Bekijk de Thailand, 21 dagen van Djoser

Thailand 21 dagen

Ontdek het land van de glimlach tijdens deze complete rondreis

Vanaf € 2.695,- Bijkomende kosten € 26,25 p.p. (o.b.v. 2 personen)

Tijdens deze complete rondreis door Thailand ga je heel veel zien van dit mooie ‘land van de glimlach’. We hebben alle tijd om bruisend Bangkok te ontdekken, we overnachten op de ‘Rivier Kwai’, bezoeken de oude hoofdsteden met eeuwenoude tempelcomplexen, trekken door de jungle, genieten van de smakelijke Thaise keuken en sluiten onze reis relaxed af op een tropisch eiland.

Daarom Djoser

 • Nederlandse reisbegeleiding
 • Lokale Engelssprekende gids
 • Boottocht over klongs in Bangkok inbegrepen
 • Met de trein over de legendarische 'Bridge over the River Kwai'
 • Overnachting in drijvende bungalows op de River Kwai
 • Inclusief 14x ontbijt
 • Inclusief fietstocht in Sukhothai
 • Jungle tocht met bezoek aan lokale stam en een tochtje op een bamboe vlot
 • Bezoek per boot aan een drijvende markt
 • Per comfortabele nachttrein van Chiang Mai naar Bangkok
 • Ontspannen afsluiting aan het strand op Koh Samed
 • Hotels met zwemgelegenheden
 • Voordelig overnachten en parkeren bij Schiphol

Route en kaart

Routekaart Thailand, 21 dagen
 1. Amsterdam - Bangkok
 2. aankomst Bangkok
 3. Bangkok, boottocht over klongs
 4. Bangkok
 5. Bangkok - drijvende markt Damnoen Saduak - River Kwai, overnachting drijvend hotel
 6. River Kwai, overnachting drijvend hotel
 7. River Kwai, overnachting drijvend hotel
 8. River Kwai - Kanchanaburi - Uthai Thani
 9. Uthai Thani - Pitshanulok - Sukhothai
 10. Sukhothai, fietstocht
 11. Sukhothai - markt Talaat Thoen - Lampang
 12. Lampang - Chiang Mai
 13. Chiang Mai, jungletocht
 14. Chiang Mai
 15. Chiang Mai - nachttrein naar Bangkok
 16. aankomst Bangkok - Koh Samed
 17. Koh Samed
 18. Koh Samed
 19. Koh Samed
 20. Koh Samed - Bangkok
 21. Bangkok - vlucht naar Amsterdam

Reisbeschrijving

Tijdens deze rondreis van 21 dagen heb je alle tijd om Thailand echt goed te ontdekken. Bruisende steden, gouden Boeddhabeelden, monniken in feloranje gewaden, toeterende tuk-tuks, kleurrijk versierde tempelcomplexen, kruidige Thaise curries en wuivende palmbomen op tropische eilanden, dat is Thailand.

Bruisende hoofdstad Bangkok

Dag 1 Amsterdam - Bangkok
Dag 2 aankomst Bangkok
Dag 3 Bangkok, boottocht over klongs
Dag 4 Bangkok

bangkok by night djoserBereid je maar voor, de Thaise hoofdstad Bangkok is een stad vol contrasten. Aan de ene kant race je mee in het moderne en jachtige bestaan van de inwoners van de stad. Aan de andere kant voel je je totaal zen tussen de monniken die rust en vrede uitstralen. Als je een beetje gewend bent aan de Aziatische hectiek, past Bangkok je als een heerlijke warme jas. Met een speciale ‘longtailboot’ varen we langs de zogenaamde klongs, smalle kanalen die de stad doorkruisen en leren we Bangkok van een andere kant kennen. Het klinkt cliché maar het lijkt of de tijd hier heeft stil gestaan. Trotse grootouders houden toezicht op hun spelende en zwemmende kleinkinderen, terwijl de ouders druk zijn met hun dagelijkse bezigheden.

grand palace bangkok djoserDwars door de stad stroom de Chao Phraya-rivier die de stad in tweeën verdeeld. Vergeet de metro en de bus en laat je per de Chao Praya Express River Taxi van plek naar plek vervoeren. De hop-on hop-off taxi’s varen af en aan en stoppen bij de grootste bezienswaardigheden zoals de Grand Palace en de naastgelegen tempel Wat Phra Kaew met gouden torens en prachtige versieringen van duizenden spiegeltjes en felgekleurde mozaïeken. Bij de ingang houden twee enorme stenen poortwachters de wacht.

Je hebt al heel veel cultuur gezien, maar loop zeker nog even door naar de tempel Wat Pho. Die mag je écht niet missen. Hier kun je namelijk de enorme liggende Boeddha bewonderen. Dit grote, liggende beeld is maar liefst 46 meter lang, 15 meter hoog en helemaal bedekt met bladgoud!

Spring nog maar een keer in de watertaxi, want Chinatown mag je ook echt niet overslaan als je in Bangkok bent. Tussen Chinese opschriften en lampionnetjes betreed je een wereld van levendige, geurige straatmarkten, winkeltjes en eethuisjes. Elke cliché is waar, ook hier kom je oren en ogen tekort! 

tuktuk djoser thailandAan de overkant van de rivier ligt Wat Arun, de mooie, witte tempel die helemaal met porselein is belegd. In het museum Royal Barges kun je de versierde oude boten van de koning bekijken. Alle bezienswaardigheden in Bangkok zijn overigens ook gemakkelijk met gewone taxi en openbaar vervoer te bereiken en uiteraard brengt de ludieke tuk-tuk je overal waar je wilt zijn. Spreek wel van te voren een prijs af! Anders kun je voor rare verrassingen komen te staan.

Misschien is het wel het leukste om Bangkok op de fiets te ontdekken. Tijdens een leuke, vrijblijvende excursie fietsen we door de smalle stegen en langs verborgen tempels die de stad zo interessant maken. We pakken ook een ‘longtail’ naar de andere kant van de rivier en ontdekken dat Bangkok niet alleen uit drukke straten en wolkenkrabbers bestaat. We stoppen bij mooie tempels en nemen even de tijd voor een lokale markt.

street food family djoserShop-till-you-drop in de vele warenhuizen en vooral ook op de beroemde en drukke nightmarkets. De prijzen zijn te mooi om waar te zijn dus… kijk uit wat je koopt. ‘s Avonds wordt overal in de steegjes en straatjes van Bangkok een gezellige markt opgezet. Maak strikte afspraken met jezelf, want hier kun je alvast al je souvenirs van de hele reis vergaren. In de verschillende restaurantjes zijn Thaise, maar ook westerse gerechten te verkrijgen. Een must do: eet een heerlijke Pad Thai die bij de stalletjes op straat vers voor je neus worden gewokt.

