Bekijk de Rondreis West-Maleisië & Borneo, 20 dagen van Djoser

Rondreis West-Maleisië & Borneo 20 dagen

Van het multiculturele vasteland tot nationale parken

Vanaf € 3.095,- Bijkomende kosten € 26,25 p.p. (o.b.v. 2 personen)

We beginnen de reis op West-Maleisië. Bekijk in Malakka de overblijfselen van de VOC en in Kuala Lumpur de Petronas Towers. Bijzondere natuur ervaar je bij de Cameron Highlands, waar je prachtige theeplantages kunt bewonderen. Vanaf het eiland Penang vliegen we naar Maleisisch Borneo. In Kinabalu nationaal park kun je op zoek gaan naar de ruim 1.000 plantensoorten die hier leven; van de gigantische rafflesia tot tal van orchideeënsoorten. We maken twee boottochten over de Kinabatangan-rivier, één van de grootste rivieren van Maleisië. Je kunt hier neushoornvogels, langstaart makaken, neusapen, olifanten en orang-oetans tegenkomen. We sluiten de reis af met een strandverblijf, zodat je nog heerlijk kunt relaxen voordat we weer naar huis vliegen.

Daarom Djoser

 • Veelzijdige reis door West- en Oost-Maleisië
 • Tijdbesparende binnenlandse vluchten
 • Nederlandse reisbegeleiding
 • Afwisselende reis met aandacht voor cultuur, natuur en strand
 • Verken het koloniale verleden van Malakka
 • Bezoek aan wereldstad Kuala Lumpur
 • Ontdek de beroemde theeplantages van de Cameron Highlands
 • Ga op zoek naar de ruim 1.000 plantensoorten in Kinabalu nationaal park
 • Spot olifanten en orang-oetans tijdens boottochten over de Kinabatangan-rivier
 • Ontspannen afsluiting van de reis met een strandverblijf
 • Voordelig overnachten en parkeren bij Schiphol

Route en kaart

Routekaart Rondreis West-Maleisië & Borneo, 20 dagen
 1. Amsterdam - Kuala Lumpur
 2. aankomst Kuala Lumpur - Malakka
 3. Malakka
 4. Malakka - Kuala Lumpur
 5. Kuala Lumpur
 6. Kuala Lumpur - Cameron Highlands
 7. Cameron Highlands, bezoek theeplantage
 8. Cameron Highlands - Bukit Merah - Penang
 9. Penang
 10. Penang - vlucht naar Kota Kinabalu
 11. Kota Kinabalu - Kinabalu nationaal park
 12. Kinabalu NP, bezoek Sabah Tea Plantation - Kinabatangan-rivier
 13. Kinabatangan-rivier, ochtend- en middagboottocht
 14. Kinabatangan-rivier - Sepilok
 15. Sepilok, bezoek orang-oetanopvangcentrum
 16. Sepilok - Sandakan - vlucht naar Kota Kinabalu - Papar (strand)
 17. Papar (strand)
 18. Papar (strand)
 19. Papar - Kota Kinabalu - vlucht naar Kuala Lumpur - Amsterdam
 20. aankomst Amsterdam

Reisbeschrijving

Ontdek de Nederlandse geschiedenis in Malakka

1. Amsterdam - Kuala Lumpur
2. aankomst Kuala Lumpur - Malakka
3. Malakka
4. Malakka - Kuala Lumpur

rondreis djoser maleisie malakka straatNa aankomst in Kuala Lumpur reizen we per bus naar Malakka. Malakka is een gemoedelijk plaatsje met een rijke historie. Maleisische sultans, Portugezen, Engelsen en Nederlanders hebben er hun sporen achtergelaten. In 1641 veroverden de Nederlanders deze belangrijke handels- en havenstad en lieten er, in de 150 jaar dat ze er waren, hun sporen achter die tot vandaag de dag nog zichtbaar zijn.

Malakka is klein en de meeste bezienswaardigheden zijn te voet te bereiken. Het ‘Stadhuys’ doet momenteel dienst als museum. Op de heuvel erachter vind je de resten van de Portugese kapel St. Paul. Binnen de muren van deze ruïne staan oude grafzerken met uitgebeitelde Nederlandse namen en grafteksten. Voor een eigenaardig effect zorgt de Nederlandse molen: een typisch Hollands tafereel in het tropische Aziatische land. Een leuke manier om Malakka te bekijken is door middel van een fietstaxi. Deze ‘trishaws’ zijn namelijk uitgedost met boa’s, glitters, lampjes, knuffels en andere prullaria.

De volgende stop tijdens onze reis is de Maleisische hoofdstad Kuala Lumpur.

Kuala Lumpur en Cameron Highlands, van bruisende stad naar rustige theeplantages

5. Kuala Lumpur
6. Kuala Lumpur - Cameron Highlands
7. Cameron Highlands, bezoek theeplantage

Maleisie Kuala Lumpur Sultan Abdul SamadIn de bruisende hoofdstad Kuala Lumpur kun je rustig rondstruinen langs winkeltjes, markten en door mooi aangelegde parkjes. In deze grote, moderne stad bepalen de Petronas Twin Towers, die met hun 452 meter tot de hoogste gebouwen ter wereld horen, sinds 1998 de skyline. Andere imposante gebouwen zijn het koloniale treinstation en het Sultan Abdul Samad-gebouw met de 43 meter hoge klokkentoren. De grote Chinese bevolking van de stad concentreert zich in het kleurrijke Chinatown met smalle steegjes en ontelbare marktjes. Ook het drukke Little India met veel kleine restaurantjes contrasteert sterk met de brede moderne straten en grote winkelcentra. Het is heerlijk om ’s avonds ergens op een terras een hapje te gaan eten terwijl je geniet van alles wat er om je heen gebeurt.

We bezoeken Kuala Selangor. Het Kuala Selangor natuurpark is bekend vanwege de grootste hoeveelheid vuurvliegjes ter wereld. Omdat die alleen in het donker zichtbaar zijn, stappen we na zonsondergang in bootjes. Op de achtergrond hoor je af en toe het geluid van een aap en op de rivier zetten de vuurvliegjes alle begroeiing langs de waterkant in een knipperend licht. Een spectaculair gezicht, want het is net of alle bomen kerstverlichting dragen.

