Bekijk de Wandelreis Georgië, 10 dagen van Djoser

Wandelreis Georgië 10 dagen

Wandelen in de Kaukasus

We beginnen en eindigen de reis in de hoofdstad Tbilisi van waaruit we een interessante wandeling maken naar de vallei der torens en door de historische stad zelf. De rest van de week zijn onze uitvalsbasis verschillende dorpjes gelegen in de indrukwekkende gebergtes van Georgië. Het afgelegen dorpje Kazbegi bijvoorbeeld is gelegen in het hoogste gebergte van Europa, de Kaukasus. Waarom dit gebied een paradijs is voor wandelaars ontdek je tijdens de wandelingen hier. Vulkanen, watervallen, weelderige bossen, besneeuwde bergtoppen, canyons, ijsrivieren en gletsjers wisselen elkaar af en maken van Georgië een van de populairste wandelbestemmingen in Europa.

Daarom Djoser

 • Bergwandelingen in de indrukwekkende Kaukasus
 • Afwisseling van natuur en cultuur
 • Mogelijkheid bezoek Turtle Lake
 • Eigen vervoer tussen wandelingen
 • Overnachtingen in centraal gelegen en comfortabele hotels
 • Ontbijt inclusief
 • Nederlandstalige reisbegeleiding én lokale gids
 • Voordelig overnachten en parkeren bij Schiphol

Route en kaart

Routekaart Wandelreis Georgië, 10 dagen
 1. Amsterdam - Tbilisi
 2. Tiblisi - Guided City Tour
 3. Tbilisi - Mtskheta - Armazistsikhe - Gudauri
 4. Gudauri - Sno - Gveleti Watervallen - Kazbegi/ Stepantsminda
 5. Kazbegi - Juta - Chaukhebi vallei - Kazbegi/ Stepantsminda
 6. Kazbegi - Mt. Kazbek - Kazbegi/ Stepantsminda
 7. Stepantsminda - Gori - Uplistsikhe - Borjomi (of Bukuriani)
 8. Borjomi (of Bukuriani) - Borjomi Kharagauli National Park - Tbilisi
 9. Tbilisi - vrije dag, optioneel programma Turtle Lake
 10. Tbilisi - Amsterdam

Reisbeschrijving

Bij Djoser wandelreizen maak je dagwandelingen vanuit een verblijfplaats of een meerdaagse trekking. Er is geen sprake van een strak gepland reisschema. Op rustdagen kun je extra wandelingen maken of andere dingen gaan ondernemen. De reisbegeleider kan je hierover altijd tips en suggesties geven. Je bent natuurlijk niet verplicht hieraan deel te nemen. Wie er liever zelf op uitgaat, heeft daartoe alle vrijheid. Door het karakter van onze reizen en de plaatselijke omstandigheden kunnen zich onverwachte situaties voordoen. Hierdoor kan het voorkomen dat een bepaalde wandeling of activiteit niet door kan gaan of aangepast dient te worden. We reizen in groepen van gemiddeld 12 en maximaal 16 personen.

Onze wandelreizen worden ingedeeld in categorieën van één tot vijf schoentjes, waarbij één schoentje eenvoudig is en vijf zwaar, voor de ervaren wandelaar. Drie schoentjes is voor iedereen met een goede conditie, die regelmatig wandelt, goed te doen. Deze reis krijgt drie schoentjes. Meer informatie over de wandelduur per dag vind je hieronder in de dag-tot-dagbeschrijving en een toelichting over de zwaarte lees je in de praktische informatie. De zwaarte van de reis wordt uitgebreid uitgelegd op de pagina wandel en fiets zwaarte.

Het bruisende Tbilisi

Dag 1 Amsterdam - Tbilisi

Dag 2 Aankomst Tbilisi - Guided city tour

Wandelreis Georgie Tbilisi Djoser We vliegen naar de hoofdstad van Georgië: Tbilisi. Hier vind je talloze sporen van vele periodes uit de geschiedenis. Van kerken, synagogen en moskeeën tot de typische Sovjetarchitectuur. Het leven op straat maakt een mediterrane indruk, met vele druk bezette terrasjes en eetstalletjes. Tbilisi heeft een zeer heterogene bevolking. Azeri’s, Joden, Koerden en Armeniërs lopen hier door elkaar. Na te zijn uitgerust van onze vlucht, genieten we op dag 2 van een middag in het bruisende Tiblisi. U zult in de middag door de gids worden meegenomen voor een stadswandeling langs de highlights.

