Bekijk de Fietsvakantie Wales, 8 dagen van Djoser

Fietsvakantie Wales 8 dagen

Vanaf € 1.695,- Bijkomende kosten € 26,25 p.p. (o.b.v. 2 personen)

Wales kent ruim 530 kilometer aan fietspaden die helemaal autovrij zijn. We verkennen de omgeving rondom Llandudno en maken tochten naar het eiland Anglesey, Snowdonia nationaal park en naar het kasteel in Caernarfon.

Daarom Djoser

 • Rechtstreekse vlucht
 • Fietstochten vanuit één accommodatie
 • Begeleiding volgwagen
 • Nederlandse reisbegeleiding
 • Hotel aan de boulevard
 • Het middeleeuwse kasteel Caernarfon
 • Ontbijt
 • Voordelig overnachten en parkeren bij Schiphol

Route en kaart

Routekaart Fietsvakantie Wales, 8 dagen
 1. Amsterdam - Manchester - Llandudno
 2. Llandudno, Anglesy - Newborough - Rhosmeirch - Newborough
 3. Llandudno, Bangor - Llyn Ogwen (Snowdonia nationaal park) - Bangor
 4. Llandudno, Bangor
 5. Llandudno, Bangor - Caernaforn kasteel - Bangor
 6. Llandudno, Caernarforn - Criccieth
 7. Llandudno, vrije dag
 8. Llandudno - Manchester - Amsterdam

Reisbeschrijving

Tijdens Djoser fietsreizen maak je fietstochten vanuit een verblijfplaats of een meerdaagse fietstocht. Er is geen sprake van een strak gepland reisschema. Op rustdagen kun je extra fietstochten maken of andere dingen gaan ondernemen. De reisbegeleider kan je hierover altijd tips en suggesties geven. Je bent natuurlijk niet verplicht hieraan deel te nemen. Wie er liever zelf op uitgaat, heeft daartoe alle vrijheid. Door het karakter van onze reizen en de plaatselijke omstandigheden kunnen zich onverwachte situaties voordoen. Hierdoor kan het voorkomen dat een bepaalde fietstocht of activiteit niet door kan gaan of aangepast dient te worden. We reizen in groepen van gemiddeld 15 en maximaal 20 personen.

Onze fietsreizen worden ingedeeld in categorieën van een tot vijf fietsjes, waarbij een fietsje eenvoudig is en bij vijf fietsjes ga je door bergachtig terrein en heb je mountainbike ervaring nodig. Twee fietsjes is voor iedereen met een normale conditie goed te doen. Deze reis krijgt twee fietsjes. Meer informatie over de fietsafstanden per dag vind je hieronder in de dag-tot-dagbeschrijving en een toelichting over de zwaarte lees je in de praktische informatie.


Anglesey, paradijs voor vogelliefhebbers 

Dag 1 Amsterdam - Manchester - Llandudno 
Dag 2 Llandudno, Anglesy - Newborough - Rhosmeirch - Newborough
We verblijven de hele reis in het kustplaatsje Llandudno. Wat meteen opvalt is de meterslange pier die de kustlijn domineert. De pier is gebouwd in 1878 en je waant je hier terug in de tijd. Ook de huizen aan het strand zijn statig en tonen de rijkdom van het Victoriaanse tijdperk.Papegaaiduiker Anglesy Wales Djoser
 
Met onze bus rijden we naar het eiland Anglesey waar onze eerste fietstocht begint. Het eiland is met twee bruggen verbonden aan het vasteland en heeft een groot netwerk aan fietspaden. Vogelliefhebbers kunnen hier hun hart ophalen. Dus kijk goed om je heen tijdens het fietsen, wie weet zie je wel een paar bijzondere vogels zoals papagaaiduikers (tussen april tot juli) of de zwarte roodstaart. We fietsen van Newborough naar Rhosmeirch en weer terug en genieten onderweg van de natuur. De rit is een kleine 40 kilometer lang en we stijgen ongeveer 100 meter.


