Bekijk de China, 18 dagen van Djoser

China 18 dagen

Combinatie van indrukwekkende steden & oude culturen

Vanaf € 2.795,- Bijkomende kosten € 26,25 p.p. (o.b.v. 2 personen)

Tijdens deze 18-daagse rondreis door China ontdekken we de veelzijdigheid van dit bijzondere land. Een combinatie van indrukwekkende steden, oude culturen en prachtige natuur. Start je reis in de metropool Shanghai, loop met de kinderen over de Grote Muur bij Beijing en bewonder het Terracottaleger bij Xi'an. We bezoeken de hoogst gelegen rijstterrassen ter wereld in Ping'An met adembenemende vergezichten. De omgeving van Yangshuo leent zich voor een mooie fietstocht. De metropool Hongkong is een overweldigende afsluiter.

Daarom Djoser

 • Nederlandse reisbegeleiding
 • Lokale Engels sprekende gidsen
 • Inclusief tijdbesparende binnenlandse vlucht
 • Boottocht naar Hongkong
 • Twee dagen in de metropool Hongkong
 • Bezoek aan de populairste steden van China, o.a. Shanghai, Beijing, Kanton en Hongkong
 • Inclusief excursie naar Chinese Muur en Zomerpaleis
 • Stadswandeling Pingyao
 • Bijzondere overnachting in een traditioneel guest house in Pingyao
 • Inclusief excursie naar Terracotta Leger
 • Bezoek aan de hoogst gelegen Longji rijstterrassen ter wereld in Ping'An
 • Vlottentocht over Li-rivier
 • Voordelig overnachten en parkeren bij Schiphol

Route en kaart

Routekaart China, 18 dagen
 1. Amsterdam - Shanghai
 2. aankomst Shanghai
 3. Shanghai
 4. Shanghai - hogesnelheidstrein naar Beijing
 5. Beijing
 6. Beijing, excursie Grote Muur en Zomerpaleis
 7. Beijing - nachttrein naar Pingyao
 8. Pingyao, stadswandeling
 9. Pingyao - nachttrein naar Xi'an
 10. Xi'an, excursie Terracottaleger
 11. Xi'an - vlucht naar Guilin - Ping'An
 12. Ping'An - Yangshuo
 13. Yangshuo, vlottentocht op Li-rivier
 14. Yangshuo
 15. Yangshuo - hogesnelheidstrein naar Guangzhou - boot naar Hongkong
 16. Hongkong
 17. Hongkong - Amsterdam
 18. Aankomst Amsterdam

Reisbeschrijving

Ontdek het moderne China in Shanghai en Hongkong en de eeuwenoude geschiedenis bij de beroemde Grote Muur en de Verboden Stad in Beijing. Reis door de mooie omgeving van Yangshuo en geniet van de spectaculaire vergezichten vanaf de Longji rijstterassen. De grote afstanden worden comfortabel overbrugd met het vliegtuig, nachttrein, boot of super snelle kogeltrein. De fiets en de metro zijn de vervoersmiddelen bij uitstek om de steden en dorpen te verkennen.

De grootste stad van China: Shanghai

Dag 1 Amsterdam - Shanghai
Dag 2 aankomst Shanghai
Dag 3 Shanghai
Dag 4 Shanghai - hogesnelheidstrein naar Beijing

shanghai djoser familyWe vliegen naar de havenstad Shanghai waar deze reis begint. In deze grootste stad van China kun je eindeloos wandelen in de verschillende interessante wijken met indrukwekkende moderne gebouwen en oude tempels. Vooral de beroemde boulevard langs de Huangpu rivier, de Bund, geeft een goed beeld van de karakteristieke architectuur uit de jaren dertig. Deze boulevard is ook de plek waar je in alle vroegte getuige kunt zijn van de vele Chinezen die het immens populaire tai-chi uitoefenen. Ga ook eens tegen het vallen van de avond naar de Bund, want je hebt hier een prachtig uitzicht over de wolkenkrabbers in de moderne skyline van de zakenwijk Pudong. Het is een spectaculair uitzicht als aan de overkant van de rivier de lampen van de gebouwen één voor één aan- of uit gaan.

Met de 632 meter hoge Shanghai Tower kent Shanghai één van de hoogste torens ter wereld, met natuurlijk een fantastisch uitzicht over deze gigantische stad. Het hoogste observatiepunt ligt op 562 meter en is tevens het hoogste observatiepunt ter wereld! Ook de omliggende gebouwen van de skyline hebben een uitzichtpunt, want naast dit gebouw staan de net iets lagere Jin Mao Tower en het Shanghai World Financial Center.

Ook heeft Shanghai een oud stadscentrum wat een bezoekje meer dan waard is! Hier vind je de Yu Yuan-tuin met prachtige paviljoenen, een rotstuin, vijvers met goudvissen en eeuwenoude dennenbomen. De wijk rond de tuin is een oude bazaar waar je uitgebreid souvenirs kunt shoppen en kunt genieten van de lekkerste gerechten op straat. Ook een bezoekje aan de Jade Buddha-tempel is iets wat niet mag ontbreken tijdens een bezoek aan Shanghai. In deze oranje tempel is een groot Boeddhabeeld te vinden dat gemaakt is van jade.

Voor 'shopaholics' geldt hetzelfde voor de belangrijke winkelstraat Nanjing Lu en de markt met namaakspullen. ’s Avonds is de straat verlicht door de knipperende neon reclameborden. In deze straat vind je Westerse winkels, maar ook nog kleine Chinese winkels met leuke hebbedingetjes.  Voor 's avonds is er een grote keuze aan restaurants, bars en theaters waar je nog een indruk kan krijgen van het Shanghai uit vervlogen tijden. Ook een acrobatenvoorstelling hoort meestal tot de mogelijkheden.

De hogesnelheidstrein vervoert je, op comfortabele wijze, in zo'n 5 uur naar Beijing.

De Chinese hoofdstad Beijing

Dag 5 Beijing
Dag 6 Beijing, excursie naar de Grote Muur en Zomerpaleis
Dag 7 Beijing - nachttrein naar Pingyao 

keizerlijk paleis beijing family djoserIn de avond komen we aan in de hoofdstad van China, Beijing. De volgende dag ben je vrij om Beijing te ontdekken. ’s Avonds bestaat de mogelijkheid om een bezoek te brengen aan een Kung Fu Show. Wil je eens genieten van de échte Chinese keuken (dus geen babi pangang of foe yong hai), ga dan naar een restaurant waar ze authentieke Peking eend serveren. Heb je een beetje lef en ben je niet bang om iets raars te eten? Ga dan naar de avondmarkt bij Wangfujing Street, waar ze van alles op een stokje verkopen. Van insecten tot zeepaardjes en van schorpioenen tot kippenhartjes en zeesterren. Gelukkig hebben ze ook bekendere lekkernijen, zoals gekarameliseerd fruit op een stokje en ook als je hier niets eet, is het zeker een foto waard.

chinese muurDe volgende dag staat er een excursie naar de Chinese Muur en het Zomerpaleis op het programma. De periode dat het land zich afsloot voor de ‘barbaren’, komt tot leven tijdens een wandeling over de Grote Muur die zich uitstrekt over duizenden kilometers. Natuurlijk kun je een stuk wandelen over dit bouwwerk waarvan men zegt dat het zelfs vanuit de ruimte te zien is. Deze excursie is, afgezien van de toegangsprijs, in de prijs inbegrepen. We combineren de wandeling op de Chinese Muur met een ontspannen bezoek aan het Zomerpaleis, dat even ten noorden van Beijing ligt aan de oevers van een meer. Hier kun je ronddwalen door tempels en parken. De oevers zijn begroeid met treurwilgen en het water staat vol met felroze lotusbloemen. In de avond is er de mogelijkheid om naar het Olympisch dorp te gaan om het Olympisch Stadion: 'het vogelnest’, in alle avondkleuren te bewonderen.

