Bekijk de Rondreis Bolivia & Peru, 22 dagen van Djoser

Rondreis Bolivia & Peru 22 dagen

Complete drieweekse reis door Bolivia & Peru

Vanaf € 3.595,- Bijkomende kosten € 26,25 p.p. (o.b.v. 2 personen)

Ontdek de Andes, de mysterieuze Inca-ruïnes en de kleurrijke, traditionele bevolking. Vanuit Sucre bezoek je op zondag de kleurrijke markt van Tarabuco. Bij Potosí liggen de beroemde zilvermijnen. We maken een mooie tocht over de oogverblindend zoutvlakte van Uyuni. We bezoeken Isla del Sol met prachtige uitzichten over het Titicacameer. Vanuit Cusco, de voormalige hoofdstad van het enorme Inca-rijk, bezoeken we de beroemde Inca ruïnestad Machu Picchu. 

Daarom Djoser

 • Nederlandse reisbegeleiding
 • Ontbijt inbegrepen
 • Bezoek aan de kleurrijke markt van Tarabuco
 • Tocht met 4x4 over de indrukwekkende Uyuni zoutvlakte
 • Bezoek aan isla Incahuasi, cactus-eiland
 • Ontdek de zilvermijnen van Potosí
 • Een overnachting op Isla del Sol, het eiland van de zon
 • Excursie Machu Picchu
 • Treinrit naar Machu Picchu 
 • Mogelijkheid voor deelname aan Inca trail of Camino Real
 • Voordelig overnachten en parkeren bij Schiphol

Route en kaart

Routekaart Rondreis Bolivia & Peru, 22 dagen
 1. Amsterdam - Santa Cruz
 2. aankomst Santa Cruz - Sucre
 3. Sucre, excursieTarabuco markt
 4. Sucre
 5. Sucre - Potosí
 6. Potosí - Uyuni
 7. Uyuni, excursie Salar de Uyuni
 8. Uyuni, excursie naar isla Incahuasi - nachtbus naar La Paz
 9. aankomst La Paz
 10. La Paz
 11. La Paz - Copacabana - overnaching op Isla del Sol (Titicacameer)
 12. Isla del Sol - Copacabana - Puno
 13. Puno
 14. Puno - Raqchi - Andahuaylillas - Cusco
 15. Cusco
 16. Cusco
 17. Cusco - Aguas Calientes - Machu Picchu
 18. Aquas Calientes - Cusco
 19. Cusco - vlucht naar Lima
 20. Lima
 21. Lima - Amsterdam
 22. aankomst Amsterdam

Reisbeschrijving

Sucre, de mooiste stad van Bolivia

Dag 1 Amsterdam - Santa Cruz
Dag 2 aankomst Santa Cruz - Sucre
Dag 3 Sucre, excursie Tarabuco
Dag 4 Sucre

We beginnen de reis in Santa Cruz de la Sierra of kortweg Santa Cruz. Bij aankomst voel je meteen de heerlijke tropische temperaturen, de vakantie is begonnen! Met 1.5 miljoen inwoners wordt deze stad gezien als de grootste van Bolivia. We blijven hier maar kort, want dezelfde dag vliegen we al door naar Sucre.

Sucre BoliviaEenmaal aangekomen in Sucre kan je alvast wennen aan de hoogte. Volgens de Bolivianen wordt Sucre als mooiste stad van Bolivia gezien en we kunnen ze daar geen ongelijk in geven. Als regeringszetel, universiteitsstad en als centrum van de rechtspraak, werden kosten nog moeite gespaard om de stad te verfraaien. Niet voor niets werd Sucre door UNESCO uitgeroepen tot historisch en cultureel erfgoed. De gezellige, witgeverfde stad met zijn vele kerken, universiteiten en musea heeft een ongedwongen sfeer. Loop eens door de vele typisch Spaanse straatjes of bezoek het klooster 'La Recoleta' (dat vroeger ook als gevangenis dienst deed). Ook het Casa de la Libertad en het antropologisch museum van de San Francisco Xavier-universiteit, één van de oudste universiteiten in Zuid-Amerika, zijn de moeite waard.

AAABoliviaMarkt0302Op zondag bezoeken we in het nabijgelegen plaatsje Tarabuco de beroemde markt, je maakt hier kennis met typisch kleurrijke Boliviaanse kledij en handwerk. De aankoop van een warme lama-wollen poncho is helemaal niet zo'n slechte keus voordat je doorreist naar het vaak koude Potosí en Uyuni. Als de markt niet aanwezig is, dan staat er een alternatieve, maar zeker niet mindere, excursie naar het stadje Potolo op het programma. Dit stadje staat bekend als weversgemeenschap en biedt prachtige uitzichten. 

Afdalen in een zilvermijn in Potosi

Dag 5 Sucre - Potosí
Dag 6 Potosí - Uyuni

De volgende dag rijden we door naar Potosí, de hoogst gelegen stad van de wereld. De weg ernaartoe is door het prachtig ruige Andeslandschap.

De door UNESCO als werelderfgoed uitgeroepen stad, was één van de rijkste steden van Latijns Amerika. Dit heeft alles te maken met de ontdekking van goud en zilver in Cerro Rico (de rijke heuvel). Vier eeuwen lang vloeiden alle inkomsten naar Spanje om paleizen en kerken te versieren en om oorlogen mee te financieren. Hoewel de zilvervoorraad in de loop van de tijd behoorlijk is geslonken en ook de mijnen intussen in handen van de staat of van mijnbouwcoöperaties zijn gekomen, is er in de situatie van de mijnwerkers maar weinig veranderd.

Bolivia Mijnen potosi groep djoserTijdens ons verblijf kan je dit met eigen ogen zien door een excursie te maken naar een zilvermijn. Een oud mijnwerker neemt je mee op deze excursie en vertelt je over het dagelijks leven van de arbeiders. Een indrukwekkende uitstap, die zeker de moeite waard is!

Naast de mijnen is het een aanrader om ‘de Casa Real de la Moneda’ te bezoeken. In dit museum leer je nog meer over de historie van de stad en de zilverindustrie.

De oogverblindende zoutvlakte bij Uyuni verkennen

Dag 7 Uyuni, excursie over zoutvlakte
Dag 8 Uyuni, excursie naar isla Incahuasi - nachtbus naar La Paz

Een prachtige busrit van zo'n acht uur door het onherbergzame landschap van de Altiplano brengt ons in het kleine dorpje Uyuni. Hier kunnen we één van de hoogtepunten van de reis bezoeken en één van de meest indrukwekkende natuurverschijnselen aanschouwen: de zoutvlakte van Uyuni.

