Bekijk de Rondreis Costa Rica, 21 dagen van Djoser

Rondreis Costa Rica 21 dagen

Ontdek de unieke flora en fauna

Vanaf € 3.095,- Bijkomende kosten € 26,25 p.p. (o.b.v. 2 personen)

In Costa Rica word je overdonderd door een geweldige natuurschoon. Zonnebadende leguanen, spelende capucijnaapjes, luiaards, wuivende palmbomen, nevelwouden en mangrovebossen: je kan het allemaal tegenkomen in de vele nationale parken en natuurreservaten. In Tortuguero, wat alleen per boot te bereiken is, komen van juli tot en met september groene zeeschildpadden aan land om hun eieren te leggen.

Daarom Djoser

 • Zeer gevarieerd programma met grote diversiteit aan natuur
 • Bezoek La Fortuna met zijn indrukwekkende vulkanen
 • Meerdaags bezoek aan het waterrijke Tortuguero met veel wildlife
 • Spot de Quetzalvogel in San Gerardo de Dota
 • Bezoek zowel de Pacifische als Caribische kust
 • Combinatie van wildlife, veel activiteiten én strand
 • Overnachtingen in sfeervolle hotels, soms midden in de natuur
 • Alle hoogtepunten van Costa Rica in één reis!
 • Nederlandse reisbegeleiding
 • Voordelig overnachten en parkeren bij Schiphol

Route en kaart

Routekaart Rondreis Costa Rica, 21 dagen
 1. Amsterdam - San José
 2. San José
 3. San José - Quepos, optionele excursie nationaal park Manuel Antonio
 4. Quepos
 5. Quepos - San Gerardo Dota
 6. San Gerardo Dota
 7. San Gerardo Dota - Turrialba
 8. Turrialba - Cahuita
 9. Cahuita
 10. Cahuita - Tortuguero
 11. Tortuguero
 12. Tortuguero - Sarapiqui
 13. Sarapiqui - La Fortuna
 14. La Fortuna
 15. La Fortuna - Monteverde
 16. Monteverde
 17. Monteverde - Samara
 18. Samara
 19. Samara - San José
 20. San José - Amsterdam
 21. aankomst Amsterdam

Reisbeschrijving

San José, levendige hoofdstad van Costa Rica

Dag 1 Amsterdam - San José
Dag 2 San José

Costa Rica San Jose people Streetlife DjoserOnze reis begint in de enige metropool die Costa Rica rijk is: San José. Op een hoogte van 1150 meter is de temperatuur hier het hele jaar door aangenaam. San José is een typische Latijns-Amerikaanse stad met drukke winkelstraten, levendige stadsparken, cafétjes en fastfoodketens.

Ons centraal gelegen hotel is een goede uitvalsbasis voor een stadswandeling. Marktliefhebbers kunnen een bezoek brengen aan de ‘Mercado Central’ waar het altijd een drukte van belang is. Cultuurliefhebbers kunnen hun hart ophalen in één van de vele musea, of in het statige Teatro Nacional. In de avond is er tijd voor een eerste kennismaking met de keuken van Costa Rica in een sfeervol restaurant waarbij rijke schotels rijst en bonen met vlees of vis op tafel komen.

Manuel Antonio: paradijselijk woud en stranden

Dag 3 San Jose - Quepos, facultatieve excursie Manuel Antonio
Dag 4 Quepos

Costa Rica Wandelende mensen DjoserVanuit San Jose zetten we koers naar Quepos aan de Stille Oceaan. Direct naast Quepos ligt het nationale park Manuel Antonio, het kleinste nationale park van Costa Rica, maar wel één van de mooiste. De Costa Ricanen zijn er trots op! Zonnebadend op het strand liggen talloze leguanen. Aapjes slingeren hoog in de bomen, terwijl de luiaards het geheel rustig gadeslaan. Een excursie in een kano voert je door de mangrovebossen, in de richting van de zee. Misschien spot je een slang op een van de takken die uit het water steken. Te voet kun je het park op eigen gelegenheid verkennen.

San Gerardo de Dota: thuis van de Quetzal

Dag 5 Quepos - San Gerardo de Dota
Dag 6 San Gerardo de Dota
Dag 7 San Gerardo de Dota - Turrialba

Quetzal Vogel Cost RicaWe verlaten het paradijselijke Manuel Antonio en verruilen het voor een ander iconisch stukje natuur van Costa Rica. San Gerardo de Dota is namelijk het thuisland van de indrukwekkende Quetzalvogel! Maar om het vogeltje te zien moet je goed zoeken. De quetzal is door zijn prachtige schutkleuren moeilijk te vinden. De quetzal dankt zijn reputatie aan de vele legendies die vertellen over de onsterfelijkheid van de vogel, en de macht die hij afdwingt bij al zijn onderdanen in de jungle. Het is makkelijk om je voor te stellen waarom: de prachtige rode en groenblauwe veren maken deze tropische vogel een lust voor het oog. In nabijgelegen groene vallei van de Talamanca-bergketen vinden we honderden vogelsoorten: ook dit is dan ook een paradijs voor vogelaars.

Caribische sfeer aan de stranden van Cahuita

Dag 8 Turrialba - Cahuita
Dag 9 Cahuita

 Cahuita Costa Rica Strand Djoser Na een paar dagen van in de weelderige jungle, reizen we door naar de oostkust van Costa Rica. Cahuita grenst aan twee stranden: een wit en een zwart strand. Het zwarte strand is van vulkanische oorsprong. Het strand aan de andere kant van het dorp is wit van kleur, en ligt in het gelijknamige nationale park Cahuita. Het grenst geheel aan de Caribische kust en straalt ook een meer Caribische sfeer uit. Het is zeker aan te raden om hier een van de vele mooie wandelingen te maken, waarbij je een grote kans hebt om meerdere apensoorten te zien. De mantelbrulaap, zwarthandslingeraap en de witschoudercapucijnaap komen hier namelijk allemaal voor.