Langs kleine dorpjes en idyllische meertjes naar Snowdonia

Dag 3 Llandudno, Bangor - Llyn Ogwen (Snowdonia nationaal park) - Bangor
Dag 4 Llandudno, Bangor
Llyn Ogwen Snowdonia nationaal park Wales DjoserVandaag beginnen we in Bangor, één van de kleinste steden van het Verenigd Koninkrijk. Toch heeft de stad een kathedraal en een universiteit. We fietsen langs kleine dorpjes en idyllische meertjes richting Snowdonia nationaal park, een van de oudste nationale parken van Groot-Brittanië. Hier ligt de hoogste berg van het land. We fietsen tot aan het meer Llyun Ogwen. Dit zogeheten lintmeer ligt op een hoogte van 310 meter en is niet dieper dan 3 meter. Het is prachtig gelegen in een vallei. We nemen de tijd om hier van te genieten, voordat we weer terug fietsen naar Bangor. De volgende dag fietsen we vanuit Llandudno naar Bangor. Deze route langs de kust brengt ons langs dorpjes met onuitspreekbare namen en prachtige vergezichten over de baai van Conwy. Bij helder weer zien we het eiland Anglesey liggen. In Bangor nemen we de tijd om het stadje te ontdekken. Naast de kathedraal is de Garth pier leuk om te bekijken en is ook het Normandische Penrhyn Castle een bezoek waard.


Criccieth 'Parel van Wales'

Dag 5 Llandudno, Bangor - Caernarfon - Bangor
Dag 6 Lladudno, Caernarforn - Criccieth
Opnieuw is Bangor ons vertrekpunt. Vandaag fietsen we verder oostwaarts. De route brengt onsCaernarforn Castle Wales Djoser langs de kust naar het eindpunt Caernarfon. Het middeleeuwse kasteel valt meteen op door de tien torens die boven de stad uitrijzen. Het kasteel werd al in 1283 gebouwd door Koning Edward, maar dankt zijn faam vooral aan het feit dat de huidige Koning Charles hier benoemd werd tot Prins of Wales. Via King’s Gate kom je het kasteel binnen. Je kunt hier lang ronddwalen. Het is zeker de moeite waard om de Queen’s tower te beklimmen. Vanaf deze plek kijk je uit op een toren met drie kleine torentjes erop; de Eagle tower. Op de terugweg naar Bangor genieten we van de kustlijn en zien we het eiland Anglesy liggen, waar we onze eerste fietstocht van deze reis hebben gemaakt. We gaan met de bus terug naar Caernarfon en fietsen vanaf hier naar Criccieth, deze Victoriaanse badplaats staat ook wel bekend als de ‘Parel van Wales aan de oevers van Snowdonia’. Je hebt hier een prachtig uitzicht op het gelijknamige gebergte. De tocht is ongeveer 30 kilometer en de route gaat dwars door het ruige landschap van Wales.
 

Rijke historie in de Great Orme

Dag 7 Llandudno, vrije dag
Dag 8 Llandudno – Manchester - Amsterdam 
Uitzicht op Llandudno Wales DjoserVandaag hebben we een vrije dag. Wandel langs het strand of ga met de historische tram, welke met een kabel wordt getrokken, naar de top van de Great Orme (het grote zeemonster), hier heb je een prachtig uitzicht. De Great Orme is een landtong van kalksteen en dankt zijn naam aan een 12de eeuwse Noorse dichter. Je kunt ook een wandeling maken naar The Little Orme om zeehonden en een aalscholverkolonie te zien. In Llandudno zijn ook twee musea te bekijken, de Home front Experience of het Llandudno museum. De Great Orme Bronze Age Mine, is ook zeker een bezoek waard. In deze mijn hebben ze veel informatie gevonden over het leven van de Britten voor de Romeinse invasie. Het is tot nu toe de grootste prehistorische mijn ter wereld.
 
Na een heerlijke week fietsen en genieten van de mooie natuur die Wales rijk is, vliegen we weer terug naar Amsterdam.

