Bekijk de Ecuador & Galapagos, 21 dagen van Djoser

Ecuador & Galapagos 21 dagen

Prachtige steden, afwisselende natuur en indrukwekkende eilanden

Vanaf € 4.695,- Bijkomende kosten € 26,25 p.p. (o.b.v. 2 personen)

Ecuador is een avontuurlijke bestemming en een ideaal land om met kinderen te reizen. De temperaturen zijn aangenaam en de mensen zijn vriendelijk. Het leuke aan Ecuador is dat het zo afwisselend is. In Quito en Cuenca ontdek je oude stadscentra met kleurrijke huizen en prachtig versierde kathedralen. In Otavalo bezoek je een lokale markt. Je steekt het ruige hooggebergte van de Andes over en enkele uren later rijd je door het tropisch regenwoud van de Amazone. Vanaf Ecuador is het anderhalf uur vliegen naar de Galapagos-eilanden. We maken een indrukwekkende eilandtour door dit bijzondere gebied. Kortom, een indrukwekkende reis vol cultuur én natuur!

Daarom Djoser

 • Rechtstreekse vlucht met KLM
 • Nederlandse reisbegeleiding
 • Bezoek aan 4 Galapagos-eilanden, inclusief overnachtingen op 3 verschillende eilanden
 • Inclusief 19x ontbijt, 2x lunch en 2x diner
 • Wandeling op de kleurrijke lokale markt van Otavalo
 • Workshop traditionele inheemse karamiek
 • Excursie waterval Pailon del Diablo
 • Overnachting in de jungle in een ecolodge inclusief excursies
 • Jungle walk met lokale inheemse gids
 • Workshop chocolade maken met cacao uit Ecuador 
 • Excursie naar El Cajas nationaal park
 • Bezoek aan Playa Man en Punta Carola
 • Voordelig overnachten en parkeren bij Schiphol

Route en kaart

Routekaart Ecuador & Galapagos, 21 dagen
 1. Amsterdam - Quito
 2. Quito, stadswandeling
 3. Quito - Mitad del Mundo - Otavalo
 4. Otavalo, bezoek aan kleurrijke markt
 5. Otavalo - Cayambe - Papallacta Hooglanden - Tena
 6. Tena - boottocht naar de jungle ecolodge
 7. jungle ecolodge
 8. jungle ecolodge - Puyo - Pailon del Diablo watervallen - Baños
 9. Baños
 10. Baños - Chimborazo - Guamote
 11. Guamote - Ingapirca - Cuenca
 12. Cuenca, optionele excursie naar het El Cajas nationaal park
 13. Cuenca
 14. Cuenca - Guayaquil
 15. Guayaquil - vlucht naar Galapagos-eiland San Cristóbal
 16. San Cristóbal, bezoek aan schildpaddencentrum
 17. San Cristóbal - Floreana - Isabela
 18. Isabela, bezoek aan Las Tintoreras zeerif
 19. Isabela - Santa Cruz, bezoek Charles Darwin Research Station
 20. Santa Cruz - vlucht naar Guayaquil - Amsterdam
 21. aankomst Amsterdam

Reisbeschrijving

De reis begint in Quito waar je op je gemak door het koloniale centrum kunt dwalen. Bij Otavalo bezoeken we de kleurrijke markt. Met traditionele kano’s varen we naar onze ecolodge in de jungle, waar we een jungle walk door het Amazone regenwoud maken. In Baños kun je ontspannen in de warmwaterbronnen voordat we via de vulkaan Chimborazo naar Riobamba reizen. Vanuit Guauaquil vliegen we naar de mooie Galapagos-eilanden, waar we de tijd nemen om op verschillende eilanden te genieten van de dieren, het water en de natuur.

De hoogste hoofdstad ter wereld: Quito

Dag 1 Amsterdam - Quito
Dag 2 Quito

Quito EcuadorWe komen aan in de hoofdstad van Ecuador: Quito. Vanuit het vliegtuig kun je al goed zien dat Quito in een vallei ligt en is ingesloten door vulkanen. De stad ligt op 2.850 meter boven zeeniveau en is behoorlijk lang gerekt, 70 km lang en slechts 4 km breed. Quito is zo’n 400 jaar oud en heeft een sfeervol, oud stadsdeel met monumenten uit de tijd dat Ecuador nog een kolonie van Spanje was. Het grootse Plaza de la Independencia met parlementsgebouw en kathedraal is daar een goed voorbeeld van. De lokale bevolking komt hier samen om muziek te maken en zelfgemaakte waar aan te bieden. Maak een wandeling in de koloniale omgeving van het plein en loop door kleine straatjes en over gezellige pleintjes. De vele kerken zijn van binnen prachtig versierd.

Een ritje met de taxi brengt je op de heuvel ‘El Panecillo’ (het broodje) naar 3.016 meter hoogte. Hier staat het enorme beeld ‘Virgen de Quito’ van maar liefst 41 meter hoog. Vanaf de heuvel heb je een prachtig uitzicht over de (oude)stad en bij helder weer zie je de toppen van de vulkanen die Quito omringen. Je kunt met de Teleferico, een moderne kabelbaan, vanuit het stadscentrum naar 4.100 meter hoogte. Vanaf de top van Cruz Loma aan de oostkant van de Pichincha vulkaan heb je een fantastisch uitzicht over de stad.

Via het 'Midden van de wereld' naar Otavalo

Dag 3 Quito - Mitad del Mundo - Otavalo
Dag 4 Otavalo

Net buiten Quito passeren we de evenaar in het dorpje Mitad del Mundo, dat vertaald kan worden als ‘het midden van de wereld’. In het dorpje staat een monument precies op de plek van de evenaar, tenminste dat dacht men vroeger. Maar met behulp van GPS is bepaald dat de exacte evenaar 240 meter ten noorden van het monument ligt. In een openluchtmuseum kun je aan de hand van verschillende proefjes zien dat je inderdaad op de evenaar bent. Een rode streep op de grond geeft aan waar de evenaar precies loopt.

