Bekijk de Italië Zuid & Sicilië, 20 dagen van Djoser

Italië Zuid & Sicilië 20 dagen

Reis langs de idyllische Amalfi kust en Sicilië

Vanaf € 2.795,- Bijkomende kosten € 26,25 p.p. (o.b.v. 2 personen)

Italië is het perfecte vakantieland. Je kunt oneindig cultuur opsnuiven, de schitterende natuur bewonderen en van het goede leven smullen. Bovendien maak je een reis langs verschillende (actieve) vulkanen! Deze reis is een perfecte mix van inspanning en ontspanning. Waan je in de Romeinse tijd bij de verschillende archeologische opgravingen, geniet van de lekkerste ijsjes of rust uit op één van langgerekte zandstranden. De reis wordt afgesloten op het eiland Sicilië waar je veel tijd hebt om te ontspannen, op avontuur te gaan en om op eigen houtje de omgeving te ontdekken.

Daarom Djoser

 • Nederlandse reisbegeleiding
 • Sfeervolle hotels met soms een zwembad
 • Inclusief ontbijt en 1 x diner
 • Bezoek met lokale gids aan Pompeii (exclusief entree)
 • Prachtige combinatie van Sicilië en de Amalfikust
 • Tartufo (ijs) en proeverij van streekproducten en chocolade inbegrepen
 • Voordelig overnachten en parkeren bij Schiphol

Route en kaart

Routekaart Italië Zuid & Sicilië, 20 dagen
 1. Amsterdam - Napels
 2. Napels, stadswandeling
 3. Napels - excursie Vesuvius - strandmiddag
 4. Napels - Pompeï - Salerno
 5. Salerno, bezoek Amalfikust per boot
 6. Salerno
 7. Salerno - Mozarella farm - Paestum - Tropea
 8. Tropea, bezoek Pizzo
 9. Tropea, optioneel bezoek aan de Eolische eilanden
 10. Tropea, mogelijkheid om te snorkelen/zwemmen
 11. Tropea - Reggio Calabria - Cefalú (Sicilië)
 12. Cefalú, optioneel bezoek Castelbuono
 13. Cefalú, bezoek aan Palermo
 14. Cefalú - Enna, incl. proeverij streekproducten - San Michele di Ganzaria omgeving
 15. San Michele di Ganzaria omgeving, bezoek Agrigento en Scala dei Turchi
 16. San Michele di Ganzaria omgeving - Ragusa - Fondachello
 17. Fondachello, vrije dag
 18. Fondachello, optioneel bezoek vulkaan de Etna en de Alcantara kloof
 19. Fondachello, bezoek aan Taormina
 20. Fondachello - Catania - Amsterdam

Reisbeschrijving

Het minder bekende zuiden van Italië is een unieke ervaring; de Italiaanse zon, de rust van de dorpjes en de inwoners die je met groot enthousiasme ontvangen. En vergeet ook niet de vulkanen, die je onderweg bezoekt of kunt bezoeken. Je begint in Napels, "eerst Napels zien en dan sterven", luid een bekende spreuk. Ontdek zelf de schoonheid van deze typisch Italiaanse stad. Vervolgens ga je via de Romeinse stad Pompeii dat weer onder de vulkaan as tevoorschijn is gekomen naar de Idyllische Amalfi kust met de verborgen baaitjes. De tweede helft van de reis speelt zich af op Sicilië met de eeuwenoude stadjes, de imposante Etna, de schilderachtige vissersdorpjes en goed bewaard gebleven Griekse Romeinse tempels en gebouwen.

Eerst Napels zien en dan... Pompeii

Dag 1 Amsterdam - Napels
Dag 2 Napels, stadswandeling
Dag 3 Napels, excursie Vesuvius - strandmiddag
Dag 4 Napels - Pompeii - Salerno

San Francesco di Paola kerk Napels ItaliëO mia bella Napoli’. We beginnen de reis in de havenstad Napels. Het lijkt net of je het decor binnenstapt van een oude Italiaanse speelfilm. In de smalle straten hangt wasgoed te drogen en klassieke Vespascooters razen rakelings langs je. Kleine omaatjes hebben het hoogste woord en de historische pleinen en paleizen zijn meer dan indrukwekkend.

De dag na aankomst organiseert de reisbegeleider een stadswandeling en bezoeken we de grootste historische ‘highlights’. Je kunt een bezoek brengen de kathedraal Duomo di Napoli di San Gennaro, de basiliek San Paolo di Maggiore en de Sanseverokapel. Wist je dat er onder de stad een verwarmd gangenstelsel bestaat? De ondergrondse van Napels is deels natuurlijk gevormd door de vulkanen in de buurt en grotendeels aangelegd. De eeuwenoude ondergrondse gangen met verwarmde baden vormen een bijzondere en spannende attractie. ’s Avonds eten we bij een typisch Italiaans restaurantje een heerlijke pizza. Je mag de wereldberoemde beroemde pizza’s van Napels namelijk niet missen. 

