Bekijk de Israël & Jordanië, 18 dagen van Djoser

Israël & Jordanië 18 dagen

Eeuwenoude culturen en spectaculaire woestijnlandschappen

Israël en Jordanië zijn heerlijke bestemmingen om met kinderen naar toe te gaan. Je hoeft niet lang te vliegen en het eten in de restaurants is goed en gevarieerd. Tijdens deze reis is het ontbijt inbegrepen en de hotels hebben meestal een zwembad, of liggen pal aan het strand. Vooral de kinderen genieten van een overnachting in een bedoeïenenkamp. Je komt veel te weten over de geschiedenis en stapt in de voetsporen van Indiana Jones als je de in rotsen uitgehakte stad Petra ontdekt.

Daarom Djoser

 • Overnachting in Tel Aviv in een hotel nabij het strand
 • Hotels met vaak een zwembad en inclusief ontbijt
 • Heel veel excursies en stops onderweg inclusief, o.a. Dode Zee, Jerash, stadstour in Amman etc.
 • Overnachting onder de sterren in de woestijn van Wadi Rum inclusief diner
 • Bezoek aan het geheimzinnige Petra
 • Verblijf in 5 sterren Mövenpick Hotel in Aqaba
 • Nederlandse reisbegeleiding en lokale gids in Jordanië
 • Voordelig overnachten en parkeren bij Schiphol

Route en kaart

Routekaart Israël & Jordanië, 18 dagen
 1. Amsterdam - Tel Aviv
 2. Tel Aviv
 3. Tel Aviv - Caeserea - Haifa - Akko
 4. Akko - Nazareth - excursie Tabgah - Capernaum - Tiberias
 5. Tiberias, Golan Hoogvlakte en Safed
 6. Tiberias - Yardenit - Amman, stadstour
 7. Amman, excursie Jerash
 8. Amman - Madaba - Mt. Nebo - Kerak - Petra
 9. Petra
 10. Petra - Wadi Rum, woestijnovernachting
 11. Wadi Rum - Aqaba
 12. Aqaba
 13. Aqaba - Massada - Dode Zee - Jerricho
 14. Jerricho - Jeruzalem
 15. Jeruzalem
 16. Jeruzalem, optioneel bezoek Bethlehem
 17. Jeruzalem - Tel Aviv
 18. Tel Aviv - Amsterdam

Reisbeschrijving

Israël en Jordanië: een bijzondere combinatie van modern en klassiek. Van het cosmopolitische Tel Aviv tot het heilige Jeruzalem, waarbij plaatsen uit de oudheid en de Bijbel worden bezocht, maar je ook moderne shopping malls en trendy restaurants tegenkomt. We brengen een nacht door bij de bedoeïenen in de woestijn. Een bezoek aan de bijzondere rotsstad Petra is één van de vele hoogtepunten van de reis. Ook  strandliefhebbers komen volop aan hun trekken aan de Rode Zee in Aqaba, op het strand in Tel Aviv of drijvend in de Dode Zee.

De actieve stad Tel Aviv

Dag 1 Amsterdam - Tel Aviv
Dag 2 Tel Aviv
Dag 3 Tel Aviv - Caeserea - Haifa - Akko
Dag 4 Akko - Nazareth, excursie Tabgah - Capernaum - Tiberias

Strand Tel Aviv Groespreis Djoser Junior De reis begint in het moderne en levendige Tel Aviv. Je kunt de reis rustig beginnen op één van de heerlijke zandstranden. Ons hotel ligt vlak bij zee, dus je loopt vanuit je hotel het strand op. Ben je fan van architectuur? Neem dan wat extra opslagruimte mee voor al je foto's. Tel Aviv dankt zijn bijnaam 'De Witte Stad’ aan de duizenden gebouwen die door Joden, die hier vlak voor WOII een veilig heenkomen zochten, gebouwd zijn. De oude havenstad Jaffa daarentegen heeft een typisch Arabisch karakter. Stap op de fiets naar de grote Karmelmarkt in de Jeministische Wijk of breng een bezoek aan Neve Tzedek, de oudste wijk van de stad waar veel kunstenaars een plek gevonden hebben. Het is hier altijd gezellig druk op de vele terrasjes.

Onderweg naar AkkoHaifa bahai gardens bezoeken we de Romeinse opgravingen van Caesarea en komen veel te weten over heftige geschiedenis. Hou je vast: deze stad is ooit veroverd door Alexander de Grote, uitgebouwd door Koning Herodes, belegerd door Richard Leeuwenhart, vernietigd door de Mamelukken, weer opgebouwd door de Ottomaanse sultan en verdedigd tegen Napoleon. In Caesarea bevind je je op een kruispunt van grote beschavingen. Niet ver ligt de stad Haifa en het Karmelgebergte. Je kunt hier een prachtige wandeling maken met mooie uitzichten op de Middellandse Zee. Neem zeker ook een kijkje in de grot waar volgens de overleveringen de profeet Elia zich eeuwen geleden verstopte voor de kwade koningin Izebel. We rijden vervolgens door naar Akko, een fascinerende oude stad die bekend staat om de vele kruisvaarderskastelen en forten. Niet zo gek dus dat UNESCO deze middeleeuwse vestingstad heeft uitgeroepen tot werelderfgoed.  

