• Slide 1
 • Slide 2
 • Slide 3

  Colombia

  21 dagen

  Een reis langs koloniale steden, prachtige natuur en witte stranden

  Op deze rondreis door Colombia ontdekken we de prachtige natuur en ontmoeten we de meest gastvrije mensen van Latijns-Amerika. We trekken door de prachtige Andes, bezoeken schitterende koloniale steden en bekijken de mysterieuze beelden van San Agustin. Houd je van koffie? Dan moet je zeker de Colombiaanse koffie proeven. In de koffieregio Armenia slapen we in een hacienda op een koffieboerderij. We overnachten ook in in Santa Marta op steenworp afstand van het nationaal park Tayrona. We brengen wat tijd door in de kleurrijke havenstad Cartagena de Indias met een roerig verleden en steken over naar de paradijselijke Islas del Rosario met witte stranden, helder blauwe water en verbazingwekkende koraalriffen. Trek er vooral een dag met een boot erop uit om vanaf het water van al dit moois te genieten.

  Reisschema

  1. Amsterdam - Bogotá
  2. Bogotá
  3. Bogotá - Tatacoa
  4. Tatacoa - San Agustín
  5. San Agustín, excursie Archelogisch park AGU
  6. San Agustín - Popayan
  7. Popayan - Armenia
  8. Armenia
  9. Armenia - Salamina
  10. Salamina, excursie San Felix en Wax Palm Forest
  11. Salamina - Medellín
  12. Medellín
  13. Medellín - optionele excursie naar El Peñón de Guatapé
  14. Medellín - Santa Marta
  15. Santa Marta
  16. Santa Marta, excursie Tayrona NP
  17. Santa Marta - Cartagena
  18. Cartagena
  19. Cartagena, optionele dag excursie Rosario eiland
  20. Cartagena - Amsterdam
  21. aankomst Amsterdam

  Route op datum:

  Reisbeschrijving

  Het bruisende Bogotá met een koloniaal verleden

  Dag 1 Amsterdam - Bogotá
  Dag 2 Bogotá
  Dag 3 Bogotá - Tatacoa

  Bogota ColombiaDe hoofdstad Bogota is het kloppend hart van Colombia. wat opvalt is de mooie mix van het koloniale verleden en de moderne wereld met musea, café's en straatkunstenaars. Iedere wijk heeft wat anders te bieden. In het historische Candelaria stuit je op grote monumentale gebouwen, kathedralen, plaza’s en mooi versierde herenhuizen. Niet veel verderop vechten glazen wolkenkrabbers om het recht de langste te zijn, terwijl in het gemoedelijke Macarena-district hippe cappuccino’s en broodjes worden uitgeserveerd. We nemen een dag de tijd om vrij rond te zwerven door deze aangename stad. Houd daarbij je ogen open voor de graffiti: die is wereldberoemd. Er worden zelfs speciale graffiti-tours georganiseerd!

  We rijden naar het zuiden, waarbij we afdalen naar de centrale laagvlakte van Colombia. En dan wordt het langzaam droger en droger, totdat we stranden in de woestijn van Tatacoa. Deze rode zandvlakte is een speelbal voor wind en water, waardoor er allerlei bizarre rotsformaties zijn gevormd. Het is een betoverend gezicht, zeker wanneer de zon lager zakt en het landschap in een diepere rode gloed komt te staan.

  San Augustin: een typisch koloniaal bergdorp

  Dag 4 Tatacoa - San Agustin
  Dag 5 San Agustin
  Dag 6 San Agustin - Popayan

  Agustin ColombiaVia het prachtige waterrijke gebied van de Magdalena-rivier die vaak de ruggengraat van Colombia wordt genoemd, maken we onze weg naar het kleine San Agustin. Een typisch koloniaal bergdorp, helemaal opgebouwd in de traditionele Spaanse stijl met witgekalkte muren en zwarte dakpannetjes. Het platteland rondom het dorp ligt bezaaid met meer dan 600 mysterieuze standbeelden van glimlachende mannen. Ze hebben wat weg van totempalen. Waarschijnlijk zijn afbeeldingen geweest van belangrijke mensen, zoals sjamanen en koningen. De grootste zijn meer dan vier meter hoog! Het is een hele bijzondere ervaring om oog-in-oog te staan met deze fantasierijke figuren.

  De Magdalena stroomt vanuit het diepe zuiden van Colombia helemaal naar de Caribische kust in het noorden. Dwars door het land. In het noorden vormt het een gigantisch wetland vol trage, brede rivieren – kilometers breed. Maar hier in het zuiden is de rivier soms maar twee meter breed en stroomt het vol levenslust en wit water door een steile kloof. Daardoor zijn er bizarre rotsformaties gevormd, die we bezoeken voordat we terug gaan naar onze thuisbasis in San Agustin.

