• Slide 1
 • Slide 2
 • Slide 3
 • Slide 5
  Mexico, 20 dagen

  Mexico

  20 dagen

  Ontdek het land van de Maya's en haar vriendelijke bevolking

  Een avontuurlijke rondreis met de kinderen door het kleurrijke Mexico. Bezoek beroemde Maya piramides als Chitzén Itzá, Uxmal en Palenque. Maak kennis met de hartelijke bevolking en geniet van de prettige Mexicaanse sfeer. We sluiten de rondreis af aan het strand van Playa del Carmen.
   

  Reisschema

  1. Amsterdam - Cancún - Puerto Morelos
  2. Puerto Morelos
  3. Puerto Morelos, bezoek Dzitnup Cenote - Chichén Itzá - Mérida
  4. Mérida
  5. Mérida - boottocht naar Celestun - Uxmal
  6. Uxmal - Santa Helena - Campeche
  7. Campeche - Kolem-jaa (jungle)
  8. Kolem-jaa (jungle)
  9. Kolem-jaa (jungle) - Chiapa de Corzo
  10. Chiapa de Corzo - Sumidero-kloof - San Cristóbal
  11. San Cristóbal
  12. San Cristóbal - Palenque
  13. Palenque, watervallen van Roberto Barrios
  14. Palenque - Chetumal
  15. Chetumal - Bacalar - Tulum - Playa del Carmen
  16. Playa del Carmen
  17. Playa del Carmen
  18. Playa del Carmen
  19. Playa del Carmen - Cancún - Amsterdam
  20. aankomst Amsterdam

  Route op datum:

  Reisbeschrijving

  Ontdek de mysterieuze piramidecomplexen die verborgen liggen in de tropisch regenwouden en maak kennis met de inheemse bewoners. Relax op het strand in Playa del Carmen en neem een duik in de Caraïbische Zee. Heb je ooit een geroosterde sprinkhaan gegeten? Dit is je kans. De Mexicaanse keuken zal je sowieso aangenaam verrassen.

  Puerto Morelos en het Maya complex Chichén Itzá

  Dag 1 Amsterdam - Cancún - Puerto Morelos
  Dag 2 Puerto Morelos
  Dag 3 Puerto Morelos - Chichén Itzá - Mérida
  Dag 4 Mérida

  Chichén Itza MexicoNa een lange maar comfortabele vlucht landen we in Cancún, dat in de oude Maya taal 'Pot van goud' betekent. Vanuit daar rijden we een paar kilometer naar beneden en beginnen onze vakantie relaxt op het mooie strand van Puerto Morelos waar je lekker kunt zwemmen en snorkelend of kunt luierend in het warme zand. Puerto Morelos is een gezellige badplaats met veel restaurantjes waar je natuurlijk de heerlijkste verse vis kunt eten. Na een paar dagen strand, rijden we met onze eigen bus naar Merida, en stoppen onderweg bij Chichén Itzá, de bekendste Maya piramidecomplex van Mexico. Je kunt op je gemak de interessante piramide, de tempels, paleizen en het balspelveld bekijken. De grootste en bekendste piramide van Mexico "El Castillo" ofwel het kasteel vormt samen met het Observatorium en de Tempel van de Krijgers een indrukwekkend beeld. je kunt hier dan ook perfecte foto's maken.

  Merida MexicoMérida is de hoofdstad van de provincie Yucatán en wordt ook wel de 'witte stad' genoemd, Merida is bijzonder door de stijlen waarin de huizen en gebouwen zijn gebouwd. Ben je een liefhebber van architectuur? Dan herken je vast de Franse, Italiaanse en Moorse koloniale stijlen. Waarschijnlijk ga je na aankomst direct naar de sfeervolle Zócalo, het centrale plein met gezellige terrasjes en restaurants. Tip: maak eens ritje met een koets te maken. Dan kun je in alle rust een goed beeld krijgen van deze gemoedelijke stad. Wil je de echte lokale lekkernij proberen? Bestel dan kip of varken in bananenblad. Als je op zoek bent naar een Mexicaanse hangmat, dan ben je in Mérida op het goede adres. Vergeet niet af te dingen als je er een gaat kopen. Ze vragen vaak het dubbele van de prijs,

  Slapen tussen de brulapen in de jungle van Kolem-jaa

  Dag 5 Mérida - Celestún (boottocht facultatief) - Uxmal
  Dag 6 Uxmal - Campeche
  Dag 7 Campeche - Kolem-jaa (jungle)
  Dag 8 Kolem-jaa (jungle)

  Celestun boot MexicoAan een lagune bij de Golf van Mexico ligt Celestún. Dit natuurlijke reservaat is een paradijs voor watervogels. Eén van de grootste kolonies flamingo´s van Noord-Amerika is hier neergestreken, maar de lagune is ook in trek bij zilverreigers, pelikanen en albatrossen. De beste manier om het reservaat te bezoeken, is per boot. Stap aan boord en maak een mooie ontdekkingstocht door de natuur.

  We rijden verder naar Uxmal, een eeuwenoud Mayastadje dat in de 7e eeuw is gebouwd. We nemen alle tijd om de unieke, ovaalvormige Piramide van de Tovenaar te bewonderen en te gruwelen bij de resten van het ceremoniële centrum. Andere belangrijkste gebouwen van Uxmal zijn de Piramide van de Slang, het Paleis van de Gouverneurs en het gebouw van de nonnen.

