 11 jr)

Start - einde
03 aug - 17 aug
Beschikbaarheid
voldoende

Leeftijd kinderen

Er is op dit moment geen groepsinformatie beschikbaar voor deze vertrekdatum.

Prijs

€ 2.095,-

€ 1.995,- (kind t/m 11 jr)

Start - einde
21 dec - 04 jan
Beschikbaarheid
voldoende

Leeftijd kinderen

Er is op dit moment geen groepsinformatie beschikbaar voor deze vertrekdatum.

Prijs

€ 2.495,-

€ 2.395,- (kind t/m 11 jr)

Vertrekdata 2025

Bijkomende kosten € 26,25 p.p. (o.b.v. 2 personen)

Start - einde Beschikbaarheid Prijs
Start - einde
19 apr - 03 mei
Beschikbaarheid
Voldoende

Leeftijd kinderen

Er is op dit moment geen groepsinformatie beschikbaar voor deze vertrekdatum.

Prijs

€ 2.295,-

€ 2.195,- (kind t/m 11 jr)

Start - einde
20 apr - 04 mei
10+

Deze reis is voor gezinnen met kinderen vanaf 10 jaar.

Beschikbaarheid
Voldoende
Prijs

€ 2.295,-

€ 2.195,- (kind t/m 11 jr)

Inclusief

 • Comfortabele vluchten met Austrian Airlines
 • Alle vluchttoeslagen
 • Lokale Nederlands sprekende reisbegeleiding/gids
 • Vervoer per bus met airconditioning
 • Nachttrein van Caïro naar Aswan in een comfortabele couchette
 • Hotelovernachtingen in comfortabele hotels inclusief ontbijt
 • Excursie naar de piramides van Sakarra en Gizeh
 • Bezoek Elephantine-eiland en Nubische dorpjes
 • Excursie tempel van Philae, de High Dam en de onvoltooide obelisk
 • Bezoek tempels bij Kom Ombo en Horus-tempel bij Edfu
 • Excursie naar de Westoever en de Vallei der Koningen

Exclusief

Overige maaltijden, visum, entreegelden, facultatieve excursies, fooien, persoonlijke uitgaven, verzekeringen, etc.
Reserveringskosten € 40,- per boeking. Bijdrage SGR € 5,- per persoon en calamiteitenfonds € 2,50 per boeking.

Landarrangement

Voor kinderen t/m 11 jaar is de prijs exclusief internationale vluchten vanaf € 1.445,-. Voor volwassenen is de prijs vanaf € 1.545,-.

Houd bij de boeking van een landarrangement er rekening mee dat voor al onze reizen een minimum aantal deelnemers geldt. Djoser is niet aansprakelijk indien er wijzigingen ontstaan in het vluchtschema van de groepsreis. Kom je op een andere tijd aan dan de groep en/of vertrek je op een andere tijd dan de groep, dan dien je zelf je transfers van- en naar het hotel en/of de luchthaven te regelen.

Vluchttoeslagen (inbegrepen)

Luchtvaartmaatschappijen berekenen naast luchthavenbelastingen, ook brandstof- en veiligheidstoeslagen. Bij Djoser zijn al deze toeslagen in de reissom inbegrepen.

Groepssamenstelling en groepsgrootte

Onze Familyreizen zijn speciaal samengesteld voor gezinnen met kinderen. Contact met andere gezinnen is dus zo gemaakt!

De gezinnen kunnen verschillend zijn qua samenstelling; op onze reizen gaan zowel 1- als 2-oudergezinnen mee en ook samengestelde gezinnen. Omdat juist de leeftijd van de kinderen heel bepalend kan zijn voor de reis, is een aantal vertrekdata speciaal voor reizen met kinderen vanaf 10 en 16 jaar. Op de andere reizen zijn kinderen van alle leeftijden welkom, maar de minimum leeftijd is 6 jaar en de maximale leeftijd is 20 jaar. Is een kind jonger dan 6 jaar of ouder dan 20, overleg dan voor boeking met Djoser. Je vindt de beschikbaarheid en de leeftijden van de kinderen van reeds geboekte families bij de reisdata.

Het minimum aantal deelnemers op alle Familyreizen is 10 (3 gezinnen), het maximum aantal personen is 26.

