Bekijk de Rondreis Thailand, Maleisië & Singapore, 21 dagen van Djoser

Rondreis Thailand, Maleisië & Singapore 21 dagen

Jungle, tropische eilanden en wereldsteden

Vanaf € 3.195,- Bijkomende kosten € 26,25 p.p. (o.b.v. 2 personen)

Een reis vol verrassende contrasten. Na een bezoek aan de jungle in Khao Sok nationaal park kun je ontspannen op de tropische eilanden Koh Lanta, Langkawi en Penang. Vervolgens reis je door de rijke natuur van Maleisië. Je bezoekt de theeplantages van de Cameron Highlands en de regenwouden in Taman Negara. In Kuala Lumpur kun je eindeloos shoppen en in Malakka snuif je de Oud-Hollandse koloniale cultuur op. De reis eindigt in de fantastische stad Singapore. Vanaf het Skypark kijk je uit over de bruisende stad en imposante skyline. Hier kun je nagenieten van deze prachtige reis.

Daarom Djoser

 • Veelzijdige reis door maar liefst 3 landen
 • Nederlandse reisbegeleiding
 • Lokale Engelssprekende gidsen in Thailand en Maleisië
 • Combinatie van wereldsteden, natuurparken en paradijselijke eilanden
 • Bezoek aan de metropolen Kuala Lumpur en Singapore
 • Voordelig overnachten en parkeren bij Schiphol

Route en kaart

Routekaart Rondreis Thailand, Maleisië & Singapore, 21 dagen
 1. Amsterdam - Phuket
 2. aankomst Phuket
 3. Phuket - Khao Sok nationaal park, jungle wandeling
 4. Khao Sok NP
 5. Khao Sok NP - Koh Lanta
 6. Koh Lanta
 7. Koh Lanta - Trang
 8. Trang - Satun - boot naar Langkawi
 9. Langkawi
 10. Langkawi - vlucht naar Penang
 11. Penang
 12. Penang - Cameron Highlands
 13. Cameron Highlands, bezoek theeplantage
 14. Cameron Highlands - Taman Negara nationaal park
 15. Taman Negara NP, jungle wandeling
 16. Taman Negara NP - Kuala Lumpur, bezoek Batugrotten
 17. Kuala Lumpur
 18. Kuala Lumpur - Malakka
 19. Malakka - Singapore
 20. Singapore - nachtvlucht naar Amsterdam
 21. aankomst Amsterdam

Reisbeschrijving

Maak een wandeling door Khao Sok nationaal park

Dag 1 Amsterdam - Phuket
Dag 2 aankomst Phuket
Dag 3 Phuket - Khao Sok nationaal park, wandeling
Dag 4 Khao Sok NP

Khao sok jungle nationaal parkWe vliegen naar Phuket in het zuiden van Thailand en reizen na een overnachting nabij de luchthaven door naar het fraaie Khao Sok nationaal park. Binnen de grenzen bevindt zich één van de oudste regenwouden ter wereld. Je vindt er mooie kalkstenen rotsen, watervallen en verschillende meren. Onder begeleiding van een gids maken we een wandeling door het woud. Deze kan je alles uitleggen over de bijzondere planten- en diersoorten die je hier tegenkomt. Met enig geluk spotten we tapirs, apen of neushoornvogels. De volgende dag kan het park verder worden verkend. Als optionele excursie kun je een boottocht maken op Cheow Lan. Dit fotogenieke meer bevat meer dan 100 eilanden met stijl oprijzende kliffen. Drijvend op het water langs verschillende grotten zie je allerlei visjes onder de boot doorglijden en op de oever kun je herten, bijzondere vogels en, als je geluk hebt, zelfs gibbons zien.

Relaxen op het tropische eiland Koh Lanta

Dag 5 Khao Sok NP - Koh Lanta 
Dag 6 Koh Lanta
Dag 7 Koh Lanta - Trang

koh lanta strandWe bezoeken het tropische eiland Koh Lanta dat bekend staat om de mangroven, koraalriffen en beboste heuvels. Kom tot rust op één van de vele zandstranden en neem een duik in de helderblauwe zee. Een boottocht langs verschillende eilandjes behoort ook tot de mogelijkheden. Aan de oostkust van het eiland vind je uitgestrekte cashewnoten- en kokosplantages. De bewoners van het eiland leven van de opbrengsten van de plantages en de visserij. We reizen verder naar Trang. Dit vriendelijke provinciestadje is een mengelmoes van verschillende Aziatische culturen en keukens. ’s Avonds kun je hier de gezellige avondmarkt bezoeken.

Ga eropuit en ontdek de veelzijdige eilanden Langkawi en Penang

Dag 8 Trang - Satun - boot naar Langkawi
Dag 9 Langkawi
Dag 10 Langkawi - vlucht naar Penang
Dag 11 Penang

langkawi kilim karstVanuit Trang reizen we naar Satun. Hier pakken we de boot naar het Maleisische eiland Langkawi. Dit eiland staat bekend om zijn zandstranden en donkere kliffen voor de kust. Je kunt hier heerlijk luieren, maar ook voor de actieve reizigers is er veel te beleven. Pak bijvoorbeeld de kabelbaan voor een spectaculair uitzicht over het eiland of breng een bezoek aan de zeven natuurlijke waterbronnen, de Seven Wells. De naam van de waterval komt voort uit de zeven natuurlijke waterbronnen die bovenop de berg liggen. Na de bestijging van een 600 meter hoge trap kom je uit bij de Seven Wells. Wanneer er voldoende regen is gevallen, kun je prima in de bronnen zwemmen. Ook een bezoek aan het Kilim Karst Geoforest Park is meer dan de moeite waard. Dit park staat bekend om de vleermuizengrot, de vele adelaars en de mangroven.