Otavalo markt EcuadorWe rijden verder naar Otavalo waar je vast en zeker de eerste keer lama’s en alpaca’s gaat zien. Na de lunch gaan we een wandeling maken rond het prachtige Cuicocha meer aan de voet van de 4.995 meter Cotacachi vulkaan. Tijdens de wandeling krijg je uitleg over de verschillende planten die hier groeien en misschien zien we een zeldzame condor vliegen. Ons hotel in Otavalo ligt op loopafstand van ‘Plaza de los Ponchos’, het centrale plein van Otavalo. Dit is een van de beste plaatsen in Ecuador om souvenirs te kopen, het aanbod van poncho's, bonte doeken, lamabeeldjes, wollen mutsen en fel gestreepte hangmatten is enorm. Al vroeg in de ochtend stromen de verkopers vanuit omliggende dorpen toe om hun kruiden, groenten en vleessoorten uit te stallen op de overdekte markt. ’s Middags rijden we naar de voet van de Imbabura vulkaan (4.630 meter hoog) en maken een makkelijke wandeling naar de Peguche waterval die door de lokale bevolking als heilig wordt gezien.

Slapen in de jungle: het Amazone regenwoud

Dag 5 Otavalo - Cayambe - Papallacta Hot Springs - Tena
Dag 6 Tena - Jungle
Dag 7 Jungle

We vertrekken uit Otavalo en rijden naar het dorpje Cayambe speciaal voor een bakkerij aan huis waar heerlijke koekjes ofwel biscochos worden gebakken. Geniet er vooral lekker van. Vervolgens gaan we de hoogte in en steken we het Andesgebergte over. Bovenop de pas kun je genieten van het ruige landschap dat her en der onderbroken wordt door groene papierbomen. De schors van deze bomen is zo dun dat het net echt papier lijkt! Eenmaal bergafwaarts komen we langs Papallacta, een mooie plek omgeven door groene nevelwouden. We stoppen even voor een warm bad in de prachtig gelegen warmwaterbronnen. Je kunt uiteraard ook gewoon een mooie wandeling maken door de fascinerend omgeving met bossen en vergezichten. Het water in deze bronnen wordt opgewarmd door de aarde en volgens de inwoners van het dorp heeft het water een geneeskrachtige werking. Even een momentje van rust. Neem zeker je zwemkleding mee! Even voorbij de warmwaterbronnen stoppen we in een restaurant dat bekend staat om de overheerlijke forellen. De vissen worden gekweekt door de lokale bevolking en zijn verser dan vers.

Jungle Ecuador Na de lunch rijden we de Andes af naar lager gelegen gebied. Je zult zien dat het landschap ook snel verandert. De omgeving wordt steeds groener en groener en we rijden langzaam aan het tropische regenwoud van de Amazone in. Het slaperige stadje Tena ligt aan een rivier aan de rand van de jungle. De volgende dag trekken we dieper en dieper de Amazone jungle in! We maken een boottocht over de Arajuno rivier naar ‘Amazónico’, een opvangcentrum voor dieren uit het regenwoud die zijn gered uit de handen van handelaars. Weer terug aan wal is het nog een uurtje naar Santa Rosa waar we aan boord stappen van een traditionele kano en varen een half uur over de Napo rivier naar de accommodatie in het regenwoud.

Yakuma Lodge ligt diep in de jungle en is gecertificeerd door de Rainforest Alliance. De comfortabele ecolodge is volledig aangelegd met lokale, natuurlijke materialen. De sfeervolle huisjes zijn gemaakt van bamboe en de daken van geweven palmbladeren. De tropische tuin wordt gesierd door prachtig gekleurde bloemen en fruitbomen. Dit maakt deze accommodatie tot de mooiste van de reis! ’s Middags brengen we samen met een Quechua gids een bezoek aan zijn dorp Chontayacu. Hij geeft uitleg over de vele gewassen die op de plantages groeien, zoals cacao, suikerriet, banaan, cassave en verschillende soorten fruit. Alles hier wordt gefinancierd door de inkomsten uit de ecolodge. Het hele dorp profiteert dus van jouw bezoek!

Rivier Jungle EcuadorDe volgende ochtend ga je met een lokale gids op ontdekkingstocht door de jungle en krijg je uitleg wat er allemaal in het regenwoud te vinden is. Bijvoorbeeld over de geneeskrachtige werking van de planten die er groeien, over de vele dieren die er leven en hoe de lokale bevolking profiteert van de jungle zonder deze aan te tasten. Deze wandeltocht duurt ongeveer 2-3 uur. Als je geluk hebt, zie je veel papegaaien en oropendolas, een kleurrijke vogelsoort die vooral in Zuid Amerika voorkomt. Misschien kom je ook apen tegen of vindt de gids de eetbare minuscule fire ants, mieren die aan de binnenkant van een tak leven en naar citroen smaken! Wandelschoenen heb je niet nodig! Bij aankomst in de Yakuma Ecolodge krijg je een paar rubberen kaplaarzen die je tijdens het verblijf daar kunt gebruiken.

Na de lunch stappen we weer de kano in en gaan we goud zoeken aan de oevers van de Napo rivier. Als je geluk hebt, vind jij een goudklompje! Daarna gaan we vissen op piranha’s en als je wilt, kun je in een grote band de langzaam stromende rivier afzakken. ’s Avonds eet je met geluiden van de jungle op de achtergrond. Als je durft, mag je mee op spinnensafari. Met je zaklamp en in het donker ga je op zoek naar tarantula’s, wandelende takken en reuzen sprinkhanen. We sluiten de spannende dag af met een heerlijk traditioneel drankje bij het kampvuur.

Relaxen in de natuurlijke warmwaterbronnen van Baños

Dag 8 Jungle - Puyo - watervallen - Baños
Dag 9 Baños
Dag 10 Baños

Na twee dagen jungle stappen we weer in de gemotoriseerde kano’s en varen we de Napo rivier af naar het punt waar de bus op ons staat te wachten. We gaan op weg naar het dorpje Puyo en stoppen onderweg bij een balsahoutfabriekje waar je mooie souvenirs en beeldjes van tropische vogels kunt kopen. Onder de winkel zie je hoe de verschillende vogels en andere beelden een felgekleurd jasje krijgen.

Diablo waterval EcuadorNa de lunch rijden we nog een stukje door tot een spectaculaire waterval: de ‘Pailon del Diablo’. Vanaf de touwbrug heb je een prachtig uitzicht over het water dat zich van 80 meter naar beneden stort. Vlak voordat je Baños inrijdt, bezoeken we nog een waterval die aan de overkant van de Pastaza kloof ligt. Met een kabelbaan schiet je in 30 seconden het ravijn over en blijf je net boven de waterval hangen. Zo zijn er in deze omgeving nog vele andere watervallen te bezoeken.