We brengen een bezoek aan de heilige hindoetempelgrot van Batu. De bonte verzameling hindoebeelden en de kleurrijke schilderingen zijn een 'must see'. De weg ernaartoe bestaat uit een klim van 272 traptreden. Een ware pelgrimage en zeker de moeite waard.

Cameron Highlands MaleisiëWe reizen verder naar de Cameron Highlands, een gebied met watervallen en groene hellingen. Door de hoge ligging is het hier een stuk koeler; een perfect klimaat om bijvoorbeeld thee te verbouwen. Wandel door de theevelden en geniet van een lekker kopje thee met een scone. Indien je meer wilt zien van het gebied en het proces van het plukken van de blaadjes tot aan het verpakken en verzenden, dan kun je ook een optionele tour boeken.

De bonte smeltkroes in Georgetown

8. Cameron Highlands - Bukit Merah - Penang
9. Penang
10. Penang - vlucht naar Kota Kinabalu

Vanuit de Cameron Highlands rijden we door naar Bukit Merah. Dit is een park met een waterpark, ecopark, stoeltjesliften en een orang-oetaneiland bij elkaar. Voor degene die willen, kan het orang-oetaneiland bezocht worden. Dit is een eiland waar de apen 'vrij' rondlopen en de mensen achter hekken zitten. Orang-oetans komen in het wild niet voor in West-Maleisië, maar wel op Maleisisch Borneo. Hier komen de zieke en gewonde mensapen dan ook vandaan en komen terecht in het opvangcentrum bij Bukit Merah.

Kek Lok Si tempel Penang MaleisiëWe rijden door naar het eiland Penang, dat met een enorme brug is verbonden met het vasteland. Op het eiland Penang zijn schitterende stranden te vinden. In de sfeervolle hoofdstad Georgetown is van alles te zien: talloze fietstaxi’s, street art, de reusachtige toren van de Komtar, het Cornwallis-fort en veel Chinese tempels. De inwoners zijn hier voornamelijk van Chinese, Indiase of Maleise afkomst. Dat is goed te merken in de eetstalletjes en restaurants: de maaltijden zijn een mengelmoes van al die heerlijke keukens. Je kunt een jungletocht maken door Penang nationaal park. Hier klim en klauter je door een prachtig stuk jungle en eindig je op Monkey Beach. Hier kun je bijkomen van je wandeling en genieten van het weer, het strand en de zee. Vanaf Monkey Beach kun je weer terug naar het beginpunt door de jungle of je kunt vanaf het strand met een bootje terug. Van Penang vliegen we naar Kota Kinabalu en beginnen we aan ons avontuur op Borneo.

Verken te voet en per boot het indrukwekkende regenwoud op Borneo

11. Kota Kinabalu - Kinabalu nationaal park
12. Kinabalu NP, bezoek Sabah Tea Plantation - Kinabatangan-rivier
13. Kinabatangan-rivier, ochtend- en middagboottocht

rondreis djoser maleisie kinabalu planten orchideeVanaf Kota Kinabalu rijden we in ongeveer 2 uur naar Kinabalu nationaal park waar we overnachten in het nabij gelegen dorp Kundasang. In Kinabalu nationaal park, waar de majestueuze piek van Mount Kinabalu hoog boven de jungle uittorent, komen meer dan 1.000 plantensoorten voor; van de gigantische rafflesia tot tal van orchideeënsoorten. We bezoeken het park en hier zijn verschillende optionele activiteiten mogelijk. Je kunt bijvoorbeeld een orchideeëntuin bezoeken of je kunt verschillende wandelingen maken, variërend van 1 uur tot 3,5 uur.

Maleisie Borneo neushoornvogel DjoserOp onze route van Kinabalu nationaal park naar de Kinabatangan-rivier bezoeken we de Sabah Tea Plantation. Hier kun je zien hoe de thee geproduceerd wordt. We verblijven twee nachten aan de Kinabatangan-rivier. De Kinabatangan-rivier is de tweede grootste rivier van Maleisië. We maken twee boottochten door het regenwoud, op zoek naar bijzondere dieren. Je kunt hier neushoornvogels, langstaart makaken, olifanten, orang-oetans en neusapen tegenkomen. Door hun enorme rode neus hebben de neusapen als bijnaam 'Hollanders' gekregen. Je kunt het gebied ook lopend aanschouwen. Zo kun je een modderwandeling maken naar het Oxbowmeer. Of je kunt onder leiding van een gids een nachtwandeling maken.

Spot orang-oetans en zonneberen in Sepilok

14. Kinabatangan-rivier - Sepilok
15. Sepilok, bezoek orang-oetanopvangcentrum

rondreis djoser maleisie sepilok orang-oetanIn Sepilok heb je weer de kans om orang-oetans te zien. In het rehabilitatiecentrum worden de dieren getraind om weer zelfstandig in het wild te kunnen leven. Een bijzondere ervaring om de apen te zien wandelen door de jungle of te zien slingeren aan de lianen bij één van de voederplatforms. Of je kunt een bezoek brengen aan het Sun Bear Conservation Centre. In dit opvangcentrum kun je de kleinste beren ter wereld zien, de zonneberen. Er leven hier ongeveer 40 zonneberen die op jonge leeftijd voornamelijk gehouden werden als huisdier. Nu leven zij hier totdat zij weer klaar zijn om de jungle van Borneo in te gaan.

Relaxen op het strand van Papar

16. Sepilok - Sandakan - vlucht naar Kota Kinabalu - Papar (strand)
17. Papar (strand)
18. Papar (strand)
19. Papar - Kota Kinabalu - vlucht naar Kuala Lumpur – Amsterdam
20. aankomst Amsterdam

Beringgis Beach view maleisie djoserWe rijden met de bus naar Sandakan. Hier nemen we een binnenlandse vlucht naar Kota Kinabalu. Ten zuiden van Kota Kinabalu verblijven we nog drie nachten in een resort aan het strand. Hier heb je, na alle nieuwe indrukken, een paar dagen tijd voor wat welverdiende rust. Je kunt een strandwandeling maken, een duik nemen in het zwembad of gewoon lekker een boekje lezen in je strandstoel. ’s Middags vliegen we naar Kuala Lumpur en vanuit hier vertrekt ’s avonds onze vlucht naar Amsterdam.


