Bekijk de Rondreis Griekenland, 18 dagen van Djoser

Rondreis Griekenland 18 dagen

Ontdek de verborgen schatten van Griekenland

Vanaf € 2.095,- Bijkomende kosten € 26,25 p.p. (o.b.v. 2 personen)

Tijdens deze rondreis maak je kennis met het vasteland van Griekenland én met de eilanden Naxos, Santorini en Kreta. Athene is rijk aan geschiedenis, wat je terugziet in het centrum, het Archeologisch Museum en de Akropolis. Onderweg bezoeken we de plaatsen Delphi, Olympia, Pylos en Nafplion. We vergapen ons aan de beroemde Meteorakloosters bij Kalambaka. In Pireus stappen we op de veerboot naar het lieflijke eiland Naxos. Hierna varen we door naar het indrukwekkende vulkanische eiland Santorini. We eindigen de reis op het meest zuidelijke Griekse eiland: het afwisselende Kreta.

Daarom Djoser

 • Afwisselende combinatie van het vaste land en de eilanden Naxos, Santorini en Kreta
 • Stadswandeling met Nederlandse reisbegeleider door Athene
 • Bezoek aan Meteora-kloosters bij Kalambaka
 • Bezichtiging van Byzanthijnse klooster Osios Loukas
 • Wandel door het verlaten vestingstadje Mystras
 • Bezoek aan antieke opgraving bij het orakel van Delphi
 • Naar de bakermat van de Olympische Spelen bij Olympia
 • Bezoek aan de antieke Leeuwenpoort van Mycene
 • Excursie naar het theater van Epidaurus uit de Griekse oudheid
 • Rechtstreekse vlucht met Transavia
 • Centraal gelegen familiehotels inclusief ontbijt
 • Voordelig overnachten en parkeren bij Schiphol

Route en kaart

Routekaart Rondreis Griekenland, 18 dagen
 1. Amsterdam - Athene
 2. Athene
 3. Athene - Kalambaka
 4. Kalambaka - Osios Loukas - Delphi
 5. Delphi - Olympia
 6. Olympia - Pylos
 7. Pylos
 8. Pylos - Mystras
 9. Mystras - Mycene - Nafplion
 10. Nafplion
 11. Nafplion - Epidaurus - Kanaal van Korinthe - Pireus - veerboot naar Naxos
 12. Naxos
 13. Naxos - veerboot naar Santorini
 14. Santorini
 15. Santorini - veerboot naar Kreta - Heraklion
 16. Heraklion - Knossos - Chania
 17. Chania, optionele excursie Imbros-kloof
 18. Chania - Amsterdam

Reisbeschrijving

Verken de oudheden van Athene

Dag 1 Amsterdam - Athene
Dag 2 Athene

Athene is de grootste stad van Griekenland en met ruim drie miljoen inwoners één van de grootste van Europa. Bijna 40% van de Grieken woont hier. De stad is enorm rijk aan geschiedenis. Ons hotel ligt in het centrum, op loopafstand van de meeste bezienswaardigheden. Het moderne centrum van Athene wordt gevormd door het Syntagmaplein en het Omoniaplein, die door drukke winkelstraten met elkaar zijn verbonden.

Acropolis Athene GriekenlandHet klassieke hoogtepunt is natuurlijk de beklimming van de Akropolis. Het is een mooie wandeling over de Pnyx, een met groene pijnbomen begroeide heuvel. De tafelberg is wel 156 meter hoog en biedt een geweldig uitzicht over de stad. De Akropolis is niet voor niets UNESCO-werelderfgoed en een van de mooiste locaties die we bezoeken tijdens deze reis.

Niet ver van het Omoniaplein is het Archeologisch Museum. Hier tref je één van de beroemdste verzamelingen van Griekse kunst aan, van het alleroudste Griekenland tot en met de Hellenistische tijd. Je loopt vanaf het hotel in een kwartier naar de wijk Plaka, die is ontstaan in de Turkse tijd. In tegenstelling tot het moderne Athene is de huizenbouw nog traditioneel. De muren zijn begroeid met hibiscus en bougainvillea. Op vele open plekken tref je nog resten aan van tempeltjes en marktpleinen van het Athene uit de oudheid. 

Verder kun je het Nationaal Museum met zijn fameuze beelden bezoeken.

Delphi: woonplaats van het 'orakel'

Dag 3 Athene - Kalambaka
Dag 4 Kalambaka - Osios Loukas - Delphi

Klooster Meteora GriekenlandMet de bus vertrekken we naar Kalambaka, een moderne stad met een mooie 14e-eeuwse kathedraal. Maar Kalambaka staat natuurlijk vooral bekend als uitvalsbasis voor de beroemde op rotsen gebouwde Meteora-kloosters, waarvan de oudsten ook uit de 14e eeuw komen. De kloosters lijken vanuit de rotsen te zijn gebouwd en dit ziet er spectaculair uit. Vroeger werden de monniken aan touwen omhoog gehesen om bij de kloosters komen. Veel van de kloosters, met name het grote Meteoron-klooster en de Agios Nikolaos, zijn rijkelijk versierd met fresco’s en iconen, een prachtig gezicht. 

De volgende dag rijden we in ongeveer vijf uur van Kalambaka naar Delphi. Onderweg bezoeken we het klooster Osios Loukas, één van de mooiste Byzanthijnse bouwwerken van Griekenland. Loukas, aan wie dit klooster is gewijd, was achtereenvolgens avonturier, ascetisch kluizenaar, genezer en voorspeller. In deze laatste hoedanigheid trok hij de aandacht van de keizer. Deze bouwde na zijn overlijden de prachtige kloosterkerk voor hem.

Delphi GriekenlandDelphi is een kleine provincieplaats, die vooral wordt bezocht vanwege de restanten van het heiligdom en het orakel uit de klassieke oudheid. De bewoners van Delphi leven zo, net als hun verre voorouders, nog steeds van de opbrengsten van het orakel. Eeuwenlang bezochten mensen uit de wijde omgeving dit orakel om bij de god Apollo advies over alle mogelijke levensvragen in te winnen. Heersers lieten hun politieke beslissingen afhangen van het anwoord dat de priesteres gaf op hun vragen. Ze kregen vaak een cryptisch advies en bij het opvolgen van het advies, was de uitkomst ook lang niet altijd positief... 