Banos EcuadorBaños, dat op een plateau op ongeveer 1.800 meter hoogte ligt, is een klein en vriendelijk provinciestadje dat bekend is om de zwavelhoudende warmwaterbronnen waar je heerlijk in kunt relaxen. Pas wel op, want omdat je zo'n beetje op de evenaar zit, kan de zon verraderlijk zijn en zelfs bij bewolkt weer kun je verbranden! In Baños kan je actieve(re) activiteiten ondernemen. De heuvelachtige omgeving met prachtige watervallen leent zich uitstekend voor het maken van een mooie wandeltocht. Maar je kunt ook gaan paardrijden of mountainbiken. Wanneer het donker wordt, mag een bezoekje aan de Tungurahua vulkaan zeker niet ontbreken. Sommige nachten spuugt deze vulkaan nog een beetje lava en dat is in het donker goed te zien.

Authentieke sferen in Riobamba

Dag 11 Baños  - Chimborazo-vulkaan - Guamote
Dag 12 Guamote - Ingapirca - Cuenca

Riobamba EcuadorOnderweg naar Guamote heb je een prachtig uitzicht op de Chimborazo-vulkaan. De vulkaan is 6.310 meter hoog en op de top ligt eeuwige sneeuw. De vulkaan is ‘dood’ zoals dat genoemd wordt en zal niet meer uitbarsten. Onderweg zien we waarschijnlijk wel kuddes vicuñas, familie van de lama, op de berghelling grazen. Guamote is een klein Andesdorpje met authentieke sfeer.

De volgende dag rijden we naar Ingapirca dat in het Quechua, de taal van de Inca’s, ‘de muren van de Inca' betekent. We rijden door veel verschillende prachtige landschappen. In de omgeving van Ingapirca liggen de belangrijkste ruïnes van de Inca's. Ze zeggen dat de gebouwen gebruikt werden als zonnetempel om de zonnegoden te eren. Laat in de middag komen we aan in het sfeervolle Cuenca.

Het prachtige oude centrum van Cuenca

Dag 13 Cuenca
Dag 14 Cuenca, optionele excursie nationaal park Las Cajas 
Dag 15 Cuenca - Guayaquil

Las Cajas EcuadorIn Cuenca kunnen we een stadswandeling maken door het oude centrum. Cuenca is de op drie na grootste stad van Ecuador. Het oude centrum met prachtige monumentale gebouwen staat op de UNESCO Werelderfgoedlijst.

We kunnen een excursie naar het nationaal park Las Cajas maken. Dit park is erg groot en bij uitstek geschikt voor een schitterende wandeling langs enkele van de vele meren (zo’n 230!) die in het park liggen. De meren zijn ontstaan door smeltwater dat vanaf de bergtoppen naar beneden stroomde. Alle meren zijn verbonden met elkaar en met de stille oceaan en de Amazonerivieren. Het water uit deze rivieren en meren komt in Cuenca uit de kraan. Tijdens je wandeling heb je grote kans dat je een condor ziet vliegen.

Op naar de Galapagos-eilanden!

Dag 15 Guayaquil - vlucht naar eiland San Cristóbal
Dag 16 San Cristóbal

Uitzicht landschap GalapagosZo’n duizend kilometer uit de kust in de Grote Oceaan liggen de Galapagos-eilanden. Galapágos betekent ‘schildpad’ in het Spaans en de eilanden danken hun naam dan ook aan de reuzenschildpadden die hier heel veel voorkomen. De archipel heeft nooit met het vasteland in verbinding gestaan waardoor de begroeing en de dieren die er leven vrijwel uniek zijn. Oorspronkelijk zijn de eilanden toppen van een oud vulkanisch gebergte dat onder water ligt. Verwacht geen tropisch eiland met wuivende palmen en witte stranden. Integendeel: de kusten zijn grillig gevormd uit donker gesteente. Op verschillende plekken tussen de lavarotsen ontdek je prachtige, witte schelpenstrandjes. Hier kun je heerlijk genieten van de zon en met de zeehonden spelen in de helderblauwe zee.

We verblijven zes dagen op de eilanden en overnachten in kleine hotels. Vanuit daar maken we onder begeleiding van professionele gidsen verschillende excursies. Met een eigen speedboot ‘hoppen’ we van eiland tot eiland en vermaken ons met de dolfijnen, zeeleeuwen en bijzondere zeevogels die we onderweg tegen komen. Je kunt goed oefenen met Engels want deze week reist een lokale Engelstalige gids met ons mee die ons alles kan vertellen over deze bijzondere archipel.

Start van de Galapagos: San Cristóbal


Vogel GalapagosWe verblijven in de kleine stad Puerto Baquerizo op San Cristóbal Island. In het Interpretation Centre kom je alles te weten over de Galapagos-eilanden. Je blikt terug in het verleden, krijgt info over het heden en kijkt vooruit naar de toekomst van de archipel. Een must-do voor alle Galapagosliefhebbers! We wandelen naar “Cerro de las Tijeretas”. Vanaf hier heb je een prachtige uitzicht en kun je de bijzondere kolonie zeevogels goed bewonderen. Aan de voet van Tijeretas Hill ligt een mooie baai met spelende en zonnebadende zeeleeuwen. Hier kunnen we zwemmen en prachtig snorkelen.

Als je wilt kun je een vaartocht maken langs de kustlijn naar het prachtige Puerto Grande of Playa Ochoa met zicht op Kicker Rock, verticale wanden die trots uit het water steken. De rots wordt door de typische vorm ook wel de slapende leeuw genoemd en biedt huisvesting aan verschillende vogels. Ook hier kun je prachtig snorkelen. ’s Middags neemt onze gids ons mee naar het hoogland van San Cristóbal. We bezoeken de Cerro Colorado en het schildpadden broedcentrum. Een korte klim brengt ons vervolgens naar de Junco lagune, een groot kratermeer met en doorsnede van 300 meter met prachtig uitzicht over de omgeving.

