Bekijk de Rondreis Colombia, 21 dagen van Djoser

Rondreis Colombia 21 dagen

Diverse natuur en gastvrije bevolking

Vanaf € 3.095,- Bijkomende kosten € 26,25 p.p. (o.b.v. 2 personen)

Tijdens de rondreis door Colombia maak je kennis met de prachtige groene natuur en ontmoet je de vriendelijkste mensen van Latijns-Amerika. Ontdek in Colombia de prachtige Andes, het mysterieuze San Agustín en de schitterende koloniale witte steden. Proef de Colombiaanse koffie en geniet van de Caribische stranden. In de Tatacoa woestijn zie je een hele andere kant van Colombia. Je verblijf in het kleurrijke stadje gelegen in hart van de Colombiaanse koffie regio, Salento. We bezoeken optioneel het Taryona nationaal, dit park ligt op een steenworp afstand van Santa Marta. Cartagena de Indias is een kleurrijke havenstad aan de Caribische kust met een roerig verleden. Voor de kust van Cartagena ligt de Islas del Rosario met haar witte stranden en verbazingwekkende koraalriffen. Trek er een dag op uit en geniet van een boottocht.

Daarom Djoser

 • Ontmoeting met één van de grootste schatten van Colombia: De Colombianen
 • Goede balans van de prachtige natuur en culturele hoogtepunten
 • Verblijf in het koloniale dorpje Villa de Leyva
 • Medellín: verblijf in de stad van Botero en Escobar
 • Bezoek imposante rotsformatie El Peñol
 • Een heerlijk ontspannen verblijf aan de kust in Cartagena de Indias
 • Interessante tocht met Willy's jeeps naar de Cocora-vallei 
 • Een verblijf en koffie tour in aan het kleurrijke hart van de koffieregio: Salento
 • Nederlandssprekende Djoser reisbegeleider
 • Tijdsbesparende binnenlandse vlucht
 • Rechtstreekse vlucht met KLM 
 • Voordelig overnachten en parkeren bij Schiphol

Route en kaart

Routekaart Rondreis Colombia, 21 dagen
 1. Amsterdam - Bogotá
 2. Bogotá
 3. Bogotá - Zipaquirá kathedraal - Villa de Leyva
 4. Villa de Leyva - Bogotá
 5. Bogotá - Villavieja - Tatacoa-woestijn
 6. Villavieja - San Agustín
 7. San Agustín
 8. San Agustín - Popayán
 9. Popayán, optioneel Puracé
 10. Popayán - Salento, Triangulo del Café
 11. Salento, excursie naar Cocora-vallei
 12. Salento - Medellín
 13. Medellín
 14. Medellín, bezoek aan El Peñon de Guatapé
 15. Medellín - vlucht naar Santa Marta
 16. Santa Marta, optioneel Tayrona nationaal park
 17. Santa Marta - Cartagena de Indias
 18. Cartagena de Indias, wandeling Getsemani
 19. Cartagena de Indias
 20. Cartagena de Indias - Amsterdam
 21. aankomst Amsterdam

Reisbeschrijving

Bogotá, hoofdstad middenin in het Andes-gebergte

Dag 1 Amsterdam - Bogotá
Dag 2 Bogotá

Bogota kerk ColombiaWe beginnen onze rondreis in de indrukwekkende hoofdstad van Colombia: Bogotá. Bogotá is de grootste stad van Colombia en bevindt zich middenin de Andes op een hoogte van ruim 2.600 meter. In deze moderne stad ervaar je de échte Zuid-Amerikaanse sfeer en maak je alvast kennis met de altijd vriendelijke bevolking van Colombia.

In Bogotá heb je echt van alles wat: universiteiten, theaters en bibliotheken, omgeven door hoogbouw, koloniale kerken, maar helaas ook sloppenwijken. Slenter door de koloniale straatjes en vergeet vooral niet om je heen te kijken naar alle Street Art die street artists door de stad verspreid hebben. Het Plaza de Bolivar is het hart van de oude koloniale wijk La Candelaria en wordt omringd door de belangrijkste gebouwen van de stad. Zo bevindt zich daar de kathedraal, het paleis van justitie en El Museo 20 de julio. Deze kleurrijke wijk mag niet ontbreken tijdens je bezoek aan Bogotá. Neem zeker plaats in een van de gezellige koffietentjes. Bezoek ook het Goud Museum of neem de kabelbaan naar Cerro Monserrate. Op een hoogte van ruim 3000 m ligt een prachtige kerk en heb je een adembenemend uitzicht over de stad.

Het idyllische dorpje Villa de Leyva

Dag 3. Bogotá - Zipaquirá kathedraal - Villa de Leyva
Dag 4. Villa de leyva - Bogotá

's Ochtends vertrekken we vanuit Bogotá naar Villa de Leyva. Onderweg stoppen we bij de opmerkelijke ondergrondse zoutkathedraal in Zipaquirá. Het is een kerk die ingericht is in een zoutmijn. De zoutkathedraal heeft geen bisschop en is daarom officieel geen kathedraal, maar wordt wel zo genoemd.

Villa de Leyva ColombiaNa het bezoek aan de zoutkathedraal gaan we verder naar Villa de Leyva. Dit is een charmant koloniaal stadje, wat bekend staat om zijn goed bewaard gebleven historisch centrum met geplaveide straten, witgekalkte gebouwen met leistenen daken en prachtige kerken. Verken bijvoorbeeld het indrukwekkende Plaza Mayor, een van de grootste pleinen van Zuid-Amerika. Bewonder het plein en ervaar en ontdek hoe het fungeerde als het centrum van sociale en culturele activiteiten door de eeuwen heen. verbergen.

De volgende ochtend is ter vrije besteding, waarna we in de middag weer richting Bogotá vertrekken.

De rode Tatacoa Woestijn & het schilderachtige San Agustin

Dag 5. Bogotá - Villavieja - Tatacoa-woestijn
Dag 6. Villavieja - San Agustín
Dag 7. San Agustín

´s Ochtends vertrekken we naar een ander imposant landschap in Colombia; de Tatacoa-woestijn. Hier zien we een heel ander landschap dan in de rest van de Colombia. Dit rode spectaculaire landschap vormt de leefomgeving van unieke flora en fauna. Zo vind je er torenhoge cactussen, bijzondere rotsformaties en ontdek je er interessante fossiele resten. Het landschap heeft iets mysterieus en kan zelfs wat buitenaards aanvoelen. De naam komt van het Spaanse woord 'ratelslang'. Eén van de weinige dieren die in deze warme woestijn kunnen leven. 

