Bekijk de Wandelreis Toscane - Italië, 8 dagen van Djoser

Wandelreis Toscane - Italië 8 dagen

Wandelen over een uitgedoofde vulkaan

Vanaf € 1.495,- Bijkomende kosten € 26,25 p.p. (o.b.v. 2 personen)

Wandel over de Monte Amiata, een uitgedoofde vulkaan in het zuiden van Toscane. We ontdekken het grootste beukenbos van Europa, zien de mooiste vergezichten van Toscane en verblijven onder andere in het middeleeuwse plaatsje Abbadia San Salvatore. Proef de heerlijke lokale lekkernijen zoals het dessert Ricciolina.

Daarom Djoser

 • Rechtstreekse vlucht naar Florence
 • Sfeervolle hotels inclusief ontbijt
 • Wandelen door het grootste beukenbos van Europa
 • Nederlandse reisbegeleiding
 • Verblijf in het middeleeuwse plaatsje Abbadia San Salvatore
 • Voordelig overnachten en parkeren bij Schiphol

Route en kaart

Routekaart Wandelreis Toscane - Italië, 8 dagen
 1. Amsterdam - Florence - Castel del Piano (Monte Amiata)
 2. Castel del Piano, wandeling Santa Fiora
 3. Castel del Piano, wandeling door de bossen naar de top van de vulkaan
 4. Castel del Piano - wandeling naar Abbadia San Salvatore
 5. Abbadia San Salvatore (Monte Amiata), wandeling Sant Antonio-pad
 6. Abbadia San Salvatore, wandeling naar Piancastagnaio
 7. Abbadia San Salvatore, wandeling naar Seggiano ‘de stad van olie’
 8. Abbadia San Salvatore - Florence - Amsterdam

Reisbeschrijving

Tijdens Djoser wandelreizen maak je dagwandelingen vanuit een verblijfplaats of een meerdaagse trekking. Er is geen sprake van een strak gepland reisschema. Op rustdagen kun je extra wandelingen maken of andere dingen gaan ondernemen. De reisbegeleider kan je hierover altijd tips en suggesties geven. Je bent natuurlijk niet verplicht hieraan deel te nemen. Wie er liever zelf op uitgaat, heeft daartoe alle vrijheid. Door het karakter van onze reizen en de plaatselijke omstandigheden kunnen zich onverwachte situaties voordoen. Hierdoor kan het voorkomen dat een bepaalde wandeling of activiteit niet door kan gaan of aangepast dient te worden. We reizen in groepen van gemiddeld 12 en maximaal 16 personen.

Onze wandelreizen worden ingedeeld in categorieën van één tot vijf schoentjes, waarbij één schoentje eenvoudig is en vijf zwaar, voor de ervaren wandelaar. Drie schoentjes is voor iedereen met een goede conditie, die regelmatig wandelt, goed te doen. Deze reis krijgt drie schoentjes. Meer informatie over de wandelduur per dag vind je hieronder in de dag-tot-dagbeschrijving en een toelichting over de zwaarte lees je in de praktische informatie. De zwaarte van de reis wordt uitgebreid uitgelegd op de pagina wandel en fiets zwaarte.


Sante Fiore, een van de mooiste dorpjes van Toscane

Dag 1 Amsterdam - Florence - Castel del Piano (Monte Amiata)
Dag 2 Castel del Piano, wandeling Santa Fiora

Grootste beukenbos Europa Toscane Monte Amiata DjoserVandaag maken we een wandeling door het grootste beukenbos van Europa, naar Santa Fiora, een van de mooiste dorpjes in Italië. Per seizoen veranderen de kleuren en geluiden in dit gebied: in de lente bloeien veel orchideeën, terwijl vanaf het einde van de zomer er volop paddenstoelen en kastanjes te vinden zijn. In de herfst is de berg een schouwspel van duizend verschillende kleuren.

Onderweg kom je allerlei historische bezienswaardigheden tegen, zoals de eeuwenoude Carbonaie (houtskoolputten), waar tot de vorige eeuw steenkool werd geproduceerd, of de Fonte delle Monache, een van de hoogste natuurlijke bronnen van de Amiata. Hier kun je even pauzeren voordat je verder gaat richting Marroneto.