Historisch Floreana en vele dieren in Isabela

Dag 17 San Cristóbal - Floreana - Isabela
Dag 18 Isabela
Dag 19 Isabela - Santa Cruz, bezoek Charles Darwin Station

Iguana GalapagosVroeg in de morgen varen we in ongeveer 2,5 uur naar Floreana eiland, waar we de hooglanden van dit historische eiland bezoeken. De eerste walvisvaarders kwamen hier in 1793 aan wal. We vervolgen onze weg naar Isabela, het grootste eiland van de archipel. Het eiland is vernoemd naar de koningin van die tijd, koningin Isabella van Spanje en wordt gevormd door zes aan elkaar gegroeide vulkanen: Alcedo, Cerro Azul, Darwin, Ecuador, Sierra Negra en Wolf. We wandelen over de binnenlandse hooglanden naar de krater van de Sierra Negra vulkaan. De kratermond heeft een diameter van maar liefst 11 kilometer! In de drassige Humedales zien we flamingo’s statig de zeebodem afspeuren op zoek naar voedsel. Een ander hoogtepunt van Isabela zijn de Tintoreras eilandjes waar haaien, zeeleguanen, zeeleeuwen, pinguïns en veel verschillende vogelsoorten hun tijd doorbrengen. Je kunt hier prachtig snorkelen. Uiteraard brengen we een bezoek aan het schildpadden broedcentrum op Isabela.

Santa Cruz, werkplaats van Charles Darwin

Dag 20 Santa Cruz - Baltra - vlucht naar Guayaquil - Amsterdam
Dag 21 aankomst Amsterdam

Vanuit Isabela reizen we verder naar Santa Cruz waar de onderzoekslaboratoria en werkplaatsen van het Charles Darwin Onderzoeksstation zijn gevestigd. De grote variëteit aan dieren op de Galapagos-eilanden is de inspiratiebron geweest voor de invloedrijke evolutietheorie die Charles Darwin heeft beschreven in 'On the Origin of Species'. De laatste avond op de Galapagos-eilanden doen we het rustig aan. Geniet nog even van de mooie omgeving en kijk rond in de haven van Puerto Ayora, een wat grotere plaats op de eilanden. Vanaf Baltra vliegen we weer naar Guayaquil om vanuit daar onze vlucht naar Nederland te nemen.

Op reis met Djoser
Bij onze reizen is geen sprake van een strak gepland reisschema. De reisdagen staan natuurlijk vast, maar ter plaatse wordt het programma in overleg tussen de groep en de reisbegeleiding ingevuld. De reisbegeleiding biedt de meeste dagen wel een programma aan en een aantal excursies is inbegrepen, maar je bent zeker niet verplicht hieraan deel te nemen. Wie er liever zelf op uitgaat, heeft daartoe alle vrijheid. Zo leer je een land tenslotte het beste kennen. De Family-groepen bestaan uit gemiddeld 16 personen, de maximale groepsgrootte is 21 personen.

KLM

Vertrekdata 2024

Bijkomende kosten € 26,25 p.p. (o.b.v. 2 personen)

Start - einde Beschikbaarheid Prijs
Start - einde
12 jul - 01 aug
Beschikbaarheid
beperkt beschikbaar

Leeftijd kinderen

Er is op dit moment geen groepsinformatie beschikbaar voor deze vertrekdatum.

Prijs

€ 4.695,-

€ 4.495,- (kind t/m 11 jr)

Start - einde
23 jul - 12 aug
10+

Deze reis is voor gezinnen met kinderen vanaf 10 jaar.

Beschikbaarheid
2 plaatsen vrij

Leeftijd kinderen

Er is op dit moment geen groepsinformatie beschikbaar voor deze vertrekdatum.

Prijs

€ 4.695,-

€ 4.495,- (kind t/m 11 jr)

Start - einde
27 jul - 16 aug
Beschikbaarheid
2 plaatsen vrij

Leeftijd kinderen

Er is op dit moment geen groepsinformatie beschikbaar voor deze vertrekdatum.

Prijs

€ 4.795,-

€ 4.595,- (kind t/m 11 jr)

Start - einde
30 jul - 19 aug
10+

Deze reis is voor gezinnen met kinderen vanaf 10 jaar.

Beschikbaarheid
8 plaatsen vrij

Leeftijd kinderen

Er is op dit moment geen groepsinformatie beschikbaar voor deze vertrekdatum.

Prijs

€ 4.695,-

€ 4.495,- (kind t/m 11 jr)

Inclusief

 • Rechtstreekse vlucht met KLM
 • Luchthavenbelasting, veiligheidstoeslag en brandstoftoeslag
 • Alle vluchttoeslagen
 • Vervoer per bus met airconditioning
 • Transfer van en naar de luchthaven
 • Nederlandssprekende reisbegeleiding.
 • Hotelovernachtingen volgens programma
 • 19 x ontbijt 2x lunch en 2x diner
 • Stadswandeling Quito
 • Bezoek aan het evenaarmuseum Inti Nan
 • Bezoek aan de kleurrijke markt van Otavalo
 • Excursies naar de thermalebaden van Papallacta
 • Verblijf in een Ecolodge in de jungle op basis van volpension
 • Excursie door Baños
 • Excursie naar het archeologisch complex: Ingapirca
 • Workshop traditionele inheemse keramiek
 • Workshop chocolade maken met cacao uit Ecuador
 • Bezoek aan El Cajas nationaal park
 • Vluchten van en naar de Galapagos-eilanden
 • Bezoek aan 4 Galapagos-eilanden

Exclusief

Overige maaltijden, entreegelden, facultatieve excursies, fooien, persoonlijke uitgaven, verzekeringen, etc. Reserveringskosten € 40,- per boeking. Bijdrage SGR € 5,- per persoon en calamiteitenfonds € 2,50 per boeking.

Landarrangement

Voor kinderen t/m 11 jaar is de prijs exclusief internationale vluchten vanaf € 3.245,-. Voor volwassenen is de prijs vanaf € 3.345,-.

Houd bij de boeking van een landarrangement er rekening mee dat voor al onze reizen een minimum aantal deelnemers geldt. Djoser is niet aansprakelijk indien er wijzigingen ontstaan in het vluchtschema van de groepsreis. Kom je op een andere tijd aan dan de groep en/of vertrek je op een andere tijd dan de groep, dan dien je zelf je transfers van- en naar het hotel en/of de luchthaven te regelen.

Hotelverlenging

Een vervroeging van je reis mét accommodatie in Quito is bij te boeken. De prijs voor een tweepersoonskamer met ontbijt is vanaf €50,- per persoon per nacht. Ook is het mogelijk een verlenging in Guayaquil te boeken, de prijs voor een tweepersoonskamer met ontbijt is vanaf €45,- per persoon per nacht.
Het is niet mogelijk en verlenging op de Galapagos-eilanden bij te boeken.
De genoemde prijzen zijn zonder wijzigingskosten van de vlucht en de transfer van/naar de luchthaven.

