Bolivia, Chili & Paaseiland

Rondreis Bolivia, Chili & Paaseiland23 dagen

Deze afwisselende rondreis brengt je van het kleurrijke Bolivia naar het indrukwekkende Chili. Onderweg maak je kennis met de traditionele bevolking, zie je zoutvlaktes, besneeuwde Andestoppen, bergmeren in allerlei kleuren, vulkanen en geisers. Onze eerste stop in Chili is ook meteen een fantastische: San Pedro de Atacama. San Pedro ligt aan de voet van de bijna 6000 meter hoge Licancaburvulkaan en vormt een natuurlijke oase in de Atacamawoestijn, de droogste woestijn ter wereld. Vanuit Santiago de Chile reizen we naar Paaseiland, met de mysterieuze Moai-beelden in een prachtig Polynesisch landschap.

Download reisinformatie

Prijs vanaf € 3.795,-

Van:
Aan:


Routekaart Rondreis Bolivia, Chili & Paaseiland, 23 dagen
 1. Amsterdam - Lima
 2. Lima - vlucht naar Santa Cruz
 3. aankomst Santa Cruz - vlucht naar Sucre
 4. Sucre
 5. Sucre
 6. Sucre - Potosí
 7. Potosí
 8. Potosí - Uyuni
 9. Salar de Uyuni, excursie zoutvlakte
 10. Uyuni - Pampa Colorada - Villamar
 11. Villamar - Laguna Colorada - Sol de Mañana-geisers - Rocas de Dalí - Laguna Verde - San Pedro de Atacama
 12. San Pedro de Atacama
 13. San Pedro de Atacama
 14. San Pedro de Atacama - nachtbus naar La Serena
 15. aankomst La Serena
 16. La Serena - Santiago de Chile
 17. Santiago de Chile
 18. Santiago de Chile - vlucht naar Paaseiland
 19. Paaseiland
 20. Paaseiland
 21. Paaseiland - vlucht naar Santiago de Chile
 22. Santiago de Chile - Amsterdam
 23. aankomst Amsterdam

Route op datum:

Reisbeschrijving

Dag 1 Amsterdam - Lima
Dag 2 Lima - Santa Cruz
Dag 3 aankomst Santa Cruz - vlucht naar Sucre
 
We starten onze reis Lima, de hoofdstad van Peru. Vooral het oude koloniale centrum van Lima is interessant. Rond het centrale 'plaza de Armas' liggen vele prachtige kerken, pleinen en gebouwen. Lima kent een heel aantal musea die een bezoek waard zijn, zoals het Museo de Oro, waar een indrukwekkende wapencollectie met harnassen van de conquistadores en zelfs het zwaard van Pizarro te zien zijn.
 
Vanuit Lima vliegen we naar Santa Cruz, de op 400 meter hoogte gelegen tweede stad van Bolivia. Het klimaat is hier tropisch en het is een prima beginpunt van de reis in Bolivia om al even de eerste indrukken van dit land op te doen. We vliegen door naar Sucre, volgens de Bolivianen de mooiste stad van Bolivia. Op 2790 meter kun je alvast een beetje wennen aan de grote hoogte waarop je je tijdens een groot gedeelte van de reis door Bolivia bevindt.
 
Dag 4 Sucre, markt van Tarabuco
Dag 5 Sucre
Dag 6 Sucre - Potosí
Dag 7 Potosí
 
Sucre Bolivia DjoserHet klimaat in Sucre is vanwege de relatief lage ligging nog mild en aangenaam. Het is een schitterende stad als regeringszetel, universiteitsstad bij uitstek en als centrum van de rechtspraak. Er werden kosten noch moeite gespaard om de stad te verfraaien. Niet voor niets werd Sucre door de UNESCO uitgeroepen tot historisch en cultureel erfgoed.
 
De gezellige witgeverfde stad met zijn vele kerken, universiteiten en musea heeft een ongedwongen sfeer. Loop door de vele typisch Spaans aandoende straatjes of bezoek het klooster 'La Recoleta'  Ook het Casa de la Libertad en het antropologisch museum van de San Francisco Xavier-universiteit, één van de oudste universiteiten in Zuid-Amerika, zijn de moeite waard. De sportieve deelnemers kunnen een mooie wandeling in de omgeving maken.

Tarabuco Sucre Bolivia DjoserIn het nabijgelegen plaatsje Tarabuco bezoeken we de beroemde zondagsmarkt, die bekend staat om zijn traditionele handgeweven kleding en handwerk. De lokale bevolking is kleurrijk gekleed en komt uit de wijde omtrek om hier hun koopwaar aan te bieden. De aankoop van een warme lama-wollen poncho is helemaal niet zo'n slechte keuze voordat je doorreist naar het vaak koude Potosí en Uyuni. (indien we niet op zondag in Sucre zijn, dan staat woensdag een alternatieve excursie naar een weversgemeenschap op het programma.)
 
Vanuit Sucre is het ongeveer 4 uur rijden door het ruige Andeslandschap naar de hoogste stad (4070 m.) ter wereld: Potosí. Doe het bij de verkenning van de stad echt rustig aan, want je lichaam moet wennen aan de zuurstofarme lucht op deze grote hoogte. De ontdekking van goud en zilver in de Cerro Rico, de rijke heuvel, heeft een beslissende rol gespeeld in de historie van Potosí. Vlak na de ontdekking van de rijkdommen in de bodem stichtten de Spanjaarden in 1545 deze stad aan de voet van de berg Cerro Rico. Vier eeuwen lang vloeiden alle inkomsten naar Spanje om paleizen en kerken te versieren en om oorlogen mee te financieren.

Potsi Bolivia DjoserVanwege de monumentale architectuur en rijk versierde kerken is Potosí evenals Sucre tot cultureel erfgoed benoemd. Hoewel de zilvervoorraad in de loop van de tijd behoorlijk is geslonken en ook de mijnen intussen in handen van de staat of van mijnbouwcoöperaties zijn gekomen, is er in de situatie van de mijnwerkers maar weinig veranderd. Tijdens ons verblijf kunnen we een excursie maken naar een mijn waar de gangen erg smal en benauwd zijn. Onvoorstelbaar in welke omstandigheden de mannen hier op grote hoogte moeten werken.

Naast de mijnen mag in Potosí zeker een bezoekje aan de Casa Real de la Moneda niet ontbreken. Ook is het mogelijk om de warmwaterbronnen van Tarapaya te bezoeken. Vanuit een heerlijk warm bad geniet je van de natuur hoog in de Andes. Inca Huayna Capac kwam al vanuit Cusco om in deze warmwaterbronnen te baden vanwege de helende krachten.
 
