Bekijk de Rondreis Peru, 14 dagen van Djoser

Rondreis Peru 14 dagen

Langs oude Incapaden door de Andes

Vanaf € 3.095,- Bijkomende kosten € 26,25 p.p. (o.b.v. 2 personen)

Ontdek in Peru de prachtige Andes, de mysterieuze Inca-ruïnes en de kleurrijke, traditionele inheemse bevolking. Vanuit Arequipa reizen we naar de Colca Canyon waar je de gigantische Condors kunt spotten. Arequipa en Cusco hebben een prachtig koloniaal centrum met een centraal plein vol gezellige restaurantjes en terrasjes. We bezoeken het oude centrum van het Incarijk, de magische ruïnestad Machu Picchu. Middenin de Heilige Vallei van de Inca's verblijven we in het mysterieuze Ollantaytambo. Bij deze reis is het mogelijk de 2-daagse Camino Real bij te boeken.

Daarom Djoser

 • Alle hoogtepunten van Peru in twee weken!
 • Rechtsstreekse vluchten met KLM
 • Altijd Nederlandse reisbegeleiding
 • Deelname aan de Camino Real, de verkorte incatrail, mogelijk
 • Bewonder de immense condors in de Colca Canyon
 • Excursie Heilige Vallei van de Inca's inbegrepen
 • Treinreis en bezoek aan Machu Picchu inbegrepen
 • Alle overnachtingen inclusief ontbijt
 • Aantrekkelijke eenpersoonskamertoeslag
 • Voordelig overnachten en parkeren bij Schiphol

Route en kaart

Routekaart Rondreis Peru, 14 dagen
 1. Amsterdam - Lima
 2. Lima
 3. Lima - vlucht naar Arequipa
 4. Arequipa
 5. Arequipa - Colca Canyon
 6. Colca Canyon, bezoek Cruz del Condor - Puno
 7. Puno, optionele boottocht naar Uros-eilanden en Taquile
 8. Puno - Raqchi - Andahuaylillas - Cusco
 9. Cusco
 10. Cusco - Heilige Vallei - Ollantaytambo
 11. Ollantaytambo - trein naar Aguas Calientes
 12. Aguas Calientes, bezoek Machu Picchu - trein naar Cusco
 13. Cusco - vlucht naar Lima - Amsterdam
 14. aankomst Amsterdam

Reisbeschrijving

Geniet van de pleinen, kerken en musea van Lima

Dag 1  Amsterdam - Lima
Dag 2  Lima

Lima PeruWe beginnen onze rondreis in de indrukwekkende hoofdstad van Peru, waar we in de avond aankomen. We hebben een volle dag om in de fascinerende stad Lima rond te kijken. Dit kan op eigen houtje of samen met een lokale gids die vertelt over de rijke geschiedenis van deze stad en het hedendaagse leven. Vooral het oude koloniale gedeelte van Lima is interessant vanwege de vele prachtige kerken, pleinen en gebouwen. De laatste jaren zijn kosten noch moeite gespaard om de oude stad haar glorie van weleer terug te geven.

Lima kent daarnaast een aantal musea die een bezoek waard zijn, zoals het Museo de Oro, waar een indrukwekkende wapencollectie met harnassen van de conquistadores en zelfs het zwaard van Pizarro te zien zijn. Ook is het leuk in Parque Kennedy in de wijk Miraflores rond te kijken, waar de rijken van Peru wonen. Hier vind je de gezelligste restaurantjes van de stad.

Arequipa, koloniaal erfgoed in de schaduw van de misti-vulkaan

Dag 3  Lima - vlucht naar Arequipa
Dag 4  Arequipa
Dag 5  Arequipa - Colca Cañon

Santa Catalina Klooster Arequipa Peru DjoserDe volgende dag brengt een vlucht over de woestijn en de prachtige bergen ons in het koloniale Arequipa. In de stad, die op 2325 meter hoogte ligt, kun je al een beetje wennen aan de hoogte. Kijk hier een dag rond, bijvoorbeeld op het mooie Plaza de Armas met de grote witte kathedraal. De stad wordt ook wel de witte stad genoemd vanwege de vele gebouwen in het centrum die zijn gemaakt van wit vulkanisch gesteente. Overal in de stad heb je zicht op de hoge Misti-vulkaan. Een bezoek aan het Santa Catalina-klooster mag hier niet ontbreken. Dit klooster is eigenlijk een kleine stad op zich met gebouwen in allerlei kleuren, met smalle straatjes, pleintjes en patio’s, waar je uren kunt rondslenteren.

Wandel door Colca Cañon en zie de indrukwekkende condors

Dag 6  Colca Cañon, bezoek Cruz del Condor - Puno

De volgende dag gaan we echt hoog de Andes in op weg naar de Colca Cañon. Onderweg passeren we een pas van 4.900 meter! Deze dag moet je dus wel rustig aan doen om aan de grote hoogte te wennen. Zorg dat je veel water drinkt en je tempo aanpast. De rit is werkelijk prachtig; hoge Andestoppen, kleine dorpjes en kuddes lama's en alpaca's wisselen elkaar af. Met een beetje geluk zie je ook de vicuña, het wilde 'broertje' van de alpaca, die veel minder voorkomt en wat kleiner is dan de lama's en wollige alpaca's. Deze dieren geven de beste wol en zijn daardoor erg geliefd, waardoor het een bedreigde en inmiddels gelukkig ook beschermde diersoort is. We overnachten in het op 3.700 meter hoog gelegen dorpje Chivay in een lodge. De dagen in de Colca Canyon reist er ook een lokale gids mee, die je meer kan vertellen over de prachtige omgeving en de gebruiken in de regio.

Condor Colca Canyon Peru DjoserDe volgende ochtend rijden we naar het uitkijkpunt ‘Cruz del Condor’, waar je de indrukwekkende condor kunt zien vliegen. De Colca Cañon is een van de diepste kloven ter wereld met duizelingwekkende hoogteverschillen. Er leven hier vele condors en door de thermiek komen ze hier vaak ’s morgens vroeg hoog in de canyon zweven. Omdat je bij het uitzichtpunt aan de rand van de canyon staat, komen ze hier dicht langs je heen zweven. Heel indrukwekkend, want deze vogels kunnen een spanwijdte van wel 3 meter bereiken. 

Vaar over het Titicacameer en bezoek de Uros-eilanden

Dag 7 Puno, optionele excursie Uros-eilanden 

UitzichyTiticaca Peru DjoserVanuit Chivay reizen we naar Puno, aan de oever van het beroemde Titicacameer. Onderweg kan je weer genieten van prachtige vergezichten, besneeuwde bergtoppen en grazende alpaca's en lama's. Vlakbij Puno liggen de drijvende rieteilanden, die bewoond worden door nog ongeveer 300 Uros. Ze bieden allerlei leuke souvenirs aan en je kunt er een tochtje maken op de zelfgemaakte rietbootjes. De eilandjes zelf bewegen een klein beetje als je erover loopt. Je kunt deze eilanden bezoeken op een optionele excursie op je vrije dag. Deze excursie kun je ook combineren met een bezoek aan het eiland Taquile. Tijdens de tocht over het Titicacameer gaat er ook een lokale gids mee, zodat je meer uitleg krijgt over de lokale gewoontes.