Pompeï ItaliëWe verruilen de stad voor natuur. Net buiten Napels ligt de beroemde vulkaan de Vesuvius. De enorme vulkaan heeft een doorsnee van 8 kilometer en is 1281 meter hoog. We maken een wandeling rond de enorme krater. Het uitzicht vanaf hier is spectaculair. Daarna bezoeken we de oude Romeinse stad Pompeï dat in het jaar 79 werd getroffen door een hevige uitbarsting van de Vesuvius. De stad lag eeuwenlang bedekt onder een dikke laag as. Raar maar waar, de as heeft de stad goed geconserveerd, de archeologische opgravingen zijn nog behoorlijk in tact en geven een prachtig beeld van het leven aan het begin van de jaartelling. Schrik niet, in Pompeii zie je echte mummies.

Amalfikust en het gezang van de Sirenen

Dag 5 Salerno, bezoek Amalfikust per boot
Dag 6 Salerno
Dag 7 Salerno - Mozarella farm - Paestum - Tropea

Amalfikust ItalieWe verblijven in de havenstad Salerno. Van hieruit kunnen we de volgende dag een bezoek brengen aan de Amalfikust, dit doen we met een boot waarbij je in verschillende plaatsen kunt uitstappen. Aan de Amalfikust verleidde volgens de mythe het gezang van de sirenen vele zeelieden, waarna zij de dood vonden in Sorrento, de 'toegangspoort tot de onderwereld'. De Amalfikust is een van de mooiste kustwegen van Italië en wordt gezien als 'de parel van de Tyrreense zee'. Salerno kun je op eigen houtje verkennen of ga lekker relaxen op het strand.

Capri eiland ItaliëJe kunt ook het eilandje Capri bezoeken. Dit eiland is eigenlijk al vanaf de Romeinse tijd een oord voor vertier en ontspanning. De keizers Augustus en Tiberius bouwden er dan ook hun villa’s. Maak hier een prachtige wandeling naar de Villa Jovis op de berg Monte Tiberio, of slenter heerlijk rustig door de kleine, smalle steegjes langs witte huisjes met romantische patiotuinen en langs pittoreske kerkjes.

We laten Salerno achter ons en vervolgen onze reis naar het zuiden. Wist je dat echte mozzarella van buffelmelk wordt gemaakt? Lekkerbekken hebben geluk want we bezoeken onderweg een boerderij waar deze traditionele Zuid-Italiaanse kaas wordt gemaakt. Proef het verschil. Verder gaan we naar de ruïnes van Paestum en het archeologisch museum. De drie goed bewaarde tempels uit de Grieks/Romeinse tijd behoren tot de belangrijkste archeologische plaatsen in Italië.

De parel van Calabrië: Tropea

Dag 8 Tropea, bezoek Pizzo
Dag 9 Tropea, optioneel bezoek aan de Eolische eilanden
Dag 10 Tropea, mogelijkheid om te snorkelen/zwemmen

Kust Tropea Italië Pluk de dag want van dit gebied wil je werkelijk niets missen. De kust van de Tyrreense zee is adembenemend mooi. Tropea is gebouwd op en uit 60 meter hoge rotsen pal aan zee. Neem vooral de tijd om uitgebreid te luieren op de witte stranden en te snorkelen in het kristalheldere water. Maar trek er ook op uit, in de omgeving is veel te zien en te doen. We bezoeken bijvoorbeeld Pizzo, een interessant kustplaatsje met een historisch centrum. Neem even de tijd om de Chiesetta di Piedigrotta te bekijken; daarna maken we van de gelegenheid gebruik om de beste tartufo (=ijs-truffel) ter wereld te proeven. Maak, wanneer het weer het toelaat, een dagtrip naar de Eolische eilanden boven de kust van Sicilië, bijvoorbeeld vulkaaneiland Stromboli. Grote kans dat je de gelijknamige vulkaan ziet roken of vuurspuwen! Of trek erop uit om de omgeving te verkennen.

Op naar Sicilië!

Dag 11 Tropea - Reggio Calabria - Cefalú (Sicilië)
Dag 12 Cefalú, optioneel bezoek Castelbuono
Dag 13 Cefalú, bezoek aan Palermo

Huisjes Cefalú ItaliëWe reizen verder naar Sicilië. Maar voordat we de oversteek maken, bezoeken we het interessante Reggio di Calabria in het puntje van de laars. We bezichtigen de Bronzi di Riaci, twee levensgrote grote bronzen beelden van Griekse krijgers. De beelden dateren uit 450 voor Chr. maar zijn pas in 1972 door een duiker ontdekt. Dress to impress want we gaan flaneren langs Lungomare, een lange boulevard vol mythologische overleveringen. Vanaf hier heb je prachtig zicht op Sicilië. Daarna maken we de oversteek en overnachten we in Cefalú. Cefalú betekent ‘hoofd’ in het Grieks. De stad is namelijk gebouwd op een hoed vormige rots op de kop van het midden van Sicilië.