 

KLM

Vertrekdata 2025

Bijkomende kosten € 26,25 p.p. (o.b.v. 2 personen)

Start - einde Beschikbaarheid Prijs
Start - einde
18 mei - 25 mei
V
Vertrek informatie i

Djoser heeft alle reizen van tevoren ingepland met het doel en verwachting deze ook uit te kunnen voeren.

Beschikbaarheid
voldoende
Prijs

€ 1.695,-

Start - einde
25 mei - 01 jun
V
Vertrek informatie i

Djoser heeft alle reizen van tevoren ingepland met het doel en verwachting deze ook uit te kunnen voeren.

Beschikbaarheid
voldoende
Prijs

€ 1.695,-

Start - einde
14 jun - 21 jun
V
Vertrek informatie i

Djoser heeft alle reizen van tevoren ingepland met het doel en verwachting deze ook uit te kunnen voeren.

Beschikbaarheid
voldoende
Prijs

€ 1.795,-

Inclusief

 • Vliegreis met KLM
 • Alle vluchttoeslagen
 • Vervoer van en naar luchthaven Manchester
 • Vervoer van en naar begin- en eindpunt wandeltocht
 • Hotelovernachtingen
 • Ontbijt inbegrepen 
 • Nederlandse reisbegeleiding
 • Fietstochten op dag 2 tot en met 6 inclusief begeleiding
 • Bezoek aan Caernarfon Castle
 • Fietstocht door Snowdonia nationaal park

Exclusief

Overige maaltijden, entreegelden, facultatieve excursies, fooien, persoonlijke uitgaven, verzekeringen, etc.
Reserveringskosten € 25,-, bij 2 of meer personen € 40,-. Bijdrage SGR € 5,- per persoon en calamiteitenfonds € 2,50 per boeking. 

Landarrangement

Je kunt deze reis boeken zonder internationale vluchten, je boekt dan zelf je vliegtickets. De prijzen voor dit landarrangement zijn vanaf €1.595,-.

Houd bij de boeking van een landarrangement er rekening mee dat voor al onze reizen een minimum aantal deelnemers geldt. Djoser is niet aansprakelijk indien er wijzigingen ontstaan in het vluchtschema van de groepsreis. Kom je op een andere tijd aan dan de groep en/of vertrek je op een andere tijd dan de groep, dan dien je zelf je transfers van- en naar het hotel en/of de luchthaven te regelen.

Eenpersoonskamer

Alleenreizenden worden, in goed overleg, ingedeeld met andere alleenreizenden van hetzelfde geslacht. Wil je niet ingedeeld worden met een andere deelnemer, dan kun je een eenpersoonskamer boeken tegen de daarvoor geldende toeslag. Voor deze reis bedraagt deze toeslag vanaf € 295,-.

Er zijn per reisdatum een beperkt aantal 1-persoonskamers. Mochten we een 1-persoonskamer op aanvraag akkoord krijgen, dan geldt daarvoor een extra toeslag van € 55,-.

Hotelverlenging

Verlenging mét accommodatie in Llandudno in een centraal gelegen hotel bij te boeken. De prijs is vanaf € 74,- per persoon per nacht op basis van logies en ontbijt in een tweepersoonskamer. De prijs voor een eenpersoonskamer is vanaf € 109,- per nacht.

De genoemde prijzen zijn exclusief de wijzigingskosten van de vlucht en de transfer van/naar de luchthaven.

Vluchttoeslagen (inbegrepen)

Luchtvaartmaatschappijen berekenen naast luchthavenbelastingen, ook brandstof- en veiligheidstoeslagen. Bij Djoser zijn al deze toeslagen in de reissom inbegrepen.

Groepssamenstelling en groepsgrootte

Onze groepen bestaan uit samen- en alleenreizenden. Reis je alleen dan vind je zeker snel aansluiting in onze kleine groepen. De deelnemers zijn Nederlands en Belgisch. Het komt bij deze reis soms voor dat ook enkele Duitstalige reizigers zich hebben aangemeld.

