Bekijk de Rondreis Montenegro, Albanië en Noord-Griekenland, 18 dagen van Djoser

Rondreis Montenegro, Albanië en Noord-Griekenland 18 dagen

Een gevarieerde reis aan de Adriatische zee

Vanaf € 2.595,- Bijkomende kosten € 26,25 p.p. (o.b.v. 2 personen)

Tijdens deze uitgebalanceerde rondreis maak je kennis met een deel van Europa waar massatoerisme nog onbekend is. Op bijzondere archeologische sites of afgelegen bergdorpen ben je meestal de enige bezoeker. De afwisselende bezienswaardigheden, mooie natuur, de uitzonderlijke gastvrijheid van haar bewoners en heerlijke keuken maken deze regio tot een ideale vakantiebestemming voor de nieuwsgierige reiziger.

Daarom Djoser

 • Bezoek aan verschillende UNESCO werelderfgoederen
 • Afwisselende reis met aandacht voor culturele hoogtepunten én prachtige natuur
 • Enkele wandelingen om te genieten van de mooie natuur
 • Optionele boottocht mogelijk naar de autonome monnikenrepubliek Athos
 • Wijnproeverij en lunch in Godinje inbegrepen
 • Prachtige boottocht over Skadarmeer
 • Voldoende tijd in steden Tirana en Thessaloniki
 • Voordelig overnachten en parkeren bij Schiphol

Route en kaart

Routekaart Rondreis Montenegro, Albanië en Noord-Griekenland, 18 dagen
 1. Amsterdam - Podgorica
 2. Podgorica - Pavlova Strana - Cetinje - Lovcenberg
 3. Lovcenberg - Kotor - Praskvica - Sveti Stefan - Virpazar
 4. Virpazar, boottocht Skadarmeer
 5. Virpazar - Stari Bar - Ulcinji - Ada Bojana - Shkodër
 6. Shkodër - Kruje
 7. Kruje - Tirana
 8. Tirana
 9. Tirana - Petrele - Berat
 10. Berat - Apollonia - Gjirokastër
 11. Gijrokastër - Blue Eye - Sarande
 12. Sarande - Butrinti - Ioannina
 13. Ioannina
 14. Ionannina - Kastoria
 15. Kastoria - Nymfaio - Edessa - Loutraki
 16. Loutraki - Pella - Vergina -Thessaloniki
 17. Thessaloniki
 18. Thessaloniki - Amsterdam

Reisbeschrijving

Podgorica, Centinje & wandeling Lovcenberg

Dag 1 Amsterdam - Podgorica
Dag 2 Podgorica - Pavlova Strana - Cetinje - Lovcenberg

Montenegro Virpazar Skadar meerPodgorica, de kleine hoofdstad van Montenegro is het beginpunt van onze reis. De nieuwe hoofdstad heeft naast stadsparken en de oude wijk Stara Varos weinig bezienswaardigheden. Op weg naar de voormalige charmante hoofdstad Cetinje maken we een stop bij Pavlova Strana een geweldig uitzichtpunt op Rijeke Crnojevica in het Lake Skadar nationaal park.

Er is daarna tijd om de historische bezienswaardigheden van Cetinje te bekijken. Deze voor Montenegrijnen belangrijke stad kent vele musea, barokke paleizen en het beroemde Cetinje klooster. We rijden naar de top van de Lovcenberg waar het mausoleum van Petar Njegos is gesitueerd. Genietend van mooie uitzichten wandelen vervolgens naar beneden naar ons hotel aan de voet van de berg.

Beroemde baai van Kotor en uitzicht op Sveti Stefan

Dag 3 Lovcenberg - Kotor - Praskvica - Sveti Stefan - Virpazar
Dag 4 Virpazar, boottocht Skadarmeer

KotorEen weg vol haarspeldbochten brengt ons door de bergen naar Kotor. Af en toe kunnen we al een glimp opvangen van de beroemde baai. Er is tijd om in Kotor rond te kijken en te lunchen voordat we afreizen naar het klooster Praskvica. Hier treden we letterlijk in de voetsporen van de monnik Jegor. Een wandelpad brengt ons naar een uitkijkpunt op het schiereiland Sveti Stefan. We vervolgen de mooie kustweg naar het zuiden voor een overnachting in Virpazar. In de ochtend maken we hier een boottocht op het Skadar meer. In de zomer kan je een verfrissende duik nemen. We sluiten de dag af met een korte wandeling naar een wijnboerderij waar we kunnen genieten van een proeverij.

Stari Bar, Ulcinji, Shkoder & kasteel van Kruje

Dag 5 Virpazar - Stari Bar - Ulcinji - Ada Bojana - Shkodër
Dag 6 Shkodër - Kruje

De oude stad Stari Bar, hoog in de Lonsa heuvels, kent een turbulente geschiedenis. Gebombardeerd in de Montegrijnse Ottomaanse oorlog en verwoest door een aardbeving was het bijna van de kaart verdwenen! Van het mooie kustplaatsje Ucinje wandelen we over het langste zandstrand van Montenegro naar de monding van de Bojana rivier. Daarna vervolgen we ons avontuur in buurland Albanië.

