• Slide 1
 • Slide 2
 • Slide 3

  Kenia, Tanzania & Zanzibar

  21 dagen

  Op zoek naar wild & ontspannen op Zanzibar

  Een rechtstreekse vlucht met KLM brengt ons naar Nairobi, de hoofdstad van Kenia. We reizen dwars door Kenia en Tanzania en maken spectaculaire gamedrives in de beroemde nationaal parken Lake Nakuru en Serengeti. Waarschijnlijk ken je de parken wel van de vele wildlife documentaires die hier gemaakt zijn. We eindigen de reis op Zanzibar. Hier kun je heerlijk relaxen op de hagelwitte stranden met wuivende palmboen en genieten van een helderblauwe zee. Dit typisch tropische eiland vormt een mooie contrast met de savannes en de wildparken in die je in Kenia en Tanzania hebt bezocht.

  Reisschema

  1. Amsterdam - Nairobi
  2. Nairobi - Lake Naivasha
  3. Lake Naivasha
  4. Lake Naivasha - Lake Nakuru nationaal park
  5. Lake Nakuru NP - Baringomeer
  6. Baringomeer
  7. Baringomeer - Eldama Ravine - Kericho - Kisii
  8. Kisii - Musoma (Victoriameer)
  9. Musoma
  10. Musoma - Serengeti nationaal park
  11. Serengeti NP
  12. Serengeti NP - Ngorongorokrater - Mto Wa Mbu
  13. Mto Wa Mbu
  14. Mto Wa Mbu - Arusha
  15. Arusha - Moshi - vlucht naar Zanzibar
  16. Zanzibar
  17. Zanzibar
  18. Zanzibar
  19. Zanzibar
  20. Zanzibar - vlucht naar Amsterdam
  21. aankomst Amsterdam

  Route op datum:

  Reisbeschrijving

  Nijlpaarden en flamingo's in Lake Naivasha

  Dag 1 Amsterdam - Nairobi
  Dag 2 Nairobi - Lake Naivasha
  Dag 3 Lake Navaisha

  We vliegen naar Nairobi en na een goede nacht slapen reizen we de volgende dag over de Pan-African Highway naar het Lake Naivasha, één van de grootste en bekendste zoetwatermeren in de ‘Grote Slenk’ zoals de langgerekte riftvallei genoemd wordt. Het meer wordt omzoomd door typerende gele koortsbomen en papyrus planten. Als je wilt, kun je een boottocht maken over het meer waar je vast en zeker nijlpaarden en honderden flamingo’s gaat zien. Het meer is een paradijs voor vogelliefhebbers. Duizenden vogelsoorten waaronder pelikanen, aalscholvers en verschillende ijsvogelsoorten hebben rond en op dit meer hun thuisbasis gevonden.
   
  Leuk om te weten is dat aan de oevers van Lake Naivasha Villa Elsamere ligt. Dit is de voormalige woning van Joy en George Adamson die een bijzondere band hadden met leeuwin Elsa. Misschien ken je het boek en de film Born Free wel. Dat verhaal gaat over dit opmerkelijk stel. Boven de toegangspoort van het aangrenzende Hells Gate nationale park hangt een plaquette ter nagedachtenis aan de leeuwin. Het is zeker de moeite waard om het park en de villa te bezoeken. Tegen de steile rotswanden in het park nestelen lammergieren en andere roofvogels en verschillende antilopen, zebra’s, buffels en andere dieren lopen er vrij rond. Je kunt het park te voet of met de fiets verkennen.

  Wilde dieren bij het Nakurumeer

  Dag 4 Lake Navaisha - Lake Nakuru nationaal park, gamedrive
  Dag 5 Lake Nakuru NP - Lake Baringo

  Het is niet ver rijden naar Lake Nakuru nationaal park dat bekend is door de duizenden flamingo's en talloze andere vogelsoorten omdat die rond het gelijknamige sodameer verblijven. Aan de oever van het meer kan de vreemde lucht van het brakke, water vol mineralen je neus in de war brengen. In de droge tijd kan de waterspiegel zo sterk dalen, dat er zoutafzettingen aan de randen te zien zijn. Sinds 1986 kent Lake Nakuru het 'Rhino Rescue'-plan en is er een speciaal gebied ingesteld om te voorkomen dat de neushoorns uitsterven. De kans dat je in de park neushoorns gaat zien is dan ook groot. Daarnaast leven hier ook luipaarden, buffels en giraffes. Vanaf 'Babooncliff' heb je een prachtig uitzicht op het meer. Na het bezoek aan het park rijden we naar het noorden naar Lake Baringo en brengen we de nacht door op een camping aan het meer.

