Bekijk de Wandelreis La Palma - Spanje, 8 dagen van Djoser

Wandelreis La Palma - Spanje 8 dagen

Wandelen op 'La Isla Bonita', subtropisch wandelparadijs

Vanaf € 1.395,- Bijkomende kosten € 26,25 p.p. (o.b.v. 2 personen)

San Miguel de la Palma is de volledige naam van het eiland in de Canarische archipel. La Palma - ook bekend als La Isla Bonita - is het groenste eiland van de eilandengroep. De uitbundige natuur is een paradijs voor wandelaars. We maken mooie wandeltochten door tropische bossen, over vulkanen, langs immense kraterwanden en door rustieke dorpjes. We overnachten in een comfortabel hotel in Los Llanos de Aridane.

Daarom Djoser

 • Verblijf in comfortabel (standplaats)hotel met ontbijt
 • Nederlandstalige reisbegeleiding
 • Eigen vervoer tussen wandelingen
 • Wandeling in Caldera de Taburiente NP 
 • Wandelen door zwarte lavavelden
 • Naar de top van Pico Bejenado
 • Rechtstreekse vlucht
 • Voordelig overnachten en parkeren bij Schiphol

Route en kaart

Routekaart Wandelreis La Palma - Spanje, 8 dagen
 1. Amsterdam - Santa Cruz de la Palma - Los Llanos
 2. Los Llanos, San Antonio & Teneguía vulkaan
 3. Los Llanos, Puntagorda
 4. Los Llanos, Los Tilos, nevelwoud
 5. Los Llanos, vrije dag
 6. Los Llanos, Pico Bejenado
 7. Los Llanos, Caldera de Taburiente NP
 8. Los Llanos - Santa Cruz de la Palma - Amsterdam

Reisbeschrijving

Tijdens Djoser wandelreizen maak je dagwandelingen vanuit een verblijfplaats of een meerdaagse trekking. Er is geen sprake van een strak gepland reisschema. Op rustdagen kun je extra wandelingen maken of andere dingen gaan ondernemen. De reisbegeleider kan je hierover altijd tips en suggesties geven. Je bent natuurlijk niet verplicht hieraan deel te nemen. Wie er liever zelf op uitgaat, heeft daartoe alle vrijheid. Door het karakter van onze reizen en de plaatselijke omstandigheden kunnen zich onverwachte situaties voordoen. Hierdoor kan het voorkomen dat een bepaalde wandeling of activiteit niet door kan gaan of aangepast dient te worden. We reizen in groepen van gemiddeld 12 en maximaal 18 personen.

Onze wandelreizen worden ingedeeld in categorieën van één tot vijf schoentjes, waarbij één schoentje eenvoudig is en vijf zwaar, voor de ervaren wandelaar. Drie schoentjes is voor iedereen met een goede conditie, die regelmatig wandelt, goed te doen. Deze reis krijgt drie schoentjes. Meer informatie over de wandelduur per dag vind je hieronder in de dag-tot-dagbeschrijving en een toelichting over de zwaarte lees je in de praktische informatie. De zwaarte van de reis wordt uitgebreid uitgelegd op de pagina wandel en fiets zwaarte.

Het vruchtbare dal van Los Llanos

Dag 1 Amsterdam - Santa Cruz de la Palma - Los Llanos
Na een rechtstreekse vlucht naar Santa Cruz de la Palma rijden we direct door naar ons hotel in Los Llanos de Aridane. Het is de grootste plaats op het eiland en ligt op een vruchtbare vlakte, waar sinaasappels, bananen en avocado’s worden verbouwd. Om alvast een beetje in te lopen, kan een eenvoudige wandeling variërend van anderhalf tot drie uur gemaakt worden van Los Llanos naar het leuke lokale strand van Puerto de Tazacorte. Mochten de heen- en terugvlucht in de avond zijn, dan kan deze wandeling op dag 8 gemaakt worden.

 • Afstand: 4 - 7 km
 • Wandelduur: ± 1,5-3 uur (afhankelijk van de route)
 • Hoogteverschil: 340 m dalen


Los Canarios: de San Antonio vulkaan

Dag 2 Los Llanos, San Antonio & Teneguía vulkaan
In de ochtend gaan we met onze bus naar het stadje Los Canarios in het zuiden van het eiland. We kunnen hier (optioneel) het bezoekerscentrum van de San Antonio-vulkaan bezoeken voordat we starten met onze wandeling door de diepzwarte lavavelden. De meest recente uitbarsting van de Teneguía vulkaan was in 1971. De vulkaan spuwde toen wekenlang vuur en lava. Tijdens de wandeltocht van ongeveer drie uur hebben we een prachtig zicht op de vulkaan, de vuurtoren, de zoutpannen en een kleine vissersbaai in het uiterste zuiden van het eiland.

