Bekijk de Griekenland, 9 dagen van Djoser

Griekenland 9 dagen

Ontdek de Griekse cultuur en historie

Vanaf € 1.795,- Bijkomende kosten € 26,25 p.p. (o.b.v. 2 personen)

Klim naar de Akropolis in Athene, ontdek de Griekse oudheden in Sparta en Delphi en ga naar de bakermat van de Olympische Spelen in Olympia. Een paar dagen op het strand van Aegina vormen een heerlijk slot van deze reis.

Daarom Djoser

 • Rechtstreekse vlucht met KLM
 • Nederlandse reisbegeleiding
 • Ontbijt is inbegrepen
 • Overnachtingen in sfeervolle hotels met soms een zwembad
 • Bezoek aan het mysterieuze stadje Mystras en Olympia 
 • Ontspannen verblijf aan het strand van Aegina
 • Excursie naar het kanaal van Korinthe
 • Voordelig overnachten en parkeren bij Schiphol

Route en kaart

Routekaart Griekenland, 9 dagen
 1. Amsterdam - Athene
 2. Athene
 3. Athene - Delphi
 4. Delphi - Olympia
 5. Olympia - Mystras
 6. Mystras - Nafplion
 7. Nafplion - Korinthe - Aegina
 8. Aegina
 9. Aegina - Piraeus - Athene - Amsterdam

Reisbeschrijving

De Grieken hebben de geschiedenis uitgevonden. Overal waar je kijkt zie je sporen van de oudheid. In de authentieke dorpjes en het ruige berglandschap krijg je het gevoel dat je heel ver van huis bent. Maar dit mooie land met zijn mooie stranden ligt op slechts een paar uur vliegen van Amsterdam.

De Griekse mythologie in Athene en Delphi

Dag 1 Amsterdam - Athene
Dag 2 Athene, stadswandeling en optioneel bezoek Akropolis
Dag 3 Athene - Delphi

Griekenland Athene stadswandeling Djoser FamilyIn de middag komen we aan in Athene. Ons hotel ligt midden in het centrum vlakbij het Omoniaplein. Je kunt met gemak naar de meeste bezienswaardigheden wandelen. Het moderne centrum van Athene wordt gevormd door het Syntagmaplein en het Omoniaplein. De gezellige drukke winkelstraten verbinden deze pleinen met elkaar. Niet ver van het Omoniaplein is het Archeologisch Museum met één van de beroemdste verzamelingen van Griekse kunst, van de Griekse oudheid tot aan de Hellenistische tijd. Kunst saai? Mooi niet, ga zelf maar kijken. 

Je loopt vanaf het hotel in ongeveer een kwartier naar de gezellige wijk Plaka die is ontstaan in de Turkse tijd. Je zult zien dat de huizen daar nog  precies zijn zoals vroeger. De muren zijn begroeid met hibiscus en bougainville. Je kunt hier heerlijk door de nauwe, kronkelende straatjes dwalen en als het een beetje meezit, krijg je van iedere koopman naast een warme glimlach ook nog iets toegestopt. De Grieken zijn gek op kinderen.

Acropolis Griekenland Djoser FamilyOp veel open plekken in Plaka kom je nog resten van tempeltjes en marktpleinen van het Athene uit de oudheid tegen. Dat maakt de stad zo leuk en gevarieerd. Het echte hoogtepunt is natuurlijk de beklimming van de Akropolis. Het is een mooie wandeling over de Pnyx, een met groene pijnbomen begroeide heuvel. Verder kun je het Nationaal Museum met zijn beelden van de Godenhelden bezoeken.

Als je het een beetje warm hebt gekregen, kun je altijd in de koele nationale tuinen bijkomen en de schildpadden een bezoek brengen. Je kunt je bezoek aan deze bruisende stad afsluiten met een heerlijke souvlaki of pita gyros in een van de lokale tentjes of een drankje op een overdekt terras. We verlaten het drukke Athene en rijden naar Delphi. Delphi uitzicht Griekenland Djoser Family

Delphi is op Athene na de belangrijkste historische plaats van Griekenland. Wanneer de oude Grieken met belangrijke levensvragen zaten, bijvoorbeeld of de oogst wel goed zou uitpakken of hoe ze een oorlog konden winnen, reisden ze naar Delphi af om raad te vragen aan het beroemde orakel in de Apollo-tempel. Delphi is prachtig gelegen aan de wand van een berg, tussen rotsen en kronkelweggetjes. Vanaf hier kijk je uit over de bergen van de Parnassosketen. Het is niet gek dat de oude Grieken hier graag verbleven. Er waait een heerlijk mediterraans briesje dat de temperaturen erg aangenaam maakt.   

