Bekijk de Wandel- en Fietsreis Costa Rica, 14 dagen van Djoser

Wandel- en Fietsreis Costa Rica 14 dagen

Tropisch Costa Rica optimaal beleven

Vanaf € 2.995,- Bijkomende kosten € 26,25 p.p. (o.b.v. 2 personen)

De wandel- en fietsreis begint en eindigt in de hoofdstad San José, gelegen in het centrale hoogland. Al fietsend en wandelend verken je dit tropische paradijs. Na een wandeling bij de krater van de vulkaan Poás fietsen we al snel naar het stadje La Fortuna aan de voet van de indrukwekkende vulkaan Arenal. Via de heuvelachtige omgeving van Tilaran volgt een fietstocht naar Rincón de la Vieja NP: ideaal om te voet te verkennen! Daarna rijden we het droge schiereiland Guanacaste in en volgen te fiets de ruige kustlijn van de Stille Oceaan. Tot slot genieten we een paar dagen van het strand nabij Samara.

Daarom Djoser

 • Zeer gevarieerd wandel- en fietsprogramma met grote diversiteit aan nationale parken
 • Ideale combinatie van wandelen en fietsen: je komt op de mooiste plekken!
 • Fietshuur inbegrepen
 • Nederlandssprekende reisbegeleider en lokale fietsenmaker
 • Rechtstreekse vluchten met KLM
 • Verblijf in sfeervolle hotels inclusief ontbijt
 • Begeleidende bus tijdens de fietstochten
 • Door het Arenal nationaal park
 • Mooie route langs de Stille Oceaan
 • Rondom het grootste meer van Costa Rica
   
 • Voordelig overnachten en parkeren bij Schiphol

Route en kaart

Routekaart Wandel- en Fietsreis Costa Rica, 14 dagen
 1. Amsterdam - San José
 2. San José - Cartago - Orosi - Paraiso - San José
 3. San José - Poas Volcano nationaal park - La Paz - San Carlos
 4. San Carlos - La Fortuna
 5. La Fortuna
 6. La Fortuna
 7. La Fortuna - Meer van Arenal - Tilarán
 8. Tilarán - Rincón de la Vieja
 9. Rincón de la Vieja
 10. Rincón de la Vieja - Tamarindo - Samara/Puerto Carillo
 11. Samara/Puerto Carillo
 12. Samara/Puerto Carillo
 13. Samara/Puerto Carillo - San José - Amsterdam
 14. aankomst Amsterdam

Reisbeschrijving

Costa Rica Fiets San Jose DjoserTijdens Djoser fietsreizen maak je fietstochten vanuit een verblijfplaats of fiets je van de ene naar de andere overnachtingplaats. Er is geen sprake van een strak gepland reisschema. Op rustdagen kun je andere dingen gaan ondernemen. De reisbegeleider kan je hierover altijd tips en suggesties geven. Je bent natuurlijk niet verplicht hieraan deel te nemen. Wie er liever zelf op uitgaat, heeft daartoe alle vrijheid. Door het karakter van onze reizen en de plaatselijke omstandigheden kunnen zich onverwachte situaties voordoen. Hierdoor kan het voorkomen dat een bepaalde fietstocht of activiteit niet door kan gaan of aangepast dient te worden. We reizen in groepen van gemiddeld 16 en maximaal 20 personen.

Onze wandel- en fietsreizen worden ingedeeld in categorieën van één tot vijf schoentjes en fietsjes, waarbij één fietsje/schoentje eenvoudig is en vijf pittig en voor de ervaren fietser/wandelaar. Vier fietsjes is geschikt voor deelnemers met een zeer goede conditie en ervaring met mountainbiken (schakelen). Het zijn fietsroutes met klimmen en dalen en over soms onverharde wegen. Deze reis krijgt vier fietsjes en twee schoentjes. Meer informatie over de wandelduur en fietskilometers per dag vind je hieronder in de dag-tot-dagbeschrijving en een toelichting over de zwaarte lees je in de praktische informatie.

Metropool San José & prachtige uitzichten

Dag 1 Amsterdam - San José
Op een hoogte van 1150 meter is de temperatuur in San José het hele jaar door aangenaam. San José is een typische Latijns Amerikaanse stad met drukke winkelstraten, levendige stadsparken en cafeetjes. In het grotendeels autovrije centrum kun je makkelijk zelf je weg vinden naar de vele restaurantjes.

Dag 2 San José - Cartago - Ujarras - Orosi - Paraiso - San José
Groep Weg Pauze Costa Rica Fietsen DjoserVanuit San José rijden we met onze bus naar Cartago, de vroegere hoofdstad. De mooie kathedraal hier is zeker een bezoek waard en we nemen hier dan ook even de tijd voor. We vervolgen onze weg naar Ujarras. In Ujarras zijn nog oude ruïnes te vinden waar we een kijkje kunnen nemen en hier is tevens de plek waar we op onze fietsen stappen om aan onze fietstocht van vandaag te beginnen. We fietsen door de centrale hooglanden en om het meer van Cachí heen. Het landschap is hier heuvelachtig en we hebben regelmatig schitterende uitzichten op het meer. We passeren een stuwdam en nuttigen onze lunch in Orosi. Na de lunch staat er nog een flinke klim op het programma en we eindigen de fietstocht uiteindelijk in het plaatsje Paraíso. Met de bus gaan we vanuit hier weer terug naar San José.

 • Afstand fietstocht: ± 27 km
 • Hoogteverschil: ± 540 meter stijgen en 250 meter dalen

Koffieplantages & spectaculaire natuur

Dag 3 San José - Poas Volcano nationaal park - La Paz - San Carlos (Ciudad Quesada)
We verlaten San José en rijden met de bus naar Poas Volcano nationaal park. Onderweg maken we een stop bij een koffieplantage voor een echte kop Costa Ricaanse koffie. Na aankomst bij het park kan een korte wandeling worden gemaakt en bij helder weer hebben we een mooi uitzicht over de actieve vulkaan. We zien ook een oude krater met daarin het kratermeer Laguna Botos en het mysterieuze dwergnevelwoud dat groeit op de hogere delen van de vulkaan.