We arriveren vroeg in de middag in Santa Fiora, waar je voor de lunch een van de vele Zicht op Santa Fiora Monte Amiata Toscane Djoser traditionele gerechten kunt proeven. Je kunt er de kerk van Sante Flora e Lucilla bezoeken, met een verzameling altaarstukken, uit onder andere de renaissance. Als je door het dorp loopt, vind je ook het Clarisse-klooster, met het beroemde kruisbeeld.

Eind van de middag rijden we terug naar het hotel.

 • Afstand: 13 kilometer
 • Wandelduur: ± 5 uur 


Geweldige uitzichten vanaf de top van de vulkaan

Dag 3 Castel del Piano, wandeling door de bossen naar de top van de vulkaan

Na het ontbijt wandelen we naar de top van Monte Amiata. Het is een aangename wandeling, door ongerepte natuur. Het laatste stuk van de route is wat zwaarder, maar zodra je de top hebt bereikt ben je dit vergeten door het geweldige uitzicht. Op heldere dagen is het mogelijk om het meer van Bolsena, het meer van Trasimeno, de eilanden van de Toscaanse archipel, de Maremma-valleien en de Chianti-heuvels te zien.

Croce del Monte Amiata Toscane DjoserWe nemen de tijd voor foto's bij onder andere het Monumentale IJzeren Kruis en de Madonna degli Scout, een monument dat in 1961 werd opgericht dankzij een initiatief van Grosseto Scoutvereniging. Het beeld werd op de top geplaatst aan het einde van een tiendaagse pelgrimstocht.

We blijven het pad volgen naar het hotel.

Proef ook eens het lokale dessert de Ricciolina of een ambachtelijke 'amaro' (bitter).

 • Afstand: 7 kilometer
 • Wandelduur: ± 5 uur 


Ontdek een van de mooiste warmwaterbronnen van Europa

Dag 4 Castel del Piano - wandeling naar Abbadia San Salvatore

Na het uitchecken starten we aan de afdaling richting het dorp van Abbadia San Salvatore. Abbadia San Salvatore Monte Amiata Toscane Djoser

Nadat je de karakteristieke stadjes Catarcione en Acquapassante bent gepasseerd, kom je aan in Chiesetta dell'Ermeta. De naam is ontleent aan kluizenaars die hier in de buurt woonden, in 'Sasso del Romito' een steen die lijkt op een hut.

Onderweg kom je Lagheto Verde, het groene meer, en het markante gebouw van La Ciminiera e la Polveriera, het buskruitmagazijn, tegen als je het pad naar het dorp volgt.

De middag heb je vrij om te ontspannen, om bijvoorbeeld een bezoek te brengen aan één van de warmwaterbronnen in de buurt, Bagni San Fillipo. Ook heb je tijd om het stadje Abbadia San Salvatore te ontdekken met zijn historische bezienswaardigheden en winkels die typische producten uit de omgeving verkopen. Abbadia San Salvatore ligt op 832 meter en is een van de dichtstbevolkte dorpen ter wereld.

Het klooster van de Santissimo Salvatore werd gesticht in opdracht van de Lombardische koning Ratchis, aan wie, volgens de legende, de Verlosser verscheen boven de top van een zilverspar.

Door het mineraal cinnaber werd Monte Amiata het belangrijkste mijnbouwcentrum ter wereld voor de productie van kwik. De Abbadia San Salvatore-mijn was voor productie van kwik, de belangrijkste ter wereld. Het bergdorp is hierdoor een van de rijkste van Italië. De mijn sloot in 1976. Het gebied is tegenwoordig een industrieel archeologisch park, onderdeel van het Amiata Mines National Park.

 • Afstand: 11 kilometer
 • Wandelduur: ± 3 uur 


Dag 5 Abbadia San Salvatore (Monte Amiata), wandeling Sant Antonio-pad

We lopen door kastanje-, lariks- en dennenbossen. Op het eerste stuk van het pad vind je Castello della Pertica, dat al sinds de ijzertijd bewoond werd. De route gaat verder langs de 'oude weg', de onverharde weg die vroeger de verbinding vormde tussen Abbadia en Piancastagnaio, en komt dan aan in Sant Antonio en Cipriana, op ongeveer 1000 meter boven zeeniveau.

De oude boerderij van Sant Antonio is tegenwoordig helaas een ruïne, maar de oorspronkelijke waterput is nog steeds behouden. De boerderij Cipriana is onlangs gerestaureerd. Het pad daalt vervolgens af richting Abbadia.