Uyuni

Dag 8 Potosí - Uyuni 
Dag 9 Salar de Uyuni

Een prachtige busrit van ruim zes uur door het onherbergzame landschap van de Altiplano brengt ons in het kleine dorpje Uyuni. Hier kun je één van de meest indrukwekkende natuurverschijnselen van Bolivia aanschouwen. Hier kun je de resten van de oude stoomlocomotieven op de Avenida Ferroviaro bekijken of genieten van de verlatenheid van het dorp Uyuni.
 
Maar Uyuni is vooral bekend om één van de meest indrukwekkende natuurverschijnselen van Bolivia, de zoutvlakte met een oppervlakte van zo’n 12.000 km². In dit 'Alaska van Bolivia' zoals de Bolivianen het gebied zelf noemen, maken we een prachtige tocht over de zoutvlakte. Tijdens de regentijd kan het gebeuren dat we dicht bij de oever moeten blijven. Midden in het 'meer' ligt het kleine vulkanische Isla Inca Huasi, waar torenhoge cactussen in alle vormen groeien. Onderweg bezoeken we het dorpje Colchani , waar we zoutoventjes kunnen zien. Soms zie je op de vlakte hoe de bewoners hier het zout met zware bijlen uit het meer hakken.

Jeepsafari

Dag 10 Uyuni - Pampa Colorada - Villamar
Dag 11 Villamar - Laguna Colorada - Sol de Mañana geisers - Rocas de Dalí - San Pedro de Atacama

Salar de Uyuni Bolivia Jeep DjoserDe volgende dag beginnen we aan onze tweedaagse jeepsafari. Er reist een lokale kok mee die de maaltijden onderweg voor ons klaarmaakt. Op weg naar Villamar rijden we door de ‘Pampa Colorada’, de rode woestijn. In het dorpje San Cristobal kunnen we even stoppen voor een kijkje bij de kleine koloniale kerk. Ook kunnen we stoppen voor een wandeling door de Valle de las Rocas, vulkanisch gevormde rotsen in allerlei bizarre vormen.
 
Aan het eind van de dag komen we aan in het kleine dorpje Villamar. Hier heeft de lokale gemeenschap eenvoudige huisjes gebouwd om toeristen te ontvangen en zo voor de nodige inkomsten te zorgen. Je slaapt hier met meerdere reisgenoten op een kamer en de sanitaire voorzieningen worden gedeeld.

Reserva Nacional Eduardo Avaroa Chili DjoserWe vertrekken vandaag vroeg met de jeeps voor een prachtige reis naar Chili. We reizen door het Reserva Nacional Eduardo Avaroa, een prachtige omgeving van meren en vulkanen. Als eerste komen we bij de Laguna Colorada, een meer met een prachtige rode kleur gelegen op 4278 meter hoogte. Het mineraalrijke water trekt flamingo’s aan die je hier vaak aan de oevers kunt zien. Vervolgens moeten we een bergketen van bijna 5000 meter hoogte over, waarna we in een volgend natuurwonder terechtkomen. In het thermische gebied van Sol de Mañana zien we spuitende geisers en pruttelende modderpoelen. Met wat geluk zien we in het Laguna Polques weer wat flamingo’s, dit zou een mooie plek voor de lunch kunnen zijn.

Na deze break komen we langs de 'woestijn van Salvador Dalí'. De ‘Rocas de Dalí’ doen denken aan het werk van de beroemde Catalaanse schilder: surrealistisch gevormde rotsen in een vulkanische woestijn. Aan de voet van de 5960 meter hoge vulkaan Llicancabur ligt de Laguna Verde, hier zorgt het hoge mineraalgehalte van het water voor een prachtige blauwgroene kleur. Tijd voor nog meer prachtige foto’s tijdens deze indrukwekkende reisdag! Wanneer we de grensformaliteiten hebben afgehandeld, stappen we van de jeeps in de bus en dalen we af naar 2435 meter, naar onze eerste stop in Chili: San Pedro de Atacama, in de Atacamawoestijn.

San Pedro de Atacama en La Serena

Dag 12 San Pedro de Atacama
Dag 13 San Pedro de Atacama
Dag 14 San Pedro de Atacama, nachtbus naar La Serena
 
San Pedro ligt aan de voet van de bijna 6000 meter hoge Licancaburvulkaan en vormt een natuurlijke oase in de Atacamawoestijn, de droogste woestijn ter wereld. Deze oase wordt al vele duizenden jaren bewoond en het dorp (minder dan 2000 inwoners) heeft een rijke geschiedenis. San Pedro heeft een echte koloniale sfeer, met gebouwen gegroepeerd rond een centraal plein, gebouwd van het natuurlijke bouwmateriaal adobe. Neem bijvoorbeeld een kijkje bij het kleine kerkje.

Ook de omgeving van San Pedro is indrukwekkend. We slapen 3 nachten in het stadje, dus we hebben ruim de tijd om de vele bezienswaardigheden rond het stadje te zien. Met een optionele tour kun je bijvoorbeeld de Atacamawoestijn in trekken, onderweg zie je uitgestrekte zoutmeren tegen een achtergrond van deels rokende, besneeuwde vulkanen. Je gaat op zoek naar kleine, in diepe kloven verborgen oases zoals Toconao en Jéri. Je brengt een bezoekje aan het prachtige bergmeer Lago Miscanti op 4.000 m en wie wil kan hier ook een geleidelijk dalende, korte trekking maken over de hoogvlakte, de Altiplano.
 
 El Tatio geisers Chili DjoserDe facultatieve excursie naar de El Tatio-geisers kun je het beste ’s morgens vroeg maken. Even na zonsopkomst is het hier het mooist, dan zijn de geisers namelijk het meest actief en kun je ze zien borrelen en spuiten. Ondanks de aanvankelijke vrieskou is het hier heerlijk relaxen in een van de stomende warmwatermeertjes, zeker wanneer de zon achter de bergen opkomt. Op de terugweg zie je kuddes lama’s en alpaca’s tegen een verre achtergrond van rokende vulkanen. Een wandeling of fietstocht naar de Inca ruïnes even buiten het dorp hoort bijvoorbeeld tot de mogelijkheden.