El alrenal Vulkaan Costa Rica Djoser Na de wandeling stappen we op de fiets en beginnen het traject met een fantastische afdaling. De natuur in Costa Rica is overweldigend groen en je ziet overal vogels in de mooiste kleuren. Ook worden we regelmatig getrakteerd op spectaculaire uitzichten. We dalen af tot bij de La Paz watervallen, in de regio Vara Blanca, die we vanaf de weg kunnen zien liggen. Hierna wordt het fietsen weer pittiger en zijn we overwegend aan het klimmen. Echter is dit de moeite waard want onze lunchplek even later biedt weer een schitterende setting en je hebt de kans om er kolibri's te zien. We eindigen de tocht vandaag bij het plaatsje San Miguel. Met de bus leggen we het laatste traject af naar San Carlos, waar je uiteindelijk kunt ontspannen in de ‘hot springs’ midden in een groene jungle setting.

 • Wandeling krater Poás Vulkaan: ca. 40 min
 • Afstand fietstocht: ± 25 km
 • Hoogteverschil: ± 200 meter stijgen en ± 1.590 meter dalen


Dag 4 San Carlos (Ciudad Quesada) - La Fortuna

Groepsfoto Waterval Costa Rica Fietsreizen DjoserEr staat een stevige maar mooie rit door een heuvelachtig landschap op het programma. De tocht van vandaag begint in het plaatsje Muelle en het eerste gedeelte van de route is overwegend vlak en geasfalteerd. We fietsen door landbouwgebied waar onder meer suikerriet, papaya, yuca en ananas verbouwd wordt. Sommige delen van de weg zijn hier onverhard met losse stenen en in combinatie met de weg die hier vals plat is wordt het fietsen ook een stuk pittiger. Het laatste gedeelte van het traject is weer geasfalteerd en heuvelachtig, en na enkele klimmetjes bereiken we het eindpunt Fortuna, een klein dorpje aan de voet van de imposante vulkaan Arenal. We nuttigen hier eerst een heerlijke lunch. Een erg leuke besteding van de middaguren is de optionele canopy tour aan de voet van de Arenal!

 • Afstand fietstocht: ± 29 km
 • Hoogteverschil: ± 300 meter stijgen en 110 meter dalen

La Fortuna: het outdoor paradijs

Dag 5 La Fortuna, excursie Caño negro
Hangbrug Costa Rica Natuur Wandel en Fiets DjoserWe vertrekken vandaag vroeg vanuit La Fortuna richting de grens met Nicaragua, een transfer van ongeveer 1,5 uur. Hier is Los Chiles gelegen, een plaatsje aan de Rio Frio, vanwaar je vandaag optioneel een boottocht kunt maken. Het gebied van Caño Negro is een moerasgebied met een uitbundige fauna. Tijdens de paar uur durende boottocht zien we allerlei soorten dieren; krokodillen, luiaards, schildpadden en vooral heel veel vogels. Eenmaal terug in La Fortuna is het een heerlijke optie om in een van de thermale baden de rest van de middag door te brengen en even bij te komen van alle opgedane indrukken. De omgeving biedt ook nog tal van andere outdoor activiteiten voor de avonturiers.

Dag 6 La Fortuna, wandeling tropisch regenwoud en Fortuna-waterval
Er staat een wandeling op het programma in het beschermde natuurreservaat van de Vulkaan Arenal. We gaan midden in
het tropisch regenwoud op zoek naar de 70-meter hoge Fortuna-waterval. Met indrukwekkende kracht stort het water van deze rivier in de diepte waardoor een natuurlijk zwembad is ontstaan. Neem hier een verfrissende duik of geniet simpelweg van deze paradijselijke plek!

 • Duur wandeling: ca. 3 uur


Dag 7 La Fortuna - Meer van Arenal - Tilarán

Costa Rica Mangrove Jungle Djoser We beginnen deze fietsdag met een rit rondom het grootste meer van Costa Rica, het Meer van Arenal. Onderweg genieten we van een prachtig uitzicht over het meer en het schitterende landschap: een regenwoud met prachtige bloemen en planten. In de regenwouden van de laaglanden leven uiteenlopende diersoorten: neusberen, gifkikkertjes, maar ook apen en jaguars. de tocht van vandaag is pittig en er zitten een aantal flinke klims in. Na een rit van zo’n 55 kilometer komen we uit aan de andere kant van het meer, bij het dorpje Tilarán.

 • Afstand fietstocht: ±28 km (uit te breiden met 27 km extra)
 • Hoogteverschil: ±520 m stijgen en 510 m dalen

 

Rincón de la Vieja: vulkanische natuur

Dag 8 Tilarán - Rincón de la Vieja
Costa Rca Rincon de la Vieja DjoserWe vervolgen onze fietstocht westwaarts tot las Cañas. Vanaf een afstand kun je hier al de vulkaan Rincón de la Vieja zien. De afdaling die we vandaag maken is een mooie route naar onze volgende bestemming.

 • Afstand fietstocht: ± 28 km
 • Hoogteverschil: ± 100 meter stijgen en 550 meter dalen


Dag 9 Rincón de la Vieja

Op deze dag bezoeken we het ruige en weinig bezochte nationale park Rincón de la Vieja. De laatste uitbarsting van de gelijknamige vulkaan, die het park domineert, is alweer geruime tijd geleden, maar je ziet hier nog genoeg vulkanische activiteit. Al wandelend zie je warmwaterbronnen, dampende zwavelbaden en kokende modderpoelen. Mocht je vandaag iets anders willen ondernemen, dan kan dat ook: vanuit onze lodge zijn diverse leuke activiteiten te ondernemen zoals wandelen, paardrijden en andere activiteiten.

 • Duur wandeling: ca. 3 uur


Dag 10  Rincón de la Vieja - Tamarindo - Samara 
Fietsen Kust Costa Rica DjoserDe dag begint met een korte transfer naar Sardinal. Vanuit daar maken we een fietstocht over heuvelachtig terrein met prachtig uitzicht op de laaglanden van de Guanacaste streek. We eindigen vervolgens in een bedrijvig plaatsje nabij Tamarindo. Het heeft een van de mooiste stranden en met name Playa Tamarindo is erg populair bij de surfers vanwege de mooie golven. Een heerlijke plek om na de fietstocht nog even een verfrissende duik te nemen. Per touringcar vervolgen we onze weg naar Samara, waar we 3 nachten verblijven.
 

