Bekijk de Rondreis Oman, 9 dagen van Djoser

Rondreis Oman 9 dagen

Deze 9-daagse reis laat je een compleet beeld zien van het sultanaat Oman. In de prachtige, witte hoofdstad Muscat vinden we naast sultanpaleizen ook duidelijk de resten van een koloniaal Portugees verleden. Buiten de stad wanen we ons in lang vervlogen tijden waar nomaden het land bevolkten. We rijden door de grand canyon van het Arabisch schiereiland met jeeps en bezoeken we de traditionele veemarkt in de voormalige hoofdstad Nizwa. Tijdens een overnachting in de woestijn bij de bedoeïenen ervaren we het oude traditionele leven onder een prachtige sterrenhemel.

Daarom Djoser

 • Eigen vervoer met airconditioning
 • Spectaculaire woestijntocht met jeeps
 • Overnachting in de woestijn inclusief diner
 • Excursie Jabreen en Tanuf inclusief
 • Jonge schildpadden in Ras al-JInz
 • Kom tot rust aan de Golf van Oman in Mussanah 
 • Bezoek aan de veemarkt in Nizwa
 • Hotelovernachtingen inclusief ontbijt
 • Nederlandse reisbegeleiding
 • Voordelig overnachten en parkeren bij Schiphol

Route en kaart

Routekaart Rondreis Oman, 9 dagen
 1. Amsterdam - Muscat
 2. Muscat
 3. Muscat - Wadi Shab - Sur - Ras al Jinz
 4. Ras al Jinz - Wadi Bani Khalid - Wahiba woestijn
 5. Wahiba woestijn - Jabal Akhdar
 6. Jabal Akhdar - Nizwa, excursie bahla, excursie Jibreen kasteel, excursie Misfat Al Abreen
 7. Nizwa, Veemarkt - Balad Sait
 8. Balad Sait - Wakan - Muscat
 9. Muscat - Amsterdam

Reisbeschrijving

Muscat, het juweel van Arabië

Dag 1 Amsterdam - Muscat
Dag 2 Muscat

Haven Muscat, omanDe reis naar Oman begint in de hoofdstad Muscat. Deze hoofdstad is gelegen tussen het ruige Hajargebergte en de Golf van Oman. De stad wisselt  prachtige historische gebouwen af met moderne architectonische hoogstandjes. De stad heeft de bijnaam de ‘’Witte’’ hoofdstad vanwege haar vele witte gebouwen en staat ook wel bekend als de Juweel van Arabië.  Struin door de eeuwenoude souk en aanschouw de grootste vissen op de vismarkt of loop s’avonds langs de boulevard van Mutrah om samen met de lokale bevolking te genieten van de frisse zeelucht. 

Grote Moskee Muscat Oman Djoser Door deel te nemen aan een optionele city tour heb je de mogelijkheid om een groot aantal highlights te ontdekken van Muscat. Tijdens deze tour krijg je een goed beeld hoe uitgestrekt en veelzijdig deze stad is. Één van de hoogtepunten  van de tour is een bezoek aan de Sultan Qaboos Moskee. Deze moskee biedt plaats aan 6500 gelovigen en is de enige gebedsplaats in Oman die je kan bezoeken als niet moslim. De sultan Qaboos heeft meerdere paleizen, tijdens de tour rijd je langs het Al Alam Paleis waar hij woonachtig is. Het Al Bustan Paleis hotel is gebouwd om andere Arabische staatshoofden te ontvangen. Je kan hier genieten van een luxe koninklijk kopje koffie. Behalve een optionele stadstour is het tevens mogelijk om deel te nemen aan een dolfijnensafari. In de baai voor Muscat zwemmen veel dolfijnen en de kans is groot dat je deze slimme dieren spot tijdens deze safari.|

Een zonsondergang in de Wahibawoestijn

Dag 3 Muscat - Wadi Shab - Sur - Ras al Jinz
Dag 4 Ras al Jinz - Wadi Bani Khalid - Wahiba woestijn

Wadi Shab, OmanNa 3 nachten Muscat vervolgen wij de reis naar Wadi Shab vallei. Deze kloof heeft minstens 7 turquoise plassen waar je in kan zwemmen en is omgeven door vele planten. Je kan hier een wandeling maken of een tocht maken met een boot. In Sur aan de kust van de Arabische Zee bezoeken we een dhowwerf. Deze traditionele houten zeilboten worden hier van oudsher geheel met de hand gebouwd en worden ook heden ten dage nog gebruikt als handelsschepen naar India en Iran.


