Bekijk de Fietsreis Ierland, 8 dagen van Djoser

Fietsreis Ierland 8 dagen

Fietsen langs de mooie kustwegen en adembenemende uitzichten van Ierland

Vanaf € 2.245,- Bijkomende kosten € 26,25 p.p. (o.b.v. 2 personen)

Mooie kustwegen, sprookjesachtige bergpassen, adembenemende uitzichten en sfeervolle stadjes vormen de ingrediënten voor onze fietsreis door het zuidwesten van Ierland. Elke dag stappen we vanuit ons hotel op de fiets om naar de volgende onvergetelijke plek te rijden. Laat je verrassen door de afwisselende natuur van Ierland.

Daarom Djoser

 • Fietsen naar sfeervolle Ierse plaatsjes
 • Bezoek aan de Dingle Peninsula
 • Wandeling langs de Ring of Kerry 
 • Nederlandse reisbegeleiding
 • Goede middenklasse hotels
 • Ontbijt
 • Voordelig overnachten en parkeren bij Schiphol

Route en kaart

Routekaart Fietsreis Ierland, 8 dagen
 1. Amsterdam - Dublin - Killarney
 2. Killarney - Gap of Dunloe of Molly's Gap - Kenmare
 3. Kenmare - Caherdaniel
 4. Caherdaniel - Balleghisheen Pass - Glenbeigh
 5. Glenbeigh - Dingle
 6. Dingle, Slea Head peninsula
 7. Dingle - Tralee
 8. Tralee - Dublin - Amsterdam

Reisbeschrijving

Tijdens Djoser fietsreizen maak je fietstochten vanuit een verblijfplaats of een meerdaagse fietstocht. Er is geen sprake van een strak gepland reisschema. Op rustdagen kun je extra fietstochten maken of andere dingen gaan ondernemen. De reisbegeleider kan je hierover altijd tips en suggesties geven. Je bent natuurlijk niet verplicht hieraan deel te nemen. Wie er liever zelf op uitgaat, heeft daartoe alle vrijheid. Door het karakter van onze reizen en de plaatselijke omstandigheden kunnen zich onverwachte situaties voordoen. Hierdoor kan het voorkomen dat een bepaalde fietstocht of activiteit niet door kan gaan of aangepast dient te worden. We reizen in groepen van gemiddeld 15 en maximaal 20 personen.

Onze fietsreizen worden ingedeeld in categorieën van een tot vijf fietsjes, waarbij een fietsje eenvoudig is en bij vijf fietsjes ga je door bergachtig terrein en heb je mountainbike ervaring nodig. Twee fietsjes is voor iedereen met een normale conditie goed te doen. Deze reis krijgt twee fietsjes. Meer informatie over de fietsafstanden per dag vind je hieronder in de dag-tot-dagbeschrijving en een toelichting over de zwaarte lees je in de praktische informatie.


Sfeervol Killarney & sprookjesachtige bergpassen

Dag 1 Amsterdam – Dublin – Killarney
Dag 2 Killarney – Gap of Dunloe - Kenmare
Ross Castle Killarney Ierland DjoserWe starten de reis in Killarney, een knus stadje in het zuidwesten van Ierland. St. Mary’s kathedraal is een van de opvallendste bouwwerken van het stadje. Kijk niet gek op als je nog rijtuigjes voortgetrokken door paarden, ook wel Jaunting Cars genoemd, in het straatbeeld ziet. Toeristen worden hiermee naar de mooiste plekjes in de omliggende omgeving gebracht. We hebben niet lang de tijd in Killarney voor we aan onze fietsreis starten. Maar wandel zeker even het gezellige centrum in.
 
Onze eerste dag op de fiets brengt ons via de Gap of Dunloe naar Kenmare. De Gap of Dunloe isGap of Dunloe Ierland Djoser onderdeel van de bijna 180 kilometer lange Ring of Kerry. Deze bergpas van 11 kilometer ziet er sprookjesachtig uit met groene flanken en 5 meren die worden verbonden door een rivier. We eindigen de tocht in Kenmare, een kleurrijk stadje. De Ierse naam is Neidin, wat klein nest betekent, omdat het genesteld ligt tussen twee bergen. Je kunt er gezellig eten in één van de vele pubs. En net buiten de plaats ligt één van de grootste steencirkels van Ierland.
 