Rijkversierde kerken & pittoresk landschap

Dag 3 Tbilisi - Mtskheta - Armazistsikhe - Gudauri

We verlaten de hoofdstad en gaan op weg richting de bergen. Onderweg maken we een stop in één van de oudste dorpen van Georgië. Mtskheta is de voormalige hoofdstad van Oost Georgië en wordt gezien als de bakermat van het christelijke geloof. Je vindt hier enkele zeer rijkversierde kerken. De Jvarikerk is mooi gelegen op een klif en biedt een mooi uitzicht over de stad. De gebouwen van Mtskheta zijn in 1994 aan de Werelderfgoedlijst van UNESCO toegevoegd.

Wandelreis Georgie Jinvali Djoser Hier maken we onze eerste wandeling naar het Armazifort bij Armazistsikhe. Het Armazifort dateert uit de 13e-14e eeuw en staat op een hoge, bijna ontoegankelijke rotsachtige bergkam. Een lichte wandeling om er alvast in te komen voor de pittige wandelingen die nog gaan komen. 

Na dit bezoek rijden we de Kaukasus in over een van de oudste wegen van Georgië waarbij we ook de helderblauwe wateren van de Jinvali dam passeren. • Afstand:  8 kilometer
 • Wandelduur: 2-3 uur
 • Hoogteverschil: 450 meter stijgen en dalen


Prachtige uitzichten op de Kaukasus

Dag 4 Gudauri - Sno - Gveleti Watervallen - Kazbegi/ Stepantsminda

wandelreis Georgie Kazbegi, Gveleti Djoser

Na het ontbijt rijden we richting Stepantsminda. Onderweg maken we een korte stop in het plaatsje Sno en een wandeling naar de Baseliek van Sion. 

In de middag ontdekken we de Dariali Gorge en maken we, vanuit het dorpje Gveleti een kortere wandeling waarbij we een aantal watervallen kunnen bewonderen. Gveleti betekent ‘plaats van slangen’ in het Georgisch, maar die zullen we hier niet tegenkomen. Het is een korte klim omhoog over een smal pad waarover we ook weer teruglopen.

 • Afstand:  5 kilometer
 • Wandelduur: 1,5-2 uur
 • Hoogteverschil: maximaal 300 meter stijgen en dalen


Eeuwenoude tradities & groene begwijdes

Dag 5 Kazbegi - Juta - Chaukhebi vallei - Kazbegi

Vandaag begeven we ons door de schitterende Sno Vallei via een bergweggetje naar het afgelegen dorpje Juta. Op een hoogte van 2.200 meter is dit het hoogst gelegen dorpje van de regio en vanuit hier heb je dan ook een fenomenaal uitzicht op de Mt. Chaukbegi. De dorpelingen hier leven nog altijd volgens hun eeuwenoude tradities.
 
Groep Wandelreis GeorgiëDe trekking van vandaag begint bij kamp Zeta vanuit het dorpje, op een hoogte van ongeveer 2.000 meter. Al wandelend door de groene bergweides stijgen we geleidelijk tot 2.600 meter, terwijl we continu worden getrakteerd op schitterende uitzichten op het bergmassief. Onderweg zoeken we een mooi plekje voor de lunch. Op de route ligt ook een kleine rivier die we vandaag oversteken.

 • Afstand: 8-9 kilometer
 • Wandelduur: 5-6 uur
 • Hoogteverschil: maximaal 500 meter stijgen


Dag 6 Kazbegi - Mt. Kazbek - Stepantsminda

Vandaag staat ons een bijzondere wandeling te wachten. Als de weersomstandigheden het toelaten kunnen we namelijk een glimp opvangen van de Mt. Kazbek. Met maar liefst 5.047 meter hoogte is dit een van de hoogste toppen van de Kaukasus. De inwoners van het nabij gelegen Khevi noemen deze vulkaan ook wel ‘de bruid van Khevi'. De top is het hele jaar bedekt onder een schitterende laag spierwitte sneeuw.

Georgie wandelreis mr Kazbek Djoser De wandeling die we vandaag maken start in het plaatsje Gergety (1.600 m.). Van hieruit beginnen we met wandelen en klimmen we omhoog naar de Gergeti kerk, die op de flanken van de Mt. Kazbek ligt. Een fotogenieke plek! We nemen de tijd om het kerkje, dat dateert uit de 14e eeuw, te bezoeken. Vanuit hier kan de trekking, in overleg met de reisbegeleider - worden verlengd richting de Saberths pas (3400 m) waar je richting de schitterende Mkinvartsveri gletsjer loopt. Het uiteindelijke aantal kilometers dat vandaag wordt gelopen, hangt af van de route en het eindpunt van de wandeling 