Colombia San Augustin Djoser Vanuit de droogte in de Tatacoa-woestijn reizen we naar San Agustín, een prachtige rit van zo’n acht uur door het schilderachtige platteland. San Agustín is één van de belangrijkste archeologische plaatsen van Colombia. Ruim 3300 voor Christus werden de groene heuvels van San Agustín door een mysterieuze inheemse stam bewoond. Zij kwamen hier om hun doden te eren en deden dat door stenen beelden en tombes uit vulkanisch gesteente te creëren. De beelden die zijn achtergebleven zijn uiterst mysterieus en lijken iets te verbergen.

In San Agustín kunnen er vele excursies gemaakt worden. Ga zeker mee naar het bekende San Agustín archeologisch park. De ruim 500 beelden die in dit park zijn achtergebleven, hebben de vorm van dieren, krijgers en menselijke gezichten en kunnen wel 7 meter hoog zijn. Rondom dit park, verspreid in de bergen, staan nog meer fascinerende beelden. Wil je alles weten over deze interessante archeologische vondsten, kies er dan voor om met een lokale gids op pad te gaan. Een aanrader is om een optionele paardrijtocht te maken door de heuvels om deze bijzondere beelden te ontdekken.

Witte dorpjes met kleurrijke bloemen

Dag 8. San Agustín - Popayán
Dag 9. Popayán, optioneel Puracé
Dag 10. Popayán -  Salento, Triangulo del Café

Koffie verkoper ColombiaWe rijden door naar de koloniale stad Popayán waar we overnachten. Deze witte stad staat bekend om de vele dichters en schilders die hier vandaan komen. Dit zie je met name terug in het culturele centrum. Popayán is een gezellige stad waar je wandelingen kunt maken in de prachtige omgeving. Er is de mogelijkheid om tijdens een excursie een bezoek te brengen aan het mooie Purace nationaal park. De Purace vulkaan is een kleine 5000m hoog en is continu met sneeuw bedekt. Het park is ook de thuisbasis voor de condor en met een beetje mazzel spot je deze enorme vogel tijdens de wandelingen. Je kan in dit gebied wandelingen maken en genieten van geisers, warmwaterbronnen en watervallen. Of ontdek op dinsdag de kleurrijke lokale markt in Silvia, waar traditionele klederdracht schitteren. De volgende dag reizen we door naar de Triangulo del Café, of ook wel de Colombiaanse koffiedriehoek genaamd.

Reis door de zee van koffie, Mar de Café

Dag 11. Salento, excursie naar Cocora-vallei
Dag 12. Salento - Medellín

De koffieregio in Salento is één van de mooiste gebieden van Colombia gelegen nabij de besneeuwde bergtoppen van het nationale park Los Nevados. We rijden hier door een zogenaamde Mar de Café, ofwel zee van koffie. Wij zullen hier een heerlijke koffie tour doen waarbij we uitleg krijgen over de planten, koffie plukken en het hele proces van sorteren. Wij Sluiten deze tour af met natuurlijk een heerlijk kopje koffie.

Cocora palmen ColombiaVanuit het kleurrijke hart, Salento, is het nog maar een steenworp afstand naar de Cocora-vallei, waar de 50-meter hoge waspalmen het bijzondere landschap van de vallei sieren. We gaan hier in én achterop Willy's jeeps naar de vallei, een leuke manier om het gebied te leren kennen! In de Cocora-vallei kun je ook nog kiezen om te voet of te paard het prachtige vallei met wax palmbomen in te trekken. Tijdens deze route kom je langs schitterende uitkijkpunten. Na 2 overnachtingen in deze rustige en groene omgeving vervolgen we onze weg naar de op twee na grootste stad van Colombia: Medellín.

Het artistieke en springlevende Medellín

Dag 13. Medellín
Dag 14. Medellín, bezoek aan El Peñon de Guatapé

Medellín, met zijn eeuwige lenteklimaat, is een bruisende en moderne stad waar de uitermate vriendelijke lokale bevolking, de Paisas, de laatste modetrends op de voet volgen. De Paisas hebben een typich lokaal gerecht waar de lokale bevoling erg trots op is. De bandeja paisa is zeker de moeite waard om te bestellen tijdens je verblijf in Medellín. 

Medelin stadstour graffiti ColombiaWe hebben een volle dag te besteden in Medellín om de stad écht te ervaren. Verken het oude centrum met het centrale Plaza Botero dat vol staat met beelden van de grote trots van Medellín: de kunstenaar Fernando Botero. Er zijn hier ook genoeg artistieke musea te bezoeken. Veder heeft de stad verschillende kabelbanen, die een mooie mogelijkheid bieden om wijken van bovenaf te bekijken. Mocht je nog tijd over hebben dan is de wijk 'El Poblado' zeker de moeite waard om te bezoeken. Vaak verblijven wij in deze wijk en kun je dus heerlijk in de avond naar de vele restaurantes en cafes die El Poblado te biedden heeft.

We gaan een bezoek brengen aan El Peñon de Guatapé, een enorme granieten rots die hier midden in het landschap oprijst en een geweldig uitzicht biedt op een meer met vele kleine eilanden. Naast het bezoekje aan Peñol bezoek je ook het kleurrijke plaatsje Guatape. Hier kun je lekker rondstruinen en mooie muurschilderingen met reliëf bewonderen.

Caribische taferelen en koloniaal verleden

Dag 15. Medellín - vlucht naar Santa Marta
Dag 16. Santa Marta, optioneel Tayrona nationaal park

We vliegen door naar de noordkust van Colombia. In Santa Marta kunnen we genieten van het heerlijke klimaat en de Caribische zee. Uiteraard is het aan te raden een bezoek te brengen aan het Tayrona nationaal park .