Het meest schilderachtige plekje van de Ring of Kerry

Dag 3 Kenmare – Caherdaniel
Dag 4 Caherdaniel – Ballaghisheen Pass – Glenbeigh
We vervolgen onze weg langs de kustlijn van de Kenmare baai. Het is vrij vlak terrein met schitterende uitzichten op de baai en de Beara Peninsula. Stap zeker even van de fiets om de Blackwater bridge te bekijken, een brug uit 1820. Caherdaniel, een klein maar prachtig dorpje is gelegen aan één van de meest schilderachtige plekjes van de Ring of Kerry. In het Loher Stone Fort kun je meer te weten komen over de lokale geschiedenis.

We laten Caherdaniel achter ons op weg naar de Ballaghisheen pass. Een klim van 315 meter brengt ons naar mooie groene vergezichten. In de verte zie je de hoogste berg van Ierland achter de groene heuvels oprijzen, Carrountoohil. We eindigen onze fietstocht in Glenbeigh, ‘Het juweel van de Ring of Kerry’. Het plaatsje is gelegen tussen mooie landschappen zoals een 10 kilometer lang gouden zandstrand, rivieren, meren en de glooiende heuvels van het Seefin-gebergte.

Walvissen, dolfijnen en zeehonden & het einde van de wereld

Dag 5 Glenbeigh – Dingle (Peninsula)
Dag 6 Dingle, Slea Head
Vandaag fietsen we naar Dingle, gelegen op de Dingle Peninsula. We passeren kleine dorpjes, de mooie kustlijn van Ierland en Inch Beach, een van de mooiste zandstranden van het gebied, welke populair is bij surfers. Dingle is een vissersplaatsje gelegen op het gelijknamige schiereiland. De zuidwestkust van Ierland staat naast de adembenemende stranden ook bekend om de mogelijkheid tot het spotten van walvissen, dolfijnen en zeehonden van lente tot herfst.
 
Slea Head Peninsula Ierland Djoser
Het lijkt of we het einde van de wereld hebben bereikt. Als je bij Slea Head bent, wordt dit gevoel extra onderstreept. De uitzichten tijdens onze fietstocht zijn adembenemend. Het gebied heeft een van de grootste verzamelingen aan erfgoed. Forten, megalithische graven (hunebedden), oude pelgrimspaden en de beroemde Gallarus Oratorium gebouwd tussen de 6de en 9de eeuw.
 

Adem de historie van Tralee

Dag 7 Dingle – Tralee
Dag 8 Tralee – Dublin - Amsterdam
Bay of Tralee Ierland DjoserHet is alweer onze laatste dag op de fiets. We genieten nog even van het al moois dat de Dingle Peninsula te bieden heeft. Onze eindbestemming is Tralee, de hoofdstad van County Kerry. Er zijn hier volop historische bezienswaardigheden. Als we op tijd aankomen hebben we nog even de tijd om de historische, nog werkende windmolen van de stad te zien, het stadspark te bezoeken of Archeology Hall, waar je te weten kunt komen hoe ze oude voorwerpen ontdekken met speciale werktuigen.
 
Onze reis door een van de mooiste gedeeltes van Ierland is voorbij. De bus brengt ons terug naar Dublin, waar we het vliegtuig terug naar huis nemen.  

Vertrekdata 2024

Bijkomende kosten € 26,25 p.p. (o.b.v. 2 personen)

Start - einde Beschikbaarheid Prijs
Start - einde
14 sep - 21 sep
V
Vertrek informatie i

Djoser heeft alle reizen van tevoren ingepland met het doel en verwachting deze ook uit te kunnen voeren.

Beschikbaarheid
voldoende
Prijs

€ 2.295,-

Vertrekdata 2025

Bijkomende kosten € 26,25 p.p. (o.b.v. 2 personen)

Start - einde Beschikbaarheid Prijs
Start - einde
10 mei - 17 mei
V
Vertrek informatie i

Djoser heeft alle reizen van tevoren ingepland met het doel en verwachting deze ook uit te kunnen voeren.