De gemiddelde groepsgrootte om de reis door te laten gaan is 8.

Nog bedenktijd nodig? Dan kun je tot een paar maanden voor vertrek een optie op een reis nemen. Zo’n voorlopige reservering is gratis en is 5 dagen geldig. De optie wordt automatisch omgezet in een definitieve of aanvraagboeking, tenzij je deze tijdig zelf bevestigt of annuleert. Het is helaas niet mogelijk om een optie te nemen op een reis waar nog maar een aantal plaatsen beschikbaar zijn.

Reviews Egypte, 15 dagen

Gemiddelde beoordeling: 9,3

 • Een onvergetelijke rondreis door Egypte. Van de majestueuze piramides tot bijzondere tempels, elke dag bracht nieuwe wonderen. Met boeiende verhalen van een topgids, een intrigerende geschiedenis en een overvloed aan avontuurlijke ontdekkingen was het een onvergetelijke reis voor ons gezin.

  9

 • Geweldige reis met een fantastische gids. Onze gids, Ahmed, kon overal over vertellen. De reis zit vol met excursies naar de mooiste plekken in Egypte. Enige wat deze reis van een 10 afhoudt, is het intensieve karakter (voor de kinderen) en het totale bedrag aan extra uitgaven (loopt hard op).

  9

 • Fantastische familie rondreis door Egypte met de beste lokale gids ooit, Ahmed. Zeer veel kennis over oude en nieuwe Egypte. Goede, praktische keuzes in het programma met het oog op de kinderen. Liet de verhalen tot leven komen. Spreekt zeer goed Nederlands. Heel prettig in de omgang. Genoten!

  10

 • Wat een fantastische vakantie

  9

Praktische informatie

Accommodatie

We maken in Caïro gebruik van een sfeervol hotel. Soms verblijven we in een luxe hotel in het centrum van Caïro, soms maken we gebruik van een mooi hotel daarbuiten met uitzicht op de indrukwekkende piramides. Alle kamers zijn voorzien van douche en toilet en airconditioning.

Het hotel in Aswan heeft een zwembad en een mooi uitzicht over de Nijl. Ons luxe hotel met zwembad in Luxor ligt aan de Nijl en in de buurt van het centrum, de beroemde Luxortempel en vlakbij de bazaar. 

In El Gouna hebben we een fijn hotel met alle faciliteiten die je van een strandhotel kunt verwachten.

Hou er wel rekening mee dat met kerst- en nieuwjaar ter plaatse een verplicht supplement betaalt dient te worden voor het kerst- / nieuwjaars diner. Voor kerst bedraagt het supplement EUR 50 p.p. voor nieuwjaar bedraagt het supplement EUR 90 p.p. Kinderen t/m 11 jaar betalen 50% van de prijs.

Bekijk hotelreviews op Tripadvisor

Caïro Golden Tulip Flamenco Hotel
Aswan Obelisk Hotel
Luxor Eatabe Luxor Hotel
El Gouna

Panorama Bungalows

Deze selectie geeft een goed beeld van de hotels waar we op deze reis verblijven.

Reis je met een familie van drie personen dan verblijf je met je gezin op één kamer. Voor meer comfort is het mogelijk om, tegen betaling van een toeslag, een éénpersoonskamer bij te boeken. Kies je hiervoor, of bestaat het gezin uit vier, vijf of meer personen, reserveren we, indien mogelijk, aan elkaar grenzende kamers.

 • Cairo pyramids hotel family djoser egypte

  Elk hotel beschikt over een fijn zwembad voor een verfrissende duik.

 • cairo pyramisa hotel kamer djoser family egypte
 • Djoser family ontbijt egypte

  Elke ochtend staat er een uitgebreid ontbijtbuffet klaar.

 • cairo pyramids hotel kamer egypte family djoser
 • Aswan Isis hotel family djoser

  Regelmatig verblijven we aan de Nijl of op loopafstand hiervan.

 • Isis Corniche Aswan kamer family djoser egypte
 • aswan hotel family djoser zwembad egypte
 • Eatabe hotel family djoser kamer Egypte
 • Hotel Luxor zwembad family djoser
 • Egypte hotel zwembad overnachting accommodatie rondreis Djoser Family
 • El Gouna three corners kamer family egypte

  De comfortabele kamers zijn van alle gemakken voorzien.