Behalve om zijn cultuurhistorische belang is een bezoek aan het orakel ook een ‘must’ vanwege het magnifieke uitzicht dat je er hebt over steile, met cipressen en pijnbomen begroeide hellingen. Het orakel ligt op ongeveer 15 minuten lopen van het hotel.

Ontdek de authentieke dorpjes en oude kastelen

Dag 5 Delphi - Olympia
Dag 6 Olympia - Pylos
Dag 7 Pylos

We rijden vanaf Antirion de brug over die het vasteland met de Peloponnesos verbindt of nemen de ferry om de brug te bewonderen. Vervolgens rijden we in circa drie uur door naar Olympia.

Olympia is natuurlijk beroemd gewordenGriekenland Olympia fakkel ontsteking Djoser door de Olympische Spelen, een religieus festijn ter ere van Zeus dat van 776 v. chr tot 394 na chr. plaatsvond. Tegenwoordig wordt hier elke vier jaar de Olympische fakkel ontstoken. In de grote tempel van Zeus werden de winnaars van de spelen met een olijftak gelauwerd. De resten van dit sport- en tempelcomplex liggen in een bosrijke omgeving. Je loopt er vanaf ons hotel in tien minuten naartoe. Na je bezoek aan de archeologische site is het nog de moeite waard langs te gaan bij de lokale imker.

Pylos GriekenlandDe rit van Olympia naar Pylos, een lieflijk plaatsje aan het strand duurt ongeveer drie uur. We rijden langs een mooie kustweg, waarbij je vrijwel steeds uitzicht op zee hebt. De volgende dag kun je rondwandelen in Pylos en neerstrijken op een terras bij het haventje. Je kunt ook een bezoekje brengen aan Methoni, een pittoreske havenstad op de zuidelijkste punt van de westkust van de Peloponnesos. Het imposante Venetiaanse fort, dat direct aan zee ligt is een bezoek waard. Afhankelijk van de openingstijden kun je de overblijfselen van het Myceense paleis van Nestor of het Neokastro bezoeken. 

Culinair genieten

Dag 8 Pylos - Mystras 
Dag 9 Mystras - Mycene - Nafplion
Dag 10 Nafplion

Dorp Mystras GriekenlandHet 14e-eeuwse Byzantijnse Mystras is tegen een steile berghelling gebouwd. Je hebt er wel een paar uur voor nodig om het te bekijken. Vanaf de top van de berg loop je langs de verschillende overblijfselen naar beneden. Halverwege de tocht kun je genieten van een prachtig uitzicht op de omgeving. Enkele kilometers verderop ligt overigens het moderne Sparta, waar je helaas weinig terugvindt van het illustere militaire bolwerk uit de Griekse oudheid. Wel vind je er een leuk museum over mediterrane olijfolie.

Onderweg van Mystras naar Nafplion brengen we een bezoek aan Mycene, waar je onder andere de imposante, duizenden jaren oude Leeuwenpoort in de burcht bekijkt. Vervolgens rijdt de bus door naar Nafplion, rond 1830 de eerste hoofdstad van het net onafhankelijk geworden Griekenland.

Nafplion uitzicht Griekenland DjoserNafplion is één van de aantrekkelijkste stadjes van de Peloponnesos. De stad werd twee eeuwen lang door de Venetianen overheersd. De architectuur, waarin witte en pastelkleurige huizen met smeedijzeren balkonnetjes de toon zetten, doet ook nog steeds sterk aan Venetië denken. Het is aan de voet van een heuvel gebouwd en biedt uitzicht over een baai. Omdat het zeer strategisch aan zee is gelegen zijn er in het verleden meerdere grote burchten op de heuvel opgetrokken, waaronder het Palamidi-fort. Bereid je bij een bezoek wel voor op een flinke klim!


Bezoek het antieke Griekse theater Epidaurus

Dag 11 Nafplion - Epidaurus - kanaal van Korinthe - Pireus - veerboot naar Naxos
Dag 12 Naxos

Ook in de buurt van Nafplion liggen overblijfselen van de klassieke beschaving, zoals de resten van Tiryns. Onderweg naar Pireus bezoeken we Epidaurus, het best bewaarde oude Griekse theater. Dit theater is nog in zo'n goede staat en heeft nog zo’n goede akoestiek, dat er in de zomermaanden veel voorstellingen worden gegeven van klassieke Griekse theaterstukken.

Theater Epidaurus GriekenlandNatuurlijk werpen we een blik in het diepe kanaal van Korinthe voor we in Pireus de veerboot naar Naxos nemen. Naxos is het grootste en hoogste eiland van de Cycladen. Het gebied is bergachtig, maar wel heel vruchtbaar en heeft daarom een bijzonder kleurrijke vegetatie. Verspreid over het eiland liggen citrus- en olijfboomgaarden. Een gedeelte van het eiland kent een rotsachtige kust met verlaten baaien. We overnachten bij Naxos-stad, ook wel Chora genaamd. Naxos-stad is schilderachtig en heeft bovenop de heuvel een kasteel uit de Venetiaanse periode.

Je kunt je hier uren vermaken in de bochtige trapstraatjes. Bij de haven staat een schitterend restant van een Griekse tempel van Apollon, die nooit voltooid is, en die vooral bij zonsondergang heel fotogeniek is. Je kunt ook de omliggende dorpjes bezoeken of een kijkje nemen bij een ouzo-distilleerderij. 


Hier kun je bijvoorbeeld een middagje onder het genot van een glas retsina met de lokale bewoners een kaartje leggen op het dorpsplein. Ook kun je de wijngod Dionysos eren door tegen een kleine vergoeding wijn te proeven in een wijngaard, waar lokale lekkernijen bij worden geserveerd.