Penang tempelOp het eiland Penang zijn schitterende stranden te vinden. In de sfeervolle hoofdstad Georgetown is van alles te zien: talloze fietstaxi’s, de reusachtige toren van de Komtar, het Cornwallis-fort en veel Chinese tempels. De inwoners zijn hier voornamelijk van Chinese, Indiase of Maleise afkomst. Dat is goed te merken in de eetstalletjes en restaurants: de maaltijden zijn een mengelmoes van al die heerlijke keukens. Je kunt een jungletocht maken door Penang nationaal park. Hier klim en klauter je door een prachtig stuk jungle en eindig je op Monkey Beach. Hier kun je bijkomen van je wandeling en genieten van het weer, het strand en de zee. Vanaf Monkey Beach kun je weer terug naar het beginpunt door de jungle of je kunt vanaf het strand met een bootje terug.

Ervaar de mooie natuur van de Cameron Highlands en Taman Negara

Dag 12 Penang - Cameron Highlands
Dag 13 Cameron Highlands, bezoek theeplantage
Dag 14 Cameron Highlands - Taman Negara nationaal park
Dag 15 Taman Negara NP, wandeling

We reizen verder naar de Cameron Highlands, een gebied met watervallen en groene hellingen. Door de hoge ligging is het hier een stuk koeler; een perfect klimaat om bijvoorbeeld thee te verbouwen. Wandel door de theevelden en geniet van een lekker kopje thee met een scone. Indien je meer wilt zien van het gebied en het proces van het plukken van de blaadjes tot aan het verpakken en verzenden, dan kun je ook een tour boeken.

taman negaraIn Taman Negara kun je met een bootje door het oudste tropische regenwoud ter wereld varen. Dit gebied is al 130 miljoen jaar onaangetast. Hier leven vogels, tapirs, apen en andere wilde dieren die je vrijwel nergens anders ziet. We maken hier een korte avontuurlijke wandeling door de jungle. Verder kun je een verfrissende duik nemen in het water bij de Lata Berkoh waterval of een kanotocht maken om ijsvogels en arenden te zoeken. Ook 's avonds komt de jungle tot leven. Ga mee met een avondsafari en ontdek het nachtleven in het bos. De gids laat je wilde dieren en insecten zien die vooral 's nachts tot leven komen.

Bezoek de metropool Kuala Lumpur

Dag 16 Taman Negara NP - Kuala Lumpur
Dag 17 Kuala Lumpur

Kuala Lumpur petronasNa de rust van Taman Negara reizen we naar de Maleisische hoofdstad Kuala Lumpur. In Kuala Lumpur word je blik gevangen door de reusachtige Petronas Twin Towers; die steken letterlijk met kop en schouders boven alles uit. Vanaf de brug tussen de torens bekijk je de stad van bovenaf. Het uitzicht is adembenemend! Andere bekende bezienswaardigheden zijn het koloniale treinstation en het Sultan Abdul Samad-gebouw, een imponerend gebouw met bijzondere architectuur en decoratieve kalligrafieën. Maleisië is overwegend islamitisch, dus je zult veel moskeeën vinden. De oudste moskee van de stad is de Jamek Moskee. Die staat precies op de plaats waar Kuala Lumpur ooit is ontstaan. Met een overvloed aan marmer, rode baksteen en Moorse architectuur is dit gebouw op zijn minst gezegd indrukwekkend.

We brengen een bezoek aan de heilige hindoetempelgrot van Batu. De bonte verzameling hindoebeelden en de kleurrijke schilderingen zijn een 'must see'. Maar de weg ernaartoe is een uitdaging, om de kalkstenen tempel te bezoeken moet je eerst 272 traptreden beklimmen. Een flinke klim, maar zeker de moeite waard.

Singapore, van Britse handelskolonie tot levendige wereldstad

Dag 18 Kuala Lumpur - Malakka
Dag 19 Malakka - Singapore
Dag 20 Singapore - nachtvlucht naar Amsterdam
Dag 21 aankomst Amsterdam

Malakka was vroeger een belangrijke handelsplaats voor de Chinese, Portugese én Nederlandse bezetters. In de 17e eeuw maakten de Nederlanders hier de dienst uit en dat kun je goed zien op het Rode Plein. Onze voorvaderen hebben hier hun erfenis achtergelaten met gebouwen als het Stadhuys en de Christus Kerk. Een leuke manier om Malakka te bekijken is door middel van een fietstaxi. Deze ‘trishaws’ zijn namelijk uitgedost met boa’s, glitters, lampjes, knuffels en andere prullaria.

Singapore skylineSingapore is het kleinste land van Zuidoost-Azië, maar ook één van de grootste handelscentra van deze regio. Behalve heel veel wolkenkrabbers vind je hier ook schitterende koloniale gebouwen, zoals het indrukwekkende Asian Civilisations Museum, de Victoria Concert Hall en St. Andrews Cathedral. Vergeet ook niet het symbool van Singapore te bezoeken, de Merlion. Dit beeld heeft het lichaam van een vis en de kop van een leeuw en staat in Merlion Park, op de kop van het Financial District, waar de Merlion water uitspuugt in de Marina Bay. Wil je nog laatste inkopen doen voordat we weer terugvliegen naar Amsterdam, dan kan dit in één van de souvenir winkels of in Orchard Road, dé winkelstraat van Singapore.

Op weg met Djoser
Bij onze reizen is geen sprake van een strak gepland reisschema. De reisdagen staan natuurlijk vast, maar op de dagen dat we niet reizen is iedereen vrij om de dag naar eigen inzicht in te vullen. Onze reisbegeleiders hebben altijd ideeën en doen gewoonlijk een voorstel voor de besteding van de dag. Trek je er echter liever zelf op uit, dan zal de reisbegeleider met alle plezier nog een aantal tips en adviezen geven. Gemiddeld bestaan de groepen uit 16 deelnemers. De maximale groepsgrootte is 20 personen.
 

Vertrekdata 2024

Bijkomende kosten € 26,25 p.p. (o.b.v. 2 personen)

Start - einde Beschikbaarheid Prijs
Start - einde
09 jun - 29 jun
G
Vertrek gegarandeerd i

Indien een vertrekdatum het groene icoon met een G heeft, dan ben je er zeker van dat je na het ontvangen van de boekingsbevestiging op reis kan gaan. Voorwaarden van toepassing, zie i.

i

Vluchten worden uitgevoerd door KLM

Beschikbaarheid
8 plaatsen vrij

Deelnemers

Er is op dit moment geen groepsinformatie beschikbaar voor deze vertrekdatum.