De kleurrijke drijvende markt op de River Kwai

Dag 5 Bangkok - drijvende Markt Damnoen Saduak - River Kwai
Dag 6 River Kwai
Dag 7 River Kwai
Dag 8 River Kwai - Kanchanaburi - Uthai Thani

We vertrekken al vroeg per bus uit Bangkok en kunnen een bezoek brengen aan de chedi (stoepa) van Nakhon Pathom. Dit is het hoogste boeddhistische bouwwerk ter wereld en de oudste chedi van Thailand. De lokale bevolking brengt in de tempel offers aan Boeddha. Ze geven dan bloemen en rijst en laten wierookstokjes branden, zodat hun wensen met de rook naar boven stijgen en zo gehoord kunnen worden door de goden. Als je zelf ook een wierookstokje wilt branden in de tempel, mag dat. Vergeet alleen niet om je schoenen uit te trekken voordat je de tempel binnentreedt, want dat is netjes tegenover Boeddha.

Drijvende Markt Thailand Groepsreis JuniorVervolgens rijden we naar de drijvende markt van Damnoen Saduak. Uit de verre, waterrijke omtrek komen boeren hier hun groenten, fruit, vlees en andere producten verhandelen, een kleurrijk schouwspel. De kraampjes staan hier niet op de grond, maar honderden bootjes drijven op de rivier met hun koopwaar. Je stapt zelf ook in een bootje en al snel ben je omgeven door varende kooplui met hun kleurrijke koopwaar. Let wel op dat je afdingt op elke markt, want dat is gebruikelijk in Azië!

Vanaf hier vertrekken we naar Kanchanaburi. De sporen van de Tweede Wereldoorlog en de restanten van de beruchte Birma-spoorlijn vertellen veel over de WOII in Thailand. Als we in Kanchanaburi aankomen kunnen we, als het lokale boemeltje op tijd is, op de trein stappen die ons over de 'Bridge on the River Kwai brengt. We maken een spectaculaire rit over het spoor en langs de rivier naar het plaatsje Nam Tok.

erawan family djoserDe komende nachten verblijven we in eenvoudige, avontuurlijke, maar comfortabele op bamboevlotten gebouwde bungalows, die midden in de jungle op de rivier drijven. Tijd voor waterpret en een verfrissende duik. Rust lekker uit of kom in beweging! Je kunt bijvoorbeeld een wandeling maken naar de Erawan-watervallen. Deze indrukwekkende watervallen liggen midden in de jungle en bestaan uit zeven trappen. Na een wandeling door de jungle bereik je de eerste trap waar je heerlijke kunt ‘douchen’ onder de waterval een verfrissende duik kunt nemen in het blauwe water. Echte avonturiers lopen nog even verder naar de volgende trappen. 's Avonds kun je in je hangmat op de veranda de stilte van de omgeving in je opnemen en genieten van het voorbij stromende water.

Ontdek de Thaise kunsten in Sukhothai

Dag 9 Uthai Thani - Pitshanulok - Sukhothai
Dag 10 Sukhothai, fietstocht
Dag 11 Sukhothai - markt Talaat Thoen - Lampang

We rijden via Uthai Thani door het mooie, groene landschap naar het noordelijker gelegen Sukhothai, de vroegere hoofdstad van het oude Siam. Onderweg kunnen we stoppen in Phitsanulok voor een bezoek aan een fabriekje waar Boeddhabeeldjes gemaakt worden.

Sukhothai was van 1238 tot 1350 de hoofdstad van Thailand. De vele ruïnes, Thaise kunst en de goed bewaarde gebouwen geven een goed beeld van hoe Thailand er vroeger uit heeft gezien. In en rondom de tempels en pagodes zitten, liggen of staan kleine en grote Boeddhabeelden. We blijven een volle dag om het historische Sukhothai te verkennen. Dit doen we onder andere per fiets. Dat is de ideale manier om de tempels in het park en de omgeving van Sukhothai te bewonderen. Er is niet veel verkeer en kinderfietsen en kinderzitjes zijn aanwezig. Na een dagje fietsen, cultuur en historie is er tijd om heerlijk te ontspannen in en rond het zwembad van het hotel.

We reizen door naar Lampang en stoppen onderweg bij een ‘enge-beestenmarkt’ waar de lokale bevolking in grote getale van alles en nog wat inslaat. Ja, je ziet het goed en ga vooral niet gillen. Gefrituurde springhanen en gepopte maden zijn zeer geliefde lekkernijen.

Lampang tempel djoser familyHet eeuwenoude Lampang is bekend om zijn mooie tempels in Birmese stijl en het stadje is erg geliefd bij Thaise toeristen. Dat is niet zo gek. De omgeving is prachtig groen en hoog boven op de rotsen prikken witte stupa’s bijna in de wolken. Het is een bijzonder mooie wandel- en klimtocht naar tempelcomplexen die door het wonderlijke landschap verspreid liggen. In de stad mag je een ritje in een paardenkoetsje niet missen, dit is namelijk een unieke en comfortabele manier om de hoogtepunten van de stad te bekijken. En, dit is de enige stad in Thailand waar dit kan.

Bijzondere sferen in authentiek Chiang Mai

Dag 12 Lampang - Chiang Mai
Dag 13 Chiang Mai, jungletocht
Dag 14 Chiang Mai
Dag 15 Chiang Mai - nachttrein naar Bangkok

tempel djoser familyDe oude koningsstad Chiang Mai heeft een bijzondere sfeer met een eigen taal, keuken en tradities. De stad die volledig ommuurd is, ligt aan de voet van de berg Doi Suthep (1685m hoog) en aan de rivier de Ping. Waar je ook staat in de stad, je kijkt altijd uit op het intrigerende gouden Wat Doi Suthep boven op de berg. Deze wat wordt ook wel de mooiste tempel van het Noord Thailand genoemd.Je staat vast en zeker te trappelen om een taxi of tuk-tuk naar boven te nemen om het prachtige complex te bewonderen. 

Een klein dingetje, je moet wel een met draken versierde trap met 309 treden beklimmen voor je helemaal boven bent. Ben je slecht er been? Geen probleem, er is ook een lift. Maar als je eenmaal boven bent, word jouw inzet en moeite goed beloond. Je stapt midden in een Boeddhistische wereld met vele chedi’s, beelden, bellen en relikwieën. Alles lijkt van marmer en goud en de gebouwen zijn versierd met houtsnijwerk. Vanaf hier heb je een prachtig uitzicht over Chang Mai. Vergeet niet om bedekkende kleding mee te nemen. Dit geldt trouwens voor alle tempel bezoeken in Thailand.