Colombia Santa Marta nationaal park Tayrona Djoser Het Tayrona nationaal park is een aan de noordelijke Atlantische kust gelegen gebied dat ooit het grondgebied was van de Tayrona. Het park heeft een grote variatie aan landschappen. Zo heb je er prachtige stranden en baaien, maar ook een regenwoud dat zich op 900 meter boven de zeespiegel bevindt. Het Tayrona National Park sluit echter zijn deuren 2 weken in februari, Juni en in October. Tijdens deze weken begeeft de inheemse bevolking van de Sierra Nevada de Santa Marta zich in het park om het ecologisch en spiritueel te reinigen. Er zijn nog voldoende andere mogelijkheden om de natuur en cultuur van deze regio te leren kennen. Zo is het mogelijk om de tropische jungle bij Taironaka te bezoeken of naar het bergdorpje Minca te gaan.

Prachtige havenplaats aan de Caribische Zee, Cartagena de Indias

Dag 17. Santa Marta - Cartagena de Indias
Dag 18. Cartagena de Indias, wandeling Getsemani
Dag 19. Cartagena de Indias
Dag 20. Cartagena de Indias - Amsterdam
Dag 21. aankomst Amsterdam

Cartagena straat ColombiaVanuit Santa Marta reizen we door naar onze laatste bestemming: het mooie Cartagena de Indias. Cartagena de indias, een kleurrijke havenstad aan de Caribische kust, is de ideale afsluiter van deze mooie reis! Het historische oude centrum is omgeven door stadsmuren en bevat prachtige koloniale architectuur, mooie straatjes, pleinen en binnenplaatsen gevuld met bloemen. Vanwege de historie en schoonheid van de historische binnenstad, staat Cartagena sinds 1984 op de UNESCO werelderfgoedlijst. We blijven hier twee dagen, dus genoeg tijd om deze prachtige stad te leren kennen. Onder leiding van een gids maken we een oriënterende wandeling door Getsemani, een alternatieve en culturele wijk in Cartagena. 

Colombia Cartagena DjoserBezoek in Cartagena een van de vele musea, kloosters of kerken of maak een wandeling door de mooie straatjes. Je kunt samen met een lokale gids een stadswandeling maken waarmee je onder andere een bezoek brengt aan het klooster en de kerk van La Popa. Hier heb je een prachtig uitzicht over de stad en op het fort van San Felipe de Barajas. Dit fort is gebouwd op de heuvels van San Lázaro en verdedigde de stad tegen aanvallen van piraten.

Voor de kust van Cartagena liggen de Islas del Rosario met haar witte stranden en verbazingwekkende koraalriffen. Trek er een dag op uit en geniet van een boottocht naar dit National Park. Daarna is het tijd om afscheid te nemen van het gastvrije en indrukwekkende Colombia en terug te vliegen naar Amsterdam.


Op weg met Djoser

Bij onze reizen is geen sprake van een strak gepland reisschema. De reisdagen staan natuurlijk vast, maar ter plaatse wordt het programma in overleg tussen de groep en de reisbegeleiding ingevuld. De reisbegeleiding biedt de meeste dagen wel een programma aan en een aantal excursies is inbegrepen, maar je bent zeker niet verplicht hieraan deel te nemen. Wie er liever zelf op uitgaat, heeft daartoe alle vrijheid. Zo leer je een land tenslotte het beste kennen. Gemiddeld bestaan de groepen uit 16 deelnemers. De maximale groepsgrootte is 20 personen.

KLM

Vertrekdata 2024

Bijkomende kosten € 26,25 p.p. (o.b.v. 2 personen)

Start - einde Beschikbaarheid Prijs
Start - einde
15 jul - 04 aug
Beschikbaarheid
vol

Deelnemers

Er is op dit moment geen groepsinformatie beschikbaar voor deze vertrekdatum.

Prijs

€ 3.595,-

Start - einde
09 sep - 29 sep
Beschikbaarheid
vol

Deelnemers

Er is op dit moment geen groepsinformatie beschikbaar voor deze vertrekdatum.

Prijs

€ 3.395,-

Start - einde
30 sep - 20 okt
V
Vertrek informatie i

Djoser heeft alle reizen van tevoren ingepland met het doel en verwachting deze ook uit te kunnen voeren.

Beschikbaarheid
voldoende

Deelnemers

Er is op dit moment geen groepsinformatie beschikbaar voor deze vertrekdatum.

Prijs

€ 3.245,-

Start - einde
21 okt - 10 nov
V
Vertrek informatie i

Djoser heeft alle reizen van tevoren ingepland met het doel en verwachting deze ook uit te kunnen voeren.

Beschikbaarheid
voldoende

Deelnemers

Er is op dit moment geen groepsinformatie beschikbaar voor deze vertrekdatum.

Prijs

€ 3.095,-

Start - einde
11 nov - 01 dec
V
Vertrek informatie i

Djoser heeft alle reizen van tevoren ingepland met het doel en verwachting deze ook uit te kunnen voeren.

Beschikbaarheid
voldoende

Deelnemers

Er is op dit moment geen groepsinformatie beschikbaar voor deze vertrekdatum.

Prijs

€ 3.195,-

Start - einde
16 dec - 05 jan
G
Vertrek gegarandeerd i

Indien een vertrekdatum het groene icoon met een G heeft, dan ben je er zeker van dat je na het ontvangen van de boekingsbevestiging op reis kan gaan. Voorwaarden van toepassing, zie i.

Beschikbaarheid
voldoende

Deelnemers

Er is op dit moment geen groepsinformatie beschikbaar voor deze vertrekdatum.

Prijs

€ 3.795,-

Vertrekdata 2025

Bijkomende kosten € 26,25 p.p. (o.b.v. 2 personen)

Start - einde Beschikbaarheid Prijs
Start - einde
06 jan - 26 jan
V
Vertrek informatie i

Djoser heeft alle reizen van tevoren ingepland met het doel en verwachting deze ook uit te kunnen voeren.

Beschikbaarheid
voldoende
Prijs

€ 3.395,-

Start - einde
27 jan - 16 feb
V
Vertrek informatie i

Djoser heeft alle reizen van tevoren ingepland met het doel en verwachting deze ook uit te kunnen voeren.

Beschikbaarheid
voldoende

Deelnemers

Er is op dit moment geen groepsinformatie beschikbaar voor deze vertrekdatum.

Prijs

€ 3.295,-

Start - einde
17 feb - 09 mrt
G
Vertrek gegarandeerd i

Indien een vertrekdatum het groene icoon met een G heeft, dan ben je er zeker van dat je na het ontvangen van de boekingsbevestiging op reis kan gaan. Voorwaarden van toepassing, zie i.