Mannen ShkodërVanaf het imposante Rozafa paleis, waarin tegenwoordig een wat rommelig oorlogsmuseum is gehuisvest, ligt de oude binnenstad van Shkodër aan je voeten. De nationale held Skanderbeg kijkt streng op je neer vanaf de wanden van het kasteel van Kruje. Tegenwoordig wordt deze citadel veel door Albanese schoolkinderen bezocht. Vanaf de top heb je een prachtig uitzicht.

Rondslenteren op het Skanderbegplein in Tirana

Dag 7 Kruje - Tirana
Dag 8 Tirana

Plein TiranaDe Albanese hoofdstad Tirana heeft haar grijze verleden onder de dictatuur van communistische leider Enver Hoxha voorgoed afgeschut. Het centrale Skanderbegplein is een goed uitgangspunt om de stad te verkennen. Het wordt omringd door leuke terrasjes en restaurants. Bezienswaardig zijn de meer dan tweehonderd jaar oude Haxhi Et’hem Beg-moskee, het nationaal historisch museum, de Turkse villa Dervish Khorosani en de moderne orthodox Albanese kathedraal.

Buiten het centrum vlakbij het Bunk’Art oorlogsmuseum voert een kabelbaan je naar de top van de Dajtiberg. Vanuit een ronddraaiend restaurant heb je een panoramisch uitzicht over Tirana en de bergen.

Werelderfgoed in Berat, Apolonnia & Gijrokastra

Dag 9 Tirana - Petrele - Berat
Dag 10 Berat - Apollonia - Gjirokastër

GjirokastërWe verlaten de hoofdstad in zuidelijke richting. Na een stop bij het Petrele kasteel bereiken we de op de UNESCO werelderfgoed geplaatste stad Berat. Vanaf de Goricabrug heb je goed zicht op de tegen de bergen aangeplakte woningen. Karakteristiek zijn de vele vensters. De witgeschilderde huisjes met rode daken tussen de Osumirivier en de 2416 meter hoge berg Tomori, vormen de belangrijkste attracties van deze spectaculair gelegen stad. Verder kun je er een fort, oude moskeeën en kerken en een stenen brug uit de 18e eeuw bekijken.

Apolonnia werd in 588 v. Chr. gesticht door kolonisten uit Corfu en Korinthe. De meeste indruk maakt de façade van de raadzaal, het Bouleuterion, uit de 2e eeuw, waarvan alle zes kolommen nog overeind staan.

In de namiddag lonken de terrasjes in de met kinderkopjes geplaveide straatjes van het Ottomaanse stadscentrum van Gjirokastër. De stadsdelen zijn verbonden met trappen. Boven het dorp torent een imposant 12e eeuws kasteel. Vanaf hier kan je de strategische ligging op de doorgangsroute vanaf de Ionische zee naar Griekenland goed begrijpen.

Spectaculaire ligging van Butrinti en wandeling rondom de Blue Eye

Dag 11. Gijrokastër - Blue Eye - Sarande
Dag 12. Sarande - Butrinti - Ioannina
Dag 13. Ioannina

Albanië Blue EyeHet kristalheldere water van de Blue Eye , de bron van de Bristicarivier, doet je onmiddellijk naar je camera grijpen. Blauwe libellen en de weelderige vegetatie leveren mooie plaatjes op. We maken in deze mooie omgeving een wandeling. Daarna vervolgen we onze reis naar de badplaats Sarande.

De volgende dag is het niet ver rijden naar de spectaculaire opgravingen van de antieke Griekse stad Butrinti. Het visite kaartje van Albanië. De mooie ligging in een bos aan een lagune, imposante stadsmuren, toegangspoorten, mooie mozaïekvloeren van de basiliek en goed bewaard gebleven resten van tempels en een theater geven een goed beeld van de grandeur van de stad in een ver verleden. In de verte kan je het Griekse eiland Korfu zien liggen.

Uitzicht op Ioannina GriekenlandNa de lunch kruisen we de grens met Griekenland. Ioannina, ons volgende reisdoel staat bekend als de zilverstad. In het oude centrum zijn de sporen van de Turkse overheersing goed zichtbaar. De Turkse wijk heeft veel winkeltjes, cafés en restaurants. Een mooie wandeling voert je van het Maviliplein langs de oude kasteelmuren naar het Pamvotis meer. Er worden boottochtjes aan geboden naar het eiland Nisi dat enkele bijzondere kerken en kloosters heeft. Op het terras van de taverna zijn de kikkerbilletjes populair.

Fraai gedecoreerde Byzantijnse kerken in Kastoria

Dag 14 Ioannina - Kastoria
Dag 15 Kastoria - Nymfaio - Edessa - Loutraki

Kerk Kastoria GriekenlandDoor het ruige Pindosgebergte rijden we noordwaarts. Kastoria is mooi gelegen op een schiereiland in het Orestiada meer, dat door veel watervogels wordt bewoond. Het stadscentrum kent in de wijk Doltso karakteristieke 18e eeuwse herenhuizen met houten balkons. De huizen zijn gebouwd door rijke bonthandelaren. Opvallend in het straatbeeld zijn de vele Byzantijnse kerken waarvan sommigen zelfs aan de buitenkant zijn gedecoreerd met fraaie muurschilderingen. De Drakengrot met zijn ondergrondse meren en het byzantijnse klooster Panagia Mavriotissa trekt lokale bezoekers.