Zeeschildpadden en kaaimannen in Tortuguero

Dag 10 Cahuita - Tortuguero
Dag 11 Tortuguero
Dag 12 Tortuguero - Sarapiqui
 
Tortuguero Costa Rica Bootje Djoser We vervolgen de reis en na een traject over land, reizen we per boot verder naar onze lodge in het nationale park Tortuguero. Een motorboot brengt ons in ongeveer een uur naar onze accommodatie, midden in de jungle. Van juli tot en met september komen groene zeeschildpadden het tropische strand op om hun eieren te leggen. Van eind mei tot en met december komen de eieren uit is het mogelijk om de kleine schildpadjes te bewonderen op hun tocht naar zee. Een indrukwekkend schouwspel! Tussen februari en juni komen de lederschildpadden het strand op. Die zijn nog zeldzamer! Maar behalve schildpadden kun je in Tortuguero nog veel meer wild zien, zoals brulapen (misschien hoor je ze al in de verte) en vele kaaimannen, die doodstil in het water liggen of loeren op het strand. Een facultatieve boottocht om vroeg in de ochtend naar vogels en andere dieren te speuren behoort uiteraard tot de mogelijkheden. We overnachten een nacht in Sarapiqui waar we een ananas- of cacaoplantage kunnen bezoeken.

Uitzicht op de Arenal vulkaan vanuit Fortuna

Dag 13 Sarapiqui - La Fortuna
Dag 14 La Fortuna

Arenal Vulkaan Costa Rica Djoser Op enkele uurtjes rijden ligt de perfect gevormde Arenal-vulkaan. Het uitzicht vanuit het plaatsje La Fortuna wordt gedomineerd door deze immense vulkaan. Als gevolg van de vulkanische activiteit vind je in de omgeving verschillende warmwaterbronnen. Kijk uit als je er in stapt, want het kan echt warm zijn!

La Fortuna biedt veel mogelijkheden. Je kunt er zelf heerlijk rondlopen, wat souvenirtjes scoren, een boottocht op het meer van Arenal maken of een waterval bezoeken. Ook kan je kiezen voor een meer ontspannen excursie, zoals de dagtocht naar het waterrijke Caño Negro-reservaat dat vlakbij de Nicaraguaanse grens ligt. Voor vogelliefhebbers is dit de uitgelezen kans om talloze soorten watervogels te spotten. Verder vind je er kaaimannen, rivierschildpadden, enorme leguanen, apen en de Jezus Christushagedis, een knalgroene hagedissoort die over water kan rennen.

Canopytour door het nevelwoud van Monteverde

Dag 15 La Fortuna - Monteverde
Dag 16 Monteverde

Costa Rica canopy kabelbaan Djoser De bijzondere natuurervaringen houden niet op in Costa Rica! Nadat we lekker relaxed bijgekomen zijn in de warmwaterbronnen van La Fortuna vertrekken we naar de mysterieuze nevelwouden van Monteverde. Hier kun je kiezen voor een zeer actief programma. Tijdens een 'canopy tour' suizen we in een tuigje door en over de boomtoppen, maken we een tocht over loopbruggen die 100 meter diepe valleien overbruggen, of wandelen we rustig door de weelderige natuur: het kan hier allemaal. Als gevolg van de bijna permanente nevel die hier hangt, zijn alle bomen en platen gehuld in een dikke vacht van mos. En mocht je de quetzal nog niet eerder gespot hebben, dan heb je hier misschien meer geluk!

 

Bijkomen van alle indrukken aan het strand van Samara

Dag 18 Samara
Dag 19 Samara - San José
Dag 20 San José - Amsterdam
Dag 21 aankomst Amsterdam

Costa Rica man smile Djoser We maken de oversteek naar de kust aan de Stille Oceaan. Samara ligt op het schiereiland Nicoya. Al lang voordat de buitenlanders Samara ontdekten, kenden de Costa Ricanen de weg hier naartoe. Het is een heerlijk plaatsje met prachtige zandstranden, gezellige barretjes, restaurantjes en winkels en de plek ademt de onstpannen Costa Ricaanse sfeer. Heb je zin in een actieve strandervaring, huur dan een surfboard of een bodyboard om de golven te trotseren. Maar op de fiets de omgeving ontdekken kan natuurlijk ook.

Na een paar dagen relaxen, reizen we terug naar San José. Hier kunnen we nog genieten van een gezellig diner in een van de vele restaurantjes die San José rijk is. Heb je nog niet genoeg souvenirtjes gescoord dan kan je die ook hier nog aanschaffen. Na een overnachting vliegen we terug naar Amsterdam.

Op weg met Djoser

Bij onze reizen is geen sprake van een strak gepland reisschema. De reisdagen staan natuurlijk vast, maar ter plaatse wordt het programma in overleg tussen de groep en de reisbegeleiding ingevuld. De reisbegeleiding biedt de meeste dagen wel een programma aan. Je bent zeker niet verplicht hieraan deel te nemen. Wie er liever zelf op uitgaat, heeft daartoe alle vrijheid. Zo leer je een land tenslotte het beste kennen. Gemiddeld bestaan de groepen uit 16 deelnemers. De maximale groepsgrootte is 20 personen.

Vertrekdata 2024

Bijkomende kosten € 26,25 p.p. (o.b.v. 2 personen)

Start - einde Beschikbaarheid Prijs
Start - einde
20 jul - 09 aug
i

U vliegt met Lufthansa.

Beschikbaarheid
vol

Deelnemers

Er is op dit moment geen groepsinformatie beschikbaar voor deze vertrekdatum.

Prijs

€ 3.695,-

Start - einde
03 aug - 23 aug
G
Vertrek gegarandeerd i

Indien een vertrekdatum het groene icoon met een G heeft, dan ben je er zeker van dat je na het ontvangen van de boekingsbevestiging op reis kan gaan. Voorwaarden van toepassing, zie i.

i

U vliegt met Lufthansa

Beschikbaarheid
1 plaats vrij

Deelnemers

Er is op dit moment geen groepsinformatie beschikbaar voor deze vertrekdatum.

Prijs

€ 3.595,-

Start - einde
21 sep - 11 okt
i

U vliegt met Lufthansa

Beschikbaarheid
vol

Deelnemers

Er is op dit moment geen groepsinformatie beschikbaar voor deze vertrekdatum.

