Bekijk de Wandelreis Tenerife & La Gomera - Spanje, 8 dagen van Djoser

Wandelreis Tenerife & La Gomera - Spanje 8 dagen

Subtropisch wandelen over vulkanen en door nevelwoud

Vanaf € 1.545,- Bijkomende kosten € 26,25 p.p. (o.b.v. 2 personen)

De wandelreis combineert twee eilanden van de Canarische archipel. We vliegen van en naar Tenerife en steken vanaf Los Christianos met de boot over naar La Gomera. We overnachten op Tenerife in San Miguel de Abano en op La Gomera in San Sebastian. Je wandelt in prachtige nationale parken, in vulkanische landschap en door kloven, komt op stille kiezelstrandjes en geniet in de avond van de gezellige terrassen.

Daarom Djoser

 • Rechtstreekse vluchten met Transavia
 • Nederlandstalige reisbegeleiding
 • La Gomera staat bekend als het wandelparadijs
 • Goed uitgezette wandelroutes
 • Goede balans tussen inspanning en ontspanning
 • Langs indrukwekkende kusten
 • Naar het hoogste punt van La Gomera
 • Voordelig overnachten en parkeren bij Schiphol

Route en kaart

Routekaart Wandelreis Tenerife & La Gomera - Spanje, 8 dagen
 1. Amsterdam - Tenerife-zuid - Oasis del Sur (San Miguel de Abona)
 2. Oasis del Sur (San Miguel de Abona), Risco Verde peak Masca
 3. Oasis del Sur (San Miguel de Abona) - Los Christianos - ferry naar La Gomera, Peraza-pas en Vallei van La Laja
 4. San Sebastian, nationaal park Garajonay en nevelwoud El Cedro
 5. San Sebastian, vrije dag
 6. San Sebastian, Vallehermoso en Agulo
 7. San Sebastian - ferry naar Los Christianos, Pico del Teide (optioneel) - Oasis del Sur
 8. Oasis del Sur - Tenerife-zuid - Amsterdam

Reisbeschrijving

Tijdens Djoser wandelreizen maak je dagwandelingen vanuit een verblijfplaats of een meerdaagse trekking. Er is geen sprake van een strak gepland reisschema. Op rustdagen kun je extra wandelingen maken of andere dingen gaan ondernemen. De reisbegeleider kan je hierover altijd tips en suggesties geven. Je bent natuurlijk niet verplicht hieraan deel te nemen. Wie er liever zelf op uitgaat, heeft daartoe alle vrijheid. Door het karakter van onze reizen en de plaatselijke omstandigheden kunnen zich onverwachte situaties voordoen. Hierdoor kan het voorkomen dat een bepaalde wandeling of activiteit niet door kan gaan of aangepast dient te worden. We reizen in groepen van gemiddeld 12 en maximaal 18 personen.

Onze wandelreizen worden ingedeeld in categorieën van één tot vijf schoentjes, waarbij één schoentje eenvoudig is en vijf zwaar, voor de ervaren wandelaar. Drie schoentjes is voor iedereen met een goede conditie, die regelmatig wandelt, goed te doen. Deze reis krijgt drie schoentjes. Meer informatie over de wandelduur per dag vind je hieronder in de dag-tot-dagbeschrijving en een toelichting over de zwaarte lees je in de praktische informatie. De zwaarte van de reis wordt uitgebreid uitgelegd op de pagina wandel en fiets zwaarte.


Oasis del Sur: wandelen naar prachtige uitzichten

Dag 1 Amsterdam - Tenerife - Playa San Miguel de Abona
Na aankomst in het zuiden van Tenerife rijden we rechtstreeks naar Playa San Miguel de Abona, waar we twee nachten doorbrengen in een mooi hotel met ruime kamers, op ongeveer 10min lopen van de zee. Als je de eerste dag vroeg aankomt, kun je een korte kustwandeling maken langs de zuidkust.

Dag 2 Playa San Miguel de Abona, Risco Verde & Masca
We rijden met onze bus naar het dorpje Erjos, waar de wandeling start. We lopen bergopwaarts tot we bij Risco Verde komen op 1312 meter hoogte. Je hebt een prachtig uitzicht over El Palmar en de vallei van Masca. We lopen verder tot achter de bergrug ter hoogte van Cruz de Hilda, een mooi uitkijkpunt. Tijdens een koffiestop in het schilderachtige dorpje Masca genieten we van de spectaculaire omgeving van de Masca Canyon. Aan het eind van de wandeltocht brengt de bus je terug naar ons hotel.