Beschikbaarheid
voldoende

Deelnemers

Er is op dit moment geen groepsinformatie beschikbaar voor deze vertrekdatum.

Prijs

€ 3.295,-

Start - einde
10 mrt - 30 mrt
V
Vertrek informatie i

Djoser heeft alle reizen van tevoren ingepland met het doel en verwachting deze ook uit te kunnen voeren.

Beschikbaarheid
voldoende
Prijs

€ 3.095,-

Start - einde
14 apr - 04 mei
V
Vertrek informatie i

Djoser heeft alle reizen van tevoren ingepland met het doel en verwachting deze ook uit te kunnen voeren.

Beschikbaarheid
voldoende
Prijs

€ 3.195,-

Inclusief

 • Rechtstreekse vlucht met KLM 
 • Alle vluchttoeslagen
 • Binnenlandse vlucht Medellín - Santa Marta
 • Overnachtingen in sfeervolle en centraal gelegen accommodaties 
 • Alle overnachtingen inclusief ontbijt
 • Vervoer per airconditioned bus
 • De indrukwekkende zoutkathedraal Zipaquirá
 • Verblijf in het kleurrijke hart van de koffie-regio: Salento 
 • Koffie tour in landhuis tussen de bergen van Salento
 • Met een Willy's jeep Valle de Cocora ontdekken
 • Bezoek aan El Peñon de Guatapé 
 • Een heerlijk verblijf in de kustplaats Cartagena 
 • Excursie naar de imposante Tatacoa-woestijn
 • Nederlandssprekende Djoser reisbegeleiding

Exclusief

Overige maaltijden, entreegelden, facultatieve excursies, fooien, persoonlijke uitgaven, verzekeringen, etc.
Reserveringskosten € 25,-, bij 2 of meer personen € 40,-, etc. Bijdrage SGR € 5,- per persoon en calamiteitenfonds € 2,50 per boeking.

Eenpersoonskamer

Alleenreizenden worden, in goed overleg, ingedeeld met andere alleenreizenden van hetzelfde geslacht. Wil je niet ingedeeld worden met een ander groepslid, dan kun je een eenpersoonskamer boeken tegen de daarvoor geldende toeslag vanaf  € 425,-.

Vluchttoeslagen (inbegrepen)

Luchtvaartmaatschappijen berekenen naast luchthavenbelastingen, ook brandstof- en veiligheidstoeslagen. Bij Djoser zijn al deze toeslagen in de reissom inbegrepen.

Hotelverlenging

Verlenging of vervroeging mét accommodatie in een centraal gelegen hotel in Bogotá of Cartagena de Indias is bij te boeken.

De prijs voor het hotel in Bogotá is vanaf € 35,- op basis van logies en ontbijt in een tweepersoonskamer per persoon per nacht. De prijs voor een eenpersoonskamer is vanaf € 60,- per nacht. In Cartagena bedraagt de meerprijs respectievelijk vanaf € 50,- op basis van logies en ontbijt in een tweepersoonskamer per persoon per nacht. De prijs voor een eenpersoonskamer is vanaf € 90,- per nacht.

De genoemde prijzen zijn zonder wijzigingskosten van de vlucht en de transfer van/naar de luchthaven. Deze dient u zelf ter plaatse te regelen.

Landarrangement

De prijs van de reis zonder de internationale vluchten, maar wel inclusief de binnenlandse vluchten, bedraagtvanaf €2.195,-.

Houd bij de boeking van een landarrangement er rekening mee dat voor al onze reizen een minimum aantal deelnemers geldt. Djoser is niet aansprakelijk indien er wijzigingen ontstaan in het vluchtschema van de groepsreis. Kom je op een andere tijd aan dan de groep en/of vertrek je op een andere tijd dan de groep, dan dien je zelf je transfers van- en naar het hotel en/of de luchthaven te regelen.

Groepssamenstelling en groepsgrootte

Onze groepen bestaan uit samen- en alleenreizenden. Reis je alleen dan vind je zeker snel aansluiting in onze kleine groepen. De deelnemers zijn overwegend Nederlands en Belgisch. Het komt bij deze reis soms voor dat ook enkele Duitstalige reizigers zich hebben aangemeld.

Wil je meer specifieke informatie over de samenstelling van de groep op de vertrekdatum van jouw keuze dan informeren we je graag telefonisch over bijvoorbeeld leeftijden, geslacht en samenstelling (Nederland: 071-5126400 en België: 09 2230069).

Gemiddeld bestaan de groepen uit 16 deelnemers, het maximum is 20.

De gemiddelde groepsgrootte om de reis door te laten gaan is 10.

Nog bedenktijd nodig? Dan kun je tot een paar maanden voor vertrek een optie op een reis nemen. Zo’n voorlopige reservering is gratis en is 5 dagen geldig. De optie wordt automatisch omgezet in een definitieve of aanvraagboeking, tenzij je deze tijdig zelf bevestigt of annuleert. Het is helaas niet mogelijk om een optie te nemen op een reis waar nog maar een aantal plaatsen beschikbaar zijn.

V

Vertrek informatie

Djoser heeft alle reizen van tevoren ingepland met het doel en verwachting deze ook uit te kunnen voeren. Dit op basis van eerdere ervaringen en boekingen in dit reisseizoen.

Om een groepsreis te garanderen en uit te kunnen voeren is een minimum aantal deelnemers nodig. Dit aantal staat bij betreffende reis vermeld onder het kopje 'Groepssamenstelling en groepsgrootte'. In het uitzonderlijke geval dat het minimum aantal deelnemers niet wordt bereikt en de reis niet door kan gaan, hoor je dit ruim van te voren, doch uiterlijk 21 dagen voor vertrek. Djoser zal altijd haar uiterste best doen om een gewenste alternatieve reis en/of vertrekdatum aan te bieden. Volledige restitutie van de reissom, inclusief eventuele via Djoser afgesloten verzekeringen die op de factuur staan (met uitzondering van eventuele kosten van zelf geregelde visa, vaccinaties en andere persoonlijke uitgaven) is natuurlijk ook mogelijk. In het geval dat een reis niet kan doorgaan als gevolg van een overmachtsituatie kunnen er andere voorwaarden gelden waarbij geen volledige restitutie mogelijk is.