Local met toerist Amantani Peru DjoserAls je op Taquile bent en je kijkt over het blauwe meer of de verlaten akkertjes van de lokale bevolking, dan voel je je echt in een hele speciale wereld. Het eiland is nog erg traditioneel; er rijden geen auto’s en pas sinds enkele jaren is er een paar uur per dag elektriciteit. Op het eiland maken we een prachtige wandeling naar het grootste dorp met een lokale gids, die alles over het eiland en de gekke gewoontes zal vertellen. Een andere optie deze dag is een bezoek aan Sillustani, waar je de 12 meter hoge graftorens van de Colla beschaving kan bewonderen. We overnachten in Puno.

Prachtig Cusco, de Heilige Vallei en indrukwekkend Machu Picchu

Dag 8 Puno - Raqchi - Andahuaylillas - Cusco
Dag 9 Cusco
Dag 10 Cusco - Heilige Vallei - Ollantaytambo
Dag 11 Ollantaytambo - trein naar Aguas Calientes

Vanuit Puno nemen we de bus naar Cusco, een prachtige rit van zo'n acht uur door het Andes-landschap. Onderweg kunnen we stops maken bij kleine dorpjes en om foto’s te maken van het mooie landschap. Raqchi is een minder bekende Incaruïne. Het tempelcomplex is een eerbetoon aan de god Wiracocha. In het kleine Andahuaylillas staat een mooie kerk die we kunnen bezoeken. Deze kerk wordt ook wel de Sixtijnse kapel van Latijns-Amerika genoemd.  

Cusco Plaza del Armas plein DjoserCusco is een van de mooiste steden van Latijns-Amerika. Het is de vroegere hoofdstad van de Inca’s en er zijn dan ook nog veel overblijfselen uit de Inca-periode te zien. We overnachten hier in een centraal gelegen hotel, de belangrijkste bezienswaardigheden liggen allemaal op loopafstand. Het centrale plein is prachtig en overal zijn barretjes en restaurants met balkons die op het plein uitkijken. Er hangt hier een gezellige sfeer. In het centrum staan zeer oude koloniale gebouwen en kerken. De musea leren je veel over de geschiedenis en de cultuur van de Inca’s. In de kunstenaarswijk San Blas vind je allerlei kleine souvenirwinkeltjes. 

Boven de stad liggen de indrukwekkende Inca overblijfselen van Sacsayhuamán. Een complex van enorme muren, waar je met een pittige klim naartoe kunt wandelen. Hiervandaan heb je een mooi uitzicht over de stad. De heilige vallei van de Inca’s ligt lager dan Cusco en de temperatuur is er iets warmer. Tijdens een route hier doorheen bezoek je meestal de ruïnes van Pisac en Ollantaytambo. Veel van de verhalen die je hier hoort over de geschiedenis van de Inca's zijn weer erg interessant voor de uitleg die je later krijgt bij Machu Picchu. We overnachten midden in de Heilige Vallei in Ollantaytambo. 

Machu Picchu Peru DjoserEr bestaat de mogelijkheid deel te nemen aan de tweedaagse Camino Real trek. Op dag 11 wordt een deel van de bijzondere Inca Trail bewandeld en de dag erna wordt Machu Picchu bezocht onder leiding van een ervaren gids. Hiervoor kun je je direct opgeven bij boeking of middels een antwoordformulier dat je ontvangt na boeking. Ook al wandel je maar 15 kilometer, hou er rekening mee dat het best een pittige trekking is! De rest van de groep vertrekt op deze dag per trein uit Ollantaytambo en gaat verder richting Aguas Calientes, om ook een bezoek te brengen aan de beroemde Inca-stad Machu Picchu. De stad is heel goed bewaard gebleven dankzij het feit dat de Spanjaarden de stad nooit hebben gevonden. Pas in 1911 is de stad door Hiram Bingham ontdekt. De ruïnes liggen in een prachtige omgeving tussen hoge bergtoppen. We overnachten in Aguas Calientes, zodat je de volgende dag gemakkelijk met een gids de ruïnes kunt bezoeken. De entree voor Machu Picchu is niet bij de reissom inbegrepen. De lokale gids geeft een rondleiding van ongeveer 2 uur. 

Met de trein naar Cusco

Dag 12 Aguas Calientes, optioneel bezoek Machu Picchu - trein naar Cusco 
Dag 13 Cusco - Lima - Amsterdam
Dag 14 aankomst Amsterdam

Na ons bezoek aan Machu Picchu gaan we aan het eind van de dag met de trein terug naar Cusco waar we weer terugkomen in ons hotel. Na nog een gezellige avond in een van de vele cafés of restaurants van Cusco vliegen we de volgende dag via Lima weer terug naar Amsterdam.


Op weg met Djoser

Bij onze reizen is geen sprake van een strak gepland reisschema. De reisdagen staan natuurlijk vast, maar ter plaatse wordt het programma in overleg tussen de groep en de reisbegeleiding ingevuld. De reisbegeleiding biedt de meeste dagen wel een programma aan en een aantal excursies zijn inbegrepen, maar je bent zeker niet verplicht hieraan deel te nemen. Wie er liever zelf op uitgaat, heeft daartoe alle vrijheid. Zo leer je een land tenslotte het beste kennen. Houd er wel rekening mee, dat zich door het karakter van de reizen en de landen onvoorziene omstandigheden voor kunnen doen, waardoor sommige activiteiten niet door kunnen gaan of gewijzigd moeten worden. Gemiddeld bestaan de groepen uit 16 deelnemers. De maximale groepsgrootte is 20 personen.

KLM

Vertrekdata 2024

Bijkomende kosten € 26,25 p.p. (o.b.v. 2 personen)

Start - einde Beschikbaarheid Prijs
Start - einde
16 jun - 29 jun
G
Vertrek gegarandeerd i

Indien een vertrekdatum het groene icoon met een G heeft, dan ben je er zeker van dat je na het ontvangen van de boekingsbevestiging op reis kan gaan. Voorwaarden van toepassing, zie i.

i

Inti Raymi festival.

Beschikbaarheid
8 plaatsen vrij

Deelnemers

Er is op dit moment geen groepsinformatie beschikbaar voor deze vertrekdatum.

Prijs

Korting

Incl. € 100,- korting

3.495,-

Start - einde
21 jul - 03 aug
G
Vertrek gegarandeerd i

Indien een vertrekdatum het groene icoon met een G heeft, dan ben je er zeker van dat je na het ontvangen van de boekingsbevestiging op reis kan gaan. Voorwaarden van toepassing, zie i.

Beschikbaarheid
3 plaatsen vrij

Deelnemers

Er is op dit moment geen groepsinformatie beschikbaar voor deze vertrekdatum.

Prijs

€ 3.795,-

Start - einde
05 aug - 18 aug
G
Vertrek gegarandeerd i

Indien een vertrekdatum het groene icoon met een G heeft, dan ben je er zeker van dat je na het ontvangen van de boekingsbevestiging op reis kan gaan. Voorwaarden van toepassing, zie i.