  Popayan ColombiaWe steken de Andes over naar Popayan. Daarbij rijden we door een bizar landschap vol planten die speciaal zijn aangepast om op deze hoge hoogte te kunnen overleven. Popayan is één van de mooiste koloniale steden van Colombia. Zoals de traditie het voorschrijft, zijn alle huizen hier smetteloos wit. Achter de dikke muren en monumentale houten deuren van het centrum huizen gezellige winkeltjes en restaurants. Steek zeker af en toe je hoofd door de deuropening! ’s Avonds, als de lampjes aan de gevels oplichten, krijgt de stad een fabelachtige sfeer. We lopen nog een laatste rondje, voordat we de volgende dag vertrekken naar Armenia.

  Coffee country Armenia

  Dag 7 Popayan - Armenia
  Dag 8 Armenia
  Dag 9 Armenia - Salamina
  Dag 10  Salamina

  Colombia is één van de grootste koffie-exporteurs ter wereld, en het merendeel van die koffie komt uit de omgeving van Armenia. Dit is ´coffee country’. Overal waar je loopt in het stadje komt de zoete lucht van vers gebrande koffie je tegemoet. Buiten de stad, waar altijd een aangename temperatuur heerst, rijken de koffieplantages tot zover het oog rijkt. Tussendoor staan houten huisjes versierd met kleurrijk geverfde balkons.

  Salamina palmbomen ColombiaDe afstanden in Colombia zijn vrij groot en omdat de wegen niet altijd even goed zijn, kan een reisdag wat langer duren. We komen aan in de vallei van Salamina, een buitenaards landschap vol torenhoge palmbomen in een zee van groen gras. De perfecte plek om een foto te schieten! Of om weg te dromen bij het bizarre landschap. Liefhebbers van natuur zullen ook in hun nopjes zijn: als je goed kijkt zie overal bijzondere bloemen en kleurrijke insecten en kolibries rondvliegen. We verkennen de vallei op de leukste manier: achterin een Jeep Willy!

  Medellín, de hipste stad van Colombia

  Dag 11 Salamina - Medellín
  Dag 12 Medellín
  Dag 13 Medellín

  Medellín ColombiaAls een feniks verrezen uit zijn as: Medellín is op het moment de hipste stad van Colombia! Hoe anders was dat in de jaren 90, toen de naam Medellín synoniem stond met Pablo Escobar, nietsontziende corruptie en internationale drugshandel. Maar die tijden liggen in het verleden. Tegenwoordig staat Medellín vooral bekend als een bloeiende stad vol musea, winkelstraten en pleintjes waar het elke dag tot in de latere uurtjes gezellig blijft. We nemen twee dagen de tijd om de stad te ontdekken. Een aanrader is om met een gids de kabelbaan naar Santa Domingo te nemen, waar je een fantastisch uitzicht hebt over de stad. Deze wijk staat bekend om zijn levendige arbeiderscultuur en gigantische graffiti-kunstwerken. Beneden in het centrum is het absoluut de moeite waard Botanische tuinen, het museum van Botero en het Plaza Cisneros te bezoeken.

  De Jungle & Carribean in Santa Marta en Tayrona NP

  Dag 14 Medellín - Santa Marta
  Dag 15 Santa Marta
  Dag 16 Santa Marta & Tayrona nationaal park

  Santa Marta strand ColombiaEen korte vlucht brengt ons naar de Caribische kust. Naar Santa Marta om precies te zijn! Deze stad aan het strand is immens populair. Van heinde en verre komen Colombianen hier hun vakantie vieren. Alhoewel de pieken van de Andes nog altijd niet ver weg zijn, waan je je hier in een heel ander Colombia. Er hangt een onvervalst Caribisch sfeertje. Strijk neer op het stadstrand en geniet van een tropisch drankje uit een kokosnoot. Ook in het centrum van de stad valt genoeg te beleven. Santa Marta is de oudste stad van Colombia en wordt versierd met talloze koloniale panden, de ene nog imposanter dan de ander.

  Ingesloten tussen de uitlopers van de Andes en de oceaan ligt de dichte jungle van het Tayrona nationaal park. Het ligt bezaaid met paradijselijk witte stranden, vaak versierd met gigantische zwerfkeien, die het geheel nog fantasierijker maken. De koraalriffen die net voor de kust liggen nodigen uit voor een snorkeltocht. We worden opgewacht door een boot die ons naar de beste stukken koraal brengt, en ook een paar van de prachtige afgelegen stranden.

  Het kleurrijke Cartagena de Indias

  Dag 17 Santa Marta - Cartagena
  Dag 18 Cartagena
  Dag 19 Cartagena
  Dag 20 Cartagena - Amsterdam
  Dag 21 aankomst Amsterdam

  Cartagena ColombiaDe mooiste stad van Colombia is voor het laatst bewaard: Cartagena de Indias. Een feest voor het oog!  De oude koloniale binnenstad van Cartagena was vroeger de belangrijkste Spaanse haven van Zuid-Amerika. Alle rijkdom die het continent verliet, deed dat via Cartagena. Met als gevolg een verzameling koloniale gebouwen waar je u tegen zegt. Bovendien heeft de stad de tand des tijds perfect doorstaan: alle panden en kerken verkeren in een perfecte staat en staan nog strak in de verf. Je kunt hier eindeloos ronddwalen door oude steegjes en straten en je telkens verbazen over de kleurrijke balkonnetjes en sfeervolle terrassen en bistro’s.