G

Vertrek gegarandeerd

Indien een vertrekdatum het groene icoon met een G heeft, dan ben je er zeker van dat je na het ontvangen van de boekingsbevestiging op reis kan gaan. Het kan soms voorkomen dat deelnemers van een reis moeten annuleren of omboeken, waardoor de groepsgrootte onder het vereiste minimum aantal deelnemers daalt. In het uitzonderlijke geval dat het minimum aantal deelnemers niet wordt bereikt en de reis niet door kan gaan, hoor je dit ruim van te voren per e-mail, doch uiterlijk 21 dagen voor vertrek. Djoser zal altijd haar uiterste best doen om er voor te zorgen dat je de gewenste reis op de geboekte vertrekdatum kunt gaan maken, ook indien het minimale aantal deelnemers niet is bereikt. In dat geval bekijken we de mogelijkheid om, al dan niet tegen bijbetaling, de reis mogelijk te maken met bijvoorbeeld aangepast vervoer en/of lokale Engelssprekende reisbegeleiding. Het karakter van een groepsreis kan hierbij dusdanig veranderen dat wij er begrip voor hebben dat je liever een alternatief kiest.

Uiteraard is het ook mogelijk een nieuwe reis of vertrekdatum te boeken. Volledige restitutie van de reissom (met uitzondering van eventuele kosten van zelf geregelde visa, vaccinaties en andere persoonlijke uitgaven) is natuurlijk ook mogelijk. Heb je via Djoser een verzekering bij VAB afgesloten, neem dan contact met ons op.

Reviews Colombia, 21 dagen

Gemiddelde beoordeling: 8,7

 • Colombia is een verrassend land. Veel gezien. Goede ervaren reisleiding en zeer afwisselend. Het Caraïbisch gevoel kwam naar boven met veel muziek. Van woestijn tot bruisende stad. Een land in opkomst. Op sommige plaatsen nog authentiek met ook sloppenwijken tot het moderne Cartagena. Aanrader

  9,0

 • Mijn reis naar Colombia was in 1 woord overweldigend fantastisch. Het land is zo afwisselend en divers dat je ogen en oren te kort komt. Sommige hotels kunnen wellicht ietsje beter maar misschien ben ik te kritisch. Gelukkig nog niet overspoeld door toeristen. Colombia is puur en onbedorven. Top!

  9,0

 • Wat een prachtige, afwisselende reis! Colombia heeft ons verrast: de kleurrijke steden, de aardige bevolking en de mooie natuur. Onze reisleidster Saskia heeft eraan bijgedragen dat we zeggen:" We houden van Colombia!"

  9,0

 • Prachtige reis langs vele hoogtepunten van Colombia. Erg kleurrijke steden, waar je genoeg tijd hebt om alles te bekijken. Ook mooie natuur, met veel afwisseling. Het is helaas ook een land waar nog veel arme mensen wonen. Saskia was voor ons de kers op de taart, zij regelde heel veel extra’s.

  10,0

Praktische informatie

Accommodatie

We overnachten in goede middenklasse hotels, waar mogelijk zijn de kamers voorzien van airconditioning. De ligging is zo centraal mogelijk zodat je makkelijk naar de bezienswaardigheden kan wandelen. Verwacht niet al te veel luxe, maar de hotels hebben veelal een sfeervol en koloniaal karakter.

Bij alle accommodaties is het ontbijt inclusief en de kamers beschikken over een eigen douche en toilet. Tevens zijn een aantal van de accommodaties voorzien van een zwembad.

In Medellin verblijven we in een mooi modern hotel voorzien van alle gemakken in de gezellige wijk El Poblado.

In Cartagena verblijven we in de wijk Getsimani, waar prachtige muurschilderingen zijn en op loopafstand van het koloniale centrum. 

Bekijk hotelreviews op Tripadvisor

Bogotá Hotel Dann Av. 19
Villa de Leyva Hotel Getsemani
San Agustín Alto de Los Andaquies
Popayan Hotel la Herreira Popayan
Medellín Hotel Poblado Alejandría
Santa Marta Hotel Best western plus
Cartagena Hotel Villa Colonial


Deze selectie geeft een goed beeld van de hotels waar we op deze reis verblijven.

Eenpersoonskamer

Alleenreizenden worden, in goed overleg, ingedeeld met andere alleenreizenden van hetzelfde geslacht. Wil je niet ingedeeld worden met een ander groepslid, dan kun je een eenpersoonskamer boeken tegen de daarvoor geldende toeslag vanaf  € 425,-.

 • Hotel Dann Av 19 kamer Bogota Colombia

  De kamers beschikken over een eigen douche en badkamer.

 • Alto de los Andaquies San Agustín Colombia
 • Alto de los Andaquies kamer San Agustín Colombia
 • Alto de los Andaquies veranda San Agustín Colombia
 • La Herreria Conolial Popayan Colombia
 • La Herreria Conolial kamer Popayan Colombia
 • Hotel Mi Monaco zwembad Armenia Colombia

  Een aantal accommodaties beschikken over een zwembad

 • Hotel Mi Monaco kamer Armenia Colombia
 • Hotel Mi Monaco veranda Armenia Colombia

  Geniet van de mooie binnentuinen.

 • Finca Hotel la Tata zembad Armenia Colombia
 • Hotel Poblado Alejandría Medellin Colombia

  De accommodaties zijn veelal centraal gelegen

 • Hotel Poblado Alejandría ontbijt Medellin Colombia

  Al het ontbijt is inclusief

 • Hotel Poblado Alejandría kamer Medellin Colombia
 • Casa Amarilla Mompox Colombia
 • Casa Amarilla veranda Mompox Colombia
 • Casa Amarilla kamer Mompox Colombia
 • Hotel Villa Colonial hal Cartagena Colombia
 • Hotel Villa Colonial balkon Cartagena Colombia

Vliegreis

KLM

Het meest voorkomende vluchtschema staat hieronder. Je kan ook het schema per vertrekdatum bekijken. Vliegtijden en -maatschappijen zijn onder voorbehoud van wijzigingen.

 • Vlucht met

  KLM

  Traject

  Amsterdam - Bogotá

  Vertrek

  09:40 - 14:45

 • Vlucht met

  KLM

  Traject

  Cartagena - Amsterdam

  Vertrek

  18:55 - 10:30*

* aankomst volgende dag


Tijdsverschil: tijdens onze zomertijd is het in Colombia 7 uur vroeger, tijdens onze wintertijd 6 uur.