 • Afstand: 7-14 kilometer
 • Wandelduur: 3-4 uur
 • Hoogteverschil: 570 meter stijgen


De geboorteplaats van Stalin

Dag 7 Stepantsminda - Gori - Uplistsikhe - Borjomi

Wandelreis Georgie Kaukasus Djoser Van de dramatische bergpieken van de Kaukasus trekken we verder naar het vruchtbare land van de Kartli provincie. Onderweg naar Borjomi komen we langs Gori, de geboorteplaats van de Russische leider Stalin. Geschiedenisliefhebbers kunnen hier het Stalin Museum bezoeken. We brengen ook een bezoek aan het bijzondere middeleeuwse stadje Uplistsike en maken hier een mooie wandeling door de omgeving. 

We rijden door richting het berggebied van Borjomi, waar we ook overnachten. Borjomi is een uniek en sfeervol bergdorpje, waar we in het Borjomi Park puur mineraalwater kunnen proeven. (in sommige gevallen wordt er overnacht in Bakuriani).


Het oudste nationale park van de Kaukasus

Dag 8 Borjomi - Borjomi Kharagauli nationaal park - Tbilisi

Georgië weg naar Kazbegi DjoserUiteraard staat er ook een wandeling door het oudste nationale park van de Kaukasus op het programma. Het Borjomi Kharagauli nationaal park bestaat uit maar liefst 85.000 hectare grond en vormt daarmee meer dan 1% van de totale oppervlakte van Georgië. Het landschap wordt hier bepaald door weelderige bossen afgewisseld door vulkanische plateaus, en oude lavastromen en is niet voor niets een droombestemming voor menig wandelaar.

In het park zijn tal van trails uitgezet die variëren van meerdaagse trekkingen tot trails die je in een dag kunt bewandelen. Vandaag kunnen we in overeenstemming met elkaar een van de wandelingen uitzoeken van 2 tot 6 uur. Aan het einde van de dag rijden we verder naar Tbilisi waar we overnachten.

 • Afstand:  3-13 kilometer
 • Wandelduur: 4-5 uur


Terug naar het gezellige Tbilisi

Dag 9 Tbilisi, vrije dag met optionele excursie Turtle Lake

Georgie wandelreis Tbilisi Djoser In Tbilisi hebben we de tijd om rustig rond te lopen en door de gezellige straatjes van de oude stad te dwalen. De vele leuke terrassen en restaurantjes nodigen uit voor een pauze tussen het wandelen door. Georgië vormde ook onderdeel van de Sovjet Unie. Vandaar dat hier op een helling ook een immens beeld uit de Sovjetperiode van Moeder Georgië boven de stad uit torent. In het straatbeeld vinden we ook deze architectuur terug en dit maakt de Georgische hoofdstad leuk en bijzonder. Een perfecte plek om heerlijk na te genieten van deze indrukwekkende reis. Optioneel is het mogelijk om met de kabelbaan naar Turtle Lake te gaan. Hier heb je een schitterend uitzicht over Tbilisi en de leuke cafeetjes aan het meer.

Dag 10 Tbilisi - Amsterdam

In de vroege ochtend vliegen we terug naar Amsterdam.

Inclusief

 • Vliegreis met Lufthansa
 • Ruimbagage
 • Alle vluchttoeslagen
 • Hotelovernachtingen
 • Ontbijt inbegrepen 
 • Nederlandse reisbegeleiding
 • Lokale Engelssprekende gids
 • Vervoer van en naar luchthaven
 • Vervoer van en naar begin- en eindpunt wandeltochten
 • Wandelingen en excursies volgens programma
 • Bezoek aan voormalige hoofdstad Mtskheta
 • Wandeling naar Gergeti kerk
 • Bezoek aan het stadje Uplistskhe
 • Bergwandeling in de indrukwekkende Kaukasus

Exclusief

Reisverzekering,overige maaltijden, entreegelden, facultatieve excursies, fooien, persoonlijke uitgaven, reserveringskosten € 25,-, bij 2 of meer personen € 40,-, etc.

Wijzigingen voorbehouden.

Hotelverlenging

Vervroeging of verlenging met accommodatie is in Tbilisi bij te boeken. Hier verblijf je vooraf of achteraf in een centraal gelegen middenklasse hotel. De prijs is vanaf € 48,- op basis van logies en ontbijt in een tweepersoonskamer per persoon per nacht. Voor een eenpersoonskamer wordt vanaf € 84,- in rekening gebracht.

De genoemde prijzen zijn zonder wijzigingskosten van de vlucht en de transfer van/naar de luchthaven.