De volgende dag ben je in de ochtend en middag vrij om nog meer van Beijing te ontdekken. Uiteraard geeft de reisbegeleid(st)er je uitgebreide tips en boekt excursies voor je. Ook als je Chinees nog niet zo goed is, kun je dus makkelijk op pad.

Verboden stad Beijing ChinaIn het hart van de stad ligt het plein van de Hemelse Vrede dat altijd toeristen en Chinese dagjesmensen trekt. Bij mooi weer hangt de hemel boven het plein vol kleurige vliegers. Misschien mag je er zelf wel eentje oplaten tussen je Chinese leeftijdsgenoten. Bij het plein bevinden zich de beroemde Verboden Stad, het mausoleum van Mao en de Grote Hal van het Volk. In de Verboden Stad zetelden eeuwenlang de keizers; meer dan 500 jaar lang was deze 'stad-in-de-stad' verboden voor gewone mensen. Gelukkig is die tijd voorbij en kun je je nu vergapen aan al het moois. Je loopt van binnenplaats naar binnenplaats en onderweg kom je de prachtigste paleizen tegen. Ieder gebouw had een eigen doel en daar wordt je uitgebreid over geïnformeerd. Eén van de mooiste parken van Beijing, het Beihai-park, bevindt zich vlak achter de Verboden Stad. Hier kun je een bootje huren om samen met de recreërende inwoners van Beijing op het meer te roeien.

Hunton China Djoser De hutongs zijn de traditionele oude woonbuurten van Beijing waar vaak drie generaties van een familie bij elkaar wonen. Grootouders verzorgen hier overdag meestal de kleinste kinderen. In het centrum worden enkele van deze buurtjes beschermd tegen de opkomende nieuwbouw. Huur een fiets en ga op pad door deze interessante volkswijken. Als je het echte Chinese stadsleven wilt ontdekken, dan is dit zeker een aanrader. Wil je liever niet zelf op pad gaan, dan kun je ook een riksja huren. Je wordt dan rondgereden langs meren en door de hutongs.

Van de ontelbare tempels die de stad vroeger sierden, zijn er enkele zeer de moeite waard. De volledig van hout gemaakte tempel van de Hemel is in opperste symmetrie gebouwd. Sta eens vroeg op om hier samen met de lokale bevolking in het park ochtendgymnastiek te doen, jong en oud zal versteld staan van de lenigheid van vele oudere Chinezen. Ook een bezoek aan de nog steeds actieve Lama tempel is de moeite waard. Hier wordt tegenwoordig weer het Lamaïstisch Boeddhisme uit Tibet beoefend. Achter in het tempelcomplex vind je een houten Boeddhabeeld van maar liefst 26 meter hoog en gebeeldhouwd uit één stuk wit sandelhout.

’s Avonds bestaat de mogelijkheid om een bezoek te brengen aan de Chinese Opera en ook kunnen we naar een spectaculaire acrobatenshow waar de kunsten vaak nog moeilijker zijn dan in het circus. Wil je eens genieten van de échte Chinese keuken (dus geen babi pangang of foe yong hai), ga dan naar een restaurant waar ze authentieke Pekingeend serveren. Heb je een beetje lef en ben je niet bang om iets raars te eten? Ga dan naar de avondmarkt bij Wangfujing Street, waar ze van alles op een stokje verkopen. Van insecten tot zeepaardjes en van schorpioenen tot kippenhartjes en zeesterren. Gelukkig hebben ze ook bekendere lekkernijen, zoals gekarameliseerd fruit op een stokje en ook als je hier niets eet, is het zeker een foto waard!

Oude tempels en het historische Terracottaleger

Dag 8 Pingyao, stadswandeling
Dag 9 Pingyao - nachttrein naar Xi'an
Dag 10 Xi'an, excursie Terracottaleger
Dag 11 Xi'an - vlucht Guillin - Ping'An

PingyaoMet een comfortabele nachttrein gaan we op weg naar Pingyao. Vergeet vooral niet om een paar foto’s van thuis mee te nemen, want je Chinese reisgenoten zijn heel benieuwd naar je huis, je vriendjes, huisdieren, school en je klas. Misschien leren ze je wel tellen in het Chinees. Pingyao is één van de best bewaarde stadjes uit de Ming-periode en wordt omgeven door een authentieke stadsmuur die nog helemaal intact is. Je dwaalt hier door een wirwar van straatjes en ’s avonds worden de straten sfeervol verlicht door alle rode lampionnen die er hangen. Vanuit het centrum lopen zes nagenoeg verkeersvrije straten naar de stadspoorten. Pingyao was in de 19e eeuw één van de financiële handelscentra van China, de prachtige, monumentale koopmanshuizen die uit die tijd resteren zijn hier uitermate goed bewaard gebleven. Je waant je in het oude China door de imposante en stoffige stadsmuren met nog dienstdoende stadspoorten. Wandelend door de nauwe straatjes van de oude stad, binnen de stadsmuren, geniet je van de traditionele huizen. Rust eens lekker uit in één van de restaurantjes of theehuizen die er gevestigd zijn.

Pingyao Theehuis Groepsreis ChinaHet rustige Shuanglin klooster met haar talloze beelden van klei uit de Song- en Yuan-dynastie kun je met een taxi bereiken. Of ga naar het huis van de familie Wang of de familie Qiao met hun fraaie poorten, binnenplaatsen en omringende muur. Beide veelvuldig voorkomende gebouwen in Chinese films, zoals bijvoorbeeld de beroemde film ‘Raise the Red Lantern’. In de vroege avond worden we naar het station gebracht waar we de nachttrein naar Xi’an nemen om daar de volgende morgen te arriveren.