Ras al Jinz, schildpadWij overnachten in Ras al Jinz, hier heb je de kans om zeeschildpadden te zien die aan land komen. Per jaar komen hier ongeveer 20.000 zeeschildpadden aan land om hun eieren te leggen. Het beste seizoen om schildpadden te zien is maart tot september.

Vanuit Ras al Jinz bezoeken we de Wadi Bani Khalid, dat gelegen is tegen het oostelijke gedeelte van het Hajar gebergte. Deze paradijselijke wadi is omgeven door koperkleurige rotsen en is ontstaan door een Ayn, een natuurlijke bron. Hierdoor is het water drinkbaar en is het omgeven door veel planten.

Wahiba woestijn, zoeken op omanWe overnachten in een heel andere setting, namelijk midden in de Wahiba woestijn. Om hier te komen rijden we met 4x4 terreinwagens door de Wahiba woestijn. Onze chauffeurs van de terreinwagens hebben een ruime ervaring met het bedwingen van deze zandverstuivingen en dit bewijzen ze ’s avonds als ze ons naar een hoge duin brengen. Hier zien we tijdens de zonsondergang de woestijn van minuut tot minuut van kleur veranderen. Zodra het donker is bekijk je vanuit het kampement naar een onvergetelijke sterrenhemel en geniet je van een heerlijk diner (inbegrepen) naast een gezellig kampvuur.

Van levendige veemarkt naar groene oases

Dag 5 Wahiba woestijn - Jabal Akhdar
Dag 6 Jabal Akhdar - Nizwa, excursie bahla, excursie Jibreen kasteel, excursie Misfat Al Abreen
Dag 7 Nizwa, Veemarkt - Balad Sait

In de ochtend verruilen we de 4x4 jeeps voor het comfort van een eigen bus en vervolgen onze richting naar Jabal Akhdar. Voordat wij het Hajar gebergte inrijden, brengen wij een bezoek aan de Ibra market. De markt die zich iedere woensdag uitstalt, wordt volledig gerund door vrouwen. Ontdek de lokale handgemaakte producten of ervaar het rumoerige marktleven. Als de tijd het toelaat maken wij nog een stop bij Unesco's dorpje Birkat Al Mouz. Dit fotogenieke dorpje staat bekend om zijn historische ruïnes. 

Het landschap veranderd in een labyrint van Jabal Akhdarwadi's en boomgaarden. In het centrum van het Hajar gebergte ligt met een plateau van 2000 meter, Jabal Akhdar. Dit gebied staat bekend om zijn terrassen. Hier groeien granaatappels, abrikozen en rozen in overvloed dankzij het milde mediterrane klimaat.

De volgende dag komen wij aan in Nizwa, één van Omans mooiste steden en tevens de oude hoofdstad. Je bezoekt de Souk, deze overdekte markt geeft een goed beeld hoe het dagelijks leven eruit ziet in Oman. Je vindt er ook de typische geborduurde gezichtsmaskers die de vrouwen hier dragen. Het Nizwa Fort van imam Sultan bin Saif al Ya’arubi uit 1668 is het grootste van het hele Arabisch schiereiland. Je ziet er nog de gaten waarin kokende olie werd gegoten om aanvallers af te weren.

Nizwa fort Wij vertrekken vanuit Nizwa naar naar Bahla een stadje met een rijke geschiedenis. Naast het zandkleurige Bahla fort, kun je ook een kijkje nemen in de souk. Zo'n 5 kilometer rijden van Bahle staat het 17e-eeuwse Jabreen Kasteel. Het kasteel is nog in zeer goede staat en is een prachtig voorbeeld van een Ottomaans kasteel. Het Jabreen Kasteel is het enige kasteel in Oman dat niet gebouwd is als gedurende een oorlog, maar gebouwd is als residentie van de Sultan. Er zijn prachtige plafondschilderingen te bewonderen en mooi gesneden houtwerk. Als er nog tijd over is, maken we een korte stop in het oude dorpje Tanuf, ooit gebombardeerd door Engelsen.