 • Afstand: 6 km
 • Wandelduur: ± 3 uur
 • Hoogteverschil: 650m dalen
   

Prachtige uitzichten in de Caldera

Dag 3 Los Llanos, kustpad naar Puntagorda
Vandaag bewandelen we het noordwestelijke deel van de schitterende GR130, de Camino de la Costa, een lange afstandswandeling die de hele kustlijn volgt. We beginnen in het dorpje Tijarafe en lopen langs wijnvelden en amandelboomgaarden met hun prachtig roze bloesem in het voorjaar. Via het gehucht Tinizara gaat de tocht naar het verderop gelegen Puntagorda. Onderweg doorkruisen we de indrukwekkende Barranco Garome en stoppen we bij een uitzichtpunt met drakenbomen. 

Het eindpunt van de wandeling is Puntagorda, een gemoedelijk dorpje. Vanaf hier nemen we de bus terug naar Los Llanos.

 • Afstand: 11 km
 • Wandelduur: ± 4 uur
 • Hoogteverschil: 300m stijgen en dalen

Groen natuurgebied Los Tilos


Dag 4 Los Llanos, Los Tilos
Na het ontbijt brengt de bus ons naar Los Tilos in het noordoosten. Dit is het meest groene deel van het eiland en startpunt van een mooie wandeling door het beroemde laurierbos met beekjes en watervallen. Dit bos met enorme bomen is door Unesco uitgeroepen tot een beschermde biotoop. We maken een steile wandeling omhoog naar het uitkijkpunt Las Barandas met een prachtig zicht op het omringende nevelwoud. We vervolgen onze weg via de kloof Barranco de la Herradura totdat we bij de Laguna de Barlovento komen, het eindpunt van vandaag. Van daaruit brengen de taxi's ons naar El Charco Azul, de natuurlijke baden in de Atlantische Oceaan, vlakbij het schilderachtige dorpje San Andres. De taxi's brengen ons vervolgens weer terug naar het hotel.

 • Afstand: 9 km
 • Wandelduur: ± 4½ uur
 • Hoogteverschil: 525m stijgen en 200m dalenDag 5 Los Llanos, vrije dag
Deze dag is er geen programma maar kun je de dag naar eigen behoefte invullen. Ga bijvoorbeeld naar de markt in de hallen op de Plaza de Mercado of neem een kijkje in de binnenstad, waar veel van de oorspronkelijke architectuur van La Palma terug te vinden is. Ook kun je de openbare bus (ca. 1 uur) nemen naar de hoofdstad Santa Cruz de la Palma. De stad werd in 1493 opgericht door Alonso Fernández de Lugo en was een belangrijke haven op de route tussen Europa en de koloniën in Amerika. De zestiende eeuw was de bloeitijd als derde grootste haven in Europa na Antwerpen en Sevilla. De stad heeft een overvloed aan Vlaamse religieuze kunst en kenmerkend zijn de bewerkte houten balkons met uitzicht op zee. Het rustige stadje met haar koloniale herenhuizen heeft vele culturele bezienswaardigheden zoals het Historisch Museum, met een opmerkelijke (schilder)kunstcollectie evenals de theaters Chico en Circo de Marte. Ook de hoger gelegen stadsdelen zijn een bezoekje meer dan waard. Voor wie graag wil wandelen vandaag kan de reisbegeleider goede tips geven over de verschillende mogelijkheden.

Prachtige uitzichten vanaf Pico Bejenado

Dag 6 Los Llanos, Pico Bejenado
Na het ontbijt rijden we naar Cumbrecita waar we genieten van een prachtig uitzicht op de calderarand, een grote erosiekrater. We wandelen naar de Pico Bejenado op 1.854 meter. Deze Pico is niet de hoogste piek van het eiland maar wordt wel gezien als de enige berg op La Palma, omdat deze los staat van de rest van de reusachtige krater van La Palma, de Caldera de Turbiente. The uitzicht vanaf de piek is één van de beste van het hele eiland. Op de weg terug naar beneden nemen we een andere route. Op het eindpunt wacht de bus/taxi ons op en brengt ons terug naar het hotel. Indien mogelijk maken we onderweg een korte stop om een goed zicht te krijgen op de vulkaan Tajogaite. Deze vulkaan is ontstaan in de uitbarsting in 2021.

 • Afstand: 10 km
 • Wandelduur: ± 5 uur
 • Hoogteverschil: 570m stijgen en 700m dalen


Het Nationale Park 'Caldera De Taburiente'

Dag 7 Los Llanos, Caldera de Taburiente NP
Vandaag is de ‘grande finale’: een wandeling van 14 kilometer (circa zes uur) door het prachtige nationale park Caldera de Taburiente. Vanuit Los Brecitos dalen we zo’n 860 meter af naar de rivier Taburiente. Hier vind je door het beekje gevormde waterbekkens, die ideaal zijn voor een voetenbad in het sprankelende frisse water. We wandelen verder via de Roque Idafe, een oude lavapijp waar de oorspronkelijke bewoners offers brachten, naar de gekleurde waterval. Het eindpunt is de Barranco de las Angustias, een kloof waarin we op het diepste punt soms een riviertje moeten kruisen, van steen tot steen springen en ook wat klimwerk verrichten.

