Bekijk de Rondreis Argentinië & Chili, 23 dagen van Djoser

Rondreis Argentinië & Chili 23 dagen

Besneeuwde bergtoppen en krakende gletsjers

Vanaf € 4.295,- Bijkomende kosten € 26,25 p.p. (o.b.v. 2 personen)

Tijdens de rondreis door Argentinië & Chili bezoek je o.a. Buenos Aires, Bariloche, de Perito-Morenogletsjer, Ushuaia en Torres del Paine. De pinguïns, zeeleeuwen en met geluk orka’s en walvissen op de Península Valdés maken ongetwijfeld indruk. Op de uitgestrekte pampa’s kun je prachtige wandelingen maken en het spectaculaire landschap van Patagonië, met immense gletsjers en besneeuwde bergtoppen, zorgt voor indrukwekkende vergezichten. Vuurland, op het uiterste puntje van Argentinië, is de laatste halte voor Antarctica.

Daarom Djoser

 • Verblijf in ruig Patagonië
 • En het indrukwekkende Argentijnse Merengebied bij Bariloche
 • Excursie naar Los Alerces nationaal park
 • Inclusief verblijf wandelparadijs El Chaltén in Los Glaciares nationaal park
 • Excursie naar de imposante Perito Moreno Gletsjer
 • Mogelijkheid om wandelingen te maken in Torres del Paine nationaal park
 • Verblijf aan het einde van de wereld in Ushuaia
 • Een bezoek aan Tiera del Fuego NP (Vuurland)
 • Vier tijdsbesparende binnenlandse vluchten
 • Al het ontbijt is inbegrepen (m.u.v. Torres del Paine)
 • Nederlandse reisbegeleiding
 • Voordelig overnachten en parkeren bij Schiphol

Route en kaart

Routekaart Rondreis Argentinië & Chili, 23 dagen
 1. Amsterdam - Buenos Aires
 2. aankomst Buenos Aires
 3. Buenos Aires
 4. Buenos Aires - vlucht naar Puerto Madryn
 5. Puerto Madryn, optionele excursie schiereiland Valdés
 6. Puerto Madryn, optionele excursie Punta Tombo
 7. Puerto Madryn - Esquel
 8. Esquel - Los Alerces NP - Nahuel Huapi NP - Bariloche
 9. Bariloche
 10. Bariloche
 11. Bariloche - vlucht naar Calafate - El Chaltén
 12. El Chaltén
 13. El Chaltén - Calafate
 14. Calafate, bezoek Perito Moreno-gletsjer
 15. Calafate - Torres del Paine nationaal park
 16. Torres del Paine NP
 17. Torres del Paine NP - Calafate
 18. Calafate - vlucht naar Ushuaia
 19. Ushuaia, bezoek Vuurland
 20. Ushuaia - vlucht naar Buenos Aires
 21. Buenos Aires
 22. Buenos Aires - Amsterdam
 23. aankomst Amsterdam

Reisbeschrijving

De geboortestad van de tango, Buenos Aires

Dag 1 Amsterdam - Buenos Aires
Dag 2 aankomst Buenos Aires
Dag 3 Buenos Aires

Buenos Aires ArgentiniëWe beginnen en eindigen onze rondreis in de drukke Argentijnse hoofdstad Buenos Aires, de stad waar de wieg van de tango stond. Maar ook de geboortestad van Maradona en Máxima en de stad van de bekende schrijver Luis Borges. Buenos Aires, op het eerste gezicht een kosmopolitische moderne stad, heeft ook een enigszins Parijse of Madrileense uitstraling met brede boulevards, koloniale gebouwen en nog alom aanwezige oude chic.

Slenterend over de Avenida de Mayo, die het Plaza del Congreso met het bekende  Plaza de Mayo verbindt, stuit je op gebouwen die in menig Europese steden niet zouden misstaan. De Porteño’s, zoals de inwoners van Buenos Aires genoemd worden, zijn ook oprecht trots op hun stad. Je hebt zowel bij aanvang als bij het einde van je reis tijd om het stadscentrum en de uitgestrekte wijken, de barrio’s, te bezoeken.

Op bezoek bij de bijzondere bewoners van Puerto Madryn

Dag 4 Buenos Aires - vlucht naar Puerto Madryn
Dag 5 Puerto Madryn, optionele excursie schiereiland Valdés
Dag 6 Puerto Madryn, optionele excursie Punta Tombo

Pinguin Puerto MadrynIn de ochtend vliegen we door naar Trelew vanwaar we met de bus doorreizen naar Puerto Madryn. Halverwege de middag komen we aan bij ons hotel en is er nog genoeg tijd over om het gezellige badplaatsje te leren kennen. Veel straatnamen en tearooms in Puerto Madryn doen nog herinneren aan de oorspronkelijke grondleggers van de stad; immigranten uit Wales. Op 1.5 uur rijden ligt het schiereiland Valdés, waar zich een unieke dierenwereld heeft gevormd. De stranden van Valdés zijn het paradijs voor grote aantallen zeeleeuwen en zeeolifanten die hier, zodra de zomer aanbreekt, hun jongen ter wereld brengen. Omdat er niet meer gejaagd wordt op deze dieren zijn ze makkelijk te fotograferen. Ze hebben gezelschap van pinguïns, flamingo's en vele zeevogels waaronder de koningsaalscholver.

Minder welkome gasten, voor de zeehonden althans, zijn scholen orka’s die de kusten afschuimen naar onoplettende jonge zeeleeuwen. Op open zee, niet ver van de kust, komen vele soorten walvissen voor. Met name tussen augustus en begin december komt hier de Australische walvis, ofwel Zuidkapers voor. Deze paren voor de kust en brengen hier jongen ter wereld. Volgens kenners is dit een van de beste plekken ter wereld om deze imposante zeedieren van dichtbij te zien.

De kustlijn volgend naar het zuiden brengt ons bij Punta Tombo, een schiereiland met de grootste pinguïnkolonie buiten Antarctica. Dit is zelfs dé grootste kolonie van magelhaenpinguïns ter wereld. Deze soort komt (op een aantal dwalende pinguïns na) alleen voor in het zuidelijke deel van Zuid Amerika en is vernoemd naar de Portugese ontdekkingsreiziger Ferdinand Magellaan. Punta Tombo heeft een dusdanig groot aantal pinguïns dat je deze nieuwsgierige vogel zelfs op de wandelpaden tegen zult komen. Een bezoek aan dit schiereiland is een absolute must voor natuurliefhebbers!