Vluchttoeslagen (inbegrepen)

Luchtvaartmaatschappijen berekenen naast luchthavenbelastingen, ook brandstof- en veiligheidstoeslagen. Bij Djoser zijn al deze toeslagen in de reissom inbegrepen.

Groepssamenstelling en groepsgrootte

Onze groepen bestaan uit een goede mix van samenreizenden en alleengaande reizigers. Reis je alleen, dan vind je zeker snel aansluiting in onze kleine groepen.

Wil je meer specifieke informatie over de samenstelling van de groep en vertrekdatum van jouw keuze dan kunnen we je telefonisch (071 - 5126400, België: 09 223 00 69) meer informatie geven over bijvoorbeeld leeftijden en het aantal mannen, vrouwen of alleengaande reizigers.

Gemiddeld bestaan de groepen uit 12 deelnemers, het maximum is 16.

De gemiddelde groepsgrootte om de reis door te laten gaan is 8.

Nog bedenktijd nodig? Dan kun je tot een paar maanden voor vertrek een optie op een reis nemen. Zo’n voorlopige reservering is gratis en is 5 dagen geldig. De optie wordt automatisch omgezet in een definitieve of aanvraagboeking, tenzij je deze tijdig zelf bevestigt of annuleert. Het is helaas niet mogelijk om een optie te nemen op een reis waar nog maar een aantal plaatsen beschikbaar zijn.

Reviews Georgië, 10 dagen

Gemiddelde beoordeling: 8,6

 • Fascinerend land, afwisselend programma, mooi landschap, interessante cultuur en geschiedenis. Hikes zijn meer/minder pittig, altijd mooi. Samen met goede Djoser-reisleider én local guide én gezellige reisgenoten zorgt dit voor een hele fijne vakantie.

  9,0

 • Een hele afwisselende wandelreis met veel natuur aangevuld met cultuur van het land en een prima reisleiding.

  9,0

 • Mooie afwisselende reis door een deel van het prachtige Georgie. Fantastische wandelingen op diverse hoogten onder de bezielende reisbegeleiding van Peter. Zeker ook de lokale gids en chauffeur maakten dit tot een fijne 10 daagse.

  8,0

 • Hey, wij hebben een leuke reis gehad en onze reisbegeleider was top! Maar hadden toch enkele opmerkingen; het overnachten in Bakuriani was overbodig. Het was makkelijker geweest om te slapen in Borjomi. Wij waren ook niet onder de indruk van het Klooster van Dariali, maar dat is ws persoonlijk!

  7,0

Praktische informatie

Accommodatie

We overnachten in middenklasse hotels in kamers voorzien van eigen douche en toilet. Sommige hotels hebben een typisch authentiek Georgische uitstraling, andere accommodaties zijn wat moderner. In de steden liggen de hotels allemaal op loopafstand van het centrum of openbaar vervoer zodat je eenvoudig de bezienswaardigheden kunt bezichtigen of een restaurantje kunt uitzoeken. In sommige accommodaties is ook een restaurant aanwezig. 

Bekijk hotelreviews op Tripadvisor

Tbilisi Irmeni Hotel
Borjomi Hotel Old Borjomi
Gudauri Gudauri Hut
Kazbegi    Hotel Gold Kazbegi

Deze selectie geeft een goed beeld van de hotels waar we op deze reis verblijven.

 • Astoria Hotel Tbilisi Georgie
 • Astoria Hotel kamer Tbilisi Georgie

  Alle hotelkamers hebben een eigen douche en toilet

 • Apollon Hotel Bakuriani Georgie
 • Apollon Hotel kamer Bakuriani Georgie
 • Alpine Hut restaurant Gudauri Georgie

  Het ontbijt is inbegrepen tijdens de reis

 • Alpine Hut Gudauri Georgie
 • Uptown Boutique Kazbegi Georgie
 • Uptown Boutique tuin Kazbegi Georgie

  De hotels buiten de stad hebben een prachtig uitzicht

 • Uptown Boutique kamer Kazbegi Georgie

Vliegreis

Lufthansa

Het meest voorkomende vluchtschema staat hieronder. Je kan ook het schema per vertrekdatum bekijken. Vliegtijden en -maatschappijen zijn onder voorbehoud van wijzigingen.

 • Vlucht met

  Lufthansa

  Traject

  Amsterdam - München

  Vertrek

  17:15 - 18:40

 • Vlucht met

  Lufthansa

  Traject

  München - Tbilisi

  Vertrek

  22:15 - 04:05*

 • Vlucht met

  Lufthansa

  Traject

  Tbilisi - München

  Vertrek

  05:10 - 07:20

 • Vlucht met

  Lufthansa

  Traject

  München - Amsterdam

  Vertrek

  08:55 - 10:25

* aankomst volgende dag


In Georgië is het in de zomer 2 uur later. In de winter is het tijdverschil 3 uur.