De heilige plaats Olympia en havenstad Nafplion

Dag 4 Delphi - Olympia
Dag 5 Olympia - Mystras
Dag 6 Mystras - Nafplion

Griekenland Olympia ingang stadion Djoser FamilyIn Olympia zijn de Olympische Spelen geboren. De moderne Olympische Spelen zijn ruim 100 jaar oud, maar rond 776 voor Christus werden in het oude Griekenland de eerste Spelen gespeeld. Sport speelde een belangrijke rol in de Griekse oudheid totdat de Romeinse keizer Theodosius de Spelen in 393 verbood. Sinds 1896 zijn de Olympische Spelen terug, maar is iedere vier jaar een ander land gastland. In Olympia kun je nog veel van het complex herkennen waar de Spelen plaatsvonden en je kunt hier zeker enkele uren doorbrengen.

We vervolgen onze weg naar Mystras, een prachtige weg door de Taigetos-bergen, en bezoeken de oude stad die in 14e-eeuw tegen een berghelling is gebouwd. Je hebt een paar uur de tijd om de schitterende, bijna sprookjesachtige resten van de stad te bekijken. Er wonen her en der nog een paar mensen. Vind je sommige bouwwerken er een beetje Oosters uitzien? Dat kan wel kloppen, want het stadje is een mooi voorbeeld van Byzantijnse bouwkunsten. Vanaf de top van de berg loop je langs de verschillende overblijfselen naar beneden. Halverwege de tocht kom je bij nonnen op bezoek die vol trots hun winkeltje met hun zelf geborduurde tafelkleedjes laten zien. Geniet vooral ook van het prachtige uitzicht.

Nafplion Djoser Family GriekenlandNafplion is één van de mooiste stadjes van de Peloponnesos. De stad werd twee eeuwen lang door de Venetianen overheerst. De manier waarop de witte en pastelkleurige huizen met smeedijzeren balkonnetjes de toon zetten, doet ook nog steeds sterk aan Venetië denken. Het stadje is aan de voet van een heuvel gebouwd en biedt uitzicht over een baai. Omdat het zeer strategisch aan zee is gelegen, zijn er in het verleden meerdere grote burchten op de heuvel gebouwd, waaronder het Palamidi-fort. Bereid je wel voor op een flinke klim als je het fort wilt bezoeken!

Aegina: eiland in de Saronische golf

Dag 7 Nafplion - Korinthe - Aegina
Dag 8 Aegina
Dag 9 Aegina - Piraeus – Athene – Amsterdam 

Griekse bootjes Griekenland FamilyVanochtend verlaten we Nafplion en reizen we naar Korinthe. Hier maken we een koffiestop bij het Kanaal van Korinthe, voordat we verder reizen naar Piraeus. We nemen afscheid van onze chauffeur en stappen op de boot. Aegina is een van de minder toeristische eilanden in de Saronische Golf. Best vreemd, want het ligt vlakbij Athene, is mooi groen, vooral heel gezellig en je kunt er van alles doen en bekijken. In Aegina-Stad, aan de westkust, vind je de grote haven en een levendige vismarkt waar je ook de heerlijkste vis kunt eten. Het hotel ligt aan een baai op loopafstand van Aegina-Stad.

We blijven hier twee nachten zodat je de tijd hebt om het eiland te bekijken en om te genieten van de zon, zee en strand. Maak bijvoorbeeld een fietstocht in de omgeving of pak een bus naar het prachtige strand van het toeristenplaatsje Agia Marina. Je kunt ook de tempel van Afaia bekijken aan de oostkust van het eiland. Over het gehele eiland verspreid, liggen pistacheboomgaarden, dus overal kun je smullen van heerlijk verse pistachenoten. We keren per veerboot terug naar het vasteland en vliegen vanuit Athene terug naar Amsterdam.