 • Afstand fietstocht: ± 22 km
 • Hoogteverschil: ± 260 meter stijgen en 310 meter dalen

Op naar Samara: een paradijselijke kustplaats

Dag 11 Samara
We volgen al fietsend de mooie kust van de Stille Oceaan. Onderweg komen we door kleine kustdorpjes. We verblijven drie nachten in een klein hotel vlakbij het mooie strand van Playa Carillo (nabij Samara). Samara bevindt zich op het schiereiland Nicoya en doet dorps aan.

 •  Afstand fietstocht: ± 19 km
 • ± 440 meter stijgen en 450 meter dalen


Dag 12 Samara
Samara Strand Costa Rica Djoser Al lang voordat de buitenlanders Samara ontdekten, kenden de Costaricanen de weg hier naartoe. Het is een heerlijk plaatsje met prachtige zandstranden, gezellige barretjes, restaurantjes en winkels en de plek ademt de Costa Ricaanse sfeer. Het is dus een prima plek om te ontspannen en na te genieten van onze actieve reis door dit prachtige land.Dag 13 Samara - San José - Amsterdam
Na ons ontbijt in de ochtend nemen we afscheid van deze heerlijke plek voordat de bus ons naar San José brengt voor onze rechtstreekse terugvlucht naar Amsterdam. 

Dag 14 aankomst Amsterdam


Vertrekdata 2024

Bijkomende kosten € 26,25 p.p. (o.b.v. 2 personen)

Start - einde Beschikbaarheid Prijs
Start - einde
08 nov - 21 nov
G
Vertrek gegarandeerd i

Indien een vertrekdatum het groene icoon met een G heeft, dan ben je er zeker van dat je na het ontvangen van de boekingsbevestiging op reis kan gaan. Voorwaarden van toepassing, zie i.

Beschikbaarheid
voldoende

Deelnemers

Er is op dit moment geen groepsinformatie beschikbaar voor deze vertrekdatum.

Prijs

€ 2.995,-

Start - einde
06 dec - 19 dec
V
Vertrek informatie i

Djoser heeft alle reizen van tevoren ingepland met het doel en verwachting deze ook uit te kunnen voeren.

Beschikbaarheid
voldoende
Prijs

€ 2.995,-

Vertrekdata 2025

Bijkomende kosten € 26,25 p.p. (o.b.v. 2 personen)

Start - einde Beschikbaarheid Prijs
Start - einde
17 jan - 30 jan
G
Vertrek gegarandeerd i

Indien een vertrekdatum het groene icoon met een G heeft, dan ben je er zeker van dat je na het ontvangen van de boekingsbevestiging op reis kan gaan. Voorwaarden van toepassing, zie i.

Beschikbaarheid
voldoende

Deelnemers

Er is op dit moment geen groepsinformatie beschikbaar voor deze vertrekdatum.

Prijs

€ 3.095,-

Start - einde
14 feb - 27 feb
V
Vertrek informatie i

Djoser heeft alle reizen van tevoren ingepland met het doel en verwachting deze ook uit te kunnen voeren.

Beschikbaarheid
voldoende
Prijs

€ 2.995,-

Inclusief

 • Vliegreis
 • Ruimbagage
 • Alle vluchttoeslagen
 • Vervoer
 • Fietsverhuur
 • Hotelovernachtingen
 • Ontbijt inbegrepen
 • Excursies volgens programma
 • Bezoek Kathedraal in Cartago
 • Wandeling in Poas Volcano nationaal park (incl. entree)
 • Wandeling door het beschermde natuurreservaat van de Vulkaan Arenal (excl. entree)
 • Bezoek aan nationale park Rincón de la Vieja (excl. entree)
 • Bezoek Arenal nationaal park (excl. entree)
 • Bezoek koffieplantage
 • Nederlandse reisbegeleiding
 • Lokale fietsenmaker

Exclusief

Overige maaltijden, entreegelden (nationale parken etc.), facultatieve excursies, fooien, persoonlijke uitgaven, verzekeringen, etc.
Reserveringskosten € 25,-, bij 2 of meer personen € 40,-. Bijdrage SGR € 5,- per persoon en calamiteitenfonds € 2,50 per boeking.

Landarrangement

Je kunt deze reis boeken zonder internationale vluchten, je boekt dan zelf je vliegtickets. De prijzen voor dit landarrangement zijn vanaf €2.045,-.

Houd bij de boeking van een landarrangement er rekening mee dat voor al onze reizen een minimum aantal deelnemers geldt. Djoser is niet aansprakelijk indien er wijzigingen ontstaan in het vluchtschema van de groepsreis. Kom je op een andere tijd aan dan de groep en/of vertrek je op een andere tijd dan de groep, dan dien je zelf je transfers van- en naar het hotel en/of de luchthaven te regelen.

Eenpersoonskamer

Alleenreizenden worden, in goed overleg, ingedeeld met andere alleenreizenden van hetzelfde geslacht. Wil je niet ingedeeld worden met een andere deelnemer, dan kun je een eenpersoonskamer boeken tegen de daarvoor geldende toeslag vanaf € 495,-.
 

Hotelverlenging

Extra overnachting is in San José in een centraal gelegen hotel bij te boeken. De prijs is vanaf € 35,- per persoon per nacht op basis van logies in een tweepersoonskamer. De prijs voor een eenpersoonskamer is vanaf € 65,- per nacht.

Een verlenging in de strandplaats Samara/Puerto Carrillo aan het einde van de reis is op aanvraag ook mogelijk. De prijs is afhankelijk van beschikbaarheid en seizoen.

De genoemde prijzen zijn zonder wijzigingskosten van de vlucht en de transfer van/naar de luchthaven. Deze dient u zelf ter plaatse te regelen.

Vluchttoeslagen (inbegrepen)

Luchtvaartmaatschappijen berekenen naast luchthavenbelastingen, ook brandstof- en veiligheidstoeslagen. Bij Djoser zijn al deze toeslagen in de reissom inbegrepen.