Esquel en Bariloche, prachtige bergtoppen en héérlijke chocolade

Dag 7 Puerto Madryn - Esquel
Dag 8 Esquel - Los Alerces - Nahuel Huapi NP - Bariloche
Dag 9 Bariloche
Dag 10 Bariloche 

We reizen met onze eigen bus naar Esquel en Bariloche. Onderweg bezoeken we het nationale park Los Alerces. Het park staat bekend om haar bomen, de imposante Patagonische cipressen, één van de langst levende boomsoorten ter wereld. Er staan hier alerces die 3000 jaar oud zijn. In het park kunnen korte wandelingen worden gemaakt die uitzicht bieden op mooie meren.

Bariloche Argentinië DjoserIn Nahuel Huapi grenzen hoge bergtoppen aan meren en droge steppen. Bariloche ligt aan het Nahuel Huapi-meer. Deze bij Argentijnen geliefde plaats wordt zowel in de zomer als in de winter graag bezocht. Met zijn typische alpenarchitectuur krijg je het gevoel in Zwitserland te zijn beland. De vele soorten chocolade in de winkeletalages, afkomstig uit naburige chocoladefabrieken, versterken dat gevoel. En op de Plaza Independencia kun je je zelfs samen met een Sint-Bernardhond op de gevoelige plaat laten vastleggen!

Meer Nahuel Huapi ArgentiniëDe eerste vrije dag in Bariloche kun je deelnemen aan een optionele boottocht over het meer Nahuel Huapi. Nahuel Huapi wordt gekenmerkt door een grote verscheidenheid aan landschappen. Hoge bergtoppen grenzen aan meren, watervallen, droge steppen en cipressenwouden, wat een interessante mengeling van flora en fauna oplevert. In de regio die grenst aan Chili bevinden zich vele vulkanen. Een van deze reuzen die het landschap siert en met goed weer zichtbaar is, is de machtige vulkaan Tronador. In de namiddag keer je terug naar Bariloche.

De volgende dag zijn er weer voldoende bezienswaardigheden in de omgeving van Bariloche. Mooie uitzichten op het meer en de omliggende bergen heb je vanaf de Avenida 12 de Octobre. Bariloche is bovendien een goede uitvalsbasis voor mooie wandelingen in de omgeving. De skilift naar de Cerro Cathedral biedt spectaculaire vergezichten over het omringend berggebied. In de winter is deze plaats hét ski-oord van Argentinië, waar je in Tiroler berghutten zo achter de kaasfondue kunt aanschuiven.

Na 3 nachten in Bariloche brengt het vliegtuig ons naar El Calafate, vervolgens reizen we per bus naar het 220 km verderop gelegen dorpje El Chaltén. De weg voert door eindeloze steppes en onderweg maken we kans om ñandu’s te zien, de Argentijnse variant op de struisvogel.

Prachtige wandelingen bij El Chaltén & Fitzroymassief

Dag 11 Bariloche - vlucht naar El Calafate - bus naar El Chaltén
Dag 12 El Chaltén

El Chalten Fitzroy ArgentiniëVanuit El Chaltén, aan de voet van het indrukwekkende granieten Fitzroymassief, zijn pittige of minder zware wandelingen in de omgeving mogelijk die je goede vergezichten bieden op het Fitzroygebergte en de omgeving. Voor een aantal wandelingen moet je een hele dag uittrekken. Andere wandelingen zijn eenvoudiger en kunnen in een halve dag worden gedaan. Losse stenen maken sommige paden moeilijk begaanbaar. Even buiten het dorp voert een pad je naar het uitkijkpunt op de imposante Cerro Torre.

Hiervandaan heb je bij onbewolkt weer al mooi zicht op de granietpiek van de Cerro Torre. Een andere tocht voert via de prachtige vallei van de Chorillo del Salto naar de groene Laguna de los Tres. Tijdens deze wandeling heb je mooie uitzichten op de verschillende pieken van het Fitzroy massief. Na zo’n lange dag in de frisse buitenlucht is het heerlijk moe en voldaan in slaap vallen.

Calafate & Perito Moreno, de meest bizarre gletsjer ter wereld

Dag 13 El Chaltén - Calafate
Dag 14 Calafate, bezoek Perito Moreno-gletsjer
Dag 15 Calafate, Torres del Paine nationaal park

Aangekomen in Calafate kun je een bezoek brengen aan het nationaal park Los Glaciares. Al in 1937 verklaarde de regering dit gebied tot nationaal park en Unesco vond het in 1981 een plaats waard op de lijst van werelderfgoed. In dit park liggen de grootste en indrukwekkendste gletsjers van het land. De maar liefst 50 gletsjers binnen de parkgrenzen vormen onderdeel van de grootste compacte ijsmassa op het vasteland; El Campo Hielo Sur. De ijsmassa beslaat Argentijns en Chileens Patagonië en is het grootste ijsveld ter wereld op Antarctica na.

Perito Moreno gletsjer ArgentiniëHet spectaculairste is de wereldberoemde Perito Moreno, een ijsrivier van vijf kilometer breed en zo'n 60 a 70 meter hoog die uitmondt in het Argentino-meer. De gletsjer is een van de weinige gletsjers ter wereld die stabiel blijft. De zware sneeuwval op grote hoogte zorgt ervoor dat de gletsjer langzaam vooruit schuift. De ijswanden zijn echter niet bestand tegen het toenemende gewicht en regelmatig breken er dan ook onder oorverdovend gekraak metershoge stukken ijs af. Een spectaculair gezicht!

Op veilige afstand kun je vanaf verschillende wandelpaden en uitkijkpunten de ijsmassa gadeslaan.

Duik de natuur in bij Torres del Paine

Dag 15 Calafate, Torres del Paine NP
Dag 16 Torres del Paine NP
Dag 17 Torres del Paine - Calafate

We reizen met de bus naar het nationale park Torres del Paine. Dit is het bekendste park van Chileens Patagonië en door haar enorme variëteit aan planten en diersoorten door UNESCO beschreven als het mooiste park ter wereld. De gletsjers, ijsbergen, watervallen, turkooiskleurige meren, kolkende rivieren en vele hoog oprijzende besneeuwde pieken waaraan het park zijn naam ontleent, maken dit een uniek wandel- en trekkersparadijs. Bij Lago Grey is het mogelijk een pittige wandeling te maken naar het uitzichtpunt Ferrier.

Torres del Paine NP ChiliWe verblijven aan de rand van het nationaal park van waar we een mooi en compleet uitzicht hebben over het gehele massief. Er zijn eenvoudigere en ook zeker pittige wandelingen in het park te ondernemen. De wandelroutes in het park zijn goed aangegeven zodat je je weg makkelijk kunt vinden. Onderweg heb je mooie uitzichten op prachtig gekleurde meren, omzoomd door oerbossen en brede gletsjers en je deelt het landschap met ñandus, Patagonische hazen, vossen, de zeldzame poema, de guanacos behorend tot de lama-familie en diverse vogelsoorten, waaronder de indrukwekkende condor.