Prijs

€ 3.195,-

Start - einde
12 okt - 01 nov
V
Vertrek informatie i

Djoser heeft alle reizen van tevoren ingepland met het doel en verwachting deze ook uit te kunnen voeren.

i

U vliegt met Lufthansa.

Beschikbaarheid
nog 1 deelnemer nodig

Deelnemers

Er is op dit moment geen groepsinformatie beschikbaar voor deze vertrekdatum.

Prijs

€ 3.095,-

Start - einde
17 nov - 07 dec
G
Vertrek gegarandeerd i

Indien een vertrekdatum het groene icoon met een G heeft, dan ben je er zeker van dat je na het ontvangen van de boekingsbevestiging op reis kan gaan. Voorwaarden van toepassing, zie i.

i

Terugvlucht uit Liberia

Beschikbaarheid
2 plaatsen vrij

Deelnemers

Er is op dit moment geen groepsinformatie beschikbaar voor deze vertrekdatum.

Prijs

€ 3.295,-

Start - einde
08 dec - 28 dec
V
Vertrek informatie i

Djoser heeft alle reizen van tevoren ingepland met het doel en verwachting deze ook uit te kunnen voeren.

i

Terugvlucht uit Liberia

Beschikbaarheid
voldoende

Deelnemers

Er is op dit moment geen groepsinformatie beschikbaar voor deze vertrekdatum.

Prijs

€ 3.195,-

Vertrekdata 2025

Bijkomende kosten € 26,25 p.p. (o.b.v. 2 personen)

Start - einde Beschikbaarheid Prijs
Start - einde
05 jan - 25 jan
V
Vertrek informatie i

Djoser heeft alle reizen van tevoren ingepland met het doel en verwachting deze ook uit te kunnen voeren.

i

Terugvlucht uit Liberia

Beschikbaarheid
voldoende

Deelnemers

Er is op dit moment geen groepsinformatie beschikbaar voor deze vertrekdatum.

Prijs

€ 3.295,-

Start - einde
12 jan - 01 feb
V
Vertrek informatie i

Djoser heeft alle reizen van tevoren ingepland met het doel en verwachting deze ook uit te kunnen voeren.

i

Terugvlucht uit Liberia

Beschikbaarheid
voldoende

Deelnemers

Er is op dit moment geen groepsinformatie beschikbaar voor deze vertrekdatum.

Prijs

€ 3.095,-

Start - einde
19 jan - 08 feb
i

Terugvlucht uit Liberia

Beschikbaarheid
vol

Deelnemers

Er is op dit moment geen groepsinformatie beschikbaar voor deze vertrekdatum.

Prijs

€ 2.995,-

Start - einde
26 jan - 15 feb
G
Vertrek gegarandeerd i

Indien een vertrekdatum het groene icoon met een G heeft, dan ben je er zeker van dat je na het ontvangen van de boekingsbevestiging op reis kan gaan. Voorwaarden van toepassing, zie i.

i

Terugvlucht uit Liberia

Beschikbaarheid
4 plaatsen vrij

Deelnemers

Er is op dit moment geen groepsinformatie beschikbaar voor deze vertrekdatum.

Prijs

€ 3.295,-

Start - einde
09 feb - 01 mrt
V
Vertrek informatie i

Djoser heeft alle reizen van tevoren ingepland met het doel en verwachting deze ook uit te kunnen voeren.

i

Terugvlucht uit Liberia

Beschikbaarheid
voldoende
Prijs

€ 3.195,-

Start - einde
16 feb - 08 mrt
V
Vertrek informatie i

Djoser heeft alle reizen van tevoren ingepland met het doel en verwachting deze ook uit te kunnen voeren.

i

Terugvlucht uit Liberia

Beschikbaarheid
voldoende
Prijs

€ 3.195,-

Start - einde
23 feb - 15 mrt
V
Vertrek informatie i

Djoser heeft alle reizen van tevoren ingepland met het doel en verwachting deze ook uit te kunnen voeren.

i

Terugvlucht uit Liberia

Beschikbaarheid
voldoende
Prijs

€ 3.195,-

Start - einde
02 mrt - 22 mrt
V
Vertrek informatie i

Djoser heeft alle reizen van tevoren ingepland met het doel en verwachting deze ook uit te kunnen voeren.

i

Terugvlucht uit Liberia

Beschikbaarheid
voldoende
Prijs

€ 3.095,-

Start - einde
15 mrt - 04 apr
V
Vertrek informatie i

Djoser heeft alle reizen van tevoren ingepland met het doel en verwachting deze ook uit te kunnen voeren.

i

U vliegt met Lufthansa

Beschikbaarheid
voldoende

Deelnemers

Er is op dit moment geen groepsinformatie beschikbaar voor deze vertrekdatum.

Prijs

€ 3.195,-

Start - einde
23 mrt - 12 apr
V
Vertrek informatie i

Djoser heeft alle reizen van tevoren ingepland met het doel en verwachting deze ook uit te kunnen voeren.

Beschikbaarheid
voldoende

Deelnemers

Er is op dit moment geen groepsinformatie beschikbaar voor deze vertrekdatum.

Prijs

€ 3.095,-

Start - einde
05 apr - 25 apr
V
Vertrek informatie i

Djoser heeft alle reizen van tevoren ingepland met het doel en verwachting deze ook uit te kunnen voeren.

i

U vliegt met Lufthansa

Beschikbaarheid
voldoende
Prijs

€ 3.295,-

Start - einde
17 mei - 06 jun
V
Vertrek informatie i

Djoser heeft alle reizen van tevoren ingepland met het doel en verwachting deze ook uit te kunnen voeren.