Beschikbaarheid
beperkt beschikbaar

Deelnemers

Er is op dit moment geen groepsinformatie beschikbaar voor deze vertrekdatum.

Prijs

€ 3.745,-

Start - einde
22 sep - 05 okt
V
Vertrek informatie i

Djoser heeft alle reizen van tevoren ingepland met het doel en verwachting deze ook uit te kunnen voeren.

Beschikbaarheid
voldoende

Deelnemers

Er is op dit moment geen groepsinformatie beschikbaar voor deze vertrekdatum.

Prijs

€ 3.195,-

Start - einde
06 okt - 19 okt
V
Vertrek informatie i

Djoser heeft alle reizen van tevoren ingepland met het doel en verwachting deze ook uit te kunnen voeren.

Beschikbaarheid
voldoende

Deelnemers

Er is op dit moment geen groepsinformatie beschikbaar voor deze vertrekdatum.

Prijs

€ 3.195,-

Start - einde
19 okt - 01 nov
G
Vertrek gegarandeerd i

Indien een vertrekdatum het groene icoon met een G heeft, dan ben je er zeker van dat je na het ontvangen van de boekingsbevestiging op reis kan gaan. Voorwaarden van toepassing, zie i.

Beschikbaarheid
voldoende

Deelnemers

Er is op dit moment geen groepsinformatie beschikbaar voor deze vertrekdatum.

Prijs

€ 3.195,-

Vertrekdata 2025

Bijkomende kosten € 26,25 p.p. (o.b.v. 2 personen)

Start - einde Beschikbaarheid Prijs
Start - einde
06 apr - 19 apr
G
Vertrek gegarandeerd i

Indien een vertrekdatum het groene icoon met een G heeft, dan ben je er zeker van dat je na het ontvangen van de boekingsbevestiging op reis kan gaan. Voorwaarden van toepassing, zie i.

Beschikbaarheid
voldoende

Deelnemers

Er is op dit moment geen groepsinformatie beschikbaar voor deze vertrekdatum.

Prijs

€ 3.195,-

Start - einde
27 apr - 10 mei
V
Vertrek informatie i

Djoser heeft alle reizen van tevoren ingepland met het doel en verwachting deze ook uit te kunnen voeren.

Beschikbaarheid
voldoende
Prijs

€ 3.095,-

Start - einde
16 jun - 29 jun
V
Vertrek informatie i

Djoser heeft alle reizen van tevoren ingepland met het doel en verwachting deze ook uit te kunnen voeren.

Beschikbaarheid
voldoende
Prijs

€ 3.095,-

Inclusief

 • Vliegreis met KLM
 • Alle vluchttoeslagen
 • Binnenlandse vlucht Lima - Arequipa
 • Binnenlandse vlucht Cusco - Lima
 • Vervoer per eigen bus
 • Treinreis van Ollantaytambo - Aguas Calientes v.v.
 • Hotelovernachtingen
 • Al het ontbijt inbegrepen
 • Nederlandse reisbegeleiding
 • Bezoek aan de Colca Canyon, Cruz del Condor
 • Excursie naar de Heilige Valei der Inca’s
 • Wandeling vanuit Cusco naar de Incaruine van Sacsayhuaman
 • Bezoek aan de Inca ruïnes van Raqchi
 • Stop bij de 17e eeuwse kerk van Andahuaylillas
 • Excursie Machu Picchu met gids

Exclusief

Overige maaltijden, entreegelden, facultatieve excursies, fooien, persoonlijke uitgaven, verzekeringen, etc.
Reserveringskosten € 25,-, bij 2 of meer personen € 40,-. Bijdrage SGR € 5,- per persoon en calamiteitenfonds € 2,50 per boeking.

Eenpersoonskamer

Alleenreizenden worden, in goed overleg, ingedeeld met andere alleenreizenden van hetzelfde geslacht. Wil je niet ingedeeld worden met een ander groepslid, dan kun je een eenpersoonskamer boeken tegen de daarvoor geldende toeslag. Voor deze reis bedraagt de toeslag vanaf € 295,-.

Vluchttoeslagen (inbegrepen)

Luchtvaartmaatschappijen berekenen naast luchthavenbelastingen, ook brandstof- en veiligheidstoeslagen. Bij Djoser zijn al deze toeslagen in de reissom inbegrepen.

Hotelverlenging

Verlenging mét accommodatie is in Lima en Cusco bij te boeken.

Het hotel in Lima ligt in de populaire wijk Miraflores, gunstig gelegen ten opzichte van het centrum en de luchthaven. De prijs is vanaf € 30,- op basis van logies en ontbijt in een tweepersoonskamer per persoon per nacht. De prijs voor een eenpersoonskamer is vanaf € 45,- per nacht.

Het hotel in Cusco ligt op loopafstand van het centrale plein Plaza de Armas. De prijs is vanaf € 30,- op basis van logies en ontbijt in een tweepersoonskamer per persoon per nacht. De prijs voor een eenpersoonskamer is vanaf € 45,- per nacht.

De genoemde prijzen zijn zonder wijzigingskosten van de vlucht en de transfer van/naar de luchthaven.

Landarrangement

De prijs van de reis zonder de internationale vluchten, maar wel inclusief de vlucht Cuzco - Lima, bedraagtvanaf €1.895,-.

Houd bij de boeking van een landarrangement er rekening mee dat voor al onze reizen een minimum aantal deelnemers geldt. Djoser is niet aansprakelijk indien er wijzigingen ontstaan in het vluchtschema van de groepsreis. Kom je op een andere tijd aan dan de groep en/of vertrek je op een andere tijd dan de groep, dan dien je zelf je transfers van- en naar het hotel en/of de luchthaven te regelen.

Groepssamenstelling en groepsgrootte

Onze groepen bestaan uit samen- en alleenreizenden. Reis je alleen dan vind je zeker snel aansluiting in onze kleine groepen. De deelnemers zijn Nederlands en Belgisch. Het komt bij deze reis soms voor dat ook enkele Duitstalige reizigers zich hebben aangemeld.

Wil je meer specifieke informatie over de samenstelling van de groep en vertrekdatum van jouw keuze dan kunnen we je telefonisch (071 - 5126400, België: 09 223 00 69) meer informatie geven over bijvoorbeeld leeftijden en het aantal mannen, vrouwen of alleengaande reizigers.

Gemiddeld bestaan de groepen uit 16 deelnemers, het maximum is 20.

De gemiddelde groepsgrootte om de reis door te laten gaan is 8.

Nog bedenktijd nodig? Dan kun je tot een paar maanden voor vertrek een optie op een reis nemen. Zo’n voorlopige reservering is gratis en is 5 dagen geldig. De optie wordt automatisch omgezet in een definitieve of aanvraagboeking, tenzij je deze tijdig zelf bevestigt of annuleert. Het is helaas niet mogelijk om een optie te nemen op een reis waar nog maar een aantal plaatsen beschikbaar zijn.

V

Vertrek informatie

Djoser heeft alle reizen van tevoren ingepland met het doel en verwachting deze ook uit te kunnen voeren. Dit op basis van eerdere ervaringen en boekingen in dit reisseizoen.