De zuidelijkste stad ter wereld, Ushuaia

Dag 18 Calafate - vlucht naar Ushuaia
Dag 19 Ushuaia, bezoek Vuurland

Een binnenlandse vlucht brengt ons naar de zuidelijkst gelegen stad ter wereld, Ushuaia. Deze winderige stad aan het Beaglekanaal, omgeven door bergen met besneeuwde toppen en een gletsjer, doet sterk denken aan Scandinavië. In het centrum herinnert een bord je eraan dat je hier zo’n 3200 kilometer van Buenos Aires verwijderd bent. In de zomermaanden leggen hier veel grote cruiseschepen aan, onder andere ook op weg naar Antarctica.

Ushuaia ArgentiniëVoor een goed uitzicht wandel je omhoog door de oplopende straten aan de rand van de stad. De vriendelijke, gekleurde huizen maken een liefelijke indruk. Toch was Ushuaia vanaf 1884 een ballingsoord voor misdadigers en nog tot halverwege de twintigste eeuw zaten de gevangenen hier onder erbarmelijke omstandigheden hun straf uit. De beruchte gevangenis Presidio de Ushuaia is tegenwoordig toegankelijk voor het publiek en zeker een bezoekje waard. Ook interessant is het museum Fin del Mundo, waar je een goed beeld krijgt van de geschiedenis van Ushuaia en de vroegere bewoners, de Yamana- en Onasindianen.

De Portugese ontdekkingsreiziger Magelhães voer in 1520, op zoek naar een doorgang naar Indië, door de smalle zeestraat tussen Vuurland en het vasteland en noemde het gebied 'Tierra de los Fuegos', naar de vele vuren die de indianen hier stookten. Voor ons is Ushuaia de ideale uitvalsbasis om de ruige natuur van Vuurland te verkennen in het nationale park Tierra del Fuego.

We gaan met de bus naar het park, waar verschillende wandelingen te maken zijn met prachtige uitzichten over het Beaglekanaal waar grote kolonies zeevogels broeden. Ook is het mogelijk om een boottocht op het kanaal te maken en de zeeleeuwenkolonie op het eilandje Isla de Los Lobos van dichtbij te bekijken.

Nog even in het bruisende Buenos Aires

Dag 20 Ushuaia - vlucht naar Buenos Aires
Dag 21 Buenos Aires
Dag 22 Buenos Aires - Amsterdam
Dag 23 aankomst Amsterdam

Buenos Aires Argentinië Vanuit Ushuaia vliegen we terug naar Buenos Aires, hier kan je nog even bijkomen voor we terug naar Nederland vliegen. Het hart van de stad wordt gevormd door het Plaza del Congreso; een enorm plein met kolossale beelden en spuitende fonteinen. Een bezoek aan de Plaza de Mayo, bekend van de dwaze moeders, mag niet op je lijstje ontbreken. Aan de oostkant ligt het roze federale regeringspaleis. Vanaf een balkon van dit Casa Rosada sprak Eva Perón, de machtigste vrouw van Argentinië, de bevolking toe. Elke twee uur vindt hier de wisseling van de wacht van de Nationale Garde plaats. Ook het praalgraf van Evita op de begraafplaats Recoleta is een bezoek waard.

In de havenwijk La Boca leveren vooral de bontgeschilderde huisjes in de straat El Caminito mooie plaatjes op. Na het slenteren is het aangenaam bijkomen in een van de oudere grand cafés met hun rijk bewerkte interieurs. In de avond zijn er volgende mogelijkheden om te genieten van een dansvoorstelling.

Op weg met Djoser


Bij onze reizen is geen sprake van een strak gepland reisschema. De reisdagen staan natuurlijk vast, maar ter plaatse wordt het programma in overleg tussen de groep en de reisbegeleiding ingevuld. Een aantal excursies is inbegrepen en de reisbegeleiding biedt de meeste dagen wel een programma aan, maar je bent zeker niet verplicht hieraan deel te nemen. Wie er liever zelf op uitgaat, heeft daartoe alle vrijheid. Zo leer je een land tenslotte het beste kennen. Gemiddeld bestaan de groepen uit 16 deelnemers. Maximale groepsgrootte is 20 personen.

Vertrekdata 2024

Bijkomende kosten € 26,25 p.p. (o.b.v. 2 personen)

Start - einde Beschikbaarheid Prijs
Start - einde
04 okt - 26 okt
G
Vertrek gegarandeerd i

Indien een vertrekdatum het groene icoon met een G heeft, dan ben je er zeker van dat je na het ontvangen van de boekingsbevestiging op reis kan gaan. Voorwaarden van toepassing, zie i.

Beschikbaarheid
8 plaatsen vrij

Deelnemers

Er is op dit moment geen groepsinformatie beschikbaar voor deze vertrekdatum.

Prijs

€ 4.695,-

Start - einde
11 okt - 02 nov
i

U vliegt met KLM.

Beschikbaarheid
voldoende

Deelnemers

Er is op dit moment geen groepsinformatie beschikbaar voor deze vertrekdatum.

Prijs

€ 4.595,-

Start - einde
25 okt - 16 nov
G
Vertrek gegarandeerd i

Indien een vertrekdatum het groene icoon met een G heeft, dan ben je er zeker van dat je na het ontvangen van de boekingsbevestiging op reis kan gaan. Voorwaarden van toepassing, zie i.

i

U vliegt met KLM.

Beschikbaarheid
1 plaats vrij

Deelnemers

Er is op dit moment geen groepsinformatie beschikbaar voor deze vertrekdatum.

Prijs

€ 4.895,-

Start - einde
01 nov - 23 nov
G
Vertrek gegarandeerd i

Indien een vertrekdatum het groene icoon met een G heeft, dan ben je er zeker van dat je na het ontvangen van de boekingsbevestiging op reis kan gaan. Voorwaarden van toepassing, zie i.

i

U vliegt met KLM.

Beschikbaarheid
7 plaatsen vrij

Deelnemers

Er is op dit moment geen groepsinformatie beschikbaar voor deze vertrekdatum.

Prijs

€ 4.895,-

Start - einde
15 nov - 07 dec
i

Omgekeerde route

Beschikbaarheid
voldoende

Deelnemers

Er is op dit moment geen groepsinformatie beschikbaar voor deze vertrekdatum.

Prijs

€ 4.395,-

Start - einde
22 nov - 14 dec
G
Vertrek gegarandeerd i

Indien een vertrekdatum het groene icoon met een G heeft, dan ben je er zeker van dat je na het ontvangen van de boekingsbevestiging op reis kan gaan. Voorwaarden van toepassing, zie i.

Beschikbaarheid
1 plaats vrij

Deelnemers

Er is op dit moment geen groepsinformatie beschikbaar voor deze vertrekdatum.

Prijs

€ 4.595,-

Start - einde
06 dec - 28 dec
Beschikbaarheid
voldoende

Deelnemers

Er is op dit moment geen groepsinformatie beschikbaar voor deze vertrekdatum.

