Bekijk de Nepal, 18 dagen van Djoser

Nepal 18 dagen

Tijdens de 18-daagse reis in Nepal ontmoet je de lokale bevolking die je vrolijk zal begroeten tijdens een van de wandelingen, gaan we op zoek naar neushoorns en beklimmen we één van de toppen van het immense Himalaya-gebergte. Geniet van een andere wereld, van een land waarin de tijd lijkt stil te hebben gestaan.

Daarom Djoser

 • Nederlandse reisbegeleiding
 • Inclusief wandelingen met lokale gids door Kathmanduvallei
 • Inclusief bezoek aan koningsstad Bhaktapur
 • Wandeling met lokale gids naar Sarangkot inbegrepen
 • Excursie naar de 20.000 Meren bij Chitwan NP is inclusief
 • Bezoek aan koningsstad Patan is inbegrepen
 • Voordelig overnachten en parkeren bij Schiphol

Route en kaart

Routekaart Nepal, 18 dagen
 1. Amsterdam - Kathmandu
 2. aankomst Kathmandu
 3. Kathmandu
 4. Kathamandu - Bhaktapur - Changunarayantempel - Nagarkot
 5. Nagarkot, wandeling door Kathmanduvallei
 6. Nagarkot - Bandipur
 7. Bandipur - Pokhara
 8. Pokhara, bezoek World Peace Pagoda
 9. Pokhara, Sarangkot, wandeling naar Naudanda
 10. Pokhara
 11. Pokhara - Lumbini
 12. Lumbini - Chitwan nationaal park
 13. Chitwan NP, jeepexcursie naar twintigduizend merengebied
 14. Chitwan NP
 15. Chitwan NP - Kathmandu
 16. Kathmandu, excursie Patan
 17. Kathmandu
 18. Kathmandu - Amsterdam

Reisbeschrijving

Nepal, het geboorteland van de Boeddha, biedt een fascinerende mix van majestueuze bergpieken, jungle vol unieke flora en fauna, eeuwenoude tempels en historische koningssteden. Wandel in het overweldigende decor van de Himalaya en geniet van prachtige tempels, het schilderachtige platteland, levendige markten en kleurrijke mensen. De Tibetaanse gebedsvlaggetjes wapperen overal vrolijk in de wind en kleuren het leven van de Nepalezen.

Kathmandu
Dag 1 Amsterdam - Kathmandu
Dag 2 aankomst Kathmandu
Dag 3 Kathmandu
Dag 4 Kathmandu - Bhaktapur - Changunarayantempel - Nagarkot

Kathmandu Djoser Family Nog voor je goed en wel geland bent in Kathmandu, kun je bij helder weer al een goede indruk krijgen van het land. Want als je geluk hebt zie je vanuit het vliegtuig de immens hoge, besneeuwde bergtoppen van de Himalaya in de verte liggen. Eenmaal geland wordt de rust van de bergen direct overgenomen door de hectiek in de straten van Kathmandu. Met honderden boeddhistische gebedsplaatsen, hindoetempels en andere heiligdommen lijkt de hoofdstad, het historische en culturele centrum van Nepal, wel één groot openluchtmuseum. Op het drukke Durbar Square vang je wellicht een glimp op van de levende godin Kumari, vindt er tal van ambachtswinkeltjes en het koninklijk paleis Hanuman Dhoka. Ga even zitten en neem de tijd om het drukke leven, de heilige koeien en de spelende kinderen te aanschouwen. De wijk Thamel is een lustoord voor shoppers, waar je in de gezellige barretjes en restaurants kunt genieten van live muziek. Net als in India zijn de koeien hier heilig en kun je deze midden in de stad tegenkomen. Ze lopen los rond en iedereen gaat voor ze aan de kant. Dus let op overstekende koeien!

Bhaktapur Nepal Djoser Na twee nachten verlaten we met onze eigen bus de stad en trekken we via de door bergtoppen omgeven Kathmanduvallei richting het oosten. Onderweg naar Nagarkot, bezoeken we eerst de oude koningsstad Bhaktapur. Deze stad wordt ook wel eens de ‘Stad van de Gouden Tempels’ genoemd. Hier bezoeken we de tempel met de moeilijke naam: de Changunarayatempel. Dit kleine stadje met een wirwar aan smalle steegjes en verschillende mooie pleintjes, ademt nog de sfeer van de Middeleeuwen. Omdat er geen gemotoriseerd verkeer in het centrum rijdt, waan je je in een compleet andere wereld. Op een van de leuke terrasjes kun je hier het Nepalese dagelijks leven gadeslaan. Later in de middag rijden we door een landschap van akkers de bergen in op weg naar Nagarkot.