San Pedro Maanvallei Chili DjoserTegen zonsondergang kun je een leuke trip maken naar de dichtbijgelegen Maanvallei, een van de weinige plaatsen ter wereld waar niet één vorm van leven voorkomt. Het gebied is zeer fotogeniek met zandduinen, grillige rotsformaties gevormd door winderosie en lange schaduwen. Na al deze prachtige indrukken stappen we aan het eind van de middag op de nachtbus naar La Serena.

La Serena en Santiago de Chile

Dag 15 aankomst La Serena
Dag 16 La Serena - Santiago de Chile

Bolivia La recova Djoser In een comfortabele nachtbus overbruggen we de grote afstand over de Pan American Highway naar La Serena. We maken gebruik van een 'semi-cama-bus', van de stoelen kun je ‘halve bedden’ maken, er is dan ook voldoende beenruimte. Na aankomst kun je het stadje verkennen of van het strand genieten.
 
Een leuke plek om te lunchen is op een van de terrasjes op de eerste verdieping van La Recova, het gerestaureerde marktgebouw. Op de markt zijn allerlei soorten handwerken te koop. Aan de strandboulevard kun je heerlijk eten. Allerlei restaurants hebben zich gespecialiseerd in zeevruchten. Probeer zeker eens het nationale gerecht ‘ceviche’, een soort cocktail van rauwe vis en/of zeevruchten. Daarna nemen we de lijnbus naar de hoofdstad van Chili, Santiago de Chile.

Santiago de Chile

Dag 17 Santiago de Chile

Santiago de Chili Djoser Deze miljoenenstad, aan de voet van de Andes, heeft een compact koloniaal centrum. Ons hotel ligt centraal en de stad heeft een uitstekend metronet, dus je kunt alle bezienswaardigheden makkelijk bezoeken. Rond het centrale plein liggen interessante musea en belangrijke historische gebouwen, zoals het roemruchte regeringspaleis Moneda waar president Salvador Allende in 1973 omkwam.
 
Als je even genoeg cultuur hebt opgesnoven, kun je een terrasje opzoeken op een van de gezellige pleinen. Vlakbij het mooie Parque Forestal ligt de ‘Mercado Central’, een grote overdekte markt dat grotendeels uit ijzer is opgetrokken. Voor de lunch kun je hier kiezen uit verschillende leuke restaurantjes. Met een tandradbaan kun je naar de Cerro San Cristóbal, waar vandaan je een mooi uitzicht hebt over de stad en de omliggende vallei en bergen.

Paaseiland

Dag 18 Santiago de Chile - Paaseiland
Dag 19 Paaseiland
Dag 20 Paaseiland
Dag 21 Paaseiland - Santiago de Chile
Dag 22 Santiago de Chile - Amsterdam
Dag 23 aankomst Amsterdam

Een binnenlandse vlucht (van bijna 6 uur!) brengt ons naar de spectaculaire afsluiting van de reis: Paaseiland of Rapa Nui. Paaseiland dankt zijn naam aan de Nederlandse ontdekkingsreiziger Jacob Roggeveen die het met Pasen ontdekte.

Paaseiland beeld DjoserHet eiland is slechts 17km2 groot en ligt 3700 km uit de Chileense kust. Het is een van de meest geïsoleerde eilanden in de Pacific. De natuur is indrukwekkend met groene heuvels, vulkanen en witte stranden, maar het eiland is vooral bekend vanwege de Moais. Het mysterie rond deze grote beelden, van soms wel 20 meter hoog, is nog altijd niet opgelost. Op verkenningstocht langs de kolossen leer je meer over de theorieën die erover bestaan. Verspreid in het mooie Polynesische landschap vinden we ruim 600 beelden van vulkanisch gesteente. De meeste zijn vijf tot zeven meter hoog, maar er zijn ook uitschieters die variëren van twee tot ruim twintig meter. Eigenlijk weet niemand precies wie deze mysterieuze beelden heeft gemaakt en waarom. Aangenomen wordt dat de voorouders van de huidige bewoners de beelden maakten ter aanbidding en als bescherming. We weten wel dat de vulkaan Rano Raraku het materiaal heeft geleverd. Rond de krater staan en liggen vele, vaak onvoltooide, beelden.
 
We overnachten in de 'hoofdstad', eigenlijk de enige stad op het eiland, Hanga Roa. Je hebt voldoende tijd de vele archeologische sites te bezoeken. Het is maar een klein eiland, dus alles ligt dicht bij elkaar. Het merendeel van de 4000 Paaseilanders woont in Hanga Roa. Hier vinden we ook het antropologische museum waar je meer te weten komt over de geschiedenis van het eiland. In de Iglesia Hanga Roa, de katholieke kerk van het eiland, wordt het christelijke geloof gemengd met de Rapa Nui-tradities.
 
Een van de mooiste plekken op het eiland om te bezoeken is Orongo, een ceremonieel dorpje dat ligt aan de rand van de krater van vulkaan Rano Kao. Het kratermeer is bedekt met totora, het riet dat ook op het Titicaca-meer op de grens van Bolivia en Peru ligt. In dit dorp wordt de Vogelman-ceremonie gehouden. Het dorpje ligt in een indrukwekkend mooie omgeving. Ook kun je op het eiland van de prachtige natuur genieten. En wat dacht je van relaxen op één van de stranden van het eiland? We slapen nog een nachtje in de drukke Chileense hoofdstad voordat we weer terug naar Amsterdam vliegen.


Op weg met Djoser

Bij onze reizen is geen sprake van een strak gepland reisschema. De reisdagen staan natuurlijk vast, maar ter plaatse wordt het programma in overleg tussen de groep en de reisbegeleiding ingevuld. De reisbegeleiding biedt de meeste dagen wel een programma aan en een aantal excursies is inbegrepen, maar je bent zeker niet verplicht hieraan deel te nemen. Wie er liever zelf op uitgaat, heeft daartoe alle vrijheid. Zo leer je een land tenslotte het beste kennen. Houd er wel rekening mee, dat zich door het karakter van de reizen en de landen onvoorziene omstandigheden voor kunnen doen, waardoor sommige activiteiten niet door kunnen gaan of gewijzigd moeten worden. Gemiddeld bestaat de groep uit 16 deelnemers. De maximale groepsgrootte is 20 personen.
Lees de volledige beschrijving

Vertrekdata 2019

Start - einde

Beschikbaarheid

Prijs

Start - einde

21 nov - 13 dec

Beschikbaarheid

vol

Prijs

€ 3.795,-

Vertrekdata 2020

Start - einde

Beschikbaarheid

Prijs

Start - einde

23 jan - 14 feb
i
Tapati Rapa Nui Festival

Beschikbaarheid

vol

Prijs

€ 4.095,-

Start - einde

16 apr - 08 mei
V
Vertrekgarantie i

Beschikbaarheid

voldoende
Deelnemers
Er is op dit moment geen groepsinformatie beschikbaar voor deze vertrekdatum.