Op weg met Djoser

De reisdagen staan natuurlijk vast, maar ter plaatse kun je zelf kijken wat je wilt doen. In de steden zijn veel bezienswaardigheden die je kunt bezoeken. De mogelijkheden in de jungle zijn wat beperkter, maar hier kun je geregeld mooie wandelingen maken of genieten van de natuur tijdens een boottocht. De reisbegeleider biedt op de meeste dagen wel een programma aan, maar je bent zeker niet verplicht om hieraan deel te nemen. Gemiddeld bestaan de groepen uit 16 deelnemers. De maximale groepsgrootte is 20 personen.

Vertrekdata 2024

Bijkomende kosten € 26,25 p.p. (o.b.v. 2 personen)

Start - einde Beschikbaarheid Prijs
Start - einde
14 jul - 02 aug
G
Vertrek gegarandeerd i

Indien een vertrekdatum het groene icoon met een G heeft, dan ben je er zeker van dat je na het ontvangen van de boekingsbevestiging op reis kan gaan. Voorwaarden van toepassing, zie i.

i

Vluchten worden uitgevoerd door Emirates

Beschikbaarheid
1 plaats vrij

Deelnemers

Er is op dit moment geen groepsinformatie beschikbaar voor deze vertrekdatum.

Prijs

€ 3.895,-

Start - einde
15 sep - 04 okt
V
Vertrek informatie i

Djoser heeft alle reizen van tevoren ingepland met het doel en verwachting deze ook uit te kunnen voeren.

Beschikbaarheid
voldoende

Deelnemers

Er is op dit moment geen groepsinformatie beschikbaar voor deze vertrekdatum.

Prijs

€ 3.195,-

Start - einde
20 okt - 08 nov
V
Vertrek informatie i

Djoser heeft alle reizen van tevoren ingepland met het doel en verwachting deze ook uit te kunnen voeren.

Beschikbaarheid
voldoende

Deelnemers

Er is op dit moment geen groepsinformatie beschikbaar voor deze vertrekdatum.

Prijs

€ 3.195,-

Vertrekdata 2025

Bijkomende kosten € 26,25 p.p. (o.b.v. 2 personen)

Start - einde Beschikbaarheid Prijs
Start - einde
18 mei - 06 jun
V
Vertrek informatie i

Djoser heeft alle reizen van tevoren ingepland met het doel en verwachting deze ook uit te kunnen voeren.

Beschikbaarheid
voldoende
Prijs

€ 3.095,-

Start - einde
08 jun - 27 jun
V
Vertrek informatie i

Djoser heeft alle reizen van tevoren ingepland met het doel en verwachting deze ook uit te kunnen voeren.

Beschikbaarheid
voldoende
Prijs

€ 3.095,-

Inclusief

 • Internationale vluchten
 • Alle vluchttoeslagen
 • Binnenlandse vlucht Penang - Kota Kinabalu
 • Binnenlandse vlucht Sandakan - Kota Kinabalu
 • Binnenlandse vlucht Kota Kinabalu - Kuala Lumpur
 • Vervoer per bus met airconditioning
 • Nederlandse reisbegeleiding
 • Lokale Engelssprekende gids t/m Sepilok
 • Hotelovernachtingen
 • Ontbijt tijdens alle overnachtingen
 • Maaltijden tijdens verblijf Kinabatangan-rivier
 • Bezoek aan de Batugrotten
 • Bezoek aan de theeplantages van de Cameron Highlands
 • Bezoek aan Bukit Merah
 • Verken Kinabalu nationaal park
 • Bezoek aan de Sabah Tea Plantation
 • Boottochten over de Kinabatangan-rivier
 • Bezoek aan het orang-oetanopvangcentrum in Sepilok
 • Ontspannen afsluiting van de reis met een strandverblijf

Exclusief

Overige maaltijden, entreegelden, facultatieve excursies, fooien, persoonlijke uitgaven, verzekeringen, etc.
Reserveringskosten € 25,-, bij 2 of meer personen € 40,-. Bijdrage SGR € 5,- per persoon en calamiteitenfonds € 2,50 per boeking.

Eenpersoonskamer

Alleenreizenden worden ingedeeld met andere alleenreizenden van hetzelfde geslacht. Wil je niet ingedeeld worden met een andere deelnemer, dan kun je een eenpersoonskamer boeken tegen de daarvoor geldende toeslag vanaf € 495,-.

Vluchttoeslagen (inbegrepen)

Luchtvaartmaatschappijen berekenen naast luchthavenbelastingen, ook brandstof- en veiligheidstoeslagen. Bij Djoser zijn al deze toeslagen in de reissom inbegrepen.

Hotelverlenging

Verlenging met accommodatie is in Kuala Lumpur bij te boeken. In Kuala Lumpur verblijf je in een middenklasse hotel. De prijs is vanaf € 45,- per persoon per nacht in een tweepersoonskamer inclusief ontbijt. De prijs voor een eenpersoonskamer is vanaf € 87,50 per persoon per nacht inclusief ontbijt.

De genoemde prijzen zijn zonder wijzigingskosten van de vlucht en de transfer van/naar de luchthaven.

Landarrangement

Je kunt deze reis boeken zonder internationale vluchten, je boekt dan zelf je vliegtickets. De prijzen voor dit landarrangement zijn vanaf €2.395,-.

Houd bij de boeking van een landarrangement er rekening mee dat voor al onze reizen een minimum aantal deelnemers geldt. Djoser is niet aansprakelijk indien er wijzigingen ontstaan in het vluchtschema van de groepsreis. Kom je op een andere tijd aan dan de groep en/of vertrek je op een andere tijd dan de groep, dan dien je zelf je transfers van- en naar het hotel en/of de luchthaven te regelen.