Bezoek ’s avonds vooral de gezellige avondmarkt. Hier vind je de meest uiteenlopende, met de hand gemaakte voorwerpen, gemaakt door de zilversmeden, houtbewerkers, parasolmakers en zijdewevers uit de omliggende dorpen. Hopelijk heb je nog niet te veel gegeten, want je kunt je bij de stalletjes op straat voor een paar euro tegoed doen aan overheerlijke Thaise gerechten en snacks die vers voor je klaar gemaakt worden.

chiang mai djoser wandelingVanuit Chiang Mai maken we een bijzondere excursie. We rijden de bergen in waar we onder leiding van een gids een mooie wandeling maken door de rijstvelden en de jungle. Geniet van de mooie uitzichten en de schitterende omgeving. De tocht voert naar een waterval, waar je een frisse duik kunt nemen. We bezoeken een authentiek Thais dorpje waar de bewoners nog altijd in bamboe en houten huisjes wonen en we kunnen zien hoe hier rijst verbouwd wordt. Na deze lokale ontmoeting maken we op een bamboe vlot een tocht over een rivier voor we terugkeren naar Chiang Mai.

Je kunt ook een fietstocht maken door de mooie omgeving en het platteland rond Chiang Mai ontdekken. Je ziet boeren tot hun enkels in de modder staan en overal wandelen waterbuffels en kippen door de straten van kleine dorpjes.

vlot thailand family djoserAarzel vooral niet om je in Chiang Mai te laten rondrijden in een fietsriksja. Dit is een win-win situatie: de fietstaxichauffeur verdient zijn geld en jij kunt de vele tempels, zoals Wat Phra Sing en Wat Chedi Luang, op een relaxte manier bezoeken. Vanuit de stad kun je ook een tocht op een bamboevlot over de rivier maken. Zin in een beetje meer spanning en avontuur? Je kunt, als je durft, aan een Zipline van boom tot boom door de jungle slingeren. Een ware belevenis voor groot en klein.

In Chiang Mai stappen we in de nachttrein naar Bangkok. Dit is echt een leuke ervaring. Je slaapt met de hele groep in meerdere couchettes en je hebt alle tijd om medereizigers en de lokale bevolking te leren kennen. Voor het slapengaan worden de bedden comfortabel voor je opgemaakt en kun je je met een boekje of koptelefoon verschuilen achter de gordijntjes. Als we de volgende ochtend in Bangkok aankomen, staat de bus voor ons klaar die ons in drie uur naar de kustplaats Ban Phe brengt. Vanuit daar pakken we de veerboot naar het laatste hoogtepunt van de reis, het tropische eiland Koh Samed.

Bijkomen in paradijselijk Koh Samed

Dag 16 aankomst Bangkok - Koh Samed
Dag 17 Koh Samed
Dag 18 Koh Samed
Dag 19 Koh Samed
Dag 20 Koh Samed - Bangkok - Amsterdam
Dag 21 aankomst Amsterdam

Strand Koh Samed Thailand Groepsreis JuniorDe laatste dagen van de reis kun je heerlijk uitrusten op het strand van dit tropische eilandje in de Golf van Thailand. Een prachtige plek om de enerverende belevenissen van de afgelopen dagen goed op je in te laten werken. Je kunt je prima vermaken op dit paradijselijke eiland met palmbomen en witte stranden. De zee is hier erg rustig, een prima plek dus om een frisse duik in zee te nemen. Nou ja fris, de zee is doorgaans heerlijk warm. Je hebt twee dagen om te genieten van de rust.

Als je nog energie over hebt, zijn er volop mogelijkheden voor wandelingen over het eiland. Het is absoluut de moeite waard om een boottocht te maken naar de omringende eilandjes en al snorkelend de mooie onderwaterwereld te bekijken vol koralen en kleurige vissen.

Dan is het tijd om terug te keren naar Bangkok. Vanuit daar vliegen we terug naar Amsterdam.

Op weg met Djoser
Bij onze reizen is geen sprake van een strak gepland reisschema. De reisdagen staan natuurlijk vast, maar ter plaatse wordt het programma in overleg tussen de groep en de reisbegeleiding ingevuld. De reisbegeleiding biedt de meeste dagen wel een programma aan en een aantal excursies is inbegrepen, maar je bent zeker niet verplicht hieraan deel te nemen. Wie er liever zelf op uitgaat, heeft daartoe alle vrijheid. Zo leer je een land tenslotte het beste kennen. De Family-groepen bestaan uit gemiddeld 16 personen, de maximale groepsgrootte is 26 personen.

Vertrekdata 2024

Bijkomende kosten € 26,25 p.p. (o.b.v. 2 personen)

Start - einde Beschikbaarheid Prijs
Start - einde
14 jul - 03 aug
10+

Deze reis is voor gezinnen met kinderen vanaf 10 jaar.

Beschikbaarheid
Vol

Leeftijd kinderen

Er is op dit moment geen groepsinformatie beschikbaar voor deze vertrekdatum.

Prijs

€ 3.095,-

€ 2.995,- (kind t/m 11 jr)

Start - einde
15 jul - 05 aug
i

22-daagse reisVlucht is met Austrian Airlines

16+

Deze reis is voor gezinnen met kinderen vanaf 16 jaar.

Beschikbaarheid
Vol

Leeftijd kinderen

Er is op dit moment geen groepsinformatie beschikbaar voor deze vertrekdatum.

Prijs

€ 2.795,-

€ 2.795,- (kind t/m 11 jr)

Start - einde
16 jul - 05 aug
Beschikbaarheid
5 plaatsen vrij

Leeftijd kinderen

Er is op dit moment geen groepsinformatie beschikbaar voor deze vertrekdatum.

Prijs

€ 3.095,-

€ 2.995,- (kind t/m 11 jr)

Start - einde
17 jul - 06 aug
16+

Deze reis is voor gezinnen met kinderen vanaf 16 jaar.

Beschikbaarheid
Vol

Leeftijd kinderen

Er is op dit moment geen groepsinformatie beschikbaar voor deze vertrekdatum.

Prijs

€ 2.995,-

€ 2.895,- (kind t/m 11 jr)

Start - einde
18 jul - 08 aug
i

Vlucht is met Swiss Air en met Austrian Airlines

Beschikbaarheid
Vol

Leeftijd kinderen

Er is op dit moment geen groepsinformatie beschikbaar voor deze vertrekdatum.

Prijs

€ 2.995,-

€ 2.895,- (kind t/m 11 jr)

Start - einde
19 jul - 09 aug
i

22-daagse reis | Vluchten zijn met Austrian Airlines

10+

Deze reis is voor gezinnen met kinderen vanaf 10 jaar.