  Exotische vogels spotten in Lake Baringo

  Dag 6 Lake Baringo
  Dag 7 Lake Baringo - Eldama Ravine - Kericho - Kisii
  Dag 8 Kisii - Musoma (Lake Victoria)

  Ben jij een vogelliefhebber? Dan is Lake Baringo vast en zeker een hoogtepunt voor jou. Dit is hét centrum voor vogelaars en uit alle delen van de wereld doen vogelfans hun best om een grlimp op te vangen van de de meer dan 450 vogelsoorten die rond het water leven. Maar ook als je geen vogelaar bent, is er veel te beleven. Je kunt per boot op zoek naar krokodillen en nijlpaarden. Houd wel je handen en voeten binnenboord! 's Nachts komen de de Nijlpaarden uit het water om hun dagelijkse 60 kilo aan gras bij elkaar te grazen. De volgende ochtend rijden we via Eldama Ravine en Kericho naar Kisii en kamperen we net buiten de stad. Na het ontbijt reizen we door naar Tanzania, steken bij Isibania de grens over en checken we in op de camping aan de rand van Lake Victoria. Je hebt vast lekkere trek gekregen. Dat komt goed uit, want  die middag genieten we van een picknicklunch aan de rand van dit grootste meer van Afrika waar we de komende dagen doorbrengen.

  Met gamedrives over de steppe op zoek naar wild

  Dag  9 Musoma  
  Dag 10 Musoma - Serengeti nationaal park
  Dag 11 Serengeti NP
  Dag 12 Serengeti NP, Ngorongorokrater - Mto wa Mbu

  Rond het meer is er van alles te beleven. Je kunt bijvoorbeeld een leuke boottocht maken. De vissers vertellen graag over het leven in en op het water en de kans is groot dat er grote vissen gevangen worden. Ben je een sportieveling? Je kunt ook een mountainbike huren en onder begeleiding van een gids de omgeving verkennen. Dan maken we ons op voor een van de highlights van Afrika: het Serengeti nationaal park. Dit grootste en bekendste park van Tanzania is ongeveer 14.500 km² groot en is het thuis voor een spectaculaire hoeveelheid wild. De steppe is overweldigend. We maken verschillende gamedrives door het uitgestrekte gebied en nemen we alle tijd om het park te verkennen en te speuren naar wild.

  Op de savanne ben je midden in dat Afrika dat je vast van foto's en films met bijzondere rotspartijen ook wel kopjes genoemd, de typische acacia bomen, de vele meren, moerasgebieden en woodlands, ofwel beboste gebieden, langs de rivieren. Op verschillende momenten per jaar trekken grote kuddes zebra's en gazelles massaal over de vlakten en het is absoluut geen uitzondering als je meerdere malen leeuwen, cheeta’s en luipaarden spot. Luipaarden leven vooral rond de zogenaamde 'kopjes' en rusten graag uit in de bomen. Kijk vooral goed uit naar de zwart gemaande, oude mannetjes leeuwen. Die imposante rovers zijn best bijzonder.

  De spectaculaire Ngorongoro krater

  Dag 13 Mto wa Mbu
  Dag 14 Mto wa Mbu - Arusha
  Dag 15 Arusha - Moshi - vlucht naar Zanzibar

  We gaan vroeg in de ochtend  op weg naar de spectaculaire Ngorongoro krater die we met 4x4 Landcruisers gaan verkennen. De Ngorongoro Conservation Area is één van de spectaculairste natuurgebieden in Afrika, niet alleen omdat het één van de grootste kraters van de wereld is (264 km²) maar zeker ook door de grote diversiteit en hoeveel aan wild. Op de bodem van de krater leven alle leden van de zogenaamde ‘big five’ (olifant, leeuw, zwarte neushoorn, luipaard en buffel). Ook hier komen vogelliefhebbers hier volop aan hun trekken. We rijden via een prachtige route naar Mto wa Mbu en passeren verschillende massaidorpen. De grillige apenbroodbomen en het uitzicht op Lake Manyara zijn ook echte picture perfects! In Mto wa Mbu nemen we ruim de tijd voor verschillende uitstapjes voor we onze weg vervolgen naar het levendige Arusha. De volgende dag vliegen we naar Zanzibar.