Beschikbaarheid
voldoende
Prijs

€ 3.295,-

Inclusief

 • Vluchten met Lufthansa
 • Alle vluchttoeslagen
 • Nederlandse reisbegeleiding
 • Eigen bus ter plaatse
 • Hotelkamers met eigen badkamer
 • Vervoer naar Manuel Antonio nationaal park
 • Boottocht naar en van de accommodatie in Tortuguero op dag van aankomst en vertrek
 • Alle overnachtingen inclusief ontbijt
 • Vervoer naar Monteverde nationaal park
 • Ontspannen verblijf in Samara

Exclusief

Overige maaltijden, entreegelden, facultatieve excursies, fooien, persoonlijke uitgaven, verzekeringen, etc.
Reserveringskosten € 25,-, bij 2 of meer personen € 40,-. Bijdrage SGR € 5,- per persoon en calamiteitenfonds € 2,50 per boeking.

Eenpersoonskamer

Alleenreizenden worden, in goed overleg, ingedeeld met andere alleenreizenden van hetzelfde geslacht. Wil je niet ingedeeld worden met een ander groepslid, dan kun je een eenpersoonskamer boeken tegen de daarvoor geldende toeslag vanaf € 645,-.

Vluchttoeslagen (inbegrepen)

Luchtvaartmaatschappijen berekenen naast luchthavenbelastingen, ook brandstof- en veiligheidstoeslagen. Bij Djoser zijn al deze toeslagen in de reissom inbegrepen.

Hotelverlenging

Verlenging mét accommodatie in een centraal gelegen hotel is in San José bij te boeken. De prijs voor een verlenging in San José is vanaf € 55,- op basis van logies in een tweepersoonskamer per persoon per nacht. De prijs voor een eenpersoonskamer is vanaf € 95,- per nacht.

De genoemde prijzen zijn zonder wijzigingskosten van de vlucht en de transfer van/naar de luchthaven. Deze dien je zelf ter plaatse te regelen.

Landarrangement

Je kunt deze reis boeken zonder internationale vluchten, je boekt dan zelf je vliegtickets. De prijzen voor dit landarrangement zijn vanaf €2.095,-.

Houd bij de boeking van een landarrangement er rekening mee dat voor al onze reizen een minimum aantal deelnemers geldt. Djoser is niet aansprakelijk indien er wijzigingen ontstaan in het vluchtschema van de groepsreis. Kom je op een andere tijd aan dan de groep en/of vertrek je op een andere tijd dan de groep, dan dien je zelf je transfers van- en naar het hotel en/of de luchthaven te regelen.

Groepssamenstelling en groepsgrootte

Onze groepen bestaan uit zowel samenreizende als alleengaande reizigers. Reis je alleen, dan vind je zeker snel aansluiting in onze kleine groepen.

Wil je meer specifieke informatie over de samenstelling van de groep en vertrekdatum van jouw keuze dan kunnen we je telefonisch (071 - 5126400, België: 09 223 00 69) meer informatie geven over bijvoorbeeld leeftijden en het aantal mannen, vrouwen of alleengaande reizigers.

Gemiddeld bestaan de groepen uit 16 deelnemers, het maximum is 20.

De gemiddelde groepsgrootte om de reis door te laten gaan is 10.

Nog bedenktijd nodig? Dan kun je tot een paar maanden voor vertrek een optie op een reis nemen. Zo’n voorlopige reservering is gratis en is 5 dagen geldig. De optie wordt automatisch omgezet in een definitieve of aanvraagboeking, tenzij je deze tijdig zelf bevestigt of annuleert. Het is helaas niet mogelijk om een optie te nemen op een reis waar nog maar een aantal plaatsen beschikbaar zijn.

V

Vertrek informatie

Djoser heeft alle reizen van tevoren ingepland met het doel en verwachting deze ook uit te kunnen voeren. Dit op basis van eerdere ervaringen en boekingen in dit reisseizoen.

Om een groepsreis te garanderen en uit te kunnen voeren is een minimum aantal deelnemers nodig. Dit aantal staat bij betreffende reis vermeld onder het kopje 'Groepssamenstelling en groepsgrootte'. In het uitzonderlijke geval dat het minimum aantal deelnemers niet wordt bereikt en de reis niet door kan gaan, hoor je dit ruim van te voren, doch uiterlijk 21 dagen voor vertrek. Djoser zal altijd haar uiterste best doen om een gewenste alternatieve reis en/of vertrekdatum aan te bieden. Volledige restitutie van de reissom, inclusief eventuele via Djoser afgesloten verzekeringen die op de factuur staan (met uitzondering van eventuele kosten van zelf geregelde visa, vaccinaties en andere persoonlijke uitgaven) is natuurlijk ook mogelijk. In het geval dat een reis niet kan doorgaan als gevolg van een overmachtsituatie kunnen er andere voorwaarden gelden waarbij geen volledige restitutie mogelijk is.

G

Vertrek gegarandeerd

Indien een vertrekdatum het groene icoon met een G heeft, dan ben je er zeker van dat je na het ontvangen van de boekingsbevestiging op reis kan gaan. Het kan soms voorkomen dat deelnemers van een reis moeten annuleren of omboeken, waardoor de groepsgrootte onder het vereiste minimum aantal deelnemers daalt. In het uitzonderlijke geval dat het minimum aantal deelnemers niet wordt bereikt en de reis niet door kan gaan, hoor je dit ruim van te voren per e-mail, doch uiterlijk 21 dagen voor vertrek. Djoser zal altijd haar uiterste best doen om er voor te zorgen dat je de gewenste reis op de geboekte vertrekdatum kunt gaan maken, ook indien het minimale aantal deelnemers niet is bereikt. In dat geval bekijken we de mogelijkheid om, al dan niet tegen bijbetaling, de reis mogelijk te maken met bijvoorbeeld aangepast vervoer en/of lokale Engelssprekende reisbegeleiding. Het karakter van een groepsreis kan hierbij dusdanig veranderen dat wij er begrip voor hebben dat je liever een alternatief kiest.

Uiteraard is het ook mogelijk een nieuwe reis of vertrekdatum te boeken. Volledige restitutie van de reissom (met uitzondering van eventuele kosten van zelf geregelde visa, vaccinaties en andere persoonlijke uitgaven) is natuurlijk ook mogelijk. Heb je via Djoser een verzekering bij VAB afgesloten, neem dan contact met ons op.