Beschikbaarheid
Vol

Leeftijd kinderen

Er is op dit moment geen groepsinformatie beschikbaar voor deze vertrekdatum.

Prijs

€ 2.895,-

€ 2.795,- (kind t/m 11 jr)

Start - einde
19 jul - 09 aug
Beschikbaarheid
Vol

Leeftijd kinderen

Er is op dit moment geen groepsinformatie beschikbaar voor deze vertrekdatum.

Prijs

€ 2.995,-

€ 2.895,- (kind t/m 11 jr)

Start - einde
21 jul - 10 aug
16+

Deze reis is voor gezinnen met kinderen vanaf 16 jaar.

Beschikbaarheid
Vol

Leeftijd kinderen

Er is op dit moment geen groepsinformatie beschikbaar voor deze vertrekdatum.

Prijs

€ 3.095,-

€ 2.995,- (kind t/m 11 jr)

Start - einde
22 jul - 12 aug
i

22-daagse reisVlucht is met Austrian Airlines

Beschikbaarheid
Vol

Leeftijd kinderen

Er is op dit moment geen groepsinformatie beschikbaar voor deze vertrekdatum.

Prijs

€ 2.795,-

€ 2.695,- (kind t/m 11 jr)

Start - einde
23 jul - 12 aug
Beschikbaarheid
voldoende

Leeftijd kinderen

Er is op dit moment geen groepsinformatie beschikbaar voor deze vertrekdatum.

Prijs

€ 3.095,-

€ 2.895,- (kind t/m 11 jr)

Start - einde
24 jul - 13 aug
10+

Deze reis is voor gezinnen met kinderen vanaf 10 jaar.

Beschikbaarheid
9 plaatsen vrij

Leeftijd kinderen

Er is op dit moment geen groepsinformatie beschikbaar voor deze vertrekdatum.

Prijs

€ 2.895,-

€ 2.795,- (kind t/m 11 jr)

Start - einde
25 jul - 14 aug
12+

Deze reis is voor gezinnen met kinderen vanaf 12 jaar.

Beschikbaarheid
8 plaatsen vrij

Leeftijd kinderen

Er is op dit moment geen groepsinformatie beschikbaar voor deze vertrekdatum.

Prijs

€ 2.995,-

€ 2.895,- (kind t/m 11 jr)

Start - einde
26 jul - 16 aug
i

22-daagse reisVluchten zijn met Austrian Airlines

Beschikbaarheid
2 plaatsen vrij

Leeftijd kinderen

Er is op dit moment geen groepsinformatie beschikbaar voor deze vertrekdatum.

Prijs

€ 2.895,-

€ 2.795,- (kind t/m 11 jr)

Start - einde
27 jul - 16 aug
12+

Deze reis is voor gezinnen met kinderen vanaf 12 jaar.

Beschikbaarheid
Vol

Leeftijd kinderen

Er is op dit moment geen groepsinformatie beschikbaar voor deze vertrekdatum.

Prijs

€ 2.795,-

€ 2.695,- (kind t/m 11 jr)

Start - einde
29 jul - 19 aug
i

22-daagse reis Vluchten zijn met Austrian Airlines

16+

Deze reis is voor gezinnen met kinderen vanaf 16 jaar.

Beschikbaarheid
Vol

Leeftijd kinderen

Er is op dit moment geen groepsinformatie beschikbaar voor deze vertrekdatum.

Prijs

€ 2.695,-

€ 2.595,- (kind t/m 11 jr)

Start - einde
30 jul - 19 aug
10+

Deze reis is voor gezinnen met kinderen vanaf 10 jaar.

Beschikbaarheid
Vol

Leeftijd kinderen

Er is op dit moment geen groepsinformatie beschikbaar voor deze vertrekdatum.

Prijs

€ 2.995,-

€ 2.895,- (kind t/m 11 jr)

Start - einde
01 aug - 21 aug
Beschikbaarheid
Vol

Leeftijd kinderen

Er is op dit moment geen groepsinformatie beschikbaar voor deze vertrekdatum.

Prijs

€ 2.895,-

€ 2.795,- (kind t/m 11 jr)

Start - einde
01 aug - 22 aug
i

22-daagse reisVluchten zijn met Lufthansa en met Austrian Airlines

16+

Deze reis is voor gezinnen met kinderen vanaf 16 jaar.

Beschikbaarheid
Vol

Leeftijd kinderen

Er is op dit moment geen groepsinformatie beschikbaar voor deze vertrekdatum.

Prijs

€ 2.695,-

€ 2.595,- (kind t/m 11 jr)

Start - einde
02 aug - 22 aug
10+

Deze reis is voor gezinnen met kinderen vanaf 10 jaar.

Beschikbaarheid
Vol

Leeftijd kinderen

Er is op dit moment geen groepsinformatie beschikbaar voor deze vertrekdatum.

Prijs

€ 2.995,-

€ 2.895,- (kind t/m 11 jr)

Start - einde
04 aug - 24 aug
i

Vluchten zijn met Austrian Airlines en met Lufthansa

Beschikbaarheid
voldoende

Leeftijd kinderen

Er is op dit moment geen groepsinformatie beschikbaar voor deze vertrekdatum.

Prijs

€ 2.695,-

€ 2.595,- (kind t/m 11 jr)

Start - einde
06 aug - 26 aug
Beschikbaarheid
Vol

Leeftijd kinderen

Er is op dit moment geen groepsinformatie beschikbaar voor deze vertrekdatum.

Prijs

€ 2.895,-

€ 2.795,- (kind t/m 11 jr)

Inclusief

 • Internationale vluchten
 • Alle vluchttoeslagen
 • Nederlandssprekende reisbegeleiding
 • Lokale Engelstalige gids tot Koh Samed
 • Vervoer per eigen bus met airconditioning
 • Nachttrein van Chiang Mai naar Bangkok
 • Per longtailboot naar River Kwai v.v.
 • Overtocht naar Koh Samed v.v.
 • Overnachtingen in hotels met eigen douche en toilet
 • Overnachtingen op een drijvend hotel (Floatel) op de River Kwai
 • Inclusief 14x ontbijt
 • Lunch tijdens jungle excursie
 • Boottocht over Klongs in Bangkok
 • Boottocht drijvende markt Damnoen Saduak
 • Bezoek aan de Birma spoorlijn in Kanchanaburi
 • Fietstocht in Sukhothai
 • Bezoek aan markt van Talaat Thoen
 • Jungletocht in de omgeving van Chiang Mai
 • Entreegeld Koh Samed nationaal park

Exclusief

Overige maaltijden, entreegelden, facultatieve excursies, fooien, persoonlijke uitgaven, verzekeringen, etc.
Reserveringskosten € 40,- per boeking. Bijdrage SGR € 5,- per persoon en calamiteitenfonds € 2,50 per boeking.