  Campeche MexicoDe reis gaat verder naar het historische en pittoreske stadje Campeche en onderweg stoppen we in Becal waar we kunnen zien hoe de Mexicaanse hoeden gemaakt worden. Campeche heeft een charmant centrum met pastelkleurige huisjes, Je kunt hier heerlijk slenteren door de smalle straten en over de wallen van  die de stad ommuren. Her en der kom je nog eeuwenoude kanon tegen. Echte lekkerbekken bestellen heerlijke visspecialiteiten in een van de knusse restaurants.

  Aap Kolem-jaa MexicoDan maken we ons op voor dé jungle-ervaring van deze reis. Daarvoor gaan we naar Kolem-jaa, een ecologische park op 90 minuten rijden van de stad Villahermosa. Kolem-jaa betekent ‘groot water’ in het Chol, de inheemse taal, en dat is niet gek gekozen, want dit gebied is echt een waterparadijs met prachtige watervallen van wel 200 meter hoog. Een avontuurlijke manier om de mooie omgeving te verkennen is de populaire Canopy tour, een tocht in de lucht tussen de boomtoppen door. Je krijgt een harnas aan en zoeft aan een kabel via elf platforms van boomtop naar boomtop. Deze Canopy tour is de langste van Latijns-Amerika. Verder kun je een grot en een botanische tuin bezoeken en heel veel vogels spotten. We overnachten in een mooie cabaña met een eigen badkamer.

  Sfeervol San Cristóbal en kleurrijke Maya markten

  Dag 9 Kolem-jaa - Chiapa de Corzo
  Dag 10 Chiapa de Corzo - Sumiderokloof - San Cristóbal
  Dag 11 San Cristóbal

  Na een overnachting in Chiapa de Corzo rijden we naar San Cristóbal de las Casas. Als je wilt, kun je een spectaculaire boottocht maken over de Grijalva rivier door de 25 kilometer lange Cañon del Sumidero. Je voelt je klein als je door de indrukwekkende, huizehoge rotswanden doorvaart. De boot wordt af en toe stilgelegd om vogels te spotten of één van de talloze grotten in te varen waar je je zult verbazen over de soms meer dan duizend meter hoog oprijzende rotswanden. Houdt de oever goed in de gaten en neem vooral je verrekijker mee, want als je geluk hebt, spot je verschillende krokodillen die lekker aan het zwemmen zijn of rustig liggen te wachten op hun volgende prooi.

  San Cristobal meisje MexicoSan Cristóbal, een sfeervol stadje midden tussen de akkers en de pijnboombossen, heeft een echte regiofunctie voor de Maya, Tzeltal en Tzotzi die in de omliggende dorpen wonen. Marktverkopers verhandelen hun hun landbouw- en ambachtsproducten op de markt bij de Santo Domingo-kerk elke bevolkingsgroep heeft een eigen, kenmerkende kledendracht met kleuren en patronen. Als je de lokale markt bezoekt, kom je echt oren en ogen te kort. Het is een gezellige drukte met een overdosis aan vormen en kleuren. Hier kun je prachtige weef- en borduurwerk, amber, zilver en houtsnijwerken vinden. Bijzonder is San Jolobil, een speciale coöperatie waar de lokale vrouwen traditioneel textiel weven en verkopen. 

  Chamula marktMaak een wandeling of een mooie paardrijtocht door de groene heuvels of kom meer te weten over de cultuur van de Maya's in het Na Bolom museum en onderzoekcentrum. We bezoeken de dorpen Zinacantán en het mysterieuze dorpje San Juan De Chamula. Loop vooral de beroemde Templo de San Juan binnen. Het is een bijzonder gezicht om de bezoekers verspreid op de vloer te zien zitten tussen het hooi, de brandende kaarsen en de loslopende kippen met een literflessen cola voor een stevige boer en een speciale ritueel.

  Creabea's kunnen zelf een echt inheems armbandje leren maken en je kunt er te paard of gewoon met de auto op uit trekken naar Tenejapa of de San Cristóbal-grotten. Je kunt ook een ritje op een mountainbike door de heuvels rond het sfeerrijke plaatsje maken. ’s Avonds kun je zeker weten heerlijk eten in een van de sfeervolle restaurants in de straatjes rond de Zócalo.

  Het ruïnecomplex van Palenque

  Dag 12 San Cristóbal - Palenque
  Dag 13 Palenque, watervallen van Roberto Barrios

  Palenque MexicoVanuit San Cristóbal rijden we door de jungle naar Palenque. Een absolute must see zijn de kristalheldere watervallen van Roberto Barrios. Je kunt een taxibusje pakken en het ruïnecomplex van Palenque bezoeken. De tempel der Inscripties, het graf van de priesterkoning Pakal en het koninklijk complex zijn echte hoogtepunten en behoren tot de mooiste bezienswaardigheden van Mexico.