  Wij verblijven hier in de populair artiestenwijk: Getsemaili, met zijn prachtige muurschilderingen en drukbezochte informele restaurantjes. Het leven speelt zich hier af op straat en de lokale bevolking maakt graag een praatje met je vanuit de schaduwrijke portieken.

  Het rijke Cartagena was vroeger een aantrekkelijke prooi voor de piraten. De Spaanse kroon bouwde daarom een gigantisch fort net buiten de stad, die de rijke zilvervloten moesten beschermen. Tot de dag van vandaag staan de fortificaties fier overeind. Je kunt een mooie wandeling maken over de muren, waarbij je geniet van een fraai uitzicht op de oude stad, maar ook op de hoge wolkenkrabbers en hotels van de Bocagrande, in de volksmond vaak ‘little Miami’ genoemd.

  Liefhebbers van paradijselijke stranden kunnen met de boot een overtocht maken naar het palmstrand van ‘playa blanca’, dat zoals de naam doet vermoeden spierwit is. De vele restaurantjes langs het strand maken de lekkerste visgerechten, zoals ‘ceviche’ of gebakken vis en maken heerlijk zoete fruitdrankjes. Een feestelijk afscheid van een reis door het feestelijke Colombia!

  Op reis met Djoser
  Bij onze reizen is geen sprake van een strak gepland reisschema. De reisdagen staan natuurlijk vast, maar ter plaatse wordt het programma in overleg tussen de groep en de reisbegeleiding ingevuld. De reisbegeleiding biedt de meeste dagen wel een programma aan en een aantal excursies is inbegrepen, maar je bent zeker niet verplicht hieraan deel te nemen. Wie er liever zelf op uitgaat, heeft daartoe alle vrijheid. Zo leer je een land tenslotte het beste kennen. De Family-groepen bestaan uit gemiddeld 16 personen, de maximale groepsgrootte is 26 personen.

  Vertrekdata/prijs

  Boek en reis met Djoser zekerheid Boek en reis met Djoser zekerheid

  2022

  Start - einde
  Beschikbaarheid
   
   
  Prijs
   
  Start - einde
  16 jul - 05 aug
  Beschikbaarheid
  beperkt beschikbaar
  Prijs
  € 2.895,-
  € 2.795,- (kind t/m 11 jr)
  Start - einde
  23 jul - 12 aug

  10+

  Deze reis is voor gezinnen met kinderen vanaf 10 jaar.

  Beschikbaarheid
  beperkt beschikbaar
  Prijs
  € 2.995,-
  € 2.895,- (kind t/m 11 jr)

  Inclusief

  • Vliegreis
  • Alle vluchttoeslagen
  • CO2 compensatie vliegreis
  • Overnachtingen in sfeervolle accommodaties
  • Alle ontbijten
  • Nederlandssprekende Djoser reisbegeleiding
  • Vervoer per airconditioned bus
  • Stadswandeling in Bogota
  • Bezoek aan het spectaculaire Tatacoa mirador
  • Excursie door: El Cuzco in de Tatacoa woestijn
  • Rondleiding door het archeologische park San Augustín
  • Bezoek aan Purace nationaal park
  • Trekking door de Cocara vallei in nationaal park Los Nevados
  • Excursie met gids door de Samaria vallei
  • Citytour door Medellín
  • Binnenlandse vlucht Medellín - Santa Marta
  • Stadswandeling in Santa Marta
  • Trekking door nationaal park Tayrona
  • Strandbezoek aan de Caribische stranden
  • Stadswandeling in Cartagena
  • Verblijf in de leukste wijk van Cartagena: Barrio Getsemani

  Exclusief

  Overige maaltijden, entreegelden, facultatieve excursies, fooien, persoonlijke uitgaven, verzekeringen, etc. Reserveringskosten € 40,- per boeking, bijdrage SGR € 5,- per persoon en calamiteitenfonds € 2,50 per boeking.

  Landarrangement


  De prijs van de reis zonder de internationale vluchten, maar wel inclusief de binnenlandse vlucht, bedraagt € 1.995,-.

  Houd bij het boeken van een landarrangement, waarbij je zelf je vliegtickets boekt, er rekening mee dat er voor al onze reizen een minimum aantal deelnemers nodig is.

  Vluchttoeslagen (inbegrepen)

  Luchtvaartmaatschappijen berekenen naast luchthavenbelastingen, ook brandstof- en veiligheidstoeslagen. Bij Djoser zijn al deze toeslagen in de reissom inbegrepen. Bij een tussentijdse verhoging van de toeslagen door de luchtvaartmaatschappijen berekent Djoser deze kosten niet door. Je komt dus achteraf nooit voor verrassingen te staan.