Witgekalkte huisjes en een azuurblauwe zee

Dag 13 Naxos - veerboot naar Santorini
Dag 14 Santorini

Santorini Griekenland DjoserVan het groene Naxos varen we in ca. 3 uur met de veerboot naar het vulkanische eiland Santorini. Schepen varen de overstroomde krater binnen op weg naar de haven van Skala Thiras. Het eiland is gevormd uit de resten van een vulkaan, die in de oudheid een enorme uitbarsting had. Hoog boven de haven op de half cirkelvormige kraterrand ligt de stad Thira. Van de haven naar de stad is het een steile klim langs een kronkelpad. Je kunt tegenwoordig via een kabelbaan omhoog, maar je kunt ook een ezel huren om boven te komen! Vanuit ons hotel loop je in een half uur naar het centrum of de bergen in.

Het is mogelijk om een boottocht te maken naar het eilandje Nea Kameni, het restant van de geïmplodeerde vulkaan, die inmiddels langzaam de kop weer boven water steekt.

Ook kun je de opgravingen bezoeken van de oude havenstad Akrotiri, die bij de vulkaanuitbarsting van 1500 v. Chr. onder het puimsteen is bedolven. Akrotiri maakte deel uit van het culturele en handelsnetwerk van de Minoïsche beschaving.

Het eiland kent verder verscheidene dorpen met smalle straatjes, traditionele huizen en kapelletjes. Aan het eind van de middag strijk je neer in een taverna en geniet je bij een glaasje Ouzo of Retsina van de prachtige zonsondergang.

Wandel door de bergen en ontspan aan het strand

Dag 15 Santorini - veerboot naar Kreta - Heraklion
Dag 16 Heraklion - Knossos - Chania
Dag 17 Chania, optionele excursie Imbroskloof
Dag 18 Chania - Amsterdam

We vervolgen onze reis naar het veelzijdige en meest zuidelijke Griekse eiland, Kreta. De ferry naar Heraklion doet er twee uur over. We verblijven een nacht in de hoofdstad van Kreta. Daarna rijden we via Knossos naar Chania, dat ten westen van Heraklion ligt. Het is een levendige stad met een mooi oud centrum en en een Venetiaanse haven. Je kunt er rondwandelen, winkelen (zoals de Grieken uit de omgeving ook graag doen) of één van de lokale musea bezoeken.

Landschap kerkje Kreta GriekenlandKreta is bekend vanwege haar levendige badplaatsen aan de kust en de vele authentieke dorpjes die je ontdekt als je een auto huurt en een dagje het binnenland in rijdt. Je kunt ook gaan kijken in Heraklion, dat het op één na belangrijkste nationale archeologische museum van Griekenland herbergt. Ook voor de wandelliefhebbers ligt er een mooie uitdaging. Bij geschikte weersomstandigheden en voldoende belangstelling kan er een excursie gemaakt worden naar de Imbros-kloof. Relaxen aan het strand kan natuurlijk ook.

De laatste dag vliegen we met Transavia vanuit Chania weer terug naar Amsterdam.                 


Op weg met Djoser

Bij onze reizen is geen sprake van een strak gepland reisschema. De reisdagen staan natuurlijk vast, maar ter plaatse wordt het programma in overleg tussen de groep en de reisbegeleiding ingevuld. De reisbegeleiding biedt de meeste dagen wel een programma aan en een aantal excursies is inbegrepen, maar je bent zeker niet verplicht hieraan deel te nemen. Wie er liever zelf op uitgaat, heeft daartoe alle vrijheid. Zo leer je een land tenslotte het beste kennen. Gemiddeld bestaan de groepen uit 16 deelnemers. De maximale groepsgrootte is 22 personen.

Vertrekdata 2024

Bijkomende kosten € 26,25 p.p. (o.b.v. 2 personen)

Start - einde Beschikbaarheid Prijs
Start - einde
28 mei - 14 jun
G
Vertrek gegarandeerd i

Indien een vertrekdatum het groene icoon met een G heeft, dan ben je er zeker van dat je na het ontvangen van de boekingsbevestiging op reis kan gaan. Voorwaarden van toepassing, zie i.

Beschikbaarheid
beperkt beschikbaar

Deelnemers

Er is op dit moment geen groepsinformatie beschikbaar voor deze vertrekdatum.

Prijs

€ 2.495,-

Start - einde
04 jun - 21 jun
G
Vertrek gegarandeerd i

Indien een vertrekdatum het groene icoon met een G heeft, dan ben je er zeker van dat je na het ontvangen van de boekingsbevestiging op reis kan gaan. Voorwaarden van toepassing, zie i.

i

landarangement niet mogelijk

Beschikbaarheid
beperkt beschikbaar

Deelnemers

Er is op dit moment geen groepsinformatie beschikbaar voor deze vertrekdatum.

Prijs

Korting

Incl. € 100,- korting

2.095,-

Start - einde
11 jun - 28 jun
G
Vertrek gegarandeerd i

Indien een vertrekdatum het groene icoon met een G heeft, dan ben je er zeker van dat je na het ontvangen van de boekingsbevestiging op reis kan gaan. Voorwaarden van toepassing, zie i.

i

Deze reis is alleen nog te boeken als landarrangement. U boekt dan het pakket zonder vluchten.

Beschikbaarheid
5 plaatsen vrij

Deelnemers

Er is op dit moment geen groepsinformatie beschikbaar voor deze vertrekdatum.

Prijs

€ 2.195,-

Start - einde
27 aug - 13 sep
V
Vertrek informatie i

Djoser heeft alle reizen van tevoren ingepland met het doel en verwachting deze ook uit te kunnen voeren.

Beschikbaarheid
voldoende

Deelnemers

Er is op dit moment geen groepsinformatie beschikbaar voor deze vertrekdatum.

Prijs

€ 2.295,-

Start - einde
03 sep - 20 sep
G
Vertrek gegarandeerd i

Indien een vertrekdatum het groene icoon met een G heeft, dan ben je er zeker van dat je na het ontvangen van de boekingsbevestiging op reis kan gaan. Voorwaarden van toepassing, zie i.

i

U vliegt terug vanaf Heraklion. Landarrangement niet mogelijk.

Beschikbaarheid
8 plaatsen vrij

Deelnemers

Er is op dit moment geen groepsinformatie beschikbaar voor deze vertrekdatum.