 • Afstand: 12 km
 • Wandelduur: ± 4,5 uur
 • Hoogteverschil: 350m stijgen en 750m dalen


La Gomera: klein eiland met prachtige natuur

Dag 3 Playa San Miguel de Abona - Los Christianos - ferry naar La Gomera, Pereza-pas
Na het ontbijt rijden we naar de haven van Los Cristianos. We stappen op de ferry naar La Gomera, het één na kleinste eiland in het Canarisch gebied. La Gomera is net als Tenerife van vulkanische oorsprong. De boot brengt ons in een uur naar de kleine haven van San Sebastián de la Gomera. De komende vier nachten is het hotel in het kleurrijke stadje San Sebastián onze uitvalsbasis. Vanwege de centrale ligging van het hotel ben je ’s avonds in een mum van tijd bij tal van restaurants, waar het heerlijk bijkomen is. We worden naar de Peraza-pas gebracht. Dit is het startpunt van een mooie wandeling door een spectaculair dennenbos. Op de route ligt het dorp La Laja, waar we mooie boomgaarden en bloemrijke tuinen passeren. Onze wandeling eindigt in het dorpje Chejelipes. In de namiddag rijdt de bus ons naar het hotel in San Sebastián.

 • Afstand: 10,5 km
 • Wandelduur: ± 4,5 uur
 • hoogteverschil: 300m stijgen en 900m dalen


De Garajonay en zijn groene dichte nevelwoud

Dag 4 San Sebastian, Garajonay piek en nevelwoud van El Cedro
San Sebastian La GomeraVandaag ga je naar het hart en hoogste punt van het eiland: de groene Garajonay op 1487 meter, in het gelijknamige, immense nationale park. Unesco heeft het dichte nevelwoud - in de rest van Europa zo goed als verdwenen - erkend als werelderfgoed. We maken een afwisselende wandeling waarbij we alle vegetatiezones doorkruisen en we lopen langs de enige beek waarin het gehele jaar door water staat. De wandeling start vanaf El Contadero op 1350 meter. Een lichte klim brengt ons naar de top van de Garajonay. Bij goed weer kun je de Pico del Teide op Tenerife zien en ook andere Canarische eilanden als La Palma en El Hierro. Een lange afdaling door een gevarieerd landschap met boomheide en laurierbos, het ‘Bosque del Cedro’, brengt ons in het vruchtbare dal van Hermigua. Na ongeveer vier uur wandelen ben je terug in de bewoonde wereld. De bus wacht ons hier op en brengt ons moe maar voldaan terug naar San Sebastian.

 • Afstand: 9,5 km
 • Wandelduur: ± 4 uur
 • Hoogteverschil: 300m stijgen en 1.000 m dalen


Het kleurrijke San Sebastian

Dag 5, San Sebastian, vrije dag

Vandaag is vrij te besteden. Het strand dat langs de promenade ligt en één van de meest favoriete stranden van het eiland is en leent zich ideaal om uit te rusten. Optioneel is het ook mogelijk om een prachtige wandeling van Hermigua naar Playa Caleta te maken. Vanaf het dorpje stijgen we via ruig terrein langs bananenplantages en komen uit bij een diepe kloof. Vanaf hier dalen we af tot aan het strand, beroemd vanwege het zwarte vulkanische zand én de heerlijke visgerechten!

Optionele wandeling:

 • Afstand: 11 km
 • Wandelduur: ongeveer 5 uur
 • hoogteverschil: 550 m stijgen en 700 m dalen


Heuvels, palmbomen en het koloniale Agulo

Dag 6 San Sebastian, Vallehermoso en Agulo

Vallei palmbomen La GomeraOnze dag begint met een busrit (± 1uur) naar Vallehermoso, in het noorden van het eiland. Dit vredige kleine dorpje is omgeven door heuvels en palmbomen en is de startplek voor een aantal van de mooiste hiking trails van La Gomera. We volgen een trail richting het kustplaatsje Agulo, waarop we de Roque Cano passeren. Dit is een opvallende rotsformatie in het gebied. Ook komen we terrasvormige velden en bananenplantages tegen. Agulo is één van de eerste stadjes van La Gomera. De koloniale gebouwen, kronkelige straatjes en de locatie vlakbij de zee zorgen ervoor dat Agulo als één van de mooiste plaatsen van het eiland worden gezien. Op een mooie heldere dag is de vulkaan El Teide in Tenerife te zien aan de horizon. We besteden wat tijd om Agulo te ontdekken of rusten uit in één van de café’tjes voordat we terugrijden naar San Sebastián.