  Heb je nog niet genoeg van al dit moois? Dan kun je ook de nog gedeeltelijk verscholen ruïnes ontdekken in het oerwoud. Echte 'waterratten' kunnen een duik nemen in het ‘Koninginnenbad,' een klein riviertje omgeven door Maya-ruïnes. Zoals de naam al doet vermoeden, de toenmalige koningin trok hier naartoe voor een bad in de rivier. Het volk zwom in de kleinere poelen langs de rivier.

  Paradijselijk Playa del Carmen

  Dag 14 Palenque - Chetumal
  Dag 15 Chetumal - Bacalar - Tulum -  Playa del Carmen
  Dag 16 Playa del Carmen
  Dag 17 Playa del Carmen
  Dag 18 Playa del Carmen
  Dag 19 Playa del Carmen - Cancún - Amsterdam
  Dag 20 aankomst Amsterdam

  Playa del carmen MexicoVanuit Palenque rijden we naar Chetumal, een prachtig stadje in een baai aan de oostkust van Yucatán. We bezoeken Bacalar, bekend om zijn zevenkleurige lagune. Zie jij de 7 kleuren blauw? We reizen via Tulum naar de badplaats Playa del Carmen. Hier kun je je goed vermaken met zon, zee en strand. Je kunt hier mooi snorkelen of een van de andere watersporten beoefenen. Spring eens vroeg je bed uit om de vissersbootjes te verwelkomen die ´s ochtendsvroeg terugkeren van zee met de vangst van de dag. De kleine dierentuin vlakbij is ook een aanrader. je kunt hier onder andere apen, herten en papegaaien van dichtbij bewonderen.

  We overnachten in een hotel mét zwembad dicht bij het strand. Neem alle tijd om heerlijk te luieren in je spikspinternieuwe hangmat of op het fijne strand bij het hotel. Vanaf Cancún vliegen we tenslotte terug naar Amsterdam.

  Op reis met Djoser
  Bij onze Junior reizen is er geen sprake van een strak gepland reisschema. De reisdagen staan natuurlijk vast, maar ter plaatse wordt het programma in overleg tussen de groep en de reisbegeleiding ingevuld. De reisbegeleiding biedt de meeste dagen wel een programma aan en een aantal excursies is inbegrepen, maar je bent zeker niet verplicht hieraan deel te nemen. Wie er liever zelf op uitgaat, heeft daartoe alle vrijheid. Zo leer je een land tenslotte het beste kennen.
   

  Vertrekdata/prijs

  Boek en reis met Djoser zekerheid Boek en reis met Djoser zekerheid

  2022

  Start - einde
  Beschikbaarheid
   
   
  Prijs
   
  Start - einde
  09 jul - 28 jul
  Beschikbaarheid
  Nog 1 gezin nodig
  Meer informatie

  Info

  Vluchten met Air Europa
  Prijs
  € 2.595,-
  € 2.395,- (kind t/m 11 jr)
  Start - einde
  16 jul - 04 aug

  10+

  Deze reis is voor gezinnen met kinderen vanaf 10 jaar.

  Beschikbaarheid
  Voldoende
  Meer informatie

  Info

  Vluchten met Air Europa
  Prijs
  € 2.695,-
  € 2.495,- (kind t/m 11 jr)
  Start - einde
  21 jul - 09 aug

  16+

  Deze reis is voor gezinnen met kinderen vanaf 16 jaar

  Beschikbaarheid
  Nog 1 gezin nodig
  Meer informatie

  Info

  Vluchten met Air Europa
  Prijs
  € 2.895,-
  Start - einde
  28 jul - 16 aug

  10+

  Deze reis is voor gezinnen met kinderen vanaf 10 jaar.

  Beschikbaarheid
  Nog 1 gezin nodig
  Meer informatie

  Info

  Vluchten met Air Europa
  Prijs
  € 2.695,-
  € 2.495,- (kind t/m 11 jr)
  Start - einde
  04 aug - 23 aug
  Beschikbaarheid
  Voldoende
  Meer informatie

  Info

  Vluchten met Air Europa
  Prijs
  € 2.395,-
  € 2.195,- (kind t/m 11 jr)

  Inclusief

  • Vliegreis
  • Alle vluchttoeslagen
  • CO2 compensatie vliegreis
  • Nederlandse reisbegeleiding
  • Vervoer per bus met airconditioning
  • Sfeervolle hotelovernachtingen, vaak met een zwembad
  • Bezoek aan Santa Helena
  • Tweedaags verblijf in de jungle bij Kolem-Jaa
  • Excursie naar het grootste en best bewaarde pyramidencomplex Chichen Itza
  • Excursie met gids in het inheemse dorpje San Juan Chamula
  • Excursie naar de Roberto Barrios watervallen 
  • Excursie naar Dzitnup, een ondergronds meer in een grot
  • Bezoek aan archeologische vindplaat Palenque

  Exclusief

  Overige maaltijden, ESTA-verklaring, entreegelden, facultatieve excursies, fooien, persoonlijke uitgaven, verzekeringen, etc.
  Reserveringskosten € 40,- per boeking. Bijdrage SGR € 5,- per persoon en calamiteitenfonds € 2,50 per boeking.

  Landarrangement

  Voor kinderen t/m 11 jaar is de prijs exclusief internationale vluchten vanaf € 1.395,-. Voor volwassenen is de prijs vanaf € 1.595,-.