  Groepssamenstelling en groepsgrootte

  Onze Familyreizen zijn speciaal samengesteld voor gezinnen met kinderen. Contact met andere gezinnen is dus zo gemaakt!

  De gezinnen kunnen verschillend zijn qua samenstelling; op onze reizen gaan zowel 1- als 2-oudergezinnen mee en ook samengestelde gezinnen. Omdat juist de leeftijd van de kinderen heel bepalend kan zijn voor de reis, is een aantal vertrekdata speciaal voor reizen met kinderen vanaf 10 en 16 jaar. Op de andere reizen zijn kinderen van alle leeftijden welkom, maar de minimum leeftijd is 6 jaar en de maximale leeftijd is 20 jaar. Is een kind jonger dan 6 jaar of ouder dan 20, overleg dan voor boeking met Djoser. Je vindt de beschikbaarheid en de leeftijden van de kinderen van reeds geboekte families bij de reisdata.  

  Het minimum aantal deelnemers op alle Familyreizen is 10 (3 gezinnen), het maximum aantal personen is 26.

  Nog bedenktijd nodig? Dan kun je tot een paar maanden voor vertrek een optie op een reis nemen. Zo’n voorlopige reservering is gratis en is 7 dagen geldig. De optie wordt automatisch omgezet in een definitieve of aanvraagboeking, tenzij je deze tijdig zelf bevestigt of annuleert. Het is helaas niet mogelijk om een optie te nemen op een reis waar nog maar een aantal plaatsen beschikbaar zijn.

  Praktische informatie

  Accommodatie

  We overnachten in goede middenklasse hotels, waar nodig zijn de kamers voorzien van airconditioning. De ligging is centraal zodat je makkelijk naar de bezienswaardigheden kunt wandelen. De hotels hebben veelal een sfeervol en koloniaal karakter. In Armenia logeren we in een comfortabele hacienda op een voormalige koffieboerderij. De plek is werkelijk fantastisch en dit is een heerlijke plek om even bij te komen van alle indrukken van de reis. We bezoeken het nationale park Tayrona vanuit uitvalsbasis Santa Marta waar we in een comfortabel hotel overnachten. Op een aantal plekken beschikken de hotels over een zwembad.

  Bekijk hotelreviews op Tripadvisor

  Bogotá Dann Norte
  San Agustín Yalconia Hotel
  Popayan La Herreria de Popayan
  Armenia Finca Hotel La Tata
  Salamina Hotel Casa Real Salamina
  Medellín Hotel Acqua Medellín
  Mompox Casa Amarilla
  Cartagena Hotel San Felipe Plaza Cartagena

  Deze selectie geeft een goed beeld van de hotels waar we op deze reis verblijven.

  We verblijven op comfortabele kamers die van alle gemakken voorzien zijn

  De hotels zijn centraal gelegen, zo ben je snel bij de bezienswaardigheden

  Diverse hotels hebben een heerlijk zwembad

  Hotels kunnen modern zijn of hebben juist een koloniaal karakter

  Het ontbijt is inbegrepen tijden de reis

  Ontspan op één van de gezellige binnenpleintjes

  We verblijven op comfortabele kamers die van alle gemakken voorzien zijn

  De hotels zijn centraal gelegen, zo ben je snel bij de bezienswaardigheden

  Diverse hotels hebben een heerlijk zwembad

  Hotels kunnen modern zijn of hebben juist een koloniaal karakter

  Het ontbijt is inbegrepen tijden de reis

  Ontspan op één van de gezellige binnenpleintjes

  We verblijven op comfortabele kamers die van alle gemakken voorzien zijn

  De hotels zijn centraal gelegen, zo ben je snel bij de bezienswaardigheden

  Diverse hotels hebben een heerlijk zwembad

  Hotels kunnen modern zijn of hebben juist een koloniaal karakter

  Het ontbijt is inbegrepen tijden de reis

  Ontspan op één van de gezellige binnenpleintjes

  We verblijven op comfortabele kamers die van alle gemakken voorzien zijn

  De hotels zijn centraal gelegen, zo ben je snel bij de bezienswaardigheden

  Diverse hotels hebben een heerlijk zwembad

  Hotels kunnen modern zijn of hebben juist een koloniaal karakter

  Het ontbijt is inbegrepen tijden de reis

  Ontspan op één van de gezellige binnenpleintjes

  Vliegreis

  KLM

  Het meest voorkomende vluchtschema staat hieronder. Je kan ook het schema per vertrekdatum bekijken. Vliegtijden en -maatschappijen zijn onder voorbehoud van wijzigingen.

  Kies vertrekdatum:

  • Vlucht met

   KLM

   Traject

   Amsterdam - Bogotá

   Vertrek

   09:50

   Aankomst

   13:40

  • Vlucht met

   KLM

   Traject

   Cartagena - Amsterdam

   Vertrek

   16:40

   Aankomst

   10:35*

  * aankomst volgende dag


  Tijdsverschil: tijdens onze zomertijd is het in Colombia 7 uur vroeger.