Om een groepsreis te garanderen en uit te kunnen voeren is een minimum aantal deelnemers nodig. Dit aantal staat bij betreffende reis vermeld onder het kopje 'Groepssamenstelling en groepsgrootte'. In het uitzonderlijke geval dat het minimum aantal deelnemers niet wordt bereikt en de reis niet door kan gaan, hoor je dit ruim van te voren, doch uiterlijk 21 dagen voor vertrek. Djoser zal altijd haar uiterste best doen om een gewenste alternatieve reis en/of vertrekdatum aan te bieden. Volledige restitutie van de reissom, inclusief eventuele via Djoser afgesloten verzekeringen die op de factuur staan (met uitzondering van eventuele kosten van zelf geregelde visa, vaccinaties en andere persoonlijke uitgaven) is natuurlijk ook mogelijk. In het geval dat een reis niet kan doorgaan als gevolg van een overmachtsituatie kunnen er andere voorwaarden gelden waarbij geen volledige restitutie mogelijk is.

G

Vertrek gegarandeerd

Indien een vertrekdatum het groene icoon met een G heeft, dan ben je er zeker van dat je na het ontvangen van de boekingsbevestiging op reis kan gaan. Het kan soms voorkomen dat deelnemers van een reis moeten annuleren of omboeken, waardoor de groepsgrootte onder het vereiste minimum aantal deelnemers daalt. In het uitzonderlijke geval dat het minimum aantal deelnemers niet wordt bereikt en de reis niet door kan gaan, hoor je dit ruim van te voren per e-mail, doch uiterlijk 21 dagen voor vertrek. Djoser zal altijd haar uiterste best doen om er voor te zorgen dat je de gewenste reis op de geboekte vertrekdatum kunt gaan maken, ook indien het minimale aantal deelnemers niet is bereikt. In dat geval bekijken we de mogelijkheid om, al dan niet tegen bijbetaling, de reis mogelijk te maken met bijvoorbeeld aangepast vervoer en/of lokale Engelssprekende reisbegeleiding. Het karakter van een groepsreis kan hierbij dusdanig veranderen dat wij er begrip voor hebben dat je liever een alternatief kiest.

Uiteraard is het ook mogelijk een nieuwe reis of vertrekdatum te boeken. Volledige restitutie van de reissom (met uitzondering van eventuele kosten van zelf geregelde visa, vaccinaties en andere persoonlijke uitgaven) is natuurlijk ook mogelijk. Heb je via Djoser een verzekering bij VAB afgesloten, neem dan contact met ons op.

Reviews Peru, 14 dagen

Gemiddelde beoordeling: 9,0

 • Een mooie gevarieerde reis met een leuke groep. Vele hoogtepunten gezien en daadwerkelijk ervaren! Mooie steden, lieve bevolking “ gastvrij” heerlijke restaurants ontdekt met een mooie keuken. Mooie hotels een goed verzorgde reis een aanrader! Op naar de volgende reis in Zuid-Amerika

  9,0

 • Ik kon genieten van een hele mooie reis. Er was de mogelijkheid om eigen invulling te geven aan de reis. Persoonlijk vond ik dit niet echt een meerwaarde. Voor mij mogen er meer geplande activiteiten zijn

  9,0

 • Indrukwekkende reis met een heel fijne groep en een geweldige reisbegeleidster Marcella. De route,de gidsen, de excursies, de hotels enz, alles verliep super vlot. Op vrije momenten kregen we tips voor bv bezoeken, musea, restaurantjes. Kamers steeds netjes geregeld. Onvergetelijke reis!

  9,0

 • Marcella is een fantastische reisbegeleidster. Een rots in de branding, rustig onder alle omstandigheden en zeer positief ingesteld. Zij was de kers op de taart van deze mooie reis. Toch 1 punt van kritiek: zeer jammer dat we zelf om de vliegtickets hebben moeten vragen 4 dgn voor vertrek.

  10,0

Praktische informatie

Accommodatie

We overnachten in comfortabele, centraal gelegen middenklasse hotels. We kiezen vaak voor kleinschalige hotels met een gezellige sfeer en koloniaal karakter. Vanwege de centrale ligging ben je dus altijd in de buurt van de belangrijkste bezienswaardigheden of leuke restaurantjes.

De kamers hebben altijd een eigen douche en toilet. In Lima overnachten we in een gezellig hotel met Nederlandse eigenaar. In Arequipa verblijven we in knusse accommodatie met een heerlijke binnentuin op loopafstand van het centrum van de stad. In Chivay worden we ontvangen door de vriendelijke medewerkers van een eco-lodge midden in de natuur. In Puno slapen we in een centraal gelegen stadshotel naast de winkelstraat en in Cusco in een historisch pand midden in het centrum.

Bekijk hotelreviews op Tripadvisor

Lima Hotel Mariel
Arequipa Selina Arequipa
Puno Hotel El Buho
Cusco Hotel Amerindia

Deze selectie geeft een goed beeld van de hotels waar we op deze reis verblijven.

Eenpersoonskamer

Alleenreizenden worden, in goed overleg, ingedeeld met andere alleenreizenden van hetzelfde geslacht. Wil je niet ingedeeld worden met een ander groepslid, dan kun je een eenpersoonskamer boeken tegen de daarvoor geldende toeslag. Voor deze reis bedraagt de toeslag vanaf € 295,-.

 • Peru hotel accommodatie overnachting Djoser
 • Hotel El Huacachinero kamer Huacachina Peru
 • Hotel El Huacachinero zwembad Huacachina Peru

  Enkele hotels hebben een heerlijk zwembad

 • Hotel El Huacachinero ontbijt Huacachina Peru
 • Hotel Oro Viejo Nasca Peru
 • Hotel Oro Viejo kamer Nasca Peru

  Alle hotelkamers hebben een eigen douche en toilet

 • Peru accommodatie overnachting Djoser
 • Hotel la Casa de mi Abuela kamer 2 Arequipa Peru
 • Hotel la Casa de mi Abuela tuin Arequipa Peru

  Ontspan in een mooie tuin

 • Hotel la Casa de mi Abuela zwembad Arequipa Peru
 • Hotel El Buho restaurant Puno Peru
 • Hotel El Buho ontbijt Puno Peru

  Het ontbijt is tijdens de hele reis inbegrepen

 • Hotel El Buho bibliotheek Puno Peru

  Veel hotels hebben koloniale elementen

 • Hotel Los Aticos kamer Cusco Peru
 • Hotel Los Aticos hal Cusco Peru
 • Tambopata Ecolodge kamer Amazone Peru

Vliegreis

KLM

Het meest voorkomende vluchtschema staat hieronder. Je kan ook het schema per vertrekdatum bekijken. Vliegtijden en -maatschappijen zijn onder voorbehoud van wijzigingen.

 • Vlucht met

  KLM

  Traject

  Amsterdam - Lima

  Vertrek

  09:55 - 15:25

 • Vlucht met

  KLM

  Traject

  Lima - Amsterdam

  Vertrek

  17:30 - 12:50*

* aankomst volgende dag


Tijdsverschil: in Peru is het in onze zomer 7 uur vroeger, in de winter is het 6 uur vroeger.