Wil je meer specifieke informatie over de samenstelling van de groep en vertrekdatum van jouw keuze dan kunnen we je telefonisch (071 - 5126400, België: 09 223 00 69) meer informatie geven over bijvoorbeeld leeftijden en het aantal mannen, vrouwen of alleengaande reizigers.

Gemiddeld bestaan de groepen uit 12 deelnemers, het maximum is 15.

De gemiddelde groepsgrootte om de reis door te laten gaan is 8.

Nog bedenktijd nodig? Dan kun je tot een paar maanden voor vertrek een optie op een reis nemen. Zo’n voorlopige reservering is gratis en is 5 dagen geldig. De optie wordt automatisch omgezet in een definitieve of aanvraagboeking, tenzij je deze tijdig zelf bevestigt of annuleert. Het is helaas niet mogelijk om een optie te nemen op een reis waar nog maar een aantal plaatsen beschikbaar zijn.

V

Vertrek informatie

Djoser heeft alle reizen van tevoren ingepland met het doel en verwachting deze ook uit te kunnen voeren. Dit op basis van eerdere ervaringen en boekingen in dit reisseizoen.

Om een groepsreis te garanderen en uit te kunnen voeren is een minimum aantal deelnemers nodig. Dit aantal staat bij betreffende reis vermeld onder het kopje 'Groepssamenstelling en groepsgrootte'. In het uitzonderlijke geval dat het minimum aantal deelnemers niet wordt bereikt en de reis niet door kan gaan, hoor je dit ruim van te voren, doch uiterlijk 21 dagen voor vertrek. Djoser zal altijd haar uiterste best doen om een gewenste alternatieve reis en/of vertrekdatum aan te bieden. Volledige restitutie van de reissom, inclusief eventuele via Djoser afgesloten verzekeringen die op de factuur staan (met uitzondering van eventuele kosten van zelf geregelde visa, vaccinaties en andere persoonlijke uitgaven) is natuurlijk ook mogelijk. In het geval dat een reis niet kan doorgaan als gevolg van een overmachtsituatie kunnen er andere voorwaarden gelden waarbij geen volledige restitutie mogelijk is.

Reviews Fietsvakantie Wales, 8 dagen

Gemiddelde beoordeling: 9,0

 • Ik heb een heerlijke vakantie gehad goede begeleiding. Één puntje vond ik dat we de laatste dag geen fiets meer hadden terwijl we nog de hele dag hadden, die moest ik dus zelf nog bij huren dat vond ik een minpuntje.

  9,0

Praktische informatie

Accommodatie

We overnachten de gehele week in een 3-sterrenhotel dat centraal gelegen is in Llandudno. Het hotel is gehuisvest in een sfeervol historisch gebouw. Alle kamers zijn voorzien van douche, toilet, koffie- en theefaciliteiten en flatscreen TV. Het hotel ligt vlakbij het strand met uitzicht op de pier en de zee. Het centrum van Llandudno ligt op een paar minuten lopen, zodat je eenvoudig een restaurantje kunt uitkiezen of eens een bezoek kunt brengen aan een lokale pub of een van de vele winkeltjes.

Bekijk hotelreviews op Tripadvisor

Llandudno Four Saints Brig Y Don


 

Eenpersoonskamer

Alleenreizenden worden, in goed overleg, ingedeeld met andere alleenreizenden van hetzelfde geslacht. Wil je niet ingedeeld worden met een andere deelnemer, dan kun je een eenpersoonskamer boeken tegen de daarvoor geldende toeslag. Voor deze reis bedraagt deze toeslag vanaf € 295,-.

Er zijn per reisdatum een beperkt aantal 1-persoonskamers. Mochten we een 1-persoonskamer op aanvraag akkoord krijgen, dan geldt daarvoor een extra toeslag van € 55,-.