Groepssamenstelling en groepsgrootte

Onze groepen bestaan uit zowel samenreizende als alleengaande reizigers. Reis je alleen, dan vind je zeker snel aansluiting in onze kleine groepen.

Wil je meer specifieke informatie over de samenstelling van de groep en vertrekdatum van jouw keuze dan kunnen we je telefonisch (071 - 5126400, België: 09 223 00 69) meer informatie geven over bijvoorbeeld leeftijden en het aantal mannen, vrouwen of alleengaande reizigers.

Gemiddeld bestaan de groepen uit 16 deelnemers, het maximum is 20.

De gemiddelde groepsgrootte om de reis door te laten gaan is 10.

Nog bedenktijd nodig? Dan kun je tot een paar maanden voor vertrek een optie op een reis nemen. Zo’n voorlopige reservering is gratis en is 5 dagen geldig. De optie wordt automatisch omgezet in een definitieve of aanvraagboeking, tenzij je deze tijdig zelf bevestigt of annuleert. Het is helaas niet mogelijk om een optie te nemen op een reis waar nog maar een aantal plaatsen beschikbaar zijn.

V

Vertrek informatie

Djoser heeft alle reizen van tevoren ingepland met het doel en verwachting deze ook uit te kunnen voeren. Dit op basis van eerdere ervaringen en boekingen in dit reisseizoen.

Om een groepsreis te garanderen en uit te kunnen voeren is een minimum aantal deelnemers nodig. Dit aantal staat bij betreffende reis vermeld onder het kopje 'Groepssamenstelling en groepsgrootte'. In het uitzonderlijke geval dat het minimum aantal deelnemers niet wordt bereikt en de reis niet door kan gaan, hoor je dit ruim van te voren, doch uiterlijk 21 dagen voor vertrek. Djoser zal altijd haar uiterste best doen om een gewenste alternatieve reis en/of vertrekdatum aan te bieden. Volledige restitutie van de reissom, inclusief eventuele via Djoser afgesloten verzekeringen die op de factuur staan (met uitzondering van eventuele kosten van zelf geregelde visa, vaccinaties en andere persoonlijke uitgaven) is natuurlijk ook mogelijk. In het geval dat een reis niet kan doorgaan als gevolg van een overmachtsituatie kunnen er andere voorwaarden gelden waarbij geen volledige restitutie mogelijk is.

G

Vertrek gegarandeerd

Indien een vertrekdatum het groene icoon met een G heeft, dan ben je er zeker van dat je na het ontvangen van de boekingsbevestiging op reis kan gaan. Het kan soms voorkomen dat deelnemers van een reis moeten annuleren of omboeken, waardoor de groepsgrootte onder het vereiste minimum aantal deelnemers daalt. In het uitzonderlijke geval dat het minimum aantal deelnemers niet wordt bereikt en de reis niet door kan gaan, hoor je dit ruim van te voren per e-mail, doch uiterlijk 21 dagen voor vertrek. Djoser zal altijd haar uiterste best doen om er voor te zorgen dat je de gewenste reis op de geboekte vertrekdatum kunt gaan maken, ook indien het minimale aantal deelnemers niet is bereikt. In dat geval bekijken we de mogelijkheid om, al dan niet tegen bijbetaling, de reis mogelijk te maken met bijvoorbeeld aangepast vervoer en/of lokale Engelssprekende reisbegeleiding. Het karakter van een groepsreis kan hierbij dusdanig veranderen dat wij er begrip voor hebben dat je liever een alternatief kiest.

Uiteraard is het ook mogelijk een nieuwe reis of vertrekdatum te boeken. Volledige restitutie van de reissom (met uitzondering van eventuele kosten van zelf geregelde visa, vaccinaties en andere persoonlijke uitgaven) is natuurlijk ook mogelijk. Heb je via Djoser een verzekering bij VAB afgesloten, neem dan contact met ons op.

Reviews Wandel- en Costa Rica, 14 dagen

Gemiddelde beoordeling: 8,4

 • De reis zelf was uitstekend, van vlucht(tijden) tot de fietservaring, goede accomodaties, kwaliteit van de fietsen en de begeleiding. Het is wel een relatief zware reis, met name qua op en neer, maar er zijn wel altijd mogelijkheden om -een deel- in de volgbus af te leggen.

  9,0

 • Een prachtige reis in een prachtig land. Goedverzorgde hotels, topvervoer in de meereizende bus. Vele leuke activiteiten te doen tijdens de reis. Prima fietsen en de meereizende routebegeleider Bart was super aardig. Ook de reisbegeleider Michel deed uitstekend werk en stond klaar met raad en daad.

  9,0

 • Prachtige reis door de mooie natuur van Costa Rica. Veel dieren kunnen bewonderen. Nadruk ligt toch vooral op het fietsen, waarbij de fietstochten toch wel vrij pittig zijn. Vooral veel korte en steile hellingen. Reis zou iets langer mogen duren i.v.m de vele andere activiteiten die er te doen zijn.

  7,0

 • Wij hebben genoten van een zeer gevarieerde reis. Helaas was er voor sommige bezichtigingen te weinig tijd. De oorzaak hiervan was dat de hotels vrij ver uit elkaar gelegen waren. Het grote voordeel hiervan is dan wel dat je een groter stuk van Costa Rica ziet. Wij hebben deze 14 dagen echt genoten.

  9,0

Praktische informatie

Accommodatie

We overnachten in middenklasse hotels. Indien we in een stad of dorp overnachten, dan hebben we gekozen voor centraal gelegen hotels, van waaruit je eenvoudig het centrum in kunt gaan voor het bezichtigen van bezienswaardigheden of om een lekker restaurantje uit te kiezen. Alle kamers zijn voorzien van een eigen badkamer met warm water. Waar nodig zijn de kamers voorzien van een fan. Bij de keuze van de hotels is tevens gelet op het karakter en uitstraling. Meerdere accommodaties hebben een koloniaal karakter en beschikken over iets extra's als een zwembad of een mooie tuin met patio.

In San Carlos verblijven we in het karakteristieke hotel El Tucano dat naast aangename kamers ook thermale baden in een prachtige setting van het tropische oerwoud biedt. Hotel Guadelupe in Tilaran heeft bijvoorbeeld een heerlijk zwembad om even te relaxen na een mooie fietsdag, terwijl Hotel Hacienda del Mar nabij het prachtige tropische strand van Playa Carillo gelegen is, waar je een prachitge zonsondergang kunt beleven.