Prijs

€ 3.195,-

Start - einde
14 jul - 03 aug
G
Vertrek gegarandeerd i

Indien een vertrekdatum het groene icoon met een G heeft, dan ben je er zeker van dat je na het ontvangen van de boekingsbevestiging op reis kan gaan. Voorwaarden van toepassing, zie i.

i

Vluchten met Singapore Airlines

Beschikbaarheid
2 plaatsen vrij

Deelnemers

Er is op dit moment geen groepsinformatie beschikbaar voor deze vertrekdatum.

Prijs

€ 3.595,-

Start - einde
15 sep - 05 okt
i

Vluchten worden uitgevoerd door KLM

Beschikbaarheid
vol

Deelnemers

Er is op dit moment geen groepsinformatie beschikbaar voor deze vertrekdatum.

Prijs

€ 3.095,-

Start - einde
06 okt - 26 okt
i

Vluchten worden uitgevoerd door KLM

Beschikbaarheid
vol

Deelnemers

Er is op dit moment geen groepsinformatie beschikbaar voor deze vertrekdatum.

Prijs

€ 3.195,-

Start - einde
10 nov - 30 nov
G
Vertrek gegarandeerd i

Indien een vertrekdatum het groene icoon met een G heeft, dan ben je er zeker van dat je na het ontvangen van de boekingsbevestiging op reis kan gaan. Voorwaarden van toepassing, zie i.

Beschikbaarheid
beperkt beschikbaar

Deelnemers

Er is op dit moment geen groepsinformatie beschikbaar voor deze vertrekdatum.

Prijs

€ 3.395,-

Vertrekdata 2025

Bijkomende kosten € 26,25 p.p. (o.b.v. 2 personen)

Start - einde Beschikbaarheid Prijs
Start - einde
09 feb - 01 mrt
V
Vertrek informatie i

Djoser heeft alle reizen van tevoren ingepland met het doel en verwachting deze ook uit te kunnen voeren.

Beschikbaarheid
voldoende

Deelnemers

Er is op dit moment geen groepsinformatie beschikbaar voor deze vertrekdatum.

Prijs

€ 3.395,-

Start - einde
23 feb - 15 mrt
V
Vertrek informatie i

Djoser heeft alle reizen van tevoren ingepland met het doel en verwachting deze ook uit te kunnen voeren.

Beschikbaarheid
voldoende

Deelnemers

Er is op dit moment geen groepsinformatie beschikbaar voor deze vertrekdatum.

Prijs

€ 3.295,-

Start - einde
16 mrt - 05 apr
V
Vertrek informatie i

Djoser heeft alle reizen van tevoren ingepland met het doel en verwachting deze ook uit te kunnen voeren.

Beschikbaarheid
voldoende
Prijs

€ 3.295,-

Start - einde
06 apr - 26 apr
V
Vertrek informatie i

Djoser heeft alle reizen van tevoren ingepland met het doel en verwachting deze ook uit te kunnen voeren.

Beschikbaarheid
voldoende
Prijs

€ 3.295,-

Start - einde
08 jun - 28 jun
V
Vertrek informatie i

Djoser heeft alle reizen van tevoren ingepland met het doel en verwachting deze ook uit te kunnen voeren.

Beschikbaarheid
voldoende
Prijs

€ 3.295,-

Inclusief

 • Internationale en binnenlandse vluchten
 • Alle vluchttoeslagen
 • Nederlandse reisbegeleiding
 • Lokale Engelssprekende gids in Thailand en Maleisië
 • Vervoer per bus met airconditioning
 • Boottochten naar de eilanden
 • Hotelovernachtingen
 • Ontbijt tijdens alle overnachtingen
 • Wandeling door Khao Sok nationaal park
 • Bezoek aan de theeplantages van de Cameron Highlands
 • Wandeling door Taman Negara nationaal park
 • Bezoek aan de Batugrotten

Exclusief

Overige maaltijden, entreegelden, facultatieve excursies, fooien, persoonlijke uitgaven, verzekeringen, etc. Reserveringskosten € 25,-, bij 2 of meer personen € 40,-. Bijdrage SGR € 5,- per persoon en calamiteitenfonds € 2,50 per boeking.

Eenpersoonskamer

Alleenreizenden worden ingedeeld met andere alleenreizenden van hetzelfde geslacht. Wil je niet ingedeeld worden met een andere deelnemer, dan kun je een eenpersoonskamer boeken tegen de daarvoor geldende toeslag vanaf € 795,-.

Vluchttoeslagen (inbegrepen)

Luchtvaartmaatschappijen berekenen naast luchthavenbelastingen, ook brandstof- en veiligheidstoeslagen. Bij Djoser zijn al deze toeslagen in de reissom inbegrepen.

Hotelverlenging

Het is mogelijk om je reis in Singapore te verlengen en eventueel accommodatie bij te boeken via Djoser. De prijs voor de accommodatie is vanaf € 100,- op basis van logies/ontbijt in een tweepersoonskamer per persoon per nacht. De prijs voor een eenpersoonskamer is vanaf € 200,- per nacht.

Het is ook mogelijk om te verlengen in Dubai (wanneer er met Emirates wordt gevlogen). Je moet dan zelf een hotel regelen.

De genoemde prijzen zijn zonder wijzigingskosten van de vlucht en de transfer van/naar de luchthaven.

Landarrangement

De prijs van de reis zonder de internationale vluchten bedraagtvanaf €2.295,-.

Houd bij de boeking van een landarrangement er rekening mee dat voor al onze reizen een minimum aantal deelnemers geldt. Djoser is niet aansprakelijk indien er wijzigingen ontstaan in het vluchtschema van de groepsreis. Kom je op een andere tijd aan dan de groep en/of vertrek je op een andere tijd dan de groep, dan dien je zelf je transfers van- en naar het hotel en/of de luchthaven te regelen.

Groepssamenstelling en groepsgrootte

Onze groepen bestaan uit zowel samenreizende als alleengaande reizigers. Reis je alleen, dan vind je zeker snel aansluiting in onze kleine groepen.