  Houd bij het boeken van een landarrangement, waarbij je zelf je vliegtickets boekt, er rekening mee dat er voor al onze reizen een minimum aantal deelnemers nodig is.

  Vluchttoeslagen (inbegrepen)

  Luchtvaartmaatschappijen berekenen naast luchthavenbelastingen, ook brandstof- en veiligheidstoeslagen. Bij Djoser zijn al deze toeslagen in de reissom inbegrepen. Bij een tussentijdse verhoging van de toeslagen door de luchtvaartmaatschappijen berekent Djoser deze kosten niet door. Je komt dus achteraf nooit voor verrassingen te staan.

  Groepssamenstelling en groepsgrootte

  Onze Familyreizen zijn speciaal samengesteld voor gezinnen met kinderen. Contact met andere gezinnen is dus zo gemaakt!

  De gezinnen kunnen verschillend zijn qua samenstelling; op onze reizen gaan zowel 1- als 2-oudergezinnen mee en ook samengestelde gezinnen. Omdat juist de leeftijd van de kinderen heel bepalend kan zijn voor de reis, is een aantal vertrekdata speciaal voor reizen met kinderen vanaf 10 en 16 jaar. Op de andere reizen zijn kinderen van alle leeftijden welkom, maar de minimum leeftijd is 6 jaar en de maximale leeftijd is 20 jaar. Is een kind jonger dan 6 jaar of ouder dan 20, overleg dan voor boeking met Djoser. Je vindt de beschikbaarheid en de leeftijden van de kinderen van reeds geboekte families bij de reisdata.  

  Het minimum aantal deelnemers op alle Familyreizen is 10 (3 gezinnen), het maximum aantal personen is 26.

  Nog bedenktijd nodig? Dan kun je tot een paar maanden voor vertrek een optie op een reis nemen. Zo’n voorlopige reservering is gratis en is 7 dagen geldig. De optie wordt automatisch omgezet in een definitieve of aanvraagboeking, tenzij je deze tijdig zelf bevestigt of annuleert. Het is helaas niet mogelijk om een optie te nemen op een reis waar nog maar een aantal plaatsen beschikbaar zijn.

  Praktische informatie

  Accommodatie

  We overnachten in sfeervolle hotels met eigen douche en toilet op de kamer. Meestal hebben de hotels een zwembad. De accommodaties hebben een koloniaal karakter en beschikken over iets extra's als een mooie tuin met patio waar de kinderen zich lekker kunnen uitleven.

  Onze accommodatie in Kolem Jaa ligt midden in de jungle. De cabañas waar we verblijven zijn sfeervol ingericht met een prachtige uitzicht op de tuin. s' Ochtends word je wakker van de vele vogelgeluiden. 

  Bekijk hotelreviews op Tripadvisor

  Puerto Morelos Ojo de Agua
  Merida Hotel Colonial Merida
  Uxmal Uxmal Resort Maya
  Chetumal Los Cocos
  Campeche Plaza Colonial
  Palenque Hotel Nututun
  Kolem Jaa Hotel Kolem Jaa
  Playa del Carmen Hotel Haciënda del Caribe

  Deze selectie geeft een goed beeld van de hotels waar we op deze reis verblijven. 

  Reis je met een familie van drie personen dan verblijf je met je gezin op één kamer. Voor meer comfort is het mogelijk om, tegen betaling van een toeslag, een éénpersoonskamer bij te boeken. Kies je hiervoor, of bestaat het gezin uit vier, vijf of meer personen, reserveren we, indien beschikbaar, aan elkaar grenzende kamers.

  Deze Family reis is de perfecte combinatie, van cultuur, natuur en niet te vergeten strand!

  Prachtig uitzicht over het regenwoud van Yucatán

  De meeste van onze hotels hebben een heerlijk zwembad om aan het eind van de dag lekker te verkoelen

  We verblijven in het tropische regenwoud van Kolem Jaa

  We verblijven in centraal gelegen hotels met eigen badkamer en toilet

  Deze Family reis is de perfecte combinatie, van cultuur, natuur en niet te vergeten strand!

  Prachtig uitzicht over het regenwoud van Yucatán

  De meeste van onze hotels hebben een heerlijk zwembad om aan het eind van de dag lekker te verkoelen

  We verblijven in het tropische regenwoud van Kolem Jaa

  We verblijven in centraal gelegen hotels met eigen badkamer en toilet

  Deze Family reis is de perfecte combinatie, van cultuur, natuur en niet te vergeten strand!

  Prachtig uitzicht over het regenwoud van Yucatán

  De meeste van onze hotels hebben een heerlijk zwembad om aan het eind van de dag lekker te verkoelen

  We verblijven in het tropische regenwoud van Kolem Jaa

  We verblijven in centraal gelegen hotels met eigen badkamer en toilet

  Deze Family reis is de perfecte combinatie, van cultuur, natuur en niet te vergeten strand!

  Prachtig uitzicht over het regenwoud van Yucatán

  De meeste van onze hotels hebben een heerlijk zwembad om aan het eind van de dag lekker te verkoelen

  We verblijven in het tropische regenwoud van Kolem Jaa

  We verblijven in centraal gelegen hotels met eigen badkamer en toilet

  Vliegreis

  United Airlines

  Het meest voorkomende vluchtschema staat hieronder. Je kan ook het schema per vertrekdatum bekijken. Vliegtijden en -maatschappijen zijn onder voorbehoud van wijzigingen.