Prijs

€ 4.295,-

Start - einde
13 dec - 04 jan
i

U vliegt met KLM

Beschikbaarheid
voldoende

Deelnemers

Er is op dit moment geen groepsinformatie beschikbaar voor deze vertrekdatum.

Prijs

€ 4.895,-

Vertrekdata 2025

Bijkomende kosten € 26,25 p.p. (o.b.v. 2 personen)

Start - einde Beschikbaarheid Prijs
Start - einde
03 jan - 25 jan
Beschikbaarheid
voldoende

Deelnemers

Er is op dit moment geen groepsinformatie beschikbaar voor deze vertrekdatum.

Prijs

€ 4.395,-

Start - einde
24 jan - 15 feb
Beschikbaarheid
voldoende

Deelnemers

Er is op dit moment geen groepsinformatie beschikbaar voor deze vertrekdatum.

Prijs

€ 4.395,-

Start - einde
31 jan - 22 feb
Beschikbaarheid
voldoende
Prijs

€ 4.395,-

Start - einde
07 feb - 01 mrt
i

U vliegt met KLM.

Beschikbaarheid
voldoende

Deelnemers

Er is op dit moment geen groepsinformatie beschikbaar voor deze vertrekdatum.

Prijs

€ 4.495,-

Start - einde
21 feb - 15 mrt
Beschikbaarheid
voldoende

Deelnemers

Er is op dit moment geen groepsinformatie beschikbaar voor deze vertrekdatum.

Prijs

€ 4.295,-

Inclusief

 • Vluchten
 • Alle vluchttoeslagen
 • Vier binnenlandse vluchten
 • Nederlandse reisbegeleiding
 • Vervoer per bus
 • Hotelovernachtingen
 • Verblijf in Torres del Paine in ‘cabañas’
 • Het ontbijt is inbegrepen (m.u.v. Torres del Paine)
 • Bezoek aan Los Alerces nationaal park met Engelstalige gids
 • De Engelse gids vertelt ons alles over de Perito Moreno-gletsjer
 • Excursie naar Torres del Paine nationaal park met Engelstalige gids
 • Een excursie naar Tierra del Fuego nationaal park o.l.v. Engelstalige gids

Exclusief

Overige maaltijden, entreegelden, facultatieve excursies, fooien, persoonlijke uitgaven, verzekeringen etc.
Reserveringskosten € 25,-, bij 2 of meer personen € 40,-, Bijdrage SGR € 5,- per persoon en calamiteitenfonds € 2,50 per boeking.

Eenpersoonskamer

Alleenreizenden worden, in goed overleg, ingedeeld met andere alleenreizenden van hetzelfde geslacht. Wil je niet ingedeeld worden met een andere deelnemer, dan kun je een eenpersoonskamer boeken tegen de daarvoor geldende toeslag. Voor deze reis bedraagt deze toeslag vanaf € 745,-.

Tijdens de twee overnachtingen in Torres del Paine is een eenpersoonskamer niet mogelijk. Hier worden alle alleenreizenden in goed overleg bij elkaar ingedeeld.

Vluchttoeslagen (inbegrepen)

Luchtvaartmaatschappijen berekenen naast luchthavenbelastingen, ook brandstof- en veiligheidstoeslagen. Bij Djoser zijn al deze toeslagen in de reissom inbegrepen.

Hotelverlenging

Verlenging mét accommodatie in Buenos Aires is bij te boeken. Het hotel in Buenos Aires is op loopafstand van de Plaza de Mayo. De prijs is vanaf € 50,- op basis van logies/ontbijt in een tweepersoonskamer per persoon per nacht. De prijs voor een eenpersoonskamer is vanaf € 95,- per nacht.

De genoemde prijzen zijn zonder wijzigingskosten van de vlucht en de transfer van/naar de luchthaven.

Landarrangement

De prijs van de reis zonder de internationale vluchten, maar wel inclusief de binnenlandse vluchten, bedraagtvanaf €3.545,-.

Houd bij de boeking van een landarrangement er rekening mee dat voor al onze reizen een minimum aantal deelnemers geldt. Djoser is niet aansprakelijk indien er wijzigingen ontstaan in het vluchtschema van de groepsreis. Kom je op een andere tijd aan dan de groep en/of vertrek je op een andere tijd dan de groep, dan dien je zelf je transfers van- en naar het hotel en/of de luchthaven te regelen.

Groepssamenstelling en groepsgrootte

Onze groepen bestaan uit samen- en alleenreizenden. Reis je alleen dan vind je zeker snel aansluiting in onze kleine groepen. De deelnemers zijn Nederlands en Belgisch. Het kan bij deze reis ook voorkomen dat zich enkele belangstellenden uit Duitsland, Oostenrijk of Zwitserland hebben aangemeld.

Wil je meer specifieke informatie over de samenstelling van de groep en vertrekdatum van jouw keuze dan kunnen we je telefonisch (071 - 5126400, België: 09 223 00 69) meer informatie geven over bijvoorbeeld leeftijden en het aantal mannen, vrouwen of alleengaande reizigers.

Gemiddeld bestaan de groepen uit 16 deelnemers, het maximum is 20.

De gemiddelde groepsgrootte om de reis door te laten gaan is 10.

Nog bedenktijd nodig? Dan kun je tot een paar maanden voor vertrek een optie op een reis nemen. Zo’n voorlopige reservering is gratis en is 5 dagen geldig. De optie wordt automatisch omgezet in een definitieve of aanvraagboeking, tenzij je deze tijdig zelf bevestigt of annuleert. Het is helaas niet mogelijk om een optie te nemen op een reis waar nog maar een aantal plaatsen beschikbaar zijn.

G

Vertrek gegarandeerd

Indien een vertrekdatum het groene icoon met een G heeft, dan ben je er zeker van dat je na het ontvangen van de boekingsbevestiging op reis kan gaan. Het kan soms voorkomen dat deelnemers van een reis moeten annuleren of omboeken, waardoor de groepsgrootte onder het vereiste minimum aantal deelnemers daalt. In het uitzonderlijke geval dat het minimum aantal deelnemers niet wordt bereikt en de reis niet door kan gaan, hoor je dit ruim van te voren per e-mail, doch uiterlijk 21 dagen voor vertrek. Djoser zal altijd haar uiterste best doen om er voor te zorgen dat je de gewenste reis op de geboekte vertrekdatum kunt gaan maken, ook indien het minimale aantal deelnemers niet is bereikt. In dat geval bekijken we de mogelijkheid om, al dan niet tegen bijbetaling, de reis mogelijk te maken met bijvoorbeeld aangepast vervoer en/of lokale Engelssprekende reisbegeleiding. Het karakter van een groepsreis kan hierbij dusdanig veranderen dat wij er begrip voor hebben dat je liever een alternatief kiest.