 • Afstand: 10 kilometer
 • Wandelduur: ± 3 uur 


Dag 6 Abbadia San Salvatore, wandeling naar Piancastagnaio

Vanuit het hotel loop je naar de voetpaden van Monte Amiata en bereik je het nabijgelegen dorp Piancastagnaio via de oude weg die door mijnwerkers werd gebruikt.

In de stad word je aandacht getrokken door de kerk van San Francesco, voorheen onderdeel van het klooster van San Bartolomeo. Niet ver weg ligt Piazza Matteotti, het oude Piazza del Comune.

Het meest imposante monument van Piancastagnaio is de Rocca Aldobrandesca met zijn lavasteenmuren. Via een park vol eeuwenoude kastanjebomen, loop je naar het oudste deel van de stad, verdeeld in de oude wijken Borgo, Castello en Voltaia.

Op de terugweg wandelen we een stuk over het voet-fietspad tussen Piancastagnaio en Abbadia.

 • Afstand: 13 kilometer
 • Wandelduur: ± 5 uur 

Dag 7 Abbadia San Salvatore, wandeling naar Seggiano ‘de stad van olie’
Dag 8 Abbadia San Salvatore - Florence - Amsterdam

Seggiano olijfbomen Monte Amiata Toscane DjoserVandaag gaat het landschap om je heen veranderen. Je passeert de hoge toppen van beuken en kastanjebomen tot het dikke gebladerte van eeuwenoude olijfbomen en de lange rijen wijngaarden, kenmerkend zijn voor het zogenaamde 'Amiatina-platteland'. We wandelen van een hoogte van 822 meter naar 490 meter.

Het kleine middeleeuwse dorpje Seggiano is omringd door bossen aan de ene kant en wijngaarden en olijfboomgaarden aan de andere kant. Deze bijzondere positie maakt het een fascinerende plek. De fijne lokale olie en wijn zijn een mooi souvenir om mee naar huis te nemen.

Kenmerkend voor deze route zijn de panoramische uitzichten: rechts de top van de vulkaan en links de glooiende heuvels van de Val D'Orcia. Onderweg kunnen we stoppen voor een picknick op het platteland of naar het dorp lopen om lokale gerechten te proeven in een van de restaurants.

In het hoogste deel van het historische centrum vind je de oude oliemolen Ceccherini Hypogeum. Sinds eind negentiende eeuw zit er een elektromotor in, die het paard heeft vervangen.

De Kerk van de Compagnie van Corpus Domini (of van San Bernardino da Siena), huist nog steeds een deel van de niet-lichamelijke overblijfselen van de heilige.

Na een mooie wandelreis vertrekken we weer richting Florence om terug naar huis te vliegen.

 • Afstand: 10 kilometer
 • Wandelduur: ± 4 uur 

Vertrekdata 2024

Bijkomende kosten € 26,25 p.p. (o.b.v. 2 personen)

Start - einde Beschikbaarheid Prijs
Start - einde
14 sep - 21 sep
V
Vertrek informatie i

Djoser heeft alle reizen van tevoren ingepland met het doel en verwachting deze ook uit te kunnen voeren.

Beschikbaarheid
voldoende

Deelnemers

Er is op dit moment geen groepsinformatie beschikbaar voor deze vertrekdatum.

Prijs

€ 1.595,-

Vertrekdata 2025

Bijkomende kosten € 26,25 p.p. (o.b.v. 2 personen)

Start - einde Beschikbaarheid Prijs
Start - einde
19 apr - 26 apr
V
Vertrek informatie i

Djoser heeft alle reizen van tevoren ingepland met het doel en verwachting deze ook uit te kunnen voeren.

Beschikbaarheid
voldoende
Prijs

€ 1.595,-

Start - einde
24 mei - 31 mei
V
Vertrek informatie i

Djoser heeft alle reizen van tevoren ingepland met het doel en verwachting deze ook uit te kunnen voeren.

Beschikbaarheid
voldoende
Prijs

€ 1.595,-

Start - einde
14 jun - 21 jun
V
Vertrek informatie i

Djoser heeft alle reizen van tevoren ingepland met het doel en verwachting deze ook uit te kunnen voeren.