Uyuni zoutvlakte BoliviaIn het 'Alaska van Bolivia', zoals de Bolivianen het gebied zelf noemen, maken we een prachtige tocht over een zoutvlakte van 12.000 km². De helderblauwe lucht en de weerkaatsing van het witte zout zorgen voor prachtige plaatjes en hilarische foto’s als je goed met het perspectief weet te spelen. Bij mooi weer rijden we naar het kleine vulkanische Isla Pescado, in het midden van het meer. Het eiland is vernoemd naar de visachtige vorm waar talloze torenhoge cactussen in alle vormen en maten groeien. Let erop dat je voor de tocht een goede zonnebril bij je hebt; het licht is erg fel en de weerkaatsing op het witte zout bijna oogverblindend. Een goede zonnebrandcrème is hier ook geen overbodige luxe.

Uyuni is naast de zoutvlakte een rustig woestijndorpje dat vroeger belangrijk was voor het goederenvervoer. Hier kan je dan ook het beroemde stoomlocomotieven-kerkhof bezoeken, waar oude stoomlocomotieven staan die gebruikt werden voor de mijnen.

Aan het einde van de dag kan je je nog even opfrissen en comfortabele kleding aantrekken voor de rit naar La Paz. 

Verken de mooi gelegen stad La Paz

Dag 9 aankomst La Paz
Dag 10 La Paz

De volgende morgen komen we in La Paz aan. Er is gelijk een hotelkamer voor je beschikbaar, zodat je je kan opfrissen voordat je de stad gaat verkennen. La Paz is de grootste en belangrijkste stad van Bolivia en is schitterend gelegen in een canyon. De stad wordt gedomineerd door de besneeuwde top van de Illimani. Hoewel Sucre officieel de hoofdstad is, is La Paz het regerings- en handelscentrum van het land. Het is haast onmogelijk om hier te verdwalen want vanaf de heuvels kom je altijd weer terecht op de Prado, de lange straat die door de hele stad loopt.

La Paz heksenketel BoliviaDe vele marktjes in de stad zijn niet alleen een lust voor het oog maar zorgen ook voor veel gezellige drukte. Een van de meest bekende markten is de Mercado de Hechiceria, ofwel de Heksenmarkt. Deze naam heeft de markt niet voor niets gekregen, want naast de vele kruiden en souvenirs zijn er de meest bizarre spullen te koop. Verder zijn de Plaza San Francisco en de historische Plaza Murillo perfecte plekken om het Boliviaanse dagelijkse leven aan je voorbij te laten trekken. Een bezoek aan de vier bij elkaar gelegen musea op de Calle Jaén in het meest Spaanse deel van de stad geeft een goed inzicht in de geschiedenis van La Paz.

In La Paz kan je ook een letterlijk hoogtepunt van de reis beleven: een excursie naar het 5200 meter hoge Chacaltaya, de hoogstgelegen skipiste ter wereld. Je bent binnen twee uur met de bus boven en geniet na deze klim van een fantastisch uitzicht over het besneeuwde Andes-gebergte met in de verte het Titicacameer en La Paz.

Vanuit La Paz kan je ook een excursie maken naar de mysterieuze zonnetempel bij Tiwanaku, de ruïnes van de oudste beschaving van Bolivia. Tenslotte mag een bezoek aan een 'peña', met een folkloristische voorstelling, niet op je programma ontbreken.

Titicaca, boottocht op het hoogst gelegen meer ter wereld

Dag 11 La Paz - Copacabana - overnachting Isla del Sol (titicacameer)
Dag 12 Isla del Sol - Copacabana - Puno
Dag 13 Puno

Na deze levendige stad reizen we door naar Copacabana. De oude pelgrimsplaats Copacabana is schitterend gelegen aan een baai. Hier kan je het Moorse Kathedraal bezoeken. Vervolgens zullen we met een boot het hoogst bevaarbare meer op de wereld bezoeken: het Titicacameer. Gezien het meer 3700 meter hoog ligt, en daarmee boven de boomgrens, bouwen de bewoners hun boten al jarenlang van riet. We overnachten op het bekende en grootste eiland van het Titicacameer: Isla del Sol. Het eiland heeft een heilige status, want volgens de lokale bevolking is de zon op deze plek gecreëerd. De naam komt ook zeker tot zijn recht wanneer we hier de fabelachtige zonsondergang- en opkomst bekijken tijdens onze overnachting op het eiland. 

Uros huis op Titicacameer in PeruDe volgende dag steken we de grens met Peru over op weg naar Puno. Puno ligt op 3830 meter en geniet bekendheid vanwege de drijvende rieteilanden die bewoond worden door de Uros. De Uros bewonen met ongeveer 300 bewoners de 'eilanden' en spreken een eigen taal. Niet alleen de eilanden zelf, maar ook de huisjes en hun bootjes zijn van riet gemaakt. Iets buiten Puno, staan de graftombes van Sillustani, die in de twaalfde eeuw gebouwd zijn, nog vóór het Inca tijdperk. Vlakbij ons hotel liggen op loopafstand genoeg knusse restaurantjes. Vaak komen folkloristische bandjes spelen tijdens het genot van een lekkere maaltijd. Probeer hier een van de lokale specialiteiten: een malse lamasteak of gebakken cavia: ‘cuy’.

Cusco, de voormalige hoofdstad van het Incarijk

Dag 14 Puno - Cusco
Dag 15 Cusco
Dag 16 Cusco

Vanuit Puno vertrekken we 's morgens voor een prachtige rit van zo'n acht uur dwars door de Andes richting Cusco. Onderweg kunnen we stoppen bij kleine dorpjes en foto’s maken van het mooie landschap. Zo stoppen we onder andere bij Raqchi: een minder bekende Incaruïne, met een eerbetoon aan de god Viracocha. In het kleine Andahuaylillas staat een indrukwekkende kerk die we kunnen bezoeken. Deze kerk wordt ook wel de Sixtijnse kapel van Latijns-Amerika genoemd. Uiteindelijk komen we aan bij onze volgende bestemming en de oudst bewoonde stad van Latijns-Amerika: Cusco. De voormalige hoofdstad van het Incarijk werd door de Inca's als de 'navel' van de wereld gezien.

Peru Cusco plaza djoserGelegen in de Andes vind je in Cusco niet alleen een aantal oude Inca-ruïnes met massieve stenen muren, maar ook veel Spaans-koloniale gebouwen, ontelbare kerken en musea vol Inca-artefacten en mummies. Er zijn veel leuke en prachtig verlichte pleinen en een grote verscheidenheid aan restaurantjes en barretjes.

Het middelpunt van de stad is het grote Plaza de Armas, waar het altijd gezellig druk is. Aan het plein ligt de Cusco kathedraal, gebouwd in 1564 van de restanten van een oud Incapaleis. In deze kathedraal hangt een schilderij van het Laatste Avondmaal, waarop het hoofdgerecht bestaat uit cavia.