Straatje Israel Groepsreis Djoser JuniorDe volgende dag gaan we op weg naar Tiberias en komen we langs Megiddo, dat het decor was van talloze veldslagen. Ben je op de hoogte van de bijbelse geschiedenis of wil je er meer van weten? Tijdens deze reis bezoeken we veel plaatsen die terug komen in de verhalen uit de bijbel. Bij Megiddo bijvoorbeeld, zal de laatste grote veldslag de ‘Armageddon’, een ander woord voor het Einde der Tijden, gestreden worden. We stoppen in Nazareth, de grootste Arabische stad van het land, en een bedevaartsoord voor christenen omdat Jezus hier zijn kinderjaren zou hebben doorgebracht. In Nazareth staat de kerk van de Aankondiging op de plaats waar Maria van aartsengel Gabriël te horen zou hebben gekregen dat ze in blije verwachting was van de zoon van god. Dwaal lekker door de oude straatjes vol geschiedenis en geniet van de lekkere hapjes en de verse vruchtensappen. Uiteraard mag een bezoek aan een aantal belangrijke Bijbelse plaatsen niet ontbreken. We maken daarom een excursie onderweg naar Tiberias in Capernaum, het decor van vele Bijbelse taferelen, en naar de Berg van de Zaligsprekingen, waar Jezus zijn Bergrede zou hebben gehouden.

De promenade van Tiberias

Dag 5 Tiberias, Golan Hoogvlakte en Safed
Dag 6 Tiberias - Amman, stadstour

Jeruzalem Israel Djoser In Tiberias kun je heerlijk genieten van de stranden aan het Meer van Galilea. Jezus woonde een tijd lang aan het meer in Capernaum en gaf aan de oever les aan zijn discipelen die toen nog vissers waren. Volgens overlevering is dit de plek waar Jezus over water liep. Maak zeker een wandeling over de promenade, door de gezellige oude binnenstad naar de vissershaven. Hier is het altijd een gezellige bedoeling, vol bedrijvigheid. Rond de haven vind je allemaal lokale restaurantjes waar je kunt genieten van vis die vers gevangen is. Hier zie je goed hoe multicultureel Israël is: je kunt niet alleen Arabische en Joodse keuken, maar ook van Amerikaanse, Oost-Europese en Kaukasische keukens. Aan jou de keuze! Het zal hoe dan ook heerlijk smaken.

We bezoeken de hoogste berg van de Golan hoogvlakte en bezoeken het groene Banias; hier vind je één van de bronnen van de Jordaan. We rijden verder naar de Joods-orthodoxe stad Safed waar veel kunstnaars wonen. Heb je wel eens gehoord van de Kabbala? Safed is de bakermat van deze de mystieke Joodse stroming.

Amman theater JordanieAmman is een sfeervolle stad, waarvan de meeste gebouwen uniform wit zijn geverfd. 's Avonds is bij de jeugd de Rainbow Street, gelegen op de Jebel Amman, erg in trek. Hoogtepunt is een bezoek aan de Romeinse Citadel en het oude centrum van Amman rond de Husein-moskee. Op culinair gebied begint Amman in opkomst te raken: er zijn volop traditionele restaurants met lokale specialiteiten en live muziek, maar ook sushi is razend populair in Amman! Een aanrader om te gaan eten is het volksrestaurant Hashem. Voor een paar dinar eet je daar de originele hummus en falafel.

De volgende dag steken we de grens over naar Jordanie, maar niet voordat we Yardenit hebben bezocht, de doopplaats van Jezus bij de Jordaan.

Op naar Jordanië!

Dag 7 Amman, excursie Jerash
Dag 8 Amman - Madaba - Mt. Nebo - Kerak - Petra

We komen aan in de Jordaanse hoofdstad Amman. Tijdens een leuke stadstour door deze Witte Stad kom je langs de belangrijkste bezienswaardigheden van de stad die gebouwd is op 7 heuvels.Het moderne centrum heeft een oud Romeins theater en gezellige winkelstraten waar het tegen de avond lekker druk en levendig wordt. Wil je je hier al in de geschiedenis verdiepen, dan is een bezoek aan het archeologisch museum en de omringende opgravingen op een van de heuvels van de stad zeker de moeite waard. Als je van de sfeer van 1001 nacht houdt, dan is het zeker de moeite waard om ’s avonds een plaatsje te reserveren in restaurant Kan Zaman, dat enkele kilometers buiten de stad ligt. 

Jerash Amman Jrodanie Groepsreis Djoser JuniorVanuit Amman maken we een excursie naar Jerash. Jerash was in de Grieks-Romeinse oudheid een typische provincieplaats. Als je hier ronddwaalt, snap je wel dat de stad ook wel vergeleken wordt met het Italiaanse Pompeï. Tijdens een hevige aardbeving werd de stad grotendeels bedekt met zand, waardoor het theater, de tempels, de markt en de straten zo goed bewaard zijn gebleven. 

Op weg naar de verborgen stad Petra maken we een aantal interessante stops. Bij Madaba en op de berg Nebo vind je veel verwijzingen naar de Bijbelse geschiedenis. De mozaïek van Madaba, bijvoorbeeld, is ogenschijnlijk een plattegrond van Jeruzalem. Als je door de kleine straatjes dwaalt en de oude woonhuizen met prachtig mozaïekvloeren bezoekt, waan je je echt in de Romeinse tijd. Ken je de bijbelse verhalen een beetje? Volgens de overleveringen keek Mozes vanaf de berg Nebo uit over het beloofde land toen hij 40 jaar met zijn volk door de woestijn had getrokken. En wat heeft dierendag met de mozaieken van het Franiscaner klooster te maken? In de mozaïeken zijn veel afbeeldingen van dieren verwerkt. De heilige Fransiscus van Assisi kon namelijk volgens de legendes met dieren praten en is de beschermheilige van Wereld Dierendag dat 4 oktober, op zijn sterfdag, wordt gevierd.

Uitzicht jordanie family djoserWe rijden over de spectaculaire King’s Highway naar het zuiden. Geen bocht van deze oude weg is zonder verhaal. Je hoort waar Jacob volgens de bijbelverhalen met de engel worstelde en passeert het paleis van koning Herodes waar Johannes de Doper werd onthoofd. Geniet onderweg van de prachtige woestijnlandschappen en bij verschillende panaromapunten kijk je uit over het mooie landschap en de schitterende kloven die soms wel een kilometer diep kunnen zijn. Het kruisvaarderskasteel van Kerak is een echte must-see. Vanaf de enorme burcht heb je een spectaculair uitzicht op de wijde omgeving.