Reviews Costa Rica, 21 dagen

Gemiddelde beoordeling: 9,0

 • Prachtige reis, het enthousiasme van Sabine de reisbegeleidster en de chauffeur Juan Carlos, geen moeite was ze teveel. Ook na een klacht over een hotel was er een ruime en snelle compensatie. Gewoon genoten van deze reis.

  9,0

 • Een goed georganiseerde reis met ruime mogelijkheden om actief bezig te zijn in de prachtige natuur!

  9,0

 • Een geweldig land met fantastische flora en Fauna. Reisleidster Fee en chauffeur Marvin hebben gezorgd voor een onvergetelijke reis! Een aanrader voor iedereen, wij hebben genoten: PURA VIDA

  9,0

 • Wat een super bijzondere reis. Je waant je in een dierentuin die zich afwisselt met mooie stranden. De lokale bevolking en de ontspannen sfeer heeft ons positief weten te verrassen. Mede door de uitstekende reisbegeleiding hebben we een fantastische vakantie gehad!

  10,0

Praktische informatie

Accommodatie

We overnachten in middenklasse hotels. De tweepersoonskamers zijn voorzien van een eigen badkamer met warm water. Bij de keuze van de hotels is gelet op het karakter en de uitstraling. Ons hotel in San Jose ligt op loopafstand van het centrale plein en de Mercado Central.

Ons hotel in Tortuguero ligt midden in het waterrijke natuurgebied en is alleen per boot bereikbaar.

Bekijk hotelreviews op Tripadvisor

San José Hotel Colonial
Cahuita Cahuita National Park Hotel
Tortuguero La Baula Lodge
Monteverde Monteverde Country Lodge
Quepos Best Western Quepos
Samara Hotel Samara Inn

Deze selectie geeft een goed beeld van de hotels waar we tijdens deze reis verblijven.

Eenpersoonskamer

Alleenreizenden worden, in goed overleg, ingedeeld met andere alleenreizenden van hetzelfde geslacht. Wil je niet ingedeeld worden met een ander groepslid, dan kun je een eenpersoonskamer boeken tegen de daarvoor geldende toeslag vanaf € 645,-.

 • Costa Rica hotel accommodatie overnachting Djoser
 • Costa Rica hotel accommodatie overnachting Djoser

  De hotelkamers hebben een eigen douche en toilet

 • Costa Rica accommodatie overnachting Djoser
 • Costa Rica zwembad accommodatie overnachting Djoser
 • Costa rica hotel accommodatie overnachting Djoser
 • Costa Rica hotel accommodatie zwembad overnachting Djoser

  Diverse hotels hebben een zwembad voor een verkoelende duik

 • Costa Rica hotel accommodatie overnachting Djoser
 • Costa rica hotel accommodatie overnachting zwembad Djoser
 • Costa rica accommodatie overnachting Djoser

  Hotels in steden en dorpen liggen centraal

 • Costa Rica hotel accommodatie overnachting Djoser
 • Costa Rica hotel accommodatie overnachting Djoser
 • Costa Rica hotel zwembad accommodatie overnachting Djoser
 • Costa Rica hotel accommodatie overnachting Djoser
 • Costa Rica accommodatie overnachting Djoser

  Sommige hotels liggen midden in de natuur

 • Costa Rica hotel accommodatie overnachting zwembad Djoser

Vliegreis

Lufthansa

Het meest voorkomende vluchtschema staat hieronder. Je kan ook het schema per vertrekdatum bekijken. Vliegtijden en -maatschappijen zijn onder voorbehoud van wijzigingen.

 • Vlucht met

  Lufthansa

  Traject

  Amsterdam - Frankfurt

  Vertrek

  10:55 - 12:00

 • Vlucht met

  Lufthansa

  Traject

  Frankfurt - San José

  Vertrek

  13:30 - 19:00

 • Vlucht met

  Lufthansa

  Traject

  San José - Frankfurt

  Vertrek

  19:35 - 15:00*

 • Vlucht met

  Lufthansa

  Traject

  Frankfurt - Amsterdam

  Vertrek

  16:10 - 17:25

* aankomst volgende dag

Tijdsverschil: in Costa Rica is het ’s zomers 8 uur vroeger

De vluchten worden verzorg door Lufthansa of haar partner Eurowings. Lufthansa is dé nationale luchtvaartmaatschappij van Duitsland. Het is de enige Europese luchtvaartmaatschappij die behoort tot de exclusieve selectie van ‘5-Star Airlines’. Lufthansa heeft al jaren een zeer goede reputatie op gebied van service, kwaliteit en veiligheid. Samen met Swiss- en Austrian Airlines maakt het deel uit van de Lufthansa Group. De vloot is zeer modern, bestaande uit onder andere de A350 en de B747-8. Deze toestellen zijn milieuvriendelijker door hun lagere CO2-uitstoot. Op lange afstandsvluchten is een entertainment systeem aan boord met persoonlijk scherm aanwezig. Je kunt kiezen uit verschillende films, televisieseries/programma’s, muziek en spelletjes. Tijdens de vlucht kun je een uitgebreide keuze aan warme en koude dranken verwachten - plus een kleine snack of een warme maaltijd , afhankelijk van de route. De maaltijden/snacks die worden aangeboden passen bij de vertrektijd en de bestemming. Kortom: bij Lufthansa begint je reis pas goed! Eurowings is de prijs-kwaliteitsverhouding luchtvaartmaatschappij van het Lufthansa-concern en is gespecialiseerd in voordelige rechtstreekse vluchten binnen en buiten Europa.

Landarrangement

Je kunt deze reis boeken zonder internationale vluchten, je boekt dan zelf je vliegtickets. De prijzen voor dit landarrangement zijn vanaf €2.095,-.

Houd bij de boeking van een landarrangement er rekening mee dat voor al onze reizen een minimum aantal deelnemers geldt. Djoser is niet aansprakelijk indien er wijzigingen ontstaan in het vluchtschema van de groepsreis. Kom je op een andere tijd aan dan de groep en/of vertrek je op een andere tijd dan de groep, dan dien je zelf je transfers van- en naar het hotel en/of de luchthaven te regelen.

