Polen

15 dagen

2 weken in het verrassende Polen

Polen is een verrassend vakantieland. Het biedt veel afwisseling: je verkent de middeleeuwse steden zoals Gdansk, Wroclaw en Krakau, trekt eropuit in de prachtige natuurgebieden, zoals het merengebied Mazurië en Bialowieza, waar je nog wilde bizons vindt en je ontdekt mooie kastelen, waaronder Slot Mariënburg, het grootste kruisvaarderskasteel van Europa. Het is ook een land waar verschillende grootheden vandaan komen, zoals de componist Chopin en astronoom Copernicus. Reis je mee naar Polska?

Reisschema

 1. Amsterdam - Warschau
 2. Warschau
 3. Warschau - Bialowieza nationaal park
 4. Bialowieza NP - Hitlers Wolfsschanze - Mazurië
 5. Mazurië
 6. Mazurië - Slot Mariënburg - Gdansk
 7. Gdansk
 8. Gdansk - Torun - Poznan
 9. Poznan - Wroclaw
 10. Wroclaw - Zakopane
 11. Zakopane
 12. Zakopane - Krakau
 13. Krakau, optionele excursie Wieliczka-zoutmijn
 14. Krakau, bezoek Joodse wijk en optionele excursie Auschwitz-Birkenau
 15. Krakau - Amsterdam

Reisbeschrijving

Hoewel je het misschien niet verwacht, is Polen een heel leuke bestemming om met kinderen te bezoeken. Pak de fiets in één van de middeleeuwse steden, ga terug in de tijd tijdens een bezoek aan mooie kastelen en paleizen, ga op zoek naar de oudste bewoner van het oerbos en pak een kano om te gaan watersporten in Mazurië. Bij Zakopane kun je rodelen en vlotvaren, of gewoon met een treintje de hoogte opzoeken. En ken je de film Schindler's List? Deze is in Krakau opgenomen!

Koninklijke paleizen in de Poolse hoofdstad

Dag 1 Amsterdam - Warschau
Dag 2 Warschau

Warschau PolenNa een kleine twee uur vliegen landen we in de hoofdstad van Polen: Warschau, het begin van onze reis. Het is een stad met twee gezichten: je ziet hier glanzende wolkenkrabbers en brede straten met woonflats, maar ook een middeleeuwse binnenstad (de Oude Stad) met mooie geveltjes en kleine straten. Dit centrum staat op de werelderfgoedlijst van UNESCO, dus we lopen er natuurlijk een rondje. Je kunt hier vergapen aan talloze winkeltjes en terrassen. Het hoogtepunt van het ‘nieuwe’ centrum is het communistische ‘Paleis voor Cultuur en Wetenschap’, dat misschien wat lijkt op de schuilplaats van een fictieve slechterik. Bovenop de toren heb je een prachtig uitzicht.

Je kunt ervoor kiezen om de ‘koningsroute’ te lopen, deze wandeling begint bij het Slotplein en via verschillende paleizen kom je uiteindelijk uit bij het Wilanowpaleis, een prachtige barokke zomerresidentie met indrukwekkende tuinen.
Wist je dat Warschau de geboortestad is van de beroemde componist Chopin?
De stad leent zich ook prima voor een ontdekking per fiets; in vrijwel elke grote Poolse stad kun je eenvoudig fietsen huren.

Voor de whizzkids onder ons heeft Warschau een interessant uitje: het Copernicus Science Centre. Ook gewoon leuk voor iedereen die geïnteresseerd is in wetenschap en de planeten!

Van het oerbos naar de waterrijke Mazuren

Dag 3 Warschau - Bialowieza nationaal park
Dag 4 Bialowieza NP - Hitlers Wolfsschanze - Mazurië
Dag 5 Mazurië

Wisent Bialowieza nationaal park PolenNa een uitgebreide kennismaking met Warschau rijden we de volgende dag naar onze volgende bestemming. In het oosten van Polen ligt het laatste grote oerbos van Europa: Bialowieza. Hier leven nog wilde bizons, de wisenten! Maar ze moeten het bos wel delen met vele andere diersoorten, zoals herten, wolven, lynxen en bevers. Je kunt hier fietsen of te voet op zoek: misschien spot je wel wat!