 • Afstand: 14 km
 • Wandelduur: ± 6 uur
 • Hoogteverschil: 100m stijgen en 860m dalen


Dag 8 Los Llanos - Santa Cruz de la Palma - Amsterdam
Onze bus/taxi brengt ons naar de luchthaven van Santa Cruz en we vliegen terug naar Amsterdam. In het geval er een late terugvlucht is geboekt, maken we vandaag de wandeling naar Tazacorte zoals beschreven bij dag 1.


Vertrekdata 2024

Bijkomende kosten € 26,25 p.p. (o.b.v. 2 personen)

Start - einde Beschikbaarheid Prijs
Start - einde
01 nov - 08 nov
G
Vertrek gegarandeerd i

Indien een vertrekdatum het groene icoon met een G heeft, dan ben je er zeker van dat je na het ontvangen van de boekingsbevestiging op reis kan gaan. Voorwaarden van toepassing, zie i.

Beschikbaarheid
voldoende

Deelnemers

Er is op dit moment geen groepsinformatie beschikbaar voor deze vertrekdatum.

Prijs

€ 1.445,-

Start - einde
15 nov - 22 nov
V
Vertrek informatie i

Djoser heeft alle reizen van tevoren ingepland met het doel en verwachting deze ook uit te kunnen voeren.

Beschikbaarheid
voldoende

Deelnemers

Er is op dit moment geen groepsinformatie beschikbaar voor deze vertrekdatum.

Prijs

€ 1.495,-

Start - einde
06 dec - 13 dec
V
Vertrek informatie i

Djoser heeft alle reizen van tevoren ingepland met het doel en verwachting deze ook uit te kunnen voeren.

Beschikbaarheid
voldoende
Prijs

€ 1.495,-

Vertrekdata 2025

Bijkomende kosten € 26,25 p.p. (o.b.v. 2 personen)

Start - einde Beschikbaarheid Prijs
Start - einde
17 jan - 24 jan
V
Vertrek informatie i

Djoser heeft alle reizen van tevoren ingepland met het doel en verwachting deze ook uit te kunnen voeren.

Beschikbaarheid
voldoende

Deelnemers

Er is op dit moment geen groepsinformatie beschikbaar voor deze vertrekdatum.

Prijs

€ 1.495,-

Start - einde
07 feb - 14 feb
V
Vertrek informatie i

Djoser heeft alle reizen van tevoren ingepland met het doel en verwachting deze ook uit te kunnen voeren.

Beschikbaarheid
voldoende
Prijs

€ 1.495,-

Start - einde
07 mrt - 14 mrt
V
Vertrek informatie i

Djoser heeft alle reizen van tevoren ingepland met het doel en verwachting deze ook uit te kunnen voeren.

Beschikbaarheid
voldoende
Prijs

€ 1.395,-

Inclusief

 • Vliegreis met Transavia
 • Ruimbagage
 • Alle vluchttoeslagen
 • Hotelovernachtingen
 • Ontbijt inbegrepen 
 • Vervoer van en naar luchthaven
 • Vervoer van en naar begin- en eindpunt wandeltochten
 • Wandeltochten op dag 2 tot en met 6 inclusief begeleiding
 • Nederlandssprekende reisbegeleiding

Exclusief

Overige maaltijden, entreegelden, facultatieve excursies, fooien, persoonlijke uitgaven, verzekeringen, etc.
Reserveringskosten € 25,-, bij 2 of meer personen € 40,-. Bijdrage SGR € 5,- per persoon en calamiteitenfonds € 2,50 per boeking. 

Landarrangement

Je kunt deze reis boeken zonder internationale vluchten, je boekt dan zelf je vliegtickets. De prijzen voor dit landarrangement zijn vanaf €1.045,-.

Houd bij de boeking van een landarrangement er rekening mee dat voor al onze reizen een minimum aantal deelnemers geldt. Djoser is niet aansprakelijk indien er wijzigingen ontstaan in het vluchtschema van de groepsreis. Kom je op een andere tijd aan dan de groep en/of vertrek je op een andere tijd dan de groep, dan dien je zelf je transfers van- en naar het hotel en/of de luchthaven te regelen.

Eenpersoonskamer

Alleenreizenden worden, in goed overleg, ingedeeld met andere alleenreizenden van hetzelfde geslacht. Wil je niet ingedeeld worden met een andere deelnemer, dan kun je een eenpersoonskamer boeken tegen de daarvoor geldende toeslag. Voor deze reis bedraagt deze toeslag vanaf € 245,-.

Hotelverlenging

Verlenging mét accommodatie is in Los Llanos in een centraal gelegen hotel bij te boeken. De prijs is vanaf € 45,- per persoon per nacht in een tweepersoonskamer. De prijs voor een eenpersoonskamer is vanaf € 70,- per nacht.