 • Voorkant Four Saints Brig Y Don Hotel Llandudno Wales Djoser
 • Kamer Four Saints Brig Y Don Hotel Llandudno Wales Djoser
 • Badkamer Four Saints Brig Y Don Hotel Llandudno Wales Djoser
 • Eetzaal Four Saints Brig Y Don Hotel Llandudno Wales Djoser

Vliegreis

KLM

Het meest voorkomende vluchtschema staat hieronder. Je kan ook het schema per vertrekdatum bekijken. Vliegtijden en -maatschappijen zijn onder voorbehoud van wijzigingen.

 • Vlucht met

  KLM

  Traject

  Amsterdam - Manchester

  Vertrek

  08:00 - 08:20

 • Vlucht met

  KLM

  Traject

  Manchester - Amsterdam

  Vertrek

  19:35 - 21:50


Tijdverschil: Het is in Wales 1 uur vroeger dan in Nederland.

KLM, Nederlands nationale trots, bestaat al meer dan 100 jaar en is hiermee de oudste luchtvaartmaatschappij ter wereld. De vloot is hypermodern. Zo zijn de Boeing 787-9 en 10  voorzien van de laatste technische hoogstandjes, zoals speciale moodlighting. De nieuwste generatie luchtfiltersystemen zorgt ervoor dat je minder vermoeid aankomt op de bestemming. Bovendien stoten deze nieuwe vliegtuigen minder broeikasgassen uit. Aan boord ontbreekt het je aan niets: op elke vlucht word je voorzien van een snack en een drankje en op intercontinentale vluchten krijg je uiteraard een warme maaltijd. KLM biedt (behalve in Europa) een persoonlijk in-flight entertainment systeem aan, voorzien van talloze films, series en games. Zo hoef je je niet te vervelen. Wil je tijdens de vlucht extra beenruimte, dan kun je tegen bijbetaling upgraden naar 'economy comfort'.

Landarrangement

Je kunt deze reis boeken zonder internationale vluchten, je boekt dan zelf je vliegtickets. De prijzen voor dit landarrangement zijn vanaf €1.595,-.

Houd bij de boeking van een landarrangement er rekening mee dat voor al onze reizen een minimum aantal deelnemers geldt. Djoser is niet aansprakelijk indien er wijzigingen ontstaan in het vluchtschema van de groepsreis. Kom je op een andere tijd aan dan de groep en/of vertrek je op een andere tijd dan de groep, dan dien je zelf je transfers van- en naar het hotel en/of de luchthaven te regelen.

Hotelovernachting Schiphol

Djoser biedt Belgische reizigers aan om voor een aantrekkelijk tarief in het Ibis Hotel vlak bij de luchthaven Schiphol te overnachten. Vooral bij vluchten die vroeg vertrekken of ’s avonds laat aankomen is dit handig. Je vertrekt uitgerust of geniet nog na van een extra nachtje vakantie. Bovendien parkeer je je wagen gratis. Lees hier meer.

Vervoer

Fietsen
De reis is inclusief het gebruik van een hybride fiets met versnellingen. We fietsen tussen de 24 en 51 kilometer per dag over goed begaanbaar terrein. We streven ernaar om over rustige wegen te fietsen. Een enkele keer moeten we een drukkere (stads)weg passeren om van daaruit weer de rustige weg te bereiken.

Elektrische fiets (e-bike)
Het is voor deze fietsreis mogelijk om een elektrische fiets te reserveren. De elektromotor van een elektrische fiets geeft je net dat duwtje in de rug, waardoor het heuvel op ook aangenaam fietsen is. Je bepaalt zelf hoeveel ondersteuning je wilt. De toeslag voor een elektrische fiets is € 100,- voor de gehele reis. De fiets dien je voor vertrek te reserveren, dit kan je telefonisch of via info@djoserwandelfiets.nl aan ons doorgeven (beperkt beschikbaar).