Groepssamenstelling en groepsgrootte

Onze groepen bestaan uit zowel samenreizende als alleengaande reizigers. Reis je alleen, dan vind je zeker snel aansluiting in onze kleine groepen.

Wil je meer specifieke informatie over de samenstelling van de groep en vertrekdatum van jouw keuze dan kunnen we je telefonisch (071 - 5126400, België: 09 223 00 69) meer informatie geven over bijvoorbeeld leeftijden en het aantal mannen, vrouwen of alleengaande reizigers.

Gemiddeld bestaan de groepen uit 16 deelnemers, het maximum is 20.

De gemiddelde groepsgrootte om de reis door te laten gaan is 10.

Nog bedenktijd nodig? Dan kun je tot een paar maanden voor vertrek een optie op een reis nemen. Zo’n voorlopige reservering is gratis en is 5 dagen geldig. De optie wordt automatisch omgezet in een definitieve of aanvraagboeking, tenzij je deze tijdig zelf bevestigt of annuleert. Het is helaas niet mogelijk om een optie te nemen op een reis waar nog maar een aantal plaatsen beschikbaar zijn.

V

Vertrek informatie

Djoser heeft alle reizen van tevoren ingepland met het doel en verwachting deze ook uit te kunnen voeren. Dit op basis van eerdere ervaringen en boekingen in dit reisseizoen.

Om een groepsreis te garanderen en uit te kunnen voeren is een minimum aantal deelnemers nodig. Dit aantal staat bij betreffende reis vermeld onder het kopje 'Groepssamenstelling en groepsgrootte'. In het uitzonderlijke geval dat het minimum aantal deelnemers niet wordt bereikt en de reis niet door kan gaan, hoor je dit ruim van te voren, doch uiterlijk 21 dagen voor vertrek. Djoser zal altijd haar uiterste best doen om een gewenste alternatieve reis en/of vertrekdatum aan te bieden. Volledige restitutie van de reissom, inclusief eventuele via Djoser afgesloten verzekeringen die op de factuur staan (met uitzondering van eventuele kosten van zelf geregelde visa, vaccinaties en andere persoonlijke uitgaven) is natuurlijk ook mogelijk. In het geval dat een reis niet kan doorgaan als gevolg van een overmachtsituatie kunnen er andere voorwaarden gelden waarbij geen volledige restitutie mogelijk is.

G

Vertrek gegarandeerd

Indien een vertrekdatum het groene icoon met een G heeft, dan ben je er zeker van dat je na het ontvangen van de boekingsbevestiging op reis kan gaan. Het kan soms voorkomen dat deelnemers van een reis moeten annuleren of omboeken, waardoor de groepsgrootte onder het vereiste minimum aantal deelnemers daalt. In het uitzonderlijke geval dat het minimum aantal deelnemers niet wordt bereikt en de reis niet door kan gaan, hoor je dit ruim van te voren per e-mail, doch uiterlijk 21 dagen voor vertrek. Djoser zal altijd haar uiterste best doen om er voor te zorgen dat je de gewenste reis op de geboekte vertrekdatum kunt gaan maken, ook indien het minimale aantal deelnemers niet is bereikt. In dat geval bekijken we de mogelijkheid om, al dan niet tegen bijbetaling, de reis mogelijk te maken met bijvoorbeeld aangepast vervoer en/of lokale Engelssprekende reisbegeleiding. Het karakter van een groepsreis kan hierbij dusdanig veranderen dat wij er begrip voor hebben dat je liever een alternatief kiest.

Uiteraard is het ook mogelijk een nieuwe reis of vertrekdatum te boeken. Volledige restitutie van de reissom (met uitzondering van eventuele kosten van zelf geregelde visa, vaccinaties en andere persoonlijke uitgaven) is natuurlijk ook mogelijk. Heb je via Djoser een verzekering bij VAB afgesloten, neem dan contact met ons op.

Reviews West-Maleisië & Borneo, 20 dagen

Gemiddelde beoordeling: 8,6

 • Een heel mooie en afwisselende reis. De natuur op Borneo is prachtig en er zijn veel dieren en vogels te spotten. Maar op West Maleisië is er genoeg om van te genieten, vooral in Malakka, Kuala Lumpur en Georgetown.

  9,0

 • De reis heeft de prefect mix tussen cultuur en natuur. Hotels zijn zeker wel aan een upgrade toe. Reisbegeleidster Alice regelt net dat extra om je reis nog leuker te maken! Groep was geweldig. Het tempo van de reis is hoog omdat er meerdere binnenlandse vluchten in zitten.

  8,0

 • Mooie rondreis naar Maleisië en Borneo, veel gezien en beleefd. Soms veel tijd aan reizen kwijt irt bezochte bezienswaardigheid. Hotels waren soms sober en oud en op het laatst ruim voldoende. Reisbegeleiding was ++ professioneel. Reis die uitdagend was en benadrukt hoe bevoorrecht we zijn in NL.

  7,0

 • De reis is prachtig, erg indrukwekkend en heel afwisselend geweest: bezoeken aan grote steden, de natuur en relaxen aan het strand. Dankzij een leuke groep en de inzet en enthousiasme van onze reisleidster Rosa is het een geslaagde reis geworden :)

  9,0

Praktische informatie

Accommodatie

Djoser rondreis Maleisie Kinabatangan rivier Tijdens onze rondreis overnachten we in de steden in middenklasse hotels. De kamers zijn voorzien van een eigen douche en toilet. We verblijven zoveel mogelijk in centraal gelegen hotels, zodat je te voet veel kunt bekijken.

We sluiten de reis af met een strandverblijf. Hier kun je bijkomen van de vele indrukken die je tijdens de reis hebt opgedaan.

Sommige hotels beschikken over een zwembad voor een verfrissende duik en gratis wifi. Enkele hotels hebben airconditioning, in de overige hotels is waar nodig een ventilator aanwezig.