In de ochtend gaan we, met wie dat wil, land inwaarts voor een bezoek aan het schilderachtige stadje Castelbuono, waar we een bezoek brengen aan het middeleeuwse Ventimiglia kasteel. Deze statige burcht is een architectonische mengelmoes van Noorse, Germaanse en Arabische elementen. De suikerzoete kapel met weelderig marmer en een sterk staaltje stucwerk memoreert aan de gloriedagen van de familie. In de kerk van Matrice Vecchia bewonderen we de met fresco’s gedecoreerde crypte. Vanaf de heuvel heb je een prettig uitzicht over de omgeving. Terug in Cefalú kun je de hele middag bijkomen van alle indrukken. Lekker slenteren door de gezellige straten of uitgebreid relaxen op het strand.

We gaan de volgende dag naar de hoofdstad Palermo. De stad was ooit het bolwerk van de maffia en is nu een mondaine overall stad met westerse en oosterse invloeden, kleurrijke markten en overweldigend historische gebouwen, coole shops en hippe stranden.

Kerk klooster Monreale Sicilië ItaliëEven buiten de stad ligt het dorpje Monreale. Hier kun je een bezoek brengen aan de Cattedrale di Monreale, het prachtige byzantijnze complex van het bisdom. In de stad bezoeken we de Chapelle Palatine en de barokke Chiesa della Martorana waar je je kunt verbazen over de gouden pracht en praal. Ook op de traditionele markt van Capo ontdek je een boeiende mix van oosterse invloeden en het Italiaanse platte land. Een museum saai? Het Antonio Pasqualino Museo is dat alles behalve. Dit marionetten museum is wellicht het vrolijkste museum dat je ooit hebt gezien.

Griekse en Romeinse culturen ontmoeten elkaar

Dag 14 Cefalú - Enna, incl. proeverij van streekproducten - San Michele di Ganzaria omgeving
Dag 15 San Michele di Ganzaria omgeving, bezoek Agrigento en Scala dei Turchi
Dag 16 San Michele di Ganzaria omgeving - Ragusa - Fondachello

We verlaten dolce Cefalú en reizen richting San Michele di Ganzaria. Voor we daar aankomen brengen we eerst een bezoek aan Enna, waar we Castello di Lombardia bezoeken en waar we genieten van een proeverij van typisch Siciliaanse producten in één van de bakkerijen. Geniet van traditioneel gebakken pizza, Siciliaanse arancini en overheerlijke cannoli. Smullen maar!
Vervolgens rijden we verder naar San Michele di Ganzaria. Hier bezoeken we Villa Romana del Casale, een uitzonderlijke archeologische opgraving die beroemd is om de charmante, goed bewaard gebleven vloermozaïeken.

Agrigento Sicilië ItaliëIn de ochtend vertrekken we naar het archeologisch interessante Agrigento aan de zuidkust. Hier kun je de Griekse opgravingen in de Vallei van de Tempels en het archeologisch museum bewonderen. 's Middags maken we een wandeling naar de kust dus neem je zwemspullen mee! De ruige, witte kliffen van Scala dei Turchi ofwel 'de Turkse Trappen’ steken prachtig af tegen het zeewater dat hier blauwer is dan blauw.

We gaan naar Ragusa, in het zuidelijkste puntje van Sicilië. De stad bestaat uit twee delen en is gebouwd op een heuvel. Begin alvast met het trainen van je kuiten want het hoogteverschil in de gemeente is best groot. Ragusa is geliefd om de overvloed aan barokke kunst. Verbaas je dan ook niet dat Castello di Donnafugata een populaire locatie is voor verschillende films en series. Daarna reizen we door naar Modica waar we een bijzonder chocoladefabriekje bezoeken. Have fun! Want je mag vast en zeker heerlijk snoepen van de speciale lekkernijen. Daarna reizen we door naar onze volgende overnachtingsplek: Fondachello.

Uitzicht op de actieve Etna

Dag 17 Fondachello, vrije dag
Dag 18 Fondachello, optioneel bezoek aan de vulkaan de Etna en de Alcantara kloof
Dag 19 Fondachello, bezoek Taormina
Dag 20 Fondachello - Catania - Amsterdam

Etna moeder dochter family Sicilië ItaliëWe blijven twee dagen in Fondachello. Tijd genoeg dus om te relaxen of om op avontuur te gaan. Een tocht naar de Etna mag je eigenlijk niet missen. De vulkaan is namelijk een van de actiefste vulkanen ter wereld. Je hoort de aarde rommelen en als je geluk hebt, spot je een heuse lavafontein. Ga met de kabelbaan naar boven of rij mee met een 4x4 drive tocht. Heb je nog energie over, dan kun je de volgende dag op avontuur in de Gorges van de Alcantara rivier. We maken een wandeling langs de gebaande paden. Wil je meer sensatie? Je kunt ook een ‘watertrekking’ doen, een sensationele wandeling door het water in de kloof omringd door lavasteen en grotten. Deze excursies zijn optioneel.