Landarrangement

Voor kinderen t/m 11 jaar is de prijs exclusief internationale vluchten vanaf € 1.695,-. Voor volwassenen is de prijs vanaf € 1.995,-.

Houd bij de boeking van een landarrangement er rekening mee dat voor al onze reizen een minimum aantal deelnemers geldt. Djoser is niet aansprakelijk indien er wijzigingen ontstaan in het vluchtschema van de groepsreis. Kom je op een andere tijd aan dan de groep en/of vertrek je op een andere tijd dan de groep, dan dien je zelf je transfers van- en naar het hotel en/of de luchthaven te regelen.

Hotelverlenging

Verlenging met accommodatie is op Koh Samed bij te boeken. Hier verblijf je in een accommodatie aan het strand. De prijs is vanaf €70,- per persoon per nacht op basis van logies met ontbijt. In de zomermaanden is verlenging op Koh Samed zeer beperkt, maar kunt u wel eigen accommodatie boeken.

Zowel vervroeging als verlenging met accommodatie is ook in Bangkok bij te boeken. De prijs is vanaf €37,50 per persoon per nacht op basis van logies en ontbijt.

De genoemde prijzen zijn zonder wijzigingskosten van de vlucht en de transfer van/naar de luchthaven.

Vluchttoeslagen (inbegrepen)

Luchtvaartmaatschappijen berekenen naast luchthavenbelastingen, ook brandstof- en veiligheidstoeslagen. Bij Djoser zijn al deze toeslagen in de reissom inbegrepen.

Groepssamenstelling en groepsgrootte

Onze Familyreizen zijn speciaal samengesteld voor gezinnen met kinderen. Contact met andere gezinnen is dus zo gemaakt!

De gezinnen kunnen verschillend zijn qua samenstelling; op onze reizen gaan zowel 1- als 2-oudergezinnen mee en ook samengestelde gezinnen. Omdat juist de leeftijd van de kinderen heel bepalend kan zijn voor de reis, is een aantal vertrekdata speciaal voor reizen met kinderen vanaf 10 en 16 jaar. Op de andere reizen zijn kinderen van alle leeftijden welkom, maar de minimum leeftijd is 6 jaar en de maximale leeftijd is 20 jaar. Is een kind jonger dan 6 jaar of ouder dan 20, overleg dan voor boeking met Djoser. Je vindt de beschikbaarheid en de leeftijden van de kinderen van reeds geboekte families bij de reisdata.

Het minimum aantal deelnemers op alle Familyreizen is 10 (3 gezinnen), het maximum aantal personen is 26.

De gemiddelde groepsgrootte om de reis door te laten gaan is 8.

Nog bedenktijd nodig? Dan kun je tot een paar maanden voor vertrek een optie op een reis nemen. Zo’n voorlopige reservering is gratis en is 5 dagen geldig. De optie wordt automatisch omgezet in een definitieve of aanvraagboeking, tenzij je deze tijdig zelf bevestigt of annuleert. Het is helaas niet mogelijk om een optie te nemen op een reis waar nog maar een aantal plaatsen beschikbaar zijn.

Reviews Thailand, 21 dagen

Gemiddelde beoordeling: 9,0

 • We hebben een geweldige tijd gehad in Thailand! Het was een zeer gevarieerde reis met cultuur en natuur. De groep was erg leuk, de reisleidster was geweldig. Zij deed er alles aan om het iedereen naar de zin te maken. Om rekening mee te houden: er zijn best aardig wat bijkomende kosten ter plaatse.

  9

 • We hebben ontzettend genoten van dit prachtige land tijdens deze goed verzorgde familiereis. We verbleven in prachtige en vaak bijzondere accommodaties en we hadden prettige en ervaren reisleiders (Ricardo en Sarah) die de reis onbezorgd maakten. Een dikke aanrader voor families!

  9

 • Leuke, enthousiaste Thaise gids Ter zorgden ervoor dat onze reis zeer vlot verliep en we veel nieuwe dingen over Thailand hebben geleerd en geproefd. Onze Nederlandstalige reisbegeleider had echter geen bijdrage aan de reis. Wandeling rijstvelden, authentiek thais drop hebben we niet gedaan, jammer!

  8

 • De ideale vakantie om met tieners te doen! Rijke mix aan cultuur, avontuur, natuur en strand. De lokale gids was een absolute meerwaarde en fijne reisgenoot. Mooie herinneringen voor het leven.

  10

Wist je dat? 

De volledige naam van Bangkok, met 170 letters, is de langste plaatsnaam ter wereld.

Praktische informatie

Accommodatie

We overnachten in goede middenklasse hotels. De kamers hebben altijd eigen douche en toilet en airconditioning of beschikken over een klamboe. Vrijwel al onze hotels bieden een mogelijkheid om te zwemmen. Dit kan een mooi zwembad zijn, maar ook de zee of zoals bij de River Kwai, de rivier.

In Bangkok verblijven we in een modern hotel met een heerlijk zwembad dat gelegen is nabij het bruisende centrum van de stad. Vanuit het hotel wandel je in nog geen 10 minuten naar het alom bekende Khaosan Road en verschillende tempels in de directe omgeving. Aan winkeltjes, stalletjes en supermarkten geen gebrek; de 7eleven zit zelfs om de hoek.

We overnachten aan de River Kwai in een bijzondere accommodatie: een karakteristieke bungalow, die drijft op de rivier. Je kunt dus vanuit je bed een frisse duik in het water maken. De bungalows zijn eenvoudig ingericht en een klamboe is aanwezig. De olielampen die 's avonds voor de verlichting zorgen, maken het verblijf extra sfeervol, er is namelijk geen elektriciteit dus neem je powerbank mee. 

We sluiten de reis af op Koh Samed, een tropisch eiland in de Golf van Thailand. We verblijven in verschillende accommodaties, allen gelegen aan het strand in of nabij de rustige en sfeervolle Vongdeuan baai.

Bekijk hotelreviews op Tripadvisor

Bangkok Nouvo City Hotel
River Kwai River Kwai Jungle Rafts
Uthai Thani Country Lake Nature Lodge
Sukhotai Le Charme
Lampang Lampang River Lodge
Chiang Mai The Park Hotel
Koh Samed Samed Cabana Resort
Koh Samed La Lune Beach Resort

Deze selectie geeft een goed beeld van de mogelijke hotels waar we op deze reis verblijven.

Reis je met een familie van drie personen dan verblijf je met je gezin op één kamer. Voor extra comfort is het mogelijk om, tegen betaling van een toeslag, een éénpersoonskamer bij te boeken. Kies je hiervoor, of bestaat het gezin uit vier, vijf of meer personen, reserveren we, indien beschikbaar, aan elkaar grenzende kamers.