De verborgen stad Petra

Dag 9 Petra
Dag 10 Petra - Wadi Rum, kampeerovernachting in de woestijn
Dag 11 Wadi Rum - Aqaba

Een van de hoogtepunt van deze reis is het beroemde, duizenden jaren oude Petra dat ooit door de Nabateërs in een afgesloten dal in de rotsen is gebouwd. De gebouwen zijn goed bewaard gebleven omdat de stad eeuwenlang verborgen is gebleven. Je kunt hem namelijk alleen te voet bereiken via een lange, nauwe kloof. We hebben alle tijd om de bouwwerken en de omgeving te bewonderen. Sommige gebouwen zijn gemakkelijk te bereiken, andere kun je pas bezoeken na een flinke klauterpartij. Zet je wekker eens extra vroeg, want de zonsopgang is een heel spektakel. Maak je op voor een echt kleurentheater van het opkomende licht op de geel, roze en zelfs blauw gekleurde rotsen. Als je dit fenomeen hebt gezien, begrijp je helemaal waarom Steven Spielberg Petra koos als decor voor de Indiana Jones-film ‘The Last Crusade’.

Wadi Rum isWadi Rum Kamelensafari Groepsreis Junior Jordanie misschien wel het mooiste gedeelte van de Jordaanse woestijn. Hier maken we kennis met het echte bedoeïenenleven. Stap op de rug van een dromedaris of maak en jeeptocht door de woestijn om de prachtige omgeving te verkennen. Heb je wel eens gehoord van Lawrence van Arabië? We treden in de voetsporen van deze Britse legerofficier die tijdens de eerste wereldoorlog een belangrijke rol speelde in de onafhankelijkheidsstrijd tegen de Turkse sultan. Die nacht slapen we in een bedoeïenenkamp onder een verpletterende sterrenhemel. De kans is groot dat je het zonde vindt om te gaan slapen. De sterrenhemel is zo adem benemend mooi en er zijn zoveel bekende en minder bekende sterrenbeelden te ontdekken. We nemen de tijd om alle indrukken van de woestijn op ons in te laten werken en te genieten van de vele kopjes thee die we regelmatig aangeboden krijgen.

Relaxen aan het strand van Aqaba

Dag 12 Aqaba
Dag 13 Aqaba - Massada - Dode Zee - Jerricho

We vervolgen deze reis met een ontspannen verblijf in Aqaba. Hier kun je heerlijk luieren aan het strand en snorkelend de kleurrijke onderwaterwereld verkennen. De Rode Zee is één van de meest populaire gebieden voor snorkelaars en duikers.

Bij Aqaba steken we de grens over en Dobberen in de Dode Zee Israel Rondreis Djoser Juniorrijden we naar Massada, een citadel van koning Herodes op een rots bij de Dode Zee. Pas in het jaar 73 werd de citadel op de rots door de Romeinen op de Zeloten heroverd. Zo'n 1000 Zeloten maakten collectief een eind aan hun leven omdat ze niet wilde leven onder het Romeinse gezag. Massada is dan ook het symbool geworden van de Joodse onverzettelijkheid: “Massada zal nooit meer vallen”. Tegenwoordig kun je met een kabelbaan naar boven, maar voor de echte beleving neem je natuurlijk het slangenpad dat al in de Romeinse tijd werd beschreven. Eenmaal boven kijk je uit over de dorre Negevwoestijn in het Zuiden en de zoute Dode Zee in het Oosten en krijg je een goede indruk van de zware omstandigheden tijdens de opstand. 

Wist je dat de dode Zee het laagste punt ter aarde is? De Dode Zee is zo zout dat leven in het water niet mogelijk is, vandaar de naam. Het zoute water van de dode Zee staat bekend om zijn geneeskrachtige werking. Echt zwemmen is niet eenvoudig, maar dobberend een boekje lezen gaat heel gemakkelijk. 

We slapen die nacht in Jerricho waar je een heerlijke duik in het zwembad kan nemen. 

De heilige stad Jeruzalem

Dag 14 Jerricho - JeruzalemDag 15 Jeruzalem
Dag 16 Jeruzalem, optionele excursie Bethlehem
Dag 17 Jeruzalem - Tel Aviv
Dag 18 Tel Aviv - Amsterdam

Jeruzalem Klaagmuur en Gouden Rotskoepel GroepsreisWe komen aan het einde van de middag aan in Jeruzalem, Een stad als Jeruzalem kun je het beste op eigen houtje ontdekken. Overal waar je loopt, voel en zie je de geschiedenis. Op de levendige marktjes, in de stille stegen. Natuurlijk breng je een bezoek aan de Westmuur, beter bekend als Klaagmuur. Je hebt vast wel eens op tv gezien hoe de religieuze bezoekers bidden bij de oeroude muur. Loop vooral ook door de Via Dolorosa, de straat waar Jezus, volgens de bijbelse overleveringen zijn kruis droeg. Als straten konden praten, zou deze eeuwenoude straat een hele geschiedenis kunnen vertellen. Ditzelfde geldt voor de Gouden Poort die naar de tempelberg voert en de Koepelmoskee waar Mohammed landde na een lange vlucht door de lucht. Rust lekker uit op één van de gezellige terrasjes en geniet vooral van de heerlijke, kleine gerechtjes die in het Midden Oosten ‘mezze’ worden genoemd. Waar je ook gaat of staat, de vrolijke bevolking zorgt voor een fantastische ervaring.

Je kunt ook het Israël museum bezoeken. dit is het grootste museum van Israël en je kunt er workshops volgen, spelen in het theater, leren fotograferen en zelfs beeldhouwen. Groot voordeel is dat je nergens met je vingers vanaf hoeft te blijven.