Taormina ItaliëDe laatste dag reizen we door naar de oostkust van het eiland en stoppen in Taormina, de fleurige badplaats aan de voet van de Etna en de Monte Tauro. Hier bezoeken we de middeleeuwse kathedraal en het goed bewaarde Griekse openluchttheater. Op de hoogste treden van dit theater heb je een verbluffend uitzicht op de Etna en de Ionische zee. Weer terug bij het hotel in Fondachello kan je de rest van de dag zelf invullen. Je kunt op avontuur in het mooie achterland of op het water, maar je kunt ook eindeloos luieren op het strand en genieten van zon, zee en het heerlijke Italiaanse eten. Geniet nog even van la dolce vita want la vita è bella!

Na het ontbijt vertrekken we naar de luchthaven van Catania en vliegen we terug naar Amsterdam. 

Op reis met Djoser
Bij onze reizen is geen sprake van een strak gepland reisschema. De reisdagen staan vast, maar ter plaatse wordt het programma in overleg tussen de groep en de reisbegeleiding ingevuld. De reisbegeleiding biedt de meeste dagen een programma aan en een aantal excursies is inbegrepen, maar je bent zeker niet verplicht hieraan deel te nemen. Wie er liever zelf op uitgaat, heeft daartoe alle vrijheid.

Vertrekdata 2024

Bijkomende kosten € 26,25 p.p. (o.b.v. 2 personen)

Start - einde Beschikbaarheid Prijs
Start - einde
20 jul - 08 aug
Beschikbaarheid
beperkt beschikbaar

Leeftijd kinderen

Er is op dit moment geen groepsinformatie beschikbaar voor deze vertrekdatum.

Prijs

€ 2.795,-

€ 2.695,- (kind t/m 11 jr)

Inclusief

 • Vliegreis
 • Alle vluchttoeslagen
 • Nederlandse reisbegeleiding
 • Vervoer per bus met airconditioning
 • Sfeervolle hotelovernachtingen mét soms een zwembad
 • Het ontbijt in alle hotels
 • Diner in Napels met de traditionele Napolitaanse pizza
 • Stadswandeling Napels
 • Excursie naar de Vesuvius en Pompeii met gids
 • Bezoek en boot ticket aan de Amalfikust
 • Bezoek Mozarella boerderij
 • Excursie naar het archeologisch park Paestum
 • Bezoek Pizzo incl. tartufo (truffelijs)
 • Overtocht per ferry van Villa San Giovanni naar Messina
 • Stadsbezoek Palermo
 • Proeverij van streekproducten in Enna
 • Bezoek aan Villa Romana del Casale
 • Excursie bij Valle dei Templi
 • Chocolade proeverij in Modica
 • Stadswandeling door Taormina

Exclusief

Overige maaltijden, entreegelden, facultatieve excursies, fooien, persoonlijke uitgaven, kosten ruimbagage, verzekeringen, etc.
Reserveringskosten € 40,- per boeking. Bijdrage SGR € 5,- per persoon en calamiteitenfonds € 2,50 per boeking.

Landarrangement

Je kunt deze reis boeken zonder internationale vluchten, je boekt dan zelf je vliegtickets. De prijzen voor dit landarrangement zijn vanaf €2.495,-.

Houd bij de boeking van een landarrangement er rekening mee dat voor al onze reizen een minimum aantal deelnemers geldt. Djoser is niet aansprakelijk indien er wijzigingen ontstaan in het vluchtschema van de groepsreis. Kom je op een andere tijd aan dan de groep en/of vertrek je op een andere tijd dan de groep, dan dien je zelf je transfers van- en naar het hotel en/of de luchthaven te regelen.

Hotelverlenging

Een vervroeging van je reis mét accommodatie in Napels is bij te boeken. De prijs voor een tweepersoonskamer is vanaf € 47,- per persoon per nacht. Een verlenging in Fondachello is ook te boeken, de prijs voor een tweepersoonskamer is vanaf € 64,- per persoon per nacht.

De genoemde prijzen zijn zonder wijzigingskosten van de vlucht en de transfer van/naar de luchthaven.

Vluchttoeslagen (inbegrepen)

Luchtvaartmaatschappijen berekenen naast luchthavenbelastingen, ook brandstof- en veiligheidstoeslagen. Bij Djoser zijn al deze toeslagen in de reissom inbegrepen.

Groepssamenstelling en groepsgrootte

Onze Familyreizen zijn speciaal samengesteld voor gezinnen met kinderen. Contact met andere gezinnen is dus zo gemaakt!