Een mooie route voert oostwaarts door de bergen naar het pittoreske bergdorpje Nymfaio. We stoppen hier om de benen te strekken en een kop koffie. In het nabijgelegen Arcturos zet men zich in voor de bescherming van de bruine beer. Edessa kent mooie parken, eeuwenoude platanen en verschillende watervallen. We overnachten in Loutra Loutraki, een kuuroord aan de voet van het Vorasgebergte.

Antiek Pella en graftombe van Vergina

Dag 16 Loutraki - Pella - Vergina - Thessaloniki
Dag 17 Thessaloniki
Dag 18 Thessaloniki - Amsterdam

Pella GriekenlandOp weg naar Thessaloniki stoppen we bij het antieke Pella, de vermeende geboortestad van Alexander de Grote. In het mooi opgezette museum bij Vergina komen de koningsgraven van Philippus van Macedonië, de vader van Alexander de Grote en de spectaculaire grafgiften goed tot hun recht. De dag eindigt in Thessaloniki, de hoofdstad van Noord-Griekenland. In de middag kan je de stad zelf verkennen. Wandel langs de Witte Toren, de boog van Galerius en het standbeeld van Alexander de Grote, slenter over de Modianomarkt of strijk neer op het terras in de wijk Ladadika.

De laatste dag kan je de stad verder verkennen, er zijn genoeg gezellige wijkjes om doorheen te dwalen. Je kunt er ook voor kiezen om de reis ontspannen af te sluiten met een duik in de zee of te genieten van een drankje op een van de vele terrassen. Vanuit Thessaloniki vliegen we vervolgens terug naar Amsterdam.

Austrian Airlines

Vertrekdata 2024

Bijkomende kosten € 26,25 p.p. (o.b.v. 2 personen)

Start - einde Beschikbaarheid Prijs
Start - einde
26 mei - 12 jun
G
Vertrek gegarandeerd i

Indien een vertrekdatum het groene icoon met een G heeft, dan ben je er zeker van dat je na het ontvangen van de boekingsbevestiging op reis kan gaan. Voorwaarden van toepassing, zie i.

Beschikbaarheid
3 plaatsen vrij

Deelnemers

Er is op dit moment geen groepsinformatie beschikbaar voor deze vertrekdatum.

Prijs

€ 2.695,-

Start - einde
16 jun - 03 jul
Beschikbaarheid
vol

Deelnemers

Er is op dit moment geen groepsinformatie beschikbaar voor deze vertrekdatum.

Prijs

€ 2.695,-

Start - einde
14 jul - 31 jul
Beschikbaarheid
vol

Deelnemers

Er is op dit moment geen groepsinformatie beschikbaar voor deze vertrekdatum.

Prijs

€ 2.795,-

Start - einde
01 sep - 18 sep
G
Vertrek gegarandeerd i

Indien een vertrekdatum het groene icoon met een G heeft, dan ben je er zeker van dat je na het ontvangen van de boekingsbevestiging op reis kan gaan. Voorwaarden van toepassing, zie i.

Beschikbaarheid
5 plaatsen vrij

Deelnemers

Er is op dit moment geen groepsinformatie beschikbaar voor deze vertrekdatum.

Prijs

€ 2.695,-

Start - einde
22 sep - 09 okt
G
Vertrek gegarandeerd i

Indien een vertrekdatum het groene icoon met een G heeft, dan ben je er zeker van dat je na het ontvangen van de boekingsbevestiging op reis kan gaan. Voorwaarden van toepassing, zie i.

Beschikbaarheid
3 plaatsen vrij

Deelnemers

Er is op dit moment geen groepsinformatie beschikbaar voor deze vertrekdatum.

Prijs

€ 2.695,-

Vertrekdata 2025

Bijkomende kosten € 26,25 p.p. (o.b.v. 2 personen)

Start - einde Beschikbaarheid Prijs
Start - einde
04 mei - 21 mei
V
Vertrek informatie i

Djoser heeft alle reizen van tevoren ingepland met het doel en verwachting deze ook uit te kunnen voeren.

Beschikbaarheid
voldoende
Prijs

€ 2.595,-

Start - einde
25 mei - 11 jun
V
Vertrek informatie i

Djoser heeft alle reizen van tevoren ingepland met het doel en verwachting deze ook uit te kunnen voeren.

Beschikbaarheid
voldoende
Prijs

€ 2.695,-

Start - einde
15 jun - 02 jul
V
Vertrek informatie i

Djoser heeft alle reizen van tevoren ingepland met het doel en verwachting deze ook uit te kunnen voeren.

