Bekijk de Rondreis Peru met Amazone, 24 dagen van Djoser

Rondreis Peru met Amazone 24 dagen

Besneeuwde bergtoppen & tropisch oerwoud

Vanaf € 3.895,- Bijkomende kosten € 26,25 p.p. (o.b.v. 2 personen)

Tijdens deze reis bezoek je de absolute hoogtepunten van Peru. Je verblijft in het koloniale Lima, Arequipa en Cusco en onderweg stop je bij de onverklaarbare Nasca-lijnen en het indrukwekkende Inca-complex Machu Picchu. Het Titicacameer en de Colca Canyon bieden imposante vergezichten. Een verblijf in de Amazone-jungle in het Peruaanse laagland maakt deze reis compleet.

Daarom Djoser

 • Rechtstreekse vlucht KLM
 • Nederlandse reisbegeleiding
 • Inclusief 4-daags verblijf in ecolodge in jungle obv. volpension & excursies
 • Treinrit naar Machu Picchu
 • Excursie Machu Picchu inbegrepen
 • Overnachting in de oase Huacachina
 • Bezoek aan mysterieuze Nasca-lijnen (uitkijktoren)
 • Lokale gids Colca Canyon en Titicacameer
 • Boottocht en bijzondere overnachting bij familie thuis op Titicacameer
 • Alle accommodatie inclusief ontbijt
 • Lunch, diner en ontbijt inbegrepen op Amantaní
 • Voordelig overnachten en parkeren bij Schiphol

Route en kaart

Routekaart Rondreis Peru met Amazone, 24 dagen
 1. Amsterdam - Lima
 2. Lima
 3. Lima - Pisco
 4. Pisco - Huacachina
 5. Huacachina - Nasca
 6. Nasca, excursie Nasca-lijnen en Cauchilla
 7. Nasca - Arequipa
 8. Arequipa
 9. Arequipa - Colca Canyon
 10. Colca Canyon, bezoek Cruz del Condor
 11. Colca Canyon - Puno
 12. Puno - Uros-eilanden - Amantaní
 13. Amantaní - Taquile - Puno
 14. Puno - Raqchi - Andahuaylillas - Cusco
 15. Cusco
 16. Cusco - bezoek aan de Heilige Vallei - Ollantaytambo
 17. Ollantaytambo - trein naar Aguas Calientes
 18. Aguas Calientes, excursie Machu Picchu - trein naar Cusco
 19. Cusco
 20. Cusco - vlucht naar Puerto Maldonado, jungle lodge
 21. Amazone, jungle lodge
 22. Amazone, jungle lodge
 23. Puerto Maldonado - vlucht naar Lima - Amsterdam
 24. aankomst Amsterdam

Reisbeschrijving

Lima, de afwisselende hoofdstad van Peru

Dag 1 Amsterdam - Lima
Dag 2 Lima

Plaza Mayor plein Lima PeruWe beginnen onze rondreis in de indrukwekkende hoofdstad van Peru, waar je een dag de tijd hebt om de stad te verkennen. Het oude deel van de stad staat bol van koloniale kerken, pleinen en huizen en geeft een mooi beeld van de tijd dat de Spanjaarden hier de scepter zwaaiden. Bezienswaardigheden die een bezoek meer dan waard zijn? Museo de Oro waar we veel goud en wapens vinden, Plaza Mayor waar het altijd gezellig druk is en imposante kathedraal met de graftombe van Generaal Pizarro, ontdekkingsreiziger en veroveraar. Miraflores is de wijk waar de leuke restaurants en cafés gevestigd zijn en waar de welgestelde Peruaan woont, werkt en zijn vertier zoekt.

Van de Pacifische kust naar de duinen van Huacachina

Dag 3 Lima - Pisco
Dag 4 Pisco - Huacachina

Kust Peru DjoserVanuit de hoofdstad vertrekken we naar Pisco aan de Pacifische kust. Dit dorpje is het uitgangspunt een excursie naar het Nationale Park Paracas en naar de Ballestas-eilanden. In het nationale park kun je een kolonie flamingo’s zien en prachtige rotsformaties aan het strand. De Islas Ballestas staan bekend om de vele soorten vogels, zeeleeuwen en pinguïns. Huacachina is een paradijselijk oase middenin de woestijn omgeven door zandduinen. Het is mogelijk om hier sandboards te huren en van de duinen af te glijden. Een heel bijzondere ervaring. Of je geniet van het uitzicht en wandelt een van de duinen op. Ook kun je een bezoekje brengen aan de nabijgelegen stad Ica dat een interessant mummie museum heeft.

Uitzicht op de Nascalijnen vanaf een toren of vanuit de lucht

Dag 5 Huacachina - Nasca
Dag 6 Nasca

Nazca lijne vogel PeruVervolgens gaan we een van de meest mysterieuze plekken van Peru bekijken: de Nasca-lijnen. Het is nog altijd een raadsel hoe de enorme figuren ooit op de bodem van de woestijn zijn uitgetekend. Niemand weet wat de betekenis van de lijnen is en wie ze ooit heeft gemaakt. De persoon die de meeste invloed heeft gehad in het onderzoek naar de lijnen is de Duitse Maria Reiche, een wiskundige die haar hele leven de lijnen heeft bestudeerd. Zij ging ervan uit dat de lijnen een astronomische kalender voor landbouwdoeleinden vormden. Vanaf de uitkijktoren kun je drie van de lijnen bekijken.

Even buiten Nasca bezoeken we nog een bijzondere plek: de Chauchilla begraafplaats. Hier zie je mummies en allerlei overblijfselen uit de Nasca-periode, die door de extreme droogte zeer goed bewaard zijn gebleven. Indrukwekkend, maar ook een beetje luguber. De temperatuur is hier het hele jaar aangenaam, dus een duik in het zwembad aan het einde van de dag is een heerlijke afsluiter.

Wandel door koloniaal Arequipa en de uitgestrekte Colca Cañon

Dag 7 Nasca - Arequipa
Dag 8 Arequipa
Dag 9 Arequipa - Colca Cañon
Dag 10 Colca Cañon, bezoek Cruz del Condor

Arequipa Peru DjoserEen lange tocht door de woestijn, waarbij we onderweg vaak kunnen stoppen voor mooie foto-momenten van het uitzicht over de zee, brengt ons in Arequipa. In de stad, die op 2.325 meter hoogte ligt, kun je al een beetje wennen aan de hoogte. Kijk hier een dag rond, bijvoorbeeld op het mooie Plaza de Armas met de grote witte kathedraal. De stad wordt ook wel de witte stad genoemd vanwege de vele gebouwen in het centrum die zijn gemaakt van wit vulkanisch gesteente. Overal in de stad heb je zicht op de hoge Misti-vulkaan. Een bezoek aan het Santa Catalina-klooster mag hier niet ontbreken. Dit klooster is eigenlijk een kleine stad op zich met gebouwen in allerlei kleuren, met smalle straatjes, pleintjes en patio’s, waar je uren kunt rondslenteren.

Colca Canyon Peru terassen De volgende dag gaan we echt hoog de Andes in op weg naar de Colca Cañon. Onderweg passeren we een pas van 4.900 meter! Deze dag moet je dus wel rustig aan doen om aan de grote hoogte te wennen. Zorg dat je veel water drinkt en je tempo aanpast. De rit is werkelijk prachtig; hoge Andestoppen, kleine dorpjes en kuddes lama's en alpaca's wisselen elkaar af. Met een beetje geluk zie je ook de vicuña, een 'broertje' van de lama, die veel minder voorkomt en wat kleiner en ranker is dan de lama's en wollige alpaca's. Deze dieren geven de beste wol en zijn daardoor erg geliefd, waardoor het een bedreigd en inmiddels gelukkig ook beschermde diersoort is. We overnachten in het op 3.700 meter hoog gelegen dorpje Chivay in een eenvoudige lodge. De dagen in de Colca Canyon reist er ook een lokale gids mee, die je meer kan vertellen over de prachtige omgeving en de gebruiken in de regio.

De volgende ochtend rijden we naar het uitkijkpunt ‘Cruz del Condor’, waar je de indrukwekkende condor kunt zien vliegen. De Colca Cañon is een van de diepste kloven ter wereld met duizelingwekkende hoogteverschillen. Er leven hier vele condors en door de thermiek komen ze hier  vaak ’s morgens vroeg hoog in de canyon zweven. Omdat je bij het uitzichtpunt aan de rand van de canyon staat, komen ze hier heel dicht langs je heen zweven. Heel indrukwekkend, want deze vogels kunnen een spanwijdte van wel 3 meter bereiken.

Het Titicacameer, indrukwekkende uitzichten op 3.800 meter

Dag 11 Colca Cañon - Puno
Dag 12 Puno - Uros eilanden - Amantaní
Dag 13 Amantaní - Taquile - Puno

Vanuit Chivay reizen we naar Puno, aan de oever van het beroemde Titicacameer. Onderweg kan je weer genieten van prachtige vergezichten, besneeuwde bergtoppen en grazende alpaca's en lama's. Vlakbij Puno liggen de drijvende rieteilanden, die bewoond worden door nog ongeveer 300 Uros. Ze bieden allerlei leuke souvenirs aan en je kunt er een tochtje maken op de zelfgemaakte rietbootjes. De eilandjes zelf bewegen een klein beetje als je erover loopt en als je te lang op een plek blijft staan stroomt het water heel langzaam over je schoenen heen. We bezoeken deze eilandjes op weg naar Amantaní, een van de 'vaste' eilanden op het meer. Hier logeren we bij een Aymara familie thuis.