De gezinnen kunnen verschillend zijn qua samenstelling; op onze reizen gaan zowel 1- als 2-oudergezinnen mee en ook samengestelde gezinnen. Omdat juist de leeftijd van de kinderen heel bepalend kan zijn voor de reis, is een aantal vertrekdata speciaal voor reizen met kinderen vanaf 10 en 16 jaar. Op de andere reizen zijn kinderen van alle leeftijden welkom, maar de minimum leeftijd is 6 jaar en de maximale leeftijd is 20 jaar. Is een kind jonger dan 6 jaar of ouder dan 20, overleg dan voor boeking met Djoser. Je vindt de beschikbaarheid en de leeftijden van de kinderen van reeds geboekte families bij de reisdata.

Het minimum aantal deelnemers op alle Familyreizen is 10 (3 gezinnen), het maximum aantal personen is 26.

De gemiddelde groepsgrootte om de reis door te laten gaan is 8.

Nog bedenktijd nodig? Dan kun je tot een paar maanden voor vertrek een optie op een reis nemen. Zo’n voorlopige reservering is gratis en is 5 dagen geldig. De optie wordt automatisch omgezet in een definitieve of aanvraagboeking, tenzij je deze tijdig zelf bevestigt of annuleert. Het is helaas niet mogelijk om een optie te nemen op een reis waar nog maar een aantal plaatsen beschikbaar zijn.

TOET TOET! 

De Vespa-scooters zijn de oudste en bekendste scooters ter wereld.

Praktische informatie

Accommodatie

In Italië overnachten we in comfortabele, veelal centraal gelegen, hotels. De hotelkamers beschikken over een eigen douche en toilet. Soms hebben de hotels een zwembad, op andere plaatsen plannen we zwemmomenten in de zee. Afhankelijk van plaats of stad hebben de hotels een ander karakter. Het ontbijt is inbegrepen tijdens de overnachtingen.

Bekijk hotelreviews op Tripadvisor

Napels Hotel Nuovo Rebecchino
Salerno Mediterranea
Tropea Area Hotel Virgilio
Cefalu Hotel La Giara
San Michele di Ganzaria Hotel Pomara
Fondachello King's House Hotel

Deze selectie geeft een goed beeld van de hotels waar we op deze reis verblijven.

Reis je met een familie van drie personen dan verblijf je met je gezin op één kamer. Voor meer comfort is het mogelijk om, tegen betaling van een toeslag, een éénpersoonskamer bij te boeken. Kies je hiervoor, of bestaat het gezin uit vier, vijf of meer personen, reserveren we, indien beschikbaar, aan elkaar grenzende kamers.

 • Hotel Nuovo Rebecchino kamer Napels Italie
 • Eetzaal hotel Nuovo Rebecchino Napels
 • Hotel Nuovo Rebecchino ontbijt Napels Italie
 • Mediterranea Salerno Italie
 • Mediterranea Salerno kamer Italie
 • Hotel Virgilio Tropea Italie
 • Hotel Virgilio Tropea kamer Italie
 • Hotel Virgilio Tropea ontbijt Italie
 • Hotel La Giara triple Cefalu Italie
 • Hotel La Giara terras Cefalu Italie
 • Hotel Pomara zwembad San Michele di Ganzaria Italie
 • Hotel Pomara kamer San Michele di Ganzaria Italie
 • Kings House Hotel kamer Fondachello Italie
 • Kings House Hotel zwembad Fondachello Italie

Vliegreis

KLM

Het meest voorkomende vluchtschema staat hieronder. Je kan ook het schema per vertrekdatum bekijken. Vliegtijden en -maatschappijen zijn onder voorbehoud van wijzigingen.

 • Vlucht met

  KLM

  Traject

  Amsterdam - Napels

  Vertrek

  08:15 - 10:45

 • Vlucht met

  KLM

  Traject

  Catania - Amsterdam

  Vertrek

  16:10 - 19:15


Er is geen tijdsverschil tussen Nederland en Italië.

KLM, Nederlands nationale trots, bestaat al meer dan 100 jaar en is hiermee de oudste luchtvaartmaatschappij ter wereld. De vloot is hypermodern. Zo zijn de Boeing 787-9 en 10  voorzien van de laatste technische hoogstandjes, zoals speciale moodlighting. De nieuwste generatie luchtfiltersystemen zorgt ervoor dat je minder vermoeid aankomt op de bestemming. Bovendien stoten deze nieuwe vliegtuigen minder broeikasgassen uit. Aan boord ontbreekt het je aan niets: op elke vlucht word je voorzien van een snack en een drankje en op intercontinentale vluchten krijg je uiteraard een warme maaltijd. KLM biedt (behalve in Europa) een persoonlijk in-flight entertainment systeem aan, voorzien van talloze films, series en games. Zo hoef je je niet te vervelen. Wil je tijdens de vlucht extra beenruimte, dan kun je tegen bijbetaling upgraden naar 'economy comfort'.