Beschikbaarheid
voldoende
Prijs

€ 2.245,-

Start - einde
24 mei - 31 mei
V
Vertrek informatie i

Djoser heeft alle reizen van tevoren ingepland met het doel en verwachting deze ook uit te kunnen voeren.

Beschikbaarheid
voldoende
Prijs

€ 2.295,-

Start - einde
14 jun - 21 jun
V
Vertrek informatie i

Djoser heeft alle reizen van tevoren ingepland met het doel en verwachting deze ook uit te kunnen voeren.

Beschikbaarheid
voldoende
Prijs

€ 2.295,-

Inclusief

 • Vliegreis met KLM
 • Alle vluchttoeslagen
 • Vervoer van en naar luchthaven Dublin
 • Vervoer van en naar begin- en eindpunt wandeltocht
 • Overnachtingen in comfortabele hotels
 • Ontbijt tijdens alle overnachtingen
 • Nederlandse reisbegeleiding
 • Fietstochten op dag 2 tot en met 7 inclusief begeleiding

Exclusief

Overige maaltijden, entreegelden, Ierland, facultatieve excursies, fooien, persoonlijke uitgaven, verzekeringen, etc.
Reserveringskosten € 25,-, bij 2 of meer personen € 40,-. Bijdrage SGR € 5,- per persoon en calamiteitenfonds € 2,50 per boeking. 

Landarrangement

Je kunt deze reis boeken zonder internationale vluchten, je boekt dan zelf je vliegtickets. De prijzen voor dit landarrangement zijn vanaf €2.095,-.

Houd bij de boeking van een landarrangement er rekening mee dat voor al onze reizen een minimum aantal deelnemers geldt. Djoser is niet aansprakelijk indien er wijzigingen ontstaan in het vluchtschema van de groepsreis. Kom je op een andere tijd aan dan de groep en/of vertrek je op een andere tijd dan de groep, dan dien je zelf je transfers van- en naar het hotel en/of de luchthaven te regelen.

Eenpersoonskamer

Alleenreizenden worden ingedeeld met andere alleenreizenden van hetzelfde geslacht. Wil je niet ingedeeld worden met een andere deelnemer, dan kun je een eenpersoonskamer boeken tegen de daarvoor geldende toeslag. Voor deze reis bedraagt deze toeslag vanaf € 325,-.

Er zijn per reisdatum een beperkt aantal eenpersoonskamers.

Vluchttoeslagen (inbegrepen)

Luchtvaartmaatschappijen berekenen naast luchthavenbelastingen, ook brandstof- en veiligheidstoeslagen. Bij Djoser zijn al deze toeslagen in de reissom inbegrepen.

Groepssamenstelling en groepsgrootte

Onze groepen bestaan uit zowel samenreizende als alleengaande reizigers. Reis je alleen, dan vind je zeker snel aansluiting in onze kleine groepen. De deelnemers zijn Nederlands en Belgisch. Het komt bij deze reis soms voor dat ook enkele Duitstalige reizigers zich hebben aangemeld.

Wil je meer specifieke informatie over de samenstelling van de groep en vertrekdatum van jouw keuze dan kunnen we je telefonisch (071 - 5126400, België: 09 223 00 69) meer informatie geven over bijvoorbeeld leeftijden en het aantal mannen, vrouwen of alleengaande reizigers.

Gemiddeld bestaan de groepen uit 15 deelnemers, het maximum is 18.

De gemiddelde groepsgrootte om de reis door te laten gaan is 8.

Nog bedenktijd nodig? Dan kun je tot een paar maanden voor vertrek een optie op een reis nemen. Zo’n voorlopige reservering is gratis en is 5 dagen geldig. De optie wordt automatisch omgezet in een definitieve of aanvraagboeking, tenzij je deze tijdig zelf bevestigt of annuleert. Het is helaas niet mogelijk om een optie te nemen op een reis waar nog maar een aantal plaatsen beschikbaar zijn.

V

Vertrek informatie

Djoser heeft alle reizen van tevoren ingepland met het doel en verwachting deze ook uit te kunnen voeren. Dit op basis van eerdere ervaringen en boekingen in dit reisseizoen.