Bus
Voor de transfers van en naar de luchthaven van Manchester naar Llandudno, maken we gebruik van een eigen bus. Ook voor de transfers van en naar begin- en eindpunt van een fietstocht maken we gebruik van een eigen bus. Met uitzondering van de fietstocht op dag 2 vanuit het hotel in Llandudno.

 • Wandelreis Wales KLM luchtvaartmaatschappij Djoser
 • Bus Wales
 • Bus Wales
 • Fiets Wales Djoser
 • e-bike Wales Djoser

Bij de reis inbegrepen

 • Vliegreis met KLM
 • Alle vluchttoeslagen
 • Vervoer van en naar luchthaven Manchester
 • Vervoer van en naar begin- en eindpunt wandeltocht
 • Hotelovernachtingen
 • Ontbijt inbegrepen 
 • Nederlandse reisbegeleiding
 • Fietstochten op dag 2 tot en met 6 inclusief begeleiding
 • Bezoek aan Caernarfon Castle
 • Fietstocht door Snowdonia nationaal park

Excursies

Bij Djoser bepaal je zelf welke bezienswaardigheden je de moeite waard vindt om te bezoeken, naast de wandeltochten die tijdens de reis gemaakt worden. De een bekijkt graag nog een museum, terwijl de ander liever een markt bezoekt. Vanuit onze accommodaties kun je zelf eenvoudig te voet  of met lokaal vervoer de mogelijkheden aan je voorkeur aanpassen.

Sommige bezienswaardigheden mag je echt niet missen of liggen op de route. Dergelijke excursies zijn bij Djoser in het programma opgenomen. Hiervoor geldt dat eventuele entreegelden exclusief zijn.

Tijdens deze fietsreis zijn de volgende excursies in het reisprogramma  inbegrepen:Conwy Castle Wales Djoser

 • Fietstochten op dag 2 tot en met dag 6 met Nederlandse reisbegeleiding
 • Een kopermijn is individueel te bezoeken op dag 7.


Ter plaatse zijn ook andere excursies mogelijk. De reisbegeleider kan je hierover adviseren. Je kunt op de vrije dag die in het programma zit bijvoorbeeld een bezoek brengen aan het imposante kasteel van Conwy.

Reisdocumenten

 • Geldige internationale reispas
 • E-ticket. Meer informatie over de vlucht ontvang je ongeveer 2 weken voor vertrek


 

Geldzaken

In Wales wordt er betaald met de Britse Pond (GBP). Kijk voor de actuele koersen op oanda.com

In Llandudno kun je op gebruik maken van een bankautomaat. Met een creditcard kun je in veel verschillende restaurants betalen.

Als richtbedrag voor uitgaven die niet bij de reissom zijn inbegrepen, zoals overige maaltijden, entreegelden, facultatieve excursies en persoonlijke uitgaven geldt minimaal € 275,- per persoon per week.

Het is gebruikelijk om fooien te geven voor verleende diensten. Om te voorkomen dat je steeds zelf fooien moet betalen voor hotelpersoneel, chauffeurs en bij gebruik van andere diensten, wordt aan het begin van de reis een gemeenschappelijke fooienpot ingesteld.

 

Maaltijden

Bij de reis zijn de ontbijten inclusief in de reissom. Kies uit een stevig full English breakfast of een continentaal ontbiijt. Je kunt zelf bepalen waar je 's avonds gaat eten. In de badplaats Llandudno zijn veel verschillende pubs, cafes en restaurants te vinden. In veel pubs wordt fish and chips geserveerd, maar ook is er een ruime keuze aan restaurants waar je uitgebreid kunt dineren inclusief goede wijnen.

Welsh Cawl Wales DjoserTraditionele voedingsmiddelen uit Wales zijn onder meer kazen, Bara Brith (een fruitcake) en cawl, een rijk stoofgerecht gemaakt met spek, stukjes Wels lamsvlees en groente, inclusief het embleem van Wales, de prei.