  KLM, Nederlands nationale trots, bestaat al meer dan 100 jaar en is hiermee de oudste luchtvaartmaatschappij ter wereld. De vloot is hypermodern. Zo zijn de Boeing 787-9 en 10  voorzien van de laatste technische hoogstandjes, zoals speciale moodlighting. De nieuwste generatie luchtfiltersystemen zorgt ervoor dat je minder vermoeid aankomt op de bestemming. Bovendien stoten deze nieuwe vliegtuigen minder broeikasgassen uit. Aan boord ontbreekt het je aan niets. Op elke vlucht word je voorzien van een snack en een drankje en op intercontinentale vluchten krijg je uiteraard een warme maaltijd. Voor de kids onder ons kunnen speciale kindermaaltijden vooraf gereserveerd worden. Door het persoonlijk in-flight entertainment systeem, dat op intercontinentale vluchten aangeboden wordt, voorzien van talloze films, series en games, zullen zowel kinderen als ouders zich zeker niet vervelen. Wil je tijdens de vlucht extra beenruimte, dan kun je tegen bijbetaling upgraden naar 'economy comfort'.

  Djoser compenseert de CO2-uitstoot van je vlucht

  Reizen is verrijkend, maar laat ook zijn sporen achter in de vorm van broeikasgassen, waaronder CO2. Door de CO2-uitstoot van de vlucht te compenseren kan ergens anders ter wereld dezelfde hoeveelheid CO2 worden voorkomen, want de vliegreis naar je bestemming is veruit het meest belastend voor ons milieu. Samen met de Southpole Group, de wereldmarktleider in het uitvoeren van CO2-reductie projecten, en de ANVR hebben we gekozen voor verschillende projecten in Thailand en Indonesië.

  Met CO2-compensatie doen we dus iets terug voor het klimaat én voor de lokale bevolking. Djoser compenseert alle vluchten van de Djoserreizigers en ook de vliegreizen van haar medewerkers.

  Landarrangement


  De prijs van de reis zonder de internationale vluchten, maar wel inclusief de binnenlandse vlucht, bedraagt € 1.995,-.

  Houd bij het boeken van een landarrangement, waarbij je zelf je vliegtickets boekt, er rekening mee dat er voor al onze reizen een minimum aantal deelnemers nodig is.

  Vervoer

  We verplaatsen ons in Colombia met een comfortabele bus met airconditioning en overbruggen het traject Medellín - Santa Marta met een binnenlandse vlucht.

  We reizen in onze eigen bus. Onderweg is veel te zien en omdat we een eigen bus tot onze beschikking hebben, kunnen we zelf bepalen waar en wanneer we stoppen om onze benen te strekken, een foto te maken of een mooi plaatsje of markt te bezoeken.  Onderweg weg doen we verschillende, interessante plaatsen aan waar we natuurlijk een stop zullen maken.

  Bij de reis inbegrepen

  • Vliegreis
  • Alle vluchttoeslagen
  • CO2 compensatie vliegreis
  • Overnachtingen in sfeervolle accommodaties
  • Alle ontbijten
  • Nederlandssprekende Djoser reisbegeleiding
  • Vervoer per airconditioned bus
  • Stadswandeling in Bogota
  • Bezoek aan het spectaculaire Tatacoa mirador
  • Excursie door: El Cuzco in de Tatacoa woestijn
  • Rondleiding door het archeologische park San Augustín
  • Bezoek aan Purace nationaal park
  • Trekking door de Cocara vallei in nationaal park Los Nevados
  • Excursie met gids door de Samaria vallei
  • Citytour door Medellín
  • Binnenlandse vlucht Medellín - Santa Marta
  • Stadswandeling in Santa Marta
  • Trekking door nationaal park Tayrona
  • Strandbezoek aan de Caribische stranden
  • Stadswandeling in Cartagena
  • Verblijf in de leukste wijk van Cartagena: Barrio Getsemani

  Excursies

  Tayrona nationaal park DjoserBij Djoser bepaal je zelf welke bezienswaardigheden je de moeite waard vindt om te bezoeken. De een gaat graag winkelen in een van de moderne shops in Bogotá of gaat juist liever in de Candelaria op zoek naar traditionele cadeautjes. De ander wil op zijn gemak rondkijken bij het goudmuseum in Bogotá of vertoeft op het centrale plein van Medellín omringd door de voluptueuze en karakteristieke Botero beelden. In de meeste gevallen kun je zelf of met groepsgenoten, al dan niet met hulp van onze reisbegeleiding, te voet of met lokaal vervoer er op uit trekken. Toegangsgelden zijn dan ook niet bij de reissom inbegrepen, zodat je alle vrijheid hebt om je eigen plan te trekken.

  Sommige bezienswaardigheden mag je niet missen, zijn slecht bereikbaar of liggen ‘en route' naar onze volgende overnachtingsplaats. Dergelijke excursies zijn bij Djoser in het programma opgenomen. Ook bij excursies die bij het programma inbegrepen zijn, geldt dat het entreegeld exclusief is.