Nagarkot
Dag 5 Nagarkot, wandeling door Kathmanduvallei
Dag 6 Nagarkot - Bandipur
Dag 7 Bandipur - Pokhara

Mount Everest Himalaya Nepal Djoser Vanuit het bergdorp Nagarkot lijkt het zicht op de eindeloze keten van besneeuwde Himalayatoppen bij zonsopkomst een steeds veranderend schilderij. Bij helder weer kun je zelfs de Mount Everest zien liggen. Het hotel in Nagarkot heeft een dakterras met een imposant uitzicht op de hoogste toppen van de Himalaya en de wereld. Het is de moeite waard om ’s morgens vroeg op te staan en de zon te zien opkomen over de prachtige bergketens. Door de heuvelachtige, landelijke omgeving maken we een wandeling onder begeleiding van een lokale Engelssprekende gids in de omgeving van Panauti en Dhulikhel. Onderweg maak je kennis met het leven op het platte land: hardwerkende boeren en boerinnen, huisvrouwen die de was buiten ophangen en aan het eind van de middag ontmoet je kinderen die na een lange schooldag naar huis lopen. We eindigen de wandeling in Telkot vanwaar onze bus je weer terug naar het hotel in Nagarkot brengt.

We verlaten de Kathmanduvallei en rijden westwaarts, langs hoge bergen, diepe valleien en snel stromende rivieren, naar Pokhara. Omdat het een flinke afstand is, de wegen soms erg smal zijn en het verkeer traag is, zullen we een tussenstop maken in een bergdorpje, halverwege Kathmandu en Pokhara. Nadat we van de hoofdweg zijn afgeslagen rijden we via een smal slingerende weg de bergen in. Eenmaal aangekomen in Bandipur, is het het slingeren waard geweest. Een klein dorpje, tussen de hoge bergen waar de tijd heeft stilgestaan. Kinderen spelen op straat, oude, vervallen bouwwerken en eeuwenoude tempelruïnes zijn hier nog te vinden. We slapen hier één nacht om de volgende dag aan te komen in Pokhara.

Pokhara
Dag 8   Pokhara, bezoek World Peace Pagoda
Dag 9   Pokhara, Sarangkot, wandeling naar Naudanda
Dag 10 Pokhara
Dag 11 Pokhara - Lumbini

Phewa meer Nepal Pokhara Djoser Pokhara ligt aan het Phewameer, de ideale plek om een aantal dagen te vertoeven. Vanuit Pokhara vertrekken vele hikers richting enorme witte bergtoppen van het Annapurnagebergte die vanuit de stad bij helder weer te zien zijn. We slapen hier in een goed hotel en gaan op verkenningstocht door de omgeving. We bezoeken de World Peace Pagoda, een tempel gelegen op de top van een berg aan de rand van het meer. Vanuit de tempel heb je een schitterend uitzicht over het meer, de stad en het Annapurnagebergte.

De volgende ochtend rijden we in alle vroegte naar de top van Sarangkot om daar te genieten van een schitterende zonsopkomst. Nadat de foto’s zijn genomen en nog een warme kop verse thee is gedronken, maken we een wandeling over de bergrug naar Naundanda. Onderweg passeer de je bergdorpjes waar de dorpelingen in alle vroegte naar werk of school gaan, openen de kleine winkeltjes hun deuren en vertelt de gids over alle planten, dieren en de verschillende bergtoppen in de omgeving.

Vanuit Pohkara kun je ook een boottocht over het Phewameer maken, mooie fietstochten langs rijstvelden, tempels en pagodes maken. Doe je het liever wat rustig aan, dan kun je ook heerlijk relaxen op één van de gezellige terrasjes aan de oevers van het meer.