Om een groepsreis te garanderen en uit te kunnen voeren is een minimum aantal deelnemers nodig. Dit aantal staat bij betreffende reis vermeld onder het kopje 'Groepssamenstelling en groepsgrootte'. In het uitzonderlijke geval dat het minimum aantal deelnemers niet wordt bereikt en de reis niet door kan gaan, hoor je dit ruim van te voren, doch uiterlijk 21 dagen voor vertrek. Djoser zal altijd haar uiterste best doen om een gewenste alternatieve reis en/of vertrekdatum aan te bieden. Volledige restitutie van de reissom, inclusief eventuele via Djoser afgesloten verzekeringen die op de factuur staan (met uitzondering van eventuele kosten van zelf geregelde visa, vaccinaties en andere persoonlijke uitgaven) is natuurlijk ook mogelijk. In het geval dat een reis niet kan doorgaan als gevolg van een overmachtsituatie kunnen er andere voorwaarden gelden waarbij geen volledige restitutie mogelijk is.

Praktische informatie

Accommodatie

We overnachten in centraal gelegen comfortabele hotels, waarbij de kamers voorzien zijn van een eigen douche en toilet. We letten bij het selecteren van de hotels op de centrale ligging in steden, zoda je gemakkelijk het centrum inloopt om een hapje te eten of een bezienswaardigheid te bekijken. We kiezen bij voorkeur voor sfeervolle familie-hotels en accommodaties die een authentieke uitstraling hebben. 

Bekijk hotelreviews op Tripadvisor

Kenmare Kenmare Bay Hotel
Sneem Sneem Hotel
Glenbeigh Towers Hotel
Dingle Harbour Lodge
Tralee The Rose Hotel


Deze selectie geeft een goed beeld van de hotels waar we op deze reis verblijven.

Eenpersoonskamer

Alleenreizenden worden ingedeeld met andere alleenreizenden van hetzelfde geslacht. Wil je niet ingedeeld worden met een andere deelnemer, dan kun je een eenpersoonskamer boeken tegen de daarvoor geldende toeslag. Voor deze reis bedraagt deze toeslag vanaf € 325,-.

Er zijn per reisdatum een beperkt aantal eenpersoonskamers.

Vliegreis

KLM

Het meest voorkomende vluchtschema staat hieronder. Je kan ook het schema per vertrekdatum bekijken. Vliegtijden en -maatschappijen zijn onder voorbehoud van wijzigingen.

 • Vlucht met

  KLM

  Traject

  Amsterdam - Dublin

  Vertrek

  07:40 - 08:20

 • Vlucht met

  KLM

  Traject

  Dublin - Amsterdam

  Vertrek

  13:20 - 16:05

Tijdverschil: Het is in Ierland 1 uur vroeger dan in Nederland.

KLM, Nederlands nationale trots, bestaat al meer dan 100 jaar en is hiermee de oudste luchtvaartmaatschappij ter wereld. De vloot is hypermodern. Zo zijn de Boeing 787-9 en 10  voorzien van de laatste technische hoogstandjes, zoals speciale moodlighting. De nieuwste generatie luchtfiltersystemen zorgt ervoor dat je minder vermoeid aankomt op de bestemming. Bovendien stoten deze nieuwe vliegtuigen minder broeikasgassen uit. Aan boord ontbreekt het je aan niets: op elke vlucht word je voorzien van een snack en een drankje en op intercontinentale vluchten krijg je uiteraard een warme maaltijd. KLM biedt (behalve in Europa) een persoonlijk in-flight entertainment systeem aan, voorzien van talloze films, series en games. Zo hoef je je niet te vervelen. Wil je tijdens de vlucht extra beenruimte, dan kun je tegen bijbetaling upgraden naar 'economy comfort'.

Landarrangement

Je kunt deze reis boeken zonder internationale vluchten, je boekt dan zelf je vliegtickets. De prijzen voor dit landarrangement zijn vanaf €2.095,-.

Houd bij de boeking van een landarrangement er rekening mee dat voor al onze reizen een minimum aantal deelnemers geldt. Djoser is niet aansprakelijk indien er wijzigingen ontstaan in het vluchtschema van de groepsreis. Kom je op een andere tijd aan dan de groep en/of vertrek je op een andere tijd dan de groep, dan dien je zelf je transfers van- en naar het hotel en/of de luchthaven te regelen.