  Kies vertrekdatum:

  • Vlucht met

   United Airlines

   Traject

   Amsterdam - Houston

   Vertrek

   11:05

   Aankomst

   14:35

  • Vlucht met

   United Airlines

   Traject

   Houston - Cancun

   Vertrek

   16:34

   Aankomst

   18:45

  • Vlucht met

   United Airlines

   Traject

   Cancun - Houston

   Vertrek

   12:30

   Aankomst

   14:55

  • Vlucht met

   United Airlines

   Traject

   Houston - Amsterdam

   Vertrek

   16:45

   Aankomst

   09:20*

  * aankomst volgende dag


  Tijdsverschil: in Mexico is het in de zomer 8 uur vroeger.

  United Airlines is één van de grootste luchtvaartmaatschappijen van de VS en is aangesloten bij  Star Alliance, samen met bijvoorbeeld Lufthansa. Aan boord zit je in comfortabele stoelen, uiteraard voorzien van een inflight entertainment systeem boordevol films, series, games en muziek voor het hele gezin. WiFi is tegen betaling beschikbaar: zo hoef je nooit meer een mail of appje te missen en kunnen de kinderen blijven Tik-tokken en facebooken terwijl ze hun eindbestemming naderen. De United Airlines biedt aan boord een driegangen menu met daarbij een brede selectie aan dranken, waaronder ook alcoholische dranken zoals bier en wijn. Voor kinderen tot 11 jaar is er een mogelijkheid om vooraf een speciale kindermaaltijd te bestellen. Kortom vliegen met United Airlines is een feest voor het hele gezin!

  Djoser compenseert de CO2-uitstoot van je vlucht

  Reizen is verrijkend, maar laat ook zijn sporen achter in de vorm van broeikasgassen, waaronder CO2. Door de CO2-uitstoot van de vlucht te compenseren kan ergens anders ter wereld dezelfde hoeveelheid CO2 worden voorkomen, want de vliegreis naar je bestemming is veruit het meest belastend voor ons milieu. Samen met de Southpole Group, de wereldmarktleider in het uitvoeren van CO2-reductie projecten, en de ANVR hebben we gekozen voor verschillende projecten in Thailand en Indonesië.

  Met CO2-compensatie doen we dus iets terug voor het klimaat én voor de lokale bevolking. Djoser compenseert alle vluchten van de Djoserreizigers en ook de vliegreizen van haar medewerkers.

  Landarrangement

  Voor kinderen t/m 11 jaar is de prijs exclusief internationale vluchten vanaf € 1.395,-. Voor volwassenen is de prijs vanaf € 1.595,-.

  Houd bij het boeken van een landarrangement, waarbij je zelf je vliegtickets boekt, er rekening mee dat er voor al onze reizen een minimum aantal deelnemers nodig is.

  Vervoer

  In Mexico reizen we in een bus die is voorzien van airconditioning. Onderweg is er voldoende gelegenheid om te stoppen waar we willen, bijvoorbeeld voor een mooi uitzicht of een leuke markt.

  Eenmaal op de plaats van bestemming laten we de bus meestal staan en gaan erop uit met lokaal vervoer, zoals een taxi of een fiets. In sommige plaatsen is het mogelijk om deze te huren, een leuke manier om de landelijke omgeving te verkennen.

  Bij de reis inbegrepen

  • Vliegreis
  • Alle vluchttoeslagen
  • CO2 compensatie vliegreis
  • Nederlandse reisbegeleiding
  • Vervoer per bus met airconditioning
  • Sfeervolle hotelovernachtingen, vaak met een zwembad
  • Bezoek aan Santa Helena
  • Tweedaags verblijf in de jungle bij Kolem-Jaa
  • Excursie naar het grootste en best bewaarde pyramidencomplex Chichen Itza
  • Excursie met gids in het inheemse dorpje San Juan Chamula
  • Excursie naar de Roberto Barrios watervallen 
  • Excursie naar Dzitnup, een ondergronds meer in een grot
  • Bezoek aan archeologische vindplaat Palenque

  Excursies

  Klederdracht family MexicoBij Djoser bepaal je zelf welke bezienswaardigheden je de moeite waard vindt om te bezoeken. De een struint graag over de markt, en de ander brengt een bezoek aan de prachtige Lagune bij de Golf van Mexico. Een canopy tour, een tocht door de boomtoppen is een geweldige ervaring maar een bezoek aan de Maya tempel mag ook niet ontbreken. Uiteraard kun je ook heerlijk relaxen aan het zwembad. In de meeste gevallen kun je zelf of met groepsgenoten, al dan niet met hulp van onze reisbegeleiding, er te voet of met lokaal vervoer erop uit trekken. Toegangsgelden zijn dan ook niet bij de reissom inbegrepen, zodat je alle vrijheid hebt om je eigen plan te trekken.

  Sommige bezienswaardigheden mag je niet missen, zijn slecht bereikbaar of liggen ‘en route' naar onze volgende overnachtingsplaats. Dergelijke excursies zijn bij Djoser in het programma opgenomen. Ook bij alle excursies die bij het programma inbegrepen zijn, geldt dat het entreegeld exclusief is.