Vervolgens rijden we verder naar een ander mooi natuurgebied: de Mazuren. Dit is een historische regio, die ooit onderdeel was van Oost-Pruisen. Eerst stoppen we nog bij het voormalige hoofdkwartier van Hitler, het Wolvennest. Ongetwijfeld heb je op school de verhalen over de Tweede Wereldoorlog gehoord, hier in Polen zie je de bunkers waar Hilter zich terugtrok en waar ook de mislukte aanslag op zijn leven plaatsvond.

Mazurië PolenIn Mazurië ontdekken we een andere kant van de Poolse natuur: die van gigantische moerassen en meren. Ons hotel ligt aan één van de 2000 meren, waarin je lekker kunt kanoën of zwemmen. We hebben hier een hele dag de tijd, dus je kunt er ook op de fiets op uit trekken. Onderweg zie je ongetwijfeld veel vogels en al fietsend kom je langs boerendorpjes, passeer je een paard en wagen en zie je in de verte een kasteel opdoemen.

De glans van de middeleeuwen

Dag 6 Mazurië - Slot Mariënburg - Gdansk
Dag 7 Gdansk
Dag 8 Gdansk - Torun - Poznan
Dag 9 Poznan - Wroclaw

Onderweg naar Gdansk kun je niet om Slot Mariënburg heen: dat is namelijk de grootste van Europa! Het werd in de 13e eeuw gebouwd door kruisvaarders, helemaal uit bakstenen. Natuurlijk ligt er ook een grote slotgracht omheen. Waan je een ridder in dit enorme fort, je ziet hier namelijk veel oude spullen van de ridders, zoals harnassen en zwaarden.

Gdanks PolenDe reis gaat verder naar Gdansk, een prachtige middeleeuwse stad. Ooit was dit één van de rijkste en belangrijkste Hanzesteden en dat zie je terug in alle historische hoogtepunten. Misschien lijkt het alsof je terug in Nederland of Vlaanderen bent: veel van de huizen hier zijn in ‘onze’ stijl gebouwd! Loop ook zeker een rondje door de middeleeuwse haven, met grote houten kranen en pakhuizen. Het symbool van de stad is de middeleeuwse Havenkraan, die werd gebruikt om de schepen te laden met koopmanswaar. In Nederland wordt de stad soms ook Danzig genoemd. Samen met Sopot en Gdynia vormt Gdansk de zogenaamde Driestad.

Ben je uitgekeken op al het moois, dan kun je een duik nemen in de zee of relaxen op het zandstrand, dit ligt tussen de haven en het Sopot. Of kies voor één van de vele terrasjes aan de brede boulevard.

We vertrekken naar Poznan, maar onderweg maken we nog een stop in Torun. Breng hier een bezoek aan het museum Piernika, het peperkoekmuseum. De peperkoek uit de stad is beroemd, dus het proeven waard! Of beklim de 40-meter hoge toren van het stadhuis, zodat je de stad van bovenaf kunt zien. In deze stad werd Nicolas Copernicus, beroemde sterrenkundige, geboren. Hij ontdekte dat de zon (en niet de aarde) zich in het centrum van het heelal bevindt, in die tijd een omstreden standpunt! In de stad vind je een standbeeld van hem en verschillende gebouwen die naar hem zijn genoemd.

Poznan PolenNa deze stop rijden we verder naar Poznan, waar we overnachten. Begin hier je dag goed met een goed kopje koffie en de Sint Maarten croissants, het zoete symbool van de stad. Er is zelfs een museum voor ingericht.

Poznan is één van de oudste steden in Polen en een kleurrijke stad met veel middeleeuwse bezienswaardigheden. Breng een bezoekje aan het oudste deel van de stad, Ostrów Tumski, een eilandje tussen de rivieren Warta en Cybina. Via de Koninklijke en Keizerlijke route ontdek je al lopend meer van deze historische stad. Aan het eind van de wandeling strijk je neer op een terrasje op de Oude Markt of Stary Rynek. Dit plein is omringd door kleurige en statige herenhuizen.

Wroclaw kabouter PolenWe rijden verder naar Wroclaw. Deze stad wordt ook wel het Venetië van Polen genoemd: de binnenstad is gebouwd op 12 verschillende eilanden, die door 127 verschillende bruggen met elkaar verbonden zijn. Maar behalve dat, staat het ook bekend als de ‘dwergenstad’: het oude centrum is namelijk versierd met talloze bronzen tuinkabouters; je vindt er, nadat in 2001 de eerste werd geplaatst, inmiddels meer dan 400! Je kunt zelfs een speciale wandeling maken langs de grappigste kabouters.