KLM, Nederlands nationale trots, bestaat al meer dan 100 jaar en is hiermee de oudste luchtvaartmaatschappij ter wereld. De vloot is hypermodern. Zo zijn de Boeing 787-9 en 10  voorzien van de laatste technische hoogstandjes, zoals speciale moodlighting. De nieuwste generatie luchtfiltersystemen zorgt ervoor dat je minder vermoeid aankomt op de bestemming. Bovendien stoten deze nieuwe vliegtuigen minder broeikasgassen uit. Aan boord ontbreekt het je aan niets: op elke vlucht word je voorzien van een snack en een drankje en op intercontinentale vluchten krijg je uiteraard een warme maaltijd. KLM biedt (behalve in Europa) een persoonlijk in-flight entertainment systeem aan, voorzien van talloze films, series en games. Zo hoef je je niet te vervelen. Wil je tijdens de vlucht extra beenruimte, dan kun je tegen bijbetaling upgraden naar 'economy comfort'.

Landarrangement

De prijs van de reis zonder de internationale vluchten, maar wel inclusief de binnenlandse vluchten, bedraagtvanaf €2.195,-.

Houd bij de boeking van een landarrangement er rekening mee dat voor al onze reizen een minimum aantal deelnemers geldt. Djoser is niet aansprakelijk indien er wijzigingen ontstaan in het vluchtschema van de groepsreis. Kom je op een andere tijd aan dan de groep en/of vertrek je op een andere tijd dan de groep, dan dien je zelf je transfers van- en naar het hotel en/of de luchthaven te regelen.

Hotelovernachting Schiphol

Djoser biedt Belgische reizigers aan om voor een aantrekkelijk tarief in het Ibis Hotel vlak bij de luchthaven Schiphol te overnachten. Vooral bij vluchten die vroeg vertrekken of ’s avonds laat aankomen is dit handig. Je vertrekt uitgerust of geniet nog na van een extra nachtje vakantie. Bovendien parkeer je je wagen gratis. Lees hier meer.

Vervoer

We verplaatsen ons in Colombia met een comfortabele bus met airconditioning. We beschikken over onze eigen bussen, waardoor we op elk moment kunnen stoppen om even de benen te strekken, een foto te maken of een mooi plaatsje of markt te bezoeken. In verschillende interessante plaatsen onderweg stoppen we natuurlijk ook. Omdat Colombia een groot land is en we zoveel mogelijk van het moois willen zien wat het te bieden heeft, zijn enkele reisafstanden groot.

Om de grootste afstand te overbruggen tussen Medellín en Santa Marta, leggen we dit traject af per binnenlandse vlucht.

Met Willy's jeeps zullen we de Cocora-vallei inreizen.

 • KLM vliegtuig

  Met een rechtstreekse KLM vlucht vliegen we naar Bogotá

 • Colombia bus vervoersmiddel Djoser

  We verplaatsen ons met onze eigen comfortabele bussen.

 • Colombia bus vervoersmidddel binnenkant Djoser

  Onze bus is voorzien van airconditioning

 • Colombia bus vervoersmiddel binnenkant Djoser
 • Met Jeep Willy's gaan we naar Vallei de Cocora

Bij de reis inbegrepen

 • Rechtstreekse vlucht met KLM 
 • Alle vluchttoeslagen
 • Binnenlandse vlucht Medellín - Santa Marta
 • Overnachtingen in sfeervolle en centraal gelegen accommodaties 
 • Alle overnachtingen inclusief ontbijt
 • Vervoer per airconditioned bus
 • De indrukwekkende zoutkathedraal Zipaquirá
 • Verblijf in het kleurrijke hart van de koffie-regio: Salento 
 • Koffie tour in landhuis tussen de bergen van Salento
 • Met een Willy's jeep Valle de Cocora ontdekken
 • Bezoek aan El Peñon de Guatapé 
 • Een heerlijk verblijf in de kustplaats Cartagena 
 • Excursie naar de imposante Tatacoa-woestijn
 • Nederlandssprekende Djoser reisbegeleiding

Excursies

Tatacoa woestijn ColombiaBij Djoser bepaal je zelf welke bezienswaardigheden je de moeite waard vindt om te bezoeken. De een gaat graag winkelen in een van de moderne shops in Bogotá of gaat juist liever in de Candelaria op zoek naar traditionele cadeautjes. De ander wil op zijn gemak rondkijken bij het goudmuseum in Bogotá of vertoeft op het centrale plein van Medellín omringd door de voluptueuze en karakteristieke Botero-beelden. In de meeste gevallen kun je zelf of met groepsgenoten, al dan niet met hulp van onze reisbegeleiding, er te voet of met lokaal vervoer erop uit trekken. Toegangsgelden zijn dan ook niet bij de reissom inbegrepen, zodat je alle vrijheid hebt om je eigen plan te trekken.

Sommige bezienswaardigheden mag je niet missen, zijn slecht bereikbaar of liggen ‘en route' naar onze volgende overnachtingsplaats. Dergelijke excursies zijn bij Djoser in het programma opgenomen. Ook bij excursies die bij het programma inbegrepen zijn, geldt dat het entreegeld exclusief is.

Tijdens deze reis door Colombia zijn de volgende excursies in het reisprogramma inbegrepen:

 • We maken een wandeling in de Tatacoa-woestijn met zijn bijzondere zandsteenformaties, torenhoge cactussen en fossiele resten
 • Een bezoek aan de indrukwekkende zoutkathedraal Zipaquirá
 • In San Agustín bezoeken we het archeologisch park, waar ruim 500 beelden te bezichtigen zijn. 
 • Vanuit het kleurrijke Salento gaan we naar Valle de Cocora met Willy jeeps, ter plaatse is de mogelijkheid om een paardrijtocht of wandeling te maken door het nevelwoud. 
 • Eén van de dingen waar Colombia bekend om staat zijn de heerlijke koffiebonen. We brengen tijdens onze reis een bezoek aan Triangulo del Café, ofwel de koffiedriehoek. Hier gaan wij een leuke koffie tour doen waarbij er uitleg gegeven zal worden over de planten, het plukken en het hele proces van sorteren. We sluiten deze tour af met een heerlijk kopje koffie.
 • Onderleiding van een gids maken we een oriënterende wandeling door Getsemani, een alternatieve en culturele wijk in Cartagena. De buurt heeft haar negatieve imago afgeschut en is veranderd in een openluchtmuseum voor street-art. Verschillende muurschilderingen in La Sierpe, vrolijk geschilderde koloniale huizen, gezellige pleintjes en de fameuze paraplustraat maken onderdeel uit van onze tocht.
 • Tijdens het bezoek aan Medellín gaan we de granietrots El Peñon de Guatapé te bezoeken. Vanaf deze enorme rots heb je geweldig uitzicht op de eilanden. 