KLM, Nederlands nationale trots, bestaat al meer dan 100 jaar en is hiermee de oudste luchtvaartmaatschappij ter wereld. De vloot is hypermodern. Zo zijn de Boeing 787-9 en 10  voorzien van de laatste technische hoogstandjes, zoals speciale moodlighting. De nieuwste generatie luchtfiltersystemen zorgt ervoor dat je minder vermoeid aankomt op de bestemming. Bovendien stoten deze nieuwe vliegtuigen minder broeikasgassen uit. Aan boord ontbreekt het je aan niets: op elke vlucht word je voorzien van een snack en een drankje en op intercontinentale vluchten krijg je uiteraard een warme maaltijd. KLM biedt (behalve in Europa) een persoonlijk in-flight entertainment systeem aan, voorzien van talloze films, series en games. Zo hoef je je niet te vervelen. Wil je tijdens de vlucht extra beenruimte, dan kun je tegen bijbetaling upgraden naar 'economy comfort'.

Landarrangement

De prijs van de reis zonder de internationale vluchten, maar wel inclusief de vlucht Cuzco - Lima, bedraagtvanaf €1.895,-.

Houd bij de boeking van een landarrangement er rekening mee dat voor al onze reizen een minimum aantal deelnemers geldt. Djoser is niet aansprakelijk indien er wijzigingen ontstaan in het vluchtschema van de groepsreis. Kom je op een andere tijd aan dan de groep en/of vertrek je op een andere tijd dan de groep, dan dien je zelf je transfers van- en naar het hotel en/of de luchthaven te regelen.

Hotelovernachting Schiphol

Djoser biedt Belgische reizigers aan om voor een aantrekkelijk tarief in het Ibis Hotel vlak bij de luchthaven Schiphol te overnachten. Vooral bij vluchten die vroeg vertrekken of ’s avonds laat aankomen is dit handig. Je vertrekt uitgerust of geniet nog na van een extra nachtje vakantie. Bovendien parkeer je je wagen gratis. Lees hier meer.

Vervoer

Vanuit Lima vliegen we naar Arequipa. Vanaf Arequipa tot Cusco gebruiken we een comfortabele eigen bus. Uiteraard wordt tijdens de ritten regelmatig gestopt om de benen te strekken, om foto's te maken of om in een dorpje wat te eten. Een aantal reisdagen duurt (bijna) een hele dag, met geregeld een mooie stop onderweg. Geniet van het mooie landschap onderweg, zeker in de Andes is het uitzicht prachtig.

Vanuit Ollantaytambo reizen we naar Machu Picchu in een boemeltrein, een prachtige rit. Er zijn ruim voldoende ramen, zelfs in het dak, zodat je onderweg goed naar buiten kan kijken. Meestal stappen we in Poroy of Ollantaytambo op de trein. Vanuit Cusco vliegen we naar Lima, waarvandaan er weer naar Nederland wordt teruggevlogen.

 • KLM vliegtuig

  KLM brengt je snel en comfortabel rechtstreeks naar Lima

 • Peru bus vervoersmiddel Djoser

  Onze bussen zijn voorzien van airconditioning en verwarming

 • Peru rondreis bus vervoersmiddel Djoser
 • Peru bus vervoersmiddel Djoser
 • Peru trein vervoersmiddel Djoser

  De treinreis naar Aguas Calientes is een belevenis

 • Peru treinreis vervoersmiddel Djoser
 • Peru treinreis vervoersmiddel Djoser

  Op weg naar Machu Picchu geniet je van panoramische uitzichten op de bergen

Bij de reis inbegrepen

 • Vliegreis met KLM
 • Alle vluchttoeslagen
 • Binnenlandse vlucht Lima - Arequipa
 • Binnenlandse vlucht Cusco - Lima
 • Vervoer per eigen bus
 • Treinreis van Ollantaytambo - Aguas Calientes v.v.
 • Hotelovernachtingen
 • Al het ontbijt inbegrepen
 • Nederlandse reisbegeleiding
 • Bezoek aan de Colca Canyon, Cruz del Condor
 • Excursie naar de Heilige Valei der Inca’s
 • Wandeling vanuit Cusco naar de Incaruine van Sacsayhuaman
 • Bezoek aan de Inca ruïnes van Raqchi
 • Stop bij de 17e eeuwse kerk van Andahuaylillas
 • Excursie Machu Picchu met gids

Excursies

Uros Titicaca PeruBij Djoser bepaal je zelf welke bezienswaardigheden je de moeite waard vindt om te bezoeken. De een struint graag over de markt van Pisaq, de ander wil op zijn gemak rondkijken in een van de vele musea in Lima of strijkt neer op een terras bij het centrale plein in Cusco, om te genieten van het leven op het plein. In de meeste gevallen kun je zelf of met groepsgenoten, al dan niet met hulp van onze reisbegeleiding, er te voet of met lokaal vervoer erop uit trekken. Toegangsgelden zijn dan ook niet bij de reissom inbegrepen, zodat je alle vrijheid hebt om je eigen plan te trekken.

Sommige bezienswaardigheden mag je niet missen, zijn slecht bereikbaar of liggen 'en route' naar onze volgende overnachtingsplaats. Dergelijke excursies zijn bij Djoser in het programma opgenomen. Ook bij excursies die bij het programma inbegrepen zijn, geldt dat het entreegeld exclusief is.

Tijdens deze reis door Peru zijn de volgende excursies in het reisprogramma inbegrepen:

 • Onder leiding van een lokale gids verkennen we de Colca Canyon. We maken o.a. een korte wandeling naar de beroemde Cruz del Condor. Bij dit uitzichtpunt kun je van dichtbij condors zien vliegen.
 • En route van Puno naar Cusco stoppen we bij Raqchi, waar we een kleine Inca ruïne bezoeken en in Andahuaylillas brengen we een bezoekje aan een mooi kerkje.
 • Onder leiding van een lokale gids gaan we de Heilige vallei van de Inca's bezoeken. Hierbij gaan we uiteraard de lokale markt en de ruïnes van Pisaq bezoeken, net zoals het Ollantaytambo, het Inca fort waar de Inca's tegen de Spanjaarden vochten. We overnachten hier ook in het koloniale dorp waarrond het fort is gebouwd.
 • Met de trein reizen we naar Aguas Calientes. Na een overnachting nemen we ’s morgens vroeg een van de eerste bussen naar Machu Picchu en vertelt de lokale gids je over deze indrukwekkende Inca-ruïnes. De rondleiding duurt 1 tot 2 uur. (exclusief entreegelden)


Camino Real, de 2-daagse Incatrail:

Sportievelingen hebben de mogelijkheid de 2-daagse Inca Trail te boeken. Een pittige wandeltocht over de oude Incapaden naar Machu Picchu. Kies je niet voor een trekking, dan volg je het gewone programma en heb je een vrije dag in Aguas Calientes. In dit gezellige dorp en de omgeving heb je volop excursiemogelijkheden! Als voorbereiding op Machu Picchu bezoek je de Heilige Vallei, veel van de informatie die de gids je hier vertelt over de geschiedenis van de Inca’s, komt weer terug bij de uitleg die je krijgt over Machu Picchu.