De vluchten worden verzorg door Lufthansa of haar partner Eurowings. Lufthansa is dé nationale luchtvaartmaatschappij van Duitsland. Het is de enige Europese luchtvaartmaatschappij die behoort tot de exclusieve selectie van ‘5-Star Airlines’. Lufthansa heeft al jaren een zeer goede reputatie op gebied van service, kwaliteit en veiligheid. Samen met Swiss- en Austrian Airlines maakt het deel uit van de Lufthansa Group. De vloot is zeer modern, bestaande uit onder andere de A350 en de B747-8. Deze toestellen zijn milieuvriendelijker door hun lagere CO2-uitstoot. Op lange afstandsvluchten is een entertainment systeem aan boord met persoonlijk scherm aanwezig. Je kunt kiezen uit verschillende films, televisieseries/programma’s, muziek en spelletjes. Tijdens de vlucht kun je een uitgebreide keuze aan warme en koude dranken verwachten - plus een kleine snack of een warme maaltijd , afhankelijk van de route. De maaltijden/snacks die worden aangeboden passen bij de vertrektijd en de bestemming. Kortom: bij Lufthansa begint je reis pas goed! Eurowings is de prijs-kwaliteitsverhouding luchtvaartmaatschappij van het Lufthansa-concern en is gespecialiseerd in voordelige rechtstreekse vluchten binnen en buiten Europa.

Hotelovernachting Schiphol

Djoser biedt Belgische reizigers aan om voor een aantrekkelijk tarief in het Ibis Hotel vlak bij de luchthaven Schiphol te overnachten. Vooral bij vluchten die vroeg vertrekken of ’s avonds laat aankomen is dit handig. Je vertrekt uitgerust of geniet nog na van een extra nachtje vakantie. Bovendien parkeer je je wagen gratis. Lees hier meer.

Vervoer

Het vervoer over land en tussen de verschillende wandelingen in vindt plaats met een eigen comfortabele bus. Op dag 5 wordt gebruik gemaakt van een aantal 4wd minivans afhankelijk van de grootte van de groep. Op dag 2 en 9 hebben we geen beschikking over vervoer, dit zijn vrije dagen.

 

 • Lufthansa Airbus A321-200
 • Wandelreis georgie bus vervoersmiddel Djoser
 • Wandelreis Georgie binnenkant bus vervoersmiddel Djoser

Bij de reis inbegrepen

 • Vliegreis met Lufthansa
 • Ruimbagage
 • Alle vluchttoeslagen
 • Hotelovernachtingen
 • Ontbijt inbegrepen 
 • Nederlandse reisbegeleiding
 • Lokale Engelssprekende gids
 • Vervoer van en naar luchthaven
 • Vervoer van en naar begin- en eindpunt wandeltochten
 • Wandelingen en excursies volgens programma
 • Bezoek aan voormalige hoofdstad Mtskheta
 • Wandeling naar Gergeti kerk
 • Bezoek aan het stadje Uplistskhe
 • Bergwandeling in de indrukwekkende Kaukasus

Excursies

Markt GeorgieBij Djoser bepaal je zelf welke bezienswaardigheden je de moeite waard vindt om te bezoeken, naast de wandeltochten die tijdens de reis gemaakt worden. De een bezoekt graag een museum met een rondleiding, terwijl de ander liever een wandeling maakt. Vanuit onze accommodaties kun je zelf eenvoudig te voet of met lokaal vervoer de mogelijkheden aan je voorkeur aanpassen.

Sommige bezienswaardigheden mag je echt niet missen of liggen op de route. Dergelijke excursies zijn bij Djoser in het programma opgenomen. Hiervoor geldt dat eventuele entreegelden exclusief zijn.

Tijdens de wandelreis in Georgië zijn de volgende excursies in het reisprogramma inbegrepen:

 • Bezoek aan voormalige hoofdstad Mtskheta 
 • Wandeling naar Gergeti kerk 
 • Bezoek aan het stadje Uplistskhe
 • Sioni Kathedraal
 • Gveleti Watervallen
 • Bojormi Kharagauli National Park

Tijdens de wandelreis in Georgië zijn o.a. de volgende excursies optioneel: 

 • Turtle Lake in Tbilisi
 • Bezoek aan museum in Gori 


Ter plaatse zijn ook andere excursies mogelijk. De reisbegeleider kan je hierover adviseren en regelt eventueel een excursie voor de groep. 