Wil je meer specifieke informatie over de samenstelling van de groep en vertrekdatum van jouw keuze dan kunnen we je telefonisch (071 - 5126400, België: 09 223 00 69) meer informatie geven over bijvoorbeeld leeftijden en het aantal mannen, vrouwen of alleengaande reizigers.

Gemiddeld bestaan de groepen uit 16 deelnemers, het maximum is 20.

De gemiddelde groepsgrootte om de reis door te laten gaan is 10.

Nog bedenktijd nodig? Dan kun je tot een paar maanden voor vertrek een optie op een reis nemen. Zo’n voorlopige reservering is gratis en is 5 dagen geldig. De optie wordt automatisch omgezet in een definitieve of aanvraagboeking, tenzij je deze tijdig zelf bevestigt of annuleert. Het is helaas niet mogelijk om een optie te nemen op een reis waar nog maar een aantal plaatsen beschikbaar zijn.

V

Vertrek informatie

Djoser heeft alle reizen van tevoren ingepland met het doel en verwachting deze ook uit te kunnen voeren. Dit op basis van eerdere ervaringen en boekingen in dit reisseizoen.

Om een groepsreis te garanderen en uit te kunnen voeren is een minimum aantal deelnemers nodig. Dit aantal staat bij betreffende reis vermeld onder het kopje 'Groepssamenstelling en groepsgrootte'. In het uitzonderlijke geval dat het minimum aantal deelnemers niet wordt bereikt en de reis niet door kan gaan, hoor je dit ruim van te voren, doch uiterlijk 21 dagen voor vertrek. Djoser zal altijd haar uiterste best doen om een gewenste alternatieve reis en/of vertrekdatum aan te bieden. Volledige restitutie van de reissom, inclusief eventuele via Djoser afgesloten verzekeringen die op de factuur staan (met uitzondering van eventuele kosten van zelf geregelde visa, vaccinaties en andere persoonlijke uitgaven) is natuurlijk ook mogelijk. In het geval dat een reis niet kan doorgaan als gevolg van een overmachtsituatie kunnen er andere voorwaarden gelden waarbij geen volledige restitutie mogelijk is.

G

Vertrek gegarandeerd

Indien een vertrekdatum het groene icoon met een G heeft, dan ben je er zeker van dat je na het ontvangen van de boekingsbevestiging op reis kan gaan. Het kan soms voorkomen dat deelnemers van een reis moeten annuleren of omboeken, waardoor de groepsgrootte onder het vereiste minimum aantal deelnemers daalt. In het uitzonderlijke geval dat het minimum aantal deelnemers niet wordt bereikt en de reis niet door kan gaan, hoor je dit ruim van te voren per e-mail, doch uiterlijk 21 dagen voor vertrek. Djoser zal altijd haar uiterste best doen om er voor te zorgen dat je de gewenste reis op de geboekte vertrekdatum kunt gaan maken, ook indien het minimale aantal deelnemers niet is bereikt. In dat geval bekijken we de mogelijkheid om, al dan niet tegen bijbetaling, de reis mogelijk te maken met bijvoorbeeld aangepast vervoer en/of lokale Engelssprekende reisbegeleiding. Het karakter van een groepsreis kan hierbij dusdanig veranderen dat wij er begrip voor hebben dat je liever een alternatief kiest.

Uiteraard is het ook mogelijk een nieuwe reis of vertrekdatum te boeken. Volledige restitutie van de reissom (met uitzondering van eventuele kosten van zelf geregelde visa, vaccinaties en andere persoonlijke uitgaven) is natuurlijk ook mogelijk. Heb je via Djoser een verzekering bij VAB afgesloten, neem dan contact met ons op.

Reviews Thailand, Maleisië & Singapore, 21 dagen

Gemiddelde beoordeling: 8,8

 • Mooi evenwicht tussen natuur en grote steden met prachtige uitzichten in kuala lumpur en singapore en met onze top gids Chris was onze reis compleet. Groetjes

  10,0

 • Het was een afwisselende reis. Cultuur, natuur en steden. Een prettige belevenis. Chris onze reisleider zorgde voor een goede attente begeleiding. Er werd rekening gehouden met individuele voorkeuren.

  9,0

 • Beste Djoser. Ik heb een onvergetelijke reis gehad. Met dank aan Chris. Alles was heel goed geregeld door Chris. Hoop in de toekomst ooit weer zo'n reisje te maken via Djoser, met Chris. Hij is zorgzaam en helpt graag met alles. Een vakantie van mijn dromen was dit. Dank u wel Djoser

  10,0

 • Een bijzonder afwisselende reis, die mede dankzij de niet aflatende inspanningen van reisleider Chris een prachtige ervaring was

  9,0

Praktische informatie

Accommodatie

Er wordt overnacht in comfortabele hotels die meestal voorzien zijn van airconditioning, maar soms van een ventilator. De kamers zijn voorzien van een eigen douche en toilet. Een aantal hotels hebben een zwembad voor een verfrissende duik.

Khao sok rainforest resortIn de nationale parken slapen we in accommodaties gelegen in de jungle. 's Morgens word je gewekt door het geluid van apen of het gefluit van vogels. Vanuit de accommodatie in Taman Negara kun je met een bootje oversteken en de jungle inlopen op zoek naar unieke flora en fauna.

Op Koh Lanta, Langkawi en Penang verblijven we in een hotel vlakbij of aan het strand.

Vanuit de hotels in Kuala Lumpur en Singapore kun je gemakkelijk lopend of met het openbaar vervoer bezienswaardigheden bezoeken.

Bekijk hotelreviews op Tripadvisor

Phuket Apa-Tree Boutique Hotel
Khao Sok NP Khao Sok Rainforest Resort
Koh Lanta Nakara Long Beach Resort
Trang Maison de Cheer Hotel
Langkawi Mercure hotel Langkawi
Penang Hotel NEO+ Penang
Cameron Highlands Heritage Hotel
Taman Negara NP Xcape Resort
Kuala Lumpur The 5 Elements Hotel
Malakka Bayview hotel Melaka
Singapore Ibis Styles Singapore Albert


Deze selectie geeft een goed beeld van de hotels waar we op deze reis in verblijven.