Na de grote hoogtes zetten we koers naar het Nepalese laagland. Dichtbij de grens met India ligt het plaatsje Lumbini, de belangrijkste historische plaats van Nepal. Hier is in 563 voor Christus prins Siddharta Gautama geboren die 35 jaar later Boeddha zou worden. Het plaatsje ontvangt jaarlijks vele pelgrims en behoort naast Kushinagar, Bodhgaya en Sarnath tot de vier bekende pelgrimsoorden. Lumbini is de belangrijkste archeologische vindplaats van het land; de vondsten hier dateren bijna allemaal uit de 3e eeuw voor Christus In de ‘Sacred Garden’ stroomt een heilig riviertje, Puskarini, waar Boeddha zelf zijn eerste bad heeft gehad. Sinds 1997 staat Lumbini op de Werelderfgoedlijst van Unesco.

Jungle in het zuiden
Dag 12 Lumbini - Chitwan Nationaal Park
Dag 13 Chitwan NP, excursie naar de 20.000 meren
Dag 14 Chitwan NP
Dag 15 Chitwan NP - Kathmandu

In het dorp Sauhara, bij het Chitwan nationaal park, blijven we twee volle dagen, want het park biedt een van de beste safarimogelijkheden in Azië. We slapen in een rustig hotel met een zwembad waar je even lekker kunt bijkomen. Je zal merken dat het hier wat warmer en vochtiger is dan op de plaatsen die we tot nu toe hebben bezocht. Dat komt omdat we hier in het gebied van de jungle zitten.

Chitwan national park Neushoorn Djoser De volgende ochtend gaan we vroeg uit de veren voor een jeep excursie naar een moerasgebied : de 20.000 meren. Je ziet wilde dieren, zoals herten, wilde vogels en apen. Wie wil kan de jungle ontdekken vanaf het water, gezeten in een uitgeholde boomstam of tijdens een jungle walk. Onderweg moet je stil zijn, anders jaag je de dieren weg.Hoeveel wilde dieren kun jij spotten? Naast herten en apen zijn er ook talloze vreemde vogels. En als we geluk hebben zien we zelfs een neushoorn of ligt er een krokodil uit te rusten op de modderige zandbank op de oever van de rivier. Met een beetje geluk vangen we zelfs een glimp op van een tijger! 


Terug naar Kathmandu

Dag 16 Kathmandu, excursie Patan
Dag 17 Kathmandu
Dag 18 Kathmandu - Amsterdam

Na de avonturen in het groene woud, keren we weer terug naar Kathmandu, waar we de reis afsluiten. De dag na terugkomst in Kathmandu maken we een excursie naar Patan, ‘Stad der Schoonheid’, dat even buiten Kathmandu ligt. De drie koningssteden Kathmandu, Patan en Bhaktapur werden in de dertiende eeuw gesticht door de nakomelingen van de machtige hindoeïstische koning Jayashithi. Elke stad vormde het centrum van een eigen koninkrijk, die met elkaar wedijverden op het gebied van kunst en architectuur. Dit is tegenwoordig nog steeds te zien aan de prachtig versierde tempels, paleizen en andere gebouwen op en rondom de Durbar Squares in de drie steden.

Op je laatste vrije dag in Kathmandu kun je zelf bepalen wat je gaat doen. Natuurlijk geeft de reisbegeleider je uitgebreide tips wat je allemaal nog kunt gaan bezichtigen. Vlakbij de stad liggen de boeddhistische stoepa’s Swayambunath en Bodnath. In Swayambunath of ‘apentempel’ biedt, behalve een combinatie van boeddhistische en hindoeïstische cultuur, een mooi uitzicht over de stad en de vallei. Rond Bodnath hebben zich, sinds de Chinese inval in hun land, veel Tibetanen gevestigd. In de vroege avonduren komt hier de Tibetaanse bevolking samen voor hun dagelijkse pelgrimsrondjes om de stoepa. Bij het hindoetempelcomplex Pashupatinath, aan de heilige Bagmathirivier, vinden regelmatig lijkverbrandingen plaats.

Voordat we weer terugvliegen naar Amsterdam kun je je souvenirs inslaan in Thamel, waar je altijd zult vinden wat je zoekt. 

Op reis met Djoser
Bij onze reizen is geen sprake van een strak gepland reisschema. De reisdagen staan vast, maar ter plaatse wordt het programma in overleg tussen de groep en de reisbegeleiding ingevuld. De reisbegeleiding biedt de meeste dagen wel een programma aan en een aantal excursies is inbegrepen, maar je bent zeker niet verplicht hieraan deel te nemen. Wie er liever zelf op uitgaat, heeft daartoe alle vrijheid. Zo leer je een land tenslotte het beste kennen. De Family-groepen bestaan uit gemiddeld 16 personen, de maximale groepsgrootte is 26 personen.