We rijden door naar Wadi Ghul, datWadi Ghul Canyon ook bekend staat als de Grand Canyon van Oman. En dat is niet voor niks. De uitzichten boven op de wadi Ghul zijn werkelijk fenomenaal. Onderweg stoppen we in Misfat al Abreyeen.

Op vrijdag is het tijd om een bezoek te brengen aan de beroemde Veemarkt van Nizwa. Tijdens deze markt krijg je een goed beeld hoe het dagelijks leven van de Omani eruit ziet. Zowel nu als vroeger. Vele geiten en andere dieren worden vanaf een grote pick-up truck gedragen naar de markt. Van de chaotische veemarkt rijden we naar de groene oase van Balad Sait. Dit pittoreske dorpje zit verstopt tussen de ruige bergen. Hier zullen wij overnachten.  

Royaal uitzicht

Dag 8 Balad Sait - Wakan - Muscat
Dag 9 Muscat - Amsterdam

Wahiba woestijn, zoeken op omanVoordat wij weer terugkeren naar Muscat bezoeken wij Wakan. Een bergdorpje dat met haar 2000 meter hoogte een spectaculair uitzicht biedt over de terrassen en de wadi Mistal bergen. Voordat je weer terugkomt in Muscat wordt er nog een stop gemaakt bij het Bait AL Ghasam Museum. Hoewel we tijdens deze reis al veel imposante gebouwen hebben gezien is dit 200 jaar oude huis zeker een bezoekje waard. Een gids kan je vertellen over de generaties die gebruik hebben gemaakt van deze royale woning. Daarnaast maakt de complexe architectuur het uniek. Na een lunch rijden we terug naar Muscat. We eindigen de reis in een comfortabel hotel en vliegen de volgende dag terug naar Amsterdam.

Op weg met Djoser

Bij onze reizen is geen sprake van een strak gepland reisschema. De reisdagen staan natuurlijk vast, maar ter plaatse wordt het programma in overleg tussen de groep en de reisbegeleiding ingevuld. De reisbegeleiding biedt de meeste dagen wel een programma aan en een aantal excursies is inbegrepen, maar je bent zeker niet verplicht hieraan deel te nemen. Wie er liever zelf op uitgaat, heeft daartoe alle vrijheid. Zo leer je een land tenslotte het beste kennen. Gemiddeld bestaat de groep uit 16 deelnemers. De maximale groepsgrootte is 20 personen.

Inclusief

 • Alle vluchttoeslagen
 • Nederlandse reisbegeleiding
 • Engelstalige gids in Oman
 • Vervoer per bus met airconditioning en/of Landcruisers
 • Hotelovernachtingen met ontbijt
 • 4 x diner en 2  x lunch
 • Tocht per dhow vanuit Sur
 • Overnachting in de woestijn inclusief diner
 • Excursie Jabreen & Tanuf
 • Bezoek Wahibawoestijn en oase Wadi Bani Khalid
 • Bezoek Misfat al Abreyeen

Exclusief

Overige maaltijden, entreegelden, facultatieve excursies, fooien, persoonlijke uitgaven, verzekeringen, etc.
Reserveringskosten € 25,-, bij 2 of meer personen € 40,-. Bijdrage SGR € 5,- per persoon en calamiteitenfonds € 2,50 per boeking.

Vluchttoeslagen (inbegrepen)

Luchtvaartmaatschappijen berekenen naast luchthavenbelastingen, ook brandstof- en veiligheidstoeslagen. Bij Djoser zijn al deze toeslagen in de reissom inbegrepen.

Hotelverlenging

Boek je een vluchtverlenging dan kun je aanvullende hotelaccommodatie in Muscat bij boeken. Je verblijft in hetzelfde hotel waar we met de groep verblijven, zodat je niet onnodig hoeft te verhuizen. De prijs is € 60,- per persoon per nacht op basis van logies/ontbijt in een tweepersoonskamer. De prijs van een éénpersoonskamer bedraagt € 105,- per nacht.