Bekijk hotelreviews op Tripadvisor

Malakka Ibis Hotel
Kuala Lumpur The 5 Elements Hotel
Cameron Highlands Heritage Hotel
Penang Hotel Sentral Seaview
Kota Kinabalu Dreamtel Hotel
Kinabalu NP (Kundasang) The Cottage Hotel
Kinabatangan-rivier Borneo Natural Sukau Bilit Resort
Sepilok Sepilok Jungle Resort
Papar Beringgis Beach Resort


Deze selectie geeft een goed beeld van de hotels waar we op deze reis verblijven.

Eenpersoonskamer

Alleenreizenden worden ingedeeld met andere alleenreizenden van hetzelfde geslacht. Wil je niet ingedeeld worden met een andere deelnemer, dan kun je een eenpersoonskamer boeken tegen de daarvoor geldende toeslag vanaf € 495,-.

 • Djoser Maleisie rondreis Malakka Ibis Hotel

  De hotelkamers hebben een eigen douche en toilet

 • Djoser Maleisie rondreis Malakka Ibis Hotel
 • Djoser Maleisie rondreis Malakka Ibis Hotel
 • Djoser Maleisie rondreis Penang Sentral Seaview Hotel
 • Djoser Maleisie rondreis Penang Sentral Seaview Hotel
 • Djoser Maleisie rondreis Penang Sentral Seaview Hotel

  Het ontbijt is inbegrepen tijdens de reis

 • Djoser Maleisie rondreis Penang Sentral Seaview Hotel
 • Djoser Maleisie rondreis Kota Kinabalu Dreamtel Hotel
 • Djoser Maleisie rondreis Kinabatangan rivier

  Bij de Kinabatangan-rivier overnachten we in huisjes op palen

 • Djoser Maleisie rondreis Papar Beringgis Beach Resort
 • Djoser Maleisie rondreis Papar Beringgis Beach Resort
 • Djoser Maleisie rondreis Papar Beringgis Beach Resort

  Sommige hotels beschikken over een zwembad voor een verfrissende duik

 • Djoser Maleisie rondreis Papar Beringgis Beach Resort

Vliegreis

KLM

Het meest voorkomende vluchtschema staat hieronder. Je kan ook het schema per vertrekdatum bekijken. Vliegtijden en -maatschappijen zijn onder voorbehoud van wijzigingen.

 • Vlucht met

  KLM

  Traject

  Amsterdam - Kuala Lumpur

  Vertrek

  21:15 - 15:35*

 • Vlucht met

  KLM

  Traject

  Kuala Lumpur - Amsterdam

  Vertrek

  23:45 - 06:25*

* aankomst volgende dag


Tijdsverschil: in de zomer is het in Maleisië zes uur later dan in Nederland, in de winter zeven uur.
 

KLM, Nederlands nationale trots, bestaat al meer dan 100 jaar en is hiermee de oudste luchtvaartmaatschappij ter wereld. De vloot is hypermodern. Zo zijn de Boeing 787-9 en 10  voorzien van de laatste technische hoogstandjes, zoals speciale moodlighting. De nieuwste generatie luchtfiltersystemen zorgt ervoor dat je minder vermoeid aankomt op de bestemming. Bovendien stoten deze nieuwe vliegtuigen minder broeikasgassen uit. Aan boord ontbreekt het je aan niets: op elke vlucht word je voorzien van een snack en een drankje en op intercontinentale vluchten krijg je uiteraard een warme maaltijd. KLM biedt (behalve in Europa) een persoonlijk in-flight entertainment systeem aan, voorzien van talloze films, series en games. Zo hoef je je niet te vervelen. Wil je tijdens de vlucht extra beenruimte, dan kun je tegen bijbetaling upgraden naar 'economy comfort'.

Landarrangement

Je kunt deze reis boeken zonder internationale vluchten, je boekt dan zelf je vliegtickets. De prijzen voor dit landarrangement zijn vanaf €2.395,-.

Houd bij de boeking van een landarrangement er rekening mee dat voor al onze reizen een minimum aantal deelnemers geldt. Djoser is niet aansprakelijk indien er wijzigingen ontstaan in het vluchtschema van de groepsreis. Kom je op een andere tijd aan dan de groep en/of vertrek je op een andere tijd dan de groep, dan dien je zelf je transfers van- en naar het hotel en/of de luchthaven te regelen.

Hotelovernachting Schiphol

Djoser biedt Belgische reizigers aan om voor een aantrekkelijk tarief in het Ibis Hotel vlak bij de luchthaven Schiphol te overnachten. Vooral bij vluchten die vroeg vertrekken of ’s avonds laat aankomen is dit handig. Je vertrekt uitgerust of geniet nog na van een extra nachtje vakantie. Bovendien parkeer je je wagen gratis. Lees hier meer.

Vervoer

We reizen in een eigen, comfortabele bus met airconditioning. Zo hebben we de vrijheid om onderweg te stoppen voor een fotomoment of de bezichtiging van een monument. De afstanden zijn relatief kort maar, omdat we onderweg leuke stops maken, kan de reistijden variëren van enkele uren tot een hele dag.

In de plaatsen zelf staat de bus niet tot onze beschikking. Over het algemeen is vervoer goed geregeld. Bussen, taxi´s en riksja's zijn ruim beschikbaar om je naar de verschillende bezienswaardigheden te vervoeren. Als de groep het wenst, kan de reisbegeleiding een grote bus of meerdere busjes huren voor een groepsexcursie.

De binnenlandse vluchten worden uitgevoerd door Air Asia, Firefly en/of Malaysia Airlines/MASwings.