 • el gouna family djoser egypte panorama bungalows
 • panorama bungalows family djoser egypte
 • Panorama bungalows El Gouna terras family djoser egypte

  In El Gouna verblijven we in een comfortabel hotel direct aan het strand.

Vliegreis

Austrian Airlines

Het meest voorkomende vluchtschema staat hieronder. Je kan ook het schema per vertrekdatum bekijken. Vliegtijden en -maatschappijen zijn onder voorbehoud van wijzigingen.

 • Vlucht met

  Austrian Airlines

  Traject

  Amsterdam - Wenen

  Vertrek

  07:00 - 08:50

 • Vlucht met

  Austrian Airlines

  Traject

  Wenen - Cairo

  Vertrek

  11:20 - 15:45

 • Vlucht met

  Austrian Airlines

  Traject

  Cairo - Wenen

  Vertrek

  15:20 - 19:50

 • Vlucht met

  Austrian Airlines

  Traject

  Wenen - Amsterdam

  Vertrek

  21:00 - 22:10


Tijdverschil: Tijdens onze wintertijd is het in Egypte één uur later dan in Nederland. Tijdens de zomertijd is er geen tijdsverschil.

Austrian is de grootste luchtvaartmaatschappij van Oostenrijk met Wenen als thuisbasis. Ze is lid van de Lufthansa Groep en Star Alliance en werkt onder andere nauw samen met andere gerenommeerde airlines zoals Lufthansa, Swiss en Emirates. Aan boord word je verwelkomd door vriendelijk cabinepersoneel. De stoelen zijn comfortabel en ergonomisch, voorzien van alle gemakken, zoals voldoende beenruimte en een uitstekend inflight entertainment systeem. Er wordt maar liefst 400 uur aan films, series en tv aangeboden! Zo hoef je je op een lange vlucht niet te vervelen. De catering aan boord is uitstekend.

Landarrangement

Voor kinderen t/m 11 jaar is de prijs exclusief internationale vluchten vanaf € 1.445,-. Voor volwassenen is de prijs vanaf € 1.545,-.

Houd bij de boeking van een landarrangement er rekening mee dat voor al onze reizen een minimum aantal deelnemers geldt. Djoser is niet aansprakelijk indien er wijzigingen ontstaan in het vluchtschema van de groepsreis. Kom je op een andere tijd aan dan de groep en/of vertrek je op een andere tijd dan de groep, dan dien je zelf je transfers van- en naar het hotel en/of de luchthaven te regelen.

Hotelovernachting Schiphol

Djoser biedt Belgische reizigers aan om voor een aantrekkelijk tarief in het Ibis Hotel vlak bij de luchthaven Schiphol te overnachten. Vooral bij vluchten die vroeg vertrekken of ’s avonds laat aankomen is dit handig. Je vertrekt uitgerust of geniet nog na van een extra nachtje vakantie. Bovendien parkeer je je wagen gratis. Lees hier meer.

Vervoer

In Egypte maken we gebruik van veel verschillende vervoermiddelen. De bustrajecten worden afgelegd met een bus met  airconditioning. Van Caïro naar Aswan reizen reizen we met de nachttrein en slapen in een comfortabele couchette. 

 • bus egypte

  Onze comfortabele bus is voorzien van airconditioning.

 • Egypte binnenkant bus vervoersmiddel rondreis Djoser Family
 • Austrian Airlines vliegtuig

Bij de reis inbegrepen

 • Comfortabele vluchten met Austrian Airlines
 • Alle vluchttoeslagen
 • Lokale Nederlands sprekende reisbegeleiding/gids
 • Vervoer per bus met airconditioning
 • Nachttrein van Caïro naar Aswan in een comfortabele couchette
 • Hotelovernachtingen in comfortabele hotels inclusief ontbijt
 • Excursie naar de piramides van Sakarra en Gizeh
 • Bezoek Elephantine-eiland en Nubische dorpjes
 • Excursie tempel van Philae, de High Dam en de onvoltooide obelisk
 • Bezoek tempels bij Kom Ombo en Horus-tempel bij Edfu
 • Excursie naar de Westoever en de Vallei der Koningen