Prijs

€ 2.295,-

Start - einde
10 sep - 27 sep
G
Vertrek gegarandeerd i

Indien een vertrekdatum het groene icoon met een G heeft, dan ben je er zeker van dat je na het ontvangen van de boekingsbevestiging op reis kan gaan. Voorwaarden van toepassing, zie i.

Beschikbaarheid
voldoende

Deelnemers

Er is op dit moment geen groepsinformatie beschikbaar voor deze vertrekdatum.

Prijs

€ 2.295,-

Start - einde
17 sep - 04 okt
G
Vertrek gegarandeerd i

Indien een vertrekdatum het groene icoon met een G heeft, dan ben je er zeker van dat je na het ontvangen van de boekingsbevestiging op reis kan gaan. Voorwaarden van toepassing, zie i.

i

U vliegt terug vanaf Heraklion. Landarrangement niet mogelijk.

Beschikbaarheid
beperkt beschikbaar

Deelnemers

Er is op dit moment geen groepsinformatie beschikbaar voor deze vertrekdatum.

Prijs

€ 2.095,-

Start - einde
01 okt - 18 okt
G
Vertrek gegarandeerd i

Indien een vertrekdatum het groene icoon met een G heeft, dan ben je er zeker van dat je na het ontvangen van de boekingsbevestiging op reis kan gaan. Voorwaarden van toepassing, zie i.

Beschikbaarheid
beperkt beschikbaar

Deelnemers

Er is op dit moment geen groepsinformatie beschikbaar voor deze vertrekdatum.

Prijs

€ 2.195,-

Start - einde
08 okt - 25 okt
G
Vertrek gegarandeerd i

Indien een vertrekdatum het groene icoon met een G heeft, dan ben je er zeker van dat je na het ontvangen van de boekingsbevestiging op reis kan gaan. Voorwaarden van toepassing, zie i.

Beschikbaarheid
beperkt beschikbaar

Deelnemers

Er is op dit moment geen groepsinformatie beschikbaar voor deze vertrekdatum.

Prijs

€ 2.295,-

Vertrekdata 2025

Bijkomende kosten € 26,25 p.p. (o.b.v. 2 personen)

Start - einde Beschikbaarheid Prijs
Start - einde
15 apr - 02 mei
V
Vertrek informatie i

Djoser heeft alle reizen van tevoren ingepland met het doel en verwachting deze ook uit te kunnen voeren.

Beschikbaarheid
voldoende
Prijs

€ 2.195,-

Start - einde
06 mei - 23 mei
V
Vertrek informatie i

Djoser heeft alle reizen van tevoren ingepland met het doel en verwachting deze ook uit te kunnen voeren.

Beschikbaarheid
voldoende
Prijs

€ 2.195,-

Start - einde
13 mei - 30 mei
V
Vertrek informatie i

Djoser heeft alle reizen van tevoren ingepland met het doel en verwachting deze ook uit te kunnen voeren.

Beschikbaarheid
voldoende
Prijs

€ 2.195,-

Start - einde
20 mei - 06 jun
V
Vertrek informatie i

Djoser heeft alle reizen van tevoren ingepland met het doel en verwachting deze ook uit te kunnen voeren.

Beschikbaarheid
voldoende
Prijs

€ 2.195,-

Start - einde
27 mei - 13 jun
V
Vertrek informatie i

Djoser heeft alle reizen van tevoren ingepland met het doel en verwachting deze ook uit te kunnen voeren.

Beschikbaarheid
voldoende
Prijs

€ 2.195,-

Start - einde
03 jun - 20 jun
V
Vertrek informatie i

Djoser heeft alle reizen van tevoren ingepland met het doel en verwachting deze ook uit te kunnen voeren.

Beschikbaarheid
voldoende
Prijs

€ 2.195,-

Start - einde
10 jun - 27 jun
V
Vertrek informatie i

Djoser heeft alle reizen van tevoren ingepland met het doel en verwachting deze ook uit te kunnen voeren.

Beschikbaarheid
voldoende
Prijs

€ 2.095,-

Inclusief

 • Rechtstreekse vluchten met Transavia
 • Alle vluchttoeslagen
 • Nederlandse reisbegeleider
 • Vervoer per bus met airconditioning
 • Overnachtingen in sfeervolle hotels met airconditioning
 • Inclusief ontbijt
 • Overtocht per veerboot van Piraeus naar Naxos, Naxos naar Santorini en Santorini naar Kreta
 • Oriënterende stadswandeling in Athene door de reisbegeleider
 • Bezichtiging van het Byzantijns klooster Osios Loukas
 • Bezoek aan de meteora kloosters bij Kalambaka
 • Excursie naar de archeologische sites van Delphi, Olympia, Mycene (leeuwenpoort) en Epidaurus
 • Bezoek aan Mystras
 • Bezoek aan het kanaal van Korinthe

Exclusief

Overige maaltijden, entreegelden, facultatieve excursies, fooien, persoonlijke uitgaven, verzekeringen, etc.
Reserveringskosten € 40,- per boeking. Bijdrage SGR € 5,- per persoon en calamiteitenfonds € 2,50 per boeking.
 

Eenpersoonskamer

Alleenreizenden worden, in goed overleg, ingedeeld met andere alleenreizenden van hetzelfde geslacht. Wil je niet ingedeeld worden met een ander groepslid, dan kun je een eenpersoonskamer boeken tegen de daarvoor geldende toeslag vanaf € 495,-

Bij deze reis is het in juli en augustus niet mogelijk om een eenpersoonskamer te boeken, daarbuiten is het aantal eenpersoonskamers zeer beperkt.

Vluchttoeslagen (inbegrepen)

Luchtvaartmaatschappijen berekenen naast luchthavenbelastingen, ook brandstof- en veiligheidstoeslagen. Bij Djoser zijn al deze toeslagen in de reissom inbegrepen.

Hotelverlenging

Vervroeging in Athene mét accommodatie in een centraal gelegen hotel is bij te boeken. In Athene liggen verschillende restaurants en cafés in de omgeving van het hotel. De prijs is vanaf € 50,- op basis van logies en ontbijt in een tweepersoonskamer per persoon per nacht. De prijs voor een eenpersoonskamer is vanaf € 75,- per nacht.