 • Afstand: 14 km
 • Wandelduur: ongeveer 5,5 uur
 • Hoogteverschil: 700 m stijgen en 700 m dalen


Terug naar Tenerife en zijn vulkanische landschap

Dag 7 San Sebastian - Los Christianos - Pico del Teide (optioneel) - Playa San Miguel de Abona
We nemen we de boot terug naar Los Christianos op Tenerife. Vanuit de haven brengt de bus ons naar het ‘Parc Nacional de las Cañadas del Teide’. De grootse hoogvlakte van de Cañadas wordt in het noorden begrensd door de Teide en de Montaña Blanca. In het vulkanische landschap met gekleurd puimsteengruis en lage struikjes kun je een wandeling van twee uur maken rondom een groep karakteristieke, veelkleurige rotsformaties op 2.100 meter (Roques de Garcia). Of men kan de kabelbaan naar 3.500 meter hoogte nemen. De top van de Teide op 3.718 meter is alleen toegankelijk met een speciale vergunning. Vervolgens rijden we naar ons hotel aan de zuidkust van Tenerife.

 • Afstand: 3,5 km
 • Wandelduur: ± 2 uur
 • Hoogteverschil: 160 m stijgen en dalen
   

Dag 8 Playa San Miguel de Abona - Tenerife-zuid - Amsterdam
De bus brengt ons naar de luchthaven voor de terugvlucht naar Amsterdam.

Vertrekdata 2024

Bijkomende kosten € 26,25 p.p. (o.b.v. 2 personen)

Start - einde Beschikbaarheid Prijs
Start - einde
15 nov - 22 nov
V
Vertrek informatie i

Djoser heeft alle reizen van tevoren ingepland met het doel en verwachting deze ook uit te kunnen voeren.

Beschikbaarheid
voldoende

Deelnemers

Er is op dit moment geen groepsinformatie beschikbaar voor deze vertrekdatum.

Prijs

€ 1.545,-

Start - einde
06 dec - 13 dec
V
Vertrek informatie i

Djoser heeft alle reizen van tevoren ingepland met het doel en verwachting deze ook uit te kunnen voeren.

Beschikbaarheid
voldoende

Deelnemers

Er is op dit moment geen groepsinformatie beschikbaar voor deze vertrekdatum.

Prijs

€ 1.595,-

Vertrekdata 2025

Bijkomende kosten € 26,25 p.p. (o.b.v. 2 personen)

Start - einde Beschikbaarheid Prijs
Start - einde
07 feb - 14 feb
V
Vertrek informatie i

Djoser heeft alle reizen van tevoren ingepland met het doel en verwachting deze ook uit te kunnen voeren.

Beschikbaarheid
voldoende
Prijs

€ 1.595,-

Start - einde
07 mrt - 14 mrt
V
Vertrek informatie i

Djoser heeft alle reizen van tevoren ingepland met het doel en verwachting deze ook uit te kunnen voeren.

Beschikbaarheid
voldoende
Prijs

€ 1.595,-

Inclusief

 • Vliegreis met Transavia
 • Ruimbagage
 • Alle vluchttoeslagen
 • Vervoer
 • Hotelovernachtingen
 • Ontbijt inbegrepen
 • Nederlandssprekende reisbegeleiding
 • Wandeltochten op dag 2 tot en met 7 inclusief begeleiding
 • Wandeling naar Risco Verde
 • Bezoek aan het schilderachtige Masca
 • Wandeltocht door Garajonay nationaal park

Exclusief

Overige maaltijden, entreegelden, facultatieve excursies, fooien, persoonlijke uitgaven, verzekeringen, etc.
Reserveringskosten € 25,-, bij 2 of meer personen € 40,-. Bijdrage SGR € 5,- per persoon en calamiteitenfonds € 2,50 per boeking. 

Landarrangement

Je kunt deze reis boeken zonder internationale vluchten, je boekt dan zelf je vliegtickets. De prijzen voor dit landarrangement zijn vanaf €1.295,-.

Houd bij de boeking van een landarrangement er rekening mee dat voor al onze reizen een minimum aantal deelnemers geldt. Djoser is niet aansprakelijk indien er wijzigingen ontstaan in het vluchtschema van de groepsreis. Kom je op een andere tijd aan dan de groep en/of vertrek je op een andere tijd dan de groep, dan dien je zelf je transfers van- en naar het hotel en/of de luchthaven te regelen.

Eenpersoonskamer

Alleenreizenden worden, in goed overleg, ingedeeld met andere alleenreizenden van hetzelfde geslacht. Wil je niet ingedeeld worden met een andere deelnemer, dan kun je een eenpersoonskamer boeken tegen de daarvoor geldende toeslag. Voor deze reis bedraagt deze toeslag vanaf € 275,-.