Bekijk hotelreviews op Tripadvisor

San Carlos Hotel El Tucano
Tilaran Hotel Guadelupe
Rincon de la Vieja Vieja Lodge
Playa Carrillo Hotel Leyenda
Playa Carrillo Hacienda del Mar

Deze selectie geeft een goed beeld van de hotels waar we tijdens deze reis verblijven.

Eenpersoonskamer

Alleenreizenden worden, in goed overleg, ingedeeld met andere alleenreizenden van hetzelfde geslacht. Wil je niet ingedeeld worden met een andere deelnemer, dan kun je een eenpersoonskamer boeken tegen de daarvoor geldende toeslag vanaf € 495,-.
 

 • Hotel El Tucano San Carlos Costa Rica
 • Hotel El Tucano kamer San Carlos Costa Rica

  De hotelkamers hebben een eigen badkamer en toilet

 • Hotel Guadelupe Tilaran Costa Rica
 • Hotel Guadelupe kamer Tilaran Costa Rica
 • Vieja Lodge Rincon de la Vieja Costa Rica
 • Costa Rica lodge accommodatie overnachting Fietsvakantie Djoser
 • Vieja Lodge zwembad Rincon de la Vieja Costa Rica
 • Vieja Lodge hutjes Rincon de la Vieja Costa Rica

  In Rincon de la Vieja overnachten we in lodges

 • Vieja Lodge hutje Rincon de la Vieja Costa Rica
 • Hotel Leyenda ontbijt Playa Carrillo Costa Rica

  Tijdens de reis is het ontbijt inbegrepen

 • Hotel Leyenda tuin Playa Carrillo Costa Rica
 • Hotel Leyenda zwembad Playa Carrillo Costa Rica
 • Hotel Leyenda kamer Playa Carrillo Costa Rica
 • Hacienda del Mar zwembad Playa Carrillo Costa Rica

  Enkele hotels hebben een heerlijk zwembad

 • Hacienda del Mar kamer Playa Carrillo Costa Rica

Vliegreis

KLM

Het meest voorkomende vluchtschema staat hieronder. Je kan ook het schema per vertrekdatum bekijken. Vliegtijden en -maatschappijen zijn onder voorbehoud van wijzigingen.

 • Vlucht met

  KLM

  Traject

  Amsterdam - San José

  Vertrek

  12:35 - 17:15

 • Vlucht met

  KLM

  Traject

  San José - Amsterdam

  Vertrek

  21:15 - 14:20*

* aankomst volgende dag

Tijdverschil: In Costa Rica is het ’s zomers 8 uur vroeger. In de winter is het 7 uur vroeger.

KLM, Nederlands nationale trots, bestaat al meer dan 100 jaar en is hiermee de oudste luchtvaartmaatschappij ter wereld. De vloot is hypermodern. Zo zijn de Boeing 787-9 en 10  voorzien van de laatste technische hoogstandjes, zoals speciale moodlighting. De nieuwste generatie luchtfiltersystemen zorgt ervoor dat je minder vermoeid aankomt op de bestemming. Bovendien stoten deze nieuwe vliegtuigen minder broeikasgassen uit. Aan boord ontbreekt het je aan niets: op elke vlucht word je voorzien van een snack en een drankje en op intercontinentale vluchten krijg je uiteraard een warme maaltijd. KLM biedt (behalve in Europa) een persoonlijk in-flight entertainment systeem aan, voorzien van talloze films, series en games. Zo hoef je je niet te vervelen. Wil je tijdens de vlucht extra beenruimte, dan kun je tegen bijbetaling upgraden naar 'economy comfort'.

Landarrangement

Je kunt deze reis boeken zonder internationale vluchten, je boekt dan zelf je vliegtickets. De prijzen voor dit landarrangement zijn vanaf €2.045,-.

Houd bij de boeking van een landarrangement er rekening mee dat voor al onze reizen een minimum aantal deelnemers geldt. Djoser is niet aansprakelijk indien er wijzigingen ontstaan in het vluchtschema van de groepsreis. Kom je op een andere tijd aan dan de groep en/of vertrek je op een andere tijd dan de groep, dan dien je zelf je transfers van- en naar het hotel en/of de luchthaven te regelen.

Hotelovernachting Schiphol

Djoser biedt Belgische reizigers aan om voor een aantrekkelijk tarief in het Ibis Hotel vlak bij de luchthaven Schiphol te overnachten. Vooral bij vluchten die vroeg vertrekken of ’s avonds laat aankomen is dit handig. Je vertrekt uitgerust of geniet nog na van een extra nachtje vakantie. Bovendien parkeer je je wagen gratis. Lees hier meer.

Vervoer

Bus
We leggen gedeeltes van de reis af met onze eigen, comfortabele bus, die de gehele reis bij ons blijft. De bus gaat de gehele reis met ons mee en zet ons vaak op een bepaald punt af, waar wij op onze fietsen stappen. Aan het einde van de fietstocht (als we niet doorfietsen naar onze accommodatie) pikt de bus ons weer op. Ook kun je plaatsnemen in dit busje, mocht je niet kunnen of willen fietsen op een bepaald moment.

Fietsen
De reis is inclusief het gebruik van een mountainbike met zeven versnellingen. We fietsen tussen de 30 en 55 kilometer per dag over goed begaanbaar terrein. We fietsen over zowel asfalt- als gravelwegen.


 

 • Mountainbike rondreis Fietsvakantie Costa Rica
 • Mountainbikes rondreis Fietsvakantie Costa Rica

Bij de reis inbegrepen

 • Vliegreis
 • Ruimbagage
 • Alle vluchttoeslagen
 • Vervoer
 • Fietsverhuur
 • Hotelovernachtingen
 • Ontbijt inbegrepen
 • Excursies volgens programma
 • Bezoek Kathedraal in Cartago
 • Wandeling in Poas Volcano nationaal park (incl. entree)
 • Wandeling door het beschermde natuurreservaat van de Vulkaan Arenal (excl. entree)
 • Bezoek aan nationale park Rincón de la Vieja (excl. entree)
 • Bezoek Arenal nationaal park (excl. entree)
 • Bezoek koffieplantage
 • Nederlandse reisbegeleiding
 • Lokale fietsenmaker

Excursies

Bij Djoser bepaal je zelf welke bezienswaardigheden je de moeite waard vindt om te bezoeken, naast de fietstochten die tijdens de reis gemaakt worden. De een bekijkt graag koffieplantage, terwijl de ander liever een actieve kajaktocht maakt. Vanuit onze accommodatie kun je zelf eenvoudig te voet of met lokaal vervoer de mogelijkheden aan je voorkeur aanpassen.