Reisdocumenten

 •     E-ticket. Meer informatie over de vlucht ontvang je ongeveer 2 weken voor vertrek.
 •     Internationale reispas die nog 6 maanden geldig is na vertrek uit Tbilisi.

Geldzaken

In Georgië wordt er betaald met de lari. Kijk voor de actuele koersen op oanda.com.

Hoewel op veel plaatsen geld kan worden afgehaald is het aan te raden om als zakgeld ook enkele contante euro’s mee te nemen. Creditcards zijn inmiddels ook op enkele plaatsen te gebruiken en ook betalen met je bankkaart wordt steeds meer mogelijk, zoals in restaurants.

Als richtbedrag voor uitgaven die niet bij de reissom zijn inbegrepen, zoals maaltijden, overige entreegelden, facultatieve excursies en persoonlijke uitgaven geldt minimaal € 150,- per persoon per week.

Het is gebruikelijk om fooien te geven voor verleende diensten. Om te voorkomen dat je steeds fooien uit moet delen, wordt aan het begin van de reis een fooienpot ingesteld waaruit de (gezamenlijke) tips aan de chauffeurs, gidsen, hotelpersoneel e.d. worden betaald. De richtlijn voor de fooienpot voor deze reis bedraagt € 25,-. Daarnaast staat het je vrij om als blijk van waardering een fooi aan de reisbegeleider te geven.
 

Maaltijden

Bij de reis zijn alle ontbijten inbegrepen. In een aantal hotels is er een ontbijtbuffet. Verder kun je zelf bepalen waar je wilt lunchen en 's avonds gaat eten. Er is in de grotere steden inmiddels een flink aantal restaurants gekomen. In de kleinere plaatsen is de keuze beperkt. De reisbegeleider kan je wel altijd aanraden waar het eten lekker en goed is. Lees meer over het eten in Georgië.

De grote hotels en restaurants serveren gewone Europese gerechten: soep, vlees/vis met rijst of aardappels. Yoghurt en salades zijn volop verkrijgbaar. Het dessert blijft meestal beperkt tot ijs of yoghurt, in ieder geval thee en koffie.


Gezondheid

Voor deze reis worden vaccinaties aangeraden tegen:

 • DTP
 • Hepatitis A 

Ook gelden er eventuele andere maantregelen rondom Covid-19. Lees meer hierover onder het kopje 'Reizen en Covid-19'.

We raden je aan een kleine medische kit mee te nemen met o.a. aspirine en middelen tegen darmstoornissen.

Voor vaccinaties werkt Djoser samen met Thuisvaccinatie.nl. Het is de grootste landelijke organisatie voor reisvaccinaties aan huis. De deskundige artsen komen bij je langs wanneer het jou uitkomt. Ook ‘s avonds en in het weekend of op het werk. En sturen (indien mogelijk) de rekening rechtstreeks naar de zorgverzekeraar. De tarieven zijn vergelijkbaar met andere vaccinatie instellingen. Je kunt gemakkelijk online een afspraak maken. Voor een advies per land kun je ook de website raadplegen van het Landelijk Coördinatiecentrum Reizigersadvisering lcr.nl of itg.be.

Logo ThuisVaccinatie.nl

Hotelverlenging

Vervroeging of verlenging met accommodatie is in Tbilisi bij te boeken. Hier verblijf je vooraf of achteraf in een centraal gelegen middenklasse hotel. De prijs is vanaf € 48,- op basis van logies en ontbijt in een tweepersoonskamer per persoon per nacht. Voor een eenpersoonskamer wordt vanaf € 84,- in rekening gebracht.

De genoemde prijzen zijn zonder wijzigingskosten van de vlucht en de transfer van/naar de luchthaven.

Klimaat en geografie

Georgië hoort bij de Kaukasus-landen. Het Kaukasusgebergte bestaat uit de Grote Kaukasus in het noorden en in het zuiden is de Kleine Kaukasus. Tevens bezit de Kaukasus na de val van het IJzeren Gordijn over de hoogste bergtoppen van Europa. In het land heerst over het algemeen een landklimaat, dat door de vaak grote hoogte niet tot te hoge temperaturen leidt. De gemiddelde temperaturen in de zomermaanden liggen tussen de 25 - 30° C. In het voor- en najaar moet je rekenen op temperaturen van gemiddeld 20° C. In de nachten koelt het uiteraard flink af.