 • hotel bangkok djoser family
 • zwembad bangkok family djoser
 • thailand bangkok kamer family djoser

  De comfortabele kamers zijn van alle gemakken voorzien.

 • river kwai acco family djoser
 • river kwai kamer family djoser
 • river kwai djoser

  Bij River Kwai overnachten we op drijvende bamboevlotten: een unieke ervaring!

 • sukothai bungalows family djoser
 • Thailand hotel accommodatie overnachting rondreis Djoser Family
 • Thailand hotel accomodatie overnachting rondreis Djoser Family
 • Thailand hotel accommodatie overnachting rondreis Djoser Family
 • lampang zwembad family djoser

  Een deel van de accommodaties beschikt over een zwembad.

 • Thailand hotel accommodatie overnachting rondreis Djoser Family
 • nachttrein zit gedeelte thailand

  Vanaf Chiang Mai slapen we in de nachttrein naar Bangkok

 • nachttrein slaap gedeelte thailand
 • Thailand hotel zwembad accommodatie overnachting rondreis Djoser Family
 • chiang mai hotel family djoser
 • koh samed kamer djoser

Vliegreis

KLM

Het meest voorkomende vluchtschema staat hieronder. Je kan ook het schema per vertrekdatum bekijken. Vliegtijden en -maatschappijen zijn onder voorbehoud van wijzigingen.

 • Vlucht met

  KLM

  Traject

  Amsterdam - Bangkok

  Vertrek

  17:05 - 09:30*

 • Vlucht met

  KLM

  Traject

  Bangkok - Amsterdam

  Vertrek

  12:05 - 18:45

* aankomst volgende dag

In Thailand is het in de zomer 5 uur later dan in Nederland.

KLM, Nederlands nationale trots, bestaat al meer dan 100 jaar en is hiermee de oudste luchtvaartmaatschappij ter wereld. De vloot is hypermodern. Zo zijn de Boeing 787-9 en 10  voorzien van de laatste technische hoogstandjes, zoals speciale moodlighting. De nieuwste generatie luchtfiltersystemen zorgt ervoor dat je minder vermoeid aankomt op de bestemming. Bovendien stoten deze nieuwe vliegtuigen minder broeikasgassen uit. Aan boord ontbreekt het je aan niets: op elke vlucht word je voorzien van een snack en een drankje en op intercontinentale vluchten krijg je uiteraard een warme maaltijd. KLM biedt (behalve in Europa) een persoonlijk in-flight entertainment systeem aan, voorzien van talloze films, series en games. Zo hoef je je niet te vervelen. Wil je tijdens de vlucht extra beenruimte, dan kun je tegen bijbetaling upgraden naar 'economy comfort'.

Landarrangement

Voor kinderen t/m 11 jaar is de prijs exclusief internationale vluchten vanaf € 1.695,-. Voor volwassenen is de prijs vanaf € 1.995,-.

Houd bij de boeking van een landarrangement er rekening mee dat voor al onze reizen een minimum aantal deelnemers geldt. Djoser is niet aansprakelijk indien er wijzigingen ontstaan in het vluchtschema van de groepsreis. Kom je op een andere tijd aan dan de groep en/of vertrek je op een andere tijd dan de groep, dan dien je zelf je transfers van- en naar het hotel en/of de luchthaven te regelen.

Hotelovernachting Schiphol

Djoser biedt Belgische reizigers aan om voor een aantrekkelijk tarief in het Ibis Hotel vlak bij de luchthaven Schiphol te overnachten. Vooral bij vluchten die vroeg vertrekken of ’s avonds laat aankomen is dit handig. Je vertrekt uitgerust of geniet nog na van een extra nachtje vakantie. Bovendien parkeer je je wagen gratis. Lees hier meer.

Vervoer

In Thailand reizen we in onze eigen, ruime bus, voorzien van airconditioning. De reisafstanden tussen de verschillende plaatsen zijn niet te groot, zodat je niet te lang in de bus hoeft te zitten. Onderweg is er voldoende gelegenheid om te stoppen waar we willen, bijvoorbeeld voor een mooi uitzicht of een leuke markt.

Van Chiang Mai naar Bangkok reizen we met een nachttrein waarin slaapplaatsen zijn gereserveerd. Van de ruime zitplaatsen worden ’s avonds door het treinpersoneel comfortabele slaapplaatsen gemaakt. Voor elk bed kan een gordijntje geschoven worden. Beddengoed is aanwezig in de trein. De wagons zijn voorzien van airconditioning.  

Eenmaal op de plaats van bestemming laten we de bus meestal staan en gaan erop uit met lokaal vervoer. In de plaatsen die we bezoeken kun je gebruik maken van een typisch lokaal transportmiddel, de tuk-tuk. In sommige plaatsen is het mogelijk om een fiets te huren, een leuke manier om de landelijke omgeving te verkennen.

 • KLM vliegtuig
 • Lufthansa Dreamliner
 • Bus Thailand Djoser

  De comfortabele bus heeft airconditioning

 • Boot River Kwai Thailand Djoser

  De boot brengt ons naar onze overnachtingsplek bij River Kwai.

 • nachttrein buitenkant thailand

  Met de trein reizen we van Chiang Mai terug naar Bangkok.

 • nachttrein zit gedeelte thailand
 • nachttrein slaap gedeelte thailand

  De zitplaatsen worden in de avond omgezet naar slaapplaatsen.

 • De tuk-tuk is hèt vervoermiddel in de steden.

Bij de reis inbegrepen

 • Internationale vluchten
 • Alle vluchttoeslagen
 • Nederlandssprekende reisbegeleiding
 • Lokale Engelstalige gids tot Koh Samed
 • Vervoer per eigen bus met airconditioning
 • Nachttrein van Chiang Mai naar Bangkok
 • Per longtailboot naar River Kwai v.v.
 • Overtocht naar Koh Samed v.v.
 • Overnachtingen in hotels met eigen douche en toilet
 • Overnachtingen op een drijvend hotel (Floatel) op de River Kwai
 • Inclusief 14x ontbijt
 • Lunch tijdens jungle excursie
 • Boottocht over Klongs in Bangkok
 • Boottocht drijvende markt Damnoen Saduak
 • Bezoek aan de Birma spoorlijn in Kanchanaburi
 • Fietstocht in Sukhothai
 • Bezoek aan markt van Talaat Thoen
 • Jungletocht in de omgeving van Chiang Mai
 • Entreegeld Koh Samed nationaal park

Excursies

Thailand rijstveldBij Djoser bepaal je zelf welke bezienswaardigheden je de moeite waard vindt om te bezoeken. De één wil eindeloos shoppen op de night bazaar, de ander wil op zijn gemak rondkijken bij een Boedhistische tempel of een klooster. Sommige reizigers willen lekker luieren op het strand, terwijl anderen liever een actieve wandeling maken. In de meeste gevallen kun je zelf of met groepsgenoten, al dan niet met hulp van onze reisbegeleiding, te voet of met lokaal vervoer erop uit trekken. Toegangsgelden zijn dan ook niet bij de reissom inbegrepen, zodat je alle vrijheid hebt om je eigen plan te trekken.