 • KLM vliegtuig
 • We reizen in een comfortabele bus met airconditioning

 • Maleisie vervoer boot natuur

  We maken twee boottochten over de Kinabatangan-rivier

Bij de reis inbegrepen

 • Internationale vluchten
 • Alle vluchttoeslagen
 • Binnenlandse vlucht Penang - Kota Kinabalu
 • Binnenlandse vlucht Sandakan - Kota Kinabalu
 • Binnenlandse vlucht Kota Kinabalu - Kuala Lumpur
 • Vervoer per bus met airconditioning
 • Nederlandse reisbegeleiding
 • Lokale Engelssprekende gids t/m Sepilok
 • Hotelovernachtingen
 • Ontbijt tijdens alle overnachtingen
 • Maaltijden tijdens verblijf Kinabatangan-rivier
 • Bezoek aan de Batugrotten
 • Bezoek aan de theeplantages van de Cameron Highlands
 • Bezoek aan Bukit Merah
 • Verken Kinabalu nationaal park
 • Bezoek aan de Sabah Tea Plantation
 • Boottochten over de Kinabatangan-rivier
 • Bezoek aan het orang-oetanopvangcentrum in Sepilok
 • Ontspannen afsluiting van de reis met een strandverblijf

Excursies

Maleisie Kuala Lumpur Batu grotBij Djoser bepaal je zelf welke bezienswaardigheden je de moeite waard vindt om te bezoeken. De een vindt het leuk om door de straatjes in Malakka te lopen of een lange wandeling door Kinabalu nationaal park maken, terwijl de ander liever wat meer leert over het proces van thee maken. In de meeste gevallen kun je zelf of met groepsgenoten, al dan niet met hulp van onze reisbegeleiding, er te voet of met lokaal vervoer op uit trekken. Sommige bezienswaardigheden mag je niet missen, zijn slecht bereikbaar of liggen ‘en route' naar onze volgende overnachtingsplaats. De entreegelden van de nationale parken, excursies en bezienswaardigheden zijn niet bij de reissom inbegrepen en dienen ter plaatse te worden betaald.

Bij deze rondreis zijn de volgende bezienswaardigheden of excursies inbegrepen, exclusief eventuele entreegelden:

 • Tijdens de rondreis bezoeken we de kalkstenen Hindoetempels van Batu. De tempels liggen in een grot, die zo’n 400 meter lang en 100 meter hoog is. Via een enorme trap van 272 treden kom je bij de ingang van het heiligdom. In 1891 werd de eerste tempel, de Sri Subramaniar, binnen de grot gebouwd. In de Cathedral Cave, de grootste grot, vind je meerdere altaren. Direct voor de ingang staat een 42 meter hoog ‘gouden’ standbeeld van Lord Murugan, de god aan wie de tempels zijn opgedragen.
 • Bij de Cameron Highlands brengen we een bezoek aan de theeplantages. Cameron Highlands is een hooglandvlakte ten noorden van Kuala Lumpur. Door de hoge ligging is het er koeler dan in de rest van Maleisië. Door het perfecte klimaat kan men er goed thee verbouwen. In het nabij gelegen restaurant kan je heerlijk lunchen en genieten van een kopje thee. Vanaf het terras van het restaurant heb je een prachtig uitzicht over de theeplantages.
 • Tijdens de rit van de Cameron Highlands naar Penang wordt er een stop gemaakt bij Bukit Merah. Als je wilt, kun je met een bootje naar het orang-oetaneiland varen. Hier krijg je een goed beeld wat er allemaal gedaan wordt om deze mensapen te beschermen.
 • We bezoeken Kinabalu nationaal park: 's werelds meest belangrijke natuurlijke omgeving, thuisbasis van duizenden soorten planten en dieren. Hier vind je laaglandwoud, maar op de toppen groeit juist weer alpine vegetatie. De enorme rafflesia bloem komt ook voor in Kinabalu nationaal park.
 • Met zijn uitgestrekte theeplantages omgeven door ongerepte regenwouden in de koele berglucht, ligt de Sabah Tea Plantation, ver weg van het drukke stadsleven. Hier kun je een Tea Factory Tour doen, oftewel een bezoek brengen aan een theefabriek.
 • We maken twee boottochten over de Kinabatangan-rivier, één 's ochtends en één 's middags.
 • In Sepilok kun je orang-oetans zien in het Sepilok Orang Utan Center. Dit is een prachtig centrum gelegen te midden van het regenwoud. Hier worden beschermde orang-oetans opgevangen die bijvoorbeeld zijn gered uit gevangenschap.


Daarnaast kun je op eigen gelegenheid nog andere bezienswaardigheden bezoeken of deelnemen aan optionele excursies:

 • Maleisie Kuala Lumpur Petronas TowersDe Petronas Twin Towers zijn de bekende aan elkaar geschakelde torens van elk 452 meter hoog in Kuala Lumpur. Het is met 88 verdiepingen één van de hoogste gebouwen ter wereld. Naast het bouwwerk ligt een park, van waaruit je de torens van dichtbij kunt bekijken. Het is ook mogelijk om de Twin Towers in te gaan. Op de 42ste verdieping hangt een loopbrug die de torens met elkaar verbindt. Nog verder omhoog, op de 86ste verdieping, is er een observatieplatform waar vanaf je een schitterend uitzicht hebt over de stad. Je kunt van tevoren online alvast kaarten bestellen via deze website. Wij adviseren je dit wel pas te doen, zodra de reis het minimum aantal deelnemers behaald heeft.
 • Je kunt bij de Cameron Highlands ook een tour boeken, zodat je meer ziet van het gebied en van het proces van thee maken. Je ziet dan van dichtbij het proces van thee plukken tot het op de juiste manier van thee zetten. Naast de rondleiding wordt er ook een stop gemaakt bij de vlindertuin. Je kunt daar niet alleen de mooiste tropische vlinders vinden, maar ook insecten als kevers, wandelende takken, duizendpoten, schorpioenen en spinnen. Verder wordt er die dag een stop gemaakt bij een aardbeienboerderij, waar je de lekkerste aardbeien kunt proeven.
 • Penang nationaal park is het kleinste nationale park van Maleisië, maar biedt een welkome ontsnapping aan het stedelijke leven. Er liggen een aantal leuke wandelroutes die over touwbruggen en door de jungle naar prachtige strandjes en idyllische plekjes leiden. Je kunt het park met een gids of op eigen houtje bezoeken, maar houd er wel rekening mee dat je voor sommige steile stukken een goede conditie moet hebben.
 • Door het natuurgebied langs Kinabatangan-rivier kun je een nachtwandeling maken. Je gaat op zoek naar dieren die ’s nachts tevoorschijn komen, zoals civetkatten en westelijke spookdiertjes. 
 • In Sepilok kun je een bezoek brengen aan het Rainforest Discovery Centre en aan het Bornean Sun Bear Conservation Centre. Als je van vogels houd is het Rainforest Discovery Centre zeker de moeite waard. Er zijn verschillende wandelroutes en een canopy walk van ijzeren bruggen, vanwaar je de vogels goed kunt spotten. In het Bornean Sun Bear Conservation Centre wonen de kleinste beren ter wereld, de zonneberen. In dit opvangcentrum leven ongeveer 40 zonneberen die op jonge leeftijd voornamelijk gehouden werden als huisdier. Nu leven zij hier totdat zij weer klaar zijn om de jungle van Borneo in te gaan.