De eerste dag wordt het deel van de route afgelegd die de reguliere 4-daagse Inca Trail op de laatste dag aflegt. Je eindigt bij de Zonnepoort vanaf waar je van een fantastisch uitzicht geniet op de mysterieuze Inca stad Machu Picchu. Je daalt te voet en per bus af naar het plaatsje Aguas Calientes. Voor het diner gaan we naar een heerlijk restaurant in Aguas Calientes. Na het ontbijt de volgende ochtend vertrekken we vroeg naar Machu Picchu om de zonsopkomst te aanschouwen. Met een professionele gids bezoeken we de Incastad. Daarna heb je nog tijd om in Aguas Calientes een lekkere maaltijd te nuttigen. Aan het eind van de middag stap je weer op de trein die je naar Cusco brengt.

Om aan deze tour deel te nemen, geef je je vooraf tijdens de (online) boeking op of via het antwoordstrookje dat beschikbaar is op je persoonlijke Mijn Djoser pagina. Wij kunnen de vergunning pas aanvragen als we beschikken over je volledige persoonsgegevens; je officiele namen zoals vermeld in je paspoort, je paspoortnummer, je geboortedatum en nationaliteit. Zorg ervoor dat uw paspoort nog geldig is. Wegens bepertke beschikbaarheid hebben wij zo snel mogelijk uw gegevens nodig. 

Vooraf te boeken excursies

Voorkom teleurstelling en reserveer bij het boeken van deze reis reis alvast een plaats bij (een van) onderstaande excursies. Je bent zeker van een plek en je hoeft het tijdens de reis niet meer te regelen. Wel zo gemakkelijk.

 • 2-daagse Camino Real

  Wandeltocht waarbij je de laatste 15 kilometer van de originele Incatrail loopt en de volgende dag vanuit Aguas Calientes een bezoek brengt aan Machu Picchu. De tocht wordt begeleid door een engels sprekende gids en je krijgt een lunchpakket mee. Tijdens deze wandeltocht loop je door de prachtige Andes-natuur en onderweg passeer je verschillende Inca-ruïnes met uiteindelijk op de tweede dag een bezoek aan Machu Picchu als hoogtepunt.

  Inbegrepen: vervoer per bus en trein, hotelovernachting Aguas Calientes met ontbijt, Engels sprekende gids, entreegeld Machu Picchu, trekkingpermit en lunchpakket.

  Duur: twee dagen.

  Bijzonderheden: Neem je paspoort, een dagrugzak, stevige wandelschoenen, kleding voor alle weertypes, regenjack, waterfles, snacks, hoofddeksel en zonnebrandcreme mee. Een redelijke conditie is vereist, reservering is op aanvraag onder voorbehoud van beschikbaarheid. Er gelden afwijkende annuleringsvoorwaarden (altijd 100%) en eventuele prijsverhogingen toegang Machu Picchu en permit worden doorberekend.

  Prijs € 325,- p.p.

Optionele excursies die ter plaatse kunnen worden geboekt

 • In Arequipa kun je een bezoek brengen aan het indrukwekkende Santa Catalina kloostercomplex. De rode, witte en blauwe muren en de kleurrijke bloemen tekenen dit kleurrijke complex.
 • Als we in Puno zijn heb je de mogelijkheid om op je vrije dag over het Titicacameer te varen en de Uros te bezoeken. Deze inheemse bevolkingsgroep leeft op eigen gemaakte eilanden van riet. Je kan dit bezoek combineren met een uitstapje naar het eiland Taquile waar de traditionele leefstijl van de eiland bewoners nog volledig in tact is met onder andere breiende mannen die hun eigen mutsen maken.
 • In Cusco zijn ook volop excursiemogelijkheden zoals de vele tempels rond de stad zoals het mysterieuze Sacsayhuaman.
 • Ook kan je in Cusco een mountainbike huren, een paardrijtocht maken of een planetarium bezoeken.

Reisdocumenten

 • E-ticket. Meer informatie over de vlucht ontvang je ongeveer 2 weken voor vertrek.
 • Internationale reispas die na vertrek uit Peru nog 6 maanden geldig is.

Geldzaken

In Peru betaal je met de Nuevo Sol. Kijk voor de actuele koers op oanda.com.

Geld afhalen: bij de vele bankautomaten kun je zowel dollars als lokale valuta opnemen. In de grote steden zijn veel bankautomaten. Belangrijk is dat je bankkaart een werelddekking heeft, controleer dit voor vertrek bij je bank. Hou daarbij rekening met het feit dat de maximumbedragen die je kunt afhalen beduidend lager zijn dan in Nederland en België (400 sol is omgerekend ca. € 100,-) . Daarnaast wordt er vrijwel altijd een commissie van 5% per transactie in rekening gebracht.
Contant: Euro en/ of Amerikaanse Dollars. De lokale omwisselkoers is vrijwel gelijk aan de koers die de banken hanteren. Het is voordeliger om ter plaatse geld te wisselen dan geld af te halen, gezien het feit dat de banken extra transactiekosten berekenen én een maximumbedrag per dag hanteren. We adviseren je dan ook om een aanzienlijk deel van het richtbedrag in contanten mee te nemen.
Creditcards: worden alleen in de grotere steden in winkels en restaurants geaccepteerd. Tevens kun je met je creditcard, in combinatie met je reispas, geld opnemen bij de bank.
 
Als richtbedrag voor uitgaven die niet bij de reissom zijn inbegrepen, zoals maaltijden, entreegelden (waaronder die van Machu Picchu), facultatieve excursies en persoonlijke uitgaven geldt minimaal € 250,- per persoon per week (hierin is de eventuele Incatrail niet opgenomen).
 
Het is gebruikelijk om fooien te geven; deze vormen vaak een niet onbelangrijk deel van het maandinkomen van de meeste mensen. Om te voorkomen dat je steeds fooien uit moet delen, wordt aan het begin van de reis een fooienpot ingesteld, waaruit de (gezamenlijke) tips aan de chauffeurs, gidsen, hotelpersoneel e.d. worden betaald. De richtlijn voor de fooienpot voor deze reis bedraagt € 20,-.

Maaltijden

Het ontbijt is bij alle overnachtingen inclusief. Bij de overige maaltijden kun je zelf bepalen waar, wat en met wie je wilt eten. Je kunt uiteraard met de groep eten, maar je bent ook vrij om zelf ergens een restaurantje op te zoeken. Deze overige maaltijden zijn dan ook niet bij de reis inbegrepen. Het is ook leuk om op de markt een lekker 'salteña-broodje' of een 'empanada' te kopen of 's avonds een plaatselijk tentje te bezoeken. De reisbegeleiding kan je vaak tips voor een goed restaurant of een leuk café geven.