Excursies

Bij Djoser bepaal je zelf welke bezienswaardigheden je de moeite waard vindt om te bezoeken. De één kan uren ronddwalen in het Egyptisch museum, een ander bezoekt liever de Islamitische wijken met tal van moskeeën. Sommige reizigers kunnen geen genoeg krijgen van de Egyptische geschiedenis met mummies, sarcofagen en piramides, terwijl anderen liever gaan shoppen op de bazaar, zoals de Khan Al-Khalili. In de meeste gevallen kun je zelf of met groepsgenoten, al dan niet met hulp van onze reisbegeleiding, er te voet of met lokaal vervoer erop uit trekken. Toegangsgelden zijn niet bij de reissom inbegrepen, zodat je alle vrijheid hebt om je eigen plan te trekken.

Sommige bezienswaardigheden mag je niet missen, zijn slecht bereikbaar of liggen 'en route' naar onze volgende overnachtingsplaats. Dergelijke excursies zijn bij Djoser in het programma opgenomen. Ook bij alle excursies die bij het programma inbegrepen zijn, geldt dat het entreegeld exclusief is.

Tijdens deze reis door Egypte zijn de volgende excursies of stops onderweg in het reisprogramma inbegrepen:

 • Excursie naar Sakkara en Gizeh. We bezoeken eerst Sakkara, waar de trappiramide van Djoser is gelegen. We sluiten af in Gizeh, waar de beroemdste piramides ter wereld liggen en de iconische liggende sfinx te vinden is.
 • Vanuit Aswan maken we een uitstapjes naar verschillende eilanden in de Nijl: Kitchener eiland, Elephantine eiland en het eiland van Philae, met de bekende Isis-tempel.
 • Bij Edfu bezoeken we de kolossale Horustempel.
 • Een hoogtepunt tijdens de reis is de excursie naar de Westoever en de Vallei der Koningen in Luxor. Hier werden de farao’s vroeger begraven. Hier ligt dan ook onder andere de mummie van Toetanchamon en zijn graf.
 • Vanuit Luxor bezoeken we eveneens de tempel van Karnak, één van de grootste religieuze bouwwerken ter wereld. Maar liefst 30 farao's zijn bij dit bouwproject betrokken geweest!


Ter plaatse zijn er nog meer excursies mogelijk: zo kun je vanuit Aswan Abu Simbel bezoeken, of een fietstocht maken in Luxor. In El Quseir zijn er meerdere excursiemogelijkheden om bijvoorbeeld de onderwaterwereld in de Rode Zee al duikend of snorkelend te verkennen. In Caïro kun je de Cairo tower bezoeken; vanaf de bovenste verdieping heb je een adembenemend uitzicht over de stad.

Reisdocumenten

 • E-ticket.  Meer informatie ontvang je ongeveer 2 weken voor vertrek.
 • Internationale reispas voor alle reizigers (volwassenen en kinderen) , dat nog zes maanden na vertrek uit Caïro geldig is.
 • Visum bij binnenkomst in Egypte, visum plus administratiekosten bedragen € 25,- (ter plaatse te voldoen).

Geldzaken

In Egypte wordt er betaald met de Egyptische pond. Kijk voor de actuele koers op oanda.com.

 
Geld afhalen: is op vele plaatsen mogelijk. 
Contant: euro’s. Visumkosten en facultatieve excursies dien je in euro's te betalen.
Creditcards worden bijna overal geaccepteerd.
 
Als richtbedrag voor uitgaven die niet bij de reissom zijn inbegrepen, zoals maaltijden, entreegelden, facultatieve excursies en persoonlijke uitgaven geldt minimaal € 200,- per persoon per week.
 
Entreegelden variëren omgerekend van € 4,- tot € 10,- per bezienswaardigheid. Houd er rekening mee dat dit bedrag behoorlijk oploopt wanneer je alle bezienswaardigheden wilt bezichtigen. Denk er tevens aan dat je ook extra dient te betalen voor je fototoestel of videocamera wanneer je een museum, tempel of graftombe bezoekt. Een internationale studentenkaart geeft overigens 50% korting op entreeprijzen.
 
Het is in Egypte gebruikelijk om voor verleende diensten fooien te geven. Voor het gemak wordt aan het begin van de reis een fooienpot ingesteld, waaruit de (gezamenlijke) tips aan de chauffeurs, gidsen, hotelpersoneel e.d. worden betaald.