  Tijdens deze reis door Colombia zijn de volgende excursies in het reisprogramma inbegrepen:

  • Stadswandeling in het historisch centrum van Bogota: 'La Candelaria' met onder andere bezoek aan de Plaza Bolivar, Boteromuseum, Het Presidentieel paleis en het Santa Clara Klooster.
  • Bezoek aan het spectaculaire Tatacoa mirador (uitzichtpunt)
  • Excursie door: El Cuzco in de Tatacoa woestijn onder leiding van een spaanstalige gids. Dit gebied kenmerkt zich door zijn rode aarde, cactusvegetatie en zijn imposante rotsformaties.
  • Bezoek San Agustín archeologisch park, het beroemdste archeologische park van het land, inclusief professionele gids.
  • Bustour door het Purace nationaal park
  • Bezoek aan lokale koffieplantage
  • Excursie in het prachtige dorpje Salento onder leiding van een profesionele gids
  • Trekking door de Cocora vallei in het Nationale park Los Nevados
  • Excursie met professionele gids door de Samaria vallei, de vallei van de duizend palmen
  • Citytour door Medellin onder leiding van een professionele gids
  • Stads wandeling in Santa Marta
  • Trekking door het nationele park Tayrona
  • Strandbezoek aan de caribische stranden van Taganga
  • Stadswandeling door Cartagena met bezoek onder andere aan de ommuurde historische stad, de klokkentoren, het Centenario Park en het Castillo de San Felipe
  • Street arttour in de wijk Getsemani (Cartagena)


  Daarnaast zijn er diverse optionele excursies zoals:

  • Stadstour in Bogotá inclusief professionele gids
  • Bezoek aan het wereld beroemde goudmuseum
  • Excursie maar het UNSESCO wereld erfgoed dorpje Zipaquirá met zijn prachtige zoutkathedraal
  • Bezoek aan het sterren observatorium in de Tatacoa woestijn
  • Wandeling door Purace nationaal park onder leiding van een professionele gids.
  • Stadstour door Popayan
  • Canopy/ziplinen in Quindio
  • Excursie te paard door de Cocora vallei
  • Bezoek aan de granietrots El Peñon de Guatapé vanuit Medellin
  • Salsa lessen in Medellin
  • Bezoek aan een koffieplantage met proeverij in Armenia
  • Snorkeltrip in de caribische zee vanuit Tangana
  • Excursie naar bij Minca naar La Ciudad Perdida (de verloren stad) Ook wel klein Machu Pichu genoemd
  • Dagtocht Playa Blanca en Isla Rosario vanuit Cartagena
  • Net als: Carlos Vives en Shakira, ondek Cartagena op de fiets
  • Excursie naar de moddervulkaarn: El Totumo


  De reisbegeleider is aanwezig om tips te geven over verschillende bezienswaardigheden onderweg.

  Reisdocumenten

  • E-ticket. Meer informatie over de vlucht ontvang je ongeveer 2 weken voor vertrek.
  • Internationale reispas die na vertrek uit Colombia nog 6 maanden geldig is.

  Geldzaken

  In Colombia wordt er betaald met de Colombiaanse peso. Kijk voor de actuele koersen op oanda.com.

  Geld afhalen: In de meeste plaatsen zijn er bankautomaten aanwezig. Het is over het algemeen veiliger en voordeliger om geld af te halen dan te wisselen.
  Contant: Een klein bedrag in euro's voor achter de hand.
  Creditcard: worden vrijwel altijd geaccepteerd in de betere hotels, restaurants en winkels.

  Als richtbedrag voor uitgaven die niet bij de reissom zijn inbegrepen, zoals maaltijden, entreegelden, facultatieve excursies en persoonlijke uitgaven geldt minimaal € 200,- persoon per week. Naast uw bankkaart raden wij u ook aan om dollars aan contanten mee te nemen.

  Het is gebruikelijk om fooien te geven voor verleende diensten. Om te voorkomen dat je steeds fooien uit moet delen, wordt aan het begin van de reis een fooienpot ingesteld, waaruit de (gezamenlijke) tips aan de chauffeurs, gidsen, hotelpersoneel en anderen worden betaald.

  Maaltijden

  Tijdens de reis kun je zelf bepalen waar, wat en met wie je wilt eten. Je kunt uiteraard met de groep eten, maar je bent ook vrij om zelf ergens een restaurantje op te zoeken. Het is ook leuk om op de markt een lekkere 'arepa' of 'tamales' te kopen of 's avonds een plaatselijk tentje te bezoeken. De reisbegeleiding kan je tips geven voor een goed restaurant of een leuk café.

  Rond het middaguur kun je in veel lokale gelegenheden een goedkoop menu, 'ejecutivo’ bestellen. Dit bestaat over het algemeen uit een warme lunch met een salade, desert en een flesje frisdrank. Het zijn misschien niet altijd culinaire hoogstandjes, maar het is een leuke manier om met de plaatselijke bevolking in contact te komen.