Hotelverlenging

Verlenging mét accommodatie in het gunstig gelegen hotel op Tenerife (afhankelijk van de reis, normaal gesproken Grand Muthu Golf Plaza in Playa San Miguel de Abona) is bij te boeken. De prijs vanaf € 75,- per persoon per nacht op basis van logies en ontbijt in een tweepersoonskamer. De prijs voor een eenpersoonskamer is vanaf € 132,- per nacht.

De genoemde prijzen zijn zonder wijzigingskosten van de vlucht en de transfer van/naar de luchthaven.

Vluchttoeslagen (inbegrepen)

Luchtvaartmaatschappijen berekenen naast luchthavenbelastingen, ook brandstof- en veiligheidstoeslagen. Bij Djoser zijn al deze toeslagen in de reissom inbegrepen.

Groepssamenstelling en groepsgrootte

Onze groepen bestaan uit zowel samenreizende als alleengaande reizigers. Reis je alleen, dan vind je zeker snel aansluiting in onze kleine groepen.

Wil je meer specifieke informatie over de samenstelling van de groep en vertrekdatum van jouw keuze dan kunnen we je telefonisch (071 - 5126400, België: 09 223 00 69) meer informatie geven over bijvoorbeeld leeftijden en het aantal mannen, vrouwen of alleengaande reizigers.

Gemiddeld bestaan de groepen uit 16 deelnemers, het maximum is 20.

De gemiddelde groepsgrootte om de reis door te laten gaan is 7.

Nog bedenktijd nodig? Dan kun je tot een paar maanden voor vertrek een optie op een reis nemen. Zo’n voorlopige reservering is gratis en is 5 dagen geldig. De optie wordt automatisch omgezet in een definitieve of aanvraagboeking, tenzij je deze tijdig zelf bevestigt of annuleert. Het is helaas niet mogelijk om een optie te nemen op een reis waar nog maar een aantal plaatsen beschikbaar zijn.

V

Vertrek informatie

Djoser heeft alle reizen van tevoren ingepland met het doel en verwachting deze ook uit te kunnen voeren. Dit op basis van eerdere ervaringen en boekingen in dit reisseizoen.

Om een groepsreis te garanderen en uit te kunnen voeren is een minimum aantal deelnemers nodig. Dit aantal staat bij betreffende reis vermeld onder het kopje 'Groepssamenstelling en groepsgrootte'. In het uitzonderlijke geval dat het minimum aantal deelnemers niet wordt bereikt en de reis niet door kan gaan, hoor je dit ruim van te voren, doch uiterlijk 21 dagen voor vertrek. Djoser zal altijd haar uiterste best doen om een gewenste alternatieve reis en/of vertrekdatum aan te bieden. Volledige restitutie van de reissom, inclusief eventuele via Djoser afgesloten verzekeringen die op de factuur staan (met uitzondering van eventuele kosten van zelf geregelde visa, vaccinaties en andere persoonlijke uitgaven) is natuurlijk ook mogelijk. In het geval dat een reis niet kan doorgaan als gevolg van een overmachtsituatie kunnen er andere voorwaarden gelden waarbij geen volledige restitutie mogelijk is.

Reviews Tenerife & La Gomera - Spanje, 8 dagen

Gemiddelde beoordeling: 8,7

 • Heel lekker gewandeld op het rustige en sfeervolle La Gomera en op het drukkere Tenerife. Mooie en afwisselende wandelingen door prachtige en spectaculaire landschappen, goed te doen voor iedereen. Goede en ervaren reisbegeleiding, uitstekend wandelweer en veel lekker eten maakten het compleet.

  9,0

 • Naar aanleiding van de fantastische wandelreis op La Palma in januari direct deze geboekt. Wederom fantastisch met goede hotels en de begeleiding van 'onze' reisleider Bert!! Erg genoten, mede ook door het mooie weer.

  10,0

 • Een verademing op zowel landschappelijk als sociaal vlak.

  9,0

 • Ondanks het geaccidenteerde terrein waren de wandelingen voor iedereen goed te doen, maar boden juist door het terrein mooie vergezichten. Ook was er altijd tijd om nog even een terrasje te pikken voor we weer richting hotel moesten. Reisbegeleider Michel zorgde geregeld voor een leuk extraatje.

  9,0

Praktische informatie

Accommodatie

We overnachten in twee goede middenklasse hotels op Tenerife en op La Gomera. Vanuit deze accommodaties kunnen we goed de twee eilanden verkennen. De kamers zijn voorzien van eigen douche en toilet en er is gratis WiFi beschikbaar. Hotel Torre del Conde is gelegen in het centrum van het gezellige plaatsje San Sebastian op La Gomera en op loopafstand van het strand. Grand Muthu Golf Plaza and Spa is een aangenaam hotel aan de zuidkust van Tenerife, waar je na wandeldag heerlijk kunt relaxen aan het zwembad.