Vlak bij Jeruzalem, in de westelijke Jordaanoever, ligt Bethlehem dat je vast en zeker van de Kerstverhalen kent. Het is niet echt eenvoudig om zelf door Palestijnse gebieden te reizen, maar je kunt mee met een georganiseerde excursie vanuit Jeruzalem naar Bethlehem. De belangrijkste trekpleister is de Geboortekerk die gebouwd is op de plek waar Jezus geboren zou zijn. Verwacht geen klein, authentiek kerstdorpje met wat stallen en herbergen, Betlehem is een redelijk drukke stad met ongeveer 25.000 inwoners. 

Jeruzalem Groepsreis Junior IsraelTegenover de Geboortekerk op het Kribbeplein staat de oude Omarmoskee vernoemd naar de kalief Omar die na de verovering van Jeruzalem in 637 in Bethlehem een voorschrift oplegde dat christelijke inwoners en geestelijken zou beschermen.
In de loop van de middag rijden we terug naar Jeruzalem waar je je door de bus kunt laten afzetten in de moderne Jaffa straat. Je kunt hier lekker uitrusten op een terrasje en heerlijk eten in een van de vele restaurants.

Tel Aviv Jaffa haven Rondreis Junior IsraelVoordat we inchecken in ons hotel in Tel Aviv bezoeken we het schilderachtige havenstadje Jaffa waar je heerlijk kunt ronddwalen langs de bootjes en over de vlooienmarkt. Uit dit kleine havenplaatsje is Tel Aviv ontstaan.

Wie nog even wil winkelen, moet zeker de stad in gaan. Sushirestaurants, hippe kledingwinkels en koffiebarretjes schieten als paddenstoelen uit de grond. Je ziet jongens en meiden met grote zonnebrillen en hippe designertassen flaneren, naast traditioneel geklede mannen met keppeltjes en pijpenkrullen en het heilige boek in de hand. Na een laatste nacht in deze moderne stad, vliegen we weer terug naar Amsterdam.
 
Op reis met Djoser
Bij onze reizen is geen sprake van een strak gepland reisschema. De reisbegeleiding biedt de meeste dagen wel een programma aan, maar je bent zeker niet verplicht hieraan deel te nemen. Wie er liever zelf op uitgaat, heeft daartoe alle vrijheid. Binnen de steden is het in Israël en Jordanië niet moeilijk om zelf op pad te gaan. Gemiddeld bestaan de Family-groepen uit 16 personen. De maximale groepsgrootte is 26 deelnemers.

Inclusief

 • Vluchten met Austrian Airlines
 • Alle vluchttoeslagen
 • Nederlandssprekende reisbegeleiding
 • Lokale gids in Jordanië (tot aan Aqaba)
 • Vervoer per eigen bus met airconditioning
 • Transfer van en naar de luchthaven
 • Hotelovernachtingen inclusief ontbijt en meestal met een zwembad
 • Overnachting in Tel Aviv in een hotel aan het strand
 • Bezoek aan de Romeinse opgravingen in Caeserea
 • Bezoek aan de havenstad Haifa
 • Bezoek aan Nazareth
 • Excursie bij het meer van Galilea over de Golan Hoogvlakte naar Tabgah, Capernaum en Safed
 • Stadstour in Amman
 • Bezoek aan de Romeinse opgravingen in Jerash
 • Spectaculaire tocht over de King's Highway
 • Bezoek aan Madaba, Mount Nebo en het kruisvaarderskasteel in Kerak
 • Bezoek aan het wereldwonder Petra
 • Overnachting in de woestijn bij de bedoeïenen inclusief diner en ontbijt
 • Overnachting in het 5*-Mövenpick hotel in Aqaba
 • Bezoek aan Massada
 • Dobberen in de Dode Zee

Exclusief

Overige maaltijden, grensbelasting Jordanië, entreegelden, facultatieve excursies, fooien, persoonlijke uitgaven, verzekeringen, etc.
Reserveringskosten € 40,- per boeking. Bijdrage SGR € 5,- per persoon en calamiteitenfonds € 2,50 per boeking.

Vluchttoeslagen (inbegrepen)

Luchtvaartmaatschappijen berekenen naast luchthavenbelastingen, ook brandstof- en veiligheidstoeslagen. Bij Djoser zijn al deze toeslagen in de reissom inbegrepen.

Groepssamenstelling en groepsgrootte

Onze Familyreizen zijn speciaal samengesteld voor gezinnen met kinderen. Contact met andere gezinnen is dus zo gemaakt!

De gezinnen kunnen verschillend zijn qua samenstelling; op onze reizen gaan zowel 1- als 2-oudergezinnen mee en ook samengestelde gezinnen. Omdat juist de leeftijd van de kinderen heel bepalend kan zijn voor de reis, is een aantal vertrekdata speciaal voor reizen met kinderen vanaf 10 en 16 jaar. Op de andere reizen zijn kinderen van alle leeftijden welkom, maar de minimum leeftijd is 6 jaar en de maximale leeftijd is 20 jaar. Is een kind jonger dan 6 jaar of ouder dan 20, overleg dan voor boeking met Djoser. Je vindt de beschikbaarheid en de leeftijden van de kinderen van reeds geboekte families bij de reisdata.

Het minimum aantal deelnemers op alle Familyreizen is 10 (3 gezinnen), het maximum aantal personen is 26.

De gemiddelde groepsgrootte om de reis door te laten gaan is 8.

Nog bedenktijd nodig? Dan kun je tot een paar maanden voor vertrek een optie op een reis nemen. Zo’n voorlopige reservering is gratis en is 5 dagen geldig. De optie wordt automatisch omgezet in een definitieve of aanvraagboeking, tenzij je deze tijdig zelf bevestigt of annuleert. Het is helaas niet mogelijk om een optie te nemen op een reis waar nog maar een aantal plaatsen beschikbaar zijn.

Reviews Israël & Jordanië, 18 dagen

Gemiddelde beoordeling: 9,3

 • Een geweldige ervaring met heel veel nieuwe indrukken!

