• Slide 1
 • Slide 2
 • Slide 3

  Zuid-Afrika Tuinroute en Kruger nationaal park

  15 dagen

  Reis langs de Tuinroute en spot wilde dieren

  Zuid-Afrika is een topbestemming voor een rondreis met kinderen. In de prachtige natuur speur je naar wilde dieren zoals olifanten, buffels en giraffen. Een vakantie waar zowel de ouders als de kinderen zich uitstekend zullen vermaken.

  Reisschema

  • 23-04-2022Amsterdam - Kaapstad
  • 24-04-2022Kaapstad, optioneel bezoek Robbeneiland
  • 25-04-2022Kaapstad, excursie Kaap de Goede Hoop en Boulders Beach
  • 26-04-2022Kaapstad - Stellenbosch, wandeling - Swellendam
  • 27-04-2022Swellendam - Oudtshoorn
  • 28-04-2022Oudtshoorn - Plettenberg Bay
  • 29-04-2022Plettenberg Bay, optionele walvissen- of dolfijnentocht
  • 30-04-2022Plettenberg Bay - Tsitsikamma NP, wandeling - Addo
  • 01-05-2022Addo - Addo Elephant nationaal park, gamedrive met eigen bus - Port Elizabeth
  • 02-05-2022Port Elizabeth - vlucht naar Johannesburg - Kruger nationaal park
  • 03-05-2022Kruger NP, gamedrive met eigen bus
  • 04-05-2022Kruger NP, optionele gamedrive met jeep
  • 05-05-2022Kruger NP - Panoramaroute - Pretoria
  • 06-05-2022Pretoria - Johannesburg, bezoek Soweto - Amsterdam
  • 07-05-2022aankomst Amsterdam

  Route op datum:

  Reisbeschrijving

  Op deze gevarieerde reis bezoek je twee indrukwekkende gebieden van Zuid-Afrika. We beginnen in en rond het aangename Kaapstad, aan de voet van de Tafelberg en verkennen de ruige kustlijn met mooie stranden en baaien. Vervolgens vliegen we naar het noordoosten, schuin boven Johannesburg, voor een safari in het beroemde Kruger nationaal park. Hier kom je vast en zeker oog in oog te staan met een reusachtige olifant of een ander lid van de Grote Vijf. We zitten waarschijnlijk met onze neus tegen het raampje geplakt tijdens de schitterende tocht over de Panoramaroute, langs Blyde-rivier Canyon naar Pretoria. Als je wilt, kun je een bezoek brengen aan Johannesburg.

  Beklim de Tafelberg in gevarieerd Kaapstad 

  Dag 1 Amsterdam - Kaapstad
  Dag 2 Kaapstad, optioneel bezoek Robbeneiland
  Dag 3 Kaapstad, excursie Kaap de Goede Hoop en Boulders Beach

  Tafelberg Uitzicht Zuid-Afrika Junior DjoserWe vliegen van Amsterdam naar het veelzijdige Kaapstad. Kaapstad is een sympathieke wereldstad met aangename straten, leuke winkels en hippe eettentjes. De beroemde Tafelberg torent overal bovenuit en de steile bergwanden geven het bruisende, stadse leven een bijzonder karakter. Vaak ligt er een 'tafelkleed' over de berg, een dunne deken van wolken of mistflarden. Je kunt je met een kabelbaan naar boven laten brengen. Dat is nog eens een makkelijke en leuke manier om de berg op te gaan. Op de Tafelberg zijn mooie wandelingen uitgezet en de ervaren wandelaar loopt in drie uur naar beneden.

  In Kaapstad is van alles te doen. De oude haven, het Victoria & Alfred Waterfront, is hét uitgaanscentrum van de stad. Hier vertrekken bootjes naar Robbeneiland, de beruchte gevangenis waar Nelson Mandela bijna 20 jaar gevangen heeft gezeten. Het Two Oceans aquarium ligt vlakbij en als het je niet lukt om af te 'kicken' van een beeldscherm, is er een mega Imax theater om de hoek. Je kunt een taxi of bus pakken naar de Compagnies-tuinen en het Kasteel de Goede Hoop, om de overblijfselen uit de Nederlandse tijd bezichtigen. In Loop- en Kloof Street vind je veel gezellige winkels en op Green Market Square is er elke werkdag een kleurrijke markt.

  We maken een excursie naar het Kaapse Schiereiland. Vanaf Kaap de Goede Hoop, de meest zuidwestelijke punt van het continent, heb je een oneindig uitzicht. In bepaalde periodes van het jaar zwemmen walvissen voor de kust. Onderweg doen we Houtbaai en Simon's Town aan. De laatste plaats staat bekend om de kolonie pinguïns bij Boulders Beach. Je hebt vast nog nooit zoveel pinguïns bij elkaar gezien.