Hotelovernachting Schiphol

Djoser biedt Belgische reizigers aan om voor een aantrekkelijk tarief in het Ibis Hotel vlak bij de luchthaven Schiphol te overnachten. Vooral bij vluchten die vroeg vertrekken of ’s avonds laat aankomen is dit handig. Je vertrekt uitgerust of geniet nog na van een extra nachtje vakantie. Bovendien parkeer je je wagen gratis. Lees hier meer.

Vervoer

Fietsen
De reis is inclusief het gebruik van een fiets met versnellingen. We fietsen tussen de 24 en 51 kilometer per dag over goed begaanbaar terrein. We streven ernaar om over rustige wegen te fietsen. Een enkele keer moeten we een drukkere (stads)weg passeren om van daaruit weer de rustige weg te bereiken.

Elektrische fiets (e-bike)
Het is voor deze fietsreis mogelijk om een elektrische fiets te reserveren. De elektromotor van een elektrische fiets geeft je net dat duwtje in de rug, waardoor het heuvel op ook aangenaam fietsen is. Je bepaalt zelf hoeveel ondersteuning je wilt. De toeslag voor een elektrische fiets is € 195,- voor de gehele reis. De fiets dien je voor vertrek te reserveren, dit kan je telefonisch of via info@djoserwandelfiets.nl aan ons doorgeven (beperkt beschikbaar).

Bus
Voor de transfers van en naar de luchthaven van Dublin, maken we gebruik van een eigen bus. We fietsen vanuit Killarney van plaats naar plaats.

 • De vluchten worden uitgevoerd door KLM

 • Binnenkant vliegtuig KLM
 • Bus wandelreis Ierland

  We reizen met comfortabele bussen

Bij de reis inbegrepen

 • Vliegreis met KLM
 • Alle vluchttoeslagen
 • Vervoer van en naar luchthaven Dublin
 • Vervoer van en naar begin- en eindpunt wandeltocht
 • Overnachtingen in comfortabele hotels
 • Ontbijt tijdens alle overnachtingen
 • Nederlandse reisbegeleiding
 • Fietstochten op dag 2 tot en met 7 inclusief begeleiding

Excursies

Bij Djoser bepaal je zelf welke bezienswaardigheden je de moeite waard vindt om te bezoeken, naast de fietstochten die tijdens de reis gemaakt worden. De een bekijkt graag Ross Castle in Killarney, terwijl de ander liever door het stadje slentert. Vanuit onze accommodaties kun je zelf eenvoudig te voet of met lokaal vervoer de mogelijkheden aan je voorkeur aanpassen.

Sommige bezienswaardigheden mag je echt niet missen of liggen op de route. Dergelijke excursies zijn bij Djoser in het programma opgenomen. Hiervoor geldt dat eventuele entreegelden exclusief zijn.

Reisdocumenten

 • Geldige identiteitskaart.
 • E-ticket. Meer informatie over de vlucht ontvang je ongeveer 2 weken voor vertrek.

Geldzaken

In Ierland wordt betaald met de euro.

In veel plaatsen vind je een bankautomaat. Met een creditcard kun je in veel verschillende restaurants betalen.

Als richtbedrag voor uitgaven die niet bij de reissom zijn inbegrepen, zoals overige maaltijden, entreegelden, facultatieve excursies en persoonlijke uitgaven geldt minimaal € 350,- per persoon per week.

Het is gebruikelijk om fooien te geven voor verleende diensten. Om te voorkomen dat je steeds fooien uit moet delen, wordt aan het begin van de reis een fooienpot ingesteld waaruit de (gezamenlijke) tips aan de chauffeurs, gidsen, hotelpersoneel e.d. worden betaald. Houd rekening met een bedrag a € 15,- hiervoor. Daarnaast staat het je vrij om als blijk van waardering een fooi aan de reisbegeleider te geven.

Maaltijden

Bij de reis is het ontbijt inbegrepen in de reissom. Je kunt zelf bepalen waar je 's avonds gaat eten. In de plaatsen waar we verblijven zijn veel verschillende pubs, café's en restaurants te vinden.