  Relaxen op de prachtige stranden van Zanzibar

  Dag 16 Zanzibar
  Dag 17 Zanzibar
  Dag 18 Zanzibar
  Dag 19 Zanzibar
  Dag 20 Zanzibar - Amsterdam
  Dag 21 aankomst Amsterdam

  We sluiten deze afwisselende rondreis af op de mooie stranden van het eiland Zanzibar waar je weer in een compleet andere wereld terecht komt. Geniet van de witte stranden, de helderblauwe zee en de knal groene palmbomen. Dit hele plaatsje staat in mooi contrast met de savannes en de wildparken die we bezocht hebben in Kenia en Tanzania. We verblijven de laatste dagen in een fijne lodge bij het strand waar we heerlijk kunnen bijkomen van alle indrukken die we deze reis hebben opgedaan. Er is tijd genoeg om te luieren op het strand en de mooie en de spectaculaire onderwaterwereld te ontdekken. Je kunt ook het eiland verkennen en verschillende uitstapjes maken. Dan is helaas het einde in zicht. Op dag 20 vliegen we vanaf Zanzibar terug naar Amsterdam.

  Op reis met Djoser
  Bij onze reizen is geen sprake van een strak gepland reisschema. De reisdagen staan vast, maar ter plaatse wordt het programma in overleg tussen de groep en de reisbegeleiding ingevuld. De reisbegeleiding biedt de meeste dagen wel een programma aan en een aantal excursies is inbegrepen, maar je bent zeker niet verplicht hieraan deel te nemen. Wie er liever zelf op uitgaat, heeft daartoe alle vrijheid. Zo leer je een land tenslotte het beste kennen. De groepen bestaan uit gemiddeld 16 personen, de maximale groepsgrootte is 20 personen.

  Vertrekdata/prijs

  Boek en reis met Djoser zekerheid Boek en reis met Djoser zekerheid

  2022

  Start - einde
  Beschikbaarheid
   
   
  Prijs
   
  Start - einde
  09 jul - 29 jul
  Beschikbaarheid
  Voldoende
  Prijs
  € 3.895,-
  € 3.495,- (kind t/m 11 jr)
  Start - einde
  16 jul - 05 aug

  10+

  Deze reis is voor gezinnen met kinderen vanaf 10 jaar.

  Beschikbaarheid
  beperkt beschikbaar
  Prijs
  € 4.095,-
  € 3.695,- (kind t/m 11 jr)
  Start - einde
  19 jul - 08 aug
  Beschikbaarheid
  Nog 1 gezin nodig
  Prijs
  € 3.895,-
  € 3.495,- (kind t/m 11 jr)
  Start - einde
  23 jul - 12 aug

  16+

  Deze reis is voor gezinnen met kinderen vanaf 16 jaar

  Beschikbaarheid
  Nog 1 gezin nodig
  Prijs
  € 4.095,-
  Start - einde
  26 jul - 15 aug

  10+

  Deze reis is voor gezinnen met kinderen vanaf 10 jaar.

  Beschikbaarheid
  beperkt beschikbaar
  Prijs
  € 4.195,-
  € 3.795,- (kind t/m 11 jr)
  Start - einde
  30 jul - 19 aug
  Beschikbaarheid
  5 plaatsen vrij
  Prijs
  € 4.195,-
  € 3.795,- (kind t/m 11 jr)
   
  Boek nu

  Inclusief

  • Rechtstreekse vlucht met KLM
  • Alle vluchttoeslagen
  • CO2 compensatie vliegreis
  • Nederlandse reisbegeleiding
  • 19 x ontbijt
  • De maaltijden tijdens het kamperen (ontbijt, 12x lunch, 12x diner)
  • Meereizende campcourier
  • Vervoer per safaritruck.
  • Vlucht van Moshi naar Zanzibar
  • Overtocht per veerboot
  • Entreegelden NP, wildreservaten, maaltijden twv € 595 inbegrepen.
  • Overnachtingen in hotels/lodge (7 nachten) met eigen sanitair en meestal een zwembad
  • Kampeerovernachtingen (12 nachten) meestal met zwembad
  • Gamedrive door Serengeti nationaal park
  • Gamedrive door Lake Nukuru nationaal Park
  • Jeepsafari door de Ngorongorokrater

  Exclusief

  Overige maaltijden, visum, entreegelden, facultatieve excursies, fooien, persoonlijke uitgaven, verzekeringen, etc.
  Reserveringskosten € 40,-. Bijdrage SGR € 5,- per persoon en calamiteitenfonds € 2,50 per boeking.

  Landarrangement

  Voor kinderen t/m 11 jaar is de prijs exclusief internationale vluchten vanaf € 2.645,-. Voor volwassenen is de prijs vanaf € 3.045,-.

  Houd bij het boeken van een landarrangement, waarbij je zelf je vliegtickets boekt, er rekening mee dat er voor al onze reizen een minimum aantal deelnemers nodig is.