Beschikbaarheid
voldoende
Prijs

€ 2.695,-

Inclusief

 • Vliegreis
 • Alle vluchttoeslagen
 • Vervoer per comfortabele bus
 • Hotelovernachtingen
 • Ontbijt tijdens alle overnachtingen
 • Nederlandse reisbegeleiding
 • Wijnproeverij in het dorp Godinje
 • Boottocht op het Skadarmeer
 • Stadswandeling in Tirana met lokale gids
 • Bezoek aan de opgravingen van Apolonia
 • Wandeling in de omgeving van de Blue Eye
 • Uitgebreid bezoek aan het mooi gelegen archeologische park Butrinti
 • Excursie naar de Koninklijke Macedonische tombes van Vergina

Exclusief

Overige maaltijden, entreegelden, facultatieve excursies, fooien, persoonlijke uitgaven, verzekeringen, etc.
Reserveringskosten € 25,-, bij 2 of meer personen € 40,-. Bijdrage SGR € 5,- per persoon en calamiteitenfonds € 2,50 per boeking.

Eenpersoonskamer

Alleenreizenden worden ingedeeld met andere alleenreizenden van hetzelfde geslacht. Wil je niet ingedeeld worden met een andere deelnemer, dan kun je een eenpersoonskamer boeken tegen een toeslag vanaf € 455,-.

Vluchttoeslagen (inbegrepen)

Luchtvaartmaatschappijen berekenen naast luchthavenbelastingen, ook brandstof- en veiligheidstoeslagen. Bij Djoser zijn al deze toeslagen in de reissom inbegrepen.

Hotelverlenging

Verlenging in Thessaloniki mét accommodatie in een centraal gelegen hotel is bij te boeken. De prijs is € 45,- op basis van logies en ontbijt in een tweepersoonskamer per persoon per nacht. De prijs voor een eenpersoonskamer is € 75,- per nacht.

De genoemde prijzen zijn zonder wijzigingskosten van de vlucht en de transfer van/naar de luchthaven.

Landarrangement

Je kunt deze reis boeken zonder internationale vluchten, je boekt dan zelf je vliegtickets. De prijzen voor dit landarrangement zijn vanaf €2.195,-.

Houd bij de boeking van een landarrangement er rekening mee dat voor al onze reizen een minimum aantal deelnemers geldt. Djoser is niet aansprakelijk indien er wijzigingen ontstaan in het vluchtschema van de groepsreis. Kom je op een andere tijd aan dan de groep en/of vertrek je op een andere tijd dan de groep, dan dien je zelf je transfers van- en naar het hotel en/of de luchthaven te regelen.

Groepssamenstelling en groepsgrootte

Onze groepen bestaan uit zowel samenreizende als alleengaande reizigers. Reis je alleen, dan vind je zeker snel aansluiting in onze kleine groepen.

Wil je meer specifieke informatie over de samenstelling van de groep en vertrekdatum van jouw keuze dan kunnen we je telefonisch (071 - 5126400, België: 09 223 00 69) meer informatie geven over bijvoorbeeld leeftijden en het aantal mannen, vrouwen of alleengaande reizigers.

Gemiddeld bestaan de groepen uit 16 deelnemers, het maximum is 18.

De gemiddelde groepsgrootte om de reis door te laten gaan is 8.

Nog bedenktijd nodig? Dan kun je tot een paar maanden voor vertrek een optie op een reis nemen. Zo’n voorlopige reservering is gratis en is 5 dagen geldig. De optie wordt automatisch omgezet in een definitieve of aanvraagboeking, tenzij je deze tijdig zelf bevestigt of annuleert. Het is helaas niet mogelijk om een optie te nemen op een reis waar nog maar een aantal plaatsen beschikbaar zijn.

V

Vertrek informatie

Djoser heeft alle reizen van tevoren ingepland met het doel en verwachting deze ook uit te kunnen voeren. Dit op basis van eerdere ervaringen en boekingen in dit reisseizoen.

Om een groepsreis te garanderen en uit te kunnen voeren is een minimum aantal deelnemers nodig. Dit aantal staat bij betreffende reis vermeld onder het kopje 'Groepssamenstelling en groepsgrootte'. In het uitzonderlijke geval dat het minimum aantal deelnemers niet wordt bereikt en de reis niet door kan gaan, hoor je dit ruim van te voren, doch uiterlijk 21 dagen voor vertrek. Djoser zal altijd haar uiterste best doen om een gewenste alternatieve reis en/of vertrekdatum aan te bieden. Volledige restitutie van de reissom, inclusief eventuele via Djoser afgesloten verzekeringen die op de factuur staan (met uitzondering van eventuele kosten van zelf geregelde visa, vaccinaties en andere persoonlijke uitgaven) is natuurlijk ook mogelijk. In het geval dat een reis niet kan doorgaan als gevolg van een overmachtsituatie kunnen er andere voorwaarden gelden waarbij geen volledige restitutie mogelijk is.

G

Vertrek gegarandeerd

Indien een vertrekdatum het groene icoon met een G heeft, dan ben je er zeker van dat je na het ontvangen van de boekingsbevestiging op reis kan gaan. Het kan soms voorkomen dat deelnemers van een reis moeten annuleren of omboeken, waardoor de groepsgrootte onder het vereiste minimum aantal deelnemers daalt. In het uitzonderlijke geval dat het minimum aantal deelnemers niet wordt bereikt en de reis niet door kan gaan, hoor je dit ruim van te voren per e-mail, doch uiterlijk 21 dagen voor vertrek. Djoser zal altijd haar uiterste best doen om er voor te zorgen dat je de gewenste reis op de geboekte vertrekdatum kunt gaan maken, ook indien het minimale aantal deelnemers niet is bereikt. In dat geval bekijken we de mogelijkheid om, al dan niet tegen bijbetaling, de reis mogelijk te maken met bijvoorbeeld aangepast vervoer en/of lokale Engelssprekende reisbegeleiding. Het karakter van een groepsreis kan hierbij dusdanig veranderen dat wij er begrip voor hebben dat je liever een alternatief kiest.