Naast het bekijken van de mooie stad is er ook tijd om de Heilige Vallei van de Inca's, met mooie dorpjes en veel Inca-ruïnes, te bezoeken. Er zijn dagexcursies mogelijk waarbij vrijwel alle belangrijke archeologische plaatsen bezocht worden. Het is natuurlijk ook mogelijk om naar een mooi dorp te gaan, zoals Pisac, om daar de lokale markt of de Inca-ruïnes te bekijken en te wandelen in de omgeving. Als je net buiten Cusco gaat heb je ook de mogelijkheid om een wandeling óf een tocht met paard langs een aantal Inca-ruïnes te gaan.

Machu Picchu ontdekken via de spectaculaire Incatrail

Dag 17 Cusco - Aguas Calientes - Machu Picchu
Dag 18 Aguas Calientes - Cusco
Dag 19 Cusco - Lima

Bij ons bezoek aan Cusco mag de meest indrukwekkende van alle Inca-ruïnes natuurlijk niet ontbreken: Machu Picchu. Met een boemeltreintje reizen we naar Aguas Calientes, het dorpje dat het dichtst bij de ruïnes ligt en waar we overnachten. Na aankomst kun je in Aguas Calientes genieten van de bijzondere sfeer in het dorpje dat langs de spoorlijn is gebouwd, een mooie wandeling maken of baden in de warmwaterbronnen bij het dorp. Deze dag is er de mogelijkheid om onder leiding van een gids Machu Picchu te verkennen. Vervolgens heb je, na een rondleiding van 1 à 2 uur, nog voldoende tijd om rond te dwalen rondom Aguas Calientes. De volgende dag nemen we de trein terug naar Cusco.

Peru Machu Picchu DjoserVoor de sportievelingen is het mogelijk om op dag 15 te vertrekken en de vierdaagse Inca trail te lopen. Je dient over een flinke conditie te beschikken, want met name door de hoogte is dit een zware tocht. Er gaat een kok mee en dragers voor de zware spullen, zoals tenten en kookgerei. Drie keer per dag maken de koks een heerlijke voedzame maaltijd voor je klaar.
Voor deze tocht over de oude Inca-paden dien je je vooraf al opgeven. Je krijgt hier na boeking een bericht over. Belangrijk dat je je snel na boeking opgeeft. Zeker in het hoogseizoen raken de plaatsen erg snel op. Er wordt slechts een beperkt aantal wandelaars per dag toegelaten op de trail.

Is de Inca Trail volgeboekt of vind je de tocht te pittig, dan kun je eventueel ook kiezen voor de 2-daagse Camino Real trekking. Bij deze tocht loopt je op dag één de laatste 15 kilometer van de Inca Trail. Op dag twee bezoek je vervolgens met een eigen gids de indrukwekkende ruines van Machu Picchu.

Koloniale invloeden in Cusco

Dag 20 Lima
Dag 21 Lima - Amsterdam
Dag 22 aankomst Amsterdam

De volgende ochtend vliegen we door naar Lima. Vooral het oude koloniale centrum van Lima is interessant. Rond het centrale 'Plaza de Armas' liggen vele prachtige kerken, pleinen en gebouwen. Lima kent een heel aantal musea die een bezoek waard zijn, zoals het Museo de Oro, waar een indrukwekkende wapencollectie met harnassen van de conquistadores en zelfs het zwaard van Pizarro te zien zijn. Geniet als afsluiting van de reis op een terrasje in de buitenwijk Miraflores van een lekkere Pisco Sour, het nationale drankje van Peru.

Op weg met Djoser

Bij onze reizen is geen sprake van een strak gepland reisschema. De reisdagen staan natuurlijk vast, maar ter plaatse wordt het programma in overleg tussen de groep en de reisbegeleiding ingevuld. De reisbegeleiding biedt de meeste dagen wel een programma aan en een aantal excursies is inbegrepen, maar je bent zeker niet verplicht hieraan deel te nemen. Wie er liever zelf op uitgaat, heeft daartoe alle vrijheid. Zo leer je een land tenslotte het beste kennen. Houd er wel rekening mee, dat zich door het karakter van de reizen en de landen onvoorziene omstandigheden voor kunnen doen, waardoor sommige activiteiten niet door kunnen gaan of gewijzigd moeten worden. Gemiddeld bestaan de groepen uit 16 deelnemers. De maximale groepsgrootte is 20 personen.

Vertrekdata 2025

Bijkomende kosten € 26,25 p.p. (o.b.v. 2 personen)

Start - einde Beschikbaarheid Prijs
Start - einde
11 apr - 02 mei
V
Vertrek informatie i

Djoser heeft alle reizen van tevoren ingepland met het doel en verwachting deze ook uit te kunnen voeren.

Beschikbaarheid
voldoende

Deelnemers

Er is op dit moment geen groepsinformatie beschikbaar voor deze vertrekdatum.

Prijs

€ 3.595,-

Start - einde
13 jun - 04 jul
V
Vertrek informatie i

Djoser heeft alle reizen van tevoren ingepland met het doel en verwachting deze ook uit te kunnen voeren.

Beschikbaarheid
voldoende

Deelnemers

Er is op dit moment geen groepsinformatie beschikbaar voor deze vertrekdatum.

Prijs

€ 3.595,-

Inclusief

 • Vliegreis
 • Twee binnenlandse vluchten
 • Alle vluchttoeslagen
 • Vervoer per comfortabele bus
 • Hotelovernachtingen
 • 20 x ontbijt
 • Overnachting op Isla del Sol 
 • Excursie naar de markt in Tarabuco
 • Uitgebreid programma Titicacameer
 • Treinreis naar Machu Picchu
 • Tochten met terreinwagens over zoutvlakte Uyuni
 • Mogelijkheid voor Inca trail of Camino Real
 • Nederlandse reisbegeleiding

Exclusief

Overige maaltijden, entreegelden, facultatieve excursies, fooien, persoonlijke uitgaven, verzekeringen, etc.
Reserveringskosten € 25,-, bij 2 of meer personen € 40,-. Bijdrage SGR € 5,- per persoon en calamiteitenfonds € 2,50 per boeking.

Eenpersoonskamer

Alleenreizenden worden, in goed overleg, ingedeeld met andere alleenreizenden van hetzelfde geslacht. Wil je niet ingedeeld worden met een andere deelnemer, dan kun je een eenpersoonskamer boeken tegen de daarvoor geldende toeslag vanaf € 495,-.

Vluchttoeslagen (inbegrepen)

Luchtvaartmaatschappijen berekenen naast luchthavenbelastingen, ook brandstof- en veiligheidstoeslagen. Bij Djoser zijn al deze toeslagen in de reissom inbegrepen.

Hotelverlenging

Vervroeging of verlenging mét accommodatie is in Santa Cruz, Lima en Cusco bij te boeken.

Het hotel in Santa Cruz ligt in het centrum van de stad op loopafstand van het typische koloniale centrale plein. Er is een ruim aanbod van restaurants en winkels in de buurt. De prijs is vanaf € 30,- op basis van logies in een tweepersoonskamer per persoon per nacht. De prijs voor een eenpersoonskamer is vanaf € 45,- per nacht.