Titicacameer Taquile Peru DjoserBij aankomst staan de 'mamacitas' in kleurige rokken al op ons te wachten en wandelen we vanuit het haventje naar de verschillende huisjes toe, soms een pittige klim. Je moet met handen en voeten communiceren, want de mensen op het eiland spreken meestal alleen de inheemse taal Quechua. Het onderkomen is primitief, er is geen mogelijkheid tot douchen. Je kunt vanuit Nederland eventueel een lakenzak meenemen, wel zijn er voldoende dekens aanwezig. De familie maakt in het keukentje een eenvoudige, maar vaak zeer voedzame vegatarische maaltijd voor je klaar.

Als je ‘s morgens wakker wordt en uit het huisje naar buiten kijkt over het blauwe meer of de verlaten akkertjes van de lokale bevolking, dan voel je je echt in een hele speciale wereld. Het eiland is nog erg traditioneel, er rijden geen auto’s en pas sinds enkele jaren is er een paar uur per dag elektriciteit. Je kunt op het eiland een prachtige wandeling maken, naar bijvoorbeeld de ruïnes van de tempel van Pachamama, moeder aarde. Op het Titicacameer gaat er ook een lokale gids, zodat je meer uitleg krijgt over de lokale gewoontes. 

Op de terugweg naar Puno varen we langs het buur-eiland Taquile, waar je ook nog de tijd krijgt om rond te kijken. Ook hier leeft men nog zeer traditioneel en is er nog nauwelijks elektriciteit. Het eiland is vooral bekend om zijn handwerk traditie. De vrouwen van het eiland weven, terwijl de mannen hier breien. Al op jonge leeftijd beginnen ze hier mee. Kijk dus niet vreemd op als je breiende mannen op straat ziet, dat is hier heel gewoon!

Ervaar het prachtige Cusco en de indrukwekkende omgeving

Dag 14 Puno - Raqchi - Andahuaylillas - Cusco
Dag 15 Cusco
Dag 16 Cusco - Heilige Vallei - Ollantaytambo
Dag 17 Ollantaytambo - trein naar Aguas Calientes

Vanuit Puno nemen we de bus naar Cusco, een prachtige rit van zo'n acht uur door het Andes-landschap. Onderweg kunnen we stops maken bij kleine dorpjes en om foto’s te maken van het mooie landschap. Raqchi is een minder bekende Incaruïne. Het tempelcomplex is een eerbetoon aan de god Viracocha. In het kleine Andahuaylillas staat een mooie kerk die we kunnen bezoeken. Deze kerk wordt ook wel de Sixtijnse kapel van Latijns Amerika genoemd.

Cusco kerken PeruCusco is één van de mooiste steden van Latijns-Amerika. Het is de vroegere hoofdstad van de Inca’s en er zijn dan ook nog veel overblijfselen uit de Inca-periode te zien. We overnachten hier in een centraal gelegen hotel, de belangrijkste bezienswaardigheden liggen allemaal op loopafstand. Het centrale plein is prachtig en overal zijn barretjes en restaurants met balkons die op het plein uitkijken. Er hangt hier een gezellige sfeer. In het centrum staan zeer oude koloniale gebouwen en kerken. De musea leren je veel over de geschiedenis en de cultuur van de Inca’s. In de kunstenaarswijk San Blas vind je allerlei kleine souvenirwinkeltjes. Boven de stad liggen de indrukwekkende Inca overblijfselen van Sacsayhuamán, een complex van enorme muren, waar je met een pittige klim naartoe kunt wandelen. Hiervandaan heb je een mooi uitzicht over de stad. Na een nacht in Cusco pakken we een rugzak in voor de komende 2 nachten. De grote bagage laten we achter in Cusco. Na 2 nachten elders, slapen we daarna weer een nacht in Cusco.

De heilige vallei van de Inca’s ligt lager dan Cusco en de temperatuur is er duidelijk warmer. Je bent natuurlijk helemaal vrij om zelf een lokale bus te nemen en door Pisac en de erboven liggende ruïnes te wandelen. We zullen de Heilige Vallei bezoeken voordat je naar Machu Picchu gaat. Veel van de verhalen die je hier hoort over de geschiedenis van de Inca's is weer erg interessant voor de uitleg die je later krijgt bij Machu Picchu. Wij overnachten in Ollantaytambo.

Wandel door het nieuwe wereldwonder Machu Picchu

Dag 18 Aguas Calientes, excursie Machu Picchu - trein naar Cusco
Dag 19 Cusco

Machu Picchu Peru Djoser Uiteraard brengen we ook een bezoek aan de beroemde Inca-stad Machu Picchu. De stad is heel goed bewaard gebleven dankzij het feit dat de Spanjaarden de stad nooit hebben gevonden. Pas in 1911 is de stad door Hiram Bingham ontdekt. De ruïnes liggen in een prachtige omgeving tussen hoge bergtoppen. Om bij Machu Picchu te komen nemen we de trein naar het dorpje Aguas Calientes. We overnachten hier, zodat gemakkelijk met een gids de ruïnes kunt bezoeken. De entree voor Machu Picchu is niet bij de reissom inbegrepen. De lokale gids geeft een rondleiding van 1 a 2 uur. 's Middags stappen we weer op de trein richting Cusco. Na ons bezoek aan Machu Picchu hebben we nog een volle dag de tijd om in de fascinerende stad Cusco rond te kijken.

Of:

Wandel de beroemde Inca Trail naar Machu Picchu

Dag 14 Puno - Raqchi - Andahuaylillas - Cusco
Dag 15 Cusco - start Inca Trail
Dag 16 Inca Trail (dag 2)
Dag 17 Inca Trail (dag 3)
Dag 18 Inca Trail (dag 4)/ Aguas Calientes - Cusco
Dag 19 Cusco

De Inca Trail, een tocht om nooit te vergeten

De echte sportievelingen kunnen ervoor kiezen om vanuit Cusco de beroemde Inca Trail te lopen. Dit is een prachtige 4-daagse kampeertocht, waarbij je over het oude pad van de Inca’s loopt. Dit is een zware tocht van c.a. 40km. Voor deze tocht moet je wel over een flinke conditie beschikken, want met name door de hoogte is het een pittige tocht. Vooral de tweede dag is zwaar, als je op 4198 meter over de pas van Warmiwañusca, oftewel Dode Vrouw in Quechua (dit overigens vanwege de vorm van de berg) moet zien te komen. Het lopen over de Inca trappen is pittig deze dag. 

Er gaat een kok mee en dragers voor de zware spullen, zoals de tenten en de kookspullen. Het is ongelooflijk te zien hoe snel deze mannen de berg oplopen, terwijl jij vaak na elke stap weer moet uitrusten. Drie keer per dag maken de koks een heerlijke, voedzame maaltijd voor je klaar.

Bord begin Inka Trail PeruTijdens de tocht loop je door de prachtige Andes-natuur en onderweg passeer je verschillende Inca-ruïnes. De laatste ochtend sta je heel vroeg op om naar de zonnepoort te lopen om daar op tijd te zijn om met een beetje geluk de zon op te zien komen. Na een tocht van een paar dagen word je dan beloond met een prachtig schouwspel: Machu Picchu ligt aan je voeten! Je Inca-trail gids zal je rondleiden door Machu Picchu op een van de aangewezen paden. Je gaat met de bus naar het dalstation van Machu Picchu; Aguas Calientes en kan hier nog een lekkere maaltijd nuttigen. Halverwege de middag stap je weer op de trein die je naar Cusco brengt.

Voor deze tocht over de oude Inca-paden moet je je vooraf al opgeven. Zorg dat je dit zo snel mogelijk tijdens of na boeking doet! Zeker in het hoogseizoen raken de plaatsen erg snel op. Er wordt slechts een beperkt aantal wandelaars per dag toegelaten op de trail door de lokale autoriteiten.

Inca Trail Machu Picchu Peru DjoserNeem voor het lopen van de Inca-trail een warme slaapzak mee, eventueel is deze ook in Cusco te huur. De overige kampeerspullen zijn ter plaatse aanwezig. Je matrasje krijg je aan het begin van de tocht uitgedeeld en dien je zelf te dragen, alsmede je eigen rugzak met alle persoonlijke spullen. De overige kampeerspullen worden door de dragers gedragen die ook de maaltijden verzorgen en je tent opzetten. Ook is het mogelijk om eventueel een drager in te huren (ongeveer 276 US$) die je tas draagt met daarin o.a. je slaapzak en matje. Je hoeft dan zelf alleen een kleine dagrugzak te dragen, met bijvoorbeeld je fototoestel en een fles water. Geef bij boeking of voor vertrek aan ons door of je een extra drager wil, dan vragen we voor je na of er nog een drager beschikbaar is. De extra kosten voor de drager voldoe je ter plaatse.  

