Djoser & Unicef

Djoser & Unicef

Djoser werkt sinds 1993 samen met UNICEF, dé kinderrechtenorganisatie van de VN. UNICEF zet zich wereldwijd in om de levensomstandigheden van kinderen structureel te verbeteren. Op veel verschillende niveaus wordt eraan gewerkt om kinderen gezond en veilig op te laten groeien. UNICEF kan dit werk doen dankzij bijdragen van regeringen, particulieren en bedrijven zoals Djoser. Samen met UNICEF wil Djoser ervoor zorgen dat ieder kind, kind kan zijn. Altijd en in alle landen waar we naartoe reizen, zoals Soedan.

Wat is er aan de hand in Soedan?

Kinderen Soedan UNICEFSoedanese kinderen hebben meer dan ooit toegang tot onderwijs. Desondanks gaan er nog steeds drie miljoen kinderen niet naar school als gevolg van conflicten, instabiliteit en overstromingen in het land. Ze gaan ook niet naar school, omdat er simpelweg geen scholen zijn in de meest afgelegen gebieden of er is een gebrek aan bewustzijn over het belang van onderwijs. Ook zijn docenten niet altijd goed opgeleid, gebruiken ouderwetse lesmethoden en zijn regelmatig afwezig, waardoor kinderen vaak niet leren. Veel ouders kiezen er daarom voor hun kinderen thuis te houden. Dat geldt met name voor meisjes, waardoor zij snel een achterstand op lopen.


Wat doet UNICEF om te helpen?

UNICEF tablets kinderen SoedanDe kinderrechtenorganisatie brengt daar samen met War Child verandering in met Can’t Wait to Learn. Dankzij dit innovatieve programma leren kinderen lezen, schrijven en rekenen met behulp van tablets, die werken op zonne-energie.

UNICEF helpt bij de bouw van nieuwe klaslokalen en zorgt voor innovatieve tablets waarmee kinderen op een speelse manier kunnen lezen, schrijven en rekenen. Ook zorgt zij voor zonnepanelen waarmee de tablets opgeladen worden. Daarnaast traint UNICEF volwassen dorpsbewoners in het gebruik van de tablets en de begeleiding van kinderen.

Jongen tablet Soedan UNICEFOok zorgt UNICEF ervoor dat het onderwijs goed aansluit op het nationale curriculum, zodat kinderen goed doorstromen en dat de overheid eigenaar wordt van het programma. Dit doet zij onder meer door het opzetten van speciale e-learning afdelingen binnen het ministerie van Onderwijs.

UNICEF helpt deze afdelingen bij het monitoren van de onderwijscentra en het geven van technische ondersteuning aan lokale begeleiders. Dankzij de monitoring worden de leerprestaties automatisch bijgehouden en hierdoor wordt de voortgang van elke leerling gecontroleerd. Zo kwam UNICEF erachter dat kinderen die les krijgen via de tablets veel sneller en beter leren dan hun leeftijdsgenoten in het reguliere onderwijs.
 

Wat kun jij doen?

Op reis zijn het vaak de kinderen die het eerste contact met de bezoekers maken. Soms met het verzoek om candy of een pencil, maar ook om hun Engels te oefenen. Djoser krijgt vaak de vraag van reizigers of ze wat kunnen meenemen voor de kinderen in de landen die ze bezoeken. In plaats van het geven van ballonnen, pennen of snoepjes vraagt Djoser zijn reizigers bij de boeking om € 3 of € 5 per persoon aan UNICEF te doneren. Bij onze Family-reizen vragen we onze reizigers een donatie van € 10. Djoser verdubbelt deze bijdrage. Zo stellen we UNICEF in staat om de levens van deze kinderen structureel te verbeteren, en helpen we allemaal mee aan een betere toekomst voor kinderen in de landen waar we naartoe reizen!