Het hotel in Lima ligt in de moderne wijk Miraflores, met veel restaurants en winkels. De prijs is vanaf € 38,- op basis van logies in een tweepersoonskamer per persoon per nacht. De prijs voor een eenpersoonskamer is vanaf € 40,- per nacht.

Het hotel in Cusco ligt op loopafstand van het centrale plein Plaza de Armas. De prijs is vanaf € 30,- op basis van logies/ontbijt in een tweepersoonskamer per persoon per nacht. De prijs voor een eenpersoonskamer is vanaf € 45,- per nacht.

De genoemde prijzen zijn zonder wijzigingskosten van de vlucht en de transfer van/naar de luchthaven.

Landarrangement

Je kunt deze reis boeken zonder internationale vluchten, je boekt dan zelf je vliegtickets. De prijzen voor dit landarrangement zijn vanaf €2.595,-.

Houd bij de boeking van een landarrangement er rekening mee dat voor al onze reizen een minimum aantal deelnemers geldt. Djoser is niet aansprakelijk indien er wijzigingen ontstaan in het vluchtschema van de groepsreis. Kom je op een andere tijd aan dan de groep en/of vertrek je op een andere tijd dan de groep, dan dien je zelf je transfers van- en naar het hotel en/of de luchthaven te regelen.

Groepssamenstelling en groepsgrootte

Onze groepen bestaan uit zowel samenreizende als alleengaande reizigers. Reis je alleen, dan vind je zeker snel aansluiting in onze kleine groepen.

Wil je meer specifieke informatie over de samenstelling van de groep en vertrekdatum van jouw keuze dan kunnen we je telefonisch (071 - 5126400, België: 09 223 00 69) meer informatie geven over bijvoorbeeld leeftijden en het aantal mannen, vrouwen of alleengaande reizigers.

Gemiddeld bestaan de groepen uit 16 deelnemers, het maximum is 20.

De gemiddelde groepsgrootte om de reis door te laten gaan is 10.

Nog bedenktijd nodig? Dan kun je tot een paar maanden voor vertrek een optie op een reis nemen. Zo’n voorlopige reservering is gratis en is 5 dagen geldig. De optie wordt automatisch omgezet in een definitieve of aanvraagboeking, tenzij je deze tijdig zelf bevestigt of annuleert. Het is helaas niet mogelijk om een optie te nemen op een reis waar nog maar een aantal plaatsen beschikbaar zijn.

V

Vertrek informatie

Djoser heeft alle reizen van tevoren ingepland met het doel en verwachting deze ook uit te kunnen voeren. Dit op basis van eerdere ervaringen en boekingen in dit reisseizoen.

Om een groepsreis te garanderen en uit te kunnen voeren is een minimum aantal deelnemers nodig. Dit aantal staat bij betreffende reis vermeld onder het kopje 'Groepssamenstelling en groepsgrootte'. In het uitzonderlijke geval dat het minimum aantal deelnemers niet wordt bereikt en de reis niet door kan gaan, hoor je dit ruim van te voren, doch uiterlijk 21 dagen voor vertrek. Djoser zal altijd haar uiterste best doen om een gewenste alternatieve reis en/of vertrekdatum aan te bieden. Volledige restitutie van de reissom, inclusief eventuele via Djoser afgesloten verzekeringen die op de factuur staan (met uitzondering van eventuele kosten van zelf geregelde visa, vaccinaties en andere persoonlijke uitgaven) is natuurlijk ook mogelijk. In het geval dat een reis niet kan doorgaan als gevolg van een overmachtsituatie kunnen er andere voorwaarden gelden waarbij geen volledige restitutie mogelijk is.

Reviews Bolivia & Peru, 22 dagen

Gemiddelde beoordeling: 8,9

 • Wat een waanzinnige reis! De immense zoutvlakte van Uyuni, het bezoek aan een zilvermijn in Potosi en aan de Uros op hun drijvende rieteilanden. En natuurlijk het hoogtepunt de Machu Picchu. Een geweldige combinatie van cultuur, steden en natuur. Echt een aanrader!

  10,0

 • We hebben genoten van de geweldige natuur, de mooie mensen, een gezellig reisgezelschap en een geweldige reisleidster!!!

  9,0

 • Onze eerste groepsreis, wij vonden het wel spannend. Maar door Djoser, de groep en de geweldige reisleidster, hebben we een onvergetelijke reis gehad. De hoogtepunten waren toch wel Salar de Uyuni en Machu Picchu. Tot slot hebben we nog een trekking gemaakt naar de Rainbow Mountains. Super reis!!!

  9,0

 • Bolivia en Peru, een prachtige reis in een totaal andere wereld. Bolivia, arm en dat zie ja aan alles maar vooral aan gebouwen en wegen. Peru, rijker maar nog ver achter bij Europa. Natuur is prachtig zoals je nog nooit hebt gezien. Klimaat is hard, hete zon en koude nachten.

  8,0

Praktische informatie

Accommodatie

We overnachten in comfortabele, middenklasse hotels. De meeste hotels hebben een sfeervol, koloniaal karakter, een mooie tuin en zijn gunstig gelegen. Alle accommodaties zijn voorzien van een douche en toilet op de kamer behalve de accommodatie in Isla del Sol. 

In Isla del Sol maken we, vanwege de geïsoleerde ligging, gebruik van een eenvoudig hotel waarbij geen sanitaire voorzieningen op de kamers aanwezig zijn en er geen stromend water is.

Het is ook een van de meest bijzondere plekken waar we overnachten: midden op het Titicacameer, met prachtig uitzicht als je 's morgens wakker wordt!

Bekijk hotelreviews op Tripadvisor

Sucre Hotel Independencia
Potosí Hostal Tukos
Uyuni Tonito Hotel 
Isla del Sol Hostal Phaxi
Aguas Calientes Hotel Inkas Land
Cusco Los Aticos
Lima Hotel Santa Cruz 

Deze selectie geeft een goed beeld van de hotels waar we op deze reis verblijven.

Eenpersoonskamer

Alleenreizenden worden, in goed overleg, ingedeeld met andere alleenreizenden van hetzelfde geslacht. Wil je niet ingedeeld worden met een andere deelnemer, dan kun je een eenpersoonskamer boeken tegen de daarvoor geldende toeslag vanaf € 495,-.

 • Hotel Indepencia, Sucre Bolvia

  In Hotel Indepencia kan je genieten van de groene binnentuin.

 • Hotel Indepencia
 • Tonito Hotel, Uyuni

  In Uyuni overnachten we in het koloniale Tonito Hotel.

 • Hotel Estelar del Lago

  Tijdens deze reis is het ontbijt overal inbegrepen.

 • Hotel Estelar del Lago Titicaca

  Tijdens het verblijf in Copacabana word je wakker met een prachtig uitzicht over het meer.