Prijs

€ 3.795,-

Start - einde

21 mei - 12 jun

Beschikbaarheid

voldoende

Prijs

€ 3.795,-

Voorwaarden vertrekgarantie

Djoser heeft alle reizen van tevoren ingepland met het doel en stellige verwachting deze ook uit te voeren. Dit op basis van eerdere resultaten en ervaringen en op basis van een minimum aantal deelnemers.

Om het karakter van een groepsreis te garanderen en de reis fysiek uit te kunnen voeren is een minimum aantal deelnemers nodig. Dit aantal staat bij betreffende reis vermeld onder het kopje 'Groepssamenstelling'.

Conform artikel 4 lid 2 van de ANVR-reisvoorwaarden behouden wij ons het recht voor de overeenkomst met onmiddellijke ingang op te zeggen, indien het aantal aanmeldingen kleiner is dan het vereiste minimum aantal.

Het kan voorkomen dat (definitieve) deelnemers van een reis met 'vertrekgarantie' moeten annuleren, waardoor de groepsgrootte onder het vereiste minimum aantal deelnemers daalt. De vertrekgarantie vervalt op dat moment.

Daarnaast behoudt Djoser zich het recht voor om in onvoorziene, gewichtige omstandigheden en of overmacht situaties de reis te annuleren en geen doorgang te laten vinden.

In het uitzonderlijke geval dat het minimum aantal deelnemers niet wordt bereikt en de reis niet door kan gaan, hoort u dit ruim van te voren, doch uiterlijk 21 dagen voor vertrek. In dat geval komt de huidige boeking te vervallen en kunt u een nieuwe reis of vertrekdatum boeken, waarbij u per persoon eenmalig € 100,- korting krijgt. Restitutie van de reissom (met uitzondering van eventuele kosten van visa, vaccinaties en andere persoonlijke uitgaven) is natuurlijk ook mogelijk.

Inclusief

 • Vliegreis
 • Alle vluchttoeslagen
 • Vlucht Lima - Santa Cruz
 • Vlucht Santa Cruz- Sucre
 • Retourvlucht naar Paaseiland
 • Nederlandse reisbegeleiding
 • Vervoer
 • Hotelovernachtingen met ontbijt
 • Excursie indianenmarkt van Tarabuco
 • Excursie zoutvlakte Salar de Uyuni
 • Jeepsafari van Uyuni naar San Pedro de Atacama
 • Excursies volgens programma
 • Maaltijden tijdens jeeptocht inbegrepen
 • Diensten Djoser servicebalie Schiphol

Exclusief

Reisverzekering, overige maaltijden, entreegelden, facultatieve excursies, fooien, persoonlijke uitgaven, reserveringskosten € 25,-, bij 2 of meer personen € 35,-, etc.

Wijzigingen voorbehouden.

Hotelovernachtiging Schiphol

Djoser biedt Belgische reizigers aan om voor een aantrekkelijk tarief in het Ibis Hotel vlak bij de luchthaven Schiphol te overnachten. Vooral bij vluchten die vroeg vertrekken of ’s avonds laat aankomen is dit handig. Je vertrekt uitgerust of geniet nog na van een extra nachtje vakantie. Bovendien parkeer je je wagen gratis. Lees hier meer.

Eenpersoonskamer

Alleenreizenden worden, in goed overleg, ingedeeld met andere alleenreizenden van hetzelfde geslacht. Wil je niet ingedeeld worden met een andere deelnemer, dan kun je een eenpersoonskamer boeken tegen de daarvoor geldende toeslag. Voor deze reis bedraagt deze toeslag vanaf € 545,-.

Je bent dan verzekerd van een eenpersoonskamer. Hou er echter rekening mee dat je in Villamar wel een kamer deelt met een of meerdere reisgenoot/genoten.

Hotelverlenging

Verlenging mét accommodatie is in Santiago de Chile bij te boeken. 

In Santiago is het hotel centraal gelegen in de historische wijk Lastarria. De prijs is vanaf € 70,- op basis van logies en ontbijt in een tweepersoonskamer per persoon per nacht. De prijs voor een eenpersoonskamer is vanaf € 125,- per nacht.

De genoemde prijzen zijn zonder wijzigingskosten van de vlucht en de transfer van/naar de luchthaven.

Vluchttoeslagen (inbegrepen)

Luchtvaartmaatschappijen berekenen naast luchthavenbelastingen ook brandstof- en veiligheidstoeslagen. In de gepubliceerde reissom is een totaalbedrag voor deze toeslagen opgenomen. Deze bedragen zijn frequent onderhevig aan veranderingen door nieuwe belastingen/toeslagen en wijzigingen in de kosten van brandstof. Indien van toepassing berekent Djoser een verhoging alsnog door. Voor deze reis is in de reissom een totaalbedrag aan luchthavenbelastingen/toeslagen opgenomen van ongeveer € 470,-.

Groepssamenstelling

Onze groepen bestaan uit samen- en alleenreizenden. Reis je alleen dan vind je zeker snel aansluiting in onze kleine groepen. De deelnemers zijn Nederlands en Belgisch. Het kan bij deze reis naar Bolivia, Chili en Paaseiland ook voorkomen dat zich enkele belangstellenden uit Duitsland, Oostenrijk of Zwitserland hebben aangemeld.

Wil je meer specifieke informatie over de samenstelling van de groep en vertrekdatum van jouw keuze dan kunnen we je telefonisch (071 - 5126400, België: 09 223 00 69) meer informatie geven over bijvoorbeeld leeftijden en het aantal mannen, vrouwen of alleengaande reizigers.

Bij een aantal vertrekdata zie je ‘vertrek gegarandeerd’ vermeld staan. Voor meer informatie over doorgang van de reis en gegarandeerd vertrek, klik hier.

Gemiddeld bestaan de groepen uit 15 deelnemers, het maximum is 20.

De gemiddelde groepsgrootte om de reis door te laten gaan is 10.