De genoemde prijzen zijn exclusief wijzigingskosten voor de vlucht en de transfer van/naar de luchthaven in Muscat. 

Groepssamenstelling en groepsgrootte

Onze groepen bestaan uit zowel samenreizende als alleengaande reizigers. Reis je alleen, dan vind je zeker snel aansluiting in onze kleine groepen.

Wil je meer specifieke informatie over de samenstelling van de groep en vertrekdatum van jouw keuze dan kunnen we je telefonisch (071 - 5126400, België: 09 223 00 69) meer informatie geven over bijvoorbeeld leeftijden en het aantal mannen, vrouwen of alleengaande reizigers.

Gemiddeld bestaan de groepen uit 16 deelnemers, het maximum is 20.

De gemiddelde groepsgrootte om de reis door te laten gaan is 8.

Nog bedenktijd nodig? Dan kun je tot een paar maanden voor vertrek een optie op een reis nemen. Zo’n voorlopige reservering is gratis en is 5 dagen geldig. De optie wordt automatisch omgezet in een definitieve of aanvraagboeking, tenzij je deze tijdig zelf bevestigt of annuleert. Het is helaas niet mogelijk om een optie te nemen op een reis waar nog maar een aantal plaatsen beschikbaar zijn.

Praktische informatie

Accommodatie

In Oman verblijven we in comfortabele, schone hotels. Alle kamers beschikken over een eigen douche en toilet en in de meeste hotels is airconditioning aanwezig. We gebruiken waar mogelijk hotels met een eigen karakter en met een centrale ligging. In de Wahibawoestijn overnachten we een nacht in een bedoeïenenkamp. Je beschikt dan over je eigen huisje met eigen badkamer.

Bekijk hotelreviews op Tripadvisor

Muscat Royal Tulip Hotel
Ras Al Jinz Turtle reserve
Wahiba Sand Delight camp
Jabal Akhdar Sama Akhdar hotel
Nizwa Falaj Daris Nizwa hotel
Muscat Ramada Encore hotel

Deze selectie geeft een goed beeld van de hotels waar we op deze reis verblijven.

Vliegreis

Turkish airlines

Tijdsverschil met Nederland: In Oman is het 2 uur later (of in de wintertijd 3 uur later) dan bij ons.

Turkish Airlines is dé nationale luchtvaarmaatschappij van Turkije, met de thuisbasis in Istanbul. Vanuit de gloednieuwe en hypermoderne luchthaven wordt er wereldwijd gevlogen. De luchtvaarmaatschappij maakt deel uit van de Star Alliance, waar ook Lufthansa bij is aangesloten. De vloot is zeer jong en modern. Turkish onderscheidt zich door de unieke gastronomische ervaring aan boord. Met het inflight entertainmentsysteem kom je niets te kort. Er is een ruim aanbod met onder andere spelletjes, muziek en films voor alle leeftijden. Kortom bij Turkish Airlines begint je reis goed en ontbreekt het je aan niets.

Hotelovernachting Schiphol

Djoser biedt Belgische reizigers aan om voor een aantrekkelijk tarief in het Ibis Hotel vlak bij de luchthaven Schiphol te overnachten. Vooral bij vluchten die vroeg vertrekken of ’s avonds laat aankomen is dit handig. Je vertrekt uitgerust of geniet nog na van een extra nachtje vakantie. Bovendien parkeer je je wagen gratis. Lees hier meer.

Vervoer

In Oman maken we hoofdzakelijk gebruik van een comfortabele airconditioned bus. Voor de tochten in de woestijn is het gebruik van terreinwagens onontbeerlijk. Omdat we ons eigen vervoer hebben is het altijd mogelijk om onderweg te stoppen voor een foto, een markt te bezoeken, of uit te stappen bij een mooi stukje natuur. In de steden gebruiken we de bus niet, hier kun je te voet de wirwar van kleine straatjes verkennen, of een taxi nemen.