Beschikbaarheid
voldoende
Prijs

€ 1.495,-

Inclusief

 • Vliegreis
 • Alle vluchttoeslagen
 • Vervoer per bus, trein en boot
 • Hotelovernachtingen
 • Ontbijt inbegrepen 
 • Excursies volgens programma
 • Wandeling naar de top van Monte Amiata
 • Wandeling door grootste beukenbos van Europa
 • Verblijf in typisch Toscaans plaatsje Abbadia San Salvatore 
 • Nederlandse reisbegeleiding

Exclusief

Overige maaltijden, (park-)entreegelden, facultatieve excursies, fooien, persoonlijke uitgaven, verzekeringen, etc.
Reserveringskosten € 25,-, bij 2 of meer personen € 40,-. Bijdrage SGR € 5,- per persoon en calamiteitenfonds € 2,50 per boeking. 

Landarrangement

Je kunt deze reis boeken zonder internationale vluchten, je boekt dan zelf je vliegtickets. De prijzen voor dit landarrangement zijn vanaf €1.245,-.

Houd bij de boeking van een landarrangement er rekening mee dat voor al onze reizen een minimum aantal deelnemers geldt. Djoser is niet aansprakelijk indien er wijzigingen ontstaan in het vluchtschema van de groepsreis. Kom je op een andere tijd aan dan de groep en/of vertrek je op een andere tijd dan de groep, dan dien je zelf je transfers van- en naar het hotel en/of de luchthaven te regelen.

Eenpersoonskamer

Alleenreizenden worden, in goed overleg, ingedeeld met andere alleenreizenden van hetzelfde geslacht. Wil je niet ingedeeld worden met een andere deelnemer, dan kun je eenpersoonkamer boeken tegen de daarvoor geldende toeslag. Voor deze reis bedraagt deze toeslag € 295,-.

Houd er rekening mee dat er een beperkt aantal eenpersoonskamers per reis beschikbaar is.

Vluchttoeslagen (inbegrepen)

Luchtvaartmaatschappijen berekenen naast luchthavenbelastingen, ook brandstof- en veiligheidstoeslagen. Bij Djoser zijn al deze toeslagen in de reissom inbegrepen.

Groepssamenstelling en groepsgrootte

Onze groepen bestaan uit samen- en alleenreizenden. Reis je alleen dan vind je zeker snel aansluiting in onze kleine groepen. De deelnemers zijn Nederlands en Belgisch. Het komt bij deze reis soms voor dat ook enkele Duitstalige reizigers zich hebben aangemeld.

Wil je meer specifieke informatie over de samenstelling van de groep en vertrekdatum van jouw keuze dan kunnen we je telefonisch (071 - 5126400, België: 09 223 00 69) meer informatie geven over bijvoorbeeld leeftijden en het aantal mannen, vrouwen of alleengaande reizigers.

Gemiddeld bestaan de groepen uit 13 deelnemers, het maximum is 15.

De gemiddelde groepsgrootte om de reis door te laten gaan is 8.

Nog bedenktijd nodig? Dan kun je tot een paar maanden voor vertrek een optie op een reis nemen. Zo’n voorlopige reservering is gratis en is 5 dagen geldig. De optie wordt automatisch omgezet in een definitieve of aanvraagboeking, tenzij je deze tijdig zelf bevestigt of annuleert. Het is helaas niet mogelijk om een optie te nemen op een reis waar nog maar een aantal plaatsen beschikbaar zijn.

V

Vertrek informatie

Djoser heeft alle reizen van tevoren ingepland met het doel en verwachting deze ook uit te kunnen voeren. Dit op basis van eerdere ervaringen en boekingen in dit reisseizoen.

Om een groepsreis te garanderen en uit te kunnen voeren is een minimum aantal deelnemers nodig. Dit aantal staat bij betreffende reis vermeld onder het kopje 'Groepssamenstelling en groepsgrootte'. In het uitzonderlijke geval dat het minimum aantal deelnemers niet wordt bereikt en de reis niet door kan gaan, hoor je dit ruim van te voren, doch uiterlijk 21 dagen voor vertrek. Djoser zal altijd haar uiterste best doen om een gewenste alternatieve reis en/of vertrekdatum aan te bieden. Volledige restitutie van de reissom, inclusief eventuele via Djoser afgesloten verzekeringen die op de factuur staan (met uitzondering van eventuele kosten van zelf geregelde visa, vaccinaties en andere persoonlijke uitgaven) is natuurlijk ook mogelijk. In het geval dat een reis niet kan doorgaan als gevolg van een overmachtsituatie kunnen er andere voorwaarden gelden waarbij geen volledige restitutie mogelijk is.