Op reis met Djoser
Bij onze reizen is geen sprake van een strak gepland reisschema. De reisdagen staan vast, maar ter plaatse wordt het programma in overleg tussen de groep en de reisbegeleiding ingevuld. De reisbegeleiding biedt de meeste dagen wel een programma aan en een aantal excursies is inbegrepen, maar je bent zeker niet verplicht hieraan deel te nemen. Wie er liever zelf op uitgaat, heeft daartoe alle vrijheid. Zo leer je een land tenslotte het beste kennen.

KLM

Vertrekdata 2024

Bijkomende kosten € 26,25 p.p. (o.b.v. 2 personen)

Start - einde Beschikbaarheid Prijs
Start - einde
20 jul - 28 jul
Beschikbaarheid
7 plaatsen vrij

Leeftijd kinderen

Er is op dit moment geen groepsinformatie beschikbaar voor deze vertrekdatum.

Prijs

€ 1.995,-

€ 1.895,- (kind t/m 11 jr)

Start - einde
19 okt - 27 okt
Beschikbaarheid
Nog 1 gezin nodig

Leeftijd kinderen

Er is op dit moment geen groepsinformatie beschikbaar voor deze vertrekdatum.

Prijs

€ 1.795,-

€ 1.695,- (kind t/m 11 jr)

Start - einde
26 okt - 03 nov
Beschikbaarheid
Nog 1 gezin nodig

Leeftijd kinderen

Er is op dit moment geen groepsinformatie beschikbaar voor deze vertrekdatum.

Prijs

€ 1.795,-

€ 1.695,- (kind t/m 11 jr)

Vertrekdata 2025

Bijkomende kosten € 26,25 p.p. (o.b.v. 2 personen)

Start - einde Beschikbaarheid Prijs
Start - einde
19 apr - 27 apr
Beschikbaarheid
Voldoende
Prijs

€ 1.795,-

€ 1.695,- (kind t/m 11 jr)

Start - einde
26 apr - 04 mei
Beschikbaarheid
Voldoende
Prijs

€ 1.795,-

€ 1.695,- (kind t/m 11 jr)

Inclusief

 • Rechtstreekse vlucht met KLM
 • Alle vluchttoeslagen
 • Nederlandse reisbegeleiding
 • Vervoer per bus met airconditioning
 • Overnachtingen in sfeervolle hotels met ontbijt en vaak een zwembad
 • Vervoer van en naar de luchthaven
 • Overtocht per veerboot van Piraeus - Aegina vv
 • Stadswandeling in Athene met bezoek aan de Akropolis
 • Bezoek aan Olympia mét een hardloopwedstrijd in het Olympisch Stadion
 • Ontspannen verblijf aan het strand van Aegina
 • Bezoek aan het mysterieuze stadje Mystras
 • Excursie naar het kanaal van Korinthe

Exclusief

Overige maaltijden, entreegelden, facultatieve excursies, fooien, persoonlijke uitgaven, verzekeringen, etc. Reserveringskosten € 40,- per boeking. Bijdrage SGR € 5,- per persoon en calamiteitenfonds € 2,50 per boeking.
 

Landarrangement

Voor kinderen t/m 11 jaar is de prijs exclusief internationale vluchten vanaf € 1.295,-. Voor volwassenen is de prijs vanaf € 1.395,-.

Houd bij de boeking van een landarrangement er rekening mee dat voor al onze reizen een minimum aantal deelnemers geldt. Djoser is niet aansprakelijk indien er wijzigingen ontstaan in het vluchtschema van de groepsreis. Kom je op een andere tijd aan dan de groep en/of vertrek je op een andere tijd dan de groep, dan dien je zelf je transfers van- en naar het hotel en/of de luchthaven te regelen.

Hotelverlenging

Een vervroeging van je reis mét accommodatie in Athene is bij te boeken. De prijs voor een tweepersoonskamer is vanaf €54,- per persoon per nacht. Een verlenging in Aegina is ook mogelijk, de prijs voor een tweepersoonskamer is vanaf €54,- per persoon per nacht.