In het verleden was Xi'an het startpunt van de Zijderoute, wat de stad een zeer werelds karakter heeft gegeven. Door de Zijderoute kwam China in contact met Centraal Aziatische landen en zelfs met Turkije. In het centrum van de stad, vlak achter de Drumtoren, bevindt zich nog altijd een oude islamitische wijk en een uitgestrekt moskeëencomplex met bijgebouwen en tuinen. In deze wijk kun je bijzonder gezellig wandelen en eten. Proef bij één van de vele barbecues op straat eens de heerlijke schapensaté met komijnkruiden. Ook dumplings, naanbrood en noodlesoep zijn gerechten uit de moslimkeuken van Xi’an die het proberen waard zijn!

Terracotta leger China DjoserHet oude centrum van Xi'an is omringd door een dikke muur die grotendeels gerestaureerd is en waar je overheen kunt lopen en fietsen. Een mooi uitzicht over het centrum van de stad heb je vanuit de oude Klokkentoren, waar vroeger elke morgen de klok geluid werd. Buiten de muren kun je de Grote en de Kleine Wilde Gans Pagode bezoeken en beklimmen.

Xi'an is vooral beroemd geworden door het terracottaleger van duizenden uit klei gebakken levensgrote soldaten, dat we bezoeken tijdens een excursie van een halve dag. Vooral de jongens onder de jonge reizigers zouden zo’n legertje soldaten wel thuis willen hebben. Het meer dan 2200 jaar oude leger bevindt zich ongeveer dertig kilometer buiten de stad en werd pas in 1974 door boeren ontdekt.
 
Ping'An rijstvelden ChinaVanaf Xi'an vliegen we verder zuidwaarts naar Guilin, waarna de bus ons in 2,5 uur naar Ping'An brengt. Hier liggen de hoogst gelegen rijstterrassen van Longji. Het wijds uitzicht over de kunstig aangelegde terrassen, waar tweemaal per jaar geoogst wordt, is adembenemend. Vanwege de hooggelegen terrassen is het niet mogelijk om met de bus voor het hotel te komen en wordt het laatste stuk te voet via trappen afgelegd (ongeveer 15-20 min lopen). De benodigdheden voor deze overnachting neem je mee in een kleine tas. Het is mogelijk om tegen betaling een drager in te huren voor je grote bagage.

Op een vlot door het beroemde landschap van Yangshuo

Dag 12 Ping'An - Yangshuo
Dag 13 Yangshuo, vlottentocht op Li-rivier
Dag 14 Yangshuo

De volgende dag brengt onze bus ons verder naar het prachtig gelegen stadje Yangshuo. De Chinezen zelf beschrijven het landschap rond Guilin als het mooiste landschap ter wereld. Het mooiste landschap van Guilin ligt volgens hen in Yangshuo…

Yangshuo bergen ChinaYangshuo ligt namelijk midden in een landschap van mistige rijstvelden, rivieren en steile, volstrekt in afzondering oprijzende, pieken. Heel bekend van Chinese prenten. Door dit karstgebergte stroomt de rustige Li-river, waarin kinderen zwemmen, waterbuffels liggen te herkauwen en mensen de was doen. Het platteland rond deze bizarre bergen is vlak en daarom prima geschikt voor een fietstocht over het platteland. Je komt door dorpjes waar de tijd honderden jaren stil heeft gestaan.

Ondanks de groeiende hoeveelheid souvenirwinkeltjes en toeristencafeetjes ademt Yangshuo nog steeds een heel landelijke sfeer uit. In de omgeving van Yangshuo ligt de Maanheuvel met vlak onder de top een groot gat in de vorm van een halve maan. Vanaf hier heb je een spectaculair uitzicht over de prachtige omgeving. Ook is het leuk om gewoon willekeurige weggetjes in te rijden en maar te zien waar je uitkomt. De bevolking op het platteland hier leeft voornamelijk van de landbouw waarbij de waterbuffel een onmisbaar hulpmiddel is. 

yangshuo family djoserEen rustige boottocht over de Li-rivier mag zeker niet ontbreken als je in Yangshuo bent. We stappen op een boot en varen mee op de stroom van de rivier. Op de oevers zie je het dagelijkse plattelandsleven aan je voorbij gaan. Deze boottocht zal een onvergetelijke indruk maken. Na afloop kun je onder het genot van een glaasje fris, bier, wijn en snacks op één van de vele terrasjes in Yangshuo de rest van de avond op een plezierige wijze doorbrengen.

vlottentocht family djoserIn Yangshuo staat ook een vlottentocht op het programma. Ben jij bang om nat te worden? Zorg er dan voor dat je niet op het vlot komt te zitten waar met water gespeeld gaat worden.. Of heb je juist zin in een watergevecht? 

Vergeet niet je laatste souvenirs voor opa, oma, neefjes, nichtjes en al je vriendjes en vriendinnetjes te kopen in één van de winkeltjes in Yangshuo. Maar misschien volg je eerst liever een cursus Chinees koken of wil je leren hoe je je eigen naam in het Chinees schrijft?

Het imposante Hong kong

Dag 15 Yangshuo - hogesnelheidstrein naar Guangzhou - boot naar Hongkong
Dag 16 Hongkong
Dag 17 Hongkong - Amsterdam
Dag 18 Aankomst Amsterdam

hongkong family djoserVanuit Yangshuo gaan we met de supersnelle hogesnelheidstrein naar Guangzhou, en verder naar Hongkong met de 'Turbo Cat' veerdienst die je in ongeveer twee uur naar onze eindbestemming brengt. De stad hoort na een lange geschiedenis onder Brits bestuur sinds juli 1997 weer bij China. De sfeer is hier dan ook heel anders dan wat je tot nu toe gewend bent in de rest van China. Niet alleen is de stad bijzonder groot en modern, maar je ziet ook overal in het pak gestoken zakenlui lopen. Ons hotel is gelegen in het noorden van de wijk Kowloon. Met de metro of de bus kun je gemakkelijk de verschillende bezienswaardigheden bezoeken. Het hotel heeft ook een zwembad, dus na een dagje in de stad kun je nog even een duik maken.

victoria peak hongkong family djoserPak op Hongkong Island de kabeltram naar Victoria Peak waar vandaan je een imposant uitzicht over de stad met al haar wolkenkrabbers hebt.  Wil je ook nog enkele andere van de ruim tweehonderd eilandjes van Hongkong verkennen, dan kun je vanaf Hongkong Island makkelijk de boot nemen. Let wel even op de retourtijden van de boot, om te voorkomen dat je op één van de eilandjes strandt! Op veel van de eilandjes, zoals op Lamma en Cheung Chau, is de sfeer heerlijk ontspannen en tref je behalve gezellige dorpjes ook mooie stranden en goede visrestaurants aan.

Omdat Hongkong erg groot is, zijn afstanden vaak moeilijk te voet af te leggen. Behalve taxi's en bussen doorkruisen dubbeldeks-trammetjes Hongkong Island. Het ideale vervoer voor langere afstanden is de metro, die goedkoop en zeer overzichtelijk is. Vanaf Hongkong vliegen we weer terug naar Amsterdam.