Praktische informatie

Accommodatie

We overnachten in comfortabele, sfeervolle, familiehotels, met eigen douche en toilet op de kamer. Alle ontbijten zijn inclusief. Verschillende wandelingen starten meteen vanuit ons hotel. Op de vrije middag kun je een bezoek brengen aan de warmwaterbronnen van Bagni San Filippo. Ons tweede hotel ligt vlakbij het dorpje Abbadia San Salvatore. Een typisch Toscaans dorpje met fotogenieke straatjes. 

Bekijk hotelreviews op Tripadvisor

Monte Amiata Albergo Le Macinaie
Abbadia San Salvatore Piccolo Hotel Aurora

Eenpersoonskamer

Alleenreizenden worden, in goed overleg, ingedeeld met andere alleenreizenden van hetzelfde geslacht. Wil je niet ingedeeld worden met een andere deelnemer, dan kun je eenpersoonkamer boeken tegen de daarvoor geldende toeslag. Voor deze reis bedraagt deze toeslag € 295,-.

Houd er rekening mee dat er een beperkt aantal eenpersoonskamers per reis beschikbaar is.

 • Albergo Le Macinaie Castel del Piano Toscane Djoser achterkant
 • Albergo Le Macinaie Castel del Piano Toscane Djoser Double room
 • Albergo Le Macinaie Castel del Piano Toscane Djoser Restaurant
 • Hotel Piccolo Aurora Abbadia San Salvatore Toscane Djoserlounge
 • Hotel Piccolo Aurora Abbadia San Salvatore Toscane Djoser restaurant
 • Hotel Piccolo Aurora Abbadia San Salvatore Toscane Djoser Double room
 • Hotel Piccolo Aurora Abbadia San Salvatore Toscane Djoser badkamer

Vliegreis

KLM


Er is geen tijdsverschil tussen Nederland en Italië.

 • Vlucht met

  KLM

  Traject

  Amsterdam - Florence

  Vertrek

  08:45 - 10:40

 • Vlucht met

  KLM

  Traject

  Florence - Amsterdam

  Vertrek

  17:40 - 19:55

KLM, Nederlands nationale trots, bestaat al meer dan 100 jaar en is hiermee de oudste luchtvaartmaatschappij ter wereld. De vloot is hypermodern. Zo zijn de Boeing 787-9 en 10  voorzien van de laatste technische hoogstandjes, zoals speciale moodlighting. De nieuwste generatie luchtfiltersystemen zorgt ervoor dat je minder vermoeid aankomt op de bestemming. Bovendien stoten deze nieuwe vliegtuigen minder broeikasgassen uit. Aan boord ontbreekt het je aan niets: op elke vlucht word je voorzien van een snack en een drankje en op intercontinentale vluchten krijg je uiteraard een warme maaltijd. KLM biedt (behalve in Europa) een persoonlijk in-flight entertainment systeem aan, voorzien van talloze films, series en games. Zo hoef je je niet te vervelen. Wil je tijdens de vlucht extra beenruimte, dan kun je tegen bijbetaling upgraden naar 'economy comfort'.

Landarrangement

Je kunt deze reis boeken zonder internationale vluchten, je boekt dan zelf je vliegtickets. De prijzen voor dit landarrangement zijn vanaf €1.245,-.

Houd bij de boeking van een landarrangement er rekening mee dat voor al onze reizen een minimum aantal deelnemers geldt. Djoser is niet aansprakelijk indien er wijzigingen ontstaan in het vluchtschema van de groepsreis. Kom je op een andere tijd aan dan de groep en/of vertrek je op een andere tijd dan de groep, dan dien je zelf je transfers van- en naar het hotel en/of de luchthaven te regelen.

Hotelovernachting Schiphol

Djoser biedt Belgische reizigers aan om voor een aantrekkelijk tarief in het Ibis Hotel vlak bij de luchthaven Schiphol te overnachten. Vooral bij vluchten die vroeg vertrekken of ’s avonds laat aankomen is dit handig. Je vertrekt uitgerust of geniet nog na van een extra nachtje vakantie. Bovendien parkeer je je wagen gratis. Lees hier meer.

Vervoer

We reizen met een eigen bus van en naar de luchthaven van Florence. De meeste wandelingen starten vanuit ons hotel. Mocht er een transfer nodig zijn naar de start van een wandeling dan hebben we hiervoor een eigen bus. 