  Hotelverlenging

  Een vervroeging van je reis mét accommodatie in Nairobi is bij te boeken. De prijs voor een tweepersoonskamer met ontbijt is vanaf € 70,- per persoon per nacht.
  Ook is het mogelijk een verlenging op Zanzibar te boeken, de prijs voor een tweepersoonskamer met ontbijt is vanaf € 75,- per persoon per nacht.
  De genoemde prijzen zijn zonder wijzigingskosten van de vlucht en de transfer van/naar de luchthaven.

  Vluchttoeslagen (inbegrepen)

  Luchtvaartmaatschappijen berekenen naast luchthavenbelastingen, ook brandstof- en veiligheidstoeslagen. Bij Djoser zijn al deze toeslagen in de reissom inbegrepen. Bij een tussentijdse verhoging van de toeslagen door de luchtvaartmaatschappijen berekent Djoser deze kosten niet door. Je komt dus achteraf nooit voor verrassingen te staan.

  Groepssamenstelling en groepsgrootte

  Onze Familyreizen zijn speciaal samengesteld voor gezinnen met kinderen. Contact met andere gezinnen is dus zo gemaakt!

  De gezinnen kunnen verschillend zijn qua samenstelling; op onze reizen gaan zowel 1- als 2-oudergezinnen mee en ook samengestelde gezinnen. Omdat juist de leeftijd van de kinderen heel bepalend kan zijn voor de reis, is een aantal vertrekdata speciaal voor reizen met kinderen vanaf 10 en 16 jaar. Op de andere reizen zijn kinderen van alle leeftijden welkom, maar de minimum leeftijd is 6 jaar. Je vindt de beschikbaarheid en de leeftijden van de kinderen bij de reisdata. 

  Onze reizen hebben gemiddeld 16 deelnemers; zowel twee- als eenoudergezinnen. Het minimum aantal deelnemers op alle Familyreizen is meestal tien, het maximum aantal voor deze reis is 24.

  Nog bedenktijd nodig? Dan kun je tot een paar maanden voor vertrek een optie op een reis nemen. Zo’n voorlopige reservering is gratis en is 7 dagen geldig. De optie wordt automatisch omgezet in een definitieve of aanvraagboeking, tenzij je deze tijdig zelf bevestigt of annuleert. Het is helaas niet mogelijk om een optie te nemen op een reis waar nog maar een aantal plaatsen beschikbaar zijn.

  Praktische informatie

  Accommodatie

  Tijdens deze avontuurlijke safari overnacht je 12 nachten in driepersoons tenten, die voorzien zijn van muskietengaas. Zo sta je het dichtst bij de natuur en leer je de Afrikaanse 'bush' het beste kennen. Je zet zelf je tent op. Vergeet niet voor deze reis een slaapzak mee te nemen. In slaap vallen met het gebrul van een leeuw op de achtergrond is een unieke ervaring.

  De campsites zijn prachtig gelegen in de natuur waardoor je 's nachts de geluiden van de dieren goed kunt horen. Er zijn  toiletten/douches aanwezig en er wordt vaak een kampvuur gemaakt.

  In Nairobi en Arusha overnachten we in sfeervolle lodges/hotels met een eigen douche en toilet.

  Aan het eind van de reis overnacht je aan de kust van Zanzibar in lokale stijl gebouwde bungalows met veranda op loopafstand van het prachtig witte zandstrand van Kendwa. 

  Bekijk hotelreviews op Tripadvisor

  Nairobi Boulevard Hotel
  Arusha Impala Hotel
  Zanzibar Sunset Kendwa

  Deze selectie geeft een goed beeld van de hotels waar we op deze reis verblijven.

  Reis je met een familie van drie personen dan verblijf je met je gezin op één kamer en in één tent . Voor meer comfort is het mogelijk om, tegen betaling van een toeslag, een éénpersoonskamer/ extra tent bij te boeken. Kies je hiervoor, of bestaat het gezin uit vier, vijf of meer personen, reserveren we, indien beschikbaar, aan elkaar grenzende kamers.

  Vliegreis

  KLM

  Het meest voorkomende vluchtschema staat hieronder. Je kan ook het schema per vertrekdatum bekijken. Vliegtijden en -maatschappijen zijn onder voorbehoud van wijzigingen.