Als ontbijt kun je, naast de traditionele 'desayuno', in veel gelegenheden ook een westers ontbijt bestellen, soms met heerlijk vers fruit erbij. Rond het middaguur kun je in veel lokale gelegenheden een goedkoop menu, 'almuerzo’ bestellen. Dit bestaat over het algemeen uit soep, brood, een hoofdgerecht, koffie of thee en vaak een eenvoudig nagerecht. Het zijn misschien niet altijd culinaire hoogstandjes, maar het is een leuke manier om met de plaatselijke bevolking in contact te komen.

's Avonds is de peña een leuke plek om te vertoeven. Hier worden naast live-muziekoptredens vaak hapjes of maaltijden geserveerd. Probeer de bekende coca-thee eens; deze is niet alleen goed tegen hoogteziekte maar ook gewoon lekker. Of de chicha-drank, die al eeuwenlang door de lokale bevolking uit yuca en maïs wordt gebrouwen. Bijna overal worden ook Europese maaltijden geserveerd.

Wanneer je meedoet aan de Camino Real krijg je een lunchpakket mee voor tijdens de wandeling.

Gezondheid

Het berglandschap van Peru is zeer indrukwekkend. Tijdens de reis bereiken we hoogtes die adembenemende uitzichten opleveren. Dit betekent dat een lager gehalte aan zuurstof kan zorgen voor klachten als hoofdpijn, misselijkheid, duizeligheid en kortademigheid. Dit zijn milde klachten die meestal verdwijnen als het lichaam zich heeft aangepast. Reizigers met hart- en/of longaandoeningen wordt aangeraden om reisplannen met de huisarts te overleggen.

Voor deze reis wordt aangeraden:

- vaccinaties tegen DTP, hepatitis A en gele koorts*

*Gele koorts komt voornamelijk voor in het noordwesten, noorden en oosten van Peru. De vaccinatie tegen gele koorts wordt daarom geadviseerd voor gebieden ten oosten van de Andes en in het noordelijke kustbied. Tijdens onze reis komen wij vooral in de Andes en het zuidelijke kustgebied.

Voor vaccinaties werkt Djoser samen met Thuisvaccinatie.nl. Het is de grootste landelijke organisatie voor reisvaccinaties aan huis. De deskundige artsen komen bij je langs wanneer het jou uitkomt. Ook ‘s avonds en in het weekend of op het werk. En sturen (indien mogelijk) de rekening rechtstreeks naar de zorgverzekeraar. De tarieven zijn vergelijkbaar met andere vaccinatie instellingen. Je kunt gemakkelijk online een afspraak maken. Voor een advies per land kun je ook de website raadplegen van het Landelijk Coördinatiecentrum Reizigersadvisering lcr.nl of itg.be.

Logo ThuisVaccinatie.nl

Hotelverlenging

Verlenging mét accommodatie is in Lima en Cusco bij te boeken.

Het hotel in Lima ligt in de populaire wijk Miraflores, gunstig gelegen ten opzichte van het centrum en de luchthaven. De prijs is vanaf € 30,- op basis van logies en ontbijt in een tweepersoonskamer per persoon per nacht. De prijs voor een eenpersoonskamer is vanaf € 45,- per nacht.

Het hotel in Cusco ligt op loopafstand van het centrale plein Plaza de Armas. De prijs is vanaf € 30,- op basis van logies en ontbijt in een tweepersoonskamer per persoon per nacht. De prijs voor een eenpersoonskamer is vanaf € 45,- per nacht.

De genoemde prijzen zijn zonder wijzigingskosten van de vlucht en de transfer van/naar de luchthaven.

Klimaat en geografie

Het klimaat van Peru is nogal wisselend per gebied. Ondanks de ligging nabij de evenaar ligt de gemiddelde temperatuur over het algemeen lager dan men zou verwachten. Tijdens de reis naar Peru verblijf je eigenlijk in twee heel aparte klimaatzones; het woestijnachtige gebied rond Lima en de hooglanden van Arequipa tot Cusco.

In het kustgebied is het over het algemeen het hele jaar door warm. Direct aan de kust hangt van april tot december een dikke mist, maar zodra je meer landinwaarts trekt, verdwijnt deze mist. Het weer in Peru is het beste te verdelen in het droge en natte seizoen. Het droge seizoen loopt van mei tot november, waarbij het dus overdag vaak een strakblauwe lucht is. Met name in deze periode is het in het hooggebergte vaak ‘s nachts erg koud. Overdag is de temperatuur door de zon echter best aangenaam en kan oplopen tot zo'n 18 graden, maar zodra de zon ondergaat wordt het al snel koud. Warme kleding is zeker noodzakelijk. De regentijd loopt ongeveer van december tot en met maart. Het is er dan zomer en er is dan vaak mist en bewolking.

Reisbegeleiding en gidsen

Een enthousiaste Nederlandse reisbegeleider begeleidt de reis. Onze reisbegeleiders zijn zeer ervaren en bevlogen reizigers en vertellen onderweg leuke weetjes over de bestemming. Zij zorgen dat de reis soepel verloopt en zijn het aanspreekpunt voor vragen en wensen. De eigen passie, in combinatie met een uitgebreide training en inwerkprocedure, vormt de basis voor hun deskundigheid en professionaliteit. 

Een lokale gids reist mee naar de Colca Canyon en tijdens een boottocht over het Titicacameer vertelt een lokale gids over over zijn of haar gebruiken en culturele achtergronden. Ook hebben we een lokale gids die ons begeleidt in de Heilige Vallei en tijdens het bezoek aan de Machu Picchu. De wandelaars die de Camino Real wandelen zullen een eigen gids hebben tijdens de tweedaagse tour.

Veelgestelde vragen

Hoe is de accommodatie in Peru?

We overnachten in comfortabele, centraal gelegen middenklasse hotels, waarbij het ontbijt is inbegrepen. De hotels hebben een sfeervol en soms koloniaal karakter. Een aantal keren beschikt een hotel over een zwembad(je).

Een unieke overnachting maken we op Amantaní, een eilandje in het Titicacameer. De bevolking leeft hier nog op een zeer traditionele wijze. Je overnacht op het eiland. De gastvrije families maken de maaltijden voor je klaar. Op weg naar het eiland stoppen we bij de beroemde drijvende rieteilanden van de Uros. Je hebt dus gelijk de gelegenheid deze bijzondere eilanden te bezoeken. Op de terugweg naar Puno bezoeken we het eiland Taquile.

Bestaat de mogelijkheid om de Inca-trail naar Machu Picchu te lopen?

Sportieve deelnemers hebben de mogelijkheid deel te nemen aan de minder inspannende Camino Real, een prachtige 2-daagse 'hike' naar Machu Picchu.

Om aan deze wandeling deel te nemen, geef je je vooraf tijdens de (online) boeking op of via het antwoordstrookje dat beschikbaar is op je persoonlijke Mijn Djoser pagina. Stuur dit antwoordstrookje zo snel mogelijk na boeking aan ons terug, want de lokale autoriteiten geven slechts een beperkt aantal plaatsen per dag vrij en de trail raakt snel volgeboekt. Wij kunnen de vergunning pas aanvragen als we beschikken over je volledige persoonsgegevens; je officiële namen zoals vermeld in je paspoort, je paspoortnummer, je geboortedatum en nationaliteit. Zie voor verdere details, prijzen en voorwaarden het kader op de website.