  Van Swellendam via Oudtshoorn naar Plettenberg Bay

  Dag 4 Kaapstad - Stellenbosch, wandeling - Swellendam
  Dag 5 Swellendam - Oudtshoorn
  Dag 6 Oudtshoorn - Plettenberg Bay
  Dag 7 Plettenberg Bay, optionele walvissen- of dolfijnentocht

  In de ochtend vertrekken we van Kaapstad eerst naar Stellenbosch, waar we een leuke wandeling maken langs de schilderachtige huizen in Kaaps-Hollandse stijl. Hierna is het is niet ver rijden naar het oude Swellendam. Deze historische plaats bij de Breede Rivier is gesticht in 1776 en biedt een kijkje terug in de tijd. Aan de Oudhollandse huizen kun je goed zien dat hier veel Nederlands gewoond hebben. Je kunt je goed vermaken met leuke outdoor activiteiten. Een bezoek aan Bontebok nationaal park, het kleinste nationale park in Zuid-Afrika, is een indrukwekkende ervaring.

  Oudtshoorn struisvogel Zuid-AfrikaVia schitterende bergpassen rijden we naar Oudtshoorn. Onderweg kun je duidelijk zien hoe bergen het klimaat beïnvloeden: de hoge bergruggen houden alle regenwolken tegen. De vergezichten zijn verbluffend. Tussen de taaie struiken scharrelen duizenden struisvogels hun kostje bij elkaar. Onderweg zie je grote boerderijen waar de struisvogels gefokt worden. We bezoeken een farm en leren alles over de reuzenvogels en hun leefomstandigheden. Je kunt een tocht maken door de geheimzinnige Cangoo-grotten, beroemd om de mooie druipsteenformaties. Een gids leidt je door verrassend grote ruimtes met stalagmieten in alle vormen en maten.

  Vanuit Oudtshoorn volgen we een mooie weg door de bergen en rijden we naar de kust. Plettenberg Bay is vanwege zijn bergen, witte stranden en helderblauwe zee ook bij Zuid-Afrikanen een geliefd vakantieoord. Het is de belangrijkste deel van de Tuinroute. Het 'National Lake Area' nationaal park ligt vlakbij en in de lagunes worden oesters gekweekt. Er is voldoende tijd om te relaxen op het strand en echte 'die hards' kunnen een verkoelende duik in zee nemen. Vanuit Plettenberg Bay is van alles te ondernemen, maak bijvoorbeeld een boottocht om walvissen te spotten of ga kajakken.

  Op avontuur in Tsitsikamma en Addo Elephant nationaal park

  Dag 8 Plettenberg Bay - Tsitsikamma nationaal park, wandeling - Addo
  Dag 9 Addo - Addo Elephant nationaal park, gamedrive met eigen bus - Port Elizabeth

  Dan reizen we naar het bekende nationaal park Addo Elephant. Onderweg kunnen we een stop maken bij het Tsitsikamma nationaal park waar we een mooie wandeling maken. Het mooie Addo Elephant nationaal park ligt vlak naast onze accommodatie. In de ochtend gaan we met onze eigen bus op zoek naar wild en zullen naast de Afrikaanse olifant ook zebra’s en verschillende antilopensoorten tegenkomen. Houd verrekijker en fotocamera paraat! Voor je het weet, staat er een olifant voor je neus. We vertrekken hierna naar Port Elizabeth, waar we die avond overnachten.

  Van Port Elizabeth naar Greater Kruger nationaal park

  Dag 10 Port Elizabeth - vlucht naar Johannesburg - Greater Kruger nationaal park
  Dag 11 Greater Kruger NP, gamedrive met eigen bus
  Dag 12 Greater Kruger NP, optionele gamedrive met jeep

  Een binnenlandse vlucht brengt ons vanuit Port Elizabeth naar Johannesburg en vanaf hier gaan we op weg naar het wereldberoemde Kruger nationaal park. Dit park is uniek door de omvang, opzet en grote verscheidenheid aan dieren die hier leven. Houd je ogen goed open want als we langzaam naar onze accommodatie rijden, heb je goede kans om wild te spotten.

  Giraffes Kruger Zuid-Afrika In de ochtend maken we een gamedrive met onze eigen bus, waarbij giraffen, zebra's, buffels, talloze impala's en vele kleurrijke vogels je pad kruizen en we proberen de plaatsen te vinden waar olifanten en leeuwen zich ophouden. De dieren in het park zijn absoluut niet schuw omdat ze een auto nooit als hun natuurlijke vijand hebben leren kennen. Maar let op! Uitstappen op andere plekken in het park is absoluut onmogelijk.

  Je kunt ook aan het einde van de middag een rit door het park maken, dan zie je dieren die zich overdag schuilhouden! Een van de mogelijkheden is om met een open jeep het park te verkennen.

  Via de prachtige Panoramaroute naar Pretoria

  Dag 13 Greater Kruger NP - Blyde-rivier Canyon - Pretoria
  Dag 14 Pretoria - Johannesburg, bezoek Soweto - Amsterdam
  Dag 15 aankomst in Amsterdam

  Blyde rivier Canyon Zuid-AfrikaDe laatste bestemming van deze reis is Pretoria. De reis naar onze accommodatie is zo mooi dat we bijna de hele dag onderweg zijn. We rijden namelijk via de beroemde Panoramaroute. Onderweg stoppen we op veel prachtige plaatsen en uitzichtpunten, zoals 'Gods Window'. Vanaf hier heb je, de naam zegt het al, een goddelijk uitzicht op het prachtige Zuid-Afrika en Blyde-rivier Canyon. We overnachten in Pretoria, de bestuurlijke hoofdstad van Zuid-Afrika. De imposante Union Buildings, de Zuid-Afrikaanse regeringsgebouwen geven de stad een bijzondere allure evenals het Voortrekkermonument waar de geschiedenis van de Afrikaner boer in zandsteen is uitgehouwen. Het huis van Paul Kruger is zeker ook een bezoek waard.