Praktische informatie

Accommodatie

We overnachten in comfortabele, centraal gelegen middenklasse hotels. De meeste hotels hebben een sfeervol, koloniaal karakter. Met uitzondering van Villamar tijdens de jeeptocht bij Uyuni heb je altijd een douche en toilet op je kamer. De accommodatie in het afgelegen Villamar is erg eenvoudig, maar onze overnachting zorgt weer voor de nodige inkomsten voor de lokale bevolking en de omgeving hier is prachtig! Bolivia is een van de armste landen van Latijns Amerika, sommige voorzieningen zijn van mindere kwaliteit dan bij ons.

Bekijk hotelreviews op Tripadvisor

Santa Cruz Las Palmas
Sucre Hotel Independencia
San Pedro Hostal Katarpe
Paaseiland Hotel Oceania
Santiago Hotel Montecarlo

Deze selectie geeft een goed beeld van de hotels waar we op deze reis verblijven.

Eenpersoonskamer

Alleenreizenden worden, in goed overleg, ingedeeld met andere alleenreizenden van hetzelfde geslacht. Wil je niet ingedeeld worden met een andere deelnemer, dan kun je een eenpersoonskamer boeken tegen de daarvoor geldende toeslag. Voor deze reis bedraagt deze toeslag vanaf € 545,-.

Je bent dan verzekerd van een eenpersoonskamer. Hou er echter rekening mee dat je in Villamar wel een kamer deelt met een of meerdere reisgenoot/genoten.

 • Bolivia hotel accommodatie overnachting Djoser
 • Bolivia hotel accommodatie overnachting Djoser
 • Bolivia hotel accommodatie overnachting Djoser
 • Bolivia hotel accommodatie overnachting zwembad Djoser
 • Bolivia hotel accommodatie overnachting Djoser
 • Bolivia hotel accommodatie overnachting Djoser
 • Bolivia hotel accommodatie overnachting Djoser
 • Bolivia hotel accommodatie overnachting Djoser
 • Bolivia hotel accommodatie overnachting Djoser
 • Bolivia hotel accommodatie overnachting Djoser
 • Bolivia hotel accommodatie overnachting Djoser
 • Bolivia hotel accommodatie overnachting Djoser
 • Bolivia hotel accommodatie overnachting Djoser
 • Bolivia hotel accommodatie overnachting Djoser
 • Bolivia hotel accommodatie overnachting Djoser
 • Bolivia hotel accommodatie overnachting Djoser

Vliegreis

Iberia

Het meest voorkomende vluchtschema staat hieronder. Kies een datum voor eventuele afwijkende vluchtschema's. Alle schema's zijn onder voorbehoud van wijzigingen. De deelnemers ontvangen ongeveer 8 weken voor vertrek een voorlopig vluchtschema.

Kies vertrekdatum:

 • Vlucht met

  Traject

  Amsterdam - Madrid

  Vertrek

  08:00

  Aankomst

  10:40

 • Vlucht met

  Traject

  Madrid - Lima

  Vertrek

  13:05

  Aankomst

  19:05

 • Vlucht met

  Traject

  Santiago de Chile - Madrid

  Vertrek

  13:30

  Aankomst

  06:25*

 • Vlucht met

  Traject

  Madrid - Amsterdam

  Vertrek

  08:50

  Aankomst

  11:35

 • Vlucht met

  Traject

  Santiago de Chile - Paaseiland

  Vertrek

  09:30

  Aankomst

  12:55

 • Vlucht met

  Traject

  Paaseiland - Santiago de Chile

  Vertrek

  11:55

  Aankomst

  18:40

* aankomst volgende dag


Voor deze reis is een landarrangement niet mogelijk.

Tijdsverschil: in Bolivia is het in onze zomer 6 uur vroeger en in Chili 5 uur. In de winter is het in Bolivia 5 uur vroeger en in Chili 4 uur.

CO2-compensatie

Reizen is verrijkend, maar het transport dat nodig is om nieuwe bestemmingen te ontdekken laat zijn sporen achter in de vorm van broeikasgassen, waaronder CO2. Door de CO2-uitstoot van de reis te compenseren kan ergens anders ter wereld dezelfde hoeveelheid CO2 worden voorkomen. Samen met de ANVR hebben we gekozen voor een samenwerking met de South Pole Group, de wereldmarktleider in het uitvoeren van CO2-reductie projecten. Wij steunen een project in Thailand dat bestaat uit het installeren van zonnepanelen waardoor geen kolen meer hoeven worden te verbrand om elektriciteit op te wekken. Met CO2-compensatie doen we met elkaar dus iets terug voor het klimaat én voor de lokale bevolking. Compenseer daarom je reis: dit is mogelijk voor slechts € 5,-. Vanzelfsprekend compenseren wij als Djoser ook alle reizen van onze medewerkers.

Hotelovernachtiging Schiphol

Djoser biedt Belgische reizigers aan om voor een aantrekkelijk tarief in het Ibis Hotel vlak bij de luchthaven Schiphol te overnachten. Vooral bij vluchten die vroeg vertrekken of ’s avonds laat aankomen is dit handig. Je vertrekt uitgerust of geniet nog na van een extra nachtje vakantie. Bovendien parkeer je je wagen gratis. Lees hier meer.

Vervoer

We maken gebruik van een comfortabele, eigen bus. Onderweg wordt er regelmatig gestopt om de benen te strekken, om foto's te maken of in een dorpje wat te eten. Sommige reisdagen zijn behoorlijk lang, ook al is het aantal kilometers niet enorm, de wegen zijn soms minder goed begaanbaar. Maar de busritten zijn vaak prachtig, onderweg in de Andes kun je volop genieten van het mooie uitzicht op het hooggebergte.

Voor de reis van Uyuni naar San Pedro de Atacama maken we gebruik van stoere jeeps. Van San Pedro naar La Serena reizen we met een openbaar vervoer nachtbus. Het is een semi-cama bus, van de stoelen zijn 'halve bedden' te maken, dus er is genoeg beenruimte, zodat je uitgerust in La Serena aankomt. Van La Serena naar Santiago nemen we wederom een openbaar vervoer bus.