 • Hotel Inti Kala

  Op Isla del Sol verblijven we in een eenvoudige accommodatie met een bijzondere ligging.

 • Los Aticos, Cusco Peru

  In Cusco verblijven we in een centraal gelegen hotel.

 • Hotel Santa Cruz, Lima Peru

Vliegreis

Air Europa

Het meest voorkomende vluchtschema staat hieronder. Je kan ook het schema per vertrekdatum bekijken. Vliegtijden en -maatschappijen zijn onder voorbehoud van wijzigingen.

 • Vlucht met

  Air Europa

  Traject

  Amsterdam - Madrid

  Vertrek

  18:35 - 21:15

 • Vlucht met

  Air Europa

  Traject

  Madrid - Santa Cruz

  Vertrek

  23:55 - 05:35*

 • Vlucht met

  Air Europa

  Traject

  Lima - Madrid

  Vertrek

  10:00 - 05:00*

 • Vlucht met

  Air Europa

  Traject

  Madrid - Amsterdam

  Vertrek

  07:05 - 09:45

* aankomst volgende dag


Tijdsverschil: in Bolivia is het in onze zomer 6 uur vroeger en in Peru is het verschil dan 7 uur. In de winter is het respectievelijk 5 en 6 uur vroeger.

Air Europa is de derde maatschappij van Spanje en is lid van de Skyteam alliantie waar onder andere KLM & Air France ook bij zijn aangesloten. Air Europa beschikt over een moderne vloot, waaronder de nieuwe Boeing 787, een toestel met de laatste technologieën, dat zorgt voor een zeer comfortabele reis. Zo heeft de Boeing 787 een aangepaste cabinedruk waardoor het lichaam meer zuurstof opneemt en je je tijdens én na de vlucht prettiger en energieker voelt. De ‘moodlightning’, een high-tech verlichtingssysteem dat zonsopgang en zonsondergang simuleert, is een van de vele andere voordelen van de Boeing 787.

Tijdens de vlucht is er volop entertainment beschikbaar op het scherm in de stoel voor je. Air Europa serveert tijdens de vlucht een goed verzorgde maaltijd en drankjes. Mocht je willen blijven appen aan boord of even de mail checken, dan kun je een WiFi-bundel kopen. Vervelen is dus nergens voor nodig!

Landarrangement

Je kunt deze reis boeken zonder internationale vluchten, je boekt dan zelf je vliegtickets. De prijzen voor dit landarrangement zijn vanaf €2.595,-.

Houd bij de boeking van een landarrangement er rekening mee dat voor al onze reizen een minimum aantal deelnemers geldt. Djoser is niet aansprakelijk indien er wijzigingen ontstaan in het vluchtschema van de groepsreis. Kom je op een andere tijd aan dan de groep en/of vertrek je op een andere tijd dan de groep, dan dien je zelf je transfers van- en naar het hotel en/of de luchthaven te regelen.

Hotelovernachting Schiphol

Djoser biedt Belgische reizigers aan om voor een aantrekkelijk tarief in het Ibis Hotel vlak bij de luchthaven Schiphol te overnachten. Vooral bij vluchten die vroeg vertrekken of ’s avonds laat aankomen is dit handig. Je vertrekt uitgerust of geniet nog na van een extra nachtje vakantie. Bovendien parkeer je je wagen gratis. Lees hier meer.

Vervoer

In zowel Bolivia als Peru maken we overwegend gebruik van een comfortabele eigen bus. Onderweg wordt er regelmatig gestopt om de benen te strekken, om foto's te maken of om in een dorpje wat te eten. Sommige reisdagen zijn wat langer, ook al is het aantal kilometers niet enorm, de wegen zijn soms minder goed begaanbaar. Maar de busritten zijn veelal prachtig, onderweg in de Andes kun je volop genieten van het mooie uitzicht op het hooggebergte.

Op de zoutvlakte maken we gebruik van stoere jeeps. Van Uyuni naar La Paz maken we gebruik van een openbare, comfortabele nachtbus. Bij groepen van 12 personen en minder maken we voor het traject Puno - Cusco gebruik van een comfortabele openbare bus, die onderweg ook enkele stops maakt. 

Naar Machu Picchu reizen we met een boemeltreintje. Op het Titicacameer maken we uiteraard gebruik van boten.

We maken op deze reis twee binnenlandse vluchten: van Santa Cruz naar Sucre en van Cusco naar Lima.

 • Air Europa Dreamliner 787
 • Bolivia busvevoer Djoser

  Met onze eigen bus, kunnen we stoppen waar we willen

 • Peru en Bolivia boot oversteek Djoser

  De Uros eilanden in het Titicacameer bereiken we per boot

 • Peru en Bolivia rondreis trein vervoersmiddel Djoser

  Per dieseltrein bereiken we Machu Picchu

 • Peru en Bolivia rondreis trein Djoser
 • Peru en Bolivia rondreis trein vervoersmiddel Djoser

  Vanuit de trein heb je een prachtig uitzicht op de omgeving

 • We rijden met terreinwagens over de zoutvlakte bij Uyuni.

Bij de reis inbegrepen

 • Vliegreis
 • Twee binnenlandse vluchten
 • Alle vluchttoeslagen
 • Vervoer per comfortabele bus
 • Hotelovernachtingen
 • 20 x ontbijt
 • Overnachting op Isla del Sol 
 • Excursie naar de markt in Tarabuco
 • Uitgebreid programma Titicacameer
 • Treinreis naar Machu Picchu
 • Tochten met terreinwagens over zoutvlakte Uyuni
 • Mogelijkheid voor Inca trail of Camino Real
 • Nederlandse reisbegeleiding

Excursies

Uyuni Jeep BoliviaBij Djoser bepaal je zelf welke bezienswaardigheden je de moeite waard vindt om te bezoeken. De een struint graag over de lokale markt of verdwaalt in de kleine straatjes terwijl de ander liever een museum bezoekt. Ieder dorp of stad in Latijns Amerika heeft een centraal plein 'Plaza de Armas' waar altijd wel iets gebeurt, de perfecte plek om even te gaan zitten en het dagelijks leven te bekijken. In de meeste gevallen kun je zelf of met groepsgenoten, al dan niet met hulp van onze reisbegeleiding, er te voet of met lokaal vervoer erop uit trekken. Toegangsgelden zijn ook niet bij de reissom inbegrepen, zodat je alle vrijheid hebt om je eigen plan te trekken.

Sommige bezienswaardigheden mag je niet missen, zijn slecht bereikbaar of liggen 'en route' naar onze volgende overnachtingsplaats. Dergelijke excursies zijn bij Djoser in het programma opgenomen.