Uiteraard is het ook mogelijk een nieuwe reis of vertrekdatum te boeken. Volledige restitutie van de reissom (met uitzondering van eventuele kosten van zelf geregelde visa, vaccinaties en andere persoonlijke uitgaven) is natuurlijk ook mogelijk. Heb je via Djoser een verzekering bij VAB afgesloten, neem dan contact met ons op.

Reviews Montenegro, Albanië en Noord-Griekenland, 18 dagen

Gemiddelde beoordeling: 8,6

 • Een geweldige reis. De 3 landen hebben veel natuurschoon en culturele schatten. De bevolking is erg vriendelijk en je voelt je er zo op je gemak. In combinatie met sfeervolle hotels, een uitstekende chauffeur(Vlada)en inspirerende reisleider (Paul) hebben voor een onvergetelijke reiservaring gezorgd

  10,0

 • Een hele mooie en gevarieerde reis door drie interessante landen met een rijke geschiedenis. Goede combinatie van natuur en cultuur. Onze reisleider Christophe was een topper met veel kennis en enthousiasme. Enige minpunt was de kwaliteit van de 1 persoonskamers.

  9,0

 • Een hele mooie afwisselende reis in natuur en cultuur door de 3 landen, wist eigenlijk niet wat ik ervan moest verwachten, maar het heeft me echt verrast. Een reis waarin je ook de vrijheid hebt om dingen wel of niet te doen. Een reisleider die zijn kennis graag met je deelt. Een Topper.

  8,0

 • Schitterende reis met een mix van cultuur en natuur. Soms toffe contacten met de lokale bevolking. Aangename kennismaking met vrij onbekende landen. Fijne groep Nederlanders en Vlamingen met positieve ingesteldheid.

  8,0

Praktische informatie

Accommodatie

We overnachten in middenklasse hotels, waarbij de kamers zijn voorzien van eigen douche en toilet. De meeste hotels liggen in de steden en dorpen centraal ten opzichte van de bezienswaardigheden en restaurants. Terrasjes en winkels zijn op loopafstand. Verschillende hotels zijn karakteristiek voor deze regio. Door hun uitstraling en sfeer dragen zij bij aan je vakantiebeleving. Enkele hotels beschikken over een zwembad. In Albanië en Griekenland staat gastvrijheid centraal. Het verblijf is op basis van logies met ontbijt.

Bekijk hotelreviews op

Podgorica Hotel Kerber
Mt. Loven Hotel Monte Rosa
Virpazar Hotel Pelikan
Shkodër Hotel Tradita
Kruje Hotel Panorama
Tirana Hotel Vila Verde
Berat Hotel Mangalemi
Gjirokastër Hotel Cajupi
Ioannina Filokalia Hotel
Kastoria Chloe Luxury Hotel
Loutraki Hotel Alkyonis
Thessaloniki Park Hotel


Deze selectie geeft een goed beeld van de hotels waar we op deze reis verblijven.

Eenpersoonskamer

Alleenreizenden worden ingedeeld met andere alleenreizenden van hetzelfde geslacht. Wil je niet ingedeeld worden met een andere deelnemer, dan kun je een eenpersoonskamer boeken tegen een toeslag vanaf € 455,-.

 • Hotel Kerber ontbijt Podgorica

  Tijdens de reis is op alle overnachtingsplaatsen het ontbijt inbegrepen.

 • Hotel Monte Rosa Mt. Loven
 • Hotel Monte Rosa kamer Mt. Loven
 • Hotel Pelikan Virpazar
 • Montenegro Virpazar Hotel Pelikan restaurant
 • Hotel Tradita kamer Shkoder

  Sommige overnachtingsadressen zijn karakteristiek voor de regio.

 • Hotel Tradita kamer Shkoder
 • Hotel Panorama kamer Kruje
 • Hotel Panorama zwembad Kruje

  Enkele hotels zijn voorzien van een zwembad.

 • Start je dag goed met een smakelijk ontbijt.

 • Villa Tafaj Tirana Albanie

  Hotel Tafaj ligt in et centrum van Tirana.

 • Villa Tafaj kamer Tirana Albanie
 • Hotel Mangalemi Berat Albanie
 • Hotel Mangalemi tuin Berat
 • Hotel Mangalemi kamer Berat Albanië
 • Hotel Cajupi kamer double Gjirokastra Albanie
 • Filokalia Hotel kamer Ioannina Griekenland
 • Filokalia Hotel restaurant Ioannina Griekenland
 • Filokalia Hotel ontbijt Ioannina Griekenland
 • Chloe Luxury Hotel kamer Kastoria Griekenland
 • Chloe Luxury Hotel ontbijt Kastoria Griekenland
 • Boutique Hotel Melies Loutraki Griekenland
 • Boutique Hotel Melies kamer Loutraki Griekenland
 • Park Hotel Thessaloniki Griekenland

  Het hotel in Thessaloniki ligt midden in het centrum.