Uiteraard is het ook mogelijk een nieuwe reis of vertrekdatum te boeken. Volledige restitutie van de reissom (met uitzondering van eventuele kosten van zelf geregelde visa, vaccinaties en andere persoonlijke uitgaven) is natuurlijk ook mogelijk. Heb je via Djoser een verzekering bij VAB afgesloten, neem dan contact met ons op.

Reviews Argentinië & Chili, 23 dagen

Gemiddelde beoordeling: 8,7

 • Patagonië, onbeschrijfelijk mooi! Enorm genoten van het bruisende Buenos Aires, de beklimming van de Fitz Roy, kippenvel bij de Perrito Moreno gletsjer, de krachtige wind en voelen dat je leeft in Torres del Paine. Plaatselijke gidsen uitstekend en Anna wat een bijou’ke = Vlaams voor toppertje

  10,0

 • Een fantastische reis. Prachtige natuur, mooie wandelingen, goed eten en aan Anna een kanjer van een reisleidster. Bedankt voor deze mooie ervaring! We genieten nog even na.

  10,0

 • Fantastische reis! De natuur is prachtig. In 3 weken zie je veel van het land. Het is zwaar maar je ziet dan ook heel veel. Het vervoer, de Nederlandse en lokale reisbegeleiders waren top. Geen moment spijt gehad en een echte aanrader!

  9,0

 • Het was overweldigend mooi. En geweldig zwaar. Toch heb ik er geen moment spijt van gehad. Die kleuren, bergen, meren, landschappen, dieren ook vind je echt alleen in Patagonië. Zie je niet op tegen 3 weken leven uit de koffer en je blijven verbazen over een land waar alles anders is? Aanbevolen.

  7,0

Praktische informatie

Accommodatie

Tijdens deze reis overnachten we in middenklasse hotels in kamers met eigen douche en toilet. Ook het ontbijt is bij bijna alle overnachtingen inbegrepen, met uitzondering van de overnachting in Torres del Paine (Chili).

In Bariloche overnachten we in gunstig gelegen accommodatie vanwaar we direct het centrum kunnen inlopen en daar een ruime keuze aan gezellige restaurants en cafés vinden.

In El Chaltén en El Calafate overnachten we in aangename, goed gelegen hotels op loopafstand van het centrum en voorzien van alle gemakken.

In Ushuaia verblijven we in een mooi hotel gelegen in het centrum van de stad.

Tijdens het verblijf bij het nationale park Torres del Paine overnachten we in ‘cabañas’, huisjes die elk bestaan uit twee slaapkamers met ieder twee aparte bedden, een zitje en keukentje. Sanitair wordt gedeeld met maximaal 4 reisgenoten en de alleenreizenden delen hier de kamer met een reisgenoot/genoten. Ontbijt is hier exclusief. De ligging van deze accommodatie aan de rand van het nationaal park is bijzonder met prachtige panoramische uitzichten op het hele massief van Torres del Paine.

Bekijk hotelreviews op Tripadvisor

Buenos Aires Two hotel 
Puerto Madryn Hotel Costanera
Bariloche Hotel Crans Montana
El Calafate Jardin din de Calafate
El Calafate Amigo del Mundo
El Chaltén Hosteria Kalenshen
Torres del Paine Hostería y Cabañas Tyndall

Deze selectie geeft een goed beeld van de hotels waar we op deze reis verblijven.

Eenpersoonskamer

Alleenreizenden worden, in goed overleg, ingedeeld met andere alleenreizenden van hetzelfde geslacht. Wil je niet ingedeeld worden met een andere deelnemer, dan kun je een eenpersoonskamer boeken tegen de daarvoor geldende toeslag. Voor deze reis bedraagt deze toeslag vanaf € 745,-.

Tijdens de twee overnachtingen in Torres del Paine is een eenpersoonskamer niet mogelijk. Hier worden alle alleenreizenden in goed overleg bij elkaar ingedeeld.

 • Posada El Barranco lobby Argentinie
 • Hotel Castelar kamer Buenos Aires

  De kamers beschikken over een eigen douche en toilet

 • Rayentray hotel Tehuelche twin kamer Argentinie
 • Posada El Barranco ontbijt Argentinie

  Het ontbijt is bij deze reis inbegrepen

 • Rayentray hotel Tehuelche kamer Argentinie
 • Hotel Tierra del Fuego uitzicht Ushuaia Argentinie

  Veel hotels hebben een prachtig uitzicht

 • Posada El Barranco Argentinie
 • Posada El Barranco kamer Argentinie
 • Hotel Crans Montana kamer Argentinie
 • Hotel Crans Montana twin kamer Argentinie

  Ontspan op je comfortable kamer na een dag vol indrukken

 • Hotel Crans Montana lobby Argentinie
 • Costanera hotel kamer Puerto Madryn Argentinie
 • Cabanas Lago Tyndall Chili

Vliegreis

Lufthansa

Het meest voorkomende vluchtschema staat hieronder. Je kan ook het schema per vertrekdatum bekijken. Vliegtijden en -maatschappijen zijn onder voorbehoud van wijzigingen.

 • Vlucht met

  Lufthansa

  Traject

  Amsterdam - Frankfurt

  Vertrek

  18:30 - 19:35

 • Vlucht met

  Lufthansa

  Traject

  Frankfurt - Buenos Aires

  Vertrek

  21:40 - 06:25*

 • Vlucht met

  Lufthansa

  Traject

  Buenos Aires - Frankfurt

  Vertrek

  16:50 - 11:10*

 • Vlucht met

  Lufthansa

  Traject

  Frankfurt - Amsterdam

  Vertrek

  12:40 - 13:50

* aankomst volgende dag

Tijdsverschil: in onze winter is het in Argentinië vier uur vroeger, in onze zomer vijf uur.

De vluchten worden verzorg door Lufthansa of haar partner Eurowings. Lufthansa is dé nationale luchtvaartmaatschappij van Duitsland. Het is de enige Europese luchtvaartmaatschappij die behoort tot de exclusieve selectie van ‘5-Star Airlines’. Lufthansa heeft al jaren een zeer goede reputatie op gebied van service, kwaliteit en veiligheid. Samen met Swiss- en Austrian Airlines maakt het deel uit van de Lufthansa Group. De vloot is zeer modern, bestaande uit onder andere de A350 en de B747-8. Deze toestellen zijn milieuvriendelijker door hun lagere CO2-uitstoot. Op lange afstandsvluchten is een entertainment systeem aan boord met persoonlijk scherm aanwezig. Je kunt kiezen uit verschillende films, televisieseries/programma’s, muziek en spelletjes. Tijdens de vlucht kun je een uitgebreide keuze aan warme en koude dranken verwachten - plus een kleine snack of een warme maaltijd , afhankelijk van de route. De maaltijden/snacks die worden aangeboden passen bij de vertrektijd en de bestemming. Kortom: bij Lufthansa begint je reis pas goed! Eurowings is de prijs-kwaliteitsverhouding luchtvaartmaatschappij van het Lufthansa-concern en is gespecialiseerd in voordelige rechtstreekse vluchten binnen en buiten Europa.