Hotelovernachting Schiphol

Djoser biedt Belgische reizigers aan om voor een aantrekkelijk tarief in het Ibis Hotel vlak bij de luchthaven Schiphol te overnachten. Vooral bij vluchten die vroeg vertrekken of ’s avonds laat aankomen is dit handig. Je vertrekt uitgerust of geniet nog na van een extra nachtje vakantie. Bovendien parkeer je je wagen gratis. Lees hier meer.

Vervoer

Tijdens de reizen maken we gebruik van een eigen bus, aangepast aan de groepsgrootte. De bagage zal tijdens de reis bovenop het dak gebonden worden. Voordeel van de eigen bus is dat we kunnen stoppen wanneer we willen. Costa Rica is geen groot land en de reisafstanden en -tijden zijn dan ook heel goed te overbruggen. Daarnaast zijn de wegen in Costa Rica vrij goed. De laatste kilometers van het traject over land naar Tortuguero voert langs bananenplantages en plantagewoningen. De weg is daar deels niet geasfalteerd.

Het laatste gedeelte van het traject naar Tortuguero wordt in ongeveer 1 uur tijd per motorboot afgelegd. Tijdens deze boottocht krijg je al een voorproefje van al het moois wat het gebied te bieden heeft.

 • Costa Rica united Airlines luchtvaartmaatschappij Djoser
 • Costa Rica bus vervoersmiddel Djoser

  De babage wordt op het dak van de bus gebonden

 • Costa Rica bus vervoersmiddel Djoser
 • Costa Rica vervoersmiddel boot Djoser

  Een deel van het traject naar Tortuguero gaat over het water

Bij de reis inbegrepen

 • Vluchten met Lufthansa
 • Alle vluchttoeslagen
 • Nederlandse reisbegeleiding
 • Eigen bus ter plaatse
 • Hotelkamers met eigen badkamer
 • Vervoer naar Manuel Antonio nationaal park
 • Boottocht naar en van de accommodatie in Tortuguero op dag van aankomst en vertrek
 • Alle overnachtingen inclusief ontbijt
 • Vervoer naar Monteverde nationaal park
 • Ontspannen verblijf in Samara

Excursies

Luiaard costa ricaBij Djoser bepaal je zelf welke bezienswaardigheden je de moeite waard vindt om te bezoeken. De een gaat graag op pad met een lokale gids en geniet er van om alle ins-en-outs te zien in bijvoorbeeld Monteverde of Tortuguero nationaal park, terwijl de ander er graag zelf op uit trekt of op het terras neerstrijkt aan het strand om te genieten van een tropisch drankje. In de meeste gevallen kun je zelf of met groepsgenoten, al dan niet met hulp van onze reisbegeleiding, er te voet of met lokaal vervoer erop uit trekken. Toegangsgelden zijn dan ook niet bij de reissom inbegrepen, zodat je alle vrijheid hebt om je eigen plan te trekken.

Sommige bezienswaardigheden, zoals een bezoek aan het waterrijke nationale park Tortuguero, mag je niet missen, zijn slecht bereikbaar of liggen 'en route' naar onze volgende overnachtingsplaats. Dergelijke excursies zijn bij Djoser in het programma opgenomen. Ook voor deze excursies geldt dat de entreegelden exclusief zijn.

Tijdens deze reis door Costa Rica zijn de volgende excursies in het reisprogramma inbegrepen:

 • We brengen een bezoek aan het bekende Monteverde Reserva Biologica. Je kunt hier onder begeleiding van een gids prachtige wandelingen maken door het nationale park, waarbij je alles komt te weten over de dieren, bomen en de planten. Dit is de uitgelezen kans om een quetzal te spotten, een vogel met een heel bijzondere staart! Of ga lekker op eigen gelegenheid op pad om het park te ontdekken.
 • Tijdens de reis brengen we een meerdaags bezoek aan het waterrijke Tortuguero National Park. Als je naar je accommodatie vaart, vaar je door prachtige kanalen en rivieren van het National Park. Onderweg zal je verschillende soorten vogels, moerasschildpadden, kaaimannen en krokodillen zien. En misschien hoor je de brulaap al van verre roepen!


In Costa Rica zijn nog vele andere excursies of bezienswaardigheden die zeker de moeite waard zijn. Hieronder enkele voorbeelden:
 

 • Tijdens de Canopy Tour in Monteverde kom je op grote hoogte. Via de kabels zweef je van de ene boomtop naar de andere. Je overbrugt diepe valleien en ziet het nevelwoud eens vanuit een hoger perspectief. Zeer zeker een actieve excursie die de moeite waard is.
 • Onder leiding van een lokale gids loop je tijdens de Skywalk in de omgeving van Monteverde op 40 meter hoogte, over hangbruggen door het regenwoud heen op zoek naar wildlife. De gids vertelt je over de vele  verschillende plantensoorten waar je langs loopt. Wist je dat er planten zijn met bladeren zo groot, dat je ze makkelijk als paraplu kunt gebruiken?
 • Paardrijden is mogelijk in La Fortuna en Samara. Verken de prachtige omgeving per paard.
 • Heb je nog niet genoeg aan waterrijke gebieden na je bezoek aan Tortuguero of wil je graag de grens met Nicaragua over, breng dan een bezoek Caño Negro. Tijdens deze boottocht vaar je door het moerasgebied aan de grens met Nicaragua. Je zult hier verschillende diersoorten tegenkomen zoals watervogels, kaaimannen, schildpadden, apen, vleermuizen en luiaards. Aan boord zal er een Engelse gids aanwezig zijn die alles over het gebied zal vertellen.

Reisdocumenten

 • E-ticket. Meer informatie over de vlucht ontvang je ongeveer 2 weken voor vertrek.
 • Internationale reispas die bij vertrek uit Costa Rica minimaal nog 6 maanden geldig is.
 • Bij vluchten met een tussenstop in de Verenigde Staten: Toestemming om zonder visum via de Verenigde Staten te reizen, de zgn ESTA-verklaring. Hierover ontvangt u ongeveer 1 week na boeking meer informatie over. Meer informatie hierover is te vinden op deze website. Bij enkele data worden de vluchten uitgevoerd door een andere luchtvaartmaatschappij waarbij er niet via de V.S. wordt gevlogen. Een ESTA-verklaring is dan niet noodzakelijk.
* Voor reizigers die sinds 1 maart 2011 in o.a. Iran zijn geweest, is het niet mogelijk een ESTA-verklaring aanvragen. In dat geval dient er een regulier toeristenvisum te worden aangevraagd.
 