Maaltijden

Het ontbijt in de hotels is inbegrepen. Voor de overige maaltijden heb je volop mogelijkheden om op eigen gelegenheid de Egyptische keuken te verkennen. Lekker eten vormt tenslotte een belangrijk deel van een geslaagde vakantie. De reisbegeleiding informeert je graag over goede restaurantjes, zodat je direct kennis kunt maken met gerechten als kofta, foel en ta'amiyya. Tijdens ons verblijf in El Gouna is het verblijf op basis van halfpension.

Het leidingwater in Egypte is niet veilig om te drinken en smaakt niet lekker vanwege de grote hoeveelheid chloor. Mineraalwater is voor een klein bedrag overal in hele en halve literflessen te koop.

Veel hotels in Egypte organiseren op Kerst- en Oudejaarsavond een speciaal feestdiner met entertainment voor de hotelgasten. Hiervoor wordt meestal een verplichte toeslag geheven, los van de vraag of men al dan niet deelneemt aan dit diner. Hotels maken in de regel pas kort tevoren bekend of een verplichte toeslag zal gelden, zo mogelijk melden we je dit nog voor vertrek via je Mijn Djoser-pagina.

Gezondheid

Voor Egypte zijn geen inentingen verplicht, wel wordt aangeraden om vooraf vaccinaties tegen DTP en hepatitis A te nemen. Deze algemene richtlijnen zijn aan verandering onderhevig en soms ook gelden voor (jonge) kinderen afwijkende richtlijnen, bijvoorbeeld omdat ze in de eerste jaren zijn ingeënt tegen DTP. 

De hygiënische omstandigheden in Egypte zijn over het algemeen redelijk. Het is verstandig goed te letten op wat je eet. We adviseren om paracetamol en een middel tegen darmstoornissen mee te nemen.

Bedenk dat kinderen extra gevoelig zijn voor de zon, dus zorg voor voldoende bescherming: zonnebrandmiddel, minimaal een kledingstuk met (lange) mouwen, hoofddeksel en zonnebril. De reisbegeleiding heeft een medische set bij zich met steriel hulpmateriaal voor noodgevallen.

Voor vaccinaties werkt Djoser samen met Thuisvaccinatie.nl. Het is de grootste landelijke organisatie voor reisvaccinaties aan huis. De deskundige artsen komen bij je langs wanneer het jou uitkomt. Ook ‘s avonds en in het weekend of op het werk. En sturen (indien mogelijk) de rekening rechtstreeks naar de zorgverzekeraar. De tarieven zijn vergelijkbaar met andere vaccinatie instellingen. Je kunt gemakkelijk online een afspraak maken. Voor een advies per land kun je ook de website raadplegen van het Landelijk Coördinatiecentrum Reizigersadvisering lcr.nl of itg.be.

Logo ThuisVaccinatie.nl

Klimaat en geografie

Een reis naar Egypte maken kan eigenlijk het hele jaar door. Iedere periode heeft zo zijn voordelen. In de zomer is het er droog en warm. De hoge temperaturen zijn echter goed te verdragen vanwege de lage luchtvochtigheid en de wind die bijna altijd vanuit het noorden waait. Wanneer je 's ochtends vroeg opstaat en in de vroege middag siësta houdt, heb je niet zoveel last van de warmte. Een voordeel van de zomer is ook dat er minder toeristen zijn. In de wintermaanden is het redelijk koel, van november tot en met maart kan er zelfs nog wel eens een bui vallen in Caïro. De nachten zijn in de winter koud, in het voorjaar koel en in de zomer warm.

Reisbegeleiding en gidsen

Een enthousiaste lokale Nederlandssprekende reisbegeleider/gids begeleidt de reis. Onze reisbegeleiders zijn zeer ervaren en bevlogen reizigers en vertellen onderweg leuke weetjes over de bestemming. Omdat zij uit het land zelf komen weten zij je als geen ander alles te vertellen over de omgeving, stad en excursies. Zij weten ook dat kinderen een reis anders beleven dan volwassenen en kunnen haarfijn inspelen op de wensen en behoeften van beiden. Zij zorgen dat de reis soepel verloopt en zijn het aanspreekpunt voor vragen en ideeën. De eigen passie, in combinatie met een uitgebreide training en inwerkprocedure, vormt de basis voor hun deskundigheid en professionaliteit.