Inclusief

 • Comfortabele internationale vlucht
 • Alle vluchttoeslagen
 • Nederlandse reisbegeleiding
 • Lokale Engelstalige gids tijden wandelingen
 • Vervoer per eigen bus
 • Overnachtingen in hotel met eigen douche/toilet
 • Wandeling door de Kathmanduvallei
 • Bezoek aan koningsstad Bhaktapur
 • Wandeling naar Sarangkot
 • Bezoek aan World Peace Pagoda
 • Excursie naar Patan
 • Diensten Djoser servicebalie Schiphol

Exclusief

Reisverzekering, visum, maaltijden, facultatieve excursies, fooien, persoonlijke uitgaven, fooien, reserveringskosten € 35,- per factuur, etc.

Wijzigingen voorbehouden.
 

Vluchttoeslagen (inbegrepen)

Luchtvaartmaatschappijen berekenen naast luchthavenbelastingen, ook brandstof- en veiligheidstoeslagen. Bij Djoser zijn al deze toeslagen in de reissom inbegrepen.

Groepssamenstelling en groepsgrootte

Onze Familyreizen zijn speciaal samengesteld voor gezinnen met kinderen. Contact met andere gezinnen is dus zo gemaakt!

De gezinnen kunnen verschillend zijn qua samenstelling; op onze reizen gaan zowel 1- als 2-oudergezinnen mee en ook samengestelde gezinnen. Omdat juist de leeftijd van de kinderen heel bepalend kan zijn voor de reis, is een aantal vertrekdata speciaal voor reizen met kinderen vanaf 10 en 16 jaar. Op de andere reizen zijn kinderen van alle leeftijden welkom, maar de minimum leeftijd is 6 jaar en de maximale leeftijd is 20 jaar. Is een kind jonger dan 6 jaar of ouder dan 20, overleg dan voor boeking met Djoser. Je vindt de beschikbaarheid en de leeftijden van de kinderen van reeds geboekte families bij de reisdata.

Het minimum aantal deelnemers op alle Familyreizen is 10 (3 gezinnen), het maximum aantal personen is 26.

De gemiddelde groepsgrootte om de reis door te laten gaan is 8.

Nog bedenktijd nodig? Dan kun je tot een paar maanden voor vertrek een optie op een reis nemen. Zo’n voorlopige reservering is gratis en is 5 dagen geldig. De optie wordt automatisch omgezet in een definitieve of aanvraagboeking, tenzij je deze tijdig zelf bevestigt of annuleert. Het is helaas niet mogelijk om een optie te nemen op een reis waar nog maar een aantal plaatsen beschikbaar zijn.

Reviews Nepal, 18 dagen

Gemiddelde beoordeling: 9,3

 • Prachtige reis in een prachtig land. Van harte aan te bevelen. Natuur en cultuur versterken elkaar. Ons gezin heeft echt genoten.

  10

 • Nepal is een prachtig land met een vriendelijke bevolking. Nadeel van een bezoek aan Nepal in de zomer is de vele regen, waardoor je de Himalaya weinig ziet. Hou hier echter rekening mee, en Nepal kan niet tegenvallen! Mooie bezienswaardigheden, leuke wandelingen en een mooie flora en fauna!

  9

 • Dit is een reis die je niet zo maar vergeet. Door de vele foto's die ik heb gemaakt beleef in het steeds weer. De mensen zijn aardig, zijn altijd vrolijk, zijn vriendelijk,z e helpen je ...........mooi land. Alleen de wegen is niet mee te genieten.

  9

Ligging

Nepal ligt tussen de jungles van India en het Himalaya gebergte in.

Praktische informatie

Accommodatie

In de steden overnachten we in middenklasse hotels met standaardfaciliteiten. De kamers zijn schoon en voorzien van eigen douche en toilet.

In Nagarkot verblijven we in een hotel op de top van een heuvel. Vanaf het dakterras heb je bij helder weer een schitterend uitzicht over de besneeuwde toppen van de Himalaya.

Bij het Chitwanpark slapen we in lodges met airconditioning en een zwembad.

Bekijk hotelreviews op Tripadvisor

Kathmandu Mandala Boutique Hotel
Nagarkot Farmhouse Resort
Bandipur Mountain Resort
Pokhara Hotel Crown Himalayas
Chitwan Hotel Seven Star
The Rhino Residency Resort

Deze selectie geeft een goed beeld van de hotels waar we op deze reis verblijven.