Eenpersoonskamer

Alleenreizenden worden ingedeeld met andere alleenreizenden van hetzelfde geslacht. Wil je niet ingedeeld worden met een andere deelnemer, dan kun je een eenpersoonskamer boeken tegen de daarvoor geldende toeslag vanaf € 795,-.

 • Thailand Maleisie singapore rondreis hotel accommodatie overnachting Djoser
 • Thailand Maleisie singapore rondreis hotel accommodatie overnachting Djoser
 • Thailand Maleisie singapore rondreis hotel accommodatie overnachting Djoser

  Op Koh Lanta kun je ontspannen aan het strand

 • Thailand Maleisie singapore rondreis hotel accommodatie overnachting Djoser
 • Thailand Maleisie singapore rondreis hotel accommodatie overnachting Djoser
 • Thailand Maleisie singapore rondreis hotel accommodatie overnachting Djoser

  Diverse hotels hebben een zwembad voor een verkoelende duik

 • Thailand Maleisie singapore rondreis hotel accommodatie overnachting Djoser
 • Thailand Maleisie singapore rondreis hotel accommodatie overnachting Djoser

  Het ontbijt is inbegrepen tijdens de reis

 • Thailand Maleisie singapore rondreis hotel accommodatie overnachting Djoser
 • Thailand Maleisie singapore rondreis hotel accommodatie overnachting Djoser
 • Thailand Maleisie singapore rondreis hotel accommodatie overnachting Djoser
 • Thailand Maleisie singapore rondreis hotel accommodatie overnachting Djoser

  De hotelkamers hebben een eigen douche en toilet

 • Thailand Maleisie singapore rondreis hotel accommodatie overnachting Djoser

Vliegreis

KLM

Het meest voorkomende vluchtschema staat hieronder. Je kan ook het schema per vertrekdatum bekijken. Vliegtijden en -maatschappijen zijn onder voorbehoud van wijzigingen.

 • Vlucht met

  KLM

  Traject

  Amsterdam - Bangkok

  Vertrek

  17:05 - 09:30*

 • Vlucht met

  KLM

  Traject

  Singapore - Amsterdam

  Vertrek

  00:40 - 07:55

* aankomst volgende dag


Tijdsverschil: In de zomer is het in Thailand vijf uur later, en in Maleisië en Singapore zes uur later dan bij ons. In onze wintertijd komt hier één uur bij.

KLM, Nederlands nationale trots, bestaat al meer dan 100 jaar en is hiermee de oudste luchtvaartmaatschappij ter wereld. De vloot is hypermodern. Zo zijn de Boeing 787-9 en 10  voorzien van de laatste technische hoogstandjes, zoals speciale moodlighting. De nieuwste generatie luchtfiltersystemen zorgt ervoor dat je minder vermoeid aankomt op de bestemming. Bovendien stoten deze nieuwe vliegtuigen minder broeikasgassen uit. Aan boord ontbreekt het je aan niets: op elke vlucht word je voorzien van een snack en een drankje en op intercontinentale vluchten krijg je uiteraard een warme maaltijd. KLM biedt (behalve in Europa) een persoonlijk in-flight entertainment systeem aan, voorzien van talloze films, series en games. Zo hoef je je niet te vervelen. Wil je tijdens de vlucht extra beenruimte, dan kun je tegen bijbetaling upgraden naar 'economy comfort'.

Landarrangement

De prijs van de reis zonder de internationale vluchten bedraagtvanaf €2.295,-.

Houd bij de boeking van een landarrangement er rekening mee dat voor al onze reizen een minimum aantal deelnemers geldt. Djoser is niet aansprakelijk indien er wijzigingen ontstaan in het vluchtschema van de groepsreis. Kom je op een andere tijd aan dan de groep en/of vertrek je op een andere tijd dan de groep, dan dien je zelf je transfers van- en naar het hotel en/of de luchthaven te regelen.

Hotelovernachting Schiphol

Djoser biedt Belgische reizigers aan om voor een aantrekkelijk tarief in het Ibis Hotel vlak bij de luchthaven Schiphol te overnachten. Vooral bij vluchten die vroeg vertrekken of ’s avonds laat aankomen is dit handig. Je vertrekt uitgerust of geniet nog na van een extra nachtje vakantie. Bovendien parkeer je je wagen gratis. Lees hier meer.

Vervoer

We reizen in een eigen, comfortabele bus met airconditioning. Zo hebben we de vrijheid om onderweg te stoppen voor een fotomoment, de bezichtiging van een monument of het ‘proeven’ van het leven van alledag. De eilanden Koh Lanta en Langkawi bereiken we per boot. De afstanden in Thailand, Maleisië en Singapore zijn relatief kort, maar omdat we onderweg leuke stops maken, kan de reistijd variëren van enkele uren tot een hele dag.

In de plaatsen zelf staat de bus niet tot onze beschikking. Over het algemeen is vervoer goed geregeld. Bussen, taxi´s en ‘songthaews’, open taxitrucks in het zuiden van Thailand, zijn ruim beschikbaar om je naar de verschillende bezienswaardigheden te vervoeren. Als de groep het wenst, kan de reisbegeleiding een grote bus of meerdere busjes huren voor een groepsexcursie.
 

 • Emirates vliegtuig
 • Thailand maleisie en singapore bus vervoersmiddel rondreis Djoser

  We reizen in een comfortabele bus met airconditioning

 • Thailand Maleisie Singapore bootocht excursie rondreis Djoser
 • Thailand Maleisie Singapore boot vervoersmiddel rondreis Djoser

  De eilanden Koh Lanta en Langkawi bereiken we per boot

 • Thailand Maleisie Signapore rondreis Djoser fietstaxi vervoersmiddel

Bij de reis inbegrepen

 • Internationale en binnenlandse vluchten
 • Alle vluchttoeslagen
 • Nederlandse reisbegeleiding
 • Lokale Engelssprekende gids in Thailand en Maleisië
 • Vervoer per bus met airconditioning
 • Boottochten naar de eilanden
 • Hotelovernachtingen
 • Ontbijt tijdens alle overnachtingen
 • Wandeling door Khao Sok nationaal park
 • Bezoek aan de theeplantages van de Cameron Highlands
 • Wandeling door Taman Negara nationaal park
 • Bezoek aan de Batugrotten

Excursies

cameron hooglandenBij Djoser bepaal je zelf welke bezienswaardigheden je de moeite waard vindt om te bezoeken. De een gaat graag op verkenning in China Town of Little India, de ander brengt liever een dagje op het strand door. In de meeste gevallen kun je zelf of met groepsgenoten, al dan niet met hulp van onze reisbegeleiding, er te voet of met lokaal vervoer op uit trekken. Sommige bezienswaardigheden mag je niet missen, zijn slecht bereikbaar of liggen ‘en route' naar onze volgende overnachtingsplaats. De entreegelden van de nationale parken, excursies en bezienswaardigheden zijn niet bij de reissom inbegrepen en dienen ter plaatse te worden betaald.