De hoge Tatra

Dag 10 Wroclaw - Zakopane
Dag 11 Zakopane
Dag 12 Zakopane - Krakau

Bergen Zakopane Tatra PolenVanuit Wroclaw maken we de wat langere rit naar Zakopane. Dit schattige stadje ligt aan de rand van de hoge Tatra: de imposante bergketen die de zuidgrens van Polen vormt. Hier kun je prachtig wandelen, van kleine tochtjes van twee uur tot hele dagtochten. En je hoeft niet een zo sportief te zijn, want je kunt je ook omhoog laten brengen met een kabelbaan! Ook kun je met een treintje naar de top van de berg Gubalówka rijden, tot een hoogte van 1123 meter, voor een spectaculair uitzicht over de stad.

Houd je van wat meer avontuur, ga dan voor een rit op de rodelbaan en zoef in een kart naar beneden! Ook kun je op een traditioneel houten vlot de Dunajec Rivier afvaren. Hoe leuk is dat!

In Zakopane zelf vind je voornamelijk houten huizen, veel houtsnijwerk en één lange (winkel)straat waar het leven zich afspeelt; het de ideale plek om je souvenirs te scoren of een hapje te eten.

Openluchtmuseum Krakau

Dag 13 Krakau, optionele excursie Wieliczka-zoutmijn
Dag 14 Krakau, bezoek Joodse wijk en optionele excursie Auschwitz-Birkenau
Dag 15 Krakau- Amsterdam

Wieliczka PolenKrakau is misschien wel de mooiste stad van Polen: overal waar je kijkt zie je prachtige gebouwen uit de middeleeuwen. Het centrum van de stad is het 16e-eeuwse Lakenhalle, een markthal die nog steeds vol kraampjes staat - de perfecte plek om een leuke souvenir op de kop te tikken! Of breng een bezoek aan het grote kasteel iets meer aan de rand van de stad.

Een bezoek aan de zoutmijnen van Wieliczka mag je in ieder geval niet overslaan: hier is onder de grond een hele stad gemaakt, opgetrokken uit zout. Je vindt hier vele kamers, zelfs een enorm sportveld en het meest bijzondere is wellicht de kapel, gedecoreerd met prachtige kroonluchters. De zoutmijn staat op de werelderfgoedlijst van UNESCO. In de middeleeuwen was zout kostbaar, in die tijd is deze mijn ontstaan. Het was het ‘witte goud’ van deze tijd; vandaag de dag wordt er nauwelijks meer zout gewonnen.

De laatste dag staat in het teken van de Tweede Wereldoorlog. In de ochtend bezoeken we de Joodse wijk van Krakau, Kazimierz. Hier vind je synagogen en het Galicja museum, voor een hedendaagse kijk in de joodse geschiedenis in Polen. Het is ook deze wijk, waar de film Schindler’s List is opgenomen, hoewel de fabriek, nu ingericht als museum, net over de rivier ligt. Het oude joodse getto ligt eveneensaan de overkant van de rivier.

Auschwitz-Birkenau PolenOp zo’n 1,5 uur rijden vanaf de stad ligt de meest indrukwekkende plek uit de Tweede Wereldoorlog: voormalig concentratiekamp Auschwitz-Birkenau. Wie wil, kan hier een bezoek brengen en meer leren over de verschrikkingen van de Holocaust. Dit bezoek zal een blijvende indruk achterlaten. Hoewel een bezoek voor de jongere kinderen misschien te confronterend is, hebben de oudere kinderen hier op school al veel over gehoord en gelezen en kunnen zij hier al beter mee omgaan.

De volgende dag vliegen we vanuit Krakau terug naar Amsterdam.

Op reis met Djoser
Bij onze reizen is geen sprake van een strak gepland reisschema. De reisdagen staan vast, maar ter plaatse wordt het programma in overleg tussen de groep en de reisbegeleiding ingevuld. De reisbegeleiding biedt de meeste dagen een programma aan en een aantal excursies is inbegrepen, maar je bent zeker niet verplicht hieraan deel te nemen. Wie er liever zelf op uitgaat, heeft daartoe alle vrijheid.