Reisdocumenten

 • E-ticket: ongeveer 7 dagen voor vertrek ontvang je je e-ticket. Deze dien je uit te printen en mee te nemen in je handbagage.
 • Binnenlandse vluchten: voor het boeken van de binnenlandse vluchten hebben wij ruim van tevoren je geldige paspoortgegevens nodig. De reisbegeleider heeft de e-tickets voor de binnenlandse vluchten.
 • Paspoort: je paspoort dient nog minimaal 6 maanden geldig te zijn na vertrek uit Maleisië.
 • Visum: op de luchthavens in Kuala Lumpur en Sabah krijg je bij de douane een gratis visum (stempel) en hoef je dit niet van tevoren te regelen. Wel moeten alle reizigers zich binnen drie dagen voor aankomst online registreren voor de Malaysia Digital Arrival Card (MDAC). Meer informatie hierover vind je t.z.t. in je eigen Mijn Djoser-pagina.

Geldzaken

In Maleisië betaal je met de Ringgit (RM). Voor het berekenen van de koers kun je terecht op oanda.com.

Geld afhalen: mogelijk in alle grote steden
Contant: euro’s en US dollars in kleine coupures kun je ter plaatse op verschillende plekken wisselen naar de lokale valuta
Creditcard: bruikbaar in vrijwel alle steden en grotere plaatsen

Als richtbedrag voor uitgaven die niet bij de reissom zijn inbegrepen, zoals maaltijden (uitgezonderd het ontbijt), entreegelden, facultatieve excursies en persoonlijke uitgaven, geldt een minimum van € 275,- per persoon per week.

Het is in Maleisië gebruikelijk om fooi te geven. Om te voorkomen dat je zelf steeds een tip moet geven, wordt er een fooienpot ingesteld om hotelpersoneel, buschauffeurs en andere diensten te betalen. Aan het begin van de reis wordt door de reisbegeleiding, afhankelijk van de groepsgrootte, geld ingezameld. De richtlijn voor de fooienpot bedraagt € 40,- per persoon bij een groep van 16-20 deelnemers. Bij een groep met minder dan 16 deelnemers bedraagt de richtlijn voor de fooienpot € 45,- per persoon. Uiteraard kun je altijd inzage krijgen in de besteding en wordt het eventueel overgebleven geld teruggegeven.

Maaltijden

De maaltijden tijdens je verblijf bij de Kinabatangan-rivier zijn inbegrepen. Tijdens de rest van de reis is alleen het ontbijt inbegrepen, de overige maaltijden niet. Hierdoor kun je in de meeste plaatsen zelf bepalen wat en waar je eet.

Djoser rondreis Maleisie eten Je kunt in Maleisië vaak kiezen uit een continentaal of lokaal getint ontbijt. De keuken is uiterst gevarieerd en smakelijk, onder invloed van de verschillende bevolkingsgroepen, zoals de grote drie: Maleiers, Indiërs en Chinezen. Behalve een enorme keur aan restaurantjes kom je op straat ook de zeer populaire ‘hawkers’ tegen, de rijdende eetstalletjes. Voor een bescheiden bedrag kun je hier fantastisch eten, met een enorme keuze. Doorgaans is het eten ook betrouwbaar; wees dus niet te bang om het eens te proberen. Westerse maaltijden zijn overigens ook op tal van plaatsen te bestellen. Fruitliefhebbers kunnen in Maleisië hun hart ophalen: rambutans, mango's, durians, meloen, lychees, bananen en nangka's zijn slechts een greep uit de vele soorten en vrijwel overal kun je verse vruchtensappen krijgen.

Gezondheid

Voor deze reis wordt aangeraden:

 •     Vaccinaties tegen DTP en hepatitis A
 •     Malariatabletten

Deze algemene richtlijnen zijn aan verandering onderhevig. Informeer in elk geval bij uw huisarts of een erkend reisadviescentrum, die op de hoogte zijn van de laatste ontwikkelingen. Verder raden wij je aan om op reis medicijnen mee te nemen tegen maag- en darmstoornissen, die kunnen ontstaan door het vele reizen en de wisseling van klimaat en voedsel.

Voor vaccinaties werkt Djoser samen met Thuisvaccinatie.nl. Het is de grootste landelijke organisatie voor reisvaccinaties aan huis. De deskundige artsen komen bij je langs wanneer het jou uitkomt. Ook ‘s avonds en in het weekend of op het werk. En sturen (indien mogelijk) de rekening rechtstreeks naar de zorgverzekeraar. De tarieven zijn vergelijkbaar met andere vaccinatie instellingen. Je kunt gemakkelijk online een afspraak maken. Voor een advies per land kun je ook de website raadplegen van het Landelijk Coördinatiecentrum Reizigersadvisering lcr.nl of itg.be.

Logo ThuisVaccinatie.nl

Hotelverlenging

Verlenging met accommodatie is in Kuala Lumpur bij te boeken. In Kuala Lumpur verblijf je in een middenklasse hotel. De prijs is vanaf € 45,- per persoon per nacht in een tweepersoonskamer inclusief ontbijt. De prijs voor een eenpersoonskamer is vanaf € 87,50 per persoon per nacht inclusief ontbijt.