Voor de trail dien je verder stevige schoenen met een goed profiel, een regenjack, een zaklamp en een handdoek mee te nemen. De dragers zorgen onderweg voor gekookt water waarmee je je waterfles kunt vullen, zodat je tijdens de tocht veilig drinkwater hebt. Ook zijn er voldoende beekjes om een waterfles te vullen, maar vergeet dan niet vooraf in Cusco waterzuiverende tabletjes te kopen.  Denk goed na voordat je je opgeeft voor de Inca-trail. Het is een pittige tocht waarvoor een goede voorbereiding noodzakelijk is.

Is de Inca Trail volgeboekt, dan kun je eventueel ook kiezen voor de 2-daagse Camino Real trekking. Bij deze tocht loop je op dag één de laatste 15 kilometer van de Inca Trail. Ook dit is door de hoogte ook een vrij pittige tocht. Op de eerste dag loop je Machu Picchu binnen. Die nacht slaap je in een hostal, in het dorpje Aguas Calientes. Op dag twee bezoek je vervolgens met een gids Machu Picchu, deze geeft een rondleiding van ongeveer 2-3 uur op een van de aangewezen paden. 

Dompel je onder in de Peruaanse Amazone

Dag 20 Cusco - Puerto Maldonado, jungle lodge
Dag 21 Amazone, Jungle lodge
Dag 22 Amazone, Jungle lodge
Dag 23 Puerto Maldonado - vlucht naar Lima - Amsterdam
Dag 24 aankomst Amsterdam

Na een korte vlucht komen we aan in het tropische Puerto Maldonado. Dit stadje ligt in de Peruaanse Amazone waar de rivieren Madre de Dios en Tambopata samen komen. Dit is de perfecte uitvalsbasis om ons in de ever-green jungle te begeven. We laten de grote bagage achter in Puerto Maldonado en reizen de komende 3 nachten met een kleinere rugzak door de amazone.

Per gemotoriseerde rivierboot varen we naar ons onderkomen voor de komende dagen. Het verschil van landschappen ten opzicht van de hoge Andes is enorm en de vele vogels heten ons fluitend welkom. We vinden hier veel aalscholvers en reigers. Met wat geluk spotten we ook al kaaimannen en schildpadden. We worden hartelijk ontvangen en voorgesteld aan de gidsen die ons de komende dagen vergezellen.

Amazone Peru krokodil Djoser Vanuit de lodge zijn er verschillende wandelingen uitgezet om de omgeving optimaal te verkennen. Het Cocococha Meer heeft kristalhelder water en is omgeven door hoge bomen en moeras. We kunnen een observatietoren op vanwaar we een oogverblindend uitzicht hebben over het meer en de jungle. Kleurrijke Ara’s, papegaaien en toekans laten zich relatief eenvoudig spotten dankzij hun kleurenpracht. De schildpadden en de reuzenotters zijn wat lastiger te aanschouwen, maar de beloning is dan ook des te groter wanneer dit wel lukt. De gidsen zijn thuis in de regio en hun zintuigen staan altijd op scherp om de flora en fauna aan te wijzen. In de avonden kunnen we genieten van een machtig uitzicht over de Amazone. Een magische ervaring met alle kleuren en geluiden die horen bij de jungle.

Jungle Amazone Peru DjoserWe kunnen tijdens ook bezoek ook capucijnaapjes, kleine leeuwaapjes en slingerapen in hun eigen habitat spotten. Ze vliegen door de bomen en ze lijken zich perfect te vermaken in deze immens grote speeltuin die zij hun thuis noemen. Een donkere vlek hoog in een boom die zich niet of heel langzaam beweegt? Dat kan heel goed een luiaard zijn; hou de camera’s altijd in de aanslag dus. Na weer een nacht in de jungle en met het geluid van vogels en aapjes wakker te worden, maken we ons weer klaar voor vertrek. We halen de bagage op in Puerto Maldonado en maken ons klaar voor de vlucht naar Lima (met een eventuele korte stop in Cusco). In de avond vertrekt de vlucht terug naar Amsterdam.


Op weg met Djoser

Bij onze reizen is geen sprake van een strak gepland reisschema. De reisdagen staan natuurlijk vast, maar ter plaatse wordt het programma in overleg tussen de groep en de reisbegeleiding ingevuld. De reisbegeleiding biedt de meeste dagen wel een programma aan en een aantal excursies is inbegrepen, maar je bent zeker niet verplicht hieraan deel te nemen. Wie er liever zelf op uitgaat, heeft daartoe alle vrijheid. Zo leer je een land tenslotte het beste kennen. Houd er wel rekening mee, dat zich door het karakter van de reizen en de landen onvoorziene omstandigheden voor kunnen doen, waardoor sommige activiteiten niet door kunnen gaan of gewijzigd moeten worden. Gemiddeld bestaan de groepen uit 16 deelnemers. De maximale groepsgrootte is 20 personen.

KLM

Vertrekdata 2024

Bijkomende kosten € 26,25 p.p. (o.b.v. 2 personen)

Start - einde Beschikbaarheid Prijs
Start - einde
07 jun - 30 jun
G
Vertrek gegarandeerd i

Indien een vertrekdatum het groene icoon met een G heeft, dan ben je er zeker van dat je na het ontvangen van de boekingsbevestiging op reis kan gaan. Voorwaarden van toepassing, zie i.

i

Inti Raymi festival, Inca trail volgeboekt.

Beschikbaarheid
1 plaats vrij

Deelnemers

Er is op dit moment geen groepsinformatie beschikbaar voor deze vertrekdatum.

Prijs

€ 3.995,-

Start - einde
19 jul - 11 aug
Beschikbaarheid
vol

Deelnemers

Er is op dit moment geen groepsinformatie beschikbaar voor deze vertrekdatum.

Prijs

€ 4.495,-

Start - einde
26 jul - 18 aug
G
Vertrek gegarandeerd i

Indien een vertrekdatum het groene icoon met een G heeft, dan ben je er zeker van dat je na het ontvangen van de boekingsbevestiging op reis kan gaan. Voorwaarden van toepassing, zie i.

i

Inca trail volgeboekt.

Beschikbaarheid
1 plaats vrij

Deelnemers

Er is op dit moment geen groepsinformatie beschikbaar voor deze vertrekdatum.

Prijs

€ 4.595,-

Start - einde
09 aug - 01 sep
G
Vertrek gegarandeerd i

Indien een vertrekdatum het groene icoon met een G heeft, dan ben je er zeker van dat je na het ontvangen van de boekingsbevestiging op reis kan gaan. Voorwaarden van toepassing, zie i.

Beschikbaarheid
beperkt beschikbaar

Deelnemers

Er is op dit moment geen groepsinformatie beschikbaar voor deze vertrekdatum.

Prijs

Korting

Incl. € 100,- korting

4.395,-

Start - einde
06 sep - 29 sep
Beschikbaarheid
vol

Deelnemers

Er is op dit moment geen groepsinformatie beschikbaar voor deze vertrekdatum.

Prijs

€ 3.995,-

Start - einde
20 sep - 13 okt
Beschikbaarheid
vol

Deelnemers

Er is op dit moment geen groepsinformatie beschikbaar voor deze vertrekdatum.

Prijs

€ 4.395,-

Start - einde
11 okt - 03 nov
G
Vertrek gegarandeerd i

Indien een vertrekdatum het groene icoon met een G heeft, dan ben je er zeker van dat je na het ontvangen van de boekingsbevestiging op reis kan gaan. Voorwaarden van toepassing, zie i.

Beschikbaarheid
7 plaatsen vrij

Deelnemers

Er is op dit moment geen groepsinformatie beschikbaar voor deze vertrekdatum.

Prijs

€ 4.195,-

Vertrekdata 2025

Bijkomende kosten € 26,25 p.p. (o.b.v. 2 personen)

Start - einde Beschikbaarheid Prijs
Start - einde
18 apr - 11 mei
V
Vertrek informatie i

Djoser heeft alle reizen van tevoren ingepland met het doel en verwachting deze ook uit te kunnen voeren.

Beschikbaarheid
voldoende
Prijs

€ 3.895,-

Start - einde
09 mei - 01 jun
V
Vertrek informatie i

Djoser heeft alle reizen van tevoren ingepland met het doel en verwachting deze ook uit te kunnen voeren.

Beschikbaarheid
voldoende

Deelnemers

Er is op dit moment geen groepsinformatie beschikbaar voor deze vertrekdatum.

Prijs

€ 3.895,-

Start - einde
10 jun - 03 jul
V
Vertrek informatie i

Djoser heeft alle reizen van tevoren ingepland met het doel en verwachting deze ook uit te kunnen voeren.

i

Inti Raymi festival.