De genoemde prijzen zijn zonder wijzigingskosten van de vlucht en de transfer van/naar de luchthaven.

Vluchttoeslagen (inbegrepen)

Luchtvaartmaatschappijen berekenen naast luchthavenbelastingen, ook brandstof- en veiligheidstoeslagen. Bij Djoser zijn al deze toeslagen in de reissom inbegrepen.

Groepssamenstelling en groepsgrootte

Onze groepen bestaan uit samen- en alleenreizenden. Reis je alleen dan vind je zeker snel aansluiting in onze kleine groepen. De deelnemers zijn Nederlands en Belgisch. Het komt bij deze reis soms voor dat ook enkele Duitstalige reizigers zich hebben aangemeld.

Wil je meer specifieke informatie over de samenstelling van de groep en vertrekdatum van jouw keuze dan kunnen we je telefonisch (071 - 5126400, België: 09 223 00 69) meer informatie geven over bijvoorbeeld leeftijden en het aantal mannen, vrouwen of alleengaande reizigers.

Gemiddeld bestaan de groepen uit 12 deelnemers, het maximum is 18.

De gemiddelde groepsgrootte om de reis door te laten gaan is 8.

Nog bedenktijd nodig? Dan kun je tot een paar maanden voor vertrek een optie op een reis nemen. Zo’n voorlopige reservering is gratis en is 5 dagen geldig. De optie wordt automatisch omgezet in een definitieve of aanvraagboeking, tenzij je deze tijdig zelf bevestigt of annuleert. Het is helaas niet mogelijk om een optie te nemen op een reis waar nog maar een aantal plaatsen beschikbaar zijn.

V

Vertrek informatie

Djoser heeft alle reizen van tevoren ingepland met het doel en verwachting deze ook uit te kunnen voeren. Dit op basis van eerdere ervaringen en boekingen in dit reisseizoen.

Om een groepsreis te garanderen en uit te kunnen voeren is een minimum aantal deelnemers nodig. Dit aantal staat bij betreffende reis vermeld onder het kopje 'Groepssamenstelling en groepsgrootte'. In het uitzonderlijke geval dat het minimum aantal deelnemers niet wordt bereikt en de reis niet door kan gaan, hoor je dit ruim van te voren, doch uiterlijk 21 dagen voor vertrek. Djoser zal altijd haar uiterste best doen om een gewenste alternatieve reis en/of vertrekdatum aan te bieden. Volledige restitutie van de reissom, inclusief eventuele via Djoser afgesloten verzekeringen die op de factuur staan (met uitzondering van eventuele kosten van zelf geregelde visa, vaccinaties en andere persoonlijke uitgaven) is natuurlijk ook mogelijk. In het geval dat een reis niet kan doorgaan als gevolg van een overmachtsituatie kunnen er andere voorwaarden gelden waarbij geen volledige restitutie mogelijk is.

G

Vertrek gegarandeerd

Indien een vertrekdatum het groene icoon met een G heeft, dan ben je er zeker van dat je na het ontvangen van de boekingsbevestiging op reis kan gaan. Het kan soms voorkomen dat deelnemers van een reis moeten annuleren of omboeken, waardoor de groepsgrootte onder het vereiste minimum aantal deelnemers daalt. In het uitzonderlijke geval dat het minimum aantal deelnemers niet wordt bereikt en de reis niet door kan gaan, hoor je dit ruim van te voren per e-mail, doch uiterlijk 21 dagen voor vertrek. Djoser zal altijd haar uiterste best doen om er voor te zorgen dat je de gewenste reis op de geboekte vertrekdatum kunt gaan maken, ook indien het minimale aantal deelnemers niet is bereikt. In dat geval bekijken we de mogelijkheid om, al dan niet tegen bijbetaling, de reis mogelijk te maken met bijvoorbeeld aangepast vervoer en/of lokale Engelssprekende reisbegeleiding. Het karakter van een groepsreis kan hierbij dusdanig veranderen dat wij er begrip voor hebben dat je liever een alternatief kiest.

Uiteraard is het ook mogelijk een nieuwe reis of vertrekdatum te boeken. Volledige restitutie van de reissom (met uitzondering van eventuele kosten van zelf geregelde visa, vaccinaties en andere persoonlijke uitgaven) is natuurlijk ook mogelijk. Heb je via Djoser een verzekering bij VAB afgesloten, neem dan contact met ons op.

Reviews La Palma - Spanje, 8 dagen

Gemiddelde beoordeling: 9,1

 • Een mooie reis op een mooi groen eiland. De reis is qua kilometers en schoonheid goed opgebouwd door de week heen. Ondanks de diversiteit in de groep heeft heeft reisleider Michael oog voor ieders kunnen. Hij wist veel te vertellen van de omgeving en gaf goede wandeltips. Kortom een echte aanrader.