Reis je met een familie van 3 personen dan verblijf je met je gezin op één kamer. Bestaat het gezin uit vier of vijf personen dan reserveren we twee kamers, waar mogelijk aan elkaar grenzend.

 • Nepal excursie rondreis Djoser Family
 • Nepal hotel accommodatie overnachting rondreis Djoser Family
 • Nepal hotel accommodatie overnachting rondreis Djoser Family
 • Nepal hotel accommodatie overnachting rondreis Djoser Family uitzicht
 • Nepal hotel accommodatie overnachting rondreis Djosre Family
 • Nepal hotel accommodatie overnachting zwembad rondreis Djoser Family
 • Nepal hotel accommodatie overnachting rondreis Djoser Family
 • Nepal hotel accommodatie overnachting rondreis Djoser Family
 • Nepal hotel accommodatie overnachting rondreis Djoser Family

Vliegreis

Turkish airlines

Het meest voorkomende vluchtschema staat hieronder. Je kan ook het schema per vertrekdatum bekijken. Vliegtijden en -maatschappijen zijn onder voorbehoud van wijzigingen.

 • Vlucht met

  Turkish Airlines

  Traject

  Amsterdam - Istanbul

  Vertrek

  14:40 - 19:05

 • Vlucht met

  Turkish Airlines

  Traject

  Istanbul - Kathmandu

  Vertrek

  20:20 - 06:15*

 • Vlucht met

  Turkish Airlines

  Traject

  Kathmandu - Istanbul

  Vertrek

  07:45 - 12:55

 • Vlucht met

  Turkish Airlines

  Traject

  Istanbul - Amsterdam

  Vertrek

  14:40 - 17:10

* aankomst volgende dag


In Nepal is het 3 uur en 45 minuten later dan in Nederland

Turkish Airlines is dé nationale luchtvaarmaatschappij van Turkije, met de thuisbasis in Istanbul. Vanuit de gloednieuwe en hypermoderne luchthaven wordt er wereldwijd gevlogen. De luchtvaarmaatschappij maakt deel uit van de Star Alliance, waar ook Lufthansa bij is aangesloten. De vloot is zeer jong en modern. Turkish onderscheidt zich door de unieke gastronomische ervaring aan boord. Met het inflight entertainmentsysteem kom je niets te kort. Er is een ruim aanbod met onder andere spelletjes, muziek en films voor alle leeftijden. Kortom bij Turkish Airlines begint je reis goed en ontbreekt het je aan niets.

Hotelovernachting Schiphol

Djoser biedt Belgische reizigers aan om voor een aantrekkelijk tarief in het Ibis Hotel vlak bij de luchthaven Schiphol te overnachten. Vooral bij vluchten die vroeg vertrekken of ’s avonds laat aankomen is dit handig. Je vertrekt uitgerust of geniet nog na van een extra nachtje vakantie. Bovendien parkeer je je wagen gratis. Lees hier meer.

Vervoer

Tijdens de rondreis door Nepal beschikken we over een eigen bus, die voorzien is van ventilatie en/of verwarming indien noodzakelijk. Onderweg is vaak veel te zien en omdat het vervoer geheel tot onze beschikking staat, kunnen we stoppen waar we willen om even de benen te strekken, een foto te maken of een mooi plaatsje of markt onderweg te bezoeken. Hierdoor kunnen de reistijden variëren van enkele uren tot een hele dag. In de plaatsen waar we overnachten wordt de bus niet gebruikt. In de steden en dorpen kun je vaak gebruik maken van taxi’s of fietsriksja’s. In verschillende plaatsen zijn fietsen te huur.

 • Turkish Airlines Nepal Luchtvaartmaatschappij Djoser Family
 • Nepal bus vervoersmiddel rondreis Djoser family

Bij de reis inbegrepen

 • Comfortabele internationale vlucht
 • Alle vluchttoeslagen
 • Nederlandse reisbegeleiding
 • Lokale Engelstalige gids tijden wandelingen
 • Vervoer per eigen bus
 • Overnachtingen in hotel met eigen douche/toilet
 • Wandeling door de Kathmanduvallei
 • Bezoek aan koningsstad Bhaktapur
 • Wandeling naar Sarangkot
 • Bezoek aan World Peace Pagoda
 • Excursie naar Patan
 • Diensten Djoser servicebalie Schiphol

Excursies

Bij Djoser bepaal je zelf welke bezienswaardigheden je de moeite waard vindt om te bezoeken. De een gaat graag op koopjesjacht in Thamel, terwijl de ander juist uitgebreid de tijd neemt op het Durbar Square of neerstrijkt op een gezellig terrasje met live muziek. In de meeste gevallen kun je zelf of met groepsgenoten, al dan niet met hulp van onze reisbegeleiding, er te voet of met lokaal vervoer erop uit trekken. Toegangsgelden zijn dan ook niet bij de reissom inbegrepen, zodat je alle vrijheid hebt om je eigen plan te trekken.