 • Park Hotel kamer Thessaloniki Griekenland

Vliegreis

Austrian Airlines

Het meest voorkomende vluchtschema staat hieronder. Je kan ook het schema per vertrekdatum bekijken. Vliegtijden en -maatschappijen zijn onder voorbehoud van wijzigingen.

 • Vlucht met

  Austrian Airlines

  Traject

  Amsterdam - Wenen

  Vertrek

  10:00 - 11:55

 • Vlucht met

  Austrian Airlines

  Traject

  Wenen - Podgorica

  Vertrek

  12:55 - 14:15

 • Vlucht met

  Austrian Airlines

  Traject

  Thessaloniki - Wenen

  Vertrek

  14:00 - 14:45

 • Vlucht met

  Austrian Airlines

  Traject

  Wenen - Amsterdam

  Vertrek

  17:20 - 19:15

Er is geen tijdsverschil met Montenegro en Albanië. In Griekenland is het één uur later.

Austrian is de grootste luchtvaartmaatschappij van Oostenrijk met Wenen als thuisbasis. Ze is lid van de Lufthansa Groep en Star Alliance en werkt onder andere nauw samen met andere gerenommeerde airlines zoals Lufthansa, Swiss en Emirates. Aan boord word je verwelkomd door vriendelijk cabinepersoneel. De stoelen zijn comfortabel en ergonomisch, voorzien van alle gemakken, zoals voldoende beenruimte en een uitstekend inflight entertainment systeem. Er wordt maar liefst 400 uur aan films, series en tv aangeboden! Zo hoef je je op een lange vlucht niet te vervelen. De catering aan boord is uitstekend.

Landarrangement

Je kunt deze reis boeken zonder internationale vluchten, je boekt dan zelf je vliegtickets. De prijzen voor dit landarrangement zijn vanaf €2.195,-.

Houd bij de boeking van een landarrangement er rekening mee dat voor al onze reizen een minimum aantal deelnemers geldt. Djoser is niet aansprakelijk indien er wijzigingen ontstaan in het vluchtschema van de groepsreis. Kom je op een andere tijd aan dan de groep en/of vertrek je op een andere tijd dan de groep, dan dien je zelf je transfers van- en naar het hotel en/of de luchthaven te regelen.

Hotelovernachting Schiphol

Djoser biedt Belgische reizigers aan om voor een aantrekkelijk tarief in het Ibis Hotel vlak bij de luchthaven Schiphol te overnachten. Vooral bij vluchten die vroeg vertrekken of ’s avonds laat aankomen is dit handig. Je vertrekt uitgerust of geniet nog na van een extra nachtje vakantie. Bovendien parkeer je je wagen gratis. Lees hier meer.

Vervoer

Tijdens de rondreis beschikken we over eigen bussen voorzien van airconditioning, waarvan de grootte is aangepast aan het aantal deelnemers. Onderweg is veel te zien en op verschillende reisdagen bekijken we onderweg verschillende bezienswaardigheden. Aangezien het vervoer tot onze beschikking staat, kunnen we stoppen waar we willen om even de benen te strekken, een foto te maken of een mooi plaatsje of markt onderweg te bezoeken.

De reisafstanden in deze regio zijn niet erg groot, maar met name in het zuiden van Albanië en in de berggebieden van Noord Griekenland soms toch langer zijn dan verwacht door de aard van de wegen.

Op het Skadarmeer maken we een inbegrepen boottocht.

 • Austrian Airlines vliegtuig
 • Bus Griekenland

  We maken gebruik van comfortabele bussen

 • Boot Dab

Bij de reis inbegrepen

 • Vliegreis
 • Alle vluchttoeslagen
 • Vervoer per comfortabele bus
 • Hotelovernachtingen
 • Ontbijt tijdens alle overnachtingen
 • Nederlandse reisbegeleiding
 • Wijnproeverij in het dorp Godinje
 • Boottocht op het Skadarmeer
 • Stadswandeling in Tirana met lokale gids
 • Bezoek aan de opgravingen van Apolonia
 • Wandeling in de omgeving van de Blue Eye
 • Uitgebreid bezoek aan het mooi gelegen archeologische park Butrinti
 • Excursie naar de Koninklijke Macedonische tombes van Vergina

Excursies

Kanaal Tirana AlbaniëBij Djoser bepaal je zelf welke bezienswaardigheden je de moeite waard vindt om te bezoeken. De één wil graag een stad intensief verkennen, alle bezienswaardigheden bekijken, terwijl een ander op een terrasje aan de haven van een lunch en de voorbijgangers wil genieten. Op bijna alle plekken tijdens deze reis kun je zelf of met groepsgenoten, al dan niet met hulp van onze reisbegeleiding, er te voet of met lokaal vervoer erop uit trekken. Toegangsgelden zijn dan ook niet bij de reissom inbegrepen, zodat je alle vrijheid hebt om je eigen plan te trekken.