De genoemde prijzen zijn zonder wijzigingskosten van de vlucht en de transfer van/naar de luchthaven.

Vluchttoeslagen (inbegrepen)

Luchtvaartmaatschappijen berekenen naast luchthavenbelastingen, ook brandstof- en veiligheidstoeslagen. Bij Djoser zijn al deze toeslagen in de reissom inbegrepen.

Groepssamenstelling en groepsgrootte

Onze Familyreizen zijn speciaal samengesteld voor gezinnen met kinderen. Contact met andere gezinnen is dus zo gemaakt!

De gezinnen kunnen verschillend zijn qua samenstelling; op onze reizen gaan zowel 1- als 2-oudergezinnen mee en ook samengestelde gezinnen. Omdat juist de leeftijd van de kinderen heel bepalend kan zijn voor de reis, is een aantal vertrekdata speciaal voor reizen met kinderen vanaf 10 en 16 jaar. Op de andere reizen zijn kinderen van alle leeftijden welkom, maar de minimum leeftijd is 6 jaar en de maximale leeftijd is 20 jaar. Is een kind jonger dan 6 jaar of ouder dan 20, overleg dan voor boeking met Djoser. Je vindt de beschikbaarheid en de leeftijden van de kinderen van reeds geboekte families bij de reisdata.

Het minimum aantal deelnemers op alle Familyreizen is 10 (3 gezinnen), het maximum aantal personen is 26.

De gemiddelde groepsgrootte om de reis door te laten gaan is 12.

Nog bedenktijd nodig? Dan kun je tot een paar maanden voor vertrek een optie op een reis nemen. Zo’n voorlopige reservering is gratis en is 5 dagen geldig. De optie wordt automatisch omgezet in een definitieve of aanvraagboeking, tenzij je deze tijdig zelf bevestigt of annuleert. Het is helaas niet mogelijk om een optie te nemen op een reis waar nog maar een aantal plaatsen beschikbaar zijn.

Reviews Griekenland, 9 dagen

Gemiddelde beoordeling: 8,3

 • Wat hebben we weer een mooie reis gehad olv Marleen onze reisleidster! De Peloponnesos rondreis is prachtig, veel historie en cultuur! Niet te vergeten het heerlijke Griekse eten! Al onze reizen met Djoser zijn de moeite waard, alles is goed geregeld, de hotels liggen heel centraal in de plaatsen!!

  8

 • De reis is voorspoedig verlopen, Fenna heeft ons daarbij goed geholpen. De hotels waren op de meeste plaatsen sober, in Athene was het wel heel sober met drieën op een kamer was daar heel erg krap. Verder alles oke. Met vriendelijke groet

  8

 • Reis was buitengewoon interessant, niet alleen vanwege de prachtige oudheden die we bezochten. Het moderne Griekenland konden we in volle glorie genieten: Paasfeest, 1 mei, diverse stakingen, atypisch regenweer, allemaal prima opgelost door reisleidster Marcella. Complimenten voor haar improvisatie.

  8

 • Superreis gehad, helemaal enthousiast geworden over dit mooie land! alles was top geregeld...., het mooie weer deed de rest, goede combi van cultuur en ontspanning en voor onze meiden goed te doen, zeker een aanrader.....

  9

WIST JE DAT? 

Griekenland officieel Ellinikí Dhimokratía (Hellas) heet?

Praktische informatie

Accommodatie

In Griekenland overnachten we in sfeervolle hotels inclusief ontbijt en soms een zwembad. De kamers beschikken over een eigen douche en toilet. 

Ons hotel in Athene ligt midden in het centrum en op loopafstand van het Nationaal museum en de Akropolis. Vanuit het restaurant heb je prachtig uitzicht over de hele stad.

In Delphi en Olympia verblijven we in kleine sfeervolle familiehotels vlakbij alle bezienswaardigheden zoals het beroemde orakel van de Apollo-tempel

Pylos ligt aan de zee en vlakbij de haven. Ons hotel heeft dan ook een spectaculair uitzicht. Het ligt vlakbij het centrum en een prachtig kasteel.