Sommige bezienswaardigheden mag je niet missen, zijn slecht bereikbaar of liggen 'en route' naar onze volgende overnachtingsplaats. Dergelijke excursies zijn bij Djoser in het programma opgenomen, maar het entreegeld is exclusief.

Tijdens deze reis door Thailand zijn de volgende excursies in het reisprogramma inbegrepen:

 • Per longtailboot vaar je over de klongs (kanalen) van Bangkok en kun je zien hoe de bevolking langs en op het water leeft. Je komt op plaatsen waar je op een andere manier niet zo snel zou komen.
 • Op weg naar River Kwai stop je bij Damnoen Saduak, de drijvende markt. Hier maak je een boottocht om een goed beeld te krijgen van een traditionele markt op het water.
 • Je maakt een fietstocht bij de indrukwekkende stad Sukhothai, deze stad staat op de werelderfgoedlijst van UNESCO.
 • Vanuit Chiang Mai trek je ook een dagje de jungle in. De wandeling voert langs rijstvelden en authentieke dorpjes en je maakt een tocht op een vlot.


Onderweg stopt onze bus op een aantal plaatsen, waarvoor je uitsluitend nog eventuele entreegelden hoeft te betalen:

 • Je bezoekt de Birma spoorlijn waar je natuurlijk de beruchte 'Bridge on the River Kwai' zult zien. Vanaf hier kun je met de trein naar de volgende overnachtingsplek op de River Kwai.
 • Er wordt een stop gemaakt bij Talaat Thoen, een markt waar je bijvoorbeeld sprinkhanen of spinnen kunt eten.
 • Ook bij het dorpje Bo Sang maken we een stop. Hier worden o.a. prachtige paraplu's nog traditioneel gemaakt.


Ter plaatse kunnen eventueel nog meer excursies geregeld worden. In Bangkok zijn er vele mogelijkheden zoals een bezoek aan het indrukwekkende Grand Palace. Tijdens het verblijf op de River Kwai kun je een excursie maken op vlotten naar de prachtige Erawan-waterval, waarna je drijvend in de rivier terug gaat. In Chiang Mai zijn er diverse activiteiten te ondernemen zoals een kookworkshop, Thaiboxen, ziplinen en een fietstocht in de omgeving. Op Koh Samed kun je een excursie boeken naar verschillende eilandjes waar je goed kunt snorkelen of duiken.

Reisdocumenten

 • E-ticket. Meer informatie ontvang je ongeveer 2 weken voor vertrek.
 • Eigen internationale reispas voor alle reizigers (volwassenen en kinderen) die bij aankomst in Thailand nog minimaal 6 maanden geldig is.
 • Visum: bij een verblijf van 30 dagen of korter is er geen visum nodig.


 

Geldzaken

In Thailand wordt betaald met de Thaise Bath (THB). Kijk voor de actuele koersen op oanda.com.

Geld afhalen: in vrijwel alle plaatsen in Thailand zijn bankautomaten te vinden.
Contant: euro’s
Creditcards: worden in de grote steden en bij luxewinkels geaccepteerd.

Als richtlijn voor uitgaven die niet bij de reissom zijn inbegrepen, zoals maaltijden, entreegelden, facultatieve excursies en persoonlijke uitgaven geldt minimaal € 350,- per persoon per week.

Het is in Thailand gebruikelijk om voor verleende diensten een fooi te geven. Voor het gemak wordt aan het begin van de reis een fooienpot ingesteld, waaruit de (gezamenlijke) tips aan de chauffeurs, gidsen, hotelpersoneel e.d. worden betaald.

Maaltijden

thailand saladeOp deze reis is het ontbijt, met uitzondering van Uthai Thani, Sukothai en de nachttrein, inbegrepen in de reissom (totaal 14x). De overige maaltijden zijn niet inbegrepen zodat je vrij bent om zelf een keuze te maken. In de grotere plaatsen zijn er naast lokale restaurants, ook volop restaurants met een westerse keuken te vinden. Tijdens de jungle excursies bij Chiang Mai is de lunch inbegrepen.

De Thaise keuken is zeer gevarieerd, al is de basis van de Thaise maaltijd veelal rijst of mie. Daarbij wordt een grote variatie aan smakelijke vlees- en groentegerechten geserveerd. De milde gerechten zullen bij jong en oud in de smaak vallen. Soms zijn Thaise gerechten scherp gekruid of op smaak gebracht met verse koriander en gember. Aan de kust wordt veel verse vis bereid.

Gezondheid

Voor Thailand zijn geen inentingen verplicht, wel wordt aangeraden om vooraf vaccinaties tegen buiktyfus, DTP en hepatitis A te nemen. Deze algemene richtlijnen zijn aan verandering onderhevig en soms gelden voor (jonge) kinderen afwijkende richtlijnen, bijvoorbeeld omdat ze in de eerste jaren zijn ingeënt tegen DTP.
 
De hygiënische omstandigheden in Thailand zijn over het algemeen redelijk tot goed. Het is wel verstandig goed te letten op wat je eet. We adviseren om paracetamol en een middel tegen darmstoornissen mee te nemen.

Bedenk ook dat kinderen extra gevoelig zijn voor de zon, dus zorg voor voldoende bescherming: zonnebrandmiddel, minimaal een kledingstuk met (lange) mouwen, hoofddeksel en zonnebril. De reisbegeleiding heeft een medische set bij zich met steriel hulpmateriaal voor noodgevallen.

Voor vaccinaties werkt Djoser samen met Thuisvaccinatie.nl. Het is de grootste landelijke organisatie voor reisvaccinaties aan huis. De deskundige artsen komen bij je langs wanneer het jou uitkomt. Ook ‘s avonds en in het weekend of op het werk. En sturen (indien mogelijk) de rekening rechtstreeks naar de zorgverzekeraar. De tarieven zijn vergelijkbaar met andere vaccinatie instellingen. Je kunt gemakkelijk online een afspraak maken. Voor een advies per land kun je ook de website raadplegen van het Landelijk Coördinatiecentrum Reizigersadvisering lcr.nl of itg.be.