Vertrekdata/prijs

Boek en reis met Djoser zekerheid Boek en reis met Djoser zekerheid

Inclusief

 • Vliegreis met KLM
 • Alle vluchttoeslagen
 • Nederlandse reisbegeleiding
 • Vervoer per comfortabele bus
 • Hotelovernachtingen mét soms een zwembad
 • Inclusief alle ontbijten
 • Excursie Bialowieza NP
 • Stop bij Hitlers Wolfsschanze
 • Bezoek aan Slot Mariënburg
 • Stop in het middeleeuwse Torun
 • Excursie naar de Wieliczka zoutmijn
 • Wandeling door de Joodse wijk in Krakau

Exclusief

Overige maaltijden, entreegelden, facultatieve excursies, fooien, persoonlijke uitgaven, kosten ruimbagage, verzekeringen, etc.
Reserveringskosten € 40,- per boeking. Bijdrage SGR € 5,- per persoon en calamiteitenfonds € 2,50 per boeking.

Landarrangement

De prijs van de reis zonder de internationale vluchten bedraagt € 0,-.

Houd bij het boeken van een landarrangement, waarbij je zelf je vliegtickets boekt, er rekening mee dat er voor al onze reizen een minimum aantal deelnemers nodig is.

Vluchttoeslagen (inbegrepen)

Luchtvaartmaatschappijen berekenen naast luchthavenbelastingen, ook brandstof- en veiligheidstoeslagen. Bij Djoser zijn al deze toeslagen in de reissom inbegrepen.

Groepssamenstelling en groepsgrootte

Onze Familyreizen zijn speciaal samengesteld voor gezinnen met kinderen. Contact met andere gezinnen is dus zo gemaakt!

De gezinnen kunnen verschillend zijn qua samenstelling; op onze reizen gaan zowel 1- als 2-oudergezinnen mee en ook samengestelde gezinnen. Omdat juist de leeftijd van de kinderen heel bepalend kan zijn voor de reis, is een aantal vertrekdata speciaal voor reizen met kinderen vanaf 10 en 16 jaar. Op de andere reizen zijn kinderen van alle leeftijden welkom, maar de minimum leeftijd is 6 jaar en de maximale leeftijd is 20 jaar. Is een kind jonger dan 6 jaar of ouder dan 20, overleg dan voor boeking met Djoser. Je vindt de beschikbaarheid en de leeftijden van de kinderen van reeds geboekte families bij de reisdata.  

Het minimum aantal deelnemers op alle Familyreizen is 10 (3 gezinnen), het maximum aantal personen is 26.

Nog bedenktijd nodig? Dan kun je tot een paar maanden voor vertrek een optie op een reis nemen. Zo’n voorlopige reservering is gratis en is 5 dagen geldig. De optie wordt automatisch omgezet in een definitieve of aanvraagboeking, tenzij je deze tijdig zelf bevestigt of annuleert. Het is helaas niet mogelijk om een optie te nemen op een reis waar nog maar een aantal plaatsen beschikbaar zijn.

Praktische informatie

Accommodatie

In Polen overnachten we in comfortabele hotels, zoveel mogelijk centraal gelegen. De kamers beschikken altijd over een eigen douche en toilet en hebben soms een zwembad. Afhankelijk van plaats of stad hebben de hotels een ander karakter. In de steden maken we vooral gebruik van moderne hotels, op de andere lokaties verblijf je in meer karakteristieke hotels.

hotel europa meer family djoserIn Bialowieza verblijven we aan de rand van het nationaal park zodat we maximaal kunnen profiteren van de tijd daar en in Mazurië ligt ons hotel direct aan één van de vele meren. Hier kun je kanoën, waterfietsen en zwemmen.

Bekijk hotelreviews op Tripadvisor

Warschau Hotel Metropol
Bialowieza Hotel Bialowieski
Mazurië Hotel Europa
Gdansk Hotel Novotel Gdansk Centrum
Poznan Hotel Novotel Poznan Centrum
Wroclaw Hotel Novotel Wroclaw Centrum
Zakopane Czarny Potok Hotel
Krakau Hotel Maximum


Deze selectie geeft een goed beeld van de hotels waar we tijdens deze reis verblijven.

Reis je met een familie van 3 personen dan verblijf je met je gezin op één kamer. Bestaat het gezin uit vier of vijf personen dan reserveren we twee kamers, waar mogelijk aan elkaar grenzend.