 • KLM vliegtuig
 • SITA bus
 • SITA bus

Bij de reis inbegrepen

 • Vliegreis
 • Alle vluchttoeslagen
 • Vervoer per bus, trein en boot
 • Hotelovernachtingen
 • Ontbijt inbegrepen 
 • Excursies volgens programma
 • Wandeling naar de top van Monte Amiata
 • Wandeling door grootste beukenbos van Europa
 • Verblijf in typisch Toscaans plaatsje Abbadia San Salvatore 
 • Nederlandse reisbegeleiding

Excursies

Bij Djoser bepaal je zelf welke bezienswaardigheden je de moeite waard vindt om te bezoeken, naast de wandeltochten die tijdens de reis gemaakt worden. De een bekijkt graag een klooster, terwijl de ander liever een kerk bezoekt. Of brengt een bezoek aan het thermaal bad Bagni San Filippo. Vanuit onze accommodatie kun je zelf eenvoudig te voet  of met lokaal vervoer de mogelijkheden aan je voorkeur aanpassen.

Sommige bezienswaardigheden mag je echt niet missen of liggen op de route. Dergelijke excursies zijn bij Djoser in het programma opgenomen. Hiervoor geldt dat eventuele entreegelden exclusief zijn.

Tijdens de wandelreis Toscane zijn de volgende excursies in het reisprogramma Terme San Filippo Hotsprings Monte Amiata Toscane Djoser inbegrepen:

 • Wandelingen over de uitgedoofde vulkaan Monte Amiata
 • Bezoek aan Abbadia San Salvatore 


Tijdens de wandelreis Toscane zijn de volgende excursies optioneel:

 • Bezoek aan warmwaterbronnen van Bagni San Filippo

Reisdocumenten

 • E-ticket. Meer informatie over de vlucht ontvang je ongeveer 2 weken voor vertrek.
 • Geldig paspoort of Europese identiteitskaart.

Geldzaken

In Italië wordt er betaald met de euro.

Geld afhalen: in de stadjes kan er afgehaald worden
Creditcards: worden in veel restaurants en winkels geaccepteerd

Als richtbedrag voor uitgaven die niet bij de reissom zijn inbegrepen, zoals maaltijden, entreegelden, facultatieve excursies en persoonlijke uitgaven geldt minimaal € 300,- per persoon per week.

Het is gebruikelijk om fooien te geven voor verleende diensten. Om te voorkomen dat je steeds fooien uit moet delen, wordt aan het begin van de reis een fooienpot ingesteld waaruit de (gezamenlijke) tips aan de chauffeurs, gidsen, hotelpersoneel e.d. worden betaald. Daarnaast staat het je vrij om als blijk van waardering een fooi aan de reisbegeleider te geven.

Maaltijden

Ricciolina dessert DjoserIn de reissom is het ontbijt inbegrepen. Voor de lunch kun je zelf bepalen waar, wanneer en met wie je gaat eten. Ons hotel in Monte Amiata ligt gunstig ten opzichte van de wandelingen, maar verder van een plaatsje. Hier kun je eten in het restaurant van het hotel. Vanuit het hotel in Abbadia San Salvatore kun je gaan eten in één van de restaurants in het gezellig Toscaanse stadje. Het eetgedrag van de Italianen wijkt enigszins af van dat van ons. Het ontbijt is meestal heel licht en bestaat uit een broodje of croissant met thee of koffie. De hoofdmaaltijd vindt plaats rond 14.00 uur. Bijna alle restaurants bieden dan een goedkoop dagmenu aan.

De pizza kent haar oorsprong in Napels, maar is ook elders verkrijgbaar. Daarnaast zijn er verschillende lokale specialiteiten zoals het dessert Ricciolina. Vervolgens gebruikt men de avondmaaltijd relatief laat in vergelijking met Nederland.

Een pastaschotel kun je nuttigen vanaf € 7,-, een driegangenmenu kost € 15,- à € 20,-. Op de prachtig glooiende heuvels van Italië komen de wijnranken en olijfboomgaarden tot bloei. Een lekkere wijn of smakelijke olijfolie behoort dan ook tot de culinaire mogelijkheden.