  Vanuit Pretoria bezoeken we Johannesburg. Een rondleiding door Soweto is een indrukkende ervaring. In dit beroemde of eerder beruchte township in het Zuidwesten van Johannesburg heeft de wieg van Nelson Mandela gestaan en een groot deel van de belastende Zuid-Afrikaanse geschiedenis is hier gevormd. Onder begeleiding van een gids kun je er veilig naar toe. De reisbegeleider informeert je graag over de mogelijkheden. 's Avonds vertrek je weer naar Nederland.

  Op reis met Djoser
  Bij onze reizen is geen sprake van een strak gepland reisschema. De reisdagen staan natuurlijk vast, maar ter plaatse wordt het programma in overleg tussen de groep en de reisbegeleiding ingevuld. De reisbegeleiding biedt de meeste dagen wel een programma aan en een aantal excursies is inbegrepen, maar je bent zeker niet verplicht hieraan deel te nemen. Wie er liever zelf op uitgaat, heeft daartoe alle vrijheid. Zo leer je een land tenslotte het beste kennen. De Family-groepen bestaan uit gemiddeld 16 personen, de maximale groepsgrootte is 26 personen.

  Vertrekdata/prijs

  Boek en reis met Djoser zekerheid Boek en reis met Djoser zekerheid

  2022

  Start - einde
  Beschikbaarheid
   
   
  Prijs
   
  Start - einde
  23 apr - 07 mei
  Beschikbaarheid
  beperkt beschikbaar
  Prijs
  € 2.095,-
  € 1.945,- (kind t/m 11 jr)
  Start - einde
  24 apr - 08 mei
  Beschikbaarheid
  Voldoende
  Prijs
  € 2.195,-
  € 2.045,- (kind t/m 11 jr)
  Start - einde
  30 apr - 14 mei
  Beschikbaarheid
  Voldoende
  Prijs
  € 1.995,-
  € 1.845,- (kind t/m 11 jr)
  Start - einde
  10 jul - 24 jul
  Beschikbaarheid
  Voldoende
  Prijs
  € 2.295,-
  € 2.145,- (kind t/m 11 jr)
  Start - einde
  17 jul - 31 jul

  10+

  Deze reis is voor gezinnen met kinderen vanaf 10 jaar.

  Beschikbaarheid
  Voldoende
  Meer informatie

  Info

  Omgekeerde route
  Prijs
  € 2.295,-
  € 2.145,- (kind t/m 11 jr)
  Start - einde
  24 jul - 07 aug
  Beschikbaarheid
  beperkt beschikbaar
  Prijs
  € 2.395,-
  € 2.245,- (kind t/m 11 jr)
  Start - einde
  28 jul - 11 aug

  10+

  Deze reis is voor gezinnen met kinderen vanaf 10 jaar.

  Beschikbaarheid
  Voldoende
  Prijs
  € 2.395,-
  € 2.245,- (kind t/m 11 jr)
  Start - einde
  31 jul - 14 aug
  Beschikbaarheid
  Voldoende
  Meer informatie

  Info

  Omgekeerde route
  Prijs
  € 2.395,-
  € 2.245,- (kind t/m 11 jr)
  Start - einde
  24 dec - 07 jan
  Beschikbaarheid
  Voldoende
  Meer informatie

  Info

  Vluchten met Turkish Airlines
  Prijs
  € 2.395,-
  € 2.245,- (kind t/m 11 jr)
  Start - einde
  25 dec - 08 jan
  Beschikbaarheid
  Voldoende
  Meer informatie

  Info

  Vluchten met Turkish Airlines
  Prijs
  € 2.495,-
  € 2.345,- (kind t/m 11 jr)

  2023

  Start - einde
  Beschikbaarheid
   
   
  Prijs
   
  Start - einde
  22 apr - 06 mei
  Beschikbaarheid
  Voldoende
  Prijs
  € 2.495,-
  € 2.345,- (kind t/m 11 jr)
  Start - einde
  29 apr - 13 mei
  Beschikbaarheid
  Voldoende
  Prijs
  € 2.195,-
  € 2.045,- (kind t/m 11 jr)

  Inclusief

  • Vlucht met gerenommeerde luchtvaartmaatschappijen
  • Alle vluchttoeslagen
  • CO2 compensatie vliegreis
  • Binnenlandse vlucht van Port Elizabeth naar Johannesburg
  • Lokale Nederlands-/Afrikaanssprekende reisbegeleiding
  • Vervoer per bus met airconditioning
  • Overnachtingen in hotels-/chalet overnachtingen met soms een zwembad
  • Transfer van en naar de luchthaven
  • Excursie naar Kaap de Goede Hoop
  • Unieke route langs de schitterende Zuidkust (tuinroute)
  • Inclusief bezoek pinguïnkolonie bij Boulders Beach
  • Bezoek aan het Tsitsikamma NP
  • Gamedrive met eigen bus in Addo Elephant NP
  • Gamedrive met eigen bus in Kruger NP
  • Inclusief excursie naar Soweto

  Exclusief

  Maaltijden, entreegelden, facultatieve excursies, fooien, persoonlijke uitgaven, verzekeringen, etc.
  Reserveringskosten € 40,-. Bijdrage SGR € 5,- per persoon en calamiteitenfonds € 2,50 per boeking.