Geldzaken

In Costa Rica wordt er betaald met de Costa Ricaanse colon. Kijk voor de actuele koersen op oanda.com.

Geld afhalen: bijna overal zijn bankautomaten.
Contant: dollars.
Creditcards: op veel plaatsen geaccepteerd.
 
Als richtbedrag voor uitgaven die niet bij de reissom zijn inbegrepen, zoals maaltijden, entreegelden, facultatieve excursies en persoonlijke uitgaven geldt minimaal € 300,- tot € 350,- per persoon per week. Dit bedrag is exclusief de entreegelden van de nationale parken in Costa Rica, die bij elkaar ongeveer $ 75,- tot $ 100,- bedragen. Het prijsniveau in Costa Rica ligt bijna even hoog als in bijvoorbeeld Amerika.
 
Het is gebruikelijk fooien te geven voor verleende diensten. Om te voorkomen dat je steeds fooien uit moet delen, wordt aan het begin van de reis een fooienpot ingesteld, waaruit de (gezamenlijke) tips aan de chauffeurs, gidsen, hotelpersoneel e.d. worden betaald. De richtlijn voor de fooienpot voor deze reis bedraagt $35,-.
 
 
 

Maaltijden

Tijdens de reis kun je zelf bepalen waar, wat en met wie je wilt eten. Je kunt uiteraard met (een deel van) de groep eten, maar je bent ook vrij om zelf ergens een restaurantje op te zoeken.

In veel hotels kun je, naast een goed ontbijt, ook vaak voor het avondeten terecht. De reisbegeleiding kan je tips geven voor een goed restaurant of een leuk café. De te bezoeken landen hebben elk een eigen nationale keuken. Over het algemeen is de Midden-Amerikaanse keuken eenvoudig en verrassend smakelijk.

Eten maaltijd Costa RicaAls ontbijt kun je naast de traditionele 'gallo pinto' (rijst en bonen) in de meeste gelegenheden ook een westers ontbijt bestellen, bestaande uit vers fruit, sap en toast met jam en eieren. Rond het middaguur kun je in veel lokale gelegenheden een goedkoop menu, 'casado' of ‘menu del dia’ bestellen. Deze bestaat over het algemeen uit soep, brood, een hoofdgerecht, koffie of thee en vaak een simpel nagerecht. De warme maaltijd bestaat uit tortilla's, rijst, bonen en worden in verschillende combinaties met kip of vlees geserveerd. Een gewild nagerecht is gefrituurde bananen.

Aan de kust treft men voornamelijk verse vis op het avondmenu. Ook vegetarisch eten is op deze reis heel goed mogelijk. Het zijn misschien niet altijd culinaire hoogstandjes, maar het is een leuke manier om met de plaatselijke bevolking in contact te komen.

Vanwege de goede toeristische infrastructuur en de westerse invloed kun je bijna overal ook Europese gerechten bestellen zoals pizza's, hamburgers, soepen en vleesgerechten met frites. En natuurlijk is de kwaliteit van het fruit in deze tropische omgeving niet te versmaden!

Gezondheid

Voor deze reizen wordt aangeraden vaccinaties tegen DTP en hepatitis A.

Het is verstandig enigszins te letten op wat je eet. Tevens raden we je aan een kleine medische kit mee te nemen met o.a. aspirine en middelen tegen darmstoornissen. 

Voor vaccinaties werkt Djoser samen met Thuisvaccinatie.nl. Het is de grootste landelijke organisatie voor reisvaccinaties aan huis. De deskundige artsen komen bij je langs wanneer het jou uitkomt. Ook ‘s avonds en in het weekend of op het werk. En sturen (indien mogelijk) de rekening rechtstreeks naar de zorgverzekeraar. De tarieven zijn vergelijkbaar met andere vaccinatie instellingen. Je kunt gemakkelijk online een afspraak maken. Voor een advies per land kun je ook de website raadplegen van het Landelijk Coördinatiecentrum Reizigersadvisering lcr.nl of itg.be.

Logo ThuisVaccinatie.nl

Hotelverlenging

Verlenging mét accommodatie in een centraal gelegen hotel is in San José bij te boeken. De prijs voor een verlenging in San José is vanaf € 55,- op basis van logies in een tweepersoonskamer per persoon per nacht. De prijs voor een eenpersoonskamer is vanaf € 95,- per nacht.

De genoemde prijzen zijn zonder wijzigingskosten van de vlucht en de transfer van/naar de luchthaven. Deze dien je zelf ter plaatse te regelen.

Klimaat en geografie

In het tropische Midden-Amerika komen de verschillen in klimaat voornamelijk voort uit de hoogteverschillen. De temperaturen wisselen op zichzelf door het jaar heen weinig. In de laaggelegen gebieden is de gemiddelde dagtemperatuur 30°C en nachttemperatuur 21°C. In de berggebieden liggen de temperaturen iets lager en lijken op het Europees voorjaar. In de avonden kan het fris zijn. Temperaturen komen echter nauwelijks onder 13°C.

Costa Rica kent geen echte winter en zomer. Wanneer men het heeft over de winter duidt men de regenperiode aan die van april tot november loopt. De zomer is de droge periode van eind december tot midden april. In de regentijd regent het in fikse maar voorspelbare buien. Dagen zonder zonneschijn zijn echter het gehele jaar schaars. Tijdens het regenseizoen is de natuur op zijn mooist. In Midden-Amerika kan het gehele jaar door gereisd worden.

Reisbegeleiding en gidsen

Een enthousiaste Nederlandse reisbegeleider begeleidt de reis. Onze reisbegeleiders zijn zeer ervaren en bevlogen reizigers en vertellen onderweg leuke weetjes over de bestemming. Zij zorgen dat de reis soepel verloopt en zijn het aanspreekpunt voor vragen en wensen. De eigen passie, in combinatie met een uitgebreide training en inwerkprocedure, vormt de basis voor hun deskundigheid en professionaliteit.