Elke ochtend geniet je van een uitgebreid ontbijtbuffet.

De comfortabele kamers zijn van alle gemakken voorzien.

Sommige hotels beschikken over een zwembad.

Elke ochtend geniet je van een uitgebreid ontbijtbuffet.

De comfortabele kamers zijn van alle gemakken voorzien.

Sommige hotels beschikken over een zwembad.

Elke ochtend geniet je van een uitgebreid ontbijtbuffet.

De comfortabele kamers zijn van alle gemakken voorzien.

Sommige hotels beschikken over een zwembad.

Elke ochtend geniet je van een uitgebreid ontbijtbuffet.

De comfortabele kamers zijn van alle gemakken voorzien.

Sommige hotels beschikken over een zwembad.

Vliegreis

KLM

Het meest voorkomende vluchtschema staat hieronder. Je kan ook het schema per vertrekdatum bekijken. Vliegtijden en -maatschappijen zijn onder voorbehoud van wijzigingen.

Kies vertrekdatum:

 • Vlucht met

  KLM

  Traject

  Amsterdam - Warschau

  Vertrek

  09:40

  Aankomst

  11:35

 • Vlucht met

  KLM

  Traject

  Krakau - Amsterdam

  Vertrek

  16:45

  Aankomst

  18:45

Er is geen tijdsverschil met Nederland.

KLM, Nederlands nationale trots, bestaat al meer dan 100 jaar en is hiermee de oudste luchtvaartmaatschappij ter wereld. De vloot is hypermodern. Zo zijn de Boeing 787-9 en 10 voorzien van de laatste technische hoogstandjes, zoals speciale moodlighting. De nieuwste generatie luchtfiltersystemen zorgt ervoor dat je minder vermoeid aankomt op de bestemming. Bovendien stoten deze nieuwe vliegtuigen minder broeikasgassen uit. Aan boord ontbreekt het je aan niets. Op elke vlucht word je voorzien van een snack en een drankje en op intercontinentale vluchten krijg je uiteraard een warme maaltijd. Voor de kids onder ons kunnen speciale kindermaaltijden vooraf gereserveerd worden. Door het persoonlijk in-flight entertainment systeem, dat op intercontinentale vluchten aangeboden wordt, voorzien van talloze films, series en games, zullen zowel kinderen als ouders zich zeker niet vervelen. Wil je tijdens de vlucht extra beenruimte, dan kun je tegen bijbetaling upgraden naar 'economy comfort'.

Landarrangement

De prijs van de reis zonder de internationale vluchten bedraagt € 0,-.

Houd bij het boeken van een landarrangement, waarbij je zelf je vliegtickets boekt, er rekening mee dat er voor al onze reizen een minimum aantal deelnemers nodig is.

Vervoer

Tijdens de rondreis door Polen maken we gebruik van een eigen comfortabele bus, voorzien van ventilatie. De bus staat geheel tot onze beschikking, waardoor we onderweg regelmatig kunnen stoppen om de benen te strekken, een foto te maken of een interessant plaatsje of markt te bezoeken. De wegen in Polen zijn verrassend goed, waardoor je vaak goed kunt doorrijden.

In de steden zelf verplaats je je het eenvoudigst met openbaar vervoer, op de fiets of te voet.

De hele reis staat onze eigen bus tot de beschikking.

De hele reis staat onze eigen bus tot de beschikking.

De hele reis staat onze eigen bus tot de beschikking.

De hele reis staat onze eigen bus tot de beschikking.

Bij de reis inbegrepen

 • Vliegreis met KLM
 • Alle vluchttoeslagen
 • Nederlandse reisbegeleiding
 • Vervoer per comfortabele bus
 • Hotelovernachtingen mét soms een zwembad
 • Inclusief alle ontbijten
 • Excursie Bialowieza NP
 • Stop bij Hitlers Wolfsschanze
 • Bezoek aan Slot Mariënburg
 • Stop in het middeleeuwse Torun
 • Excursie naar de Wieliczka zoutmijn
 • Wandeling door de Joodse wijk in Krakau

Excursies

Bij Djoser bepaal je zelf welke bezienswaardigheden je de moeite waard vindt om te bezoeken. De één houdt van cultuur en museumbezoek, de ander kiest liever voor een fietstocht door de stad of een hike in de natuur. Wat je ook kiest, bij Djoser kun je zelf je programma indelen. In de meeste gevallen kun je zelf of met groepsgenoten, al dan niet met hulp van onze reisbegeleiding, er te voet of met lokaal vervoer erop uit trekken. Toegangsgelden zijn niet bij de reissom inbegrepen, zodat je alle vrijheid hebt om je eigen plan te trekken.