Op weg met Djoser
Onze reizen kennen geen strak van dag-tot-dag gepland excursieschema. De reisdagen staan uiteraard vast, maar op de dagen dat we niet reizen is iedereen vrij om de dag naar eigen inzicht in te vullen. Onze reisbegeleid(st)ers hebben altijd ideeën en doen gewoonlijk een voorstel voor de besteding van de dag. Trek je er echter liever zelf op uit, dan zal de reisbegeleid(st)er met alle plezier nog een aantal tips en adviezen geven. Houd er wel rekening mee dat er zich, door het karakter van onze reizen en de plaatselijke omstandigheden, onverwachte situaties kunnen voordoen. Hierdoor kan een bepaalde excursie of activiteit niet doorgaan of aangepast worden. Gemiddeld bestaan de Family-groepen uit 20 personen. De maximale groepsgrootte voor deze reizen is 26 personen.

Vertrekdata 2024

Bijkomende kosten € 26,25 p.p. (o.b.v. 2 personen)

Start - einde Beschikbaarheid Prijs
Start - einde
14 jul - 31 jul
Beschikbaarheid
beperkt beschikbaar

Leeftijd kinderen

Er is op dit moment geen groepsinformatie beschikbaar voor deze vertrekdatum.

Prijs

€ 2.795,-

€ 2.695,- (kind t/m 11 jr)

Start - einde
21 jul - 07 aug
Beschikbaarheid
voldoende

Leeftijd kinderen

Er is op dit moment geen groepsinformatie beschikbaar voor deze vertrekdatum.

Prijs

€ 2.795,-

€ 2.695,- (kind t/m 11 jr)

Start - einde
28 jul - 14 aug
10+

Deze reis is voor gezinnen met kinderen vanaf 10 jaar.

Beschikbaarheid
5 plaatsen vrij

Leeftijd kinderen

Er is op dit moment geen groepsinformatie beschikbaar voor deze vertrekdatum.

Prijs

€ 3.095,-

€ 2.995,- (kind t/m 11 jr)

Start - einde
04 aug - 21 aug
Beschikbaarheid
9 plaatsen vrij

Leeftijd kinderen

Er is op dit moment geen groepsinformatie beschikbaar voor deze vertrekdatum.

Prijs

€ 3.095,-

€ 2.995,- (kind t/m 11 jr)

Inclusief

 • Comfortabele rechtstreekse vlucht met KLM
 • Alle vluchttoeslagen
 • Binnenlandse vlucht Xi'an - Guilin
 • Nederlandse reisbegeleiding
 • Lokale gids tijdens excursies volgens programma
 • Vervoer per eigen bus met airconditioning
 • Hogesnelheidstrein Shanghai - Beijing  
 • Nachttrein Beijing - Pingyao 
 • Nachttrein Pingyao - Xi'an
 • Hogesnelheidstrein Yangshuo - Guangzhou
 • Overtocht Guangzhou - Hongkong
 • Overnachtingen in hotels met eigen douche/toilet
 • Twee nachten verblijf in Hongkong
 • Excursie naar Chinese Muur en zomerpaleis
 • Stadswandeling Pingyao
 • Excursie Terracotta Leger
 • Vlottentocht over Li-rivier

Exclusief

Maaltijden, visum, entreegelden, facultatieve excursies, fooien, persoonlijke uitgaven, verzekeringen, etc.
Reserveringskosten € 40,-. Bijdrage SGR € 5,- per persoon en calamiteitenfonds € 2,50 per boeking.

Landarrangement

Voor kinderen t/m 11 jaar is de prijs exclusief internationale vluchten vanaf € 1.695,-. Voor volwassenen is de prijs vanaf € 1.795,-.

Houd bij de boeking van een landarrangement er rekening mee dat voor al onze reizen een minimum aantal deelnemers geldt. Djoser is niet aansprakelijk indien er wijzigingen ontstaan in het vluchtschema van de groepsreis. Kom je op een andere tijd aan dan de groep en/of vertrek je op een andere tijd dan de groep, dan dien je zelf je transfers van- en naar het hotel en/of de luchthaven te regelen.

Hotelverlenging

Het is op deze reis mogelijk om te verlengen en/of te vervroegen. Hiervoor worden standaard wijzigingskosten in rekening gebracht met een eventuele toeslag voor de tickets. 

Je kunt ervoor kiezen om de accommodatie voor de vervroeging of verlenging bij Djoser te boeken. Het voordeel hiervan is dat je in dezelfde accommodatie verblijft als waar je de groepsreis begint of eindigt én dat de verlenging onderdeel uit maakt van de afgesloten reisovereenkomst met Djoser. 

De prijzen voor vervroeging in Shanghai zijn vanaf €45,- per persoon per nacht en voor verlenging in Hong Kong is de prijs vanaf €71,- per persoon per nacht.

Houd er rekening mee dat wanneer je afwijkende vluchten hebt ten opzichte van de groep, de transfers van en naar de luchthaven niet zijn inbegrepen.  

Vluchttoeslagen (inbegrepen)

Luchtvaartmaatschappijen berekenen naast luchthavenbelastingen, ook brandstof- en veiligheidstoeslagen. Bij Djoser zijn al deze toeslagen in de reissom inbegrepen.

Groepssamenstelling en groepsgrootte

Onze Familyreizen zijn speciaal samengesteld voor gezinnen met kinderen. Contact met andere gezinnen is dus zo gemaakt!

De gezinnen kunnen verschillend zijn qua samenstelling; op onze reizen gaan zowel 1- als 2-oudergezinnen mee en ook samengestelde gezinnen. Omdat juist de leeftijd van de kinderen heel bepalend kan zijn voor de reis, is een aantal vertrekdata speciaal voor reizen met kinderen vanaf 10 en 16 jaar. Op de andere reizen zijn kinderen van alle leeftijden welkom, maar de minimum leeftijd is 6 jaar en de maximale leeftijd is 20 jaar. Is een kind jonger dan 6 jaar of ouder dan 20, overleg dan voor boeking met Djoser. Je vindt de beschikbaarheid en de leeftijden van de kinderen van reeds geboekte families bij de reisdata.

Het minimum aantal deelnemers op alle Familyreizen is 10 (3 gezinnen), het maximum aantal personen is 26.

De gemiddelde groepsgrootte om de reis door te laten gaan is 8.

Nog bedenktijd nodig? Dan kun je tot een paar maanden voor vertrek een optie op een reis nemen. Zo’n voorlopige reservering is gratis en is 5 dagen geldig. De optie wordt automatisch omgezet in een definitieve of aanvraagboeking, tenzij je deze tijdig zelf bevestigt of annuleert. Het is helaas niet mogelijk om een optie te nemen op een reis waar nog maar een aantal plaatsen beschikbaar zijn.

Reviews China, 18 dagen

Gemiddelde beoordeling: 8,8

 • Wij hadden een geweldige reis met een fantastische reisleider door het indrukwekkende China.