  Kies vertrekdatum:

  • Vlucht met

   KLM

   Traject

   Amsterdam - Nairobi

   Vertrek

   12:50

   Aankomst

   21:50

  • Vlucht met

   KLM

   Traject

   Zanzibar - Amsterdam

   Vertrek

   20:50

   Aankomst

   06:55*

  * aankomst volgende dag


  Tijdsverschil: ’s zomers een uur later

  KLM, Nederlands nationale trots, bestaat al meer dan 100 jaar en is hiermee de oudste luchtvaartmaatschappij ter wereld. De vloot is hypermodern. Zo zijn de Boeing 787-9 en 10  voorzien van de laatste technische hoogstandjes, zoals speciale moodlighting. De nieuwste generatie luchtfiltersystemen zorgt ervoor dat je minder vermoeid aankomt op de bestemming. Bovendien stoten deze nieuwe vliegtuigen minder broeikasgassen uit. Aan boord ontbreekt het je aan niets. Op elke vlucht word je voorzien van een snack en een drankje en op intercontinentale vluchten krijg je uiteraard een warme maaltijd. Voor de kids onder ons kunnen speciale kindermaaltijden vooraf gereserveerd worden. Door het persoonlijk in-flight entertainment systeem, dat op intercontinentale vluchten aangeboden wordt, voorzien van talloze films, series en games, zullen zowel kinderen als ouders zich zeker niet vervelen. Wil je tijdens de vlucht extra beenruimte, dan kun je tegen bijbetaling upgraden naar 'economy comfort'.

  Djoser compenseert de CO2-uitstoot van je vlucht

  Reizen is verrijkend, maar laat ook zijn sporen achter in de vorm van broeikasgassen, waaronder CO2. Door de CO2-uitstoot van de vlucht te compenseren kan ergens anders ter wereld dezelfde hoeveelheid CO2 worden voorkomen, want de vliegreis naar je bestemming is veruit het meest belastend voor ons milieu. Samen met de Southpole Group, de wereldmarktleider in het uitvoeren van CO2-reductie projecten, en de ANVR hebben we gekozen voor verschillende projecten in Thailand en Indonesië.

  Met CO2-compensatie doen we dus iets terug voor het klimaat én voor de lokale bevolking. Djoser compenseert alle vluchten van de Djoserreizigers en ook de vliegreizen van haar medewerkers.

  Landarrangement

  Voor kinderen t/m 11 jaar is de prijs exclusief internationale vluchten vanaf € 2.645,-. Voor volwassenen is de prijs vanaf € 3.045,-.

  Houd bij het boeken van een landarrangement, waarbij je zelf je vliegtickets boekt, er rekening mee dat er voor al onze reizen een minimum aantal deelnemers nodig is.

  Vervoer

  Tijdens deze reis door Kenia en Tanzania maken we gebruik van een truck die de onverharde wegen goed aan kan. Maar op de meeste trajecten zijn de wegen inmiddels geasfalteerd. Sommige trajecten, zoals in de wildparken, zijn onverhard waardoor de reisafstand iets langer kan zijn maar waar onderweg genoeg te zien valt. In de Ngorongoro krater maken we gebruik van 4 x 4 terreinwagens.

  Bij de reis inbegrepen

  • Rechtstreekse vlucht met KLM
  • Alle vluchttoeslagen
  • CO2 compensatie vliegreis
  • Nederlandse reisbegeleiding
  • 19 x ontbijt
  • De maaltijden tijdens het kamperen (ontbijt, 12x lunch, 12x diner)
  • Meereizende campcourier
  • Vervoer per safaritruck.
  • Vlucht van Moshi naar Zanzibar
  • Overtocht per veerboot
  • Entreegelden NP, wildreservaten, maaltijden twv € 595 inbegrepen.
  • Overnachtingen in hotels/lodge (7 nachten) met eigen sanitair en meestal een zwembad
  • Kampeerovernachtingen (12 nachten) meestal met zwembad
  • Gamedrive door Serengeti nationaal park
  • Gamedrive door Lake Nukuru nationaal Park
  • Jeepsafari door de Ngorongorokrater

  Excursies

  Bij Djoser bepaal je zelf welke bezienswaardigheden je de moeite waard vindt om te bezoeken. De een wil graag op pad met een ranger op zoek naar het grote wild, de ander gaat met z'n verrekijker op zoek naar de mooiste vogels. Tijdens deze reis kom je ook in contact met de lokale bevolking zoals de Masai. Uiteraard kun je ook op de camping een potje voetballen of heerlijk relaxen aan de rand van het zwembad. Je hebt alle vrijheid om je eigen plan te trekken en je programma naar eigen inzicht in te vullen. Ter plaatse kunnen er verschillende excursies worden geregeld door de reisbegeleider of de gids. Het aanbod wordt afgestemd op de wensen van de groep.

  Sommige bezienswaardigheden mag je niet missen, zijn slecht bereikbaar of liggen 'en route' naar onze volgende overnachtingsplaats. Dergelijke excursies zijn bij Djoser in het programma opgenomen. Bij een onvermijdelijk entree, zoals van een nationaal park waarin je verblijft of bezoekt, is dat toegangsgeld inbegrepen. In andere gevallen is dit entreegeld exclusief.