Bij deze rondreis zijn de volgende bezienswaardigheden of excursies inbegrepen, exclusief eventuele entreegelden:

 • Tijdens ons verblijf in Khao Sok nationaal park maken we een wandeling door een gedeelte van het park. De gids vertelt onderweg weetjes over de bijzondere planten- en diersoorten die in het gebied voorkomen. Met enig geluk spotten we tapirs, apen of neushoornvogels.
 • Bij de Cameron Highlands brengen we een bezoek aan de theeplantages. Cameron Highlands is een hooglandvlakte ten noorden van Kuala Lumpur. Door de hoge ligging is het er koeler dan in de rest van Maleisië. Door het perfecte klimaat kan men er goed thee verbouwen. In het nabij gelegen restaurant kan je heerlijk lunchen en genieten van een kopje thee. Vanaf het terras van het restaurant heb je een prachtig uitzicht over de theeplantages.
 • We maken een wandeling door Taman Negara nationaal park. De wandeling is zo'n 1,7 kilometer en eindigt op de top van Bukit Teresek (334 meter hoog). Vanaf hier heb je een mooi uitzicht over de jungle. Bij goed weer heb je ook uitzicht op de Gunung Tahan, de hoogste berg van het nationale park.
 • Tijdens de rondreis bezoeken we de kalkstenen Hindoetempels van Batu. De tempels liggen in een grot, die zo’n 400 meter lang en 100 meter hoog is. Via een enorme trap van 272 treden kom je bij de ingang van het heiligdom. In 1891 werd de eerste tempel, de Sri Subramaniar, binnen de grot gebouwd. In de Cathedral Cave, de grootste grot, vind je meerdere altaren. Direct voor de ingang staat een 42 meter hoog ‘gouden’ standbeeld van Lord Murugan, de god aan wie de tempels zijn opgedragen.
   

Daarnaast kun je op eigen gelegenheid nog andere bezienswaardigheden bezoeken of deelnemen aan optionele excursies:

 • Bij Khao Sok nationaal park kun je kanoën of een boottocht maken op het prachtige meer van Cheow Lan. Het meer wordt omringd door enorme kalkstenen rotsformaties en dichte jungle, en vanaf het water kun je apen door de bomen zien slingeren.
 • Bij Koh Lanta kun je een boottocht maken langs verschillende eilandjes in de buurt of een kijkje nemen bij een cashewnoten- en kokosplantage. Duiken en snorkelen behoren ook tot de mogelijkheden.
 • Mount Machinchang ligt op het eiland Langkawi. Om de top van de berg te bereiken kun je met de Panorama Langkawi Cable Car gaan. Dit is een kabelbaan van 2,2 kilometer. Na het vertrek stijg je direct een paar honderd meter (42 graden) langs de Matahari wand, een steile bergklif. In 15 minuten kom je aan op de top van Mount Machinchang. De uitzichten zijn adembenemend, want de top ligt op meer dan 700 meter hoogte.
 • Penang nationaal park is het kleinste nationale park van Maleisië, maar biedt een welkome ontsnapping aan het stedelijke leven. Er liggen een aantal leuke wandelroutes die over touwbruggen en door de jungle naar prachtige strandjes en idyllische plekjes leiden. Je kunt het park met een gids of op eigen houtje bezoeken, maar houd er wel rekening mee dat je voor sommige steile stukken een goede conditie moet hebben.
 • Je kunt bij de Cameron Highlands ook een tour boeken, zodat je meer ziet van het gebied en van het proces van thee maken. Je ziet dan van dichtbij het proces van thee plukken tot het op de juiste manier van thee zetten. Naast de rondleiding wordt er ook een stop gemaakt bij de vlindertuin. Je kunt daar niet alleen de mooiste tropische vlinders vinden, maar ook insecten als kevers, wandelende takken, duizendpoten, schorpioenen en spinnen. Verder wordt er die dag een stop gemaakt bij een aardbeienboerderij, waar je de lekkerste aardbeien kunt proeven.
 • maleisie kuala lumpur petronasDe Petronas Twin Towers zijn de bekende aan elkaar geschakelde torens van elk 452 meter hoog in Kuala Lumpur. Het is met 88 verdiepingen één van de hoogste gebouwen ter wereld. Naast het bouwwerk ligt een park, van waaruit je de torens van dichtbij kunt bekijken. Het is ook mogelijk om de Twin Towers in te gaan. Op de 42ste verdieping hangt een loopbrug die de torens met elkaar verbindt. Nog verder omhoog, op de 86ste verdieping, is er een observatieplatform waar vanaf je een schitterend uitzicht hebt over de stad. Je kunt van tevoren online alvast kaarten bestellen via deze website. Wij adviseren je dit wel pas te doen, zodra de reis het minimum aantal deelnemers behaald heeft.
 • Maak in Singapore een rondvaart over de Singapore River. Een leuke manier om de stad te bekijken is vanaf het water. De Singapore River stroomt vanaf de bron bij de Kim Seng Bridge de stad binnen. Met een rondvaartboot vaar je langs de stadsdelen Clarke Quay, Boat Quay en Marina Bay. Vooral een avondcruise is een aanrader, aangezien de stad ’s avonds mooi verlicht is.