  Landarrangement

  Voor kinderen t/m 11 jaar is de prijs exclusief internationale vluchten vanaf € 1.095,-. Voor volwassenen is de prijs vanaf € 1.295,-.

  Houd bij het boeken van een landarrangement, waarbij je zelf je vliegtickets boekt, er rekening mee dat er voor al onze reizen een minimum aantal deelnemers nodig is.

  Hotelverlenging

  Het is mogelijk om een vervroeging van je reis mét accommodatie in Kaapstad bij te boeken. De prijs voor een tweepersoonskamer is vanaf € 30,- per persoon per nacht.

  Ook is het mogelijk een verlenging in Pretoria te boeken. De prijs voor een tweepersoonskamer is vanaf € 26,50 per persoon per nacht. De genoemde prijzen zijn zonder wijzigingskosten van de vlucht en de transfer van/naar de luchthaven.

  Vluchttoeslagen (inbegrepen)

  Luchtvaartmaatschappijen berekenen naast luchthavenbelastingen, ook brandstof- en veiligheidstoeslagen. Bij Djoser zijn al deze toeslagen in de reissom inbegrepen. Bij een tussentijdse verhoging van de toeslagen door de luchtvaartmaatschappijen berekent Djoser deze kosten niet door. Je komt dus achteraf nooit voor verrassingen te staan.

  Groepssamenstelling en groepsgrootte

  Onze Familyreizen zijn speciaal samengesteld voor gezinnen met kinderen. Contact met andere gezinnen is dus zo gemaakt!

  De gezinnen kunnen verschillend zijn qua samenstelling; op onze reizen gaan zowel 1- als 2-oudergezinnen mee en ook samengestelde gezinnen. Omdat juist de leeftijd van de kinderen heel bepalend kan zijn voor de reis, is een aantal vertrekdata speciaal voor reizen met kinderen vanaf 10 en 16 jaar. Op de andere reizen zijn kinderen van alle leeftijden welkom, maar de minimum leeftijd is 6 jaar en de maximale leeftijd is 20 jaar. Is een kind jonger dan 6 jaar of ouder dan 20, overleg dan voor boeking met Djoser. Je vindt de beschikbaarheid en de leeftijden van de kinderen van reeds geboekte families bij de reisdata.  

  Het minimum aantal deelnemers op alle Familyreizen is 10 (3 gezinnen), het maximum aantal personen is 26.

  Nog bedenktijd nodig? Dan kun je tot een paar maanden voor vertrek een optie op een reis nemen. Zo’n voorlopige reservering is gratis en is 5 dagen geldig. De optie wordt automatisch omgezet in een definitieve of aanvraagboeking, tenzij je deze tijdig zelf bevestigt of annuleert. Het is helaas niet mogelijk om een optie te nemen op een reis waar nog maar een aantal plaatsen beschikbaar zijn.

  Praktische informatie

  Accommodatie

  We maken gebruik van verschillende vormen van accommodatie. Zo verblijven we in Kaapstad en Plettenberg Bay in een leuk hotel met zwembad. Op andere plekken verblijven we op authentieke locaties midden in de natuur. 

  Geregeld is er een keukentje aanwezig waar je koffie en thee kunt zetten of zelfs een complete maaltijd kunt bereiden. Vaak is er ook een patio met een zitje.

  Bekijk hotelreviews op Tripadvisor

  Kaapstad Hotel Sea Point
  Swellendam Rotterdam Guest Farm
  Plettenberg Bay Dunes Resort
  Port Elizabeth Town Lodge Port Elizabeth
  Oudtshoorn Kleinplaas Holiday Resort
  Kruger Park area Muluwa Lodge
  Manyeleti Shalati Safari Camp
  Pretoria Premier Hotel

  Deze selectie geeft een goed beeld van de hotels waar we op deze reis verblijven.

  Reis je met een familie van drie personen dan verblijf je met je gezin op één kamer. Voor meer comfort is het mogelijk om, tegen betaling van een toeslag, een éénpersoonskamer bij te boeken. Kies je hiervoor, of bestaat het gezin uit vier, vijf of meer personen, reserveren we, indien beschikbaar, aan elkaar grenzende kamers.

  Vliegreis

  KLM

  Het meest voorkomende vluchtschema staat hieronder. Je kan ook het schema per vertrekdatum bekijken. Vliegtijden en -maatschappijen zijn onder voorbehoud van wijzigingen.