Sommige bezienswaardigheden mag je niet missen, zijn slecht bereikbaar of liggen ‘en route' naar onze volgende overnachtingsplaats. Dergelijke excursies zijn bij Djoser in het programma opgenomen. Ook bij excursies die bij het programma inbegrepen zijn, geldt dat het entreegeld exclusief is.

Tijdens deze reis door Nepal zijn de volgende excursies in het reisprogramma inbegrepen:

 • Op weg naar Nagarkot vanuit Kathmandu, maken we een stop in één van de koningssteden genaamd Bhaktapur, deze stad behoort tot de oudste van de Kathamandu-vallei en wordt ook wel de 'stad van de gouden tempels’ genoemd.
 • Ook brengen we onderweg een bezoek aan tempel Changunarayan, deze tempel is gebouwd voor de god Vishnu, dit is één van de oudste en belangrijkste monumenten in de vallei van Kathmandu. Het complex bevat maar liefst dertien hindoeïstische heiligdommen.
 • Vanuit Nagarkot maken we een wandeling over bergpaden in de Kathmanduvallei. Onderweg zie je hardwerkende boeren en kinderen die buiten spelen en heb je een spectaculair zicht op de Himalaya.
 • Vanuit Pokhara bezoeken we de World Peace Pagoda, een tempel bovenop een berg aan de rand van het Phewameer.
 • Van Pokhara brengt ons busje ons naar Sarangkot en vanuit hier maken we een mooie wandeling langs onverharde smalle straatjes door berggied naar Naudanda. Dit is de beste manier om het Nepalese dorpsleven en het platteland te ervaren.
 • Chitwan nationaal park; een fantastische plek voor natuurliefhebbers. Chitwan staat bekend om de vele wilde dieren die daar leven zoals krokodillen, herten, apen, neushoorns en tijgers. Maken we een jeepexcursie naar het moerasgebied: de 20.000 meren.


Daarnaast zijn er diverse bezienswaardigheden te bezoeken waarvoor enkel eventueel entreegeld betaald hoeft te worden, zoals:

 • Kathmandu is rijk aan vele stoepa’s, tempels, pagodes en heiligdommen. Rondom Durbar Square in Kathmandu vind je het prachtige koninklijke paleis Hanuman Dhoka, de Talejutempel, het huis van Kumar en de fraaie en oude Kasthamandaptempel, gesneden uit het hout van één boom.
 • In Kathmandu liggen ook de boeddhistische stoepa’s Swayambunath en Bodnath, die zeker de moeite waard zijn om een bezoekje te brengen om zo veel van de boeddhistische en hindoeïstische cultuur te ontdekken.
 • Op het Phewameer, bij Pokhara ligt een eilandje met de tempel van godin Varahi. Langs het meer zijn er vele punten waar je een roeibootje kunt huren om deze tempel te bezichtigen.
 • Het Himalayagebied rondom Pokhara leent zich ervoor om een fikse wandeltocht te maken of een fiets te huren om de prachtige omgeving te verkennen. Fiets bijvoorbeeld naar dorpjes rondom Pokhara om de echte Nepalees te ontmoeten.


Ook zijn er nog vele andere excursies ter plaatsen te regelen en bezienswaardigheden te bezoeken.

Reisdocumenten

 • E-ticket. Meer informatie ontvang je ongeveer 2 weken voor vertrek.
 • Een internationale reispas die na vertrek uit Nepal nog minimaal zes maanden geldig is.
 • Visum, kosten € 75,- (30 dagen). Je kunt je visum via Djoser in samenwerking met het Visumburo/CIBT verzorgen. We brengen naast de kosten van het visum € 30,- bemiddelingskosten per visum in rekening. Je reispas dien je dan op te sturen naar het Visumburo/CIBT. In beide gevallen ontvang je ongeveer 4 weken voor vertrek een e-mail met meer informatie over de visumaanvraag. Je kunt de visumaanvraag ook zelf regelen bij de betreffende ambassade

   

Geldzaken

In Nepal wordt er betaald met de Nepalese rupee. Kijk voor de actuele koersen op oanda.com.