Reisdocumenten

 • E-ticket: ongeveer 12 dagen voor vertrek ontvang je via je Mijn Djoser-pagina je e-ticket. Deze dien je uit te printen en mee te nemen in je handbagage.
 • Internationale reispas die bij aankomst in Singapore nog minimaal 6 maanden geldig is.
 • Visum: je hoeft van tevoren geen visum aan te vragen voor Thailand, Maleisië en Singapore, maar je krijgt (gratis) een stempel in je reispas bij aankomst in het land.
 

Geldzaken

De munteenheid van Thailand is de Baht, in Maleisië betaal je met de Ringgit en in Singapore met de Singapore Dollar (S$). Voor het berekenen van de koers kun je terecht op oanda.com.

Geld afhalen: mogelijk in alle grote steden
Contant: euro’s en US dollars in kleine coupures kun je ter plaatse op verschillende plekken wisselen naar de lokale valuta
Creditcard: bruikbaar in vrijwel alle steden en grotere plaatsen

Als richtbedrag voor uitgaven die niet bij de reissom zijn inbegrepen, zoals maaltijden (uitgezonderd het ontbijt), entreegelden, facultatieve excursies en persoonlijke uitgaven, geldt een minimum van € 300,- per persoon per week.

Het is in Thailand en Maleisië gebruikelijk om fooien te geven. Om te voorkomen dat je zelf steeds een tip moet geven, wordt er een fooienpot ingesteld om hotelpersoneel, buschauffeurs en andere diensten te betalen. Aan het begin van de reis wordt door de reisbegeleiding, afhankelijk van de groepsgrootte, geld ingezameld. De richtlijn voor de fooienpot bedraagt € 40,- per persoon bij een groep van 16-20 deelnemers. Bij een groep met minder dan 16 deelnemers bedraagt de richtlijn voor de fooienpot € 45,- per persoon. Uiteraard kun je altijd inzage krijgen in de besteding en wordt het eventueel overgebleven geld teruggegeven.

Vergeet niet om je bankkaart te activeren voor geld af te halen buiten Europa. Het is handig om alvast wat lokale valuta mee te nemen.

Maaltijden

Maleisie fruitHet ontbijt zit bij de reissom inbegrepen, de overige maaltijden niet. De keuken in deze landen is uiterst gevarieerd en smakelijk. De drie grootste bevolkingsgroepen, Maleisiërs, Indiërs en Chinezen hebben hier grote invloed op. Er is keuze uit een scala aan restaurants en op straat loop je regelmatig tegen de zeer populaire ‘hawkers’, de rijdende eetstalletjes aan. Voor een bescheiden bedrag kun je hier lekker en gevarieerd eten. Doorgaans is het eten ook betrouwbaar; wees dus niet te bang om het te proberen. Westerse maaltijden zijn ook op veel plaatsen te bestellen.

Fruitliefhebbers kunnen in alle landen hun hart ophalen aan ramboetans, mango's, doerians, meloenen, lychees en bananen. Het is slechts een greep uit de vele soorten. Bovendien kun je overal verse vruchtensappen krijgen.

Gezondheid

Voor Thailand, Maleisië & Singapore wordt aangeraden:

 • Vaccinaties tegen DTP en hepatitis A
 • Malariatabletten


Deze algemene richtlijnen zijn aan verandering onderhevig. Informeer in elk geval bij je huisarts of een erkend reisadviescentrum, die op de hoogte zijn van de laatste ontwikkelingen. Verder raden wij je aan om op reis medicijnen mee te nemen tegen maag- en darmstoornissen, die kunnen ontstaan door het vele reizen en de wisseling van klimaat en voedsel. Zorg voor voldoende bescherming tegen de zon: zonnebrandmiddel, minimaal een kledingstuk met (lange) mouwen, hoofddeksel en zonnebril.

Voor vaccinaties werkt Djoser samen met Thuisvaccinatie.nl. Het is de grootste landelijke organisatie voor reisvaccinaties aan huis. De deskundige artsen komen bij je langs wanneer het jou uitkomt. Ook ‘s avonds en in het weekend of op het werk. En sturen (indien mogelijk) de rekening rechtstreeks naar de zorgverzekeraar. De tarieven zijn vergelijkbaar met andere vaccinatie instellingen. Je kunt gemakkelijk online een afspraak maken. Voor een advies per land kun je ook de website raadplegen van het Landelijk Coördinatiecentrum Reizigersadvisering lcr.nl of itg.be.

Logo ThuisVaccinatie.nl

Hotelverlenging

Het is mogelijk om je reis in Singapore te verlengen en eventueel accommodatie bij te boeken via Djoser. De prijs voor de accommodatie is vanaf € 100,- op basis van logies/ontbijt in een tweepersoonskamer per persoon per nacht. De prijs voor een eenpersoonskamer is vanaf € 200,- per nacht.

Het is ook mogelijk om te verlengen in Dubai (wanneer er met Emirates wordt gevlogen). Je moet dan zelf een hotel regelen.

De genoemde prijzen zijn zonder wijzigingskosten van de vlucht en de transfer van/naar de luchthaven.

Klimaat en geografie

Tijdens deze reis bereis je een uitgestrekt gebied met verschillende tropische klimaten. De temperaturen zijn het gehele jaar over het algemeen warm.

Afbeeldingsresultaat voor khao sok nationaal parkThailand kent een tropisch klimaat. Van juni tot en met september is het lekker warm maar ook vochtig. De temperatuur overdag is ongeveer 28-32°C. Gedurende de dag kan er een korte, soms hevige tropische regenbui vallen. Meestal gebeurt dit 1 tot 2 keer per dag, aan het einde van de middag.

Maleisië kent geen echte seizoenen. Het is het hele jaar zomer, met in de meeste plaatsen dagtemperaturen van rond de 32°C en nachttemperaturen van 23°C. Alleen in hoger gelegen gebieden als de Cameron Highlands is het gemiddeld zo'n tien graden koeler. Er valt regelmatig een hevige bui.

Singapore heeft een tropisch warm klimaat. Door de ligging vlakbij de evenaar heeft het land het hele jaar door hoge temperaturen (overdag rond 30°C, 's nachts rond 20°C). Daarbij waait er altijd een zeewind, een prettige verkoeling bij de hoge luchtvochtigheid. Singapore heeft het hele jaar door korte, maar heftige buien.