  Kies vertrekdatum:

  • Vlucht met

   KLM

   Traject

   Amsterdam - Kaapstad

   Vertrek

   10:05

   Aankomst

   21:25

  • Vlucht met

   KLM

   Traject

   Johannesburg - Amsterdam

   Vertrek

   23:10

   Aankomst

   10:20


  Tijdens de zomertijd is er geen tijdsverschil met Zuid-Afrika maar in de wintertijd is het er één uur later.

  KLM, Nederlands nationale trots, bestaat al meer dan 100 jaar en is hiermee de oudste luchtvaartmaatschappij ter wereld. De vloot is hypermodern. Zo zijn de Boeing 787-9 en 10  voorzien van de laatste technische hoogstandjes, zoals speciale moodlighting. De nieuwste generatie luchtfiltersystemen zorgt ervoor dat je minder vermoeid aankomt op de bestemming. Bovendien stoten deze nieuwe vliegtuigen minder broeikasgassen uit. Aan boord ontbreekt het je aan niets. Op elke vlucht word je voorzien van een snack en een drankje en op intercontinentale vluchten krijg je uiteraard een warme maaltijd. Voor de kids onder ons kunnen speciale kindermaaltijden vooraf gereserveerd worden. Door het persoonlijk in-flight entertainment systeem, dat op intercontinentale vluchten aangeboden wordt, voorzien van talloze films, series en games, zullen zowel kinderen als ouders zich zeker niet vervelen. Wil je tijdens de vlucht extra beenruimte, dan kun je tegen bijbetaling upgraden naar 'economy comfort'.

  Djoser compenseert de CO2-uitstoot van je vlucht

  Reizen is verrijkend, maar laat ook zijn sporen achter in de vorm van broeikasgassen, waaronder CO2. Door de CO2-uitstoot van de vlucht te compenseren kan ergens anders ter wereld dezelfde hoeveelheid CO2 worden voorkomen, want de vliegreis naar je bestemming is veruit het meest belastend voor ons milieu. Samen met de Southpole Group, de wereldmarktleider in het uitvoeren van CO2-reductie projecten, en de ANVR hebben we gekozen voor verschillende projecten in Thailand en Indonesië.

  Met CO2-compensatie doen we dus iets terug voor het klimaat én voor de lokale bevolking. Djoser compenseert alle vluchten van de Djoserreizigers en ook de vliegreizen van haar medewerkers.

  Landarrangement

  Voor kinderen t/m 11 jaar is de prijs exclusief internationale vluchten vanaf € 1.095,-. Voor volwassenen is de prijs vanaf € 1.295,-.

  Houd bij het boeken van een landarrangement, waarbij je zelf je vliegtickets boekt, er rekening mee dat er voor al onze reizen een minimum aantal deelnemers nodig is.

  Vervoer

  In Zuid-Afrika reizen we met onze eigen bus van plaats naar plaats zodat we overal kunnen stoppen waar we willen. De wegen in Zuid-Afrika zijn in uitstekende staat. We hebben de trajecten zo kort mogelijk gemaakt, zodat je niet al te lang in de bus hoeft te zitten.

  Bij de reis inbegrepen

  • Vlucht met gerenommeerde luchtvaartmaatschappijen
  • Alle vluchttoeslagen
  • CO2 compensatie vliegreis
  • Binnenlandse vlucht van Port Elizabeth naar Johannesburg
  • Lokale Nederlands-/Afrikaanssprekende reisbegeleiding
  • Vervoer per bus met airconditioning
  • Overnachtingen in hotels-/chalet overnachtingen met soms een zwembad
  • Transfer van en naar de luchthaven
  • Excursie naar Kaap de Goede Hoop
  • Unieke route langs de schitterende Zuidkust (tuinroute)
  • Inclusief bezoek pinguïnkolonie bij Boulders Beach
  • Bezoek aan het Tsitsikamma NP
  • Gamedrive met eigen bus in Addo Elephant NP
  • Gamedrive met eigen bus in Kruger NP
  • Inclusief excursie naar Soweto

  Excursies

  Cango grotten Zuid-AfrikaBij Djoser bepaal je zelf welke bezienswaardigheden je de moeite waard vindt om te bezoeken. De een wil graag met de kabelbaan de Tafelberg op, de ander gaat met z'n verrekijker walvissen spotten. Echte avonturiers beklimmen de berg Lion's Head, na een klim van een uurtje heb je een spectaculair 360 graden uitzicht over de hele stad.

  Sommige reizigers brengen een bezoek aan Robbeneiland (gevangenis waar Nelson Mandela heeft vast gezeten). Deze excursie is alleen mogelijk als je twee hele dagen verblijft in Kaapstad.

  Tijdens deze reis kom je ook oog in oog te staan met het grote wild zoals de leeuw en de olifant. Uiteraard kun je ook heerlijk relaxen aan de rand van het zwembad. Je hebt alle vrijheid om je eigen plan te trekken en je programma naar eigen inzicht in te vullen.

  Toegangsgelden zijn niet bij de reissom inbegrepen. Ter plaatse kunnen er verschillende excursies worden geregeld door de reisbegeleider of de gids. Het aanbod wordt afgestemd op de wensen van de groep.