Beschikbaarheid
voldoende
Prijs

€ 3.895,-

Inclusief

 • Vliegreis met KLM
 • Alle vluchttoeslagen
 • Binnenlandse vluchten Cusco - Puerto Maldonado - Lima
 • Excursie Machu Picchu
 • Treinreis naar Machu Picchu
 • Vervoer per eigen bus
 • Hotelovernachtingen met eigen douche en toilet
 • Alle ontbijten
 • Overnachting in de oase van Huacachina
 • Overnachting bij familie thuis op het Titicacameer
 • Lunch, ontbijt en diner op Amantani inbegrepen
 • Excursie Nascalijnen (uitkijktoren)
 • Oog in oog met incamummies op de Chauchilla begraafplaats
 • Bezoek Colca Canyon, Cruz del Condor
 • Boottocht over Titicacameer
 • Excursie Uros-eilanden
 • Bezoek aan de Heilige Vallei van de Inca's
 • Verblijf in de Amazone, inclusief maaltijden & gidsen
 • Wandelingen in de Amazone
 • Nederlandse reisbegeleiding
 • Lokale gids tijdens bezoek Colca Canyon, Titicacameer & Machu Picchu

Exclusief

Overige maaltijden, entreegelden, facultatieve excursies, fooien, persoonlijke uitgaven, verzekeringen, etc.
Reserveringskosten € 25,-, bij 2 of meer personen € 40,-. Bijdrage SGR € 5,- per persoon en calamiteitenfonds € 2,50 per boeking.

Eenpersoonskamer

Alleenreizenden worden, in goed overleg, ingedeeld met andere alleenreizenden van hetzelfde geslacht. Wil je niet ingedeeld worden met een ander groepslid, dan kun je een eenpersoonskamer boeken tegen de daarvoor geldende toeslag. Voor deze reis bedraagt de toeslag vanaf € 595,-.

Je bent dan verzekerd van een eenpersoonskamer, met uitzondering van de overnachting op het eiland Amantaní. Tijdens de Inca Trail is het niet mogelijk een eenpersoonstent te reserveren.

Vluchttoeslagen (inbegrepen)

Luchtvaartmaatschappijen berekenen naast luchthavenbelastingen, ook brandstof- en veiligheidstoeslagen. Bij Djoser zijn al deze toeslagen in de reissom inbegrepen.

Hotelverlenging

Verlenging mét accommodatie is in Lima bij te boeken.

Het kleinschalige familiehotel in Lima ligt in de wijk Miraflores, gunstig gelegen ten opzichte van het centrum en de luchthaven. De prijs is vanaf € 30,- op basis van logies en ontbijt in een tweepersoonskamer per persoon per nacht. De prijs voor een eenpersoonskamer is vanaf € 45,- per nacht.

De genoemde prijzen zijn zonder wijzigingskosten van de vlucht en de transfer van/naar de luchthaven.

Landarrangement

De prijs van de reis zonder de internationale vluchten, maar wel inclusief de vlucht Cuzco - Puerto Maldonado, Puerto Maldonado - Lima, bedraagt vanaf €2.795,-.

Houd bij de boeking van een landarrangement er rekening mee dat voor al onze reizen een minimum aantal deelnemers geldt. Djoser is niet aansprakelijk indien er wijzigingen ontstaan in het vluchtschema van de groepsreis. Kom je op een andere tijd aan dan de groep en/of vertrek je op een andere tijd dan de groep, dan dien je zelf je transfers van- en naar het hotel en/of de luchthaven te regelen.

Groepssamenstelling en groepsgrootte

Onze groepen bestaan uit zowel samenreizende als alleengaande reizigers. Reis je alleen, dan vind je zeker snel aansluiting in onze kleine groepen.

Wil je meer specifieke informatie over de samenstelling van de groep en vertrekdatum van jouw keuze dan kunnen we je telefonisch (071 - 5126400, België: 09 223 00 69) meer informatie geven over bijvoorbeeld leeftijden en het aantal mannen, vrouwen of alleengaande reizigers.

Gemiddeld bestaan de groepen uit 16 deelnemers, het maximum is 20.

De gemiddelde groepsgrootte om de reis door te laten gaan is 8.

Nog bedenktijd nodig? Dan kun je tot een paar maanden voor vertrek een optie op een reis nemen. Zo’n voorlopige reservering is gratis en is 5 dagen geldig. De optie wordt automatisch omgezet in een definitieve of aanvraagboeking, tenzij je deze tijdig zelf bevestigt of annuleert. Het is helaas niet mogelijk om een optie te nemen op een reis waar nog maar een aantal plaatsen beschikbaar zijn.

V

Vertrek informatie

Djoser heeft alle reizen van tevoren ingepland met het doel en verwachting deze ook uit te kunnen voeren. Dit op basis van eerdere ervaringen en boekingen in dit reisseizoen.

Om een groepsreis te garanderen en uit te kunnen voeren is een minimum aantal deelnemers nodig. Dit aantal staat bij betreffende reis vermeld onder het kopje 'Groepssamenstelling en groepsgrootte'. In het uitzonderlijke geval dat het minimum aantal deelnemers niet wordt bereikt en de reis niet door kan gaan, hoor je dit ruim van te voren, doch uiterlijk 21 dagen voor vertrek. Djoser zal altijd haar uiterste best doen om een gewenste alternatieve reis en/of vertrekdatum aan te bieden. Volledige restitutie van de reissom, inclusief eventuele via Djoser afgesloten verzekeringen die op de factuur staan (met uitzondering van eventuele kosten van zelf geregelde visa, vaccinaties en andere persoonlijke uitgaven) is natuurlijk ook mogelijk. In het geval dat een reis niet kan doorgaan als gevolg van een overmachtsituatie kunnen er andere voorwaarden gelden waarbij geen volledige restitutie mogelijk is.

G

Vertrek gegarandeerd

Indien een vertrekdatum het groene icoon met een G heeft, dan ben je er zeker van dat je na het ontvangen van de boekingsbevestiging op reis kan gaan. Het kan soms voorkomen dat deelnemers van een reis moeten annuleren of omboeken, waardoor de groepsgrootte onder het vereiste minimum aantal deelnemers daalt. In het uitzonderlijke geval dat het minimum aantal deelnemers niet wordt bereikt en de reis niet door kan gaan, hoor je dit ruim van te voren per e-mail, doch uiterlijk 21 dagen voor vertrek. Djoser zal altijd haar uiterste best doen om er voor te zorgen dat je de gewenste reis op de geboekte vertrekdatum kunt gaan maken, ook indien het minimale aantal deelnemers niet is bereikt. In dat geval bekijken we de mogelijkheid om, al dan niet tegen bijbetaling, de reis mogelijk te maken met bijvoorbeeld aangepast vervoer en/of lokale Engelssprekende reisbegeleiding. Het karakter van een groepsreis kan hierbij dusdanig veranderen dat wij er begrip voor hebben dat je liever een alternatief kiest.

Uiteraard is het ook mogelijk een nieuwe reis of vertrekdatum te boeken. Volledige restitutie van de reissom (met uitzondering van eventuele kosten van zelf geregelde visa, vaccinaties en andere persoonlijke uitgaven) is natuurlijk ook mogelijk. Heb je via Djoser een verzekering bij VAB afgesloten, neem dan contact met ons op.

Reviews Peru met Amazone, 24 dagen

Gemiddelde beoordeling: 8,8

 • Fantastische reis meegemaakt, een heleboel gezien en gedaan en in 24 dagen 3 verschillende klimaten getroffen. Goede voorzieningen als vervoer en hotels/logde. Alleen maar hoogtepunten gezien en een ontzettend leuke groep medereizigers meegemaakt. Een reis om nooit te vergeten.

  9,0

 • Zeer complete reis met veel afwisseling van woestijn, hoogland tot jungle. Veel excursie mogelijkheden en alles wordt goed geregeld. Prima hotels en de home-stay op het Titicacameer was erg speciaal. Vanwege de hoogte is het soms wat pittig, maar prima te doen.

  9,0

 • Heerlijke reis gehad. Wel een heel vol programma, dus niet zoveel ruimte voor de Djoser "vrijheid-blijheid". Ik vond dat niet erg maar goed om te weten als je boekt.

  9,0

 • Prachtige reis en leuke overnachtingsplekken! Echter verblijft in Amazone zou m.i. een dag korter kunnen met ipv daarvan een extra overnachting in Lima of reis 1 dag langer maken. De terugreis was nu wel heel erg lang!

  8,0

Praktische informatie

Accommodatie

We overnachten in comfortabele, centraal gelegen middenklasse hotels. We kiezen vaak voor kleinschalige hotels met een gezellige sfeer en koloniaal karakter. Vanwege de centrale ligging ben je dus altijd in de buurt van de belangrijkste bezienswaardigheden of leuke restaurantjes. De kamers hebben altijd een eigen douche en toilet, alleen op Amantani deel je het sanitair. In de oase in de woestijn en in Nasca heeft ons hotel een lekker zwembadje. 

Op het eiland Amantani logeren we bij een familie thuis, een heel bijzondere ervaring! De families zijn erg gastvrij en zij doen erg hun best het naar je zin te maken. Soms spreken de families Spaans, maar vaak ook alleen Quechua. Verwacht hier geen comfort, het onderkomen is erg primitief, want men leeft hier nog op een zeer traditionele wijze. Maar dit is een zeer bijzondere ervaring en het prachtige uitzicht maakt dit het helemaal waard!