Zwaarte van de reis

 • Zwaarte wandelreis
 • Zwaarte wandelreis
 • Zwaarte wandelreis

We hebben de reizen gerangschikt naar zwaarte. Hierbij is rekening gehouden met de duur van de tochten, de niveauverschillen, de hoogten waarop we wandelen en de verhouding van rust- en wandeldagen. Dit blijft natuurlijk een inschatting. Bovendien zal je persoonlijke beleving mede afhankelijk zijn van factoren als weersomstandigheden en je fysieke gesteldheid.
 

Laagste punt wandeltocht: 1300 meter
Hoogste punt wandeltocht: 3400 meter
Maximaal stijgen: 600 meter
Maximaal dalen: 300 meter
Totaal aantal km wandelen: 38 km
Gemiddelde wandelduur: 3,5 uur


Voor meer informatie over de wandelduur en hoogteverschillen verwijzen we je graag naar de dag-tot-dagbeschrijving van deze route. De zwaarte van de reis wordt uitgebreid uitgelegd op de pagina wandel en fiets zwaarte.

De wandelreis Georgië bestaat uit wandelingen in heuvelachtig en bergachtig gebied. Je stijgt maximaal 600 meter en maakt afdalingen met een maximum van 300 meter. De wandelingen voeren meestal over stenige bergpaden en soms deels over onverharde wegen. Houdt er rekening mee dat sommige stukken na regenval erg glad kunnen worden. Op dag 5 bereiken we de hoogte van maximaal 3400 meter, je kunt merken dat de lucht wat ijler begint te worden. De wandelingen zijn voor iedereen met een normale tot goede conditie goed te doen en je kunt er op een aantal dagen voor kiezen of je wel of niet met een wandeling meegaat. Houdt er rekening mee dat door weersomstandigheden het voor kan komen dat het wandelpad naar de Devdoraki gletsjer gesloten wordt. In dit geval zal een alternatieve wandeling aangeboden worden naar het dorpje Zdo met een duur van ongeveer 2 uur en maximale stijging van 400 meter.

Ga goed voorbereid op reis!

Zorg ervoor dat je goed voorbereid op reis gaat. Houd of breng de maanden voorafgaand aan je reis je conditie op peil en probeer uitgerust aan je wandelreis te beginnen. Zo heb je meer plezier van je vakantie. Een goede uitrusting is ook van belang. Zorg altijd voor goed ingelopen schoenen en neem de juiste kleding mee. Niets is zo vervelend als gebrekkig materiaal.

Reisbegeleiding en gidsen

Een enthousiaste Nederlandse reisbegeleider begeleidt de reis. Onze reisbegeleiders zijn zeer ervaren en bevlogen reizigers en vertellen onderweg leuke weetjes over de bestemming. Zij begeleiden de wandeltochten, zorgen dat de reis soepel verloopt en zijn het aanspreekpunt voor vragen en wensen. De eigen passie voor wandelen, in combinatie met een uitgebreide training en inwerkprocedure, vormt de basis voor hun deskundigheid en professionaliteit.

Bij deze wandelreis gaat er gedurende de reis tevens een lokale Engelssprekende gids mee die de reisbegeleider assisteert met allerlei logistieke en praktische zaken. Naast de Engelssprekende lokale gids gaat er op dag 3,4, 5 en 6 nog een gespecialiseerde lokale bergwandelgids mee die de wandelroutes goed kent.

Veelgestelde vragen

Hoe zwaar is deze reis?

De wandelreis Georgië bestaat uit wandelingen in heuvelachtig en bergachtig gebied. Je stijgt maximaal 600 meter en maakt afdalingen met een maximum van 300 meter. De wandelingen voeren meestal over stenige bergpaden en soms deels over onverharde wegen. Houdt er rekening mee dat sommige stukken na regenval erg glad kunnen worden. De gemiddelde wandelduur is 3,5 uur per dag. Op dag 5 bereiken we de hoogte van maximaal 3400 meter, je kunt merken dat de lucht wat ijler begint te worden. De wandelingen zijn voor iedereen met een normale tot goede conditie goed te doen en je kunt er op een aantal dagen voor kiezen of je wel of niet met een wandeling meegaat. Voor exacte informatie over de lengte, wandelduur en stijging/daling, zie de dag-tot-dag-beschrijving op deze website.

Welke wandelschoenen kan ik het beste dragen tijdens deze reis?

We adviseren stevige en goed ingelopen wandelschoenen met voldoende profiel. Zo heb je voldoende steun en goede grip en door het gebruik van ingelopen schoenen voorkom je blaren tijdens de reis.

Bij een buitensportzaak kun je vragen naar wandelschoen ‘categorie A/B of B’.

Moet ik mijn eigen bagage dragen tijdens de wandelingen?