  Tijdens deze 21-daagse reis door  Kenia en Tanzania zijn de volgende excursies, gamedrives én de entreegelden van de nationale parken in het reisprogramma inbegrepen:

  • Entreegeld en gamedrive in Lake Nukuru nationaal park (met onze eigen truck)
  • Entreegeld en gamedrive in Serengeti nationaal park (met onze eigen truck)
  • Entreegeld en hele dag ’game-driven’ in Serengeti nationaal park. We nemen een picknicklunch mee.
  • Entreegeld en een gamedrive in jeeps in Ngorongorokrater


  Ter plaatse kunnen er natuurlijk nog meer excursies geregeld worden.

  Reisdocumenten

  • E-ticket. Meer informatie over de vlucht ontvang je ongeveer 2 weken voor vertrek
  • Internationale reispas die bij terugkeer nog minimaal een half jaar geldig is.
  • Visum voor Kenia: de kosten voor het visum van Kenia zijn US $ 51,-  Voor Kenia dien je zelf online een e-visum aan te vragen. Kinderen onder de 16 jaar, die meereizen met hun ouders/verzorgers, hebben geen visum nodig.
  • Visum voor Tanzania: het is mogelijk om voor Tanzania een e-visum aan te vragen. Dit e-visum vraag je vooraf online aan en kost $ 50 (wijzigingen voorbehouden).

  Geldzaken

  In zowel Kenia als Tanzania betaal je met shilling. Kijk voor de actuele koersen op oanda.com.

   
  Het is niet toegestaan deze valuta in te voeren. Aan de grens kan gemakkelijk gewisseld worden, het is handig om hiervoor met name dollars in contanten mee te nemen.
   
  Geld afhalen: op enkele plekken in de grote steden mogelijk zoals Nairobi, Nanyuki, Dar es Salaam en Zanzibar
  Contant: Amerikaanse dollars (onbeschadigde biljetten)  
  Creditcards: worden op enkele plaatsen geaccepteerd, maar zijn fraudegevoelig.
   
  Als richtbedrag voor uitgaven die niet bij de reissom zijn inbegrepen, zoals overige maaltijden, entreegelden, facultatieve excursies en persoonlijke uitgaven geldt minimaal € 175,- per persoon per week. Alle entreegelden voor de nationale parken zijn inbegrepen in de reissom.
   
  Het is gebruikelijk om fooien te geven voor verleende diensten. Om te voorkomen dat je steeds fooien uit moet delen, wordt aan het begin van de reis een fooienpot ingesteld, waaruit de (gezamenlijke) tips aan de chauffeurs, gidsen, hotelpersoneel e.d. worden betaald.

  Maaltijden

  De maaltijden zijn inbegrepen tijdens het kamperen. De meereizende kok zorgt driemaal daags voor een heerlijke maaltijd. Van de deelnemers wordt een helpende hand verwacht.  Het ontbijt en de lunch tijdens de safari bestaan meestal uit een broodmaaltijd met zoet beleg en vleeswaren, salades, koffie en thee. Het avondeten bestaat uit een gevarieerde westerse maaltijd. 

  De enige maaltijden die je nog moet betalen zijn tijdens het verblijf in Nairobi, Arusha en Zanzibar. Hier is het ontbijt wel inbegrepen. De lunches en diners zijn hier voor eigen rekening. Je hebt hier alle vrijheid in de keuze van een restaurant. Op sommige plekken wordt uitsluitend de Afrikaanse keuken geserveerd. Verder zijn er veel Indiase restaurants en tegenwoordig ook Chinese en Italiaanse. 

  Gezondheid

   Voor deze reizen wordt aangeraden:

  • vaccinaties tegen DTP, hepatitis A en gele koorts.
  • malariatabletten

  In Tanzania is een vaccinatie tegen gele koorts alleen verplicht als je in de zeven dagen voordat je het land binnenkomt in een ander land bent geweest waar gele koorts voorkomt.


  De hygiënische omstandigheden in Kenia en Tanzania zijn matig. Het is verstandig goed te letten op wat je eet. Het is altijd goed om een middel tegen darmstoornissen mee te nemen, maar bedenk dat alleen een stopmiddel de klachten niet verhelpt. Een zoutoplossing (ORS) verhelpt uitdrogingsverschijnselen. De reisbegeleiding heeft een medische set bij zich met steriel hulpmateriaal voor noodgevallen.