In de Amazone overnachten we in een mooi gelegen ecolodge. De sfeervolle chalets zijn eenvoudig maar goed onderhouden en beschikken over een eigen veranda, klamboe boven je bed en badkamer. De maaltijden zijn inbegrepen tijdens de overnachtingen in de Amazone.

Bekijk hotelreviews op Tripadvisor

Lima Hotel Mariel
Huacachina Hotel Mossone
Nasca Hotel Don Agucho
Arequipa Hotel Selina Arequipa
Puno Hotel El Buho
Cusco Hotel Amerindia
Amazone Explorers Inn


Deze selectie geeft een goed beeld van de hotels waar we op deze reis verblijven.

Eenpersoonskamer

Alleenreizenden worden, in goed overleg, ingedeeld met andere alleenreizenden van hetzelfde geslacht. Wil je niet ingedeeld worden met een ander groepslid, dan kun je een eenpersoonskamer boeken tegen de daarvoor geldende toeslag. Voor deze reis bedraagt de toeslag vanaf € 595,-.

Je bent dan verzekerd van een eenpersoonskamer, met uitzondering van de overnachting op het eiland Amantaní. Tijdens de Inca Trail is het niet mogelijk een eenpersoonstent te reserveren.

 • Hotel El Huacachinero kamer Huacachina Peru
 • Hotel El Huacachinero zwembad Huacachina Peru

  Enkele hotels hebben een heerlijk zwembad

 • Hotel El Huacachinero ontbijt Huacachina Peru
 • Hotel Oro Viejo Nasca Peru
 • Hotel Oro Viejo gallerij Nasca Peru
 • Hotel Oro Viejo kamer Nasca Peru

  Alle hotelkamers hebben een eigen douche en toilet

 • Hotel Oro Viejo zwembad Nasca Peru
 • Hotel la Casa de mi Abuela kamer 2 Arequipa Peru
 • Hotel la Casa de mi Abuela tuin Arequipa Peru

  Ontspan in een mooie tuin

 • Hotel la Casa de mi Abuela zwembad Arequipa Peru
 • Hotel El Buho restaurant Puno Peru
 • Hotel El Buho ontbijt Puno Peru

  Het ontbijt is tijdens de hele reis inbegrepen

 • Hotel El Buho ontbijt 2 Puno Peru
 • Hotel El Buho bibliotheek Puno Peru

  Veel hotels hebben koloniale elementen

 • Hotel Los Aticos kamer Cusco Peru
 • Tambopata Ecolodge Amazone Peru

  In de jungle verblijven we in een mooie ecolodge

 • Tambopata Ecolodge kamer Amazone Peru
 • Tambopata Ecolodge nacht Amazone Peru

Vliegreis

KLM

Het meest voorkomende vluchtschema staat hieronder. Je kan ook het schema per vertrekdatum bekijken. Vliegtijden en -maatschappijen zijn onder voorbehoud van wijzigingen.

 • Vlucht met

  KLM

  Traject

  Amsterdam - Lima

  Vertrek

  09:55 - 15:25

 • Vlucht met

  KLM

  Traject

  Lima - Amsterdam

  Vertrek

  17:30 - 12:50*

* aankomst volgende dag


Tijdsverschil: in Peru is het in onze zomer 7 uur vroeger, in de winter is het 6 uur vroeger.

KLM, Nederlands nationale trots, bestaat al meer dan 100 jaar en is hiermee de oudste luchtvaartmaatschappij ter wereld. De vloot is hypermodern. Zo zijn de Boeing 787-9 en 10  voorzien van de laatste technische hoogstandjes, zoals speciale moodlighting. De nieuwste generatie luchtfiltersystemen zorgt ervoor dat je minder vermoeid aankomt op de bestemming. Bovendien stoten deze nieuwe vliegtuigen minder broeikasgassen uit. Aan boord ontbreekt het je aan niets: op elke vlucht word je voorzien van een snack en een drankje en op intercontinentale vluchten krijg je uiteraard een warme maaltijd. KLM biedt (behalve in Europa) een persoonlijk in-flight entertainment systeem aan, voorzien van talloze films, series en games. Zo hoef je je niet te vervelen. Wil je tijdens de vlucht extra beenruimte, dan kun je tegen bijbetaling upgraden naar 'economy comfort'.

Landarrangement

De prijs van de reis zonder de internationale vluchten, maar wel inclusief de vlucht Cuzco - Puerto Maldonado, Puerto Maldonado - Lima, bedraagt vanaf €2.795,-.

Houd bij de boeking van een landarrangement er rekening mee dat voor al onze reizen een minimum aantal deelnemers geldt. Djoser is niet aansprakelijk indien er wijzigingen ontstaan in het vluchtschema van de groepsreis. Kom je op een andere tijd aan dan de groep en/of vertrek je op een andere tijd dan de groep, dan dien je zelf je transfers van- en naar het hotel en/of de luchthaven te regelen.

Hotelovernachting Schiphol

Djoser biedt Belgische reizigers aan om voor een aantrekkelijk tarief in het Ibis Hotel vlak bij de luchthaven Schiphol te overnachten. Vooral bij vluchten die vroeg vertrekken of ’s avonds laat aankomen is dit handig. Je vertrekt uitgerust of geniet nog na van een extra nachtje vakantie. Bovendien parkeer je je wagen gratis. Lees hier meer.

Vervoer

In Peru gebruiken we een comfortabele eigen bus. Uiteraard wordt tijdens de ritten regelmatig gestopt om de benen te strekken, om foto's te maken of om in een dorpje wat te eten. Een aantal reisdagen duurt (bijna) een hele dag, met geregeld een mooie stop onderweg. Geniet van het mooie landschap onderweg, zeker in de Andes is het uitzicht prachtig.

Op het Titicacameer gebruiken we boten om naar de Uros-eilanden, Amantani en Taquile te varen.

Naar Machu Picchu reizen we in een boemeltrein, een prachtige rit. Er zijn ruim voldoende ramen, zelfs in het dak, zodat je onderweg goed naar buiten kan kijken. Meestal stappen we in Poroy of Ollantaytambo op de trein.

Vanuit Cusco vliegen we naar Puerto Maldonado voor het verblijf in de Amazone. Hier verplaatsen we ons per boot en te voet. Vanuit Puerto Maldonado vliegen we naar Lima om vanaf daar terug te vliegen naar Nederland.

 • Peru KLM vliegtuig Djoser

  We vliegen rechtstreeks met KLM

 • Peru touringcar Djoser

  Met onze eigen bus kunnen we stoppen waar we willen

 • Peru binnenkant touringcar Djoser
 • peru Bus Djoser
 • Peru boot Djoser

  Naar de Uros-eilanden in het Titicacameer maken we gebruik van een boot

 • Peru locomotief Djoser

  De treinreis naar Machu Picchu is spectaculair

 • Peru trein Djoser
 • Peru trein binnenkant Djoser

  De trein naar Machu Picchu biedt mooie uitzichten op de bergen

Bij de reis inbegrepen

 • Vliegreis met KLM
 • Alle vluchttoeslagen
 • Binnenlandse vluchten Cusco - Puerto Maldonado - Lima
 • Excursie Machu Picchu
 • Treinreis naar Machu Picchu
 • Vervoer per eigen bus
 • Hotelovernachtingen met eigen douche en toilet
 • Alle ontbijten
 • Overnachting in de oase van Huacachina
 • Overnachting bij familie thuis op het Titicacameer
 • Lunch, ontbijt en diner op Amantani inbegrepen
 • Excursie Nascalijnen (uitkijktoren)
 • Oog in oog met incamummies op de Chauchilla begraafplaats
 • Bezoek Colca Canyon, Cruz del Condor
 • Boottocht over Titicacameer
 • Excursie Uros-eilanden
 • Bezoek aan de Heilige Vallei van de Inca's
 • Verblijf in de Amazone, inclusief maaltijden & gidsen
 • Wandelingen in de Amazone
 • Nederlandse reisbegeleiding
 • Lokale gids tijdens bezoek Colca Canyon, Titicacameer & Machu Picchu

Excursies

Dames Titicaca Uros Peru Bij Djoser bepaal je zelf welke bezienswaardigheden je de moeite waard vindt om te bezoeken. De een struint graag over de markt van Pisac, de ander wil op zijn gemak rondkijken in een van de vele musea in Lima of maakt een wandeling of kanotocht in de Peruaanse jungle om de bijzondere dieren te spotten. In de meeste gevallen kun je zelf of met groepsgenoten, al dan niet met hulp van onze reisbegeleiding, er te voet of met lokaal vervoer erop uit trekken. Toegangsgelden zijn dan ook niet bij de reissom inbegrepen, zodat je alle vrijheid hebt om je eigen plan te trekken.

Sommige bezienswaardigheden mag je niet missen, zijn slecht bereikbaar of liggen 'en route' naar onze volgende overnachtingsplaats. Dergelijke excursies zijn bij Djoser in het programma opgenomen. Ook bij excursies die bij het programma inbegrepen zijn, geldt dat het entreegeld exclusief is.