Landarrangement

Je kunt deze reis boeken zonder internationale vluchten, je boekt dan zelf je vliegtickets. De prijzen voor dit landarrangement zijn vanaf €2.495,-.

Houd bij de boeking van een landarrangement er rekening mee dat voor al onze reizen een minimum aantal deelnemers geldt. Djoser is niet aansprakelijk indien er wijzigingen ontstaan in het vluchtschema van de groepsreis. Kom je op een andere tijd aan dan de groep en/of vertrek je op een andere tijd dan de groep, dan dien je zelf je transfers van- en naar het hotel en/of de luchthaven te regelen.

Hotelovernachting Schiphol

Djoser biedt Belgische reizigers aan om voor een aantrekkelijk tarief in het Ibis Hotel vlak bij de luchthaven Schiphol te overnachten. Vooral bij vluchten die vroeg vertrekken of ’s avonds laat aankomen is dit handig. Je vertrekt uitgerust of geniet nog na van een extra nachtje vakantie. Bovendien parkeer je je wagen gratis. Lees hier meer.

Vervoer

Tijdens de gehele reis maken we gebruik van een ruime comfortabele bus met airconditioning. De af te leggen afstanden zijn niet zo groot, zodat in het algemeen de reistijden niet langer zijn dan vijf uur. Zuid-Italië heeft een goed wegenstelsel, waardoor er in relatief korte tijd veel kilometers afgelegd kunnen worden. Houd er rekening mee dat de wegen zich in zuidelijk Italië langzaam door het bergachtige landschap slingeren.

Het gebruik van een eigen bus met chauffeur stelt ons in staat zelf te bepalen waar en hoe lang we stoppen. Omdat we onderweg regelmatig belangrijke bezienswaardigheden passeren, wordt hier veelal een bezoek aan gebracht. Natuurlijk maken we ook regelmatig een kleine omweg om een leuk dorp of mooi natuurgebied te bezoeken.

De oversteek naar Sicilië maken we per boot.

 • KLM vliegtuig
 • family bus italië djoser

  Onze comfortabele bussen zijn voorzien van airconditioning.

 • Ferry Italië Sicilië
 • ferry naar Sicilië djoser family

  Met de ferry maken we de oversteek naar Sicilië.

Bij de reis inbegrepen

 • Vliegreis
 • Alle vluchttoeslagen
 • Nederlandse reisbegeleiding
 • Vervoer per bus met airconditioning
 • Sfeervolle hotelovernachtingen mét soms een zwembad
 • Het ontbijt in alle hotels
 • Diner in Napels met de traditionele Napolitaanse pizza
 • Stadswandeling Napels
 • Excursie naar de Vesuvius en Pompeii met gids
 • Bezoek en boot ticket aan de Amalfikust
 • Bezoek Mozarella boerderij
 • Excursie naar het archeologisch park Paestum
 • Bezoek Pizzo incl. tartufo (truffelijs)
 • Overtocht per ferry van Villa San Giovanni naar Messina
 • Stadsbezoek Palermo
 • Proeverij van streekproducten in Enna
 • Bezoek aan Villa Romana del Casale
 • Excursie bij Valle dei Templi
 • Chocolade proeverij in Modica
 • Stadswandeling door Taormina

Excursies

Etna ItaliëBij Djoser bepaal je zelf welke bezienswaardigheden je de moeite waard vindt om te bezoeken. Probeer de lokale lekkernijen van La Città del Gusto, Minori. Beklim vulkaan de Etna per kabelbaan. Bezoek de Eolische eilanden vanuit Tropea. Er is voor ieder wat wils, historie, mountainbiken, windsurfen, zeilen, beachvolleybal en nog veel meer. In de meeste gevallen kun je zelf of met groepsgenoten, al dan niet met hulp van onze reisbegeleiding, er te voet of met lokaal vervoer erop uit trekken. Toegangsgelden zijn niet bij de reissom inbegrepen, zodat je alle vrijheid hebt om je eigen plan te trekken.

Sommige bezienswaardigheden mag je niet missen, zijn slecht bereikbaar of liggen 'en route' naar onze volgende overnachtingsplaats. Dergelijke excursies zijn bij Djoser in het programma opgenomen. Ook bij alle excursies die bij het programma inbegrepen zijn, geldt dat het entreegeld exclusief is.