Op het eiland Aegina verblijven we in een mooi hotel dichtbij het strand. Vanuit het hotel kun je het gezellige centrum en de haven bezoeken.

Bekijk hotelreviews op Tripadvisor

Athene Hotel Crystal City
Delphi Hotel Pan-Artemis
Olympia Hotel Kronio
Mystras Byzantion Hotel
Nafplion Hotel Nafplia
Aegina Hotel Danae

Deze selectie geeft een goed beeld van de hotels waar we op deze reis verblijven.

Reis je met een familie van drie personen dan verblijf je met je gezin op één kamer. Voor meer comfort is het mogelijk om, tegen betaling van een toeslag, een éénpersoonskamer bij te boeken. Kies je hiervoor, of bestaat het gezin uit vier, vijf of meer personen, reserveren we, indien beschikbaar, aan elkaar grenzende kamers.

 • Hotel Aegina
 • Ontbijt Griekenland

  Het ontbijt is inbegrepen tijdens de reis

 • Zwembad hotel Byzantion
 • Hotel Byzantion kamer

  Goed verzorgde kamers voor een goede nachtrust

 • Hotel Pan-Artemis Delphi

  Karakteristieke centraal gelegen accommodaties

 • Zwembad hotel Byzantion Mystras
 • Kamer hotel Nafplia
 • Hotel Katerina zwembad

  Je sluit de reis af met een strandverblijf direct aan zee

 • Eetzaal Hotel Byzantion in Mystras
 • Griekenland hotel accommodatie zwembad overnachting rondreis Djoser Family

  Diverse hotels hebben een verkoelend zwembad

 • Kamer hotel Kronion
 • Terras hotel Danea

  's Avonds kun je lekker op het terras bijkomen en genieten van het prachtige uitzicht over de stad

 • Kamer in Hotel Golden City in Athene

  Comfortable familiekamers

 • Byzantion Hotel Mystras
 • Zwemand hotel Danea Aegina

Vliegreis

KLM

Het meest voorkomende vluchtschema staat hieronder. Je kan ook het schema per vertrekdatum bekijken. Vliegtijden en -maatschappijen zijn onder voorbehoud van wijzigingen.

 • Vlucht met

  KLM

  Traject

  Amsterdam - Athene

  Vertrek

  12:20 - 16:35

 • Vlucht met

  KLM

  Traject

  Athene - Amsterdam

  Vertrek

  17:20 - 19:55


Tijdsverschil: in Griekenland is het één uur later.

KLM, Nederlands nationale trots, bestaat al meer dan 100 jaar en is hiermee de oudste luchtvaartmaatschappij ter wereld. De vloot is hypermodern. Zo zijn de Boeing 787-9 en 10  voorzien van de laatste technische hoogstandjes, zoals speciale moodlighting. De nieuwste generatie luchtfiltersystemen zorgt ervoor dat je minder vermoeid aankomt op de bestemming. Bovendien stoten deze nieuwe vliegtuigen minder broeikasgassen uit. Aan boord ontbreekt het je aan niets: op elke vlucht word je voorzien van een snack en een drankje en op intercontinentale vluchten krijg je uiteraard een warme maaltijd. KLM biedt (behalve in Europa) een persoonlijk in-flight entertainment systeem aan, voorzien van talloze films, series en games. Zo hoef je je niet te vervelen. Wil je tijdens de vlucht extra beenruimte, dan kun je tegen bijbetaling upgraden naar 'economy comfort'.

Landarrangement

Voor kinderen t/m 11 jaar is de prijs exclusief internationale vluchten vanaf € 1.295,-. Voor volwassenen is de prijs vanaf € 1.395,-.

Houd bij de boeking van een landarrangement er rekening mee dat voor al onze reizen een minimum aantal deelnemers geldt. Djoser is niet aansprakelijk indien er wijzigingen ontstaan in het vluchtschema van de groepsreis. Kom je op een andere tijd aan dan de groep en/of vertrek je op een andere tijd dan de groep, dan dien je zelf je transfers van- en naar het hotel en/of de luchthaven te regelen.