Vluchttoeslagen (inbegrepen)

Luchtvaartmaatschappijen berekenen naast luchthavenbelastingen, ook brandstof- en veiligheidstoeslagen. Bij Djoser zijn al deze toeslagen in de reissom inbegrepen.

Groepssamenstelling en groepsgrootte

Onze Familyreizen zijn speciaal samengesteld voor gezinnen met kinderen. Contact met andere gezinnen is dus zo gemaakt!
De gezinnen kunnen verschillend zijn qua samenstelling; op onze reizen gaan zowel 1- als 2-oudergezinnen mee en ook samengestelde gezinnen. Omdat juist de leeftijd van de kinderen heel bepalend kan zijn voor de reis, is een aantal vertrekdata speciaal voor reizen met kinderen vanaf 10 en 16 jaar. Op de andere reizen zijn kinderen van alle leeftijden welkom, maar de minimum leeftijd is 6 jaar en de maximale leeftijd is 20 jaar. Is een kind jonger dan 6 jaar of ouder dan 20, overleg dan voor boeking met Djoser. Je vindt de beschikbaarheid en de leeftijden van de kinderen van reeds geboekte families bij de reisdata. 
Het minimum aantal deelnemers op alle Familyreizen is 10 (3 gezinnen), het maximum aantal personen is 21.

De gemiddelde groepsgrootte om de reis door te laten gaan is 10.

Nog bedenktijd nodig? Dan kun je tot een paar maanden voor vertrek een optie op een reis nemen. Zo’n voorlopige reservering is gratis en is 5 dagen geldig. De optie wordt automatisch omgezet in een definitieve of aanvraagboeking, tenzij je deze tijdig zelf bevestigt of annuleert. Het is helaas niet mogelijk om een optie te nemen op een reis waar nog maar een aantal plaatsen beschikbaar zijn.

Reviews Ecuador & Galapagos, 21 dagen

Gemiddelde beoordeling: 8,7

 • Ecuador is een prachtig afwisselend land met indrukwekkende vulkanen, de Amazone-jungle, een wereldse stad als Cuenca. De dieren in Galapagos zijn fantastisch. Je kan zwemmen met schildpadden, zeeleeuwen en haaien. Ongelofelijk.

  8

 • De reis was echt geweldig! We hadden er lang naar uitgekeken en een droom werd werkelijkheid. De natuur is adembenemend en heeft vele contrasten. En Marc onze Nerelandse reisgids was fantastisch! Alles werd tot in de puntjes geregeld en verzorgd. Mooie blijvende herinneringen voor het leven! :-)

  9

 • Zeer gevarieerde reis, zowel qua bevolking als landschappen. Met onderweg allerlei avontuurlijke activiteiten. Wij hebben met het hele gezin enorm genoten.

  8

 • Onze reis was een schitterende ervaring! Al de diverse landschappen, de interessante en soms spectaculaire excursies, samen met de info gegeven door de gidsen maakte dit een van onze mooiste reizen. Dat er geen 10 als beoordeling staat komt door djoser en hun matige communicatie mbt het programma.

  9

Praktische informatie

Accommodatie

Tijdens je reis door Ecuador overnacht je in comfortabele en sfeervolle hotels, waarvan de kamers zijn voorzien van douche en toilet. De ligging is centraal, zodat je te voet veel kunt bekijken. Een enkele keer ligt de accommodatie iets meer afgelegen, maar dat wordt door de bijzondere sfeer dan ten volle gecompenseerd.

In het Amazonegebied overnachten we in een door de Rainforest alliance gecertificeerde ecolodge. De karakteristieke hutjes zgn. 'cabañas', zijn gebouwd door de lokale bevolking. Dit zijn ´twee-onder-een-kap´ huisjes met een eigen slaapkamer en badkamer. De huisjes liggen midden in de jungle aan een rivier en zijn uitsluitend per kano te bereiken. De stroom wordt door middel van zonnepanelen gegenereerd. Vanuit de lodge worden er verschillende excursies aangeboden die een onvergetelijke ervaring bieden. Alle maaltijden zijn inbegrepen.

Bekijk hotelreviews op Tripadvisor

Quito Ikala Quito
Otavalo Hotel El Geranio
Tena Selina Amazon Tena
Jungle Yacuma lodge
Banos Hotel Alisamay
Guamote Inti Sisa
Cuenca Hosteria Duran
Guayaquil Hotel Unipark
Isla Isabela Gran Tortuga

Deze selectie geeft een goed beeld van de hotels waar we op deze reis kunnen verblijven.

Reis je met een familie van drie personen dan verblijf je met je gezin op één kamer. Voor meer comfort is het mogelijk om, tegen betaling van een toeslag, een éénpersoonskamer bij te boeken. Kies je hiervoor, of bestaat het gezin uit vier, vijf of meer personen, reserveren we, indien beschikbaar, aan elkaar grenzende kamers.

 • Ecuador hotel accommodatie overnachting rondreis Djoser Family
 • Ecuador hotel accommodatie overnachting rondreis Djoser Family
 • Ecuador hotel badkamer accommodatie overnachting rondreis Djoser Family
 • Ecuador hotel accommodatie overnachting rondreis Djoser Family
 • Ecuador hotel accommodatie overnachting rondreis Djoser

Vliegreis

KLM

Het meest voorkomende vluchtschema staat hieronder. Je kan ook het schema per vertrekdatum bekijken. Vliegtijden en -maatschappijen zijn onder voorbehoud van wijzigingen.

 • Vlucht met

  KLM

  Traject

  Amsterdam - Quito

  Vertrek

  10:00 - 14:40

 • Vlucht met

  KLM

  Traject

  Guayaguil - Amsterdam

  Vertrek

  18:40 - 13:15*

* aankomst volgende dag


Tijdsverschil: tijdens de zomertijd is het 7 uur vroeger, in de winter is het verschil 6 uur. Op de Galapagos-eilanden is het nog een uur vroeger dan op het vasteland van Ecuador.