Tijdens deze reis zijn de volgende excursies in het reisprogramma inbegrepen:
 

 • Een bezoek aan de Nasca-aquaducten en de Chauchillabegraafplaats.
 • Een bezoek aan de uitzichttoren bij de Nasca lijnen waar je een paar lijnen van boven kunt zien.
 • Onder leiding van een lokale gids verkennen we de Colca Canyon. We maken o.a. een korte wandeling naar de beroemde Cruz del Condor, bij dit uitzichtpunt kun je van dichtbij condors zien vliegen.
 • Onder leiding van een lokale gids gaan we het Titicacameer op. Op weg naar Amantaní bezoeken we de beroemde drijvende rieteilanden van de Uros-indianen. Na de overnachting op Amantaní bij een familie thuis varen we op de terugweg langs Taquile, waar we samen met de gids ook nog rondkijken.
 • En route van Puno naar Cusco stoppen we bij Raqchi, waar we een klein Inca ruïne bezoeken en in Andahuaylillas brengen we een bezoekje aan een mooi kerkje.
 • Met de trein reizen we naar Aguas Calientes. Na een overnachting nemen we een bus naar Machu Picchu en vertelt de lokale gids je over deze indrukwekkende Inca-ruïnes. De rondleiding duurt ongeveer 2 tot 3 uur. De rondleiding mag enkel gedaan worden op één van de aangewezen paden.
 • Een bezoek aan de Heilige Vallei van de Inca's met o.a. een bezoek aan de prachtige ruïnes van Ollantaytambo.
 • Tijdens het verblijf in de Amazone: wandelingen onder begeleiding van een professionele gids. Een wandeling naar het mooie Cocococha meer waar we een prachtig uitzicht op de omgeving krijgen vanaf de uitkijktoren. Een bezoek aan een lokale gemeenschap waar de bevolking leeft van de landbouw.

  Peru met amazone tentenkamp Djoser Peru met amazone machu Picchu tentenkamp Djoser Peru met amazone tentenkamp Machu Picchu Djoser

Sportieve deelnemers hebben de mogelijkheid deel te nemen aan de Inca trail, een pittige wandel- en kampeertocht van vier dagen over de oude Incaweg naar Machu Picchu. Een iets minder inspannend alternatief is de Camino Real, een prachtige 2-daagse 'hike' naar Machu Picchu.

Om aan deze trekkingen deel te nemen, geef je je vooraf tijdens de (online) boeking op of via het antwoordstrookje dat beschikbaar is op je persoonlijke Mijn Djoser pagina. Wij kunnen de vergunning pas aanvragen als we beschikken over je volledige persoonsgegevens; je officiële namen zoals vermeld in je paspoort, je paspoortnummer, je geboortedatum en nationaliteit. Zie voor verdere details, prijzen en voorwaarden de kaders hieronder.

Kies je niet voor een trekking, dan volg je het gewone programma en heb je een aantal vrije dagen in Cusco. In deze prachtige stad en de omgeving heb je volop excursiemogelijkheden!

Vooraf te boeken excursies

Voorkom teleurstelling en reserveer bij het boeken van deze reis reis alvast een plaats bij (een van) onderstaande excursies. Je bent zeker van een plek en je hoeft het tijdens de reis niet meer te regelen. Wel zo gemakkelijk.

 • 4-daagse Incatrail

  4-daagse trekking, waarbij je over het oude pad van de Inca’s naar Machu Picchu loopt. Voor deze pittige kampeertocht dien je over een goede conditie te beschikken. Er gaan een kok en dragers mee voor de tenten, kookgerei en etenswaren. Drie keer per dag maken de koks een heerlijke, voedzame maaltijd voor je klaar. Tijdens de tocht loop je door de prachtige Andes-natuur en onderweg passeer je verschillende Inca-ruïnes. De laatste ochtend sta je vroeg op om naar de zonnepoort te lopen om daar op tijd te zijn om met een beetje geluk de zon op te zien komen. Na een tocht van een paar dagen worden je inspanningen dan beloond met een prachtig schouwspel: Machu Picchu ligt aan je voeten!

  Inbegrepen: vervoer per bus en trein naar start en eindpunt trail, overnachtingen in koepeltentjes, 3 maaltijden per dag, dragers voor tenten, keukengerei ed, kok, gebruik kampeeruitrusting, Engels sprekende gids, entreegeld voor Machu Picchu en trekkingpermit.

  Duur: vier dagen.

  Bijzonderheden: Neem je paspoort, een dagrugzak, stevige wandelschoenen, warme slaapzak, kleding voor alle weertypes, hoofdlamp, regenjack, muts, sjaal, handschoenen, waterfles, snacks, hoofddeksel en zonnebrand crème mee. Een goede conditie is verreist. Reservering is op aanvraag onder voorbehoud van beschikbaarheid, er gelden afwijkende annuleringsvoorwaarden (altijd 100%), eventuele prijsverhogingen toegang Machu Picchu en permit worden doorberekend. De niet gebruikte overnachtingen in Cusco zijn verrekend met de prijs.

  Prijs € 545,- p.p.

 • 2-daagse Camino Real

  Wandeltocht waarbij je de laatste 15 kilometer van de originele Incatrail loopt en de volgende dag vanuit Aguas Calientes een bezoek brengt aan Machu Picchu. De tocht wordt begeleid door een engels sprekende gids en je krijgt een lunchpakket mee. Tijdens deze wandeltocht loop je door de prachtige Andes-natuur en onderweg passeer je verschillende Inca-ruïnes met uiteindelijk op de tweede dag een bezoek aan Machu Picchu als hoogtepunt.

  Inbegrepen: vervoer per bus en trein, hotelovernachting Aguas Calientes met ontbijt, Engels sprekende gids, entreegeld Machu Picchu, trekkingpermit en lunchpakket.

  Duur: twee dagen.

  Bijzonderheden: Neem je paspoort, een dagrugzak, stevige wandelschoenen, kleding voor alle weertypes, regenjack, waterfles, snacks, hoofddeksel en zonnebrandcreme mee. Een redelijke conditie is vereist, reservering is op aanvraag onder voorbehoud van beschikbaarheid. Er gelden afwijkende annuleringsvoorwaarden (altijd 100%) en eventuele prijsverhogingen toegang Machu Picchu en permit worden doorberekend.

  Prijs € 325,- p.p.

Optionele excursies die ter plaatse kunnen worden geboekt

 • Voor de kust van Pisco liggen de Ballestaseilanden, met een bootje kun je hier verschillende zeedieren bekijken, zoals zeeleeuwen, verschillende vogelsoorten en zelfs pinguïns.
 • In Arequipa zou je een Peruviaanse kookworkshop kunnen volgen.
 • In Huacachina zijn er verschillende mogelijkheden de zandduinen te verkennen; voor sportievelingen is er keuze om te sandboarden.
 • In Cusco zijn volop excursiemogelijkheden, maar ga hier zeker een dagje naar de Heilige Vallei, vol ruïnes en indianendorpjes. Of huur een mountainbike, maak een paardrijtocht of bezoek een planetarium.
 • Vanuit Cusco zou je een excursie kunnen boeken naar de beroemde "rainbow mountains".

Reisdocumenten

 • E-ticket. Meer informatie over de vlucht ontvang je ongeveer 2 weken voor vertrek.
 • Internationale reispas die na vertrek uit Peru nog minimaal 6 maanden geldig is.
 

Geldzaken

In Peru betaal je met de Nuevo Sol. Kijk voor de actuele koersen op oanda.com.

Geld afhalen: bij de vele bankautomaten kun je zowel dollars als lokale valuta opnemen. Belangrijk is dat je bankkaart een werelddekking heeft, controleer dit voor vertrek bij je bank. Hou daarbij rekening met het feit dat de maximumbedragen (400 sol is omgerekend ca. € 100,-) die je kunt afhalen beduidend lager zijn dan in Nederland en België. Daarnaast wordt er vrijwel altijd een commissie van 5% per transactie in rekening gebracht.
Contant: Euro en/ of Amerikaanse Dollars. De lokale omwisselkoers is vrijwel gelijk aan de koers die de banken hanteren. Het is voordeliger om ter plaatse geld te wisselen dan geld af te halen, gezien het feit dat de banken extra transactiekosten berekenen én een maximumbedrag per dag hanteren. We adviseren je dan ook om een aanzienlijk deel van het richtbedrag in contanten mee te nemen.
Creditcards: worden alleen in de grotere steden in winkels en restaurants geaccepteerd. Tevens kun je met je creditcard, in combinatie met je reispas, geld opnemen bij de bank.
 
Als richtbedrag voor uitgaven die niet bij de reissom zijn inbegrepen, zoals maaltijden, entreegelden (waaronder die van Machu Picchu), facultatieve excursies en persoonlijke uitgaven geldt minimaal € 250,- per persoon per week (hierin is de eventuele Incatrail niet opgenomen).
 