Voor de lange afstanden maken we op deze reis gebruik van vier vluchten: Santiago - Santa Cruz, Santa Cruz - Sucre en de retourvlucht Santiago - Paaseiland. De binnenlandse vluchten worden uitgevoerd door LAN airlines, de vlucht van Santa Cruz naar Sucre door een lokale Boliviaanse maatschappij

 • Bolivia busvevoer Djoser
 • Bolivia busvevoer Djoser
 • Bolivia busvevoer Djoser
 • Bolivia busvevoer Djoser
 • Bolivia busvevoer Djoser
 • Bolivia busvevoer Djoser
 • Iberia vliegtuig

Bij de reis inbegrepen

 • Vliegreis
 • Alle vluchttoeslagen
 • Vlucht Lima - Santa Cruz
 • Vlucht Santa Cruz- Sucre
 • Retourvlucht naar Paaseiland
 • Nederlandse reisbegeleiding
 • Vervoer
 • Hotelovernachtingen met ontbijt
 • Excursie indianenmarkt van Tarabuco
 • Excursie zoutvlakte Salar de Uyuni
 • Jeepsafari van Uyuni naar San Pedro de Atacama
 • Excursies volgens programma
 • Maaltijden tijdens jeeptocht inbegrepen
 • Diensten Djoser servicebalie Schiphol

Excursies

Bij Djoser bepaal je zelf welke bezienswaardigheden je de moeite waard vindt om te bezoeken. De een struint graag over de lokale markt of verdwaalt in de kleine straatjes, terwijl de ander liever een museum bezoekt. Ieder dorp of stad in Latijns Amerika heeft een centraal plein waar altijd wel iets gebeurt; de perfecte plek om even te gaan zitten en het dagelijks leven te bekijken. In de meeste gevallen kun je zelf of met groepsgenoten, al dan niet met hulp van onze reisbegeleiding, er te voet of met lokaal vervoer op uit trekken. Toegangsgelden zijn ook niet bij de reissom inbegrepen, zodat je alle vrijheid hebt om je eigen plan te trekken.

Sommige bezienswaardigheden mag je niet missen, zijn slecht bereikbaar of liggen 'en route' naar onze volgende overnachtingsplaats. Dergelijke excursies zijn bij Djoser in het programma opgenomen.

Tijdens deze reis door Bolivia, Chili en Paaseiland zijn de volgende excursies in het reisprogramma inbegrepen:

 • Een bezoek aan de indianenmarkt van Tarabuco vanuit Sucre. Kijk je ogen uit op de mooi geklede lokale bevolking die hier zijn waar komt aanbieden of de inkopen komt doen. Een kleurrijk geheel.
 • Excursie met jeeps over de zoutvlakte van Uyuni. We nemen o.a. een kijkje bij een zoutfabriekje, stoppen bij de grappig gevormde zoutbergjes en ojos de salar en reizen naar het mooie Isla Inca Huasi, een vulkanisch gevormd 'eilandje' vol met enorme cactussen.
 • We maken met jeeps de doorsteek van Uyuni naar San Pedro de Atacama. Onderweg stoppen we bij veel schitterende plekken in de natuur: de Pampa Colorado, Laguna Colorada, de Sol de Mañana-geisers, de Rocas de Dalí en Laguna Verde.


Ter plaatse zijn eventueel nog meer excursies mogelijk. In de omgeving van Santiago liggen verschillende beroemde wijnhuizen die je kan bezoeken of maak hier een daguitstapje naar Valparaíso aan de kust, een prachtige historische stad. In Potosí kun je onder leiding van een oud mijnwerker een excursie maken in de mijnen of naar de warmwaterbronnen van Tarapaya, waar Inca Huayna Capac vanuit Cusco kwam baden. In San Pedro de Atacama zijn volop excursiemogelijkheden, zoals naar de geisers El Tatio, de prachtige maanvallei en mooie bergmeren, zoals de Lago Miscanti. Maar wie wil kan hier ook sandboarden of paardrijden. Ook op Paaseiland is de keuze in uitstapjes groot. Er zijn verschillende mogelijkheden om de beroemde beelden te bezoeken onder leiding van een lokale gids. Ook is er de gelegenheid om fietsen te huren, een tochtje op een paard te maken of te duiken.

Reisdocumenten

 • E-ticket. Meer informatie over de vlucht ontvang je ongeveer 2 weken voor vertrek.
 • Internationale reispas die na thuiskomst nog 6 maanden geldig is.   

Geldzaken

In Peru betaal je met de Nuevo Sol, in Bolivia wordt er betaald met de Boliviano en in Chili wordt er betaal met de Chileense Pesos. Kijk voor de actuele koersen op oanda.com.

 
Geld afhalen: In Bolivia vind je in de meeste plaatsen een bankautomaat. In Chili kan in alle plaatsen waar we komen worden afgehaald.
Contant: Euro’s kunnen op veel plaatsen worden gewisseld. Evt. ook Amerikaanse dollars. 
Creditcards: worden alleen in de grotere steden in winkels en restaurants geaccepteerd. Op vertoon van je internationale reispas kun je er geld mee opnemen bij de bank. 
 
Als richtbedrag voor uitgaven die niet bij de reissom zijn inbegrepen, zoals maaltijden, entreegelden (waaronder de entrance fee voor het Nationale Park Paaseiland van ca. 80 euro), facultatieve excursies en persoonlijke uitgaven geldt minimaal € 350,- per persoon per week. Het leven in Bolivia is goedkoper dan in Chili. In Chili is vooral Paaseiland relatief duur en ook de excursies in San Pedro zijn vrij kostbaar. 
 
Het is in deze landen gebruikelijk om fooien te geven; deze vormen vaak een niet onbelangrijk deel van het maandinkomen van de meeste mensen. Om te voorkomen dat je steeds fooien uit moet delen, wordt aan het begin van de reis een fooienpot ingesteld, waaruit de (gezamenlijke) tips aan de chauffeurs, gidsen, hotelpersoneel e.d. worden betaald. De richtlijn voor de fooienpot voor deze reis bedraagt € 30,-. 

Maaltijden

Het ontbijt is bij alle hotelovernachtingen inbegrepen. Tijdens de jeepexcursie worden de maaltijden door een meereizende kok klaar gemaakt. Bij de overige maaltijden bepaal je zelf waar en wat je wilt eten. Neem in Bolivia op de markt bijvoorbeeld eens een lekker 'salteña-broodje' of een 'empanada'. De reisbegeleiding kan je vaak tips voor een goed restaurant of een leuk café geven. Als ontbijt kun je, naast de traditionele 'desayuno', in veel gelegenheden ook een westers ontbijt bestellen, soms met heerlijk vers fruit erbij. Rond het middaguur kun je in veel lokale gelegenheden een goedkoop menu, 'almuerzo' bestellen. Dit bestaat over het algemeen uit soep, brood, een hoofdgerecht, koffie of thee en vaak een eenvoudig nagerecht. Het zijn misschien niet altijd culinaire hoogstandjes, maar het is een leuke manier om met de plaatselijke bevolking in contact te komen.