Een verlenging op Kreta is alleen zonder accommodatie mogelijk. Wij verzetten de terugvlucht, maar je moet dan zelf een hotel regelen.

De genoemde prijzen zijn zonder wijzigingskosten van de vlucht en de transfer van/naar de luchthaven.

Landarrangement

Sommige vertrekdata van deze reis kun je boeken zonder internationale vluchten, je boekt dan zelf je vliegtickets. De prijzen voor dit landarrangement zijn vanaf € 1.845,-.

Bij de vertrekdata zie je onder de 'i' voor welke data het niet mogelijk is een landarrangement te boeken.

Houd bij de boeking van een landarrangement er rekening mee dat voor al onze reizen een minimum aantal deelnemers geldt. Djoser is niet aansprakelijk indien er wijzigingen ontstaan in het vluchtschema van de groepsreis. Kom je op een andere tijd aan dan de groep en/of vertrek je op een andere tijd dan de groep, dan dien je zelf je transfers van- en naar het hotel en/of de luchthaven te regelen.

Groepssamenstelling en groepsgrootte

Onze groepen bestaan uit zowel samenreizende als alleengaande reizigers. Reis je alleen, dan vind je zeker snel aansluiting in onze kleine groepen.

Wil je meer specifieke informatie over de samenstelling van de groep en vertrekdatum van jouw keuze dan kunnen we je telefonisch (071 - 5126400, België: 09 223 00 69) meer informatie geven over bijvoorbeeld leeftijden en het aantal mannen, vrouwen of alleengaande reizigers.

Gemiddeld bestaan de groepen uit 16 deelnemers, het maximum is 22.

De gemiddelde groepsgrootte om de reis door te laten gaan is 8.

Nog bedenktijd nodig? Dan kun je tot een paar maanden voor vertrek een optie op een reis nemen. Zo’n voorlopige reservering is gratis en is 5 dagen geldig. De optie wordt automatisch omgezet in een definitieve of aanvraagboeking, tenzij je deze tijdig zelf bevestigt of annuleert. Het is helaas niet mogelijk om een optie te nemen op een reis waar nog maar een aantal plaatsen beschikbaar zijn.

V

Vertrek informatie

Djoser heeft alle reizen van tevoren ingepland met het doel en verwachting deze ook uit te kunnen voeren. Dit op basis van eerdere ervaringen en boekingen in dit reisseizoen.

Om een groepsreis te garanderen en uit te kunnen voeren is een minimum aantal deelnemers nodig. Dit aantal staat bij betreffende reis vermeld onder het kopje 'Groepssamenstelling en groepsgrootte'. In het uitzonderlijke geval dat het minimum aantal deelnemers niet wordt bereikt en de reis niet door kan gaan, hoor je dit ruim van te voren, doch uiterlijk 21 dagen voor vertrek. Djoser zal altijd haar uiterste best doen om een gewenste alternatieve reis en/of vertrekdatum aan te bieden. Volledige restitutie van de reissom, inclusief eventuele via Djoser afgesloten verzekeringen die op de factuur staan (met uitzondering van eventuele kosten van zelf geregelde visa, vaccinaties en andere persoonlijke uitgaven) is natuurlijk ook mogelijk. In het geval dat een reis niet kan doorgaan als gevolg van een overmachtsituatie kunnen er andere voorwaarden gelden waarbij geen volledige restitutie mogelijk is.

G

Vertrek gegarandeerd

Indien een vertrekdatum het groene icoon met een G heeft, dan ben je er zeker van dat je na het ontvangen van de boekingsbevestiging op reis kan gaan. Het kan soms voorkomen dat deelnemers van een reis moeten annuleren of omboeken, waardoor de groepsgrootte onder het vereiste minimum aantal deelnemers daalt. In het uitzonderlijke geval dat het minimum aantal deelnemers niet wordt bereikt en de reis niet door kan gaan, hoor je dit ruim van te voren per e-mail, doch uiterlijk 21 dagen voor vertrek. Djoser zal altijd haar uiterste best doen om er voor te zorgen dat je de gewenste reis op de geboekte vertrekdatum kunt gaan maken, ook indien het minimale aantal deelnemers niet is bereikt. In dat geval bekijken we de mogelijkheid om, al dan niet tegen bijbetaling, de reis mogelijk te maken met bijvoorbeeld aangepast vervoer en/of lokale Engelssprekende reisbegeleiding. Het karakter van een groepsreis kan hierbij dusdanig veranderen dat wij er begrip voor hebben dat je liever een alternatief kiest.

Uiteraard is het ook mogelijk een nieuwe reis of vertrekdatum te boeken. Volledige restitutie van de reissom (met uitzondering van eventuele kosten van zelf geregelde visa, vaccinaties en andere persoonlijke uitgaven) is natuurlijk ook mogelijk. Heb je via Djoser een verzekering bij VAB afgesloten, neem dan contact met ons op.

Reviews Griekenland, 18 dagen

Gemiddelde beoordeling: 8,8

 • Een goede en informatieve rondreis door Griekenland mede mogelijk gemaakt door een betrokken reisbegeleider, die adequaat reageerde op onverwachte aanpassingen in het programma. De toegevoegde waarde van deskundige en ervaren gidsen ter plaatse werd nog eens bevestigd.

  9,0

 • Een mooie afwisselende reis met cultuur, en genoeg vrije tijd. Goede indruk van Griekenland met de Peloponnesos en verschillende eilanden. Hotels zijn basic.

  8,0

 • Het was een mooie reis

  8,0

 • Mooie gevarieerde reis met een paar stevige wandelingen, bezoek culturele sites, museumbezoeken, stadsbezoek, fietstocht in de bergen, zwemmen aan de Griekse stranden. Een mooie balans tussen individuele vrijheid en de nabijheid van de groep. Alles goed georganiseerd. Een aanrader!