  9

 • Een geweldige, intensieve reis door fascinerend China. Onze reisbegeleidster Miriam heeft ons op een enthousiaste en deskundige wijze door dit mooie, maar drukke land geloodst. Onze kinderen van 14 en 16 hebben genoten, van China, maar ook van hun reisgenootjes. Helemaal top. Djoser Xie Xie.

  8

 • Waanzinnige vakantie gehad; tempo lag erg hoog, maar dat moet ook wel in China. Super leuke reisbegeleidster die alles prima onder controle had. Een reis met voor elk wat wils! En een reis om een mooie indruk van China te krijgen. Een aanrader!

  9

 • Prachtige reis gehad als alleenstaande moeder met 3 kinderen (16,14,11 jaar oud). De combinatie van gezelligheid en veiligheid van de groep afgewisseld met zelfstandig er op uit trekken vonden wij ideaal! De ervaringen die je in 3 weken opdoet blijven voor altijd bij je en zijn onbetaalbaar!

  9

Megacity

Een ‘megacity’ is een stad met meer dan 10 miljoen inwoners. China telt dertien megacities. Kun jij ze allemaal noemen?

Praktische informatie

Accommodatie

In China overnachten we in middenklasse hotels. Uiteraard hebben de kamers een eigen douche en toilet. In bijna elke kamer is een waterkoker aanwezig, zodat je daar een lekker vers kopje thee of koffie kunt zetten.

In Pingyao verblijven we in een karakteristiek hotel dat midden in het oude centrum van de stad ligt. Dit sfeervolle houten complex is versierd met de typische rode lantarentjes en beschikt over een gezellige binnenplaats. De kamers zijn stijlvol ingericht in de typerende stijl van Pingyao. Het is echt een meerwaarde om hier te verblijven!

In Ping'An verblijven we in een eenvoudig, maar goed hotel met een adembenemend uitzicht over de rijstterrassen. Vanwege de hooggelegen terrassen is het niet mogelijk om met de bus voor het hotel te komen en wordt het laatste stuk te voet via trappen afgelegd (ongeveer 15-20 min lopen).

In Yangshuo verblijven we in een hotel midden in het centrum van het dorp. We zitten niet direct aan de drukke hoofdstraat van Yangshuo, maar in een rustiger zijstraatje er van. Vanuit je hotelkamers heb je uitzicht op de karstheuvels die in het centrum staan.

We sluiten de reis af in Hong Kong, waar we net even buiten het centrum verblijven. Met de metro of taxi ben je zo in de stad. De ideale plek dus om je indrukwekkende reis af te sluiten.

Bekijk hotelreviews op Tripadvisor

Shanghai Yu Hang Hotel (Astronautic)
Beijing Starmoon Hotel
Pingyao Pingyao Hotel
Xi'an Northwest Civil Aviation Hotel
Ping'An Liqing Hotel
Yangshuo Yangshuo West Street Vista Hotel
Hongkong Hennessy Hotel

Deze selectie geeft een goed beeld van de hotels waar we op deze reis verblijven.


Reis je met een familie van 3 personen dan verblijf je met je gezin op één kamer. Voor meer comfort is het mogelijk om, tegen betaling van een toeslag, een éénpersoonskamer bij te boeken. De meeste accommodaties in China hebben namelijk geen triple kamers, waardoor er vaak een 'snoozer' bijzetbedje of alleen een matras op de kamer geplaatst wordt. Kies je hiervoor, of bestaat het gezin uit vier, vijf of meer personen, reserveren we, indien beschikbaar, aan elkaar grenzende kamers.
 

 • star moon hotel china family djoser
 • hotel shanghai family djoser

  Alle hotelkamers hebben een eigen douche en toilet

 • star moon kamer china family djoser
 • dejuyuan pingyao family djoser

  In Pingyao verblijf je in het karakteristieke centrum.

 • dejuyuan hotel pingyao family djoser
 • liqin hotel ping'an family djoser
 • ping'an family djoser

  Vanuit het hotel in Ping'an heb je een prachtig uitzicht over het omringende karstgebergte.

 • Yangshuo hotel family djoser
 • panda hotel hongkong family djoser

  Ons hotel in Hongkong heeft een fijn zwembad.

 • panda lobby hongkong
 • panda hotel entree hongkong djoser

Vliegreis

KLM

Het meest voorkomende vluchtschema staat hieronder. Je kan ook het schema per vertrekdatum bekijken. Vliegtijden en -maatschappijen zijn onder voorbehoud van wijzigingen.

 • Vlucht met

  KLM

  Traject

  Amsterdam - Shanghai

  Vertrek

  15:15 - 09:25*

 • Vlucht met

  KLM

  Traject

  Hong Kong - Amsterdam

  Vertrek

  22:45 - 06:25*

* aankomst volgende dag


Tijdverschil: het is in China in de zomermaanden 6 uur later.

KLM, Nederlands nationale trots, bestaat al meer dan 100 jaar en is hiermee de oudste luchtvaartmaatschappij ter wereld. De vloot is hypermodern. Zo zijn de Boeing 787-9 en 10  voorzien van de laatste technische hoogstandjes, zoals speciale moodlighting. De nieuwste generatie luchtfiltersystemen zorgt ervoor dat je minder vermoeid aankomt op de bestemming. Bovendien stoten deze nieuwe vliegtuigen minder broeikasgassen uit. Aan boord ontbreekt het je aan niets: op elke vlucht word je voorzien van een snack en een drankje en op intercontinentale vluchten krijg je uiteraard een warme maaltijd. KLM biedt (behalve in Europa) een persoonlijk in-flight entertainment systeem aan, voorzien van talloze films, series en games. Zo hoef je je niet te vervelen. Wil je tijdens de vlucht extra beenruimte, dan kun je tegen bijbetaling upgraden naar 'economy comfort'.

Landarrangement

Voor kinderen t/m 11 jaar is de prijs exclusief internationale vluchten vanaf € 1.695,-. Voor volwassenen is de prijs vanaf € 1.795,-.

Houd bij de boeking van een landarrangement er rekening mee dat voor al onze reizen een minimum aantal deelnemers geldt. Djoser is niet aansprakelijk indien er wijzigingen ontstaan in het vluchtschema van de groepsreis. Kom je op een andere tijd aan dan de groep en/of vertrek je op een andere tijd dan de groep, dan dien je zelf je transfers van- en naar het hotel en/of de luchthaven te regelen.

Hotelovernachting Schiphol

Djoser biedt Belgische reizigers aan om voor een aantrekkelijk tarief in het Ibis Hotel vlak bij de luchthaven Schiphol te overnachten. Vooral bij vluchten die vroeg vertrekken of ’s avonds laat aankomen is dit handig. Je vertrekt uitgerust of geniet nog na van een extra nachtje vakantie. Bovendien parkeer je je wagen gratis. Lees hier meer.