Logo ThuisVaccinatie.nl

Hotelverlenging

Verlenging met accommodatie is op Koh Samed bij te boeken. Hier verblijf je in een accommodatie aan het strand. De prijs is vanaf €70,- per persoon per nacht op basis van logies met ontbijt. In de zomermaanden is verlenging op Koh Samed zeer beperkt, maar kunt u wel eigen accommodatie boeken.

Zowel vervroeging als verlenging met accommodatie is ook in Bangkok bij te boeken. De prijs is vanaf €37,50 per persoon per nacht op basis van logies en ontbijt.

De genoemde prijzen zijn zonder wijzigingskosten van de vlucht en de transfer van/naar de luchthaven.

Klimaat en geografie

Thailand kent een tropisch klimaat. Er zijn drie jaargetijden te onderscheiden:
 

 • Van maart tot half juni: In deze periode is het warm en droog. De temperaturen kunnen oplopen tot 32°C. Ideaal dus voor een verfrissende duik in het zwembad of in de zee. In deze periode valt er niet veel regen.
 • Midden juni tot en met september: het is lekker warm, maar ook vochtig. De temperatuur overdag bedraagt ongeveer 28-32°C. Gedurende de dag kan er een korte, soms hevige tropische regenbui vallen. Meestal gebeurt dit 1 tot 2 keer per dag, vaak aan het einde van de middag.
 • Van november tot en met februari: in deze periode is het betrekkelijk koel en tamelijk droog, temperatuur overdag ongeveer 18-32°C en aan het einde van de middag kan er een buitje vallen.

Reisbegeleiding en gidsen

Een enthousiaste Nederlandse reisbegeleider begeleidt de reis. Onze reisbegeleiders zijn zeer ervaren en bevlogen reizigers en vertellen onderweg leuke weetjes over de bestemming. Zij weten als geen ander dat kinderen een reis anders beleven dan volwassenen en kunnen haarfijn inspelen op de wensen en behoeften van beiden. Zij zorgen dat de reis soepel verloopt en zijn het aanspreekpunt voor vragen en ideeën. De eigen passie, in combinatie met een uitgebreide training en inwerkprocedure, vormt de basis voor hun deskundigheid en professionaliteit. 

Een meereizende lokale gids vertelt uitgebreid over het land; over de geschiedenis, de religieuze invloeden of de culturele achtergronden, maar natuurlijk ook over de lokale gebruiken en de alledaagse zaken in het leven. Samen met de reisbegeleider zorgt hij voor een soepel verloop van de reis. De lokale gids gaat mee tot Koh Samed.

Veelgestelde vragen

Waarom met Djoser Family naar Thailand?

De reizen met Djoser Family zijn speciaal ontwikkeld voor gezinnen. 21 dagen heb je de tijd om te genieten van al het moois dat het land te bieden heeft. Van de drukke stad Bangkok tot de prachtige natuur, tot aan de interessante tempels.Tevens wordt de reis begeleid door een ervaren reisbegeleider die affiniteit met kinderen heeft, wat onze Family reizen een belangrijke meerwaarde geeft.

Wat is de zwaarte van deze Family reis?

In Thailand reizen we met onze eigen bus. Over het algemeen zijn de afstanden niet groot en hoef je dus niet lang in de bus te zitten. Daarnaast zal de bus regelmatig stoppen voor een fotostop, een excursie of een lunch. Eenmaal op de bestemming maken we met name gebruik van lokaal vervoer, zoals de tuk-tuk. Van Chiang Mai naar Bangkok zullen we gebruik maken van een nachttrein.

Welk weertype kan ik verwachten tijdens deze reis?

Van maart tot en met half juni is het warm en droog in Thailand. Van juni tot en met september is het nog steeds warm, maar er is wel een grotere kans dat er een tropische regenbui valt. Meestal betreft dit een korte Hevige bui aan het einde van de dag. Van november tot en met februari is het wat koeler in Thailand en zal de temperatuur variëren van 18-32°C.

Hebben we een visum nodig?

In Thailand ontvang je na aankomst een gratis visum op de luchthaven.

Hoe wordt een familie met een oneven aantal personen ingedeeld?

Reis je met een familie van 3 personen, dan verblijf je met je gezin op één kamer. In sommige accommodaties kan het zijn dat er in dit geval een bed bijgezet wordt in een tweepersoonskamer. 

Voor extra comfort is het mogelijk om, tegen betaling van een toeslag, een éénpersoonskamer bij te boeken. Kies je hiervoor, of bestaat het gezin uit vier, vijf of meer personen, reserveren we, indien beschikbaar, aan elkaar grenzende kamers.

Hebben de hotels op deze reis een zwembad?

Een aantal hotels op deze reis beschikken over een zwembad, waaronder Bangkok, Sukothai en Chiang Mai. In Koh Samed verblijf je aan het strand en aan de River Kwai is de gelegenheid om een duik te nemen in de rivier.

Is er Wifi aanwezig op deze reis?

De meeste hotels tijdens deze reis beschikken, soms tegen betaling, over Wifi. Het kan ook voorkomen dat de Wifi alleen in de lobby aanwezig is.

Gelden er bijzondere kledingvoorschriften voor deze reis?

Er zijn voor deze reis geen speciale kledingvoorschriften, maar we raden aan om vooral luchtige katoenen kleding mee te nemen. In hoger gelegen gebieden is het gedurende het hele jaar frisser, een trui en lange broek zijn derhalve onmisbaar. Het is aan te raden om uw kleding enigszins aan te passen aan de plaatselijke cultuur. Draag bij voorkeur broeken die niet korter zijn dan kniehoogte en shirts met (korte) mouwen. Dit geldt voor zowel mannen als vrouwen.

Bij een bezoek aan het Grand Palace in Bangkok gelden wel strenge kledingvoorschriften. Zowel voor volwassenen als kinderen, man of vrouw, geldt dat benen en bovenarmen bedekt dienen te zijn. Leggings of andere strak zittende kleding is ook niet toegestaan.

We hebben geboekt! En nu?

Zodra je een reis hebt geboekt, ontvangt de hoofdboeker hiervan een bevestiging per e-mail. Tevens ontvangt deze de inloggegevens voor je eigen Mijn Djoser. In je Mijn Djoser kan je de persoonsgegevens (tot 6 weken voor vertrek) aanpassen en vind je alle informatie over de reis.

Wat mag ik absoluut niet vergeten voor deze reis?

Voor het verblijf op de River Kwai is het aan te raden om een zaklamp mee te nemen. Daarnaast is er een aantal keer de mogelijkheid om te zwemmen tijdens een jungletocht, in de River Kwai of in watervallen. Het is daarom aan te raden om waterschoenen of sandalen mee te nemen.

Stel je vraag

Staat jouw vraag hier niet tussen? Stel deze dan via info@djoser.nl.

Foto's en video