Hotelovernachting Schiphol

Djoser biedt Belgische reizigers aan om voor een aantrekkelijk tarief in het Ibis Hotel vlak bij de luchthaven Schiphol te overnachten. Vooral bij vluchten die vroeg vertrekken of ’s avonds laat aankomen is dit handig. Je vertrekt uitgerust of geniet nog na van een extra nachtje vakantie. Bovendien parkeer je je wagen gratis. Lees hier meer.

Vervoer

Gedurende de rondreis verplaatsen we ons in een comfortabele eigen bus. Deze wordt bestuurd door een lokale chauffeur. De afstanden in Griekenland zijn klein en de wegen zijn goed. Op een aantal plaatsen is het mogelijk een brommer of een auto te huren om bijvoorbeeld op zoek te gaan naar leuke dorpjes in de omgeving. Neem wel je rijbewijs mee!

De oversteek van Aegina - Piraeus en terug is met een veerboot.

 • Griekenland KLM luchtvaartmaatschappij Djoser Family
 • Bussen Family Griekenland
 • Veerboot Piraeus - Aegina Griekenland

Bij de reis inbegrepen

 • Rechtstreekse vlucht met KLM
 • Alle vluchttoeslagen
 • Nederlandse reisbegeleiding
 • Vervoer per bus met airconditioning
 • Overnachtingen in sfeervolle hotels met ontbijt en vaak een zwembad
 • Vervoer van en naar de luchthaven
 • Overtocht per veerboot van Piraeus - Aegina vv
 • Stadswandeling in Athene met bezoek aan de Akropolis
 • Bezoek aan Olympia mét een hardloopwedstrijd in het Olympisch Stadion
 • Ontspannen verblijf aan het strand van Aegina
 • Bezoek aan het mysterieuze stadje Mystras
 • Excursie naar het kanaal van Korinthe

Excursies

Meisje Family Delphi GriekenlandBij Djoser bepaal je zelf welke bezienswaardigheden je de moeite waard vindt om te bezoeken. Breng een bezoek aan Plaka waar je nog tempeltjes en marktpleinen uit de oudheid vindt. De beklimming van de Akropolis is zeker een hoogtepunt. Op Aegina kun je heerlijk genieten van het strand onder het genot van een heerlijk visgerecht. De sportievelingen kunnen de omgeving per fiets verkennen. In de meeste gevallen kun je zelf of met groepsgenoten, al dan niet met hulp van onze reisbegeleiding, er te voet of met lokaal vervoer op uittrekken. Toegangsgelden zijn niet bij de reissom inbegrepen, zodat je alle vrijheid hebt om je eigen plan te trekken.

Sommige bezienswaardigheden mag je niet missen, zijn slecht bereikbaar of liggen 'en route' naar onze volgende overnachtingsplaats. Dergelijke excursies zijn bij Djoser in het programma opgenomen. Ook bij alle excursies die bij het programma inbegrepen zijn, geldt dat het entreegeld exclusief is.

Tijdens deze reis door Griekenland zijn de volgende excursies in het reisprogramma inbegrepen:

 • Samen met de reisbegeleider maak je een stadswandeling langs alle highlights van Athene. Deze ongeveer 3400 jaar oude stad behoort tot een van de oudste steden in de wereld en heeft veel interessante plekken te bieden.
 • Je bezoekt de Akropolis, de 156 meter hoge tafelberg, het hart van de Griekse hoofdstad. Hier vind je de adembenemende Athenatempel, gebouwd in de zesde eeuw v. Chr.
 • We bezoeken de opgravingen bij Delphi, een van de beroemdste cultusplaatsen van de god Apollo en het meest bezochte en gerespecteerde orakel van de gehele Griekse oudheid.
 • We bezoeken Olympia. Hier vinden we de restanten van het eerste Olympische stadion, we bekijken de imposante resten van de tempel van Hera en we bezoeken de beroemde tempel van Zeus Olympios.

Optionele excursies die ter plaatse kunnen worden geboekt

 • In Athene kun je deels wandelend en deels met een kabelbaan naar de top van de hoogste heuvel (227 meter) Lykavittus. Op de top bevindt zich het kapel van Sint-Joris. Vooral in de avond heb je een schitterend uitzicht.
 • Vanuit Olympia kun je een bezoek brengen aan 'Kleoniki’s honeyfarm' (een schattig klein museum over honing en het leven in Olympia 100 jaar geleden).
 • We eindingen aan het strand waar we lekker kunnen chillen en een frisse duik kunnen nemen in de Golf van Aegina.