  9,0

Praktische informatie

Accommodatie

We overnachten in middenklasse hotels, die veelal op loopafstand van het centrum gelegen zijn. Op de eilanden is de ligging op loop- of korte rijafstand van de haven. De Grieken gebruiken een continentaal ontbijt, meestal bestaande uit stokbrood, boter, jam, ham en kaas en koffie of thee. Het ontbijt is in de reissom inbegrepen.

Het karakter van de hotels verschilt per plaats, het sanitair is over het algemeen eenvoudig. Zo verblijven we in Athene in een modern hotel, op Naxos en op Kreta in kleine familiehotels. Het hotel in Mystras is gerenoveerd en biedt een meerwaarde dankzij de mooie ligging en het zwembad met heerlijke tuin. Alle hotels beschikken over airconditioning op de hotelkamer.

Bekijk hotelreviews op Tripadvisor

Athene Crystal City Hotel
Delphi Artemis Hotel 
Kalambaka Hotel Rex
Mystras Byzantion Hotel
Nafplion Nafplia Hotel
Naxos Barbouni Hotel
Kreta Hotel Nefeli


Deze selectie geeft een goed beeld van de hotels waar we op deze reis verblijven.

Eenpersoonskamer

Alleenreizenden worden, in goed overleg, ingedeeld met andere alleenreizenden van hetzelfde geslacht. Wil je niet ingedeeld worden met een ander groepslid, dan kun je een eenpersoonskamer boeken tegen de daarvoor geldende toeslag vanaf € 495,-

Bij deze reis is het in juli en augustus niet mogelijk om een eenpersoonskamer te boeken, daarbuiten is het aantal eenpersoonskamers zeer beperkt.

 • Griekenland hotel overnachting accommodatie Djoser
 • Griekenland overnachting uitzicht Djoser

  In verschillende hotels is het genieten van het prachtige uitzicht

 • Griekenland hotel overnachting accommodatie lobby Djoser

  Het ontbijt is inclusief

 • Griekenland restaurant hotel overnachting Djoser
 • Griekenland overnachting accommodatie Djoser

  Alle hotels beschikken over airconditioning

 • Griekenland overnachting hotel accommodatie Djoser

  De accommodaties zijn centraal gelegen

 • Griekenland hotel accommodatie santorini Djoser

  Het hotel in Santorini is typisch voor zijn omgeving

 • Overnachting hotel accommodatie Djoser
 • Hotel accommodatie Griekenland overnachting Djoser
 • Griekenland hotel overnachting accommodatie zwembad Djoser

  In Mystras verblijven we in een hotel met zwembad in de tuin

 • Griekenland hotel accommodatie Djoser
 • Djoser hotel accommodatie overnachting Griekenland

  Alle hotelkamers hebben een eigen badkamer met toilet

Vliegreis

Transavia

Het meest voorkomende vluchtschema staat hieronder. Je kan ook het schema per vertrekdatum bekijken. Vliegtijden en -maatschappijen zijn onder voorbehoud van wijzigingen.

 • Vlucht met

  Transavia

  Traject

  Amsterdam - Athene

  Vertrek

  16:20 - 20:35

 • Vlucht met

  Transavia

  Traject

  Chania - Amsterdam

  Vertrek

  20:45 - 23:35


Tijdsverschil: één uur later.
 

Transavia is opgericht in 1965 en al meer dan 55 jaar een dochteronderneming van KLM. De vloot bestaat voornamelijk uit de nieuwste en efficiëntste vliegtuigen van Boeing. De vluchten zijn zonder overstap. Aan boord is een grote selectie van dranken en snacks beschikbaar, die je gemakkelijk kunt betalen met je creditcard of bankpas.

Bij Djoser is standaard 15 kilo ruimbagage en een accesoire (als handbagage) in de cabine inclusief. Mocht u een handbagage trolley mee willen nemen in de cabine, dan zijn hiervoor kosten van toepassing. Meer informatie omtrent de kosten kunt u op de website van Transavia vinden. 

Landarrangement

Sommige vertrekdata van deze reis kun je boeken zonder internationale vluchten, je boekt dan zelf je vliegtickets. De prijzen voor dit landarrangement zijn vanaf € 1.845,-.

Bij de vertrekdata zie je onder de 'i' voor welke data het niet mogelijk is een landarrangement te boeken.

Houd bij de boeking van een landarrangement er rekening mee dat voor al onze reizen een minimum aantal deelnemers geldt. Djoser is niet aansprakelijk indien er wijzigingen ontstaan in het vluchtschema van de groepsreis. Kom je op een andere tijd aan dan de groep en/of vertrek je op een andere tijd dan de groep, dan dien je zelf je transfers van- en naar het hotel en/of de luchthaven te regelen.

Hotelovernachting Schiphol

Djoser biedt Belgische reizigers aan om voor een aantrekkelijk tarief in het Ibis Hotel vlak bij de luchthaven Schiphol te overnachten. Vooral bij vluchten die vroeg vertrekken of ’s avonds laat aankomen is dit handig. Je vertrekt uitgerust of geniet nog na van een extra nachtje vakantie. Bovendien parkeer je je wagen gratis. Lees hier meer.

Vervoer

Op deze reis verplaatsen we ons op de Peloponnesos met onze eigen bus. Daarnaast maken we veelal gebruik van ferry's, dé manier om in Griekenland van eiland naar eiland te reizen. Op bijna alle veerboten kun je op het dek van zon en zee genieten. De overtochten duren tussen 1½ en 5 uur.