  Tijdens deze reis door Zuid-Afrika zijn het vervoer naar onderstaande excursies (excl. entreegelden) in het reisprogramma inbegrepen:

  • Bezoek aan het Kaaps Schiereiland met Kaap de Goede Hoop als einddoel. Je bezoekt het meest zuidwestelijke punt van Afrika. Onderweg stoppen we in Houtbaai en Simon's Town waar je bij Boulders Beach een kolonie pinguins treft. We rijden via de Chapman's Peak Drive.
  • De Cango-grotten, bekend om de druipsteenformaties en een struisvogelboerderij waar je meer te weten komt over de struisvogels en de lokale wijn kunt proeven.
  • Vanuit Plettenberg Bay rijden we naar het Tsitsikamma nationaal park. Hier kun je een korte of iets langere wandeltocht maken.
  • Een halve dag gamedrive met eigen bus in Addo nationaal park. Sta oog in oog met imposante olifanten.
  • Een halve dag gamedrive met eigen bus in Kruger nationaal park. Ga op zoek naar de Grote Vijf!
  • We bezoeken het beroemdste township van Johannesburg, Soweto.


  Ter plaatse worden er nog meer excursies aangeboden door de reisbegeleider.

   

  • In Plettenberg Bay kun je een walvissen- of dolfijnentocht maken of je kunt zeekajakken.
  • In het Krugerpark kun je in een jeep op zoek naar het grote wild (naast de reeds inbegrepen excursie).

  Reisdocumenten

  • E-ticket. Meer informatie over de vlucht ontvang je ongeveer 2 weken voor vertrek.
  • Internationale reispas die nog minimaal 6 maanden na vertrek uit Zuid-Afrika geldig is.
  • Het ministerie van Binnenlandse zaken in Zuid Afrika heeft de immigratiewetten voor het inreizen met minderjarige kinderen (tot 18 jaar) aangepast. Wanneer het kind niet met beide biologische ouders reist, dien je in het bezit te zijn van een originele geboorteakte OF een internationaal uittreksel uit het geboorteregister. De geboorteakte vraag je aan in de gemeente waar het kind geboren is. Het internationale uittreksel kan vaak online worden aangevraagd bij de gemeente. Het certificaat moet niet alleen de gegevens van het kind, maar ook de gegevens van de ouders bevatten. Neem indien nodig contact op met de gemeente voor de procedure.

  Geldzaken

  In Zuid-Afrika wordt er betaald met de Zuid-Afrikaanse rand. Kijk voor de actuele koersen op oanda.com. 

   
  Geld afhalen: overal zijn geldautomaten.
  Contant: euro’s, dollars.
  Creditcards: veelvuldig te gebruiken. 
   
  Als richtbedrag voor uitgaven die niet bij de reissom zijn inbegrepen, zoals maaltijden, entreegelden, facultatieve excursies en persoonlijke uitgaven geldt minimaal € 300,- per persoon per week.
   
  Het is in Zuid-Afrika gebruikelijk om fooien te geven voor verleende diensten. Voor het gemak wordt aan het begin van de reis een fooienpot ingesteld, waaruit de (gezamenlijke) tips aan de chauffeurs, gidsen, hotelpersoneel e.d. worden betaald.

  Maaltijden

  De maaltijden (ontbijt, lunch en diner) zijn niet bij de reissom inbegrepen, zodat je zelf kunt bepalen waar en met wie je gaat eten. Bij enkele hotels/chalets die midden in de natuur liggen, is een restaurant aanwezig waar je kunt eten. Het ontbijt is vaak een keuze uit eieren met spek of 'boereworst', broodjes met jam of kaas en de traditionele miliepap, gemaakt van maïsmeel.

  Zuid-Afrika is een Westers land, waardoor de keuken grotendeels overeenkomt met de Europese keuken. Restaurants van verschillende westerse ketens zijn in de meeste plaatsen aanwezig. Sommige gerechten in de Zuid-Afrikaanse keuken hebben hun oorsprong in India of Maleisië. Er staan echter ook veel typerend Afrikaanse specialiteiten op de menukaart, zoals bobotie en biltong. Bobotie is een verrukkelijk gehaktmengsel met gele rijst en kokos. Biltong wordt vooral als borrelhapje of snack tussendoor gegeten. Het is in reepjes of stukjes gedroogd vlees, dat van een grote variëteit aan dieren gemaakt wordt - van buffel tot struisvogel.

  Een geliefde bezigheid van Zuid-Afrikanen is het houden van een 'braai', onze barbecue. Fruit vind je in Zuid-Afrika in overvloed, dankzij het milde klimaat. Vers fruit en vruchtensappen zijn dan ook overal te krijgen. De Zuid-Afrikaan zelf eet ook graag 'rusks': een specialiteit die zich nog het best laat omschrijven als een brok muesli, die in de thee of koffie gedoopt dient te worden.

  Gezondheid

  Voor deze reis wordt aangeraden:

  • Vaccinaties tegen DTP en hepatitis A
  • Malariatabletten. In de periode september tot en met mei is alleen het Kruger Park malariagebied.