Sommige bezienswaardigheden mag je echter niet missen, zijn slecht bereikbaar of liggen ‘en route' naar onze volgende overnachtingsplaats. Dergelijke excursies zijn bij Djoser in het programma opgenomen. Ook bij excursies die bij het programma inbegrepen zijn, geldt dat het entreegeld exclusief is.

Tijdens deze reis zijn de volgende excursies in het reisprogramma inbegrepen:

 • Wandeling van anderhalf uur waarbij we afdalen van Mt. Lovcen naar Ivano Korita.
 • Boottocht op het meer van Skadar, inclusief het entreegeld van het nationale park
 • Korte wandeling (30 minuten) vanuit Godinje naar een kleine wijngaard, waar we genieten van een wijnproeverij en een lunch
 • Stadswandeling onder leiding van een lokale gids in Tirana
 • Bezoek aan de archeologische opgravingen van Apolonia, Butrint & Pella
 • Wandeling rondom de befaamde Blue Eye, bron van de Bistricarivier.
 • Bezoek aan het bruine beren opvangcentrum in Nymfaion
 • Op weg naar Thessaloniki stoppen we bij de koninklijke Macedonische graftombes nabij Vergina


Ter plaatse kunnen nog meer optionele excursies geregeld worden, bijvoorbeeld in Ioannina een boottocht naar Nisi eiland.

Reisdocumenten

 • E-ticket. Meer informatie over de vlucht ontvang je ongeveer 2 weken voor vertrek.
 • Paspoort of Nederlandse / Belgische identiteitskaart

Geldzaken

In Albanië wordt er betaald met de Lek. In Montenegro en Griekenland wordt er betaald met de euro. Kijk voor de actuele koersen op oanda.com.

Geld afhalen: in alle steden en grotere plaatsen zijn bankautomaten aanwezig.
Contant: euro’s
Creditcards: worden beperkt geaccepteerd.

Als richtbedrag voor uitgaven die niet bij de reissom zijn inbegrepen, zoals maaltijden, entreegelden, facultatieve excursies en persoonlijke uitgaven geldt minimaal € 175,- per persoon per week.

Het is gebruikelijk om fooien te geven voor verleende diensten. Aan het begin van de reis wordt een fooienpot ingesteld, waaruit de (gezamenlijke) tips aan de chauffeurs, gidsen, hotelpersoneel e.d. worden betaald. De richtlijn voor de fooienpot voor deze reis bedraagt € 30,-.

Maaltijden

Tijdens de reis zijn de ontbijten bij de hotelovernachtingen inbegrepen, meestal in de vorm van een buffet. Het ontbijt bestaat uit brood, een schotel met kaas (feta) en worst, honing, jam en een gebakken of gekookt ei. Er is altijd onbeperkt koffie en thee. Soms is er vruchtensap en yoghurt.

De overige maaltijden, de lunch en het diner, zijn niet inbegrepen. Zo ben je in de gelegenheid om zelf of met je groepsgenoten er op uit te trekken en de lokale heerlijke keuken te ontdekken. De gerechten in de verschillende landen zijn een weerspiegeling van de variatie aan culturen, die deze regio in de loop van de geschiedenis heeft gekend. In de meeste landen staan vlees en visgerechten van de gril op het menu. De Albanese keuken kent met name Turkse en Italiaanse invloeden. In elke bakkerij vind je bijvoorbeeld de typisch Turkse lekkernijen baklava of byrek.

Griekenland is beroemd om zijn bijzonder gevarieerde keuken. Behalve gerechten met gebraden vlees en stoofpotten met vlees en groenten (zoals mousaka) is er een enorme keuze aan vis die in de Griekse wateren gevangen wordt. Griekenland staat verder bekend om zijn heerlijke wijnen en ouzo, het aperitief met anijssmaak. Je kunt er genieten van bijvoorbeeld vers gemaakte tzatziki, Pastitsio en overheerlijke ‘mixed grill’ met souvlaki.

In al deze landen vind je terrasjes, waar je koffie, thee, frisdrank of bier kan bestellen. Bij de koffie wordt er meestal een glaasje water bij geserveerd. Bijna ieder land heeft zijn eigen specifieke biermerken. In Montenegro en Griekenland wordt volop wijn verbouwd. De lokale wijnen zijn zeker het proberen waard.

Gezondheid

Aangeraden vaccinaties: DTP en hepatitis A.

Het is verstandig enigszins te letten op wat je eet. Tevens raden we je aan een kleine medische kit mee te nemen met o.a. aspirine en middelen tegen darmstoornissen.

Voor vaccinaties werkt Djoser samen met Thuisvaccinatie.nl. Het is de grootste landelijke organisatie voor reisvaccinaties aan huis. De deskundige artsen komen bij je langs wanneer het jou uitkomt. Ook ‘s avonds en in het weekend of op het werk. En sturen (indien mogelijk) de rekening rechtstreeks naar de zorgverzekeraar. De tarieven zijn vergelijkbaar met andere vaccinatie instellingen. Je kunt gemakkelijk online een afspraak maken. Voor een advies per land kun je ook de website raadplegen van het Landelijk Coördinatiecentrum Reizigersadvisering lcr.nl of itg.be.