  Voor vaccinaties werkt Djoser samen met Thuisvaccinatie.nl. Het is de grootste landelijke organisatie voor reisvaccinaties aan huis. De deskundige artsen komen bij je langs wanneer het jou uitkomt. Ook ‘s avonds en in het weekend of op het werk. En sturen (indien mogelijk) de rekening rechtstreeks naar de zorgverzekeraar. De tarieven zijn vergelijkbaar met andere vaccinatie instellingen. Je kunt gemakkelijk online een afspraak maken. Voor een advies per land kun je ook de website raadplegen van het Landelijk Coördinatiecentrum Reizigersadvisering lcr.nl of itg.be.

  Logo ThuisVaccinatie.nl


  Reizen en Covid-19

  We kunnen naar steeds meer landen veilig en verantwoord op reis. Uiteraard voeren we reizen uit naar landen met een groen of geel reisadvies, maar ook zijn reizen naar een aantal landen met een oranje reisadvies mogelijk. Een overzicht van landen waar je nu met Djoser naar toe kan vind je hier. Voor actuele informatie over inreisbeperkingen en voorwaarden adviseren wij je de website met de reisadviezen van het Ministerie van Buitenlandse Zaken te raadplegen. Om deel te kunnen nemen aan een Djoserreis moet je volledig gevaccineerd zijn, voor de veiligheid en een soepel verloop van de reis.

  Uiteraard hebben we frequent contact met onze agentschappen. Hierdoor zijn we goed op de hoogte van de lokale omstandigheden en regels. Houd er rekening mee dat lokale regelgeving aan verandering onderhevig kan zijn. Na boeking houden wij je over deze regels en voorwaarden via "Mijn Djoser" op de hoogte.

  Met onze lokale vertegenwoordiger, onze 24/7 bereikbaarheid/bijstand én de aanwezigheid van een reisbegeleider, reis je met Djoser met een gerust gevoel.

  Hotelverlenging

  Een vervroeging van je reis mét accommodatie in Nairobi is bij te boeken. De prijs voor een tweepersoonskamer met ontbijt is vanaf € 70,- per persoon per nacht.
  Ook is het mogelijk een verlenging op Zanzibar te boeken, de prijs voor een tweepersoonskamer met ontbijt is vanaf € 75,- per persoon per nacht.
  De genoemde prijzen zijn zonder wijzigingskosten van de vlucht en de transfer van/naar de luchthaven.

  Klimaat en geografie

  Door de geografische verscheidenheid in Kenia en Tanzania zijn er ook vrij grote klimatologische verschillen. In Nairobi, gelegen op 1670 meter hoogte, bedraagt de gemiddelde jaartemperatuur 17°C. In Zanzibar, aan de kust, is dit 27°C. In het algemeen komt de temperatuur overdag niet onder de 24°C, terwijl het op sommige plaatsen 's nachts kan afkoelen tot ongeveer 10°C.

  Reisbegeleiding en gidsen

  Een enthousiaste Nederlandse reisbegeleider begeleidt de reis. Onze reisbegeleiders zijn zeer ervaren en bevlogen reizigers en vertellen onderweg leuke weetjes over de bestemming. Zij weten als geen ander dat kinderen een reis anders beleven dan volwassenen en kunnen haarfijn inspelen op de wensen en behoeften van beiden. Zij zorgen dat de reis soepel verloopt en zijn het aanspreekpunt voor vragen en ideeën. De eigen passie, in combinatie met een uitgebreide training en inwerkprocedure, vormt de basis voor hun deskundigheid en professionaliteit. 

  Tevens gaat er een Engelssprekende chauffeur mee en een ‘campcourier’ die vol overgave de coördinatie van de boodschappen en de maaltijden verzorgt.

  Eventueel kan ter plaatse een lokale gids worden gehuurd als je wat meer wil weten over de achtergronden. Hij of zij kan je alles vertellen over de omgeving, stad of excursie. De gidsen reizen niet de gehele reis mee, maar sluiten bij de groep aan. Deze gidsen vertellen vol enthousiasme over de attractie en weten alle antwoorden op je vragen. We maken dus gebruik van de locals, waardoor de kennis over de stad en/of omgeving groter is dan wanneer een gids de gehele reis mee reist.

  Veelgestelde vragen

  Waarom met Djoser Family naar Kenia, Tanzania & Zanzibar?

  De reizen met Djoser Family zijn speciaal ontwikkeld voor gezinnen. Je verblijft in sfeervolle hotels die vaak over een zwembad beschikken. De gamedrives die tijdens deze reis gemaakt worden zijn een prachtige ervaring voor de kinderen. Tevens wordt de reis begeleid door een ervaren reisbegeleider die affiniteit met kinderen heeft, wat onze Family reizen een belangrijke meerwaarde geeft.
   