Landarrangement

De prijs van de reis zonder de internationale vluchten, maar wel inclusief de binnenlandse vluchten, bedraagtvanaf €3.545,-.

Houd bij de boeking van een landarrangement er rekening mee dat voor al onze reizen een minimum aantal deelnemers geldt. Djoser is niet aansprakelijk indien er wijzigingen ontstaan in het vluchtschema van de groepsreis. Kom je op een andere tijd aan dan de groep en/of vertrek je op een andere tijd dan de groep, dan dien je zelf je transfers van- en naar het hotel en/of de luchthaven te regelen.

Hotelovernachting Schiphol

Djoser biedt Belgische reizigers aan om voor een aantrekkelijk tarief in het Ibis Hotel vlak bij de luchthaven Schiphol te overnachten. Vooral bij vluchten die vroeg vertrekken of ’s avonds laat aankomen is dit handig. Je vertrekt uitgerust of geniet nog na van een extra nachtje vakantie. Bovendien parkeer je je wagen gratis. Lees hier meer.

Vervoer

Voor het vervoer over land maken we met name gebruik van onze eigen comfortabele bussen. De kwaliteit is vergelijkbaar met die van Europese bussen. Het voordeel van dit eigen vervoer is dat we tijdens de ritten kunnen stoppen wanneer de groep dat wil; om de benen te strekken, een bezoek aan een dorpje of om foto's te nemen. Het kan hierdoor voorkomen dat je een hele dag onderweg bent, maar met mooie stops tussendoor.

Het traject van Buenos Aires naar Puerto Madryn leggen we af met een tijdbesparende binnenlandse vlucht. We vliegen van Buenos Aires naar Trelew, vanwaar we onze weg per bus vervolgen naar Puerto Madryn.

De lange afstanden van Bariloche naar het zuiden en terug naar Buenos Aires worden met binnenlandse vluchten afgelegd. In totaal zijn vier binnenlandse vluchten inbegrepen in deze reis.

 • Lufthansa Airbus A319
 • Met onze eigen bus kunnen we stoppen waar we willen

 • Argentinie luchtvaart vliegtuig binnenlandse vlucht

  We gebruiken binnenlandse vluchten om tijd te besparen

Bij de reis inbegrepen

 • Vluchten
 • Alle vluchttoeslagen
 • Vier binnenlandse vluchten
 • Nederlandse reisbegeleiding
 • Vervoer per bus
 • Hotelovernachtingen
 • Verblijf in Torres del Paine in ‘cabañas’
 • Het ontbijt is inbegrepen (m.u.v. Torres del Paine)
 • Bezoek aan Los Alerces nationaal park met Engelstalige gids
 • De Engelse gids vertelt ons alles over de Perito Moreno-gletsjer
 • Excursie naar Torres del Paine nationaal park met Engelstalige gids
 • Een excursie naar Tierra del Fuego nationaal park o.l.v. Engelstalige gids

Excursies

Walvis ArgentiniëBij Djoser bepaal je zelf welke bezienswaardigheden je de moeite waard vindt om te bezoeken. De een wandelt graag door de kleurrijke buurten van Buenos Aires of bezoekt er een museum, de ander maakt liever een trektocht Torres del Paine nationaal park. Je kunt er zelf of met groepsgenoten te voet of met lokaal vervoer op uit trekken. Dit kan al dan niet met behulp van onze reisbegeleiding die de bestemmingen zelf kent. Toegangsgelden zijn dan ook niet bij de reissom inbegrepen, zodat je alle vrijheid hebt om je eigen plan te trekken.

Sommige bezienswaardigheden mag je niet missen, zijn slecht bereikbaar of liggen 'en route' naar onze volgende overnachtingsplaats. Dergelijke excursies zijn bij Djoser in het programma opgenomen. Ook bij excursies die bij het programma inbegrepen zijn, geldt dat het entreegeld exclusief is.

Tijdens deze reis zijn de volgende excursies inbegrepen:

 • We ontdekken Buenos Aires door middel van een oriënterende stadswandeling
 • We bezoeken Los Alerces nationaal park en genieten van de helder blauwe meren en de groene boomtoppen. Een Engelstalige gids vertelt ons alles.
 • We bezoeken een hele andere kant van Argentinië en gaan naar de indrukwekkende Perito Moreno-gletsjer in het nationale park Los Glaciares. Deze gletsjer is ontzettend spectaculair.
 • We bezoeken in Chili het nationaal park Torres del Paine en hebben hier de gelegenheid voor verschillende wandelingen. 
 • Vanuit Ushuaia maken we een excursie naar het Tierra del Fuego NP en maken kennis met de ruige natuur van Vuurland.

Vooraf te boeken excursies

Voorkom teleurstelling en reserveer bij het boeken van deze reis reis alvast een plaats bij (een van) onderstaande excursies. Je bent zeker van een plek en je hoeft het tijdens de reis niet meer te regelen. Wel zo gemakkelijk.

 • Buenos Aires - tangoshow

  De trots van Argentinie en bij iedereen bekend: de tango. Buenos Aires is de geboortestad van de tango dus waar kun je beter kennismaken met deze wereldberoemde dansstijl? We beginnen de avond met een smakelijk Argentijns Diner in de wijk San Telmo en lopen na het eten door naar het historische pand El Viejo Almacen, aan de overkant van de straat. Geniet onder het genot van een Argentijnse Malbec van een klassieke tangoshow in dit traditionele theater. De show wordt uitgevoerd door professionele dansparen onder begeleiding van een orkest. Proef, swing mee en geniet van de Argentijnse cultuur!

  Inbegrepen: driegangen menu met verschillende opties en twee drankjes naar keuze. Live muziek met zanger/zangeres en vier professionele dansparen.

  Duur: 4 uur

  Prijs € 85,- p.p.

Optionele excursies die ter plaatse kunnen worden geboekt

 • Vanuit Puerto Madryn kan je een excursie maken naar de pinguïnkolonie van Punta Tombo
 • Dagtocht naar het indrukwekkende Península Valdés, waar je de mogelijkheid hebt om verschillende zeedieren te spotten, zoals: orka's en walvissen.
 • Een zware, maar indrukwekkende tocht met touwen en ijsschoenen op een gletsjer bij El Chalten (let op: alleen mogelijk tot de leeftijd van 65 jaar)
 • Vaar op het einde van de wereld tijdens een boottocht over het Beaglekanaal.
 • Ushuaia heeft een interessante geschiedenis, het is zeker de moeite waard om hier een van de verschillende musea te bezoeken
 • Ga terug in de tijd met een bezoek aan een van de traditionele Estancias op Tierra del Fuego
 • Op het einde van de reis is er nog voldoende gelegenheid om Buenos Aires te ontdekken: bezoek hier Plaza del Mayo, ga naar Nationale Garde en zie hier de wisseling van de wacht of bekijk het praalgraf van Evita. Het is de perfecte stad om rond te slenteren tussen de bontgeschilderde huisjes.