Veelgestelde vragen

Cultuur of natuur?

De natuur is de grootste schoonheid van Costa Rica. De geweldige natuur zorgt ervoor dat natuurliefhebbers zullen genieten van deze reis. Iedere regio, ieder reservaat of nationaal park biedt een diversiteit aan flora en fauna. Om deze verscheidenheid te zien, maken we veel bijzondere wandeltochten door de nationale parken en reservaten. De Costa Ricaanse overheid is zeer natuurbewust en stelt de natuur zelfs centraal in het beleid. Dat betekent dat, ondanks dat het land vrij klein is, Costa Rica één van de meeste nationale parken ter wereld heeft.

Welke diersoorten kun je onderweg zien?

Costa Rica heeft zijn naam te danken aan zijn mooie en veelzijdige flora en fauna. In de vele Nationale Parken en aan de stranden leven toekans, papegaaien, slangen, spinnen, brulapen, schildpadden, luiaards, neusberen, kaaimannen, leguanen, kikkers, vlinders……….En, misschien zie je wel de uitzonderlijke quetzal vogel met zijn fraaie lange staart.

Wanneer kan ik het beste zeeschildpadden spotten?

Tijdens onze rondreizen door Costa Rica zijn er verschillende mogelijkheden om zeeschildpadden te zien. In Tortuguero  komen van juli tot en met september groene zeeschildpadden het tropische strand op om hun eieren te leggen. Van eind mei tot en met december komen de eieren uit is het mogelijk om de kleine schildpadjes te bewonderen op hun tocht naar zee. Een indrukwekkend schouwspel! Tussen februari en juni komen de lederschildpadden het strand op. Die zijn nog zeldzamer! In Samara heb je van oktober tot maart de kans om schildpadden hun eieren te zien leggen op het strand. Daarnaast heb je van december tot en maart  vlak voor de kust een grote kans om walvissen te spotten: ook zeker een excursie waard! Garantie is er echter nooit. Het blijven dieren met hun eigen ritme en hun eigen instinct.

Heb ik wandelschoenen nodig tijdens deze reis?

Tijdens de reis heb je diverse wandelmogelijkheden. In de nationaal parken kun je onder begeleiding van een gids de flora en fauna ontdekken. Natuurlijk kun je ook op eigen gelegenheid mooi weg wandelen in de omgeving waar we verblijven. Het is aan te raden om prettig zittende schoenen met een goed profiel mee te nemen. Dit hoeven niet per definitie professionele wandelschoenen te zijn. Houdt er rekening mee dat de gemiddelde temperatuur rond de 25graden ligt en het dus fijn is goed ademende schoenen te dragen, ook tijdens het wandelen.

Zijn er ook zwem-, snorkel- en duikmogelijkheden tijdens de reis?

 In Costa Rica heb je verschillende mogelijkheden om te zwemmen. We verblijven aan diverse tropische stranden. In het binnenland kun je ook tijdens wandelingen een frisse duik nemen in een waterval. Snorkelen kan in Cahuita. Bij Dominical is snorkelen wel mogelijk, maar doordat de zee veel meer stroming heeft niet echt aan te raden. Het zicht is er ook minder dan aan de Caribische kust. Voor duikliefhebbers biedt de 21-daagse rondreis door Panama en Costa Rica meer mogelijkheden.

Wat is het verschil tussen de 16- en de 21-daagse reis?

Tijdens de 16-daagse reis bezoek je in korte tijd de belangrijkste bezienswaardigheden van Costa Rica. Vooral het noordelijke deel van Costa Rica wordt tijdens de 16-daagse reis bezocht. Het geeft een heel goed beeld van alle natuurschoon wat Costa Rica rijk is. Heeft u de tijd om 21 dagen op pad te gaan, dan heeft u ook nog de mogelijkheid om het Caribisch Cahuita te bezoeken. Manuel Antonio NP en San Gerardo Dota, waar de quetzal gespot kan worden, bezoek je tijdens de 21-daagse rondreis door Costa Rica.  

Is er een Nederlandstalige reisbegeleider aanwezig?

Ja. Tijdens de reis is er een Nederlandstalige reisbegeleider aanwezig die samen met onze lokale agent verantwoordelijk is voor een soepel verloop van de reis. Je kunt bij de reisbegeleider terecht voor advies en hij of zij wijst je de mooiste plaatsen en eethuisjes. In Costa Rica is het geven van rondleidingen in Nationale parken voorbehouden aan de lokale bevolking.

Wat is het voltage in Costa Rica?

De netspanning is 110 volt. Men gebruikt stopcontacten met tweepolige platte stekkers van het Amerikaanse type.

Welk betaalmiddel kan ik het beste meenemen naar Costa Rica? Kan ik geld pinnen?

Bijna overal in Costa Rica zijn er de mogelijkheden om te pinnen. Daarnaast is het handig een Creditcard mee te nemen. Een bedrag aan US dollars in contanten is ideaal, aangezien veel entreegelden van de Nationaal Parken en excursies met dollars betaald kunnen worden. De USD is naast de colon, officieel betaalmiddel.

Kan ik tijdens de reis naar huis bellen of emailen?

Mobiel bellen is sterk afhankelijk van je Nederlandse provider, dus informeer daar even naar hun contracten. Een telefoonkaart is makkelijk verkrijgbaar en handig in gebruik. In veel plaatsen is een telefooncel en je kunt in een aantal hotels zelfs vanuit je kamer met deze kaart bellen. Internetcafes zijn in verschillende plaatsen aanwezig.

Is er wifi in de hotels aanwezig?

In veel hotels is er wifi aanwezig, al dan niet tegen betaling. Houdt er wel rekening mee dat in een afgelegen gebied als Tortuguero de bereikbaarheid beperkter is.

Stel je vraag

Staat jouw vraag hier niet tussen? Stel deze dan via info@djoser.nl.

Foto's en video

Reisblog Costa Rica

Bekijk alle reisblogs over Costa Rica