  10,0

 • La Palma is de ideale bestemming als je van pittige wandelingen in ongerepte natuur houdt! Afhankelijk waar je wandelt op het eiland ziet de natuur er weer helemaal anders uit, met 1 constante... het heerlijk aangename weer!

  9,0

 • La Palma met zijn prachtige natuur heeft ons verrast. Mooie, afwisselende wandelingen onder begeleiding van een attente, deskundige reisleider Bert! Volgende reis met hem is alweer geboekt. Hotel: kale kamers, gehorig, geen balkon, bedden zijn goed. Een 9 vanwege het hotel anders zeker een 10!

  9,0

 • We hebben volop genoten van deze heerlijke wandelreis, met voldoende uitdaging maar ook rust. Het weer was ook ideaal voor wandelen, veel zon, geen tegen, ook niet te heet. Onze reisleider Bert was weer uitmuntend, ik had deze reis ook daarom uitgezocht. Hij kent ook veel goede, niet dure eethuisjes

  10,0

Praktische informatie

Accommodatie

We overnachten de gehele week in hotel Valle Aridane, gelegen in het centrum van het stadje Los Llanos. Het gezellige dorpje los llanos is een gunstige uitvalsbasis voor de verschillende mooie wandelgebieden op het eiland. Hotel Valle Aridane is een comfortabel middenklasse hotel en de kamers zijn voorzien van eigen douche en toilet. Het hotel heeft een groot terras van waar je een mooi uitzicht op de vallei hebt. Er is gratis WiFi beschikbaar.

Bekijk hotelreviews op Tripadvisor

Los Llanos Valle Aridane

Eenpersoonskamer

Alleenreizenden worden, in goed overleg, ingedeeld met andere alleenreizenden van hetzelfde geslacht. Wil je niet ingedeeld worden met een andere deelnemer, dan kun je een eenpersoonskamer boeken tegen de daarvoor geldende toeslag. Voor deze reis bedraagt deze toeslag vanaf € 245,-.

 • Valle Aridane hotel kamer Los Llanos Spanje

  De kamers zijn voorzien van eigen badkamer en airconditioning

 • Valle Aridane hotel kamer Los Llanos Spanje
 • Valle Aridane hotel restaurant Los Llanos Spanje

  We ontbijten in het hotel

 • Valle Aridane hotel terras Los Llanos Spanje

  Het hotel is centraal gelegen

 • Valle Aridane hotel ontbijt Los Llanos Spanje

  Ontbijt op het terras

Vliegreis

Transavia

Het meest voorkomende vluchtschema staat hieronder. Je kan ook het schema per vertrekdatum bekijken. Vliegtijden en -maatschappijen zijn onder voorbehoud van wijzigingen.

 • Vlucht met

  Transavia

  Traject

  Amsterdam - La Palma

  Vertrek

  06:00 - 09:45

 • Vlucht met

  Transavia

  Traject

  La Palma - Amsterdam

  Vertrek

  10:35 - 16:15


Tijdsverschil: het is op La Palma één uur vroeger.

Transavia is opgericht in 1965 en al meer dan 55 jaar een dochteronderneming van KLM. De vloot bestaat voornamelijk uit de nieuwste en efficiëntste vliegtuigen van Boeing. De vluchten zijn zonder overstap. Aan boord is een grote selectie van dranken en snacks beschikbaar, die je gemakkelijk kunt betalen met je creditcard of bankpas.

Bij Djoser is standaard 15 kilo ruimbagage en een accesoire (als handbagage) in de cabine inclusief. Mocht u een handbagage trolley mee willen nemen in de cabine, dan zijn hiervoor kosten van toepassing. Meer informatie omtrent de kosten kunt u op de website van Transavia vinden. 

Landarrangement

Je kunt deze reis boeken zonder internationale vluchten, je boekt dan zelf je vliegtickets. De prijzen voor dit landarrangement zijn vanaf €1.045,-.

Houd bij de boeking van een landarrangement er rekening mee dat voor al onze reizen een minimum aantal deelnemers geldt. Djoser is niet aansprakelijk indien er wijzigingen ontstaan in het vluchtschema van de groepsreis. Kom je op een andere tijd aan dan de groep en/of vertrek je op een andere tijd dan de groep, dan dien je zelf je transfers van- en naar het hotel en/of de luchthaven te regelen.

Hotelovernachting Schiphol

Djoser biedt Belgische reizigers aan om voor een aantrekkelijk tarief in het Ibis Hotel vlak bij de luchthaven Schiphol te overnachten. Vooral bij vluchten die vroeg vertrekken of ’s avonds laat aankomen is dit handig. Je vertrekt uitgerust of geniet nog na van een extra nachtje vakantie. Bovendien parkeer je je wagen gratis. Lees hier meer.

Vervoer

Op La Palma is het vervoer van en naar de wandelingen geregeld. We maken gebruik van (mini)bussen die ons naar de start van de wandelingen brengen en ons bij het eindpunt weer ophalen. De afstanden tussen de verschillende plaatsen zijn niet groot en de wegen zijn over het algemeen goed.