  De hygiënische omstandigheden in Zuid-Afrika zijn vergelijkbaar met die in Nederland. Het is wel verstandig goed te letten op wat je eet. We adviseren om paracetamol en een middel tegen darmstoornissen mee te nemen. Bedenk ook dat kinderen extra gevoelig zijn voor de zon, dus zorg voor voldoende bescherming: zonnebrandmiddel, minimaal een kledingstuk met (lange) mouwen, hoofddeksel en zonnebril. De reisbegeleiding heeft een medische set bij zich met steriel hulpmateriaal voor noodgevallen.

  Voor vaccinaties werkt Djoser samen met Thuisvaccinatie.nl. Het is de grootste landelijke organisatie voor reisvaccinaties aan huis. De deskundige artsen komen bij je langs wanneer het jou uitkomt. Ook ‘s avonds en in het weekend of op het werk. En sturen (indien mogelijk) de rekening rechtstreeks naar de zorgverzekeraar. De tarieven zijn vergelijkbaar met andere vaccinatie instellingen. Je kunt gemakkelijk online een afspraak maken. Voor een advies per land kun je ook de website raadplegen van het Landelijk Coördinatiecentrum Reizigersadvisering lcr.nl of itg.be.

  Logo ThuisVaccinatie.nl


  Reizen en Covid-19

  We kunnen naar steeds meer landen veilig en verantwoord op reis. Uiteraard voeren we reizen uit naar landen met een groen of geel reisadvies, maar ook zijn reizen naar een aantal landen met een oranje reisadvies mogelijk. Een overzicht van landen waar je nu met Djoser naar toe kan vind je hier. Voor actuele informatie over inreisbeperkingen en voorwaarden adviseren wij je de website met de reisadviezen van het Ministerie van Buitenlandse Zaken te raadplegen. Om deel te kunnen nemen aan een Djoserreis moet je volledig gevaccineerd zijn, voor de veiligheid en een soepel verloop van de reis.

  Uiteraard hebben we frequent contact met onze agentschappen. Hierdoor zijn we goed op de hoogte van de lokale omstandigheden en regels. Houd er rekening mee dat lokale regelgeving aan verandering onderhevig kan zijn. Na boeking houden wij je over deze regels en voorwaarden via "Mijn Djoser" op de hoogte.

  Met onze lokale vertegenwoordiger, onze 24/7 bereikbaarheid/bijstand én de aanwezigheid van een reisbegeleider, reis je met Djoser met een gerust gevoel.

  Hotelverlenging

  Het is mogelijk om een vervroeging van je reis mét accommodatie in Kaapstad bij te boeken. De prijs voor een tweepersoonskamer is vanaf € 30,- per persoon per nacht.

  Ook is het mogelijk een verlenging in Pretoria te boeken. De prijs voor een tweepersoonskamer is vanaf € 26,50 per persoon per nacht. De genoemde prijzen zijn zonder wijzigingskosten van de vlucht en de transfer van/naar de luchthaven.

  Klimaat en geografie

  Omdat het land op het zuidelijk halfrond ligt, zijn de seizoenen in Zuid-Afrika tegengesteld aan de Nederlandse en Belgische. Het land kent een gematigd klimaat; de winters zijn mild, de zomers warm. De temperatuur overdag in de maanden april en december zijn boven de 25 graden. Hou er rekening mee dat het in de avond kan afkoelen en dat de weersituatie in het zuiden langs de kust wisselvallig. Het ene moment is het door een bries fris te noemen, de dag erna kan het aangenaam weer zijn

  Reisbegeleiding en gidsen

  Deze Family-reis wordt begeleid door een enthousiaste lokaal Afrikaanssprekende reisbegeleider. Onze reisbegeleiders zijn zeer ervaren en bevlogen reizigers en vertellen onderweg leuke weetjes over de bestemming. Zij weten als geen ander dat kinderen een reis anders beleven dan volwassenen en kunnen haarfijn inspelen op de wensen en behoeften van beiden. Zij zorgen dat de reis soepel verloopt en zijn het aanspreekpunt voor vragen en ideeën. De eigen passie, in combinatie met een uitgebreide training en inwerkprocedure, vormt de basis voor hun deskundigheid en professionaliteit. 

  Veelgestelde vragen

  Waarom met Djoser Family naar Zuid-Afrika?

  De reizen met Djoser Family zijn speciaal ontwikkeld voor gezinnen. Je verblijft in verschillende sfeervolle accommodaties. In Kaapstad en Plettenberg Bay verblijf je in een leuk hotel, op de andere plaatsen zal je met name overnachten in appartementen en chalets. De gamedrives die tijdens deze reis gemaakt worden zijn een prachtige ervaring voor de kinderen. Tevens wordt de reis begeleid door een ervaren reisbegeleider die affiniteit met kinderen heeft, wat onze Family reizen een belangrijke meerwaarde geeft.

  Wat is de zwaarte van deze Familyreis?

  Deze reis is qua vervoer erg comfortabel. We maken gebruik van onze eigen bus en de wegen zijn erg goed. Daarnaast zijn de trajecten zo kort mogelijk gemaakt.

  Welk weertype kan ik verwachten tijdens deze reis?

  Het klimaat in Zuid-Afrika is tegenover gesteld van het Nederlandse klimaat. De winters zijn mild en de zomers warm. De maanden april en december zijn warme maanden waarbij de temperatuur boven de 25 graden komt. In de avond kan het flink afkoelen en ook aan de kust kan een frisse bries zijn.