Gezondheid

Voor deze reis gelden geen specifieke gezondheid risico’s en de medische voorzieningen zijn goed. In het algemeen raden wij altijd aan om een kleine reisapotheek mee te nemen op reis. Meer tips en informatie hierover ontvang je via Mijn Djoser, na boeking. Omdat er op reis altijd iets kan gebeuren en sommige kosten hoog kunnen oplopen, stellen wij het verplicht aan onze reizigers om een reisverzekering af te sluiten. De wandel- en fietsreizen van Djoser zijn geschikt voor iedereen met een normale goede conditie die goed ter been is en in het geval van fietsreizen met enige regelmaat fietst. Kijk voor het maken van een goede afweging of de reis voor jou passend is bij ‘Zwaarte van de reis’. Neem bij twijfel gerust contact op.

Klimaat en geografie

In het hoger gelegen Monte Amiata is er een bergklimaat. In de streek waar wij wandelen is het weer in voor- en najaar stabiel met aangename temperaturen (tussen de 9 en 25°C) en weinig neerslag. Toch kan er zo nu en dan een flinke regenbui voorkomen. We voeren deze reis uit in het voor- en najaar om te vermijden.

Zwaarte van de reis

 • Zwaarte wandelreis
 • Zwaarte wandelreis
 • Zwaarte wandelreis

We hebben de reizen gerangschikt naar zwaarte. Hierbij is rekening gehouden met de duur van de tochten, de niveauverschillen, de hoogten waarop we wandelen en de verhouding van rust- en wandeldagen. Dit blijft natuurlijk een inschatting. Bovendien zal je persoonlijke beleving mede afhankelijk zijn van factoren als weersomstandigheden en je fysieke gesteldheid. 
 

Laagste punt wandeltocht: 1400 meter
Hoogste punt wandeltocht: 1700 meter
Maximaal stijgen:  meter
Maximaal dalen:  meter
Totaal aantal km wandelen: 64 km
Gemiddelde wandelduur: 4 uur


Voor meer informatie over de wandelduur en hoogteverschillen verwijzen we je graag naar de dag-tot-dagbeschrijving van deze route.

De wandelreis Italië bestaat uit wandelingen over de uitgedoofde vulkaan Monte Amiata, over goed begaanbare paden, af en toe langs steile bergwanden. We maken wandelingen vanuit twee verschillende hotels. We maken wandelingen van gemiddeld 4 uur over goed gemarkeerde wandelpaden, welke wel modderig kunnen zijn bij regenval. De wandelingen zijn voor iedereen met een normale tot goede conditie te doen en je kunt er iedere dag zelf voor kiezen of je wel of niet met een wandeling meegaat.

Ga goed voorbereid op reis!
Zorg ervoor dat je goed voorbereid op reis gaat. Houd of breng de maanden voorafgaand aan je reis je conditie op peil en probeer uitgerust aan je wandelreis te beginnen. Zo heb je meer plezier van je vakantie. Een goede uitrusting is ook van belang. Zorg altijd voor goed ingelopen schoenen en neem de juiste kleding mee. Niets is zo vervelend als gebrekkig materiaal.

Reisbegeleiding en gidsen

Een enthousiaste Nederlandse reisbegeleider begeleidt de reis. Onze reisbegeleiders zijn zeer ervaren en bevlogen reizigers en vertellen onderweg leuke weetjes over de bestemming. Zij begeleiden de wandeltochten, zorgen dat de reis soepel verloopt en zijn het aanspreekpunt voor vragen en wensen. De eigen passie voor wandelen, in combinatie met een uitgebreide training en inwerkprocedure, vormt de basis voor hun deskundigheid en professionaliteit.

Veelgestelde vragen

Hoe zwaar zijn de wandelingen?

De wandelreis Italië bestaat uit wandelingen over de uitgedoofde vulkaan Monte Amiata, over goed begaanbare paden, af en toe langs steile bergwanden. We maken wandelingen vanuit twee verschillende hotels. We maken wandelingen van gemiddeld 4 uur over goed gemarkeerde wandelpaden, welke wel modderig kunnen zijn bij regenval. De wandelingen zijn voor iedereen met een normale tot goede conditie te doen en je kunt er iedere dag zelf voor kiezen of je wel of niet met een wandeling meegaat.

Moet ik mijn eigen bagage dragen tijdens de wandelingen?

Je draagt alleen een dag(rug)zak tijdens het wandelen. De overig bagage blijft altijd achter in het hotel waar we overnachten.

Wat voor soort reistas kan ik het beste meenemen?