Hoe zwaar is de 2-daagse Camino Real?

Voor deze tocht dien je over een goede conditie te beschikken, de hoogte kan de wandeling zwaarder maken. Tijdens de tocht loop je door de prachtige Andes-natuur en onderweg passeer je verschillende Inca-ruïnes, met natuurlijk een bezoek op dag 2 aan Machu Picchu als hoogtepunt. Je hebt de hele dag de tijd om de 15 kilometer wandeltocht uit te voeren. De grote bagage kan in het hotel in Cusco achterblijven. Je eigen bagage dien je zelf te dragen.

Hoe is het vervoer in Peru geregeld?

We maken gebruik van onze eigen bus met airco, zodat we onderweg kunnen stoppen waar we willen.Twee binnenlandse vluchten van ongeveer een uur brengen ons van Lima naar arequipa en van Cusco naar Lima. Om in Aguas Calientes te komen reizen we met een boemeltreintje over een prachtig traject.

Welke excursies in Peru zijn in de reissom inbegrepen?

Vanuit Arequipa maken we een tweedaagse excursie met gids naar de Colca Canyon, de op een na diepste canyon ter wereld, waar je de condor kunt zien vliegen bij Cruz del Condor.
Vanuit de oude Inca-hoofdstad Cusco maken we een excursie naar de Heilige vallei en waar we veel Inca tempels bezoeken en koloniale kerken en markten.
Ook maken wij vanuit de Heilige Vallei een excursie van twee dagen naar Machu Picchu.
We overnachten in Aguas Calientes, waar we met de trein naar toe reizen. Onder leiding van een gids bezoeken we de indrukwekkende Inca-ruïnes. Je dient wel zelf de entree nog te betalen.

Kan je in Peru pinnen?

Je kan in Peru prima pinnen. In Lima, Arequipa, Puno, Cusco en Ollantaytambo staan pinautomaten.Belangrijk is dat je bankpas een werelddekking heeft, controleer dit voor vertrek bij je bank. Hou daarbij rekening met het feit dat de maximumbedragen die je kunt pinnen beduidend lager zijn dan in Nederland en België (400 sol is omgerekend ca. € 100,-) . Daarnaast wordt er vrijwel altijd een commissie van 5% per pintransactie in rekening gebracht.
De lokale omwisselkoers is vrijwel gelijk aan de koers die de banken hanteren. Het is voordeliger om ter plaatse geld te wisselen dan geld te pinnen, gezien het feit dat de banken extra transactiekosten berekenen én een maximumbedrag per dag hanteren. We adviseren je dan ook om een aanzienlijk deel van het richtbedrag in contanten mee te nemen.

Hoe is het klimaat in Peru?

Tijdens de reis naar Peru verblijf je eigenlijk in twee heel aparte klimaat zones; het woestijnachtige gebied rond de kust en de hooglanden van Arequipa tot Cusco. In het kustgebied is het over het algemeen het hele jaar door warm. Direct aan de kust hangt van april tot december een dikke mist, maar zodra je meer landinwaarts trekt, verdwijnt deze mist. Voor het eerste deel van de reis is het dus handig luchtige kleding mee te nemen.
Het weer in het hooggebergte is het beste te verdelen in het droge en natte seizoen. Het droge seizoen loopt van april tot oktober, waarbij het overdag vaak een strakblauwe lucht is. Met name in deze periode is het in het hooggebergte vaak ‘s nachts erg koud. Overdag is de temperatuur door de zon echter best aangenaam, maar zodra de zon verdwijnt wordt het koud. In onze zomermaanden kan de temperatuur in de Andes ’s nachts ver onder nul komen. Zorg er dus voor dat je zeker in deze periode warme kleding meeneemt!

In de Ollantaytambo in de Heilige Vallei en Aguas Calientes bij Machu Pichu is het bijna tot geheel tropisch wat een warme temperatuur het hele jaar door oplevert van tussen de 23 en 30 graden. En in het regenseizoen stevige korte buien.

Delen van Peru liggen op grote hoogte, krijg je last van die hoogte?

De reis is zodanig opgebouwd dat je langzaam kunt wennen aan de hoogte. In Arequipa, dat op zo’n 2400 meter hoogte ligt, kun je al wennen aan de hoogte. Hierna vertrekken we richting de Colca Cañon en het Titicacameer, waar je op grote hoogte verblijft. Het is belangrijk om veel te drinken, veel meer dan je gewend bent, het rustig aan te doen en om goed naar je lichaam te luisteren. De meest voorkomende symptomen zijn lichte misselijkheid, hoofdpijn en kortademigheid. Wel raden wij mensen met hart- en vaatziekten en astmapatiënten aan vooraf hun arts te raadplegen. Heb je vragen over het reizen op grote hoogte, ga dan ook even bij je huisarts langs.

Is het mogelijk om de reis te verlengen?

Wil je langer in Lima blijven, dan kunnen we de terugreis uit Lima voor je verzetten. De kosten voor het wijzigen van de vlucht bedragen dan in ieder geval 50 euro per ticket. Dit dient bij boeking schriftelijk bij ons te worden aangevraagd. Ook kun je ervoor kiezen langer in Cusco te blijven. In dat geval moeten wij ook de binnenlandse vlucht voor je verzetten. Geef dan bij boeking duidelijk aan op welke dag je de vlucht van Cusco naar Lima geboekt wilt hebben. 

Zowel in Lima als in Cusco kun je ook de hotelovernachtingen bijboeken. Klik hier voor voor informatie over de hotels en prijzen. 

Wat is het voltage in Peru?

In Peru is het voltage 220 volt. De stopcontacten zijn het Amerikaanse model met twee platte polen, maar vaak passen ook de Nederlandse stekkers gewoon.

Kan ik in Peru gemakkelijk bellen en e-mailen?

In bijna alle hotels is wifi aanwezig.
De telefoonverbindingen met Nederland zijn goed. Voor mobiele telefoons is de dekking vrij redelijk, informeer voor vertrek bij je provider. Ook kun je bellen met telefoonkaarten die op veel plaatsen te koop zijn of bij een van de telefoonkantoortjes, waarbij je na afloop van het gesprek de kosten betaald.

Welke kleding is handig om mee te nemen?

Neem kleding mee voor de verschillende weertypes. Luchtige katoenen kleding is goed voor het kustgebied van Peru. Neem ook zwemkleding mee. Voor de dagen in de Andes moet je warmere kleding meenemen. Vooral in de periode van mei tot oktober is het erg koud in de Peruaanse hooglanden. Handig is kleding die je in lagen over elkaar kunt dragen, zodat je als het opwarmt in de zon wat laagjes kunt uittrekken. Overigens kun je in veel hotels je kleren laten wassen.
Dichte loopschoenen met goed profiel komen ook goed van pas, zeker als je de Inca-trail gaat lopen.

Stel je vraag

Staat jouw vraag hier niet tussen? Stel deze dan via info@djoser.nl.

Foto's en video

Reisblog Peru

Bekijk alle reisblogs over Peru