Tijdens deze reis zijn de volgende excursies in het reisprogramma inbegrepen:

 • Een bezoek aan de zondagmarkt van Tarabuco vanuit Sucre. Kijk je ogen uit op de mooi geklede lokale bevolking die hier zijn waar komt aanbieden of de inkopen komt doen. Een kleurrijk geheel.
 • Excursie met jeeps over de zoutvlakte van Uyuni, we nemen o.a. een kijkje bij een zoutfabriekje, stoppen bij de grappig gevormde zoutbergjes en ojos de salar en reizen naar het mooie Isla Pescado, een vulkanisch gevormd 'eilandje' vol met enorme cactussen.
 • We bezoeken het plaatsje Copacabana. Breng in deze pelgrimsplaats zeker een bezoekje aan de Moorse kathedraal voor je op de boot stapt naar Isla del Sol.
 • We maken de prachtige rit van Puno naar Cusco, onderweg stoppen we bij Raqchi, waar we een klein Inca ruïne bezoeken en in Andahuaylillas brengen we een bezoekje aan een mooie kerk. 
 • Met de trein reizen we naar Aguas Calientes. Na aankomst nemen we een bus naar Machu Picchu en vertelt de lokale gids je over deze indrukwekkende Inca-ruïnes. Na een rondleiding van 1 tot 2 uur kun je zelf nog rondkijken in het dorpje Aguas Calientes. 


Sportieve deelnemers hebben de mogelijkheid deel te nemen aan de Inca trail, een pittige wandel- en kampeertocht van vier dagen over de oude Incaweg naar Machu Picchu. Een minder inspannend alternatief is de Camino Real, een prachtige 2-daagse 'hike' naar Machu Picchu.

Om aan deze trekkingen deel te nemen, geef je je vooraf tijdens de (online) boeking op of via het antwoordstrookje dat beschikbaar is op je persoonlijke Mijn Djoser pagina. Wij kunnen de vergunning pas aanvragen als we beschikken over je volledige persoonsgegevens; je officiële namen zoals vermeld in je paspoort, je paspoortnummer, je geboortedatum en nationaliteit. Zie voor verdere details, prijzen en voorwaarden de kaders hieronder.

Kies je niet voor een trekking, dan volg je het gewone programma en heb je een aantal vrije dagen in Cusco. In deze prachtige stad en de omgeving heb je volop excursiemogelijkheden!

Vooraf te boeken excursies

Voorkom teleurstelling en reserveer bij het boeken van deze reis reis alvast een plaats bij (een van) onderstaande excursies. Je bent zeker van een plek en je hoeft het tijdens de reis niet meer te regelen. Wel zo gemakkelijk.

 • 4-daagse Incatrail

  4-daagse trekking, waarbij je over het oude pad van de Inca’s naar Machu Picchu loopt. Voor deze pittige kampeertocht dien je over een goede conditie te beschikken. Er gaan een kok en dragers mee voor de tenten, kookgerei en etenswaren. Drie keer per dag maken de koks een heerlijke, voedzame maaltijd voor je klaar. Tijdens de tocht loop je door de prachtige Andes-natuur en onderweg passeer je verschillende Inca-ruïnes. De laatste ochtend sta je vroeg op om naar de zonnepoort te lopen om daar op tijd te zijn om met een beetje geluk de zon op te zien komen. Na een tocht van een paar dagen worden je inspanningen dan beloond met een prachtig schouwspel: Machu Picchu ligt aan je voeten!

  Inbegrepen: vervoer per bus en trein naar start en eindpunt trail, overnachtingen in koepeltentjes, 3 maaltijden per dag, dragers voor tenten, keukengerei ed, kok, gebruik kampeeruitrusting, Engels sprekende gids, entreegeld voor Machu Picchu en trekkingpermit.

  Duur: vier dagen.

  Bijzonderheden: Neem je paspoort, een dagrugzak, stevige wandelschoenen, warme slaapzak, kleding voor alle weertypes, hoofdlamp, regenjack, muts, sjaal, handschoenen, waterfles, snacks, hoofddeksel en zonnebrand crème mee. Een goede conditie is verreist. Reservering is op aanvraag onder voorbehoud van beschikbaarheid, er gelden afwijkende annuleringsvoorwaarden (altijd 100%), eventuele prijsverhogingen toegang Machu Picchu en permit worden doorberekend. De niet gebruikte overnachtingen in Cusco zijn verrekend met de prijs.

  Prijs € 545,- p.p.

 • 2-daagse Camino Real

  2-daagse wandeltocht waarbij je de laatste 15 kilometer van de originele Incatrail loopt. De tocht wordt begeleid door een engels sprekende gids en je krijgt een lunchpakket mee. Tijdens deze wandeltocht loop je door de prachtige Andes-natuur en onderweg passeer je verschillende Inca-ruïnes met uiteindelijk op de tweede dag een bezoek aan Machu Picchu als hoogtepunt.

  Inbegrepen: vervoer per bus en trein, hotelovernachting Aguas Calientes met ontbijt, Engels sprekende gids, entreegeld Machu Picchu, trekkingpermit en lunchpakket.

  Duur: twee dagen.

  Bijzonderheden: Neem je paspoort, een dagrugzak, stevige wandelschoenen, kleding voor alle weertypes, regenjack, waterfles, snacks, hoofddeksel en zonnebrandcreme mee. Een redelijke conditie is vereist, reservering is op aanvraag onder voorbehoud van beschikbaarheid. Er gelden afwijkende annuleringsvoorwaarden (altijd 100%) en eventuele prijsverhogingen toegang Machu Picchu en permit worden doorberekend.

  Prijs € 325,- p.p.

Optionele excursies die ter plaatse kunnen worden geboekt

 • In Potosí kun je onder leiding van een oud-mijnwerker een excursie maken in de mijnen, waar Inca Huayna Capac vanuit Cusco kwam baden.
 • Vanuit La Paz is het mogelijk naar Chacaltaya te reizen, vroeger de hoogste skipiste ter wereld, waar je nu vooral geniet van mooi uitzicht.
 • Tiwanaku is een archeologische site met ruïnes van een pre-Incabeschaving.
 • Bij Puno liggen de bijzondere drijvende eilanden van de Uros, zeker een bezoekje waard! Of ga naar de mooi gelegen graftombes van Sillustani.
 • In Cusco zijn volop excursiemogelijkheden, maar ga hier zeker een dagje naar de Heilige Vallei, vol incaruïnes en leuke dorpjes.

Reisdocumenten

 • E-ticket. Meer informatie over de vlucht ontvang je ongeveer 2 weken voor vertrek.
 • Internationale reispas die na vertrek uit Peru nog 6 maanden geldig is.

Geldzaken

In Bolivia wordt er betaald met de Boliviano en in Peru wordt er betaald met de Nuevo Sol. Kijk voor de actuele koersen op oanda.com.

 
Geld afhalen: bij de vele bankautomaten kun je zowel dollars als lokale valuta opnemen.
Contant: dollars en euro's 
Creditcards: worden alleen in de grotere steden in winkels en restaurants geaccepteerd, met reispas geld op te nemen bij de bank. 
 