Het is gebruikelijk om fooien te geven; deze vormen vaak een niet onbelangrijk deel van het maandinkomen van de meeste mensen. Om te voorkomen dat je steeds fooien uit moet delen, wordt aan het begin van de reis een fooienpot ingesteld, waaruit de (gezamenlijke) tips aan de chauffeurs, gidsen, hotelpersoneel e.d. worden betaald. De richtlijn voor de fooienpot voor deze reis bedraagt € 35,-.
 

Maaltijden

Het ontbijt is bij alle overnachtingen inclusief. Bij de overige maaltijden kun je zelf bepalen waar, wat en met wie je wilt eten. Je kunt uiteraard met de groep eten, maar je bent ook vrij om zelf ergens een restaurantje op te zoeken. Deze overige maaltijden zijn dan ook niet bij de reis inbegrepen. Het is ook leuk om op de markt een lekker 'salteña-broodje' of een 'empanada' te kopen of 's avonds een plaatselijk tentje te bezoeken. De reisbegeleiding kan je vaak tips voor een goed restaurant of een leuk café geven.

Als ontbijt kun je, naast de traditionele 'desayuno', in veel gelegenheden ook een westers ontbijt bestellen, soms met heerlijk vers fruit erbij. Rond het middaguur kun je in veel lokale gelegenheden een goedkoop menu, 'almuerzo’ bestellen. Dit bestaat over het algemeen uit soep, brood, een hoofdgerecht, koffie of thee en vaak een eenvoudig nagerecht. Het zijn misschien niet altijd culinaire hoogstandjes, maar het is een leuke manier om met de plaatselijke bevolking in contact te komen.

's Avonds is de peña een leuke plek om te vertoeven. Hier worden naast live-muziekoptredens vaak hapjes of maaltijden geserveerd. Probeer de bekende coca-thee eens; deze is niet alleen goed tegen hoogteziekte maar ook gewoon lekker. Of de chicha-drank, die al eeuwenlang door de indianen uit yuca en maïs wordt gebrouwen. Bijna overal worden ook Europese maaltijden geserveerd.

Tijdens de Inca Trail worden de maaltijden voor je klaargemaakt. De dragers zorgen voor heerlijke, voedzame maaltijden. Ook is er een lunchpakket tijdens de Camino Real inbegrepen.

Tijdens de overnachtingen in de Amazone zijn ontbijt, lunch en dinner inbegrepen.

Gezondheid

Het berglandschap van Peru is zeer indrukwekkend. Tijdens de reis bereiken we hoogtes die adembenemende uitzichten opleveren. Dit betekent dat een lager gehalte aan zuurstof kan zorgen voor klachten als hoofdpijn, misselijkheid, duizeligheid en kortademigheid. Dit zijn milde klachten die meestal verdwijnen als het lichaam zich heeft aangepast. Reizigers met hart- en/of longaandoeningen wordt aangeraden om reisplannen met de huisarts te overleggen.

Voor deze reis wordt aangeraden:

- vaccinaties tegen DTP, hepatitis A en gele koorts
- malariatabletten voor het verblijf in de jungle

Voor vaccinaties werkt Djoser samen met Thuisvaccinatie.nl. Het is de grootste landelijke organisatie voor reisvaccinaties aan huis. De deskundige artsen komen bij je langs wanneer het jou uitkomt. Ook ‘s avonds en in het weekend of op het werk. En sturen (indien mogelijk) de rekening rechtstreeks naar de zorgverzekeraar. De tarieven zijn vergelijkbaar met andere vaccinatie instellingen. Je kunt gemakkelijk online een afspraak maken. Voor een advies per land kun je ook de website raadplegen van het Landelijk Coördinatiecentrum Reizigersadvisering lcr.nl of itg.be.

Logo ThuisVaccinatie.nl

Hotelverlenging

Verlenging mét accommodatie is in Lima bij te boeken.

Het kleinschalige familiehotel in Lima ligt in de wijk Miraflores, gunstig gelegen ten opzichte van het centrum en de luchthaven. De prijs is vanaf € 30,- op basis van logies en ontbijt in een tweepersoonskamer per persoon per nacht. De prijs voor een eenpersoonskamer is vanaf € 45,- per nacht.

De genoemde prijzen zijn zonder wijzigingskosten van de vlucht en de transfer van/naar de luchthaven.

Klimaat en geografie

Het klimaat van Peru is nogal wisselend per gebied. Ondanks de ligging nabij de evenaar ligt de gemiddelde temperatuur over het algemeen lager dan men zou verwachten. Tijdens de reis naar Peru verblijf je eigenlijk in twee heel aparte klimaat zones; het woestijnachtige gebied rond de kust en de hooglanden van Arequipa tot Cusco.

In het kustgebied is het over het algemeen het hele jaar door warm. Direct aan de kust hangt van april tot december een dikke mist, maar zodra je meer landinwaarts trekt, verdwijnt deze mist. Het weer in Peru is het beste te verdelen in het droge en natte seizoen. Het droge seizoen loopt van mei tot november, waarbij het dus overdag vaak een strakblauwe lucht is. Met name in deze periode is het in het hooggebergte vaak ‘s nachts erg koud. Overdag is de temperatuur door de zon echter best aangenaam en kan oplopen tot zo'n 18 graden, maar zodra de zon ondergaat wordt het al snel koud. Warme kleding is zeker noodzakelijk. De regentijd loopt ongeveer van december tot en met maart. Het is er dan zomer en er is dan vaak mist en bewolking.

In de Amazone is het vochtig. Het voelt er warm en klam aan door de hoge luchtvochtigheid. Het is belangrijk om voor de dagen in de jungle een poncho en windjack mee te nemen in je dagrugzak. Regenlaarzen zijn ter plaatse te huren.

Reisbegeleiding en gidsen

Een enthousiaste Nederlandse reisbegeleider begeleidt de reis. Onze reisbegeleiders zijn zeer ervaren en bevlogen reizigers en vertellen onderweg leuke weetjes over de bestemming. Zij zorgen dat de reis soepel verloopt en zijn het aanspreekpunt voor vragen en wensen. De eigen passie, in combinatie met een uitgebreide training en inwerkprocedure, vormt de basis voor hun deskundigheid en professionaliteit.

Een lokale gids reist mee naar de Colca Canyon en het Titicacameer en vertelt je over lokale gebruiken en culturele achtergronden. Ook op Machu Picchu worden we rondgeleid door een lokale gids.

Veelgestelde vragen

Hoe is de accommodatie in Peru?

We overnachten in comfortabele, centraal gelegen middenklasse hotels, waarbij het ontbijt is inbegrepen. De hotels hebben een sfeervol en soms koloniaal karakter. Een aantal keren beschikt een hotel over een zwembad(je).

In Huacachina maken we een prachtige overnachting in de woestijn. Je kunt hier heerlijk relaxen onder een palmboom of sandboarden op z’n peruaans! Of neem een duik in het zwembad van ons hotel.

Een unieke overnachting maken we op Amantaní, een eilandje in het Titicacameer. De bevolking leeft hier nog op een zeer traditionele wijze. Je overnacht bij een familie thuis. De gastvrije families maken de maaltijden voor je klaar. Op weg naar het eiland stoppen we bij de beroemde drijvende rieteilanden van de Uros. Je hebt dus gelijk de gelegenheid deze bijzondere eilanden te bezoeken. Op de terugweg naar Puno bezoeken we het eiland Taquile. 

Ons hotel in Chivay is eenvoudig, maar de ligging is ontzettend bijzonder!

In de jungle verblijven we in een lodge die verscholen ligt in het Amazonewoud. Op deze manier is de jungle-ervaring helemaal compleet. De bungalows zijn voorzien van klamboes en hebben een mooi terras. Er is slechts enkele momenten per dag elektriciteit beschikbaar en veelal koud water. Er is geen wifi in de lodge. De stijl is rustiek en helemaal in harmonie met de omliggende natuur.

Bestaat de mogelijkheid om de Inca-trail of Camino Real naar Machu Picchu te lopen?

Sportieve deelnemers hebben de mogelijkheid deel te nemen aan de Inca trail, een pittige wandel- en kampeertocht van vier dagen over de oude Incaweg naar Machu Picchu. Een minder inspannend alternatief is de Camino Real, een prachtige 2-daagse 'hike' naar Machu Picchu.

Om aan deze trekkingen deel te nemen, geef je je vooraf tijdens de (online) boeking op of via het antwoordstrookje dat beschikbaar is op je persoonlijke Mijn Djoser pagina. Stuur dit antwoordstrookje zo snel mogelijk na boeking aan ons terug, want de lokale autoriteiten geven slechts een beperkt aantal plaatsen per dag vrij en de trail raakt snel volgeboekt. Wij kunnen de vergunning pas aanvragen als we beschikken over je volledige persoonsgegevens; je officiële namen zoals vermeld in je paspoort, je paspoortnummer, je geboortedatum en nationaliteit. Zie voor verdere details, prijzen en voorwaarden de kaders op de website.Hoe geef ik me op voor de Incatrail of Camino Real?