Vervoer

China is een gigantisch groot land. Om een goede indruk van het land te krijgen leggen we grote afstanden af. Het vervoer wordt zo efficiënt mogelijk ingezet, bijvoorbeeld door gebruik te maken van een binnenlandse vlucht, een nachttrein of een hogesnelheidstrein, zodat er nog volop tijd is om de mooiste plekjes van China te ontdekken.

De grootste afstand, van Xi'an naar Guilin voeren we uit met een binnenlandse vlucht.

De trajecten van Beijing naar Pingyao en van Pingyao naar Xi'an doen we met de nachttrein. We verblijven in zogenaamde 'hardsleepers'. Dit heeft niets te maken met de matrassen, maar met het aantal slaapplaatsen in een compartiment. Je slaapt in een open coupé met twee keer drie bedden boven elkaar. Als groep boeken we dus enkele compartimenten naast elkaar, maar het wil wel eens zijn dat er ook Chinezen in de coupé slapen. Hier zijn schone lakens, dekens en kussens aanwezig. In de trein vind je ook een thermoskan met kokend water, dus neem wel je eigen mok mee voor een kopje thee of soep!

De trajecten van Shanghai naar Beijing en van Yangshuo naar Guangzhou reizen we met een supersnelle trein. Hiermee ben je in een kleine 5 uur in Beijing en in ongeveer 3 uur in Guangzhou. Daarvandaan gaan we met de ferry naar Hong Kong.

Om je van het hotel naar het station of de luchthaven te brengen en andersom gebruiken we ook regelmatig de bus. Ook het traject van en naar Ping'An reizen we met de bus. Onderweg is er genoeg te zien, zodat je je geen moment hoeft te vervelen! De bus wordt ook gebruikt voor de excursie naar de Chinese Muur en het Zomerpaleis.

Nederlanders staan bekend om het vele fietsen, maar dit is niet vergelijkbaar met de duizenden fietsende Chinezen die je onderweg op het platteland en in de steden tegenkomt. Voor een verkenning van de omgeving is de fiets dan ook het vervoermiddel bij uitstek. Daarnaast zijn er taxi's, minibusjes en riksja's die je voor weinig geld overal heen kunnen brengen. In de steden Shanghai, Beijing en Hongkong is tevens een uitgebreid metronet.

 • Lufthansa vliegtuig
 • China hoge snelheidstrein vervoersmiddel Djoser Family

  Een aantal keer maken we gebruik van de nachttrein.

 • nachttrein china djoser

  In de nachttrein slapen we in 6-persoons compartimenten.

 • China bus vervoersmiddel rondreis Djoser Family
 • China bus vervoersmiddel rondreis Djoser Family

  Met de bus leggen we een aantal korte trajecten af.

 • China hogesnelheidstrein vervoersmiddel rondreis Djoser Family

  Met de hogesnelheidstrein reizen we comfortabel naar Guangzhou.

 • China trein vervoersmiddel rondreis Djoser Family
 • China ferry vervoersmiddel Djoser

  Per "Turbo Cat" boot varen we in snel tempo naar Hong Kong.

Bij de reis inbegrepen

 • Comfortabele rechtstreekse vlucht met KLM
 • Alle vluchttoeslagen
 • Binnenlandse vlucht Xi'an - Guilin
 • Nederlandse reisbegeleiding
 • Lokale gids tijdens excursies volgens programma
 • Vervoer per eigen bus met airconditioning
 • Hogesnelheidstrein Shanghai - Beijing  
 • Nachttrein Beijing - Pingyao 
 • Nachttrein Pingyao - Xi'an
 • Hogesnelheidstrein Yangshuo - Guangzhou
 • Overtocht Guangzhou - Hongkong
 • Overnachtingen in hotels met eigen douche/toilet
 • Twee nachten verblijf in Hongkong
 • Excursie naar Chinese Muur en zomerpaleis
 • Stadswandeling Pingyao
 • Excursie Terracotta Leger
 • Vlottentocht over Li-rivier

Excursies

Family groep ChinaBij Djoser bepaal je zelf welke bezienswaardigheden je de moeite waard vindt om te bezoeken. De een kan urenlang door de Verboden Stad ronddwalen, de ander bezoekt graag het Olympisch stadion, 'het vogelnest'. Sommige reizigers vinden het leuk om te fietsen over de stadsmuren, maar ook een cursus kalligrafie behoort tot de mogelijkheden. Je hebt alle vrijheid om je eigen plan te trekken. Entreegelden zijn dan ook niet inclusief.

Sommige bezienswaardigheden mag je niet missen, zijn slecht bereikbaar of liggen 'en route' naar onze volgende overnachtingsplaats. Dergelijke excursies zijn bij Djoser in het programma opgenomen. Ook bij inbegrepen excursies geldt dat entreegelden exclusief zijn.

Tijdens deze reis door China zijn de volgende excursies in het reisprogramma inbegrepen:
 

 • Beijing. Vroeg in de ochtend vertrek je met de bus onder leiding van een lokale gids naar de Chinese Muur.
 • Na het bezoek aan de Chinese Muur rijd je terug naar richting de stad om het Zomerpaleis te bezoeken.
 • In Pingyao maak je een stadswandeling. Dit is één van de best bewaarde oud-Chinese stadjes.
 • Na aankomst met de trein in Xi’an ga je vandaag het beroemde Terracotta Leger bezoeken, dat op ongeveer een uur rijden buiten Xi’an ligt. De excursie wordt begeleid door een lokale gids.
 • In de omgeving van Yangshuo maak je een vlottentocht over de Li-rivier. Zo kun je optimaal genieten van het prachtige karstlandschap.


Ter plaatse kunnen nog tal van andere excursies worden aangeboden. Overleg met de reisbegeleider voor de mogelijkheden tot een bezoek aan de Kung Fu Show in Beijing, een theeceremonie of een bezoek aan het hoogste gebouw van Shanghai. Of volg een kookworkshop in Yangshuo. Ook lessen in tai chi of kungfu behoren tot de mogelijkheden.

Reisdocumenten

 • E-ticket. Meer informatie ontvang je ongeveer 2 weken voor vertrek.
 • Eigen internationale reispas (volwassenen en kinderen) die nog minimaal 6 maanden geldig is na vertrek uit Hongkong.
 • Visum voor China, kosten € 126,55 per visum. Je kunt je visum ook via Djoser in samenwerking met het Visumburo/CIBT verzorgen.  In beide gevallen ontvang je ongeveer 6 weken voor vertrek een e-mail met meer informatie over de visumaanvraag. Kijk hiervoor ook zeker op de Mijn Djoser-pagina bij 'Visum & Reisdocumenten'. 
 • Voor het reserveren van de treintickets en binnenlandse vlucht dienen wij uiterlijk 3 maanden voor vertrek in het bezit te zijn van een kopie van de reispassen waarmee gereisd gaat worden.

Voor het verkrijgen van het Chinese visum is het, voor reizigers tussen de 14 en 70 jaar oud, verplicht om vingerafdrukken af te geven bij het consulaat.