  10

 • Het leven is een aaneenschakeling van ervaringen die je als gezin deelt. Deze reis vormt de overtreffende trap als je familie geïnteresseerd is in klassieke oudheid. De juiste mix van rustmomenten, strand, begeleiding (Sjoerd) en bezoeken aan Caesarea, Petra, Jerash, Bethlehem en Jeruzalem

  9

 • Het was een geweldige reis. Leuke groep, leuke en goede reisbegeleider die altijd handige tips had. Mooie ervaringen opgedaan, en veel moois gezien. Heel gevarieerde reis. Onze toppers: Petra, Jerusalem en Wadi-Rum. Veel plezier iedereen die de reis nog gaat doen. Wij kunnen hem zeker aanbevelen.

  9

Wist je dat?

er in het Arabisch en Hebreeuws geen klinkers zijn?

Praktische informatie

Accommodatie

We overnachten in sfeervolle middenklasse hotels. De kamers zijn voorzien van eigen douche en toilet. De hotels zijn tevens voorzien van airconditioning met uitzondering van het hotel bij Petra, waar het 's nachts wat koeler is gezien de ligging hoog in de bergen. Je kunt meestal lopend naar het centrum, maar het komt ook voor dat je een lokale bus, tram of taxi moet nemen. In de woestijn bij Massada overnachten we aan de voet van het fort Massada, midden in de woestijn.

In Aqaba verblijven we in een vijfsterren hotel met zwembad dat op loopafstand van het strand ligt. In Wadi Rum slapen we in de woestijn in een bedoeïnenkamp. Er zijn matrassen en beddengoed aanwezig.

Verschillende hotels beschikken over een zwembad en soms lig het hotel op loopafstand van het strand, zodat je daar een verfrissende duik kunt nemen.

Reis je met een familie van drie personen dan verblijf je met je gezin op één kamer. Bestaat het gezin uit vier of vijf personen dan reserveren we twee kamers, waar mogelijk aan elkaar grenzend.

Bekijk hotelreviews op Tripadvisor

Tel Aviv Sea Net Hotel
Acco Acco Beach Hotel
Tiberias Dona Gracia Hotel
Amman Mena Tyche Hotel
Amman La Casa Hotel
Petra Petra Palace
Wadi Rum Desert Rose Camp
Aqaba Mövenpick Hotel
Jericho Jericho Resort Village
Jeruzalem Holy Land Hotel

Deze selectie geeft een goed beeld van de hotels waar we op deze reis verblijven.

 • hotel tel aviv strand israel

  In Tel Aviv ligt ons hotel op loopafstand van het strand.

 • Israel en Jordanie hotel accommodatie overnachting rondreis Djoser Family
 • Israel Jordanie hotel accommodatie overnachting rondreis Djoser Family

  Hoogtepunt is de overnachting in de woestijn van Wadi Rum.

 • Israel Jordanie hotel accommodatie overnachting rondreis Djoser Family
 • hotel aqaba jordanie

  Geniet in Aqaba van de luxe van een 5-sterrenhotel.

Vliegreis

Austrian Airlines

Het meest voorkomende vluchtschema staat hieronder. Je kan ook het schema per vertrekdatum bekijken. Vliegtijden en -maatschappijen zijn onder voorbehoud van wijzigingen.

 • Vlucht met

  Austrian Airlines

  Traject

  Amsterdam - Wenen

  Vertrek

  07:00 - 08:50

 • Vlucht met

  Austrian Airlines

  Traject

  Wenen - Tel Aviv

  Vertrek

  10:00 - 14:25

 • Vlucht met

  Austrian Airlines

  Traject

  Tel Aviv - Wenen

  Vertrek

  15:20 - 18:05

 • Vlucht met

  Austrian Airlines

  Traject

  Wenen - Amsterdam

  Vertrek

  20:20 - 22:15


Tijdsverschil: In Jordanië is het één uur later, en In Israël is het twee uur later dan in Nederland.

Austrian is de grootste luchtvaartmaatschappij van Oostenrijk met Wenen als thuisbasis. Ze is lid van de Lufthansa Groep en Star Alliance en werkt onder andere nauw samen met andere gerenommeerde airlines zoals Lufthansa, Swiss en Emirates. Aan boord word je verwelkomd door vriendelijk cabinepersoneel. De stoelen zijn comfortabel en ergonomisch, voorzien van alle gemakken, zoals voldoende beenruimte en een uitstekend inflight entertainment systeem. Er wordt maar liefst 400 uur aan films, series en tv aangeboden! Zo hoef je je op een lange vlucht niet te vervelen. De catering aan boord is uitstekend.

Hotelovernachting Schiphol

Djoser biedt Belgische reizigers aan om voor een aantrekkelijk tarief in het Ibis Hotel vlak bij de luchthaven Schiphol te overnachten. Vooral bij vluchten die vroeg vertrekken of ’s avonds laat aankomen is dit handig. Je vertrekt uitgerust of geniet nog na van een extra nachtje vakantie. Bovendien parkeer je je wagen gratis. Lees hier meer.

Vervoer

De reisafstanden in Israël en Jordanië zijn niet erg groot en de infrastructuur is goed. Er is onderweg veel te zien zodat we kunnen stoppen wanneer we willen. Zoals de tocht over de spectaculaire King’s Highway waar het landschap magnifiek is. Tijdens de rondreis beschikken we over een bus, die voorzien is van airconditioning. Onderweg is vaak veel te zien en omdat het vervoer geheel tot onze beschikking staat, kunnen we stoppen waar we willen om even de benen te strekken, een foto te maken of een mooi plaatsje of markt onderweg te bezoeken. In verschillende interessante plaatsen onderweg stoppen we natuurlijk ook.

 • Austrian Airlines vliegtuig 	Austrian Airlines vliegtuig
 • bus israel rondreis Djoser Family

  Zowel de bus in Israël als Jordanië is voorzien van airconditioning.