Sommige bezienswaardigheden mag je niet missen, zijn slecht bereikbaar of liggen 'en route' naar onze volgende overnachtingsplaats. Dergelijke excursies zijn bij Djoser in het programma opgenomen. Ook bij alle excursies en stops onderweg die bij het programma inbegrepen zijn, geldt dat het entreegeld exclusief is.

Tijdens deze reis door Polen zijn de volgende excursies in het reisprogramma opgenomen:

 • Excursie naar Bialowieza NP, dit oudste oerbos van Europa laat zich goed per fiets of te voet verkennen.
 • Onderweg naar Mazurië maken we een stop bij het voormalige hoofdkwartier van Hitler, het Wolvennest.
 • Op de route naar Gdanks bezoeken we het grootste fort van Europa, Slot Mariënburg. Dit is een oud kruisvaarderskasteel, uit de 13e eeuw.
 • Van Gdansk naar Poznan bezoeken we Torun; neem je kans waar en proef de beroemde peperkoek!
 • Vanuit Krakau kun je een excursie maken naar de Wieliczka zoutmijn. Je vindt hier een complete ondergrondse stad, opgetrokken uit zout.
 • In Krakau brengen we een bezoek aan de Joodse buurt, tegenwoordig een hippe en moderne wijk, en het oude getto.


Ter plaatse zijn nog meer excursies mogelijk. Zo kun je Mazurië erop uit om een kanotocht te maken op één van de 200 meren. Of huur een fiets en trek langs boerendorpjes waar de tijd lijkt te hebben stilgestaan. Zakopane ligt aan de voet van de hoge Tatra; neem een lift naar boven of kies voor een snelle rit op de rodelbaan. De rivier Dunajec leent zich voor mooie vlottentochten. Vanuit Krakau kun je deelnemen aan een excursie naar Auschwitz-Birkenau. Een indrukwekkende excursie die je meer laat zien over de verschrikkingen van de Holocaust.

Reisdocumenten

 • E-ticket. Meer informatie over de vlucht ontvang je ongeveer 2 weken voor vertrek
 • Een geldig paspoort of Europese identiteitskaart die geldig dienen te zijn bij terugkomst in Nederland
 • Mogelijk gelden er aanvullende inreisvoorwaarden met betrekking tot COVID-19. Bekijk actuele informatie op de website van de Rijksoverheid met reisadviezen, onder het onderwerp "Coronavirus".

Geldzaken

In Polen wordt er betaald met de Poolse Zloty. Kijk voor de actuele koersen op oanda.com.

Pinnen: is mogelijk in alle steden.
Contant: Zloty's
Creditcards: worden bijna overal geaccepteerd.

Als richtbedrag voor uitgaven die niet bij de reissom zijn inbegrepen, zoals maaltijden, entreegelden, facultatieve excursies en persoonlijke uitgaven geldt minimaal € 250,- per persoon per week.

Het is gebruikelijk om fooien te geven voor verleende diensten. Om te voorkomen dat je steeds fooien uit moet delen, wordt aan het begin van de reis een fooienpot ingesteld, waaruit de (gezamenlijke) tips aan de chauffeurs, gidsen, hotelpersoneel e.d. worden betaald.

Maaltijden

Op deze reis zijn de ontbijten bij de hotelovernachtingen inbegrepen, meestal in de vorm van een buffet. Het ontbijt bestaat uit brood, een schotel met kaas en worst en een gebakken of gekookt ei. Soms is er vruchtensap en yoghurt, in ieder geval koffie en thee.

Pierogi Polen Eten DjoserDe Poolse keuken is niet erg bekend in Nederland, terwijl het een aantal bijzondere én lekkere gerechten serveert. Bijvoorbeeld pierogi: grote noedels gevuld met bijvoorbeeld zuurkool, vaak gegeten samen met een klein dotje verse room. Of de bijzonder gekleurde 'chłodnik': een koude, fel roze soep die met name in de zomer gegeten wordt. Bij een grotere maaltijd wordt bijna altijd een verse braadworst geserveerd, die op allerlei verschillende manieren worden bereid, afhankelijk van de slager, de stad of het seizoen.