Tijdens deze reis door Zuid-Italië zijn de volgende excursies in het reisprogramma inbegrepen:

 • Stadswandeling Napels, met bezoek aan onder andere: het historische centrum, Castel Nuovo, de drie Decumani (3 oudste straten van Napels) het klooster Certosa di San Maritino, Duomo di Napoli en het Piazza del Plebiscito
 • Excursie naar de Vesuvius en het archeoligische park van Pompeii. Deze romeinse proviciestad werd in 62 na Chr. bedekt door as als gevolg van de uitbarsting van de Vesuvius
 • Bezoek aan Mozzarella boerderij, waar de heerlijke mozzarella kaas nog op traditionele wijze gemaakt wordt
 • Bezoek aan de prachtige kuststadjes Ravello en Amalfi.
 • Excursie naar de archeologische opgravingen van Paestum, een Griekse kolonie in Italië die gesticht is in de 7de eeuw voor Chr.
 • Stadsbezoek aan Palermo met bezoek aan onder andere: Monreale, Palazzo dei Normanni, de Kathedraal van Palermo en het centralpleintje van de oude stad Quattro canti.
 • Bezoek aan de Romeinse villa uit circa 300 na Chr., Villa Romana del Casale
 • Excursie naar het archeologisch park Valle dei Templi (vallei der tempels) in Agrigento
 • Pootjebaden bij het idyllische witte kalkstenen rotsen strand: Scala dei Turchi.
 • Bezoek aan de twee barokke UNESCO steden Ragusa en Modica
 • Rondleiding in de befaamde chocoladefabriek van Modica
 • Stadswandeling door 10de eeuwse stad Taormina, met onder andere bezoek aan Teatro Greco (Grieks-Romeins theater), Het Odeon, de kathedraal, Palazzo Corvaja en de bekende grotta azzura bij het strand van Mazzaro.


Ter plaatse zijn er nog meer excursies mogelijk, zoals:

 • Bezoek aan Castelbuono
 • Dagtrip per boot van Amalfi naar het eilandje Capri
 • Dagtocht per boot naar de Eolische eilanden
 • Excursie naar vulkaan de Etna
 • Wandeling door de mooie Alcantara-kloof

Reisdocumenten

 •     E-ticket. Meer informatie over de vlucht ontvang je ongeveer 2 weken voor vertrek.
 •     Een identiteitskaart die nog geldig dient te zijn bij terugkomst.

Geldzaken

In Italië wordt er betaald met de Euro.

Geld afhalen: met uitzondering van de kleine dorpjes zijn er vrijwel overal geldautomaten.
Contant: euro’s.
Creditcards: worden op veel plaatsen geaccepteerd.

Als richtbedrag voor uitgaven die niet bij de reissom zijn inbegrepen, zoals maaltijden, entreegelden, facultatieve excursies en persoonlijke uitgaven geldt minimaal € 250,- per persoon per week.

Het is gebruikelijk om fooien te geven voor verleende diensten. Om te voorkomen dat je steeds fooien uit moet delen, wordt aan het begin van de reis een fooienpot ingesteld, waaruit de (gezamenlijke) tips aan de chauffeurs, gidsen, hotelpersoneel e.d. worden betaald.

Maaltijden

Op deze reis is het ontbijt inbegrepen. En in Napels is één avond het diner inbegrepen in een Napolitaanse pizzeria. Voor lunch en diner kun je zelf bepalen waar, wanneer en met wie je gaat eten. De reisbegeleid(st)er kan je ook tips voor leuke restaurantjes geven. Het eetgedrag van de Italianen wijkt enigszins af van dat van ons. Het ontbijt is meestal heel licht en bestaat uit een broodje of croissant met thee of koffie.

De hoofdmaaltijd vindt plaats rond 14:00 uur. Bijna alle restaurants bieden dan een goedkoop dagmenu aan.

De pizza kent haar oorsprong in Napels, maar is ook elders verkrijgbaar. Daarnaast bieden de verschillende regio’s lokale specialiteiten. Vervolgens gebruikt men de avondmaaltijd relatief laat in vergelijking met Nederland en België. Een pastaschotel kun je nuttigen vanaf € 7,-; een driegangenmenu kost € 15,- à € 20,-. Op de prachtig glooiende heuvels van Italië komen de wijnranken en olijfboomgaarden tot bloei. Een lekkere wijn of smakelijke olijfolie behoort dan ook tot de culinaire mogelijkheden.
 

Gezondheid

Het is verstandig enigszins te letten op wat je eet, vooral in de zomer wanneer het erg warm kan worden. Tevens adviseren wij een goede zonnebrandcrème tegen de brandende zon en een kleine medische kit mee te nemen met o.a. pijnstillers en middelen tegen darmstoornissen.

Hotelverlenging

Een vervroeging van je reis mét accommodatie in Napels is bij te boeken. De prijs voor een tweepersoonskamer is vanaf € 47,- per persoon per nacht. Een verlenging in Fondachello is ook te boeken, de prijs voor een tweepersoonskamer is vanaf € 64,- per persoon per nacht.

De genoemde prijzen zijn zonder wijzigingskosten van de vlucht en de transfer van/naar de luchthaven.

Klimaat en geografie

Italië kent veel verschillende klimaatzones. Door de lengte van het land is het mogelijk dat er op hetzelfde moment verschillen in temperatuur gemeten worden van 20 graden tussen Noord-Italië en Zuid-Italië. Gedurende de zomerperiode is het in Italië warm. Vooral in het zuiden van Italië is zonnebrandcrème erg verstandig tegen de brandende zon. Wel voel je overal de verkoelende invloed van de zee.
 