 • Israel Jordania bus vervoersmiddel rondreis DJoser Family
 • bus jordanie family djoser

Bij de reis inbegrepen

 • Vluchten met Austrian Airlines
 • Alle vluchttoeslagen
 • Nederlandssprekende reisbegeleiding
 • Lokale gids in Jordanië (tot aan Aqaba)
 • Vervoer per eigen bus met airconditioning
 • Transfer van en naar de luchthaven
 • Hotelovernachtingen inclusief ontbijt en meestal met een zwembad
 • Overnachting in Tel Aviv in een hotel aan het strand
 • Bezoek aan de Romeinse opgravingen in Caeserea
 • Bezoek aan de havenstad Haifa
 • Bezoek aan Nazareth
 • Excursie bij het meer van Galilea over de Golan Hoogvlakte naar Tabgah, Capernaum en Safed
 • Stadstour in Amman
 • Bezoek aan de Romeinse opgravingen in Jerash
 • Spectaculaire tocht over de King's Highway
 • Bezoek aan Madaba, Mount Nebo en het kruisvaarderskasteel in Kerak
 • Bezoek aan het wereldwonder Petra
 • Overnachting in de woestijn bij de bedoeïenen inclusief diner en ontbijt
 • Overnachting in het 5*-Mövenpick hotel in Aqaba
 • Bezoek aan Massada
 • Dobberen in de Dode Zee

Excursies

Bij Djoser bepaal je zelf welke bezienswaardigheden je de moeite waard vindt om te bezoeken. De een kan geen genoeg krijgen van religieuze en Bijbelse plaatsen, terwijl een ander liever rondslentert om de lokale sfeer te proeven, of misschien liever een museum bezoekt of zich vergaapt aan de Bauhaus architectuur. In de meeste gevallen kun je zelf of met groepsgenoten, al dan niet met hulp van onze reisbegeleiding, er te voet of met lokaal vervoer erop uit trekken. Toegangsgelden zijn dan ook niet bij de reissom inbegrepen, zodat je alle vrijheid hebt om je eigen plan te trekken.

Sommige bezienswaardigheden mag je niet missen, zijn slecht bereikbaar of liggen 'en route' naar onze volgende overnachtingsplaats. Dergelijke excursies zijn bij Djoser in het programma opgenomen. Bij alle excursies die bij het programma inbegrepen zijn, geldt dat het entreegeld exclusief is.

Tijdens deze reis door Israël en Jordanië zijn de volgende excursies of stops onderweg in het reisprogramma inbegrepen:
 

 • Een bezoek aan de Romeinse opgravingen van Caesarea en aan de havenstad Haifa.
 • De Arabische stad Nazareth, waar Jezus zijn jeugdjaren door heeft gebracht. De Basiliek van de Aankondiging is gebouwd op de plek waar Maria zou hebben gestaan toen de aartsengel haar een blijde boodschap kwam brengen.
 • Excursie door Galilea en de Golan Hoogvlakte, waar we een bezoek brengen aan Tabgah, bekend als plek waar het wonder van het brood en de vissen geschiedde, Capernaum en de Berg van de Zaligsprekingen. Ook bezoeken we Safed, bakermat van de mystieke kabbala.
 • Een stadstour door Amman brengt je langs de belangrijkste bezienswaardigheden
 • Vanuit Amman bezoeken we Jerash, een typische provincieplaats uit de Grieks-Romeinse oudheid.
 • Op weg naar Petra kun je in Madaba het wereldberoemde mozaïek bekijken, dat eigenlijk een plattegrond is van Jeruzalem. Vanaf de top van Mount Nebo heb je een adembenemend uitzicht dat reikt tot aan 'het beloofde land' en in Kerak bezoeken we een kruisvaarderkasteel.
 • In Petra bezoeken we uiteraard de roze stad, oude hoofdstad van de Nabateeërs.
 • Vanuit Aqaba steken we de grens over naar Israël bij Eilat en brengen een bezoek aan Massada en kun je dobberen in het zoute water van de Dode Zee.


Ter plaatse zijn er eventueel nog meer excursies te regelen. Je kunt kiezen voor een boottocht over het meer van Galilea. Een jeepsafari of kamelensafari behoort uiteraard tot de mogelijkheden tijdens ons verblijf in Wadi Rum. En bezoek in Jeruzalem het holocaust-monument Yad Vashem. Enorm indrukwekkend!

Reisdocumenten

 • E-ticket. Meer informatie ontvang je ongeveer 2 weken voor vertrek.
 • Eigen internationale reispas voor alle reizigers (volwassenen en kinderen) die bij vertrek uit Israël/Jordanië nog minimaal een half jaar geldig is.
 • Het groepsvisum voor Jordanië wordt door Djoser verzorgd. Hier zijn geen kosten aan verbonden.


Het  is verstandig om er rekening mee te houden dat je, na je bezoek aan Israël, met een Israëlisch stempel in je reispas je sommige Arabische landen niet binnenkomt (Jordanië en Egypte vormen hierop uitzonderingen). Je kunt daarom aan de Israëlisch autoriteiten vragen om de stempel op een los blaadje te zetten.

Andersom geldt dat een inreisstempel van een Arabisch land in je reispas in principe geen reden is om je de toegang tot Israël te ontzeggen. Wel kunnen er eventueel vragen worden gesteld door de immigratiedienst bij binnenkomst in het land.

 

Geldzaken

In Israël wordt er betaald met de Israëlische Shekel en in Jordanie wordt er betaald met de Jordaanse dinar. Kijk voor de actuele koers op oanda.com.

Geld afhalen is in Israël op vele plaatsen mogelijk. In Jordanië accepteren niet alle automaten Belgische bankkaarten.
Contant geld (euro’s) hoef je eigenlijk alleen voor noodgevallen bij je te hebben.
Creditcards worden bijna overal geaccepteerd.