KLM, Nederlands nationale trots, bestaat al meer dan 100 jaar en is hiermee de oudste luchtvaartmaatschappij ter wereld. De vloot is hypermodern. Zo zijn de Boeing 787-9 en 10  voorzien van de laatste technische hoogstandjes, zoals speciale moodlighting. De nieuwste generatie luchtfiltersystemen zorgt ervoor dat je minder vermoeid aankomt op de bestemming. Bovendien stoten deze nieuwe vliegtuigen minder broeikasgassen uit. Aan boord ontbreekt het je aan niets: op elke vlucht word je voorzien van een snack en een drankje en op intercontinentale vluchten krijg je uiteraard een warme maaltijd. KLM biedt (behalve in Europa) een persoonlijk in-flight entertainment systeem aan, voorzien van talloze films, series en games. Zo hoef je je niet te vervelen. Wil je tijdens de vlucht extra beenruimte, dan kun je tegen bijbetaling upgraden naar 'economy comfort'.

Landarrangement

Voor kinderen t/m 11 jaar is de prijs exclusief internationale vluchten vanaf € 3.245,-. Voor volwassenen is de prijs vanaf € 3.345,-.

Houd bij de boeking van een landarrangement er rekening mee dat voor al onze reizen een minimum aantal deelnemers geldt. Djoser is niet aansprakelijk indien er wijzigingen ontstaan in het vluchtschema van de groepsreis. Kom je op een andere tijd aan dan de groep en/of vertrek je op een andere tijd dan de groep, dan dien je zelf je transfers van- en naar het hotel en/of de luchthaven te regelen.

Hotelovernachting Schiphol

Djoser biedt Belgische reizigers aan om voor een aantrekkelijk tarief in het Ibis Hotel vlak bij de luchthaven Schiphol te overnachten. Vooral bij vluchten die vroeg vertrekken of ’s avonds laat aankomen is dit handig. Je vertrekt uitgerust of geniet nog na van een extra nachtje vakantie. Bovendien parkeer je je wagen gratis. Lees hier meer.

Vervoer

We maken gebruik van een bus die is voorzien van airconditioning.  Het voordeel van dit eigen vervoer is dat we tijdens de ritten kunnen stoppen wanneer de groep dat wil, voor een picknick, een bezoek aan een klein dorpje of om foto's te nemen. Om de lodge in de jungle te bereiken varen we het laatste stuk in een lange smalle boot over de rivier de Napo. 

Op de Galapagos-eilanden maken we voor de transfers gebruik van onze eigen speedboot, met een eigen professionele lokale Galapagos gids.

 • Ecuador rondreis bus vervoersmiddel Djoser Family
 • Ecuador boot vervoersmiddel excursie rondreis Djoser
 • Ecuador en Galapagos boot Djoser

Bij de reis inbegrepen

 • Rechtstreekse vlucht met KLM
 • Luchthavenbelasting, veiligheidstoeslag en brandstoftoeslag
 • Alle vluchttoeslagen
 • Vervoer per bus met airconditioning
 • Transfer van en naar de luchthaven
 • Nederlandssprekende reisbegeleiding.
 • Hotelovernachtingen volgens programma
 • 19 x ontbijt 2x lunch en 2x diner
 • Stadswandeling Quito
 • Bezoek aan het evenaarmuseum Inti Nan
 • Bezoek aan de kleurrijke markt van Otavalo
 • Excursies naar de thermalebaden van Papallacta
 • Verblijf in een Ecolodge in de jungle op basis van volpension
 • Excursie door Baños
 • Excursie naar het archeologisch complex: Ingapirca
 • Workshop traditionele inheemse keramiek
 • Workshop chocolade maken met cacao uit Ecuador
 • Bezoek aan El Cajas nationaal park
 • Vluchten van en naar de Galapagos-eilanden
 • Bezoek aan 4 Galapagos-eilanden

Excursies

Bij Djoser bepaal je zelf welke bezienswaardigheden je de moeite waard vindt om te bezoeken. De een struint graag over de markt op zoek naar koopjes, de ander wil op zijn gemak rondkijken bij een museum of strijkt neer op het terras, om onder het genot van een drankje, het dagelijks leven gade te slaan. In de meeste gevallen kun je zelf of met groepsgenoten, al dan niet met hulp van onze reisbegeleiding, er te voet of met lokaal vervoer erop uit trekken. Toegangsgelden zijn dan ook niet bij de reissom inbegrepen, zodat je alle vrijheid hebt om je eigen plan te trekken.

Sommige bezienswaardigheden mag je niet missen, zijn slecht bereikbaar of liggen 'en route' naar onze volgende overnachtingsplaats. Dergelijke excursies zijn bij Djoser in het programma opgenomen, maar de eventuele entreegelden betaal je pas ter plaatse wanneer je daadwerkelijk aan de excursie deelneemt. 

Tijdens deze reis door Ecuador zijn de volgende excursies (excl entreegelden) in het reisprogramma inbegrepen:
 

 • Stadswandeling met bezoek aan ondere andere Parque Alameda, plaza de Teatro en Palacio del Gobierno (parlementsgebouw), Iglesia la Merced (de belangrijkste Barokke kerk van Quito en Plaza San Francisco met het beroemde San Francisco klooster.
 • Bezoek aan het evenaarmuseum Inti Nan, inclusief leuke natuurkundige proefjes.
 • Rondleiding met professionele gids rond het Cotocachi kratermeer
 • Ervaar de wereldberoemde ambachtsmarkt van Otavalo, de grootste markt van latijnsamerika, de perfecte plaats om souveniers te kopen.
 • In de Papallacta hooglanden kun je in de prachtig gelegen warmwaterbronnen een heet bad nemen of een mooie wandeling maken door een fascinerend bosgebied.
 • Precies op de evenaar bezoeken we het dorpje Mitad del Mundo, het ‘midden van de wereld’.
 • Met een traditionele lange kano varen we over de Chontayacu-rivier naar onze ecolodge. Hier maken we wandelingen onder begeleiding van lokale gidsen die je veel vertellen over de bijzondere flora en fauna van de jungle
 • Excursie door Baños met bezoek aan de waterval Pailon del Diablo, casa de Arbol en de thermalebaden
 • Onderweg naar Riobamba beklimmen we de 'Coloso de los Andes', zoals de Chimborazo-vulkaan met zijn hoogte van 6310 meter ook wel wordt genoemd. Na afloop van de wandeling bestaat er voor de echte sportievelingen de kans om een van de mooiste mountainebike-tochten in Ecuador te beleven.
 • Excursie naar Ingapirca het belangrijkste archeologische complex dat de Cañaris en de Inca's in Ecuador hebben achtergelaten
 • Trekking met gids door het El Cajas, nationaal park
 • Het programma op de Galapagos is aan wijzigingen onderhevig. We zijn afhankelijk van vele factoren, zoals weersomstandigheden, seizoenswisselingen, politieke omstandigheden en vooral regelgeving met betrekking tot de bescherming van het gebied. Hierdoor kan de route per reis verschillen. Bij een volle groep worden 2 speedboten ingezet óf een grote boot exclusief voor Djoser-reizigers. In het eerste geval kan het zijn dat vanwege regelgeving beide boten verschillende routes volgen en dat de groep gesplitst wordt. Dezelfde bezienswaardigheden worden bezocht.
   