Reisdocumenten

 • E-ticket. Meer informatie over de vlucht ontvang je ongeveer 2 weken voor vertrek.
 • Internationale reispas die na vertrek uit Argentinië nog minstens zes maanden geldig is.

Geldzaken

In Argentinië wordt er betaald met de Peso en in Chili wordt er betaald met de Chileense Pesos. Kijk voor de actuele koersen op oanda.com.

 
Geld afhalen: in de grote steden zijn veel bankautomaten. Belangrijk is dat uw bankkaart een werelddekking heeft, controleer dit voor vertrek bij uw bank. Houd daarbij rekening met het feit dat de maximumbedragen (omgerekend tussen de € 75,- en € 125,-) die u kunt afhalen beduidend lager zijn dan in België. Daarnaast worden er vrijwel altijd transactiekosten in rekening gebracht ca. € 6,- per keer.
 
Contant: Euro. De lokale omwisselkoers is vrijwel gelijk aan de koers die de banken hanteren. Het is voordeliger om ter plaatse geld te wisselen dan geld af te halen, gezien het feit dat de banken extra transactiekosten berekenen én een maximumbedrag per dag hanteren. We adviseren u dan ook om een aanzienlijk deel van het richtbedrag in contanten mee te nemen.
 
Creditcards: worden op veel plaatsen geaccepteerd. Soms is het nodig om hierbij uw reispas te tonen. In Torres del Paine is het mogelijk om met credit card te betalen. Hier zijn geen bankautomaten. 
 
Als richtbedrag voor uitgaven die niet bij de reissom zijn inbegrepen, zoals maaltijden, entreegelden, facultatieve excursies en persoonlijke uitgaven, geldt een minimum van € 450,- per persoon per week. 
 
Het is gebruikelijk fooien te geven voor verleende diensten. Om te voorkomen dat je steeds fooien uit moet delen, wordt aan het begin van de reis een fooienpot ingesteld, waaruit de (gezamenlijke) tips aan de chauffeurs, gidsen, hotelpersoneel e.d. worden betaald. De richtlijn voor de fooienpot voor deze reis bedraagt € 40,-.

Maaltijden

Bij deze reis is het ontbijt inbegrepen in de reissom, behalve tijdens het verblijf in Torres del Paine. Voor de overige maaltijden kun je zelf bepalen waar en wat je wilt eten. De reisbegeleiding kan je vaak tips geven voor een goed restaurant of een leuk café.

In Argentinië is vlees het belangrijkste onderdeel van de maaltijd. Toch is er ook een ruim aanbod vegetarische restaurants. De menukaarten lijken op de Europese, maar je ziet ook vaak lokale gerechten. Schapen zijn volop vertegenwoordigd in Patagonië en lamsvlees komt dan ook veel terug in de Patagonische keuken. Casuelo de cabrito in Patagonië is een geitenvleesragout, sopa is een indiaans pasteitje van maïs, eieren en kaas. De empanadas, karakteristiek voor ieder Latijns-Amerikaans land, zijn ook in Argentinië niet te versmaden. Het ontbijt bestaat veelal uit toast en croissantjes.

Voor de lunch heb je vele mogelijkheden, van sandwich en salades tot een warme maaltijd. De lunch is in Argentinië en Chili de hoofdmaaltijd. Het diner wordt veelal pas na negen uur geserveerd. De kruidenthee, mate, drinken Argentijnen de hele dag door. In iedere plaats zie je de locals met een thermosfles onder hun arm door de straten lopen. Dankzij de vele Italianen die het begin van 20ste eeuw naar Argentinië emigreerden, zie je vooral in Buenos Aires de Italiaanse koffiecultuur terug.

Gezondheid

Aangeraden vaccinaties: DTP en hepatitis A.

De hygiënische omstandigheden in Chili en Argentinië zijn vergelijkbaar met die in Europa. Uiteraard is het handig om een middel tegen darmstoornissen mee te nemen en ook een zoutoplossing (ORS) tegen uitdroging kan van pas komen.

Voor vaccinaties werkt Djoser samen met Thuisvaccinatie.nl. Het is de grootste landelijke organisatie voor reisvaccinaties aan huis. De deskundige artsen komen bij je langs wanneer het jou uitkomt. Ook ‘s avonds en in het weekend of op het werk. En sturen (indien mogelijk) de rekening rechtstreeks naar de zorgverzekeraar. De tarieven zijn vergelijkbaar met andere vaccinatie instellingen. Je kunt gemakkelijk online een afspraak maken. Voor een advies per land kun je ook de website raadplegen van het Landelijk Coördinatiecentrum Reizigersadvisering lcr.nl of itg.be.

Logo ThuisVaccinatie.nl

Hotelverlenging

Verlenging mét accommodatie in Buenos Aires is bij te boeken. Het hotel in Buenos Aires is op loopafstand van de Plaza de Mayo. De prijs is vanaf € 50,- op basis van logies/ontbijt in een tweepersoonskamer per persoon per nacht. De prijs voor een eenpersoonskamer is vanaf € 95,- per nacht.

De genoemde prijzen zijn zonder wijzigingskosten van de vlucht en de transfer van/naar de luchthaven.

Klimaat en geografie

De Argentijnse landschappen vertonen grote contrasten. Van hoog oprijzende Andestoppen in het noorden, die tot bijna 7000 meter reiken, tot de desolate woestijnachtige vlaktes van Patagonië. Op deze steppen en pampa's heersen in de zomer aangename temperaturen, die uiteraard dalen naarmate je verder naar het zuiden reist. De harde en vaak frisse wind zorgt voor een lage gevoelstemperatuur.

Aan de Chileense kust ligt een landschap dat lijkt op de Noorse fjordenkust. In de zuidelijke delen regent het vaak en het hele jaar door. In deze landen, die beide op het zuidelijk halfrond liggen, zijn de seizoenen tegengesteld aan die bij ons. In onze winter is het daar zomer. Onze wintermaanden zijn daarom de beste periode om in deze regio te reizen. Zelfs in deze periode is het op sommige plaatsen in Argentinië en Chili fris, door de harde wind, met name in Patagonië. Meestal daalt de temperatuur in deze maanden in de 's avonds tot rond het vriespunt. Overdag kan de temperatuur oplopen tot 18 graden of blijven steken op zo'n 10 graden. Het is dan ook zeer raadzaam om goed isolerende kleding mee te nemen, bij voorkeur veel (fleece)laagjes en een winddichte warme jas.