  Wat is de zwaarte van deze Family reis?

  Tijdens de reis door Kenia en Tanzania maken we gebruik van een truck die de onverharde wegen goed aan kan. De meeste wegen zijn ondertussen geasfalteerd. Sommige trajecten, zoals in de nationale parken zijn nog onverhard waardoor de reistijd wat langer kan zijn. Daarnaast wordt er bij deze reis ook gekampeerd in de natuur.

  Welk weertype kan ik verwachten tijdens deze reis?

  Door de geografische verscheidenheid in Kenia en Tanzania zijn er ook vrij grote klimatologische verschillen. In Nairobi, gelegen op 1670 meter hoogte, bedraagt de gemiddelde jaartemperatuur 17°C. Zanzibar heeft een vochtig tropisch klimaat en de temperatuur schommelt hier het hele jaar rond 30°C. In het algemeen komt de temperatuur overdag niet onder de 24°C, terwijl het op sommige plaatsen 's nachts kan afkoelen tot ongeveer 10°C. Het is dus aan te bevelen warme kleding mee te nemen voor de avonden.

  Hebben we een visum nodig?

  Voor beide landen is een visum voor vertrek nodig. De kosten voor het visum van Kenia zijn USD.51,-- en voor Tanzania  € 50,-. Voor Kenia dien je zelf online een visum aan te vragen. Dit e-visum is voor kinderen onder de 16 jaar, die meereizen met hun ouders/verzorgers niet nodig. Je kunt de visumaanvraag voor Tanzania zelf voor vertrek regelen bij de betreffende ambassade, maar je kunt dit ook laten verzorgen via Djoser en de Visum Centrale. In dit laatste geval brengen we naast de kosten van het visum € 30,- bemiddelingskosten per visum in rekening.

  Hoe wordt een familie met een oneven aantal personen ingedeeld?

  Reis je met een familie van 3 personen, dan verblijf je met het gezin op één kamer/in één tent. In sommige accommodaties kan het zijn dat er in dit geval een bed bijgezet wordt in een tweepersoonskamer. Voor een gezin dat bestaat uit 4 of 5 personen reserveren we 2 kamers, waar mogelijk aan elkaar grenzend. In de meeste gevallen is het ook mogelijk om een éénpersoonskamer te reserveren

  Hebben de hotels op deze reis een zwembad?

  Tijdens deze reis zijn er 12 kampeer overnachtingen en 7 lodge/hotel overnachtingen meestal is er een zwembad aanwezig.

  Is er Wifi aanwezig op deze reis?

  De dekking voor mobiele telefonie is beperkt, de mogelijkheden zijn bovendien sterk afhankelijk van je Nederlandse provider, informeer daar dus even over voor vertrek. Op enkele plaatsen kun je tegen betaling gebruik maken van WiFi.

  Gelden er bijzondere kledingvoorschriften voor deze reis?

  Tijdens deze reis is het aan te raden om kleding mee te nemen die vies mag worden in niet te felle kleuren.

  We hebben geboekt! En nu?

  Zodra je een reis hebt geboekt, ontvangt de hoofdboeker hiervan een bevestiging per e-mail. Tevens ontvangt deze de inloggegevens voor de Mijn Djoser pagina. In je Mijn Djoser kan je de persoonsgegevens (tot 6 weken voor vertrek) aanpassen en vind je alle informatie over de reis.

  Wat mag ik absoluut niet vergeten voor deze reis?

  Veel reizigers willen graag iets zien van de grote migratie, één van de meest spectaculaire gebeurtenissen in het dierenrijk, waarbij grote kuddes wildebeesten, zebra’s en nog enkele antilopensoorten op weg zijn naar groene weidegronden van de glooiende heuvels van de Masai Mara. Vanaf november tot april bevinden de gnoe’s en zebra’s zich in het zuiden van de Serengeti. Vervolgens trekken ze in mei/juni noordwaarts naar de noordelijke parkgrens van de Serengeti. Tussen juli en oktober zijn de grootste kuddes te vinden in de Masai Mara waar vandaan ze eind oktober de grens oversteken naar Tanzania.

  Plastic tassen
  Daarnaast willen wij je erop attenderen dat het gebruik of het bezit van plastic tasjes in Kenia niet is toegestaan. Houd er mee rekening dat bij aankomst in het land of tijdens de reis je geen plastic tassen of zakjes bij je hebt. Je riskeert een forse boete (€ 32.000,-) of celstraf indien niet aan dit verbod gevolg wordt gegeven.
   

  Djoser Foto's en Video

  Go to top