Bekijk hotelreviews op Tripadvisor

Playa San Miguel de Abona Grand Muthu Golf Plaza Hotel and Spa
San Sebastian Hotel Torre del Conde

Deze selectie geeft een goed beeld van de hotels waar we op deze reis verblijven.

Eenpersoonskamer

Alleenreizenden worden, in goed overleg, ingedeeld met andere alleenreizenden van hetzelfde geslacht. Wil je niet ingedeeld worden met een andere deelnemer, dan kun je een eenpersoonskamer boeken tegen de daarvoor geldende toeslag. Voor deze reis bedraagt deze toeslag vanaf € 275,-.

 • Hotel Muthu Golf Plaza Hotel zwembad Tenerife
 • Hotel Muthu Golf Plaza Hotel kamer Tenerife

  De kamers zijn van alle gemakken voorzien

 • Hotel Muthu Golf Plaza Hotel ontbijt Tenerife

  Het ontbijt is inbegrepen tijdens de reis

 • Hotel Torre Del Conde restaurant San Sebastian

  In de bar is de mogelijkheid om gezellig een drankje te doen

 • Torre Del Conde kamer San Sebastian de la Gomera

Vliegreis

Transavia

Het meest voorkomende vluchtschema staat hieronder. Je kan ook het schema per vertrekdatum bekijken. Vliegtijden en -maatschappijen zijn onder voorbehoud van wijzigingen.

 • Vlucht met

  Transavia

  Traject

  Amsterdam - Tenerife

  Vertrek

  14:20 - 18:00

 • Vlucht met

  Transavia

  Traject

  Tenerife - Amsterdam

  Vertrek

  18:50 - 00:30*

* aankomst volgende dag


Tijdsverschil: op Tenerife en La Gomera is het één uur vroeger.

Transavia is opgericht in 1965 en al meer dan 55 jaar een dochteronderneming van KLM. De vloot bestaat voornamelijk uit de nieuwste en efficiëntste vliegtuigen van Boeing. De vluchten zijn zonder overstap. Aan boord is een grote selectie van dranken en snacks beschikbaar, die je gemakkelijk kunt betalen met je creditcard of bankpas.

Bij Djoser is standaard 15 kilo ruimbagage en een accesoire (als handbagage) in de cabine inclusief. Mocht u een handbagage trolley mee willen nemen in de cabine, dan zijn hiervoor kosten van toepassing. Meer informatie omtrent de kosten kunt u op de website van Transavia vinden. 

Landarrangement

Je kunt deze reis boeken zonder internationale vluchten, je boekt dan zelf je vliegtickets. De prijzen voor dit landarrangement zijn vanaf €1.295,-.

Houd bij de boeking van een landarrangement er rekening mee dat voor al onze reizen een minimum aantal deelnemers geldt. Djoser is niet aansprakelijk indien er wijzigingen ontstaan in het vluchtschema van de groepsreis. Kom je op een andere tijd aan dan de groep en/of vertrek je op een andere tijd dan de groep, dan dien je zelf je transfers van- en naar het hotel en/of de luchthaven te regelen.

Hotelovernachting Schiphol

Djoser biedt Belgische reizigers aan om voor een aantrekkelijk tarief in het Ibis Hotel vlak bij de luchthaven Schiphol te overnachten. Vooral bij vluchten die vroeg vertrekken of ’s avonds laat aankomen is dit handig. Je vertrekt uitgerust of geniet nog na van een extra nachtje vakantie. Bovendien parkeer je je wagen gratis. Lees hier meer.

Vervoer

Op zowel Tenerife als La Gomera is het vervoer van en naar de wandelingen geregeld. We maken gebruik van minibusjes die ons naar de start van de wandelingen brengen en ons bij het eindpunt weer ophalen. De afstanden tussen de verschillende plaatsen zijn niet groot en de wegen zijn over het algemeen goed. Tussen Tenerife en La Gomera maken we gebruik van een ferry.