Bij de reis inbegrepen

 • Alle vluchttoeslagen
 • Nederlandse reisbegeleiding
 • Engelstalige gids in Oman
 • Vervoer per bus met airconditioning en/of Landcruisers
 • Hotelovernachtingen met ontbijt
 • 4 x diner en 2  x lunch
 • Tocht per dhow vanuit Sur
 • Overnachting in de woestijn inclusief diner
 • Excursie Jabreen & Tanuf
 • Bezoek Wahibawoestijn en oase Wadi Bani Khalid
 • Bezoek Misfat al Abreyeen

Excursies

Bij Djoser bepaal je zelf welke bezienswaardighedenNizwafort, oman je de moeite waard vindt om te bezoeken. De een struint graag over de Souk in Muscat op zoek naar koopjes, de ander wil juist liever shoppen in de grote shoppingmalls aan de andere kan van de stad weer een ander wil op zijn gemak rondkijken bij een museum of strijkt neer op het terras, om onder het genot van een drankje, het dagelijks leven gade te slaan. In de meeste gevallen kun je zelf of met groepsgenoten, al dan niet met hulp van onze reisbegeleiding, er te voet of met lokaal vervoer erop uit trekken. Toegangsgelden zijn niet bij de reissom inbegrepen, zodat je alle vrijheid hebt om je eigen plan te trekken.

Sommige bezienswaardigheden mag je niet missen, zijn slecht bereikbaar of liggen 'en route' naar onze volgende overnachtingsplaats. Dergelijke excursies zijn bij Djoser in het programma opgenomen. Bij alle excursies die bij het programma inbegrepen zijn, geldt dat het entreegeld exclusief is.

Tijdens deze reis zijn de volgende excursies in het reisprogramma inbegrepen:  

 • Zeeschildpadden bekijken in Ras al Jinz. Het hele jaar komen de gigantische zeeschildpadden hier aan wal om eieren te leggen.
 • Excursie naar het kasteel van Jabreen en de oase van Tanuf. Het kasteel van Jabreen geldt als één van de best bewaarde Ottomaanse kastelen, met prachtige plafondschilderingen en mooi gesneden houtwerk. In Tanuf wandel je tussen de ruïnes van het dorpje dat door de Engelsen werd gebombardeerd.
 • Onderweg stoppen we in Sur, waar je kunt zien hoe de traditionele dhows worden gebouwd voor rijke oliesjeiks. We maken hier een tocht per dhow. De lunch is hierbij inbegrepen.
 • Eén van de mooiste oases van Oman is Wadi Bani Khalid: een perfecte plek voor een picknick, even lekker afkoelen in het water of een avontuurlijke wandeling.Optionele excursies die ter plaatse kunnen worden geboekt

Ter plaatse zijn er nog meer excursies mogelijk. Zo kun je een dolfijnenexcursie maken in Muscat, of een city tour doen. De reisbegeleid(st)er zal je tijdens de reis hierover informeren.

Reisdocumenten

 • E-ticket. Meer informatie over de vlucht ontvang je ongeveer 2 weken voor vertrek.
 • Internationale reispas die na vertrek uit Muscat nog minstens zes maanden geldig is.
 • Voor Oman is een visum vereist. Verblijf je minder dan 10 dagen in Oman dan kost dit visum 5 omr (ongeveer € 12) . Het visum kan je online regelen. Verblijf je langer dan 10 dagen dan kost het visum 20 OMR (ongeveer € 50).
 • Voor Oman geldt dat je officieel geen stempel van Israël in je paspoort mag hebben. In de praktijk blijkt dat de stempels meestal niet gecontroleerd worden, maar mocht dit wel het geval zijn dan kan je de toegang ontzegd worden bij de douane.
 
 

Geldzaken

In Oman wordt er betaald met de Omaanse rial. Kijk voor de actuele koersen op oanda.com.

 
Geld afhalen: in verschillende plaatsen zijn geldautomaten
Contant: euro’s.
Creditcards: worden op veel plaatsen geaccepteerd.
 
Als richtbedrag voor uitgaven die niet bij de reissom zijn inbegrepen, zoals maaltijden, entreegelden, facultatieve excursies en persoonlijke uitgaven geldt minimaal € 375,- per persoon per week.
 