Probeer de bekende coca-thee eens; deze is niet alleen goed tegen hoogteziekte maar ook gewoon lekker. 's Avonds is de peña een leuke plek om te vertoeven. Hier worden vaak hapjes of maaltijden geserveerd terwijl je geniet van een live muziekoptreden. In Chili kom je allerlei soorten restaurantjes tegen, waar je gerechten uit alle windstreken kunt eten. De typisch Chileense gerechten zijn van indiaanse origine, met maïs als belangrijk onderdeel, zoals de ‘humitas’, gestoomde maïs in maïsbladeren gewikkeld. Een heerlijke zoete lekkernij is de Torta de mil hojas. Uiteraard is Chili ook een heel prettig land voor wijnliefhebbers.

Gezondheid

Voor deze reis wordt aangeraden:
- Vaccinaties tegen DTP en hepatitis A.
- Let op! De inenting tegen Gele Koorts is voor een bezoek aan Bolivia verplicht als je uit een risicoland voor gele koorts komt of daar in transit bent geweest. Je kunt dan bij aankomst in het land gecontroleerd worden, waarbij je een inentingspaspoort moet kunnen laten zien. 

Het is verstandig enigszins te letten op wat je eet. Tevens raden we je aan een kleine medische kit mee te nemen met o.a. aspirine en middelen tegen darmstoornissen. De reisbegeleiding is overigens ook in het bezit van een medische set, met daarin steriel medisch hulpmateriaal.

In beide landen kunnen de hygiënische omstandigheden soms wat te wensen over laten. Uiteraard is het handig om een middel tegen darmstoornissen mee te nemen. Wees erop bedacht, dat alleen een stopmiddel de klachten niet echt verhelpt. Een zoutoplossing (als ORS) tegen uitdroging komt zeker van pas. Uiteenlopende zaken als een salteña-broodje op de markt, de wisselende temperaturen en vooral ook de grote hoogte kunnen voor sommigen van invloed zijn op de gezondheid.

De reisroute is zo uitgestippeld dat je langzaam aan de hoogte kunt wennen. Ernstige vormen van hoogteziekte (soroche) loop je dus niet op, maar toch zorgt het lagere zuurstofgehalte in de lucht soms voor hoofdpijn, misselijkheid, duizelingen of kortademigheid. Vooral na aankomst in Potosí moet je lichaam behoorlijk wennen aan de hoogte en daar kun je fysieke inspanning het beste vermijden. Doe het de eerste dagen op deze grote hoogte rustig aan. Verder is het belangrijk veel water te drinken, waardoor de zuurstof makkelijker wordt opgenomen. Bespreek eventueel je reisplannen met de huisarts. Zeker reizigers met hart- en/of longaandoeningen raden we aan te overleggen met de huisarts. Ter plekke kun je deze 'soroche' in eerste instantie tegengaan door rust te nemen en door oude Boliviaanse volksmiddeltjes uit te proberen, zoals het kauwen van coca-bladeren of het drinken van coca-thee.

Voor vaccinaties werkt Djoser samen met Thuisvaccinatie.nl. Het is de grootste landelijke organisatie voor reisvaccinaties aan huis. De deskundige artsen komen bij je langs wanneer het jou uitkomt. Ook ‘s avonds en in het weekend of op het werk. En sturen (indien mogelijk) de rekening rechtstreeks naar de zorgverzekeraar. De tarieven zijn vergelijkbaar met andere vaccinatie instellingen. Je kunt gemakkelijk online een afspraak maken. Voor een advies per land kun je ook de website raadplegen van het Landelijk Coördinatiecentrum Reizigersadvisering lcr.nl of itg.be.

Logo ThuisVaccinatie.nl

Hotelverlenging

Verlenging mét accommodatie is in Santiago de Chile bij te boeken. 

In Santiago is het hotel centraal gelegen in de historische wijk Lastarria. De prijs is vanaf € 70,- op basis van logies en ontbijt in een tweepersoonskamer per persoon per nacht. De prijs voor een eenpersoonskamer is vanaf € 125,- per nacht.

De genoemde prijzen zijn zonder wijzigingskosten van de vlucht en de transfer van/naar de luchthaven.

Klimaat en geografie

Het klimaat van Bolivia is nogal wisselend per gebied. Maar ondanks de ligging nabij de evenaar (Bolivia ligt op dezelfde breedtegraad als bijvoorbeeld Hawaï) ligt de gemiddelde temperatuur over het algemeen lager dan men zou verwachten. Bolivia wordt wel het 'dak van de Nieuwe Wereld' of 'het Tibet van Zuid-Amerika' genoemd en dit is natuurlijk niet voor niets.

Afgezien van het wat mildere klimaat van Santa Cruz en Sucre bezoeken we in Bolivia vooral de 3000 tot 4000 meter hoge Altiplano. Op deze kale en droge hoogvlakte kan het kwik vooral 's nachts en in onze zomermaanden flink dalen. Vooral de zoutvlakte bij Uyuni staat bekend om de bijna Siberische nachttemperaturen! In de wintermaanden (onze zomer) vriest het 's nachts meestal, maar overdag is het normaliter zonnig en erg helder.

De temperatuur loopt in de wintermaanden overdag op tot ongeveer 12-18°C en met de stralingswarmte van de felle zon is het 's middags in de zon wat aangenamer. Zodra de zon laag staat, dus vooral in de ochtend en namiddag, daalt de temperatuur weer sterk en is warme kleding noodzakelijk. Ook binnen in de gebouwen en in het hotel is het 's avonds koud, aangezien er veelal geen verwarming is.

De regentijd van Bolivia loopt ongeveer van eind december tot en met maart. Het is er dan zomer en er is vaker mist en bewolking. De regentijd hoeft echter geen belemmering voor het reizen te zijn; de natuur is dan juist op z'n mooist en de temperaturen zijn aangenamer.