Je kunt zelf de keuze maken voor lunch en diner. Er is in de grotere steden een flink aantal restaurants waaruit je kunt kiezen, in de kleinere plaatsen is de keuze beperkter. Soms nemen we een picknick-lunch mee om onderweg op een mooie plek in de natuur te lunchen. Naast restaurants met de gewone Europese gerechten zijn er ook internationale restaurants gekomen. Zuivelproducten en salades zijn over het algemeen volop verkrijgbaar. Kraanwater is over het algemeen goed en schoon, maar smaakt niet altijd even lekker. Mineraal water is vrijwel overal verkrijgbaar.

Gezondheid

Het verstandig enigszins te letten op wat je eet. Tevens adviseren wij een goede zonnebrandcrème tegen de zon en een kleine medische kit mee te nemen met o.a. pijnstillers en middelen tegen darmstoornissen.


Reizen en Covid-19

Voor alle reizen geldt dat je als reiziger moet voldoen aan de inreisvoorwaarden met betrekking tot COVID-19 van het land waar je naar toe gaat. De reiziger is zelf verantwoordelijk voor het voldoen aan de op het moment van vertrek geldende inreisregels van een land, zoals bijvoorbeeld vaccinatieplicht en/of een negatieve PCR-test. Het niet kunnen of willen voldoen hieraan is geen reden voor kosteloos annuleren. Bekijk de actuele inreisvoorwaarden met betrekking tot COVID-19 op de website van de Rijksoverheid met reisadviezen, onder het onderwerp "coronavirus".

Bedenk wel dat hier informatie staat die op dit moment van toepassing is en dat deze uiteraard kan veranderen, waarbij wij verwachten dat voor veel landen de inreisvoorwaarden versoepeld zullen worden. Uiteraard hebben we frequent contact met onze agentschappen waardoor we goed op de hoogte zijn van de lokale omstandigheden en regels. Na boeking houden wij je over deze regels en voorwaarden via "Mijn Djoser" op de hoogte. Met onze lokale vertegenwoordiger, onze 24/7 bereikbaarheid/bijstand én de aanwezigheid van een reisbegeleider, reis je met Djoser met een gerust gevoel.

Klimaat en geografie

In Polen heerst een landklimaat met warme zomers en zeer koude winters. In de zomermaanden ligt de gemiddelde temperatuur rond 22-25 graden, dus erg aangenaam om te reizen. Wel valt er gemiddeld wat meer neerslag.

Reisbegeleiding en gidsen

Een enthousiaste Nederlandse reisbegeleider begeleidt de reis. Onze reisbegeleiders zijn zeer ervaren en bevlogen reizigers en vertellen onderweg leuke weetjes over de bestemming. Zij weten als geen ander dat kinderen een reis anders beleven dan volwassenen en kunnen haarfijn inspelen op de wensen en behoeften van beiden. Zij zorgen dat de reis soepel verloopt en zijn het aanspreekpunt voor vragen en ideeën. De eigen passie, in combinatie met een uitgebreide training en inwerkprocedure, vormt de basis voor hun deskundigheid en professionaliteit.

Eventueel kan ter plaatse een lokale gids worden gehuurd als je wat meer wil weten over de achtergronden. Hij of zij kan je alles vertellen over de omgeving, stad of excursie. De gidsen reizen niet de gehele reis mee, maar sluiten bij de groep aan. Deze gidsen vertellen vol enthousiasme over de attractie en weten alle antwoorden op je vragen. We maken dus gebruik van de locals, waardoor de kennis over de stad en/of omgeving groter is dan wanneer een gids de gehele reis mee reist.

Veelgestelde vragen

Waarom met Djoser Family naar Polen?

De reizen met Djoser Family zijn speciaal ontwikkeld voor gezinnen. Polen is als vakantieland misschien wat onbekend, maar het heeft verrassende steden en natuur. Zo geniet je van mooie steden als Gdansk en Krakau en ga je de natuur in bij de Mazuren en Zakopane. Voor gezinnen met oudere kinderen is een bezoek aan Auswitz-Birkenau een mogelijkheid. Tevens wordt de reis begeleid door een ervaren reisbegeleider die affiniteit met kinderen heeft, dit geeft onze Family reizen een belangrijke meerwaarde.