Het leven in Bolivia is goedkoper dan in Peru. Als richtbedrag voor uitgaven die niet bij de reissom zijn inbegrepen, zoals maaltijden, overige entreegelden (waaronder die van Machu Picchu) , facultatieve excursies en persoonlijke uitgaven geldt minimaal € 225,- per persoon per week. 
 
Het is in deze landen gebruikelijk om fooien te geven; deze vormen vaak een niet onbelangrijk deel van het maandinkomen van de meeste mensen. Om te voorkomen dat je steeds fooien uit moet delen, wordt aan het begin van de reis een fooienpot ingesteld, waaruit de (gezamenlijke) tips aan de chauffeurs, gidsen, hotelpersoneel e.d. worden betaald. De richtlijn voor de fooienpot voor deze reis bedraagt € 35,-.

Maaltijden

Het ontbijt is bij alle overnachtingen inclusief. Voor de overige maaltijden kun je zelf bepalen waar, wat en met wie je wilt eten. Je kunt uiteraard met de groep eten, maar je bent ook vrij om zelf ergens een restaurantje op te zoeken. Deze overige maaltijden zijn dan ook niet bij de reis inbegrepen.

Het is ook leuk om op de markt een lekker 'salteña-broodje' of een 'empanada' te kopen of 's avonds een plaatselijk tentje te bezoeken. De reisbegeleiding kan je vaak tips geven voor een goed restaurant of een leuk café. Als ontbijt kun je, naast de traditionele 'desayuno', in veel gelegenheden ook een westers ontbijt bestellen, soms met heerlijk vers fruit erbij. Rond het middaguur kun je in veel lokale gelegenheden een goedkoop menu, 'almuerzo' bestellen. Dit bestaat over het algemeen uit soep, brood, een hoofdgerecht, koffie of thee en vaak een eenvoudig nagerecht. Dit is een leuke manier om met de plaatselijke bevolking in contact te komen.

Chicha de jora bier (internet)'s Avonds is de peña een leuke plek om te vertoeven. Hier worden naast live-muziekoptredens vaak hapjes of maaltijden geserveerd. Probeer de bekende coca-thee eens; deze is niet alleen goed tegen hoogteziekte maar ook gewoon lekker. Of de chicha-drank, die al eeuwenlang van yuca en maïs wordt gebrouwen. Bijna overal worden ook Europese maaltijden geserveerd.

Gezondheid

Het berglandschappen van Peru en Bolivia zijn zeer indrukwekkend. Tijdens de reis bereiken we hoogtes die adembenemende uitzichten opleveren. Dit betekent dat een lager gehalte aan zuurstof kan zorgen voor klachten als hoofdpijn, misselijkheid, duizeligheid en kortademigheid. Dit zijn milde klachten die meestal verdwijnen als het lichaam zich heeft aangepast. Reizigers met hart- en/of longaandoeningen wordt aangeraden om reisplannen met de huisarts te overleggen.

Voor deze reis wordt aangeraden:

- vaccinaties tegen DTP, hepatitis A en gele koorts*

*Gele koorts komt voornamelijk voor in het noordwesten, noorden en oosten van Peru. De vaccinatie tegen gele koorts wordt daarom geadviseerd voor gebieden ten oosten van de Andes en in het noordelijke kustgebied. Tijdens onze reis komen wij vooral in de Andes en het zuidelijke kustgebied.

Voor vaccinaties werkt Djoser samen met Thuisvaccinatie.nl. Het is de grootste landelijke organisatie voor reisvaccinaties aan huis. De deskundige artsen komen bij je langs wanneer het jou uitkomt. Ook ‘s avonds en in het weekend of op het werk. En sturen (indien mogelijk) de rekening rechtstreeks naar de zorgverzekeraar. De tarieven zijn vergelijkbaar met andere vaccinatie instellingen. Je kunt gemakkelijk online een afspraak maken. Voor een advies per land kun je ook de website raadplegen van het Landelijk Coördinatiecentrum Reizigersadvisering lcr.nl of itg.be.

Logo ThuisVaccinatie.nl

Hotelverlenging

Vervroeging of verlenging mét accommodatie is in Santa Cruz, Lima en Cusco bij te boeken.

Het hotel in Santa Cruz ligt in het centrum van de stad op loopafstand van het typische koloniale centrale plein. Er is een ruim aanbod van restaurants en winkels in de buurt. De prijs is vanaf € 30,- op basis van logies in een tweepersoonskamer per persoon per nacht. De prijs voor een eenpersoonskamer is vanaf € 45,- per nacht.

Het hotel in Lima ligt in de moderne wijk Miraflores, met veel restaurants en winkels. De prijs is vanaf € 38,- op basis van logies in een tweepersoonskamer per persoon per nacht. De prijs voor een eenpersoonskamer is vanaf € 40,- per nacht.

Het hotel in Cusco ligt op loopafstand van het centrale plein Plaza de Armas. De prijs is vanaf € 30,- op basis van logies/ontbijt in een tweepersoonskamer per persoon per nacht. De prijs voor een eenpersoonskamer is vanaf € 45,- per nacht.

De genoemde prijzen zijn zonder wijzigingskosten van de vlucht en de transfer van/naar de luchthaven.

Klimaat en geografie

Het klimaat van Bolivia en Peru is nogal wisselend per gebied. Maar ondanks de ligging nabij de evenaar ligt de gemiddelde temperatuur over het algemeen lager dan men zou verwachten. Bolivia wordt wel het 'dak van de Nieuwe Wereld' of 'het Tibet van Zuid-Amerika' genoemd en dit is natuurlijk niet voor niets. Afgezien van het wat mildere klimaat van Santa Cruz en Sucre bezoeken we in Bolivia vooral de 3000 tot 4000 meter hoge Altiplano. Op deze kale en droge hoogvlakte kan het kwik vooral 's nachts en in onze zomermaanden flink dalen. Vooral de zoutvlakte bij Uyuni staat bekend om de bijna Siberische nachttemperaturen. Overdag zijn de temperaturen veel hoger en kun je zelfs in de winter soms in een trui of shirt rondlopen. Het Titicacameer ligt op ongeveer 3700 meter. Ook hier daalt de temperatuur 's nachts vaak beneden het vriespunt.

De regentijd in beide landen loopt ongeveer van december tot en met maart. Het is er dan zomer en er is dan vaak mist en bewolking. De regentijd hoeft echter geen belemmering voor het reizen te zijn; de natuur is dan juist op z'n mooist en de temperaturen zijn veel aangenamer. In de wintermaanden (onze zomer) vriest het 's nachts meestal, maar overdag is het normaliter zonnig en erg helder. De temperatuur loopt in de wintermaanden overdag op tot ongeveer 12-18°C en met de stralingswarmte van de felle zon is het 's middags in de zon wat aangenamer. Zodra de zon laag staat, dus vooral in de ochtend en namiddag, daalt de temperatuur weer sterk en is warme kleding noodzakelijk. Ook binnen in de gebouwen en in het hotel is het 's avonds koud, aangezien er niet altijd verwarming is.