 • Vliegtuig Transavia

  Directe vlucht met Transavia

 • Griekenland Djoser busvervoer vervoersmiddel

  Vervoer ter plaatse met airconditioned bus

 • Griekenland boot Djoser

  Inclusief ferryboot tochten naar de verschillende eilanden

Bij de reis inbegrepen

 • Rechtstreekse vluchten met Transavia
 • Alle vluchttoeslagen
 • Nederlandse reisbegeleider
 • Vervoer per bus met airconditioning
 • Overnachtingen in sfeervolle hotels met airconditioning
 • Inclusief ontbijt
 • Overtocht per veerboot van Piraeus naar Naxos, Naxos naar Santorini en Santorini naar Kreta
 • Oriënterende stadswandeling in Athene door de reisbegeleider
 • Bezichtiging van het Byzantijns klooster Osios Loukas
 • Bezoek aan de meteora kloosters bij Kalambaka
 • Excursie naar de archeologische sites van Delphi, Olympia, Mycene (leeuwenpoort) en Epidaurus
 • Bezoek aan Mystras
 • Bezoek aan het kanaal van Korinthe

Excursies

Kerk Santorini GriekenlandBij Djoser bepaal je zelf welke bezienswaardigheden je de moeite waard vindt om te bezoeken. De een struint graag door de wijk Kolonaki op zoek naar koopjes, de ander wil op zijn gemak rondkijken bij het Byzantijns museum of strijkt neer op het terras, om onder het genot van een drankje, het dagelijks leven gade te slaan. In de meeste gevallen kun je zelf of met groepsgenoten, al dan niet met hulp van onze reisbegeleiding, er te voet of met lokaal vervoer erop uit trekken. Toegangsgelden zijn niet bij de reissom inbegrepen, zodat je alle vrijheid hebt om je eigen plan te trekken.

Sommige bezienswaardigheden mag je niet missen, zijn slecht bereikbaar of liggen 'en route' naar onze volgende overnachtingsplaats. Dergelijke excursies zijn bij Djoser in het programma opgenomen. Ook bij alle excursies die bij het programma inbegrepen zijn, geldt dat het entreegeld exclusief is.

Tijdens deze reis door Griekenland zijn de volgende excursies in het reisprogramma inbegrepen:

 • Oriënterende stadswandeling in Athene door de reisbegeleider. We starten bij het Omonia plein, daarna vervolgen we onze weg naar onder andere het stadhuis en de rooms-katholieke kathedraal Agios Dionsios. 
 • Excursie naar het klooster Osios Loukas, één van de mooiste Byzantijnse bouwwerken van Griekenland. Het klooster staat op de UNESCO-werelderfgoed lijst. 
 • Bezichtiging van de meteora kloosters bij Kalambaka. We zullen enkele kloosters bezoeken. 
 • Excursie naar de archeologische site van Delphi. Delphi is een gezellig dorpje waar we heerlijk kunnen aanschuiven bij verschillende restaurantjes, waaronder de authentieke Griekse keuken.
 • We stoppen bij Olympia, midden in een prachtige vallei. In Olympia zijn er tempels en overblijfselen te vinden van de Olympische Spelen van 776 jaar voor Christus.
 • We bezichtigen Mycene, de Leeuwenpoort. De indrukwekkende archeologische site in Mycene herinnert aan de Myceense beschaving die in de bronstijd bestond. 
 • In Epidaurus zijn er diverse plaatsen om de tijd te spenderen, waaronder een prachtig oud theater met bijzondere akoestiek. 
 • Bezoek aan de Byzantijnse ruïnestad Mystras. Het is hier mogelijk om een klim te maken naar de vesting van Willem II van Villehardouin met een prachtig uitzicht over de omgeving. 
 • We stoppen bij het kanaal van Korinthe. Dit kanaal is in de 19e eeuw aangelegd en is maar liefst 6,3 km lang. 

Optionele excursies die ter plaatse kunnen worden geboekt

 • De tempel van Dimitra op het eiland Naxos.
 • Bezoek aan Knossos, een plaats op Kreta met een rijke vondst aan opgravingen.
 • Vlakbij Knossos is het archeologisch museum Iraklion te vinden. Het museum behoort tot de grootsten van Griekenland en staat bekend om de Minoïsche kunst. 

Reisdocumenten

 • E-ticket. Meer informatie over de vlucht ontvang je ongeveer 2 weken voor vertrek.
 • Internationale reispas of identiteitskaart dat geldig dient te zijn bij terugkomst.
 • Eventueel een rijbewijs voor het huren van een scooter of een auto.

Geldzaken

In Griekenland is de euro het betaalmiddel.

Geld afhalen: op veel plaatsen mogelijk, maar we raden aan om € 100,- per persoon contant mee te nemen.
Creditcards: worden op veel plaatsen geaccepteerd.
 
Als richtbedrag voor uitgaven die niet bij de reissom zijn inbegrepen, zoals maaltijden, entreegelden, facultatieve excursies en persoonlijke uitgaven geldt minimaal € 300,- per persoon per week.
 
Het prijspeil in de grote steden is vergelijkbaar met België. In de kleinere plaatsen is dit iets lager. De toegangsprijzen voor musea en belangrijke bezienswaardigheden liggen tussen €10,- en € 15,-. Met een internationale studentenkaart of met een seniorenpas is de toegang vaak gratis of gereduceerd. 
 
Het is gebruikelijk om fooien te geven voor verleende diensten. Om te voorkomen dat je steeds fooien uit moet delen, wordt aan het begin van de reis een fooienpot ingesteld, waaruit de (gezamenlijke) tips aan de chauffeurs, gidsen, hotelpersoneel e.d. worden betaald. De richtlijn voor de fooienpot voor deze reis bedraagt € 35,-.
 

Maaltijden

Souvlaki eten GriekenlandIn de reissom is alleen het ontbijt inbegrepen, zodat je voor lunch en avondeten zelf een restaurantje uit kunt zoeken. Het continentaal ontbijt bestaat meestal uit stokbrood, boter, jam, ham en kaas en koffie of thee. De Grieken ontbijten doorgaans niet veel en dit kan dan ook wat eenvoudig aandoen. 

Griekenland is terecht beroemd om zijn bijzonder gevarieerde keuken. Behalve gerechten met gebraden vlees en stoofpotten met vlees en groenten (zoals mousaka) is er een enorme keuze aan vis die in de Griekse wateren gevangen wordt. Griekenland staat verder bekend om zijn heerlijke wijnen en ouzo, het aperitief met anijssmaak. Je kunt er genieten van bijvoorbeeld versgemaakte tzatziki, Griekse salade met fetta, Pastitsio (afgeleid van Italiaanse lasagne) en overheerlijke mixed grill met souvlaki.

Gezondheid

De hygiënische omstandigheden zijn in Griekenland niet hetzelfde als in Nederland en België. Zeker in de zomer, wanneer het erg warm kan zijn, is het verstandig enigszins te letten op wat je eet. Ook het drinken van kraanwater is niet overal aan te raden. Je kunt het beste mineraalwater drinken, dat praktisch overal te koop is.