Daarnaast zijn er diverse optionele excursies zoals:

 • In Bogotá zijn veel extra excursies te ondernemen: breng zeker een bezoek aan de verschillende kolonia wijken met de prachtige kathedralen, paleizen en de vele musea. Je kunt ook een fiets huren om de stad te ontdekken.
 • Vanuit Popayan is de mogelijk om Puracé nationaal park te bezoeken. Vanuit hier heb je prachtig zicht op de met sneeuw bedekte vulkaan. Geniet hier van de geisers, warmwaterbronnen en de prachtige watervallen. 
 • Voor de koffie liefhebbers kunnen we een koffie tour doen Armenia
 • Bij Santa Marta ligt het prachtige Tayrona nationaal park, waar je niet uitgekeken raakt door de grote variatie aan landschappen. 
 • Per boot kan je vanuit Cartagena de Indias een dagtocht maken naar Isla del Rosario, met haar hagelwitte stranden en prachtige koraalriffen. 


De reisbegeleider is aanwezig om tips te geven over verschillende bezienswaardigheden onderweg.

Reisdocumenten

 • E-ticket. Meer informatie over de vlucht ontvang je ongeveer 2 weken voor vertrek.
 • Internationale reispas die na vertrek uit Colombia nog 6 maanden geldig is. 

Geldzaken

In Colombia wordt er betaald met de Colombiaanse peso. Kijk voor de actuele koersen op oanda.com.

 
Geld afhalen: In de grotere plaatsen kan met de bankkaart geld opgenomen worden
Contant: dollars in kleine coupures.
Creditcard: worden vrijwel altijd geaccepteerd in de betere hotels, restaurants en winkels.
 
Als richtbedrag voor uitgaven die niet bij de reissom zijn inbegrepen, zoals maaltijden, entreegelden, facultatieve excursies en persoonlijke uitgaven geldt minimaal € 200,- persoon per week. Naast uw bankkaart raden wij u ook aan om dollars in contanten mee te nemen. 
 
Het is gebruikelijk om fooien te geven voor verleende diensten. Om te voorkomen dat je steeds fooien uit moet delen, wordt aan het begin van de reis een fooienpot ingesteld, waaruit de (gezamenlijke) tips aan de chauffeurs, gidsen, hotelpersoneel e.d. worden betaald.
 

Maaltijden

Tijdens de reis kun je zelf bepalen waar, wat en met wie je wilt eten. Je kunt uiteraard met de groep eten, maar je bent ook vrij om zelf ergens een restaurantje op te zoeken. Behalve de ontbijten zijn de maaltijden dan ook niet bij de reis inbegrepen. Het is ook leuk om op de markt een lekkere 'arepa' of 'tamales' te kopen of 's avonds een plaatselijk tentje te bezoeken. De reisbegeleiding kan je tips voor een goed restaurant of een leuk café geven.

Rond het middaguur kun je in veel lokale gelegenheden een goedkoop menu, 'ejecutivo’ bestellen. Dit bestaat over het algemeen uit een warme lunch met een salade, desert en een flesje frisdrank. Het zijn misschien niet altijd culinaire hoogstandjes, maar het is een leuke manier om met de plaatselijke bevolking in contact te komen.

Per streek kan het eten variëren. Zo treft men aan de kust voornamelijk verse vis op het lunch- en avondmenu. De frisse ceviche is een absolute aanrader. In Medellín is het gerecht ‘bandeja paisa’ typisch voor de omgeving: een complete maaltijdschotel met rijst, bruine bonen, spiegelei, avocado, gehakt, chorizo en spek. Zo heeft iedere regio zijn eigen specialiteit.

Gezondheid

Voor deze reis wordt aangeraden:

Vaccinaties tegen Gelekoorts, Hepatitis A en DTP 

Het is verstandig enigszins te letten op wat je eet. Hoewel de hygiënische omstandigheden in Colombia redelijk tot goed zijn, is het raadzaam om een middel tegen darmstoornissen mee te nemen en een zoutoplossing (als ORS) tegen uitdroging. Wees voorzichtig met voedsel, reinig de handen. Neem in de eerste dagen de tijd om te acclimatiseren, te wennen aan de andere temperatuur en de vele nieuwe indrukken.

Tevens raden we je aan een kleine medische kit mee te nemen met o.a. aspirine.

Voor vaccinaties werkt Djoser samen met Thuisvaccinatie.nl. Het is de grootste landelijke organisatie voor reisvaccinaties aan huis. De deskundige artsen komen bij je langs wanneer het jou uitkomt. Ook ‘s avonds en in het weekend of op het werk. En sturen (indien mogelijk) de rekening rechtstreeks naar de zorgverzekeraar. De tarieven zijn vergelijkbaar met andere vaccinatie instellingen. Je kunt gemakkelijk online een afspraak maken. Voor een advies per land kun je ook de website raadplegen van het Landelijk Coördinatiecentrum Reizigersadvisering lcr.nl of itg.be.

Logo ThuisVaccinatie.nl

Hotelverlenging

Verlenging of vervroeging mét accommodatie in een centraal gelegen hotel in Bogotá of Cartagena de Indias is bij te boeken.

De prijs voor het hotel in Bogotá is vanaf € 35,- op basis van logies en ontbijt in een tweepersoonskamer per persoon per nacht. De prijs voor een eenpersoonskamer is vanaf € 60,- per nacht. In Cartagena bedraagt de meerprijs respectievelijk vanaf € 50,- op basis van logies en ontbijt in een tweepersoonskamer per persoon per nacht. De prijs voor een eenpersoonskamer is vanaf € 90,- per nacht.