Het is gebruikelijk om fooien te geven voor verleende diensten. Om te voorkomen dat je steeds fooien uit moet delen, wordt aan het begin van de reis een fooienpot ingesteld, waaruit de (gezamenlijke) tips aan de chauffeurs, gidsen, hotelpersoneel e.d. worden betaald.
 
 

Maaltijden

Het ontbijt in de hotels is bij de reissom inbegrepen.kruiden eten , oman Tijdens de dhowtocht in Sur is de lunch inbegrepen. Het diner tijdens de woestijnovernachting in Wahiba wordt verzorgd. Voor wat betreft de overige maaltijden kun je zelf kiezen waar en wat je eet. Deze maaltijden zijn dan ook niet bij de reissom inbegrepen. Het eten in Oman is gevarieerd en goed. Een specialiteit van Oman is shuwa, een stoofschotel die tot wel twee dagen in ondergrondse klei-ovens staat te sudderen. Bij de meeste gerechten wordt rijst, al dan niet met saffraan, geserveerd. Typisch Arabisch zijn de vele salades, die vaak als bijgerecht op tafel komen. We raden je aan om water uit flessen als drinkwater te gebruiken. Deze zijn overal te verkrijgen.
 

Gezondheid

Voor deze reis wordt aanbevolen om je te laten inenten tegen DTP en hepatitis A. 

De hygiënische omstandigheden in het land variëren van redelijk tot zeer goed. Het is wel verstandig goed te letten op wat je eet. Tevens raden we je aan een kleine reisapotheek mee te nemen met o.a. aspirine en middelen tegen darmstoornissen. De reisbegeleiding is in het bezit van een medische kit, met daarin steriel hulpmateriaal.

Gebruik je medicijnen of slaapmiddelen (met codeïne) dan kan dit onder de zogenaamde Opiumwet vallen, wij adviseren om je arts te raadplegen of je hier in aanraking mee komt. Als je deze medicatie mee wilt nemen op reis is een Engelstalige medische verklaring noodzakelijk om problemen bij immigratie te voorkomen. Graag verwijzen wij naar CAK voor verdere informatie.

Voor vaccinaties werkt Djoser samen met Thuisvaccinatie.nl. Het is de grootste landelijke organisatie voor reisvaccinaties aan huis. De deskundige artsen komen bij je langs wanneer het jou uitkomt. Ook ‘s avonds en in het weekend of op het werk. En sturen (indien mogelijk) de rekening rechtstreeks naar de zorgverzekeraar. De tarieven zijn vergelijkbaar met andere vaccinatie instellingen. Je kunt gemakkelijk online een afspraak maken. Voor een advies per land kun je ook de website raadplegen van het Landelijk Coördinatiecentrum Reizigersadvisering lcr.nl of itg.be.

Logo ThuisVaccinatie.nl

Hotelverlenging

Boek je een vluchtverlenging dan kun je aanvullende hotelaccommodatie in Muscat bij boeken. Je verblijft in hetzelfde hotel waar we met de groep verblijven, zodat je niet onnodig hoeft te verhuizen. De prijs is € 60,- per persoon per nacht op basis van logies/ontbijt in een tweepersoonskamer. De prijs van een éénpersoonskamer bedraagt € 105,- per nacht.

De genoemde prijzen zijn exclusief wijzigingskosten voor de vlucht en de transfer van/naar de luchthaven in Muscat. 

Klimaat en geografie

Oman heeft aangenaam warme winters. In de zomer is het ook in het binnenland van Oman en in de berggebieden goed toeven. De zomers aan de kust zijn zeer warm.

Reisbegeleiding en gidsen

Een enthousiaste Nederlandse reisbegeleider begeleidt de reis. Onze reisbegeleiders zijn zeer ervaren en bevlogen reizigers en vertellen onderweg leuke weetjes over de bestemming. Zij zorgen dat de reis soepel verloopt en zijn het aanspreekpunt voor vragen en wensen. De eigen passie, in combinatie met een uitgebreide training en inwerkprocedure, vormt de basis voor hun deskundigheid en professionaliteit.

Een lokale gids vertelt uitgebreid over het land; van de lokale gebruiken, religieuze invloeden tot culturele achtergronden.

Foto's en video

Reisblog Oman

Bekijk alle reisblogs over Oman