Je draagt tijdens de wandelingen alleen je eigen dag(rug)zak met water, fototoestel, lunchpakket, regenkleding etc. De grote bagage wordt tijdens de wandeltocht iedere dag vervoerd.

Wat voor soort reistas kan ik het beste meenemen?

Het is belangrijk dat je bagage niet te groot is, vanwege de beperkte opslagruimte in de bussen. Harde koffers raden wij om deze reden af. We verzoeken je om maximaal 12 tot 15 kg mee te nemen.

Hoe is het vervoer in Georgië?

Het vervoer over land en tussen de verschillende wandelingen in vindt plaats met een eigen comfortabele bus. Op dag 4 wordt gebruik gemaakt van een aantal 4wd minivans afhankelijk van de grootte van de groep. 

Hebben we vrije tijd om er zelf op uit te trekken?

Djoser hanteert het ‘vrijheid blijheid’ principe, dit betekend dat er is voldoende tijd vrijgemaakt om er zelf op uit te trekken of gewoon wat rust te nemen. Ook is het mogelijk extra facultatieve wandeltochten en excursies te maken. Op dag 2 t/m 8 staan er wandelingen gepland. Dag 9 staat er geen wandeling op het programma, maar kun je zelf de omgeving ontdekken of een optionele excursie doen.

Hoe zijn de overnachtingen tijdens deze wandelreis in Georgie?

We overnachten in middenklasse hotels in kamers voorzien van eigen douche en toilet. Sommige hotels hebben een typisch authentiek Russische uitstraling, andere accommodaties zijn wat moderner. In de plaatsen en Tbilisi liggen de hotels allemaal op loopafstand van het centrum of andere voorzieningen.

Is er wifi aanwezig in de hotels?

In de meeste hotels kun je van wifi gebruik maken. Ook is het vaak mogelijk bij restaurantjes en cafés wifi te ontvangen.

Is het mogelijk om een éénpersoonskamer te boeken?

Alleenreizenden worden, in goed overleg, ingedeeld met andere alleenreizenden van hetzelfde geslacht. Wil je niet ingedeeld worden met een andere deelnemer, dan kun je een éénpersoonskamer boeken tegen de daarvoor geldende toeslag. Deze meerprijs is te vinden onder het tabblad VERTREKDATA/PRIJS.

Welke maaltijden zijn inclusief?

In elk hotel is het ontbijt inbegrepen. Verder kun je zelf bepalen waar je wilt lunchen en 's avonds gaat eten. 

Hoe is de begeleiding geregeld tijdens deze reis?

Deze reis wordt begeleid door een Nederlandssprekende reisbegeleid(st)er die je bij aankomst in Tbilisi opwacht en de groep gedurende de gehele reis assisteert. Onze reisbegeleiders zijn zeer ervaren en bevlogen reizigers en vertellen onderweg leuke weetjes over de bestemming. Zij zorgen dat de reis soepel verloopt en zijn het aanspreekpunt voor vragen en wensen. De eigen passie, in combinatie met een uitgebreide training en inwerkprocedure, vormt de basis voor hun deskundigheid en professionaliteit. De reisbegeleiders zijn enthousiaste wandelaars en doen er alles aan om van je wandelreis een succes te maken.

Ook gaat er bij deze reis een lokale Engelssprekende gids mee en op dag 2,3,4 en 5 een lokale berg wandelgids.

Hoe groot zijn de groepen?

De groepen tijdens deze wandelreis bestaan uit gemiddeld 12 personen. De maximale groepsgrootte is 16 personen. Onze groepen bestaan uit zowel samenreizende als alleengaande reizigers. Reis je alleen, dan vind je zeker snel aansluiting in onze kleine groepen.

Hoe kan ik betalen in Georgië?

De gemakkelijkste manier om de Georgische munteenheid Lari te krijgen is via de geldautomaat. In alle grote plaatsen zijn automaten, waar je met een pinpas of creditcard geld kan opnemen. Neem voor de zekerheid ook contante euro’s mee, want de automaten zijn niet altijd in werking. Daarnaast worden creditcards op enkele plaatsen geaccepteerd.

Wat is de beste reistijd voor Georgië?

In het land heerst over het algemeen een landklimaat, dat door de vaak grote hoogte niet tot te hoge temperaturen leidt. De gemiddelde temperaturen in de zomermaanden liggen tussen de 25 - 30° C. In het voor- en najaar moet je rekenen op temperaturen van gemiddeld 20° C. In de nachten koelt het uiteraard flink af. Deze wandelreis wordt alleen in de maanden juni t/m september uitgevoerd.

Foto's en video