 • San Cristóbal: bezoek aan het Interpretation centre en Cerro de las Tijeretas.
 • Bezoek aan het Turtle Breeding Centre en de Junco lagoon op 700 meter boven zeeniveau op San Cristóbal
 • Wandeling door de hooglanden van Floreana en bezoek aan het Turtle Breeding Centre op Isabela.
 • Wandeling naar de krater van de Sierra Negra vulkaan, de op een na grootste vulkaankrater ter wereld.
 • Bezoek aan de Pozas de Tintorías. Bij deze ondiepe baden gelegen in de oceaan bevinden zich schildpadden, leguanen en andere zeedieren.
 • Bezoek aan het Charles Darwin Centre op Santa Cruz.
   

Reisdocumenten

 • E-ticket. Meer informatie ontvang je ongeveer 2 weken voor vertrek.
 • Internationale reispas die bij vertrek uit Ecuador nog minimaal 6 maanden geldig is.
 • Voor het reizen in Ecuador is een verzekeringsverklaring nodig waar specifiek op aangegeven staat dat de verzekerde een wereldwijde dekking heeft voor medische kosten. Hiervoor is de indicatie "Worldwide Coverage"of "Werelddekking" voldoende en het document mag in het Nederlands of Engels zijn.

Geldzaken

In Ecuador wordt er betaald met de Amerikaanse dollar. Kijk voor de actuele koersen op oanda.com.

 
Geld afhalen: kan in heel Ecuador (m.u.v. de Amazone en Puerto Lopez)
Contant: dollars in kleine coupures.
Creditcards: worden geaccepteerd, zij het met hoge toeslag.
 
Als richtbedrag voor uitgaven die niet bij de reissom zijn inbegrepen, zoals maaltijden, entreegelden, facultatieve excursies en persoonlijke uitgaven geldt ongeveer € 250,- per persoon per week. De entree voor nationale parken is niet inbegrepen bij de reissom. Deze bedragen op dit moment tussen $ 10 - $ 30. Het is gebruikelijk om fooien te geven voor verleende diensten. Om te voorkomen dat je steeds fooien uit moet delen, wordt aan het begin van de reis een fooienpot ingesteld, waaruit de (gezamenlijke) tips aan de chauffeurs, gidsen, hotelpersoneel e.d. worden betaald.

De entreekosten en immigratiekaart voor Galapagos nationaal park (ca USD 200,- per persoon en voor kinderen 12 jaar of jonger ca. USD 100,- per persoon) zijn niet bij de reissom inbegrepen. Dit bedrag dient ter plaatse contant te worden betaald (prijzen onder voorbehoud van wijzigingen). Voor de vlucht van en naar de Galapagos is een vertrekbelasting van ca. $ 20,- per persoon van toepassing, welke ook ter plaatse betaald dient te worden en derhalve niet is inbegrepen in de reissom.

Maaltijden

Tijdens de reis in Ecuador is het ontbijt inbegrepen; de overige maaltijden zijn niet bij de reissom inbegrepen. Het voordeel hiervan is dat je zelf of met een aantal anderen, op zoek kunt gaan naar een restaurant of eethuis naar eigen keuze. In grote steden als Quito en Cuenca kun je kiezen voor een Europese maaltijd in één van de luxe restaurants, maar natuurlijk zijn er ook eethuisjes te vinden waar men eenvoudige, lokale maaltijden serveert. Je kunt er van uitgaan dat een restaurant dat druk door Ecuadoranen wordt bezocht, een goed restaurant is. Tijdens het verblijf in de jungle zijn alle maaltijden bij de prijs inbegrepen.

Tijdens je verblijf in de Amazone zijn alle maaltijden inbegrepen. Ontbijt, lunch en diner wordt klaargemaakt door koks van de lokale bevolking. Zij maken gerechten klaar met ingrediënten die uit het dorp komen. Veel verse groente, bananen, cassave en vis dus!

Hoofdbestanddelen van de lokale keuken zijn aardappelen en maïs. Probeer zeker eens de 'ceviche', een heerlijke koude cocktail. Soepen vormen een belangrijk onderdeel van de maaltijd, het meest populair zijn kippen- en aardappelsoep. Hier en daar zijn restaurantjes waar 'cuy' (cavia) wordt geserveerd, een specialiteit die nog stamt uit de tijd van de Inca's. In de meeste hotels kun je 's morgens een ontbijt met koffie/thee en broodjes bestellen. In andere gevallen weet de reisbegeleiding altijd wel een leuk restaurantje in de buurt. Begin de dag ook eens met zo'n typisch Ecuadoraans bord met gekookte maïs op je nuchtere maag!

Gezondheid

Voor Ecuador wordt aangeraden:

 • Vaccinaties tegen DTP, hepatitis A en gele koorts.
 • Malariatabletten voor de jungle.

Voor vaccinaties werkt Djoser samen met Thuisvaccinatie.nl. Het is de grootste landelijke organisatie voor reisvaccinaties aan huis. De deskundige artsen komen bij je langs wanneer het jou uitkomt. Ook ‘s avonds en in het weekend of op het werk. En sturen (indien mogelijk) de rekening rechtstreeks naar de zorgverzekeraar. De tarieven zijn vergelijkbaar met andere vaccinatie instellingen. Je kunt gemakkelijk online een afspraak maken. Voor een advies per land kun je ook de website raadplegen van het Landelijk Coördinatiecentrum Reizigersadvisering lcr.nl of itg.be.