  Tijdens deze reis door Mexico zijn de volgende excursies in het reisprogramma inbegrepen:

  • Een bezoek aan Chichen Itzá. Tempels, paleizen of sportvelden van de Maya’s zijn op deze beroemde plek allemaal te bewonderen. De Maya’s hebben tijdens hun lange overheersing zeer indrukwekkende en grootse bouwwerken gemaakt!
  • We nemen een duik in de Centote de Dzitnup
  • We maken een boottocht over de lagune van Celestun. In dit mangrove bos komen velen vogelsoorten voor waaronder de roze flamingo en er zwemmen hier ook krokodillen.
  • Bezoek aan hacienda Yaxchopoil, in deze 18 de eeuwse hacienda werd de agave verwerkt tot tot sisaltouw en tequila.
  • Een bezoek aan Uxmal. Uxmal staat op de lijst van Werelderfgoed van UNESCO. Bezoek de ‘Piramide van de Tovenaar’ of de ‘Grote Piramide’.
  • Bezoek aan Santa Helena, klein ruraal dorp in Yucatan waar we kennis maken met de inheemse bevolking.
  • Bezoek en verblijf in het natuurpark Kolem Jaa, midden in de Mexicaanse jungle gelegen.
  • Rondleiding door met professionele gids. Je bezoekt het magische dorpje San Juan Chamula, dit dorpje wordt bevolkt door de Tzotzil, een inheemse bevolkingsgroep die afstamt van de Mayas. De locale bevolking houdt bijzondere gebruiken op na.
  • Bezoek aan Palenque de archeologische vindplaats van de Mayabeschaving. Een groot gedeelte van de dit historische erfgoed, ligt verborgen diep in de jungle.
  • Een bezoek aan Roberto Barrios watervallen en Misol-Ha.


  Ter plaatse zijn er nog meer excursies mogelijk, zoals:

  • Bezoek aan Kobah, de 3de eeuwse Maya stad. Deze stad is na Uxmal de grootste Maya stad die in Puucstijl opgetrokken is.
  • Chiapa de Corzo: Boottocht Sumidero Canyon, deze boottocht vaart door de canyon richting de Arbol de Navidad tot aan de stuwdam. Van de bootman krijg je alles te horen over de bijzondere klif en de mooie natuur.
  • San Cristóbal: Zinacantán. Hier kun je een kijkje nemen bij de lokale bevolking. De mensen zijn erg gastvrij en bieden hun zelf gebrouwen sterke drank ‘posh’ aan, je kan de traditionele bruidskleding van de Tzotzil passen of hun lekkere tortilla’s proeven.
  • Bezoek aan de archeologische Mayastad Tulum direct aan de Caraï
  • Playa Del Carmen: Snorkelen en duiken, neem een kijkje in de prachtige onderwaterwereld van Mexico.
  • Boottocht over de Laguna van Bacalar. Het water in de lagune is zo helder en blauw, dat het ook wel de Maladiven van Mexico genoemd wordt.

  Reisdocumenten

  • E-ticket. Meer informatie over het ticket ontvang je ongeveer 2 weken voor vertrek.
  • Eigen geldige internationale reispas voor alle reizigers (volwassenen en kinderen) die bij vertrek nog min 6 maanden geldig is
  • Toestemming om zonder visum naar de Verenigde Staten te reizen: via een website van de Amerikaanse overheid dient u toestemming te krijgen om zonder visum naar de Verenigde Staten te reizen. Hierover ontvangt u ongeveer 1 week voor boeking meer informatie over. Meer informatie vind je hier.

  Houd er rekening mee dat vanaf januari 2016 reizigers die op of na 1 maart 2011 Iran, Irak, Syrië of Soedan hebben bezocht (of een tweede nationaliteit hebben van de genoemde landen), niet meer in aanmerking komen voor het  online aanvragen van een elektronische visum (ESTA). Ze moeten dan een regulier toeristenvisum aan vragen bij de Amerikaanse ambassade in Brussel. Meer informatie over deze nieuwe wet vind je op deze website.

  Geldzaken

  In Mexico wordt er betaald met de Mexicaanse peso. Kijk voor de actuele koersen op oanda.com.


  Geld afhalen: in Mexico zijn veel apparaten
  Contant: dollars.
  Creditcards worden in de grotere winkels en restaurants vaak geaccepteerd en in een aantal plaatsen kun je er contant geld mee opnemen.

  Als richtbedrag voor uitgaven die niet bij de reissom zijn inbegrepen, zoals maaltijden, entreegelden, facultatieve excursies en persoonlijke uitgaven geldt minimaal € 250, per persoon per week.

  Het is gebruikelijk om fooien te geven voor verleende diensten. Voor het gemak wordt aan het begin van de reis een fooienpot ingesteld, waaruit de (gezamenlijke) tips aan de chauffeurs, gidsen, hotelpersoneel e.d. worden betaald.