 • Bus binnenkant Wandelvakantie Tenerife en La Gomera
 • Bus met uitzicht Wandelvakantie Tenerife en La Gomera
 • Bussen Wandelvakantie Tenerife en La Gomera

Bij de reis inbegrepen

 • Vliegreis met Transavia
 • Ruimbagage
 • Alle vluchttoeslagen
 • Vervoer
 • Hotelovernachtingen
 • Ontbijt inbegrepen
 • Nederlandssprekende reisbegeleiding
 • Wandeltochten op dag 2 tot en met 7 inclusief begeleiding
 • Wandeling naar Risco Verde
 • Bezoek aan het schilderachtige Masca
 • Wandeltocht door Garajonay nationaal park

Excursies

Bij Djoser bepaal je zelf welke bezienswaardigheden je de moeite waard vindt om te bezoeken, naast de wandeltochten die tijdens de reis gemaakt worden. De één maakt graag een optionele wandeling van Hermigua naar Playa Caleta, terwijl de ander liever een verfrissende duik neemt aan de kust. Vanuit onze accommodaties kun je zelf eenvoudig te voet  of met lokaal vervoer de mogelijkheden aan je voorkeur aanpassen.

Sommige bezienswaardigheden mag je echt niet missen of liggen op de route. Dergelijke excursies zijn bij Djoser in het programma opgenomen. Hiervoor geldt dat eventuele entreegelden exclusief zijn.

Tijdens de wandelreis op Tenerife zijn de volgende excursies in het reisprogramma opgenomen (entreegelden exclusief):
 

 • Bezoek aan Garajonay nationaal park en nevelwoud El Cedro
 • Wandeling over Risco Verde
 • Bezoek aan het schilderachtige dorpje Masca 


Er zijn nog vele andere activiteiten mogelijk, zoals:

 • Wandeling van Hermigua naar Playa Caleta op dag 5 


De reisbegeleider kan je ter plaatse verder informeren over deze en andere mogelijkheden.

Optionele excursies die ter plaatse kunnen worden geboekt

Kabelbaan-rit naar El Teide Vulkaan
Tijdens het verblijf op Tenerife is het mogelijk om met de kabelbaan naar de top van de vulkaan, Pico del Teide, te gaan.

Reisdocumenten

 •     Geldige identiteitskaart.
 •     E-ticket. Meer informatie over de vlucht ontvang je ongeveer 2 weken voor vertrek.

Geldzaken

In Tenerife en La Gomera wordt er betaald met de Euro.

Geld afhalen: bijna overal mogelijk
Creditcards: worden op veel plaatsen geaccepteerd

Als richtbedrag voor uitgaven die niet bij de reissom zijn inbegrepen, zoals maaltijden, entreegelden, facultatieve excursies en persoonlijke uitgaven geldt minimaal € 175,- per persoon per week.

Het is gebruikelijk om fooien te geven voor verleende diensten. Om te voorkomen dat je steeds zelf fooien moet betalen voor hotelpersoneel, chauffeurs en bij gebruik van andere diensten, wordt aan het begin van de reis een gemeenschappelijke fooienpot ingesteld. Daarnaast staat het je vrij om als blijk van waardering een fooi aan de reisbegeleider te geven.
 

Maaltijden

Bij de reis is het ontbijt bij de reissom inbegrepen. De overige maaltijden zijn niet inclusief in de reissom. Je kunt zelf bepalen waar je wilt lunchen en dineren. Tijdens een aantal langere wandeldagen neem je zelf een lunch mee. Op zowel Tenerife als La Gomera zijn veel restaurants met een internationale keuken. De Canarische keuken is zeer afwisselend, stevig en voedzaam waarbij de aardappel een belangrijke rol speelt. Eenpansgerechten en soepen zijn erg populair. Als voorgerecht eet men veel schapen- of geitenkaas. Als tussendoortje en borrelhap kun je in de bars terecht, hier staan de bekende Spaanse tapas altijd klaar. Bij het eten wordt bier, wijn en water gedronken.

Gezondheid

Voor deze reis gelden geen specifieke gezondheid risico’s en de medische voorzieningen zijn goed. In het algemeen raden wij altijd aan om een kleine reisapotheek mee te nemen op reis. Meer tips en informatie hierover ontvang je via Mijn Djoser, na boeking. Omdat er op reis altijd iets kan gebeuren en sommige kosten hoog kunnen oplopen, stellen wij het verplicht aan onze reizigers om een reisverzekering af te sluiten. De wandel- en fietsreizen van Djoser zijn geschikt voor iedereen met een normale goede conditie die goed ter been is en in het geval van fietsreizen met enige regelmaat fietst. Kijk voor het maken van een goede afweging of de reis voor jou passend is bij ‘Zwaarte van de reis’. Neem bij twijfel gerust contact op.

Hotelverlenging

Verlenging mét accommodatie in het gunstig gelegen hotel op Tenerife (afhankelijk van de reis, normaal gesproken Grand Muthu Golf Plaza in Playa San Miguel de Abona) is bij te boeken. De prijs vanaf € 75,- per persoon per nacht op basis van logies en ontbijt in een tweepersoonskamer. De prijs voor een eenpersoonskamer is vanaf € 132,- per nacht.