Reisdocumenten

 •     E-ticket. Meer informatie over de vlucht ontvang je 2 weken voor vertrek.
 •     Geldige internationale reispas of identiteitskaart.

Geldzaken

In Griekenland wordt er betaald met de Euro.


Geld afhalen: op veel plaatsen mogelijk
Contacten: euro's
Creditcards: worden op veel plaatsen geaccepteerd.

Als richtbedrag voor uitgaven die niet bij de reissom zijn inbegrepen, zoals overige maaltijden, entreegelden, facultatieve excursies en persoonlijke uitgaven geldt minimaal € 225,- per persoon per week. Het prijspeil in de grote steden is vergelijkbaar met Nederland. In de kleinere plaatsen is dit iets lager.

De Griekse overheid heeft een zogeheten 'stay-over taks' ingevoerd, deze taks is een bedrag per kamer per nacht en komt voor deze reis neer op ongeveer 5 euro per persoon die ter plaatse door de hoteliers in rekening gebracht worden.


Het is gebruikelijk om fooien te geven voor verleende diensten. Om te voorkomen dat je steeds fooien uit moet delen, wordt aan het begin van de reis een fooienpot ingesteld, waaruit de (gezamenlijke) tips aan de chauffeurs, gidsen, hotelpersoneel e.d. worden betaald.

Maaltijden

In de reissom is het ontbijt inbegrepen. Voor je lunch en avondeten kun je zelf een restaurantje uitzoeken. Het ontbijt bestaat in de hotels meestal uit stokbrood, boter, jam, ham en kaas en koffie of thee. Je zult veel eetgelegenheden met de naam 'Taverna' ontdekken. Dit zijn van origine authentieke Griekse eetgelegenheden met een sobere inrichting, houten of stalen tafels met plastic of stoffen kleedjes en oude houten stoelen en vaak overheerlijk vers eten.

Het is gebruikelijk dat men alle gerechten tegelijkertijd op tafel zet. Salades, voorgerechten, hoofdgerechten worden allemaal tegelijkertijd geserveerd, tenzij je uitdrukkelijk vraagt het anders te doen. De Grieken zijn gek op vlees. Souvlaki, Gyros en Byfteki vindt je dan ook op vrijwel elke menukaart. Daarnaast natuurlijk veel olijven en heerlijke tomaten. En indien je echt geen keuze kunt maken bestel je gewoon mezzes, dan krijg je van alles een beetje. Vergeet geen lekker glaasje Ouzo. Kali óreksi! (eet smakelijk!).

Gezondheid

De hygiënische omstandigheden zijn niet hetzelfde als in Nederland en België. Zeker in de zomer, wanneer het erg warm kan zijn, is het verstandig enigszins te letten op wat je eet. Ook het drinken van kraanwater is niet overal aan te raden. Je kunt het beste mineraalwater drinken, dat praktisch overal te koop is. Tevens raden we je aan een kleine medische kit mee te nemen met o.a. aspirine en middelen tegen darmstoornissen.

Hotelverlenging

Een vervroeging van je reis mét accommodatie in Athene is bij te boeken. De prijs voor een tweepersoonskamer is vanaf €54,- per persoon per nacht. Een verlenging in Aegina is ook mogelijk, de prijs voor een tweepersoonskamer is vanaf €54,- per persoon per nacht.

De genoemde prijzen zijn zonder wijzigingskosten van de vlucht en de transfer van/naar de luchthaven.

Klimaat en geografie

Griekenland kent in april een stabiel mediterraan klimaat en heeft het zonnigste klimaat van alle Zuid-Europese landen met minstens 300 zonnedagen per jaar. Hou er rekening mee dat het aan de kust en in de hoofdstad Athene warmer is dan in de hoger gelegen gebieden in het binnenland.