Geef je zo snel mogelijk tijdens of na boeking op voor de Inca Trail of Camino Real. Na boeking geef je je op door een antwoordstrook met paspoortgegevens in te vullen en op te sturen. Deze antwoordstrook ontvang je enige dagen na boeking op je mijn Djoserpagina.

De lokale autoriteiten geven slechts een beperkt aantal plaatsen per dag vrij voor beide trails. Wij kunnen nooit garanderen dat de Inca Trail nog beschikbaar is. Wanneer de Inca Trail of Camino real akkoord komt, ziet u dit terug op de aangepaste factuur.

Hoe zwaar is de Incatrail?

Voor deze tocht dien je over een goede conditie te beschikken, want de hoogte maakt de wandeling vrij zwaar. Tijdens de tocht loop je door de prachtige Andes-natuur en onderweg passeer je verschillende Inca-ruïnes, met natuurlijk een bezoek aan Machu Picchu als hoogtepunt. De tocht is 43 kilometer, maar laat je door het aantal kilometers niet misleiden, door de hoogte is het een vrij pittige tocht! Je loopt ’s morgen en ’s middags zo’n 3-4 uur.

Tijdens de lunchpauze maken de koks een heerlijke lunch voor je klaar en heb je voldoende tijd om uit te rusten. Voor vertrek krijgt iedereen een slaapmatje. Zelf moet je wel een (warme!) slaapzak meenemen. Deze zijn in Cusco ook te huur. Er gaan dragers mee die de zware kampeer- en kookspullen dragen. De grote bagage kan in het hotel in Cusco achterblijven. Je eigen bagage, waaronder je slaapzak en het slaapmatje, dien je zelf te dragen.

Hoe kom je tijdens de Inca Trail aan veilig drinkwater?

De meereizende koks zorgen ‘s morgens voor gekookt water, waarmee je je drinkfles kunt vullen. Zo heb je tijdens het wandelen dus beschikking over veilig water. Ook zijn er onderweg veel beekjes, waar je je fles met water kunt vullen. In Cusco kun je purificatietabletjes kopen, zodat het water drinkbaar wordt.

Kan ik ook een verkorte Inca Trail lopen?

Wanneer 4 dagen wandelen te lang voor je is, bestaat de mogelijkheid om de verkorte versie van de beroemde Inca-trail te lopen, de Camino Real. Dit is een prachtige 2-daagse wandeltocht, waarbij je een oude Inca-route naar Machu Picchu loopt. Tijdens de tocht wordt je vergezeld door een gids en je krijgt een lunchpakket mee. Voorafgaand aan de reis kun je je bij Djoser opgeven voor de 2 daagse Inca-trail. De prijs van de trail is €240,-. In dit bedrag zijn de entree voor de trail en voor Machu Picchu inbegrepen. 

Voor deze tocht dien je over een gemiddelde conditie te beschikken, alleen de hoogte kan de wandeling zwaarder maken. Tijdens de tocht loop je door de prachtige Andes-natuur en onderweg passeer je verschillende Inca-ruïnes, met natuurlijk een bezoek aan Machu Picchu als hoogtepunt. Je hebt de hele dag de tijd om de 15 kilometer wandeltocht uit te voeren. De grote bagage kan in het hotel in Cusco achterblijven. Je eigen bagage dien je zelf te dragen.


Hoe is het vervoer in Peru geregeld?

We maken gebruik van onze eigen bus met airco, zodat we onderweg kunnen stoppen waar we willen. Een binnenlandse vlucht van ongeveer een uur brengt ons van Cusco naar Puerto Maldonado en na het jungle-verblijf weer naar Lima. Op het Titicaca-meer maken we uiteraard gebruik van boten. Om in Aguas Calientes te komen reizen we met een boemeltreintje over een prachtig traject. Tijdens het verblijf in de amazone verplaatsen we ons te voet en ook per boot.

Kan je in Peru pinnen?

Je kan in Peru prima pinnen! In Lima, Arequipa, Puno, Cusco en Ollantaytambo staan pinautomaten. Belangrijk is dat je bankpas een werelddekking heeft, controleer dit voor vertrek bij je bank. Hou daarbij rekening met het feit dat de maximumbedragen die je kunt pinnen beduidend lager zijn dan in Nederland en België (400 sol is omgerekend ca. € 100,-) . Daarnaast wordt er vrijwel altijd een commissie van 5% per pintransactie in rekening gebracht.
De lokale omwisselkoers is vrijwel gelijk aan de koers die de banken hanteren. Het is voordeliger om ter plaatse geld te wisselen dan geld te pinnen, gezien het feit dat de banken extra transactiekosten berekenen én een maximumbedrag per dag hanteren. We adviseren je dan ook om een aanzienlijk deel van het richtbedrag in contanten mee te nemen.

Hoe is het klimaat in Peru?

Tijdens deze reis naar Peru verblijf je eigenlijk in drie heel aparte klimaat zones; het woestijnachtige gebied rond de kust, de hooglanden van Arequipa tot Cusco en de jungle tijdens het verblijf in de Amazone.

In het kustgebied is het over het algemeen het hele jaar door warm. Direct aan de kust hangt van april tot december een dikke mist, maar zodra je meer landinwaarts trekt, verdwijnt deze mist. Voor het eerste deel van de reis is het dus handig luchtige kleding mee te nemen.

Het weer in het hooggebergte is het beste te verdelen in het droge en natte seizoen. Het droge seizoen loopt van mei tot november, waarbij het overdag vaak een strakblauwe lucht is. Met name in deze periode is het in het hooggebergte vaak ‘s nachts erg koud. Overdag is de temperatuur door de zon best aangenaam, maar zodra de zon verdwijnt koelt het snel af. In onze zomermaanden kan de temperatuur in de Andes ’s nachts ver onder nul komen. Zorg er dus voor dat je zeker in deze periode warme kleding meeneemt!

In de jungle is de temperatuur het hele jaar door aangenaam. Het regenseizoen loopt hier van november tot en met maart. De overige maanden van het jaar zijn de droge maanden. Uiteraard kan het in de tropische jungle het hele jaar door regenen.

Krijg je last van de hoogte tijdens deze reis?

De reis is zodanig opgebouwd dat je langzaam kunt wennen aan de hoogte. In Arequipa, dat op zo’n 2400 meter hoogte ligt, kun je al wennen aan de hoogte. Hierna vertrekken we richting de Colca Cañon en het Titicacameer, waar je op grote hoogte verblijft.

Het is belangrijk om veel te drinken, het rustig aan te doen en om goed naar je lichaam te luisteren. De meest voorkomende symptomen zijn lichte misselijkheid, hoofdpijn en kortademigheid. Wel raden wij mensen met hart- en vaatziekten en astmapatiënten aan vooraf hun arts te raadplegen. Heb je vragen over het reizen op grote hoogte, ga dan ook even bij je huisarts langs of neem contact op met de GGD.

Is het mogelijk de reis te verlengen?

Wil je langer in Lima blijven, dan kunnen we de terugreis uit Lima voor je verzetten. De kosten voor het wijzigen van de vlucht bedragen dan in ieder geval € 50,- per ticket. Dit dient bij boeking schriftelijk bij ons te worden aangevraagd.

Het is ook mogelijk om hotelovernachtingen bij te boeken. Klik hier voor informatie over de hotels en prijzen. 

Welke kleding is handig om mee te nemen?

Neem kleding mee voor de verschillende weertypes. Luchtige katoenen kleding is goed voor het kustgebied van Peru. Neem ook zwemkleding mee. Voor de dagen in de Andes moet je warmere kleding meenemen. Vooral in de periode van mei tot oktober is het erg koud in de Peruaanse hooglanden. Handig is kleding die je in lagen over elkaar kunt dragen, zodat je als het opwarmt in de zon wat laagjes kunt uittrekken. Dichte loopschoenen met goed profiel komen ook goed van pas, zeker als je de Inca-trail, Lares trekking of Camino Real gaat lopen. Voor het verblijf in de jungle is dunne kelding met lange mouwen aan te raden. Ook raden we aan een poncho en windjack mee te nemen de jungle in. Regenlaarzen zijn ter plaatse te huur.
Overigens kun je in veel hotels je kleren laten wassen.
 

Wat is de voltage in Peru?

In Peru is het voltage 220 volt. De stopcontacten zijn het Amerikaanse model met twee platte polen, maar in de meeste gevallen passen ook de Nederlandse stekkers gewoon.

Kan ik in Peru gemakkelijk bellen en e-mailen?

De telefoonverbindingen met Nederland zijn goed. Voor mobiele telefoons is de dekking vrij redelijk, informeer voor vertrek bij je provider. Ook kun je bellen met telefoonkaarten die op veel plaatsen te koop zijn of bij een van de telefoonkantoortjes, waarbij je na afloop van het gesprek de kosten betaald.

In de hotels is vrijwel altijd WiFi beschikbaar. Internetcafés zijn ook nog altijd veelvuldig aanwezig in het straatbeeld. In de Amazone is er geen WiFi en slecht bereik.

Stel je vraag

Staat jouw vraag hier niet tussen? Stel deze dan via info@djoser.nl.

Foto's en video

Reisblog Peru

Bekijk alle reisblogs over Peru