De genoemde prijzen zijn zonder wijzigingskosten van de vlucht en de transfer van/naar de luchthaven. Deze dient u zelf ter plaatse te regelen.

Klimaat en geografie

De temperaturen in Colombia zijn dankzij de ligging bij de evenaar het hele jaar door constant. Het klimaat is alleen afhankelijk van de hoogteverschillen van het land en daardoor komen er verschillende klimaatzones voor. In de Andesgebergte daarentegen is het veel koeler dan de lagergelegen gebieden.

Colombia kent geen echte winter en zomer, maar is gebonden aan regen en droge seizoenen. Het droge seizoen is in het noorden van december tot maart en in het zuiden van juni tot en met augustus. Enkel aan de kust van de Grote Oceaan kan er het hele jaar door neerslag vallen.

Reisbegeleiding en gidsen

Een enthousiaste Nederlandssprekende reisbegeleider begeleidt de reis. Onze Djoser reisbegeleiders zijn zeer ervaren en bevlogen reizigers en vertellen onderweg leuke weetjes over de bestemming. Zij zorgen dat de reis soepel verloopt en zijn het aanspreekpunt voor vragen en wensen. De eigen passie, in combinatie met een uitgebreide training en inwerkprocedure, vormt de basis voor hun deskundigheid en professionaliteit.

Veelgestelde vragen

Waar overnachten we in Colombia?

We overnachten in goede middenklasse hotels waarbij de kamers voorzien zijn van een douche, toilet en waar nodig van airconditioning. De ligging is meestal centraal zodat je lopend naar de bezienswaardigheden kunt. De hotels hebben veelal een sfeervol en koloniaal karakter, dit is onder andere het geval in Bogotá, Popayán en Cartagena de Indias. In Armenia logeren we in een traditionele hacienda die vroeger fungeerde als koffieboerderij. 

Hoe is het vervoer in Colombia geregeld?

We maken gebruik van onze eigen bus met airco, zodat we onderweg kunnen stoppen waar we willen. Hou wel rekening met enkele lange reisdagen. Er is een binnenlandse vlucht gepland: van Medellin naar Santa Marta.
 www.djoser.nl/vervoer

Is er Nederlandstalige begeleiding op de reis?

Ja, de gehele reis word je begeleid door Nederlandstalige reisbegeleiding. De reisbegeleiding geeft je tips over de bezienswaardigheden, restaurants en zorgt samen met onze deskundige lokale partner voor een soepel verloop van de reis.

Is het mogelijk om de reis te verlengen?

Het is mogelijk de datum van je heen- en/of terugvlucht te wijzigen, om langer in Bogota te verblijven en later dan de groep terug te vliegen. Dit dien je bij boeking op te geven, vervolgens vraagt Djoser dit dan aan bij de luchtvaartmaatschappij. Zo’n verlenging is altijd onder voorbehoud van beschikbare plaatsen op de vlucht. Komt de vlucht akkoord dan worden hiervoor extra kosten à Euro 75,- per persoon berekend.

Kan ik pinnen in Colombia?

In de grote en middelgrote steden kun je pinnen met je bankpas. Per dag kun je met je Nederlandse bankpas over het algemeen niet meer dan €500 opnemen. Vergeet niet je bankpas op werelddekking te zetten. 

Zorg dat je altijd cash bij de hand hebt, mocht een pinautomaat niet werken. Let wel, dat grote coupures lastig te wisselen zijn. 

Kan ik tijdens de reis naar huis bellen of internetten?

Mobiel bellen in Colombia kan met de meeste moderne smartphones. Per provider zitten hier verschillende kosten aan verbonden. Dit kan je controleren bij je eigen provider. 

In de meeste hotels is in de kamer of in de lobby wifi aanwezig waar je met smartphone kunt internetten, soms tegen betaling of op aanvraag bij de servicebalie. Dit is overigens niet het geval in Tayrona nationaal park.

Is Colombia een veilig land om door te reizen?

Ja, Colombia is vandaag de dag even veilig om door te reizen als ieder ander land in Latijns Amerika. Vanwege de interne strijd tussen overheid en verschillende guerrillabewegingen heeft Colombia de laatste decennia weinig positieve aandacht gekregen. Sinds 2002 was de situatie al aanzienlijk verbeterd, dankzij de harde lijn van President Uribe tegen de guerrilla en paramilitaire groeperingen. De huidige regering zet dit beleid voort en dat werpt zijn vruchten af. De gebieden waar de guerrilla nog actief is liggen in het zuiden van het land dat niet bezocht wordt tijdens deze reis. In de steden is voorzichtigheid in bepaalde wijken altijd geboden zoals in iedere grote stad ter wereld. De Colombianen zijn enorm gastvrij en zullen altijd hun uiterste best doen om hun gasten welkom te heten en het hen naar de zin te maken. Zoals de Colombianen zelf zeggen: "Het enige risico aan het reizen naar Colombia is dat je er wilt blijven!".

Hoe is de elektriciteitsvoorziening in Colombia?

Het voltage in Colombia is 110 volt, wat anders is dan de 230 volt die in Nederland gebruikt wordt. De stopcontacten zijn meestal van de Amerikaanse variant met twee platte polen, daarvoor is een verloopstekker van type A of type B (adapter Verenigde Staten) of een wereldstekker nodig. 

Wat is de beste reistijd?

Colombia kent geen echte winter en zomer, maar is gebonden aan regen- en droge seizoenen. Het droge seizoen is in het noorden van december tot maart en in het zuiden van juni tot en met augustus. Enkel aan de kust van de Grote Oceaan kan er het gehele jaar door neerslag vallen. Dit maakt dat Colombia het hele jaar door goed te bezoeken is. 

Kun je een driepersoonskamer boeken?

Tijdens deze reis zijn er geen driepersoonskamers beschikbaar. Er wordt overnacht in een- en tweepersoonskamers. 

Boek je met drie (of vijf) personen, dan deelt één van de reizigers een kamer met een medereiziger van hetzelfde geslacht. Wil je geen kamer op indeling, dan kun je voor de derde reiziger, tegen een meerprijs, een eenpersoonskamer boeken. 

Stel je vraag

Staat jouw vraag hier niet tussen? Stel deze dan via info@djoser.nl.

Foto's en video

Reisblog Colombia

Bekijk alle reisblogs over Colombia

/