Sommige bezienswaardigheden mag je echt niet missen of liggen op de route. Dergelijke excursies zijn bij Djoser in het programma opgenomen. Hiervoor geldt dat eventuele entreegelden exclusief zijn.

Tijdens de fietsreis in Costa Rica zijn de volgende excursies in het reisprogramma inbegrepen:
 

 • Bezoek Kathedraal in Cartago
 • Wandeling door het beschermde natuurreseraat van de vulkaan Arenal
 • Bezoek Koffieplantage 
 • Fietstocht door Poas Volano nationaal park 


Tijdens de fietsreis in Costa Rica zijn de volgende excursie optioneel:

 • Canopy tour aan de voet van de Arenal vulkaan 
 • Boottocht door het gebied van het prachtige Caño Negro
 • Bruggenwandeling bij de stuwdam van het Arenal meer 
 • Kajakken op de rivier met gids


Aan het eind van de reis (dag 11-13) verblijven we aan het strand bij Samara waar je diverse watersportactiviteiten kunt ondernemen.

Reisdocumenten

 • E-ticket. Meer informatie over de vlucht ontvang je ongeveer 2 weken voor vertrek.
 • Internationale reispas die bij vertrek uit Costa Rica nog minstens 6 maanden geldig dient te zijn.

Geldzaken

In Costa Rica wordt er betaald met de Costa Ricaanse colon. Kijk voor de actuele koersen op oanda.com.

Geld afhalen: in de grotere plaatsen zijn geldautomaten.
Contant: dollars.
Creditcards: wordt op veel plaatsen geaccepteerd.

Als richtbedrag voor uitgaven die niet bij de reissom zijn inbegrepen, zoals overige maaltijden, entreegelden, facultatieve excursies en persoonlijke uitgaven geldt minimaal € 300,- à € 350,- per persoon per week. Dit bedrag is inclusief de entreegelden van de nationale parken in Costa Rica, die ongeveer $ 50 tot $ 75 bedragen. Het prijsniveau in Costa Rica ligt bijna even hoog als in bijvoorbeeld de Verenigde Staten.

Het is gebruikelijk om fooien te geven voor verleende diensten. Om te voorkomen dat je steeds fooien uit moet delen, wordt aan het begin van de reis een fooienpot ingesteld, waaruit de (gezamenlijke) tips aan de chauffeurs, gidsen, hotelpersoneel e.d. worden betaald. Daarnaast staat het je vrij om als blijk van waardering een fooi aan de reisbegeleider te geven.

Maaltijden

In de reissom is het ontbijt inbegrepen. Voor de overige maaltijden kun je zelf bepalen waar, wanneer en met wie je gaat eten. In veel hotels kun je, naast een goed ontbijt, ook vaak voor het avondeten terecht. De reisbegeleiding kan je tips voor een goed restaurant of een leuk café geven. Costa Rica heeft zijn eigen nationale keuken, wat niet wegneemt dat naast unieke gerechten er veel overeenkomsten bestaan. Over het algemeen is de Midden-Amerikaanse keuken eenvoudig maar verrassend smakelijk.

Als ontbijt kun je naast de traditionele 'gallo pinto' (rijst en bonen) in de meeste gelegenheden ook een westers ontbijt bestellen, bestaande uit vers fruit, sap en toast met jam en eieren. Rond het middaguur kun je in veel lokale gelegenheden een goedkoop menu, 'casado' of ‘menu del dia’ bestellen. Deze bestaat over het algemeen uit soep, brood, een hoofdgerecht, koffie of thee en vaak een simpel nagerecht. De warme maaltijd bestaat uit tortilla's, rijst, bonen en worden in verschillende combinaties met kip of vlees geserveerd. Een gewild nagerecht is gefrituurde bananen.

Aan de kust treft men voornamelijk verse vis op het avondmenu, ook vegetarisch eten op deze reis is heel goed mogelijk. Het zijn misschien niet altijd culinaire hoogstandjes, maar het is een leuke manier om met de plaatselijke bevolking in contact te komen.

Vanwege de goede toeristische infrastructuur en de westerse invloed kun je bijna overal ook Europese gerechten bestellen zoals pizza's, hamburgers, soepen en vleesgerechten met frites. En natuurlijk is de kwaliteit van het fruit in deze tropische omgeving niet te versmaden!

Gezondheid

Voor deze reis worden vaccinaties aangeraden tegen:

 • DTP
 • Hepatitis A

In het algemeen raden wij altijd aan om een kleine reisapotheek mee te nemen op reis. Meer tips en informatie hierover ontvang je via Mijn Djoser, na boeking. Omdat er op reis altijd iets kan gebeuren en sommige kosten hoog kunnen oplopen, stellen wij het verplicht aan onze reizigers om een reisverzekering af te sluiten. De wandel- en fietsreizen van Djoser zijn geschikt voor iedereen met een normale goede conditie die goed ter been is en in het geval van fietsreizen met enige regelmaat fietst. Kijk voor het maken van een goede afweging of de reis voor jou passend is bij ‘Zwaarte van de reis’. Neem bij twijfel gerust contact op.
 
 

Voor vaccinaties werkt Djoser samen met Thuisvaccinatie.nl. Het is de grootste landelijke organisatie voor reisvaccinaties aan huis. De deskundige artsen komen bij je langs wanneer het jou uitkomt. Ook ‘s avonds en in het weekend of op het werk. En sturen (indien mogelijk) de rekening rechtstreeks naar de zorgverzekeraar. De tarieven zijn vergelijkbaar met andere vaccinatie instellingen. Je kunt gemakkelijk online een afspraak maken. Voor een advies per land kun je ook de website raadplegen van het Landelijk Coördinatiecentrum Reizigersadvisering lcr.nl of itg.be.