  Maaltijden

  De maaltijden tijdens de reis zijn niet inbegrepen. Dit heeft als voordeel dat je vrij bent om te bepalen waar je, al dan niet met anderen, gaat eten. In de meeste hotels heb je ontbijtgelegenheid. De reisbegeleid(st)er kan je uiteraard tips voor leuke restaurantjes voor lunch en diner geven. De eenvoudige, maar meestal wat hygiëne betreft betrouwbare restaurantjes doen vaak in kwaliteit niet onder voor de meer luxe restaurants. De kosten van een maaltijd liggen veelal tussen € 5,- en € 10,-.

  Al Pastor gerecht MexicoDoor de vele Mexicaanse restaurantjes in ons land heeft bijna iedereen wel enige indruk van de lokale keuken. Eenmaal in Mexico ontdek je de enorme variëteit aan meestal pittige, gekruide (streek)gerechten. Als ontbijt kun je kiezen uit toast met jam en allerlei eiergerechten, eventueel uitgebreid met spek of worst en frijoles (op diverse manieren klaargemaakte bonen), cornflakes of muesli met yoghurt. El almuerzo, het meest uitgebreide maal van de dag, wordt tussen 1 en 4 uur geserveerd en is vergelijkbaar met ons avondeten, met een keuze uit (maaltijd)soepen, vlees of vis, rijst en groenten.

  La cena, het avondeten, is een zeer bescheiden versie van het middagmaal. Daarnaast bestaan er natuurlijk (de ons meest bekende) kleine gerechten, zoals taco’s en tortilla’s (knapperige of zachte pannenkoekjes) gevuld met een pittig bereide combinatie van bonen, kaas, vlees of kip. Probeer ook eens enchiladas, vergelijkbaar met een gevulde tortilla maar dan gebakken in een saus, en quesadillas, een tortilla bedekt of gevuld met gesmolten kaas.

  Gezondheid

  Voor Mexico zijn geen inentingen verplicht, wel wordt aangeraden om vooraf vaccinaties tegen DTP, hepatitis A en malaria te nemen. Deze algemene richtlijnen zijn aan verandering onderhevig en soms ook gelden voor (jonge) kinderen afwijkende richtlijnen, bijvoorbeeld omdat ze in de eerste jaren zijn ingeënt tegen DTP.
   

  Voor vaccinaties werkt Djoser samen met Thuisvaccinatie.nl. Het is de grootste landelijke organisatie voor reisvaccinaties aan huis. De deskundige artsen komen bij je langs wanneer het jou uitkomt. Ook ‘s avonds en in het weekend of op het werk. En sturen (indien mogelijk) de rekening rechtstreeks naar de zorgverzekeraar. De tarieven zijn vergelijkbaar met andere vaccinatie instellingen. Je kunt gemakkelijk online een afspraak maken. Voor een advies per land kun je ook de website raadplegen van het Landelijk Coördinatiecentrum Reizigersadvisering lcr.nl of itg.be.

  Logo ThuisVaccinatie.nl


  Reizen en Covid-19

  We kunnen naar steeds meer landen veilig en verantwoord op reis. Uiteraard voeren we reizen uit naar landen met een groen of geel reisadvies, maar ook zijn reizen naar een aantal landen met een oranje reisadvies mogelijk. Een overzicht van landen waar je nu met Djoser naar toe kan vind je hier. Voor actuele informatie over inreisbeperkingen en voorwaarden adviseren wij je de website met de reisadviezen van het Ministerie van Buitenlandse Zaken te raadplegen. Om deel te kunnen nemen aan een Djoserreis moet je volledig gevaccineerd zijn, voor de veiligheid en een soepel verloop van de reis.

  Uiteraard hebben we frequent contact met onze agentschappen. Hierdoor zijn we goed op de hoogte van de lokale omstandigheden en regels. Houd er rekening mee dat lokale regelgeving aan verandering onderhevig kan zijn. Na boeking houden wij je over deze regels en voorwaarden via "Mijn Djoser" op de hoogte.

  Met onze lokale vertegenwoordiger, onze 24/7 bereikbaarheid/bijstand én de aanwezigheid van een reisbegeleider, reis je met Djoser met een gerust gevoel.

  Klimaat en geografie

  In de periode april t/m augustus heb je de meeste kans op droog en zonnig weer. Er kan er af en toe een tropische bui vallen. Door de hoogte zijn de temperaturen wat minder warm met overdag temperaturen tussen de 22 en 28 graden. Neem wel een vest en lange broek mee want 's avonds kan het flink afkoelen met temperaturen tussen 14 en 20 graden.

  Het klimaat in Mexico wisselt nogal per gebied. Door invloed van twee oceanen en de gebergtes in hoogte kunnen zich op korte afstand van elkaar grote verschillen voordoen. Rond San Cristóbal liggen uitgestrekte bosgebieden en in de streek rond Palenque vind je veel oerwoud. De vlakke streek Yucatan, waar Uxmal en Chichén Itzá liggen, is een gebied met tropische savannes en een lekker tropisch klimaat. Aan de kusten waait een frisse zeewind.

  Reisbegeleiding en gidsen

  Een enthousiaste Nederlandse reisbegeleider begeleidt de reis. Onze reisbegeleiders zijn zeer ervaren en bevlogen reizigers en vertellen onderweg leuke weetjes over de bestemming. Zij weten als geen ander dat kinderen een reis anders beleven dan volwassenen en kunnen haarfijn inspelen op de wensen en behoeften van beiden. Zij zorgen dat de reis soepel verloopt en zijn het aanspreekpunt voor vragen en ideeën. De eigen passie, in combinatie met een uitgebreide training en inwerkprocedure, vormt de basis voor hun deskundigheid en professionaliteit.