Reisbegeleiding en gidsen

Een enthousiaste Nederlandse reisbegeleider begeleidt de reis. Onze reisbegeleiders zijn zeer ervaren en bevlogen reizigers en vertellen onderweg leuke weetjes over de bestemming. Zij zorgen dat de reis soepel verloopt en zijn het aanspreekpunt voor vragen en wensen. De eigen passie, in combinatie met een uitgebreide training en inwerkprocedure, vormt de basis voor hun deskundigheid en professionaliteit.

Veelgestelde vragen

Hoe is de accommodatie op deze reis?

Tijdens deze reis overnachten we in middenklasse hotels in kamers met eigen douche en toilet. De hotels zijn centraal gelegen. Tijdens het verblijf bij het nationale park Torres del Paine overnachten we in ruime ‘cabañas’, huisjes die elk bestaan uit twee slaapkamers met ieder twee aparte bedden, een zitje en kitchenette. Sanitair wordt gedeeld met maximaal 4 reisgenoten, evenals de kamers voor de alleenreizenden. Ontbijt is hier exclusief. Het hotel ligt aan de rand van de grenzen van het nationale park en we hebben hier een fantastisch uitzicht over het ganieten massief. In het tropische Puerto Iguazu verblijven we in een centraal gelegen hotel voorzien van alle gemakken met een zwembad.

Hoe wordt er gereisd?

We vliegen via Frankfurt naar de Argentijnse hoofdstad Buenos Aires. We maken gebruik van vier binnenlandse vluchten waardoor we de grootste afstanden snel kunnen overbruggen. Dit scheelt lange reisdagen!

Op de overige trajecten hebben we eigen vervoer tot onze beschikking zodat we onderweg kunnen stoppen waar we willen. De kwaliteit van de bussen is vergelijkbaar met die van Europese bussen.

Hoeveel bagage is toegestaan op de binnenlandse vluchten?

Tijdens deze reis worden verschillende trajecten afgelegd per vlucht. Dit is er toegestaan wat betreft bagage in de binnelandse vluchten:

1 koffer in het ruimbagage. Maximaal 15kg
1 handkoffer die mee het vliegtuig in gaat. Maximaal 8kg met de maximale afmetingen van 25cm breed, 35cm lang, 55cm hoog
1 handtas of rugzakje die mee het vliegtuig in gaat. maximaal 3kg met de maximale afmetingen van 15cm breed, 30cm lang, 40cm hoog

Voor overgewicht worden kosten in rekening gebracht. 

Hoe lang zijn de reistijden?

Tijdens de reis zullen we grote afstanden overbruggen. Hierdoor kan de reistijd oplopen. Voor de reis van Buenos Aires naar Puerto Madryn maken wij gebruik van een tijdbesparende binnenlandse vlucht. De busrit van Puerto Madryn naar Esquel zal naar verwachting 10 uur duren, inclusief stops. Van Esquel naar Bariloche zullen we 6 uur onderweg zijn. De rest van de afstanden overbruggen we naar verwachting in 4 tot 5 uur. Totaal zijn er vier binnenlandse vluchten met een duur van 1,5 uur tot 3,5 uur.

Hoe zijn de maaltijden geregeld?

Het ontbijt is, behalve tijdens het verblijf in Torres del Paine, inbegrepen in de reissom. Lunch en diner zijn voor eigen rekening zodat je zelf kan bepalen wat en met wie je gaat eten.

Kan ik de reis vervroegen of verlengen?

Ja, het mogelijk om eerder naar Buenos Aires te vliegen of later terug te vliegen naar Amsterdam. Tevens is het mogelijk om hieraan gekoppeld hotelovernachtingen te boeken. Meer informatie hierover is te vinden bij de praktische informatie. 

Wat is de beste reistijd?

In deze landen, die beide op het zuidelijk halfrond liggen, zijn de seizoenen tegengesteld aan die bij ons. In onze winter is het in Argentinië en Chili zomer. Vanaf september/oktober tot april is daarom de beste periode om in deze regio te reizen. In Buenos Aires kan de temperatuur stijgen tot 30 graden in de zuidelijk zomer tussen oktober en april. In Patagonië kan het ook in de zomer fris zijn met temperaturen tussen de 12 en 25 graden. Er wordt wel eens gezegd: Patagonië heeft 4 seizoenen in 1 dag.

Kan ik pinnen in deze landen?

Het is mogelijk om te pinnen, echter zijn niet overal pinautomaten aanwezig. In de meeste Argentijnse steden zijn deze wel aanwezig. Houdt er rekening mee dat vrijwel altijd hoge kosten zijn verbonden aan het pinnen van ca. € 6,- per transactie en dat u maximaal (afhankelijk van de wisselkoers) tussen de €75,- en de € 100,- per keer kunt pinnen. Het is daarom raadzaam te overwegen meer contant geld mee te nemen als u gebruikelijk zou doen. (situatie seizoen 2019-2020)

Creditcards worden op veel plaatsen geaccepteerd. U kunt hier ook mee betalen in Torres del Paine. In Chili is het niet mogelijk te pinnen, aangezien er geen banken op de route liggen. 

Is het mogelijk een excursie te maken naar de watervallen van Iguaçu?

Het is niet mogelijk om een excursie te maken naar de watervallen, maar we bieden wel een reis aan waat dit inbegrepen is.

Wanneer kan ik walvissen zien?

Voor de kust van het schiereiland Valdés worden vanaf juli tot aan medio december Zuidkaper-walvissen en orca’s waargenomen. Vanuit Puerto Madryn worden dagelijks excursies aangeboden. De zuidkapers komen hier om te paren en hun jongen ter wereld te brengen. Peninsula Valdés is een van de beste plekken in de wereld om deze walvissen van dichtbij te zien.

Kan er gewandeld worden tijdens deze reis?

Tijdens de reis door Argentinië en Chili kun je prachtige wandelingen maken. Zo kan er gewandeld worden in Bariloche, Tierra del Fuego NP, bij het Fitz Roy massief in El Chalten en uiteraard in Torres del Paine nationaal park. In de meeste parken zijn goed uitgezette routes van verschillende duur en zwaarte. We raden je dan ook aan om voor deze reis goede wandelschoenen met profiel en warme winddichte kleding mee te nemen. 

Hebben jullie tips voor fotografen?

Voor liefhebbers van fotografie is dit een schitterende bestemming. We raden je aan een polarisatiefilter mee te nemen, in verband met de hoge ultraviolette straling en de lichtreflectie op de besneeuwde bergtoppen en gletsjers.

Stel je vraag

Staat jouw vraag hier niet tussen? Stel deze dan via info@djoser.nl.

Foto's en video

Reisblog Argentinië en Chili

Bekijk alle reisblogs over Argentinië en Chili