Het ontbijt in Wales is stevig. Je kunt in het hotel kiezen uit warme en koude gerechten. Ei op allerlei manieren klaargemaakt, vis, witte bonen en tomaten, spek, maar ook cereals staan op tafel. Samen met een kop stevige thee met melk of een kop koffie vormt dit een goede basis voor je wandeldag.

Gezondheid

Voor deze reis gelden geen specifieke gezondheid risico’s en de medische voorzieningen zijn goed. In het algemeen raden wij altijd aan om een kleine reisapotheek mee te nemen op reis. Meer tips en informatie hierover ontvang je via Mijn Djoser, na boeking. Omdat er op reis altijd iets kan gebeuren en sommige kosten hoog kunnen oplopen, stellen wij het verplicht aan onze reizigers om een reisverzekering af te sluiten. De wandel- en fietsreizen van Djoser zijn geschikt voor iedereen met een normale goede conditie die goed ter been is en in het geval van fietsreizen met enige regelmaat fietst. Kijk voor het maken van een goede afweging of de reis voor jou passend is bij ‘Zwaarte van de reis’. Neem bij twijfel gerust contact op.

Hotelverlenging

Verlenging mét accommodatie in Llandudno in een centraal gelegen hotel bij te boeken. De prijs is vanaf € 74,- per persoon per nacht op basis van logies en ontbijt in een tweepersoonskamer. De prijs voor een eenpersoonskamer is vanaf € 109,- per nacht.

De genoemde prijzen zijn exclusief de wijzigingskosten van de vlucht en de transfer van/naar de luchthaven.

Klimaat en geografie

Wales kent een gematigd zeeklimaat met relatief milde winters, vrij koele zomers en neerslag gedurende het hele jaar, echter met de meeste neerslag in de wintermaanden. De zomers zijn over het algemeen iets koeler dan in Nederland.

Het ruige landschap met veel bergen, heuvels en dalen zorgen voor een prachtig samenspel van natuur en weerselementen. Omdat Wales vrij regenachtig is en vorst niet zoveel voorkomt krijg je een karakteristiek landschap met groene heuvels die deels bebost zijn, afgewisseld met ruige bruine en grijze hellingen.

Zwaarte van de reis

 • Zwaarte fietsreis
 • Zwaarte fietsreis
 • Zwaarte fietsreis

We hebben de reizen gerangschikt naar zwaarte. Hierbij is rekening gehouden met de duur van de tochten, de niveauverschillen, de hoogten waarop we wandelen en de verhouding van rust- en wandeldagen. Dit blijft natuurlijk een inschatting. Bovendien zal je persoonlijke beleving mede afhankelijk zijn van factoren als weersomstandigheden en je fysieke gesteldheid.

Laagste punt fietstocht: 10 meter
Hoogste punt fietstocht: 1085 meter
Maximaal stijgen: 723 meter
Maximaal dalen: 723 meter
Totaal aantal kilometers fietsen: 225 kilometer
Gemiddelde fietsduur: 4 uur

Voor meer informatie over de afstand, fietsduur en hoogteverschillen per dag verwijzen we je naar de dag-tot-dag beschrijving van deze route.

Op deze fietsreis maken we fietsdagtochten vanuit ons hotel in Llandudno. De zwaarte van de fietstocht varieert.

Ga goed voorbereid op reis!
Zorg ervoor dat je goed voorbereid op reis gaat. Houd of breng de maanden voorafgaand aan je reis je conditie op peil en probeer uitgerust aan je fietsreis te beginnen. Zo heb je meer plezier van je vakantie.

Reisbegeleiding en gidsen

Een enthousiaste Nederlandse reisbegeleider begeleidt de reis. Onze reisbegeleiders zijn zeer ervaren en bevlogen reizigers en vertellen onderweg leuke weetjes over de bestemming. Zij begeleiden de fietstochten, zorgen dat de reis soepel verloopt en zijn het aanspreekpunt voor vragen en wensen. De eigen passie voor fietsen, in combinatie met een uitgebreide training en inwerkprocedure, vormt de basis voor hun deskundigheid en professionaliteit.

Foto's en video