De genoemde prijzen zijn zonder wijzigingskosten van de vlucht en de transfer van/naar de luchthaven.

Klimaat en geografie

Maleisie Djoser klimaat rondreisMaleisië bestaat eigenlijk uit twee delen: het schiereiland West-Maleisië (waar onder meer de hoofdstad Kuala Lumpur ligt) en Oost-Maleisië op het noordelijke deel van het eiland Borneo (het zuidelijke, grootste deel van Borneo is het Indonesische Kalimantan).

West-Maleisië is onderverdeeld in tropische stranden aan de kust, het oerbos in de regenwouden van Taman Negara en het koelere klimaat van de Cameron Highlands met uitgestrekte theeplantages.

Oost-Maleisië is onderverdeeld in Sabah en Sarawak met het sultanaat Brunei als kleine enclave ertussenin. Maleisisch Borneo is overdekt met dichte jungle en wordt doorsneden door grote, wijdvertakte rivieren. Uniek aan de natuur hier is een zeer gevarieerde, enorme hoeveelheid oorspronkelijk oerbos, zowel op het laagland als in de bergachtige streken.

Het stabiele klimaat houdt de immense hoeveelheid plant- en diersoorten in stand, dat maakt een reis naar Maleisië een absolute must voor natuurliefhebbers. Het tropische klimaat is warm en vochtig, met temperaturen tussen 20 en 32 graden. In geen enkel deel van Maleisië komt een echt droog seizoen voor, met als voordeel dat het land eigenlijk het hele jaar door groen is. De moesson heerst op Maleisië tussen oktober en februari. De meeste regen valt overigens 's nachts, overdag valt er meestal één of enkele hevige buien, afgewisseld met droog zonnig weer.

Reisbegeleiding en gidsen

Een Nederlandse reisbegeleider begeleidt de reis. Onze reisbegeleiders zijn zeer ervaren en bevlogen reizigers en zij zorgen ervoor dat de reis soepel verloopt en zijn het aanspreekpunt voor vragen en wensen. De eigen passie, in combinatie met een uitgebreide training en inwerkprocedure, vormt de basis voor hun deskundigheid en professionaliteit. Een lokale gids vertelt uitgebreid over het land; over de geschiedenis, de religieuze invloeden of de culturele achtergronden, maar natuurlijk ook over de lokale gebruiken en de alledaagse zaken in het leven.

Veelgestelde vragen

Hoe zijn de accommodaties tijdens de Maleisië reis?

Tijdens onze rondreis overnachten we in de steden in middenklasse hotels. De kamers zijn voorzien van een eigen douche en toilet. We verblijven zoveel mogelijk in centraal gelegen hotels, zodat je te voet veel kunt bekijken. We sluiten de reis af met een strandverblijf. Hier kun je bijkomen van de vele indrukken die je tijdens de reis hebt opgedaan. Sommige hotels beschikken over een zwembad voor een verfrissende duik en gratis wifi. Enkele hotels hebben airconditioning, in de overige hotels is waar nodig een ventilator aanwezig.

Hoe is het vervoer tijdens de reis?

We reizen in een eigen, comfortabele bus met airconditioning. Zo hebben we de vrijheid om onderweg te stoppen voor een fotomoment of de bezichtiging van een monument. De afstanden zijn relatief kort maar, omdat we onderweg leuke stops maken, kan de reistijden variëren van enkele uren tot een hele dag. In de plaatsen zelf staat de bus niet tot onze beschikking. Over het algemeen is vervoer goed geregeld. Bussen, taxi´s en riksja's zijn ruim beschikbaar om je naar de verschillende bezienswaardigheden te vervoeren. Als de groep het wenst, kan de reisbegeleiding een grote bus of meerdere busjes huren voor een groepsexcursie. De binnenlandse vluchten worden uitgevoerd door Air Asia, Firefly en/of Malaysia Airlines/MASwings.

Heb ik een visum nodig?

Voor deze reis is geen vooraf te regelen visum nodig. Bij aankomst in Maleisië krijg je bij de douane een gratis visumstempel. Wel moeten alle reizigers zich binnen drie dagen voor aankomst in Maleisië online registreren voor de Malaysia Digital Arrival Card (MDAC). Meer informatie hierover vind je t.z.t. in je eigen Mijn Djoser-pagina. Houd er rekening mee dat na vertrek uit Maleisië je paspoort of internationale reispas nog zes maanden geldig moet zijn.

Zijn de maaltijden inbegrepen?

De maaltijden tijdens je verblijf bij de Kinabatangan-rivier zijn inbegrepen. Tijdens de rest van de reis is alleen het ontbijt inbegrepen, de overige maaltijden niet. Hierdoor kun je in de meeste plaatsen zelf bepalen wat en waar je eet.

Door wie wordt de reis begeleid?

Een Nederlandse reisbegeleider begeleidt de reis. Onze reisbegeleiders zijn zeer ervaren en bevlogen reizigers en zij zorgen ervoor dat de reis soepel verloopt en zijn het aanspreekpunt voor vragen en wensen. De eigen passie, in combinatie met een uitgebreide training en inwerkprocedure, vormt de basis voor hun deskundigheid en professionaliteit. Een lokale gids vertelt over het land; over de geschiedenis, de religieuze invloeden of de culturele achtergronden, maar natuurlijk ook over de lokale gebruiken en de alledaagse zaken in het leven.

Is het nodig om een klamboe mee te nemen?

Het is niet noodzakelijk om een klamboe mee te nemen. Deze zijn, daar waar nodig, aanwezig. De hotelkamers zijn voorzien van een airco of een ventilator om muggen op afstand te houden. Wel raden we aan een insectenspray met deet mee te nemen.

Kan Mount Kinabalu worden beklommen tijdens de reis?

Doordat we maar kort in Kinabalu nationaal park zijn is het niet mogelijk om Mount Kinabalu te beklimmen.

Stel je vraag

Staat jouw vraag hier niet tussen? Stel deze dan via info@djoser.nl.

Foto's en video

Reisblog Maleisië

Bekijk alle reisblogs over Maleisië