Logo ThuisVaccinatie.nl

Hotelverlenging

Extra overnachting is in San José in een centraal gelegen hotel bij te boeken. De prijs is vanaf € 35,- per persoon per nacht op basis van logies in een tweepersoonskamer. De prijs voor een eenpersoonskamer is vanaf € 65,- per nacht.

Een verlenging in de strandplaats Samara/Puerto Carrillo aan het einde van de reis is op aanvraag ook mogelijk. De prijs is afhankelijk van beschikbaarheid en seizoen.

De genoemde prijzen zijn zonder wijzigingskosten van de vlucht en de transfer van/naar de luchthaven. Deze dient u zelf ter plaatse te regelen.

Klimaat en geografie

In het tropische Midden-Amerika komen de verschillen in klimaat voornamelijk voort uit de hoogteverschillen. De temperaturen wisselen op zichzelf door het jaar heen weinig. In de laaggelegen gebieden is de gemiddelde dagtemperatuur 30°C en nachttemperatuur 21°C. In de berggebieden liggen de temperaturen iets lager en lijken op het Europees voorjaar. In de avonden kan het frisjes zijn. Temperaturen komen echter nauwelijks onder 15°C.

Costa Rica kent geen echte winter en zomer. Wanneer men het heeft over de winter duidt men de regenperiode aan die van april tot november loopt. De zomer is de droge periode van eind december tot midden april. In de regentijd regent het in fikse maar voorspelbare buien. Dagen zonder zonneschijn zijn echter het gehele jaar schaars. In de maanden september en oktober is de kans op een tropische storm in de Cariben groter.
 

Zwaarte van de reis

 • Zwaarte fietsreis
 • Zwaarte fietsreis
 • Zwaarte fietsreis
 • Zwaarte fietsreis

We hebben de reizen gerangschikt naar zwaarte. Hierbij is rekening gehouden met de duur van de tochten, de niveauverschillen, de hoogten waarop we wandelen en de verhouding van rust- en wandeldagen. Dit blijft natuurlijk een inschatting. Bovendien zal je persoonlijke beleving mede afhankelijk zijn van factoren als weersomstandigheden en je fysieke gesteldheid.

De reizen met één fietsje gaan over vlak tot heuvelachtig terrein. Bij reizen met vier fietsjes hebben we een aantal zware fietstochten met steile klimmen en afdalingen. Regelmatig wordt de groep met de bus op de top van een pas afgezet om vervolgens met de fiets af te dalen. Liefhebbers kunnen er uiteraard ook voor kiezen om de uitdaging omhoog aan te gaan. Bij iedere fietsreis rijdt een bus mee, zodat je een fietstocht kunt onderbreken. Bij veel reizen kunnen we ter plaatse,
afhankelijk van de wensen van de groep, de fietstochten inkorten of verlengen.

Tijdens de fietsreis in Costa Rica maken we fietstochten van 30 tot 55 kilometer per dag. Hoogteverschillen komen voor tijdens deze reis. De fietsreis is een pittige tocht waarvoor een goede conditie en ervaring met fietsen in de bergen een pre is.  De warmte, de luchtvochtigheid en eventueel de regen verzwaren de fietstochten. De gehele reis zal er een begeleidende bus zijn. Mocht u de beklimmingen toch te zwaar vinden of een etappe te lang dan kunt u altijd een stukje met de bus mee. De route is gedeeltelijk (20%) niet geasfalteerd.

Laagste punt fietstocht: 0 meter
Hoogste punt fietstocht: 1545 meter
Maximaal stijgen: 1400 meter
Maximaal dalen: 2740 meter
Totaal aantal km fietsen: 257 km


De wandeltochten tijdens deze reis zijn niet heel erg zwaar en voor iedereen met een normale wandelconditie goed te doen. 

Meer informatie over de fiets- en wandelduur per dag vind je in de dag-tot-dagbeschrijving. De zwaarte van de reis wordt uitgebreid uitgelegd op de pagina wandel en fiets zwaarte.

Ga goed voorbereid op reis!
Zorg ervoor dat je goed voorbereid op reis gaat. Houd of breng de maanden voorafgaand aan je reis je conditie op peil en probeer uitgerust aan je fietsreis te beginnen. Zo heb je meer plezier van je vakantie.

Reisbegeleiding en gidsen

Een enthousiaste Nederlandse reisbegeleider begeleidt de reis. Onze reisbegeleiders zijn zeer ervaren en bevlogen reizigers en vertellen onderweg leuke weetjes over de bestemming. Zij begeleiden de fietstochten, zorgen dat de reis soepel verloopt en zijn het aanspreekpunt voor vragen en wensen. De eigen passie voor fietsen en wandelen, in combinatie met een uitgebreide training en inwerkprocedure, vormt de basis voor hun deskundigheid en professionaliteit. Daarnaast gaat er tijdens de fietstochten in Costa Rica een lokale fietsenmaker mee die zorgt voor het onderhoud van de fietsen.

Veelgestelde vragen

Hoe zwaar is deze fietsreis?

Tijdens de fietsreis maken we fietstochten van 30 tot 55 kilometer per dag. Ook hebben we te maken met hoogteverschillen. De fietsreis is een pittige tocht waarvoor een goede conditie en ervaring met fietsen in de bergen een pre is. De warmte, de luchtvochtigheid en eventueel de regen verzwaren de fietstochten. De gehele reis zal er een begeleidende bus zijn. Mocht je de beklimmingen toch te zwaar vinden of een etappe te lang dan kun je altijd een stukje met de bus mee. De route is gedeeltelijk (20%) niet geasfalteerd. Bij veel tochten kunnen we ter plaatse, afhankelijk van de wensen van de groep, de fietstochten inkorten of verlengen.

Zorg dat je goed voorbereid op reis gaat. Lees de dag-tot-dag beschrijving en de praktische informatie goed door zodat je weet wat je te wachten staat. Houd of breng de maanden voorafgaand aan je reis je conditie op peil en probeer uitgerust aan je fietsreis te beginnen. Zo heb je meer plezier van je vakantie!
 