Reisbegeleiding en gidsen

Een enthousiaste Nederlandse reisbegeleider begeleidt de reis. Onze reisbegeleiders zijn zeer ervaren en bevlogen reizigers en vertellen onderweg leuke weetjes over de bestemming. Zij weten als geen ander dat kinderen een reis anders beleven dan volwassenen en kunnen haarfijn inspelen op de wensen en behoeften van beiden. Zij zorgen dat de reis soepel verloopt en zijn het aanspreekpunt voor vragen en ideeën. De eigen passie, in combinatie met een uitgebreide training en inwerkprocedure, vormt de basis voor hun deskundigheid en professionaliteit.

Eventueel kan ter plaatse een lokale gids worden gehuurd als je wat meer wil weten over de achtergronden. Hij of zij kan je alles vertellen over de omgeving, stad of excursie. De gidsen reizen niet de gehele reis mee, maar sluiten bij de groep aan. Deze gidsen vertellen vol enthousiasme over de attractie en weten alle antwoorden op je vragen. We maken dus gebruik van de locals, waardoor de kennis over de stad en/of omgeving groter is dan wanneer een gids de gehele reis mee reist.

Veelgestelde vragen

Waarom met Djoser Family naar Italië?

De reizen met Djoser Family zijn speciaal ontwikkeld voor gezinnen. Italië is het perfecte vakantieland. Je kunt oneindig cultuur opsnuiven, de schitterende natuur bewonderen en van het goede leven smullen. De reis is een perfecte mix van inspanning en ontspanning. Tevens wordt de reis begeleid door een ervaren reisbegeleider die affiniteit met kinderen heeft, dit geeft onze Family reizen een belangrijke meerwaarde.

Wat is de zwaarte van deze Family reis?

Tijdens de gehele reis maken we gebruik van een ruime comfortabele bus met airconditioning. De af te leggen afstanden zijn niet zo groot, zodat in het algemeen de reistijden niet langer zijn dan vijf uur. Zuid-Italië heeft een goed wegenstelsel, waardoor er in relatief korte tijd veel kilometers afgelegd kunnen worden. Houd er rekenig mee dat de wegen zich in zuidelijk Italië langzaam door het bergachtige landschap slingeren.

Welk weertype kan ik verwachten tijdens deze reis?

Italië kent veel verschillende klimaatzones. Door de lengte van het land is het mogelijk dat er op hetzelfde moment verschillen in temperatuur gemeten worden van 20 graden tussen Noord-Italië en Zuid-Italië. Gedurende de zomerperiode is het in Italië warm. Wel voel je overal de verkoelende invloed van de zee.

Hebben we een visum nodig?

Je dient in het bezit te zijn van een paspoort of een Europeesche identiteitskaart die nog geldig is bij terugkomst in Nederland.

Hoe wordt een familie met een oneven aantal personen ingedeeld?

Reis je met een familie van 3 personen, dan verblijf je met het gezin op één kamer. In sommige accommodaties kan het zijn dat er in dit geval een bed bijgezet wordt in een tweepersoonskamer. Voor een gezin dat bestaat uit 4 of 5 personen reserveren we 2 kamers, waar mogelijk aan elkaar grenzend. In de meeste gevallen is het ook mogelijk om een éénpersoonskamer te reserveren.

Hebben de hotels op deze reis een zwembad?

Een aantal hotels op deze reis beschikt over een zwembad.

Is er Wifi aanwezig op deze reis?

De meeste hotels tijdens deze reis beschikken over Wifi. Tevens betaal je binnen de Europese Unie tegenwoordig geen extra kosten meer voor bellen en internetten op je telefoon, naast je gewone abonnementskosten. Je betaalt hetzelfde als wanneer je in Nederland zou bellen of sms'en. Voor meer informatie kun je het beste contact opnemen met je telefoonprovider.

Gelden er bijzondere kledingvoorschriften voor deze reis?

Er zijn voor deze reis geen speciale kledingvoorschriften. In de zomer kun je het beste luchtige kleding meenemen.

We hebben geboekt! En nu?

Zodra je een reis hebt geboekt, ontvangt de hoofdboeker hiervan een bevestiging per e-mail. Tevens ontvangt deze de inloggegevens voor de Mijn-Djoser pagina. In je Mijn Djoser kan je de persoonsgegevens (tot 6 weken voor vertrek) aanpassen en vind je alle informatie over de reis.

Wat mag ik absoluut niet vergeten voor deze reis?

Zonnebrandcréme en een hoofddeksel tegen de zon kunnen goed van pas komen! Tevens is het handig om een paar goede schoenen mee te nemen voor de wandelingen.

Stel je vraag

Staat jouw vraag hier niet tussen? Stel deze dan via info@djoser.nl.

Foto's en video