Hotelverlenging

Vervroeging in Athene mét accommodatie in een centraal gelegen hotel is bij te boeken. In Athene liggen verschillende restaurants en cafés in de omgeving van het hotel. De prijs is vanaf € 50,- op basis van logies en ontbijt in een tweepersoonskamer per persoon per nacht. De prijs voor een eenpersoonskamer is vanaf € 75,- per nacht.

Een verlenging op Kreta is alleen zonder accommodatie mogelijk. Wij verzetten de terugvlucht, maar je moet dan zelf een hotel regelen.

De genoemde prijzen zijn zonder wijzigingskosten van de vlucht en de transfer van/naar de luchthaven.

Klimaat en geografie

Griekenland kent een stabiel mediterraan klimaat met een aangenaam warme lente van maart tot juni en droge, warme zomers van juni tot oktober. In het algemeen is het op de eilanden Naxos en Santorini minder warm dan op het vasteland.

Reisbegeleiding en gidsen

Een enthousiaste Nederlandse reisbegeleider begeleidt de reis. Onze reisbegeleiders zijn zeer ervaren en bevlogen reizigers en vertellen onderweg leuke weetjes over de bestemming. Zij zorgen dat de reis soepel verloopt en zijn het aanspreekpunt voor vragen en wensen. De eigen passie, in combinatie met een uitgebreide training en inwerkprocedure, vormt de basis voor hun deskundigheid en professionaliteit.

Veelgestelde vragen

Hoe overnachten we?

Djoser maakt gebruik van kleinschalig familiehotels die vaak op loopafstand van het centrum of nabij de haven  liggen. Alle kamers beschikken over eigen douche en toilet en een aantal hotels beschikt tevens over airconditioning. De Grieken gebruiken een eenvoudig ontbijt, meestal bestaande uit stokbrood, boter, jam, ham en kaas en koffie of thee.

Waarom kiest Djoser voor een combinatie reis van vasteland, Cycladen en Kreta?

Tijdens deze reis krijg je een compleet beeld van Griekenland. Je combineert de highlights van het vaste land met drie heel verschillende eilanden. Griekenland telt 6000 eilanden, de eilanden horen dus bij Griekenland!

De Cycladen, midden in de Egeïsche Zee, voldoen aan het idyllische beeld van een Grieks eiland: een ruig bergachtig binnenland, wit geschilderde huisjes, kleine kapelletjes met helderblauwe koepels en gerimpelde vissers die aan de haven hun netten boeten. De eilanden zijn onderling heel verschillend, we gaan van het rustige en groene Naxos naar het vulkanische Santorini en vervolgens naar het meest zuidelijke eiland Kreta met haar Samariakloof, Minoïsche paleizen en kloosters.
 

Hoe is het vervoer tijdens de reis?

Vanaf de luchthaven naar het hotel en vanaf dag 3 als we vanuit Athene naar Kalambaka rijden t/m dag 11, als we vanuit Nafplion in de haven van Pireus aankomen wordt de reis per eigen bus uitgevoerd. Verder vinden er op Kreta twee transfers van elk 2,5 uur plaats, van de haven naar het hotel in Chania en van Chania naar de luchthaven in Heraklion.  

Het overige deel van de reis wordt uitgevoerd met ferries. Je kunt dan heerlijk genieten van de zon, zee en de aanblikken van de eilanden. Het is aan te raden om voor de reis een warme trui of vest mee te nemen omdat het op de boot soms iets fris kan zijn.
 

Is het mogelijk om een driepersoonskamer te boeken?

Het is tijdens de reis niet mogelijk om gebruik te maken van een driepersoonskamer indien de kamer gebruikt wordt door drie volwassenen. In zo’n geval zal de derde persoon op een kamer ingedeeld worden met iemand anders uit de groep van hetzelfde geslacht. Tevens kunnen er per vertrekdatum, zeker in juli en augustus, slechts een beperkt aantal eenpersoonskamers geboekt worden.
 

Kan ik in Griekenland wandelingen maken?

Op het vaste land kun je bijvoorbeeld in Kalambaka wandelen en ook op de eilanden zijn mooie wandelmogelijkheden. Op Kreta is de mogelijkheid om een 16-18 km lange wandeling door de Samariakloof of een 6 km lange wandeling door de Imbroskloof te maken. Het is raadzaam om voor deze wandelingen schoenen met goed profiel mee te nemen. 

Wat is de beste reistijd?

Djoser reist in de maanden mei tot en met september naar Griekenland. Gedurende deze periode is het altijd goed reizen. Zo is het voorjaar ideaal om te reizen vanwege de niet te hoge temperaturen en de mooie natuur die dan in bloei staat. De zomer kan warm zijn. De avonden lenen zich uitstekend om heerlijk na te zitten op de terrasjes. Het najaar heeft zijn charme vanwege de warme zee en de comfortabele temperaturen.

In het voor- en najaar zijn de archeologische sites vaak eerder gesloten. Het is moeilijk te zeggen wanneer dat precies is aangezien dit vaak op het laatste moment besloten wordt.

Kan ik gemakkelijk gebruik maken van mijn pinpas in Griekenland?

Bij vrijwel alle geldautomaten kun je geld opnemen met een Nederlandse pinpas. Op de luchthaven en in bijna alle plaatsen kun je pinnen. In de winkels en restaurants is het vrijwel niet mogelijk om te betalen met een pinpas of  creditcard. Neem je contante euro’s mee, doe dat dan bij voorkeur in kleine coupures.

Uit hoeveel personen bestaan de groepen?

De Djoser groepen op deze reizen bestaan uit gemiddeld 16 personen. De maximale groepsgrootte is 22.

Wat is het voltage in Griekenland?

De netspanning is 220, stopcontacten zijn gelijk aan die in Nederland.

 

Stel je vraag

Staat jouw vraag hier niet tussen? Stel deze dan via info@djoser.nl.

Foto's en video

Reisblog Griekenland

Bekijk alle reisblogs over Griekenland