Reisbegeleiding en gidsen

Een enthousiaste Nederlandse reisbegeleider begeleidt de reis. Onze reisbegeleiders zijn zeer ervaren en bevlogen reizigers en vertellen onderweg leuke weetjes over de bestemming. Zij weten als geen ander dat kinderen een reis anders beleven dan volwassenen en kunnen haarfijn inspelen op de wensen en behoeften van beiden. Zij zorgen dat de reis soepel verloopt en zijn het aanspreekpunt voor vragen en ideeën. De eigen passie, in combinatie met een uitgebreide training en inwerkprocedure, vormt de basis voor hun deskundigheid en professionaliteit.

Eventueel kan ter plaatse een lokale gids worden gehuurd als je wat meer wil weten over de achtergronden. Hij of zij kan je alles vertellen over de omgeving, stad of excursie. De gidsen reizen niet de gehele reis mee, maar sluiten bij de groep aan. Deze gidsen vertellen vol enthousiasme over de attractie en weten alle antwoorden op je vragen. We maken dus gebruik van de locals, waardoor de kennis over de stad en/of omgeving groter is dan wanneer een gids de gehele reis mee reist.

Veelgestelde vragen

Waarom met Djoser Family naar Griekenland?

De reizen met Djoser Family zijn speciaal ontwikkeld voor gezinnen. Je verblijft tijdens deze reis in knusse familiehotels waarvan er een aantal over een zwembad beschikt. De Familyreis door Griekenland is een mooie combinatie van cultuur en ontspanning. Tevens wordt de reis begeleid door een ervaren reisbegeleider die affiniteit met kinderen heeft, dit geeft onze Family reizen een belangrijke meerwaarde.

Wat is de zwaarte van deze Family reis?

Tijdens deze rondreis beschikken we over onze eigen comfortabele bus. De afstanden in Griekenland zijn klein en de wegen zijn relatief goed. De oversteek Aegina - Piraeus en terug is met de veerboot.

Welk weertype kan ik verwachten tijdens deze reis?

Griekenland kent in april een stabiel mediterraan klimaat en heeft het zonnigste klimaat van alle Zuid-Europese landen. Hou er rekening mee dat het aan de kust en in de hoofdstad Athene warmer is dan in de hoger gelegen gebieden in het binnenland.

Hebben we een visum nodig?

Je dient in het bezit te zijn van een geldig paspoort of een geldige Europese identiteitskaart. Voor Griekenland heb je geen visum nodig.

Hoe wordt een familie met een oneven aantal personen ingedeeld?

Reis je met een familie van 3 personen, dan verblijf je met het gezin op één kamer. In sommige accommodaties kan het zijn dat er in dit geval een bed bijgezet wordt in een tweepersoonskamer. Voor een gezin dat bestaat uit 4 of 5 personen reserveren we 2 kamers, waar mogelijk aan elkaar grenzend. In de meeste gevallen is het ook mogelijk om een éénpersoonskamer te reserveren.

Hebben de hotels op deze reis een zwembad?

Een aantal hotels op deze reis beschikt over een zwembad .

Is er Wifi aanwezig op deze reis?

De meeste hotels tijdens deze reis beschikken over Wifi. Tevens betaal je binnen de Europese Unie tegenwoordig geen extra kosten meer voor bellen en internetten op je telefoon, naast je gewone abonnementskosten. Je betaalt hetzelfde als wanneer je in Nederland zou bellen, sms' en. Voor meer informatie kan je het beste contact opnemen met je telefoonprovider.

Gelden er bijzondere kledingvoorschriften voor deze reis?

Er zijn voor deze reis geen speciale kledingvoorschriften.

We hebben geboekt! En nu?

Zodra je een reis hebt geboekt, ontvangt de hoofdboeker hiervan een bevestiging per e-mail. Tevens ontvangt deze de inloggegevens voor de Mijn Djoser pagina. In je Mijn Djoser kan je de persoonsgegevens (tot 6 weken voor vertrek) aanpassen en vind je alle informatie over de reis.

Wat mag ik absoluut niet vergeten voor deze reis?

Vergeet niet om je rijbewijs mee te nemen, voor het geval je zelf een dagje een auto wilt huren om leuke dorpjes in de omgeving te ontdekken!

Stel je vraag

Staat jouw vraag hier niet tussen? Stel deze dan via info@djoser.nl.

Foto's en video