Het is belangrijk dat je bagage niet te groot is, vanwege de beperkte opslagruimte in de bussen. Harde koffers raden wij om deze reden af. We verzoeken je om maximaal 12 tot 15 kg mee te nemen.

Leggen we alle afstanden wandelend af?

Niet alle afstanden leggen we wandelend af. Vanuit het vliegveld in Pisa worden we opgehaald met onze eigen, comfortabele bus. Deze brengt ons naar onze vaste accommodatie in Bonassola van waaruit we dagtochten maken. Ter plaatse maken we ook gebruik van verschillende soorten vervoer, soms maken we wandeltochten vanuit de accommodatie. Andere keren maken we gebruik van de lokale bus, trein en enkele keren zelfs een boot.

Welke wandelschoenen kan ik het beste dragen tijdens deze reis?

We adviseren stevige en goed ingelopen wandelschoenen met voldoende profiel. Zo heb je voldoende steun en goede grip en door het gebruik van ingelopen schoenen voorkom je blaren tijdens de reis.

Bij een buitensportzaak kun je vragen naar wandelschoen ‘categorie A/B of B’.

Hebben we vrije tijd om er zelf op uit te trekken?

Djoser hanteert het ‘vrijheid blijheid’ principe, dit betekent dat er voldoende tijd is vrijgemaakt om er zelf op uit te trekken of gewoon wat rust te nemen. Vanaf dag 2 tot en met dag 7 staan er wandelingen op het programma. Uiteraard ben je vrij om te kiezen of je wel of niet meegaat met een wandeltocht. 

Hoe zijn de overnachtingen tijdens deze wandelreis?

We overnachten de week in twee hotels gunstig gelegen ten opzichte van de wandelingen. Het zijn gezellige familiehotels.

Is er wifi aanwezig in het hotel?

In het hotel kun je van wifi gebruik maken. Ook is het vaak mogelijk bij restaurantjes en cafés wifi te ontvangen.

Is het mogelijk om een éénpersoonskamer te boeken?

Alleenreizenden worden, in goed overleg, ingedeeld met andere alleenreizenden van hetzelfde geslacht. Wil je niet ingedeeld worden met een andere deelnemer, dan kun je een éénpersoonskamer boeken tegen de daarvoor geldende toeslag. Deze meerprijs is te vinden onder het tabblad VERTREKDATA/PRIJS.

Hoe is de begeleiding geregeld tijdens deze reis?

De reis wordt begeleid door een Nederlandssprekende reisbegeleid(st)er die je bij aankomst in Pisa opwacht en de groep gedurende de gehele reis assisteert. Onze reisbegeleiders zijn zeer ervaren en bevlogen reizigers en vertellen onderweg leuke weetjes over de bestemming. Zij zorgen dat de reis soepel verloopt en zijn het aanspreekpunt voor vragen en wensen. De eigen passie, in combinatie met een uitgebreide training en inwerkprocedure, vormt de basis voor hun deskundigheid en professionaliteit. De reisbegeleiders zijn enthousiaste wandelaars en doen er alles aan om van je wandelreis een succes te maken.

Hoe groot zijn de groepen?

De groepen tijdens deze wandelreis bestaan uit gemiddeld 12 personen. De maximale groepsgrootte is 15 personen. Onze groepen bestaan uit zowel samenreizende als alleengaande reizigers. Reis je alleen, dan vind je zeker snel aansluiting in onze kleine groepen. 

Kan ik deze reis vervroegen of verlengen?

Je kunt via Djoser de heen- of terugvlucht wijzigen, dit is op aanvraag. Wijzigingskosten bedragen € 50,- exclusief eventuele kosten die de luchtvaartmaatschappij in rekening brengt.

Voor de vervroeging of verlenging raden we u aan om zelf accommodatie te regelen. Monte Amiata ligt op zo'n 2 en een half uur rijden.

De prijzen zijn zonder de kosten van de transfer van/naar de luchthaven. Deze kan ter plaatse geregeld worden.

Wat is de beste reistijd voor Monte Amiata?

In het voor- en najaar is het de beste tijd voor deze reis. Na oktober wordt het er al weer kouder en gaat het vaker regenen. In juli en augustus is het er erg warm en druk, ook veel Italianen komen dan genieten van dit mooie gebied.

Kunnen we gewoon pinnen in Italie?

Het is mogelijk om gebruik te maken van een pinautomaat. In verschillende plaatsen waar we komen is een pinautomaat aanwezig. 

Foto's en video