  Eventueel kan ter plaatse een lokale gids worden gehuurd als je wat meer wil weten over de achtergronden. Hij of zij kan je alles vertellen over de omgeving, stad of excursie. De gidsen reizen niet de gehele reis mee, maar sluiten bij de groep aan. Deze gidsen vertellen vol enthousiasme over de attractie en weten alle antwoorden op je vragen. We maken dus gebruik van de locals, waardoor de kennis over de stad en/of omgeving groter is dan wanneer een gids de gehele reis mee reist.


   

  Veelgestelde vragen

  Waarom met Djoser Family naar Mexico?

  De reizen met Djoser Family zijn speciaal ontwikkeld voor gezinnen. Je verblijft in sfeervolle hotels die vaak over een zwembad beschikken. Mexico is een land dat voor alle leeftijden een hoop te bieden heef; jungle, piramides, watervallen en strand! Tevens wordt de reis begeleid door een ervaren reisbegeleider die affiniteit met kinderen heeft, dit geeft onze Family reizen een belangrijke meerwaarde.

  Wat is de zwaarte van deze Family reis?

  De afstanden die tijdens deze reis worden afgelegd, zijn relatief kort en er wordt gebruik gemaakt van bussen met airco.

  Welk weertype kan ik verwachten tijdens deze reis?

  In de maanden juli en augustus is het in Mexico over het algemeen droog en zonnig met af en toe een tropische bui. 's Avonds kan het echter flink afkoelen.

  Hebben we een visum nodig?

  Voor Mexico dien je in het bezit te zijn van een paspoort dat bij vertrek uit Mexico nog een half jaar geldig is. Tevens heb je een overstap in de Verenigde Staten, waarvoor je een ESTA-verklaring nodig hebt. Dit geeft je toestemming om zonder visum naar de VS te reizen en dit dien je uiterlijk een week voor vertrek aan te vragen. Houd er rekening mee dat vanaf januari 2016 reizigers die op of na 1 maart 2011 Iran, Irak, Syrië of Soedan hebben bezocht (of een twee nationaliteit hebben van de genoemde landen), niet meer in aanmerking komen voor het online aanvragen van een ESTA. Deze reizigers moeten dan een regulier toeristenvisum aanvragen bij het Amerikaanse consulaat in Amserdam of bij de Amerikaanse ambassade in Brussel.

  Hoe wordt een familie met een oneven aantal personen ingedeeld?

  Reis je met een familie van 3 personen, dan verblijf je met het gezin op één kamer. In sommige accommodaties kan het zijn dat er in dit geval een bed bijgezet word in een tweepersoonskamer. Voor een gezin dat bestaat uit 4 of 5 personen reserveren we 2 kamers, waar mogelijk aan elkaar grenzend. In de meeste gevallen is het ook mogelijk om een één persoonskamer te reserveren.

  Hebben de hotels op deze reis een zwembad?

  De hotels op deze reis beschikken vaak over een zwembad. Daarnaast verblijf je in Playa del Carmen dichtbij het strand.

  Is er Wifi aanwezig op deze reis?

  De meeste hotels tijdens deze reis beschikken over Wifi. Vaak zal de Wifi echter alleen in de lobby aanwezig zijn en soms tegen betaling. Daarnaast zijn er veel restaurantjes die beschikken over Wifi.

  Gelden er bijzondere kledingvoorschriften voor deze reis?

  Er zijn voor deze reis geen speciale kledingvoorschriften, maar houd wel rekening met muggen en de felle zon! 

  We hebben geboekt! En nu?

  Zodra je een reis hebt geboekt, ontvangt de hoofdboeker hiervan een bevestiging per e-mail. Tevens ontvangt deze de inloggegevens voor de Mijn Djoser pagina. In je Mijn Djoser pagina kan je de persoonsgegevens (tot 6 weken voor vertrek) aanpassen en vind je alle informatie over de reis.

  Wat mag ik absoluut niet vergeten voor deze reis?

  In verband met de muggen is het verstandig om een muggen werend middel mee te nemen. Vergeet ook geen dichte schoenen waar je goed op kunt lopen en een hoofddeksel tegen de felle zon.

  Djoser Foto's en Video

  Djoser reviews

  9,2
  • Genoten! Wat een fijn en mooi land is Mexico. De route zeer afwisselend met af en toe een strand moment om even te relaxen. Cultuur, natuur en strand! Leuke kleine hotels centraal gelegen en veel toffe excursies voor jong en oud! Zeker een aanrader!

   Dit was de beste reis die we ooit gemaakt hebben! Ook onze kinderen (9 en 10 jaar) hebben het reuze naar hun zin gehad. Een aanrader voor iedereen!

   Heel mooie vakantie met veel afwisseling in cultuur natuur en activiteiten. Ideaal zowel voor de kinderen en de ouders.

  • Wij hebben genoten van de reis, de groep en de begeleider.

   Bekijk alle reviews
   Go to top