Het ontbijt in Ierland is heel erg uitgebreid en divers. Er wordt stevig gegeten, met pannenkoeken, eieren, spek, pap, tomaten, champignons en kaas. Soms wordt er zelfs braadworst bij het ontbijt gegeten. Samen met een kop stevige thee met melk, een kop koffie of vruchtensap vormt dit een goede basis voor je wandeldag.

Irish Stew Ierland DjoserDe Ierse keuken is erg puur en er zijn weinig invloeden van andere landen te vinden. De traditionele gerechten zijn dan ook het meest geliefd in het land. Zo heb je bijvoorbeeld de Irish Stew. Een stoofpot met aardappelen, wortel, ui, peterselie en vlees. Er kunnen verschillende soorten vlees in het gerecht zitten, zoals lam, rund of varkensvlees. Box is een soort pannenkoek die is gemaakt van geraspte aardappelen, bloem, eieren karnemelk en bakpoeder. Drisheen is een bloedworst van rund-, varkens- en lamsvlees. Het bloed, melk en broodkruimels worden gekookt. Per streek worden er nog andere bereidingswijzen toegepast. In de winter eten de Ieren vaak Champs. Het is een schotel met aardappelgroente, uien, verschillende groenten en melk.  

Gezondheid

Voor deze reis gelden geen specifieke gezondheidrisico’s en de medische voorzieningen zijn goed. In het algemeen raden wij altijd aan om een kleine reisapotheek mee te nemen op reis. Meer tips en informatie hierover ontvang je via Mijn Djoser, na boeking. Omdat er op reis altijd iets kan gebeuren en sommige kosten hoog kunnen oplopen, stellen wij het verplicht aan onze reizigers om een reisverzekering af te sluiten. De wandel- en fietsreizen van Djoser zijn geschikt voor iedereen met een normale goede conditie die goed ter been is en in het geval van fietsreizen met enige regelmaat fietst. Kijk voor het maken van een goede afweging of de reis voor jou passend is bij ‘Zwaarte van de reis’. Neem bij twijfel gerust contact op.

Klimaat en geografie

Door de ligging heeft Ierland een zeer gematigd klimaat. De winters zijn zacht (vorst komt bijna niet voor) en de zomers zijn over het algemeen aan de koele kant. Ook regent het veel in Ierland, vooral in de westelijke helft waar gemiddeld meer dan 200 dagen per jaar neerslag valt. De oostkust is droger; in Dublin valt zo’n 750 mm regen per jaar, vergelijkbaar met Nederland. De plantengroei wordt sterk beïnvloed door de regen en het zachte klimaat; daarom wordt Ierland ook wel 'het groene eiland' genoemd.

Zwaarte van de reis

 • Zwaarte fietsreis
 • Zwaarte fietsreis

De fietsreizen zijn geschikt voor iedereen die een goede conditie en gezondheid heeft en regelmatig op de fiets stapt. We hebben de reizen gerangschikt naar zwaarte. Hierbij is rekening gehouden met de hoogten waarop we fietsen en de hoogteverschillen die we overbruggen en de duur van de fietstochten. Dit blijft natuurlijk een inschatting. Bovendien zal je persoonlijke beleving mede afhankelijk zijn van factoren als weersomstandigheden en je fysieke gesteldheid.

De reizen met één fietsje gaan over vlak tot heuvelachtig terrein. Bij reizen met drie fietsjes fietsen we in bergachtig gebied met steilere afdalingen. Regelmatig wordt de groep met de bus op de top van een pas afgezet om vervolgens met de fiets af te dalen. Liefhebbers kunnen er uiteraard ook voor kiezen om de uitdaging omhoog aan te gaan. Bij iedere fietsreis rijdt een bus mee, zodat je een fietstocht kunt onderbreken. Bij veel reizen kunnen we ter plaatse, afhankelijk van de wensen van de groep, de fietstochten inkorten of verlengen.