Wat is de zwaarte van deze Family reis?

Tijdens de gehele reis maken we gebruik van een ruime comfortabele bus. De af te leggen afstanden zijn niet zo groot, zodat in het algemeen de reistijden nooit langer dan een halve dag in beslag nemen (excl. tussenstops). Een enkele dag is de reistijd iets langer. Polen heeft een goed wegenstelsel, waardoor er in relatief korte tijd veel kilometers afgelegd kunnen worden. De excursies zijn niet zwaar en evt. wandelingen kun je naar eigen inzicht plannen.

Welk weertype kan ik verwachten tijdens deze reis?

Polen heeft een landklimaat, waardoor de zomers relatief warm zijn. Gemiddeld liggen de temperaturen rond de 22-25 graden, perfect reisweer dus. Wel kan er af en toe neerslag vallen, omdat de zomer relatief de natste periode is.

Hebben we een visum nodig?

Je dient in het bezit te zijn van een paspoort of een Europeesche identiteitskaart die nog geldig is bij terugkomst in Nederland. Er is geen visum nodig.

Hoe wordt een familie met een oneven aantal personen ingedeeld?

Reis je met een familie van 3 personen, dan verblijf je met het gezin op één kamer. In sommige accommodaties kan het zijn dat er in dit geval een bed bijgezet wordt in een tweepersoonskamer. Voor een gezin dat bestaat uit 4 of 5 personen reserveren we 2 kamers, waar mogelijk aan elkaar grenzend. In de meeste gevallen is het ook mogelijk om een éénpersoonskamer te reserveren.

Hebben de hotels op deze reis een zwembad?

Een aantal hotels tijdens deze reis beschikt over een zwembad. In Mazurië verblijf je aan één van de meren, waar je een natuurlijke zwemgelegenheid hebt.

Is er Wifi aanwezig tijdens deze reis?

De meeste hotels tijdens deze reis beschikken over Wifi. Tevens betaal je binnen de Europese Unie tegenwoordig geen extra kosten meer voor bellen en internetten op je telefoon, naast je gewone abonnementskosten. Je betaalt hetzelfde als wanneer je in Nederland zou bellen of sms'en. Voor meer informatie kun je het beste contact opnemen met je telefoonprovider.

Gelden er bijzondere kledingvoorschriften voor deze reis?

Voor deze reis gelden geen speciale kledingvoorschriften. We raden aan om luchtige kleding mee te nemen, met daarbij een trui of vest voor de frissere dagen. In Bialowiza NP en Mazurië kunnen muggen voorkomen, bedekkende kleding kan dus handig zijn.
Voor wandelingen in bijv. het Tatra-gebergte is het aan te raden goede schoenen mee te nemen.

We hebben geboekt! En nu?

Zodra je een reis hebt geboekt, ontvangt de hoofdboeker hiervan een bevestiging per e-mail. Tevens ontvangt deze de inloggegevens voor de Mijn-Djoser pagina. In je Mijn Djoser kan je de persoonsgegevens (tot 6 weken voor vertrek) aanpassen en vind je alle informatie over de reis.

Wat mag ik absoluut niet vergeten voor deze reis?

Zonnebrandcréme en een hoofddeksel tegen de zon kunnen goed van pas komen, al is een paraplu soms ook handig! Tevens is het aan te raden om een paar goede schoenen mee te nemen voor de wandelingen.

Djoser Foto's en Video

Djoser reviews

8,3
 • Verrast zijn we door kleurrijke en sfeervolle steden, het prachtige Tatragebergte en het merengebied in Mazurië. In Krakau ontdekten we een 'tropische lagune', Zakrzówek. Echt de moeite waard om te bezoeken! Polen bleek hip en modern te zijn. De leuke groep maakte de reis onvergetelijk!
  Polen, een land waar je niet gelijk aan denkt bij een zomer vakantie met kinderen. Maar door de omstandigheden was dit het enige alternatief. En we kunnen zeggen dat Polen een verrassing was. Schoon, vriendelijk en lekker eten. Steden afgewisseld door natuur. Met WO II als rode draad.
  Afwisselende reis boordevol cultuur en natuur. Naar mijn smaak mag het natuurgedeelte nog wel wat meer nadruk krijgen door bijv. langer verblijf in het Tatragebergte.
  Bekijk alle reviews
  Go to top