Als richtbedrag voor uitgaven die niet bij de reissom zijn inbegrepen, zoals maaltijden, entreegelden, facultatieve excursies en persoonlijke uitgaven geldt minimaal € 400,- per persoon per week.

Entreegelden variëren omgerekend van € 5,- tot € 10,- per bezienswaardigheid. Uitzondering hierop vormt de entreeprijs voor Petra in Jordanië, die 50 Jordaanse dinar bedraagt.

Het is in Israël en Jordanië gebruikelijk om voor verleende diensten fooien te geven. Om te voorkomen dat je steeds kleingeld aan fooien moet uitdelen, wordt aan het begin van de reis een fooienpot ingesteld waaruit gezamenlijke tips voor hotelpersoneel, chauffeurs e.a. worden betaald.

Denk er tevens aan dat je ook extra dient te betalen voor je fototoestel of videocamera wanneer je een museum, opgraving of burcht bezoekt. Kinderkorting geldt vaak voor kinderen onder de 10.

Maaltijden

Alle ontbijten zijn tijdens deze reis inbegrepen. Het diner tijdens de kampeerovernachting in Wadi Rum is ook bij de reissom inbegrepen, maar alle overige maaltijden zijn exclusief. Zo blijft er voldoende ruimte over om op eigen gelegenheid de keuken te verkennen. Lekker eten vormt tenslotte een groot deel van een geslaagde vakantie. De reisbegeleiding informeert je over goede restaurantjes, zodat je direct kennis kunt maken met lokale specialiteiten.

eten israelNeem in de eerste dagen de tijd om te acclimatiseren, te wennen aan de andere temperatuur en de vele nieuwe indrukken. Het leidingwater in Israël en Jordanië is niet veilig om te drinken. Mineraalwater is voor een klein bedrag overal in hele en halve literflessen te koop.

In de restaurants krijg je soms een menu aangeboden, dat begint met de Arabische voorgerechten, mezze. Verschillende pasta's als humus en tahina, diverse soorten salades, kibbe (vleesballetjes die op allerlei manieren zijn bereid) en brood komen op tafel te staan. Dit soms al overvloedige geheel wordt gevolgd door een hoofdgerecht, dat meestal bestaat uit gegrild vlees en frites. Als nagerecht verschijnt er fruit van het seizoen op tafel, eventueel ook koffie of thee. Vegetariërs vinden bij de mezze enkele vleesloze schotels en kunnen ook vragen om een omelet of de typisch Arabische linzensoep. Jordanië is een overwegend islamitisch land en alcohol wordt dan ook niet in ieder restaurant geschonken.

Gezondheid

Voor deze reis wordt aangeraden:

 • Vaccinaties tegen DTP en Hepatitus A


In deze landen komt geen gele koorts voor. Echter, als men vanuit een gele koorts gebied komt is vaccinatie tegen gele koorts verplicht.

Voor vaccinaties werkt Djoser samen met Thuisvaccinatie.nl. Het is de grootste landelijke organisatie voor reisvaccinaties aan huis. De deskundige artsen komen bij je langs wanneer het jou uitkomt. Ook ‘s avonds en in het weekend of op het werk. En sturen (indien mogelijk) de rekening rechtstreeks naar de zorgverzekeraar. De tarieven zijn vergelijkbaar met andere vaccinatie instellingen. Je kunt gemakkelijk online een afspraak maken. Voor een advies per land kun je ook de website raadplegen van het Landelijk Coördinatiecentrum Reizigersadvisering lcr.nl of itg.be.

Logo ThuisVaccinatie.nl

Klimaat en geografie

Israël
Een reis naar Israël maken kan eigenlijk het hele jaar door. Iedere periode en elke landstreek heeft zo zijn voordelen. De ligging en de hoogte van de streek bepalen het klimaat in Israël, waardoor de temperaturen sterk variëren. Het hele land kent twee seizoenen: een zachte, vochtige winter en een warme, droge zomer. Door de hoogte zijn de temperaturen in het bergland koeler dan in andere delen van het land. Wanneer je 's ochtends vroeg opstaat en 's middags siësta houdt heb je niet zoveel last van de warmte. Een voordeel van de zomer is ook dat er minder toeristen zijn.

Jordanië
De gehele streek kent een mediterraan klimaat met vier seizoenen. De temperaturen verschillen sterk per regio. Dit geldt ook voor de Jordaanse stad Aqaba aan de Rode Zee, waar het overigens het gehele jaar warmer is dan in de hoofdstad Amman. Aan de kust zijn de jaarlijkse temperatuurverschillen minder groot dan in de woestijn. In Petra koelt het dan flink af, dus neem in deze periode warme kleren mee.

Reisbegeleiding en gidsen

Deze Family-reis wordt begeleid door een enthousiaste Nederlandse reisbegeleider. Onze reisbegeleiders zijn verantwoordelijk voor de organisatorische en technische aspecten van de reis en houden daarbij rekening met de leeftijd en belevingswereld van de kinderen die meereizen. Zij zorgen dat de reis soepel verloopt en zijn het aanspreekpunt voor vragen en ideeën. De eigen passie, in combinatie met een uitgebreide training en ervaring, vormt de basis voor hun deskundigheid en professionaliteit.

Een lokale gids vertelt uitgebreid over het land; van de lokale gebruiken, religieuze invloeden tot culturele achtergronden. In Jordanië is een lokale gids aanwezig tot aan Aqaba. Hij zorgt samen met de lokale reisbegeleider voor een soepel verloop van de reis. Mocht u ter plaatse meer willen weten van een bepaalde bezienswaardigheid, dan kunt je eventueel nog lokaal een gids inhuren.

Veelgestelde vragen

Waarom met Djoser Family naar Israël en Jordanië?