Reisbegeleiding en gidsen

Een enthousiaste Nederlandse reisbegeleider begeleidt de reis. Onze reisbegeleiders zijn zeer ervaren en bevlogen reizigers en vertellen onderweg leuke weetjes over de bestemming. Zij zorgen dat de reis soepel verloopt en zijn het aanspreekpunt voor vragen en wensen. De eigen passie, in combinatie met een uitgebreide training en inwerkprocedure, vormt de basis voor hun deskundigheid en professionaliteit.

Tijdens sommige excursies, onder ander bij Machu Picchu, zal er een lokale gids aanwezig zijn die meer verteld over de lokale gebruiken.

Veelgestelde vragen

Waarom met Djoser naar Bolivia & Peru?

Tijdens de rondreis door Bolivia en Peru verblijven we in middenklasse koloniale accommodaties. waardoor je direct in contact komt met de Zuid-Amerikaanse sferen. We maken tevens gebruik van onze eigen bussen waardoor het reizen comfortabel is. Tijdens deze rondreis leer je veel over de geschiedenis van beiden landen en de lokale bevloking: zoals de Inca's. Daarnaast heb je genoeg gelegenheid om erop uit te trekken in de prachtige natuur. Om tijdens de drieweekse reis de hoogtepunten van beide landen te ontdekken, maken we gebruik van twee binnenlandse vluchten. 

Hoe is het vervoer in Bolivia en Peru geregeld?

Op deze reis maken we twee binnenlandse vluchten, van Santa Cruz naar Sucre en van Cusco naar Lima. Verder reizen we met onze eigen bus, zodat we tijdens de ritten regelmatig kunnen stoppen om de benen te strekken, om foto's te maken of om in een dorpje wat te eten. Van Uyuni naar La Paz maken we gebruik van een comfortabele, openbare nachtbus. Op het Titicaca-meer maken we uiteraard gebruik van boten. Naar Machu Picchu reizen we met een boemeltreintje, een prachtige rit. 
 

Welke maaltijden zijn bij de reissom inbegrepen?

Tijdens deze reis is het ontbijt inbegrepen. Voor de overige maaltijden bepaal je zelf waar en met wie je gaat eten. Zo kun je op een markt de lokale keuken proberen of op één van de gezellige terrasjes op de verschillende pleinen plaatsnemen. In beiden landen zijn er voor de liefhebbers ook genoeg opties voor een lekkere westerse maaltijd. 

Kan ik de Inca Trail of Camino Real lopen naar Machu Picchu?

Sportieve deelnemers hebben de mogelijkheid deel te nemen aan de Inca trail, een pittige wandel- en kampeertocht van vier dagen over de oude Incaweg naar Machu Picchu. Een minder inspannend alternatief is de Camino Real, een prachtige 2-daagse 'hike' naar Machu Picchu.

Om aan deze trekkingen deel te nemen, geef je je vooraf tijdens de (online) boeking op of via het antwoordstrookje dat beschikbaar is op je persoonlijke Mijn Djoser pagina. Stuur dit antwoordstrookje zo snel mogelijk na boeking aan ons terug, want de lokale autoriteiten geven slechts een beperkt aantal plaatsen per dag vrij en de trail raakt snel volgeboekt. Wij kunnen de vergunning pas aanvragen als we beschikken over je volledige persoonsgegevens; je officiële namen zoals vermeld in je paspoort, je paspoortnummer, je geboortedatum en nationaliteit. Zie voor verdere details, prijzen en voorwaarden de kaders op de website.

Wat is de beste reistijd?

De beste periode om door Bolivia en Peru te reizen is de droge periode die loopt van april tot november. In de maanden mei t/m augustus is het hier winter, overdag is het dan normaliter zonnig en erg helder. De luchten zijn vaak strakblauw, waardoor je vaak prachtige foto’s kunt maken. In deze periode kan het ’s nachts koud worden. Het voor deze reis dus een aanrader om kleding in laagjes mee te nemen.

Wat is de zwaarte van deze reis?

De reisroute is zo uitgestippeld dat je langzaam aan de hoogte kunt wennen. Ernstige vormen van hoogteziekte (soroche) loop je in principe niet op, maar toch zorgt het lagere zuurstofgehalte in de lucht soms voor hoofdpijn, misselijkheid of kortademigheid. Het is verstandig om de eerste dagen op grote hoogte in Potosí (ruim 4000 m) rustig aan te doen, licht te eten en veel water te drinken.

Voor mensen met hart- en vaatziekten en astmapatiënten raden wij aan vooraf hun arts te raadplegen. Heb je vragen over het reizen op grote hoogte, ga dan zeker even bij je huisarts langs.

De hoogteverschillen en de soms wat langere afstanden in de bus zorgen ervoor dat de reis als wat zwaarder kan worden ervaren. In principe zou iedereen met een gemiddelde conditie deze reis kunnen maken. Let wel dat voor het bewandelen van de Inca Trail een goede conditie benodigt is. 

Kan ik in Bolivia en Peru pinnen?

In bijna alle plaatsen in Bolivia en Peru kun je pinnen. In Santa Cruz, Sucre, Potosi, La Paz, Puno, Cusco en Lima staan pinautomaten. Hou er wel rekening mee dat de pinautomaten wel eens buiten werking kunnen zijn. Neem dan ook als reserve een bedrag aan cash geld mee om te kunnen wisselen. Euro’s worden er in de grote steden geaccepteerd, en zijn makkelijk om te wisselen bij wisselkantoren.

Hoe hoog kom je tijdens deze reis?

Tijdens deze reis stijgen en dalen we gelijdelijk naar de verschillende hoogte niveaus. De hoogste bestemming tijdens deze reis is Potosí waar je op 4067m hoogte komt. Mocht je een bezoek brengen aan Chacaltaya (hoogste skipiste ter wereld) dan kom je op 5421m. 

Kun je een driepersoonskamer boeken?

Tijdens deze reis zijn geen driepersoonskamers beschikbaar. Er wordt overnacht in een- en tweepersoonskamers. 

Boek je met drie personen, dan deelt één van de reizigers een kamer met een medereiziger van het zelfde geslacht. Wil je geen kamer op indeling, dan kun je voor de derde reiziger, tegen een meerprijs, een eenpersoonskamer boeken. 

Tijdens de overnachting op Isla del Sol zijn er geen eenpersoonskamer beschikbaar. 

Stel je vraag

Staat jouw vraag hier niet tussen? Stel deze dan via info@djoser.nl.

Foto's en video

Reisblog Bolivia & Peru

Bekijk alle reisblogs over Bolivia & Peru