  Per streek kan het eten variëren. Zo treft men aan de kust voornamelijk verse vis op het lunch- en avondmenu. De frisse ceviche is een absolute aanrader. In Medellín is het gerecht ‘bandeja paisa’ typisch voor de omgeving: een complete maaltijdschotel met rijst, bruine bonen, spiegelei, avocado, gehakt, chorizo en spek. Zo heeft iedere regio zijn eigen specialiteit.

  Gezondheid

  Voor deze reis naar Colombia wordt aangeraden:

  • Vaccinaties tegen Gelekoorts, Hepatitis A en DTP

  Het is verstandig enigszins te letten op wat je eet. Hoewel de hygiënische omstandigheden in Colombia redelijk tot goed zijn, is het raadzaam om een middel tegen darmstoornissen mee te nemen en een zoutoplossing (als ORS) tegen uitdroging. Wees voorzichtig met voedsel, reinig de handen. Neem in de eerste dagen de tijd om te acclimatiseren, te wennen aan de andere temperatuur en de vele nieuwe indrukken.

  Tevens raden we je aan een kleine medische kit mee te nemen met o.a. aspirine. De reisbegeleiding is overigens ook in het bezit van een medische set, met daarin steriel medisch hulpmateriaal.

  Voor vaccinaties werkt Djoser samen met Thuisvaccinatie.nl. Het is de grootste landelijke organisatie voor reisvaccinaties aan huis. De deskundige artsen komen bij je langs wanneer het jou uitkomt. Ook ‘s avonds en in het weekend of op het werk. En sturen (indien mogelijk) de rekening rechtstreeks naar de zorgverzekeraar. De tarieven zijn vergelijkbaar met andere vaccinatie instellingen. Je kunt gemakkelijk online een afspraak maken. Voor een advies per land kun je ook de website raadplegen van het Landelijk Coördinatiecentrum Reizigersadvisering lcr.nl of itg.be.

  Logo ThuisVaccinatie.nl


  Reizen en Covid-19

  We kunnen naar steeds meer landen veilig en verantwoord op reis. Uiteraard voeren we reizen uit naar landen met een groen of geel reisadvies, maar ook zijn reizen naar een aantal landen met een oranje reisadvies mogelijk. Een overzicht van landen waar je nu met Djoser naar toe kan vind je hier. Voor actuele informatie over inreisbeperkingen en voorwaarden adviseren wij je de website met de reisadviezen van het Ministerie van Buitenlandse Zaken te raadplegen. Om deel te kunnen nemen aan een Djoserreis moet je volledig gevaccineerd zijn, voor de veiligheid en een soepel verloop van de reis.

  Uiteraard hebben we frequent contact met onze agentschappen. Hierdoor zijn we goed op de hoogte van de lokale omstandigheden en regels. Houd er rekening mee dat lokale regelgeving aan verandering onderhevig kan zijn. Na boeking houden wij je over deze regels en voorwaarden via "Mijn Djoser" op de hoogte.

  Met onze lokale vertegenwoordiger, onze 24/7 bereikbaarheid/bijstand én de aanwezigheid van een reisbegeleider, reis je met Djoser met een gerust gevoel.

  Klimaat en geografie

  De temperaturen in Colombia zijn dankzij de ligging bij de evenaar het hele jaar door constant. Het klimaat is alleen afhankelijk van de hoogteverschillen van het land en daardoor komen er verschillende klimaatzones voor. In de Andesgebergte daarentegen is het veel koeler dan de lagergelegen gebieden.

  Colombia kent geen echte winter en zomer, maar is gebonden aan regen en droge seizoenen. Het droge seizoen is in het noorden van december tot maart en in het zuiden van juni tot en met augustus. Enkel aan de kust van de Grote Oceaan kan er het hele jaar door neerslag vallen.

  Reisbegeleiding en gidsen

  Een enthousiaste Nederlandse reisbegeleider begeleidt de reis. Onze reisbegeleiders zijn zeer ervaren en bevlogen reizigers en vertellen onderweg leuke weetjes over de bestemming. Zij weten als geen ander dat kinderen een reis anders beleven dan volwassenen en kunnen haarfijn inspelen op de wensen en behoeften van beiden. Zij zorgen dat de reis soepel verloopt en zijn het aanspreekpunt voor vragen en ideeën. De eigen passie, in combinatie met een uitgebreide training en inwerkprocedure, vormt de basis voor hun deskundigheid en professionaliteit.

  Eventueel kan ter plaatse een lokale gids worden gehuurd als je wat meer wil weten over de achtergronden. Hij of zij kan je alles vertellen over de omgeving, stad of excursie. De gidsen reizen niet de gehele reis mee, maar sluiten bij de groep aan. Deze gidsen vertellen vol enthousiasme over de attractie en weten alle antwoorden op je vragen. We maken dus gebruik van de locals, waardoor de kennis over de stad en/of omgeving groter is dan wanneer een gids de gehele reis mee reist.