Geld afhalen: er zijn geldautomaten in Kathmandu en in Pokhara.
Contanten: euro’s of US dollars.
Creditcard: alleen te gebruiken in Kathmandu en Pokhara.

In het door Unesco beschermde stadje Bhaktapur wordt een entree geheven van ongeveer $ 15,-; deze dient u ter plaatse te betalen.

Als richtbedrag voor uitgaven die niet bij de reissom zijn inbegrepen, zoals maaltijden, entreegelden, facultatieve excursies en persoonlijke uitgaven, geldt een minimum van € 150,- per persoon per week.

Het is gebruikelijk om fooien te geven voor verleende diensten. Om te voorkomen dat je steeds fooien uit moet delen, wordt aan het begin van de reis een fooienpot ingesteld, waaruit de (gezamenlijke) tips aan de chauffeurs, gidsen, hotelpersoneel e.d. worden betaald.

Maaltijden

De maaltijden zijn niet bij de reissom inbegrepen. Je bepaalt dan zelf waar en met wie je gaat eten. De reisbegeleider kan je vaak tips geven, maar je kunt natuurlijk ook zelf, of met een aantal anderen, op zoek gaan naar een restaurant of eethuis.

Overal in Nepal is het mogelijk om de lokale specialiteit: ‘dahl baht’ te bestellen: linzen met rijst, gecombineerd met een scherpe groenten- of vleescurry en pickels. In de grotere plaatsen is verder de keus aan westerse en oosterse maaltijden onuitputtelijk. Behalve de Tibetaanse momo, pizza, steak, moussaka of lasagne kom je zelfs het ‘patatje oorlog’ tegen op het menu.

Gezondheid

Voor deze reizen wordt aangeraden:

 • vaccinaties tegen DTP
 • typhus
 • hepatitis A
 • malariatabletten


Het is verstandig enigszins te letten op wat je eet. We raden je aan een kleine reisapotheek mee te nemen met o.a. pijnstillers en een middel tegen darmstoornissen. De reisbegeleiding beschikt voor noodgevallen overigens ook over een medische set, met daarin steriel hulpmateriaal.

Houd er rekening mee dat reizen in de Himalayaregio vermoeiend kan zijn. Het is verstandig in een goede conditie en uitgerust op reis te gaan. Zorg er tijdens de reis voor dat je goed eet, veel drinkt en steeds voldoende rust neemt. Tijdens deze reis komen we niet veel hoger dan zo’n 3200 meter en blijven bovendien slechts korte tijd op dit niveau. Het is wel raadzaam om de voorgenomen reis met je huisarts of de plaatselijke GGD te bespreken. Zij kunnen je inlichten over het reizen op grote hoogte, tips geven en eventueel aanwijzingen over medicijngebruik. Reizigers met hart- en/of longaandoeningen en personen ouder dan zestig raden we in ieder geval aan om de reisplannen te bespreken met de huisarts.

Voor eventuele gevallen waarbij directe medische hulp noodzakelijk is, zijn onze reisbegeleiders en de lokale begeleiding voldoende geïnstrueerd om je op de juiste wijze te handelen.

Voor vaccinaties werkt Djoser samen met Thuisvaccinatie.nl. Het is de grootste landelijke organisatie voor reisvaccinaties aan huis. De deskundige artsen komen bij je langs wanneer het jou uitkomt. Ook ‘s avonds en in het weekend of op het werk. En sturen (indien mogelijk) de rekening rechtstreeks naar de zorgverzekeraar. De tarieven zijn vergelijkbaar met andere vaccinatie instellingen. Je kunt gemakkelijk online een afspraak maken. Voor een advies per land kun je ook de website raadplegen van het Landelijk Coördinatiecentrum Reizigersadvisering lcr.nl of itg.be.

Logo ThuisVaccinatie.nl

Klimaat en geografie

In Nepal lopen de seizoenen gelijk aan die in Nederland en Europa. Dat betekent dat ’s winters de koudere temperaturen overheersen en in de zomer de dagen warmer, maar ook wat natter zijn. Nepal heeft een gematigd klimaat.