De genoemde prijzen zijn zonder wijzigingskosten van de vlucht en de transfer van/naar de luchthaven.

Klimaat en geografie

De Canarische eilanden zijn bekend om de aangename temperatuur, Tenerife wordt ook wel het eiland van de eeuwige lente genoemd. De gemiddelde temperatuur in de zomer is 25 graden C. en in de winter ligt deze rond de 18 graden C. Uiteraard bestaan er veel verschillen tussen de kuststreken en het bergachtige binnenland. In de wintermaanden moet je rekening houden met frisse avonden en koude winden, zeker tijdens de wandelingen op grotere hoogte. De meeste regen valt tussen november en februari, deze bestaat vaak uit een plotseling opkomende mist en korte buien.

Zwaarte van de reis

 • Zwaarte wandelreis
 • Zwaarte wandelreis
 • Zwaarte wandelreis

We hebben de reizen gerangschikt naar zwaarte. Hierbij is rekening gehouden met de duur van de tochten, de niveauverschillen, de hoogten waarop we wandelen en de verhouding van rust- en wandeldagen. Dit blijft natuurlijk een inschatting. Bovendien zal je persoonlijke beleving mede afhankelijk zijn van factoren als weersomstandigheden en je fysieke gesteldheid.
 

Laagste punt wandeltocht: 0 meter
Hoogste punt wandeltocht: 2.184 meter
Maximaal stijgen: 350 meter
Maximaal dalen: 1.000 meter
Totaal aantal km wandelen: 32 km
Gemiddelde wandelduur: 4 uur

Voor meer informatie over de duur van de wandelingen, de lengte en de hoogteverschillen verwijzen we naar de dag-tot-dag-beschrijving.
 

Deze wandelreis bestaat uit wandelingen vanuit twee accommodaties. Op Tenerife maken we twee wandelingen en op La Gomera staan drie wandeltochten op het programma. De zwaarte van de wandelingen is zeer divers, een goede wandelconditie is vereist, gezien het bergachtige karakter van beide eilanden.

Op Tenerife maken we wandeltochten variërend van 3,5 tot 12 kilometer. Op de voorlaatste dag, terug op Tenerife, gaan we naar het nationaal park 'Cañadas del Teide'. Hier kan óf een 2-urige wandeling gemaakt worden rondom een groep karakteristieke, veelkleurige rotsformaties op 2100m (Roques de García) óf men kan met de kabelbaan naar 3500m om daar een korte wandeling te maken. De top van de Teide op 3718m is alleen toegankelijk met een speciale vergunning. (Er kunnen twee groepen gemaakt worden: een voor de 'Roques' en een voor de kabelbaan (€ 25,-).Ga goed voorbereid op reis!

Zorg ervoor dat je goed voorbereid op reis gaat. Houd of breng de maanden voorafgaand aan je reis je conditie op peil en probeer uitgerust aan je wandelreis te beginnen. Zo heb je meer plezier van je vakantie. Een goede uitrusting is ook van belang. Zorg altijd voor goed ingelopen schoenen en neem de juiste kleding mee. Niets is zo vervelend als gebrekkig materiaal.

 

Reisbegeleiding en gidsen

Deze reis wordt begeleid door een lokale Nederlandssprekende reisbegeleid(st)er* die je bij aankomst op de luchthaven op Tenerife opwacht en de groep tijdens de wandelingen begeleidt. De reisbegeleider verschaft zoveel mogelijk praktische informatie over de wandelingen, de route en de andersoortige activiteiten tijdens rustdagen. Daarnaast vertelt de begeleider iets over het dagelijkse leven en de verschillende gewoontes van het land.

* In een enkel geval kan het voorkomen dat de Nederlandstalige reisbegeleider wordt vervangen door een Engelstalige reisbegeleider.

Veelgestelde vragen

Hoe zwaar zijn de wandelingen?

De duur van de wandelingen varieert van 3.5 tot 5,5 uur per dag. Het landschap is divers; bergachtig terrein, vlakte, stijgende en dalende paden wisselen elkaar af. Voor exacte informatie over de lengte, wandelduur en stijging/daling, zie de dag-tot-dag-beschrijving op deze website.

Moet ik mijn eigen bagage dragen tijdens de wandeltochten?

Je draagt tijdens de wandelingen alleen je eigen dagrugzak met water, fototoestel, lunchpakket, regenkleding etc. De grote bagage blijft achter in het hotel of de bus.