  Veelgestelde vragen

  Waarom met Djoser naar Colombia?

  De reizen met Djoser Family zijn speciaal ontwikkeld voor gezinnen. De reis naar Colombia is de perfecte combinatie van prachtige natuur en koloniale steden. De bevolking is erg vriendelijk en gastvrij. Tevens wordt de reis begeleid door een ervaren reisbegeleider die affiniteit met kinderen heeft, wat onze Family reizen een belangrijke meerwaarde geeft.

  Wat is de zwaarte van deze Family reis?

  We hebben de trajecten zo kort mogelijk gemaakt, maar omdat Colombia een groot land is waar we zoveel mogelijk van willen zien zijn de afstanden relatief groot. Doordat we met onze bus reizen kunnen we stoppen waar en wanneer we willen, voor bijvoorbeeld een lunch of een fotostop. Tijdens deze reis maken we ook een keer gebruik van een binnenlandse vlucht van Medellin naar Santa Mart. 

  Welk weertype kan ik verwachten tijdens deze reis?

  De temperatuur in Colombia wordt met name bepaald door de hoogteverschillen. De laaggelegen gebieden hebben een gemiddelde temperatuur van 24 graden landinwaarts, de kustgebieden daarentegen kan de temperatuur oplopen tot ongeveer 28 graden. In de hoger gelegen gebieden kan het afkoelen tot 10 á 15 graden. Zeker 's avonds kan het flink afkoelen.

  Hebben we een visum nodig?

  Voor Colombia is alleen een paspoort nodig dat nog zes maanden geldig is bij vertrek uit Cartagena.

  Hoe wordt een familie met een oneven aantal personen ingedeeld?

  Reis je met een familie van 3 personen, dan verblijf je met je gezin op één kamer. In sommige accommodaties kan het zijn dat er in dit geval een bed bijgezet wordt in een tweepersoonskamer. Voor een gezin dat bestaat uit 4 of 5 personen reserveren we 2 kamers, waar mogelijk aan elkaar grenzend. In de meeste gevallen is het ook mogelijk om een éénpersoonskamer te reserveren.

  Hebben de hotels op deze reis een zwembad?

  Tijdens deze reis proberen we zoveel mogelijk gebruik te maken van authentieke accommodaties, waardoor het meerendeel niet beschikt over een zwembad. Een aantal hotels op deze reis beschikken wel over een zwembad, waaronderSan Agustín en Armenia.

  Is er Wifi aanwezig op deze reis?

  Bijna overal kom je internetcafés tegen, waar je toegang hebt tot Internet. In de meeste hotels is daarnaast in de kamer of in de lobby wifi aanwezig waar je met smartphone kunt internetten. Dit is overigens niet het geval in Tayrona nationaal park.

  Gelden er bijzondere kledingsvoorschriften voor deze reis?

  Er zijn voor deze reis geen speciale kledingvoorschriften, maar we raden aan om rekening te houden met zowel warm als koud weer. Neem dus zeker wat luchtige zomerkleren mee, maar ook een lange broek en truien voor de hoger gelegen gebieden en de avonden.

  We hebben geboket! En nu?

  Zodra je een reis hebt geboekt, ontvangt de hoofdboeker hiervan een bevestiging per e-mail. Tevens ontvangt deze de inloggegevens voor je eigen Mijn Djoser. In je Mijn Djoser kan je de persoonsgegevens (tot 6 weken voor vertrek) aanpassen en vind je alle informatie over de reis.

  Is Colombia een veilig land om door te reizen?

  Ja, Colombia is vandaag de dag even veilig om door te reizen als ieder ander land in Latijns Amerika. Vanwege de interne strijd tussen overheid en verschillende guerrillabewegingen heeft Colombia de laatste decennia weinig positieve aandacht gekregen. Sinds 2002 was de situatie al aanzienlijk verbeterd, dankzij de harde lijn van President Uribe tegen de guerrilla en paramilitaire groeperingen. De huidige President Santos zet dit beleid voort en dat werpt zijn vruchten af. De gebieden waar de guerrilla nog actief is liggen in het zuiden van het land dat niet bezocht wordt tijdens deze reis. In de steden is voorzichtigheid in bepaalde wijken altijd geboden zoals in iedere grote stad ter wereld. De Colombianen zijn enorm gastvrij en zullen altijd hun uiterste best doen om hun gasten welkom te heten en het hen naar de zin te maken. Zoals de Colombianen zelf zeggen: "Het enige risico aan het reizen naar Colombia is dat je er wilt blijven!".

  Wat mag ik absoluut niet vergeten voor deze reis?

  Tijdens de reis kunnen verschillende wandelingen gemaakt worden, waardoor het belangrijk is om schoenen met een goed profiel mee te nemen. Daarnaast is het handig om de volgende zaken mee te nemen: zaklamp, moneybelt, reiswekker, regenkleding, muggenlotion etc.

  Djoser Foto's en Video

  Go to top