Logo ThuisVaccinatie.nl

Hotelverlenging

Verlenging in Thessaloniki mét accommodatie in een centraal gelegen hotel is bij te boeken. De prijs is € 45,- op basis van logies en ontbijt in een tweepersoonskamer per persoon per nacht. De prijs voor een eenpersoonskamer is € 75,- per nacht.

De genoemde prijzen zijn zonder wijzigingskosten van de vlucht en de transfer van/naar de luchthaven.

Klimaat en geografie

Montenegro kent een aangenaam mild, door Adriatische zee, beïnvloedt mediterraan klimaat. Droge warme zomers en zachte winters. Hoe verder weg van de kust en met name in de bergen hoe lager de temperaturen. Hier heerst een typisch landklimaat.

Albanië is langs de kust gezegend met een prachtig middellandse zeeklimaat: droge zomers en milde winters. In het binnenland kent men een landklimaat. Dit betekent warme zomers en regenachtige, koude winters. De beste tijden om te reizen zijn het voorjaar en de zomer. De gemiddelde maximumtemperatuur in de zomer varieert van 25 tot 35 °C. Juli is in Tirana de warmste maand, de gemiddelde temperatuur ligt dan rond 25 °C en er is volop zonneschijn. Ook Griekenland kent warme zomers en milde winters. In de bergen in het noorden van Griekenland kan sneeuw vallen en zijn de winters strenger.

Reisbegeleiding en gidsen

Een enthousiaste Nederlandse reisbegeleider begeleidt de reis. Onze reisbegeleiders zijn zeer ervaren en bevlogen reizigers en vertellen onderweg leuke weetjes over de bestemming. Zij zorgen dat de reis soepel verloopt en zijn het aanspreekpunt voor vragen en wensen. De eigen passie, in combinatie met een uitgebreide training en inwerkprocedure, vormt de basis voor hun deskundigheid en professionaliteit.

Veelgestelde vragen

Hoe is het vervoer tijdens de reis?

We reizen met een eigen bus die is voorzien van airconditioning en verwarming. De grootte van de bus wordt aangepast aan het aantal deelnemers. Aangezien het vervoer tot onze beschikking staat, kunnen we stoppen waar we willen om even de benen te strekken, een foto te maken of een mooi plaatsje of markt onderweg te bezoeken. De reisafstanden in deze regio zijn niet erg groot, maar kunnen in berggebieden soms toch langer zijn dan verwacht.

Wat is de beste reistijd?

Montenegro, Albanië en Griekenland kennen een aangenaam mild klimaat dat door de Middellandse Zee wordt beïnvloed. Het voorjaar en najaar kennen prettige temperaturen van rond de 25 graden. In de zomermaanden kan het kwik oplopen naar de 30 graden of meer. In de berggebieden in het noorden van Griekenland liggen in de zomer de temperaturen wat lager.

Hoe zwaar zijn de verschillende wandelingen?

Tijdens de reis worden er verschillende korte wandelingen aangeboden. Bijna al deze wandelingen zijn tussen de 1 uur en twee uur met weinig hoogte verschillen. De wandelingen zijn voor iedereen met een normale conditie goed te doen.

Wat zijn de prijzen van de optionele excursies?

Tijdens de reis is voor de meeste excursies het vervoer al inbegrepen in de reissom. In dat geval dien je uitsluitend het eventuele entree voor de bezienswaardigheid te betalen. In Albanië liggen de entreeprijzen laag. In Griekenland liggen deze prijzen iets hoger.


Is het mogelijk om een drie persoonskamer te boeken?

Het is tijdens de reis niet mogelijk om gebruik te maken van een driepersoonskamer, indien de kamer gebruikt wordt door drie volwassenen. In zo’n geval zal de derde persoon op een kamer ingedeeld worden met iemand anders uit de groep van hetzelfde geslacht of kunnen opteren voor een eenpersoonskamer waarvoor een toeslag geldt.

Is er wifi aanwezig in de hotels?

De meeste hotels tijdens deze reis beschikken over gratis Wifi. Dit werkt meestal alleen in de receptie en de ontbijtzaal en niet zo goed op de kamers. Tevens betaal je binnen de Europese Unie tegenwoordig geen extra kosten meer voor bellen en internetten op je telefoon, naast je gewone abonnementskosten. Je betaalt hetzelfde als wanneer je in Nederland zou bellen of sms'en. Voor meer informatie kan je het beste contact opnemen met je telefoonprovider.

Is het mogelijk de reis te verlengen in Thessaloniki?

Het is mogelijk om tot uiterlijk 8 weken voor vertrek de reis te verlengen in Thessaloniki. We kunnen je terugvlucht bij de luchtvaartmaatschappij aanpassen. Dit is onder voorbehoud van beschikbaarheid op de gewenste vlucht. Wij brengen per persoon, per bevestigde aanvraag €50,- wijzigingskosten in rekening. Dit is exclusief eventuele meerkosten of afwijkende tarieven van de luchvaartmaatschappij. We kunnen tevens assisteren met de extra hotelovernachtingen in Thessaloniki. Zie voor prijzen bij de <praktische zaken > Hotelverlenging>. Transfers zijn bij een verlenging voor eigen organisatie en kosten.

Stel je vraag

Staat jouw vraag hier niet tussen? Stel deze dan via info@djoser.nl.

Foto's en video