Reisbegeleiding en gidsen

Een Nederlandse reisbegeleider begeleidt de reis. Onze reisbegeleiders zijn zeer ervaren en bevlogen reizigers en zij zorgen ervoor dat de reis soepel verloopt en zijn het aanspreekpunt voor vragen en wensen. De eigen passie, in combinatie met een uitgebreide training en inwerkprocedure, vormt de basis voor hun deskundigheid en professionaliteit.

Een lokale gids vertelt in Thailand en Maleisië over het land. Over de geschiedenis, de religieuze invloeden of de culturele achtergronden, maar natuurlijk ook over de lokale gebruiken en de alledaagse zaken in het leven. Er is geen lokale gids in Singapore.

Veelgestelde vragen

Hoe zijn de accommodaties tijdens deze reis?

Er wordt overnacht in comfortabele hotels die meestal voorzien zijn van airconditioning, maar soms van een ventilator. De kamers zijn voorzien van een eigen douche en toilet. Een aantal hotels heeft een zwembad voor een verfrissende duik. In de nationale parken slapen we in accommodaties gelegen in de natuur. 's Morgens word je gewekt door het geluid van apen of het gefluit van vogels. Vanuit de accommodatie in Taman Negara kun je met een bootje oversteken en de jungle inlopen op zoek naar unieke flora en fauna. Op Koh Lanta, Langkawi en Penang verblijven we in een hotel vlakbij of aan het strand. Vanuit de hotels in Kuala Lumpur en Singapore kun je gemakkelijk lopend of met het openbaar vervoer bezienswaardigheden bezoeken.

Hoe is het vervoer tijdens deze reis?

We reizen in een eigen, comfortabele bus met airconditioning. Zo hebben we de vrijheid om onderweg te stoppen voor een fotomoment, de bezichtiging van een monument of het ‘proeven’ van het leven van alledag. De eilanden bereiken we per boot. De afstanden in Thailand, Maleisië en Singapore zijn relatief kort maar, omdat we onderweg leuke stops maken, kan de reistijden variëren van enkele uren tot een hele dag.

In de plaatsen zelf staat de bus niet tot onze beschikking. Over het algemeen is vervoer goed geregeld. Bussen, taxi´s en ‘songthaews’, open taxitrucks in het zuiden van Thailand, zijn ruim beschikbaar om je naar de verschillende bezienswaardigheden te vervoeren.

Heb ik een visum voor deze landen nodig?

Voor deze reis is geen vooraf te regelen visum nodig. Bij aankomst in Thailand, Maleisië en Singapore krijg je bij de douane een gratis visumstempel. Wel moeten alle reizigers zich binnen drie dagen voor aankomst in Maleisië online registreren voor de Malaysia Digital Arrival Card (MDAC). Meer informatie hierover vind je t.z.t. in je eigen Mijn Djoser-pagina. Houd er rekening mee dat na aankomst in Singapore je paspoort of internationale reispas nog zes maanden geldig moet zijn.

Zijn de maaltijden inbegrepen?

Het ontbijt is tijdens deze rondreis inbegrepen, de overige maaltijden niet. In de nationale parken Khao Sok en Taman Negara ben je afhankelijk van de eenvoudige menukaart van het restaurant bij de accommodatie. Bij de andere accommodaties kun je eventueel ook in het hotel eten, maar het is natuurlijk ook leuk om op eigen gelegenheid een eettentje of eetstalletje te zoeken.

Hoe wordt de reis begeleid?

Er gaat een Nederlandse reisbegeleider mee. Op de luchthaven van Phuket staat de reisbegeleider de groep op te wachten. De reisbegeleider is te herkennen aan het Djoser bordje. Tevens is er een lokale Engelssprekende gids bij in Thailand en Maleisië.

Is het nodig om een klamboe mee te nemen?

Het is niet noodzakelijk om een klamboe mee te nemen. Deze zijn, daar waar nodig, aanwezig. De hotelkamers zijn voorzien van een airco of een fan om muggen op afstand te houden. Wel raden we aan een insectenspray met deet mee te nemen.

Is het mogelijk om een éénpersoonskamer te boeken?

Alleenreizenden worden ingedeeld met andere alleenreizenden van hetzelfde geslacht. Wil je niet ingedeeld worden met een andere deelnemer, dan kun je een eenpersoonskamer boeken tegen de daarvoor geldende toeslag.

Hoe groot zijn de groepen?

De groepen bestaan gemiddeld uit 16 personen, de maximale groepsgrootte is 20.

Wat is het voltage in de te bezoeken landen?

De netspanning in Thailand is 220 volt, in Maleisië 240 volt en in Singapore 230 volt. De stopcontacten zijn soms afwijkend, naast Europese stekkers vind je ook het Britse type met drie dikke polen en het Amerikaanse type met 2 platte poten. Bekijk een afbeelding van de stekkers per land op wereldstopcontacten.nl.

Kan ik duiken of snorkelen tijdens de reis?

Ja, dat is mogelijk op het eiland Koh Lanta. Koh Lanta wordt omringd door een prachtig onderwaterparadijs.

Is het mogelijk de reis te verlengen?

Via Djoser kun je de datum voor de terugvlucht verplaatsen. Deze verlenging dienen we aan te vragen bij de luchtvaartmaatschappij en hiervoor wordt € 50,- per persoon aan wijzigingskosten berekend. De gewijzigde vlucht is onder voorbehoud van beschikbaarheid en er kan eventueel een toeslag gelden. In het laatste geval nemen we eerst contact met je op om te overleggen. Accommodatie voor de extra nachten in Singapore kun je via Djoser bijboeken, maar je bent ook vrij om zelf een accommodatie te regelen. Indien je wilt verlengen in Dubai, dan dien je zelf accommodatie te regelen. De transfer van/naar de luchthaven regel je ter plaatse zelf.

Stel je vraag

Staat jouw vraag hier niet tussen? Stel deze dan via info@djoser.nl.

Foto's en video

Reisblog Singapore, Maleisie & Thailand

Bekijk alle reisblogs over Singapore, Maleisie & Thailand