  Hebben we een visum nodig?
  Voor Zuid-Afrika is geen visum nodig. Wel dient je paspoort nog 30 dagen geldig te zijn na terugkomst. Gaat je reis ook naar Swaziland, dan moet het paspoort nog 6 maanden geldig zijn.
  Hoe wordt een familie met een oneven aantal personen ingedeeld?

  Reis je met een familie van 3 personen, dan verblijf je met het gezin op één kamer. In sommige accommodaties kan het zijn dat er in dit geval een bed bijgezet wordt in een tweepersoonskamer. Voor een gezin dat bestaat uit 4 of 5 personen reserveren we 2 kamers, waar mogelijk aan elkaar grenzend. In de meeste gevallen is het ook mogelijk om een éénpersoonskamer te reserveren.

  Is er WiFi aanwezig op deze reis?

  De meeste hotels tijdens deze reis beschikken over WiFi. Vaak is deze alleen in de lobby aanwezig en soms tegen betaling.

  Gelden er bijzondere kledingvoorschriften voor deze reis?

  Voor deze reis gelden geen speciale kledingvoorschriften. Als je in de maanden juli/augustus reist is het winter in Zuid-Afrika en daarom is het aan te raden om warme kleding mee te nemen voor de verschillende weertypen. Daarnaast zal er redelijk veel gelopen worden en komen schoenen met een goed profiel goed van pas.

  We hebben geboekt! En nu?

  Zodra je een reis hebt geboekt, ontvangt de hoofdboeker hiervan een bevestiging per e-mail. Tevens ontvangt deze de inloggegevens voor de Mijn Djoser pagina. In je Mijn Djoser kan je de persoonsgegevens (tot 6 weken voor vertrek) aanpassen en vind je alle informatie over de reis.

  Wat mag ik absoluut niet vergeten voor deze reis?

  Houd er rekening mee dat het weer erg kan veranderen en dat het in juli/augustus winter is, het kan dus aan te raden zijn een winterjas mee te nemen. Daarnaast is het van belang om een muggenwerend middel mee te nemen en een wereldstekker. In Zuid-Afrika gebruiken ze driepotige stekkers met ronde pinnen. Vind je het leuk om dieren te spotten? Dan is het aan te raden om een verrekijker mee te nemen!

  Welke regels met betrekking tot reisdocumenten, gelden voor minderjarige?

  Voor Zuid-Afrika is geen visum nodig. Reist u met minderjarige kinderen (<18), dan is het belangrijk om in het bezit te zijn van een meertalig uittreksel van de geboorteakte (bewijs van inschrijving van geboorte bij de burgerlijke stand) met hierop de namen van de gezaghebbende ouder(s)Dit vraagt u op bij de gemeente waar het kind is geboren.

  Middels deze regelgeving probeert de Zuid-Afrikaanse regering kinderhandel en ontvoeringen sterk te verminderen. In het kort omvat de regelgeving omtrent reizen met minderjarigen naar Zuid-Afrika het volgende:

  • Biologische ouders die met kinderen reizen hoeven sinds 2019 geen geboorteakte te overleggen, toch raden wij aan om het internationale document op te vragen bij de gemeente waar het kind is geboren en mee te nemen. De reden hiervoor is dat wij er niet volledig op gerust zijn dat alle douanemedewerkers en luchtvaartmaatschappijen van de recente versoepeling in de regelgeving op de hoogte zijn en om het document kunnen vragen.
  • Als slechts een van de ouders met gezag met het kind meereist moet u meenemen:
   • Internationale geboorteakte;
   • een schriftelijke verklaring van de andere gezaghebbende ouder, die het kind toestemming geeft om te reizen met de andere ouder. Dit formulier vind u op de website van de rijksoverheid (gebruik bij voorkeur het Engelse formulier);
   • een kopie van het paspoort van de ouder die het toestemmingsformulier tekent.
  • Indien bovenstaande niet mogelijk is dan heeft u in plaats van de schriftelijke verklaring een officieel bewijs nodig dat u als alleenstaande ouder volledige voogdij en ouderlijke zeggenschap over het reizende kind heeft, of een officiële overlijdensakte van de andere ouder van het kind.
  • Wanneer kinderen zonder hun ouders reizen met een andere volwassene, dan moeten zij naast de geboorteakte, een officiële verklaring bij zich hebben waarin beide ouders toezeggen dat het kind toestemming heeft om te reizen, evenals kopieën van de paspoorten van de ouders of de wettelijke voogd van het reizende kind.

  Het uittreksel geboorteakte moet niet alleen de gegevens van het kind maar ook de gegevens van de ouders bevatten. Neem indien nodig contact op met je gemeente voor de procedure of het centrum internationale kinderontvoering, specialist in reizen met minderjarigen. 

  Welk betaalmiddel kan ik het beste meenemen?

  In Zuid-Afrika kun je overal pinnen. Daarnaast is het handig om je creditcard mee te nemen. Verder kun je ook contante Euro's wisselen tegen de Zuid-Afrikaanse Rand.

  Djoser Foto's en Video

  Go to top