 • Transavia vliegtuig
 • Rijdende bus Spanje
 • Bus binnenkant Spanje
 • Bus La Palma

Bij de reis inbegrepen

 • Vliegreis met Transavia
 • Ruimbagage
 • Alle vluchttoeslagen
 • Hotelovernachtingen
 • Ontbijt inbegrepen 
 • Vervoer van en naar luchthaven
 • Vervoer van en naar begin- en eindpunt wandeltochten
 • Wandeltochten op dag 2 tot en met 6 inclusief begeleiding
 • Nederlandssprekende reisbegeleiding

Excursies

Huisje landschap La Palma SpanjeBij Djoser bepaal je zelf welke bezienswaardigheden je de moeite waard vindt om te bezoeken, naast de wandeltochten die tijdens de reis gemaakt worden. De één brengt een bezoekje aan de binnenstad, terwijl de ander liever de markt op de Plaza de Mercado bezoekt. Vanuit onze accommodatie kun je zelf eenvoudig te voet of met lokaal vervoer de mogelijkheden aan je voorkeur aanpassen.

Sommige bezienswaardigheden mag je echt niet missen of liggen op de route. Dergelijke excursies zijn bij Djoser in het programma opgenomen. Hiervoor geldt dat eventuele entreegelden exclusief zijn.

Tijdens de wandelreis op La Palma zijn de volgende excursies in het reisprogramma opgenomen (exclusief entreegelden):

 • Wandeling door kloof Barranco de la Herradura 
 • Wandeling Los Pinos/ La cumbrecita
 • Wandeling over de lavavelden van de San Antonio & Teneguía vulkaan 


Er zijn nog andere activiteiten mogelijk, zoals:

 • Wandeling door Caldera de Taburiente nationaal park 
 • Bezoek aan historisch museum in Los Llanos 
 • Wandeling van Los Llanos naar het strand van Puerto de Tazacorte
 • Bezoek aan het bezoekerscentrum van de San Antonio vulkaan

De reisbegeleider kan je ter plaatse verder informeren over deze en de andere mogelijkheden.

Reisdocumenten

 •     Geldige identiteitskaart.
 •     E-ticket. Meer informatie over de vlucht ontvang je ongeveer 2 weken voor vertrek.

Geldzaken

In La Palma wordt er betaald met de euro.

Geld afhalen: bijna overal mogelijk
Creditcards: worden op veel plaatsen geaccepteerd

Als richtbedrag voor uitgaven die niet bij de reissom zijn inbegrepen, zoals maaltijden, entreegelden, facultatieve excursies en persoonlijke uitgaven geldt minimaal € 175,- per persoon per week.

Het is gebruikelijk om fooien te geven voor verleende diensten. Om te voorkomen dat je steeds zelf fooien moet betalen voor hotelpersoneel, chauffeurs en bij gebruik van andere diensten, wordt aan het begin van de reis een gemeenschappelijke fooienpot ingesteld. Daarnaast staat het je vrij om als blijk van waardering een fooi aan de reisbegeleider te geven.

Maaltijden

Bij de reis is het ontbijt bij de reissom inbegrepen. De overige maaltijden zijn niet inclusief in de reissom. Je kunt zelf bepalen waar je wilt lunchen en dineren.

Tijdens een aantal langere wandeldagen neem je zelf een lunch mee. Op La Palma zijn veel restaurants met een internationale keuken. De Canarische keuken is zeer afwisselend, stevig en voedzaam waarbij de aardappel een belangrijke rol speelt. Eenpansgerechten en soepen zijn erg populair. Als voorgerecht eet men veel schapen- of geitenkaas. Voor een tussendoortje en borrelhapjes kun je in de bars terecht. Bij het eten wordt bier, wijn en water gedronken.

Gezondheid

Voor deze reis gelden geen specifieke gezondheid risico’s en de medische voorzieningen zijn goed. In het algemeen raden wij altijd aan om een kleine reisapotheek mee te nemen op reis. Meer tips en informatie hierover ontvang je via Mijn Djoser, na boeking. Omdat er op reis altijd iets kan gebeuren en sommige kosten hoog kunnen oplopen, stellen wij het verplicht aan onze reizigers om een reisverzekering af te sluiten. De wandel- en fietsreizen van Djoser zijn geschikt voor iedereen met een normale goede conditie die goed ter been is en in het geval van fietsreizen met enige regelmaat fietst. Kijk voor het maken van een goede afweging of de reis voor jou passend is bij ‘Zwaarte van de reis’. Neem bij twijfel gerust contact op.

Hotelverlenging

Verlenging mét accommodatie is in Los Llanos in een centraal gelegen hotel bij te boeken. De prijs is vanaf € 45,- per persoon per nacht in een tweepersoonskamer. De prijs voor een eenpersoonskamer is vanaf € 70,- per nacht.