Tijdens de fietsreis in Ierland maken we fietstochten van 34 tot 68 kilometer per dag. Hoogteverschillen komen voor tijdens deze reis. Zo ligt de Gap of Dunloe op 241 meter en Ballaghisheen Pass op 315 meter. Mocht je een bepaald traject te zwaar vinden, dan kun je altijd plaatsnemen in de meereizende volgwagen (max. 2 personen). Over het algemeen zal deze reis voor iedereen met een goede conditie goed te doen zijn.

Ga goed voorbereid op reis!
Zorg ervoor dat je goed voorbereid op reis gaat. Houd of breng de maanden voorafgaand aan je reis je conditie op peil en probeer uitgerust aan je fietsreis te beginnen. Zo heb je meer plezier van je vakantie.

Reisbegeleiding en gidsen

Een enthousiaste Nederlandstalige reisbegeleider* begeleidt de reis. De reisbegeleider verschaft zoveel mogelijk praktische informatie over het fietsen, de route en de andersoortige activiteiten tijdens rustdagen. Daarnaast vertelt de begeleider iets over het dagelijkse leven en de verschillende gewoontes van het land. Alle fietsdagen zal de reisbegeleider meefietsen en wordt de begeleidende bus bestuurd door een extra chauffeur. Er is plek in de bezemwagen voor max 2 personen, mocht er om welke reden dan ook niet gefietst kunnen worden. De eigen passie voor fietsen, in combinatie met een uitgebreide training en inwerkprocedure, vormt de basis voor hun deskundigheid en professionaliteit.

* In een enkel geval kan het voorkomen dat de Nederlandstalige reisbegeleider wordt vervangen door een Engelstalige reisbegeleider.

Veelgestelde vragen

Moet ik mijn eigen bagage dragen tijdens de fietstochten?

Tijdens de fietstochten wordt je bagage in de bus vervoerd. Je draagt dus alleen je dagrugzak of stuurtas (die jezelf mee kunt nemen) op de fiets. Zo kan je bijvoorbeeld je telefoon en lunch/tussendoortjes makkelijk bij de hand houden. De fietsen hebben een bagagedrager met snelbinders, je kan dus eventueel je dagrugzak onder de snelbinders binden. Daarnaast is er voor iedere deelnemer een fietstas beschikbaar.

Wat voor soort reistas kan ik het beste meenemen?

Het is belangrijk dat je bagage niet te groot is, vanwege de beperkte opslagruimte in de bussen. Harde koffers raden wij om deze reden af. We verzoeken je om maximaal 12 à 14 kilo mee te nemen.

Leggen we alle afstanden met de fiets af?

Ja, deze fietsreis fietsen we van hotel naar hotel. Alleen vanaf Dublin naar Killarney en van Tralee naar Dublin maken we gebruik van een bus.

Wat voor soort fietsen gebruiken we tijdens de reis?

Tijdens de reis zullen we gebruik maken van goede kwaliteit hybride fietsen met 27 versnellingen. Voor de reis zullen wij vragen je lengte door te geven zodat de fietsen met de juiste lengtes worden klaargezet op de bestemming. Dit is geen garantie dat de fietsen altijd in de meest geschikte maat aanwezig zullen zijn. Het is niet mogelijk om een eigen fiets mee te nemen.

Moet ik een fietshelm dragen?

Het dragen van een fietshelm is niet verplicht, maar wordt vanwege de veiligheid wel ten zeerste aangeraden. Deze dient u zelf mee te nemen.

Hebben we vrije tijd om er zelf op uit te trekken?

Djoser hanteert het ‘vrijheid blijheid’ principe, dit betekent dat er voldoende tijd is vrijgemaakt om er zelf op uit te trekken of gewoon wat rust te nemen. Op de meeste dagen staan er fietstochten op het programma, daarnaast is er zeker genoeg tijd om zelf de omgeving te ontdekken.

Waar overnachten we tijdens deze reis?

We overnachten in comfortabele middenklasse hotels op 6 verschillende locaties. Alle kamers beschikken over een eigen douche en toilet. In enkele hotels zijn de kamers voorzien van airconditioning. Het ontbijt is inbegrepen. 

De hotels zijn centraal gelegen, vanaf hier loop je gemakkelijk naar het centrum om een hapje te eten of een bezienswaardigheid te bekijken. Enkele hotels liggen op steenworp afstand van het strand.

Foto's en video