Op de Djoser-excursies in Caïro en Luxor vertelt hij uitgebreid over het land en de bouwwerken die we bezoeken, hij zal dus ook regelmatig de rol van gids vervullen; kortom, leer alles over hoe de piramides zijn gebouwd en hoe belangrijk de Nijl is voor de Egyptenaren!

Veelgestelde vragen

Waarom met Djoser Family naar Egypte?

De reizen met Djoser Family zijn speciaal ontwikkeld voor gezinnen. Je verblijft in sfeervolle hotels die vaak over een zwembad beschikken. De reis naar Egypte is voor kinderen een prachtige ervaring door de interessante cultuur en de indrukwekkende excursies die gemaakt worden. Tevens wordt de reis begeleid door een lokale enthousiaste Nederlands sprekende reisbegeleider/gids. Zij weten als geen ander dat kinderen een reis anders beleven dan volwassenen en kunnen haarfijn inspelen op de wensen en behoeften van beiden, wat onze Family reizen een belangrijke meerwaarde geeft.

Wat is de zwaarte van deze Family reis?

De afstanden die tijdens deze reis worden afgelegd, zijn relatief kort en er wordt gebruik gemaakt van bussen met airco. Voor het traject van Cairo naar Aswan wordt er gebruik gemaakt van een nachttrein.

Welk weertype kan ik verwachten tijdens deze reis?

Egypte is eigenlijk het hele jaar door goed te bereizen. In de zomer is het er warm en droog, maar deze temperaturen zijn goed te verdragen door de luchtvochtigheid en wind die vanuit het noorden waait. De maanden april en december zijn overdag erg aangenaam en de nachten vaak koel. Vrijwel het hele jaar door schijnt de zon.

Hebben we een visum nodig?

Voor Egypte is een visum nodig, dat op de luchthaven van Cairo geregeld wordt. Het visum plus de administratiekosten bedraagt 25,- p.p. en deze kosten dien je ter plaatse te voldoen.

Hoe wordt een familie met een oneven aantal personen ingedeeld?

Reis je met een familie van 3 personen, dan verblijf je met het hele gezin op één kamer. In sommige accommodaties kan het zijn dat er in dit geval een bed bijgezet wordt in een tweepersoonskamer. Voor een gezin dat bestaat uit 4 of 5 personen reserveren we 2 kamers, waar mogelijk aan elkaar grenzend. In de meeste gevallen is het ook mogelijk om een éénpersoonskamer te reserveren.

Hebben de hotels op deze reis een zwembad?

De meeste hotels op deze reis beschikken over een zwembad. Zie voor meer details over de accommodatie die we gebruiken de praktische informatie. Hier vind je afbeeldingen van de hotels en weblinks naar Tripadvisor.

Is er Wifi aanwezig op deze reis?

De meeste hotels tijdens deze reis beschikken, soms tegen betaling, over Wifi. Het kan ook voorkomen dat de Wifi alleen in de lobby aanwezig is.

Gelden er bijzondere kledingvoorschriften voor deze reis?

Egypte is overwegend Islamitisch en zeker op het platteland wordt gepaste kleding gewaardeerd. Dit betekent zowel voor mannen als vrouwen: kleding die de schouders, bovenarmen en knieën bedekken. Voor kinderen geldt dit in mindere mate.

We hebben geboekt! En nu?

Zodra je een reis hebt geboekt, ontvangt de hoofdboeker hiervan een bevestiging per e-mail. Tevens ontvangt deze de inloggegevens voor de Mijn Djoser pagina. In je Mijn Djoser kan je de persoonsgegevens (tot 6 weken voor vertrek) aanpassen en vind je alle informatie over de reis.

Wat mag ik absoluut niet vergeten voor deze reis?

Houd er rekening mee dat de zon erg fel kan zijn. Het is daarom van belang om voldoende bescherming mee te nemen. Denk hierbij aan bijvoorbeeld zonnebrand en bedekkende kleding. Daarnaast kan het 's avonds erg afkoelen en daarom is het aan te raden om verschillende laagjes kleren mee te nemen.

Stel je vraag

Staat jouw vraag hier niet tussen? Stel deze dan via info@djoser.nl.

Foto's en video