De genoemde prijzen zijn zonder wijzigingskosten van de vlucht en de transfer van/naar de luchthaven.

Klimaat en geografie

La Palma heeft een subtropisch klimaat dat gunstig beïnvloed wordt door de Atlantische Oceaan. De temperatuur komt praktisch nooit boven de 30°C. De gemiddelde temperatuur in de winter ligt nog altijd rond de 20°C. In het binnenland en de hogere delen van het eiland zijn de temperatuursverschillen wat extremer. Zo kan het in de beschutte delen van de Caldera behoorlijk warm worden, terwijl het op de top van de hoogste berg, de Roque de los Muchachos, altijd koud is en er ’s winters soms sneeuw ligt.

Zeer belangrijk voor het weer op La Palma is de noordoostelijke passaatwind (el alisio), die veel waterdamp bevat. De warme lucht koelt af door het contact met de koude zeestroom en wordt door o.a. de bergketens op La Palma gedwongen op te stijgen. De waterdamp condenseert dan en valt als nevelneerslag. Vanwege de noord-zuid lopende berggebieden op La Palma valt er veel meer neerslag in het oostelijke dan in het westelijke deel van het eiland. In het oosten valt gemiddeld 800 mm neerslag per jaar, in het westen maar 400 mm per jaar. De meeste neerslag valt in de maanden november en januari. Tussen november en maart kunnen er stormachtige noordwestelijke en zuidwestelijke winden staan.

Op La Palma valt meer regen dan op de andere eilanden en in de lente en herfst is het gemiddeld 63 dagen bewolkt. In het noordoosten valt veruit de meeste neerslag.

Een bijzonder fenomeen is de vallende wolkenzee of ‘mar de nubes’. Als een waterval stromen de wolken met grote snelheid over de top van de Cumbres heen en lossen vervolgens weer snel op.

Zwaarte van de reis

 • Zwaarte wandelreis
 • Zwaarte wandelreis
 • Zwaarte wandelreis

We hebben de reizen gerangschikt naar zwaarte. Hierbij is rekening gehouden met de duur van de tochten, de niveauverschillen, de hoogten waarop we wandelen en de verhouding van rust- en wandeldagen. Dit blijft natuurlijk een inschatting. Bovendien zal je persoonlijke beleving mede afhankelijk zijn van factoren als weersomstandigheden en je fysieke gesteldheid.

Laagste punt wandeltocht: 345 meter
Hoogste punt wandeltocht: 1.854 meter
Maximaal stijgen: 570 meter
Maximaal dalen: 860 meter
Totaal aantal km wandelen:  50 km
Gemiddelde wandelduur: ca 4 uur

Voor meer informatie over de duur van de wandelingen, de lengte en de hoogteverschillen verwijzen we naar de dag-tot-dag-beschrijving.

Deze wandelreis bestaat uit wandelingen vanuit één accommodatie. De zwaarte van de wandelingen is zeer divers, een goede wandelconditie is vereist, gezien het bergachtige karakter van het eiland. We maken wandeltochten variërend van 2 tot 5½ uur. Op de voorlaatste dag kun je optioneel een wandeling maken in het nationale park Caldera de Taburiente. Deze wandeling is 14 km lang en duurt ca. 7 uur.

Ga goed voorbereid op reis!
Zorg ervoor dat je goed voorbereid op reis gaat. Houd of breng de maanden voorafgaand aan je reis je conditie op peil en probeer uitgerust aan je wandelreis te beginnen. Zo heb je meer plezier van je vakantie. Een goede uitrusting is ook van belang. Zorg altijd voor goed ingelopen schoenen en neem de juiste kleding mee. Niets is zo vervelend als gebrekkig materiaal.

Reisbegeleiding en gidsen

Deze reis wordt begeleid door een lokale Nederlandssprekende reisbegeleid(st)er* die je bij aankomst op de luchthaven op La Palma opwacht en de groep tijdens de wandelingen begeleidt. De reisbegeleider verschaft zoveel mogelijk praktische informatie over de wandelingen, de route en de andersoortige activiteiten tijdens rustdagen. Daarnaast vertelt de begeleider iets over het dagelijkse leven en de verschillende gewoontes van het land.

*In een enkel geval kan het voorkomen dat de Nederlandstalige reisbegeleider wordt vervangen door een Engelstalige reisbegeleider.

Veelgestelde vragen

Hoe zwaar zijn de wandelingen?

De duur van de wandelingen varieert van 2 tot 5½ uur uur per dag. De zwaarte van de wandelingen is zeer divers, een goede wandelconditie is vereist, gezien het bergachtige karakter van het eiland. Je stijgt maximaal 570 meter en maakt afdalingen met een maximum van 1100 meter. Je kunt er iedere dag zelf voor kiezen of je wel of niet met een wandeling meegaat. Op de voorlaatste dag kun je optioneel een wandeling maken in het nationale park Caldera de Taburiente. Deze wandeling is 14 km lang en duurt ca. 7 uur.