Wat voor soort reistas kan ik het beste meenemen?

Het is belangrijk dat je bagage niet te groot is, vanwege de beperkte opslagruimte in de bussen. Harde koffers raden wij om deze reden af. We verzoeken je om maximaal 12 tot 15 kg mee te nemen.

Leggen we alle afstanden wandelend af?

Niet alle afstanden leggen we wandelend af. Een gedeelte van de routes leggen we af met onze eigen, comfortabele mini busjes. Deze bus zet ons op bepaalde punten af, waar wij onze wandelroute beginnen, en haalt ons vervolgens aan het eind van de tocht weer op (als we niet door wandelen naar onze accommodatie). Tussen Tenerife en La Gomera maken we gebruik van een ferry.

Welke wandelschoenen kan ik het beste dragen tijdens deze reis?

We adviseren stevige en goed ingelopen wandelschoenen met voldoende profiel. Zo heb je voldoende steun en goede grip en door het gebruik van ingelopen schoenen voorkom je blaren tijdens de reis.

Bij een buitensportzaak kun je vragen naar wandelschoen ‘categorie A/B of B’.

Hebben we vrije tijd om er zelf op uit te trekken?

Djoser hanteert het ‘vrijheid blijheid’ principe, dit betekent dat er voldoende tijd is vrijgemaakt om er zelf op uit te trekken of gewoon wat rust te nemen. Op de meeste dagen staan er wandeltochten op het programma, daarnaast is er af en toe tijd om zelf de omgeving te ontdekken of deel te nemen aan facultatieve excursies. Op dag 4 staat er geen wandeling op het programma, tijdens deze dag maken we de oversteek met de veerboot van Los Christianos naar San Sebastian en is er genoeg tijd om zelf de omgeving te ontdekken.

Hoe zijn de overnachtingen tijdens deze wandelreis?

We overnachten tijdens deze reis op twee locaties in El Medano en San Sebastian. Dit zijn centraal gelegen comfortabele hotels, waarbij de kamers altijd zijn voorzien van eigen douche en toilet. De hotels liggen op loopafstand van de binnenstad.

Is er wifi aanwezig in het hotel?

In de hotels kun je van wifi gebruik maken, dan wel tegen betaling. Ook is het vaak mogelijk bij restaurantjes en cafés wifi te ontvangen.

Is het mogelijk om een éénpersoonskamer te boeken?

Alleenreizenden worden, in goed overleg, ingedeeld met andere alleenreizenden van hetzelfde geslacht. Wil je niet ingedeeld worden met een andere deelnemer, dan kun je een éénpersoonskamer boeken tegen de daarvoor geldende toeslag. Deze meerprijs is te vinden onder het tabblad VERTREKDATA/PRIJS.

Gaat er een Nederlandse reisbegeleider mee of een lokale gids?

Deze reis wordt begeleid door een lokale Nederlandssprekende reisbegeleid(st)er* die je bij aankomst op de luchthaven op Tenerife opwacht en de groep tijdens de wandelingen begeleidt. De reisbegeleider verschaft zoveel mogelijk praktische informatie over de wandelingen, de route en de andersoortige activiteiten tijdens rustdagen. Daarnaast vertelt de begeleider iets over het dagelijkse leven en de verschillende gewoontes van het land.

* In een enkel geval kan het voorkomen dat de Nederlandstalige reisbegeleider wordt vervangen door een Engelstalige reisbegeleider.

Hoe groot zijn de groepen?

De wandelreizen bestaan gemiddeld uit 12 personen. De maximale groepsgrootte is 18 personen. Onze groepen bestaan uit zowel samenreizende als alleengaande reizigers. Reis je alleen, dan vind je zeker snel aansluiting in onze kleine groepen.

Kan ik deze reis vervroegen of verlengen?

Je kunt via Djoser de heen- of terugvlucht wijzigen, dit is op aanvraag. Wijzigingskosten bedragen € 50,- exclusief eventuele kosten die de luchtvaartmaatschappij in rekening brengt.

Voor de vervroeging of verlenging kan de accommodatie in El Medano kan worden bijgeboekt. De prijs hiervoor kunt u vinden onder het tabblad VERTREKDATA/PRIJS.

De genoemde prijzen zijn zonder wijzigingskosten van de vlucht en de transfer van/naar de luchthaven. Deze kan eenvoudig ter plaatse geregeld worden.

Hoe kan ik betalen tijdens de reis?

Op de Canarische Eilanden wordt er betaald in euro's. In de steden waar we verblijven zijn er meerdere geldautomaten aanwezig. Ook kan je op veel plaatsen creditcards gebruiken.

Foto's en video