Moet ik mijn eigen bagage dragen tijdens de fietstochten?

Tijdens de fietstochten wordt je bagage in de bus vervoerd. Je draagt dus alleen je dagrugzak of stuurtas op de fiets. Zo kan je bijvoorbeeld water, een fototoestel en lunch/tussendoortjes makkelijk bij de hand houden.

Wat voor soort reistas kan ik het beste meenemen?

Het is belangrijk dat je bagage niet te groot is, vanwege de beperkte opslagruimte in de bussen. Harde koffers raden wij om deze reden af. We verzoeken je om maximaal 12 à 14 kilo mee te nemen.

Leggen we alle afstanden met de fiets af?

Niet alle afstanden worden met de fiets afgelegd. Gedeeltes van de reis leggen we af met onze eigen, comfortabele bus. Deze bus gaat de gehele reis met ons mee en zet ons vaak op een bepaald punt af, waar wij op onze fietsen stappen. Aan het einde van de fietstocht (als we niet doorfietsen naar onze accommodatie) pikt de bus ons weer op. Ook bestaat de mogelijkheid om gedeeltes met de bus mee te gaan, mocht je niet kunnen of willen fietsen op een bepaald moment.

Wat voor soort fietsen gebruiken we tijden deze reis?

We maken gebruik van een mountainbike met versnellingen. Het is niet mogelijk om een eigen fiets mee te nemen.

Voor de reis zullen wij vragen je lengte door te geven zodat de fietsen met de juiste lengtes worden klaargezet op de bestemming. Dit is geen garantie dat de fietsen altijd in de meest geschikte maat aanwezig zullen zijn.
 

Moet ik een fietshelm dragen?

Ja, het dragen van een fietshelm is in Costa Rica verplicht. De helm is inclusief en ter plaatse beschikbaar.
 

Hebben we vrije tijd om er zelf op uit te trekken?

Djoser hanteert het ‘vrijheid blijheid’ principe, dit betekent dat er voldoende tijd is vrijgemaakt om er zelf op uit te trekken of gewoon wat rust te nemen. Ook worden er facultatieve excursies aangeboden waaraan je kunt deelnemen.

Op de meeste dagen (van dag 3 tot en met dag 11) staan er fietstochten op het programma. Op dag 9 hebben we een rustdag bij het ruige en weinig bezochte nationale park Rincón de la Vieja met zijn gelijknamige vulkaan. Hier kunt je er dus zelf op uittrekken. Aan het eind van de reis verblijven we aan het strand bij Samara waar je diverse activiteiten kunt ondernemen.

Hoe zijn de overnachtingen tijdens deze fietsreis?

Djoser maakt gebruik van goede sfeervolle middenklasse hotels. De kamers beschikken over eigen faciliteiten, zoals douche en toilet. De ligging van de hotels is meestal centraal, zodat je te voet veel kunt bekijken. Een enkele keer ligt de accommodatie iets meer afgelegen, maar dat wordt door de bijzondere sfeer dan ten volle gecompenseerd. Op onze website vind je een lijst van de hotels met een link naar onafhankelijke beoordelingen van Tripadvisor.

Is er wifi aanwezig in de hotels?

Ja, in de hotels is wifi aanwezig. Ook is het vaak mogelijk bij restaurantjes en cafés wifi te ontvangen.

Is het mogelijk om een éénpersoonskamer te boeken?

Alleenreizenden worden, in goed overleg, ingedeeld met andere alleenreizenden van hetzelfde geslacht. Wil je niet ingedeeld worden met een andere deelnemer, dan kun je een éénpersoonskamer boeken tegen de daarvoor geldende toeslag. Deze meerprijs is te vinden onder het tabblad VERTREKDATA/PRIJS.

Hoe wordt de fietsreis begeleid?

De groep wordt begeleid door een Nederlandse reisbegeleider die je bij aankomst in San José opwacht en de groep gedurende de gehele reis assisteert. Daarnaast gaat er tijdens de gehele reis in Costa Rica een lokale fietsenmaker mee die zorgt voor het onderhoud van de fietsen en (kleine) reparaties kan uitvoeren.
 

Uit hoeveel personen bestaan de groepen?

We reizen in groepen van gemiddeld 16 en maximaal 20 personen. Onze groepen bestaan uit zowel samenreizende als alleengaande reizigers. Reis je alleen, dan vind je zeker snel aansluiting in onze kleine groepen.

Heb ik een visum nodig voor Costa Rica?

Voor Costa Rica heb je (indien je de Nederlandse of Belgische nationaliteit hebt) geen visum nodig. Wel is het belangrijk dat je paspoort nog minimaal 6 maanden geldig is bij vertrek uit Costa Rica. 

Kan ik de reis verlengen of vervroegen?

Je kunt via Djoser de heen- of terugvlucht wijzigen tot een maximale reisduur van twee maanden. Wijzigingskosten bedragen € 50,-, exclusief eventuele kosten die de luchtvaartmaatschappij in rekening brengt.

Voor de verlenging of vervroeging kan de accommodatie in San José worden bijgeboekt. Dit hotel is centraal gelegen, van waaruit je de omgeving rustig verder kunt ontdekken. De prijs hiervoor is vanaf € 35,- per persoon per nacht op basis van logies in een tweepersoonskamer. De prijs voor een eenpersoonskamer is vanaf € 65,- per nacht.

De genoemde prijzen zijn zonder wijzigingskosten van de vlucht en de transfer van/naar de luchthaven. Deze kan eenvoudig ter plaatse geregeld worden.

Hoe kan ik betalen tijdens de reis?

De munteenheid in Costa Rica is de colon. In de grotere plaatsen zijn geldautomaten aanwezig. Een bedrag aan US dollars in contanten is ideaal, aangezien veel entreegelden van de Nationale Parken en excursies met dollars betaald kunnen worden. De USD is naast de colon een officieel betaalmiddel. Vergeet niet je pinpas op ''wereld' te zetten.
 

Heb ik inentingen of malaria tabletten nodig?

Voor deze reis wordt een vaccinatie tegen DTP en Hepatitis A aangeraden. Raadpleeg voor actuele informatie de plaatselijke GGD of je huisarts.

Foto's en video