Voor exacte informatie over de lengte, wandelduur en stijging/daling, zie de dag-tot-dag-beschrijving op deze website.

Moet ik mijn eigen bagage dragen tijdens de wandeltochten?

Je draagt tijdens de wandelingen alleen je eigen dagrugzak met water, fototoestel, lunchpakket, regenkleding etc. De grote bagage blijft achter in het hotel.

Wat voor soort reistas kan ik het beste meenemen?

Het is belangrijk dat je bagage niet te groot is, vanwege de beperkte opslagruimte in de bussen. Harde koffers raden wij om deze reden af. We verzoeken je om maximaal 12 tot 15 kg mee te nemen.

Leggen we alle afstanden wandelend af?

Niet alle afstanden leggen we wandelend af. Vanuit het vliegveld in La Palma worden we opgehaald met onze eigen, comfortabele minibusjes. Deze brengt ons naar onze vaste accommodatie in Los Llanos. De minibusjes brengen ons naar bepaalde punten, waar wij onze wandelroute beginnen, en haalt ons vervolgens aan het eind van de tocht weer op (als we niet door wandelen naar onze accommodatie).

Welke wandelschoenen kan ik het beste dragen tijdens deze reis?

We adviseren stevige en goed ingelopen wandelschoenen met voldoende profiel. Zo heb je voldoende steun en goede grip en door het gebruik van ingelopen schoenen voorkom je blaren tijdens de reis.

Bij een buitensportzaak kun je vragen naar wandelschoen ‘categorie A/B of B’.

Hebben we vrije tijd om er zelf op uit te trekken?

Djoser hanteert het ‘vrijheid blijheid’ principe, dit betekent dat er tijd is vrijgemaakt om er zelf op uit te trekken of gewoon wat rust te nemen. Op de meeste dagen staan er wandeltochten op het programma, daarnaast is er af en toe tijd om zelf de omgeving te ontdekken of deel te nemen aan facultatieve excursies. Op dag 4 staat er geen wandeling op het programma, maar kan je zelf de omgeving ontdekken of een optionele excursie doen.

Waar overnachten we?

We overnachten de gehele week in een centraal gelegen comfortabel hotel in Los Llanos. De kamers altijd zijn voorzien van eigen douche en toilet. Het hotel heeft een groot terras van waar je een mooi uitzicht op de vallei hebt.

Is er wifi aanwezig in het hotel?

In het hotel kun je van wifi gebruik maken. Ook is het vaak mogelijk bij restaurantjes en cafés wifi te ontvangen.

Is het mogelijk om een éénpersoonskamer te boeken?

Alleenreizenden worden, in goed overleg, ingedeeld met andere alleenreizenden van hetzelfde geslacht. Wil je niet ingedeeld worden met een andere deelnemer, dan kun je een éénpersoonskamer boeken tegen de daarvoor geldende toeslag. Deze meerprijs is te vinden onder het tabblad VERTREKDATA/PRIJS.

Hoe wordt de wandelreis begeleid?

Deze reis wordt begeleid door een Nederlandssprekende reisbegeleid(st)er die je bij aankomst in Santa Cruz de la Palma opwacht en de groep gedurende de gehele reis assisteert. Onze reisbegeleiders zijn zeer ervaren en bevlogen reizigers en vertellen onderweg leuke weetjes over de bestemming. Zij zorgen dat de reis soepel verloopt en zijn het aanspreekpunt voor vragen en wensen. De eigen passie, in combinatie met een uitgebreide training en inwerkprocedure, vormt de basis voor hun deskundigheid en professionaliteit. De reisbegeleiders zijn enthousiaste wandelaars en doen er alles aan om van je wandelreis een succes te maken.

Hoe groot zijn de groepen?

De wandelreizen bestaan gemiddeld uit 12 personen. De maximale groepsgrootte voor deze reis is 18 personen. Onze groepen bestaan uit zowel samenreizende als alleengaande reizigers. Reis je alleen, dan vind je zeker snel aansluiting in onze kleine groepen.

Kan ik deze reis vervroegen of verlengen?

Je kunt via Djoser de heen- of terugvlucht wijzigen, dit is op aanvraag. Wijzigingskosten bedragen € 50,- exclusief eventuele kosten die de luchtvaartmaatschappij in rekening brengt.

Voor de vervroeging of verlenging kan de accommodatie in Los Llanos worden bijgeboekt. De prijs hiervoor kunt u vinden onder het tabblad VERTREKDATA/PRIJS.

De genoemde prijzen zijn zonder wijzigingskosten van de vlucht en de transfer van/naar de luchthaven. Deze kan eenvoudig ter plaatse geregeld worden.

Hoe kan ik betalen op La Palma?

Op La Palma wordt er betaald met de euro. Het is bijna overal mogelijk om te pinnen, daarnaast worden creditcards vaak geaccepteerd.

Foto's en video