In de zomer vertrekken onze Family-reizen naar Nepal. Deze periode is de warmste, maar gelijk ook een natte periode. Het regent niet dagen achtereen, maar met een dagelijkse regenbui dien je wel rekening te houden. Hierdoor is het uitzicht op de besneeuwde toppen van de Himalaya beperkt.
 

Reisbegeleiding en gidsen

Deze Family-reis wordt begeleid door een enthousiaste, Nederlandse reisbegeleider. Onze ervaren reisbegeleiders zijn verantwoordelijk voor de organisatorische en technische aspecten van de reis en houden daarbij rekening met de leeftijd en belevingswereld van de meereizende kinderen. Hun uitgebreide reiservaring en affiniteit met kinderen geeft een belangrijke meerwaarde aan onze Family-reizen. Een uitgebreide interne training legt hiervoor de basis.

Een lokale gids, die mee gaat tijdens de wandelingen, vertelt uitgebreid over het land; over de geschiedenis, de religieuze invloeden of de culturele achtergronden, maar natuurlijk ook over de lokale gebruiken en de alledaagse zaken in het leven.

Veelgestelde vragen

Waarom met Djoser Family naar Nepal?

De reizen met Djoser Family zijn speciaal ontwikkeld voor gezinnen. Bij een bezoek aan Nepal lijkt de tijd even stil te staan. De vriendelijke bevolking en de prachtige flora en fauna laten je versteld staan. Tevens wordt de reis begeleid door een ervaren reisbegeleider die affiniteit met kinderen heeft, wat onze Family reizen een belangrijke meerwaarde geeft.

Wat is de zwaarte van deze Family reis?

De wegen in Nepal zijn minder goed dan in Europa en doordat in Nepal veel gereisd wordt door de berggebieden gaat het niet zo snel. Hierdoor is een lange reisdag soms onvermijdelijk. Onderweg is veel te zien en we zullen ook regelmatig stoppen om een foto te maken of te genieten van het mooie uitzicht.  Op de bestemming zal er zoveel mogelijk gebruik gemaakt worden van lokaal vervoer zoals de tuk-tuk.

Welk weertype kan ik verwachten tijdens deze reis?

In Nepal lopen de seizoenen gelijk aan die in Nederland. Door het gematigde klimaat kan je rekening houden met een warme temperatuur in de zomer en soms wat natte dagen. Als er bui valt dan zal dit vaak kort en op het einde van de dag zijn.

Hebben we een visum nodig?

Een visum voor Nepal is €65,-. Dit visum kan je zelf regelen of via Djoser en de visumcentrale. Naast de kosten van het visum brengen we ook bemiddelingskosten van €30.- in rekening.

Hoe wordt een familie met een oneven aantal personen ingedeeld?

Reis je met een familie van 3 personen, dan verblijf je met je gezin op één kamer. In sommige accommodaties kan het zijn dat er in dit geval een bed bijgezet wordt in een tweepersoonskamer. Voor een gezin dat bestaat uit 4 of 5 personen reserveren we 2 kamers, waar mogelijk aan elkaar grenzend. In de meeste gevallen is het ook mogelijk om een éénpersoonskamer te reserveren.

Hebben de hotels op deze reis een zwembad?

Tijdens deze reis maken we gebruik van middenklasse hotels met standaardfaciliteiten. Alleen het hotel in Chitwan is voorzien van een zwembad.

Is er Wifi aanwezig op deze reis?

De meeste hotels tijdens deze reis beschikken, soms tegen betaling, over Wifi. Het kan ook voorkomen dat de Wifi alleen in de lobby aanwezig is. In Chitwan nationaal park zijn minder mogelijkheden.

We hebben geboekt! En nu?

Zodra je een reis hebt geboekt, ontvangt de hoofdboeker hiervan een bevestiging per e-mail. Tevens ontvangt deze de inloggegevens voor je eigen Mijn Djoser. In je Mijn Djoser kan je de persoonsgegevens (tot 6 weken voor vertrek) aanpassen en vind je alle informatie over de reis.

Wat mag ik absoluut niet vergeten voor deze reis?

Tijdens deze reis worden veel wandelingen gemaakt en daarom is het zeker aan te raden om goede comfortabele (wandel) schoenen mee te nemen.

Stel je vraag

Staat jouw vraag hier niet tussen? Stel deze dan via info@djoser.nl.

Foto's en video