Voor de Chileense kust kun je voor La Serena in onze zomer koele nachten (10°-15°), maar zonnige en aangename dagen (20°-25°C) verwachten. Terwijl het in Santiago dan net wat kouder is; ‘s nachts zo’n 5°C en koele dagen (circa 18°). In deze periode zijn de skipistes bij Santiago volop in bedrijf (2400-3400 m.). In voor- en najaar is het overal warmer en kun je bij de genoemde temperaturen ongeveer 5° optellen. Op Paaseiland heerst een subtropisch klimaat met een vrij constante warme temperatuur. De koelste maanden zijn onze zomermaanden waarin het nog altijd tussen de 15 en 22 graden is. Januari en februari zijn juist de warmste maanden. Hou wel altijd rekening met wat koude wind.

Reisbegeleiding en gidsen

Een enthousiaste Nederlandse reisbegeleider begeleidt de reis. Onze reisbegeleiders zijn zeer ervaren en bevlogen reizigers en vertellen onderweg leuke weetjes over de bestemming. Zij zorgen dat de reis soepel verloopt en zijn het aanspreekpunt voor vragen en wensen. De eigen passie, in combinatie met een uitgebreide training en inwerkprocedure, vormt de basis voor hun deskundigheid en professionaliteit. 

FAQ

Hoe is de accommodatie op deze reis?

We overnachten in comfortabele, centraal gelegen middenklasse hotels. De meeste hotels hebben een sfeervol, koloniaal karakter. Met uitzondering van Villamar heb je altijd een douche en toilet op je kamer. De accommodatie in het afgelegen Villamar is erg eenvoudig, maar onze overnachting zorgt weer voor de nodige inkomsten voor de lokale bevolking en de omgeving hier is prachtig! Bolivia is een van de armste landen van Latijns Amerika, sommige voorzieningen zijn dus van mindere kwaliteit dan bij ons.

Hoe is het vervoer in Bolivia en Chili geregeld?

Wat is de beste reistijd?

Welke kleding is handig om mee te nemen?

Heb ik voor deze reis, vanwege de hoogte, een goede conditie nodig?

Hoe groot zijn de groepen?

Kan ik in Chili en Bolivia pinnen?

Wat is het voltage in Bolivia en Chili?

Kan ik tijdens de reis naar huis bellen of e-mailen?

Stel je eigen vraag

Bekijk alle veelgestelde vragen

Reviews

Gemiddelde beoordeling: 8,7

 • Een prachtige reis, de eerste 3 dagen waren erg pittig met 3 dagen alleen maar vliegen maar dit is het meer dan waard! De prachtige salar de uyuni in Bolivia, de san pedro de atacama woestijn in chili en dan met kers op de taart PAASEILAND!! En dat zeker ook met een fantastische reisbegeleider!

  8,0

  8,0
 • Bolivia is een kleurrijke verassing op letterlijk hoog niveau en Paaseiland is de spreekwoordelijke kers op de taart. Een inspannende, verrassende en uitermate interessante ontdekkingsreis door een deel van Zuid-Amerika.

  9,0

  9,0
 • Bolivia is schitterend! De grootste verrassing van de vakantie. De zoutvlakte en de jeepsafari richting San Pedro de Atacama waren fantastisch! Van de geisers bij San Pedro hadden we een veel te hoge verwachting, leuk maar niet bijzonder. Paaseiland was mooi maar koste 5 lange reisdagen.

  8,0

  8,0
 • Een prachtige afwisselende reis. Sensationele natuur in de Andes en de Atacamawoestijn. Het bruisende Santiago de Chile. Als afsluiting het mysterieuze Paaseiland. Uitstekende hotels en genoeg ruimte om je eigen plan te trekken. En zeer fotogeniek: www.flickr.com/photos/jankruithof/albums

  9,0

  9,0
 • Mooie reis met fantastisch laatste week op Paaseiland. Mooie combi van meerdere landen met veel afwisseling van landschap. Super interessante excursies. En genoeg tijd om af en toe te relaxen. De feestweek op Paaseiland was een bonus!

  9,0

  9,0
 • Zeer mooie reis. Vooral Bolivia heeft mij verrast. Wat een mooi en afwisselend landschap en een vriendelijke bevolking. Paaseiland maakte alle verwachtingen waar. Zorg wel voor een goede voorbereiding: het is een zware reis door de hoogte, de vele vliegtuiguren en de lange busreis.

  9,0

  9,0
 • Schitterende reis met veel hoogtepunten.

  8,0

  8,0
 • Prachtige reis met veel bijzondere momenten

  8,0

  8,0
 • Deze reis is een aanrader, heel afwisselend en het Paaseiland is een droom

  10,0

  10,0
Bekijk alle reviews

Plaats een review

Daarom Djoser

 • Unieke Djoser-route
 • Hoogtepunten Bolivia: Sucre, Potosí én Uyuni
 • Bezoek aan de kleurrijke markt van Tarabuco
 • Tocht over de indrukwekkende Uyuni zoutvlakte
 • Prachtige jeepsafari van Uyuni naar San Pedro
 • Verblijf San Pedro de Atacama
 • Maaltijden tijdens jeeptocht inbegrepen
 • Ontbijt inbegrepen
 • Verblijf van 4 dagen op bijzondere Paaseiland
 • Inclusief 4 lokale vluchten
 • Nederlandse reisbegeleiding
 • Voordelig overnachten en parkeren bij Schiphol

Klantwaardering

8,7

Een prachtige reis, de eerste 3 dagen waren erg pittig met 3...
Een prachtige reis, de eerste 3 dagen waren erg pittig met 3 dagen alleen maar vliegen maar dit is het meer dan waard! De prachtige salar de uyuni in Bolivia, de san pedro de atacama woestijn in chili en dan met kers op de taart PAASEILAND!! En dat zeker ook met een fantastische reisbegeleider!

Sabine OK - 8,0
Bolivia is een kleurrijke verassing op letterlijk hoog nivea...
Bolivia is een kleurrijke verassing op letterlijk hoog niveau en Paaseiland is de spreekwoordelijke kers op de taart. Een inspannende, verrassende en uitermate interessante ontdekkingsreis door een deel van Zuid-Amerika.

Ger Metselaar - 9,0
Bolivia is schitterend! De grootste verrassing van de vakant...
Bolivia is schitterend! De grootste verrassing van de vakantie. De zoutvlakte en de jeepsafari richting San Pedro de Atacama waren fantastisch! Van de geisers bij San Pedro hadden we een veel te hoge verwachting, leuk maar niet bijzonder. Paaseiland was mooi maar koste 5 lange reisdagen.

Peter W. - 8,0

Bekijk hotel reviews op

Het weer in Bolivia, Chili & Paaseiland

Het weer in Bolivia, Chili & Paaseiland

19°C

Terug naar boven