Geldzaken

In China wordt er betaald met de Rénminbi (yuan) en in Hongkong wordt er met de Hongkong Dollar betaald. Kijk voor de actuele koersen op oanda.com

Geld afhalen: mogelijk in vrijwel alle steden
Contant: Yuan, Hong Kong dollar, euro
Creditcard: bruikbaar in vrijwel alle steden.

Als richtbedrag voor uitgaven die niet bij de reissom zijn inbegrepen, zoals maaltijden, entreegelden, facultatieve excursies en persoonlijke uitgaven geldt minimaal € 400,- per persoon per week. Houd er rekening mee dat het prijsniveau in de grote steden hoger ligt dan op het platteland van China. Het is gebruikelijk om fooien te geven voor verleende diensten. Om te voorkomen dat je steeds fooien uit moet delen, wordt aan het begin van de reis een fooienpot ingesteld, waaruit de (gezamenlijke) tips aan de chauffeurs, gidsen, hotelpersoneel e.d. worden betaald.

Maaltijden

Maaltijden zijn tijdens de reis niet inclusief in de reissom. Je kunt dus zelf bepalen waar, hoe of wat je wilt eten. De reisbegeleiding kan tips en adviezen over restaurants en de verschillende gerechten geven. Je kunt uiteraard met de groep eten, maar bent ook vrij om zelf ergens een nieuw restaurantje te ontdekken.

eten china familyVoor de culinaire liefhebber is een reis door China en haar keuken één groot avontuur. Elke regio heeft zo zijn eigen specialiteiten, vooral tot uitdrukking komend in de bereidingswijze en het gebruik van kruiden. In Shanghai mag je de 'shaolongbao' niet vergeten te proeven. Dit zijn grote sappige dumplings met gehakt. In Beijing eet men de beroemde Peking-eend met pannenkoekjes, lenteui en komkommer. De Kantonezen zijn erom berucht dat zij werkelijk alle mogelijke diersoorten in hun gerechten verwerken, zoals honden, katten en insecten. Hier vind je ook veel visgerechten en vindt de zoetzure saus haar oorsprong. De ontwikkelingen in China hebben er ook voor gezorgd dat restaurants van verschillende westerse ketens in de meeste grote steden aanwezig zijn. Starbucks en McDonalds kom je dus ook steeds vaker tegen.

Een geliefde lunch, ook bij de gemiddelde westerling, is de noodlesoep, een rijk gevulde mie-soep met verschillende groenten en/of vlees. 's Avonds kun je kiezen uit een zeer uitgebreid aanbod van allerlei gerechten, die tegelijk op tafel komen. Iedereen aan tafel eet (met stokjes) uit deze schalen. Een andere gezellige manier van eten is een soort Chinese fondue (Beijing hotpot), waarbij je zelf groenten, vlees en vis in een potje met kokende bouillon aan tafel kunt koken.

Hoewel de Chinezen overheerlijke lunches, snacks en diners bereiden, zijn veel buitenlandse bezoekers niet erg enthousiast over de Chinese ontbijtgewoontes van rijst, varkensvlees, gebakken pinda's en zure groenten, vaak vergezeld van een glas sojamelk of thee. In een aantal hotels waar je met Djoser verblijft, wordt ook een westers ontbijt geserveerd of zijn er lichtere varianten van een Chinees ontbijt verkrijgbaar. In gelegenheden buiten de hotels, of gewoon op straat, staan vaak ook pannenkoeken of yoghurt op het menu. In Pingyao en Yangshuo komen veel backpackers, waardoor er in de meeste restaurants in de hoofdstraat een prima westers ontbijt geserveerd wordt. Geroosterd brood met boter en jam, een eitje en een glas verse jus is hier overal verkrijgbaar.

Groene thee is de volksdrank in China, op veel plaatsen krijg je deze automatisch geserveerd. Daarnaast zijn mineraalwater, frisdrank en bier ook vrijwel overal verkrijgbaar. Alhoewel koffie op enkele plaatsen verkrijgbaar is, is het raadzaam voor de koffieliefhebbers om oploskoffie mee te nemen.

Het kan heel praktisch zijn om een paar basiswoorden te leren of een klein woordenboekje mee te nemen, zodat je precies datgene uit de vele mogelijkheden kunt kiezen waar je trek in hebt.

Gezondheid

Voor deze reis wordt aangeraden:

• vaccinaties tegen DTP en hepatitis A.

Het is verstandig enigszins te letten op wat je eet. Tevens raden we je aan een kleine medische kit mee te nemen met o.a. aspirine en middelen tegen darmstoornissen. De reisbegeleiding is overigens ook in het bezit van een medische set, met daarin steriel medisch hulpmateriaal voor noodgevallen.

Bedenk ook dat kinderen extra gevoelig zijn voor de zon, dus zorg voor voldoende bescherming: zonnebrandmiddel, minimaal een kledingstuk met (lange) mouwen, hoofddeksel en zonnebril. 

Voor vaccinaties werkt Djoser samen met Thuisvaccinatie.nl. Het is de grootste landelijke organisatie voor reisvaccinaties aan huis. De deskundige artsen komen bij je langs wanneer het jou uitkomt. Ook ‘s avonds en in het weekend of op het werk. En sturen (indien mogelijk) de rekening rechtstreeks naar de zorgverzekeraar. De tarieven zijn vergelijkbaar met andere vaccinatie instellingen. Je kunt gemakkelijk online een afspraak maken. Voor een advies per land kun je ook de website raadplegen van het Landelijk Coördinatiecentrum Reizigersadvisering lcr.nl of itg.be.

Logo ThuisVaccinatie.nl

Hotelverlenging

Het is op deze reis mogelijk om te verlengen en/of te vervroegen. Hiervoor worden standaard wijzigingskosten in rekening gebracht met een eventuele toeslag voor de tickets. 

Je kunt ervoor kiezen om de accommodatie voor de vervroeging of verlenging bij Djoser te boeken. Het voordeel hiervan is dat je in dezelfde accommodatie verblijft als waar je de groepsreis begint of eindigt én dat de verlenging onderdeel uit maakt van de afgesloten reisovereenkomst met Djoser. 

De prijzen voor vervroeging in Shanghai zijn vanaf €45,- per persoon per nacht en voor verlenging in Hong Kong is de prijs vanaf €71,- per persoon per nacht.

Houd er rekening mee dat wanneer je afwijkende vluchten hebt ten opzichte van de groep, de transfers van en naar de luchthaven niet zijn inbegrepen.  

Klimaat en geografie

China is één van de grootste landen ter wereld en heeft dan ook zeer uiteenlopende geografische en klimatologische kenmerken. Vanwege de uitgestrektheid van het land kun je tijdens het reizen door China zeer wisselende weersomstandigheden tegenkomen. De zomers zijn in een groot deel van China warm, met gemiddelde temperaturen boven de 30°C. Houd het hele jaar door rekening met wat regen, want met name in het zuiden valt vrij regelmatig een bui. Regen valt vaak aan het einde van de dag en ’s nachts. De regenbuien zijn meestal kort en hevig en het wolkendek is in deze periode vaak dicht.