De reizen met Djoser Family zijn speciaal ontwikkeld voor gezinnen. Je verblijft in sfeervolle hotels die vaak over een zwembad beschikken. De reis naar Israël en Jordanië is voor kinderen een prachtige ervaring, waarbij de overnachting in de woestijn als een van de hoogtepunten wordt gezien. Tevens wordt de reis begeleid door een enthousiaste Nederlandse reisbegeleider. Die weet als geen ander dat kinderen een reis anders beleven dan volwassenen en kan haarfijn inspelen op de wensen en behoeften van beiden, wat onze Family reizen een belangrijke meerwaarde geeft.

Wat is de zwaarte van deze Family reis?

De reisafstanden in Israël en Jordanië zijn niet erg groot en de infrastructuur is goed. Er is onderweg veel te zien zodat we kunnen stoppen wanneer we willen. Zoals de tocht over de spectaculaire King’s Highway waar het landschap magnifiek is. Tijdens de rondreis beschikken we over een bus, die voorzien is van airconditioning. Onderweg is vaak veel te zien en omdat het vervoer geheel tot onze beschikking staat, kunnen we stoppen waar we willen om even de benen te strekken, een foto te maken of een mooi plaatsje of markt onderweg te bezoeken. In verschillende interessante plaatsen onderweg stoppen we natuurlijk ook.

Welk weertype kan ik verwachten tijdens deze reis?

Israël
De ligging en de hoogte van de streek bepalen het klimaat in Israël, waardoor de temperaturen sterk variëren. Het hele land kent twee seizoenen: een zachte, vochtige winter en een warme, droge zomer. Door de hoogte zijn de temperaturen in het bergland koeler dan in andere delen van het land. Een voordeel van de zomer is ook dat er minder toeristen zijn.

Jordanië
De gehele streek kent een mediterraan klimaat met vier seizoenen, waarbij de zomers warm tot heet en de winters koel zijn. De temperaturen verschillen sterk per regio. Dit geldt ook voor de Jordaanse stad Aqaba aan de Rode Zee, waar het overigens het hele jaar warmer is dan in de hoofdstad Amman. Aan de kust zijn de jaarlijkse temperatuurverschillen minder groot dan in de woestijn. Waar de zomerse temperatuur oploopt tot zo'n 40°C kan het in de winter 's nachts koud zijn in de woestijn.

Hebben we een visum nodig?

Het groepsvisum voor Jordanië, wordt door Djoser verzorgd. Hier zitten geen kosten aan verbonden.

Voor mensen met een Nederlands paspoort geldt er geen visumplicht voor Israël. Wel is het verstandig om er rekening mee te houden dat je, na je bezoek aan Israël, met een Israëlisch stempel in je paspoort je sommige Arabische landen niet binnenkomt (Jordanië en Egypte vormen hierop uitzonderingen). Je kunt daarom aan de Israëlisch autoriteiten vragen om de stempel op een los blaadje te zetten.

Andersom geldt dat een inreisstempel van een Arabisch land in je paspoort in principe geen reden is om je de toegang tot Israël te ontzeggen. Wel kunnen er eventueel vragen worden gesteld door de immigratiedienst bij binnenkomst in het land.

Reizigers met een andere dan de Nederlandse nationaliteit dienen contact op te nemen met de consulaten van de betreffende landen om na te gaan of afwijkende voorschriften gelden. Kinderen hebben een eigen paspoort nodig voor Israël en Jordanië. Boek je alleen een landarrangement dan moet je zelf voor vertrek een visum aanvragen.

Hoe wordt een familie met een oneven aantal personen ingedeeld?

Reis je met een familie van 3 personen, dan verblijf je met het gezin op één kamer. In sommige accommodaties kan het zijn dat er in dit geval een bed bijgezet wordt in een tweepersoonskamer. Voor een gezin dat bestaat uit 4 of 5 personen reserveren we 2 kamers, waar mogelijk aan elkaar grenzend. In de meeste gevallen is het ook mogelijk om een éénpersoonskamer te reserveren.

Hebben de hotels op deze reis een zwembad?

Verschillende hotels op deze reis beschikken over een zwembad. De meeste hotels in Jordanië besechikken over een zwembad, in Israël heeft het hotel in Akko eveneens een zwembad. Zie voor meer details over de accommodatie die we gebruiken onder 'praktische informatie'. Hier vind je afbeeldingen van de hotels en weblinks naar TripAdvisor.

Is er Wifi aanwezig op deze reis?

De meeste hotels tijdens deze reis beschikken, soms tegen betaling, over Wifi. Het kan ook voorkomen dat de Wifi alleen in de lobby aanwezig is. 

Gelden er bijzondere kledingvoorschriften voor deze reis?

Jordanië is overwegend islamitisch en ook Israël is een zeer religieus land. Zeker op het platteland wordt gepaste kleding op prijs gesteld. Dit betekent voor zowel mannen als vrouwen: kleding die de schouders, bovenarmen en knieën bedekt. Voor kinderen geldt dit in mindere mate. Op plaatsen waar je kerken of andere heilige plaatsen bezoekt is gepaste kleding een eis.

We hebben geboekt! En nu?

Zodra je een reis hebt geboekt, ontvangt de hoofdboeker hiervan een bevestiging per e-mail. Tevens ontvangt deze de inloggegevens voor de Mijn Djoser pagina. In je Mijn Djoser kan je de persoonsgegevens (tot 6 weken voor vertrek) aanpassen en vind je alle informatie over de reis.

Wat mag ik absoluut niet vergeten voor deze reis?

Houd er rekening mee dat de zon erg fel kan zijn. Het is daarom van belang om voldoende bescherming mee te nemen. Denk hierbij aan bijvoorbeeld zonnebrand en bedekkende kleding. En zorg voor goed schoeisel tijdens de excursies, zoals bij Massada, Caesarea, Jeruzalem, Jerash en Petra.

Stel je vraag

Staat jouw vraag hier niet tussen? Stel deze dan via info@djoser.nl.

Foto's en video