Logo ThuisVaccinatie.nl

Hotelverlenging

Een vervroeging van je reis mét accommodatie in Quito is bij te boeken. De prijs voor een tweepersoonskamer met ontbijt is vanaf €50,- per persoon per nacht. Ook is het mogelijk een verlenging in Guayaquil te boeken, de prijs voor een tweepersoonskamer met ontbijt is vanaf €45,- per persoon per nacht.
Het is niet mogelijk en verlenging op de Galapagos-eilanden bij te boeken.
De genoemde prijzen zijn zonder wijzigingskosten van de vlucht en de transfer van/naar de luchthaven.

Klimaat en geografie

De beste reisperiode loopt van juni tot en met september. Het is dan droog met heldere luchten en de temperatuur ligt rond de 23 graden. Aan de kust en in de jungle is het vochtig en tropisch, terwijl er op de pieken van de Andes het hele jaar door sneeuw ligt.  In de jungle en aan de kust ligt de gemiddelde temperatuur rond 25°C; in de 'Sierra' bedraagt dit gemiddelde 20°C. Quito wordt ook wel de 'Stad van de Eeuwige Lente' genoemd, omdat de temperatuur hier zeer constant tussen 20° en 25°C ligt.

Het klimaat op de Galapagos-eilanden is mild. De meeste regen valt tussen januari en april. In de overige maanden valt er vrijwel geen regen, maar kan het wel bewolkt of mistig zijn. Temperaturen schommelen tussen 17° en 22°C.

Reisbegeleiding en gidsen

Een enthousiaste Nederlandse reisbegeleider begeleidt de reis. Onze reisbegeleiders zijn zeer ervaren en bevlogen reizigers en vertellen onderweg leuke weetjes over de bestemming. Zij weten als geen ander dat kinderen een reis anders beleven dan volwassenen en kunnen haarfijn inspelen op de wensen en behoeften van beiden. Zij zorgen dat de reis soepel verloopt en zijn het aanspreekpunt voor vragen en ideeën. De eigen passie, in combinatie met een uitgebreide training en inwerkprocedure, vormt de basis voor hun deskundigheid en professionaliteit. 

We nemen afscheid van onze Nederlandse reisbegeleider wanneer we vertrekken naar de Galapagos-eilanden. Tijdens het verblijf op de Galapagos-eilanden wordt de begeleiding  namelijk overgenomen door een professionele lokale (Engelssprekende) gids/bioloog die de groep vergezelt tijdens de excursies.
 

Veelgestelde vragen

Waarom met Djoser Family naar Ecuador en Galapagos?

De reizen met Djoser Family zijn speciaal ontwikkeld voor gezinnen. Je verblijft in sfeervolle hotels die vaak over een zwembad beschikken. De reis naar Ecuador en Galapagos is een mooie combinatie van ontspannende en spectaculaire activiteiten.  De tocht door de jungle en dieren spotten in Puerto Lopez zijn voor kinderen een echt avontuur! Tevens wordt de reis begeleid door een ervaren reisbegeleider die affiniteit met kinderen heeeft, dit geeft onze Family reizen een belangrijke meerwaarde.

Wat is de zwaarte van deze Family reis?

De afstanden die tijdens deze reis worden afgelegd, zijn relatief kort en er wordt gebruik gemaakt van bussen met airco. Op de Galapagos eilanden wordt er gebruik gemaakt van onze eigen speedboot.

Welk weertype kan ik verwachten tijdens deze reis?

In de maanden juli en augustus is het in Ecuador over het algemeen droog en rond de 23 graden. Het is echter aan de kust en in de jungle warmer en vochtig en in de pieken van de Andes kan er het hele jaar door sneeuw liggen. Het klimaat op de Galapagos eilanden is mild, waarbij de temperaturen schommelen tussen 17° en 22° graden.

Hebben we een visum nodig?

Voor Ecuador en Galapagos dien je in het bezit te zijn van een paspoort dat bij vertrek uit Ecuador nog een half jaar geldig is. Een visum is niet nodig.

Voor het reizen naar Ecuador is wel een verzekeringsverklaring nodig waar specifiek op aangegeven staat dat de verzekerde een wereldwijde dekking heeft voor medische kosten. Hier voor is de indicatie "Worldwide Coverage" of "Werelddekking" voldoende en het document mag in het Nederlands of Engels zijn.

Hoe wordt een familie met een oneven aantal personen ingedeeld?

Reis je met een familie van 3 personen, dan verblijf je met het gezin op één kamer. In sommige accommodaties kan het zijn dat er in dit geval een bed wordt bijgezet in een tweepersoonskamer. Voor een gezin dat bestaat uit 4 of 5 personen reserveren we 2 kamers, waar mogelijk aan elkaar grenzend. In de meeste gevallen is ook mogelijk om een éénpersoonskamer te reserveren.

Hebben de hotels op deze reis een zwembad?

Een aantal hotel op deze reis beschikt over een zwembad.

Is er Wifi aanwezig op deze reis?

De meeste hotels tijdens deze reis beschikken over Wifi. Vaak zal de Wifi echter alleen in de lobby aanwezig zijn en soms tegen betaling. Daarnaast zijn er veel restaurantjes die beschikken over Wifi.

Gelden er bijzondere kledingvoorschriften voor deze reis?

Er zijn voor deze reis geen speciale kledingvoorschriften, maar houd er rekening mee dat het 's avonds kan afkoelen. Het is verstandig om voor het verblijf in de jungle luchtige kleding met lange mouwen/pijpen mee te nemen, in verband met de aanwezigheid van muggen.

We hebben geboekt! En nu?

Zodra je een reis hebt geboekt, ontvangt de hoofdboeker hiervan een bevestiging per e-mail. Tevens ontvangt deze de inloggegevens voor de Mijn Djoser pagina. In je Mijn Djoser kan je de persoonsgegevens (tot 6 weken voor vertrek) aanpassen en vind je alle informatie over de reis.

Wat mag ik absoluut niet vergeten voor deze reis?

In verband met de muggen in de jungle is het verstandig om een muggen werend middel mee te nemen en een zaklamp kan van pas komen als je 's avonds op pad gaat om dieren te ontdekken. Vergeet geen dichte schoenen waar je goed op kunt lopen en een rugzak zodat je niet alle bagage mee hoeft te nemen naar de jungle, maar slechts de benodigdheden voor het verblijf daar.

Stel je vraag

Staat jouw vraag hier niet tussen? Stel deze dan via info@djoser.nl.

Foto's en video