Reisbegeleiding en gidsen

Een enthousiaste Nederlandse reisbegeleider begeleidt de reis. Onze reisbegeleiders zijn zeer ervaren en bevlogen reizigers en vertellen onderweg leuke weetjes over de bestemming. Zij weten als geen ander dat kinderen een reis anders beleven dan volwassenen en kunnen haarfijn inspelen op de wensen en behoeften van beiden. Zij zorgen dat de reis soepel verloopt en zijn het aanspreekpunt voor vragen en ideeën. De eigen passie, in combinatie met een uitgebreide training en inwerkprocedure, vormt de basis voor hun deskundigheid en professionaliteit. 

In de grote steden en voor de excursies zal er een lokale professionele Engelssprekende gids meereizen. Hij of zij kan je alles vertellen over de omgeving, stad of excursie. De gidsen reizen niet de gehele reis mee, maar sluiten bij de groep aan. Zo maken we tijdens het verblijf in Beijing gebruik van een lokale gids, hij of zij kan je alles laten zien van deze miljoenenstad, kan je alles vertellen over de geschiedenis van de stad en weet waar de beste restaurants te vinden zijn. Tijdens de excursies gaat er ook een lokale Engelstalige gids mee. Deze gidsen vertellen vol enthousiasme over de attractie en weten alle antwoorden op je vragen. We maken dus gebruik van de locals, waardoor de kennis over de stad en/of omgeving groter is dan wanneer een gids de gehele reis mee reist.

Veelgestelde vragen

Waarom met Djoser Family naar China?

De reizen met Djoser Family zijn speciaal ontwikkeld voor gezinnnen. De reis naar China is perfect voor kinderen. China is een interessant land als het gaat om cultuur en natuur en tijdens deze reis bezoeken we alle hoogtepunten. Tevens wordt de reis begeleid door een enthousiaste Nederlandse reisbegeleider. Die weet als geen ander dat kinderen een reis anders beleven dan volwassenen en kan haarfijn inspelen op de wensen en behoeften van beiden, wat onze Family reizen een belangrijke meerwaarde geeft.

Wat is de zwaarte van deze Family reis?

China is een ontzettend groot land en om zoveel mogelijk te zien leggen we grote afstanden af. Voor de kleine afstanden naar de hotels en de excursies zal gebruikt gemaakt worden van de bus. Voor de overige lange trajecten maken we gebruik van binnenlandse vluchten, de nachttrein of hogesnelheidstrein. Door het vele rondreizen is dit een redelijk intensieve reis.

Welk weertype kan ik verwachten tijdens deze reis?

Door de grote van het land heeft China een erg uiteenlopend klimaat. De zomers zijn in een groot deel van China warm, met temperaturen van boven de 30°C. Het hele jaar door kan er wel wat regen vallen. Dit is meestal aan het einde van de dag of 's avonds en dit zijn dan korte en hevige buien.

Hebben we een visum nodig?

Voor China is inderdaad een visum nodig, dat voor vertrek geregeld dient te worden. 6 weken voor vertrek van de reis ontvangen reizigers een e-mail met meer informatie over de visumaanvraag. Vraag het visum dan ook niet eerder dan 6 weken voor vertrek aan.

- Een visum voor China is gemakkelijk aan te vragen via de website van het Chinese Visa Application Service Center. Voor het verkrijgen van het Chinese visum is het, voor reizigers tussen de 14 en 70 jaar oud, verplicht om vingerafdrukken af te geven bij het consulaat in Den Haag.

Hoe wordt een familie met een oneven aantal personen ingedeeld?

Reis je met een familie van 3 personen, dan verblijf je met je gezin op één kamer.. In sommige accommodaties kan het zijn dat er in dit geval een bed bijgezet wordt in een tweepersoonskamer. Voor een gezin dat bestaat uit 4 of 5 personen reserveren we 2 kamers, waar mogelijk aan elkaar grenzend. In de meeste gevallen is het ook mogelijk om een éénpersoonskamer te reserveren.

Hebben de hotels een zwembad?

Tijdens deze reis wordt er gebruik gemaakt van karakteristieke Chinese hotels die over het algemeen in of vlakbij het centrum liggen. Zwembaden zijn niet standaard bij hotels in China en komen vaker voor in het hogere segment. Desondanks bieden de geselecteerde hotels een uitgebreid scala aan andere faciliteiten en diensten om het verblijf van onze gasten zo comfortabel mogelijk te maken.

Is er Wifi aanwezig op deze reis?

De meeste hotels tijdens deze reis beschikken, soms tegen betaling, over Wifi. Het kan ook voorkomen dat de Wifi alleen in de lobby aanwezig is.

Gelden er bijzondere kledingvoorschriften voor deze reis?

Er zijn voor deze reis geen speciale kledingvoorschriften, maar we raden aan om vooral luchtige katoenen kleding mee te nemen. In hoger gelegen gebieden is het gedurende het gehele jaar frisser, een trui en lange broek zijn derhalve onmisbaar. Het is aan te raden om uw kleding enigzins aan te passen aan de plaatselijke cultuur. Draag bij voorkeur broeken die niet korter zijn dan kniehoogte en shirts met (korte) mouwen. Dit geldt zowel voor mannen als vrouwen.

We hebben geboekt! En nu?

Zodra je een reis hebt geboekt, ontvangt de hoofdboeker hiervan een bevestiging per e-mail. Tevens ontvangt deze de inloggegevens voor je eigen Mijn Djoser. In je Mijn Djoser kan je die persoonsgegevens (tot zes weken voor vertrek) aanpassen en vind je alle informatie over de reis.

Wat mag ik absoluut niet vergeten voor deze reis?

Als je naar China reist is het belangrijk om rekening te houden met een aantal zaken. In China zijn bijvoorbeeld vele apps, zoals Facebook, apps van Google en ook WhatsApp helaas niet toegankelijk. Mocht je hier tijdens de reis wel gebruik van willen maken, dan kan je een gratis VPN-app downloaden in de app-store. Met een VPN (virtual private network) verbinding kan je namelijk wel gebruik maken van alle apps. Het maakt niet uit welke VPN-app je download, de werking van de apps is over het algemeen hetzelfde. Deze app kan je in China zelf niet meer downloaden, deze dient voordat je op reis gaat geïnstalleerd te worden op je telefoon.

Daarnaast kunnen de controles op de treinstations in China heel streng zijn. Het kan zijn dat (zak)messen, brandbare vloeistoffen, (deo)spuitbussen en batterijen worden ingenomen.

Stel je vraag

Staat jouw vraag hier niet tussen? Stel deze dan via info@djoser.nl.

Foto's en video